Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Pelle: szerintem jogos a felháborodásod az ultrahangot tekintve, de szerintem felesleges tovább idegesíteni magad egy betegjogi képviselővel. Nem hiszem, hogy bármi féle jogorvoslat érne. Remélem nem írtam túl nagy hülyeséget most, nem igazán ismerem a jogi nyelvezetet. Én nem szeretem a nagyon "túllihegős" orvosokat, de a másik véglet sem jó.

A hétvégét anyukáméknál fogjuk tölteni vidéken. Remélem jó lesz.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziasztok lányok!

Hát mi ezt jól bekaptuk, a Márknak azóta is képtelen vagyok hosszabb időre 38 fok alá nyomni a lázát, ma délelőtt jól volt, de a délutáni alvásból már 38,4-gyel ébredt, voltunk ma dokinál, kapott antibiotikumot, meg fájdalomcsillapítót, meg lázcsillapítót, meg ipari mennyiségben kapja a Cebiont, Calcimuscot, Fenistilt, jó szarul van szegénykém, nem eszik, alig iszik, ha nem szárad ki, az csak a napi 4-5 adag BEBA 2plusznak lesz köszönhető...:-(
A torka piros, meg valószínüleg a fülére is ráment ez a nyavalya, ennyit sikerült kideríteni, én meg most drukkolok, hogy ez ugyanaz legyen, amivel én kínlódok napok óta, mert akkor a Léna nem fogja elkapni. Mondjuk a doktornéni nyugtatgat, hogy az anyatej csodákra képes, nem lesz a Lénának semmi baja, de én személy szerint a csodánál most jobban örülnék egy kis ellenanyagnak, ami ez ellen a takonykór ellen védi a kis szervezetét.

Megyek is szeretgetni a kis beteget, most speciel nem bánom, hogy szeret rajzfilmeket nézni, addig is pihen közben és nem rohangál...

Pussz mindenkinek (virtuálisan csak nem fertőz!!!)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


sziasztok!

Persela jobbulast! Kisertetiesen hasonlit arra, ami nalunk volt, de ezek szerint az en anyatejem annyira nem jo, mert Zsombi ugy elkapta, ahogy kell. Mondjuk a leggyorsabban o lett jol, mig nalunk 4/5 nap volt, nala 2/ig tartott. Kohogni meg most is kohog szegenykem. Veguli ez legalabb azt jelenti, hogy mi mar tuti ott leszunk a talalkozon, mert betegek mar nem leszunk!

Kepzeljetek Apa azzal jott haza, hogy este 7kor talakozunk a barataival valahol csulkozni (csulkot enni), Zsombort is visszuk. Na eloszor orultem, de azatn vegul ugy dontottem, hogy annyira mar nem kicsi, hogy csak aludjon, total felborulni az idobeosztasa, mert biztos nem tudott volna aludni, elmaradna a furdes, stb... IGy boldogan maradtam Vele itthon. MAskor mar biztos tok ideg lettem volna, hogy kimarad a tarsasagi esemeny. Most sokkal boldogabb vagyok, hogy Bocika rendben lefekudt, evett, es most minden kerek. Na en innen tudom, hogy anya lettem! Talan ugy igazan!
Na azert varom rohadtul a jovo karacsonyi kis bulinkat, ha valaki elfelejtette volna!:)

csoki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

 
 

Nikike, jaj, ne izélj már, az anyatej nem jobb vagy rosszabb, én nem azt írtam, hogy a Léna nem lesz beteg, mert szuperlötyi van a mellemben, csak a doktornéni nyugtatgat... Azért még elmesélem, hogy a kiscsaj orrát is szívom két napja, már nem áltatom magam azzal, hogy tej ment bele, taknyóca az... De remélem, ő megáll ennyinél, nem lesz lázas, azt nagyon nem szeretném!
Egyébként majd rájössz, hogy néha tényleg jobban számít, hogy a gyerek napja ne csússzon meg, mint hogy te szórakozz egy jót. Csak azzal vigyázz, hogy át ne ess a ló másik oldalára! Mert abból lesz a házifogság évekig!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


szia Persela

Nem hiszem, hogy atesnek a lo masik oldalara, azert, ha lett volna valaki aki ugrik es vigyaz ra mentem volna, csak ez most spontan volt!
Nincs beugronk!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Nikike, ezt csak azért írtam, mert én bizony a Márkkal átestem arra a másik oldalra, és most a Lénánál az a tervem, hogy megpróbálom ezt a buktatót tudatosan kikerülni. Sokszor, ha úgy tűnik, kritizálok, bocsánat érte, nem szándékom, csak próbálom leírni a saját negatív tapasztalataimat is, hátha valaki így tanul a hibámból. Bár amennyire én is csak a saját hibáimból tanulok...:-)))))

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

CSak rövid leszek.
Vibrucolt használtunk. De nem csodaszer. Sajna.
Már nem adok neki semmit. Max, ha éjjel nem nyugszik meg szopitól sem, sétától sem. Akkor jön valami fájdalomcsillapító.
Szar időszak. Nincs mit vele tenni. :(
Kedves 5-6 hónapos anyukák. Üdv a szarul alvók táborában!
Mi is akkor kezdtük. Ma már ha "csak" 3x kel, akkor kipihent és boldog vagyok.
Állítólag ha már nem szopik és elmúlik 1 éves, esetleg 1,5 akkor jobb lesz. Eleinte küzd az ember. De én már elfogadtam, azóta sokkal jobb. :)
Na megyek. 10 napig egyedül vagyunk, így az esti idő a házi munkáé és nem a döglésé...
Vendég
 


Persela!
Dehogy vettem sertesnek, ertem mirol beszelsz. :))
Vera, de jo hogy itt vagy, voltal! NA kivancsi leszek ma mi lesz iccaka!???

megyek lefekszem, hatha megint huzos, holnap meg nagytakaritas!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok,

Rövid leszek: Január 20-n, reggel 6 óra 20 perckor megszületett Mezei Lívia :)
3200g és 56 cm, és nagyon-nagyon csinos lány.
Sajnos minden erőfeszítésünk (az enyém és az övé) ellenére kénytelenek voltunk császármetszés mellett dönteni, mivel kb. 6 óra vajúdás után kiderült, hogy olyan szorosan maga köré tekerte a köldökzsinór minden centijét, hogy el sem tud indulni kifelé, és már nagyon leesett a szívhangja. A teljes szüléstörténetet majd később megírom, még nem volt rá időm.

Akit érdekel a kis hölgy, megtekintheti itt:
http://livia.ilyenvolt.hu

Egyébként hihetetlenül jó kislány, nagyon sokat alszik, és elvarázsolta már az egész családot :lol:

Puszi mindenkinek,
Judit

Ui: a stickerem majd megváltoztatom :oops:

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Judit!

gratulalunk az egesz csaladnak! Tenyleg nagyon szep ez a kislany! Annyira kis formas. Mennyire hasonlitott mar a pociban is onmagara:))

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello!

Judit, tényleg nagyon kis formás. És én is megállapítottam, hogy a 4D is már teljesen önmaga! :) Gratulálok!

Tegnap - mint egy nem feladós anyuka - újra megpróbáltuk a banánt. Háááát csúúúúcs bejött neki! :P Csak úgy falta. Egy negyedet kapot, de látszott rajta, hogy akár egy egészet is becsócsált volna. Azért az édes az úgy látom jöhet minden mennyiségben. Minnél édesebb annál jobb. Hamar kipécézik maguknak, hogy mi a jó. 8)

Ma ha minden jól megy lesz néhány óránk kettesben. Anyósomék átjönnek uncsinzni. A baj csak az, hogy kötelező elvégzendőket csinálunk majd és amolyan kikapcsolódós programra már nem jut időnk. Na nem panaszkodok, örülök ennek is! :)

Adri, mintha tejcsiből kezdene nekem is kevesebb lenni... :? Nagyobb gyerkőcös anyukák, ti nem éreztétek meg a tejen mikor újra termékenységi istennők lettetek? :)

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Jó hétvégét, jó, h itt a 7vége!

Én már nem nyilatkozom, h mennyi tejem van, mert úgy ingadozik a mennyisége, h amikor már temetném, hirtelen megint egész rendes adag van. Mondjuk este nem elég teljesen. És eszek rendesen, iszom is, a Laktoherbet lecseréltem Fitolacra, mert már undorodtam az ízétől. na nem sokkal másabb ez sem :?

Kipróbáltam a párolt almából készült pürét, de nem nagyon tetszett Kamillának, de lehet, h csak nem is volt éhes, mert kivételesen belakott tejjel :lol:

Nem is meséltem, h a múltkori partin ittam!!!Nagy teljesítmény, egy feles mézes barackot, de nem egyhúzásra, csak úgy kóstolgatva :) és 6 puttonyos aszút, de az most sem ízlett, olyan szirup. Persze nem ártott meg. Gondolkoztam, kifejem utána a tejet, h Kami ne részesüljön eme nedűkből, de lusta disznó voltam hajnalban. Aludt tőle, de azért nem olyan extra sokat, és nem volt bódult állapotban sem :shock:

Én azt határoztam el, h egy ideig nem alszunk vidéken, csak itthon, próbálunk esti "napirendet" beállítani, a legkésőbb 9-kor alszik-ból az lett, h már 8-kor aludt. :?

Judit, szívből gratulálok, sok boldogságot Nektek.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Veronika, kitartás!!!
És ugye jöttök szerdán faházazni, olyan jó látni olyan babákat is, akik nem csak kedvesen mosolyognak, hanem már másznak is. Engem fellelkesít :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Gratulálunk Elisjudnak! Tök jó a honlap is, és tényleg gyönyörű baba.

Termékenységi istennős korszakban kevesebb volt a tejem nekem is, de aztán visszajött. Nyugi!

Ma csak 2x kelt Marci, én meg 1x csak, mert a 11 órásnál még ébren voltam. Hát újra létezik ilyen! :) Tök jó.

Faházas talin még vacilálok. Ti nem féltek attól, hogy a nagy közösségben benyelnek valami bacit? Vagy csak én vagyok parázós anyuka? :? Most túl sok beteg gyerek barátról hallottam.

Na megyek, hátha ma kipróbáljuk a szánkót is.
Vendég
 


Sziasztok !!


elsijud !!! GRATULÁLUNK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK !!!
Nagyon ügyik voltatok !! Várjuk a történetet !!
De jó , hogy már jelentkeztél !! Csoda szép csajszi lett , és tényleg nagyon hasonlít a 4D-s önmagára !! Ott hány hetes ???

persela !! Nagyon gyors gyógyulást nektek !! :wink:

Tündi ?? Hol vagy ?? Bianka nagyon gyönyörű lány lett !! :lol:

Lányok, mindjárt szerda !! De jó lenne ha nem lenne hideg !!


Puszi, Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Ja, ja !! Méri, rólad nem is beszéltem !! Nem szégyeled magad !!!
Már megint utazol !!! :lol: Te szégyentelen !!! :lol:

Tök jó , majd mesélj !! A kenurút nem tudnád elhozni talia , hogy meg szemléljük (jem).
(Egyáltalán, te írtad azt a szuper fekvős ülős kengurút ???)

Ha itthon leszel és nem repkedsz megint valahova ! :wink:

Puszka !!

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok Csajszik! :lol:

Elsijud, gratula! :lol: Nagyon tüneményes a kis királylányka! :D :D :D Aztán mesélj majd, ha lesz időd! :lol:

Judit, ez a virágnyelv..... :D :D nagyon jót röhögtem. Viszont nem tudok nyilatkozni a kérdésben, mert Lillus tegnap elmúlt fél éves, és én még mindig nem vagyok "termékenységi istennő" :lol: :lol: amit annyira nem bánok, csak mindig elcsodálkozok, ahogy Tőletek hallom mostanában, nálam meg semmi. :roll:

Illetve arról tudok nyilatkozni, hogy szerintem nekem nem igazán kevesebb a tej, (bár egyáltalán nem érzem soknak se), hanem kb. olyan érzés, mintha Lillus már csak szomjoltásra használná, és csak minimális arányban az éhség elűzésére... nem tudom, ez így lehet, hogy hülyeségnek tűnik, amit írok (mert ugye honnan tudom?!) de teljesen ez az érzésem... Pedig nem lehet mondani, hogy leszokott volna Lillus a tejről, mert átlagos napokon kb. 6x szopizik így is.

Viszont nagyon megy nálunk a Hipp-féle finomfőzelék. :lol: Én szeretem a bébikajákat, de ezt egyszerűen képtelen lennék megenni, olyan íze van :shock: de Lillus szereti, ez a lényeg. :lol:

Hozzánk is bejelentkeztek anyósék holnapra. Így ma sütök-főzök, de legalább holnap elmehetünk kényelmesen, nyugodtan, kettesben bevásárolni. :lol: :D

Persela, szurkolok, hogy Léna ne kapja el a bacikat! Nálunk volt olyan (kb. Lillus 2,5 hónapos korában) hogy férjemék utaztak céges csapatépítésre, 2-3 napra. Én totálisan ki voltam dőlve, teljesen lehengerelt a "dátha", de csak én voltam a kisasszonnyal, és mégsem kapta el... Illetve azt hiszem, egy kicsit folyt az orra pár napig utána, de tényleg nem volt semmi komoly, orrszívóztunk, aztán annyi.

Mesélsz a ló túlsó oldalára való átesésről? :roll: Persze csak ha van kedved. Én kíváncsi lennék... hogyan, mikor érezted, ilyesmi... tényleg érdekelnének a tapasztalataid... mondjuk mi nem nagyon csináltunk komolyabb esti kiruccanásokat, főleg nem Lillával (csak babatalikra mentünk, vagy jöttek hozzánk) ennek ellenére nagyon is megértem azt, aki mégis kipróbálja... :roll: ...Vagy lehet, hogy nálam csak másképp jön ki: ha tehetem, igyekszem heti 2x elszabadulni sportolni (nagggyon-naggggyon jól érzem magam tőle fizikailag és lelkileg is) :wink: no és a másik jelenség nálam: egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy Lillus 4-5 éves kora előtt vállaljuk a kistesót (Apa el tudná képzelni, de szegényt próbálom kicsit lehűteni...) :roll: ...Bevallom őszintén, nekem hiányzik a munka... nem látástólmikulásig-hajtós, de azért viszonylag pörgős munkahelyem volt, az ügyfelek szerettek, többségüket én is... :roll: stb.

Jövő vasárnap megyünk Apával színházba. :wink: Ez az első ilyen kiruccanásunk, mióta Lillus megszületett.

Kép
frusi
 
 


Frusi, majd egyszer mesélek, lehet, hogy nem itt, nem írásban... Annál ez mélyebb téma, legalábbis nekem.

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Persela, mostmar en is kivancsi lennek erre az atesos dologra?

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hú, lehet, hogy félreérthető voltam? A tesó csak annyiban lényeges, hogy vele már tudatosan megpróbálok majd kikerülni olyan helyzeteket és hibákat, amibe a Márkkal beleestem. A fő hangsúly a végletességen és a házifogságig, illetve, az én esetemben az önként vállalt, előre fel nem mérhető következményekkel járó bezárkózáson van, a gyerekre csavarodáson, a másokban nem bízáson, illetve azon, hogy a gyerekkel való összenövés hogyan mehet a párkapcsolat rovására...
Azért is írtam, hosszú téma ez, nem hiszem, hogy írásban "elmondható", meg regény is lenne belőle, ne novella, attól félek.

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Hello!

Persela engem is érdekel. Ha meggyógyultok és jöttök a talira akkor majd mesélj!

Én is hajlamos vagyok észresemvevősönfeláldozós lenni. De igyekszem figyelni hogy ne legyek, illetve kényszerítem magam, hogyha még macera is akkor is mozduljak ki a gyerkőccel.

Frusi a torna szuper. Nagyon írígyellek. Ahová én jártam régebben ott van gyerkőcmegőrző is, talán ha majd Barnabás nagyobb lesz akkor újra benevezek, addig is marad a szobabicikli és az itthoni ugrabugra.

Vera, míg nem mondtad nekem eszembe sem jutottak a bacik a talival kapcsolatosan... :) Gondoltam aki beteg úgysem jön, a láthatatlantól meg úgysem tudom megóvni. Na ezek után biztos mi kapunk majd be valamit... 8)

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok! :)

Bocs, hogy csak így bekukkantok hozzátok, de lenne pár kérdésem a szüléssel kapcsolatban, s mivel már ti túl vagytok rajta, biztos tudtok segíteni!
Na, úgy néz ki, hogy drága lánykám vidáman ücsörög a pocakomban (farfekvéses) és nem tudom mennyi esély van még a megfordulásra. A doki szerint egyre kevesebb a helye, de majd meglátjuk.
A csaszival kapcsolatban szeretném megtudni, hogy EDA-val vagy spinális érzéstelenítéssel végzik-e, mennyi ideig kell utána mozdulatlanul feküdni, mikor szoptathatom meg a babát, apa benn lehet-e a műtétnél, mennyire fáj a katéterezés stb.!
A dokim amúgy Habermayer László.

Előre is nagyon-nagyon köszi a válaszokat!

Gyönyörűek a babáitok! :D

Köszi!
Timi és Lilla baba

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Udv mindenkinek!

Mondtam en hogy lesz a szallodaban internet! :twisted: Kismano ezerrel durmol.
Varosnezes sajna kimarad, tul hideg van, es nagy a ho. Mondjuk mit is varjon az ember, a ho orszagaban. :P
A felelmem is felig bejott, majdnem toroltek a jaratot, ugyanis akkora hovihar volt itt kint, hogy nem tudott elindulni finnbol a gep, igy budapestrol 3 oras kesessel indultunk. :roll: Megis erkeztunk hajnal 3ra. Gyerek jol birta, a repteren bevacsizott, es masnap reggel 9 kor kelt a szallodaban, hason fekve kurjongatott a kisagyaban. Ja tok jo, kaptunk egy plusz dupla agyat (szerintem aki a foglalast vegezte tuti gyerektelen, mert 1 ev alattinak kertunk kisagyat. De kaptunk bebiagyat is utanna. :shock: )
Ma kiprobaltuk az uszit a gyerekkel. Azt mondtak melegvizes. Ja nekik a jegmedencehez kepest minden meleg. Mi megfagytunk. :oops:
Majd meg meselek ha valakit erdekel, de tok jo itt! :lol:

Timi: en csaszarral szultem, de mivel ez kozben jott nalam kimaradtak dolgok amiert haragszom. Pl. nem hoztak be a babat szopira, amugy az orzobe nem szokas.Ez tisztazd az orvosoddal, mert ha nem kapsz olyan gyogyszert akkor este megtudod szoptatni mar. A babat csak megmutattjak, max az orzobe behozza a nover kesobb par percre, hogy lasd, de igazabol csak akkor talalkoztok amikor atkerulsz a rendes szobaba. Ez eleg rossz, de nem tudsz mit tenni, mivel alapbol 3 oran keresztul mozdulatlanul kell fekudni, es dontik beled az infuziot, meg az oxitcint. Ez utobbi valoszinuleg kellemeten lesz, fokent mivel nalad kimarad a fajas, szoval ne lepodj meg ha nem tul jo, bar nekem boven volt reszem fajasokban, megis meglepett. Olyan mint egy pocsek menzeszes gorcs. Ennyi, kibirhato.
Spinalist alkalmaznak, nekem egyaltalan nem fajt a beadas, rogton johelyen szurtak, es mivel nem mozogtam utanna, igy semmi mellekhatasa nem volt. Azaz annyi van, hogy kicsit megkoti a vizet,es vizes vagy, de a 2 napon teljesen kiurulsz. Az edat nem igazan szeretik.
Apa nem lehet bent a mutetnel, de a szuloszobaban az ajto elott varakozhat, es amikor kihozzak o rogton lathatja, elkiserheti furodni, megfoghatja, fenykepezheti.Kb 10 percel a szuri hatasa utan megvan a baba, majd meg 30-40 perc mire teged is befejeznek, kozben visszahozzak neked a mar rendbetett babat, hogy lasd, majd visznek az orzobe, ahol nagyon figyelnek majd rad, a picurt meg a csecsemoosztalyra.
Ne felj a mutettol, en kellemesen csalodtam, (remelkepzeleseim voltak rola, meg a kiszolgaltatottsagrol), de az aszisztensekkel jol elehet kozben dumalni.Augusztusan meg igy volt a csaszi, szerintem nem sokminden valtozhatott azota. Ne felj, az a lenyeg, es meg megfordulhat a kisasszony! :wink:

Na most mennem kell, tovabbi jo hetveget!

Mary

KépKép
lmarie
 
 


Mary,szuper világutazós gyerkőcöd van!
Ti repkedtek, míg én meg azon tanakodom, hogy ilyen télben (nálunk kb 12-ig az volt, most már meg olvad minden) elinduljak-e a nagyszülőkhöz. :)

Jud, lehet, hogy én parázok nagyon már. De vegyétek figyelembe, hogy enyém gyerek már oda megy, ahová akar. És kb azt vesz be a szájába, amit akar. Így semmi perc alatt komplett nyálcserét képes levágni.
És a para plusz infója, hogy december elején voltunk egy babatalin. 20 gyerek! Mind egészséges. A fele banda utána lebetegedett. :(
Vendég
 


Szia Timi! :lol:

...névrokonok a babáink, az enyém is Lilla, csak ő már fél éves! :lol: Császármetszésről nincsenek infóim, de ahogy látom, Méri már nagyjából mindent leírt Neked. Azért reméljük, megfordul még a kisasszony! :wink:

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Rég irtam már én is. Olyan gyorsan mennek a napok.
Tündi: nagyon édes kis pocok Bianka!
Nikike: én is odavagyok Szabo Magdáért! eddig egy könyve volt, amit uncsinak találtam, az összes többi amiket olvastam (vagy 8) mind szuper!
Frusi: igaz, még nekem is messze a hozzátáplálás, de azért elküldöd a táblázatot? priviben küldöm a cimem!
Méri: jo, hogy igy birja Bazsi a repkedést!
Pelle: Somi is nagyon-nagyon édes!
Elsijud: szeretettel gratulálunk! várjuk a sztorit! ez nem derül ki hamarabb, hogy rajta van a köldökzsinor, muszáj volt 6 orát szenvedned?
Gabi: Erik kis hös, hogy ilyen jol birta a szurit!

Még nem tudom, menjünk-e a szerdai talira. Zsombi még csak 5 hetes lesz, én is pont a baciktol félek, meg kicsit attol is, hogy még elég kiszámithatatlan, mikor hogy "viselkedik", néha nagyon jol birja az ujdonságokat, néha meg nyügös.

Nem irtátok, ismeritek-e a ricinus communis nevü homepatiás gyogyit! Kiváncsi lennék...
Emese

Kép
hiuzka
 
 


Hali Mindenki!


Vera, nema, gyertek, lecci lecci lecci!:)
Emese: en urticat szedtem, nem ismerem!
Timi: nekem sincsenek csaszarral kapcsolatos tapasztalataim, de Meri hiteles, egyebkent meg tuti mindenben a segitsegedre lesznek, foleg, ha mar elore lehet tudni, hogy az lesz, sokmindent, reszleteket meg lehet beszelni a dokival, esetleg szulesznovel!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Hétvégén a szüleimnél voltunk. Elég jól sikerült a kiruccanás, Erik szépen viselkedett, a mamáék teljesen el voltak tőle olvadva.
A taliról nekem is gyakran a bacik jutnak eszembe, de mindig azzal magyarázom, hogy márpedig kimozdulni muszáj. Nekem feltétlenül jót tesz és Eriket sem tarthatom élete végéig egy steril szobában. A kórokozókkal való véletlen találkozás elkerülhetetlen, ismerve Titeket, pedig tudom, hogy beteg gyerekkel egyikőtök sem jön el. Emese, én is nagyon kíváncsi vagyok, Erik hogy viselkedik így társaságban, eddig nem volt alkamunk tesztelni (vajon szalonképes-e már :, ha nagyokat pukizik és böfög, ne lepődjetek ám meg :P ). Én arra jutottam, ha nem bírok vele, akkor gyorsan hazahúzunk.

Pelle: írtam privit Neked
Elsijud: gratulálok, nagyon szépséges a kiscsaj.

Puszika

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Elsijud, még csak most volt időm megnézni a honlapotok, azért nem semmik vagytok lányok, ilyen profi oldalakat szerkeszteni! :shock: Nagyon szép Lívia!

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, h mi nem fogunk betegen a talira menni. :) Egyelőre semmi jele nálunk a vírusnak, de ha felbukkanna a hátralévő pár napban, itthon maradunk szomorkodni :shock:

Nem írom le, h kicsit rendeződtek az éjszakáink, nehogy elpártoljon a szerencse mellőlem. Csak kajálni kel, 5-6 óránként, de legalább nem 2-3 óránként kell ébren lennem. Tejünk van, de már elvárja a napi két kis adag tejpépet, szigorúan anyatej után :lol: mellette még mindig csak almalevet iszunk, ma körtével kombinálva, de a pépes formátumú alma annyira nem jött be, így pár napra visszatértünk a lére, azt imádja. Nem is olyan drága a bolti kiszerelés, szerintem jó a kecskeméti is, ízlik neki és megnéztem, nem tartalmaz semmi ártalmasat. Két napig jó az üveges, 170 ft körül van, mire én kifacsarnék ennyi almát, körtét, az is kerülne ennyibe.

Tiszta gáz, venni akartam paprikát, paradicsomot - nem Kamillának, hanem magunknak - és elképesztő az ára. Így táplálkozzon az ember egészségesen :shock:

Méri, ti tényleg nem vagytok szívbajosok, de nem is baj, hagy szokja Bazsi.
Hozzászólva a parás anyuka nem akarja otthonhagyni szeme fényét-átesünk-e vajon a ló túlsó oldalára:
én kezdetben elég rugalmasnak tartottam magam, mentünk vidéki nagyikhoz, ott is aludtunk, mentem ritkán vele plázázni, ha kellett vmi, persze csak rövid időre, jöhettek a vendégek garmadával, sőt...aztán elkezdődtek a nyűgös éjszakáink, de a kettő nem esett egybe, nem ok-okozat szerintem, hanem teljesen változó volt. Kajatéma időnként bezavart ugyan a kelések számába, de nem hiszem, h túlpörgettük a napjaink. Most meg azt vettem észre, h alig mozdulok ki, séta helyett erkélyre rakom ki aludni, inkább nélküle megyek vásárolni, ne aludjunk máshol, hátha zavarja...szóval kezdem magam korlátozni és bezárni, és érzem, h ez így nem jó. Kell a kimozdulás, a séta, már ha nincs zimankó, a vidéki utak, a találkák és beszélgetések, mert sajna lányok itt a tél, és még rosszabbak lesznek a körülmények. És Kamillán is látom, h tök boldog, ha rajtunk kívül más is dajkálja, más is foglalkozik vele. Persze itt vagyunk mi biztonságérzetet nyújtani, de tisztára örül, ha látja a nagyikat, nagybácsikat, még a szemészorvosra is folyton mosolygott, pedig már a másik szemét is szondázták.

Nos, így látom én, persze mindenki döntse el maga, h mennyi inger fér bele a baba napjába, mert nem egyformák. :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok! Kissé sűrű volt a hétvégém, nem tudtam jönni! Plussz egy barátosném összeismerkedett az indexen egy pasival, és megkért, hogy a hozzászólásai alapján mondjak neki véleményt, mielőtt randiznak, mert már totál begőzölt a nagy lamúrtól, és kíváncsi, mit gondolok...hát ööööö. Olyan topikokban jártam, amelyekről nem is tudtam, hogy léteznek. Némelyik kifejezetten megfeküdte a gyomromat, pedig csak a srác hsz-it listáztam ki. Nagy része disztingvált, intelligens, érdeklődő topic, evolúciós elméletek, férfi női viszony ilyesmi, mennyire vágyik családra, gyerekre, viszont van egy sáv, ami nekem személy szerint sok, de ha a barátnőmet ez nem zavarja.... kis szadomazo meg fotó a saját vesszejéről...meg kissé alpári szövegek....háááát na ilyenekre pazaroltam az időmet, hú de bánom!!!! mondjuk nem olvastam végig, elég volt a mintavétel is:-)))) :? :? :?
pelle
 
 


Na és akkor a drága pelenkaillatú kedves témákhoz vissza!!!

ELSIJUD, HATALMAS GRATULA, meghatódva végignéztem a weboldalatok minden fotóját!!! Legyetek nagyon boldogok!!! :D :D :D :D

Remélem, nem tarol eza fránya vírus köreinkben és minél többen össze tudunk jönni egy trécsre szerdán!!! Én már úgy várooom!!!

Gabi! Írtam vissza privátot!
Ó, nem akarok én semmiféle eljárást, isten ments:-))) Pusztán érdeklődöm, hogy van-e esetleg valamiféle szakmai protokoll, hogy milyen vizsgálaton és milyen feltételek mellett vehet részt egy minimanó? Pl. a szülész-nőgyógyászoknak van egy kötelező, amiben részletesen le van írva, miből áll egy nőgyogyi vizsgálat a terhesgondozás alatt - pl. minden alkalommal meg kell vizsgálni a méhszáj állapotát stb.
Plusz nagyon úgy rémlik, mintha valami kormányrendeletben olvastam volna, hogy közeli hozzátartozó orvos adhat szakorvosi beutalót a háziorvos helyett, de nincs cérnám végigböngészni, hogy a megváltozott eü. rendelkezések meghagyták-e ezt vagy sem.
Közben egyébként kaptam egy eümin. emilcímet, ahol meg lehet ezeket érdeklődeni:-))))

Adri, a zöldségekről jut eszembe, azt is sajnálom, hogy nincs egy igazán jó piac itt Zuglóban!

Timie, simán felhívtam a Heim Ortopédiáját és kértem XY doktor úrhoz időpontot! A gyógytornász nőcinket hívd fel egész nyugodtan, számtalan talpacskát kezel és egy nagyon kedves, jószívű nő, elviszed, megnézi a gyerkőcöt és ha nem tetszik, akkor legfeljebb nem mentek többet:-))

...jáj, kel a kisfiam, na folyt. köv. nemsokára!!! Pussz!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Pelle, ezt az aprobetust direkt csinaltad? Kifolyik a szemem, de nem tudom elolvasni, ha ez volt a cel, akkor tuti jo!:) Mukszik!
De nem kuldened el privatban? Engem erdekelne!
ha betegek leszunk mi sem megyunk, ez evidens!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Pelle: köszönöm szépen a válaszodat, holnap megyünk azért cipőt csináltatni és ott is elbeszélgetek majd egy kicsit az emberkével, gondolom ártani nem nagyon lehet vele, mert ezek kimondottan ortopéd cipők. Vagyis azzal árthatok vele, ha rosszul mérte fel a gyerek lábát. Abban is tudsz esetleg tanácsot adni, hogy ez a gyógytornász nőci (szavaiddal élve) merre dolgozik, mennyit kér?Ő jön ki, vagy nekem kell vinnem a gyereket?Babakocsival sajna béna vagyok, a vezetés meg hát hűha:)
Mivel én kis kíváncsi voltam Pelle, én elolvastam, hát nem irigyellek:)

Na most röviden ennyi, remélem holnap okosabb leszek a cipész után:)

Üdv Timie

Kép
timie
 
 


Pelle, remélem ezek után ellenezted a randit :shock:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Hello!

Méry írígykedek. :)

Vera, egyáltalán nem bírálatnak szántam. Szerintem is mindenki döntse el maga. Valószínűleg nekem azért nem jutott eszembe, mert eddig egy enyhe megfázáson kívül szerencsére nem jött szembe velünk semmi baci. És persze, hogy emlékszem rá, hogy Marci imád mindent megcsócsálni. Nem felejtettem el mennyire akarta azt a csokis muffint. :)

Mi ma megkóstoltuk a HIPP-es banán-barack-alma kombinációt. Nagyon ízlett. (az egész családnak) Azért nem ezen akarom felhízlalni, amit egyébként már nem is lehetne, meglátjátok milyen kis pufóka lett. A gatyánk is rámenne. Maradok az olcsó anyatejnél. :)

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok Csajok! :lol:

Judit, mi is pont ma próbáltuk ki a Hipp alma-őszibarack-banános kombinációját, mmm, csajok, hát ha ettetek már jót....... :D :D Örültem, hogy Lillácska nem ette meg az egészet, ahogy anyósék leléptek, én rögtön szaladtam a hűtőhöz, és betoltam a maradékot... :D :D (azért megvártam, míg elmennek, még azt mondanák, eleszem a drága egyetlen unokájuk elől a kajcsit...) :lol: Ilyet magamnak is fogok venni. :D :D

Kép
frusi
 
 


Ja, nálunk Apa semmiféle bébiételt nem hajlandó megkóstolni. Asszongya, fél, hogy visszafejlődik tőle. :lol: :lol: :lol:

Kép
frusi
 
 


Adri, nagyon hasonlóan érzünk, én mostanában kezdek azon parázni, hogy nem kommunikálok emberekkel :shock: (természetesen ez így túlzó megfogalmazás, Apa kétségbe is esett, mikor ugyanezekkel a szavakkal vázoltam neki a problémát) :lol: pedig én tényleg összetehetem a két kezem, egyrészt hogy a kisebb, minden családban előforduló "zörrenésektől" eltekintve mennyire normális a férjem, másrészt hogy belegondolok, hogy nekem még itt az internet, de pl. anyáink mennyire be lehettek zizzenve, nem?! :shock: Sokszor az is eszembe jut, hogy vajon ez önzőség-e, hogy én mennyire nem akarok a közeljövőben kistesót Lillusnak (csak majd hosszútávon), vagy épp ez a bizonyíték arra, hogy reálisan látom a saját korlátaimat? :shock: Persze aztán mindig arra jutok, hogy ebben a kérdésben nincs egyetlen jó megoldás, teljesen egyénfüggő, hogy ki hogyan érzi magát jobban. ...csak néha tisztára hülyének érzem magam, hogy olvasok más fórumokon sok kétgyerekes-kiskorkülönbséges, egyébként összességében boldog, de hiperkimerült kismamát, és őszintén csodálom az energiájukat, kitartásukat, de nekem meg az az érzésem, hogy nna, nálam tutira elszakadna a cérna... :shock:

Kép
frusi
 
 


Pelle, apróbetűs sztorinak mi lett a vége? :shock: Lebeszélted a csajszit?

Kép
frusi
 
 


[quote="adri29"]H írta:adri29ozzászólva a parás anyuka nem akarja otthonhagyni szeme fényét-átesünk-e vajon a ló túlsó oldalára:


Én rokonra (de csak rokonra) simán rá merem bízni Lillust, főleg mostanában, hogy már nem szopizik szigorúan 2-3 óránként, persze így is csak rövid időkre, ma 3 órára hagytuk őt itt a nagyszülőkkel, persze mire hazaértünk, már hiányzott a kis Törpilla. :lol: De néha azon gondolkodok, hogy basszus, lehet, hogy pont bennem van a hiba, hogy én így nagyobb idegelés nélkül itt merem hagyni a babát?!? ("milyenanyavagyokééén?!?")Nem tudom, lehet, hogy zsengébb korom következménye talán? (Dehát Ti sem vagytok öregek). :D Vagy azért, mert az én anyukám is meglehetősen lazán vette a dolgokat, és tudat alatt is hat rám a szülői minta?

Kép
frusi
 
 


sziasztok!

Na azt hittem csak en vagyok vak mindenki el tudja olvasni azt a franya kisbetust!
Vegul kiderult csak a kepernyo volt kicsi a laptopon, de Apa gepen mar vettem az adast!:)))
Frusi szivembol beszelsz! MAsodik gyerek ugyben! Nekem ez kezd nagyobb dilemma lenni, mint Zsombi bevallalasa! Eldontottem, hogy szeretnek meg egyet, de mikor? Apa rakerdezett hogy valoban ezt akarom? Na itt elbizonytalanodtam tutira?!!!
Adjatok tanacsot! Lassan mar listat csinalok pozitiv negativ oldallal, hogy most vagy 4/5 ev mulva?

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello!

Csatlakozok a dilemma csapathoz. Engem egy dolog tol erősen a kis korkülönbség irányába, hogy félek ha visszamegyek dolgozni akkor nem lesz kistesó.

A főnököm ráerősített. 5 éves a kislánya és 1.5 a fia, és azt mondja, hogy ez túl sok, mert gyakorlatilag a lánya letol...ja a fiát, illetve babázni szeret csak vele a játékbabák helyett.
Persze tudom, hogy van sok ellenvélemény is.
És nem arról van szó, hogy bíztat, hogy maradjak minnél tovább itthon, és vállaljunk második gyerkőcöt. Amikor csak találkozunk viccesen mindíg megkérdezi, hogy mikor megyek vissza full time. Ha a gyerkőc épp alszik akkor odaszúrja, hogy mellette simán tudnék dolgozni. Már felajánlotta, hogy az egyik üres irodát berendezteti gyerkőcszobának. :) Csak nehogy a szaván fogjam. :)

Nekem segítene azt hiszem ha megosztanánk egymással az érveinket. Biztosan jönnének fel olyan szempontok amikre én nem gondoltam. Csináljak egy táblázatot - lehet, hogy szakmai ártalom :? - ahová a téma iránt érdeklődők beleírják a pro/kontra érveiket? Vagy ez tök hülyeség és inkkáb szabad folyásban írjuk róla?

Judit

Kép
jud77
 
 


Szép napot mindenkinek! :lol:

Emese, vártam a privit, de nem kaptam meg! :( Táblázata amúgy Mérinek van, nekem csak főzelékes "kiokosítóm". :lol:

Kép
frusi
 
 


Judit, ez a táblázat aranyos ötlet :lol: ha gondolod... :roll: Csak szerintem az a bökkenő vele, hogy ez is olyan, hogy nem az érvek darabszáma számít, hanem hogy az egyes tényezők kinél mekkora súllyal számítanak... :wink:

Egyébként, amik nálunk feljöttek mellette-ellene érvek, azok nagyjából így néznek ki: (aztán akár itt is bővíthetitek a listát) :lol:

KIS KORKÜLÖNBSÉG MELLETT:
-a tesók pár év múlva jól eljátszogatnak egymással
-a tesók egész gyerekkora szorosabban összefonódik
-"gyerekprojekt" egy szusszra letudva (aztán egyszer majd jöhet a késői harmadik - már aki tervez harmadikat)

ELLENE:
-anyuka esetleges bezizzenése, "gyesbetegség"
-viszonylag hosszú kiesés a munkaerőpiacról (különösen akinek -pl. a munka jellege miatt- nincsen lehetősége otthonról dolgozni)
-az első baba mellett is folyton kimerült anyuka még fáradtabb lesz
-kevesebb idő jut a férjre, a napot gyakorlatilag felemészti a két gyerkőc "menedzselése", majd Apa ingének vasalása, stb.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de talán Ti is tudjátok még bővíteni mindkét oldal érveit. :roll:

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!
Ezt a kistesó ügyet biztos, hogy mindenkinek jól át kell gondolnia. Valószínű, hogy mi nem fogunk túl sokat várni, kb. 1 év múlva aktuális is lehet a következő bébi "legyártása". Nálunk mindezt több tényező is indokolja.
-Erik több mint egy év után jött össze
-Szocpolunk van, ami szerint kb. 3 év múlva kistesónak kellene lenni (itt lásd az első pontot, lehet, hogy most is sokat kell várnunk a fogantatásra)
-a munkahelyem is olyan, hogy csak egy rövid időre (1-2 évre) nem érdemes visszamennem dolgozni. Ha ismét elkezdem a munkát, akkor éveken át teljes erőbedobásra lesz szükség.

Félelmetes ez a szörnyű szeles idő. Nem nagyon merem kivinni Eriket sétálni, pedig jól esne egy kisit megszellőztetni a fejemet.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Frusi, megint elküldtem a privit, talán most már átment...

Kép
hiuzka
 
 


Hello!

Nem az lenne a tábla lényeg hogy megszámoljuk az érveket. Netán valamit sutyiba kétszer feltüntessünk, hogy az egyik mellett még több sor legyen, hanem hogy egy helyen meglegyen.
Na mindegy, lefújtam. Biztos csak azért jutott eszembe mert egész délelőtt egy gigatáblával dolgozom (eszközfinanszírozás) :evil: és emellett egy kicsit összeütni kikapcsolódás lett volna. :roll:

Nálunk Barnabás elsőre összejött - apa mondja is: aranylövés 8) - , de korántsem biztos, hogy másodszor is így lenne.
A többi kb. ugyanaz, mint Gabiéknál.
Én nem is annyira a bezizzenéstől félek, hanem a kimerültségtől és attól, hogy mindez a párkapcsolat rovására mehet.

Szél, brutál. Azt hittem éjjel leviszi a tetőt. Szerencsére a teraszunk szélvédett és a nap is odasüt, így a gyerkőc kint durmol, de egy sétát én sem vállalnék be.

Judit

Kép
jud77
 
 


Judit, csinálhatunk ám táblázatot, nem azért írtam!!!... :shock: :lol:

Kép
frusi
 
 


Lányok,
aki a babája születése óta volt beteg, attól kérdezem: ugye szoptattatok lázasan is? Éjjel óta jó rosszul vagyok, torkom, fejem + némi kőkemény migrén a széltől, megspékelve egy 38 fokos lázzal... Én úgy emlékszem, hogy ilyenkor KELL is szoptatni, hogy a baba megkapja a szervezetemben termelődő ellenanyagot. Jól emlékszem?
Úgyhogy ezek tükrében, bár volt Pellével egy olyan titkos tervünk, hogy meglepetésszerűen felmegyek a csemetékkel a találkozóra, most már tuti, hogy helyette itthon fogok gyógyulgatni.:-( Pellém, holnap a Lukács dokit is lemondom, megpróbálom áttenni egy héttel, majd beszéljünk, akkor hogyan és hol találkozzunk!

Ja, voltunk ma csípőszűrésen, Léna tök negatív, hollárihollárihóóóóó!!!!!:-)

Na megyek teázni...

Pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Persela, én is úgy tudom, hogy lehet szoptatni, akkor is, ha Te lázas vagy! Illetve olyat is hallottam, hogy 39 C lázig biztosan lehet!! (én nem voltam lázas beteg Lillus születése óta, de az egyik -szintén pici babás- barátnőm igen, és ő mondta ezeket).

Szegénykéim, jobbulást Nektek!

Kép
frusi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?