Új privát üzeneted érkezett!

Maja! Télleg jó, hogy nem veled történt a kocsi-mizéria. Nem hiányzik az most neked. Elég a munkahely.

Hát jó lenne, ha az a fog már kint lenne! :)

Eni! Pihenj csak jó sokat, amikor tudsz.

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Eni!

Mi is ezt csináltuk. Sőt, én még konyhabútort törölgettem 38 hetesen létráról, csavarhúzóztam, ilyenek. :)
Biztos elmegy a lakás is, csak bízni kell benne. :) Én a fő pozitív-gondolkodó antinő! :)
Valamelyik nap eszembe jutott, hogy eski előtt arról faggattalak titeket, hogy a tüll csak fehérben létezi-e... :) :oops:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Hali!

Gazemberem alszik! Bár mit várjak tőle, hiszen 14 órát aludt nekem 1 kajcsival. :lol: Már 5 napja átalussza az éjszakát!!!!!!!!!!!!!!! Erre vártam. Persze én nem tudok aludni, de az mellékes... A kiságyában alszik olyan éjfél -3 körülig, majd kicsit mocorog. Még mielőtt felkelne magunkhoz veszem és reggel 5-ig alszik nyugiban.
A husit még mindig nem eszi meg. Azaz megeszi, de a pofák, amiket vág hozzá! :? :? Tudom, türelem... Tegnap átjöttek sógornőmék. Szerinte már rántott húst kellene adnom Marcinak. Hát mondom inkább még nem. Tojás, liszt, füszerek stb... Hát nem vagyunk egyformák.

Megkérdeztem a Gabi védőnőket ( ha már itt villog bal oldalt folyton), hogy meddig kell forralni a vizet és jobb-e az ásványvíz. 6 hetes korig kell, ha babavízet kap. Szóval nekünk már nem kell. Írtam neki, hogy mi Szentkirályit veszünk és jó az is. Azért holnap megkérdezem a saját védőnönket is.

Marcinak az oltása olyan, mintha egy pattanás lenne. Kis fehér genny van benne. Szerintem az legalábis.

A mérleg szerint 8,7 kg. Ráültettem. Tök szépen ül már. A bödönt most fedezte fel. Van egy labdája, ami handokat ad ki, ha ütöd, Na, a bödön is kap ezerrel, mert még nem jött rá, hogy azt nem úgy kell. De zenél neki, ha sikerül valamit megnyomnia.

Eni, ha ez most megnyugtat, én nem vágyom a helyedbe. Jó dolog a szülés és pozitív maradt bennem is, de most valahogy nem vágyom rá!

Kriszti, Zsombinak is jó sokára lett foga. Mi is kezdünk vele szenvedni, de még nem olyan vészes.

Tegnap kicsit átrendeztük a szobát, megyek és még a maradék lomot helyre pakolom. Mennyi sz@ra van az embernek!

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 

 
 

Néha én is úgy vagyok, hogy amikor Lili átalussza az éjszakát én hősiesen virrasztok- várva, hogy mikor ébred fel!! :lol: :lol: :lol:

Nem próbáltátok még ezt a Frutapura gyümölcsdesszertet? Van olyan amit már 4 hótól lehet adni. Nem tudom mennyire lehet más, mint az üveges gyümölcspüré :!: :?: :roll: Az árában biztos, hogy eltér. :shock:

KépKép
editmaci
 
 


A mai nap is ügyesedett Lili: már próbálja magát felhúzni négykézlábra! Olyan aranyos, közben lóg a nyelve mint egy kiskutyának! :P :P :P

KépKép
editmaci
 
 


nekünk azt mondta a védőnéni, hogy zsombi lehet kihagyja a kúszást... :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


frutapura: k drága és féladag a többihez képest.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Nálunk is volt ma a védőnő. Egész sok okosságot mondott, legalábbis a kérdéseimre választ kaptam. Azt mondta a sütőtököt meg a répát nem szabad túlzásba vinni, mert besárgulnak tőle a gyerekek mint a kínaiak. :shock: :D
Ma egész szépen evett a sárgarépa/krumpliból.Nem is ivott utána csak vagy 60 ml tápszert. Már két napja megint jól eszik, így vége a parának részemről. A védőnő szerint nagyon jól néz ki Lili, nem kell, hogy ettől ducibb legyen. :P

Kriszti, te miket adtál már Zsombinak? A krumplit megeszi már?
Nem teszel fel Zsombiról képeket a képtárba? Olyan kiváncsi vagyok már rá! Olyan nagy haja van neki is! Lilim a legkopaszabb, bár már kezd "borostásodni" a feje! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Orsi,néztem Marcinak is a képeit! Olyan nagyfiú lett már ő is! :D :D :D
Tiszta cuki!

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Igen, Edit, már megeszi a krumplit, de a kecskemétis paradicsomos krumpli nem kell neki, szerintem nagyon savanyú. Viszont tönkrement a mixerem, beadta a kulcsot, Zoli szerint zárlatos lett. Levágta a biztosítékot, azóta nem megy :( :evil:. Így most nem tudom, meddig, de üvegeset kap majd Kisember. Igyekszem a képtárat bővíteni.
A karotin miatt kell figyelni majd a sárgarépát/sütőtököt. Van egy ismerősöm, ő mesélte, hogy besárgult a gyerek orra, mert az anyja sok sárgát adott neki... :) Viccesen nézhetett ki. Szerencsére nem olyan, mint a sárgaság, szóval, nem kell betojni miatta. A másik, amivel majd vigyázni kell, az a paraj/sóska, mert elég sok benne az oxalát, ami a kálciummal sót képez, ami pedig a vesékben rakódik le. Szóval vesekövet okozhat. Csak olyan jól esett, hogy tudományoskodhattam... 8) :oops: :cry:
Csütörtökön megyünk méreckedni, aztán szombaton haza anyáékhoz 10-12 napra, Zoli hagy tanuljon a szigorlatára. Szóval 20-tól nem leszek... Tessék majd nagyon hiányolni... :wink: :D :lol:

Puszi: K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok,

Kriszti érezd jól magad anyukádéknál. Mi szerdán indulunk. Nagyon korán. :cry: Egyébként folyamatos éhséget hozol rám! Paradicsomos krumpli... nyami - nyami.

Ma volt megbeszélésem a fönökömmel. Február elsejétöl nem dolgozom tovább!!!!! Két hónapja el se hittem volna, hogy így fogok ennek örülni. :D :D :D

Úgyhogy már csak 4 napot kell dolgoznom, mert közben még szabim is van.

Pénteken megyünk 4D-s uh-ra. Már nagyon várom. Remélem a férjemen kívül az anyukámat is beengedik annyi pénzért.

Nem tudom lesz e a héten idöm benézni, mert sürü a program. (Megyünk tesómnak a menyasszonyi ruhát kiválasztani.)
Vigyázzatok magatokra és a lurkókra.

Kép
gabcsi76
 
 


Sziasztok!
Szarakodott a netünk, ezért hallgattam eddig. Majd mindjárt visszaolvasok, hogy miről maradtam le 8) . Sokat írtatok?
Nálunk egy hét alatt 4 foga jött ki Lilinek :? , na olyan hetünk is volt. Ráadásként folyton f*sik miatta, már centi vastagon kenem a fenekére a Sudocremet, és mégis piros. Egyéb ölet? Már önállóan feláll kapaszkodás nélkül, rámutat arra, amit szeretne, vagy ami felkeltette az érdeklődését, és pakol, és pakol és pakol :lol: :lol:
Na, húzok olvasgatni :wink:

KépKép
pedina
 
 


Sziaztok!


Marci ma lett fél éves! Nem tudjátok hová lett az a fél év? Mintha 2 hónapja szültem volna!
Adatok: 8550 gramm és 72 cm!

Tegnap buszoztunk. Átmentünk nagyohoz Tokajba. Olyan szép idő volt. Semmi gond nem volt. Kicsit megrátuk a függönyt, nevetgéltünk mindenkire. Nem is hittem volna, hogy ilyen nyugis lesz. Olyan 25 perc volt az út.

Honnan szerezzek brokkolit, spárgát és tököt? Szerintetek jó a fagyasztott? MOndjuk az Iglo? Marcinak kellene. Meg a bio mennyire bio? Apósom szerint, aki világ életében a földdel foglalkozott, felejtsem el, mert nincsen olyan, hogy bio. Vagy a földet kell kezelni, vagy a cuccot. Miskolcon ott a Tudomány ésTechnika házában volt régen biobolt. Az megvan még? Ott vannak ilyenek?
Rizs is mehet neki. Főzzem meg és turmix + gyümölcs mondjuk? Sima rizs, bio rizs, rizsliszt? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Mit adjak neki enni?

Marci orra simán sárga volt, most tudom miért akkor. Mi répalé függők vagyunk és a sütőtök is mehet ezerrel.

Ma májat próbálunk enni, de szerintem, ha nem kellett neki a hús, akkor a máj sem, mert intenzívebb az íze!

Majd még jövök! :lol:

Ja, 6. éjszaka is végigaludva! Most a kiságyban alszik. Bent és kiságyban! Ki érti ezt a gyereket?

Kép
tokajkincse
 
 


4 fog egy hét alatt??? Behozta Lili a lemaradását. Nagyon nyűgi volt? Az éjszakákat hogy vészeltétek át?

Lilinknek visszatért az étvágya. :lol: Úgy látszik nála lesznek ilyen időszakok, hogy 1 hétig diétázik! Ma reggel is bevágta az egész adag tápszert, utána még szinte két óra sem telt el, már ettük a gyümölcsöt. :roll: Most éppen alszik.
Most egyébként a legújabb változás amit észreveszek rajta, hogy ha valami baja van, vagy nem tetszik neki egyből hangosan sír. Nincs nyöszörgés, nyígás hanem rögtön a keserves sírás. :cry: Remélem ez is csak átmeneti, mert olyan rossz, hogy amiért eddig csak kiabált, azért most egyből sír. :shock:

Orsi, boldog fél szülinapot Marcinak!
Kép

KépKép
editmaci
 
 


Szerintem megvan még a biobolt, bár én még soha nem jártam ott. Nekem azt mondta a védőnő, hogy a fagyasztott dolgok mehetnek nyugodtan.
A Nestlének van rizses tejpépe, az nem jó? Az azt hiszem 4 hótól adható.

KépKép
editmaci
 
 


Láttátok már az új dm-es szórólapot? Egész sok babás termék akciós most. Többek között a Hipp-es bébiételek( 6, 8 hós), és van Liberó pelenkából big box, amiben 120 db. pelenka van 5500 ft.-ért.

KépKép
editmaci
 
 


Edit, valami miatt nem jó nekünk a rizses tejpép. Taalán tejpor van benne. :?:
45 ft-ra jön ki a Libero darbja. Az olyan jó? SZerintem a sima csomagossal is annyi,nem? Bár én mostanság mindig 50% dm kuponnal vettem, most meg 20 % rossmannal, így nem tudom. A dm beújíthatna megint valami akciót! Mármint ilyan 50 % kupon, vagy ilyesmi. Szép kis álom, mi?
A Hipp a rossmannban általában 229. Legalábbis a 4 hós gyümik. Az ital meg 209. A dm-ben 249 az itala. Jó kis árkülönbség. A jó múltkorába volt 179 ft a gyümi és 159 a pia. Akkor kellett volna venni sokkal többet. De ki tudta, hogy ennyi fogy majd belőle.

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Isten éltesse Marcit! :)

Hippes kaja: ma vettem spenótos krumplit, mert ugye a vas miatt kellene ilyet ennie. Hát még jó, hogy nem köpte rám. Be se vette a szájába!!! Szörnyű! És tejszín van benne, meg tejpor :!: :!: :!: De a kecskeméti gesztenyés husi lecsúszott a torkán simán! :) :)

Mi ma vagyunk másfél éves házasok! :)

Rizst lehet adni, mert valamivel sűríteni kell, nem lehet mindig a krumpli. Én tegnap próbáltam, a turmixgépem bánta... Mindegy, holnap, vagy holnapután visszaviszem, mert kellene sürgősen, hogy tudjak kaját csinálni. Bár most vettem sok üvegeset.

Hétfőn kihaingáltam egy csomó anyatejet, mert bedurrant az agyam, amiért már nem fértünk a fagyasztóban tőle.

Most mennem kell, sziasztok!

Ui: Edina, jó hogy vagy!!!

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Mindenkinek mindenféle boldog hófordulót! :lol: :lol: :lol:
Nagyon jó, Edi, hogy vagy... végre! :wink:

Kittina, jó hogy mondod, mi is nemsokára másfél évesek leszünk... hihetetlen! :shock:
vbea
 
 


Mindenkinek, mindenre ami most aktuális vagy az elmúlt hétben volt:
sok boldogságot. :wink:
Edit! Én bevásároltam a DM-ben babacuccokból, a Niveás popsitörlő triopack is nagyon jó áron van. Nem volt valaki Tégelben mostanság? Effektíve ruházkodnunk kéne, néhány melegítő ráférne Lilire. Ja, most vettünk neki téli cipőt, egyrészt aktuális volt a méretváltás, másrészt meg ami van neki nem bundás, és nem bízom abban, hogy az idei tél érdeklődés hiányában elmarad, szerintem csak késik. Meg ugye téli vásár mindenhol. Aha. Alig kaptunk a lábára, mindenhol közölték, hogy ez a maradék, és már nem is várnak téli árut, mert a tavasziaknak csinálják a helyet. :shock: De irtó csajosat vettünk: pillangós csizmát. Na és persze nem veszek kínai és egyéb "márkát", mert azokban az én lábam is fáj, nem akarom első körben eldeformálni a gyerek lábát.

KépKép
pedina
 
 


érdekes, debrecenbe sose jut el a dmes újság.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Mi hónap elején voltunk a Tégelben, ugyanazok a ruhák vannak, amik a múlt hónapban. :wink:
Elsétáltunk ma a dm-be, otthagytunk egy csomó pénzt, de most tényleg jó dolgok vannak jó áron.
Edina, láttam azt a babylove-os fogkefe csomagot amit mondtál. Tök jó az a kis buzogányos, de még várunk vele egy kicsit, mert szerintem Lili ledugná a torkán. :roll: :shock:

Kriszti, sok boldogságot nektek!
A rizst hogy kell megcsinálni? Vagy van valami rizspor? :roll: Megint valami, amiről fogalmam sincs. :shock: :shock: :shock: :mrgreen:
Én is kifogom dobálni a maradék tejet, mert ha nem itta meg, gondolom a kaja sem kell majd vele. Nem is akarok kisérletezni. Néhány kanál tej miatt dobhatnám ki az egészet.


5 hónapos kor felett már csak olyan bébiételek vannak, amikben hús van??? :roll: Venni akartam néhányat, hogy ne csak a répát kapja, de csak húsosokat találtam.A paradicsomot mikortól lehet adni, mert olyat láttam, hogy paradicsompüré kruplival :!: :idea:

Lili mostanában úgy ébred, hogy bontja maga körül a berendezést:
Kép

Mellesleg mostanában mindig keresztbefordul a kiságyban, arra ébred, hogy a feje a rácsnál, a lába meg lóg ki a másik oldalon. Kis disznóól van körülötte! :wink: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Marci se nagyon fér el a kiságyban keresztben. Persze pillanatok alatt átfordul.
Edit, megkaptam a levelet, köszi!

Kittina! Nagyon oda kell figyelni minden bébikajára. A Hipp oldalán meg tudod nézni, hogy miben van glutén és tej. A Kecskemétis sütőtök-almában is van, a Nestles sárgarépában is. Hogy minek ,azt nem tudom... Italból én a legtöbbet Hippeset veszek, mert abban van répás, almás-répás, de ételből kecskemétit és Mildit. Meg a Hipp áfonyás almát, mert az most a nagy kedvenc.

Nekem azt mondta a védőnő, hogy főzzem meg a rizst és turmixoljam le. Csak én csinálok gondot abból, hogy mit egyen a gyerek? Szomszédunk (Tokajban) a 3 hónapos gyereknek krémtúrót ad, meg tóró rudit, petit danone-t, meg ilyenek. Ja, és tejet. Drága a tápszer alapon. :?:

Másik fórumon olvastam, hogy pl. a Milupa babakeksz ugyanaz, mint a sima háztartási keksz, csak 7x annyiba kerül. :?: Szóval a fruttapura se tudom, hogy jobb-e annyival, mint amennyivel drágább. Elvileg az 100% gyümi, míg a bébiételek vagy csak 40-80%, a többi egyéb cucc. Azt hiszem 4 hóstól banán-alma és alma-körte van.

Szerintem én nem azt a dm-es lapot láttam, amiről ti beszéltek.


Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Edit! Van rizsliszt, én liszt helyett használom Lilinek. Gyümikbe egy időben puffasztott rizst tettem, mostanság már eszik darabosat is, úgyhogy csak jó puhára főzöm és kicsit megnyomkodom villával.
Én innen http://freeportal.hu/babakonyha/ szedtem egy csomó trükköt és okosságot. :wink:
Paradicsomot Lili vagy 2 hónapja eszik. Lehetett volna korábban is, de őt nagyon felfújta. Általános elv szerint a főzelék után egy hónappal jöhet a hús. Lili is olyan 6 hónapos kora körül kapott először, persze csak egy-két nap.
Lili amúgy nagyon szereti a gesztenyét. Karácsony előtt volt a Corában fagyasztott bio gesztenyepüré - no tartósítószer, csak nádcukor volt benne. Azt krumplival kevertem, túrta befelé. Azóta elfogyott, most szintén a Corában vettem fagyasztott hámozott gesztenyét. Abból pár szemet megfőzök, krumplival, Sinlac-kal keverem, meg én már husival is. Lili kapott ilyen tájban kukoricakását is, meg kölespelyhet (DM-ben is van, asszem, nem extrudált, sima pehely) vagy sima kölest gyümölcsökkel. A kölest csak egy éves kortól ajánlja néhány táblázat, de nekem egy dietetikus ismerős mondta, hogy akár 4 hónapos kortól be lehet vezetni, mert nagyon tápláló (tele van fehérjével, ami nem anyatejes babáknál előny), és könnyen emészthető, így nem fújja fel őket. Meg én vettem Lilinek bio kukoricapelyhet, azt jó sokáig beáztattam gyümölcslébe, utána szétturmixoltam. Szerette.
Milupa keksz már csak azért sem lehet olyan, mint a háztartási, mert az csak búzalisztből van, míg ez 7 gabonából és dúsítva van egy csomó ásványi anyaggal és vitaminnal. Az íze is engem inkább az Albert kekszre emlékeztet.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Tízóraira bekevertem Lilinek egy kanál rizses tejpépet. Nagyon ízlett neki, de elsőre nem mertem többet adni. Meg ugye nem is HA, de a védőnő szerint heti 1x-2x ha adok neki, nem lehet tőle baja. Remélem is!! :shock:

Orsi, én is mindig agyalok, hogy mit adjak Lilinek, és ő még nem is eszik annyi mindent. Ma megkóstoltatom vele a sütőtököt, aztán ha az megy, akkor a sóskát, hogy ne mindig ezeket a sárgákat kapja. :wink: A védőnő szerint mehet még neki saláta, spenót, brokkoli, tök. Gyümölcsök közül még a meggy, narancslé, paradicsomlé.

Terhesség alatt én sokat vettem sóska vagy paraj pürét. Szerintetek azok jók babafőzinek is?
Mennyivel jobb lesz már ha lesznek friss zöldségek, nem kell fagyosat venni. :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Most jöttem a fogászatról. Egyre kevesebbet fizetek :D
Viszont elkezdett keményeni a hasam :( Igaz 3 hete nem szedtem a magneb6-ot, de újrakezdem. Elég kellemetlen, estére olyan mint a beton. Tuti a melótól van...Hétfőn megyek a nőgyogyihoz egyeztetni meg is említem. Már csak ez hiányzott. Ráadásul olyan mintha eresztenék :( Lassan pelenka kell? Nektek volt ilyen?

Kép
gnocci
 
 


Edit! Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy inkább mirelitet adok Lilinek, ha nincs friss, mint akár bébiételt is.
HA tápot adsz Lilinek? Mert ha igen, akkor tejpépet is csak azt kéne... Doki felírja 2 éves korig 50%-os támogatással, és így még olcsóbb is, mint a sima. Amit Lili eszik valami 500 Ft és 7 adag.
Maja! Én nem nagyon keményedtem, azt is csak nagyon a vége felé, de szerintem magnéziumot még lehet szedni, csak olyan hónappal a szülés előtt javasolják abbahagyni. Bár erre Eni tudna friss és autentikus választ adni.
Vizeletcsepegésre gondolsz? Volt.... :? :? Kis intimtorna használhat, mert szülés után egy darabig csak szarabb lesz. :roll:

KépKép
pedina
 
 


Jaja, igen, csepegek :( Még sosem volt ilyen, de kb 3 napja borzalmas. Érzem ahogy a pici lábak tapossák a hólyagom és hogy alig tudom tartani ....
Még rosszabb lesz???? Jézusom :(
Az intimtornát abbahagytam, mert felkel rá Bali...Ha elkezdem akkor tuti beindul. Szerintem tetszik neki, csak aztán úúúgy be tud indulni.
Egyébként majd leszakad a hasam alja most per pillanat, Csak akkor esik jól felállni, ha tartom alulról. És hol van még a vége :) Igaz ez azért van, mert beizgult a Bach toccatara :D

Kép
gnocci
 
 


Vörösáfonya elvileg jó hatással van a hólyagra és az azt környező izmokra. Én aszalt változatban rágtam sokat, nekem ízlett. Meg van lekvár is, lé is.
Halgass valami kis lágy Chopint, hátha azon elandalodik :wink: :wink:

KépKép
pedina
 
 


Köszi!!!!!
Hú, pont tegnap néztem az aszalt vörös áfonyát a zöldségesnél. De féltem hogy meghajt mit az aszaltszilva, arra meg nincs szükségem :D Kipróbálom!
Szégyellem magam, mert mióta terhes vagyok néha annyit nyígok :oops:

Kép
gnocci
 
 


Az ilyenkor legális. Mármint a nyígás. :lol: :lol:
Amúgy meg kell is kicsit, mert én egyrészt tök jól voltam, másrészt folyton hangoztattam is, aztán mire kipunnyadtam, senki se vette észre :? , mert én annyira fasza gyerek vagyok... :shock: :shock:
Úgyhogy én minden kismamát arra biztatok, hoogy csak punnyadjon nyugodtan, úgyse tart sokáig. Amúgy meg a fizikai változások is jönnek, ezeknek 10%-a sem kellemes, és azért az életünk párjának általában nem nyígunk az aranyér meg az inkontinencia miatt. :lol: Gyere, nyígj nekünk, mi tudjuk miről beszélsz. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Edi, de édi vagy! Ilyen biztatásokra van szükségünk...

Maja, ezért vagyok rém mérges mindenre és mindenkire, aki a terhességet valamiféle szent állapotnak állítja be. SOHA nem mondtam senkinek, főleg, ha közeli családtagok kérdezték (anyós remekelt ebben), hogy virulok és repkedek. Mindig azt mondtam, hogy tök örülök a babának, édes meg minden, de azért nem lila köd. Láttad volna a reakciókat! Most balerinához méltatlan bokáim vannak seprűvénákkal és vízpárnákkal. Vizelet sokszor nemhogy csepeg, de ... no comment. A hasamtól nem férek sehol, leverek mindent. Levegőt nem kapok, rennie-t kapkodom napi 2x. És igen!!! Szedd nyugodtan a magne b6-ot, egészen a 9. hónap elejéig. Utána is csak azért ajánlott abbahagyni, mert esetleg "fájásgyengeséget" okoz, de babára nem hat károsan. Én azon éltem. Haskeményedésre a legjobb egyébként a vízszint, leginkább baloldali fekvésben, dvd, nasi. :lol: :lol: :lol: Meddig dolgozol még?
vbea
 
 


Ja, még valami. Ne szégyelld már magad semmi miatt! Mellek duzzadnak? Tényleg, Pamela-Gabcsi hol vagy? Nekem mintha apadnának a melleim. Férj szerint csak azért, mert lejjebb kúszott a pocak - benne meg Beni. :shock:
vbea
 
 


Jajj, csajok! Ti tartjátok bennem a lelket :D
Nekem senki nem hiszi el milyen megterhelő terhesnek lenni...Igen örülök Balinak, mert ugye eddig nem jött össze de hát azért nem vagyok szuperanyu!
Mikor folyik a nyálam alul és felül, izzadok mint egy ló -guszta vagyok :D A lábam már eleve seprűvénás és visszeres meg zebracsíkos, úgyhogy nálam nem fog látszódni a + mennyiség :roll:

Legalább a tejem nem folyik - még :D

És mikor mindezt benyögöm :D :D :D Akkor mindenki furán néz. Anyu meg-ja, olyan nekem is volt! de ki lehetett bírni-na kösz :D
Akinek friss élményei vannak az szokta mondani hogy fel a fejjel!

Na tépek haza, mára elég volt. Holnap pihenek-nem jövök be.
Márciusig tuti dolgozom, mert könyvírás van, meg óraátruházás és egy konferencia. Azt nem hagyom ki, mert egy darabig tuti nem megyünk sehová. Talán augusztusban...
Köszi a megnyugtató szavakat! Azt hittem én fogom fel hülyén a dolgokat-már kezdtem megilyedni hogy valami pszihés bajom van :D
Azért jobb lesz ha már kint lesz- ugye?

Kép
gnocci
 
 


Hogy a bánatba ne lenne megterhelő. Csak a magazinok meg a terheskönyvek erről nem írnak...Valamikor vagy két napig ezen csámcsogtunk itt a csajokkal, hogy milyen negatívumai vannak a terhességnek. Amolyan "röhögünk a nyomorunkon" stílusban.
Persze imádjuk a gyerekeket, nem is ez a kérdés, de ne kelljen már üdvözülten mosolyogni 9 hónapig. 8) Pláne, amikor itt nyom, ott szúr, emitt folyik, amott duzzad.
Amúgy idővel erre nem emlékszik az ember, vagy max. felidézve jókat röhög magán utólag. Pl. döbbenet, milyen pingvinmódra jártam, most már vicces, akkor bőgni lett volna kedvem. Meg, hogy mire felértem a negyedikre, négyszer aludt ki a lépcsőházi világítás. :lol:
Amúgy Eninek szoktam mondani: a szülés is csak egy naig tart, és másnap már nem emlékszel arra, hogy milyen cefetül fájt. :wink:

KépKép
pedina
 
 


Nem kell emelt fővel járkálni, főleg, hogy akkor nem látod a lábad... Persze, mindannyian örülünk a babának. Legyen ép és egészséges. De nekünk a puszta ténytől, hogy bennünk él és növekszik, nem lesz jobb. Fizikailag nem. Maja, el fog múlni. Alig várom, hogy szülés után felkelve (vagy 1-2 nappal később) lássam a bokámat, ahogy Edit is ígérte... :lol: Meg lemenjen a víz, meg miegymás. Olyan örömmel fogok a mérlegre ugrani, hogy na! Beszarok, hogy régen a lélektani határ 60 kg volt, most, ha annyi leszek, Victoria Beckham-nek érezhetem magam. :wink:

Beni, nem hallottál semmit. :roll: :oops: Szeret anyukád nagyon. Akkor is fog, ha kinn leszel és egy bömbizsák leszel. :idea:
vbea
 
 


Igen, a terhesség szépsége mellett tényleg sok az olyan dolog ami kellemetlen, megterhelő. Lassacskán elmúlnak, elfelejti az ember őket, de amíg tartanak nem valami kellemesek. :? :(

Maja nekem is elég hamar elkezdődött a "hasam leszakad" érzés. Egy idő után megszoktam. :? Olyan volt, mintha folyamatos izomláz lett volna benne. :roll: A vizeletcsepegés a szülés után nekem is fokozódott, tök sz@r volt.

Eni,már csak 10 nap :!: :?: :roll: :shock:
Amit ígértem, úgyis lesz! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Hát 48 kilósan én se hittem volna, hogy valaha az lesz a vágyam, hogy 57-re lefogyjak. :lol: :lol:
Nekem a terhes lábamra saját diagnózisom volt: Fiona-szindróma. :lol: :lol:
Jön valami nagy szél meg front, Eni, drágám... :lol: :lol:
És mutatnám a mai attrakciót:
Kép

KépKép
pedina
 
 


Edina! Nagyon ügyes Lili!

Na igen, aki szerint a terhesség csodás 9 hónap, az sose volt terhes. Én nagyon utáltam ezt a szót: terhes, de a végén télleg teher volt már az állapotom. Nem aludtam, nem kaptam levegőt, nem tudtam rendesen k*kálni, folyton becsorgott... Elég hülye helyzet volt. Aztán az állandó vizsgálatrajárás, a tömött rendelő, kedves rokonok a kismamákkal, akik leültek az amúgy sem sok helyre, én meg nagy pocakkal állva vártam a sorom. Persze jobb volt állni, mert több helye volt a tüdőmnek, de alig bírtam a súlyomat tartani. Szóval jó volt! :( :( De van valami, ami miatt újból lennék kismama. És ez egy nagyon önző dolog. Mégpedig az, hogy eddig elkerült a "havibaj", nyilván a cerazett miatt is. De valahogy nem hiányzik, és ezt az egy tuti módszert ismerem az elkerülésére... :) :D :lol: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!
Kriszti, nekem már megjött, de szinte észre se veszem. Abszolúte nem fáj a hasam, persze a többi kísérőtünet megvan: vízvisszatartás, ingerültség stb.
Hú, a rokonokat én is utáltam. Volt egy csaj, azzal egy dokihoz jártunk, tehát mindig egyszerre mentünk mindenhová. Nem volt autójuk, valami rokon vagy ismerős hozta mindig, és jött vele az apja meg az anyja is. Tehát elfoglaltak 4 széket. :shock: Persze észre nem vették magukat soha.
Az én személyes kedvencem az volt amúgy, hogy a dokim a végén már a kórházba hívott minden vizitre, nem a magánrendelőjébe, így mindig volt bent 2 asszisztens, de a vizsgálat után a doki segített feltápászkodni, a két nyanya meg nézte... :shock:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Lili ma olyan korán kelt. :? Még hét óra is alíg volt. Olyan lusta voltam, egy kicsit még odavettem magamhoz. Az eredmény: többször letépte az orrom, a fülem, néha beleakadt a szemembe, hajamba. :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Ahogy abbahagytam a Cerazette szedését néhány napon belül nekem is megjött. Most még elég kevés volt, és szinte meg sem éreztem. Nem bánnám, ha maradna is így, mert egyáltalán nem hiányzott. :roll:

Hát én nem is azt utáltam, hogy sokan voltak, hanem, hogy némelyik família( kb.4-5 tagú) milyen szagokkal érkezett. Na, én attól tudtam volna elájulni. Borzasztó volt! Egyébként nem irigylem a dokikat, hogy némelyik nő milyen ápolatlanul megy hozzájuk. :shock: :?

Kriszti, utólag is boldog hónapfordulót Zsombinak!

KépKép
editmaci
 
 


Még mindig egyben. Ahogy a dokim mondja, mit akarok 27-ig?! :lol: Úgyhogy nem is reklamálok még legalább egy hétig. Még át akarom élni a költözést. Ha eddig nem jött baba, akkor most már bírja ki! Főleg, hogy hétfőn jönnek upc-t költöztetni, azt még jó lenne asszisztálni. Utána mehetünk. :lol: Derékfájás megvan. De már nem is figyelek rá. Levágom magam az ágyra. Még jövök.
vbea
 
 


Sziasztok!
Nem volt gépünk, vmi megadta magát benne.

Eni! Hamarosan életed legszebb pillanatát élheted majd át. Most kicsit irigykedem.
Igen, a terhesség a vége felé eléggé húzós, bár nekem nem volt vizeletcsepegés, lábdagadás sem szerencsére, csak olyan bálnának éreztem magam hogy na. A magne B6-ot én is sokáig szedtem, no meg a Renine-t is, nagyon égett a gyomrom, meg a nyelőcsövem, torkom is.
Nekem "magától" nem jött meg, ahogy szoptatás után befejeztem a cerazette-t, áttértem a régi gyógyszeremre, és így már rendje módja szerint jön meg.

Kriszti! Bolgog hófordulót Zsombornak!!

Lili baba nagyon ügyes!

Zsombor üdvözöl mindenkit:
Kép

KépKép
sz.szilvia
 
 


Szilvi, de jó, hogy jelentkezel! Zsombi nagyon nagy már! Húha... :lol: Nos, várom én már azt a pillanatot. Képzeld, szombaton lesz a költözés. Folyamatosan te jutsz eszembe. :shock:

Lilit meg sem dicsértem. Ő meg álldogál, rohangál, rámol, pakol. Nagyon édi. Okosbogár. Imádom. :D

Többi csajos és baba? Na?

Ma nagyon front van. Derékfájás. Kómázás, álomszuszékság. És millió telefon: "egyben vagy még?" "Jaj, miért nem vetted fel???" Megáll eszem.

Ja, megsúgom. Edi lesz az első, akinek elmondom, hogy megyek a kórházba. :wink:
vbea
 
 


Hú, egész nap mentem, mint a hülye, közben még a védőnő is beesett. Lili meg egész nap áll. Közben fordul jobbra, fordul balra, leguggol egy játékért, felveszi... Úgyhogy szerintem nemsokára el is indul. :lol: :shock:
Szilvi, Zsombi nagyon vagány. Nálatok hány fog van?
Eni, tudom, mit érzel. Az utolsó két hétben én is csak telefonáltam. Meg e-mailekre válaszoltam. :? Tudod, telefon izzítva, bármikor szólhatsz. Azt nem ígérem, hogy azonnal megírom ide az éjszaka közepén adott esetben, de amint fejlemény van, szólok. :lol:
Asszem én 17-re fogadtam nem? Bebuktam. :oops: :oops:
Barátnőm még nincs 7 hónapos, folyamatosan keményedik és bő egyujjnyira nyitva van.... :cry:

KépKép
pedina
 
 


Mi is találgatjuk a szülinapot. Most gondoltunk bele Istvánnal, hogy ma még "jelentéktelennek" tűnő dátum hamarosan életünk egyik legfontosabb napjává válik. Ki tudja? 18-a? 20-a? 21-e? Vagy 31-e? Bár utóbbit kötve hiszem ilyen fronthullámok közepette. :D

Edi, Rózsa? Tényleg? Már 7 hónapos? Hihetetlen. Azért még bírják ki egy kicsit. Ilyenkor még imádkozik az ember, meg ne szüljön. Aztán meg...

És nem buktad be! Még lehet fogadni. :wink: Védőnőt hamar leráztad? :shock:
vbea
 
 


Szerencsére Lili aludt, így hamar elment. Szerinte már nem kéne HA kaját adnom Lilinek, és nyugodtan habarhatom, meg ránthatom a főzelékeit. :? Még magunknak is keményítővel csinálom... :lol: Pláne a nagy fogyókúránk közepette.
19-én született az apum. 8) Hát, ha Beninek is olyan természete lenne, mint neki, nem lenne könnyű dolgod. :lol:
Mi volt a legkorábbi időpontod?

KépKép
pedina
 
 


Edi, legkorábbit a 4D dobott ki, az január 17 - volt!!! :idea: :lol: A legtöbb "sima" uh viszont állandóan 23-át dobott. Kérdés, hogy Benibaba amolyan ráérős, alig kijönni akarós baba lesz-e. Lehet, hogy 30-án még mindig itt rágom a kefét. Bár a jóslók, keményedések, nyilallgatások egyre gyakoribbak. Eljönnek azok a 10 percesek is. :shock: :shock: :shock:
vbea
 
 


Még életemben nem habartam/rántottam a főzeléket. Ja, étkezési keményítő korát éljük. :D
vbea
 
 


Ja, az utolsó két hetet csak telefonálással, meg e-mail válaszolgatással töltöttem. Ez elég kimerítő volt, mellette meg ugye állandóan ott motoszkált a fejemben, hogy "lehet, hogy ma éjszaka?", amikor reggel felébredtem: "Talán ma?" történik valami? Ráadásul nekem az utolsó négy nap kórházban... Nem volt valami felemelő. :?
Aztán amilyen lusta volt Lili, a végén úgy felpörgött, és néhány óra alatt kibújt! :wink: :lol: :lol: :lol:

Edina, a barátnődet nem fektetik be a kórházba? Még elég korai neki. Remélem minden rendben lesz nála.!

Eni, mi van azzal a kislánnyal, akiért karácsony környékén szorítottunk :?: Jól van már :?:

KépKép
editmaci
 
 


Edit, jó, hogy érdeklődsz. Anyukájával tartom a kapcsolatot. Boró sajnos még mindig kórházban van, intenzív osztályon. Tele szövődményekkel. Még mindig nem tudják az orvosok sem, mire számíthatnak... :oops:
vbea
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?