Új privát üzeneted érkezett!

Kati!

gyogyuljatok!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Judit, írj e-mail címet, és akkor küldöm Neked is! :lol:

Adri, Niki, mail ment! :lol:

Kép
frusi
 
 


Hé, lányok, egyszer tényleg kődobálás lesz ebből :lol: :lol:

A sült alma tényleg jó szerintem, én is akartam párolni, de azt mondták, jó nyersen is, így akkor nem fárasztom magam. Almát mi zöldségesnél veszünk, kétlem, h bio, de szép egészséges kinézetű. Próbáltam már a Kecskemétit, csak akkor még nagyon kevés fogyott így nem érte meg, én ittam meg a maradékot, de vízízű. Így legalább én sem felejtek el gyümölcsöt enni nap mint nap. A védőnőnk a Hippet ajánlja, mert h az bioból van, de végülis szerintem mind bevizsgált. Úgyis drága, míg nem eszi-issza meg a komplett üveggel.
A kanállal nálunk dettó: ha nem adom elég tempósan, kiveri a kanalat a kezemből :lol:

Nikike, vibrációs gyűrű? na én tényleg a kőkorszakban élek/éltem eddig :lol: és az az inekció hogy, meddig véd? ezt már Perselától kérdezném...

Kati, gyógyulgassatok, látni akarunk, az iwiwes képen nagyon ügyesen hasal Dia.

Adri és

Kép
adri29
 
 

 
 

Köszi Frusi, mindjárt át is olvasom.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Hello.

Hááát csak úúúúúgy. Igen, nagyon finom. Én is megkóstoltam. Nyam-nyam.

Kati jobbulást! Én még nem jutottam el az UH-ra, pedig beutalóm már van. El kell mennem mielőtt megyünk a következő szurira, nehogy a dokibácsi megorroljon, hogy kinyúztam belőle azt mégsem megyünk.

Már javában dolgoznom kéne. Ez a feladat is pont jókor jött. A hátam közepe sem kívánja. Na megyek ráhangolódom amíg a ded alszik. (vagy legalábbis csendben van és csukva van a szeme) :?

Apa bekapott valami gyomorrontást, szegény egész éjjel kínlódot. :(

Úgy látszik ez ilyen nyavajás időszak. :evil:

Na pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Még annyi a hozzátáplálásról, h az a link, amit Persela bemásolt a mondókák miatt, az is hasznos, ott is van babaszakácskönyv.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Frusi küldtem.
Köszi!

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!!!

Nikike, Somi egy vasgyúró, súlyát nem tudom, mert mérlegünk nincs, majd jövő héten megmérickéli a dokinő asszisztense! Egész nap jár a lába, mint a motolla, mindig mondom, hogy Puskás Öcsi utódának készül! Az a jó, hogy már lehet birkózni, gyurkászni, dögönyözni, mindketten oltáriakat szoktunk közben visítozni:-))))

egy ma reggeli kép a kismanuszról:
Kép

Tegnap elhoztuk az etetőszéket, amit a nagyiék lakásába vettük, ki is próbáltuk (de: mielőtt szólnátok, nem fogjuk használni, csak most volt alkalom megvenni, tisztában vagyunk egy 4 hós gerincének fejletségével, majd ha szépen tud ülni:-)))
A sárga kiskutyát pedig apukája vette neki, mikor megszületett, jól összenyálazza minden nap!

Kép


Persela, milyen kengurutok van? A miénk Chicco 3-8 kilós babáknak, van kivehető-betehető merevítője, ne adjam kölcsön? Somit nem bírtam ebben cígölni, mert másfél óra takarítás a nyakamban vele, aztán tapogattam a derekem meg a hátam, mint nagyanyám:-))))))
Hát, drágám, mint is a gumiipart szponzoráljuk! Bízom a tablettákban, én vagyok az a szórakozott némber, akinek megoldhatatlan feladat minden nap megadott időben egy darab bogyót bevenni, hiába volt fogkefe mellett, pénztárcában, úgyhogy a meglepetések elkerülése végett inkább nem szedem összevissza:-))))
Ezt a vibrációs gyűrűt mondta a párom is, Nikike, hogy vegyek a rossmanban legközelebb:-)))) Azt mondta, az óvszereknél látta (és persze ÉÉÉÉn vegyem meg! Az óvszerügyi biztos is én vagyok, mert őapasága lusta számontartani a házi készletet:-))))

Adri, gyümölccsel ízesített péppel is próbálkoztál?

Lányok, mi az az Avent pohár? :shock:
Nekem csak cumisüvegem van:-)))

Puszi!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Pelle, nagyon cuki Somi ahogy ott hasal. És nem esünk neked az etetőszék miatt, itt csak kövezni szokás :lol: és nekünk is van már, a szekrényben figyeli azt a pillanatot, amikor majd bele is ülhet Kamilla. Akartam már kérdezni, h mi az, h "lőttél" a neten? licitálni szoktál, vagy arra használtad ezt a szót, h vettél, szimplán?! :?

Az avent pohár az a tárolós pohárszerű cucc, ami átlátszó, kék teteje van és csatlakoztatható cumisüvegfejhez is. és jó borsos az ára. Én ebben fagyasztottam a tejet, míg sok volt, most meg cumisüveggel használom, meg trutyik keveréséhez.

Ez a gyógyszertári pép vaníliás ízű, h szeresse és ne köpje ki, de bele lehet keverni gyümit is. Még csak két napja eszünk ilyet, majd ha tuti jól megy, esetleg kérek más ízűt. De a mi védőnőnk a sima DM, Rossmanban kaphatókat, legyen az akár Hipp, még nem ajánlja, csak ezt a HA-sat.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma voltunk a doktornéninél, Erik oltást kapott. Egy kis hős volt, csak picikét sírt a szuri alatt. A férjem is velünk volt, ő volt a legjobban kétségbe esve, reggel még fosott is. Remélem nem fog Erik belázasodni. Ti adtatok a gyerkőcnek megelőzés képpen lázcsillapító kúpot? A mi dokink azt mondta, hogy szerinte nem szükséges, mert két éve módosították a szuri összetételét és azóta már ritkán okoz lázat mellékhatásként. Azért hozzátette, hogy ha én jobbnak látom, akkor rám bízza, akár adhatok is.

Jön ma a barátnőm látogatóba (most jött haza Baliról, ahol nászúton volt újdonsült olasz férjével). Örülök, mert már vágyok egy kis trécselésre, csacsogásra. Ráadásul meg is szabadulok egy csomó kismamaruhától, mert nyár elejére várják a babát.
Egyébként mosnom kéne, de szerencsére nincs itthon mosópor. A sarki közértben van, csak ott méregdrága. A férjem nem örülne ha ott csinálnám a nagybevásárlást.... az a baj, hogy a WC-papír is fogytán itthon :D

Pelle: Somika nagyon aranyos. Adtak egyébként egy Avent-poharat a várandós csomagban. Neked ilyen nincs?

Nikike: azt hiszem csak Te vagy ilyen "gyűrűszakértő" itt a társaságban (vagy aki még az, az mélyen hallgat róla). Szóval egy-két kérdés ezügyben (ha túl személyesnek tartod, akkor csináld úgy mintha nem is írtam volna ezzel kapcsolatban semmit). A használata Neked jó vagy apának? Elemmel működik? Egyszer használatos? Kellett-e már elemet cserélni benne? 8) :lol:
Bocsi.... annyira hülye vagyok :oops:

Jud: jól rátok jár a rúd. Uradnak további jobbulást!

Kati: hasonlókat az egész családnak!

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Adri: a faházas találkán kicserélhetnénk a Suttogónkat. Remélem jöttök.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Gabi! Várandós csomagom már nem lett, mert ahova bementem a füzetben megadott üzletlista szerint ott ki voltak fogyva, aztán a végén elfelejtődött:-)
De jó barátnődnek, hátha visz pár képet!!!!:-)) Egy kolléganőm is egy olasz pasival jött össze, ideköltözik a nyáron:-)

Somi mindkét oltása után belázasodott vagy hőemelkedése lett, adtunk neki kúpot, aludt is szegény pára fél napig:-/

Adri, a licitálást még nem próbáltam, bár követem a vaterát és a teszveszt is, többnyire a babaszoba.hu apróiból szoktam lődözni (ez egy barátnőm kifejezése:-))), az indexes "Felesleges gyerekholmik" topicból, mert itt szinte mindenkit ismerek szegről-végről:-))) Amikor pedig konkrét márkát keresek, akkor a google.hu keresőjébe beírom így, hogy pl: "Brevi+Jupiter+eladó" és kilistázza a hirdetéseket. Utána emilben lebeszéljük, többnyire személyes átvétellel megy (van, aki idehozta, van aki az Örsig), van, hogy elugrottunk érte kocsival, (gy meg is lehet gusztálni a portékát:-))), a postázást nem nagyon szeretem, legalábbis a mi postásunk egy délibáb, mert sose csönget, sose jön fel, ehhez képest bedobja az ajánlott cetlit, hogy itt járt.... :evil: :evil: :evil: ...és vegyük át itt-meg-itt a postahivatalban!

Puszi!!!!!!!!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Hát, nem tudom, mi van ma, levelibékát játszanak a gyerekeim vagy mi, de egyik sem hajlandó aludni, a Léna nyöszörög és emelgeti a fejét, a Márk aludt egy órát és most játszik, lesz itt nyügi estére - főleg én leszek az! Tuti a telet érzik, délelőtt már esett kicsit a hó, de csak a levegőben látszottak a hópelyhek, már tiszta száraz az udvar...

Én még mindig betaknyosodva, prüszkölök, mint egy ló, ha jól belegondolok, tavaly július óta képtelen vagyok kikecmeregni ebből a megfázásból, már nagyon unom!

Ma lemázsálták a kis hercegnőt, 5 és fél hetesen 4850 g, szummóbirkozó lesz nagykorában, ha így folytatja.

Ilyen vibrációs Durexet mi is vettünk, de a 9. hónapban már nem próbáltuk ki, lehet, hogy majd a fogamzásgátló mellett, amolyan plusznak felavatjuk. Gabi, majd utána elmesélem, milyen! :lol:

Én mindig adtam a Márknak kúpot oltás után, bár sose volt tőle semmi baja, de éjjelre ha kapott, legalább egyszer-egyszer rendesen aludt, a Germicid-C-ben van valami ilyen adalék is. Egoanya, jelentkezem!:-)

Annyira álmos vagyok, el nem tudom mondani! Éjfélkor feküdtem, Léna 2 óránként jelentkezett szivattyúra, 6-kor felkeltem, ők bezzeg aludtak 9-ig, de akkor nekem már mindegy volt, gondoltam, majd délután pótolok, aztán nesze nekem!

Ja, mai napi amatőranyuka sztori: mikor még azt hittem, aludni fogunk, Márkot elaltattam, Lénát letettem a kiságyba ébren, szegény csuklott, nyöszörgött, ki-be köpte a cumiját (na jó, vissza mindig én tettem neki), szóval zajongott, sebaj, gondoltam, majd elalszik, úgy szokta. Fej párnára, szem becsuk, én most aludni fogok, gondoltam. Aztán hirtelen csend lett, én felnéztem a légzésfigyelőre, 1 mp, semmi, 2 mp, semmi, 3 mp, semmi, lámpa nem villog, gyerekre ránéz, szemek csukva, néma csöndbe fekszik, gyorsan odakaptam és jól megböktem, ijedtében akkorát ugrott, hogy ha kicsit nagyobb, kiugrott volna az ágyból, nézett szemrehányóan, én meg rájöttem, hogy ha azt akarom, hogy a légzésfigyelő megbízhatóan működjön, nem árt bekapcsolni... Hmmmmmmm.

Na eldugulok, kellemes hidegfrontot, állítólag holnaptól lehet hóemberre gyúrni.

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Még egy kérdés: ismeri valaki Libby Purves műveit, a Hogy NE... sorozatot? Annyit hallottam már róla, de sehol nem bírom megszerezni, holott nagyon érdekelne! Nincs meg valamelyikőtöknek egyik-másik kötet?

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Hello Lányok!

Hú de sokat írtatok :) Frusi én is örülnék, ha átküldenéd az okosságokat :) Nálunk amúgy a doki nagyon nem engedte hogy elkezdjük az almát. Leghamarabb 5 és fél hónaposan, na én 5 hónapos korában azaz 2 hete kezdtem. Először egy kis almalé saját facsarás Idaredből meg egy kis pép is megy már utána. De mi még csak néhány kanálkával eszünk. Első reakció nálunk is fintorgás volt, de az almát most már nagyon szereti :) A krumplit tegnap próbálgattuk, én elég óvatos vagyok mert én pl. tejérzékeny vagyok és emiatt nem árt az óvatosság. Banánt úgy tudom 4 vagy 5 hónapos kor előtt nem ajánlják, de látjátok minden doki mást mond. Már alig várom, hogy mást is kipróbálhassunk. Bence nagyon bukós állítólag a szilárd kajcsi is segít ezen. Most kaptunk egy tápszert amit frissen kell elkészíteni állítólag ez segít, na kíváncsi leszek.

Védekezés nálunk is kőkorszaki de én érzékeny vagyok a bogyóra így sok más lehetőségem nincs :?

Ez a hideg nálunk is balhét csinált, Bence tegnap éjjel 2-szer is zokogva ébredt pedig nem szokott meg nyöszörgött forgolódott. Most jól elvan itt mellettem játszik a járókában. Nagyon szereti nézni a monitort :D

Persela én is úgy tudom 3 hónapos kor előtt nem nagyon javasolják a kengurut. Esetleg kendő - nekem nagyon bevállt. Vagy van olyan kenguru amiben lehet fektetni is a bébit állítólag.

Remélem Méri rendben hazaért!

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok

Én is az Uzsokiban szültem 2006. szeptember 20-án Lukács dokinál. Látom jókor csatlakoztam mert hozzátáplálás témában szerettem volna egy kis segítséget kérni. Elolvastam ugyan két könyvet is de persze véletlenül sem ugyanazt írta a két könyv. Az anyatej most már du és este nem elég így gondoltam neki kezdünk. Ma almával kezdtük és elég nagy fintorgás volt. Amit kiskanállal betettem a szájába azt ki is köpte.
Amit még szerettem volna kérdezni, hogy van babamasszázs tanfolyam vagy foglalkozás az Uzsokiban? Tudnátok ebben segíteni, hogy kit kell keresni? Közületek volt valaki ilyenen és nem késő-e 4 hónaposan elkezdeni. Sajnos csak most tudjuk kezdeni ha még érdemes.
Köszi a segítséget
Kata
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek el voltam az ortopéd orvosnál (XIV.ker. sztk) és ez a nagytudású orvos, vmi ortopéd cipőt javasolt a gyereknek (ami biztos hogy kell a gyereknek, mivel az egyik lábfeje kicsit befelé van fordulva), ami nem elég, hogy csak gazdagréten lehet kiváltani, de ráadásul az orvos csak 9 havonta tud cipő receptet adni, holott a gyerek lába 2 havonta kinő egy cipőt. Jaa. és azt mondja, hogy a 12 ezer forintos Siesta cipő (amit most vettem) az nem jó.
Ha valakinek esetleg van jó ortopéd ortopéd orvosa, vagy tud valami tanácsot adni annak megköszönném ha írna.
Remélem mindenki jól van, sajnos nem volt időm visszaolvasni.

Timi

Kép
timie
 
 


Sziasztok !!

Köszönjük a jobbulásokat !! :lol:
Kaptunk egy orrsprét és ambloxol Q- t (ha jól emlékszem a nevére)
Nagyon tünci volt Diám , olyan jót dumcsizott a doktor nénivel ! :lol:
Egyébként egyésznap alszik , eszik és alszik ! :shock:
(Már túl vagyunk a pancsin ,le is fektettem )Nem tudom milyen éjjszakám lesz !! ???????

Az almához csak annyit , hogy pár nappal ezelőt adtam két iskanállal és másnap egyből nem volt kaki, mondjuk ez nektek anyatejeseknek nem okoz gondot !
Szóval, jó kis székletfogó !

Gabi ! Nekünk nem volt a szuri után egy csepp lázunk sem , nem voltunk nyűgösek sem , tehát semmi változást nem észleltem, ezért nem adtam kúpot.

Ezt a vibrációs izét még csak hallani sem lallottam . Már megint le vagyok maradva !! :wink:

Puszika nektek !!


Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok!

Üdvözlet Budapestről, tegnap meg is érkeztünk. Csak ne hajnali 5kor indult volna a gép. :? De már regenerálodtunk, a gyerek meg én is a mai délelötött( Értsd, 9:30-12:45 ig) végig aludtuk pedig előtte 8kor ébredtünk. Igazi durmolo bajnokok vagyunk a fiammal. :lol:

Kenguruba mi egy nonamet vettünk, de olyan, hogy újszülöttkortól használható, mert fektetni is lehet benne a babót, úgy viszed magadon, mintha a karodban tartanád. A háttámlája meg cserléhetős 2 verzióval, igy fejtartós,fixálós, majd sima támlás, és a későbbiekben meg kiveszed azt passz. A chicosal az volt a gond h három hónaposan alig fért bele a gyerek.

Hát rám akár kőbányát is zuditani az etetés terén, nem vagyok szívbajos. :lol: (3 hónapos korában kezdtük, orvosi belegyezéssel :shock: )

Mi almával kezdtük, de mivel nyeresen nem szerette igy főzve.
Sok babának tul intenziv az ize nyersen, ezért érdemes megpróbálni először főzve, majd később nyersen.
1-2 kanál???? Elsőre betermelt egy fél aventes pohárnyit.

Aztán körtével, majd kettő keveréke. Jött a krumpli, répa, sütötök, majd ezekből fözelék kis tápszerrel sűritve, majd almával.Majd ezek mixe. Aztán banán, majd banán a bolti gyümölcsös kajákhoz, most pedig a tejpéppel. Aztán ma elöször evett pulykahusit (saját készités) répával. (krumlit leégettem ügyesen.)
Holnap meg májat kap. :shock:
Ettünk már avokádot (legelső gyümik között lehet adni, készitheted sósan krumplihoz is, vagy simán bármilyen gyümihez es nagyon sok vitamin van benne!), kelbimbót, spenotót, és zöldborsót. Ja és a bolti is elfogy nálunk gond nélkül.És köszönjük jól vagyunk! :P :P :P

Dan Brownt én is szeretem, minden könyvét olvastam. Agatha C. szintén, ja és a párom pojró rajongó, minden részt láttunk. :wink:

Védekezésnél nálam kizárva a tabletta, nem birja a szervezetem semmilyen formáját. Szóval marad a fantáziadús megoldások lehetősége, és a zokni :twisted:


Üdv

Méri

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Szerencsere nekem nem kellett kupot adni a gyereknek, mert nem lazasodott oltasok utan, viszon a doki adott homeos bogyot, ami lehet hogy segitett ebben.

Na latom felkorbacsoltam az erdeklodest a vibri irant!:))))
Na akkor meselek, en vagyok a gyuruk ura, gyerekek. Egyszer volt, hol nem volt.....:)))))))))

Gabi egyaltalan nem hoz zavarba a kerdes. Sok helyen lehet kapni, patika, DM, stb.. kb. 2000Ft. Azt hiszem mi 3 kulonbozo fajtat probaltunk mar, nem egyszerre, nem rohogni!:) Elvileg mindket felnek oromet okozhat, de nyilvan azert a nok erre erzekenyebbek. Nem cserelheto az eleme, egyszerhasznalatos, kb. 20 percet irnak, ami altalaban tobb! sexshopban kaphato cserelheto elemes is, nyilvan durexeknek baromira megeri, hogy eldobhato, nekunk nem!
Na diohejban! Gyurut mindenkinek!!!!!:))))
Veres dokiba mai rendeleset befejezte!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Ja azt elfelejtettem, hogy melyseges megnyugvassal tolt el, hogy nem csak nekunk volt szar napunk. Ennyire meg eleteben nem volt nyugos a gyerek! De en sem. Tegnap ejjel legalabb 3x ebredt, ma mi lesz? Fosok elore! Nekunk osszejott az ido miatt is meg a foga miatt is!

csoki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Timi, jó ortopéd orvost Pelle és Tündi tud, majd ők segítenek. Nem is értem, mi az hogy 9 havonta tud csak receptet írni :shock:

Kata, mi egyszerre voltunk a kórházban, mert én meg 17-én szültem :) És abban is sorstársak vagyunk, h du és este kevés már a tej. Én elmondom, mit beszéltem meg a védőnővel, aztán nem kell etalonnak venni. Éjjel szopi, van, amennyi van, és de. is. Du. hozzápótolok receptre kapható Milupa HA tejpéppel, egyelőre elég olyan 30 ml körüli (a végét már én eszem meg :lol: ). Este a napközben lefejt tejjel pótolom és vagy tápszerrel, de csak akkor eszi meg, ha azzal kezdem (tudom, nem jó taktika, de ha nincs lefejt, nincs más) és ha még akar enni, tejpép. Napközben egyszer egy kis almalé, még nem kér túl nagy mennyiséget, ha már megszokta az ízt, ezt adom pürében. Utána a banánt tervezem tápival vegyítve, aztán szerintem 5 hósan elkezdjük a főzeléket.

Babamasszázst tartott Cs.Szilvia az Uzsokiban, de már nem tart, a védőnők közül is szoktak tartani, kérdezd meg ott, ahová jártok. Szerintem nem késő 4 hósan, én is most akarok beszélni majd azzal a védőnővel, aki a mi körzetünkben tart, de nincs szabad hely, mert egyszerre csak 3 babával foglalkozik. :(

Méri, klassz, én nem is ettem még avokádót szerintem. És mindent párolsz és turmixolsz?
Milyen arányban higítod pl. a banánt?

Pelle, nálunk sem strapálják magukat a postások azzal, h feljöjjenek az 5.-re, csak ott fityeg a postaládában az ajánlott szelvény. A postán állhatok sorba :(

Gabi: remélem azóta vettél már WCpapírt :lol: :lol: A várandós csomagot meddig lehetett kiváltani, míg várandós voltál? vagy a kórházi pakkra gondolsz? Én nem kaptam aventos poharat :cry: hanem vettem jó borsos áron. De amúgy hasznos és sok mindent kibír.

Hehe, én is bénáztam valamelyik nap: kifőztem a cumisüveggel, mellszívóval együtt 2 kiskanalat. Lehet, h steril lett, de hullámos is a nyele, van benne 2 kanyar :lol: :shock:

Megyek szerdán és viszem a Suttogót, nem felejtettem el :) Csak hogy a férjednek legyen miért morognia :lol:

Nikike, te vagy az egyedüli, aki nyilatkozni tud a gyűrűről!

Adri és

Kép
adri29
 
 


Na tessék, megtetted, holnap mindenki rohan majd vásárolni az esti légyotthoz :lol: :lol:

KÁTYA ÜZENI, HOGY MINDENKIT PUSZIL. Ideje nincs írni, mert dolgozik, elszámolásokat csinál, Anna meg éjjel nem egyszer ébred, így fáradt is kicsit. Megpróbálnak szerdán jönni. Hurrá, hurrá.

Ja, és leugrottam a fodrászhoz, olyan a fejem, mint egy szénaboglya, mert mindig jól begöndöríti a fodrászlány. Alapból hullámos, csak kicsit rásegít :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok Lanyok!

Adri, sajnalom Katyat, de remelem azert latjuk en is sokszor csokolom, udvozlom!
Boci megint ebredt, 3 orankent, nem tudom mi ez????? Meg jo, hogy evett, kohogott szegenykem, de visszaaludt!
Ha igy mennek az ejszakaink a mi legyottjaink leepitve, rohanok aludni, hogy birjam!
Pelle, de szep menyasszony voltal? Nem is tudtam, hogy ekkora komoly ember van koztunk, mint Te! Nem semmi egy jogot vegig nyomni! Gratula!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Adri: nem párolok mindent, de turmixolok :)
A zöldségeket igen, az almát,a birskörtét főzöm inkább, néha citrommal és pici fahéjjal együtt fözöm; avokádot pici vajon párolom, a sütőtökön sütőben sütöm, és almát is néha.
Viszont körtét nyersen adom, meg néha az almát.
A banánt én villával összetöröm az almareszelőn.
Sűrüséget úgy hozom össze, hogy ne legyen hig folyós amit készitek, de kemény se. Nekem a barátnőm úgy mutatta amikor vigyáztam a picire, hogy vett egy üveges barackpépet, és ahhoz tett 1/4 v fél banánt összetörve.
Szerintem elöször probáld meg almával adni a banánt majd, és csak keveset tegyél bele. De tuti fogja szeretni, mert krémes, és jőizű.
Ha érdekel van egy 1 oldalas táblázat amit kaptam a barátnömtől, aki kapta valakitők és igy tovább...., összeszedve, hogy mikortol mit adtak a babának. 8)

Üdv

Méri

KépKép
lmarie
 
 


Méri, megköszönöm, ha elküldöd, bár már megvettem a mit egyen a baba c. remekművet is. Viccen kívül, elég hasznos tanácsai vannak.

Nikike, nem tudom, mi van Bociddal, de mi vezetünk, mi 2,5 óránként keltünk, és nem is aludt rögtön vissza. Reggel 8-kor pedig elkezdték felverni a csempét a folyosón, tehát nem tudok visszaaludni. Ma jönnek még a festők is ráadásul, nem elég, h szemmel kell majd tartanom őket gyerekkel a karomban, de még takaríthatok is utána. És hosszú idő óta először a férjemnek most kell protokollvacsira mennie, csak hogy teljes legyen a kép, nehogy este 10-nél előbb lepihenhessek majd :(

Legyen szebb napotok, mint amilyen az enyém lesz :cry:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Frusi köszi megkaptam :)

Gabi mi sem használtunk lázkúpot, csak az első oltástól lázasodott be Bence, akkor egy felet használtunk át is aludta tőle az egész éjszakát én meg állandóan keltem óránként hajnaltól hogy na mi van ezzel a gyerekkel. Azóta nem volt semmire szükségünk, kicsit bágyadtabb lesz, de ennyi.

Adri nem irigyellek, sajna tudom mi az, takarítani, stb. Mi azért a beköltözés előtt még festettünk is... Ja és én is kifőztem már kanalat, ami hullámos lett, nem Nestle-s kanál véletlenül? Az Avent-es bírja, legalábbis a gőzölést igen.

Én egyszer a vizét forraltam el a lábosból, de olyannyira, hogy a lábos is leégett és dobhattam ki. Este feltettem és úgy maradt, csak hajnalban találtam meg.... Na meg a cumisüveg melegítőt is néha bekapcsolva felejtem, aztán meg parázok, hogy egyszer tönkre megy vagy leég a ház vagy mit tudom én :roll:

Méri üdv. itthon, ha lehet én is szívesen fogadom azt az egyoldalas dolgot. Az almát hogy sütitek meg a sütőben? Egyben vagy szeleteket és azt pépesítitek aztán? Nálunk Bence minden gond nélkül megette a nyers almát, most már várja délelőtt úgy veszem észre, aranyos, amikor szürcsölgeti a kanálról. Ti adtok nagyobb mennyiségű gyümölcsleveket? És azt cumisüvegből, pohárból vagy hogy?

Lányok kitartás mindenkinek a fognövekedés elég nyűgös dolog, nekünk már kettő van :) Amióta kinőtt a foga sokkal jobban vagyunk.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok Csajszik! :lol:

Méri, elküldöd nekem is azt az egyoldalas micsodát? :lol: Mondjuk van nekem is vagy kétféle táblázatom, de mindig tanul valami újat az ember. :lol:

Tényleg, mikortól lehet a gyerkőcöt etetőszékbe tenni? Én már nagyon vágynék rá :roll: de Lillus még nem ül önállóan (persze ráér még erre). Az ölünkben viszont gyönyörűen el szokott üldögélni és nézelődni, már persze ha olyan kedve van éppen. Most a hordozóban szokott ülni, amikor etetem, ami azért nem az igazi megoldás, mert örömében hadonászni szokott, meg ő nagyon lelkes, hogy segítene nekem kanalazni :lol: csak akkor a szájába nem jut kajcsi. :roll: És tiszta kosz lesz a hordozó huzata, azt meg szeretném valamennyire elkerülni. :? (Az etetőszéket legalább le lehet törölgetni).

Azt néztem (ja, merthogy én egy pöpec kis táblázatba írogatom, hogy mikor mit eszik Lillus, szopizik-e előtte, utána, stb), hogy a kiscsaj még ált. mindig napi 6x szopizik (éjszakai és hajnali keléssel együtt, tehát napközben 4x), de én is úgy érzem, hogy tutira nem elég neki a tej. Nem is az, hogy nincs, mert szerintem van, de nem tudom miért, olyan érzésem van (persze csak megérzés), mintha kb. víz lenne, úgy energiatartalmilag, meg úgy "általában". Lehet, hogy tápszert is kellene neki adnom?

Most kb. így eszik, hogy: reggeli - szopizik, tízórai: gyümi simán, vagy gyümi tejpéppel, ebéd: szopizik + főzelék (egyelőre husit még nem próbáltunk, de hamarosan tervezem), uzsi: tejpép gyümivel, vacsi: szopizik, éjjel 1x szopizik, hajnalban 1x szopizik.

Nem tudom, hogy egyáltalán le merjem-e szoktatni az éjjeli szopiról? Vagy hogy reggeli szopihoz nem kellene-e még egy kis tápszer? Igaz, hogy maga szokott "lekapcsolódni" :lol: és utána elvan... (jó esetben).

Kép
frusi
 
 


Hello-hallo! :D :D :D

Somám tegnap este hatkor bealudt, legközelebb éjfélkor kelt enni, meg ma reggel:-)) Biztos megviseli ez a fura időjárás! A növényeim is mind kihajtottak, a halak meg ikráznak orrba-szájba ridikülbe!

Nikike, kinyomoztalak az iwiwen:-))))) Persela ismerőseit meglestem, hátha megtalálom az anyukákat a fórumról! Hát én a "komolytalan" jogászokat erősítem, amikor bíróságon dolgoztam, akkor is egy olyan bíró mellett voltam, aki a talárja alatt pálmafás rövidgatyában ült a tárgyalóban (egyébként meg egy szuper bíró), nem szeretem a kockafejű presztízsjogászokat:-)) Utána pedig sportjoggal foglalkoztam, és tudjátok az az érdekes, hogy egy csomó olimpikon és világbajnok, akik egész életükben megfeszített munkával dolgoztak és ilyen eredményeik vannak, annyira normálisak és szerények, kedvesek, nyíltak..., szóval sokszor elgondolkodom, hogy hány ember van, akik egy nagy nullajancsik, de mellényük az van, más meg, akinek van is a tarsolyában, pedig olyan normális, emberi, nagyszerűeket lehet velük dumálni, a legegyszerűbb, leghatékonyabb utat keresik ők is egy probléma megoldásában.

Gondoltam, tegnap veszek csőrös Avent cumisüveget egy kéket néztem ki, tudjátok, amiből nem csepeg vissza a cucc, füle is van, ami levehető, ha később már tudja magának fogni. 1900 Ft volt egy darab!!! Úgyhogy most inkább lemondtam róla...!

Hú, rájöttem, el vagyok maradva a hozzátáplálás szakirodalmával! Gondoltam, még várok vele, az almát se erőltettem ezen a héten, dokinő meg kifejezetten tiltakozik, hogy bármit is kapjon, úgyhogy ezt is elhallgattam:-))))

Pusszantás, lányok!!!
Persela, én nem ismerem ezt a sorozatot!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Pelle, nem vagy lemaradva, ha Somi ilyen jól elvan a tápival, biztos elég laktató neki, max egy kis gyümivel dobhatnád fel az életét, de csak módjával :lol: mint írottam, nekünk a pép a tápit helyettesíti, mert kevés már a tejem. De ez a pép is tápi, csak édesebb és sűrűbb, ezt legalább szívesen eszi. Mondjuk ahogy most áll a szénánk, lesz ebből még tápi is, mert este már tényleg alig van tej, kami bőgött is rendesen, míg nem készült el a 2. és 3. fordulója, és szerintem - bár adjatok tanácsot - amikor hajnali 2 körül szopizik és bealszik, azért kel már fél 5 felé, mert keveset evett és megint éhes. Azon megint bealszik, emiatt 7-kor kel. na szóval ha nappal bírja a 4 órákat így, h rápótolok, akkor éjjel miért nem, mert nem pótolok rá?

Mindig azt hallani, h bízzak az ösztöneimben, megérzi az ember, stb. én nem érzem, h mi a baj, tanácstalan vagyok. :shock: Mit próbáljak ki? Hajnalban adjak cumisüvegből tápit, hátha attól jóllakik és húzza reggelig? :?

Igen, Ildi, nestlés kanál volt és babylove-os, a milupás túlélte :lol:
Csőrös aventet én is néztem, de pont az ára miatt úgy döntöttem, jó nekünk az 500 Ft-os cumisüveg is, abból is eszik rendesen. :)

Az almalét kanállal adom, hagy szokja, bár mi már annyi előkét befestettünk, h így két kupacban sorakoznak: almásak és nem almásak, mert nem tudtam kimosni belőle a foltot. Fehérítőzni nem akartam :(

Adri és

Kép
adri29
 
 


Frusi, talán pelussal béleld ki a hordozót, mielőtt Lillust beleülteted, és én ilyen célokra használok szétvágott tetra fürdőlepedőt (mert ugye azt sulykolták belénk, h majd az is kell a picurnak, így beszereztük, de semmi másra nem használom)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Adri, kibélelem én, csak az a baj, hogy ahogy ficereg benne, legyűrődik a tetrapelus... :? Szóval igazából semmit sem érek vele... :?

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Várandóscsomag? Nekem sem volt. Csak olyan bébi csomagom volt amit a kórházban adtak.

Hozzátáplálás ügyben én is kérek mindent! Köszi!

Én is kanállal adom az almalevet, hogy szokja. És a pártedliből én sem tudom kimosni, pedig nyomom rá a Vanisht ezerrel.

Adri én még próbálgattam az álometetést és kezd bejönni. Korábban mindíg éjfél felé próbálkoztam és nem volt hatása. Most tizenegykor (ezt írja mrs Mindent megold) és aludt reggel hatig. Lehet, hogy ha megpróbálnád lefejt tejjel vagy tápszerrel 11 körül(valamivel ami éjjel nem olyan macerás) akkor tovább bírná.

Én a rágcsálós játékait sterilizáltam és sajnos a viziló lábai megolvadtak. :?

Na megyek munkálkodok ma is egy kicsit.

Puszi.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok Csajok!

Hozzátápláláshoz észt ugyan még nem tudok osztani, de egy-két hónap múlva aktuális lesz nálunk is a téma. Jól őrizzétek meg a szakirodalmaitokat, mert akkor biztosan jelentkezem majd, hogy : Lányok, segítség!!!!
Erik szépen szopizik továbbra is. Estére nincs általában elég tejem, de akkor előveszem az éjszaka és reggel lefejtet, amivel szépen megetetem a babót. Sajnos ilyenkor egy kicsit túl is etetem (a végét alig bírom beletömni), mert nehogy ki keljen önteni a tejet (minden cseppje aranyat ér), ami már közel 24 órája áll a hűtőben. Sajnos lefagyasztani kevés, mert szerintem 70-nél kevesebbet nem érdemes rakosgatni, meg hátha így tele hassal jobban is alszik. Ő általában csak egyszer kel 3-korl (ekkor 150 grammot eszik mostanában), majd reggel 7 körül. Ma viszont már 6-kor bejelzett. Megetettem és "megmagyaráztam" neki, hogy anya még nagyon fáradt, kicsit jó lenne még pihenni és csodák csodájára jófiú módjára csendben maradt egészen 8.20-ig. Egy jó darabig nem aludt el, mert hallottam még, hogy jókedvűen kurjongat, aztán szerintem csak beszenderített.

Egyébként tegnap Erik nem lett lázas a szuri után, de egész délután nagyon nyűgös volt és az injekció helyén jókora piros folt volt. Adtam neki mégis egy kúpot (kétszer felet, mert az első egy puki és fos kíséretében csak úgy repült ki a fenekéből). Nekünk nem Germicid C, hanem FoNo-s lázcsillapító kúpunk van, ebben nincs az a nyugtató hatóanyag, így álmosság nem jelentkezett nála. Szerintem a kúpnak nem a láz, hanem fájdalomcsillapító hatására volt szüksége Eriknek.

Én ritkán főzöm ki a cuccokat, helyette inkább Chicco sterilizáló oldatot használok. Szerintem nagyon jó.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziasztok !!

Méri !!! Szia, szia itthon Budapesten !!! :lol:
Na , jól van ti is meg vagytok !!

Adri ! Neked kitartást, sok türelmet és energiát mindenhez !! :wink:
Alvás : Azt próbáltad már , hogy csak megfordítod és cumi ?? De asszem igen . És ha csak felveszed egy kicsit ölbe ,olyan pózba mintha szopizna csak cumással ??
Nekem ez most nagyon bevált, hogy náthásak vagyunk .

Nekünk egészen jó volt az éjjszakánk , ugye kb. 19-kor leraktam és úgy 1 óra tájt ébredt, kajcsiztunk és legközelebb igazából 6:30- kor kelt . (közben egyszer volt egy orr szivatyúzásunk )

Igazán egy szavam sem lehet, elég jól bírja a megpróbáltatásokat ! :lol:

Én sem ismerem a várandós csomagot ! :shock:

Megint annyit almáztatok itt, hogy adtam a gyeröknek én is , viszont most lereszeltem , hát nem igen volt elájulva tőle,de majd megszokja ! :lol:
Nekem izlett !! :lol:

Pelle ! Ezek az AVENT cuccok iszonyat drágák ! Csak egy fül az üvegre, sztem kicsit több mint 1000 ft. !!! Tiszta bolondok , egy vacak műanyag kis bizbasz !!!! ???????????????

Na jól van , befejezem magam .

Puszka mindenkinek !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok,

Adri köszi a választ. Én általában este 8 és 11 órás etetéseknél pótolom tápszerrel ha este 11-kor még benyom 80 ml tápot akkor képes reggel 6-ig aludni. Írtad ezt a tejpépet. Ezt is cumisüvegből adod Kamillának vagy próbálkoztok a kanállal?
Lányok, akik már túl vagytok a hozzátáplálás első nehézségein nektek gyremekeitek hány nap alaltt szokott hozzá az alamaléhez. Nálunk Bendegúz sugárban köpi ki. Mivel lehet még az almán kívül mással próbálkozni vagy már keverjek bele banánt hátha attól édesebb lesz. Teljes tanácstalanság.
Ja ma mi is megvettük az első tányér készletet és poharat a Mini Manóban. Sajnos tény, hogy nagyon oda kell figyelni az ár miatt. Volt, hogy majdnem ugyanolyan pohárnál az ár a kétszrese volt.

Méri írtad, hogy főzöd az almát. Már a legelején is így adtad vagy azért Te is próbálkoztál az almaleves megoldással? El tudnád küldeni nekem is azt a táblázatot.
Köszi
Kata
pocvarek
 
 


Sziasztok!

A várandós csomagról: a védőnőtől kellett kapnotok egy felvilágosító könyvet a babavárásról amikor legelőször jártatok nála. Ebben a könyvben van egy kis cetli, amivel ha az azon feltűntetett boltok egyikét felkeresed, akkor kapsz egy csomagot. Én anyukámmal mentem el egy ilyen boltba. Útközben a férjem fel is hívott, hogy ha nagyon nehéz a csomag, akkor ne cipekedjünk, eljön értünk kocsival. Mondanom sem kell, egy nevetségesen apró kis "nájlonzacskót" kaptunk, ami tele volt reklámanyaggal és emellett volt benne egy cumi és egy Avent-pohár. Tisztára felidegesített, hogy így néz ki egy várandós csomag, mert a Finnországban élő sógornőm is kapott a finn államtól. Na abban több váltás csecsemőruha, babaoverál, bababölcső és sok-sok babaápolási termék (pl. Fiskars körömvágó olló) volt. Ennyit a magyar várandós csomagról :evil: .

A talira autóval megyünk... én fogok vezetni. Előre izgulok.

Tündi, Sziszke nagyon eltűntetek. Elsijud vajon babázik már? Úgy tudom, hogy a 41. hét végén kellene járnia (ha még egyben vannak).
Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Szia lányok!

Akartam csomót írni, de most inkább elkesergem a bánatom: Márknak tegnap éjjel 38 fokos láza lett, kúpra elmúlt, ma délelőtt (amikor az orvos rendelt) semmi, délután 1-re 38,6, Panadolra nem múlik, most hoz anyukám lázcsillapító kúpot, holnap reggel vihetem orvoshoz, addig meg reszkethetek, hogy a Léna ne kapja el. Most miért kell ezt????????????:-(((((((((((

Minden egyéb, amit írni akartam, most elszállt a fejemből, majd holnap talán már menni fog az írás, ha a gyerek jobban lesz...

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Dobok pár képet, majd jövök :wink:


Kép

Kép

Kép

csajaim :lol:
Kép

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Ismét itt... :lol:

Kata, szerintem ha Bendegúz még kiköpi az almalét, akkor semmiről sem vagytok lemaradva... :roll: szerintem várj 3-4 napot, vagy ha van türelmed, akár egy hetet is, és akkor próbáld meg újra. Állítólag van ilyen, hogy először nem kell nekik, de aztán kis idő múlva elfogadják az újfajta ennivalót. :wink:

Gabi, az ilyen várandós- meg újszülöttes csomagokat szerintem nem az állam adja, hanem azok a cégek, akik később szeretnék, ha a termékeik buzgó vásárlója lennél, gondolom ezek a csomagok funkcionálnak "csaliként". :twisted: Arról már nem is beszélve, hogy amikor átvettük az újszülöttes csomagot, azt ugye nevünk, címünk, elérhetőségünk, stb. megadásával lehetett megkapni, na azóta kaptunk egy csomó féle babadolgos tájékoztatót, kis kiadványokat (ezeket mondjuk nem is bántam), de olyanokat is, hogy csak lestem. Pl. elkezdett nekem küldözgetni a Readers Digest nevű rendkívül izgalmas kiadvány kiadója is mindenféle sz*rokat. Ilyen feliratokkal a borítékon, hogy "NE dobja ki", meg hogy "ÖN nyert", stb. -ezek azok a kulcsszavak, amik rögtön arra késztetnek, hogy a kukába hajítsam az egész cuccot. :twisted: Ezen kívül kaptam receptkártyákat is, vagy 4-5 db-ot, és ha fizetek nemtudomhányszor 800 Ft-ot (vagy 8.000-et?) akkor enyém lehet a többi akármennyi receptkártya is. Nnna és akkor mi van, annyi receptet találok az interneten, amennyit nem szégyellek. Szóval nálam rossz helyre nyúltak. :lol: :lol:

Kép
frusi
 
 


Tündi, nagyon szépek a csajok!!! :lol: :lol: :lol: És annyira hasonlítanak Rád!! :D

Persela, drukkolok, hogy Léna ne kapja el, akármi is okozza Márk lázát, és persze Márknak mielőbbi jobbulást... :cry:

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Kata, én először szopi előtt próbálkoztam az almalével, amikor tudtam, hogy biztosan éhes. (A gonosz anyuka) :) :evil: Így egész hamar megszerette, de lehet, hogy nem ezen múlt. Ha megsütöd - én mikróban szoktam - majd pépesíted, úgy édesebb, lehet, hogy jobban kedveli majd.

Ma megpróbáltam a banánt, megnyalta, majd úgy összeszorította a száját, hogy többet egy falat sem ment le.

Én mondtam a kórházban, hogy ha meg kell adnom az elérhetőségem akkor inkább nem kérem a csomagot. Azt mondták, hogy akkor csak írjam alá, hogy ne tudják rájuk fogni, hogy hazavitték. Így nem lettem marketing célpont.

Bianka nagyon szép és ügyes! :)

Persela jobbulást Márknak! Neked meg kitartást!

Gabi jó, hogy írtad a Chicco sterilizáló löttyöt. Nekem is van itthon, még szülés előtt kaptam anyutól, de teljesen elfelejtettem, hogy van. Most majd jól előveszem!

Na megyek álomszoptatni.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Megprobáltam csatolni a táblát remélem sikerült,nekem is úgy küldték. Ebben 3 hónapos kortól van összeirva, mi is igy kezdtük, de ez főként azoknak jó akiknek nincs teje, és a baba tápszert kap. Amúgy hathetes kortól lehetet volna kezdeni, de azért nálunk akkor még volt tejcsi.

1169761915.34.doc

Igen, én az almánál hamar feladtam a nyers verzioval való probálkozást, és igazábol nem is lé volt, hanem pép amit a főzölével pépesitettem, de nagyon szerette, kevésbé erőteljes az ize. Amúgy imádja most már a lét, én veszem a hippes almát, nagyon szereti, két nap alatt megis isza. Most centrifugáltam, de kellett vizzel higitanom, mert nem itta meg tisztán.
Szerintem érdemes a kaja után adni nekik a levet, Bazsi mindig szomjas lesz akár gyümölcsöt kap, akár főzeléket.

Én pont ma vettem cumit (gyerkőc nagyon válogatós e téren), levettem a chicosat, majd vissza is tettem (2900 ft volt), Avent szintén hasonló, de vettem egy Nuk-osat 1400ért, aminek a cumija masszirozza az inyt ivás közben, a cumi három állású, csak el kell forgatni, attól függően mit teszel bele,tea , főzelék, vagy táp, és az alja is levehető, és szelepes. (Persze nekem is az eladó magyarázta el. :oops:) Na ez volt itt a reklám helye. :twisted: És tetszik neki, nekem meg az ára. :lol:

Ja és van egy másik, amihez a cumi mellé csőr is van, plusz csőrös kanál, fogoka, és az is hasonló árfekvésű. Érdemes megnézni, és vetekszik az Aventel szerintem. :shock:

Én is mai napig fertőtlenitek, kb 2 naponta, de én is a Chiccos folyadékot használom, ritkán kifőzöm.

Mi is hordozóból eszünk, de nálunk a pelus a fej mögött hasznos, plusz türcsi az ölébe, mert a kanál mellé persze a keze is befér, aztán az meg másodperc töredéke alatt a ruhába van törölve.
Időnként azért ki kell mosni a hordozó szövetét. :evil:

Nem tesz jót nekem, hog itthon vagyok én is fent vagyok hajnalban, de nem a gyerek miatt. Tévézek éjjel. :evil: :evil: Ugyanis azok a sorozatok amiket kint nézek (angolul), most kezdték itthon tegnap. (4400, és a Mennyei kórház), és persze megkellett néznem, hogy jól értettem e kint. :twisted: Persze fél háromkor lett vége.

Annyit irtatok a Dm es termékeről hogy ma beszabadultam és bevásároltam Babyloveo s termékekből. :lol: Ja és vettem úszópelust, vasárnap kipróbáljuk.

Mindenkinek jó hétvégét, valszinű egy-két napig nem jelentkezem honap elhúzunk (ha a hó nem húzza át a számitásainkat) Finn barátainkhoz (szemét dicsekvős banya vagyok :P :P ) bár állitólag lesz internet a szobában :twisted: ), szóval kitudja.

Puszi

Méri

KépKép
lmarie
 
 


köszi Méri a táblázatot, amikor megnyitottam, beugrott, h ezt már láttam a neten, amikor egyszer bóklásztam, azt hiszem, így kezdődik a netes cím: www.idealmarketing.hu, beállítottam anno a kedvencekbe.

Ez az álometetés nekünk nem igazán jött be, mert beindult klasszul a szopóreflexe :lol: olyan édesek, ahogy fel sem ébrednek és nyammognak :lol: de kb két perc múlva visszaaludt, tehát alig evett. Ébresztgettem kicsit, de nem folytatta, teljesen meg nem akartam felébreszteni. Úgyhogy nem jutottunk előbbre. Most épp fejlesztés alatt van egy módszer az éjszakáinkra, még nem tudom, eredmény-e az, ami volt vagy megint csak átmenet. De előrehoztuk az alvásidőt, 9-kor már alszik, viszont reggel is egy órával előbb kel így, fuccs a késői, fél10es durmolásainknak. na mindegy, így legalább este még apával van időnk egymással is beszélgetni, nem csak Kamillával :)

Méri, jó utat, vigyázzatok magatokra.

Judit, hogy sütöd mikroban az almát? Zárt edényben, vagy grill fokozaton? Tudom béna kérdés, de én mikroban csak kaját és kávét szoktam melegíteni :shock:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Frusi ahogy leírtad hogyan esztek, nekem elég szupernek tűnt, nincs ott hiba. Nem hinném, hogy kevés lenne a tejci, de biztos elért ahhoz a korhoz, hogy már szeretne mást is. Csak így tovább! Tök jól csinálod :)

Adri nem lehet, hogy csak változik Kamilla? Nálunk Bence alvási szokásai sokszor és sokat változtak az elmúlt 5 és fél hónapban :) Most például az a legújabb, hogy este 8-kor leteszem 9 és fél 10 körül ordítva ébred, felveszem megnyugtatom visszaalszik és alszik kedve szerint. Ma pl. fél 7-kor kelt de kelt már 3-kor, 2-kor, 5-kor, pedig nagyjából mindig ugyanannyit aszik egy nap, akkor is. És nekem is volt, hogy 5-kor evett, aztán fél 8-kor, de ha hajnal 3-kor eszik akkor meg lehet, hogy 7-kor kel legközelebb. Szóval még így táppal sem biztos hogy addig alszik amíg szokott :) És ha megeszi a kis adagját sosem éhes, mégis ha este fél 6-kor eszik, fél 8-kor nyugodt szívvel be tud termelni egy újabb nagy adagot. Mi mondjuk átlag 3 óránként eszünk, de van hogy 4 vagy 2,5 mikor hogy. Na ezt jó bonyolult módon írtam, de csak annyit gondoltam, hogy várj még a hozzáetetéssel ha van türelmed mármint a kiegészítgetésekkel. Szól majd Kami, ha éhes, de a babák szerintem mindig bírnának enni, ti nem így gondoljátok? :lol: :lol: :lol: Mondjuk az én fiam "habzsolháp" :)

Kata amit a lányok leírtak próbáld ki, de próbálkozhatsz több féle almával a Golden pl. édesebb az Idared olyan átmenet (mi ezt szeretjük) és vannak nagyon savanyúak is. Kezd néhány nap múlva 2 kanálkával csak lével és ezt így 4 napig, aztán próbáld úgy hogy lé és utána egy kis püré, stb. Lehet, hogy a Te babád tényleg lasabban szokja az ízeket. A főzés is jó, vagy a sütés.

Pelle hogy talállak meg az iwiw-en?

Persela jobbulást Márknak! Remélem semmi komoly!

Tündi nagyon édes a lányod, remélem már jöttök a találkára jövő héten!

Csőrös pohárhoz én kaptam anyukámtól Avent-es cumisüvegre szerelhető itatófejet de még nem próbáltuk, azt gondoltam még várok. Ti már próbáltátok valamilyen itatópoharat? Mi még csak a kanállal barátkozunk. A foltos előkék és a hordozó mosása ismerős, mi a héten beleborítottuk az almalevet Bencével :)

Na jó sokat írtam. Megyek is mert mindjárt ébred és nekem 3 körös az evés. Alma, bukás elleni táp, hagyományos táp... Hát ez van. Mondjuk úgy, hogy előétel, főétel és desszert! Korán kezdjük :)

Jó hétvégét lányok!
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok, ailg győzöm visszaolvasni.:)

Mi jól vagyunk, kiköltöztünk szülőkhöz amíg költözhetünk az új házunkba..most kevés időm van, de, majdmigyekszem gyakrabban jönni.

Hamarosan jövök és képekkel bombázlak titeket.:)

Képzeljétek Bence szerdán volt 4hetes és akkor hallottam előszőr gügyögni, nagyon imádnivaló volt, s mégegy hír: az oldalára fordul már..h8ihetetlen számomra is.

Puszi.
Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Hello!

Almasütés: Én sem tudtam anya mutatta. Az alma csutkáját kivágom aztán simán kistányéron sütöm amíg a héja kezd megbarnuli. Ha kész lehúzom a héját és turmixolom. Fontos, hogy a héján legyen vágás, mert különben szétdurran.

Nagyon vissza fogom sírni a szép időt. Ha jön a fagy nem altathatom kint a gyerkőcöt a teraszom, pedig olyan jókat durmol a levegőn, és már nagyon megszokta.

Méry köszi a táblát! Jó utat, jó szórakozást!

Judit

Kép
jud77
 
 


PERSELA, JOBBULÁST A KIS HERCEGNEK!!!!!!!! GYÓGYPUSZIKAT KÜLDÖÖÖÖK! :D :D :D

Mildikó, megírom privátban a becses nevem, jó? :-))) Itt csak ööö...Pelle vagyok...:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bocs, egy anyuka kérdezte az ortopéd orvost!!! Nagyon rossz tapasztalataink voltak az Örs Sztk ortopédusával nekünk is, a Heim Pálba menjetek az ortopédiára, dr. Marshalkó Péter oszt.vez. főorvoshoz, annyi, hogy minél hamarabb kérjetek telefonon időpontot, mert kb. 3-4 héttel későbbre tudnak adni! (egy hónapnál nem régebbi beutalóval kell majd menni a vizsgálatra)
Ha zuglóiak vagytok, tudom még ajánlani Burján Katalint, aki a Dévény Alapítvány gyógytornász-kineziológusa és csodákat művel a pici babákkal a két kezével, mi is megúsztunk egy műtétet a kezeléseinek köszönhetően!!! 06-30-244-8371 a telszáma, vizsgálatot is végez:-)

Mi febr 19-én megyünk a Heimbe a nagy kontrollra, remélem, azt fogja mondani, hogy Somival minden rendben:-)))) Naná, hogy azt fogja!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Közben pedig azon filózom, hogy megcsörgetem a zuglói betegjogi képviselőt, mert szeretném tudni, hogy az én gyerekemet miért nem küldték kérésem ellenére sem koponya, has, csípő stb. ultrahangra? A doki azt mondta, hogy ezek nem kötelezőek, csak indokolt esetben ad beutalót, és nem lát indokot. (végülis miért lenne indok, hogy a csípőjét hetekig kezelte egy gyógytornász... :evil: :evil: :evil: , biztos mert unatkoztam, és miért lenne indok egy koponya uh-ra, hogy arcasszimetriával született, ami 3 havi kezelés után jött helyre, szimmetrikusra! Szomorú vagyok.......!
Nem szeretem, amikor a gyerekem egészségén spórolnak...! Főleg, hogy tisztes TB fizetők vagyunk a párommal...!

Ez a táblázat egy kicsit merész, 3 hónaposan is már több gyümit felsorol! Almával nagyon kacsingatok most:-))))

Na pusszatnás, szépségeim, Méri, nem lenne megoldás, ha felvennéd videóra, dvd-re azokat a műsorokat, Te éjjeli bagoly? :-))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Pelle: nagyon szépen köszönöm a válaszodat, közben arra jutottam, így a gyerekorvossal beszélve, mivel a bal lábfeje befelé van kicsit fordulva, hogy azért mindenféleképpen jó lesz egy gyógycipő. De azon teljesen ki vagyok akadva, hogy a Siesta cipők nem jók, engem meg kiküldtek gazdagrétre, de most találtam itt a rákóczi úton közelebbit és ott Dr. Leo cipőket csinálnak, és kinézetre hasonlítanak egy kicsit a Siesta cipőkhöz, nem annyira vészesen ortopédok:)Áruk nagyjából egyforma.
Amúgy a gyerekorvos közölte, hogy mivel a gyerek most volt ortopéd orvosnál, egyelőre nem adhat más helyre beutalót, mert valami átfutási időnek kell lenni a kettő között. Tehát mi következik ebből, nem vihetem a gyerekemet egy másik orvoshoz, hogy kikérjem a véleményét:(

Pelle: és amúgy ez hogy működik a Heim Pálban?Hogy felhívom őket és mondom hogy én melyik dokihoz szeretnék időpontot kérni?És ők adnak egyből?
Szerinted a gyógytornász ezen tud segíteni, hogy a lábfeje befelé van fordulva?De végülis mit is akar bárki, mikor kb másfél hónapja tud járni. És cipőben meg napi kb 10 percet áll mikor lemegyünk levegőzni és kiveszem.
Na jó ez most hosszúra sikerült, de próbáltam elmondani, hogy Ti is mire figyeljetek, ha majd a babátokat viszitek orvoshoz.

Puszi mindenkinek.
Igyekszem többet benézni hozzátok, és írni egy két hasznos dolgot, ami később hátha jól jön nektek.

Timi

Kép
timie
 
 


Sziasztok!

Persela: jobbulast az egesz familinek!:) Vegul mi is meggyogyultunk, szoval van remeny!

Meri: vilagutazok, jo utat!

Jol atalakultak az ejszakaink. Nem tudom, hogy a fogzastol van e, de most megint nyugi van. Ismeri valaki a Viburcol kupot? Vera Ti talan hasznaltatok ilyet, homeos. A lenyeg, hogy a hangulatan szerintem mindenkepp segitett! De ez az ejszakai mizeria? 8 korul lefekszunk, 12kor ujra kaja, aztan 5kor es ha szerencsem van 8ig meg tudunk aludni! Ahhoz kepest, hogy Zsombi egy 3-4 korul ebredessel nyomta eddig, hat ez nekem most eroltetett menet! Nincs mar este baratnozes, mert kiszamithatatlan, hogy esetleg ejfel elott felkel!
Na csak ennyit a mi nyomorunkrol!

Egyebkent minden szep es jo!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?