Új privát üzeneted érkezett!

Megnéztem. Milyen nagy már Zsombi is! :shock:
Téged a csiga hangja nem öl meg, Kriszti?! :lol:

KépKép
pedina
 
 


Szevasz Eni! Te is itt? :lol: Don B. csak nem alszik? Mert Lady L. igen. :lol: Apa persze 10-re itthon van, de 3/4 11-kor indult. Én meg buzgón szőrtelenítem a fejemet. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Még nem nyomkodja annyit, hogy zavarna. Meg Zoli tanult hasonlót gitározni, amikor járt gitártanárhoz. Kicsit blúzos/dzsezzes, egész tűrhető. :lol:
Zsomborka is szunyál. Már vagy másfél órája! :shock:
Csütörtökön akartam menni tanácsadásra, de ez a betegség keresztül húzta a terveimet. Majd jövő héten kiderül, mennyi az annyi súly/hossz tekintetében :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 

 
 

Szeretem, amikor Zoli is mondja, hogy ekkorra-akkorra itthon lesz, aztán 1 órával később telefonálok, hogy mizu, ja most indulok, bocsi! :roll:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


No, felébredt a minidiktátor... :) Vigyorogva kelt, úgyhogy még bennhagytam a kiságyban, hadd játszon kedvére :lol:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kriszti, jó nagy Zsombitok van!
Nem kapkodtad el a képtár frissitését!!! :lol: :lol: :lol:

A mi csigánkat előbb-utóbb Imi fogja kivágni, mert már nagyon utálja a hangját. Én még elviselem. :roll: :?:

Délelőtt olyan szépen sütött itt a nap, sétáltunk egy nagyot. Lili úgy aludt kint, mint a bunda, semmire nem ébredt fel.
Ma még szerencsére nem volt lázas, de elkezdtük az antibiotikumot, mert magától úgy sem fog elmúlni a gyulladás a torkáról. :cry: Csak a doktornő tegnap mondta, hogy várjunk ma délutánig, hogy az immunrendszere is dolgozzon kicsit, termeljen ellenanyagot! :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Tyű csajok, nem irigylem a boltkóros nőket. Egész délután vásároltunk, de én hulla vagyok. Persze úgy indultunk neki, hogy végre MAGUNKNAK veszünk cuccokat. Aha. Egy-egy farmer, Sanyinak zoknik, nekem bugyik, Lilinek meg egy vagon cucc. :lol: :lol:
Közben megvettük Lili szülianpi ajándékát is, mert nagyon tetszett neki, és féltünk, hogy megint úgy járunk, mint a sütifalóval mikulás, majd karácsony előtt, hogy mire megvennénk, sehol sincs. :? Úgyhogy megvettük. :wink: Valami őskori bébijáték. Vannak benne kicsi ősemberek, dinók, zenél, csörög, színes. :lol:
Lili is két órát aludt délben, azóta nem mutat hajlandóságot ilyesmire. :lol: Most a tévé előtt tapsol állva. Épp Csányi Sándor volt benne. Na, őt én is megtapsolnám... :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Úúúúúúúúúúúúúúúútálom az éjszakákat! Azt sem tudom, aludtam-e egyáltalán valamit este 10 és reggel 6 között :!: :!: :!:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Csak nálam siet egy órát a babanet órája? Hirtelen azt hittem, már egy félórája éheztetem a gyereket, pedig csak kb fél óra múlva kell ennie...
Zsomborka tegnap óta láztalan, igaz a hasa megy az augmentintől. De az még mindig jobb, mint egy nyűgös, lázas bébi. És a kis foga nagyon beindult, baromira nagyon harap, jobban, mint eddig, és otthagyja a foga nyomát a cicimet. Ha meg rászólok, hogy nem szabad, csak néz csodálkozva, miközben szorítja tovább, nekem meg majd kiugrik a szemem. :shock:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


4 fogas mosoly: csak csajsziknak!!! :lol: Kép Kép

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!

Lili fél 9-kor kelt! :lol: :lol: :lol: Igaz 5 körül volt egy zajos félóránk, de nem volt vészes.

KépKép
editmaci
 
 


Szokták javasolni babóknak a Normaflore-t antibiotikum után. Én nem adtam Lilinek anno, mert még csak 6 hetes volt. Nem mertem. :oops:
Kriszti, Zsombi nem is néz ki betegnek, szerencsére. Valahol olvastam, hogy a láztól elvileg hamarabb kijönnek a fogak.
Amúgy Lili is bulitt éjjel. Ill. felsírt többször is. :shock:
Én Zsombit simán megvenném egy évesnek. Olyan nagyfiús. :wink:
Nálam is siet az óra, valamit be kéne állítani a profilban, hogy a téli időszámítást mutassa, de minek, mindjárt itt a nyári :lol: :lol:
Edit, ha esetleg Liberot használtok: a Tégelben 3999 Ft a 80akárhány darabos.
Ja, Lili rajzol :shock: :shock: Tegnap megmutattam neki egy szövegkiemelő filccel, azóta nyomja. Este meséltem a tesómnak, aki rögtön közölte, hogy akkor Lili ehető ( :?: :!: ) krétát fog kapni szülinapjára. De jó lesz. :?
A másik anyósom: jaj, mi mindent megveszünk ennek a gyereknek, ő már nem tud mit! :shock: :shock:

KépKép
pedina
 
 


Elég szegényes a fantáziája akkor anyósodnak! :wink: :roll:

Egyébként most milyen évszak van? Ez még tél, vagy már tavasz. Mert az időjárás szerint inkább az utóbbi!!! :shock:

KépKép
editmaci
 
 


Hát igen, az én nagyfiam!
Szóval akkor a láz dupla hatás miatt volt, betegség + fogzás, nagyszerű. De nem is bánom, ha kijönne még 2 foga, annyival is kevesebbet kell kínlódni utána. Mert ugye akkor már csk 14 maradna, az meg kevesebb, mint 16! Éles logika! :lol:
Szerintem nem tudom, milyen évszak van. Hivatalosan tél, de hogy egyébként :?: :?: :?: Miko' van óraállítás? Márc. huszonmikor?

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Szerintem amúgy Zsombi teljesen meggyógyult, ugyanis újabban nem hajlandó aludni... :mrgreen:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


És most gondoljatok bele, hogy pár év múlva ezek a kölykök fogják reggel a fejükre húzni a takarót, hogy "nem akarok iskolába menni, még aludni akarok". :lol: :lol: Én ma elővettem a bőrdzsekim és kiakasztottam egy vállfára, hogy lógja ki magát. :lol: :lol: Szóval tavasz. :lol: :lol: Szegény apám, pedig hogy beizzította a szánkót :lol: meg december elején.

KépKép
pedina
 
 


Na ja, szánkóra nemigen volt szükség ezen a télen. Itt is próbálkoztak a szülők, de szerintem hamar megutálták azt a csürüsztölő hangot, amit a járda és a szánkó talpa közötti érintkezés okozott. :(

És szerettem suliba járni. Reggel viszonylag korán ébresztett anya, reggeliztem, aztán indultunk. Persze néha ki akartam kerülni a dolgozatokat, próbálkoztam, de elég átlátszóak lehettek a trükkjeim... :lol: Kíváncsi vagyok, Zsomborka szeretni fogja-e az isit.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


És=én

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Fúj, én mintagyerek voltam. Életemben először egyetemen lógtam óráról :oops: :lol: Én vagyok a béna, vagy nálatok is folyton kosz van?! Az, hogy a Lili szobája, mint ahová bomba csapott, csak egy dolog, de minden csupa szösz, meg morzsa. :shock: :shock: :shock: Hétfőn takarítottam, de mintha egy hónapja nem lett volna. :?
Ja, képzeljétek: Lili fél a fürdéstől. 3 napja beleteszem a kádba és egyre rövidebb idő múlva ordítani kezd. Tegnap már akkor is ordított, amikor a lába a vízbe ért. :shock: De már nem fél a buditól. :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Nem vagy béna Edina! Nálunk minden nap lehetne port törölni. Ha kitakarítok egy nap múlva olyan mintha semmit nem csináltam volna. Felmosás után a lakás bármelyik pontján találok szöszöket, stb. Úúúúúgy útálom!!!! :?
A nagy kádban fürdetitek? Lilink egyenlőre még élvezi a fürdést. Mi még az ő kis kádjában fürdetjük, bár Imi minden áron akarja a miénkben. Én még nem. :roll: Persze mostmár a kádja is olyan mint egy nagy játék kupac, víz nem igen látszik benne. :wink:

KépKép
editmaci
 
 


A saját kádjában fürdik. Szombaton betettem magamhoz a nagyba, de ordítás volt a vége. Este simán megfürdött a sajátjában. Vasárnap hajmosás volt, de nem a szokásos ordítással, viszont 3 napja megy a cirkusz. Semmi nem használ, pedig a kádban van egy teljes halcsalád, rák, bálna, tengeri csillag, gumikacsa, kanál, pohár, fürdőkönyv. Semmi se hatja meg. Előtte visongva rohangál csupaszon, amint kivettem, azonnal vigyorog és kotor, csak bele ne ültessem a kádba. :? Na de a wc-epizód óta tudjuk, hogy vannak - számunkra - megmagyarázhatatlan félelmei. Majd kinövi. :wnk:

KépKép
pedina
 
 


Ó, a lakást néha nem tudom másnak csak egy nagy szemétdombnak titulálni. Eccerűen ha naponta porszívóznék is kosz lenne. Lehet, hogy ma fel is porszívózok, metr Zsombi ruhája csupa retek.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


No, igaz nem porszívóztam, mert az kicsit macerás: elővenni, vizet bele, porszívózás, kimosni, eltenni, szóval több a dolog vele, mint a porszívózás maga. Felsepertem a nagyszobát a szőnyeggel együtt, a konyhát is, és ott fel is mostam. Ezennel kész vagyok! Azt meg sem említem, hogy hétvégén volt nagytakarítás... :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Nem hagyományos porszívóm van, de én is a nagymamis-vállalati takarítónénis módszert választottam: sepertem a szőnyeget, mert Lili most épp a porszívótól is fél. :shock: :lol: Meg felmostam az egész lakást, mind a 43 nm-t. :lol: :lol:
Közben felfedeztem egy megoldásra váró problémát, így körkérdésre bocsátom: fehér szőnyeg kontra több napos beletaposott banán. Mivel jön ki?! :?:
Lili új szót tanult. Mindent elveszek tőle (derékszíj, orrcsepp, távirányító stb.), hogy "nem játék". Erre most az USB kábelt kezdte megint csócsálni, és csak odáig jutottam, hogy "Lili!" - mire rávágta: játék. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
pedina
 
 


De hülyeséget írtam! Szóval a mondat úgy kezdődik: NEKEM hagyományos porszívóm van.... :oops:

KépKép
pedina
 
 


Banán a fehér szőnyegből??? hú, nem is merek semmit ajánlani, nehogy rosszabb legyen. :shock: Egy kis mosóporos víz, jó sűrű???

Elküldték a jövőheti Torkos csütörtök éttermeinek listáját, ha érdekel valakit szívesen átküldöm. Országosan benne van minden étterem.

KépKép
editmaci
 
 


Mi az a Torkos csütörtök? :?: :?: :oops: :oops:

KépKép
pedina
 
 


Edina: szőnyegcsere a megoldás :mrgreen:
torkoscsütörtök: féláron lehet kajálni egy csomó étteremben :wink:

Edit, nekem küldd már át lécci! Köszi

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Ja és azért van, mert jövő héten kezdődik a nagyböjt.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kriszti, küldtem a listát!

Edina, átküldtem neked is, hátha találtok valami jó helyet. Nem tudom a mi Lilink hogy bírná egy étteremben. Mostanság morog mint egy kiskuty, ha nem tetszik neki egy szitu. Pl. a dm-ben a pénztárnál, már vagy 3 alaklommal. Lehet, hogy a csajszit nem bírja?? :roll: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Köszi, Edit, megkaptam. Majd megnézem. Mi már voltunk Lilivel étteremben, ideig-óráig jól bírja, még eszik is, aztán nézegetni kezd (magyarul bámul bele a mellettünk ülők képébe :lol: ), etet bennünket, majd ölbe óhajt jönni. Szóval gyorsan kell enni, hogy az etetős, nézegetős időszak alatt végezzen legalább egyikünk. :lol:
Meglepett a munkahelyem! Kaptam egy 10 alkalmas VIZITDÍJ-BÉRLETET!!!! :lol: :lol: :lol: Hát ez röhej. Vagy szomorú?

KépKép
pedina
 
 


Edina, örülj, 3000 Ft a zsebedben marad! :wink: Amúgy tényleg röhej, és szomorú.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kiváncsi vagyok a Semmelweis vezetőségének eszébe jut -e valami hasonló. :roll: :?: Bár remélem nem lesz rá szükség!

KépKép
editmaci
 
 


a gyerekeknek meddig nem kell fizetni? mert a dokinénink azt mondta, 6 éves korig (bár erről jó rég beszéltünk), zoli egyik kollégája szerint pedig 18 éves korig. nem tudjátok melyik az igaz?

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Tegnap a Híradóban 18 éves korig mondták. De gondolom ez még néhányszor változni fog. :roll:

KépKép
editmaci
 
 


18-ig lenne értelme, de ugye......
Persze le van sz*rva ez a 300 Ft, meg hozzá kell nyúlni az egészségügyhöz, de ez nevetséges. Nem ettől fog megszűnni a hálapénz.
Én pszichiátrián dolgoztam, ott el bírjátok képzelni hogy szedik be?!

KépKép
pedina
 
 


Képzeljétek, jövő szombaton megyünk bulizni. A barátnőm kisfia akkor lesz 1 éves! Csak azt nem tudom, mit vigyünk neki... A pelenka már tuti. Mert ugye abból sose elég. De azon kívül kéne valami ajándék. De mi?

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Mint egy éves anyukája, adjak neked pár tippet? :lol: :lol:
Bármit, amit lehet pakolni, dugdosni, dobálni, színes és zörög. Valamint alkalomadtán az sem baj, ha bekapja. :wink:
Fiú...Nagyobb dömper, aminek lehet pakolni, építőkocka, kismotor, formabedobó játékok, golyóvezető (Lili fél délelőtt elcsiburászik vele :wink: ), bébi puzzle fából, tologatós játékok.

KépKép
pedina
 
 


Tényleg, emlékszem, hogy a te barátnőddel egyszerre voltam kiírva nagyjából... :idea:

KépKép
pedina
 
 


Igen. Ők azok! Köszi a tippeket, kiírom magamnak. A dömper jónak hangzik, meg a motor, mert kertes házban laknak, nagy az udvar, ott lehet randalírozni. :wink:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Lili rájött, hogy ha befelé szívja a levegőt, akkor is milyen faca hangokat lehet kiadni. Én meg először szívbajt kaptam: mint amikor nagypapitól elveszik a vastüdőt. :shock: Neki meg rohadtul tetszik. :lol:
Veletek beszéltük a csokis "Jó éjt!"-papit? (Hipp). Ha igen, az infom róla a következő: nem a gríz csokis, hanem barna az üveg. :idea: :oops: :oops: Há' mer' hogy "jóccakaát". :o

KépKép
pedina
 
 


Na, Lili elküldte, pedig még nem fejeztem be. Megoldottam a banán-szőnyeg-konfliktust is: Vanish. :lol: Ilyen fújós-fajta, szőnyegre, kárpitra, kifejezetten makacs foltokhoz. :lol: Kép

KépKép
pedina
 
 


Éjszakára való tekintettel barna az üvege??? Ez komoly?

Jó hangja lehet Lilinek, mikor befelé szívja a levegőt! Kicsit félelmetes volt először, nem?

Mi Lilink felébredt a telefonomra, azóta itt parádézik a szőnyegen, és semmi hajlandóságot nem mutat az alvás irányába. Naná, mindjárt ebéd, én sem aludnék!
Imi átállította a telcsim csengőhangját, így mire észbekapok, hogy csörög Lili felébred! Úgy lecseszem, hogyha hazajön! :evil: :twisted:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Edina, Zsomborkán megjelentek a kiütések, vagyis inkább pici, tűhegynyi pöttyök. Szerencsére nem viszket neki. Épp a Penny-s újságot böngészi, hátha talál benne kedvérevalót! :wink:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kriszti, tegnap Lilin is kijöttek.Felhívtam a doktornőt, és azt mondta, hogyha láztalan, akkor sajna kijönnek ezek a pöttyök, amiket a vírus okoz, ami benne lakozik! :cry:
Nekünk Fenistil cseppet kell rá szedni 3x5-öt.

KépKép
editmaci
 
 


Sejtettem, hogy nem ússzuk meg plusz-gyógyszer nélkül. Az augmentint sem tudom már beleimádkozni... :( De délután megyünk a dokinénihez, meglátjuk, hátha nem ad rá semmit.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Pöttyök?! Amikor Lilinek torokgyulladásaa volt, nem voltak pöttyök; azok a 3 napos láznál voltak, de akkor nem is volt más tünete, csak a láz - vagy csak nem vittem dokihoz?! Ill. vittem, de már csak a kiütéses korában. Fenistil csepp jó, Kriszti! Olyan álmosak lesznek tőle, mint a sicc :lol: :lol: :lol:
Apánk megint jól hazajött hamarabb. Problémamegoldó-team-értekezlet (ilyet még kitalálni is :shock: ) van.

KépKép
pedina
 
 


Lili is már rendesen undorodik ezektől édes, émelyítő gyógyszerektől. Már ha a cseppentőt meglátja akkor sír. :cry:
Egyébként beszéltem ma egy munkatársammal, 5 hónapos a fia. Azt mondta, ők a múlt héten estek át ezeken a pöttyökön. Ugyanígy kezdődött: láz, torokgyulladás, és amikor már nem volt lázas kijöttek a pöttyök. Náluk 3-4 nap alatt lezajlott, de a fia a feje búbjától a talpáig pöttyös volt. :roll: :shock:
Lilinek egyenlőre még csak a törzse pöttyös, meg a füle mögött, és a tarkója. Csak! :shock:

KépKép
editmaci
 
 


Szegény Lili és Zsombi! Aztán lehet, hogy holnap mi szedünk össze valamit, annyi gyerek között. Megyünk Lili és kistársai szülinapi partyjára Kép
közben meglátogatjuk Don Benedettot és hű jobbágyait. Kép Most pedig beveszek két Xanaxot és megmosom Lili haját. :? :?

KépKép
pedina
 
 


Hello!

A dokinéni nem tudta eldönteni, hogy a pöttyök a háromnaposláz pöttyei, vagy az augmentinre allergiás Zsombi. Ugyanis nem tegnap jöttek ki ezek a nyavalyások, és nem is korábban. Mert ha ismerik a tankönyvet, és 3napos láz, akkor tegnap kellett volna jelentkezniük, ha viszont allergia, akkor korábban. No de mindegy, kaptunk Fenistil cseppet. 3x8-at kell. Amikor mondtam a dokinéninek Zsombi hozzávetőleges súlyát, csak nézett nagyot! :oops: :shock: Persze a fonendoszkóp most sem volt biztonságban, hiába próbáltuk lekötni a gyermek figyelmét holmi nyuszikkal, macikkal. Azok nem voltak érdekesek. 8) :lol: :D :roll: :wink:

KépKép
KépKép
anittik
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?