Új privát üzeneted érkezett!

Sziszike!

Boldog szulinapot!

Vera, Teged meg az Isten eltessen nevnapodon!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello Mindenkinek!

Sziszike, nálunk is, pedig mi hamarosan 4 hónaposak leszünk! Jahhh ha van mitől! :)

Elkezdtem olvasni "A suttogó mindent megold" című könyvet. Olvasta esetleg valaki, vagy csak én hülyítem magam ilyen könyvekkel? Ezt a topic talin ajánlotta nekem valaki.
A másik szuperkönyvet meg a védőnénink javasolta amikor megkérdeztem, hogy hogyan vezessem rá Barnabást az önálló elalvásra. Eme másik remekműnek "Az éjszakai gondoskodás" a címe, és az első negyven oldal arról szól, hogy miért jó ha egy ágyban alszik a szülőkkel a gyerek, a következő tíz pedig arról, hogy a csecsemők nem tudnak önállóan elaludni ezért nyugodtan ringassuk őket kézben. :?
Mondanom sem kell, hogy a két könyv véleménye szöges ellentétben áll egymással a témát illetően.
Szegény kezdő anyuka meg igazodjon ki a pénzéhes, tudományos véleményüket a világgal megosztó gyerekszakértők irományainak nyomán, hogy mint is csináljon.... ha volt olyan elvetemült - ha csak magamról beszélek akkor hülye -, hogy a kezébe vette valamelyik remekművüket.
Na de komolyra fordítva, van bennük értelmes rész is, csak tudni kellene szűrni. Nekem ez nem mindíg sikerül, így nem lettem a témában sokkal okosabb. Vagyis akkor rossz vagy nem hogy kézben alszik el. Szerintem nem ez az ideális, mert ha majd tíz kilós lesz a hátam leszakad, meg egyébként is...
Nektek mi a véleménetek?

Adri, lehet, hogy csak valami nyügije volt aznap, ha korábban nem volt ilyen. Én nem tudom, hogy összeköti-e éjszaka a történéseket, mert próbálom mindíg félálomban elcsípni és megetetni, így sokszor még a szemét sem nyitja ki. De elvben szerintem már képesek rá.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok Lányok!

Úgy látom mostanában sok gyerkőcnek van rossz napja. Nekünk a tegnapi volt csúcszar. Erik folyton nyafogott, sírdogált és a legrosszabb, hogy elutasította a cicit. Már mikor meglátta ordított, mikor pedig a szájába toltam kivörösödött a feje, potyogtak a könnyei és verekedett... együtt sírtunk. Csak a cumisüveget fogadta el. Nekem sem kellett több, irány az internet..."mi baja lehet a gyereknek?"...a gyors diagnózis: cumizavar...a gyereket gyorsan eltiltottam a cumisüvegtől és a játékcumitól. A munkában lévő férjemet (ja, csak egy van) riaztottam, hogy haza ne jöjjön Medela SoftCup etető kanál nélkül (szintén az interneten néztem ki), mert mától a gyerek a cumitól eltiltva. Vett is a Mini Manóban 7000-ért.
Na ez a kanál egy nagy szar, minden kaja a gyerek nyakában kötött ki. A drága lefejt anyatejet csak úgy tolta ki a kis száján... szintén együtt sírtunk. Szóval este már ismét cumisüvegből habzsolt. Volt egy cumisüveg-cumimentes 5 óránk.

Csodák csodájára éjszaka már elfogadta a cicit és pótlás sem kellett.

Légzésfigyelő: én nem akartam venni, mert a rendelkezésre álló információk nem győztek meg a szükségességéről, de a gyerekorvosunk rábeszélt, így béreltünk egyet (szintén a Mini Manóból... rajtunk fognak meggazdagodni). Töredelmesen bevallom, hogy gyakran elfelejtettük bekapcsolni, meg napközben a gyerek a földszinti kiságyban alszik, ahová nem hurcolásztuk és csak akkor riasztott, mikor a nálunk vendégeskedő anyukám az éjszaka kellős közepén kivette a nyűgös gyereket egy kis vígasztalásra. A légzésfigyelőt egy hónap után visszavittük.
Azért Mérit nem irígylem. Szerintem a gyereknél a dokik nem találnának semmit, hisz a hirtelen csecsemőhalál lényege, hogy látszólag tök egészséges a baba, utólag sem tudnak semmi kórosat kimutatni. Na, szerintem Mériéknél a továbbiakban is tényleg feltétlenül indokolt használni. Ha nincs is semmi gond Bazsival, legalább Mérit megnyugtatja a használata.

Jud: Nekem csak a "Suttogó titkai I" van meg, amiből gyakran idézgetek a férjemnek...tökre utálja. Ha beszereznék újabb suttogókat, lehet, hogy a fejemhez vágná. Fenti példám is mutatja, hogy nem jó minden szart összeolvasni.

Pelle: a dokinőnk jól van, az ünnepek nagyon jól teltek neki, családi körben töltötte, teljesen fel volt dobódva. Nem volt egy szülése sem.

Kilók: rám minden terhesség előtti ruhám rám jön, a testsúlyom megegyezik a szülés előttivel. Engem nem izgatna, ha nem így lenne, csak a szopizás menne zökkenőmentesen...mindent megadnék érte.

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 

 
 

Judit!

Én is olvastam a Suttogó minden megold c. opuszt, kicsit vegyes érzelmekkel. Akkor kezdtem, amikor Kamilla mintagyerekként viselkedett, és mivel passzoltak a szokásai a könyvben leírtakkal, ezért tetszett a könyv. Na amióta nem mintagyerek, rájöttem, h tényleg nem minden olyan jól működik, mint ahogy a nő leírja...hogy majd ő csodát tesz! :shock:
Amúgy szerintem is vannak hasznos részek benne, csak nagyon szűrni kell. Ami nehéz, mert próbálgatom, hátha bejön. Aztán mégsem jön be. :?
De én rájöttem, hol hibázik nálunk a dolog: Kami napközben jól bírja a 4 órát akkora mennyiséggel, amennyit szopizik, van is elég tejem, mert gyakran nem is kér már a második mellből, és fejni is tudok. De keveset eszik így ahhoz, h éjjel jobban bírja, így ugyanúgy ébred 4 óránként, eszik és visszaalszik. ha elkezdek trükközni, h cumi vissza, vagy tea, vagy ringatás, csak magammal tolok ki, mert akkor még 4 órán belül is ébred.
Leszámítva néhány nyűglődős éjjelt, amikor más baja is lehet, szabályos 4 óránként ébredt. Beszéltem erről a dokival, azt mondta, ha nem tud/hajlandó többet enni nappal, hát ez van, kelni kell éjjel, mert ne várjam, h ennyitől átalussza majd az éjszakát. Lehet próbálkozni dolgokkal, adott is tippeket, hát majd meglátjuk, eszik-e így este többet.
Elkezdhetjük az almalevet, és ha minden ok, 5 hóstól adhatok neki főzelékeket is -itt egyetértek vele, mert én nem akarom kivárni a 6 hót - de szerinte ha egyszerre most csak ennyiket eszik, akkor sem fog többet változni a helyzet :? Én azért reménykedek, h kicsit javít majd, ha töményebbet is eszik. :lol: Szerintetek?

Visszatérve a Suttogóra, az a napirend, amit leír, nekünk nem ilyen pontos, szabályos, mert nem mindig annyit alszik, amennyit ott leír. Nem is kelünk hétkor másfél órás játékra, meg nem is értem, h lehet olyan, h mindig ugyanannyi ébrenlét után ugyanannyit alszik, este fél 8-kor alvás, stb. De pl. jó az a rész, ami ránk igaz, h addig nem fogja átaludni az éjszakát, míg nem eszik napjában mindig x mennyiséggel többet, kár, h nem tudom rávenni Kamit, h többet egyen.

Az alvásos gyanújelekkel szerintem nagyjából igaza van, csak talán nem működnek olyan jól a babák, mint amilyen terveket ad a megoldásokra. Szerintem se jó, h ringatva altatjuk, de szerintem 4 hósan még nem kell gyökeresen változtatni, bár azért én próbálkozom: beteszem a kiságyba elalvás előtt már, ott nézelődik, stb, így nem kell fél óráig ringatnom, csak 10 perc, és elalszik, és nem is ébred túl korán. A felvesz-leteszt nem nagyon próbáltam, mert alapvetően kami nem sír, ha nem akar visszaaludni, csak elnézelődik, nyivákol, csendben van, megint nyüszög, ezt meg úgy tanácsolja, ha sír. Na most légy okos.

A másik művet nem ismerem.

Nikike, köszi kérdésedet, a kutyák jól elvannak, cukik nagyon, meghirdettük helyi kábeltv-n, és már el is vitték a felét, remélem normális gazdikhoz kerültek. De már egy vagyon volt etetni őket. Hát, hogy roti félék-e...most még hasonlóak, de szőrösebbek, viszont az anyjuk fehér és kuvaszhoz hasonlít :lol: :lol:

Sziszike, kezdetben nekünk is sok kakis pelus volt, aztán lecsökkent kb napi egyre.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziszike: Erik minden pelusa kakis, legalább egy kis maszat van benne. A doktornénink szerint ez nem kóros.

Adri: Kami nagyon ügyes, már én is alig várom, hogy hasonlókkal büszkélkedhessünk.

Emese: én sem akarlak győzködni a bimbóvédőről. agondolod, próbáld ki, max. nem válik be. Én már négy félével is próbálkoztam (Medela, Avent, Lux, Csöpi), egyik sem az igazi nálam.

Vera: elolvstam az összes hozzászólásod itt a topikban, teljesen sorstársak vagyunk. Te vagy a példaképem, hogy talán nem hiába fejek, Erik megszerethet még szopizni. A védőnő ma járt itt, semmi új tanáccsal nem tudott szolgálni, azt mondta, mindent jól csinálok, Nekem ilyen lustácska gyerekem van, akit minden nehézség ellenére imádok.

Ismét puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Á, Gabi, beelőztél...és meg kell, h jegyezzem, h a te hozzászólásaidon, ill. a stíluson, ahogy írsz, mindig jókat derülök.

Én biztos vagyok abban, h nem cumizavar ez nála, mert mi egy időben napi egyszer cumisüvegből etettük, h apa is szórakozhasson, ne csak én, és semmi zavart nem okozott, még mindig a cicit preferálja, pedig néha én teáztatom, és nyilván ez nem a icimből jön :lol: A cumit meg önmegnyugtatásra használják ilyen kicsi korban...basszus, ezt a suttogóban olvastam...viccet félretéve, kami 2 hetes kora óta cumizik, már egyre kevesebbet, többnyire csak altatáshoz kell, amúgy kiköpi. Ne aggódj, majd leszokik róla.
Nem cserélünk könyvet? én kölcsönadom a Suttogó mindent megoldot te pedig az első részt? :)

Kanállal mit kezdjen ilyen kicsi korban? Kami már egész ügyes vele, ezt onnan tudom, h adtam neki titokban pár kanál almalevet :)
És neki is volt ilyen korszaka, h szopizott kicsit, aztán behisztizett, aztán dulakodtunk, megint evett egy kicsit...én is sírtam vele :? szerencsére ez elmúlt. Nálatok is elfog. Szerintem csak bizonyos hormonális változás lehet a dologban, vagy mit tudom én, mi, és ezt nem a Suttogóban olvastam :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Adri: könyvcsere megoldható, majd titokban olvasom...férjem ne lássa. Az én suttogóm szerint is a cumisüveg és a szopi együtt teljesen összefér. A védőnő szerint lehet, hogy Erik valami frontot érzett meg. Szerintem mindig ilyesmire fogjuk, ha nem tudjuk, miért.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


kutya projekt kipipalva, kicsi ehseg miatti nyuszogessel, amit ugy elt tul a gyerek hogy a szentendrei uton hazafele folyamatosan pofaztam hozza, enekeltem amit tudtam, ezeken nagyokat rohogott. Szoval vegul szerencsesen hazaertunk, akkor viszont bekajalt! MEgvaltoztatom az uveges kajarol a velemenyemet, a borjuhusos zsengezoldseges hipp szupi!:)

Jud: a mienk mar 10 kilo:)))) Asszem tudom mirol beszelsz. Nekem csak napkozben kell bazisokat emelgetnem!

Suttogorol: en a titkaiI. olvastam. Gyerekek minden bebi tok mas! Nehogy elhigyetek, hogy egy ilyen recept rahuzhato barkire. Masreszt ez egy amerikai kornyezetben szerzett tapasztalatokra alapulo gyujtes es azert azt lassuk be, hogy sokminden mas az O vilagukban mint nalunk. Mar akkor elhataroztam, hogyha tudok szoptatni, akkor majd a tablazatban leirt idoket betartva fogom csinalni, aztan rajottem hogy ugysem fogok tudni, eljen az optimizmus. Vegul kiderult hogy szopizik Zs. es mar az elso nap szinte folyamatosan cicin volt. Ennyit a leirtakrol. Egyet tartok be! Nem vagyok hajlando naphosszat pizsamaban itthon kuksol es ez mar az elso hetekben is igy volt, mondjuk rohadt faradt is voltam!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Halihóóó:-)))

Méri, nem csoda, hogy nagyon megijedtél!!! :( :( Nekünk is volt bejelzés 2 hónapos korában, nem kívánom senkinek! Azt a vetődést csak lassított módban lehetne megnézni videón! Teljes tenyér a pici mellkasra és ráztam-ráztam, szerencsére, hipp-hopp felébredt! Doki azt mondta, van, hogy ennyire bealszanak, hogy nem vesznek levegőt, na kösz:( Méri, viszont már túl vagytok a kritikus időszakon, ami úgy tudom a 2-3. hónap, amikor az alvásuk átalakul - említettétek páran a Suttogót, ő is leírja, hogyan változnak az alvásfázisok. Szépen fújd ki az orrát lefekvés előtt, ne takard be túlságosan, vegyél ki minden felesleges egyéb dolgot a kiságyból és bizzál a kicsiben! Nem lesz semmi baj!!!!
(Mellesleg az én férjem se kelt fel....:(((( Nagy virtuális ölelést küldök!!!

Hiúzka, le a kalappal!!! Én még sose ismertem egy komolyzenészt sem...!:-))) Mint totál fahangú zenei analfabéta, akit még énekből is felmentettek gimiben, miután előadtam az érik a szőlő, hajlik a vessző etapot(komoly!:-) még inkább felnézek azokra az emberekre, akik csodákat művelnek a hangszereken!!!

Éjszakai nyűgi. Nem tudom, nem kavar-e be ez a tavasznak álcázott tél vége is a piciknél! Kutyások mesélték a parkban, hogy tüzelnek az állatok, azt hiszik, párzási szezon van:-))))
Nálunk is becsúszik egy-egy nyűgös éjszaka, nincs is másnap terített asztal az uramnak, tuti, hogy bebólintok napközben egyet:-))) Na meg ez a mai szélvihar!!! Én az elkötelezett szelektív szemétgyűjtő terézanya babakocsival, egy szatyor papírhulladékkal és egy szatyor színes üveggel a fülemen kiléptünk az ajtón, aztán majdnem elfújt a cúg!!! A lábzsákot is lefújta Somiról, oda is tépőzáraztam mindenhova, pedig nem szoktam, mert macera:-)

Persela, lelkem, mi van veletek, nonstop cici van? Hogy vannak a fiókáid?

Nikike, milyen az "új" családbarát autó? Zsombid már olyan naaaagy!!!! Nem kért még playstationt karácsonyra?:-))))

Adri, szerintem szuper, hogy így számítanak Rád részmunkailag is...! Kamilla pedig egy kis balerina, gratulálok a produkcióért!
Nekünk már régóta van járóka, egy hálós, nem túl nagy, megőrzőnek jó:-))), de jobb szereti a hancúrszőnyegét (ez van írva a habtapira, he-he), rajta babatornáztató, körben a kincsek! Minden nap nagy gesztikulációval előadok neki egy-egy mondókát, a legnagyobb sikere a libapéknek van, meg a kutyafülü aladárnak:-)))) Férjem már csak röhögött, hogy kavargatom a vacsit a konyhában és közben halkan mormoltam magamban öntudatlan, hogy mérges ma a libapék, a kenyere odaég:-))))))) Ha pedig nagy szemekkel ránézek Somira és azt mondom: szöszök-szöszök-szöszök, hangosan rötyög!!! Azelőtt csak akkor visítozott-kacarászott, ha összevissza harapdáltam a zúzáját meg összecsókoltam a pociját:-))

No, ennyi a sominyúz:-))))))))))) visszaadom a szót Bárdos Andrásnak...öööö:-)))

Elsijud, hú, már nagyon közeleg a szülés!!!!!!!

Na menek, mert előre hoztuk este 8-ra a fektetést, aztán addig még pancsolunk egyet az ifjúval:-)))
:D :D :D :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Hello!

Nálam sajnos ezek a könyvek azt váltják ki, hogy ha nyűgös a gyerekem, netán ordít akkor mindjárt magamban keresem a hibát, hogy biztosan valamit rosszul csinálok. :( Vagy én is a frontra fogom. :) Amiből most van nagy jövés-menés.

Gabi miért utálja annyira a férjed a könyvet?

A cumi&cumisüveg nálunk sem zavart be, és a cumi ugyanúgy csak elalváshoz kell, mint Kamillának, egyébként úgy kiköpi, mint a focisták a t...tyit.

Az evés mennyisége szerintem is kulcskérdés a hosszú éjszakai alváshoz, de én nem tudok többet kifacsarni este. A múltkor, amikor kb 300-at dörgölt be cumisüveges kiegészítéssel vacsira, durmolt is kb. 7 órát. Arra gondoltam, hogy fejek napközben és odaadom neki este kiegészítésként. De előbb még feltöltöm a "kimenős" készletet a fagyasztóban. :) Persze megtömni sem akarom, hogy aztán még óriásabb bébi legyen belőle.

Lehet, hogy csak önző, szülői elvárás, hogy aludja át az éjszakát. Bár suttogó szerint, már 6-8 órát kellene aludnia egyhuzamban. :?

Adri azt hiszem én sem akarom megvárni a hat hónapot. Lehet hogy lesz is összetűzésem a védőnéninkkel miatta. Vasárnap megyek le vidékre a szüleimhez, viszem a gyümölcscentrifugát és kifacsarunk vele egy kis, saját termesztésű, kukacos bioalmát. Ha elfogadja jó, ha nem akkor nem fogom erőltetni.

Ma már én is dolgoztam... Igaz még csak telefonon keresztül. Nagyrészt meg tudom majd oldani itthonról, csak ritkán kell bemennem.

Puszi.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Pelle: venczkoneek (masik Niki) vettek uj autot-szoval en sajnos nem tudom milyen, de Zsombi tenyleg akkora. Lassan mar a kocsikulcsot kunyeralja:))
Lanyok, hogy Ti milyen ugyik vagytok, hogy dolgoztok, otthonrol, elmentek, stb... Oszinten, en a hatam kozepere nem kivanom. Lehet, hogy lusta vagyok?
Engem annyira nem zavar, hogy Zs. nem alszik vegig egy teljes ejszakat. Amig csak 1x ebredunk turheto, persze a 7nel en is kiakadnek. Megjegyzem ma peldaul vegigaludta. fel7kor keltunk. Egesznap mintagyerek volt, nem is ertem, mert ebben a szelben mindig orulet szokott lenni. Meg lesz ennek meg a bojtje. Persze lehet, hogy csak azert volt jofiu, mert elozo nap megkertem, hogy segitsen, hogy Bogyo kozmetikajat el tudjuk intezni. Megertette:)

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok Csajok!

Húúú... kedvenc témáim... Suttogó, "Éjszakai gondoskodás", és társai. Erről több polcnyi irodalomban tudnám kifejteni a véleményemet és a gondolataimat. :lol: :lol: De azért most megkíméllek Benneteket, és tömören fogalmazok. :lol: :lol:

Tényleg lehetetlen kiigazodni közöttük, mert homlokegyenest más alapelvekre épülnek, és más következtetésekre jutnak, és nem is lehet eldönteni, hogy melyiküknél van az igazság, egyáltalán nem is hiszem, hogy ebben a témában egy igazság volna, ahogy Nikike is írta, minden baba más.

Még ehhez hozzátenném, hogy minden család is más, más szokások, más "rendszer"...

Nekem ettől az "Éjszakai gondoskodás"-tól borsódzik a hátam. Már csak elég annyi, hogy a Kismama magazin ajánlgatja nagyon, na az ő nevük nálam már eleve egy vérmes indulatokat gerjesztő hívószó... :evil: szóval, ez a könyv is... hogy akármeddig, akármikor aludjunk együtt a gyerekkel. Az én "világképembe" ez mondjuk akkor fér bele, ha a gyerek beteg vagy mondjuk Apa nincs itthon, stb, de ebből rendszert csinálni, hát nem.

A Suttogó pedig szerintem abban jó, hogy felhívja a figyelmet a napirend fontosságára - még ha utána nem is az általa javasolt sorrendet tartod, ahogy pl. mi sem feltétlenül - legalább a szemlélet kialakításában nagyon sokat segít, illetve abban, hogy az ember tényleg jobban megértse a babáját. Nekem nagyon hasznos volt elolvasni, mert szégyen ide, szégyen oda, én azt se tudtam, mit kell kezdeni egy gyerekkel!! Nem volt soha a családban kisbaba (az unokatesóm 4 éves koromban született, mire emlékezhettem volna?), barátnőknél se, se közeli ismerősnél... elméletben marha jó voltam, az összes elméleti tudnivalóval felvérteztem magam, ami a terhességet, szoptatást és az első időket illeti, de azon kívül semmi... Hogy hogyan kommunikál a baba, mikor éhes, mikor fáradt... hogy arra az evidenciára nem gondoltam, hogy ő gyorsabban elfárad, mint mi... stb.

És még abban is jó a Suttogó, hogy egy ésszerű középutat próbál megtalálni. Nem azt mondja, hogy hagyd csak sírni a gyereket, majd álomba ájulja magát, de nem is azt, hogy minden nyikkanásra csak szoptasd-szoptasd, és majd akkor minden tuti lesz, és aztán persze aludj is vele... hanem tényleg reális alternatívát kínál, és azt sugallja, hogy nem elég, ha a babának jó valami, a mama is kiegyensúlyozott kell hogy legyen.

Kép
frusi
 
 


Judit, én is azt hittem, hogy majd összetűzésbe keveredek a védőnénivel és a dokinénivel egyszerre, amikor a múltkor elmondtam az almát (a körtét nem, sőt, azóta már tejpépeztünk is), bár annyiban egyszerűbb volt a helyzetem, hogy Lillus már 5 és fél hónapos, és 5 hónapos kora előtt néhány nappal kezdtük ezt a kóstoltatgatást. :lol:

Ja, még a nevelési elvekhez: egyre inkább azt gondolom, hogy ez a kérdés is olyan, hogy a helyes végeredményhez ( = kedves, egészséges lelkületű, önbizalommal teli, a konfliktusokat is kezelni képes gyerkőc, majd felnőtt) több út is elvezethet, és a szülőn múlik, hogy melyiket választja, az a pár dolog, melyeknek bármilyen módszer esetében meg kell lennie, és igazán számít, az a feltétel nélküli szeretet, támogató család, sok beszélgetés, szeretetteljes légkör, sok ölelés...

És ez totál független attól, hogy vki Sears bácsi elvei alapján együtt alszik a gyerekkel, avagy "Gonoszanyu" módra :wink: néha a saját szempontjait is szem előtt tartva szervezi meg a gyerkőc napját.

Kép
frusi
 
 


Méri, először is együttérzésem, nagyon szurkolok, hogy ne legyen semmi baj... én úgy tudom, létezik valami spéci kivizsgálás konkrétan erre a problémára, amit itthon pl. a Madarászban csinálnak, nem tudsz esetleg ott kint is utánanézni, hátha ezt meg lehetne csinálni Bazsinál is?

Eleinte nekünk is többször riasztott a légzésfigyelő, kb. úgy Lillus 2 hónapos koráig, hálát adok az égnek, hogy nálunk is csak az volt, hogy túl mélyen aludt éppen a kiscsaj.

Kép
frusi
 
 


Örülök, Frusi, h te is előkerültél :)

Judit, a dokinénink egyik javaslata pont az volt, amit te is írtál, h fejjek napközben, és az esti adagot ezzel pótoljam, mert lehet, h ha már nem nagy intenzitással jön a tejecske, Kamillának nincs kedve erőlködni és megelégszik annyival, holott még enne, és ugye a cumisüvegből meg gyorsabban jön. Amúgy néha én alig tudom eldönteni, h jól lakott-e: kora du-ig könnyű, mert az első mell után nem is kéri a másikat, elfordul. De pl.este kettőből eszik, egyszer csak abbahagyja és elvan magában, már nem veszi többet a szájába. Most kipróbáltam, h eszik-e utána üvegből, hát 20-30 ml ment csak le, tehát nagyjából elég volt neki a szopi. Viszont megnéztem a mellszívóval, tényleg alig jött már a mellemből. Úgyhogy akár helytálló is lehet az elmélet.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Barnabás lusta bébi, ha nem ömlik a szájába a tejcsi akkor cirkuszol és át kell tennem a másik cicire. Ha már nem olyan nagyon éhes akkor elvan kis nyomással is.

Hát akkor próbálkozzunk. Ha megtaláltuk a tuti megoldást akkor írunk mi is egy könyvet, és egy csomó pénzt keresünk majd vele. :)

Nálunk a védőnéni szigorúan 6 hónapig csak anyatej párti. Mondjuk ezt egy másik anyuka monda, saját tapasztalásom nincsen.

Judit

Kép
jud77
 
 


Hali!

Teljesen igazgat adok Frusinak!
Sot Judit, en is elobb kezdtem el kostoltatni a gyereket. En inkabb megerositest kerek a vedonotol egy-egy cselekvesem utan. Mint mar tobbszor elmondtam en nagyon osztonanya vagyok, es most hogy mar anya lettem, megismerve ezt a kepessegemet-tulajdonsagomat, elmondhatom, hogy oszton ember. Korabban ezt sosem fogalmaztam meg magamban. Mire jo az anyasag? Onismeret!! Juhej!
Nos talan szerencses vagyok, de ezt en termeszetesnek fogom fel, de a kert megerositest altalaban meg is kapom. Az orvostol is.
Ja es jo utat, vigyazzatok Magatokra!

csoki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Micsoda osszeg a 700 ft-os emeles a csaladipotlekban! Tobb gyerekesek meg a vegen meggazdagodnak!
Jut eszembe van egy wiw-es meghivom, ha kell valakinek

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Nekem is megvan a Suttogo, de ahogy elkezdtem olvasni, csomo kétségem támadt... Tulságosan magabiztosnak érzem a nöt, hogy minden gyereknél müködik a modszere. Szerintem csak szemezgetni érdemes belöle, néhany ötletet ellesni, de pl ha nem ébred fel a baba idöben, már borult a napirend... Nem hagyja kibontakozni az anyai ösztönöket, az biztos:-)

Nikike, Pelle, májusban sztem lesz egy jo (ha fel tudok rá rendesen készülni) koncert, az Akadémián, majd szolok! Áprilisban Londonba megyek 3 napra, már most megörülök, hogy mit csináljak, vigyem-e Zsombit, vagy itthon hagyjam soksok lefejt tejjel és Londonba pedig egy külön hütötáskával a lefejendö tejnek és mellszivi készlettel utazzak... Jajjjj

Adri, mintha csak magamrol olvasnék. Napközben talán elég Zsombinak a tej, de utána mindig sirdogál egy kicsit, igy mindig azt hiszem, éhes. Az éjjelt egész jol átalussza (1x kel), de sosem érzem ugy, hogy jollakott, csak ha napi 1x üvegböl etetem meg. Nem probáltad, hogy megszopiztatod, és utána még üvegböl is eteted?

Légzésfigyelöt vettünk, de én nem merem beüzemelni, annyira félek a riasztástol!!! pedig Zsombi nagyon szeret hason aludni.

Mellszivo... Most nem használom, de k...ra fáj a szopi, mert Zsombi egyszerüen nem hajlando elég nagyra nyitni a száját! Eddig egyszer sikerült, hogy mikor épp orditott, beraktam neki és ugy is maradt, de máskülönben reménytelen. Persze probálkozom... Nektek volt ilyen? És én is néha már tök erösen lefogom a kis kezét, aztán rájövök, hogy szinte már eröszakot alkalmazok:-) Mert néha ugy bele tud kapni az éles kis körmeivel az amugy is sajgo cicimbe:-)

Tegnap egyedül fürdettem, féjrem 3 napra elutazott. Tök jo volt!

Puszi

Kép
hiuzka
 
 


hali

En nem olvastam a suttogot, de egyet mar most tudok. Edes mindegy mikor teszem le aludni a gyerkocot, fel nyolckor, v feltizenegykor, akkor is pontosan fel fog ebredni reggel nyolckor. :shock: Tegnap tesztapartin voltunk a nagyfonoknel, es negyed 3 kor jottunk haza, mondanom se kell, a gyerkoc annyira elvezte a figyelmet, hogy max fel orakat volt hajlando aludni, annyira erdeklodott mindenki irant. Es reggel nyolckor pontosan kelt. :shock: :shock: :shock:

Micsoda anyak vagytok ti, adni mast a gyereknek a kiirt idopont elott?!!!!! Ez turhetetlen. :lol: :lol: :lol: :lol:
En mindenkit biztatok, hogy nyugodtan adhat neki gyumilevet s mast is 6 honap elott. Mi mar 3 honaposan almaztunk, es szepen fejlodik, imadja is az almalevet!Nalunk tok jo fej, a dokino es a vedono is, szoval nem paraztattak be, es nem hordtak le a sarga foldig amikor kijelentettem hogy en elakarom kezdeni a gyumit, hogy necsak tapszeres legyen a gyerkoc. Es csodak csodaja, de tamogattak. :D :shock:
En egyedul hust nem merek meg neki adni, azt inkabb 6 h tol. Nikike, hogyan csinalsz neki husit?

Viszont amennyire felakart es ult karacsonykor most meg nem akar mar, ugylatszik megse olyan izgi neki. viszont allandoan hasrafordul, es feltolja a pici feneket, de meg nem jott ra, hogy elrugja magat, ezert pont ugy nez ki mint amikor a hernyo megy, csak egyhelyben. :twisted: :twisted: :twisted:

Hiuzka: uzemeld be nyugodtan azt a figyelot, hidd el ok nelkul nem riaszt, vedd ugy hogy van egy plusz segitod, aki figyel. Csak olvasd el a beuzemelest, mert konnyen beriaszt tevesen, ha a sensitivitit tul erzekenyre allitod, es ne tegyel melle mobilt mert bezavarhatja.
Es ne felj. En inkabb halas vagyok neki amiert figyel.
Amugy nekem mar a korhazban ajanlottak, mert pici volt a sulya es sarga volt, nem szopizott, velem is gondok voltak. Riasztott is parszor az elso hetekben, en meg fraszt kaptam, es visszaakartam vinni,h valami gond van vele, de nem volt, csak okelme mar akkor is durmolt gozerovel. Aztan tobbszor bepittenyt ekkor jottunk ra, h nem csipi a mobilt ha mellete van, es raadasul nem tettuk eleg tavolt a jelzot a kisagytol. utanna nem is volt semmi egesz eddig.

Adri: Babakocsiban valo alvasnal az a jo, hogy akkor figyelek, ranezek tobbszor is, mert setalunk altalaban akkor, nem alszik kint a teraszon benne.

ja hiuzka, a lany aki a szobatarsam volt meg hegedumuvesz, mar o is gyakorol, a kicsimeg imadja ha az anya jatszik. :P

Udv

Meri

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok Lányok!

Dicsekedni jöttem. Erik tegnap óta elég elfogadhatóan szopizik. Ma még nem kapott pótlást, bár a cicimben lévő tejci ippen hogy elégnek tűnik (talán picit kevés is), ezért ma rágyúrok.
Receptem: Laktoherb, kecskerutafű tea, urtica urens, anyósom féle rántott leves (most szállította le megrendelésre). Mindez kombinálva.

Jud: A férjem azért nem szereti a Suttogót, mert az a nő k... okosnak gondolja magát, annyira magabiztos, hogy az már fáj. Első gyermekét váró, szülés előtt fél évet otthon pihenő kismama gyakran elhiszi mindazt amit ír, nem jó ha az ember "bibliának" nézi.

Emese: Erik se nagyon akarja nagyra nyitni a száját szopi előtt, ezért megvárom míg teli torokból ordít (gonosz anya szindróma). Ha nem akar sírni, akkor kérdezgetem is, hogy mikor sírsz már :?: (extra gonosz anya szindróma). Azt hiszem hosszú távon mndkettőnknek és főként az én mellbimbóimnak jobb így. Ha valakinek van más ötlete én is szívesen veszem.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziasztok!

Nehéz veletek lépést tartani... :) Sokat írtok. :)

Gabi, köszi a példaképes dolgot. Jót derültem rajta. A more milk plust még megpróbálhatod te is, hátha attól is több lesz a tej.
Hidd el, 1x csak meglesz a sok szívás gyümölcse!

Légzésfigyelő: mi is használunk, de csak azért mert volt valakinek kölcsönbe. De lassan leszereljük majd. Engem is megnyugtatott, ennyi. Szerencsére csak akkor szól, amikor kikapom a gyereket.

A sok nyűgös gyerek nem a nagy szél miatt volt? Enyém gyerek is sokszor ébredt. De képzeljétek tegnap csoda történt! :) Csak 1-kor és 5-kor kelt. Igaz 1-kor áthoztam hozzánk, mert 3x nem sikerült visszaaludnia, na de ez már lényegtelen. :)

Én is olvastam Suttogót (a mindent megold címűt) és most vettem meg az Éjszakai gondoskodást. Nekem nem volt türelmem a felvesz és leteszhez. Az Éjszakai gondoskodást meg azért nem tartom jónak, mert nagyon 1 szemszögből ír ezzel a csak az együttalvás a jó hozzáálással.

Nekem amit mondtak és tapasztaltam alvás témában az a következő dolgok:
- Gyerek aludjon el inkább magától. Azaz megy a kiságyba, aztán jön a simi, mese. Persze ez nem ment magától, 1x rá kell szánni azt, hogy nem vesszük ki ha sír az esti letevéskor. Igaz ő állt már a kiságyban és ölelt engem, ahogy mellette álltam....
- Mindig saját ágyában kezdje az alvást. Hátha 1x végig alussza. Sajna sokan mondhják, hogy 1 -1,5 éves korban jön ez majd csak el.
- Éjjel át lehet hozni, ha nem megy máshogy. Így legalább alvás van az egész éjjeli műszak helyett. Ettől nem szokik oda.

Nikike, köszi a köszöntést. :)

Hozzátápi. 4 hósan kezdtünk mi is a tápszer miatt. De én nagyon betartottam a kis táblázatot. Félek, hogy ha valamit túl korán kap, akkor kijön az allergia rajta. Ti mit tudtok erről, hogy azonnal vagy később jön ki? Mert én mintha olvastam volna olyat, hogy később is kijöhet, ha valamit túl korán kapott. Úgy vagyok vele, hogy minek siettessem a dolgot, amikor 1 év az amire igazán figyelni kel, és utána viszont nem lesz gondom az allergiával. Tudom, hogy tökre várja az ember, hogy lássa ahogy mást is eszik, de itt csak hónapokról van szó. Szerintem ne legyetek türelmetlenek. :)

Húsit én egybe főzöm a zölséggel, semmi extra.

Ja, és egy nagy hír, Fiam már komoly métereket tesz meg a járássegítővel, ha olyan kedve van! :)

Üdv:

Vera

és Marci a 8,5 hónapjával
Vendég
 


Apám, amiket itt melléütök a gyors gépeléssel azt mind nézzétek el nekem. Rohanó anya vagyok. :) köszi, köszi. :oops:
Vendég
 


Csináltam tickert is magamban, remélem műxik...
Vendég
 


Helló lányok!

Csak gyors bekukk, mivel még össze kell pakolnom a holnapi utazáshoz.

A hír, hogy ma este lemértem pontosan és Barnabás benyelt 300 gramm tejcsit vacsira. Így biztosan nem számoltam el magam nagyon a múltkor sem. 120-130 g ciciből, majd még 180 üvegből. Megette a ma lefejt adagot és még olvasztani is kellett neki. Hát én ennyit zsigerből, egyszerre sohasem leszek képes előállítani. :(

Egyébként csak próbálkozni akartam, hogy cici után még mennyi csúszik le üvegből. Gondoltam tele tömöm a hasát és megnézem így meddig alszik... Háát most kíváncsi leszek.

Viszont nem értem, hogy mitől van az, hogy napokig elvan esti szopi után pótlás nélkül, aztán meg van nap, hogy még ennyit bezúz szopi után. :?

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Hahó!

Jud: tegnap este nálunk is hasonló volt a helyzet. Ciciből 110, aztán még nagyon éhesnek tűnt, elkezdtem pótolgatni 35+25+45, összesen 215 és még biztosan bírt volna enni, mert az utolsó pótlás után csak úgy cuppogtatta az üveget. A végére jól be is fosott (jó kis leves hangja volt), úgy tettem tisztába mint egy hímes tojást, mondogattam Eriknek, hogy meg ne próbálja a kaját kibukni.
Erik még csak hétfőn lesz 8 hetes, de van huzatja.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziasztok!

Meri: husit siman megfozom! Annyi vizben, hogy ellepje, de vigyazz mert potolni kell, ahogy lefo. Aztan mikor megfott, eleg gyorsan egy csirkemell, kb. fel ora, akkor meg egy kicsit utanatoltok vizet, hogy legyen mivel turmixolni, es osszetrajbolom a botmixerrel. En meg kulon fozom a zoldsegektol, mert ugye meg nincs meg minden, de vegulis egyutt is lehet. Azert is csinalom kulon, mert akkor egy nagyobb adagot megcsinalok, es jegkockatartoba szetosztom aztan kockak lesznek belole a melyhutoben es akkor lehet kombinalni, hust kulonbozo zoldsegekkel.

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok !

Hú, hogy ti mindíg menyit tudtok írni !!

Én sokat nem tudok hozzáfűzögetni , mert egyrész nem olvatam a suttogót másrészt nincsenek még ilyesmi problémáink .
A hozzátáplálásról még nem gondolkodtam, de szerintem is az a jó amit az anyukák éreznek , az mindíg bejőn!

Képzeljétek, szombaton a férjem becserélte a kicsi pici Daewoo Matizomat egy Wolsvagen Golfra !
Három ajtós fehér a tündi-bündi és sajna az anyósülésnél is van légzsák , úgy-hogy csak hátra rakhatom Diámat !! :shock:
Hogy fogok én így utazni vele ??
Hát ki sem tudom takarni amikor már bemelegedett a kocsi ! :roll:
Mindíg álljak meg ??
Van valakinek ilyesmi tapasztalata ???

nikike ! Sztem már csak én nem vagyok fönt az iwiw-en , úgy-hogy én pályázom a meghívóra , köszi ! :lol:

Verának !! Nagyon Boldog Névnapot !!!

Sziszikének pedig , Nagyon Sok Boldog Szülinapot !!

Tündi ! Hogy vagy ?? Tegnap majdnem felétek kanyarodtam, de nem akartalak zavargászni titeket vasárnap !
Szokom a kocsit !!! Marha széles !! :shock:
Mi lesz velem !! Várom a Mercust , hogy lemenjünk a corába ! /parkolni/

Sok puszi nektek , ügyes anyuciknak !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Kati kuldj gyorsan egy mailcimet priviben meg 5 napig jo a meghivom! Azonnal kulodm!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Halihóó!:-))

Én már rajta vok az iwiwen, Nikikém, de szenkjú a nép nevében a felajánlást! :-) Ja, és bocs a kavarcért!!!!
Gabi, Jud, szuper étvágya van a fiaitoknak, azt hiszem pár év múlva Ti is százlábú csirkét ránthattok ki vacsira!:-)))

Hiúzka, mindenképp szólj, ha lesz koncerted áprilisban!

Na mi benyeltünk valami enyhe vírust, Apuci és Manovics Manó Somi is kidőlt, most jöttünk a dokitól!

Pusznyák!!! (tiszta tavasz van, elképesztő!!!)

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Hú, lányok...

Képtelen vagyok követni a tempótokat, úgy látszik, mostanra gyűrtek maguk alá a gyerekeim annyira, hogy nem tudok naponta jönni, így viszont elég nehéz felvenni a fonalat.

Pellém, küldtem neked muglibaglyot, szerintem holnap már landol is! Ki tudja, mikor találkozunk személyesen...

Méri, ez nagyon szörnyű lehetett, amit leírtál. Egy apró dolgot hadd tegyek hozzá, én ebben hittem, bár lehet, hogy nem igaz: azt mondják, hogy azok a gyerekek, akik a szüleikkel együtt alszanak egy ágyban, nem szoktak hirtelen bölcsőhalálban meghalni, mert nem alszanak olyan mélyen, mint a saját ágyban altatott babák. Nem tudom, igaz-e, nekem a Márk ugye a mai napig velünk alszik, sose vettem észre, hogy túl mélyen aludna, gyakran is ébredt szopizni, inni, stb..., most a Léna a saját ágyában alszik, ami közvetlenül az enyém mellé van húzva, és lehet, hogy csak az alvókája jobb, de tény, hogy két napja 4-5 órákat alszik egyfolytában, amire a Márk kb. másfél évesen volt először képes... Na mindegy, az egészből csak azt akartam kiokoskodni, hogy szerintem nem kell feladnod a délutáni együttalvásokat, legalábbis, ha hiszünk a szakirodalomnak - bár azt is megérteném, ha te úgy éreznéd magad nyugodtnak, ha Bazsi mostantól mindig a légzésfigyelőn aludna. Ja, egyébként a bölcsőhalálról azt mondják, hogy 2-6 hónapos kor között a leggyakoribb, de fordult elő már majdnem 1 éves gyereknél is, aki biztosra akar menni, hagyja a gyerek alatt a légzésfigyelőt 12-14 hónapos koráig.

Kati, gratula az új autóhoz. Az én autómban is van elvileg elől légzsák, de egy ismerős autószerelő kikötötte, úgy meg már lehet beletenni hordozót. Szerintem érdemesebb, mint a pici babával a hátsó ülésen vezetni.

Mi jól vagyunk, kezd kialakulni valamiféle rendszer itthon, csak az estéinket tartom még kicsit hosszúnak, a Léna 11-fél12 körül szopizik utoljára, aztán úgy 3-4 között ébred legközelebb, amivel nincs is baj, csak a Márk is rászokott, hogy 11 körül alszik el, de majd leszokik róla, mert mostanában nem 9-kor kezdődnek a napjai, mint a jólalvó anyja mellett, hanem a Léna úgy 7-fél8 tájt ébreszt minket, így lassan előrecsúszik a délutáni alvás ideje is, és remélem, egyszercsak az estié is...

Mindenkinek gratula a jó huzatú gyerekekhez, Léna is kis husi lett, szerdán viszem mázsáltatni, kíváncsi vagyok, mennyit kapott fel 2 hét alatt, tegnap azon röhögtünk a párommal, hogy a gyereknek annyira dagi lett a pofija, hogy lassan a szemébe lóg a szemhéja...:-)))))))

Na, fent említett közben felébredt, megyek babázni, amíg a nagy is meg nem ébred, mert onnantól természetesen ő az első!

Pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Most miért került ki a Léna az aláírásomból????:-((((((((((((((((((

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


sziasztok

Pelle Jobbulast
Emese en is mennek ha minden ugy alakul!
Szerintem vidd magaddal Zsombit 3 nap megiscsak 3 nap! En tutira vinnem.
Persela, kitartas.

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Juhéé, Persela on board!!!!!! :D :D :D :D Nekem meg mondja a barátnőm, hogy Sominak milyen édes mandulavágású szeme van, én meg elkezdtem röhögni, hogy normális az, csak behízta:-DDD

Az indexen a mai nyitó cikk az volt, hogy a buznyák Főváros minden ígérete ellenére mégsem építi ki a metrólifteket 2007-ben a piros metró vonalán, talán jövőre! :evil: :evil: :evil: Törvényi kötelezettsége - mozgássérültek miatt - 2010-ig van, utána bünti. Hah, én már meg sem lepődök majd, ha a lejárat előtt szépen meghosszabbítják a határidőt.... Most olyan tudnék ide írni, hogy rögtön kimoderálnak!!!

Párom unokatesói úgy döntöttek, hogy nem vállalnak 3. bébit és két zsák ruhával meglátogattak minket tegnap, hoztak volna babakocsit is meg mindent, de hát ezek már vannak, mondtuk nekik, hogy pattintsák ela neten, el is kapkodták:-)))
A csajszi most ment vissza dolgozni, kisebbet beadták bölcsibe, de a kirúgás szélén van szerencsétlen, mert ahogy az a nagykönyvben meg van írva, közösségbe kerülvén a kicsi sorba kapja a "kötelező" betegségeket, többet van az anyukája táppénzen, mint a munkahelyen.

Na pusszantlak Benneteket, Anyukák-Babók!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

itt vagyok!

HHHÚÚÚ de sokat írtatok :lol: :lol: :lol: csak gyözzem vissza olvasni, na neki állok :roll:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

Pelle: Mi a Paskál utcába lakunk, általában a patak mellett vagy az Egressy út környékén vagyunk fellelhetők :lol: Ti?
Niki/venczkone/. Gratula az autóhoz és milyen? :wink:
Méri: légzésfigyelő.. nem irigykedem, reméljük már többször nem lesz oka riasztani :roll:
Elsijud: mi újság veled? Ddrrruuukkk :lol:
Emese. Gratulálok művésznő!! :wink: Én vinném a bébimet, ha megoldható!!
Adri: ügyes a csajod!! :lol: Hát ez az igazi.. Az enyém gyerek 5-6x megmutatta a tudományát, azóta sem óhajtja gyakorolni… Szóval én se örvendezzek túl korán annak h. éjjel alszik, majd később meg nem fog.. hát az szuper lesz… :cry:
Sziszike: Szép méretű gyerekek… :wink: Nálunk sokáig csak 1héten 1-2x volt kaksi, most meg napi 4 is befigyel. Mi újság a házzal?? ÁÁÁ és boldog szülinapot!!! :lol: És Juditnak is :lol: !! Így utólag is :oops:
Gabi: Mi a mérlegkölcsönzéstől /mini manó/ nem tudunk leszakadni, függő vagyok… :? Nálunk is van játszó cumi, én nem gondolnám h. az bezavar. Én sem értem h. a 8 hétig jól szopó babámból miért lett ilyen izgága, sírva evő gyerek? Néha ha már rá néz is, bőg! Múltkor volt olyan hogy csak 40-et sikerült „beletömni”de aludt vele reggel 6-ig. Szerintem cumisüvegből sem lehetett volna beletuszkolni többet.
Nikike: juhéé mikortól emelik a cspt? :wink: Gazdag leszek!!!! Minnyár veszünk is egy lakást… :wink:
Kati: Hát miért nem jöttél be!!! Nem kell „bejelentkezni” Gratula a járműhöz. :lol: :lol: Engem is meglephetne valaki vele… hú néha iszonyúan hiányzik a seggem alól…áá..hát most ez van! Igen, ki szokták köttetni azon az oldalon a légzsákot :lol:

Már megfigyeltem h. azok az irományok, könyvek védőnő stb.. jönnek „be” :oops: ami ugyebár Engem igazolnak, vagyis amit én ösztönösen csinálok és azt „aláírja” azzzttt szeretem az a jó! :wink:
Érdekes mi?? :lol: :lol: :lol:

Hát velünk nem tudom mi volt, de csütörtök este én lázat mértem Biánál..38,1 volt igaz, ami igaz nem szabályos mérés volt, mert a hónaljába és digitálissal hőmérőztünk. :oops: Erre kaptam magam másnap elbabakocsikáztunk a dokibácsihoz, elmondom a nyűgömet hát az meg jól leb@..t, amiért így mértem..Meghogy nem is úgy néz ki, mint egy beteg..! Már arra gondoltam h. nem-e a jó kis tornától „izomlázasodott” :roll: be..ezt jól kitaláltam ,mi? :lol: Ja, és szerintem lassan /de biztosan/ gyarapodunk pl. most. 8dkg/hét. Még most vagyunk 5500gr. .. :shock:
Holnap megyünk UH-ra a Bethesdába, remélem nem cirkuszolnak velünk megint a lakcímünk miatt :x

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok !

Gyors beugrottam hozzátok !

Elösször is mert reggel belenéztem a forgalmiba !!! És mit látok !!!
Hogy már megint tök béna vagyok és nem néztem meg mielőtt leírtam volna a VOLKSWAGENT !!! :roll:

Úgy-hogy a VOLKSWAGENEKTŐL és tőletek is elnézést kérek !!! :wink:

Nem sűrűn irogatok ilyeneket .

Tündi ! Mi jövőhét kedden megyünk 10 órára VÁCRA UH ügyben , hát kíváncsi leszek !

Mostanában nekünk elég sokszor vissza jön kajcsi után a tej ,remélem semmiség és ez normális .
(Valamit hallottam, lehetséges ,hogy ilyenkorban még nem záródik jól a gyomor ?? )

nikike ! Köszi, ment pü. !

Persela ! Szió, de rég jártál erre !! :lol: Örülünk , hogy hallunk rólatok is !

Köszönöm szépen a gratulációkat az új autóhoz ! De nekem még kicsit szoknom kell, a parkolás tök jól ment , ugyanis alig voltak a corába és két kisautó közé azért még én is simán beállok ! :wink:


Puszi mindenkinek !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Tündi ,ez jó ! Most esett le az izomláz !! :lol: :lol:

(papírpénz volt)

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok!

na megint egy húzósabb éjszaka van mögöttem, de majd a kávétól rendbejövök. Még régen akartam írni Perselának, h először én is alig mertem kávét inni, mert biztos attól alszik keveset Kamilla, de tök mindegy volt, h nem ittam, egyet esetleg kettőt vedeltem be, ugyanannyit aludt. Úgyhogy megengedem magamnak ezt a luxust :lol:

Tündi, én is rájöttem már rég, h tök mindegy, mennyit eszik meg, nincs egyenes arányban azzal, h mennyit alszik utána. És míg nappal tartja simán a 4 órákat, éjjel úgyis kel 1-fél2 között, teljesen függetlenül attól, h 7, 8, vagy 11-kor evett utoljára. Aztán megint kel 5-fél7 között, és általában tök jól visszaalszik még fél 10-ig. Én hülye mindig próbálok vmit tenni az egy órás kelés ellen, mert 11 után alszom el és elég rossz 2 óra múlva már kelni is, de bele kellene nyugodnom, h ez van. tegnap tiszta jó volt, 11-kor még félálomban megetettem, hurrá, nem kell ébrednem 3-ig...na egy nagy lósz...., addig nem tudtam visszaaltatni, míg nem evett. Aztán küzdöttünk még az elalvással is egy ideig. De mindezek ellenére bizakodó vagyok, egyszer majd csak lesz vmi eredmény :)

Egyet viszont elhatároztam, legkésőbb 8 után elkezdjük az altatási procedúrát, mert néha 10 óra is elmúlik, mire végleg elalszik. Tegnap ugyan elaludt már hihetetlen korán, de meg is lett az eredménye, egy óra múlva megint altatni kellett, szerencsére viszonylag gyorsan ment.

Na ennyit a mi alvási és nem alvási szokásainkról :shock: Ha vkinek van épkézláb ötlete, h mivel javíthatnék a kelési átlagunkon, szívesen veszem :lol:

De jók ezek az új autók! Nekünk itt áll a kocsi a ház előtt, a jogsim a pénztárcámban, és mégsem vezetek, pedig milyen jó programokat szervezhetnék magunknak. De hiába, én be vagyok sz..va, nem merek több sávos utakon lavírozni, félek az átsorolástól, stb. Egyszer meg kell erőltetnem magam :?

Kati, a tejcsi visszajövetelének pont az az oka, amit írtál, ne aggódj, majd elmúlik.

még az esti pótláshoz azoknak, akikkel erről írogattunk: én is próbáltam, h fejek és este üvegből odaadom neki, köszönte szépen, kiköpködte, én meg öntöttem le a lefolyón. Gyászmisét mondtam magamban szegény drága anyatejnek, és néhány ilyen nap után tápszerből csináltam neki egy kis pótlást, ha már ki kell öntenem, hát azt öntsem ki. Ki is öntöttem :?

Na eldugulok, szép napot mindenkinek.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok !

Adri ! kocsi ügyben ! Tényleg csak egy kicsit kéne megeröltetned magad és elkéne indulni avval a kocsival !!
Elösször csak hétvégeken , mert akkor kevesebben vannak az utakon és meglátod a sávváltások nem is vészesek !!

Én is nagyon féltem elösször , de muszáj volt mert a Mercust be kellett vinni suliba pestre . Asszem két hét után már nem gomboccal a gyomrombal ültem be a kocsiba.

Imádok vezetni !! :lol: (ha ismerem az utat )

Tündi !Mi volt UH-n ?? Jelentkezz majd !

Apa most van a kocsival szervízbe (átnézeti) és azt mondja , hogy nem lehet kikötni a légzsákot mert bezavarja a komputert. :shock:

Ui.: Sajna a kocsi nem új , de egészen jó állapotban van ! (2002-es)

nikike ! Már bénázok az iwiwen.

puszika , mindenkinek !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Hahó!

Tátám-tátám :!: :!: :P
ERIK SZERINTEM MEGSZERETETT SZOPIZNI. Eddig nem akartam elkiabálni, de már negyedik napja, hogy odavan a ciciért. Elég jól nyomja, kb. fél óra alatt végez is mindkettővel. A fejést nem hagytam abba, a szopik után 10-20 grammokat tudok csak fejni (kivéve éjszaka, akkor 50-100), amire azért szükség is van, mert a kis belesnek azért gyakran nem elég az aktuálisan legyártott mennyiség. Nyolc hetes korára már el is érte az 5 kg-ot (3.55-tel született).

Erik éjszaka egyszer kel, délelőtt 1-szer, délután pedig kétszer alszik immáron hetek óta. Egész jó baba. A kora délutáni alvás úgy történik, hogy elmegyünk sétálni, utána pedig "kint felejtem" a teraszon.

Adri: az elalvásotokhoz nincs több ötletem, szerintem Te már nagyjából minden trükköt kimerítettél...valószínű Kami ilyen habitusú.

Tegnap voltunk mi is UH-on (koponya, has, csípő) a Heim Pál Kórházban. Minden ok volt.
Tündi: Erik is hivatalosan vidéki lakos, de minket még sehol sem szóltak meg érte, max. majd kétszeres vizitdíjat kell fizetnünk. A kocsink ugyanis az én nevemen van és jóval olcsóbb a biztosítás ha vidéki lakos vagyok, ezért papíron még mindig a szüleimmel élek. Erik lakcím kártyáját pedig csak az anyja lakcímére (vagyis az enyémre :roll: ) voltak hajlandók kiállítani.

Emese: bimbó fronton mi újság? Erik valamelyik nap egy óvatlan pillanatban az enyémet úgy megcsócsálta, hogy elkezdett vérezni. A gyerek úgy nézett ki mint Mr. Drakula, folyt a száján a vér. Szerencsére azóta a bimbóm nem vérzik, tudok vele szoptatni, csak a cickóra felhelyezés kellemetlen egy kicsit. Elkezdtél már gyakorolni? Mit fogsz játszani? (remélem nem valami depressziósat, hanem valami vidám, könnyedet).
Egyébként a külföldi utaddal kapcsolatban Méri tudna egy-két használható tanáccsal szolgálni, Ő nagy utazó. Erről jut eszembe: Méri, hol vagy?

Elsijud: Veled meg mizujs babafronton? Rég hallottunk Rólad.

Hát röviden ennyit, kicsit szófosásom van úgy látom.

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziasztok,

Jól eltűntem, de ennek egyetlen oka, hogy hétvégén lakásfelújítottunk még gyorsan - kifestettük a konyhát, meg a fürdőt, meg az előszobát, (megjegyzem, ezt kábé egy éve kellett volna, csak a drága párom mostanáig húzta) - és ezzel elég sok meló volt. Viszont most olyan szép lett, nagyon örülök neki :lol:

Asszem a csajszim kivárja az idejét, mert egyelőre semmi jelét nem adja, hogy előbb-utóbb szándékában állna kibújni - úgy tűnik nagyon kényelmes vagyok :S

Most jöttem rá, hogy még mindig nem raktam össze a szülőszobás csomagom, lassan azért itt lenne az ideje :shock:

Gabi: gratula! gondolom ez elég nagy megkönnyebbülés Neked.
Emese: én még semmit sem merek ígérni, de szívesen elmennék a koncertedre én is!
Adri: itt az ideje, hogy rávedd magad a vezetésre, hidd el, ha gyakorolsz egy kicsit (tényleg hétvégén az igazi :) ) hamar belejössz, és nagy könnyebbség, ha úgyis van lehetőséged autóval menni ide-oda.

Puszi,
Judit

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Na mégegy: azon gondolkodom, hogy a csajszinak milyen ruhát készítsek össze, amit majd apja behoz a kórházba, ha jövünk haza - fürdőruhát, vagy téli overallt? nem normális ez az időjárás, az tuti (mondjuk én örülök, hogy nem havas-jeges-csúszós most az idő, mert nem kell kínlódnom a bakancs felvételével, de akkor is... érdekes...

KépKép
Kép
elsijud
 
 


sziasztok!

Uh-on minden oké!!!! :lol: :lol: :lol:
Nem is kellett várakozni pikk-pakk készen lettünk. Persze apa is velünk volt, mert egyedül nem tudunk bkv-zni :roll:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok Csajszik! :lol:

Adri, és régebben sem vezettél (úgy értem, a jogsi megszerzése óta) ? Én eleinte mindig úgy vezettem, hogy Csabi ült mellettem, és mondogatott szinte mindent... :wink: Mostanra meg belejöttem újra, és ide-oda már elmegyegetek autóval, pl. Tesco, fodrász, sportolni... :lol: Mindezeket természetesen persze csak akkor, ha férjuram vigyázni tud épp Lillusra, és én is relatíve rövid idő alatt meg tudom járni. Meg értelemszerűen a kocsit is csak akkor tudja odaadni (egy autónk van, illetve az se mienk, hanem céges). :wink: De így legalább ingyér' van bele a "benya". :twisted: :twisted: :lol:

Szóval arra akartam kilyukadni, hogy tényleg úgy érdemes csinálni, hogy eleinte csak hétvégén menegetsz ide-oda, és aztán fokozatosan úgyis belejössz... mi úgy szoktuk, hogy minden utam után, amikor hazajövök, elmesélem Csabinak, hogy mit hogy csináltam jól-rosszul, stb, és ezekből én is tök sokat tanulok, mert így legalább utólag is átgondolom a helyzeteket. :roll:

Tündi, az ilyen dokikat (és bárki más ilyen típusú embereket) le kell ejteni magasról!!! Persze könnyen mondom, én is ilyen vagyok, mármint hogy hajlamos vagyok azt gondolni, hogy bárki, akitől tanácsot kérek, vagy akivel szemben bármilyen szempontból kicsit kiszolgáltatott viszonyban vagyok (orvos, védőnő, stb) szóval hogy ők úgymond "feljebbvalók" - DE NEM!!!

Most érzékeny lelkűek ne figyeljenek: :twisted: ha végképp nem megy, én olyankor arra szoktam gondolni, hogy különben meg ez a pojáca is olyan büdit pottyant a wc-n, mint bárki más... :twisted: :twisted: Nnna, ez általában segíteni szokott a lelki helyrerázódásban. :lol:

Különben meg milyen orvos az, aki leteremti az anyukát?! :shock: (főleg, hogy nem is csináltál semmi rosszat a babával, csak rossz módszerrel mérted a lázát).

Gabi, gratula a kis tejfaló Erikhez! :lol: :lol: :lol:

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Mi van itt? Mostanaban ugy lelassultunk, pedig meg nincs is nyar?
Jud: hazajottetek?
Adri: ne felj a vezetestol, csak tekintsd egy szukseges dolognak, ami megkonnyiti a napjaitokat. Szerintem sokat segit, ha ugy indulsz el eloszor, hogy mindig pontosan tudod az utat, merre, mikor kell kanyarodni, melyik sav, akkor csak a technikara kell figyelni, aztan johet a bonyolultabb uticel!
Kati, de jo Neked, en is hasonlo mentokapszulaban nyomulok, mint a Te daewood volt. Bar en imadom, sokkal nagyobbat nem tudnek elkepzelni de azert egy jobb allapotut igen. NA majd egyszer!:)
Egyszer egy kiallitason lattam egy gyonyoru merci A osztalyt bor belsovel, millio extraval, na gondoltam ilyenem lesz, most kiveszem a sza....os bilibol, vagyis pelusbol a kezem, ha megengeditek!:)))
Ja Zsombi 9 kg, ha emelem a feneket negykezlabazik es elvezi, de valtozatlanul nem forgolodik, csak oldalra, ja 1x megfordult hatrol hasra tok egyedul, anyukam es az en szivemben is dicshimnusz szolt, ugyanis szemtanuk voltunk. :)

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Köszi a biztatást, lelket öntök magamba és beülök a volán mögé. Jaj, és nekem nem kell nagy autó ahhoz, h ne tudjak elsőre leparkolni, bár ha korrigálok, akkor még bénábban állok be párhuzamosan a járda mellé. Előre jól megy :) háttal beállni meg sem próbálom :lol:

Nikike, ne aggódj, majd forog később Zsombi, aztán majd győzz figyelni rá. lehet, h előbb fog mászni is. Nehéz ám átpörgetni azt a kilenc kilót :) Az oldalfekvés most Kamillának is tökre tetszik.

Az alvásaink javulnak, nappal eddig is tök jól ment, éjjel meg legalább nem tölt sok időt ébren. Tudom ajánlani az elaltatáshoz, h előbb beteszitek a kiságyba, hagy nyugodjon le, én elindítom neki az ágya fölötti zenélő cuccost, csak forgás nélkül. Két-három végighallgatás után már alig kell ringatni, átszellemül. :lol:

éjjel 1.15-kor még mindig kel enni, pedig kétlem, h mindig percre pontosan ekkor lenne éhes. Ekkor nem tudtam visszaaltatni, viszont 4-kor nem vettem tudomást arról, h ébren van, nyavíkolt egy ideig, aztán visszaaludt és csak 6-kor kelt újra. Szerencsére ilyenkor mi még fél 10-ig húzzuk a lóbőrt :)
Most de. is visszaaltatta magát, pedig láttam, h forgolódik, meg keresi az ujját, de nem megyek be, csak ha már sír. Bizakodni látszom.

Na tényleg lelassult itt az eszmecsere, mindenki ennyire kimozdul otthonról, most hogy jó az idő?

Nem is tudtam, h a Zarában is van babarészleg. Bár szerintem hordhatatlanok a ruhák, de azért aranyosak. Megint vannak olcsó bodyk a C&A-ban, és nem rövidujjúak.

pusz,

Adri és

Kép
adri29
 
 


Óóó, Adri, a parkolásról én is tudnék mesélni... :lol: de hidd el, szépen lassan az is egyre jobban fog menni. :wink: Én eleinte inkább három perccel többet sétáltam (illetve most is, de mondjuk most már csak két perccel többet) :lol: :lol: csak jó széles parkolóba állhassak, vagy olyan helyre, ahol ötméteres körzetben sehol senki. :twisted: :lol:

Képzeljétek, Lilla tegnap este 10 körül aludt el, és reggel 6:15-kor kelt!! :lol: :lol: Hát ilyet eddig egyszer ha csinált... :o :lol:

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Adri: sorstársak vagyunk. Nekem is már évek óta van jogsim, de csak ritkán szánom rá magam, hogy vezessek. Vagy a Tescoba megyek (késő este) vagy valami szórakozóhelyről vezetek haza, mikoris a férjem legurít 1-2 sört.

Anyukám ma itt járt, vigyázott Erikre (ki is vasalt :D ), én meg el tudtam ugrani az Árkádba és vettem magamnak pár új cuccot. Itthon aztán a férjem viccesen megfenyegetett, hogy vagy elkobozza a bankkártyámat, vagy anyukámat tiltja el tőlünk. Egy csomó anyukát láttam az Árkádban icipici babával. Én nem vállalkoznék még Erikkel kimozdulni egy kis vásárlás kedvéért így. Túl sok macerával jár.

Sziszike?
Ildikó? Rég jelentkeztetek.

Már várom a január 31-i találkozót, jó lesz Veletek és a gyerkőcökkel személyesen is találkozni. Kell arra valamit is készülni? Intézni valamit? Egyszerűen megyünk, nem kell ott senkinek sem szólni?

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Gabi! Megyunk, latunk(egymast), gyoz(z)u(n)k(a gyerekeinket)!

Nosztalgia edes madara csiripel a vallamon ezzel az elso Arkados vasarlassal. Mint a majom, aki evek ota nem latott banant es a ketrecebol sem engedtek mar ki joideje!:)))

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?