Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nikcsi, levél megérkezett. Gondolom akkor most Myrának nem kell külön mailt írni az emilcímről.

Cas! Együttérzek! Sebinek gyors gyógyulást, és sok gyógypuszit! Szegény ti! :cry:
aranyhold
 
 


Nikcsi
Én nem kaptam mail-t! :(
hmmc
 
 


Aranyhold
Köszi! Ma már szerencsére végre láztalanul kelt. De most megint nagyon nyűgi, remélem nem ment fel újra... :(
cas
 
 

 
 

Cas és a többiek
Nem maradtatok le semmiről, csak hamarosan lehet valami, vagy még ki tudja? Szerintem febr. elején, amikor már tudok valamit a melóhelyemről, derül ki, hogy mi és hogy lesz a közeljövőben! :roll:

Laga
És válaszolsz is a mailre? Mert nálatok is címváltozás van!

Myra
MÁR ÉN IS NAGYON VÁROM AZT A BIZONYOS MAILT :!: :shock:

Hmmc
Kormányrendelet módosítás? Bízzunk a pozitív változásokban is? :?
Ja így már értem az értetlen levelezésünk, nem volt előzmény! Küldöm!
nikcsi
 
 


Mandula
Anyu szokott Sebinek csinálni mandulatejet (pucolt mandulát ledarálni és kétszer annyi vízzel leforrázni, áztatni, leszűrni - ami visszamarad az meg marcipán), amit Sebi szeret is, és anyunak még az allergológus dokink ajánlotta az öcsém idején. Na szóval utánaolvastam, miért is olyan jó ez. Találtam olyan információt, hogy "A benne található fehérje és tápanyag legjobban megegyezik az anyatej összetételével." És igen magas a fehérje- (27%), zsír- (52%) és ásványianyag (3,2%) tartalma.
Szóval asszem néha csinálok neki én is, ha ilyen jó...
cas
 
 


Cas
Ez a mandulatej jól hangzik!

Myra
Csak felcsigáztál minket :?: :o
nikcsi
 
 


Nikcsi
Megkaptam a mailt, nálam nincs változás.

Myra
Engem is érdekel a kórház sorsa.

Fanninál nem tudom, hogy lesz a bilire szoktatás, mert szégyell kakilni, pisilni, elbújik közben egy sarokba. Ha bilire ültettük az ugyanolyan nyilvános neki. Nálatok is így van-volt?

A másik amiről le kell valahogy szoktatnom, hogy önző. :roll: A játszótéren, a boltoknál lévő beülős automatáknál, állatoknál ha odamegy valaki ahhoz amin ő már játszott, ellöki a gyereket, hogy az az övé. Legújabban már van, hogy én sem (illetve más sem) nézhetem vele a könyvet, ellök és egy kis hisztit, sírást rendez.
A sírásról jut eszembe, azt meg úgy élvezi, ha ráborulhat sírás közben ágyra, székre, sőt sírás közben váltogatja őket. Volt, hogy sírás előtt szépen csendben nyugodtan lepakolta a macikat a székről, aztán arcát a kezébe temetve ráhajolt sírni a székre.
boglarka
 
 


Boglárka,
ez a sírás-előtt-lepakolok-hogy tudjak-sírni, nagyon helyes lehet! :lol:
laga
 
 


Bocsi lányok, csak 2 napig az orvosi dolgaimat intéztem (muszály volt mindent letudnom, mert Gergő a héten még itthon van, így tudott Lillára vigyázni). Tegnap este meg végig Gergő bitorolta a gépet. Végre eldőlt a sorsom. Március végén műtik az arcomat. Mondjuk nem ért váratlanul, ezt már 4 évvel ezelött előrejelezték. Eddig húztam... :?

A várt e-mail-t elküldtem. :P Ha valaki nem kapta meg jelezze!!!!

Majd igyekszem visszaolvasni, és válaszolni de most úgy fáj a fejem, hogy nem akarok sokáig a monitor elött ülni. :roll:
myra
 
 


Tünde!
sajnálom, a műtétet
mikor, hol, mit?
addig is jobbulást!!!
szilvamag
 
 


lázcsillapítás:kinek mi jött be? Enikőnek már négy napja 38 felett van, ha nem adok Nurofent
már próbáltam Laga a kékbe öltöztetést, sötétkék lepedőn is alszik, de semmi :(
hidegvízbe pedig nem tudim nyomni, pedig lassan rászánom magam
szilvamag
 
 


jav: nem tudom :wink:
szilvamag
 
 


Boglárka
És ha a wc-be / fürdőbe teszitek a bilit? Oda elbújhat... Ő egyébként szól, ha van vmi a pelusban?
Önzés: erről nem hiszem, hogy nagyon le lehetne szoktatni. Talán majd ha közösségbe kerül, megszokja, hogy nem minden az övé. Szerintem nem érdemes "szidni" érte, mert nem érti még meg.
Leborulós sírás: hogy ilyenek honnan szednek? :lol: Nagyon aranyos lehet, ahogy lepakol előtte... :)

Myra
Egy kis ráncfelvarrás?! :lol:
Viccet félretéve ez elég komolyan hangzik! Mit fognak operálni? És milyen céllal? És itt a Margitban?
(A mailt köszi, azért kicsit megnyugtatott!)

Szilvi
Dokinál voltatok?! Nem köhög/taknyos?
(Sebi is 4 napig volt lázas ilyen 38 körüli értékekkel! Mi van ha ugyanazt nyaltátok be?!)
Én csak kúpot adtam, azt is csak éjszakára, hogy nyugodtabban aludjon. (Szerintem a láz alapvetően jó, főleg ha nem túl magas, nem viseli meg, és popsiban 38.5-ig még nem csinálok semmit, akkor se ha napokig tart. Vhogy ki kell irtani a vírusokat...)
Hűtőfürdő: ugye csak viccből írtad, hogy hideg vízbe nyomni?! :)
(Egyébként van akinél a priznic vált be inkább...)
cas
 
 


Boglárka
Önzőség: remélem korral járó dolog, mert Kori is ilyen. :? Ha olyanja van, akkor nem lehet fogni az etetőszéket, ha benne van, vagy ilyenek, pedig ő közösségbe jár, ill. szokja.
Kakilásnál Kori is elbújik, aztán lecövekel és egy lépést se tud megtenni, csak segélykiáltásba kezd, és meg kell szabadítsam a bűztől. Pisiléskor szinte mindig szól, és megy a bilire. Amúgy ünnepekkor csomót jöttünk-mentünk, vagyis a bili hanyagolva volt, alig használta, most hogy megint jár a bölcsibe, minden visszatért a régi kerékvágásba.

Myra
Talán én a legkíváncsibb nem kaptam meg a mailt!!!!
Mit műtenek az arcodon? :o

Szilvi
Lázcsillapítás: tapasztalatunk szerint a nurofen alacsonyabb lázra alkalmas, 38 körül/felett én mindig germicid kúpot adok! Amúgy Sacival egyet értek, amíg annyira nem kínozza a gyereket, addig 38-ig én se adok semmit. Annak szoktam a legjobban örülni, ha alszik, és ez elő szokott fordulni.
Priznic: nem tudom, hogy kinek mi a jó, mi húzza le a lázat, de hogy gyerekkoromba nekem szörnyű volt az tuti! Betegséggel kapcsolatban két kellemetlen emlék: priznic és a gőzölés – úúúuuutálom!!!!! :evil:

Cas és Szilvi
Hogy álltok Zsizsi ügyileg? Vörösvári 21-be (kínai háztartási bolt) a kirakatban van egy zsiráf 1.800,--ért.
nikcsi
 
 


Boglárka!
szerintem is próbáljátok a WC-hez kötni a kakilást, később is oda megy, nem?
Kinga csak 3 éves kora körül lett szégyenlős és ki kell jöjjek, ha kakil. Enikő is szól, de ő inkább büszke (még) rá, hogy jött a kaki.
Próbáltátok esetleg az ülőkét a WC-re?
Hiszti. Én ilyenkor nem bírom röhögés nélkül, attól pedig rendre megsértődnek a lányok, ha kinevetem a hisztit,
aztán persze gyakran együtt nevetnek velem :wink:

láz:
köszi a tippeket
38 alatt én sem adok semmit, hagy pusztuljanak a bacik-vírusok :twisted:
de most többször volt úgy 38, hogy nem tudtam hozzászorítani a lázmérőt, éppen csak a néhány másodpercre és így is ennyit mért :(
nem akartam persze rögtön a hideg vízbe nyomni :oops: , de én (aki bírom a hideget) próbáltam felnőtt fejjel a tus alatt egyszer, mikor lázas voltam és szörnyű rossz érzés volt
a Germicidre nekem azt mondta a védőnő, hogy Enikő már nagy ahhoz :roll: .... :?:


Tündi!
Ti vettetek mostanában valami gyors lázmérőt, ugye?
milyet? hogy vált be?
szilvamag
 
 


Saci!
igen, beszéltem a dokival, ez az oltás hatása
szilvamag
 
 


Nikcsi
Én átküldtem neked, megkaptad?
Sebinek csak addig érdekes Zsizsi (meg Bari), amíg a lányok itt vannak. Annyi szőrállata van, hogy tele vele az ágy és az ágyneműtartó is! Nem igazán vennék neki többet, köszi...
Ráadásul mostanában csak és kizárólag a legócskább kutyus kell neki, amit eddig kizárólag a kocsiban tartottunk, de most egy percre se akar szabadulni tőle. Pedig van 100 másik sokkal jobb-szebb jószága, miért pont az a kis kopasz vakarcs kell neki?! Most is csak annyi időre sikerült kicsempészni a kezéből, amíg gyorsan kimostam, aztán a mosógépből egyből megint elkunyerálta (full műszál, így 2 perc alatt meg is száradt).
Hűtőfürdő: én Zsomnak szoktam csinálni, mert pl. a legutóbbi 39.7-nél semmi volt neki az algopyrin meg a rubophen, és hogy magához térjen-egyen-igyon le kell húzni a lázát. (Azt mondta, hogy arról a napról semmire nem emlékszik, pedig néha beszélt is velem.) Szerintem sokkal humánusabb, mint a priznic, bár az is igaz, hogy valszeg rövidebb a hatása.

Újdonság
Sebi nem akar az etetőszékben enni. Hanem kint a nagyasztalnál, nagyszéken, mint a nagyok. A feneke alatt párna van, de nincs vmi praktikusabb székmagasító? Egyébként szépen eszik így, talán kevesebbet is maszatol (közelebb van a szájához a tányér :)).

Myra
Lilla mikor megy újra bölcsibe?
Állásügyben van vmi fejlemény?

Szilvi
Hogy van Enikő?

Aranyhold
Ne tűnj el! Mesélj, nálatok mizujs?
cas
 
 


Szilvi
Oltás: oké, ez a "jobbik" eset. És mit mondott, mikor múlik el?!
Viszont hűtőfürdőt nem úgy kell csinálni, hogy be a hideg zuhany alá!!! Az tényleg emberkínzás!
Hanem először ugyanolyan meleget a kádba, mint amennyi a testhőmérséklet, gyerek/felnőtt bele, és aztán adagolni a hidegvizet, figyelni a hőmérőt, és addig hűteni, hogy azért még ne vacogjon (30 fok alá tuti nem hűtöttem még soha, nem az a cél, hogy a nyavalyája mellé még meg is fázzon, hanem hogy újra 36-37 közeli legyen a testhőmérséklete). Na aztán abban pancsolni, ameddig csak bírja. Minél tovább van benne, annál jobban áthűl az egész teste, és lassabban megy fel a láza újra.
cas
 
 


Cas
Nem kaptam üzit! :evil: Vagy lehet, hogy ilyen gyorsan ér ide?! Elsőbbségivel adtad fel :?: :)
Akkor valaki küldje már el ide pü-be, annyira kíváncsi vagyok!!!!

Asztalnál evés: Saci milyen megoldást szeretnél olcsót, vagy drágát és tuti? Uncsi tesóméknál láttam az olcsó verziót: ülésmagasító (tudod autóba, amikor már a kocsi saját biztonsági övével kell becsatolni - és a kis karfás jellegű). Másik megoldás nekem nagyon tetszik és biztonságos is, csak az ára nem tetszik. Mini manóba láttam, amikor járkáltunk ülés után: normál székre szerelhető kis szék, ami oda van kötve. A kis széknek van levehető etetőtálcája is. Nem emléxem 100% az árára, de 10 felett volt.
nikcsi
 
 


Mostmár eldugulok, de a hűtőfürdő kapcsán jutott eszembe:
Talán a spektrumon volt egy műsor: maraton-futókkal kísérleteztek. Azt vizsgálták, hogy a jelentős fizikai igénybevétel mellett a szervezetet a sokáig tartó magas testhőmérséklet (nyilván, hiszen futnak) is rontja az állóképességüket. Aztán kipróbálták, hogy akik a rajt előtt egy hidegvizes fürdőben (na ez nemtom mennyire volt hideg, és mennyi ideig) áztatták magukat, és lényegesen alacsonyabb testhőmérséklettel álltak a rajthoz, mint "normális" társaik, azok jó fél órával később melegedtek túl - ergo jobban bírták a versenyt. Ugyanis a belső szerveik is "jegelve" voltak a hosszas pancsolástól, így tovább tartott felmelegedniük.
cas
 
 


Nikcsi,
Bocsi, a címeket az e-mail fejlécedből vettem, és mivel Te küldted így azt véletlenül kihagytam. :roll:

Szilvi,
Igen Dotory homloklázmérőt vettünk a MediaMarkt-ban. Az a vicc, hogy 2 különböző cég is gyártja és 2000 Ft a különbség. Tök ugyanaz (licensz) mert szétszedettem, utánajárattam velük. Az olcsóbb 6000 Ft volt.
És pontosan mér!!!!
Homeósbogyó lázcsillapításra?

Saci,
Lilla legközelebb szeptemberben megy bölcsibe...

Az arc és homloküregeimet tisztítják ki. Tele van polippal. A János kórházban csinálják mert annak idején 5 évig volt arcüreggyulladásom, és 2 megye huszonvalahány orr-fül-gégésze kezelt félre mire véletlenül rátaláltam arra az orvosra aki azonnal megoldotta a problémámat. Közben kiderült, hogy nagyon jó hírű orvos, a legmodernebb technikákkal dolgozik, és a nagybetűs EMBER. Akit eddig hozzá küldtem, mindenki hihetetlenül meg volt elégedve vele. Szóval most is hozzá mentem vissza, mert én azóta más orvoshoz nem vagyok hajlandó betenni a lábam.
myra
 
 


Saci,
Szék: az unokatesóméknak van egy ami szuper csak elég drága. Stokke Tripp Trapp. Sajnos negyvenvalahányezer forint, de azt mondta az uncsitesóm, hogy utána láttak ilyesmit a Kikában és 5-10000 forint között volt az ára. Én most ennek akarok utánajárni, hogy lehet-e még kapni.
myra
 
 


Nikcsi
Priviben is ment a levél.

Myra
Bölcsi: hogyhogy?! Mesélj!!!
Arcüreggyulladás: brrrrrrrrrrr... 5 évig?!?!? így viszont akkor jó kezekben leszel, drukkolunk, hogy jól sikerüljön. Ezt egybként hogy csinálják? Orrnyíláson keresztül vmi endoszkópos cuccal?
cas
 
 


Myra
Akkor elzarándokolunk vmikor a Kikába, és megnézzük, mert ez a párna nem túl biztonságos. Meg könnyen elázik-koszolódik...
cas
 
 


Ehhez a hűtőfürdőhöz én még annyit tennék hozzá, hogy amikor a beteg beül a kád vízbe, ami kb 36 fokos, akkor láb felől kell hűteni a vizet szépen lassan. Így nem túl nagy a kontraszt a lázas test hője és a langyi víz hője között, vagy legalább is van átmenet. Aztán meg ne dörgöld át a vizes testet totál szárazra, mert a lassan elpárolgó víz is hűt.
Babáknál még az is fontos, hogy ne legyenek túlöltöztetve. Zoknit mindig adok a lábukra, hogy ne fázzanak fel, de egy kombi és egy kis könnyű naci elég. Sok folyadék (az is hűt) és nem túl sok mozgás (tudom ez szinte lehetetlen ilyen kis örökmozgóknál).

Nekünk a Nurofen nagyon bejött viszont. Tudjátok, Vilmos borzalmasan be tud lázasodni hipp-hopp és nagyon észnél kell lenni ezért. Esetleg Panadol? Lehet, hogy arra jobban reagál?

Viszont tegnap este azt hallottam, hogy a Germicidet nem lehet majd vény nélkül kapni, mert ez egy nem korszerű gyógyszer. Ettől persze felment az agyvizem, hogy ha nem korszerű, akkor egyáltalán mér van forgalomban?! Van helyette más, nem? Vagy ha felírják akkor hirtelen korszerűvé válik? Mi ez a szemforgatás?
Ide tartozik még az Algopyrin, Demalgon, meg valami feledékenységet-megelőző-gyógyszer, de elfelejtettem... :D

Ja és Szilvamag,
Enikőt mennyire terheli meg ez a napok óta tartó láz? Izzad, vagy ez inkánn száraz láz?
laga
 
 


Myra,
szeptemberben nem inkább minicsoportos ovi kéne?
Engem is érdekelne mi van a bölcsivel.
laga
 
 


Cas
Pü-t megkaptam köszi! A levél pedig eltűnhetett az éterben, mert most kaptam mailt a főnökömtől is! :)
nikcsi
 
 


köszi a tanácsokat, tudom, hogy kell hűtőfürdőt csinálni :x :)
csak én utálok beleülni a kádba, ezért tusoltam magam

Enikő teljesen ki van ütve, ha lázas, csak bambul az ölemben, de az sem mindegy hogy fogom, különben sír, inni alig iszik, enni is csak épphogy, még Kingát is ellöki magától
most már jobban van, reggel még le kellett vinni a lázát, de azóta nem ment fel, már röhögcsél, kukucskál, játszik (kopp,kopp,kopp)
homeós bogyót nem ismerek lázra. Melyik az?

ülésmagasító: én Kingához párnát használok, azt amelyik kemény kockásra van tömve
nem mozog, de tisztítani nehéz (lenne, de eddig még nem kellett) kb 2000 Ft, Kika, Ikea
ha kell varrhatsz rá szalagot és a székhez kötheted

Kép

és egy mai Eni-megsértődött-mert-rászóltam kép
(azért időnkét elmosolyogta magát, nem bírta tartósan a durcát)
Kép
szilvamag
 
 


Szilvi
Bocs a kioktatásért... A zuhanyos-kalandból úgy látszik rossz következtetést vontam le... :evil:
Utálsz kádban ülni? Miért?
(Én betegen egyből keresem a vizet, forró fürdő, jó illatok, és végre kiolvad a takony egy kicsit a búrámból - bocs, a gusztustalanságért, de 3 napja ez a program, amint Zs. hazaér, már futok is a fürdőbe... :lol:)
Eni nagyon aranyos a képen!
Ülőpárna: nem rossz ötlet, de keresek még... Ha megyek úgyis a Kikában megnézem ezt is.

Myra
Megnéztem azt a csodaszéket, tényleg nagyon ötletes! De nemtom mennyire lenne megoldás, mert az etetőszékét is odatolhatnánk a nagyasztalhoz (le lehet venni a tálcát), de az úgy nem jó! Olyan széken akar ülni, mint mi! :) (kismajom...)
cas
 
 


Kezd agyamra menni a bezártság, és túl sok időm van netezni. :)
Ez a cikk bio-hentesért kiált! :(
http://index.hu/gazdasag/magyar/kaja300/
Már ha abban meg lehet bízni...
cas
 
 


Saci!
nekem a víz vagy gyors mosdásra való vagy legyen belőle annyi, hogy úszni lehessen. Köztes állapot nem az én világom :wink:
na persze inni is jó :)
ha tudsz egy jó biohentest, szóljál!!!!!!!!!
szilvamag
 
 


Szilvi
Hát asszem mostmár tényleg elmegyünk a Csörsz u-i ökopiacra vmikor - nemtom télen van-e. Ott azt írják, van húsáru is.
cas
 
 


Laga
Nem tudom - "elfelejtettem", hogy írják pontosan, de quvarelin. :lol:
Evvel kapcsolatban két dolog:
1. Azért lett vényköteles, hogy ne lehessen hiperekbe, benzinkutakon kapni - szerintem.
2. A hírekben azt is hallottad, hogy cáfolták a véleményeket? 1 millió emberből kettőnél okoz fehérvérsejt csökkenést. Továbbá, arra nem gondoltok, hogy ez esetleg annak következménye, hogy ezért is mehessünk dokihoz és fizethessünk vizitdíjat? Megjegyzem nekem a rubofen (vagy hogy kell írni, nincs itthon) semmire nem jó, néha napján algopyrint veszek be. Sokára szoktam gyógyszert bevenni, akkor már nagyon kell szenvedjek!

Myra
Hogy-hogy csak szeptemberbe? Lilla miatt is, és a levél miatt is?

Csináltam mézeskalácsot, most éjszaka pihen! Kicsit későn kezdtem neki, pedig valakit felhívtam volna, hogy tuti ilyen állagának kell lenni? Aztán a kóstolgatás után rájöttem, ja a tojást kihagytam. :roll:

Szilvi
Úszás akkor törölve? Nem baj, lesz még alkalom.
nikcsi
 
 


Nikcsi: ez a gyógyszer dolog nagyon felhúzott engem. A paracetamol hatóanyagú panadolról mindenki ezerrel beszélt le, mert tönkreteszi a májat, erre lényegében minden más receptköteles lesz. Én azt gondolom, hogy ez a gyógyszergyárak lobbizásának eredménya.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Egyértelmű lobbi! Gusztustalan... :(
Ráadásul én a paracetamolról több rosszat hallottam, úgyhogy olyat elvből se adok egyikünknek se (max. kifejezetten ha orvos azt írja fel, mint pl. Zsomnak a magas lázánál).
"ezért is mehessünk dokihoz és fizethessünk vizitdíjat" - ez se rossz ötlet! Erre nem is gondoltam...
cas
 
 


Én nem fogok külön dokihoz menni érte. Úgyis azt mondta a gyerekdoki, hogy Balunak már adhatok algopirint lázra egy negyedet. MAjd feliratom vele. De az összes fájdalomcsillapító receptköteles lett, amit eddig használtunk :( Na, jó, a gyerekek nurofene nem, de a germicid már igen.
Egy ismerőstől azt hallottam (nem tudom, mennyire hiteles az infó), hogy ezeknek a hatóanyaga már nem licenszes, ezért már extra profitot senki nem kap utána, úgyhogy rá akarják szoktatni a jó népet a másikra :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory
Engem is felhúzott, és minden felhúz. Annyira gusztustalan, ami ebben az országba megy! De Gyurcsány mondta el lehet menni... :twisted:
Elképzelhetőnek tartom ezt a szoktassuk át a népet dolog!

Cas Sebi hogy van?

Szilvi Ti hogy vagytok?

Boglárka Fanni hogy van?

Myra Ti hogy vagytok?

De. jó idő volt, ezért voltunk 1,5 órát sétálni. Érdekes ma nem akart a kis autóján ülni és hajtani magát, vagy az sem volt jó, hogy húzzam (feltett lábbal). Nem tudom mitől függ, de ma nagyon sokat sétált - és ő mondta az utat, elég nehéz utvonal volt. :o Biztos sokat fog aludni, mert gyönyörűen evett is - mármint mennyiséget. :lol:
Viszont alig várom, hogy felébredjen és mézeskalácsozzunk!
Így aludt el:
Kép
nikcsi
 
 


"Jó hírek": (utánakérdeztem)
- megszavazott törvény, hogy csak az ügyeletesnél lehet szülni "ingyér". Amennyiben behívatod a saját orvosodat, a kórházi költségek 30 %-át állnod kell (100-150 eFt!!!)
- viszont nem kell a legközelebbi három kórházból választanod, hanem mehetsz akárhová.
Na és hány éves a kapitány? :)
És vajon megnő-e a megindított szülések száma?! :evil:
cas
 
 


:evil: :evil: :evil:
ez dühítő!!!!

Cory és tudósok!
akkor mi az amit adjunk a beteg férjünknek?
mit ajánlotok lázra, náthára?

Tünde!
köszi, meg is vettük
Enikő ezt se tűri :?
a 3-5 másodperc is küzdés, hogy ne tolja el magától

Saci!
nem lesz több megindított szülés, mert nem azt fogják hivatalosan beírni a lapra :oops:
szilvamag
 
 


És a papír számít?!?!?!?!?! :evil:
Szánalmas!!!
De hogy mi a jó a kismamának és a babának, az vhogy kikerült a képből... :(

Szilvi
Titeket is szépen sorban leterít ez a nyavalya?! Jobbulást!!!
cas
 
 


Saci!
a beteg férj még nem aktuális :), de apósom sajna már beteg, úgyhogy Kinga mai úszása is ugrott
csak előre szeretnék gondoskodni a megfelelő betegellátásról, ha esetleg Máté is kidőlne :wink:
Enikőnek most este is 38 felett van a láza, holnap értekezek a dokival, mert ez már nem lehet az oltás. Vagy igen? ki tudja?
szilvamag
 
 


1. az első verzió a vényköteles cuccról az volt, hogy "azért mert nem korszerű" - mintha a felírástól azzá válna
2. másnap már nem a korszerűséggel volt a gáz...
3. tuti lobbi van a dolog mögött
4. de most komolyan! Nektek mennyi az éves fájdalomcsillapító fogyasztásotok? Nekünk van itthon egy doboz Rubophen, ez kb még úgy 10 évig lenne elegendő, ha nem járna le a szavatossága...
Szerintem ha valakinek nincs valami krónikus baja, akkor nem igazán szed ilyen cuccokat. Ha meg van, akkor meg úgy is elmegy a dokihoz az alapeset kapcsán és akkor lerendezheti a fájdalomcsilláját is.
laga
 
 


Szilvi: én lázra algopirint vagy rubophent adok/szedek. Szerencsére ritka. Fájdalomra algopirin vagy cataflam (ez eddig is receptes volt).
Fickóm lázra aspirint vesz be, amivel spec nem értek egyet, de nem vagyok az anyukája :)
Nekem ezen kivül maalovom van itthon, meg gyerek lázcsillapító. Ja, meg néhány homeos szer.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Laga
100 évenként jutunk el dokihoz, csak akkor megyünk ha már nagyon nem gyógyulunk másképp.
Gyógyszerfogyasztás: nekem max. egy algorpyrin nagy néha fejfájásra (de akkor már alig látok és a fogaim akarnak kihullani tőle), Zsombornak lázra. Minden mást csak ha doki ír fel (antibio, ilyesmi) és nagyon kell...
A kínos szitu akkor van, ha épp szét akar esni a fejem, viszont pont elfogyott itthon az algopyrin, akkor nem elég beugranom a sarki patikában, hanem mehetek fel először a Kútvölgyibe (ott a dokim), aztán vissza... Klassz program... Tudom-tudom, lesz alternatíva recept nélkül, egyem azt, ha már annyira fáj!
És már nyertek is a lobbizó cégek! Ilyen egyszerű ez!

Szilvi
Apósodnak jobbulást! Mostmár a tévében is járványveszélyről dumáltak tegnap.
Enikő: szegénykém... Ez már tényleg gyanús, hogy vajon az oltástól van-e... ezért kérdeztem, hogy mellette nem taknyos/köhögős-e... Gyors gyógyulást neki is!
cas
 
 


Szilvi
Enikő megsértődös képe aranyos. Én ha beteg volt Fanni, utánna nehezen állok vissza arra, hogy rászoljak, stb.
A hisztit én azzal csapom el, hogy akkor én is el kezdek hisztizni és akkor nevetés lesz a vége. De ez általában akkor van amikor olyat csinálunk, amit ő nem akar, például felveszem pelusozni. De van olyan hiszti is, amikor se lát se hall. Önzéskor ilyen.


Cas
Fanni nem szól, ha teli a pelus, illetve letagadja, mert szégyelli. HA látom, hogy leguggol, kérdem, hogy pisi, kaki, azt mondja nem és felugrik. Most egy babával próbálkozunk, ami pisilni is tud, hátha akkor nem fog tiltakozni, szégyenkezni.
Bili WC-be rakásával az a baj, hogy a WC elég szűkös, de azért majd megpróbáljuk valahogy.

Myra
És ez mekkora műtét? Be kell feküdni? altatás?

Betegeknek jobbulást. Fanni már jól van. Győző most hétfő, kedd szabin van, bulit utánna lehetne tartani, de lehet, hogy jobb lenne a következő hétre halasztani, ha ennyi beteg. Másrészt még van mit csinálni a lakásban, igaz az még jó ideig lesz is. :?
Mi legyen?
boglarka
 
 


Cory!
köszi. én teljesen járatlan vagyok gyógyszerügyben

Laga!
Sacihoz hasonlóan orvoshoz szinte soha, a házi patikánk is az algopirinen és a Neocitránon (ezek is Máténak) kívül csak a gyerekeknek eddig felírt cuccokat tartalmazza. A dokink szerencsére nem gyógyszermániás.

Saci!
beszéltem a dokival, neki is gyanús az 5 napos láz, holnap levesz egy kis torokvalamit, hogy megnézzék nincs-e esetleg valami más. Semmi más tünet nincs, szinte nem is taknyos, csak akkor folyik az orra, ha sír. igaz azt gyakran teszi, de többnyire hiszti. az előbb is 38,8-ról nyomtam le a lázat, most épp Kingával játszik, egyelőre jobban van. Sebi már kifele lábal?
szilvamag
 
 


Boglárka
Érdekes, hogy miért lesz ennyire szégyellős?! Hiszen még nem is nagyon tudják, mit csinálnak, pláne hogy azt szégyellni kéne?! :)
Bili: nekünk a fürdőben van egyelőre, hogy fürcsi előtt ne a szőnyeget pisilje le, hanem a bilibe. (Az a baj, hogy mostanában megnyugtatásunkra 1-2 cseppet pisil a bilibe, és a többit inkább a vízbe. :? ) Úgyhogy lehet, hogy inkább átköltöztetjük mi is a wc-be (mondjuk nálunk elfér...), mert egyre jobban izgatja, hogy ha apja megy pisilni, akkor ő is (érdekes, velem már nem, pedig régen mindig jött utánam). Úgyhogy már a wc-szűkítőn is elgondolkodtam, bár nemtom nem fog-e félni rajta...
Tali: nekünk mindegy. Csak jó lenne viszonylag hamar fixálni, hogy úgy tudjam szervezni a melót (mert hát évet zárunk ugye...már megint).

Szilvi
Sebi csütörtökön volt utoljára lázas, azóta még mindig csúnyán köhög, de hallani, hogy a váladék ürül vele és kicsit taknyos is még, de nem vészes. Kedélye jó, étvágya nagyon jó, úgyhogy gyógyultnak nyilvánítottam, és ma de. nagyot játszóztak az apjával, amíg takarítottam. Holnap megyünk kontrollra, remélem a dokinénink is gyógyultnak találja. :)
Már csak nekem kéne kikeverednem ebből a takonykórból, mert mostmár nagyon unom... :(
Remélem Eninek holnap ki tudják deríteni, mi baja, és hamar meggyógyul!
cas
 
 


A gyógyszerről annyit, hogy hatalmas pénzről van szó a gyógyszergyártásban. Ehhez mi kicsik vagyunk.
Algopyrin: itt gyártják Veresen . . . Ennyit a vényről :wink:
Nekem elég sokat fáj a fejem, ilyenkor veszek be valamit, az ember, pedig ha náthás akkor Neocitran függő.

Nikcsi
Bárki lenne a kormányfő ugyanezeket a lépéseket meg kellett volna tennie. Van vezető politikus ismerősöm mindkét oldalom, tudnék mesélni. :(
Én már nagyon utálom a politikát, ezért fogok most politológiára jelentkezni :)

Szilvi
Az oltástól nálunk max. 1 napig volt lázas Sára. Kedden viszem Fló-t 3 hónapos oltásra, remélem nem lesz hisztis tőle.

Nálunk Sára még nem erőlteti a bilizést. Ha eszébe jut szól, ha nem akkor nem. Én sem erőltetem. Egy pszichológus ismerősünk szokta mondani, hogy minél később jön rá a dolog "ízére" annál gyorsabban megy, pelenkás felnőttet pedig nem igazán látni.
hmmc
 
 


Boglárka: én úgy tudom, ilyenkor azért tagadják le, mert még úgy érzik, a pisi-kaki a testük része, és ha kiveszed alóla, akkor úgy érzi, mintha a kezét vágnád le. Lehet, hogy zavaros, remélem, érted.
Nálunk is volt ilyen korszak, letagadta, hisztizett, ha ki akartam szedni alóla..., aztán elmúlt, majd szobatiszták lettek egyik napról a másikra szoktatás nélkül.

Cas: nálunk a sima wc-szűkítőtől féltek, de az egybe létrás nagyon bejött, bár Zsoma még bilizik.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory
Lehet, hogy Fanni is úgy veszi, az az ő teste. Mert amikor apja haját vágja anyósom, olyan elkeseredett sírásba kezd, nem lehet megvígasztalni, hiába örül apja, hogy az jó dolog. Már ha csak felemlegettük, mert rosszcsont volt és apja mondta és mutatta játékosan, hogy levágja a haját, úgy elkezdett biggyesztve sírni.

Egyébként a szégyenlőséget is volt kitől örökölnie.

Cas
Örülök, hogy Sebi jobban van. Buli lehet a héten is, ha a többségnek az a jó. Most csütörtökön a szőnyeget szállítják. Péntek mamabuli?
Kinek mi jó?
boglarka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?