Új privát üzeneted érkezett!

Pelle, stimmel, ezt írom én is, a fejemben a kép úgy 10-15 év múlva, hogy 3-4 gyerekkel körülüljük a családi ebédlőasztalt (én se tudok úgyse 2 főre főzni, morog is a párom néha :D ), de hogy addig hogy jutunk el, az eszembe se jut, hogy az 3-4 terhesség, 3-4 szülés, 3-4szer első 2-3 év komoly fizikai megterhelés és mellette szellemi leépülés, éjszakázás, blablabla... Pihenni meg csak a délutáni alvás alatt tudok, ha mind a kettő szunyál, ha a Márk ébren van, még ledőlni is képtelenség tőle, nemhogy aludni...!!! :lol:
Szerintem nyugodtan add fel azt a képeslapot, így utólag is biztosan nagyon fog neki örülni a doktornő!!! :lol:
Az oltástól meg ne cidrizz, hamar túl lesztek rajta, meg aztán ne érezze a gyerek, hogy anya ideges, mert akkor ő is félni kezd! Éjjelre meg menjen csak a fél Germicid, én is mindig adtam a Márknak, holott soha semmi baja nem volt az oltásoktól, de legalább néha volt egy-egy nyugis éjjelünk! "Egoanya jelentkezik" jeligére a postán... :lol: :lol: :lol:

Adri, a kaját én is hozatom már egy ideje, anyukám hozza a munkahelyéről, oda rendeli és minden este beadja, így legalább a főzést kipipálhatom az amúgy sem rövid listáról:-) Egyébként meg anyatej kontra tea: tedd azt, ami nektek a legjobb. Baja nem lesz Kamillának a teától, te meg nyugodt leszel, az csak jót tesz.

Nem csak Kátya hova tűnt, hanem Sziszike is?!?!?! Sziszike, olvasol azért minket, vagy nagyon lefoglal a 3 gyerkőc? Gondolom, ez utóbbi...:-) Remélem, minden rendben, és hamarosan hallunk rólatok!

Na kilövöm magam, megyek csigabigát rajzolni és mondókákat mondani:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Persela, én irigykedem ám a csigabiga-rajzolásért és mondókázásért...hopp, max két mondókát tudok, jó lesz megtanulni addigra párat :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Adri, fogsz te még annyi mondókát mondani, meg is unod... :lol: :lol: :lol: Mondjam a "szakirodalmat"?:-)
Viszont az nagyon édes lesz, amikor már ő is mondja - csak még a saját kis nyelvén! Én imádom a Márkot, amikor Boci-boci tarkázik, Hoc-hoc katonázik, Egér-egér ki a házbólt mond, és elsőre sose jövünk rá, épp melyiket:-) Tökéletesen hangsúlyozva elmondja a mondókákat a saját kis nyelvén. Meg kell zabálni!!! :lol: :lol: :lol:

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 

 
 

Egyébként a verseket idejekorán érdemes velük megszerettetni, mert a meséket jó két éves korukig szabotálni fogják... Én az első pillanattól, ha sétálva kellett altatni (általában úgy kellett) Weöres Sándor verseket szavaltam a Márknak, imádta!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


http://marci.co-net.hu/mondokak.htm
http://marci.co-net.hu/versek.htm
http://marci.co-net.hu/dalok.htm

Innen elég sok mindent össze lehet szedni, ha több időm lenne, lementegetném a mondókákat, verseket Wordbe... lehet, hogy egyszer alvás helyett veszem rá a fáradtságot.

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Köszi Persela, tündér vagy, de hogy tudsz egyszerre gépelni és csigabigát rajzolni? :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Most épp gépelek és mondókázok:-) Ja, és 5 percen belül megyek aludni:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Jó és pihentető alvást kíván nektek Kamilla is, aki épp átalussza a napot :?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Hello Mindenkinek!

Igen tudom, hogy este kevesebb a tej, de eddig még nem volt gond vele. Tényleg lehet, hogy a szuri, telihold, hidegfront hármas nyúzta meg ennyire. Ha előbb tudom ezt a tabletta dolgot, hát én is beadok neki egy felet! :) Én inkább hagytam, hogy had küzdjön az immunrendszere, én meg vele. :)

Ma talán jobb egy picit. Legalábbis eddig még a másik cicit sem kérte, jól lakott egyből is. Ki igazodik ki ezen?!

Adri nálunk is simán bírja a 4 órát, ha alszik közben akkor néha többet is. Éjjel fordul inkább elő, hogy félálomban kevesebbet szopizik és emiatt 3 óra múlva újra éhes.

Tea, víz??? Belekortyol és utána mindent bevet, hogy kituszkolja a szájából a cumisüveget és azt a pár cseppet ami esetleg belefolyt a szájába. Egyik nap friss ananászt pucoltam, finom, érett volt és megnyalattam vele. Olyan fintort vágott, hogy dőltünk a nevetéstől, de azért szorgosan öltögette még a nyelvét egy kis nyalakodásra. :)

Persela köszi a mondókainfót!

Judit

Kép
jud77
 
 


A teát nálunk is csak úgy issza, ha langyos és nem hideg, és egy kicsi cukor is van benne...na most üssetek, h cukrozom a gyerekem, de nem én találtam ki, hanem a doki mondta, h ne lepődjek meg, ha nem issza simán, próbáljam kis cukorral :? de bejött

Adri és

Kép
adri29
 
 


A csipkebogyó tea C vitamint is tartalmaz

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztok

kaja tema: nalam egy ket ismeros kibukott, amikor 3 honaposan elkezdtem a gyereknek almapuret adni, hogy mit kepzelek, meg allergia stb. Legyintettem. Az en gyerekem, latom, hogy tetszik neki, akkor adom, es az allergia barmikor kijohet, szerintem a genek fuggvenye, hogy hajlamos e ra, es ha igen,akkor igy is ugyis kijon :? . En mar hat hetesen almat, babot, krumplit ettem es itt vagyok. Es a fiam is egeszseges, nathabol 2 nap alatt kijott, es talan ezert nincs felfujodva mert nem csak tapon el. :shock:

Az anyatej elhiszem hogy jo, de sokat valtozott a nezetem amiota latom a barataim gyerekeit, a lesajnalast egyesektol, hogy nem tudtam szoptatni, de az anyatej sem csodaszer, latom a barataimnal is hogy nem ettol fugg hogy mennyire beteges a gyerek, egyik gyerek tapszeren no fel, es semmi baja, az anyatejes, meg beteges.Szoval ugy dontottem, ha mar igyhozta a sors, akkor az a legjobb amit tehtek, amit en erzek, es eddig bevalt. Mar nyakaljuk, a fozeleket, delutan desszertett eszuk gyumi pep formajaban, es jol vagyunk. Es neha muszaly a teahoz, gyumi pephez kis cukor, mert en is megkostoltam, es ha en nem ennem meg, mit varjak a gyerketol?!

Szerencsere a nem tudok szoptatni depressziobol hamar sikerult kijonnom, mert tudom, hogy en mindent megprobaltam, igaz nehay kornyezo barat megprobalt a lelkemre hatni, hogy milyen rossz ez a kicsinek, es ok a helyembe eheztettek volna, hatha akkor tobb a tej. A valaszom frappans volt, azota sem talalkoztam veluk ujra.Ferje is tiszta ketyos volt, teljesen lesajnalt. Ja a hozzataplalasert meg is koveznenek. :twisted:

Osszefoglalva: senki sem rosszabb attol, mert nem csak 6 honap utan ad a gyereknek mast, mert cukrot hasznal, vagy mert nehanapjan meginna egy italt. Aki meg ezert megkovezi, azt le kell razni, ezek az emberek csak arra jok h elbizonytalanitsak az amugy is sokszor bizonytalan anyakat.
ilyenkor erzem jol dontottunk a kulfold mellett, mert nalunk a csalad tud am okoskodni, es azt nehezebb megoldani. En mindig ugy jovok vissza h depis vagyok, mert kikeszitenek.

na vegeztem. :D

KépKép
lmarie
 
 


Egy kis jokivansag mindenkinek 8)


B orongós napok tunjetek tova
O kkal szomorú ne legyél soha
L épteid kísérje töretlen szerencse
D erus percek rajzoljanak mosolyt a szemedre
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai

Ú j évet hozzon a nesztelen iramló ido
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövo

É vek ha múltok, ha elszálltok napok
V idámságot, örömet számolatlan adjatok
E lfusson most az óévnek a malaca
T öbbé ne legyen senkinek panasza

K erüljön betegség, bánat messzire
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe
V ágyaid sorra valóra váljanak
Á lnok szavak többé ne bántsanak
N övekedjen az igaz barátok tábora
O kosan élj, ne legyél ostoba
K ívánom neked, legyen 365 szép ünneped!

KépKép
lmarie
 
 


Hello!

Egyetértek, pedig én szoptatok. :) És talán Persela mondta, és szerintem ez a lényeg "ami a babának is és a mamának is jó". Ha nem Ő mondta akkor bocs, csak most nincs időm visszaolvasni.

Nálunk a cukros lötty sem jött be, biztosan nem lett annyira édes, mint az anyatej. Apa megkóstolta és szerinte az anyatej nagyon édes, pedig Ő nagy cukortűrő. Én is látom, mert jobb, mint a pillanatragasztó. :)

Olvastam, hogy egy teszten 3 tea közül a gyerkőc azt szívta a legmohóbban amelyik a legédesebb volt. Hamar rájönnek mi a jó. :)

Szernintem meg senki ne ítéljen meg másokat, mindenki legyen okos a saját életével kapcsolatban! Egyet nem érteni lehet, elítélni nem. Szerintem.

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Nagyon igazatok van!
lmarie, az ilyen jószándékú barátok nem is baj, ha elmaradoznak...

Na túlestünk az orvosi vizsgálaton, bezsákoltuk az oltást is, Somim fél percig sírdogált. Láttátok volna azt az arckifejezést, ahogy a dokinőre nézett, az a csalódott-bosszús-haragos nézés és szájbiggyesztés, miután a nagy simisimi meg de aranyos vagy után kapott a combjába egy szurnyákot:-)))) Megmérték a hosszát is, 67 centis partiképes úriember.

Dokinő úgy véli, hogy kezdődik a fogzási időszak, éleket tapintott, hát nem tudom.... Nekünk a párommal jóval később lettek fogaink, mindenesetre megtesszük tétjeinket a tippmixen:-))))

Tündi, akkor holnap jelentkezem emilben, jó? ...és a gyerekdokinőtök nem Sz. É. véletlenül? :-)

Pusszantás!!!
PERSELA, VÉGRE DUMÁLHATTUNK, ÉLJEN!!!!!!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Na ha mar mindenki szint vall, akkor en is. UGyan szoptatok, de karacsonykor megis megittam egy pohar bort, mert jol esett!! ES nem volt lelkiismeretfurdalasom. Figyeltem a gyereket, semmi komoly reakcio. Ezen felbuzdulva meg egy poharral ittam egy masik alkalommal is, mert jol esett!:)) JA es a terhesseg alatt is volt 1-1 deci jofele veres!:))

csok, a Kivenhedt alkesz-bulizos banya!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Húha, bocs, ha a megszólalásaimmal felszítottam az indulatokat, csak gondoltam leírom, h mit gondolok a kaja témában. Méri, ne is legyen lelkiismeretfurdalásod, te megtetted, amit tudtál, én úgy tudom, h a tejcsatornáktól függ, h mennyi teje van vkinek, szóval biztos lehet kicsit javítani a dolgon, de nem lehet csodát tenni a testi adottságokkal.
És az allergia tényleg géneken alapul, mármint hogy vkinél megvan a hajlam vagy sem. Nekem doki mondta, mert én allergiás lettem parlagfűre, meg mittommilyen gazokra, és nem azért, mert abban az évben többet jártam a mezőn :shock: ó, és én is tápin nőttem fel, és szerintem a magyar átlagnál biztos kevesebbszer vagyok beteg. Aztán itt a húgom, szintén nem volt teje anyának, ő meg elég hamar elkap ilyen-olyan betegségeket. Nos, ebből nem lehet következtetést levonni.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Örülök, h nem én vagyok az egyedüli alkoholért sóvárgó :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Bár én a ginre vagy tequilára szavaznék, de azt hiszem, az már tényleg durva lenne

Adri és

Kép
adri29
 
 


Elég korai ez a fogzás...én is úgy tudom, h befolyásolja, mikor jött ki a szülők foga. Vagy csak az anyáé? (Akkor mégsem tudom pontosan) Ha ez igaz, Kamilla jó ideig fogatlan manó lesz, nekem ugyanis 13!!!hónaposan bújt ki az első, szegény anya mindig csak kérdezte az orvost, h jól van ez így?! :lol: :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Én is ittam karácsonykor 2 pohár bort! És szilveszterkor egy pohár forralt bort. Tök jól esett. Én a nagy főzések alatt szeretek meginni egy pohárral.

Nálunk ömlik a nyál a gyerek szájából. Vagy pártedli van rajta, vagy a pelust kell készenlétben tartani, vagy 3 bodyt fogyaszt el egy nap. Megnézte a dokibácsi és azt mondta, hogy még nem jön a foga, de már eléggé közel van a kibújáshoz. Nem akartam elhinni, jövő hónapban már porcogót rágcsálunk???
Állítólag velem apa 5 hónapos koromban szalonnát, kolbászt etetett, így gondolom elég hamar volt már fogam. Ja és engem is tápszeren hízlaltak, és egyenlőre semmi allergiám.

Ma este szerencsére nem ismétlődött meg a szopi mizéria. Igaz nehezen aludt el, de nem hisztizett extra tejcsiért. Sőt fejni is tudtam. Kicsit megnyugodtam.

Na megyek szunyálni.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

gyors bekukk, mennyit írtatok!!! Na legalább reggel lesz mit olvasgatnom :lol: :lol: :lol:

jjjjuuuuhhhééé :arrow: Hasról-hanyat fordult a csajom most este, nem hittem a szememnek. Gondoltam csak véletlen... de utánna 3percen belül még 2x megcsinálta és úúúgggyyy vigyorgott magán:lol: :lol: :lol:

Ja, és a tulaj bejelenti a lánykámat és az apját ideiglenesen. Engem és a két nagyot nem...mivel apuval volt némi nézeteltérése igy bosszulja meg :x jó mi??

Na holnap ugyan itt :lol: :lol:
Joccakát :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


gyorsan Pellének köszi előre is!!!!!jó lesz. Nem, A mi dokink 1 v..n f...z! Na majd holnap, apa lerágja a fülem h. tünjek már aludni :lol: :lol: :lol:
ccuncogó67
 
 


Persela

kosz a versikekwt tok hasznos.
Tundi nem semmi a csaj!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Áhááá, lecserélhetjük az Uzsoki 2006-ban táblát BOROZÓRA:-)))))) :D :D :D Na jó, csak viccöltem!

Reggel találkoztunk a gyógytornásznál egy nagyhajú pici lánnyal (féléves), annyira okos, értelmes tekintete volt, hogy valami hihetetlen! Biztos atomfizikus lesz belőle...vagy jósnő:-))))


öööö...khm...ehrmm....brhmm.... mondanátok trükköt, hogy teszitek be a kúpot a babátok popsijába..ööö...mennyire nyomjátok be? Mert hogy az enyém mindig visszajön:-))))) benyomom, összefogom a sejhaját, azt hiszem, de ügyi vagyok, nyúlok a pelenkáért, aztán mit látok, kint van megint... (Somi hajnalra elkettyent az oltástól szegény) Addig bénáztam, míg a kúp kint maradt, a gyerek meg egy jóízűt kakilt azon nyomban a babrálás után:-)))))))))))))) *ámátőr elsőgyerekes anyukák gyülekezőőőő*

Mindenkinek szép napot, még a nap is kisütött!!!!!!!!!!!
Pusszantás!!!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Bianka szuperügyes!!! :D :D :D Gratula!:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Hála Pellének :wink: , szerdán 9-kor megnézi Biankát a gyógytornász Katika :wink: Nagyon bizok benne h. nagyobb a füstje mint a lánga ennek az egész láb ügynek. Aztán csak nehogy pofára essek :x
A mi dokkerünk a Csertő parkban rendel..és a védőnénink is ott van. Jár még valaki oda, esetleg??

Pelle. kúp ügyben kitartás, jól csinálod :lol: nekem is így megy...bár még Biával nem próbáltam :roll: talán egy kicsit több ideig tartsad a "farpofákat" :lol:

Hol vannak a többiek???

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Tündi, tök jóóó!!! És biztos, hogy nagyobb a füst, F.J. nem százas.... minket meg akart műttetni! :evil: :evil: Bőgve toltam haza a babakocsit a sötétben (ugyanis időpont ellenére még két és fél órát várakoztatott egy mindössze 3 hetes csecsemővel...:(((

Dehogy fogsz pofára esni, inkább szépen megnyugszol, hogy minden rendben! :D :D :D :D :D

Mi is a Csertő Parkba járunk. (Ideküldtek körzetileg az Örs Vezér téri terhesgondozóból. Védőnőnk Cs.né, háziorvos: Sz.É,egy idősebb hölgy.

Hol van mindenki? (ááá, boroztok:-DDDDDDDDDDDDDDDD)

Anyukám volt ma látogatóban, varrt szép új garnitúrát akiságyra a drága szívem. Még plédet is varrt hozzá, azon röhögtünk, hogy a pléd szélére a selyemszalag szegély többe került, mint az összes anyag együtt:-)))


Pusznyááák!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Csak villámlátogatás:

Tök tetszik, hogy bárkinek akad itt valami problémája (babával, magával, mással), tuti akad valaki, aki segíteni tud, mond neki valami okosat, megerősíti, stb... Komolyan mondom, büszke vagyok rá, hogy bekerültem egy ilyen jó kis csapatba!!!

Pelle, a kúpot jól csinálod, én addig szoktam feltolni, amíg nem érzem, hogy van ott bent egy izomgyűrű, na azon átment a cucc, utána vagy két percig szoktam magasba emelt, összeszorított fenékkel tartani a kismuksót, hát nem kis meló, főleg mostanában, eleinte nekünk is volt visszakakilt kúp, szerintem ezt senki nem ússza meg :lol:

Én tegnap, az enyhén zűrös nap végén, bevallom töredelmesen, éjfélkor a teraszon álldogálva meghúztam kicsit a párom kezében lévő mézes-csilis pálinkás üveget (na csak épp annyira, hogy legalább az ízét érezzem, szerintem a nyelvemnél tovább nem is ment, de a tudat, lányok, a tudat...!!!:-))))))))))))))) ) Hát valami isteni volt. Egyébként Léna baba megjavult, ez köszönhető annak, hogy tegnap délután óta egy korty kávét sem ittam, aludt éjjel 4 órákat, aludt napközben, sőt, délután együtt aludtam a két gyerkőccel egy órácskát, komolyan mondom, kipihentnek érzem magam, kinek kell a vacak kávé, a vérnyomásomon úgy sem segít!:-)

Tündi, nagyon ügyes Bianka, ő is jó hamar csinál dolgokat. Én pont ma figyeltem, hogy a Léna nézegeti a kezét, meg hason fekve emeli és forgatja a fejét egyik oldalról a másikra, emlékeim szerint a Márk ezeket később csinálta. Kíváncsi vagyok, a Márk mindent viszonylag későn csinált, most úgy tűnik, lesz egy hamar érő lányom a lustika fiam után. Egyévesen majd ott fogja kergetni a bátyját a kertben:-))))))))))

Lányok, jövő karácsonykor csinálunk egy jó kis topiktalit, babák nélkül, aztán elmegyünk ereszdelahajamat játszani valahova!:-)) Talán addigra már senki nem fog szoptatni és még senki nem lesz terhes a következő prücsökkel. Pelle, utána majd alhatok nálatok?:-) Mert hogy haza nem vezetek, az tuti! :lol: :lol: :lol:

Na pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon élvezzük itthon a babázást:-) Eddig jol is ment minden, de ha már a problémamegoldásnál és a szoptatás-témánál tartunk, ma teljesen magam alá kerültem... 3.naptol kezdve tök sok tejem volt, Zsombi ügyesen szopizott. Nem fejtem, mert nem feszült vészesen a mellem. Két etetés közben persze egy csomo tej elfolyt, ugymond kárba ment. Tegnap este ota állandoan sir szegény, éhesnek tünik, és közben vettünk fejöt, (elég béna ilyen pumpás gyogyszertári), nem tudok fejni, nem jön szinte semmi, Zsombi sem olyan lelkes már. Állitolag olyan nincs, hogy ha beindul a tej, elapad, de most szerintem sokkal kevesebb lett és alig aludtunk vmit ejjel, ma is egész nap Zsombi sem aludt. Most tök tanácstalan vagyok, van valami ötletetek, hogy mi a fene lehet?

Köszi hogy megnéztétek a videot, Nikike vicces a hasonloság:-) Tündi, ne aggodj, rendbe jön a kis lába Biankának! Nekem is befelé fordult és 1 hétig be volt gipszelve 1 honaposan, most egész jol néz ki:-)

Puszi mindenkinek! Emese

Kép
hiuzka
 
 


Persela, naná, hogy nálunk alhatsz, nem is kérdés!!! (itt fogunk majd danolászni a folyosón, míg sikerül az ajtót eltalálni:-))))) Hajrá pálesz:-))) Apukám nagy pálinkafőző, tett el Somika születése alkalmából is...:-) Ja! Irtó jók a mondókák!!! Ki is pallérozom magamat!

Kaptam most este egy kis kimenőt, le is radíroztam egy kis összeget a bankkártyáról az Árkádban, de olyan jól esett venni magamnak valamit! Persze a narancsbőrömet is megleshettem grátisz az öltözőfülkében (le az előnytelen tükrökkel!!!:-)))

Hiúzka, de jó látni Téged!!! Tegyél még fel több fotót Zsombiról, jó?
Hát nem tudom, elapadhat-e csak úgy, főleg a nagy dúskálásban az elején, nem lehet, hogy szimplán rosszul szerelted össze a fejőgépet? Abszolút magamból indulok ki, mint nótorius buktabéla szopiztatás terén, ami létezik hiba a földön, mindet sikerült bezsákolnom. Szóval amikor a kórházban a cicimre tettem a kézi fejőt, hiába nyomkodtam a kart, a nagy nihil semmi, na mondom, biztos nem jó bele a bimbóóó:-))) /Ekkora szamarat, hogy nem lőtt le senki....!!!/ Aztán hetekkel később megint eszembe jutott lepókhálózni a fejőgépet, és akkor vettem észre,hogy egy ártalmatlannak és feleslegesnek tűnő kis pici fehér szelepet bele se tettem, szóval vákuum nélkül próbálkoztam addig... Ezt betettem, megszívtam és spriccolt is szépen (tiszta olimpikonnak éreztem magam a dobogó tetején, he-he) Persze az első héten viccmennyiségeket tudtam fejni, de mondjuk görcsöltem is hozzá, szemem kiguvvadva néztek be a műanyagba, dobpergésre nyomogattam a kart:-)))))

Kitartás!!! És tedd sokat-sokat-sokat cicire!!!! Mindjárt jönnek a többiek, ők jobban értik a dolgot, biztos adnak pár jó tippet!!!

Puszi!!!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


hali

Emese: a gyogyszertari pumpas szerintem nem sokat er (vacak), en is kaptam, de semmi eredmenye nem volt. Nincs ismerosod aki tudna a adni, aventet, vagy mast? Meg most fejjel es ha nem is jon par csepnel tobb akkor is stimulald, mert most meg igazan beindulhat. (allitolag a 10 naptol tud jol beindulni, de ebben azok tudnak jobban hozaszolni akiknek osszejott.) En a kovetkezonel csak elektromosat fogok hasznalni, az segitett a legtobbet rajtam, es ellentetben a remhirekkel, semivel sem volt rosszabb mint a kezi. Szoval hajra, fejjel meghacsak cseppek is jonnek, annyira az elejen vagy, nagyon jok az eselyeid, vagy tedd gyakrabban mellre, az is segit!!! (mondja ezt egy szoptatni nem tudo anyuka :shock: )

kepzeljetek rajtuk valami csaladi atok ul. :?
Az unokatesomnak kedden szuletett meg a kisfia David, es csaszarral, (2600 grammal, 51 cm). :D
Neki is a nyakan volt a koldokzsinor, es a mehlepeny nala sem mukodott rendesen, hogy o is visszafogyott az anyukaja meheben, mert az utobbi par hetben nem tudott fejlodni. csak nala a dokino csinalt meg egy UH a szules elotti heten,mert keveset mozgott, (akarcsak nalunk) es rogton meg is csinaltak a mutetet, azaz az UHrol a mutobe ment.
Kiserteties a hasonlosag, nalunk ugylatszik az utolso idoszakkal vannak gondok. :( :( :( Ja csak neki jo orvosa van,ennyi a kulonbseg. :?

Meg a masik hogy a heten egyik reggel beriasztott a Bazsi legzesfigyeloje. Mar tobbszor elofordult, hogy pityeget,(jol van beallitva a sensitivity) de a 20 mp mar nem ertuk el, mert vett levogot, de most nem. Rendesen riasztott v 5 mpig, amikorra o is felriadt a hangtol, hatalmasat sohajtott, es visszaludt. Apaval mi meg fraszt kaptunk.Nagyon melyen alszik azt mar eszrevettuk.

Azota viszont en nem alszom jol, allandoan felkelek, a kezem a mellkasara teszem, vagy megbokdosom ne aludjon olyan melyen. es nem merem magam mellett altatni az agyban delutan, csak a kisagyban. :cry: Volt valakinek ilyenje? En most tiszta kettyos vagyok az esettol. :cry:


Meri

KépKép
lmarie
 
 


hali

Emese: a gyogyszertari pumpas szerintem nem sokat er (vacak), en is kaptam, de semmi eredmenye nem volt. Nincs ismerosod aki tudna a adni, aventet, vagy mast? Meg most fejjel es ha nem is jon par csepnel tobb akkor is stimulald, mert most meg igazan beindulhat. (allitolag a 10 naptol tud jol beindulni, de ebben azok tudnak jobban hozaszolni akiknek osszejott.) En a kovetkezonel csak elektromosat fogok hasznalni, az segitett a legtobbet rajtam, es ellentetben a remhirekkel, semivel sem volt rosszabb mint a kezi. Szoval hajra, fejjel meghacsak cseppek is jonnek, annyira az elejen vagy, nagyon jok az eselyeid, vagy tedd gyakrabban mellre, az is segit!!! (mondja ezt egy szoptatni nem tudo anyuka :shock: )

kepzeljetek rajtuk valami csaladi atok ul. :?
Az unokatesomnak kedden szuletett meg a kisfia David, es csaszarral, (2600 grammal, 51 cm). :D
Neki is a nyakan volt a koldokzsinor, es a mehlepeny nala sem mukodott rendesen, hogy o is visszafogyott az anyukaja meheben, mert az utobbi par hetben nem tudott fejlodni. csak nala a dokino csinalt meg egy UH a szules elotti heten,mert keveset mozgott, (akarcsak nalunk) es rogton meg is csinaltak a mutetet, azaz az UHrol a mutobe ment.
Kiserteties a hasonlosag, nalunk ugylatszik az utolso idoszakkal vannak gondok. :( :( :( Ja csak neki jo orvosa van,ennyi a kulonbseg. :?

Meg a masik hogy a heten egyik reggel beriasztott a Bazsi legzesfigyeloje. Mar tobbszor elofordult, hogy pityeget,(jol van beallitva a sensitivity) de a 20 mp mar nem ertuk el, mert vett levogot, de most nem. Rendesen riasztott v 5 mpig, amikorra o is felriadt a hangtol, hatalmasat sohajtott, es visszaludt. Apaval mi meg fraszt kaptunk.Nagyon melyen alszik azt mar eszrevettuk.

Azota viszont en nem alszom jol, allandoan felkelek, a kezem a mellkasara teszem, vagy megbokdosom ne aludjon olyan melyen. es nem merem magam mellett altatni az agyban delutan, csak a kisagyban. :cry: Volt valakinek ilyenje? En most tiszta kettyos vagyok az esettol. :cry:


Meri

KépKép
lmarie
 
 


ja es utalom a Vodafone halozatot, amiert ilyen sz.. k csinal h ketszer is elkuldi, nekem meg az jon vissza h nem ment at :evil:

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

En Szentendren voltam van mentsegem, hogy miert hianyoztam! Igazoltan tavol!:)

Persela! Jovo karacsonyi buli lezsirozva, ram szamithatsz!!!!:)))
Addig kicsit fogyok, hogy beleferjek valami dogos cuccba!:)

Emese! Ne is mond ezt a tej dolgot, nekem tegnap volt egy remalom! Zsombor 5 orai kajaja haromnegyedoraig tartott es meg mindig nem volt eleg, orditott, na csak neztem, hogy mi van! Gyorsan csinaltam fel almat megturbozva feherjevel, ugy bedobta, hogy csak neztem utana meg tatogott, na akkor meg egy kocka csirkemell es sutotok. NA akkor megnyugodott. Furdes utan kicsit szopizott ugy bealudt, hogy reggel 7kor ebredtunk. Akkora volt a kicsi pocija, azt hittem szetdurran.
Na jo kis kaland volt!


csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Én is előkerülök lassan...

Emese, szerintem is fejegess és tedd mellre gyakran. Én már párszor leírtam, h rühellem ezt az Aventes cuccost, de meg kell hagyni, azért hasznos. Végre sikerült kitapasztalnom, h tudom hatékonyan használni: közben nyomom a mellem, lefelé préselve, mintha terelném a tejcsatornából a tejet. He-he, ez így tök viccesen hangzik, mert ennyi erővel kézzel is fejhetnék, de persze így könnyebb összegyűjteni a tejet és vákumot csinálni. Én nem felejtettem el betenni azt a kis fehér izét, mert előtte elolvastam a használati útmutatót :lol: :lol:

Kölcsönadnám, de kaptunk színházjegyeket (3x2 jegy), így most gyártanom kell a fagyasztóba plusz tejet, h míg én kikapcsolódom, Kamillának legyen mit ennie.

Én is benevezek az ereszd-el-a-hajam partira, megbizonyosodom afelől, h jó kezekben van a kislányom, hátha én bekómázom :lol: ennyi kihagyás után egy felestől is bekábulok majd szerintem :lol:

Na váltsunk témát, mert már csak arról írkálunk, h mit innánk, ha lehetne...

Tündi, Bianka korát meghazudtoló módon ügyes lányka. Kami még nem fordult át, küzd szegény, de még nem megy. Ellenben feszt vigyorog és röhög, mostanság eszik rendesen. Csak kora du. nem bírja ki 4 óráig evés nélkül, viszont folyton az ujjait rágja. Nem éhes, az tuti, akkor minek rágcsálja? A játékgyártókkal egyszer szívesen elbeszélgetnék, h kiknek tervezik ezeket, mert kami szájába csak az egyik karikája fér be, az úgynevezett rágókák túl vastagok neki :shock: ott bénázik szegény és nincs sikerélménye :?

Persela, a mondókák és versek tényleg nagyon jók, rendeltem is egy Weöres Sándor könyvet, mert nekem csak a Bóbita volt meg, de azt sem találom.

Többiek hol jártok?

Adri és

Kép
adri29
 
 


KÖSZÖNÖM! Aranyosak vagytok! Hát, igyekszem sokat etetni, elöttünk az éjszaka:-))) Pelle, ez a gyogyszertári fejö 2 darabbol áll, nemhinném, hogy kihagytam vmit:-) Mindenesetre tényleg lehet, hogy érdemes beruházni egy profibbra.
Méri, a korházban a szobatársam is császárral szült igy légzésfigyelöt tettek a babája ágyába. Szegénykém olyan kis szürke szine volt, ö is olyan mélyen tudott aludni és többször is beriasztott a gép. Volt hogy a csaj felkapta és rázta és nem rögtön látszott hogy felébred. Ez is csak pluszba paráztatja az anyukákat, nem? Bazsi már 5 honapos, meddig kell használni? Eddig hányszor jelzett?
Én is annyira értékelem hogy itt mindenki segit egymásnak, remélem hamarosan lesz ujra találka, és arra már mi is mehetünk:-)
Puszi!!!

Kép
hiuzka
 
 


ja és Pelle: cuppanjon, ez a lényeg, nekem így mondta a doki a kúpra. Ha átnyomtad teljesen a végbél zárógyűrűn - lehet, h nem így hívják, de biztos tudod, miről beszélek - nyomd össze a farpofákat és tarts, vagy szorítsd.
Csak ott marad egyszer :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Hello!

Emese még egy tipp. Próbálj meg akkor fejni amikor érzed, hogy tejbelövelésed van, általában akkor csepeg a tejcsi, akkor sokkal könnyebb.

Buli nekem is ok. Meg sem tudom mondani mikor voltam utoljára ereszdelahajamatmegapartin.

Méry nekünk csak az elején volt téves riasztásunk, mostanában semmi, így sajnos (szerencsére) nem tudok segíteni. Talán csak annyit, hogy azt olvastam, hogy fél éves kor után csökken a veszély.

Pelle szétröhögtük magunkat a férjemmel az írásodon. :) Neki is megmutattam.... :)

Találka január 31.-én lesz!! Erről jut eszembe, hogy tudja valaki az Éva e-mail címét. Én valahol elhagytam, és megígértem neki, hogy elküldöm a topic talis képeket. Legalább a másodikig érjenek oda. :)

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok lányok !!

Méri ! Hát nem irigyellek ,nem tudom mi a fenétől alszanak ennyire ezek a babák !! Kitartást , remélem nem lesz semmi !!!! :wink:

Nekünk még nem volt ilyen probléma , szerencsére , nem is tudom mit csinálnék !! (nincs is légzésfigyelőnk ill. én vagyok az )

hiuzka ! Szerintem is gyakrabban tedd mellre én sem tudtam kifejni csak a Dia tudta kiszopizni ! ?? :?

Hú, lányok annyi de annyi mindent írtatok nem is tudom hol kezdjem !!

nikike ! Köszi a címet ! Voltál korizni szilveszterkor ???

pelle ! Amit betetél , hogy nézzük meg az a blogos , lehet, hogy én vagyok nagyon ügyetlen de somikáról egy szót sem tudtam olvasni annál inkább Bendegúzról akinek ha jól értelmeztem Krisztinek hívják az anyukáját ! :shock:
Én nagyon szivesen olvasgatnálak , mert nagyon szuperül írkálsz , nagyon tetszik nekem is !

A boros dolgok is tetszenek, tök helyesek vagytok!!

A buliba természetesen én is benne lennék !!

És látom jan. tali a faházban ??? Tök jó !

Tündi ! Akkor kedd !!!

Kedden megyünk már szurira mi is (sajna ), de se baj túlleszünk rajta ! :wink:

Sok puszi nektek !!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Jaj-jaj, lányok !!

Kis probléma megoldókáim !!!

Nálunk mostanában éjjszaka, olyan mintha nemkapna rendesen levegőt az orrán, próbáltam már kamillát csepegtetni a kis orrocskájába és avval a pumpás orrszívóval sem tudtam semmit sem kivarázsolni , de nem is folyik az orra !! Viszonk kajcsinál és napközben semmi gond ! Mi a fenétől lehet ??
A tegnapi éjjszakánk viszont már jó volt, aludt is szegénykém esete 8-tól reggel 4: 45 -ig (egy kb. hajnali 2-kor történő hasról hátra fordulásnyi megszakítással !!! há-há !!)

És meddig lehet kint hagyni alukálni a babakocsiban , bár ha jól emlékszem, Adri, Kátya ( tényleg Kátya, hol vagy ??), ti is szoktatok menni egyik szopitól a másikig is , tehát akkor 3 órán át ha kint hagyom jól bebugyolálva nem fázhat meg ??

Nagyon szeret kint aludni és most nincs is oly hideg , hála !!

Puszka

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi is nagyon várjuk a január 31-i talit a faházban. Már előre elhatároztam, hogy én is csinálok muffint. Rendezhetnénk egy jó kis muffin sütő versenyt :?
Na és Adri: nekem is a tequila a kedvencem (silver), k...va sokat meg tudtam régen inni belőle. Az "abstinentia"-partin majd legyűrünk egy-kettőt remélem.

Jud: megnéztem az iwiw-en Évát, de az e-mail címét nem adta meg (van ott telefonszám és skype-os elérhetőség), de szerintem az iwiw-en keresztül is tudsz üzenni neki.

Emese: én ipari fejő vagyok, elektromos Medelát használok, igen jó. Van olyanom is mint amit említettél, de az egy vacak, nem sok mindenre való.... persze anyáink másmilyenről álmodni sem tudtak. Egyébként én is megnéztem a videót Zsombiról, nagyon cuki. Már aggódtam kicsit miattatok, mert rég jelentkeztél. Szopi témában én tanácsokat nem osztogatok, mert elég amatőr vagyok....azért fejlődök.

Pelle: a kalandod a fejőgéppel számunkra elég szórakoztató volt, a férjemmel jókat röhögtünk rajta.

Erik egyébként most kint alszik a kertben. A férjem teljesen transzban van, 5 percenként szaladozik ki hozzá, hogy felkelt-e. Ti is altatjátok kint a gyerkőcöket. Nekünk ez az első alkalom... tegnap a szomszéd nagymama (nem a miénk) tanácsolta.

Mindenkit puszilunk

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Jó estét mindenkinek.

Én még járok babakocsis túrára, mert nekem is jó a mozgás, ilyenkor Kamilla alszik, tehát igen, altatom még most is kint, csak nem a kertben, kert híján :lol:
Az erkélyre is kirakom, ha nincs kedvem lemenni, ma a hordozóba raktam, ringattam vagy 1 percet (na jó, 5) és már durmolt is.
Szerintem jót tesz nekik a levegő, legyen az babakocsiban, az erkélyen vagy a kertben, meg most plusz 7 fok van, nincs is igazán hideg.

Kati: amikor 2-3 órákat sétáltunk Kátyával, akkor azért még melegebb volt, de szerintem 1-2 órát simán lehet kint, csak öltöztesd fel.

Én a gold tequilára szavazok, de jöhet a silver is :lol: és én is elég jól bírtam, egészen addig ezt hittem, míg egy buliban kb 5 után egyik pillanatról a másikra nem voltam magam(nál). Elég gáz volt :(

És Gabi, ezek az idős és kevésbé idős nénikék nem mondanak hülyeségeket, őket az élet sok mindenre megtanította, minket meg a magazinok tanítanának, de nem biztos, hogy okos dolgokra.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok lányok,

Ehhez a jövő karácsonyi bulihoz én is csatlakoznék, mert bizony már nekem is hiányzik egy jó kis partyzás...

Voltunk pénteken dokibácsinál, és teljesen meglepődtem, mert kiderült, hogy a hemoglobinszintem nemhogy nem csökkent, hanem kifejezetten javult (jobb lett, mint terhesség előtt.) Úgyhogy örültem nagyon.
Elkezdtem itthon is kialakítani mindent, hogy ha Livi úgy dönt, kibújik, már minden készen várja :lol: Kimostam és szétválogattam a rengeteg babaruhát, amit kaptunk, és elpakoltam mindent (Annyi ruhát kaptunk, hogy az első méretet szerintem mosás nélkül is kihúzhatjuk :shock: ) Átnéztem,megvan-e minden, amire az elején szükségünk lesz, szerencsére igen, már csak a védőnénivel kell feliratni babafürdetőt, popsikenőcsöt, meg ilyeneket..

Most már csak azon kell izgulnom, hogy Miapánk éppen ne külföldön legyen, amikor szülünk :? mert kiderült, hogy januárban mindenképpen kell mennie még egyszer Olaszországba :x

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Hahó!
Emese: szopi témában eszembe jutott, az lehetett Nálad a baj, hogy kezdetben a babó igényéhez képest sok volt a tejed, mivel fejéssel nem tartottad a mennyiséget fenn, beállt Zsombi keresletének megfelelően. Néztem, hogy most lesztek két hetesek, amikortól a babák étvágya hirtelen megnő. Légy egy kicsit türelmes, etesd sűrűbben és fejjél. Ha az elején olyan jól volt tejed, akkor tuti, hogy a hozamod ismét a régi lesz. A könyvek szerint a babáknál jópár ilyen epizód, növekedési hullám van, így majdnem minden anyuka szembe találja magát ezzel a problémával.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Kép

nem bírtam megállni :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Hello Mindenkinek!

Bianka de gyönyörű! Ugye hogy pucin a legszebbek? :)

Nálunk a gyerkőc nagyokat durmol a friss levegőn. Van hogy 2X3 órát is kint alszik. Rétegesen öltöztetem, rá a szkafander és jól betakarom. A védőnénik azt mondta, hogy -5 fokig lehet kint altatni. Nekem a minimum a 0 fok volt, de azzal sem volt semmi gondja.

Kati, nem lehet, hogy éjszaka nem elég párás a levegő? Egyébként nincs tippem.

Gabi, köszi, hogy megnézted. Én nem iwiwezek. Még nem fertőződtem meg. :) Keresem tovább, hátha valahonnan előkerül.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok

Gyors kerdes, bocsi, de elfelejtettem, hogy kihez melyik baba tarozik amikor a multkor a babatalin voltam, es keszitettem kepet elkuldenem. Igazsag szerint Juditot, meg pellet keverem, a tobbieket felismerem :roll: . Hajszinrol mar tudnam, kuldenem a kepet! :lol:

kati: gyakran szenvedunk az orrdugolastol, de mar rajottem, hogy a lakasban tul szaraz a levego, a radiatorra tett bodon meg sz.. se er, holnap megyunk parasitoert, szoval nalunk ez a gond. Gumis szivo is csak akkor er valamit ha elotte sosvizet fujok az orraba (Fluimare, jobb mint a sterimar, mert nem hajtogazas, kiprobaltam magamon, azota a gyerek csak Fluit kap, bocs akiteroert).
de mi beruhaztunk egy kezi elektromosba, es bar mindenki lebeszelt, nekunk csak azert is bejott. :twisted: Amugy ha eldugul a nozija akkor hadakozik az eves ellen, akkor jon a szippantas. Sajna mi mar az elso hettol aktiv orrtisztitok vagyunk. :?
kuldtem a kepet rolatok!
na igy kell valamit roviden leirni, bocsi :P :P :P


Bius szexi :P :P :P majd megmutatom Bazsinak :wink:

Legzesfigyelesre azt mondjak a 3-6 honapig van a kritikus idoszak, de a ferjem szerint nincs gond, a gepet meg tobbszor is teszteltuk, meg mindig beriaszt ha kivesszuk a picurt, szerinte csak 1-2 mp alusszza tul a 20mpet, szoval megnyugtatott. Erre vannak az apukak. :wink:

Az ivo parithoz csatlakozok, en is tequila fuggo vagyok, de majd viszek egy olyan isteni bolgar szolopaleszt, aminek senki nem tud ellenallni majd. :twisted: :twisted: :twisted: A keresztelon az uveg 5 perc alatt elfogyott!!!!!!! :twisted: :shock: :twisted: :twisted:
Csak idoben szoljatok, hogy ugy intezzem otthon legyek addigra, bar ha karacsony elott lesz, akkor tuti. :wink:

Mary

KépKép
lmarie
 
 


Kép Mini Eminem

es

Kép Homanocska

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok Lányok!
Tényleg köszi a sok tippet szoptatással kapcs-ban. Gabi, azt hiszem jo nyomon jársz, szerintem is ez lehetett, hogy nem fejtem, igy ami tejet nem "használtunk fel", az kicsit visszahuzodott, és most annyi van, amennyi kell. Fejni továbbra sem tudok azzal a béna fejövel, de holnap veszek egy rendeset. Viszont Zsombi ujra a régi, asszem a telihold-éjszaka volt a ludas, ilyenkor a bébik "megkergülnek". Azota végigalszik 3 orákat, és 100-110-et szopik. Mondjuk ez több mint 1 orába telik, ez normális? És még akkor sem mindig ö hagyja abba, hanem ugy kell "leválasztani". Nem sir, szoval tuti elég neki, lehet hogy egész nap ellenne ebben a helyzetben. Éjjel viszont kicsit soknak érzem ezt az idöt. Ma délig szunyáltunk a férjemmel, kezdek kicsit egyenesbe kerülni:-)

Szerintetek elkezdhetjük mi is levegöztetni a babát? Most szellöztetünk ugy hogy be van takarva, de én már ugy kivinném most hogy nincs olyan zimanko...

Bianka zabálnivalo!!! Bazsi ugyszintén!!!
Zsombi már nagy szemekkel nézeget, hihetetlenül bele vagyunk esve...

Kép
hiuzka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?