Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
hiuzka
 
 


Kép

Kép
hiuzka
 
 


Hello Csipet-csapat!

Ezek a bebik! Gyonyoruek! Milyen pici Zsombor, annyira jo ranezni, en mar csak a kepekrol emlekszem milyen volt a Mienk!?:) Annyira jo hogy nonek, okosodnak, mozgolodnak!
En annyira meglepodtem, hogy azt olvasom ket lanyka is forgolodik zsenge kora ellenere. Mi lesz velunk? Zsombi nagy nehezen, de ugy, hogy mar az egesz csalad megmutatta Neki, hogy kell maszni, forogni - meg csak most kezdi emelni a hasat, magaala huzni a labait. Na egyszer csak elindulunk, vegulis ferfi, ennek betudom a "lustasagot". Azert van egy csomo ellenpelda: Marcika, Vera fia. Turbo gyors!:)

En azert tuntem el par napra, mert kicsit gond volt a tejemmel, de mar nem tudom, mert lehet hogy csak bebeszelem, de szerintem olyan mintha mensiznek, csak ver nelkul. Fura. Magamon is erzem, gyerek sem ugy szopizik ahogy szokott. De vegul a nagy bufik megnyugtatnak, hogy azert nem lehet akkor baj. Kicsit kiakadtam a gondolattol, hogy milyen lesz ha mar nem szoptathatom. Azt hiszem ez megjobban kiakasztott. Kicsit varom is (buli, ivaszat, stb.. okan), masreszt az elso szal ami osszekot minket el fog szakadni, ez szomoruva tesz. Na jo zavaros lettem, igy is erzem magam.

Viszont jot setaltunk az enyhe idoben. Ja Katya lattam a hatadat a parkban, de mar nem rohantam utanad, mert lattam, hogy hazafele tartotok!:)))

Szebb napokat Nektek!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

 
 

Sziasztok!

Tényleg nagyon aranyosak a gyerekek,a picurkák,és a nagyobbacskák is.

Nikike:érdekes én is kezdtem azt érezni,amit írtál,kivéve a mensit,de úgy éreztem,mintha nem lenne elég neki a tejcsim,most sokszor evett két ciciből,pedig csak egyből szokott.
Nem tervezem még abbahagyni a szopit,remélem ő is így gondolja,ez tényleg olyan kötelék,amit szavakban kifejezni nem is lehet,néha megkönnyezem.Tegnap is olyan jót nevettünk,apuci kezében volt Vencó,és meglátta,hogy szedem elő a cickót és már elkezdett tátogni,és teljesen bemérgesedett,hogy várnia kellett kb fél percet.

Mi is elkezdtük a hozzátáplálást,eddig mindent szíveseb fogadoitt,de ugyanúgy hatszor cicizik is,amit egyáltalán nme bánok.


Kinn altatás:Vencó is nagyon sokat alszik kinn,mostanában nincs is nagyon hideg,de a roszabb időben is két-három órákat simán.


Jó éjt csajok!

Niki
Vendég
 


Nikike:hogy lett Zsomborod egy nappal idősed,vagy Vencóm egy nappal fiatalabb,tudtommal egy napon születtek???
Vendég
 


Szia Niki!

En egyforma idosnek latom oket!
Milyen fura, hogy nalatok is hasonlo a szitu?! Mondjuk lehet hogy kaja ugyben azert allt be valtozas, mert Zsombesz eszik mar sokmindent. Csirkehusit is, csomo zoldseget, ezert lehet kevesebb tejcire van szuksege? Vegulis most kezdek megnyugodni, eleg jol alszik napkozben sem nyugos, szoval talan helyreallt a rend!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok !

Lányok ! Köszi a tippeket orrdugulás ügyben !!

Bár én is párásítok de akkor ezekszerint ez nem elég !

És még valami, a tápszeres anyukákhoz !! A vizet amikor felforraljátok az alján nem marad nektek valami fehér trutyi ??? Az vízkő vagy mi a fene lehet mert itt nálunk nem jó a víz és csak ásványvizet használok , de a babavíznek is tiszta fehér t.. az alja ! ???

Ez is normális ?? Bár amióta észrevettem én mindíg kiöntöm az alját ! :shock:

A lányok és a fiúk is gyönyörűek !!

Puszi nektek !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok Csajszikák! :lol:

Megvagyunk mi is, csak csütörtöktől "nagymami-túrán" voltunk, és ott kicsit lassú az internet, így tegnap csak gyorsan végigolvastam a nem kevés termést :lol: (de nem baj, írjatok csak!!) :lol: ...ma délelőtt jöttünk haza. Azért jó itthon lenni. :wink:

Az ereszdelahajam-bulihoz én is csatlakoznék, csak majd akkor vsz. én leszek az, aki hazafuvarozgat mindenkit, mert én nem ittam / iszok sose. Csak majd mindenkinek legyen egy kis tábla a nyakában a lakcímmel, arra az esetre, ha olyan jól sikerülne a buli, hogy a végén nem tudjátok megmondani a címeteket. He-he. :D :D

(Kicsit csodabogárnak szoktak gondolni az egyáltalán-nem-ivás miatt, de jó okom van rá: tizenéves koromban apukám elég keményen nyomta az ivászatot, és akkor még finoman fogalmaztam, az ő bátyja pedig -szintén a mértéktelen ivászatba- bele is halt, szóval abban az időszakban, amikor a fiúk-lányok először megkóstólják az alkoholt és / vagy becsiccsentenek kicsit, na én akkor a hátam közepére sem kívántam... úgyhogy én még szilveszterkor se pezsgőt, még az esküvőmön se ittam, semmit....)

Adri, szopi-témában maximálisan egyetértek Veled, de ezt már úgyis tudod. :lol: Mi épp ezért inkább középutat választottunk, 5 hónaposan kezdtünk el Lillusnak almát-körtét adni (ez utóbbit bolti bébipapi formájában), még csak desszertnek kap "tízórai" és "uzsi" szopik után, de azt sem mindig, csak ha épp úgy jön ki a lépés.

Kép
frusi
 
 


Szaisztok Lányok!

Ma voltam a kórházban nőgyógyásznál. Rá kellett döbbennem ismét, hogy milyen jól választottam, ez a Járányi doktornő egy szuper csaj.

Pelle: a folyosón összafutottam Évával (micsoda véletlenek vannak) és megtudakoltam az e-mail címét, el is küldöm mindjárt priviben. Várni fogja a képeket. Emellett bevéste a noteszába a január 31-i faházas találka időpontját.

Nikik: annyira jó, hogy ennyire szerettek szoptatni. Nekem egyáltalán nem okoz örömöt, bizonyára a sok kudarcként megélt etetés miatt, bár egyre többször előfordul már, hogy nem kell pótolnom. Kövezzetek meg, de tegnap azt számoltam, hogyha Eriket fél évig még csak anyatejen akarom tartani, akkor hányszor kell még szoptatnom (4.5X30.5X5.7=782.325)
Részletezem:
4.5=hátralévő hónapok száma
30.5= napok száma egy hónapban... átlagolva ám :roll: :evil:
5.7= napi szoptatások száma.... szintén átlagolva

Tudom, hogy kicsit őrültnek tűnhetek, de inkább viccesnek szántam. Persze, senki sem kötelez a szoptatásra, de elhatároztam, hogy akármilyen nehézségekkel is jár, Erik 3 hónapos koráig folytatom.

Tündi: Bianka gyönyörű, hatalmas baba.
Emese: Zsombor is édes, nagyon hasonlít az apukájára.

Pusszantás

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Gabi, nem vagy egyedül, sajnos én sem tartozok azok közé, akiknek kifejezetten örömet okoz a szoptatás, de biztatásul: azért később szerintem ez egyre inkább javulni fog... :lol:

A kalkuláció nagyon aranyos. :D :D :D És vágsz majd centit is? megírod 1-től 782-ig a számokat, és minden szopinál levagdosol egyet, he-he. :lol:

Végülis nekem már csak két hét, és akkor 6 hónapos korig csak szopiztunk, persze csak ha a kb. két hete néha desszertként adott alma- és körtepüréktől eltekintünk. :wink: :lol: :D

Kép
frusi
 
 


Hello!

Gabi, nekem küld a mailcímet, lszi. Vagyis nekem is, mert én ígértem Évának a képeket. Köszi!

Niki örülök, hogy már túl vagytok rajta.

Tegnap betöltöttem a harmadik X-et. Ennek örömére ma voltunk a férjemmel thai masszázson (ez még kari aji volt) és vacsorázni. Annyira jól eset....Húúúú nagyon. Addig anyukám vigyázott a gyerkőcre.

Délelőtt meg vásároltunk 68-as méretű ruhákat, mert a drága kezdi kinőni a 62-eseket. Olyan jó lenne ha anya a közelben lakna és gyakrabban tudnánk együtt jönni-menni.

Puszi Mindenkinek.

Judit

Kép
jud77
 
 


Hali Csajok!

Frusi, tok jo fej vagy! En tuti nem birnam alkesz nelkul, probaltam, amikor nekem kellett cipelnem a tarsasgot, mindig mindenkibe belekotottem, hogy milyen hulye reszeg vagy, mint a pic......a, stb... Kozben csak irigy voltam!:) En biztonsag kedveert kiakasztom a tablicskut!:) Mi lesz itt jovo decemberben? Mar elore rohogok! Bruhhahhahahhh MAgunkon!

Gabi, en szoritok, hogy jol menjen a szoptatas es ugy altalaban elkezd elvezni a dolgot. Oszinten, amikor Zsombesz elkezdi a ket kis fogatlan, de annal erosebb inyevel morzsolgatni a bimbomat, ami aztan meg masnap is faj es folyamatosan resen kell lennem, hogy megint mikor ravaszkodik, na akkor nekem sem egy menyorszag. Azonban altalanossagban, a gondolat, hogy a testem taplalta akkora oriasira, mint amekkora, mar boldogsaggal tolt el! :lol:

Egyebkent en is ugy kezdtem, hogy eloszor 3, 6 honapra tuztem ki a celt. Most hogy mar ezen is tul vagyunk jon a 9. igy nem er csalodas nagyon!

Dijnyertes madartejet csinaltam! :P

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Jud: küldtem a címet. Megkaptad?

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Helló!

Megkaptam! Köszönöm szépen!

Puszi.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Jöttem titeket képekkel bombázni énis!
Bius, Bazsi, Zsombi nagyon szépek vagytok!:)

Anna 1naposan:

Kép

Bence 1 naposan:

Kép

Anna 16hónaposan:
Kép

Számomra ezis ő.....

Kép

Kíváncsi leszek Bencére, milyen lesz. :wink:

De Zsolti se maradjon le.!
Kép

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok.

Én meg lasagne-t csinálnék, de mint kiderült, nincs itthon elég tej, így meg kell várnom, h Kamilla felébredjen és lemehessünk a boltba :(

Feltűnt vkinek, h egy olyan buliról egyeztetünk/beszélünk, ami majdnem egy év múlva lesz :shock: és eddig másról sem szól, mint hogy ki mit akar inni :lol:

Judit, nem csoda, h felüdülés volt ez a kis kiruccanásotok, én is befizetnék egy kis masszázsra :) egyébiránt meg jó lesz a hónap végi színház és egy "haverbúcsúztató" buli januári programnak, még erre is pesztonkát kell találnunk. Nem könnyű eset kimozdulni, én azt sem bánnám, ha mindenhová vihetném magammal Kamillát - na jó, színházba nem - de másfél-két óra ébrenlét után kifárad és el kell altatni, hová tegyem le?!
Felhívott egy ex-kollégám, akinek most van egy kis nyelvstúdiója, h vállalnék-e csoportot (tudja h babázom itthon), eddig leráztam, de febr-tól talán már el tudnék vállalni heti 2-szer másfél órát. Nem a pénz miatt, mert nem sokat dob a családi kasszán, hanem kikapcsolódásként. Ráadásul egy megállóra a lakásunktól, tehát közelebb nem is lehetne. Valszeg még most sem fog menni, mert nem fogok olyan családtagot vagy barátnőt találni, aki rendszeresen, mindig ugyanakkor ráér Kamillával lenni. A férjem nem ér haza még addigra, nagyik nem Pesten élnek, barátnők nagy része dolgozik, szóval ha találok is vkit, aki heti egyszer meg tudja oldani, heti kétszer már nem valószínű :shock: Pedig rendes volt a kolléga, mert azt mondta, ha úgy alakul, hogy senkire nem tudom hagyni Kamillát, vigyem magammal, majd a titkárnő el lesz vele :lol: A férjemnek mint ajánlatot már említettem, de nem nagyon reagált rá, egyelőre nem erőltetem, hallom előre az érveit. Pedig nem egy folyamat kezdete lenne, eszem ágában sincs visszamenni dolgozni, de azért jól esne egy kis program :(

Képzeljétek, elkezdtem keresni babaúszást. Frusi, ti jártok már, találtál vmi épkézlábat?
Mert én csak olyat, amit hétközbenre szervezne, vagy távol esik tőlünk. Egyben nagyon hasonlóak: baromi drága mind, gondolom arra alapoznak, h a szülők drága gyerekükért minden pénzt kidobnak :? és jogosan...én is kifizetném, ha itt lenne a közelben, nem a város másik felén és szombaton.

Ja és Nikikének nagyon igaza van abban, h a szopi lehet h nyűg vagy unalmas vagy nehezen megoldható néha, de tényleg csodálatos, h képződik benned vmi, ami a babádnak hónapokig elég arra, h növekedjen, fejlődjön. Hihetetlen.

Na vki meséljen vmi vicceset, jókedvre derítőt is, ne csak lamentáljunk itt. :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Először is, boldog szülinapot Juditnak!!!:-)

Na, jókedvre derítő dolgok:

1. Itt járt Sziszike, ezek szerint jól vannak, csak nagyon elfoglalt.

2. Ma először voltunk sétálni az utcán, két hét itthonlét után nekem ez maga volt a mennyország, egy órát sétáltunk, Márk is jól elfáradt, most alszik, mint a bunda.

3. A jövő decemberi buliról azért jó beszélni, mert elhisszük közben, hogy akkor is még emberek leszünk, nem kialvatlan, energiavesztett anyukaroncsok...

4. Eljön majd az az idő, amikor a Léna, ha nem is végigalussza az éjszakát, de annyi ideig fog egyben aludni, hogy nekem időm lesz közben nem csak a párnára visszatenni a fejemet, de aludni is vele egy keveset. Egyenlőre ez az idő még várat magára, én meg nagyon türelmes vagyok ám!:)

5. A párom 2 hét múlva masszázstanfolyamra megy, rajtam fog gyakorolni, de szerintem további jelentkezőket is szívesen vesz!:-)

6. Az összes baba tündéri, értük érdemes bármit...

7. Tettem fel fotókat a képtárba megint, van egy, a Szeretet című, arra nagyon büszke vagyok...

8. Lehet, hogy már a január végi talira benevezünk a majdnem 7 hetessel (akkor lesz annyi...). Még egyeztetek apukával, gyerekorvossal...

Több dolog hirtelen nem jut eszembe.

Ja, de... Felpróbáltam ma a terhesség előtti nadrágjaimat, és hajszál híján jó az összes, a hajszál egy-két kiló formájában található meg a derekamon-csípőmön, de hamar le fog onnan menni, mert ha nem, akkor irgumburgum!!! Persze, azért van olyan, amit így is fel tudok magamra cipőkanalazni... :lol: :lol: :lol:

Na eldugulok. További jókedvre derítést vállal valaki?

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!

Sziszike, hihetetlenül hasonlo a két poronty!
Tettem fel én is a képtárba fotokat:-)
Persela, a "Szeretet" tényleg édes!
Beüzemeltem az Avent fejöt, egész jo:-)
Puszi Emese

Kép
hiuzka
 
 


Sziasztok Csajok!

Sziszike, hihetetlen ez a hasonlosag!? Annyira szep Annacska!?
Persela! Tenyleg gyonyoru az a kep!
Judit: BOLDOG SZULETESNAPOT! Irigykedem a thai masszazsert!:)
Emese, a Ti Zsomborotok is gyonyoru, nekem a sapkas kep tetszik nagyon. Zsombesznak is volt egy hasonlo alvosipkaja, getto fiunak neveztuk el benne, mert ugy nezett ki, mint aki indul rabolni:)
Orulok, ha az Aventes cucc bejott!

pia, pia, pia....:)))

Na jo ez vicc, en most sajna nem tudok semmi vicceset mondani, ha felsorolnam, hogy az elmult 2-3 oraban mik jottek itt ossze megoldando problemak (foleg a ferjemnek, de ez nyilvan erint minket is), na az lenne az igazan vicces. Inkabb nem terhellek ezekkel Titeket! Valahogy majdcsak megoldodnak a "gondjaink"! Vegulis mindenki egeszseges, egyelore!

Adri, en nagyon "buszke" vagyok Rad, hogy visszamesz-mennel dolgozni, ha csak rovid idokre is. Tolem annyira tavol all most ez a dolog, mindig csak az jut eszembe, hogy basszus mindjart lejar a 2 ev. Nekem valahogy mindig van valami, ami atlendit a monotonitason! Magamba akarom szivni a gyerekem minden mozdulatat, hangjat, mert azt hiszem tenyleg hamar el fog telni az a par ev, amikor meg kozel enged magahoz kicsit!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Nikike, mi meg "terroristának" neveztük el Zsombit mert amikor már nagyon éhes, ugy veti rá magát a cicire és nagyon elszánt arcocskát vág:-)
Adri szerintem is jo hogy gondolkozol a munkán, igaza van Nikikének hogy ki kell élvezni minden percet a babával de sajnos nagyon rossz lesz visszaszokni. Én márciustol már dolgozom persze kötetlen munkaidöben de az én pályámon lehetetlen kihagyni éveket.

Kép
hiuzka
 
 


Szia Emese!

Mi a foglalakozasod? azert ez nem semmi, par honap utan!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Jót mosolyogtam azon, hogy Gabi kiszámolta, hogy mennyit kell még szoptatni.
Ismerek valakit nagyon közelről, aki ugyanezt megtette. :)
Aztán, azt is kiszámoltam, hogy 350 db szívás volt mire rendesen evett. :)
Most meg már nem számolok. Inkább jajgatok, mert a fogacskáival ha nem is harap belém, de jelzi hogy vannak neki.

Most vagyunk túl egy 1,5 órás altatáson. Elég rémes volt. De már megint elkapattuk és nagyon sokszor csak kézben aludt el, vissza kell állnunk a normál elalvásra, mert éjjelente 7x kelni elég gáz. Igaz megint fogzunk is. Jön az 5. De már gyanakszom, hogy nem azért van ez a sok balhé...

Vera
Vendég
 


Hello, én nem azt írtam, h vissza akarok menni dolgozni, hanem h eszem ágában sincs még, csak annyi, h nekem egy ilyen tanfolyamot megtartani kész szórakozás, kikapcsolna és emberek között lennék. Sokat nem kellene rá készülnöm, mert évekig tanítottam, tehát nem munka lenne, hanem program.

Emese, engem is érdekel, mi a foglalkozásod :) És ki lesz addig a fiúkával?

Veronika, akkor miért? Nekünk ha rossz éjszakája van is Kamillának, akkor is csak 2-szer ébred, fél-egy órán belül - ami nem evés, legalábbis visszaalszik anélkül - aztán a következő duhajkodása már az éhség miatt van. Nálunk is kézben alszik el. Ha beteszem a kiságyba, vinnyog és ő bírja tovább, én hamarabb feladom.

Akkor megnézem a képeket én is. És már megint éjszakai bagoly effektus...

Adri és

Kép
adri29
 
 


Emese, majd szidod még azt az Aventet, ha majd nem lesz ennyire bő a hozam, akkor minden cseppért megdolgozol majd :) vagy csak én vagyok fenemód béna vele :?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Adri!

Akkor igy meg jobb!:)

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Alvás. Szerintem éjjel ha felébred Marci, akkor rájön, hogy nincs a kezünkben. Ezt jelzi, és várja hogy altassuk vissza.
A nagy bömbölés után f2-kor és 5-kor volt ébredés csak. Kapott cicit. 2-kor elég rendesen szívott. 5-kor inkább cumi volt.

Marci 5 hónapos koráig nagyon jól aludt. 10 órát is nyomott egyben. Azóta viszont minden gáz. Akkor kezdődött, amikor jött az első fogai.
De majd kinövi, állítólag. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Most értünk haza Biankával az első "tornáról" :wink: Hála istenek szó sincs műtétről, nincs a lábának olyan baja, ami indokolná. Kb. másfél hónapig, ha megyünk heti 1x, akkor nyoma sem marad az egésznek :P :P
Pelle: még 1x köszönöm a segítségedet :lol: :lol: Tényleg Katika nagyon aranyos és nagyon jól megmasszírozta a csajom. Mindenét végig nézte alaposan. Csodálkozott h. ERRE a lábra mit mondott a dokinő. Ha ti is a Csertő parkba jártok rendelésre, akkor mi közel lehetünk egymáshoz! :roll:

Persela: Jók a nadrágjaid?? :arrow: Na, szégyeld magad… :wink: Megnéztem a fotókat, édesek nagyon.. :lol:
Sziszike: tünemények a gyerekek!! Kíváncsiak vagyunk ám hogy is született /picike/ bébikéd. :wink: Jól látom h. Anna sem volt csepp?
Gabi: Számolás :arrow: :lol: :lol: :lol:
Frusi: alkesz ügyben mi tök egyformák vagyunk, nekem se csúszott le anno az esküvői pezsgő sem. :wink: Nem kell egyedül támogatnod a többieket… :lol: :lol:
Emese. Kész kis pasid van! :P
Méri: Bazsi..hát nem is tudom, mit mondjak, micsoda szemek!! :lol: Nekünk inkább páramentesítő kéne sajna :x
Adri:Melóóó, az jóó. :wink: Picike kimozdulás az nagyon jóóó. :lol:
Nikike. Remélem már minden rendbe.. :wink:

Kati volt tegnap nálam a kicsi Diával, aki gyönyörűűű :lol:

Mi is kint vagyunk, van h 3órát is, durmol a levegőn. Amúgy Bia minden szopi között alszik még. :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Hello!

Köszönöm a szülinapi jókívánságokat! :)

Többnyire nálunk is kézben alszik el a gyerkőc. És sokszor úgy kell álomba gyötörni, mert a legritkábban akar eleludni, pedig látszik rajta hogy hulla fáradt. A babakocsi a másik csodaszer, de az sem válik be mindíg.

Nem irígyellek Weronica, és tisztelem az optimizmusod. Én azt hiszem nagyon rosszul viselném.

Képzeljétek nálunk pár napja, szinte óránként van kaki, de nem hasmenés. Szerintetek ez normális? Újra nagy pelusfogyasztók lettünk. Most megpróbálom, hogy leállok a szopisteáról, mert nagyjából azóta van így mióta újra elkezdtem inni.

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Hát ez a kinti altatás nagyon szuper. Erik kint durmol a babakocsiban már másfél órája, én ezalatt főztem (ma először :P) és már a kávémat szürcsölöm. Csodálatos idő van, így a kedvem is most felettébb jó.

Jud ... a fosásról: amikor egy nap 14 filternyi Laktoherbet megittam (amikor baromira jó anya akartam lenni) Eriknek is nagyon ment a hasa. Minden egyes pukival folyékony fröcsögött ki a végbélnyílásán a szar. Ez pelenkázás alatt volt kifejezetten élvezetes, mert nemcsak őt kellett átöltöztetni, hanem én is cserélhettem ruhát.

Sziszike: na látod, nincs is olyan nagy baj. Milyen jó, hogy a fórumon megismerkedtél Pellével, rögtön jött is a segítség. Egyébként gyanús nekem az a dokinő, jópárótokra ráijesztett, szerintem valószínű, hogy gyakran eltúlozza a dolgokat.

Vera: amikor Te minden egyes szopi után fejtél, mit kezdtél addig a gyerkőccel? Egyre ritkábban marad meg a kiságyban egyedül, hisz ez a legaktívabb időszaka.

Pussz

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziasztok lányok !!


Tündi !!! Mondtuk mi , hogy semmi sem lesz !!! :lol:

JUDIT !!! Utólag is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT !!!!

Tegnap mi is tulestünk a szurin !! Sajna a köldöksérvünk nem javul. :(

sziszike !! Jó, hogy jelentkeztél már !!

SOK puszi mindenkinek !!

És továbi vidámkodást !! :lol:

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Bocsánat. Az előbbi hozzászólásomban összekevertem Sziszikét Tündivel.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Hello-hallo! :-))

Tündi, ugye, hogy kár volt a &@°˘^doktornő véleménye miatt emésztened magad! Ez a némber mindenkit műtétre akar küldeni:((( Úgy örülök, hogy Biankával minden szuper, másfél hónap az semmiség!!!
Merre szoktatok sétálni a pici lánnyal? Tanálkozhatnánk esetleg egyszer:-)))

Gabi, néztem is, hogy ki az az Éva:-DDDDD De a nőgyógyászunk közös, hogy van a dokinő? :-))) Kérdezte, mikor szültök megint?:-)

Lmarie: Jud a sötét hajú, én meg a világoshajú:-)

Kicsit eltűntünk, de minden nap vagy mi vagyunk valakinél vagy valaki jön, Somi társasági élete igen sűrű mostanság:-)) Bár tegnap az egyéves kis pajtija a szemét próbálta kinyomni szeretetből, ismerkedésből, de hát szokni kell a strapát!

Somi felfedezte a nyálbuborékgyártást, mellette a gé betűvel bővítette a heeeööö..heee....aheee zuglói tájszólásos lakodalmas nótáját, gege, gigi:-))))

Pusszantás, jön haza apa, ki szoktunk menni Somival a folyosóra elé, úgy örül:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok Csajszik! :lol:

Adri, én a helyedben elvállalnám azt a heti 2 x 1,5 órát... biztos, hogy jól éreznéd magad, és ez egyáltalán nem baj! :wink: ...Bébiszittyó nem lehet megoldás?

Mi február elején megyünk színházba, már úgy várom. :lol:

Sziszike, gyönyörűek a gyerkőceid!! :D :D :D

Nekem is jó a legtöbb szülés előtti cuccom... :wink:

Persela, tök jó lenne, ha el tudnátok jönni a talira!! :lol:

Kép
frusi
 
 


Amíg fejtem addig 3 opciója volt Marcinak:

1. Mellettem feküdt és nézte. Én meg mondtam, hogy ez van öregem, aki nem akar szívni annak várnia kell anyjára, ha játszani akarsz vele. :)
2. Pihenőszékben volt és nézett onnét.
3. Úgy 5 hetes korától már kint állt a járóka a nappaliban. Benne sok-sok látnivalóval. Beraktam oda.

Vera
Vendég
 


Sziasztok

mar most utalok mindenkit akire ramegy a ruhaja :evil: En epp most gyotrom magam estenkent a 4x25 hasgyakorlatokkal, meg 10 perc evezessel. Rendkivul rossz a kondim. Igaz csak most kezdhetem el, es fokozatosan, mert mostanra szuntek meg a problemak a hegemmel. De ha front valtozas jon rogton tudom, erre tuti jo :?

Hajaj a fogtema, nem gondoltam h ilyen nehez lesz.
En is megismerem az en gyerekem 5 honapos koraig jolaludtat. Mert amiota betoltotte, napkozben alig alszik, es ejjel is ebred.Raadasul vagy fejhangon sikit, vagy sir, a cumit is messze kikopi, enni nem akar, es visit, es visit. Most bekentem a dentinoxol gellel, meg masziroztam neki, az egy ideig jo is volt. Aztan hutoragoka (tenyleg szereti, ha lehutom, pedig atveresnek gondoltam :shock: ). Estere mar ugy megfajdult a fejem. :?
Apa else tudta kepzelni h milyen amikor sikitva sir, mivel az elmult ket napban nem lattuk. Na ma megmutatta a kisur mit tud. Szerintem eddig nem hitt nekem :roll:

Es persze a het melypontja, hogy megint riasztott a legzesfigyelo. Csak most nem volt eleg hogy szoltam, es megmozgattam az agyat, addigra ujra riasztott. Felugrottam es ilyet nem kivanok senkinek, de tenyleg nem latszott, hogy lelegzne, mozdulatlan volt es fal feher. Elso rekaciom az volt, hogy felkaptam es megraztam. Akkor ebred fel, teljesen komasan, es meg egy darabig olyan is volt .En bogtem utanna az agy szelen, mig a ferjem aludt tovabb, fel se kelve a riasztasra. Reggel aztan jol lecsesztem, hogy nem veszi, komolyan a dolgokat nem oknelkul riaszt be, es megeroltethetne magat, legalabb annyira, hogy o is felkel,es felti a fiat, nem csak arra tamaszkodik, h majd en elintezem.Huhh, bocs de kikellett fakadnom ezugyben. :cry: :cry: :cry:
A doki azt mondja, hogy semmi egeszsegugyi tenyezo nem valtja ki h ilyen melyen alszik, mindene rendben, mi nem dohanyzunk, es a legtobb amit tehetunk, hogy hasznaljuk a gepet ha a gyerek alszik, es ne oltoztessem melegen ejszakara, ne legyen meleg a lakas, es ne takargassam.ugyhogy lekapcsoltuk a futest a haloban, vekony kis ruhat kap, es pici pokrocot.
De akkor is kivagyok ettol, az egesztol. :(
ja es az tuti, hogy most nem kerul kulon szobaba meg egy darabig, bele is orulnek szerintem.

Jo hir viszont, hogy kapott egy jarokat a heten, es nagyon jol elvan benne, akar 1 oraig is. :P

Tundi: tornaztasd otthon is sokat meglatod hamar rendbejon!

Udv

Meri
Na jol megnyugtatott.

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Meri: ez egy kicsit kiborito amit irsz! En nem tudom hogy birnak a ferfiak tovabb aludni ilyen helyzetben. En meg az elejen voltam ettol tiszta ideg, amikor egesz ejszakakat vegig etettem, altattam, stb.. Ember meg legszebb almait aludta, en meg komolyan koncentralnom kellett, hogy ne essek ossze, vagy ne menjek falnak! Szerencsere mar vege, legalabbis egy darabig. Azt remelem, hogy Nektek is hamarosan megoldodnak ezek a problemak.

Ma viszont nekunk sem volt orom a nap! Nem tudom miert, de eleg nyugi volt Zsombi. Vagyis nagyjabol tudom. Tokeletesen idomit minket, inkabb engem. Ha valami nem ugy van, ahogy o azt eppen szeretne ektelen orditasba kezd. Pl. ebbol a betus szivacsbol, ha kivesszuk a betut es nala van, ragja, de elvenni mar nem lehet Tole, pedig en fosok, nehogy lenyeljen belole egy darabot, ha veletlen szetragja. A masik, az epitokocka annak meg annyira rossz az ize, kiprobaltam, de persze az is a szajaban kotott ki, ugyanaz tortent, mint fent. Na mondom ez jo addig mig ketten vagyunk. Apa hazajott, gyerek ugyanezt eljatszotta, mire meguntuk, na furdes. Annyira elfaradt a vegere, hogy szerintem almaban evett. Hozzateszem sokat van hason mostanaban, meg "nyuzzuk" a maszassal, szoval le van lazitva!:))

Nekem az a fura a ruhazkodassal, hogy vannak olyan ruhak, amiket ha felprobalok egy boltban, akkor kisebb meretet kell neznem, mint amit automatikusan levennek a polcrol (XXL). Nem tudom, hogy van ez, mert szerintem en csak hiztam a terhessegtol, szoptatas utani zabatol, de valahogy megis atalakult a testem pedig en nem latom!

Frusi: de jo szinhaz!!! En meg nem tudok elmenni, valahogy nem akarodzik itt hagyni a gyereket pont altatas idoben (mi eleg koran fekszunk), pedig mar en is reg voltam nagyon, de jo lenne. Na majd jovore! Vagy nyaron Szentendren. Annyira jo programjaik szoktak lenni a varos nyari kultur fesztivaljan! Hogy ne csak igyunk, esetleg majd ilyesmit is osszeszervezhetnenk!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Méri:tényleg durva,amit írsz.Szerintem én nme hagynám annyiban a dolgot,mert biztosan van valamiféle kivizsgálás,mert ezer oka lehet eg ylégzéskimaradásnak,Inkább járj utána,minthogy utólag legyen lelkifurdalásod.

Nikike:Vencó is hisztizik,ha elveszünk tőle valamit,de még a hisztit is olyan édesen tudja csinálni,sőt inkább nme is hisztinek tűnik,hanem olyan kis kétségbeesettnek,tök ari ahogy sírásra görbül a szája.
Szopival kapcsolatban akartam kérdezni,hogy hányszor cicizik Zsombi,így hogy hozzátáplálod,mert Vencó elég jó mennyiségeket megeszik,és utána is cicizik simán.A másik meg,hogy te mennyi folyadékot iszol,mert én már nem tudok meginni annyit,mnt korábban.


Alexa megvan fázva,ésé köhög,de nme olyan vészes a dolog,láza eddig nem volt,egyenlőre nme vittem el a dokihoz,mert még jobban összeszedne valamit.


Tündi:tök jó,hogy elmentetek ,másik dokihoz is,és hogy tornával megoldható a dolog.

Csajok,ha minden igaz holnap lesz új autónk,mármint nem új hanem használt,de lecseréljük a suzukinkat egy nagyobbra,mert ha utaztunk valahova kmég egy gyerekel sem fértünk el,nemhogy kettővel.

Na megyek,jó éjt!

Niki
Vendég
 


Húúúú... Méry a hideg futkos a hátamon. Nem csodálom, hogy kiakadtál. Én biztos nem vártam volna meg a reggelt a lecseszéssel, hanem kirángattam volna az ágyból. Reméljük, hogy hamarosan kinövi a gyerkőc, addig is ott a bébi őr és az éber anyukája. :)

Nekünk tegnap volt hiper nyügi napunk. Estére ki is borultam rendesen. Rossz napután ma jött egy jobb. És a napsütés engem is jobb kedvre derített. Ki is feküdtem a babakocsi mellé a nyugágyra.

És a tea nélkül a kaki ügy is rendeződni látszik.

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Niki: Zsombi kb. 5-6x eszik egy nap, de a deli szopi nem biztos es szerintem o nem eszik sokat normal kajat, mert peldaul tegnap egy kis uveges kajanak csak a negyedet ette meg es utana mar nem kert cicit, csak kesobb! Es sokszor hiaba adom a szajaba, de nem szopizik!
En mar kozel sem iszom annyit mint az elejen max 1,5 liter vizet, az is inkabb a szopis tea. Milyen erdekes nekem ez mellett a tea mennyiseg mellett is csak alig van a gyereknek kakija, igaz mostmar naponta van kicsi, de az is eleg bogyos! Juditnak meg sok es hig, vagyis Barnabasnak!
Visszaterve az uveges kajara, na ez annyira szar, pedig a hippet vettem, de annyira szar az ize, hogy en inkabb mindent megcsinalok a gyereknek. NEm fuszereztem semmit, de a csirkemellnek megis jobb ize volt ,mint az uvegben a marhanak, lisztesnek ereztem pedig elvileg semmi nem lehet benne. A gyerek ugyan megette, de azert annyira nem rajongott erte.
MA is sut a nap, megyunk nagyot setalunk!
Holnap kemeny menetem lesz! Kutyat behozzak anyosomek, elmegyunk erte Zsombesszal, kutyakozmikushoz visszuk, utana erte megyunk, vissza a cegbe (Obudara). Erdekes lesz! Kajakkal oltozesekkel egyeztetvve!

Na meglatjuk!
csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Judit: Így utólag, de boldog szülinapot kívánok én is!

Méri: Most, hogy olvastam, megint mi történt Bazsival eldöntöttem, hogy lesz légzésfigyelőnk, mindenképpen. Mert lehet, hogy irtó rémisztő, amikor bejelez, de mennyivel jobb, mint ha... Elképzelni se merem, olyan szörnyű, még a gondolatra is kirázott a hideg!

Nálunk szerencsére most nagyon jó a helyzet, Zsebivel minden a legnagyobb rendben, és szerencsére nem úgy tűnik, hogy előbb akarna előbújni, mint amit előírtak neki :wink: Bár néha nem bánnám, most, hogy már tisztára partra vetett bálnának érzem magam éjszakánként az ágyban fekve :shock:
Viszont páromra olyan erős fészekrakási ösztön tört rá, hogy nem győzöm követni! Olyan dolgokat szerel itthon éjszakába menően esténként, amikre évek óta!!! nem tudtam rávenni, plusz még kitalálta, hogy hétvégén festünk (mármint én elmegyek anyuékhoz, ők meg kifestik az apukájával meg a barátunkkal a fürit, meg a konyhát), amiért pontosan meg tudom mondani: 2005.12.14 óta könyörgök neki... Most meg elég, ha kiejtek valamit a számon, és azt mondom, hogy jó lenne ezt-vagy azt megcsinálni, mert akkor könnyebb lenne ezt-vagy azt a picivel kapcsolatban intézni, és már el is van fogadva az ötlet :lol: Imádom a pasit :lol:

Na szép napot mindenkinek,
Judit és

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztok!

A héten megírom a szüléstörténetet, már kicsit több időm van, igyekszem napirendettartani.:)

Zsolti 3700gr és 54cm volt.
Anna 4400gr és 59cm.

Bence 5000gr és 57cm.:)

DE a mostani szülés volt a top...majd mesélek.

Amúgy nagyon jól vagyunk. Bence esténként 5órákat alszik, majd eszik és tovább szundizik.
Mostis alszik.:) De Anna nem, így megyek is vele is kell törődni, nagyonis igényli!

Puszi: Sziszike.

U.I.: Anna szobatiszta lesz!
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Én sem irtam még szüléstörténetet, pedig ahogy megy az idö, egyre halványulnak, változnak az emlékek...
Sziszike, ezek szerint nem csak az én Zsombim álomszuszék. Ma éjjel 12-3/4 6-ig aludt! Ennek persze mi nagyon örülünk, csak én aggodom is, hogy nem baj-e, hogy ennyi ideig nem eszik. Mondjuk lefekvés elött benyomott 120gramm tejcit.

Nikike, Adri, komolyzenész vagyok. Zongoramúvész, wow!!! Szoval tudok itthon "dolgozni", mert a gyakorlást itthon oldom meg, de nem tehetem meg, hogy eltünök azokbol a körökböl, amikben tevékenykedem, mert akkor pillanat alatt elfelejtik az embert. mint ahogy az összes, ez a pálya is telitett. Szoval az elsö koncertem március 22, ugy volt hogy február de annak örülök hogy az nem lesz. Remélem Zsombi eltüri majd hogy naponta pár orát zongizom, a hasamban is hallgatta eleget:-)

Gyerekek, használt valaki mellbimbovédöt szoptatáshoz? Érdekelnének a tapasztalatok... Ugyanis én még mindig ott tartok, hogy baromira fáj a szopizás közben a bimbom... Igyekszem figyelni hogy rendesen kapja be, de ugy is. A helyzet már javul, most már nem kell egy teljes ora, hogy Zsombi jollakjon, elég kb 40 perc is...

Méri, basszus ez annyira para. Remélem nem lesz több riasztás. Valahol ez a figyelö is tulparáztatja az embert... Persze hasznos, de az a siplolo hang! Mi is vettünk, de valahogy jobb érzés nem használni. Azt nem értem, hogy nem 2-4 honapos korig van a kritikus idöszak? Bazsi meg már 5 honapos!

Elsijud, most már mindenki Neked drukkol!!! Ha most kibujik, már minden oké, de azért várjon még egy kicsit! Végre egy kislány. Mikor mi szültünk Sziszikével, CSAK kisfiuk voltak! Vagy 10!:-)

Puszi Emese

Kép
hiuzka
 
 


Sziasztok !!


Szóval van egy zongoraművészünk !!! :lol:

Hát ez igen , de jó lehet !! Emese hol lesz a koncert és miket játszol ??
Ja, és a szül. történetet is várjuk !!

elsijud !! Hát éppen most gondoltam , hogy már csak te vagy egyben és nekünk milyen régnek tűnik ez a nagypocis dolog !
Csak ügyesen !!! Gondolunk rád !!

Méri !! Még mindíg !! :? Nagyon ügyi vagy !!! Kitartást !! Remélem már nem tart sokáig Bazsinál ez a mély alvás !!
Köszönöm szépen megaptam a képeket !!

sziszike ! Várjuk a történetet !!

Sok puszi mindenkinek !!

Ui.: mildikó !! Remélem a költözés sikeresen ment és jól vagytok !!

Puszi mindenkinek !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Olyan rég raktam fel a táblázatot!

1168526865.1.xls

puszi mindenkinek: Sziszike.
sziszike1000
 
 


[quote="hiuzka"]
írta:
hiuzka
Gyerekek, használt valaki mellbimbovédöt szoptatáshoz? Érdekelnének a tapasztalatok... Ugyanis én még mindig ott tartok, hogy baromira fáj a szopizás közben a bimbom... Igyekszem figyelni hogy rendesen kapja be, de ugy is. A helyzet már javul, most már nem kell egy teljes ora, hogy Zsombi jollakjon, elég kb 40 perc is...



Én használtam. De azért mert csak azzal ment Marcinak eleinte, aztán azzal sem nagyon. Amikor megtudta az orvos és a védőnő, hogy használok, akkor lebeszéltek róla, mert így kevesebb inger éri a bimbót, kevesebb a tej. Sokszor próbáltuk elhagyni, végül ez sikerült 2.5 hósan.
De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bimbóvédő nélkül jobban élveztem a szoptatást.

Vera
Vendég
 


Ó, Méri, ez tényleg szörnyű, azért próbálj meg higgadt maradni, és szerintem is nézesd meg vkivel Bazsit, hátha tudnak vmit mondani.
Mi nem használunk légzésfigyelőt, mert nem alszik mélyen kamilla, lehet hallani, ahogy szuszog, időnként meg megbököm a kis kezét, ha nem hallom a szuszogását. Nem tudom, h ezzel megnyugtatlak-e vagy épp felidegesítelek, de a védőnőnk mesélte, h többször hallotta már, h kisgyerekek nem is az ágyban aludtak el végleg, hanem pl. babakocsis séta alatt, oda meg persze nem lehet légzésfigyelőt tenni :shock:

A járóka nálunk is szoktatás alatt, egész hasznos dolog, bár azért egy órát még nincs el benne anélkül, h ne kellene odamennem beszélni hozzá, vagy arrébb tenni a lelkem, mert már nagyon ügyesen kúszik háton, hehe, elrúgja magát a lábával.
És tarararam...ma átfordult hasról-hátra. Sajnos a produkciót nem láttam, mert épp ruhákat hajtogattam, és utána nem is sikerült neki többször :? de majd legközelebb :)

Ez a produkciója feledtette velem az éjszakai hejehuját...sajnáltam Veronikát, amikor azt írta, h 7-szer kelt az éjjel, na már tudom, milyen lehetett. Kamilla egész éjjel elaludt-felébredt, aztán nem aludt el, én meg már csak nyűglődtem, h mi legyen, mit csináljak. Lehet, h én nem hagytam visszaaludni rendesen azzal, h csitítgattam, meg dajkálni próbáltam, meg pisszegtem? Pedig nem éhes volt, tuti, és csak remélni tudom, h a mai éjjelünk nyugisabb lesz, mert jó, ha 3-szor 1 órát tudtam aludni, plusz délben is.
Szerintetek ilyen korban már tud asszociálni, h sír egy kicsit, bejön anya, elaltat, aztán nem tud visszaaludni szegény, ezért nyüszög, stb? Vagy ahhoz még kicske 4 hósan?

Pedig a 4 óránkénti etetésünkkel semmi baj, tök jól elvan :?

Emese, örülök, h művész is van köztünk. És szerintem elvan Zsombi éjjel kaja nélkül is, mert anno Kami kezdettől fogva kihagyta az éjjeli kaját, volt hogy 10 órát aludt egyhuzamban, kaja nélkül. na nem úgy most. Úgyhogy fel ne ébreszd etetni, eszik ő, ha éhes. Én visszasírom ezeket az éjjeleket, olyan kipihentek voltunk és este altatás után bárhová elmehettünk -volna, mert csak egy-kétszer tettük - tudtam, h nem ébred 4-5-ig. Manapság úgy fekszem le aludni, h ki tudja, mikor ébred, és vajon éhes-e :(

Na lefekszem, mert ahhoz képest, h éjjel nem aludtam, milyen jól bírom így 11-kor.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Mármint dajkával hagytuk otthon Kamit anno, természetesen nem egyedül :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok

Koszi a biztatast, tenyleg jobban figyelek, de most annak az lett a hatranya, hogy nem merem delutan magam melle tenni es ugy aludni egyutt mint regen, es ez nagyon hianyzik. :cry:
Nem reg csinaltak neki meg minden vizsgalatot, sziv-hasi-agyi ultrahangot, vert, vizeletet, es minden oke, innen tudjuk hogy minden oke, ezert mondta a doki is.
Sajnos a veszelyes idoszakot fokent 3-7 honapos korra teszik, ekkor a leggyakarabb, de 9 honaposig erdemes figyelni.
Allitolag semmi szervi gond nemszokott a hatterben lenni, mai napig nem tudjak mi valtja ki.
Viszont teny hogy nyugodtabban alszik amiota lekapcsoltuk a futest, es nem takargatom annyira.

Es igen valoban idegesse teszi az embert ha idonkent pittyen a figyelo,masreszrol viszont megnyugtatja hogy valaki folyamatasan figyel, es segit nekem. Szoval en abba a csoportba tartozom aki ajanlani fogja mindenkinek a gepet.

En is hasznaltam bimbovedot, elis fogyasztottam minden markat, de nem jottek be, tulsok volt vele a macera, a kolyok meg utalta. Es miutan vegre sikerult rendesen szopizni, en is azt mondom jobb volt, mas erzes, testileg/lelkileg is.

Udv

Meri

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Csakgyors bekukk.

Emese: én nem ébresztgetem sose, ha éhes, majd felkell.:)

Mostanság napi 4-5 kakis pelus is van, nektek is??!?

Később még írok, puszi.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Reg jartam erre! Emese, de jo hogy muveszkedsz! Jo lenne majd szemelyesen is meghallgatni a jatekodat. Alkalomadtan szivesen elmennek! Ha jol emlekszem mar egyszer ajanlottad. Akademian, vagy mas koncerttermekben, kamara szinten szoktatok inkabb jatszani?

Na kutya tema eddig zokkenomentes, de azert strapas volt a reggel, meg el kell mennem erte! MAr szegeny annyira budike volt!
Adri: Nektek hogy vannak a kutyusaid, vagyis a szuleidnel?
Cuki volt az a rotiforma! Sikerult gazdit talalni nekik?

MEri fel a fejjel!:)

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?