Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pelle, jo hogy visszatértél!

A babák nagggyon cukorfalatok mind!

Én tök tájékozatlan vagyok, de mi is pontosan az a bébikomp? Azt tudom nagyjábl hogy néz ki, de hogy müködik? És ha már itt tartunk, a pihenöszék fogalmával sem vagyok teljesen tisztában, mármint Elsijud pl irta hogy abban van a 3 hetes babája, nyilván nem ül, de akkor miért jo?
Zsombi már 8 hetes lesz, gügyörészik, sokat mosolyog, nagyon figyel mindenre! Mi csak jövö héten visszük csipöszürésre, ugyanis nem volt elöbb idöpont. remélem nem gáz. eddig mozeskosárban aludt, de mostmár átköltözik a "nagy" kiságyába! ö szeret hason lenni, inkább mint háton!

Éjszakai ébredés: azt nem probáltátok, hogy késöbb fektetitek, és akkor talán késöbb ébred? nekünk (mi amugy is késön fekvök vayunk) az tök jol bevált, hogy 7-kor kaja, 9 körül fürdés, 11 kor uccso kaja, kb fél 12-töl alvás, és akkor reggel fél 7 körül ébred!! és annyira hihetetlen mert Zsombi szinte a kezdetektöl egész jol kihuzza az éjszakákat, pedig mi minden hangjára ugrunk! mondjuk ahogy irjátok, lesz ez késöbb rosszabb... parázok is. de em törvényszerü! majd meglátjuk...

Puszi Emese

Kép
hiuzka
 
 


Ja, még azt szerettem volna kérdezni, hogy ti mikortol kezdtétek máshol is "tartani" a babát, mármint napközben, ha nem alszik, nem a kiságyban, hanem játszoszönyegen, járokában, stb?

Persela, tök igazad van mindenben! Ez a "mérgezö" tej kb ugyanolyan, mint amikor egy kajárol, mondjuk tojás vagy tej, azt is mondják, hogy rákkeltö, meg azt is, hogy feltétlenül fogyasztani kell. most akkor kinek higgyen az ember? legjobb ha saját magára hallgat.

Kép
hiuzka
 
 


Oké, lányok, azért örülök, hogy az őszinteségemért cserébe nem kell behúzott farokkal elkullognom innen:-)))))))) *nagy, megkönnyebbült sóhaj*

Emese, nekem a fiam 3 hetes, a Léna 5 napos korától a nappaliban járókában volt/van, nem szoktam a hálószobában hagyni őket, ha én a lakás egyéb pontjain vagyok, mind a kettő szerette/szereti, a Léna most is itt van velem, mert a Márk alszik, ő meg nyüglődik, mocorog, nem akarom, hogy felébressze a bátyját. De napközben szinte mindig itt alszik, lehet akármekkora csatazaj, vendégség, bármi. Ez persze nemsokára meg fog változni, úgy fél éves kora körül már túl kiváncsi lesz ahhoz, hogy elaludjon, ha zajlik körülötte az élet, onnan jöhet a hálóban alvás, de ébren akkoris itt lesz velünk kint.
Ja, a késői fektetéssel csak az a baj, hogy ha megszokja (mint nálunk a Márk), sose fogod róla leszoktatni. Most az van nálunk, hogy a Léna 9, fél 10 tájékán már bőven alszik, a Márk meg van amikor 11-kor még kukorékol...:-(

Pellém, örülök, hogy előkerültél! Babakocsi nem semmi!:-) Almapüré mehet bármikor, én összesen 2 napig adtam a Márknak almalevet, onnan kezdve mindenféle pürét kapott és imádta. Csak tényleg ne legyen darabos, mert még félrenyelheti, előbb szokja meg a szilárd(abb) halmazállapotot!

Én is teavajas vagyok egyébként, nálunk mindig van itthon, simán friss kiflivel vagy piritóssal imádom, de Pelle receptjét is ki fogom próbálni, összefutott a nyál a számban, miközben olvastam!!!

Kati, nekem is tetszik a vörös hajad! Én néha azzal cukkolom az uramat, hogy visszaszőkülök, de olyan ellenállást tanúsít, hogy csak na...!:-)

Nem tudom már visszanézni, ki kérdezte, de nálunk meg pont a hátra fordításra kell figyelni, mert mind a 2 gyerekem hason alvós. Na tartják is a fejüket gyönyörűen!:-)

Na megyek főzicskélni, tegnap az uram Pesten aludt, nálunk ma van Valentin nap, meglepem valami finommal:-)

Pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 

 
 

Sziasztok!

Én még mindig nagyon irigykedem az utazókra, mi csak a festői Újvárosba megyünk, anyóspajtihoz :) Bár nyáron voltunk Balatonon, de hol van az már

Kata: Mienk gyerek sem maradt meg hason, 3 perc után ordított, így nem kínoztam, bár mondták az okosabbak, hogy kéne, mert hátizom meg nem fog forogni, stb. Ehhez képest 3 és fél hósan már mindkét irányba forgott és akkor volt egy időszaka, amikor hason is aludt éjjel, azóta ő dönti el, hogy akar aludni. Szerintem nem múlik semmi azon, hogy forgatod-e max nem fekszi el a fejét, van akit forgatnak és mégis viszonylag későn kezd el forogni, másokat nem fektetnek hasra, mégis hamar forognak, és mind a kettő tejesen normális. A lényeg, hogy előbb-utóbb mind megtanul menni.

Tündi: mi az Adrián lakunk, kb 15 percre a Bositól

Emese: nálunk a kiságy kezdetektől csak az esti alvásra van, meg mostanában, ha néhány percre biztonságban akarom tudni (pisilni megyek), egyébként jön velem mindenhova, napközben kint alszik.

Nikike teszel valamit a grízbe? (fahéj, kakaópor??)
Szerintetek mikortól lehet a mi kajánkat adni nekik? (nem a gombapaprikással kezdeném, de pl gulyáslevest?)

Persela mi finomat főzöl? nekem már nincsenek ötleteim, pedig gastroyalos étlapot is beszereztem

Itykó

Kép
[/url]
ityko
 
 


Sziasztok,

utálom ezt a borús időt, ki se lehet mozdulni fújjj.

Frusi Bendegúz 20-án lesz 5 hónapos vagyis akkor 4 hónapos és 4 hetes na jó most elő vettem egy naptárt. Szóval majdnem 4 hónapos és 4 hetes :)

Adri, Benő almát, körtét, banánt, mirelit őszibarackot eszik pépesítve és általában vegyesen.Tegnap volt a csúcs turmix mert mindenből maradt egy kicsi és összekeverve evett banánt, sütőtököt, almát de nagyon kajálta mert jó édes volt. Állítólag lehet meggyet is adni de azt még nem próbáltam ki mert lehet, hogy túl savanyú. Majd szép lassan.

Itykó, ez nem éri teljesen felizgattál a kérdéseddel :D hogy a hatodikon dolgoztam és nem válaszoltál az én kérdésemre pedig olyan kíváncsi vagyok :D :D Lécccccccciiiii
Kata
pocvarek
 
 


Sziasztok !

pelle ! Jó, hogy újra vagy !

Köszike a vörös dícséretet , azért ha tudom megmutatom milyen valójában . (a kép en írtó idétlen leszek előre is bocsi , bár általában még idétlenebb szoktam lenni )

hiúzka! A pihenőszék :
De szuperebnél szuperebbek vannak még !(Bius is ilyenben van a képen ) Kép

A komp pedig kerekeken gurul , mikor már próbálkozik a baba menni, belerakod és láss csodát ott kolbászol vele körülötted !!
Szépen körbe fogja a babát, tud benne ülni is , de ha megy vele,fel kell álljon kicsit előre dől és a lábacskájával hajtja magát .
(Na , ez most nem tudom mennyire lett értelmes.)

Valaki kérdezte az almát, mi is pépesen esszük, a lé nem jött be.
Tudod van ez a kimondott alma reszelő , na azon tuti pépes lesz !

Ha sikerül itt lesz a vörös idétlen kép rólam , ahol jobban látszik a szín , ha nem ,akkor tévedtem.
Kép

Puszka mindenkinek !

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Á, Kati, olyan vagy, mint egy tinilány ezzel a frizurával :) de nekem tetszenek ezek az erős színek. De ha kopik, nem lesz nagyon narancssárga? Nekem néha nagyon pirosra sikerül a töve, nyáron a nap kiszívja, hát úgy már nem olyan tuti.
Viszont a fodrászcsaj most bénán vágta a hajam, egyik oldalt fent túl rövid és nem illeszkedik a fejemhez :shock: Pelle, hol is vettél tuti fejpántot? a H&M-ben?

Most hülye kérdés jön: ha egész sok gyümit eszik mondjuk délelőtti evésre és utána még szopizik kb. 70-et, szerintetek jól lakik? Még nem derült ki számomra :?

Lehet, h kicsit túladagoltam a zöldséget, gyümölcsöt, mert újabban csak nehézségek árán jön széklet, az is jó masszív :( ok, még nem gurul le :) őszibarackot ettünk székletlazítás céljából, remélem működik.

Én is úgy tudom, h lehet meggyet, és képzeljétek, nekem a védőnő azt mondta, h a babák szeretik ezt is és a paradicsomos krumplit is, de mivel savanykás, egy csipet cukrot tehetek bele :shock: hööö, mindenhol azt olvasni, h se só, se cukor!!!mondjuk megkóstoltam cukor nélkül, hát nem csoda h nem eszik meg. A szőlőcukrot ajánlotta édesítésre. Lehet, h béna vagyok, de azt h tegyem bele, van por alakú vagy mi? :?
És akkor most lehet cukrot vagy inkább ne egyen paradicsomos krumplit?!

Én régen hagytam, h Kamilla ott aludjon el, ahol akar, csak este aludt a kiságyban. Manapság nem alszik el, ha vannak körülötte érdekes tárgyak, tehát be kell mennem vele a szobácskájába, és így mindig a kiságyba teszem le. Mondjuk szeret ott lenni, sokat beszél a babájának (puha, a sarokban csücsül).

Hé, mi ez a hatodik emeletesdi? Nem ér titkolózni, minek a 6.emelete?

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztok!

A meggybe én is teszek cukrot, kristálycukrot, nem hiszem, hogy ez a néhány kanál cukor tenné tönkre a fogait, majd a sok nyalóka:)
Só meg van a bébikajákban is..

Kata: Én az elsőn dolgoztam :D
Adri: Katával egy cégnél dolgoz(t)unk, ő a 6. én az 1. emeleten.. azért kérdeztem rá, mert az Uzsoki-Lukács-szeptember-Bendegúz-férjemmel céges kirándulás (ebből azt a következtetést vontam le, hogy közös mhely) klappolt

Kati: állati jó ez a szín, ilyen borús időben kellenek a színek!

Azt hiszem hétvégén beszerzek egy kompot!
Megyek ébreszteni, mert a végén túl nagyra fog nőni az esőben

Itykó

Kép
[/url]
ityko
 
 


Adri: poralaku szolocukrot kapsz patikaban, de gyanitom, hogy DMben is.
Kati: ez a haj, mindig szerettem volna ilyen, en rezvorosnek mondanam szint. Na en ennyire nem vagyok bator. Mostmar megbekeltem ezzel a csokibarnaval, ami tulajdonkeppen a sajat szinem.
Pelle de jo hogy itt vagy! a gumipoknal leestem a szekrol, vizulatam rogton, Remelem lefenykepeztetek Somit! :P

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Már nagyon hiányzott nekem ez a zsongó babásélet a fórumon!!!!

Adri: H&M-ben vettem a pántokat, de találtam még egy tuterák helyet, az Árkád melletti Sugárben felmész az emeltre, az egyik oldal végén, ahol a kis faházas boltocskák vannak, pont a lifttel szemben van egy fülbevalós-táskás-bizsus bolt, na nekik rengeteg van, 600 Ft-ért vettem darabját, egy türkizkéket ezüsttel varrt mintával és egy narancssárgát!

Nikike, sajnos, nem fotóztam le, de megörökítem legközelebb:-)) Apukám megéri a pénzét, mi? :-)

Somi is szinte az elejétől van járókában is napközben, kéthónapos volt, amikor szereztem neki babatornázót (feje fölött lógó játékokkal), azóta álló nap a földön van, ott is alszik többnyire, ha elnyomja a buzgóság! Szőnyegünkre tettem egy réteg habtapit, arra még egy takarót, azon van a kiskókuszdiócskám, azért szeretem ezt a szőnyeges dolgot, mert olyan jó melléfeküdni, hozzágömbölyödni, birkózni két teregetés között vele, apukája is oda szokott ülni hozzá a földre, együtt fekvőtámaszoznak:-))))

Bébikompja neki is lesz, én elvem: fő a mértékletesség, abból nem lehet baja! Kissé pislogtam a boltban, mennyibe kerül egy új...ehm...:((( Lehet veszek használtan ezt is.

Hiúzka, most szültél, és már 8 hetes a fiad, atyagatyaaaa!!!!!! :wink: :wink: Szoktál otthon zongorázni neki?

Ez aztán a tüzes vörös szín, Kati!!!! :-)))

Na megint műsor van, anya lelép...cupp!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


...lift...hülye vok...mozgólépcső, bocs, ADRI :?

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Kati, köszi az infot és a képet! Most már értem! De akkor mi a különbség a bébihordozo és a pihenöszék között? Mert mindkettöben kb ugyanolyan pozban "ül" a baba, nem?

Amugy tök jo hogy manapság már mennyiféleképp lehet a babát letenni, tuti hogy régen még csak berakták az ágyába, aztán annyi!

Szoval azon gondolkozom hogy mit vegyünk Zsombinak...

Kép
hiuzka
 
 


bocsi ha már itt tartunk, Nektek milyen járókátok van, sürü vagy ritka rácsozásu? ugye a ritka jobb, hogy jobban kilásson? csak mert láttam egy tök jot a neten, ami szines rácsozásu, de mondjuk müanyag, nem fa

Kép
hiuzka
 
 


Hiuzka, igen, kb. ugyanúgy ül a pihenőszékben a baba, mint a hordozóban (bár ezek között van olyan, ami állítható dőlésszögű). Én a múltkor tettem bele néhány összehajtogatott pelenkát, ettől majdnem feküdt benne Livi, és úgy gondoltam így jó lesz neki (biztos jobb, mint ha ordít a szobában :( ).

Mi néhány napja eléggé kínlódunk a szopizással, sajna Livi eléggé megcsócsálta mindkét mellbimbómat, néha a csillagokat látom, mikor elkezd enni - később már egy kicsit jobb. Az a baj, hogy nem nyitja elég nagyra a száját szopizáshoz és ezt csak fokozza azzal, hogy amint rájön, hogy evés lesz, annyira extázisba jön, hogy mindkét kezével őrülten kalimpál, és rángatja a fejét, úgyhogy alig találok be a cicimmel a szájába :shock: Nem is tudom mit csináljak :?

Adri: por alakú szőlőcukrot lehet kapni nagyobb élelmiszerboltokban is (pl. nálunk a Kaiser's-ben van).

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Hello!

Na vacak éjszaka után, vacak nap következett, pihenni nem nagyon tudtam. Remélem az éjszaka jobb lesz.

Egyfolytában töröm a fejem, hogy mi lehet. Elképzelhető, hogy meg fog jönni és azt érzi? Kb valamikor most időszerű... Ma már méricskéltem is, és max 140-150 grammot tudott szopizni. Ennyi neki nem elég így pótoltam gyümivel meg fejtem és azt kapta este.

Még várok pár napot, addig nem temetem a tejet, de bevallom egy kicsit elszomorodtam tőle.

Arra gondoltam, hogy ha kell inkább gyümölcsöt meg zöldséget adok pótlásként, mint tápszert. Csak kihúzzuk 6 hónapig akkor meg már ehet többfélét. (Vagy ez már temetés?) Vagy adjak bátran tápszert? Mi a véleményetek?

Pelle, welcome back! A gumipókon nagyot mosolyogtam, bár nem tudtam teljesen elképzelni.

Adri, éjjel csak szopizik Kamilla? Kata és nálatok Benő?

Nem tudnám megmondani, hogy jól lakik-e. Mióta minden nagyon érdekes körülötte, azóta a szopi csak addig köti le Barnabást amíg nagyon éhes, így nekem is nehéz megállapítanom, hogy jóllakott-e.

Emese, nálunk is volt olyan időszak amikor 11 körül aludt el. Amikor áttértünk a kb 4 óránkénti kajálásra változtattunk a fürdés-alváson is. Most 7- 1/2 8-kor fürdünk 8 - 1/2 9 körül alvás. Én is izgultam kicsit, hogy ha megszokja a későn alvást, nem tudom majd leszoktatni róla, amikor igazán fontos lesz. És így még marad egy kis időnk a férjemmel is egymásra.

Észrevettem a gyerkőcön, hogy nap közben unatkozik. Ha jövünk- megyünk, sokan vagyunk körülötte akkor semmi baja, de ha itthon vagyunk kettesben, és a fejem tetejére állva énekelek neki, egy idő után az sem elég. Szombatom elkezdjük a bébiúszást, remélem érdekesnek találja majd, és jól kifárasztja. :)

Na megyek fürödni, aludni.

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Hellosztok

Ityko írtam neked privit. (mindig megállapítom milyen kicsi a világ)

Adri, Ityko már tudja, hogy egy munkahelyen dolgoztunk én meg agyalok, hogy az első emeletről ki lehet mert többen mentek el szülni. Most próbálom összerakni időrendben. Jajj ez a memória mióta itthon vagyok rohamosan romlik :D

Judit, én adok tápot Bendegúznak valahol azt olvastam, hogy még mindig jobb 6 hónapos kora előtt, mint a gyümi. Na szokás szerint ezt elfeleztem és kap tápot is (szerintem ezek a tápok már elég jók és korszerűek) és egy étkezést már kiváltottunk gyümivel.
Éjszaka csak szopizik. Tulajdonképpen este 8- fél 9 között szopizik és kb még 90 ml táp és utána hajnali 3-4 között csak szopi.
Mi már visszavittük a mérleget és nem tudom mérni de szerintem eleget eszik. Nálam előjött a tipikus első anyás méregetős történet. Minden evés előtt és után mértem és ha nem ette meg az a mennyiséget, amit a könyvek " előírnak" akkor elkezdetm stresszelni és így egyre kevesebb tejem lett aztán lenyugodtam és visszajött a tej azután már csak heti egyszer mértük és szépen a maga tempójában gyarapodott.

Képzeljétek ma megyünk először babaúszásra kíváncsi vagyok, hogy viseli. Egyszer már decemberben voltunk Bükkfürdőn és ott elég jól viselte csak egy kicsit összerázkódott mikor bementünk a medencébe mert elég hideg volt a víz.

Judit Ti hova mentek úszni? Nálunk is Benő időnként unatkozni. Nekem azt mondták, hogy ez majd jobb lesz ha már tud kúszni-mászni-menni. Hát majd meglátjuk.
Kata
pocvarek
 
 


Judit, nekem semmi bajom a tápszerrel, de szerintem még várhatsz. Egyrészt lehet, h csak átmenetileg kevesebb a tej, másrészt ha jól sejtem, Barnabás sem igazán ismeri a tápi ízét, és lehet, h olyan negatívan fogadja majd, mint Kamilla, akkor meg majd azon stresszelsz, h azt sem eszi.

Nálunk kicsit macerás, mert nekem kb. 70-100-nál nincs több tejem (a te 140-ednél Kami soha nem evett többet, tehát nekünk az a mennyiség csúcsszuper lenne :) ), amit napi kétszer megtoldok péppel és zöldség/gyümivel, de a többi étkezésnél harcolunk. Reggel még csak-csak elég az anyatej, de este nem, és ha előbb szopizik, utána nem eszik tápszert, jó fej, mi? Néha már előbb adok tápszert kicsit, és csak utána szopi, így talán jól lakik, mert utána meg megint hiába kínálgatom az üveggel. Felíratok Milumilt, hátha az jobb lesz. Éjjel változó, de biztos ami biztos alapon beletukmálok kicsi tápot, és csak utána szopi. Tudom, nem jó módszer, de arra igen, h csak egyszer ébred éjjel és hat órákat is kibír kaja nélkül, néha 8-at is. persze így lehet, h a tejem egyre kevesebb lesz, de ez a köztes állapot olyan bénázós. hat hós koráig ki akarom húzni, és ha akkor is csak kevés tejem lesz, és még mindig csak nyammog a tápszeren, drasztikus leszek :( gonosz anya :?

És nálunk is azt szereti, ha sokat foglalkoznak vele, bár van, amikor jól elvan egyedül is a játékaival.


Mi is akartunk menni úszni, csak a doki azt mondta, várjuk meg a tavaszt. na mivel nincs is tél, így szerintem felesleges többet várnunk, bár amennyi beteg gyerek van mostanság...tényleg, ti hová jártok? Van vmi tuti hely?
Nekünk is csak szombat lenne jó.

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztok!

Pelle: nalunk Zsombi a 4. gyerek aki ezt a kompot hasznalja!

Jud: Semmikepp ne szomorkodj es ne temesd a tejet. Viszont ha nagyon szarul erzed magad, szerintem semmi gond a tapszerrel es nyugodtan adhatod a gyumolcsoket is. En KAtaval ebben nem ertek egyet, inkabb zoldseg/gyumi mint tap! Ha nincs mas valasztas, nyilvan az is szuper mar nagyon jo minoseguek.
De jo babauszas, Apaval egyutt mentek?
En is emlekszem kb. 5 honapos volt Zsombi amikor tok ugyanezt ereztem es azt hittem rossz anya vagyok mert nem tudom elegge szorakoztatni. Mostmar nem kell csak figyelni, hogy hol van mit rant magara, mit pakol ki, stb....


Hiuzka: nagyanyaink derekig beastak a gyerekt a homokba, aztan elvolt egesz nap, elotte meg a hatukon cipeltek, szoval nagyjabol mindegy hol alszik, foleg amig nagyon pici.

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok,

elveszett amit írtam :( így megpróbálom mégegyszer.

Judit nyugodtan adj neki tápot, de ha nem adod szívesen akkor inkább gyümi és zöldség.

Adri nálunk is megfogja Bencét az alma, banán, a krumpli és a répa is, de akkor baj csak ha már gurul :shock: Őszibarack nagyon jó rá meg a meggy vagy megylé, szilva. Tényleg ti sót, cukrot tesztek a pürékbe amit ti készítetek?

Pelle akkorát kacagtam a gumipókon, vizuális lévén jól el tudtam képzelni :) Ezek a nagyszülők?! :)

Mi is gondolkodtunk úszáson de az influenza miatt én azt hiszem megvárom a tavaszt.

Ja már látszik a harmadik fogunk jó mi?

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Megyek, mert Kamilla énekel, csak gyorsan elmesélem, h tegnap az őszibarack tényleg jól jött, szép mennyiség lett tőle :lol:

Icipici cukortól nem lehet gond, én sót nem tettem még bele, de a tengeri sóból nagyon icipici lehet, h jól jön.

És szerintetek mennyi a max szilárd táplálék, amit egy nap ehetne Kamilla, aki amúgy szívesen eszik ilyeneket? Beleértve zöldség, gyümölcs, pép :?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Hello!

Na a tegnapi nagy adag gyüminek meglett az eredménye. Éjjel egykor meg reggel hatkor 2 akkorát fosott - óriási nyögésekkel megspékelve -, hogy moshattam ki a trutyiból, meg öltöztethettem át, mivel a cucc utat vágott magának a háta közepéig. Így éjjel másfél órát küzdöttünk a visszaalvásért. Tej meg alig volt, mert 11-kor evett előtte. Így utólag vicces, de akkor sírni tudtam volna. :?

Uh ma nem kap annyi gyümit, hanem laktoherbezek, meg fejek és csak este kap egy kicsit. Ha nem jön be és ma is szar éjszakánk lesz akkor, holnap lehet, hogy kipróbálom a tápit. Már előre rosszul érzem magam tőle (Nálam megvan a hülye, negatív propaganda eredménye. ), de inkább, mint egy zombi anya, aki bőg minden etetésnél. Mert, hogy igen küzdelmes mindegyik, csíp, rúg, nyüsszög, majd ha már kifogyott sikongat, és sír. :(

Én nagyon nyűgös evő voltam. Anya szó szerint parázott minden etetéstől. Azt mondta, hogy egyszer teljes elkeseredettségében azt kívánta, hogy majd én is tapasztaljam meg milyen rossz ez. Lehet, hogy anya egy boszorkány és most fog az átok? :) :roll:

Köszi a válaszokat kaja ügyben. Próbálok kiokoskodni belőle valamit magunkra nézve.

Bébiúszás: Itt Csömörön találtam egy uszit. Van kedden, csütörtökön, meg szombaton. Az időpont adott, ált napi két óra, és az alatt mindenkivel egyedileg foglalkoznak. Ez nagyon szimpatikus volt, + közel van, és az ára is nagyon jó a többihez képest.
Az influenza miatt kicsit én is tartok tőle, de az meg nem lehet, hogy emiatt ne mozduljunk ki.

Viszont olvasva a betegeskedéseket, és mert járvány van, arra gondoltam, hogy inkább tavasszal, vagy nyár elején legyen nálunk topic tali amikor már ki lehet menni a kertbe. (Nem merem megkockáztatni, hogy nálunk betegedjen meg mindenki, kidobnátok a topicból. :cry: ) Szerintem a gyerkőcök is jobban élveznék, mi meg összeköthetnénk egy jó kis hússütéssel. Mit gondoltok?

Judit

Kép
jud77
 
 


Igen, szombaton apával együt megyünk. Már nagyon várom, de még előtte be kellene szereznem egy mértettel kisebb úszópelenkát. Csak 11-15 kg-ost kaptam. Rápróbáltam, nem tűnt kicsinek, de félek, hogy kifolyik a cucc és az nagy gáz lenne. Mondjuk pelusból is MaxiPlust használunk, amit 10 kg-tól ír, és néha még ez is belevág a sonkáiba, pedig még messze nincs 10 kg. :oops:

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok Lányok!

Azért nem jelentkeztem napokig, mert elhatároztam, hogy naponta a 24 órából max. csak 6-ot gondolok a szoptatásra és ha még írok is róla, akkor tuti, hogy nem férek bele.... szerintem így sem.... látom, hogy más is küzd, szóval én is leírom mi foglalkoztat.

A szopi nálunk mégsem rendeződött. Erik valamiért elkezdte utálni a bal cicit. A jobbal pikk-pakk végez, a balra viszont rá sem tud nézni. A jobból viszont nem lakik jól. Azt hiszem, hogy kezdem elfogadni az új szitut, bár nagyon nehéz. Tejem az persze van, szóval nincs semmi mentségem, fejnem kell. Új cél hogy 4 hónapos koráig kibírjuk. Mindketten.
Azt mondják, hogy a szopizást addig kell folytatni míg a babának és a mamának is jó. Nekem jó lenne, csak azt nem tudom, hogy Eriknek is jó-e, sajna nem mondja.
Én is sokat gondolkozom, hogy mi lesz ha majd nem lesz elég tejem. Nekem van több mint 1 liter a fagyóban, de ha arra gondolok, hogy pótlásra lesz szükségünk és azt felengedem, nem túl jó érzés fog el. Szerintem lehet, hogy a hypoallergén táp adása biztonságosabb mint a "pancsolt" tejé. Én akkor tuti, hogy fel fogom forralni a fagyasztottat...de az meg tök macera. A gyerek bömbizik majd, hogy éhes és meg előkapom a fagyóból a tejet (legkisebb adagunk 60 gramm, van még pár 70-80-as, de a legtöbb 100 felett van). Kiengedem, felforralom, lehűtöm -és eközben a gyerek folyamatosan ordít. Ráadásul lehet, hogy csak 30 grammra van szüksége, szóval a sok macera után még ki is önthetem a tejemet.
Pótlásnak nekem sokkal egyszerűbbnek, jobbnak tűnik a táp.

Kicsit melankólikus a hangulatom. Nagyon várom a tavaszt, vagy legalább, hogy a nap süssön. A hétvégén anyósomékhoz megyünk, remélem jó lesz. Legutóbb Erik ott elég katasztrófálisan viselkedett, de remélem, majd most megmutatja, hogy milyen tündérbogár is tud ő lenni.

Pelle: annyira jót derültem én is a gumipókon...akár az én apám is csinálhatta volna, ő is hasonlóan fantáziadús, bár ő lehet, hogy spárgával heggesztette volna be a gyerkőcöt a kocsiba.

Valamelyik nap vizeletvizsgálatra kellett Eriktől mintát venni. Elég vicces volt. Anyukám itt volt, együtt próbáltuk felhelyezni a vizeletgyűjtő zacsit a kukacára (mindketten nagy fütyiszakértők vagyunk). Nem sikerült először, az összes pisi a pelusban landolt, a zacsi csak szaros lett kívölről. Másodjára már jobb lett, egy kis kémcsőnyi pisit sikerült szerezni.

Mi nyáron Erikkel megyünk nyaralni Horvátországba. Tavasszal pedig együtt fogunk "vellnesszelni" valami hazai kis szállodában az üdülési csekkünkből. Remélem jól sül majd el.

Csók

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziasztok!
Frusi: köszönöm , délután meg is nézem!! :D
Pocvarek: válaszoltam a privire!
Jud: szerintem ne stresszeld magad a kaja-témán, bár tudom, könnyű ezt mondani; a gyerek érzi a feszültséged és lehet, hogy ez is közrejátszik abban, hogy hadakozik (csíp, rúg, nyüsszög).
Én adnék neki tápot, nálunk anno ez vált be, én megnyugodtam, hogy már biztos nem fog éhen halni és elég volt pár nap több tejem lett. Persze az is lehet, hogy fáj az ínye, Csabó akkor is balhézott szopizáskor és az üvegből könnyebben evett. Azt hiszem most nem sokat segítettem, szóval kitartás, türelem.

Babúszásra mi nem mentünk, csak masszázsra, mert én nagyon féltem a fülét, páromnak többször is felszúrták csecsemőkorában, plusz nekem nem tűnt túl biztatónak hogy az anyukák is vízre szállnak (sajnos nekem elég ránéznem egy idegen WC-re és mehetek Klionért)

Ma reggel ismét ráébredtem, hogy milyen jól jön egy "férfi" a háznál, miután felmérte az erőviszonyokat hangos höö felkiáltással megvédte anyát a hatalmas porszívószörny támadásától. Utána még a teregetésben is segédkezett, csupán a munkamegosztással van némi probléma, mert amit én felraktam azt következetesen leszedte és persze a férfi büszkeség ott csillogott a szemében közben :D

Megyek pakolni, mert utazunk. Szép hétvégét mindenkinek!
Itykó

Kép
[/url]
ityko
 
 


Porszívó? Nálunk újabban amint meghallja a hangját, elkezd sírni, úgyhogy száműztük ezt a szörnyet és csak akkor használom, ha az erkélyen alszik.

Ityko, jó utat!
Hát lányok, egy csokorba kellene gyűjteni ezeket a sztorikat, lásd kukacra zacsi és hashajtó gyümi, persze ez utóbbi tényleg nem olyan vicces ha az éjszaka kellős közepén történik.
Judit, tudom kicsit későn mondom, de nekem védőnő aszonta, h estére gyümit ne adjak, mert ha megfájdul a hasa, ne éjjel legyen. Hát, ez a hasmenésre is igaz :shock: ha tudsz fejni, add azt este és inkább nappal egyetek főzeléket, gyümit - csak kisebb mennyiségben :lol: . ha kimerültél, mehet a tápszer és ne foglalkozz a negatív kampánnyal. Barnabás nagy, 5 hónapos baba, mit árthat neki egy kis adag? Ettől még anyatejen nő fel!!!

Gabi, nektek is kitartás, nem irigyellek. Nálunk legalább nincsenek már ilyen hisztik, amennyi van, megeszi aztán szerencsére már ehetünk mást is.

Adri és

Kép
adri29
 
 


ezt elfelejtettem:
Lillácskának nagyon boldog névnapot!!!!

Kép
[/url]
ityko
 
 


Sziasztok!
Én augusztusban fogok szülni az Uzsokiban a Csapónál. Tapasztaltabb barátnőimtől hallottam, h a szülésznő legalább annyira fontos, mint az orvos. Az Uzsokiban lehet választani? Ha igen, tud valaki ajánlani jó szülésznőt?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Rita
rituska19
 
 


Hello!

Félreérthető voltam. Nem szó szerint fosott, értsd nem volt hasmanése, csak úgy telepakolta a gyatyát, hogy a pelus már nem bírta. Egyébként gyümi után szinte olyan, mintha az jönne ki ami bement. Pépes a cucc. Na nem részletezem tovább. :)

Most viszont tényleg hasmenése van.... a laktoherbtől. Azért tuti, mert korábban is volt már, csak gondoltam hátha most nem...

Ilyen amikor anyuka kísérletezik a gyerekkel.... Lehet, hogy a fejlett országokban becsuknának érte. :) :oops:

Szia Rita! (A barátnőmet is így hívják. Átfutott az agyamon, hogy lehet, hogy terhes csak még nem mondta???? ) 8) Szóval én úgy tudom, hogy az Uzsokiban nem lehet szülésznőt választani, de mintha a lányok írtak volna valami kiskapuról. Na majd mindjárt leírják, hogy jól tudom-e.

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok,
Mi is küzdünk a szopizással továbbra is, de most új fejezetet nyitottunk, úgy döntöttem, ha mi nem alszunk, ne aludjon apa se :oops: és befogjuk segíteni. Fel kéne venni filmre, ahogy apa lefogja az egyik kezét (amelyiket nem sikerül leszorítanom a cicivel :wink: ) valamint a fejét egyenesben tartja, én meg csikizem az alsó ajkát, és a másik kezemmel "lövök" a cicimmel, hogy akkor érjünk célba, amikor éppen tátva van a szája :shock: Na ez nagyon hatásosnak bizonyult, máris javult a cicijeim állapota :lol:
Fejni viszont továbbra sem tudok, akármennyire kínlódok, nem tudok 10-15ml-nél többet lefejni, néha összesen néhány cseppet. Mindegy, úgy döntöttem nem stresszelem magam, amíg neki elég, addig nincs nagy gond (csak már látom, hogy felnőtt koráig nem leszek nélküle fél óránál többet :? )

Lillusnak Boldog Névnapot!

Babaúszás: én már alig várom, hogy mehessünk, bár egyenlőre már annak is örülnék, ha sikerülne többnyire úgy átesnünk az esti fürdésen, hogy nem kiabálja végig. Tényleg, ti evés előtt, vagy utána fürdötök? Mi eddig mindig előtte próbálkoztunk (hangos tiltakozást kiváltva, mivel Livi amint felébred, rögtön úgy gondolja, hogy most tuti , hogy éhen fog halni :shock:), de ma inkább megetettem, és utána fürdettük meg, és úgy tűnt élvezi :)

Pelle: én annyira röhögtem a gumipókos sztorin, hogy felébredt a nehezen elaltatott gyermek....

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztok Csajszik! :lol:

Ityko, köszönjük! :lol:

Rita, úgy tudom, lehet szülésznőt választani, csak a 27. hétig kell választanod, mert macerás, a szülésznőnek engedélyt kell kérnie az ápolási igazgatótól... ezek a legutóbbi, nyári információk. Mondjuk én szülésznőt nem választottam előre, de nagyon jól jártam: Riskóné Ica "jutott" nekem, fantasztikusan rendes és normális volt, csak jót mondhatok róla.

Judit, amikor Lillus már kicsit nagyobb volt (kb. olyan korú, mint Barnabás), én is úgy gondoltam, hogy inkább zöldséget-gyümit adnék neki, mint tápszert, de ha extrémen kevés lesz a tej, akkor nyilván a tápszer a megoldás. Tényleg ne hagyd magad, hogy "legyűrjön" a propaganda, Barnabás már elmúlt 4 hónapos, és eddig csak tejecskén élt, már ezzel is nagyon ügyesek vagytok + még van tejed, csak kiegészítésre van szüksége Barnabásnak.

Adri, én is DM-ben láttam már por alakú szőlőcukrot. Nem tudom, segítség-e, mert Lillus idősebb, de nálunk kb. így megy most az evés:

-hajnali: anyatej
-reggeli: anyatej
-tízórai: gyümi
-ebéd: anyatej + főzelék (ált. husis)
-uzsi v. elővacsi: tejpép (ált. gyümölccsel)
-vacsi fürdés után: anyatej

Plusz még napközben olykor becsúszik 1-1 extra szopizás, de azért a fenti menetrend mondható általánosnak.

Pelle, a babakocsis-gumipókos sztori nagyon ott van! :lol: Apud nagyon találékony! :wink:

Valamelyikőtök kérdezte a járókát: nos, nekünk nincs, és valószínűleg nem is lesz, na nem azért, mert a Kismama magazin azt írja :twisted: hanem mert hálósat azért nem szeretnék, mert állítólag nem jó a baba szemének, és mi Apával mindketten "vakegerek" vagyunk (nekem olyan -4 körül van mindkét szemem), a rácsossal meg az a probléma, hogy abból nincs összecsukható, és túl kicsi a lakás ahhoz, hogy egy járókát kerülgessünk egész nap... :shock: Szóval nálunk vsz. az lesz, hogy a nappalit gyerekbiztossá tesszük, és felszerelünk rá ajtórácsot (illetve nálunk nincs ajtó a nappalin, két térelválasztó funkciót betöltő könyvespolc közötti részt kell lezárni).

Kép
frusi
 
 


Judit, Nektek is köszöni Lillácska a jókívánságokat! :lol:

Mi úgy szoktuk, hogy először fürcsi és utána szopizik Lillus, de egy időben csináltuk azt is, hogy fürdés előtt megkínáltam egyik cicivel, s aztán fürdés után másikkal. Próbáljátok meg így, hátha ezáltal a fürdést is nyugodtabban viseli Livi. :wink:

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Ildikó vagyok.
Rebeka Luca pedig nem más, mint az én Kicsilányom. December 16-án született - közvetlenül Léna-babus előtt. :lol:

Már napok óta nézegetem a fórumot - leginkább az oldal tetejét - és látom, hogy nincs nagy forgalom. Leginkább nagyon ritkán szólnak hozzá a fórumhoz.
Este rájöttem, hogy az oldal alját - bár gondolom, csak beállítás kérdése - kellene nézegetnem, akkor napi szinten be tudnék kapcsolódni... :idea:

Szóval megpróbálom a lehetetlent és jópár napra visszaolvasok. Nem lesz egyszerű a dolgom, mert a névmemóriám egyenlő a 0-val.
Gondolom lesz néhány beírás, ami 2 hónapos anyaságomra, építő jelleggel fog hatni - eddig Persela-t bombáztam a tudatlanságommal.

Egyet azonban már most kérdeznék. Az Uzsokiban, december 22-én, délelőtt 8.30-kor, tervezett császárral szült egy lány. Én akkor jöhettem haza, de megígértem, hogy megkeresem. Mikor 27-én visszamentem varratszedésre, nem találtam már.
Nincs véletlenül itt jelen?

Jó hétvégét mindenkinek![/img]
rebeka luca
 
 


Sziasztok !

Csak gyors bekukk.

Az utazóknak nagyon kellemes utat , a baba úszóknak pedig jó úszkálást mára !! :lol:

frusi ! Lillácskának Nagyon Boldog Névnapot !! (tegnapra)

rebeka luca ! Üdv . köztünk ! Remélem valaki tud majd segíteni !

Teszek fel képet Diáról is !! :lol:
(nem teszek , mert állandóan hiba történik , úgy látszik a hétvégi képfelrakásokat nem szereti )

perselám ! Hol vagy ???

Remélem mindenki gyógyulgat már !!

Méri ! Ti is ??

Tündi ! te is eltüntél megint !!

Puszka

kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


(csak az asztalról nem szereti a képet )

Szóval ,képek :

Kép Bianka és Diána

Kép

há-há ! Puszka

Kép


Kép
kati16
 
 


Na gyors bekukk...

Ildi, üdv köztünk, örülök, hogy idetaláltál, jó barátkozást, jó kérdezősködést!:-)

Kati, megvagyok, itt vagyok, olvasok is néha, csak kicsit húzósra sikeredett a sz-cs-p a héten, majd hamarosan visszazökkenek a normál kerékvágásba! Amúgy már jobban vagyunk, én még köhögős-orrfújósan, Márknak már semmi baja (nála hamar jön, hamar megy...), Léna szerencsére nem kapta el.

Na majd még jövök, pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Szasztok Csajszik! :lol:

Juhhéééj, végre megvettük Lillusnak az etetőszéket! :D

Ilyen benne:

Kép

Kati, nagyon édesek a csajszik! Már látszik, hogy jókat fognak pletyizni egymással!

Ildi, üdv itt, és gratula Rebeka Lucához. :lol: Gyere gyakran, jó a társaság! :wink:

Persela, jobbulást Neked! :) [/img]

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Jó választás volt az etetőszék. Mi is ilyet vettünk anno.
Csak nem a Plus-os akcióban sikerült most megcsípni?
Én nagyon imádom. És már az 5 pontos öve is bizonyított. Ha nem kötöm be a gyereket, akkor feláll, majd átmászik a tálcára és onnét bárhová.... :o

Kép

Körkérdés: használ valaki fülmérős infra lázmérőt? És ha igen milyet, és milyen?

Üdv:
[/img]
Vendég
 


Na ujra kezdem, elszalltam!

Sziasztok!

Kati: ezek a kepek is marhajok! El sem hiszem, hogy most szulettek a Csajok!

Persela: gyogyulj meg, mar nagyon duhos vagyok a bacikra, virosokra. Jon a hideg, majd kiuzi a gonoszt! :lol:

Rebek Luca: udv koztunk, a tarsasag tenyleg nagyon jo!

Jud: hogy sikerult az uszas??

Frusi: Lillusnak boldog nevnapot es pont akartam mondani, hogy ugyanez van MArci fiunak is:))))))))))

Penteken elindultam nagyanyammal a piacra, bepakoltam az egesz miskulanciat a kocsiba, majd kohogott kettot az auto es nem mozdult. Fasza, most jaraskeptelen vagyok! :x
Mondjuk utana kimentunk busszal, vettem ket jegyet, azt hittem rosszul hallok, 460HUF. BKV, meg Demcki bekaphassa!
Viszont hugomek kivittek gyerekestol az Outletbe Premier es lottem egy tok jo telikabatot 3 ezerert Zsombinak! Most igy tel vegen! :?

Szep estet Mindenkinek!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello!

A képek tényleg szuperek a kis barátosnékról. :)

Az etetőszék nagyon szép és olyan aranyos benne Lillus. Csak nem ez volt a névnapi ajándék?
Marcit meg mindíg mecsodáljuk a férjemmel a talis képeken, és most az etetőszékben is.
Úgy látszik etetőszékes hétvége van. Nekünk is ma lett meg. A nagyszülőktől kaptuk ajándékba. Szegények végigfutották érte a várost, mire pont ilyet találtak. Már fel is avattuk.

Az uszi szuper volt. Nagyon jó volt együtt lenni, és Barnabás is nagyon élvezte. Eleinte nem tudott betelni a nagy kékséggel, aztán mikor felocsúdott, mosolygott és nagy lubickolásba kezdett. Az oktató is megdícsérte, hogy milyen ügyes. Már merültünk is, mert annyira látszott rajta, hogy barátságban van a vízzel. Utána úgy beájult, mint aki egy hete nam aludt.

Senki nem reagált a topic talis felvetésemre.... Akkor ne is legyen? :(

Íme néhány kép:
Kép

Kép

Kép

Kép

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem kicsit megkésve…de BOLDOG NÉVNAPOT Livinek, Lillácskának :lol: :lol:

Judit: látszik Barni mennyire, élvezte az uszit... :lol: jó kis családi program :wink:
Kati: felpakoltad a csajokat látom! :lol: Látni, hogy Dia mennyivel súlyosabb kb.1kg a javára.. :wink: picikét magam alá vagyok omolva, majd elmúlik...de olvasok..
Itykó. mi a patak másik oldalán-paskál utca... :wink: a nagy lányom meg a Német Imre suliba jár ,szerintem már 100x elmentünk egymás mellett..áááá :roll: :x
Pelle:babakocsi.. :P Még járunk szerintem egy darabig Katihoz.. Ti már nem??

Milyen nagyok már a csemeték..már jönnek az etetőszékes fotók.. :lol: emlékeztek mikor az UH-os képeket, rakosgattuk ide? :wink: Olyan távolinak tünik az az idő..
Raktározom az infókat etetés témába,,,köszi mindenkinek :lol:
A betegeknek jobbulást és vigyázzatok magatokra, majd jövök :wink: .........ha tudok

pá puszi pá puszi pá puszi :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Jo reggelt!

Jud: ismet meg kell allapitanom, hogy a gyermek tiszta apja! :lol:
Tenyleg tok jo kozos program lehetett! Annyira latszik a fejen, hogy elvezte:)))) Jo kis vasgyuro lett Barni!
Ez az etetoszek nekem valahonnan naggggggyon ismeros:)))

Tundi: hol az az 1 kg? En nem lattam, csak ket nagyon helyes csajszekot!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello!

Igen kis husigombóc. :)

Nektek is ilyen van?
Én a drapp/barna nyuszisat szerettem volna, de olyan már nem volt. Azt mondták az 2006-os szín. Ebben persze nagyon tartjuk a lépést, már vagy másfél hónapja 2007 van. :)

Na megyek takarítani... :cry:

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok !

hiuzka ! Szóval a különbség ott van, hogy a hordozót azt az autóba is be lehet rakni , míg a pihenőszék az csak otthoni játszásra , nézelődésre van , látod is a képen ennek csak egy fém váza van és ha belerakom a babát szépen föl-le ringatózik és van benne egy trükkk, ha szeretném berreg a feneke alatt ,mintha kocsiba lenne .

Tényleg nagyok lettek a csajszik ! És nagyon sajnálom , hogy Tündi nem csinált a kiságyba képet róluk , hát ott tüncibogyók voltak . (ezt is Tündi csinálta róluk)

jud77 ! Marha jók ezek az uszis képek !!! Legszivesebben rohannék Diával én is !!! Látszik, hogy Barnabás nagyon élvezte !! :lol:
Milyen volt a víz ?? Elég meleg ?



Puszka, sír

Kép


Kép
kati16
 
 


itt vok.

Sajna tegnapóta nemtom mi van , de éjjel se nagyon alszunk .
Viszont a huncutkodás a játék az nagyon megy, csak ne legyen egyedül, akkor semmi baj !!

Szóval, Judit ! Van valami trükkje a merülésnek , vagy ez teljesen ösztönös , hogy akkor nem vesz levegőt ??

Az etetőszékek is nagyon szupik !!! :lol: :lol: Szeretik , tetszik nekik , hogy látjátok ?

persela ! Jó , hogy jelentkeztél !!!


Puszka mindenkinek

Kati

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok!

Judit!
Leírnád részletesen, hogy mikor és hogyan kezdtetek el úszni - mennyi idősen, mit kellett beszerezni, hogyan kellett szoktatni, ha kellett egyáltalán, mi történik ott és mire érdemes figyelni?
Én nagyjából egy hónap múlva szeretném elkezdeni Rebeka Lucával az úszást, de még nem kérdeztem utána... Az egyik weboldalon írták, hogy a víz 22 fokos és a gyereket - gondolom én -, hogy szoktatni kell ehhez a hőmérséklethez.
Ráadásul igazából a férjem lesz a vízirabszolga. Elég, ha csak ránézek egy nyilvános medence vizére és kezdhetek egy 3 hónapos gombaölő kúrát...

Mi is a Paskal-nál lakunk! :shock:
rebeka luca
 
 


Sziasztok Drágaszágok:-))) Minden baci húzzon el!!! Somi még mindig takonypóc, egyem meg.

Ma született egy kis másodunokatesó, Matyi:-))))) Úgy örülöök!!!!! Anyukája unokatesóm 2. felesége, első felesége nem volt hajlandó az anyjáéktól elköltözni vele, nagy családi perpatvarok után dacból úgy döntött, unokatesóm nem láthatja a kislányukat, tojik mindenféle bírósági és egyéb végzésre, gondolhatjátok... :evil: :evil: :evil: Már öt éves a kislány, a kerítés mögül láthatja, az oviban ugrándozó gyerekeket nézve titokban... Nemrég megismerkedett egy állami gondozott lánnyal, egymásba szerettek, csendben összeházasodtak és délután megszületett a kisfiúk, már alig várom, hogy lássam:-))))

Jud, az egész családotokon látszik, milyen boldog örömmel, büszkeséggel vagytok a vízben!!! A kis úszóbajnoknak meg nagy puszi!!! Látom ám, menő úszópelusa van:-))))

Rebeka Luca, üdv itt!

Hú, micsoda etetőszékbemutatóóó!!! A gyerekeitek meg olyan szépek, hogy el lehetne velük adni két kamion etetőszéket! :D

Tündi, holnap megyünk a Heim Pálba, hogy a doktor úr megmondja, hogy állunk, javasolja-e a további kezeléseket. Kati is bíztat, szerinte még 2-3 alkalom. Előttünk is, utánunk is egy-egy drága kis falat kislány van, ezzel bíztatom Somimat, hogy legalább csajozni lehet:D Azon mosolygunk, hogy mindkét csöpp kislány olyan kedves, barátságos, nyújtogatják a kezüket Somi felé, megízlelki a játékát, mosolyognak egyfolytában, enyémfiú meg összevont szemöldökkel, komoran méregeti őket vagy szégyenlősen elbújik az anorákjába:-))))

Pusszantás, lelkeim, folyt.köv. valaki szirénázik a szomszéd szobában:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Jud, szerintem szuper lesz a tavaszi kerti tali!!! :D :D :D Előre is köszönjük a nép nevében!!! Párodnak is! :D :D :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok Csajszik, szép estét! :lol:

Judit, de, de, de, nagyon jó ötlet a tali, én nem is tudom, miért felejtettem ki a reagálásokból. :roll: Talán mert annyira magától értetődőnek tűnt, hogy úgyis mindenki írja majd, hogy mennyire jó, aztán nem írtuk. :( Szóval tavaszi jóidős-babás kertipartira fel! :wink:

Pelle, unokatesódéknak gratula!!! :lol: Atyaég, teljesen kiakadtam ezen az elsőfeleséges sztorin!! Mi az, hogy nem mutatja meg a gyereket az apjának?!? :shock: :shock: Ezt nem is értem...... fura egy nő lehet.

Sominak biztos megjön majd a kedve a csajozáshoz! :wink: Csak először fel kell mérnie a kínálatot, ő nem egy liliomtipró macho lesz, hanem egy igazi lovag! :D

Weronica, mi nem a Plus-ban vettük (húha, csak nem sokkal olcsóbban "osztogatták" ott?), hanem az Elefáni nevezetű bababoltban, ott 19.850 Ft-ot kértek érte. Ja, ugyanez egy másik bababoltban 20.900 volt, egy harmadikban bedig 21.900. Szóval csajok, értékesebb cuccoknál ha egy konkrét terméket már kiszemeltetek, érdemes több helyen is megnézni!

Lillus egy csomag textil építőkockát kapott neve napjára :wink: (bár ráfoghatjuk az etetőszékre is, hogy névnapi ajándék) :wink: azzal most az a módi, hogy Anya és Apa tornyokat épít, Lillácska pedig ledózerolja az alkotást. :D

Kép
frusi
 
 


Ja, jobbulást Sominak, és szurkolok, hogy kezelésre se sokáig kelljen már járnotok! :roll:

Judit, én is néztem a csömöri babaúszást... azt nem tudjátok, hogy milyen korig érdemes elkezdeni? Azt mondják a nagyokosok, hogy bizonyos kor után eltűnik a búvárreflex, ami elvileg ennek az egész babaúszás dolognak egy fontos momentu

Kép
frusi
 
 


Bocs, elküldte félkészen. :evil:

...szóval, hogy az alapja a babaúszásnak a búvárreflex megléte. Nem tudom, Lillussal nem vagyunk-e már elkésve...

Kép
frusi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?