Új privát üzeneted érkezett!

Jelenlegi
helyezés:

179.


Fővárosi Önkormányzat Schöpf-Merei Ágost Kórház

Cím: 1092 Budapest, Bakáts tér 10.


Kategóriák Érték Helyezés
Orvos-szakmai ellátás: 4.038 28

Ápolás- és szakszemélyzet: 3.775 92

Infrastruktúra: 3.268 189

Ellátás: 3.450 176

Környezet és tisztaság: 2.976 219



Bocsika, de csak így sikerült bemásolnom a szavazás eredményét. Nagyon sajnálom, hogy nem került idén is az év kórházai közé, de remélem azért ez is számít majd valamit. Igaz, 179. lett az összesítésbe és összesen 232 kórház szerepel a listán. Na mindegy én rájuk szavaztam.

Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Én is rájuk szavaztam!
Ma voltam a dokimnál, nem nagyon tudott az asszisztensnője semmi új infót.

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

179????? :shock: :shock: :shock:
Folyton a 160akárhányadik volt :cry: :cry: :cry: :cry:
Én is rá szavaztam, és ez szenyaság.
Most alszik apa is meg a baba is így gondoltam szánok egy kis időt magamra is. Legalább jövök körülézek mindenfelé.

Német írok neked mindenképp, csak előbb összeszedem magam, mert ezer elintéznivalónk van mostanság napközben.

Zuzmó!
Gratulálok a babához és a nevéhez, nagyon szép!!!! Olyan jó érzés és megnyugtató amikor kimondom, tisztaságot sugároz.
Tényleg szép.
Szóval és is csak azt tudom mondani mint Cat 10-20-25ezer körül. Véleményem szerint, az ellátás nagyban befolyásolja a döntést, ha utólag adod, mert ha nem voltál elégedett akkor nem 25 hanem max 15öt adsz. De ez az én véleményem, meg ha császárra kerül a sor, akkor kevesebbet...az unokatesóm most szült és 10ezret adott a szülésznőnek, mert császár lett, amit már 3nappal előbb tudtak is. Tehát 8ra jött a szülésznő, 2kor baba volt, mert megprobálták beindítani neki, hátha, de nem és így császár, ezért 20helyett, 10et kapott :?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 

 
 

Halihó!!
Jön a hó!
Vagyis remélem. Este Gréti hallotta a tv-be és teljesen be volt zsongva. Már reggel ki akart menni hóembert, meg hókutyát :shock: építeni. Na mindegy. Ehelyett oviba kellett menni és ráadásul tornaórával kezdtek. Ez feltette az í-re a pontot.

Már csak pár nap és kiderül, hogy mi lesz a kórházzal. 28-a a határidő. Remélem megmarad, nagyon szorítok érte.
Ezután már csak azért kell majd küzdenem, hogy ha lesz baba, akkor ott is szülhessek. Mert most tuti , hogy előszedik megint azt a javaslatot, hogy mindenki csak a legközelebbi 3 kórházba mehet. Na mindegy ez még a jövő.

Noémi
Jó apázást. Vissza megy még? Jó idő van kint? Lebarnult? Legyél vele minnél többet, használd ki hogy itthon van. Kényesztesd el!

A szülésznőnek szánttal én is egyetértek, és én is utólag adnám.
Arany szabály: A dokinak is utólag kell adni, mert a varratszedés igen kellemetlen tud lenni, ha kevesli a doki a pénzt.
Nekem hála nem volt benne részem, mert felszívódóval varrt mind a kétszer. De ezt én olyantól hallottam, aki megjárta. Böcsl dolog megfogadni.

Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Tud valaki valamit az aláírásokról? A tv-ben volt tegnap egy kórház aki leadta Bonyhád...meddig lehet leadni, nehogy lemaradjaunk!

Aki volt Kósánál a múlt héten azt tudta meg, hogy csütörtökön azaz holnap már lehet tiudni, hogy megmarad -e, de honnan!!!!!!!!
Én próbálkozok a neten, de sehol semmi infó!

Mi ez a 28. Erika több infót...asszem lemaradtam!

Bár csak egy gyerek utáni tapasztalaból írom, mi előre adtuk a pénzt, mert a párom úgy gondolta a hozzáállása változhat meg a szülésnél...bejött! Volt ott egy anyuka aki már másfél napja vajúdott, és velem együtt érkezett a bébi...hát én szerencsésebb voltam...én bevallom, ha lesz következő akkor is előre fogom adni, ha még lesz hová, lesz kinek, és lehet egyáltalán...akkora a káosz, hogy csak süllyedünk!

A havat mi is várjuk...már nagyon megmutatnám Árpinak. Biztos, hogy jön, mert a fiam 16:00-tól alszik, és ez már hetek óta nem fordult elő!!! :lol:

Szép estét!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!

Manó neked szerencséd volt a pénzodaadással. Azért 28-a mert akkor derül ki hogy mit döntenek azok az emberek akik felettünk rendelkeznek, ezekben a döntésekben.
4től-8-ig alszik??????? :shock: és akkor mit csinál éjszaka????

Banyanszki neked jó hogy felszívodóval varrtak, akkor ugye az orvosod jó, meg gondolom régóta ő a dokid, mert így megkímélt a későbbi cérnaszedéstől, hiszen ugye azt használják amit ki kell szedni, mert a felszívodó olcsóbb.

Spanyolba olyan idő van mint nálunk tavasszal. Az éjszakák és reggelek igen hidegek. De szerencsére nem megy vissza :P :D
Itthon marad.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Erről a szavazásról nem is hallottam... :( Pedig szavaztam volna a Söfire...
Annyi hírt hallottam, hogy pénteken dönt e Regionális Eü Tanács, ha dönt... szerintem még izgulhaunk a kórházért egy sort... :(

Akik Kósa dokinál szültek mostanság: meg tudnátok írni, akár priviben is, mennyit adtatok a szülésért? Vagy ezt meg kell vele beszélni???
Elég tudatlan vagyok :oops: Első baba :oops:

És én is köszönöm a szülésznős tippet! Ezt se tudtam volna :oops:

Kép
rejtjel
 
 


Igen 28-áig kell a RET-eknek döntenie és akkor egyeztetnek az állam bácsival. Akkor derül ki minden. Derül ki vagy borul be.

Noémi nem igazán értem ezt az olcsóbb dolgot. Az akar lenni a lényege, hogy a varratszedésért is kérnek pénzt.

Anett
A Máv-ba a mellettem fekvő anyuka a varratszedés előtt adott borítékot az orvosának és igen igen megsínylette a varratszedést. Akkor Ő mondta nekem, hogy ne adjak addig semmit a dokimnak. Én meg mondtam, hogy felszívódóval varrt. Azt mondta, hogy mázlista vagyok. Aztán lehet!! Hála égnek nekem nem voltak ilyen szörnyű tapasztalataim. Sőt mind a két szülésemnél ugyanannyit adtam a dokinak és nem vettem rajta észre, hogy keveselné. Pedig amit én adtam annál hallottam többet is. Sőt!!!!
Nekem ennyi tellett. De még mindig kedves és aranyos a dokibácsim.

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Kósa doki úgy varr, hogy a belső varrat felszívódó, a külső meg nem. Ezt azzal az indokkal teszi, hogy a feszívódás csak a húsban megy végbe, és az szúr ami kívül van. A felszívódás lassabb. Én szombaton szültem és szerdán már meg is szabadultam a varrataimtól. Szerintem az, hogy mennyire fáj függ attól mennyire kezelted a sebedet. Én naponta többször mostam, hintőporoztam, valamint neomagnoloztak reggel este...én nem éreztem semmit a varratszedésnél, csak csípésszerűt. Álllítólag úgy szedi ki, hogy meghúzza a varratot, és az egyik felét vágja el...a rugalmas cérna miatt kiugrik a másik gyorsan magától.

Kósa tarifája 50000-70000 között van. Ez köztudott, és szerintem ha megkérdezek Rejtjel...meg is modja...bocsi ez tavalyi ár!

Ha csaszi akkor nem tudom!

Akkor tele lesz a liberónk, vagy kinek mi...vasárnapig!

Noémi!

Képzeld, ha úgy fürdetjük, hogy előtte 5 perccel kel fel...eszik fürcsi után és ugyanúgy visszaalszik...hihetetlen egy gyerek! Egy áldás!

Bár azt hiszem az első fogig lesz ilyen szupi a helyzet!

szép estét mindenkinek

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!

Van esetleg tapasztalatotok dr.Ferenczi Miklóssal kapcsolatban? Szülés, tarifa, bármi érdekel.

Előre is köszi, szép napot
tavasz76
 
 


Sziasztok!

Manó-v-29 :)

Köszönöm! Lehet tényleg csak én voltam figyelmetlen, azóta írta valaki azt is, hogy ki van téve a magánrendelőben :oops: Jó bamba vagyok :oops:

Hát, sok jó hírt nem olvastam ma a kórházról...

"A Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központért, a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézetért, illetve az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetért már nem harcol senki. "

Itt a cikk: http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=94&cid=82944

Hát, ezek nem túl jó hírek :(

Mindegy, azért még reménykedek...

Szép hétvégét mindenkinek! :)

Kép
rejtjel
 
 


Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodok ide, de megtaláltam ezt a topicot, és ha már szabad a vélemény-nyilvánitás, megteszem.
Tegnap jártam életemben először a Schöpf- Méreiben, és remélem, utoljára is.
Kicsit alacsonyabb 0,6 MOM Afp érték miatt küldtek oda, béta-HCG vizsgálatot kérni, mivel azt már sajnos nem csinálják automatice. A véreket fagyasztva tárolják ott, hogy ha valamire szükség van, akkor meglegyen később is.
A minket fogadó reggeli asszisztens a citogenetikán nagyon kedves volt, felvette a családfánkat, majd telefonált a laborba hogy kell ez a vizsgálat. Visszarendelt bennünket délutánra, hogy majd a genetikussal beszéljük meg az eredményt és a továbbiakat. Délután "Dr" Tankó Annamária fogadott bennünket, azzal hogy nem fogja feleslegesen megcsináltatni ezt a vizsgálatot, m,ikor a korom eleve indukálja az amniocentézist. 40 éves leszek. És neki ugyan 1 szülészorvos ne mondja meg, hogy mit csináljon, ő sem szól bele szülészeti dolgokba. Korábban csináltattam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban egy kombinált Down-kór szürő vizsgálatot, és persze volt tarkóredő szürés, szintén 1 neves genetikusnál, és eddig mindenki mindent rendben talált. Csak a korom indokolná az amniocentézist. Ám a Tahó - bocsánat- Tankó dr.nő szerint egy sima vérvizsgálat felesleges, majd megmondja ő hogy mi kell ide, hasbaszurás! a kombinált teszt pedig csak felesleges pénzkidobás, semmit nem jelent. Ja, 95% biztonságot irnak! És csak 98% az amnio is! Ugyan már, mit képzelek én, milyen felelőtlen emberek vagyunk hoghy nem csináltatjuk meg!
Kértünk viszont UH-t, amit neves szaktekintély, dr.Ferenczi Miklós csinált, aki mindent rendben talált, és kérdőn nézett, hogy mi is itt a probléma? Csak a korom...
Ezek után felhivtam az orvosomat, aki megnyugtatott, hogy reggel felhivja őket és megkéri a vizsgálatot, hogy megnyugodjunk.
És reggel azt hallom a telefonba, hogy az a f* szopó Tankó megcsináltatta. a szemembe meg azt hazudta, hogy nem hajlandó megcsináltatni.
Ezek után kérdezem én, hogy milyen ember ez a nő :?: Nekem volt már 22.heti vetélésem, nem véletlenül ódzkodom a hasbaszurástól. Nem akarok én okoskodni, csak azt kértem, hogy járjuk végig a veszélytelen lehetőségeket, mielőtt a kockázat mellett döntünk! Ezek után fel kell tételeznem, hogy ez az "orvos" a számára kevésbé szimpatikus pácienseket képes ugy megszurni, hogy valóban vetélést okozzon!
Őszintén kivánom, hogy Tankó dr-nőnek szünjön meg az állása, és elmehessen az elfekvőbe ágytálat mosni, az legalább valóban veszélytelen a betegekre nézve!
Még egyszer elnézést kérek Tőletek, ahogy olvasom, itt mindenki meg van elégedve ezzel a kórházzal, remélem nem találkoztatok még ezzel a nővel és nem is fogtok soha, mert már a stilusa is visszataszitó, nem kivánom senkinek!
Mindenkinek könnyü szülést, jó pocakosodást kivánok!
Sziasztok!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Szia Melinda,

Megértem a felháborodásod a "DR" nővel szemben.
"Tegnap jártam életemben először a Schöpf- Méreiben, és remélem, utoljára is"
Ezt én is őszintén kívánom Neked, hogy ne legyen szükséged arra, hogy idekeülj és igénybe kelljen venned az aminocentézist vagy az ország legjobb gyermekintenzívjét stb...!!
Sokunknak ez a kórház mentette meg az életét vagy a gyerekünk életét és az itt dolgozó, szakmailag kiváló orvosok pl. a "neves szaktekintély, dr.Ferenczi Miklós" is itt dolgozik akivel ugye TE is meg voltál elégedve :)
Sztem. nem egy dolgozó alapján kellene megítélned/leírnod a Schöpfit mert "kivétel" mindenhol van.
Kívánok boldog, egészséges babát NEkTEK!


Kriszti

cuiccolo
 
 


Kedves Melcsi !

Nagyon sajnálom, hogy így jártál a kórházban az említett doktornőnél. Engedd meg azonban, hogy egy kicsit a védelmembe fogjam a kórházat: tudod egy orvossal tapasztaltak alapján nem lehet levonni a komplett intézményről véleményeket. Én mindkét kisfiamat ebben a kórházban szültem, sokszor jártam bennt, volt szerencsém a PIC(koraszülött intenzív), sima koraszülött osztályokhoz is. Abszolút jó a véleményem és az ott dolgozó orvosakat nagy szaktekintélyeknek tartom, talán nem véletlen ha a Kriszti által említett doktorúrhoz küldenek más kórházakból problémás kismamákat, akiknél más orvosok nem tudják UH alapján egyértelműen eldönteni a dolgokat. Talán az sem véletlen ha látsz az utcán koraszülött mentőt, hogy az az esetek többségében mindig a Schöpf-Méreibe viszi a kis csöppséget. Az itt dolgozók szívvel-lélekkel csinálják a munkájukat, a gyermekorvosok profik akiknek ez a szakma az élete, persze lehet egy-egy kivétel, de hidd el minden kórházban vannak jó és kevésbé jó orvosok és persze ők is emberek akiknek vannak jó és vannak rosszabb napjaik is.
Bevallom Neked őszintén , hogy én Veled ellentétben azt mondom, hogy bár lehetőségem lenne és ha újra szülnék itt szülhessek.

Nagyon sajnálom, hogy pont ez az intézmény amit vezetőink abszólút nem tartanak fontosnak, nagyon szeretném ha tovább működne,de sajnos én csak egy kis "porszem" vagyok és tehetetlen.

Amit írtam ne vedd bántásnak, sajnálom, hogy így jártál, minden jót Neked és szép babavárást kívánok: Szilvi
bruncsi
 
 


Kedves Melcsi!

Én is csak támogatni tudom az előttem írókat.
Nagyon sajnálom, hogy így kellett megélned a személyes találkozást a kórházzal. De valóban nem lehet egy emberből következtetni az egész intézményre. Holott kiváló szaktudással rendelkeznek. Nekem is volt egy csecsemős nővér, akivel annak idején összetűzésbe keveredtem. Aztán leültünk beszélgetni és fény derült mindenre. Hogy miért viselkedik úgy ahogy, és miért bánik úgy az emberekkel , anyukákkal úgy ahogy. Aztán én sajnáltam Őt és szerencsésnek éreztem magam mellette, hogy nekem vele ellentétbe megadatott az ami neki sohasem sikerülhet. Emellett a mai napig tisztelem és becsülöm a munkájáért és azért , hogy mégis csinálja azt amit csinál. És ezt komolyan mondom.
Amúgy is biztosan érzékenyebb vagy most a megszokottnál és tudom milyen rossz, mikor erre még valaki "bántani" próbál. Ilyenkor úgy érzed, hogy minden és mindenki ellened van.
Na mindegy én is kívánom, hogy soha többet ne kerülj ide és ilyen helyzetbe. Kívnánok minden jót és jó egészséget nektek.

Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!


Manó ti aztán mázlisták vagytok!!! A visszaalvásra gondolok. :D

Banyanszki rosszul írtam a varratszedéssel kapcsolatos dolgokat, mert azért használják kevésbé a felszívódot, mert nagyon drága...de ez csak egy vélemény. Az Anyukám eseteiből tudom. Azt mondták neki régesrég, hogy nehogymár pazarolják azt a drága cérnát... na mindegy.

Melcsi: csatlakozom az előttem felszólalokhoz. És hozzád is. Bár kismamaként az ember sokkal érzékenyebb a külvilág behatásaira, de mint felnőtt ember nyilvánvaló feltudod mérni hogy bunkók voltak e veled vagy nem. Viszont én is szívből kívánom hogy ide ne kelljen kerülnöd, mert ugye köztudott hogy ide azok kerülnek, akiknek az életük forog kockán-ez lehet egy anyuka, kismama vagy egy baba.

Szóval egészséget és minden jót kívánok neked. És szerintem ne vedd sértésnek semelyikünk véleményét, de mi mind sokat köszönhetünk ennek a kórháznak.


Pussz mindenkinek!!!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Kedves Lányok!
Tudom hogy ez az intézmény egyedülálló munkát végez, és azt is megértem, hogy a dolgozói most nagyon félnek a jövőtől. De ilyen problémák megbeszéléséhez olyan orovst kellene pont a jó hirnév öregbitésére odatenni, aki a szakmai oldalon tul empátiával is rendelkezik. Ezt ennél a doktornőnél egyáltalán nem tapasztaltam, és nem vagyok egyedül a véleményemmel!
Viszont Ferenczi doktor urról valóban az a véleményem, hogy profi, és örülök hogy megnézett minket.
Ahogy beleolvasgattam a hozzászólásokba, világos előttem persze, hogy Ti szeretitek ezt a kórházat, és én sem akartalak Benneteket megbántani, csak a topic cimének megfelelően, a tapasztalatomat irtam le. Igérem, ha még valaha lesz ott dolgom, és a jót tapasztalom, azt is ide fogom irni.
Mégegyszer kivánok minden jót minden kedves topiclakónak!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok, régen jártam erre!
Kósáról amit írtam, abból a kaotikus nálam a legkevésbé fontos ill. előtérben álló szempont volt, meg inkább az elején volt jellemző, nyilvánvaló, hogy a millió csaj között nem emlékezhet mindig mindegyikünkre. Igazából csak pici figyelemfelhívónak szántam.
Annál is inkább, mert kókadtan vettem tudomásul, hogy nem lesz itthon most 1 darabig, én pedig minden pillanatban szülhetek (akár ma is). Viszont "átadott" Hercegh dokinak. Így, ha van róla SOS valami infótok, hálás lennék érte!!!
Csak, hogy lássátok, mennyire csípem a palit: hóta le volt lombozva, hogy miután együtt végigcsináltuk az előkészületeket meg a terhesgondozást, most nem vele fogok szülni. És nem volt egyáltalán az az érzésem, hogy a pénz miatt mondaná!

kicsibaba2
 
 


Szia Kicsibaba2 !

Megkérdezhetlek, hogy mikortól nem lesz Kósa dr.?? Remélem nem hosszú távra megy el?? Mit tudsz erről?? Pont most készülgettem menni Hozzá.

Köszi szépen: Szilvi
bruncsi
 
 


Sziasztok!
Erika: végre írtam egy rövidet az iwiwre, sajnos nincs több időm a gép előtt.
Nszoke: majd küldöd az üzit?
Puszi
Kinga

Kép
németh
 
 


kicsibaba,
A lehető legjobb kezekbe adott az orvosod!! Légy nyugodt , Herczegh dr szakmailag, szuper és nagyon figyelmes.
Volt aki véletlenül szült nála,mivel a dokija nem ért be és jobban meg volt vele elégedve mint a saját dokijával!
Remélem még időbe válaszoltam! :wink:
Könnyű szülést kívánok!
Én mindhárom gyerkőcöt nála szültem, 11 éve ismerem.
Ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Szia Szilvi!

Kósa doki csak 10 napig nincs, bár ez van akinek egy életadást jelent...sajnálom! Valami konferenciára megy, ha jók az infóim...

Gyomorgörccsel várom a holnapi híreket, vagy szerintetek mikor derül ki valami?

Szebb estét!

Kép
manó-v-29
 
 


De hülye vagyok, Szilvi a doki mától nincs, azaz én pénteki infót tudok, tehát lehet, hogy szombattól számít a 10 nap....

Kép
manó-v-29
 
 


Szia manó-v-29!

Köszönöm a segítségedet. Hú nagy kő esett le a szívemről, mert már kezdtem megijedni, hogy hosszabb időre távozik.


Sziasztok Mindenkinek! :?

Remélem nem haragszotok ha én is csatlakozom a topikhoz így egy kicsit megkésve. Két kisfiamnak adtam életet a Schöpf-Méreiben és nagyon szomorú vagyok már hetek, napok óta a kórház bezárását illetően. Egyszerűen nem tudom épp ésszel ezt felfogni, hogy miért van/lenne erre szükség, miért kell egy pont a születéssel foglalkozó intézényt bezárni ha az jól működik már évtizedek óta. Sajnos nagyon tehetetlennek érzem magam, pedig úgy szeretnék segíteni.

Szilvi
bruncsi
 
 


Sziasztok,

talán másnak is segít az én leguccsó infóm Kósáról: szóval febr. 11-én este jön haza. Nem tudom, hogy hivatalosan ma meg holnap még bent van-e vagy rendel-e, nekem azt mondta, hogy ha kedd (holnap) délig szülök, akkor még be tud jönni. Szegény, nagyobb görcsben volt az elutazása miatt, mint én magam...
Mindenkinek köszönöm az infókat Hercegh dokiról, bíztam benne, hogy Kósa rendes kollégára hagy, de a kismama-kollégák véleménye legalább ilyen fontos :) !
Ja: mano: nekem Kósa távolléta KÉT életadást jelent vszínű :D :D

kicsibaba2
 
 


Szia Kicsibaba !

Én is csak jót tudok neked írni Herczegh doktorbácsiról!
Figyelmes és nagyon tud. Nálam a másodiknál nem volt bent a férjem és ő kérdezgette, hogy hozzon-e valamit, mit segítsen meg ilyenek. Ja és a legfontosabb a mindig minden helyzetbe meg tud nyugtatni.
Könnyű szülést kívánok!
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok,

Az utóbbi időben többször benéztem hozzátok, mert én is a Schöpfibe járok Arnold dokihoz, és érdekeltek az új infók a kórházzal kapcsolatban, amit írtatok.

Sajnos az én legutolsó (tegnapi híreim) nagyon lehangolóak.
Egy ismerősöm áprilisra van kiírva a második babájával, Garamvölgyi doktorhoz jár. Tegnap azt mondta neki, hogy már szinte biztos, hogy a kórházat április 1-el bezárják, így még azt sem tudta neki megmondani, hol fogja majd a szülését levezetni.

Bárcsak jobb hírekről számolhattam volna be. Azért én még ettől függetlenül reménykedem, hátha mégis megmarad a kórház........

Matchi
matchi
 
 


banyanszki, kösz az infót, megnyugtató!
matchi, hát ez nagyon brutális! április 1-től!!! mit fognak ezek a dokik csinálni? meg az egész személyzet? nyaralni mennek??? gondolom, ilyen kórház-helyzetben nem könnyű máshol sem fix állást találni? !

kicsibaba2
 
 


Sziasztok !

Ezek után nem vagyok beszédes kedvemben :(
A fenti sorokat olvasva nagyon-nagyon elvagyok keseredve. Nem is tudom mit irjak egyszerüen nem taláok szavakat :( :(
szilvi3

Kép

Kép

Kép
szilvi3
 
 


matchi
 
 


Sziasztok!
Hátha tényleg van még remény!!!!

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Kósa azt mondta a múlt héten a barátnőmnek, aki augusztusra van kiírva, hogy őt már nem tudja garantálni a kórházban, de neki és több kollégának június 30-ig szerződése van a kórházzal!!!! Ő már pedig ki nemteszi a lábát onnan...tudom ez szép gondolat, de ha menni kell...

Én is el vagyok kenődve, de addig bizakodjunk, amíg valaki hivatalosan meg nem erősíti.

Kicsibaba2 bocsánat, pedig írtad, hogy ikrek lesznek..és normál szülés lesz, vagy csaszi? Marikával?

Lehet, hogy lemaradtam és már írtál ilyen infókat...nyugodtan piríts rám...

Szép estét!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok !

Épp most olvastam a Théma című újságban a kórházról, ahol azt írták, hogy már 53 éve a főváros koraszülött és anyavédelmi központja. Nem értem, hogy ha eddig jó volt ennyi időn keresztül, akkor most vajon kinek szúrhatja a szemét??

Nagyon szomorú vagyok! :cry:

Szilvi
bruncsi
 
 


Sziasztok!

Német pótolom magam hamarosan, csak most meg telepítettem a gépet, mert elszállt-szokás szerint. De adok magamnak 3napot és már be is hozom magam. :oops:

Bruncsi és többiek én is szomorú vagyok a kórházbezárást illetően, főleg hogy ugye állítólag mégicsak bezárják és ahogy cateye is szokta mondani ez politikai húzás...szemét politikusok! :evil: :evil: :evil:

Na már megint höbörgök, na de mit lehet tenni. Pénteken megyek kontrollra és én is szívom magamba az infókat majd...

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok,

ma találkoztam Hercegh dokival, tényleg nagyon kedves, nyugis dokibá.
manó: nem gondolnám, hogy mindent meg kellene jegyezned, épp elég sokan járunk errefelé :) igen, két csajszi, csak nem sikerült még beműtenem ide alulra a kis csíkomat. reményeim szerint sima szülés lesz, A baba szépen fejvégű és állítólag már teljesen beilleszkedett (ma 36+3). igen, Marikával, ha tudsz valamit, van tapasztalatod (pl. "tarifális" is), szívesen fogadom priviben.
a bezárásról ma nem hallottam bent semmi újat.... :(

kicsibaba2
 
 


Sziasztok :( :( :( :(

Már több forrásból hallottam, hogy mégis bezár a kórház. :evil: :twisted: :x :( Nagyon szomorú vagyok miatta, és meggyülöltem ezt a rendszert, az összes hozzá nem értö szakállamtitkárával együtt. Az biztos, hogy szereztek egy jövöbeni ellenük szavazót/tüntetöt ezzel a húzásukkal.

Kicsibaba :)
Nekem a Herczegh doki volt bent a csaszimnál az Arnolddal. Nagyon normális, precíz embernek ismertem meg, jó kezekben leszel.

Szerintem az Arnold a Jánosba fog menni, ott a BMC-ben bérelt helye van. :D

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Csak azért írok, hogy felhívjam a figyelmeteket a Schöpf- Mérei Kórház Barátainak iwiw-es lapjára. Hasznos infókról értesülhettek a kórházzal kapcsolatban ha felveszitek ismerősnek Schöpf-Merei Kórház Barátait. Minden segítő kattintás jól jöhet! :wink:
s.m.
 
 


Sziasztok,
Tegnap elötti történetemet szeretném megosztani Veletek a Schöfivel kapcsolatban. Hétfön vették le a 3. napi hormon vért és vittem a "kiskatonákat" is vizsgálatra.
Kicsit bemérgesedtem a Kósára (lehet, hogy nem ő a hibás), akihez járok (magánrendelés), mert ő kiirta a kötelező vizsgálatokat, ami elöbb felsoroltak meg még kell csinálni hsg vizsgálatot is. Közölte velem az asszisztens,
hogy mennyek vissza a dokihoz, és beszéljem meg vele, hogy el-e vállalja a hsg vizsgálatot!!!!( amit ö maga irt ki) Ezt felháboritónak tartom. Ez azt jelenti, hogy mennyek vissza a magánrendelésére, amiért majd fizetnem kell 10000 ft-ot, hogy megbeszéljem vele, hogy ugye megcsinálja nekem azt a vizsgálatot amit ö
maga irt ki nekem. Jó mi? Félre ne értsétek igy is adtam volna neki pénzt, csak az eljárást sérelmezem.
Azért kell visszamennem a dokihoz ( asszisztensnő szerint), mert a doki nem adta meg nekem személyesen a saját telefonszámát.
Ha azt mondták volna, hogy a kórház bizonytalan helyzete miatt nem tud vállalni, akkor azt tudomásul vettem volna.
Röviden ennyi a történetem.
Csibe
csibe32
 
 


Csibe :)

A Kósa száma: priviben! Szerintem hívd fel, és tisztázd vele a dolgot! Egyébként bizti, hogy nem fog pénzt kérni ezért, ha visszamégy a rendelőbe személyesen; nekem volt olyan is, hogy gyógyszereket írt fel csak, meg váltottunk pár szót, és nem fogadott el egy vasat sem. Szerintem elfelejtett neked valamit mondani, vagy megírni a hsg-vel kapcsolatban; egyszer nekem nem jól írt meg egy beutalót...hát, akkor én is bosszankodtam, de tévedni emberi dolog! Hívd fel szerintem, beszélj vele, és ne bosszankodj ;)
Remélem minden rendben lesz!

Kép
rejtjel
 
 


Kedves fórumlátogatók!
Mivel sokan szültetek és szeretnétek még ugyanott szülni, ezért írok a topicotokra.
A Schöpf-Merei sorsa kapcsán írok, sajnos szomorúan. Nem hivatalosan, de megbízható forrásból kiderült az egyáltalán nem publikus igazság, hogy miért kell bezárni a Schöpfi-t. A szocialisták nem véletlenül nem támogatják már a kórház fennmaradását. Eldöntötték egymás közt. Ezt a kórházat Kökény Mihály volt eü. miniszternek és körének akarják adni. A szülészeti és koraszülöttellátás megszűnik, az inkubátor és babamentő programot felszámolják! (10 év alatt 30 csecsemőt mentett meg a kitett inkubátor, 1500 krízishelyzetű anyát a kórházban gondoztak és a szülés után magával vitte, neveli gyermekét). Ehelyett időseket fognak a lakásukért és a pénzükért elhelyezni. A privatizáció és gazdagodás már ide is betört! Inkább megszüntetnek egy több mint 50 éves múltú kórházat, ahol létrehozták az első újszülött intenzívet, ahol a leggondosabb koraszülött ellátás van, ahol minden szülészeti problémát meg tudnak oldani, csak azért, hogy egymás közt lejátsszák a kórházprivatizációt, bármi áron. És a mi ellátásunk meg fog szünni, a koraszülötteket meg majd összezsúfolják valahol. A dolgozókat több évtizedes tapasztalatukkal és szaktudásukkal pedig kiteszik az utcára.

Egy inkubátorba meg majd két gyereket tesznek :(
És majd sima mentő szállítja a félkilós újszülötteket valahova, de nekik mindegy hova, miközben az országban minden 10. szülés koraszülés. :( Halál fiai vagyunk?...
marcellina
 
 


marcellina
köszönjük, hogy megosztottad velünk!
Én a részemről ezt már rég tudtam! Más magyarázat ugyanis nem volt, és ismerve a gyökértelen, bankár haverok mentalitását ezt borítékolni mertem volna, ahogy erről már egyszer feljebb írtam.
Szavakat találnék...de nem akarom jobban elragadtattni magam ígyhát befejezem...ülök lesújtva :cry:

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Sziasztok

Szörnyülködve olvasom soraitokat. Hihetetlen, hogy egy demokrata országba mit meg nem lehet tenni büntetlenül. Miért nem tudunk ellene tenni?????
Inkább abbahagyom, mert csak csúnyát írnék.
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Hihetetlen! Nekem olyan érzés, mint amikor rémálmod van, sikítanál de nem jön ki hang a torkodon...

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Csibe!

Én is azon a véleményen vagyok, hogy Kósa egy vasat sem fog elfogadni!!!!!!!!!
Zsuzsikának a z asszisztensnek a pokróc modorát fogtad ki...asszem nem túl nehéz mostanában!!!!!!!!!!!

Mindenki a káoszban él, hogyan fognak munkát találni, amikor minden bezár...kinek kellenek ennyi idősen...?

Ja és még valami, Kósa azt mondta, hogy Zsuzsika amit mondd azt előbb beszéljük meg vele telefonon, mert néha baromságokat mond.

A kórházról...csatlakozom az előttem szólókhoz...várható volt, hogy ha már az egyik fele idősek otthona, a másik fele is legyen az...hiszen az jóval több pénzt hoz a zsebbe.

A reformról annyit, azt érzem, hogy mi akik nem tudunk teherbe esni spontán, nem vagyunk alkalmasak élni, nem szolgáljuk az emberiség tisztaságát, mert genetikailag selejtnek számítunk...mondjátok nem ismerős ez valahonnan?...ne is szaporodjunk...irtsanak ki minket...ja hogy őket is kiirtották annak idején, most visszaadják a kölcsönt...pusztulj magyar, ha pusztítottad a .....! gondol mindenki amit akar

Ha az utolsó fillérem is rámegy akkor is lesz még gyerekem!!!!!! Megtanítok tisztességes ember módjára élni, hogy többre vihesse, mint ezek az eszement mocskok odafent! Nem is odalent, mert ezek csak a pokolba valók!

na bocsi abbahagyom

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok !

Nagyon elkeseredett vagyok. Eddig is gondoltam, hogy nem sok jóra számíthatunk, de valahol pislákolt bennem egy kis remény, de úgy látszik hiába. Gondoltam, hogy a fentebb említett okok miatt kell ennek az intézménynek megszűnnie.
Abba már bele sem merek gondolni, hogy egy olyan helyen ahol eddig millió parányi élet indult útjára egészen a keletkezéstől a megszületésig most átveszi a helyét az elmúlás, az élet alkonya. Szörnyű és még szörnyebb, hogy ilyen világban élünk, ahol az 53 év alatt kivívott jól működő dolgokat egyéb más érdekből le kell söpörni a színről.

Egy nagyon szomorú anyuka: Szilvi
bruncsi
 
 


Sziasztok ! :(

Újra csak azt tudom mondani, nem találok szavakat.
Sajnálom a dolgozókat, a leendő anyukákat akik ebben a kilátástalan helyzetben nem tudni hol fogják világrahozni gyermeküket. És elsősorban mi lesz az idő előtt világrajött babákkal. :(
Engem személy szerint biztonsággal töltött el, ha a terhesség ill. a szülés folyamán komplikációk adódnak, itt minden adott volt, többek között a korszerű ultrahang berendezés megléte, a genetika, koraszülött o. /amire mind-mind szükségem volt/ és még szerintem sorolhatnám. Szomorú, hogy ide fajult a világ, a nagyobbik lányommal az aszmája miatt a Sváb- hegyre járunk, naná, hogy azt is bezárják. Jó levegő, szép kilátás,.... és persze sok pénz.....,
Ki tudja miért a BM Kórházat miért nem zárják be?? Talán "véletlenül" kihagyták a szórásból?
szilvi3

Kép

Kép

Kép
szilvi3
 
 


Sziasztok!

Marcellina hozzászólása csak alátámasztja az eddigi elképzeléseimet, hogy miért zárják be a kórházat, pusztán anyagi érdekböl, hogy megint valaki meggazdagodjon. :( :( Mert nehogy azt higyjétek, hogy a segítökészség, empátia vezérli öket, hogy a beteg emberek méltósággal tudjanak elmenni.

Nem is akarom magam ezen hergelni, csak egy szitkot írok ki magamból. Remélem, hogy Kökény Mihály urat és hozzátartozóit is hamarosan ebben az elfekvöben fogják kezelni, cserébe a vagyonukért. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Anyukám szerint nem marad sokáig öregek otthona...hiszen ők sem kifizetődőek a társadalomnak, csak könnyebben bepalizhatók!

Exlkuzív szálloda lesz, az egész, mert ugye a kórházunk most csak az épület fel...

Nem kell neki sok idő...talán már jövőre megcsinálja...kell a pénz!!!!!!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok,

Én is borzasztóan el vagyok keseredve.
Most (még csak) tervezgetjük a második babát. Ott szerettem volna szülni....
Az első sem született zökkenőmentesen, már most bennem van a félsz, hogy mi lesz, ha megint baj lesz ?

Nem is tudok mit mondani.

Judit
angel068
 
 


Szia Judit!

Rég hallottam rólatok! A helyzetet leszámítva hogy vagytok? Már biztos nagyok! Képzeld már mi is majd 6 hónaposak...hogy megy az idő!

Kép
manó-v-29
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?