Új privát üzeneted érkezett!

Na újra itt vagyok, reszkessetek :lol:

Találkoztunk Tündiékkel a DM előtt, az a csoda, h ez az első alkalom, hisz mindketten rendszeresen oda járunk :) Bianka nagyon cuki volt, a nagyobbik lánya is olyan helyes. Csókolomot köszönt :? ilyen öreg vagyok? :lol: á, persze dehogy, csak jól nevelt. Anyja lánya :)

Arra gondoltam, h én is leírom, mit beszéltem a védőnővel a hozzátáplálásról, hátha valamelyikőtöknek segít vagy van benne plusz info a Frusi, Méri info mellé :) aki már előrébb tart, mint mi, annak nyilván nincs :)

Főzelékek közül első körben mehet: sütőtök, répa, paradicsom, krumpli és cékla, mint ahogy Frusi is írta, krumpli legyen az alap, és fele-fele arányban a második zöldséggel, esetleg kicsit kevesebb is lehet a krumpli. Paradicsom-résznek a kecskeméti paradicsomitalt ajánlotta, mert h nem fűszerezett, vagy nyilván lehet kapni kompletten paradicsomos krumplit is, de én szívesen elpárolgatom amit tudok. Fokozatosan egy étkezést akár ki is válthatunk ezzel, kezdhetjük ezzel és utána szopi, de a többi étkezésnél inkább szopizzon először és utána adjak neki mást, amíg van tejcsi, addig azt hasznosítsam :lol:
Gyümik közül ő a körtét csak 6 hóstól ajánlja, addig mehet: alma, banán, őszibarack, meggy, mirelitből vagy frissből, konzervből ne.

Fagyaszthatom a zöldséget, de csak sűrűn, a levével pépesítve és mindig aktuálisan keverjem anyatejjel vagy tápival. A gyümit keverhetem a péppel - amit Kami nagyon imád - és így újabb étkezés kiváltható lesz szép lassan. A többi étkezés legyen anyatej vagy tápszer, ha már "elapadok"...hat hós kora után vezetnénk be csak ilyen spenót, stb dolgokat.

Aki előbb kezdi a hozzátáplálást, annak előbb mehetnek a zöld színű zöldségek is persze, ez most csak a mi esetünkben alakul így, szóval szerinte nem az a lényeg, h Kami 5 hós és akkor adhatok mindent neki, ami 4, 5 hósnak le van írva, hanem kvázi egy hónapos csúszással, most a 4 hósaknak előírtakat, jövő hónaptól az 5 hósaknak írtakat, már egy kis husival, stb. Remélem értitek kicsit körülményesen fogalmaztam.

A lényeg, és ez mindannyiótoknak tanács így tőlem, nagy bölcstől: :lol: amíg van anyatej, addig bőven adjatok azt, irgumburgum.

Azt hiszem, kb ennyi, remélem vkinek segítek még ezzel. Úgy látom, nincs éles ellentétben az eddig néhányatok védőnője által leírtakkal. :)

Na eldugulok, h legyen hely nektek is :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztok

Kati: baie a fürdő rövid alakja, camera de baie- fürdőszoba.
Kérdezz bátran :lol:

Köszönjük javulgatunk!

Lázból 0,3 kellene levonni, legalábbi nekem ezt mondták, ill. a felkészitőn is ezt tudtuk meg.Viszont a dokinőm rendesen kioktatott, és ezt most gyorsan megis osztom veletek.
Azt mondta, hogy neki azt mondjam amit mért, ne vonogassak, különbenis a babáknál csak a popsiban mért értéket tartja mérvadónak, minden máshol mért értéket befolyásolnak külső tényezők, igy azoknál az eltéréseknél meg ezen az alapon hozzá kéne adni. Természetesen a legpontosabb a fülhőmérő lenne, de azt kevesen használnak mert nem ocsó. Amúgy ha lázas akkor lázas, van olyan gyerek aki 37.5 felett nagyon rosszu birja, és csillapitani kell, a másik meg 38.5 nél is jól elvan. :shock: Na erre varjatok gombot. :?

Livinek boldog névnapot!

Üdv

Méri

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Livinek boldog névnapot, a betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Adri, azt nem említette a védőnőd, hogy kifli, kex mikortól mehet? Én nem láttam már hónapok óta az én, vagyis törp védőnőjét :(

Nem emlékszem, ki írta, hogy kezd elege lenni a szoptatásból.. hát nekem is tele van a púpom lassan, és erős a gyanúm, hogy ha abbahagynánk, akkor végre újra végigaludná az éjszakát. Különben is a barátnőm férje szerint, amelyik gyerek már áll, az ne szopizzon, ha ez igaz lenne, már másfél hónappal így is túlteljesítettünk..

De jó lehet az utazóknak, nálunk csak munkahegyek, bár ma megint csajoztunk 8)

Gabi, nálunk is volt ilyen, mint Eriknél, kb ennyi idősen és 2 nap alatt minden újra okés volt, anno azt mondta a védőnő, hogy valószínűleg beindultak bizonyos hormonális folyamatok, akkor is ha szemmel láthatólag nem jött meg és ez megváltoztathatja a tej ízét, a bőröd illatát, vagy csak szimplán megérzi a gyerek..

Megjött apa :D , Itykó

Kép
[/url]
ityko
 
 

 
 

Haliho Mindenkinek!

Jo kis menos napunk volt. Reggel 10 tol este 7ig. Pedig nem is volt semmi fontos intezni valo, csak ugy, de mindegy:)

Livinek BOLDOG NEVNAPOT!

Meri: Meg mindig jobbulast, boszorkany enem kuldi a gyogyito energiakat!

Persela: Nektek egy kicsivel tobbet, mert ket gyermek van:) Tenyleg egy kis hideg sokmindenre gyogyir lenne! Nagyon fura, hogy ilyen meleg van, ma nagyon meglepodtem, mikor kimentunk az utcara! Pellerol tudsz valamit? Kicsit aggodom, remelem nincs bajuk!

Ityko: en irtam a szopit. igazabol nem magabol az "aktusbol" van elegem, hanem abbol a szituaciobol, hogy a hozzataplalas miatt, ami mostanaban eleg aktiv lett, marmint elkezdett mennyisegeket enni a gyerek (hala a mozgasnak), nem tudom eldonteni, hogy valoban ehes, amikor cict ker (es mostanaban mar tenyleg O keri, dorgoli az arcat a mellkasomba, szoval egyertelmuen tudtomra hozza), vagy csak lelki kapocs. szomjas sem lehet igazan, mert vizet is itatok vele. Van amikor ki tudom valtani a szopit, van amikor nem. Meg a kotottseg zavar kicsit, en nem fejek, igy nagyjabol mindig a gyerkekkel kell lennem, leszamitva max 3-4-5 orakat ket kajalas kozott. Valojaban orulok, hogy szopizik, de azert legyunk oszintek nem mindig egyszeru!

Adri: Ti hova jartok DM-be? Recsei? mert akkor nem is tudtam, hogy Tundiek is itt laknak kozel.

Korkerdes: mitol van, hogy miota Zsombi megszuletett zabalom a teavajat? Korabban 20 evig nem is talalkoztam vele. Most vettem eszre, hogy gyakorlatilag 1 het alatt tok egyedul benyomtam a 20 dkg-s kockat!? En, aki fogyokurazik! :oops:

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Ityko, sajna mi a védőnővel csak Kamilla életkorának megfelelő kajákról beszéltünk, hú a kex fényévekre van még :lol: de majd Veronika válaszol, ők már kifliznek. :lol:

Nikike, mi a Bosnyákra járunk, úgyhogy Tündiék nem felétek laknak, hanem a világ innenső részén.

Én a teavajat mindig is szerettem, most is a kiruccanásunk mindkét reggelén leedtem a svédasztalról a teavajkészletet! :shock: Százszor finomabb, mint a margarin. Én amúgy egész életemben utáltam a mákot, terhesség második felétől meg állandóan azt akartam enni, meg paradicsomos káposztát :lol: :lol: akár így együtt is :lol:

Közben nem is meséltem, h Kamilla már nagyon ügyesen fordul hátról-hasra, egész nap ezt csinálja. De mindig vissza kell forgatnom, mert hason még továbbra sem szeret lenni :(

Gabi, csak megerősíteni tudom, amit Ityko írt a bőröd illatáról...anno nekem is ezt mondta a doki.

Persela, most aztán már tényleg gyógyuljatok meg!!!ejnye-bejnye

A múltkor írtátok, h a popsikenőcs ára mennyit változik, nekem most azt mondták a gyógyszertárban, h az állami támogatás 5%kal csökken rajtuk. Az talán viselhető még, bár elég durva így is, h mennyibe kerülnek a bébikaják, popsitörlő, na és akkor a tápszerszerűségekről nem is beszélve. Szerencsére még nem vagyunk ipari fogyasztók, de már így is érzem a változást ahhoz képest, amikor még csak anyatejen élt.

Adri és

Kép
adri29
 
 


leettem, két t-vel

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok,

Köszönjük a névnapi jókívánságokat!
Ma igazi kis tündér volt a csajszim :) Délben megkajált, aztán aludt egy kicsit, kettőkor elindultunk a védőnőhöz, de jó sokáig tartott, mire odaértünk, mert lekéstük a buszt, egy csomót kellett várni, stb.stb. Kismanó az utat végigkiabálta, úgyhogy már fel voltam készülve, hogy ez lesz a védőnőnél is, főleg, hogy már nagyon éhes lesz, mire odaérünk, ehelyett amint beértünk és levetkőztettem, elhallgatott, és kedvesen elnézelődött a szobában. És kiderült, hogy 450g-ot hízott, mióta hazajöttünk! Nagyon örülök neki, mivel eddig nem mértük, és izgultam picit.. Persze azt láttam, hogy a combiján a hurkák száma szépen gyarapszik :wink: Méricskélés után megszopiztattam, és még elmentünk vásárolni, DM-be, meg Sparba is, és szépen végigalukálta az egészet. Most meg fürdés után jól behamizott, aztán egy órán keresztül jókedvűen nézelődött, meg flörtölt apjával :)

Itt egy nézelődős kép a csajszimról:
Kép

Livi

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Ja és ami kimaradt:
Nagyon gyors gyógyulást kívánunk a betegeskedőknek: Persela, Méri gyógyuljatok a pindurokkal együtt, minél hamarabb!

Gabi: Nekem is azt mondta a védőnő, hogy sok baba azt sem viseli el, ha a mamája valamilyen parfümöt, vagy dezodort használ..

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztok!

Pelle tényleg nagyon eltűnt, remélem semmi gond.

A betegeknek jobbulást! az elmúlt pár napban sokat jöttünk-mentünk, kicsit aggódok nehogy összeszedjünk valamit ebben a langyi, nem baci gyilkos időben.

Az Árkádban egy négyéves forma kislány odarohant a babakocsinkhoz hangos "Kiszbaba, kiszbaba!!! Meszimogatom" felkiáltással. :) Nagyon édes volt. Anyukája alig tudta elvonszolni. Barnabás kapott egy búcsúpuszit a kezére. Első gondolatomkor olvadtam, hogy milyen édes, aztán biztos ami biztos letöröltem a gyerkőc kezét (A parás anyuka)

A gyerek ma anygyal volt. Kicsit késtünk a fodrásztól, mert egy defekttel kezdtünk. Még szerencse, hogy közel van a gumis... A gyerkőc kedves volt és mosolygós, pedig már bőven belegázoltunk az evés-alvás idejébe. Utána még a céghez is be kellett mennem, de még oda is jutott a mosolyából, pedig egyszerre kb 10-en zsongták körül.

Adri köszi a hozzátáplálós ismeretterjesztést, ha oda jutunk biztosan visszaolvasom majd. Szuper lehetett az egerszelóki pihenés.

Gabi, nagyon örülök, hogy szopi ügyben rendebjöttek a dolgok.

Puszi!

Judit

Kép
jud77
 
 


Meg azt felejtettem el, hogy Adri en nagyon irigylem am az egerszaloki hetvegeteket! Meg a tobbieket is akik utaznak, Poczvarekek, azt hiszem! Nekem valahogy nincs meg erom itthagyni, pedig elobb-utobb ra kell vennem magam, ha nem akarok megzakkanni!
Annak idejen a kutyaval igy voltunk 2 evig minden napot egyutt toltottunk, nem mertem senkire rabizni. normalis vagyok????Egy kutyat?! Szegeny, most meg mar nem is lakik velunk!
Azert Zsombival kicsit mar edzettebb vagyok:))

jo ejt!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Niki én ugyanúgy nem tudok elszakadni Bencétől, pedig én már egy ideje nem is szoptatok :) de nekem már fél óra után nagyon hiányzik a költözés is nagyon nehéz volt, mert akkor anyósomnál volt. De azért én is próbálgatom néhány órára rábízni nagyikra, nagynénire, stb. Mi mondjuk visszük magunkkal ha márciusban elmegyünk síelni. Van szuper háti hordozónk túrázunk majd meg minden, a Mátrai kirándulásunk is nagyon jól sikerült.

Emese kérdezted hogy altatom? Hát röviden csak annyit, hogy mi 3,5 hónapos koráig sokat küzdöttünk, Bence hasfájós volt és rengeteget sírdogált, így többnyire a kezünkbe vagy magunkra fektetve tudtuk elaltatni a kiságyhoz még csak közeledtünk már kinyílt a szeme. És nem tudott aludni ha betettük az ágyba öt percenként felébredt és sírt vagy egyáltalán nem aludt és délutánra már ordított. Most úgy alszik nappal, hogy beteszem az ágyunkba mellé fekszem simogatom és énekelek neki így szépen elalszik. Mostanában meg próbálgatom, ha nagyon fáradt beteszem az ágyába és körülötte teszek-veszek aztán ha látom, hogy mindjárt elalszik megsimizem megpuszilom és magára hagyom, ez van amikor sikerül de van amikor nem tud egyedül elaludni.

Itykó én úgy tudom kiflit, kekszet még elég soká lehet neki adni majd ha már több fogacskája van és nem annyira pépeseket eszik, de Vera tényleg biztosan meg tudja majd mondani.

Ja és mi is beléptünk a fognövesztés klub-ba újból :) szegénykém most jobban szenved mint az alsóktól. Vera mi volt az a homeopátiás kúp amit adtál a kisfiadnak?

Pelle jól van csak vidéken a szüleinél.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


sziasztok!

Ildi: en is egyutt menosen gondoltam a kiruccanasokat, ami nem tudom mikor lesz eloszor. ??

Ityko: en mar adtam Zsombinak babapiskotat. Az jo mert teljesen felpuhitja a nyala, de azert nem hagyom egyedul olyankor. kiflit, kekszet meg nem, mert szerintem azok nagyon szarazak, felek hogy a torkan akad!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hú, mennyi foga lesz már Bencének!!!

Másra bízni a gyereket órákig: szerintem az a titka, h csak olyanra hagyod ott, akit te magad is jó ismersz és láttad, h bánik a kicsivel és a baba is jól érzi magát vele, meg tud nyugodni nála is. Nálunk ez a helyzet a közvetlen családdal, mert pár napos kora óta sokat voltak vele, dajkálták, elaltatták, cumisüvegből etették a vidéki útjaink során és itt nálunk is. Tehát én 100%-ig biztos vagyok benne, h néhány óráig jól elvannak együtt, szerintem jó, h nem csak egy emberhez kötődik. Nem azért, mert nem akarom, h ennyire kötődjön hozzám, hanem azért, mert ha baj van és nem lehetek vele vmeddig, nem fog "kiborulni", visítani, nem fog félni tőlük. Persze mi sem akarunk rendszert csinálni abból, h nélküle megyünk el, de tényleg látom rajta, h nem sínyli meg.

Ezen kívül nekem és a férjemnek is szükségünk volt arra, h egy kicsit egymással foglalkozzunk, beszélgessünk, együtt kajáljunk nyugodt körülmények között...nem arra figyelve, h Kamilla épp mit dugdos a szájába, nem 10 perc alatt betömve a reggelit, stb. Persze szoktunk beszélgetni este is, meg együtt tv-zni, de akkor közben egyikünk Kamillával is gügyög, vagy közben melegítem a vacsit és a konyhából válaszolgatok. Este 9 után, amikor meg alszik, már nincs energiánk terveket szövögetni a nyaralást illetően, vagy vmi komolyabbról diskurálni.

Szóval nem meggyőzni akarlak benneteket, csak leírni, h este 6-tól du.2-ig azért kibírható nélküle, nincs még 24 óra sem, és természetesen már az ablakból néztem, mikor jönnek, de mindezek ellenére végre valóban volt időnk közös programot szervezni.

De persze mindannyian nagyon mások vagyunk: egy ismerősünk is azt mondta viccesen, h korán önállóságra szoktatjuk - bár szerintem ez nem önállóság, mert nem egyedül, vagy idegenre hagytuk :? - mert ők jelenleg a két hetes babájukkal vannak otthon. Ők egy ágyban alszanak, mert úgy nyugodtak, én anno ha Kamilla mellett aludtam, minden szusszanására felriadtam, így nem pihentem ki magam és nappal sem voltam túl üde :( Most mindketten rendesen alszunk, biztos türelmesebb vagyok vele, nem ijedek meg, ha sír...nos, mindenki másképp éli át a kötődést, én azt vettem észre, h folyton-folyvást puszilgatom. Így fejezem ki a szeretetem, nem azzal, h mellettünk alhat.

Az a fontos, h mindenki érezze, h amilyen "nevelési" elveket vall, azok helytállóak és az ő helyzetükben jól működnek. Ha vki mást mesél, nem kell elbizonytalanodni, h akkor én biztos rosszabb anya vagyok.

Na remélem nem untattalak titeket.
Csatolok is egy képet, h Kamilla milyen jól elvolt nélkülem is. Persze az ember egy pillanatra féltékeny, h nahát, nem is hiányoztam neki, de tudom, h azért mégis hozzám kötődik leginkább, és ez még nagyon sokáig így lesz...míg 15 évesen be nem pasizik és nem kezd lázadni a szülei ellen :lol:
Kép

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Én Viburcol kúpot adtam Marcinak.
De mostanság már semmit sem kap, ha nőa foga. És mintha jobban is viselné. Kint van éppen a 6. nálunk.

Mi is márciusban megyünk síelni. Igaz mi visszük a fő babysittert: apámat. Így síerlni is tudunk, már ha lesz hó. :) Még tavaly azt gondoltam, hogy gyerek nélkül. De ma már ezt el sem tudom képzelni. Nemcsak, mert szopik, hanem mert úúúgy hiányozna. Szóval csak lestem, hogy Adriék már tudtak kettesben lenni kicsit.

Arról nem is beszélve, hogy kitört az anyás korszak. Nappal még elvan nélkülem azokkal, akiket megszokott. De újabban, 3 napja, este csak én vagyok jó neki a lefektetésnél. Sőt, eddig el tudott aludni magától. Most meg az kell, hogy a kezemben legyen, és még akkor is félálomban reklamál egyet, amikor lerakom. Az apja már nem is jó neki, az ő kezében este nem nyugszik meg, inkább felébred.

Enyém gyerek már eszik kiflit, kenyeret, kölesgolyót, sajtot, gyümit egyedül. De én a babapiskótát még nem mertem adni. Főleg a cukrossága miatt. Mi kölesgolyóval kezdtük. Azon olyan szépen megedződött, hogy csak na. Minden darabosat megeszik, és csak egy-két fulldoklás volt az elején, de az is körtétől.
Most vettem Biscotti kekszet a síelésre, mert akkor már nagy 11 hós lesz, és akkor majd kaphat. Az is cukros.

Üdv:
Vendég
 


Másra bízni gyereket témához. Én úgy tapasztalom a környezetben, hogy pl ebben a 4 hós korban még megy. Aztán egy Marci korút meg éppen nem lehet leadni. Majd 2 éves kora felé talán, de ha jön egy kistesó pl, akkor megint nem akar majd elmenni hétvégére nagyikhoz...
Vendég
 


Na sziasztok!

Alszik mind a 2 gyerek, megpróbálom leírni nektek amit igértem... Előre szólok, hosszú lesz!

Szóval, a Márk úgy 4-5 hónapos lehetett, amikor a Híradók felröppentettek egy hírt, napokig folyt mindenhonnan, miszerint német kutatók megvizsgálták elég sok kismama anyatejét, olyan kismamákét, akik teljesen átlagos életet éltek, kozmetikumokat használtak, nem volt semmilyen káros szenvedélyük, stb... és megállapították, hogy a tejükben több mint 350 féle különböző egészségkárosító anyag található meg, és szegény ártatlan csecsemők talán jobban járnának szerte a világon, ha az első 3 hónapban egyáltalán nem kapnának anyatejet, csak tápszert, hogy amíg kialakul az immunrendszerük, ne "egyék" ezeket az anyagokat!!! Mindezt abban a világban, ahol, mint tudjuk, az Egészségügyi Világszervezet és minden más egészségügyi okosság a "6 hónapig csak anyatejet" elvet sulykolja a kismamákba attól a pillanattól kezdve, hogy megfogan a baba, ahol köpködnek a tápszerezős anyukákra, ahol nem vagy jó anya, ha elválasztod a gyereked egy évesen és nem vagy hajlandó 3-4-5 éves koráig szoptatni...
Akkor egy pillanatra nagyon kiborultam, aztán persze a családommal, akik kicsit objektívebb szemmel nézik az egészet, alaposan kiveséztük a témát, és megállapítottuk, hogy valamelyik tápszergyártó most épp degeszre akarja magát keresni, és végigveséztük, a világ melyik pontján milyen körülmények között szoptatnak az anyukák...

Én akkor döntöttem el, hogy magasról tojok minden, a médiában felröppenő hírre, pont úgy fogok mindent csinálni, ahogy az ösztöneim diktálják, mert nem és nem vagyok hajlandó elhinni, hogy a szervezetem annyira hülye, hogy "káros, koszos" tejet termel a kisbabámnak, mint ahogy azt is tudjuk, hogy a terhesség alatt a méhlepény fő funkciója a baba táplálásán kívül a káros anyagok kiszűrése, és ezt a funkcióját olyan remekül látja el, hogy még keményen drogos anyukának is születhet egészséges csecsemője, nemhogy egy "csak" tisztálkodó, önmagára igényes, ápolt mai európai nőnek... Én abban hiszek, amit egyébként a mostani szülésemnél a szülésznővel ki is veséztünk, hogy a később kialakuló betegségek 99,9%-a genetikus, majdani kialakulásuk belénk van programozva, és tetszik, nem tetszik, már a fogantatás pillanatában eldöntetik, ki lesz később rákos, leukémiás, allergiás, stb... A saját megfigyeléseim is azt igazolják, hogy pl. a rák inkább genetikus, mint életmódtól függő, ha egy családban egyszer előfordul, akkor élhet az ember bármilyen odafigyeléssel, akkor is sokkal nagyobb esélye van rá, mint annak, aki ugyan él bármilyen káros szenvedéllyel, de nem hajlamos rá, nem volt a családjában a betegségre példa.
Persze nem azt mondom, hogy a terhesség-szoptatás idején se hagyjon fel senki a káros szenvedélyeivel. De pl. amikor a Márk 2 hónapos volt, és az életünk egy óra alatt a feje tetejére állt egy családi haláleset miatt, akkor én konkrétan rákérdeztem a gyerekorvosunktól, akit nagyon tisztelek, aki 25 éve praktizál és ő maga is viszonylag kisgyerekes anya (most 7 éves a fia, késői gyerek), hogy feszültségoldásként mit tegyek: nyugtatót szedjek, igyak esténként bort vagy szívjak el néha pár szál cigit. És lehet, hogy most köpködni fogtok, vállalom, de én bizony onnan kezdve az egész szoptatás alatt (orvosi engedéllyel) napi szinten elszívtam 1-2-3 szál nagyon gyenge cigit, mert amikor már ki akartam ugrani a bőrömből, attól kicsit lehiggadtam. És a Márknak ettől nem lett semmi baja. És azt hiszem, nem is lesz, ha lesz valami baja egyszer, az mástól. Most nem akarok azzal példálózni, hogy anyáink idejében ez hogy zajlott, arra ott van Vickie Iovine, de tény, hogy ma sokkal szűkebb keretek közé terelik a kismamákat, mert az orvosok és a gyógyszerészek ki akarnak zárni minden olyan kockázatot, amivel esetleg őket később támadni lehet, de mi is felnőttünk, holott én már egy hónaposan kaptam gyümölcsöt, 3 hónaposan rendes tejet, és ezzel az anyám óvatosnak számított, az unokatestvéreim 6 hetesen már főzeléket, húst(!) kaptak. Épek, egészségesek...

A tisztaság tulajdonképpen ugyanennek a túlkapásnak a másik példája, ha követed az előírásokat, ha steril minden, ha takarítasz, mint egy hülye házicseléd, akkor, ha mégis baja lesz a gyerekednek, csak te lehetsz a hibás, hiszen az orvos, a védőnő, a szaksajtó (hagy ne nevesítsem!) elmondta, hogy tudod mindezt kikerülni, ha mégsem sikerült, biztosan te csináltál valamit rosszul...

Na első körre ennyi, lehet véleményeket alkotni, mondani, én most megyek, és koszolom kicsit a tejem némi kávéval, mert mióta a Márk beteg, azóta kalandosak az éjszakáink, úgyhogy az elmúlt két napban nem igen aludtam ki magam...

Pussz mindenkinek, majd még visszanézek valamikor ma. Ja, Pellének küldtem SMS-t, de nem válaszolt még, én is remélem, hogy minden rendben van velük!!!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok,

Most nincs időm visszaolvasni, úgyhogy kérdezek inkább :) Ti mitől vagytok/voltatok biztosak benne, hogy a baba azért hisztis, mert fáj a hasa? Én teljesen bizonytalan vagyok, mert Livi általában ha egyszer elkezd sírni, akkor mindig feszeng közben és úgy kiabál, mint akit nyúznak, beleremeg és az egész gyerek leizzad a nagy erőlködéstől. Aztán van, hogy amint felvesszük, el is múlik a nagy baj, de van, hogy nem segít az sem, aztán öt perc múlva (miután letettük, mert semmi sem vigasztalta meg) édesdeden alszik.
Következő kérdés: nálatok mi vált be pocifájásra?

Adri: én egyetértek veled, szerintem is jó, ha a gyerek minél előbb szokja, hogy néha mások vigyáznak rá (persze csakis olyan, akivel a gyerek jól elvan).

Persela: én is azt gondolom, hogy nagyon túl vannak ezek a dolgok lihegve, mert mi is felnőttünk, többnyire egészségesen. Hozzáteszem, az én anyukám például láncdohányos (apámmal együtt :evil: ) és még akkor sem hagyta abba a dohányzást, amikor minket várt, meg amikor megszülettünk húgommal. Nekem van ilyen-olyan nyavalyám, ami vagy emiatt van, vagy nem, húgom egészséges mint a makk, még csak beteg sem volt, soha életében. Ettől én még nem engedem meg, hogy a Livivel ha együtt van, bagózzon, de ez leginkább azért van, mert utálom a cigit, és ezzel tudom "zsarolni", legalább addig sem dohányzik alapon.

Puszi,
Judit és

KépKép
Kép
elsijud
 
 


És ami lemaradt:
Adri: tündéri Kami ezen a képen :)

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztok!

De szépek a lányok!
Mi fognövesztéskor a Dentinox gélt használtuk, de csak a felső kettőnél, az alsók úgy nőttek ki, hogy csak úgy vettem észre, hogy koppant a csésze ivás közben. De a két felsővel alaposan megkínlódtunk Karácsony táján.

A törpénknek csak ritkán fájt a hasa, de akkor csak az volt jó neki, ha rajtunk lógott és simogattuk a derekát, nála a síráson kívül úgy lehetett észrevenni, hogy nagyon feszes volt a hasa.

Én sem tudom elképzelni, hogy hosszabb időre másra hagyjam, eddig 8 óra volt a leghosszabb, amit távol töltöttem, bár egyre gyakrabban eszembe jut, hogy de jó lenne ezt vagy azt csinálni, pl kimenni Bécsbe vagy Prágába ilyen-olyan koncertekre utána meg órákig lelkiismeret furdalásom van, hogy milyen anya az ilyen :shock:

Ma mi is voltunk dm-ben a Bosin, de nem találkoztunk senkivel 2-3 csövi dinkán kívül :)

Remélem a betegek már jobban vannak.
Szép álmokat mindenkinek, Itykó

Kép
[/url]
ityko
 
 


Sziasztok!

Én is nyugodtan hagyom a gyerkőcöt anyura, vagy anyósomékra. Kb négy hetes volt amikor először hagytuk itt a nagyszülőkkel. Végig aludta az egészet. Sőt anyósomékat még kapacitáltuk is, hogy többet legyenek a gyekőccel, szokják egymást, és állítom sokkal magabiztosabbak, ha nem vagyok velük, mert nem érzik úgy, hogy nekem is meg kell felelniük. Én meg biztos vagyok benne, hogy jól oldják meg az esetlegesen felmerülő problémákat.

Nekünk is nagyon jól estek azok a néhány órás kikapcsolódások, még akkor is, ha sokszor a kötelezőket intéztük közben. Hogy milyen hasznos volt, hogy a gyerkőc már nagyon jól elvan velük az Áron vakbélműtétekor vált igazán hangsúlyossá.

De azt gondolom, hogy az hogy ezt ki hogy kezeli a gyerkőc és a szülő hozzáállásán egyaránt múlik. Szóval szerintem sincs egy jó megoldás, itt is az a jó ami mindkét félnek jó.

Tej, tisztaság és betegség kérdésben én is hasonlókat vallok. Szerintem is a genetikán múlik a nagy része, de azért a rossz életmóddal (értsd: sok alkohol, napi több doboz cigi, no mozgás és hasonlók) rá lehet segíteni.

Na pussz.

Judit

Kép
jud77
 
 


sziasztok!

Persela: szerintem senki nem kovez meg!
Egyetertek Veled abban, hogy a tej nem lehet rossz, de szerintem az, hogy karos anyagokat talalhattak benne, ha egyaltalan tenyleg talaltak, talan azzal is magyarazhato, hogy eppen ez az, ami kiepiti a gyerek immunrendszeret, ellenanyagokat termel, stb... Gondolom en naivan laikus. Aztan az, hogy mennyi a hozott genetika es mennyi a korulmenyek, kornyezet (dohanyzo szulok, stb...) sara, az minden egyes esetben kulon vizsgalhato.
Tudnek meselni!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Tényleg édesek a kiscsajok, mindjárt küldök nekik egy helyes udvarlót!!! :wink:

Mi sem voltunk szivbajosak, Balázs is aludt már a nagyival nélkülünk. Igaz amikor becsukodott a kocsiajtó akkor bőgtem egy sort, (hogy milyen rossz anya vagyok), de tényleg jókezekben volt, és csak az elválás nehéz.

Mondjuk a Finn utat nem birtam volna ki nélküle, de időnként leadjuk a mamának jó pár órára és meglógunk a párommal.
Teljesen egyetértek Adrival, nem ugyanaz ha esténkét dumál az ember, tényleg kell, hogy csak egymásra is jusson idő, kettesben, mert olyankor megint kap egy kis lendületet a kapcsolat, plusz engergiát. A barátnőm mondja is nekem, hogy ő bizony az elsőnél 9 hónapig oda nem adta senkinek, még egy órára sem,és ki is fárad annyira az anyarabszolgaságba amit önmagának köszönhetet, hogy 3 évig nem is volt hajlandó a következő babaprojeket elinditani.A másodikra már én vigyáztam 2-2.5 hónaposan, amig ő oviba vitte a nagyobbat. :P

Hasfájásnál nekem egyedül az Espumisan csepp jött be, de nem igazán voltunk hasfájósak csak 1-2 hétig nyüglődtünk vele. Az Infacol viszont nagyon nem használt nekünk.

Méri
Kép

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Milyen kis vigyorgó, csibészes babák...gyönyörűek!!! :lol: :lol:

sietünk a tornára :x

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Hello!

Nagyon szépek a lányok a képen! Meg is mutatom Barnabásnak ha felébred!

Méry ez már a betegség utáni kép? Ha igen akkor tuti teljesen meggyógyult, mert ilyen huncut mosolya csak egészségesen lehet!

Akkor én is én is!

Kép

Kép

Kép

Bocs de nem tudtam választani. :oops:

Judit

Kép
jud77
 
 


sziasztok!

Annyira szepek ezek a babak! Mindegyik milyen kis vigyorgos. Ez azert annyira jellemzo erre a kis csapatra, hogy nagyjabol minden baba kiegyensulyozott, nagyon jo!
Nekem, mint mar emlitettem nem a par oras elvalassal van a problemam, mert azt tokeletesen birjuk, foleg, ha anyukamra bizom. Jovoheten mar unokahugommal lesz, ha tornazni megyek, de Ot is imadja Zsombi, meg Eszti is a kiscsavot!:)
Viszont most total kiakadtam, bebikomp ugyben utanaolvastam. Eleg sok helyen azt olvastam, hogy karos. Tundi, ha esetleg legkozelebb mentek tornara, akkor megkerdezned Katikat? Talan o autentikus ebben a kerdesben, de mar elore felek a valasztol. El is koboztam a gyerektol, de most meg bombol es annyira nem akar maszni.
Nekem viszont annyira jo volt, hogy kicsit ugy tudtam letenni, hogy nem volt lelkiismeretfurdalasom, hogy sir es nem kapom fel, sot elvezte, mar annyira jol ment, hogy szinte futni kellett utana. Na megint a rossz anya vagyok effekt.
Diszlexiat, diszgrafiat, stb.. mozgasszervi gondokat okozhat??? Kicsit ugy erzem, hogy ez is olyan, mint a tej kerdes, de masreszt ha nagyobb lesz es elojonnek a fent emlitett problemak, akkor biztos idegbeteg lennek, hogy tonkretettem a gyerekemet!!!
Osztoneimmel engednem, de az eszem mast diktal!

Szep ido van setaljatok! Mi is mindjart megyunk
csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Jud: annyira edes! Aron csinalja ezeket a kepeket, vagy Te?
Ha jol gondolom csak kicsinyitve lehet ide kepet felrakni! Probaltam, de nem ment!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok,

hát megjöttünk már vasárnap este csak az elmúlt két nap kissé sűrűre sikeredett. Rohangáltunk össze-vissza.
Nagyon jó volt egy kicsit kikapcsolódni. Mindenkinek ajánlom, ahogy Adri írta teljesen más, mint este mikor van egy kis szabad időd és kettesben tudtok maradni a férjetekkel. Persze telefonszámlánk az gondolom az egekben lesz. Szombat reggel anyukám már kiosztott, hogy csak este telefonáljunk Benő teljesen jól van minden rendben. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy Benő 3 hetes kora óta minden szerdán míg én suliban voltam anyuéknál volt így ez nem volt szokatlan neki. Én azt vallom, hogy igen is "le kell adni a gyereket" időnként ha nem is egy hétvégére de egy egy estére mindenképp. Nekünk ezt az atya is folyamamtosan hangsúlyozta még az esküvő előtti "felkészítőn" mondjuk ettől függetlenül is így gondoltam.
Pont beszéltük a férjemmel, hogy azért már más most a kettesben lét , mikor tudjuk, hogy hárman vagyunk csak Benő nincs velünk. Viszont vasárnap reggel már alig vártam hogy elinduljunk meg mikor indulunk és a busz olyan lassan jött :D vagy csak úgy éreztem??!!
Örülők, hogy popsikrém "csak" 5%-kal lesz drágább akkor ennek a hírnek szerencsére csak fele volt igaz.
Tej kérdésről annyit, hogy nekem azzal van tele a hócipőm, hogy mindenhol ezt a csak szoptatást súlykolják és, hogy mennyire egészséges lesz a gyerek tőle. Én ismerek olyan gyereket aki csak szopott és mégis beteges és fordítva is. Ahogy írtátok ez tényleg a genetikán múlik. Lehet, hogy azért érint érzékenyen mert nálunk táppal kell kiegészíteni az esti étkezéseket.
Tisztaságról annyit, hogy szerintem nem kell a gyereket steril környezetben tartani. Lehet, hogy hülyeség ( nem vagyok orvos ) de szerintem valamennyi koszt igenis meg kell "enni" a gyereknek, hogy az immunrendszere erősődjön, bár lehet, hogy ez is inkább a hozott géneken múlik.

Méry, Bazsinak biztos van útlevele. Tudnál segíteni abban, hogy mi kell a kérvényezéshez? A neten már több féle dolgot is olvastam csak nem tudom most mi az igaz.
Most jöttünk haza de már a következő utazást tervezzük csak most Benővel:))))
Kata
pocvarek
 
 


csajok
en rakerdeztem a patikaban es azt mondtak hogy a 90% os tamogatas helyett csak 50% os lesz

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello!

Ezeket a képeket én csináltam, de mindketten kattintgatunk állandóan.

Húúúú de jó, hogy szóba került az útlevél, mert jut eszembe nekünk is kell hamarosan.

Nikike, semmi pánik! Pár hét bébikompozástól még nem lesz semmi baja.
Várd meg a gyógytornász válaszát, de ha nem javasolja, akkor sem tettél semmi rosszat. Zsombi meg vagy visszaülhet rá és akkor juhej, vagy egy darabig nyüsszög utána, de aztán majd találtok neki más szórakozást.

Igen csak kicsinyítve. Max 600X600-as lehet, ami nagyon kicsi. Photo managerben WEB smallt kell választani, és akkor azt megeszi.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok !

Útlevél : Sztem az önkormányzatot kell felhívni v. ahol csinálják és első lépés időpontot kérni !! Mind a két szülőnek ott kell lenie !!! A baba nem aludhat , mert ugye fényképezik és ez az útlevél 2 évig lesz érvényes az iratokat még nem tudom mi kell hozzá , de gondolom szül.anyakönyvi meg talán lakcím kártyácska . Na de majd Méri mindjárt jelentkezik !! :lol:

Lányok ! De szépek ezek a fiúk , lányok !!! Judit , nagyon jól elkaptad ezeket a pillanatokat , tök jók lettek !!
Méri ! Bazsinak meg mekkora szempillája van !! Gyönyörű eza fiú is !!!
Köszi a fürdő tolmácsolást !

Mi tegnap voltunk csípőszűrésen, minden rendben !! Egy év múlva vissza kell menni újra . Nektek is ???
Dia nagyon élvezte , tetszett neki a váró , szépen ki volt festve a gyerekeknek ,de sajna szinte mentünk meg jöttünk nem is kellett várni , tehát nem tudott nézelődni .(azért annyira baj nem volt )
A doktorbáscsi nem volt egy nagy durranás, piff- puff és kész , minden rendben.

Tegnap nem volt valami jó napunk , ki sem tudtunk menni az eső miatt , így kb. egy órákat de inkább fél órákat ha aludtunk és egyedül egész nap nem volt el , tiszta strapa volt, a derekam már kezdte felmondani a szolgálatot . :)
Viszont cserébe az éjjszakánk jó volt , szinte 5- kor keltünk és utánna is alukált még .(miután jól kiszívtam szegénykém orrát ) mert még mindíg szörcsög , igaz csak hajnalban , de akkor is ! :cry:
Az orrszívó porszívót még nem mertem használni .

elsijud ! Nekünk sem váltbe az infacol hasfájásra , aztán kaptunk valami gyógyszertári keveréket , na az nagyon jó volt.
Ui.: azért az infacol az elég sok babának beválik .

perselám !!! Nincsenek köveink a számodra ! Teljesen egyetértek veled én is !! Néha kicsit túl paráznak mindent !
Az én anyukám is láncdohányos, igaz még nem mertem megkérdezni, hogy dohányzott-e terhesen , de szerintem nem tudta megállni .
Én is cigiztem mind a két terhességem előtt , igaz, mindíg le is tettem , Diánál már pár hónappal előbb , Mercinél meg amikor megtudtam, hogy terhes vagyok .

Tündi ! Jól vagytok ?? Bius lába javult , mit mond Katika ??



puszka , Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Nikike ! A compról csak annyit, Merci sztem elég sokat volt benne és elég korán kezdte is . IMÁDTA !! Kutya baja sem lett tőle !! :lol:

puszka

Kép


Kép
kati16
 
 


Hű, milyen idő van kint!!!
Ki is raktam Kamillát aludni, hálás is volt érte, és én is neki, mert így megfőztem, elindítottam a gépet és vasaltam is vmennyit :)

Én is olvastam ezeket az ál- vagy rémhíreket a bébikompról, amikor meséltem anyának, csak nézett nagyokat...mi is elég sokat mászkáltunk vele, és tudtommal nincs semmi mozgásszervi vagy egyéb lemaradásom...agyi talán :lol: Szóval legyen benne kevesebbet Zsombi, és akkor arany középút a semmi és a sok között.

Tényleg nagyon jók ezek a képek a fiúkákról, megmutatom én is Kaminak, válasszon...ide nekünk mindet/mindenkit :lol: :lol:

Kami nem nagyon volt hasfájós, egy időben nehezen ment a kakilás, ezen segített egy kis mecsek baby tea. És két hétig infacollal etettem, bár lehet, h nem is lett volna rá szükség, de úgy tűnt, a kis problémáira segítség, aztán már kis problémái sem voltak, így leálltunk vele.

Kati, szerintem mindenkit visszahívnak csípőszűrésre, nekünk nem egy éves kort mondott, hanem h amikor önállóan megy majd. Gondolom ez kb. ugyanaz.

Pedig tök vicces lenne egy alvós útlevél kép :lol: emlékszem, az anya útlevelében lévő kép rólam volt vagy féléves kori, és ha jól sejtem, x évesen is azzal jártunk külföldre, ha arról valaki beazonosított 3 évesen, le a kalappal vele :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Hali,

Tényleg gyönyörűek ezek a fiúk! Mondtam is Livinek, hogy csak győzzön majd válogatni :wink:
Méry: elnéztem Bazsi képét, és azon morfondíroztam magamban, hogy ez a világ igazságtalansága fiúkra "pazarolni" ekkora szempillákat :lol:

Ma átmentünk anyuékhoz, és igazi kis tündér volt a lányom :) Szépen csicsikált, aztán ebédidőben megetettem, utána pedig a pihenőszékben kiült velünk az ebédlőbe, és "beszélgetett" velünk, amíg mi ettünk :D Végül még arra is volt időm, hogy csináljak Valentin-napi tortát a páromnak :)

Hasfájás téma: ilyen gyógyszertári keveréket az orvos írt fel, vagy csak bementetek kérni? Én finoman fogalmazva nem vagyok elájulva a gyerekorvosunktól. Eddig bármit mondtam neki, rögtön ijesztgetni kezdett :( Első hét után átjött, és közölte, hogy a gyereknek túl kicsi a hasa, biztos éhes - biztos vagyok én benne, hogy elég a tejem? - miközben a Livi jókedvűen feküdt a pelenkázón, és a combján meg szemmel láthatóan elszaporodtak a hurkák - egyébként meg honnan a fenéből lennék biztos bármiben?? Aztán következő alkalommal, amikor megjegyeztem neki, hogy Livi mostanában többször bukik - amiről időközben rájöttem, hogy olyankor csinálja, amikor degeszre zabálja magát - kijelentette, hogy nagyon kell figyelni, mert valószínűleg gyomorszájzáródási problémái vannak. :x

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Popsikrém téma: én is megkérdeztem a gyógyszertárban ma, és azt mondták, hogy még nem tudnak semmit, mert percről-percre változik még...

Nikike: ha megmondod milyen képszerkesztő programod van, elmondom, hogyan tudod vele lekicsinyíteni megfelelő méretűre a képeket...

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztok!
Nagyon szépek a fiúk is, egyetértek Balázs pilláival kapcsolatban Elsijud megjegyzésével!!! Nekünk a családban összesen sincs ekkora

Csipővel kapcsolatban: nekünk is az önálló járáskor kell visszamenni..

erről jut eszembe, hogy hogy elszaladt ez a 8 hónap, hihetetlen, hogy a kicsi batyuból önálló akarattal rendelkező kis romboló fejlődött ki, annyi mindent tanult az első hónapokban, levegőt venni, enni, kakilni, mindent alaposan megfigyelni, majd megfogni, ülni, mászni, állni, anyáékat éjjel is szórakoztatni, puszit adni, stb. Kiváncsian várom az elkövetkező hónapok fejleményeit, főképp a beszédet :)

Kata (pocvarek): te nem a hatodikon dolgoztál?

Töltsetek fel még képeket lécci!!!Itykó

Kép
[/url]
ityko
 
 


Sziasztok!

Kati mindent leirt az útlevélről, hibátlan. :lol:

Köszönjük a szempilla dicséretet, mi is imádjuk. És tudjátok mi a fura? Hogy szempilla nélkül született! Jól bepótolta :lol:

Bébikomphoz annyit, hogy én abban nőttem fel, imádtam, és semmi bajom, mégcsak gerincferdülés, vagy lábdeformitás sincs sehol. Én is olvastam az ellenérveket, de szekptikus vagyok, ( Orvos-gyártó ellentét) és inkább bizom a megérzéseimben, szóval én veszek neki kompot majd (illetve kapunk).De ez az egyéni véleményem.

A kép még a betegség előtt készült, de ma már megint ilyen mosolygós végre! :P

Méri

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok Csajszikak!

Annyira edesek vagytok, legalabb a lelkemet megnyugtattatok! Akkor neha megiscsak eloveszem. Nem beszelve arrol, hogy szerintem Zsombi azota fejlodott sokat. Tok stabilan all negykezlabra, hatrafele teper ezerrel, ma fel centit elore is megtett, de asszem inkabb a lendulet vitte. Annyira edes, ahogy behintaztatja a kis (nagy) testet.

Jud: ugyes vagy, hogy ennyire jo kepeket tudsz csinalni!
Elsijud: Neked is kosz a segitseget, kepszerkeszom?? OOOOOOOOOOOOOO! Majd megkerdezem a ferjemtol! En nem vagyok ilyen zseni.

jo ejt!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Annyit írtok csajok.....imádom olvasni :lol: Csak ronda,lusta, önző dög vagyok, mert nem írok rendszeresen... :oops:

Niki: jövő héten megkérdezem. :wink: Szerintem az égvilágon semmi baja nem lesz babucinak. Saját tapasztalatom ugyan nincs de a családba csomó gyereknek volt és kutya bajuk se lett :lol:
Persela: „jól beszélsz” :idea:
Pelle??? Hiányzol..
Adri: köszi a kaja infókat :lol:
Én tök slampin "kikocogtam" gyanútlanul a Dm-be pelóért és lássatok csodát összefutottam Adrival és Kamilla babával....jó volt. :wink: Megállapítottam hogy tulajdonkép mi nem is lakunk egymástól irtó messze. :lol:
Itykó Ti is odajártok? Akkor itt laksz valahol a közelbe? :lol:
Bius lába alakulgat, még mennünk kell sajna.. :roll:
Kettesbe apával…jó lenne. :oops: Sajnos nekünk nincs itt mamink. Így össze vagyunk „ragadva” a gyerekekkel.. nem is 1-gyel, hanem 3-mal. :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Kép

Ez a mai szerzeménye apának...na nem a gyerök hanem a szék :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


még 1:
Kép


na jó, nem fárasztalak benneteket. elfoglalom az egész oldalt a képeimmel.. :oops:

JÓCCAKÁT mindenkinek

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Húúú. Ma irtó rossz éjszakánk volt. Este nyolctól reggel hatig ötször keltem (???!!!) és mindíg előadta, hogy nagyon éhes, majd nem evett túl sokat és bealudt. Nem tudom mi lehetett.

Már gyűjtöm egy ideje a kevés alvást, így most eléggé kivagyok. Remélem egyedi eset volt.

Adri nálatok az éjszaka a hozzátáplálástól rendeződött?

Na megyek sunyok egy kicsit, amíg alszik.

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


reggelt!

Tundi: elore is koszi! Bius nagyon szep es allati hasonlit RAd!
Jud: jo pihenest, kitartas. Meg mi is mindig felebredunk ejszaka, pedig Zsombi mar jo nagyokat kajal. Tegnap este kozvetlenul lefekves-szopi elott adtam Neki hipp tejbegrizt (jo ejtpapi a neve) na gondoltam most ugy bekajalt vegig alszik. Egykor mar riado volt! :roll: Ez van!Ezt osztottak, ahogy sogorom mondja.

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello Drága Anyukááák! :D

Megjöttünk közel egy hetes egri nagymamázásból, persze elkapta a családot az influenszia, párom dőlt ki először, még Somi viselte a legjobban...! Ha felnő, biztos ő is úgy fog tudni szenvedni, mint az apja, he-he-he:-)))))) Kis drága manócskám kicsit belefogyott a dologba, nem volt étvágya, kezdtem kétségbeesni, mert volt, hogy egy nap 3-szor evett, akkor is 70 meg 100 ml adagokat:(((( mikor egyébként ránézésre százlábú csirkét kell majd kirántani neki néhány év múlva.

A gyerekdoki engem mindig sresszel, hogy ekkora golyóbis gyerek nem fog szép fürgén átfordulgatni hasról hátra, de mi kérem szépen itthon a nappali szőnyegén szoktunk birkózni, tornázgatni, mutogattam neki a mozdulatokat, játékokat nem fölé, hanem mellé tettem, és úgy örülök, de már magától is megy az átfordulás, ha döcögősen is:-) Elkezdtünk almalevezni, már nem grimaszol mellé:-))) Pépes almát mikor szabad adni, csak ha már foga is van? (az még nincs, csak éles ínye:-)

OLYAN SZÉP FOTÓKAT TETTETEK FEL!!!!!!!!!!! gyönyörű bababanda van itt!

Gabi, úgy örülök, hogy a kis professzorkám jobban van és szorgalmasan szopizik!:-)

Persela, a fene enné ezeket a kórságokat, most már elhúzhatnának a házatok tájáról!!! Cigiügyben pedig ismered a véleményemet...:-)))) Stresszelt, begörcsölt, depi stb anya sokkal többet árt, inkább szívj el egy szállal akkor....! A gyenge cigik meg tényleg lepkefingok, egy-egy száltól nem dől ki a ház fala. 8)
A túlsterilizálás, fertőtlenítés téma... egyetértek! Itthon a tiszta, normális lakásrendhez igazítom a babót is, habár pl. a ruháit külön mosom. Ami engem viszont zavar, hogy mivel muszáj vagyok mindenhova magammal vinni - és bizony megyünk is ide-oda, sokkal jobban ingerel egy csomó minden. Például hogy mennyire mocskos az összes bevásárló kosár az élelmiszerboltokban...

Felket Somó, mindjárt folyt. köv. Addig is sok puszi!!! :D :D :D :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok,

elkaptam reggel apát :) és elmentünk az okmányirodába az összes létező iratainkkal mert persze tegnap mikor odasétáltunk du. nem volt nyitva valamilyen műszaki okok miatt. Tök gyorsan végeztünk mert előre engedtek. Jól mondtátok kell hozzá két szülő, szül. anyakönyvi kivonat, szülők szem. igazolványa, 1500 Ft. Benőről elég nehezen sikerült képet készíteni mert mozdaulatlannak kéne lennie de végülis kb. 3 perces próbálkozás után sikerült egy jót. Persze bent a kényképezős kabinban bukott egy irtó nagyot pedig soha ekkorát még nem bukott. Murphy :D . Férjem szegény papír zsebkendővel próbált tisztára törölni minket és a padlót.

Úgy látom tényleg teljes a káosz az egészségügyben mert ahány hír annyi féle ezzel a popsikrémmel kapcsolatban :(

Itykó tényleg a hatodikon dolgoztam. Ezek szerint egy munkahelyünk van, volt stb. Te hol dolgoztál?

Csajok ti fektettétek a srácokat, lányokat hason?. Nekem a doktornő azt mondta, hogy kell. Eleinte még fordítottam hasra de aztán elmaradt. Most újra kezdtem napi 20 perc de annyira szenved tőle 5 perc után zokog. Hamarabb fog megfordulni ha hasra is fektetem vagy nincs összefüggés közte. Most már hátról oldalra fordul de még nem fordult át. Minden este oldalfekvésben alszik el. Éredmes kínozni ezzel vagy majd a maga tempójában szépen fejlődik.

Judit nálunk még cici után Benő még kb. 90 ml tápot benyom ( mert már nem elég a tej) és este nyolctól reggel 3-4 alszik. Lehet, hogy a hozzátáplálástól is van mert iszonyú mennyiségeket kajál be gyümölcsből délután. Vagy esetleg nem lehet, hogy fogzástól van. Nálunk is volt egy ilyen időszak mikor a tünetek alapján abszolút csak fogzásra lehetett gondolni. Azt hiszem már minden leírtam, amitól lehet nagyon okos voltam. :D :D

Kata
pocvarek
 
 


Sziasztok Csajszik!

Nem vesztünk ám el mi sem. :wink: Jól vagyunk, minden okés. Lillus kedden újra megkapta a BCG oltását, eléggé fájt szegénykémnek, de aztán itthon már teljesen jó volt a hangulata. :) 6.870 gr a kisasszony, és 69 centinek mérték (bár szerintünk hosszabb). :roll:

Adri, Judit, naggggyon édesek a csajok! :lol: :lol:

Persela és Adri, nagyon jókat írtatok. Adri, maximálisan egyetértek Veled, én is mindig ezt szoktam mondogatni: mindenkinek a saját nevelési elveiben kell hinnie, abban, hogy amit és ahogy ő csinál, az jó lesz a gyerkőcnek. Ha benned kétség van, azt a baba is megérzi. (Most ahogy leírtam ezt, rájöttem, hogy a talikon Éva is mindig ezt szokta mondani). :lol:

Együtt utazás: óóó ne is mondjátok, nagyon mennék én is, Lillával együtt is szívesen (azt, hogy nélküle menjünk, elég nehezen lehetne kivitelezni azt hiszem). Nálunk inkább Apa az aggódósabb, hogy jajjmitcsinálunk, ha bömbizik a gyerek, stb. :shock: Azért nyáron már biztosan megyünk valahová, még ha csak itthon is. :wink: Mondjuk én nagyon szeretem Magyarországot is így ide-oda utazgatás szempontjából, csak azt viselem nehezen, hogy ha nyáron pont kifogsz két rossz (esős) hetet, akkor annyi volt a nyaralásodnak... :? Persze ez máshol is lehetséges, csak a mediterrán vidékeken kisebb rá az esély.

Közben folytatom a visszaolvasást. :)

Kép
frusi
 
 


Jó reggelt, vagyis már délelőtt!

Kata: nekem is azt mondják, tegyem sokat hasra, de ő sem szeret úgy lenni. Amikor átfordul hasra, egy ideig bírja, aztán nyávog és visszafordítom. Ez ismétlődik sokszor, de huzamosabb ideig nincs hason. Ja, és nekünk is úgy kezdődött, h oldalról hasra fordult, aztán gyorsan megy majd hátról is :lol:
Ja és ne vedd annyira a szívedre a szopi témát, nekünk már nappal sem teljesen elég a tej, de megbékél az ember ezzel is...mondjuk úgy sajnálom szegénykét, h szívja, szívja és nem jön, olyan kis csalódott olyankor. :(

Pelle, szerintem adhatsz neki pépeset is, csak pépes legyen, ne darabkás.

Judit, szerintem nekünk javult a hozzátáplálástól az éjszakázásunk. Nem biztos, h teljesen egybeestek a jó éjszakák azzal, h mást is kezdtünk enni, de nagyjából azóta csak 1-szer ébred, akkor eszik és durmol tovább. persze vannak eltérő napok, de max 2-szer ébred (hú, el ne kiabáljam :shock: )

8-9 között eszik, aztán vagy hajnali 2-kor és utána reggel 9-kor, vagy B verzió: csak hajnali 4 után ébred enni. Mindebből azt szűrtem le, h már simán kibír 6-8 órát evés nélkül, holott előtte legkésőbb 4 óra múlva már éhes volt, de én is éreztem, h nem elég a tej ill lassan jön és bealszik rajta. Így már csak napi 5-ször eszünk.

Tényleg nem tudom, milyen fokú összefüggés van a 2 dolog között, lehet, h egy folyamat volt, amiben az evés is közrejátszott, passz. De most ez a rendszer kifejezetten tetszik :lol: Emlékszem, a sok ébredéstől mennyire hulla voltam reggelre, és a 4. ébredés után alig bírtam visszaaludni már, hiába voltam fáradt :( Kitartás, majd csak javul. mi kb. 1,5 hónapig szenvedtünk, mire megváltoztak az éjszakáink :?

Nálunk a gyümi nem annyira jön be, pedig olyan fincsi, én eszem meg a maradékait. A zöldségeket viszont hamar megszerette, azokon élünk délben, szopi mellett, h még profitáljunk abból is, míg van. Ti milyen gyümölcsöket esztek és mennyit?

Na megyek rendbe szedem a lakást :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Judit. Tündi, Méri, nagyon édesek a csemeték!!! :lol: :lol:

Judit, én úgy veszem észre, hogy mióta mást is eszik Lillus, azóta jobban is alszik éjszakánként. Nálunk mostanában az szokott lenni, hogy este fürcsi + szopi (általában olyan 9-10 között fekszik), és utána hajnali 4-5 körül kel. Akkor újra szopizik, majd alszik kb. 7- fél 8-ig.

Vagy csak én vagyok kiegyensúlyozottabb, mióta tudom, hogy már nem csak a tejecskétől függünk? :? :lol:

Pocvarek, mennyi idős is a kisfiad? Csak azért kérdezem, mert nekem valahogy ez kimaradt.

Pelle, szerintem ha Somi az almalevet már szívesen fogadja, nyugodtan adhatsz neki pépesített almát is, ahhoz nem kell fog. Lillusnak még egyetlen foga sincs pl. :lol: Mi azon a spéci almareszelőn pempősítettük az almát, semmi baja tőle a gyereknek, persze arra figyelj, hogy nagyobb darabkák azért ne maradjanak benne.

Kép
frusi
 
 


Már hiányoltalak, Frusi, jó h visszatértél. :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Csak megkerül a banda:-))) Nnooo...lássam csak a jegyzeteimet:-)))

Kati, nekem nagyon tetszik a vörös hajad! A feketével vigyázni kell, mert sok mindenkit öregít, én pl. próbáltam és úgy néztem ki, mint egy...:-)))) Előbb parókával nézd meg, ha a férjed nagyon erősködne!

Tünde, picilány még jár gyógytornára ezek szerint? Meddig jártok még? Nagyon klassz babahintázót-játszót vettetek neki!

Nikike, teavaj rulez! Képzeld, én meg mire kaptam rá, de nagyon! Veszek néhány nagy evőkanál vajat, reszelek bele fokhagymát, aprítok bele egy kis petrezselyemzöldet, imááádom, két pirítóst benyomok tejjel és olyan jóóóó.... páromat is rászoktattam, hogy kedve legyen azért mögcsókolni:-))))
Zsombeszről tegyél fel kééépeeet!:-)

Elsijud, utólagos névnapi köszöntésem szálljon felétek!:-))))

Méri, ezen a képen Bazsi olyan nagynak néz ki, simán elhinném, hogy egy éves...!!!

Adri, teljesen igazad van, hogy szüksége van a párnak egy pici - gyermekek nélkül - töltött időre is! Kami pedig úgy nő, annyit változik, hogy alig ismertem rá a kis virgonc kockabajnokra a képen!!!:-))) Szerintem Rád hasonlít!

Megyünk boltba...!
Ó, ezt még elmesélem! Vidéki nagynénémék felajánlották, hogy elhozzák az ő babakocsikukat Egerbe, és akkor nem kell mindig vinni a mienkét, mert be is telíti a kiskocsi csomagtartóját! Meg is jött a kocsi...na azóta is vigyorgok! Majd lefotózom:-) Elég rozoga-régi, de a legtutibb, hogy nincs teteje, se biztiöve, mi meg dombtetőn lakunk Egerben... nézem én az ablakból, apukám hogy sétáltatja, hogy nem csúszik ki, semmi, hát egy gumipókkal rögzítette a gyereket..ááááááááááááááááááá :D :D :D :D További napokon inkább csak az erkélyre raktam ki Somit benne:-))))

Na pusznyák, tényleg megyünk, mert aztán sokan lesznek!
:D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Pelle, jo hogy visszatértél!

A babák nagggyon cukorfalatok mind!

Én tök tájékozatlan vagyok, de mi is pontosan az a bébikomp? Azt tudom nagyjábl hogy néz ki, de hogy müködik? És ha már itt tartunk, a pihenöszék fogalmával sem vagyok teljesen tisztában, mármint Elsijud pl irta hogy abban van a 3 hetes babája, nyilván nem ül, de akkor miért jo?
Zsombi már 8 hetes lesz, gügyörészik, sokat mosolyog, nagyon figyel mindenre! Mi csak jövö héten visszük csipöszürésre, ugyanis nem volt elöbb idöpont. remélem nem gáz. eddig mozeskosárban aludt, de mostmár átköltözik a "nagy" kiságyába! ö szeret hason lenni, inkább mint háton!

Éjszakai ébredés: azt nem probáltátok, hogy késöbb fektetitek, és akkor talán késöbb ébred? nekünk (mi amugy is késön fekvök vayunk) az tök jol bevált, hogy 7-kor kaja, 9 körül fürdés, 11 kor uccso kaja, kb fél 12-töl alvás, és akkor reggel fél 7 körül ébred!! és annyira hihetetlen mert Zsombi szinte a kezdetektöl egész jol kihuzza az éjszakákat, pedig mi minden hangjára ugrunk! mondjuk ahogy irjátok, lesz ez késöbb rosszabb... parázok is. de em törvényszerü! majd meglátjuk...

Puszi Emese

Kép
hiuzka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?