Új privát üzeneted érkezett!

Mary: Persela = női Perselus, mi más? :lol: :lol: :lol: A nagy sötét boszorkány... (Vagy legalábbis ezzel áltatom magam, bár szerintem Pitonnak nincs párja e Földön!)
Elolvashatom a szakdolgozatodat?:-)

Pelle, az első közös babatalinkra mehetnénk az egyenpólóban, most már rámjön...:-))))))

Rickmannek minden szerepe csúcs, nekem a kedvencem a Fújd szárazra, édes!-ben a fodrász (persze, csak Piton után!) Hugh Grantet is szeretem, a maga kis szerencsétlen stílusával...:-) Soha nála rosszabb miniszterelnököt Angliának!!!:-)

Rajongó fórum? Nem is rossz ötlet!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Persela, bejelöltelek iwiw-en! :lol:

Méri, Bazsi alvása nem semmi! :D Szabad kicsit irigykedni?! :twisted: :twisted: :lol:

A diplomamunkád izginek hangzik! :lol: Én nem vagyok egy nagy irodalmár (véreskezű magyartanár osztályfőnöknőnk a gimiben a kötelező olvasmányok vaskezű bevasalásával megutáltatta velem a klasszikus irodalmat......... illetve nem megutáltatta, csak gondoskodott arról, hogy távol tartsam magam tőle, és csak szakkönyveket, újságokat stb. olvassak...) :evil:
...viszont a Bridget Jones az nálam is alapmű!!! :D :D :D Már vagy 3x láttam, de nem tudom megunni. :D :D :D

Judit, férjuradnak mielőbbi jobbulást!... :cry:

Nálunk meg ma dolgozik Apa :evil: :cry: nem örülök neki, de nem tehet róla szegény, kb. nulla beleszólása volt... :(

Kép
frusi
 
 


Pelle, ez a Bridget Jones eredetiben érdekelne... :lol: Bár lehet, le is tudnánk akár tölteni, majd ráizzítom Apát. :lol: (tudom-tudom, nem szép dolog letölteni, főleg nem tőlem, aki abból kereste kenyerét, hogy vannak még -hálistennek- emberek, akik legálisan vásárolnak szoftvert...) :roll:

Kép
frusi
 
 

 
 

persela bejeloltek az iwiwn, az ismerosok kozott megtalalod az Ildit, Tundit.Ha szukited ezekre a nevekre rogton meglesznek. :P

Kati: milyen neven keresselek?

KépKép
lmarie
 
 


Mindenkit visszajelöltem az iwiw-en, Ildit meg bejelöltem ismerősnek!

Frusi, mi is árvák vagyunk egész hétvégén, a párom tanfolyamon van, fogalmam sincs, mikor kerül elő:-( Holnap meg már hétfő, lehet menni dolgozni.

A gyerekeim megint egyszerre alszanak, borzasztóan gondolkozom, hogy feküdjek be melléjük vagy inkább kezdjem el halkan csiszatolni a lakást, mert erősen ráférne szinte minden pontjára, de bevallom, sok kedvem nincs takarítani... Ma már mostam, mosogattam, elpakoltam a száraz ruhákat, áthúztam az ágyakat... lehet, hogy elég a házimunkából egy napra ennyi??? Inkább megyek, iszom egy lájtos KV-t... Hátha attól jobb kedvem lesz! Megnéztem altatás címszóval a tegnapi film végét, hát nem lettem tőle heppi...:-( "Szótlanul nézek" Mr. Firth tekintetébe néha belecsavarodott a szívem...

Na megyek KV-zni.

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Hello-hallo!:-)


Adri, juj, szegény Kami, de egy kis hős, én úgy félek a könnycsatornaátmosástól, mint a fene!!! Somival 6hetes korában voltunk az Örsön egy nagyon kedves, jóságos gyerekszemésznél, de azt mondta, nincs eldugulva, csak nincs bejáratódva, hagyjam hadd induljon be magától! Nos, 4 hónapos és még mindig nem könnyezik. Kétszer könnyezett a bal szeme, ennyi! Meg is vagyok ijedve!!! A gyerekdokink nem ad új beutalót, szerinte nem kell. Én vagyok a mindig-parás-első-gyerekes neki úgyis..:( Milyen tünetek voltak Kaminak most? Begyulladt a szemecskéje esetleg? Vagy szimplán csak nem könnyezett?

Persela, oké, igyexem kitúrni a fotót a nagy kuplerájból, amit munkahelyi távozásomkor az utolsó pillanatra hagyott tetemes mennyiségű privát fájl elmentegetésekor hoztam össze, csupa címkézetlen CD, he-he:-))) Még megvan az egyenpólód, de jó!!! Én ma a mardis sálamban mentem az IKEÁba, meg sétálni utána!

Frusi, a Bridget Jones könyvet dedikálta, nem volt képem az orra alá dugni a csomó kalóz film egyikét a fénymásolt borítóval, he-he:-)) Bár egy annyira normális, egyáltalán nem beképzelt, semmi allűrje sincs pasi, hogy nem vette volna a szívére:-)
Mit dolgozik a párod? (Kitartást neki!!! Jól szeretgesd meg, ha hazaér!!)

Lmarie, hú, én is szeretném elolvasni a diplomamunkádat!!!!

Sok puszi Nektek, éljen a hétvége hátralévő része!!!
:D :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Frusi: az angol konyvre gondolsz, vagy a dvdre (1 v 2)?
Az internetes konyv megvan nekem otthon, valahol lementve a gepemen, elotudom banyaszni ha kell. (angol)

Persela: en tenyleg boszi vagyok mindenki tudja a kornyezetemben :P , joslas, szellemkapcsolatok :lol: , csak meg nem jottem ra hogy a keleti, vagy a nyugati boszi vagyok :wink: :wink: :wink:

ja en is takaritani akartam, de csodak csodajara megint csotores van, vagy mi a fr..., mert orak ota nincs viz. Ejjen kelet europa!!!!
Elakarok koltozniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, :x :x :x Nem baj, kedden mar otthon leszunk :o

Na elhuztunk setalni.

Mary

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok Lanyok, Asszonyok!

Na az elmult 2 napot senkinek nem kivanom, tegnap jarni alig birtam, meg jo, hogy anyosom delelott volt a gyerekkel anyu meg este, ejjel. A szoptatas is egy teljesitendo feladat volt, nem is emlekszem hogy oldottam meg. Szegeny gyerek 3 napja nem furdott. eloszor en nem tudtam megfurdetni, tegnap meg o volt lazas. Ma meg nem tudom mi lesz lehet hogy varok meg egy napot laztalanul a tudomet kikopom ugy kohogok, szoval ennyit a nagybetus ROMANTIKAROL! Romantikusan nyogtunk a ferjemmel ket kulon szobaban. Isteni volt a korus resze!
Algopirinnel szoptattam, remelem ez nem baj, de mar 39 nel nem birtam, meg a fajdalom kuszobom is felmondta a szolgalatot, hamar jelzett.
Na holnap mar talan jo lesz!

Pelle: ha el lenne dugulva, azt eszrevenned! Nagyon trutyis lenne a kis szeme, osszeragadna a valadektol. Legalabbis Zsombinak ez volt!

Adri: en ott voltam a konnycsatornas uvoltesnel!:) Pedig nekem is mondtak, hogy kimehetek, de en ott nem hagytam volna. Mondjuk lehet, hogy a korabbi kutyas-orvosos tortenetek miatt mar szokva vagyok, ugyanis mindig en vittem.

Charlott Bronte: a lowoodi arva, volt elso komoly irodalmi elmenyem! Kb. 10-12 eves lehettem!:)
Jelentekezm a rajongoi klubba!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Lányok: jól vagytok? Nem kéne orvoshoz fordulnotok? Ez a rajongás nem beteges már? :roll:

Pelle: mi a tv-ben nem néztük dr. House-t, de most megkaptuk az első 3 szériát (a tv-ben ezeket még nem is adták). Pár hete el is kezdtük nézni, de elég lassan haladunk.

A takarítással én is hadilábon állok. A terhességem alatt hetente kétszer is kiporszívóztam, most jó ha egyszer. Gyakran (főként amikor szépen besüt a nap) látszik a por :evil: A vasalásba anyukám besegít hetente egyszer :D

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Nikike, üdv a klubban, az első élményem nekem is a Lowoodi árva volt, még az általános iskolai könyvtárból vettem ki, és nagy volt a döbbenet, amikor később megvettem a Jane Eyre-t és kiderült, hogy a Lowoodi árva bizony egy eléggé cenzúrázott változat!:-)

Gabi, szerinted nem vagyunk komplettek?:-) A House 3 évadja feliratos vagy csak angolul van meg? Mert persze csatlakozom Pelléhez, House rulezzzzzzzzzzz!!!! :lol: :lol: :lol:

Nikike, nagyon sajnálom a betegeskedéseteket, az Algopyrin szerintem nem árthat szoptatáskor, akkor nem adnák azt a kórházban közvetlenül szülés után.

Na hív a ded...

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


gabi: aaaaaaaaaaa nem kell nekunk orvos, minek az?????????????????? Ez gyogyithatatlan :P :P :P :P ,de amugy jo gyogyszer idonket energiat ad, es kihuz a godorbol, raadasul veszelytelen a parkapcsolatra. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

KépKép
lmarie
 
 


nikike: gyogyulast, az algopyrint lehet szedni , sot azt mondjak az orvosok, inkabb vegyel be lazcsillapitot, mint nem, mert az elhuzodo laznak rosszabb kovetkezmenyei lesznek, raadasul csokkenhet a tej termeles, mert a szervezet arra forditja az energiat, hogy lehuzza a lazadat, es nem a tej termelesre!!! Amugy nagyon minimalis megy at a babanak a tejjel, csak felfujja a media, ha esszel szedi az ember nem okoz gondot! Szulok orvosok, toluk tudom. Illetve a vedonom azt mondta, hogy coldrex forroitalt ihatok, de vannak a paracetamoltartalmu lazcsillapitok, azokat nyugodtan beveheted, es sok meleg folyadekot igyal!

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok !!

Lányok ! Engem Kiss Zsoltné (Kati) néven találtok (Fót) az iwiw-en .
Naná,hogy még képek nélkül! :shock: ( ott nem kell lekicsinyíteni a képeket ugye ???)

nikike !! Mostmár tényleg gyógyulást nektek !!! :wink:

És mindenkinek akinek sikerült ezt a nyavaját összeszedni !

pelle !! Ok . várom a telcsi számot , én is küldöm az enyémet !! :wink:
Ja , ja !!! És a képeket a talin szívesen nézegetnénk !! :lol: :lol:

Most gyors csak ennyi !!

Puszka nektek !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Hali!

Persela: a dr. House angolul van meg magyar felirattal.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Kati, bejelöltelek! Látom, a te férjed is egy sárdagasztó!:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok !!

persela , frusi !! Megvagytok !! :lol: És tettem fel képeket , sajna nem valami jók.

perselám csak nem a férjed urad is quadozik ??? Az enyém imádja , igaz mi is.

Tündi !! Eltüntek az iwiw-es képeid !! Hol vagy ???


Puszi, Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Kati, enyém pár motorozik, egy időben rendszeresen járt sarat dagasztani, mostanában már nem, de biztos lesz még idő, hogy fog újra...

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Az Uzsoki utcai kórházban szertnék szülni. Tudnátok nekem egy jó orvost (akiben tényleg meg lehet bízni) ajánlani?? Akár nő is lehet.

Köszi
Melinda
gymelcsi
 
 


Adri én meg irigyellek a fél 10-es kezdésért :) mi a hétvégén is 6 ill. 7 órakor már indítottuk a napot, mert fiatalúr akkor már nem akar visszaaludni :? Na és mondjuk tényleg egyszer eszünk, de legalább 3-szor mocorog hogy megsimizzem, megfordítsam, de az tényleg csak 5 perc. Alvás terén tényleg Méri Bazsija viszi a pálmát! Nálunk napközben altatni kell Bencét és max. 45 percet alszik de általában 20-30 perceket. Hát ennyi időm van valamit is csinálni.

Lányok próbálok mindenkit megkeresni az iwiw-en én mildi becenévvel vagyok megtalálható. Jaj nagyon várom már a találkozót. Hugh Grant nálam is jó helyen áll és persze HP-t is olvasok és nézek. Szóval hajrá Romantika :) :) :)

Persela hihetetlen milyen jól csinálod. Én még 1 gyerek mellett is alig tudok takarítani, bár igaz ő nem nagyon alszik és azt hiszem el is kényeztettem egy ici-picit :wink: :wink: :wink:

Na megyek is mert szólítanak :)
Nikike remélem már jobban vagy Algopyrin-ről én is úgy tudom szedhető, legalábbis nekem még terhes koromban javasolták mikor beteg lettem.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Melinda!

Ezen a fórumon mindenki ajánlani fogja a saját orvosát, mindenki (ha jól tudom) elégedett az odafigyeléssel, megbízhatósággal. Az enyém - meg még jópárunké - Lukács doktor. Én már kétszer szültem nála, csak jót mondhatok róla. Ugye, lányok?:-)

Üdv!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok lányok!

Hát ez a nagy romantika igencsak eluralkodott itt :lol: aminek én sem leszek az elrontója, bár ennyire nem rajongok az angol irodalomért, sem Colinért, talán Hugh Grantet bevállalnám :lol: mondjuk én anno Robert Redfordért és Richard Gere-ért (tudom, tudom, nyálas, bár szerintem nem, nálam az Első lovag és a Micsoda nő alapmű, mint nálatok a Bés B) voltam inkább oda...azóta megöregedtek ők is, hihi.

A HP-t pedig nem olvastam, csak az első részt láttam filmen, kövezzetek meg :) Biztos rájönnék én is, h elbűvölő mű, ha egyszer teljes odaadással nézném, de annyira nem kötött le. Bocs :?

Melinda, én Mecsér doktor úrnál szültem, ő rendel az Örsön is, sztk-n. Természetesen elégedett vagyok a munkájával, emberileg is szimpatikus, nyilván legközelebb is nála szülnék. Dicshimnuszt nem tudok róla zengeni, mint a többiek Lukács dokiról, egyszerűen csak korrekt.
Ha lehetne választani, én legközelebb Ross dokinál szülnék :lol: :lol:

Ildi, kint is szoktad altatni Bencét? Legyen az kert, erkély, de ott rendszerint sokkal többet is alszanak a babák, mint 45 perc.

Képzeljétek, megjött, vége a költségkímélő, tamponmentes időszaknak :( és annak rendje és módja szerint a tej mennyisége is lecsökkent, védőnő szerint még visszaállhat a rend. Mindenesetre tegnap Kamilla kétszer is elégedettlenkedett szopi után, gondoltam egye-fene kiegészítem tápszerrel, ne legyen éhes, főként mert jött az este...na hát köszönte szépen és nem ette meg, pedig még éheske maradt, mert a nehezen kifacsart pár kanál anyatejet még jóízűen befalta. De aztán aludt, úgyhogy nem aggasztott a dolog.Hmm, várom a fejleményeket tej ügyben, de felírtak Milupa tejpépből HA-sat, h annak jó az íze, ha nem eszi a sima tápit, ezzel pótoljam ki a kajcsiját.
Hát kíváncsi leszek, h szükség lesz-e rá, ha igen, akkor pedig megeszi-e :shock:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Nagyon szomorú idő van ma és állítólag a hideg is jön. Semmihez sincs kedvem, pedig egy kis takarítás nagyon aktuális lenne itthon. Erik ma valami altatót is beszíhatott az anyatejjel, mert ma eddig még csak enni kelt felt. Szopi után táncoltunk egyet a Dzsungel könyvére, de már ásítozott is közben.... na gondoltam, akkor nem eröltetem tovább a dolgot, "sipirc a kiságyba".

Adri: a mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy a Milumil HA-nak van a legjobb íze. Anno a kórházban nekünk is azt javasolta a csecsemőorvos. Azért remélem, hogy visszajön az a tejci még. Ez a Kamilla micsoda kis válogatós bestia. Egyébként a melltartóbetét szerintem jóval drágább mint a tampon. Valaki használ mosható melltartó betétet? (abból is melyiket?) Esetleg valaki tud valami "nóném" eldobható olcsó betétről? Nekem csak picit cseperészik a cicim (és csak a bal :? ), szóval nincs szükségem extra nedvszívóra.

Melinda: Lukács doktort nagyon sokan istenítik itt (én máshonnan is csak jót hallottam róla), de ha szívesebben választanál női orvost, akkor nyugodt szívvel ajánlom Járányi Főorvosnőt. Én nála szültem, nagyon belevaló, alapos... szerintem nem csalódnál.

Üdv
Gabi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Gabi, én moshatót használtam, mert olyan furcsa állagú lett az eldobhatós, amikor megszívta kicsit magát. Most már nem kell semmi, szinte soha sem szivárog. Vmi nevenincs volt, talán a minimanóban vettem és talán egy ezresért volt a 6 db. Szerintem megéri.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Gabi: nonem melltarto betet: dm sajat termeke, 30 db-os kb 370 Ft volt. Szeritnem ez turheto ar! En ezt hasznaltam, jo volt.

Adri: peldaul en sem rajongok dr. House/ert, mert egy epizodot sem lattam (viszont Hugh Laurie jo volt a Papas-mamasban), HP-ert meg annyira nem rajongok. A konyvet 2-3 reszt olvastam, elveztem, de az elso filmet annyira untam, hogy folyamatosan vakaroztam a harisnya miatt ami rajtam volt es alig vartam, hogy vege legyen a filmnek. Bocs csajok, ilyen is van!:)

Viszont jobban vagyunk, legalabbis a gyerek mar rohogott az apjan, ahogy tancolt neki. Ugy imadom a hangjat hallani, ahogy kacag! Viszont en meg nem vagyok 100 %.

Jud: Aron jobban van? REmelem a legjobbakat! Ti a gyerekkel hogy viselitek? Van eleg segitsegetek?

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok Csajszikák! :lol:

Melinda, én is jó szívvel ajánlom a dokimat, dr. Hajdut, ő is az Örsön az SZTK-ban rendel, és nagyjából azt írnám, amit Adri írt Mecsérről: semmi extra, teljesen korrekt. Hajdunak van egy egyedi stílusa, olykor kissé hangulatember (néha morcos kicsit, máskor meg visongva röhögve jöttem ki a rendelőből), de összességében kiváló dokinak tartom, tudomásom szerint több, mint 30 éve praktizál. Ha amolyan "lélekápolós" dokira vágysz, akkor viszont lehet, hogy érdemes mást választani.

Gabi, a DM-es melltartóbetét (Babylove) szerintem is teljesen vállalható, és nem 2.890 Ft egy dobozzal, mint az Avent... :shock: Én most a Corában vettem valami "mami" vagy milyen nevezetű tökolcsó noname-et, háááát, nem vagyok elájulva tőle, úgyhogy marad a Babylove.

Adri, Hugh Grant?! Hááááát. Szerintem ő kicsit nyálas. :lol: :lol: Dehát ízlések és pofonok. Én nem is tudom, hirtelen nem tudok olyan hírességet mondani, akit úgymond "bevállalnék", ha mást nem, rajongásilag :lol: de ha már mindenképp, akkor én vsz. sportolók között keresgélnék. :lol: :lol:

Nálunk pont ma volt a védőnő, és kérdezte, hogy szülés óta megjött-e már, hát én mondtam, hogy nálam se híre, se hamva. Nem irigyellek... de amúgy én is úgy gondolnám, hogy nincs veszve az anyatej, de ugye személyes tapasztalatom így értelemszerűen még nincs.

Kép
frusi
 
 


Melinda!

Lukacs doki, szupi, de o sem a lelekapolos, tok ugyanazt mondanam, mint amit Frusi irt Hajdu doktorrol.

Adri: ja elfelejtettem, hogy a Micsoda no nekem is egyik kedvenc! Hugommal mindig bamultuk a gyonyoru szelesszaju kisbeka Dzsuliat!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok

Nikike tovabbi gyogyulgatast, legalabb mar javultok!
Aron is remelem jobban van mar, es kijott a korhazbol.

Na en ejszaka majdnem belehaltam egy fejgorcsbe,olyan eros volt a fajdalom, es nem akart kiszunni, hogy ket algoprint es egy katalflamot sikerult benyelnem, plusz apa masszirozta a fejem. Rohogjetek ki, de teljesen olyan pocsekul ereztem magam, mint amikor a szuleskori fajasok jottek ram, pont olyan volt a kozerzetem. Reggel 5 re sikerult is elaludnom, szoval kiraly napom volt.Most meg kelhetek 3 kor, mert a gep hajnalban indul. :?
Ja erre kiderult, hogy elcsesztek a foglalast mert a visszaut 5re szol, mikor mi 9re kertuk. Szoval meg lesz egy kuzdelem veluk. :? De holnap mar otthon leszek. (ha nem szurtak el) :P

A Milumil HA tenyleg a legjobb izu, es osszetetelu! Nalunk az volt az egyetlen amit a gyerek elfogad, pedig probaltuk a Nestle HA-t es a Humanat HAt, elobbitol sugarban hanyt a gyerek, a masiktol fajt a hasa. Az egyik baratnom a Nestlenel dolgozik pont a babatermekesnel, es o is azt monda, h a Milumil a legjobb a piacon. (de ez titok :lol: )

Gabi: engem is erdekelne a Dr. House!

Udv

Meri

KépKép
lmarie
 
 


Hello Mindenkinek!

Nikike örülök, hogy már látszik nálatok a fény az alagút végén.

Áront ma hoztam haza, már jobban van. Anyukám volt itt és segített amíg a kórházban volt, és az anyósom is besegített. Nagyon jól jött, mert a gyerkőcöt nem akartam bevinni magammal és másképp nem tudtam volna megoldani. Mindenkinek nagyon köszi a jókívánságokat!

Adri én is most cseréltem OB-re a melltartóbetétet. :) A tejen nem vettem észre. Egyenlőre... Nekünk BEBA HA van itthon tarcsiban. Annó mondta a doki, hogy ír fel de ne bontsam ki. Még nem nyúltunk hozzá, amolyan vésztartalék. Viszont úgy néz ki bejön a gyerkőcnek a bioalmalé. 8-10 kanállal kap naponta, hogy szokja az ízét. A répalevet kiköpte. :?

Bocs lányok én sem vagyok HP rajongó. Az első részt elkezdtem, de időközben bejött a mozikba uh inkább megnéztem. És az angol lányregények sem a kedvenceim. :oops: Ki is lógtam emiatt a barátnőim közül, mert Ők viszont nagy rajongók. Valaki írta az Üvöltő szeleket... na azt nagyon szeretem. Én vacak Dan Brown olvasó vagyok, és még Ken Folletet szeretem (kivétel a Katedrális). :oops: Azért ugye nem utáltok ki a taliról? :cry:

Na megyek durmoli, mert Méryhez hasonlóan nekem is elég rossz éjszakám volt.

Puszi.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Nekem a párom rögtön rájött, hogy Persela neve honnan jön! Én viszont eddig egy HP-t sem láttam, nem is olvastam... Ez ciki? Épp azért, mert mindenki ugy rajong érte, nekem ellenérzésem lett, anélkül, hogy ismerném a müvet. De lehet, hogy eljön az az idö, mikor befalom az összes könyvet:-) Ti olvastok ilyen fanfiction-ket is???

Persela, én is abba a gimibe jártam, amelyikbe Te:-)

Méri, amugy rengeteget eszem, már ha a bébi hagy...
Nekem csomoszor sir kaja után... Szerintetek más ok mi lehet, ha nem maradt éhes? Remélem nem koplal...

Most én is megyek, mert hulla vagyo!
Jo éjt!

Kép
hiuzka
 
 


Emese más ok lehet, hogy fáj a pocija, de az is lehet, hogy csak érzékenyebb a világra és nehezen szokja a kintlétet. Gondold csak el 9 hónapig élvezte mami pocijában az életet és most kinn van egy kicsit rideg,hideg világban. Nálunk Bence ilyen volt, a hasfájás mellett aztán 3,5 hónaposan mintha elvágták volna nem sírdogált többet ok nélkül. Hidd el ha rendesen fejlődik nem éhes csak kicsit sírósabb. Az elején van hogy ok nélkül bömbiznek legalábbis mi szülők nem tudjuk kitalálni hogy mi van, szegénykék meg csak sírnak...

HP első film szerintem is uncsi volt, pedig a könyv jó. Nekem az első 3 könyv tetszett, aztán kezdett kicsit uncsi lenni. Én amúgy mindent megnézek és elolvasok ami érdekel, nincs kifejezett kedvencem. Dr. House is jó volt és Dan Brown is írt jó könyveket :)
Méri várunk itthon, aztán majd jelentkezz, majd felnézek az égre (hihi) mikor is?

Adri szoktam kint altatni de ott se bír többet 45 percnél :) ez van, újabban meg nem is alszik ha sétálunk hanem nézeget. Tejpép 4 hónaposnak? Tényleg ezt írta a doki? Nekünk mást nem is engednek csak a tápszert. MOndjuk mi Milupa-t eszünk és Bence nagyon szereti pedig szerintem pocsék íze van.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Halihó!

Megint Én :) Most beszéltem Lázár-Cseke Évával és sok szeretettel vár minket 31-én szerdán 2-től a faházban! Lehet készülődni a találkára :)

Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok!

Gabi: ajánlottad nekem Járányi doltornőt. Már sok jót hallottam felőle és azt hiszem Őt fogom választani.
Meg tudnád adni az elérhetőségét?
A magánrendelője érdekelne főleg.
Köszi
Melinda
gymelcsi
 
 


Jó reggelt!

Aki még beteg, annak mielőbbi jobbulást, pihenjetek is sokat, már ha engedi a legkisebb családtag.

Ildi az egyedüli, aki tejpépre reagált, de azért a többieknek is köszi a hozzászólást a Milupához :lol: szóval nem folyékony állagút, hanem a pépeset írta fel.
Ildi, ezek az orvosok és védőnők nagyon eltérő véleménnyel vannak mindenről. Én úgy vettem észre, h a miénk próbál középutat keresni, nem nagyon ajánlgatja a hozzátáplálást, de nem is zárkózik el egy kis almalétől. mivel én is valahogy így gondolom, így nem kell konfliktusba kerülnöm vele és ez jó. Nem azt mondta, h etessem folyton almával, de egyszer egy nap egy kis lé nem árthat már neki - persze figyeljem a reakcióit - és nem díjazná, ha komplett étkezést csinálnék a tejpépből, csak az esti etetés kipótlására használjam. és a HA-s verziót írta fel, nehogy vmi allergia kijöjjön. Tehát még egy fél adagot sem fogyaszt egyelőre majd belőle. Amúgy az almára azt mondták, h ha már 3 hete szívesen eszi lé formában, próbáljam meg jól pürésítve, akkor már majdnem 5 hós lesz, tehát a fokozatosságot ők is erősítik.

Én már azt hiszem, említettem, h Agatha Christie könyveket gyűjtök, van 50-52, a többit nem tudom beszerezni, antikváriumból sem, sajna :? Ha netán van időm, újabban nem meggondolásból kezdek el olvasni, hanem leemelek vmit a polcról, most épp a Jadviga párnáját, de mivel csak elalvás előtt olvasom, így nem igazán haladok vele, pedig tetszik.

Emese, szoktad mérni, h hízik-e a fiúka? legalább egyszer, meg próbaképp mérd le, mennyit evett. Ne rendszeresen, csak alkalomadtán. De ne feledd, nincs etalon, h mennyi lenne az ideális, de azért ne 20-t egyen.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Lányok, senki ne szabadkozzon, a rajongás vagy kialakul, vagy nem, ez van... Ettől még senki se jobb vagy rosszabb, mint a másik.
Egyébként elmondom, hogy a varázsvilág mellett engem rengeteg műfaj érdekel, Dan Brown is pl, meg Follett, de a másik nagy kedvenc Anne Rice és az ő vámpírjai, boszorkányai... Na ezt tegyétek a romantikus irodalom mellé. Most is épp egy vámpíros, vérfarkasos könyvet olvasok, egy sorozat 10. könyvét, és nem mellesleg 1 hónapig rejtegettem saját magam elől a legújabb Vámpírkrónikát, mielőtt szültem, hogy csak a kórházban olvassam el - amolyan jól megérdemelt jutalomként a sikeres szülés után:-))))))))))) Na nézett is mindenki, nővérek, orvosok kérdezgették, hogy ez mi, mikor meglátták az éjjeliszekrényemen az Armand, a vámpír című ópuszt!:-)))))))))))))))))

A HP filmek egyébként szerintem sem nagy durranások, két dolog miatt nézem meg az összeset, az egyik - természetesen - a nagy és sötét professzor (sajna nincs nyálcsöpögtetős szmájli, pedig ide az illene :lol: ), a másik meg, hogy szerintem marha jól megcsinálták a varázsvilág díszleteit, egyszerűen szeretem nézni a kastélyt, meg az Abszol Utat, stb...

Emese, mikor jártál a Majorba?
Ja, egyébként ismerős, amit írsz, én anno szintén dacból nem olvastam el egyik HP-t sem, majd pár éve a mostohahúgom kölcsönadta az első 4 kötetet, na karácsonykor 3 napig azt olvastuk a párommal, én befejeztem egy kötetet, ő elkezdte olvasni, komolyan mondom, aludni is csak akkor mentünk, amikor már elájultunk, átolvastuk az éjszakákat is, tiszta varázslat volt - a szó szoros értelmében. Na így lettem én Potterista - bár már akkor sem Potter volt nekem a főszereplő, de maguk a könyvek rabul ejtettek 1 perc alatt.

Na lelövöm magam, utoljára még annyit, hogy bármilyen film jöhet, ha a meleg és nevetős szemű Richard Gere játszik benne...:-)

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Hellóó!!!

Juhéé, megvan a faház, lányok lehet a recepteskönyvet bújni!:-))) Persela, Te meg forróvonal, műholdas közvetítés!!! Múltkor már azt hittük, épp szülsz:-)))

Ugyan csajszik, az a jó, hogy mindenki más, mást szeret, máshogy rajong, különben jó unalmas lenne a világ! :D :D Agatha Christiet én is imádom, Adri!
A tejpépre azért nem reagáltam, mert azt se tudom, mi fán terem:-))))

Mi is próbálkoztunk az almával, na azt a fejet látni kellett volna:-)))))))))))))))) Banánt mikor lehet próbálni? Talán annak nagyobb sikeres lesz, bár az almát se felejtettük el!


Megyek, mert sír a ded:-)))
Még annyit, hogy lőttem etetőszéket a neten, hurrá, hurrá!:-)

Pussz

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Melinda: írtam privit :wink:

Emese: Erik is bömbizik néha kajci után egy kicsit, főként amikor cumisüvegből kap pótlást. Szerintem azért, mert bár most már szereti a cicit is, de azért számára mégis csak a cumisüveg a legszuperebb, mert abból dől a kaja. Cumisüvegből akármennyit betermel, aztán meg klasszul kibukja a felesleget. A család még 180 gramm betermelés is után megállapítja, hogy éhes, mert még sír, de engem most már nem csap be :roll: . Egy perc után elhallgat és onnantól elégedett... csak próbálgat engem.
Zsombi abbahagyja a bömbit rövidesen szopi után? Ha igen, akkor hasonló lehet a szitu: ciciimádat jó nagy adag falánksággal megspékelve. Ha viszont nem, akkor tényleg lehet, hogy éhes vagy más baja van (nobody knows).

Nikike: remélem jól vagytok, várom a családod jobbulásáról a híreket.
Jud: nálatok is minden ok?
Ildi: szuper csaj vagy, hogy a talit elintézted

A gyerekem kint alszik egyébként az esőben... jól nyomja. Én séta közben jól megáztam, én ki nem megyek már ma. Eriket viszont egy kis eső nem zavarja...legalábbis úgy látom. Képzeljétek főztem és utána még almás-diós muffint is csináltam. Nagyon finom illat van a házban és a sütike is jól sikerült.
Lányok, köszi az infót a melltartó betétről, feltétlenül ki fogom próbálni a DM-eset. Én nem is tudtam, hogy van ilyen olcsó :idea: . Eddig vagy azt a méregdrága Avent-eset (1599/24 db) vagy a szintén nem olcsó Nuk-osat (1399/24 db) használtam. A szemetek... hogy képzelik, hogy ilyen drága termékeket csinálnak :twisted:

House rajongók: megpróbálom a talira valamilyen formában elvinni a sorozatot (apának kell majd segítenie).
Ja és ma éjszaka jöttem rá -szoptatás közben-, hogy mi is az a HP :idea: :oops: 8)

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Hello!

Köszi a kérdést, alakulunk. Apát itthon ápolom.

Nálunk is kint alszik a gyerkőc. Na nem az esőn, hogy nagyra nőljön, csak teraszon a tető alatt. Egyébként a magas páratartalom miatt jót is tesz neki állítólag.

Emese én (sajnos) utólag olvastam egy könyvben, hogy a gyerkőcök 4-5 hetes koruk körül sírnak a legtöbbet. Akár napi 4-5 órát. A miértre már sajnos nem emlékszem. Szóval ha már mindent sorra vettél, amit ilyenkor szoktak, és amit a lányok már leírtak, akkor lehet, hogy csak a 4-5 óra kitöltése miatt bömböl. :) Ha ezt én akkor tudtam volna, biztosan kevesebbet stresszeltem volna azon, hogy mit csinálok rosszul.

Gabi a HP nem nyomtatókat meg egyéb IT kütyüket gyárt???? :shock: :D

Most látom, hogy pont ma vagyunk négy hónaposak. Teszek is egy gyertyát a délutáni almalevébe. :)

Na pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Lányok, segítség! Aki használt ilyet: ki hány hetesen/hónaposan tette a gyerekét először kenguruba? Esküszöm, nem emlékszem, a Márkkal mikor kezdtük használni! A Léna még csak 5 hetes, viszont gyönyörűen tartja a fejét, a hátát még nem annyira, de ha jól felöltöztetem, tartja azt a 100 réteg ruha...:-)
Tippek, tanácsok?

Előre is köszi!

Judit, a gyertyaszálon az almalébe hangosan felnevettem!:-)

Pelle, én hamar az alma után adtam a Márknak banánt, anyáink idején az volt az első/második gyümölcs, amit nekünk adtak, összeturmixoltam anyatejjel, úgy kapta, akkor még szerette, jó édes volt. Ma már meg nem enné...:-(

Bejelentkeztem a doktor bácsihoz 6 hetes kontrollra jövő keddre. Rohan az idő, még csak most szültem, oszt most lehet kezdeni fogamzást gátolni. Tényleg, azt ki hogy oldja meg?

Na, kérdések megvoltak, jöhetnek a válaszok:-)

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok Csajszik! :lol:

Huhhh kicsit kemény volt a mai napunk... nem tudom, Lillácskának a foga jön-e, vagy ez a bolond idő a baja, de egész nap olyan nyűgös és rosszkedvű volt szegénykém... :cry: Csak erre a két dologra tudok gondolni, mert amúgy egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki beteg lenne... :shock: majd szétszakad a fejem, szerencsére most alszik a kisasszony.

Látom, többeteknél aktuális a hozzátáplálás, és mi kicsit előrébb vagyunk, leírom, nálunk hogy ment / megy:

Mi 5 hónapos koráig (mínusz 2-3 nap) vártunk a hozzátáplálással, majd így haladtunk:

0. fázis: (ez még 5 hónapos kor - 1-2 hét körül lehetett) pár kanál almalé, de bevallom, Nekem az a fajta nagyon-nagyon óvatos bevezetés, hog első nap 1 kanál, másnap 2, majd 4... szóval az már túl óvatosnak tűnt, így adtunk neki, amennyi jólesik. Volt olyan nap, hogy úgy jött ki a lépés, hogy nem is kapott almalevet.

1. fázis: mi biza' kipróbáltuk a bolti (Hipp) körtepürét, amire az van ráírva, hogy 4 hónapos kortól. Gondolván, hogy már 5 hónapos is elmúlt a gyerek, mi baja lehet. Persze fokozatosan adtuk neki, Aventes pohárban mérve olyan 20-30 mililiternyit.

2. fázis: otthoni reszelt alma (nagyszülők hatalmas örömére, hogy végre ők is etethetik a drága imádott legelső kisunokjáukat). :lol:

A körtét és az almát is nagyon szívesen fogadta, minden nap csak 1 étkezésre adtunk neki, tulajdonképpen desszertként, szopi után. (Kicsit vártunk mindig, hadd ülepedjen le a pociban a tej).

3. fázis: ez van most, tulajdonképpen az igazi "próbálkozós időszak". :lol: Eddig már ettünk almát, körtét, krumplis almát, őszibarackos almát, sütőtököt, és ma finomfőzeléket is. (A krumplis almán és a natúr almán kívül mindent "bolti" formában, éljenek a modern anyukák...) :lol: :lol:

Tegnap járt nálunk a védőnő, és mondott egy csomó okosságot a főzelékevéssel kapcsolatban (így 6 hónapos kortól), összeírtam magamnak Wordben, ha vki szeretné, szívesen elküldöm mailben.

Kép
frusi
 
 


Persela, általában 2 hónapos kortól javasolják a kengurut, illetve amikortól a baba függőleges állapotban is jól tartja a fejét.
:wink:

Ja, banán: én is úgy tudom, hogy általában 2. gyümiként szokták adni, mi csak azért nem adtunk még Lillusnak, mert paráztunk, hogy milyenek ezek a mai banánok, mármint hogy még félig zölden leszedik őket, stb. :shock: (mondjuk különben szétplöttyenne, mire ideér, az is igaz...) De lehet, hogy ez csak a mi paránk ám. :lol:

Fogamzásgátlás: hááát, ehemm... :roll: a dokibácsim felírt Cerazette-et, most ott áll a polcon... vajon így is hat? :lol: de annyiszor hallottam arról a mellékhatásáról, hogy összevissza vérezgetést okoz, hogy nem volt kedvem elkezdeni... :roll: úgyhogy mi amolyan "kőkorszaki" módszerekkel védekezünk ("zokni") :lol: mondjuk amennyi energiánk van ilyesféle dolgokra, hááát. :roll: annyi miatt nem is érdemes Cerazette-ezni... úgyhogy én lehet, hogy kivárom, amíg Lillus teljesen leszokik az anyatejről, és utána visszaállok arra, amit előtte is szedtem (Harmonet).

Kép
frusi
 
 


Frusi, én kérem, légyszi küldd el. A messengeren beállított címemre is jöhet. Köszi.

Bár azért még nem akarom főzelékkel etetni, megmaradunk az almánál, amit szeret, és ennél a pépnél, amit szintén díjaz. Persze mi is csak szopi után pépezünk, mert most du és este már nem elég a tej, tuti, elég konkrétan a tudtomra adja.

Pelle, én golden almát adok neki, az jó édes. És ha az elején Somi grimaszol, az nem biztos, h azt jelenti, h nem ízlik neki, csak hogy furcsa. mondjuk mi sem tartottuk be ezt az 1 kanál, 2 kanál stratégiát, most olyan 20 ml iszik. Csak onnan tudom, mert én is az aventes poharakat használom e nemes célra. Én is úgy tudom, h a banán lehet a második, csak higítsd tápszerrel.

A péppel kicsit gondban vagyunk, mert azért még nem eszik annyira ügyesen kanállal, így mire megeszi azt a 20-30 ml-t amivel pótoljuk a szopit, elunjuk magunkat :shock: Nagyobb lyukat vágtam az egyik cumisüvegén, de szívni meg nem igazán tudja, így én kvázi bespriccelem a szájába, nyomom ujjal a cumi nyakát. Hát lehet, h nem túl higiénikus :lol:
Bár ha így megy tovább, rá kell vennem, h a tápit is megigya.

A földszinti kisbabás anyuka azt mondta, h neki 6 hónaposan jött meg, onnantól a baba nem volt hajlandó szopizni, sem anyatejet inni, biztos megváltozott az íze. na tessék, én még jól állok, nekem csak a mennyiség csökkent le, és talán még visszajön. Iszom ezeket a teákat, meg az urtica urenst is bevetem újra, bár szerintem nem használ ez utóbbi. ha mégsem lesz elég mennyiség, nem leszek elkenődve, legalább 4 hóig csak anyatejet kapott, és én mindent megtettem :)

Persela, 2-2,5 hónaposig nem ajánlott a kenguru. Szerintem várj egy kicsit, h a hátát is tartsa egy kicsit ügyesebben, aztán majd akkor hajrá.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Mi is kőkorszakiak vagyunk, a la nature, de zokni nélkül :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Csupa jo hir, tegnap megmértük Zsombit és mult hét ota 280 grammot hizott:-) Adri: szoval eszik! Ennek örömére ma éjjel 12-flk 7ig aludt. Ugy érzem magam, mint aki egy wellness hétvégét töltött valahol:-)
Ma itt volt a dokinö meg a védönö is, és ök is mondták, hogy a kaja utáni sirás egyáltalán nem az éhség jele! Persze ha lemérem és 100 körül eszik, akkor én is megnyugszom kicsit, Gabi, engem sem lehet igy egy honap elteltével csak ugy becsapni!!!
Lehet hogy az van amit Judit és Ildi mond, az ok nélküli bömbi+hogy tartsák magukat a napi 4-5orahoz. Azért nálunk erröl még szo sincs, Zsombi jo baba, csak én vagyok ilyen pánikolos, amit most már le fogok vetközni!
Gabi, a dm-es betét szerintem is jo, meg a gyogyszertárban lehet kapni 500 ft körül Fixies nevüt, kicsit drágább de az még jobb talán- persze én is inkább az olcsobb dmeset veszem. Éjjelre meg tökmindegy, mindig elönt a tej. Ilyenkor rájövök, hogy ennél több bizonyiték nem kell, hogy van tejem.

A védönö ajánlott az urtica mellett egy másik homeos bogyot, tejserkentö: Ricinus communis. Ti ismeritek???

Persela: 1994-95ben jártam a VMG-be, csak egy évet, mert utána a zongora komollyá vált és zenei gimibe mentem át sajnos, szerettem a Majort!
Fogamzásgátlás: én tartok a gyogyszerektöl... csak meg lehet oldani máshogy is, nem???

Kenguru: a hordozokendöt nem probálod ki inkább?

Puszi Emese

Kép
hiuzka
 
 


Sziasztok!

Gabi: koszi az erdeklodest, javulunk! Remelem a talira formaba jovunk. Mondjuk a gyerek tutira!

Rajongas: most eppen Szabo Magda, karacsonyra megkaptam az oneletrajz elso kotetet (Für Elise) en azota oda vagyok erte, mar korabban is kellett volna olvasnom ot! Imadom az oregholgyet. Azt hittem vaskalapos urilany. Fraszt, annyira modern, de megis finoman romantikus, noies. Mar az elso par oldalon erotikus utalasok, na mondom ez erdekes lesz! Nem csalodtam, huszadik szazad eleje, imadom!!!

Kaja: 1-2 kiskanallal en sem finomkodtam, de azert fokozatosan haladtunk, most viszont azt veszem eszre, hogy a gyerek egyszeruen nem akar a cicitol elszakadni, alig eszik mas kaja es szabalyosan koveteli a cicit, hiaba fozicskezek itthon. Most bekemenyitettem, vettem italokat Neki, barack desszertet, milupa tejes desszertet, manner piskotat. Na ez elintezte, annyira edesen majszolta az egesz feje piskotas volt! Banant anyosom szerint 6 hetesen evett a ferjem! Mert taplalo!

Pelle: Somi mar milyen nagy???

Vedekezes: ovszer, szerintem nem kokorszaki!:)) Vibraciosgyuruvel kombinalva eszre sem veheto!:))

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Ja Frusi, elkuldened nekem is a word-ot

Kuldom priviben a mail cimet

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello Mindenkinek!

Niki örülök, hogy vagy. Ezek szerint kicsit jobban?

Frusi én is kérek irományt! És én nem is hallottam erről az 1 majd 2 stb. kanalazgatásról. Én a gyümölcscentrifuga tartájából etetem, kb. 5 kanállal kezdtünk, most kb 20-nál tartunk. Én már adtam neki sült almát hűtve, turmixolva. :oops: (csak kicsi kövekkel dobáljatok)
Ti milyen almalevet adtok neki? (ez a reklám helye)

Grimasz volt nekünk is az elején, már nincs, sőőőt ha nem adom elég gyorsan a második kanállal akkor rábukik mielőtt még elérném vele a száját.

Szerb Antalt kihagytam a kedvencekből.

Emese az szép kis teljesítmény!!! :) Nincs miért aggódnod!

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Hát lányok, látom, itt még senkinek nem lett elege a "zokniból"... :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy öreg vagyok, de az a helyzet, hogy mi az elmúlt 6 évben (hacsak épp nem gyerekre gyúrtunk) ezen a módon védekeztünk, és bevallom, az összes kicsi púpom tele van vele, meg az aggódással is, hogy most sikerül a védekezés vagy nem... Úgyhogy én mindenképp vagy tablettázni szeretnék vagy injekciót fogok kérni, majd kedden jól kifaggatom a Lukács dokit, hogy ő melyiket ajánlja. Jó, hozzáteszem, hogy én már a második gyereknél tartok rövid időn belül, és egyenlőre nem akarok harmadikat, így szeretnék valami tuti megoldást, hogy végre nyugodtan lehessek a párommal. A szoptatás egyébként nem tuti fogamzásgátló, ezt csak azoknak írom, akik esetleg ebben bíznak. Nagyon sokan lettek már terhesek a szoptatás elején, mert ebben bíztak.

Hozzátáp: az én tapasztalatom az, hogy az 1 kanál, 2 kanál nem működik, nálunk legalábbis nem működött, első nap 1 kanál, második nap több, legközelebb egy fél üveg bébigyümipüré - ez volt a Márk tempója. Soha nem volt hajlandó az új kajákat "kipróbálni", ha valami izlett, abból rögtön bezabált és pont. Soha nem lett semmi baja...

Megyünk 10-re csecsemőgondozásra, utána jelentkezem.

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok !!

Csak gyors bekuk. ! Látom gyógyulgattok !!! :lol:

Mi meg éppen fordítva ! Merdzsó elkezdte még pénteken ezt a náthás torokfájós izét , de hétvégén nem sikerült kikúrálni úgy-hogy tegnap orvos .

Apa is elkapta ! És most úgy néz ki Diuskám is ! Megyünk du. orvoshoz , hogy gyors túllegyünk ezen és kikúráljuk talira !!

Puszika , Kati és

Ui.: UH-n minden rendben !!

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok

Lányok, aki Csapó dokinál szült, minden infó érdekelne!

Megtennék azok, hogy írnak róla, amit csak tudnak......nekem privibe...és nem ide..., mert ide nagyritkán jövök csak fel! :(

Nagyon megköszönném így előre is! :)


Elizabeth

Kép
elizabeth25
 
 


Hali4

Judit! Miert koveznenk!? Sultalma finom, semmi baja nem lesz a gyereknek!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?