Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is itthon vagyunk tegnap ota! Nálunk egy napot csuszott a hazajövetel, mert Zsombi kicsit besárgult, igy "szolizott" a kékfény alatt, persze igy is végig velem volt, mert az ágyába tették ezt az ügyes kis szerkentyüt:-)
Nagyon köszönöm Nektek a drukkolást és gratuláciokat, annyira jol estek! Boldog Új Évet kivánok mindannyiotoknak, majd jelentkezem bövebben is, addig egy video Zsombirol: http://video.google.com/videoplay?docid ... 8588&hl=en

SOk puszi: Emese

Kép
hiuzka
 
 


Sziasztok!

Mi is itthon vagyunk tegnap ota! Nálunk egy napot csuszott a hazajövetel, mert Zsombi kicsit besárgult, igy "szolizott" a kékfény alatt, persze igy is végig velem volt, mert az ágyába tették ezt az ügyes kis szerkentyüt:-)
Nagyon köszönöm Nektek a drukkolást és gratuláciokat, annyira jol estek! Boldog Új Évet kivánok mindannyiotoknak, majd jelentkezem bövebben is, addig egy video Zsombirol: http://video.google.com/videoplay?docid ... 8588&hl=en

SOk puszi: Emese

Kép
hiuzka
 
 


Nagy örömömben sikerült 2x küldeni:-)))

Kép
hiuzka
 
 

 
 

Lányok, mindenkinek babázásban és egyéb örömekben nagyon-nagyon gazdag, boldog új évet kívánunk!!!

Pelle, írtam a hozzászólásodra választ, majd olvasd el! És éjfélkor gondolj kicsit ránk is - bár lehet, hogy mi már akkor durmolni fogunk:-) Hiába, ez az év nem az évvégi ünnepekről szól! De ki bánja???

Sziszike, már most nagyon jó fej a kisfiad, kivárta a karácsony végét, és semmi olyat nem produkált, hogy szilveszterre bent tartsanak titeket!:-) Gratulálok hozzá, meg ahhoz is, hogy ilyen hamar hazamehettetek! Nagyon várjuk a villámszülés leírását!

Emese, nektek is nagyon boldog szilvesztert otthon!!!:-)

Puszi mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok Lányok,

Mi is kívánunk mindenkinek nagyon boldog, szeretetben, egészségben és pénzben is gazdag új évet!

Nagyon csinosak ám a gyerkőcök (fiúk-lányok egyaránt) ezekben az ünneplő rucikban :lol:

Puszi Nektek,
Judit és

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztok !

Hát akkor megragadom az alkalmat én is !!!

ÖRÖMÖKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDENKINEK !!!! :lol:

A csajszik és a pasik is gyönyörűek az ünnepi ruciban !!!

Emese !! Igazán gyönyörű lett a videó , köszi !!!!!!!!!

Nagyon sok puszi mindenkinek ( még ebben az évben )

Ui.: Nem tudom nálatok mizujs durrogtatás ügyben , de itt nem tudják abbahagyni !
Kíváncsi vagyok milyen lesz az éjjszakánk ! :shock:

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Kép


B.U.É.K

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Mindenkinek BUEK!

Emese, en konnyeztem a videon, a gyerek annyira hasonlit a mienkre es van egy resz, ahol - feltetelezem az edesapja - a kamera rakozelit a kezere, akkor felkialtottam, hogy Zoli is szinte ezt fenykepezte eloszor! Egy csomo kepunk van a gyermek kezerol!?? Miert, nem tudom! De egyebkent is szuper volt!

En is tettem fel kepet a kep.tar-ba, mert ide tul nagy volt!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Kép

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


húúúú. de ügyi voltam :lol: :lol: :lol: :lol:
ccuncogó67
 
 


BOLDOG ÚJÉVET MINDENKINEK!

PUSZI


MÉRI

KépKép
lmarie
 
 


Emese: most sikerült megnéznem a videót, GYÖNYÖRŰ a kisfiad!!! Itt olvadoztam :D

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztooook 2007-ben!:-)))

Sziszike, Hiúzka, végre otthon, jó babázást! Hiúzka, a videód gyönyörű, a kicsi nem kevésbé!:-)))

Persela, sógorom van itt a barátosnőjével vendégségben, holnap hívlak, hátha összejön az interurbán mamatrécs:-)))))))))

Ünnepek alatt megírtam a memoáromat Somi első három hónapjáról, nekünk is felgyűlt a videó, fotó, tele az összes emilláda a rokonságban, erre szeretnék valami megoldást. Mivel webszerkesztésben egy nagy nulla vagyok, ezért arra gondoltam, hogy egy fotós-szöveges blogot fogok írni alkalomszerűen, mint Persela, csak az a gondom, hogy olyat szeretnék, amihez van jelszó, szóval, hogy csak azok nézhessék meg, akiknek odaadtam a kulcsot, mégiscsak a családi életünk képeiről van szó:-))) Egy próbaregit csináltam a freeblog.hu oldalon, u.ezt a hátteret választottam, mint ez a nyilvános babablog, nagyon tetszik:

http://bendeguz.freeblog.hu/

...de mégse jó, mert ezt sem lehet "elzárni" a nyilvánosság elöl, a publikusság kikapcsolása csak azt jelenti, hogy a bloglistában nem fog szerepelni, de attól bárki rámehet az url címre véletlenül.

Szóval nem tudtok esetleg - lehetőleg magyar nyelvű, de angol is jó - olyan ingyenesn blogoldalt, ahol képekkel-videókkal lehet megtűzdelni a beírásokat, és lehet abszolút privát hozzáférhetőséget készíteni hozzá? Előre is köszi!

Nikikém, elfelejtettem válaszolni, eszküzimoá:-)))) Nem tudom, miért van az emberben, hogy megidézi a gyerek felnőtt korát, mintha az idő is velegyorsulna, lehet, hogy én is türelmetlen típus vagyok, és nem tudom a jelent eléggé értékelni, mert pl tegnap is azon gondolkodtam, hogy de jó lesz, ha már fog beszélni a kis paszulypalánta, utána persze rögtön rájöttem, hogy már most is kétszer akkora, mint mikor született és ez a 4 hónap is úgy elillant és sosem fog visszajönni már a kis szuszicsomag Somi, akinek a feje elfért apukája tenyerében:-))) De igaz, ami igaz, én is jobb szeretem kispasisba öltöztetni, és beírásod nyomán én is keringőztem vele egyet a nappaliban, miközben a húgom az esküvői zenéjét mixelgette a gépen:-))))) Talán ezért is kezdtem leírogatni a történéseket....:-)))
(Az indexen terhesfórumoztam, és pár hete visszaolvastam, hát tisztára elfelejtettem már egy csomó dolgot, és annyira jó volt viszontlátni azt a kitörő, boldog lelkesedését, hogy csajooook, most voltam 12. heti uh-on ééés... Ezeket most, ma már nem tudnám így visszaadni, ilyen szavakkal, ugyanazzal a hévvel:-)))/

Na látom, az újévet kilométeres bejegyzésekkel kezdem, he-he, az ebédből meg nem lesz semmi, oszt itt maradok szégyenben a rokonok előtt!:-)))

Nagyon sok puszi Nektek is, babócáknak is!!! :D :D :D
[/url]

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok Csajok! :lol:

Boldog újévet az összes kismanónak, anyukának, apukának és -ahol van- testvérkéknek! :D :D

Pelle, az Anyatanyát próbáltad már? www.anyatanya.hu -azt hiszem, itt is lehet babanaplót írni, sajnos nem tudom, hogy jelszavazni lehet-e. ...mi egy másik csapattal ott fórumozunk, mindjárt megpróbálom megnézni Neked.

Emese, nagyon helyes a fiatalúr!!! :lol: :lol:

Kép
frusi
 
 


Pelle, ez gyorsabban ment, mint gondoltam: szóval az anyatanyán is létrehozhatsz babanaplót, és akár még csoportszintű joosultságot is létrehozhatsz benne.

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Pelle, holnap hívj nyugodtan, szerintem úgy du. 5 fele, mert ha minden összejön, akkor de. viszem a kisboszit élete első csecsemőgondozására - legalább kicsit kiléphetek a házból. De ez csak akkor fog működni, ha apa itthon tud maradni délelőtt, mert nekem még mindig nincs autóm. Ha nem megyünk, dobok egy SMS-t, akkor beszélhetünk délelőtt is.

Nálunk négyesben telt a szilveszter, de nem is bánom, hogy vége, nagyon utáltam, a kutyáink megőrültek a folyamatos pukkantgatástól, na meg mi is, én legszívesebben átaludtam volna magam az újévbe, mondjuk erre egy jó kis megfázás is rásegített, két napig olyan sz*rul voltam, hogy még, ma már kicsit jobb, szívesen buliztunk volna valahol, de hát kire hagyjunk egy 2 hetes kisbabát, ettől mind a kettőnknek rossz kedve volt, évek óta nem buliztunk egy jót - a gyors egymásutáni gyerekáldás árnyoldala -, tuti, hogy jövőre máshogy csináljuk, ha akkor még együtt leszünk a párommal, mert amennyit mostanában vitatkozunk, még ebben sem vagyok biztos, szóval kicsit padlót fogtam...:-( Persze lehet, hogy csak érzékenyebb vagyok az átlagosnál... Jó lenne, ha csak ennyi lenne a baj!

Frusi, belenéztem az Anyatanyába, de csak röptében, elsőre szimpatikus az oldal!

Akartam még írni, de felébredt a nagyobbik törpe, megyek vele foglalkozni, amíg a kicsi még alszik. Majd megpróbálok egyszer jönni nem csak kutyafuttában...

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Mindenkinek boldog új évet!

Látom, nem csak mi töltöttük otthon a szilvesztert, bár annyira nem is volt sem furcsa, sem béna, mint gondoltam. Jól bekajáltunk, tvztünk, meg tüzijátékoztunk és rakétát lövöldöztünk az erkélyről, az alattunk lakók legnagyobb örömére :) Kamilla viszont szegénykém úgy megijedt, hogy ringathattam meg sssss-zhettem egy darabig :?

Persela, szerintem te lehetsz most hiperérzékeny, próbálj meg higgadt maradni, ami biztos nagyon nehéz, mivel nyilván keveset alszol és fogytán az energiád!!!De csak a fáradtság miatt veszekszetek többet apával, az tuti. Kitartás!

Na most mennem kell.
Ja, és csak annyit fogadtam meg az új évre, hogy templomban is összeházasodunk...kell a lelki üdvömnek :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztok!

Nagyon szomorú vagyok :(
Most jöttünk haza az orthopédiáról. a csípője oké. A jobb lábfejével viszont baj van Biankának. Igy befele "kanyarodik" nem tudom máskép leírni. tornáztatni kell, sokat és 4hét múlva kontroll. Meg valami gyógycipőről és netán-tán mütétről regélt -a nem túl szimpatikus :x - dr.-nő. A mütét szótól frászt kaptam, alig értettem mit mond a doki...... :oops: nem tudom mi is ez pontosan, nem magyarázta el miért is van ez...stb :roll:

legyetek jók..most nem tudok mit írni...megyek "nyalogatom a sebeimet" :cry:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


ja és holnap szuri....még az is :?
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

Először is BÚÉK mindenkinek! Most megint jön egy hónap amikor minden dátumot elrontok majd, mert még nem fogtam fel, hogy 2007 van.

Persela kitartás a rossz időszakok mindíg elmúlnak, egy-két hét és már nem is fogtok emlékezni rá. Biztosan a fáradság miatt érzékenyebbek vagytok.

Tündi, biztosan minden rendben lesz Bianka lábfejével. Ha mindenképp műtétet javasol a doki, akkor azért talán nézesd meg mással is.

Mi is holnap megyünk szurira. Én meg attól kapok frászt, hogy már minden gyerkőcöt "bevizsgáltak" UH-val, csak az enyémet nem. Holnap rá is kérdezek a dokibácsinál, hogy hogy van ez.

Én meg úgy örülök neki, hogy még ilyen pici. A múltkor elmentünk ismerősökhöz, ahol másfél éves a gyerkőc. Nagyon aranyos, értelmes, igazi rosszcsont kisfiú, de én mégis azzal jöttem haza, hogy de jó, hogy a miénk még ilyen pici. Azt hiszem nekem kell a fokozatosság, ill. lehet, hogy tudat alatt azt érzem, hogy amíg pici addig együtt vagyunk.

Pusz.

Judit

Kép
jud77
 
 


sziasztok

Back in Bukarest :x

Tundi: FONTOS! Fel a fejjel, legy kovetkezetes, es rendbejohet minden!
Balazsnak nyaki hipotoniaja volt, nem tartotta a fejet, nem volt izomzata, az ortopedus felkeszitett, hogy valoszinuloeg ebbol Devai intezetbe jarkalas lesz, kemeny munka, sok torna, es akkor nem marad le a mozgasban. A gyogytornaszhoz atiranyitott, aki megmutatta a gyakorlatokat, es azt mondta, gyakoroljuk es meguszhatjuk. Raadasul 4 es fel honapos koraig terpeszpelust hordtunk a csipo miatt. Es nezd meg most! Vasgyuro, tiszta izom, es decemberben kimondta az ortopedus, hogy 100% rendbejott, mind a nyaka, mind a csipoje, es eros. (el is sirtam magam)
Szoval, kemeny lesz, neha sajnalja az ember amikor nyagattja, de megeri, tornaztasd, es ez lebegjen a szemed elott, hogy ettol rendbejon.A gyogycipot is add ra, barmennyire sajnalod, de kell.
ja es gyakran elsirtam magam, mert sajnaltam erte, de vegre elmult, es most jo.

Megvolt a keresztelo, de fenykepezot, senki nem hozott, de legalabb kamerara felvettek. Meghitt szertartas volt, csak a baratok es a csalad, 23an delutan. :lol:
Bazsi jofiu reven, nevetett es aludt, majd a partijan prodokulta magat, es mindenki elott hatrol hasra fordult madj vissza. :lol: :lol: :lol: persze dagatam a buszkesegtol, meg a sutitol :twisted:

De ezt kepes volt uberelni 24 este, mert minden segitseg nelkul felult! Es meg volt 5 honapos!!! igaz mar egy ideje probalgatta, a kezunkben szepen ult, de ez mindannyiunkat meglepett. :shock: :shock: :shock: Azota allandoan ulni akar. Kicsit feltem, hogy korai, de a vedonenije (a baratnom hehhehe) megnyugtatott, hogy kis erogomboc a fiam, a maga 7 kilo 70 centijevel. 8)

Nalunk jol telt a szilveszter mind a 30 emberrel :shock:
Bazsi a nagyszuloknel aludt.
Egesznapos program volt, 12tol teremfoci 2 oran at (regen minden heten jatszottam), de annyira kiutott, hogy este mar labra se tudtam allni,hiszen 1 eve nem mozogtam. :?
Aztan 2 ora bowling, majd reggel 3ig buli nalunk, petardazassal, tanci-tancival, jatekokkal. Kidoltem mint a gyalogkakkuk.
De hat ez van, hisz a draga ferjem 30 eves lett, es ez volt az ajandeka. :P :P :P

De oszinten elegem lett a paritzasbol, sutesbol-fozesbol-takaritasbol, es most mar orulok hogy csak harmasban vagyunk megint. :D

Majd ha osszeszedtem magam en is csatolok karacsonyi kepet.

Puszi

Mary

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Udv a kis csapatnak az ujevben!

Persela: remelem nem komoly a dolog, csak a kimerultseg beszel beloled, meg azert ket gyerekkel mar mas a szitu, mint eggyel. Szoval Apa is kicsit ossze van zavarodva, neki is hosszu lehetett a "Nelkuled" eltoltott ido. Remelem a legjobbakat. Neha en is magam alatt vagyok, de, ha belegondolok akkor is voltak vitaink, osszezorduleseink, amikor meg nem volt Zsombi, meg milyenek, es megis megoldottuk, egyutt vagyunk. Szoval fel a fejjel!

Tundi: Te se nyugtalankodj egyelore! Egy orvos velemenye meg nem minden, aztan meg a kovetkezo 4 hetben barmi tortenhet, csak tornaztasd szorgalamsan azt a labat. Aztan meglatjatok, addig kar elore idegeskedni. Szoval csak lazitsd azokat az izmokat!:)

Jud: ma az egesz delutant Szilason toltottem Encsa baratnomnel a masik Barnabassal! Nagyot setaltunk, hazakat nezegettem, de hiaba tetszik barmi is, ra kell jonnom, hogy Apanak nagyon messze van onnan dolgozni jarni, at Obudara. Szoval egyelore almodozok!

Pellem: jo otlet ez a blogolas, Te nagyon viccesen irsz, szoval biztos elvezetes lesz, mar annak aki olvasni fogja!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Ahoj:-))) Épp a Cápa című sztk szemüveges, gyógyegér fényképezőgépes, művéres eposzt nézzük a tévében, de inkább idesurrantam a géphez! :D

Nem tudom, ki volt az ortopéddokinő, mi egy F.J. nevű nőnél voltunk az Örsön Somi 3 hetes korában, nagyon ki voltunk rá akadva... :evil:

Netes turbóböngészde után a Dévény Alapítványt választottuk (nálunk: fél arc, nyak elfekvés, egyoldalra billenés), két gyerekgyógytornászuk van Zuglóban, az egyikhez járunk, és nagyon meg vagyunk elégedve az eredménnyel, most készülünk - immár a gyógytornászhoz járó anyukák tanácsára a Heim Pálba egy dokibácsihoz, hogy megmondja az ukázt a fejlődésről, ahhoz a a dokinőhöz akkor se viszem vissza, ha szöges bottal kergetnek:-)))) Jár ide pociban elfeküdt karocskától kezdve letapadt háztizomzatú kicsi. Somi pedig egy kis hős... Nem könnyű, van sírás, de olyan szépen rendbehozta Kati - és inkább nem kommentálta az örsös dokinő gyógyjavaslatát: tartsuk egyoldalú fekvésben (mindig) a babát, körbepóckolva a fejét, majd ettől megnyúlik az izom..:/ /Nekünk is azt mondta mogorván, hogyha ez nem jön be, majd a sebész végez egy bemetszést...grrr!

Most zizi vagyok, hogy írtam-e a mi szilveszterünket, vagy se,, na majd holnap megkukkantom:-))))

Persela, okézsoké, holnap trécs van!!!! Mi is rádurrantottunk a veszekedésekre Somi születése után, én is fáradt voltam, hetek-hónapok kialvatlansága, az én főszultán férjem, akit totál elkényeztettem (hja, kérem...:-))), hirtelen muszáj volt házimunkát végezni, besegíteni, plusz a nejének egy csepp ideje sem volt rá, és ha megszólalt, akkor is kb. ilyen témákban, hogy mikor kakilt aznap Somika, az ő dolgaira, munkahelyi gondjaira kérdés sem maradt már:-)))) Mi is csiszolódunk, kalapálódunk, de most már egész jól összerázódott a kis család:-))) /Terhességem elején 3 hónapig olyan szag- és illatérzékeny voltam, hogy a konyhába se tudtam bemenni, hűtőt kinyitni meg pláne, rögtön elterültem, mint egy részeg béka, úgyhogy nem vagyok jó marketing, hogy hamarjában meggyőzzem a kistesóról:-))))) Most még sokszor látja a macerát inkább:-))))

Pusszantás, megyek aludni... :D :D :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Pelle! Mit hallok kisteso? Bator lany vagy!
En eddig meg azt sem tudtam mi legyen ebben a temaban, de vagy 30-an vagy 31-en megfogadtam, hogy lesz testvere Zsombinak. Csak ugy magamnak, nem ujevi fogadalomkent! NEm tudom mikor es hogyan? De lesz! Most csak ennyit tudok!
Ez rajtam mult eddig, mert Apa barmikor.....

na most en megyek lefekudni, basszus le kell szoknom az ejszakazasrol!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Szeretnék
MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNNI!!!!

Kissé eltűntem,mert új számítógépet vettünk,és volt némi gond a beüzemeléssel.

Az ünnepek gyorsan elteltek,végig csak rohangáltunk.csládlátogatás stb.

Szilveszterkor nem voltunk sehol,mondjuk a két gyerek végett nem is nagyon tudnánk,bár én egy kicsit kimozdultam volna,de ez van,főleg,hogy Vencel még szopik éjjel is.

Megyek én is feküdni,mert mostanság éjfél előtt nem igen kerültem ágyba.

Jó éjt!!!

Niki
Vendég
 


Nikike, Pelle, de jó, hogy előjött ez a kistesó kérdés, pont tegnap este beszélgettünk erről Apával 8) ő mindig mondja, hogy milyen jó lenne, ha csak 2-3 év lenne közöttük, én meg mindig mondom, hogy szerintem a 4-5 is nagyon jóóó... :lol:

Lehet, hogy én vagyok gyári hibás, de én egyszerűen el nem tudom képzelni azt a szituációt, hogy két gyerkőc között ne menjek vissza dolgozni, és itthon húzzak le 3-4 évet minimum. :roll:

Nálunk Lillus születése után a hatékony időmenedzsmenttel akadtak gondok. Vagyishogy én mindig mondtam Apának, hogy mikor mit lenne érdemes csinálni, hogy minél jobban osszuk be a kevés időnket, persze ő így meg úgy, fel sem fogta, hogy mit jelent, ha kb. 3 órás ciklusokban él az ember, és hogy mit jelent (főleg így télen), ha 2-kor mondjuk épp alszik a gyerek, és akkor már aznap nem tudunk menni sétálni, mert 4-kor már sötét van, stb. De azért sokat javult a helyzet, sőt, nekem igazából arany életem van olyan szempontból, hogy szerintem átlagférfihez képest Mienkapa nagyon is szuperül kiveszi a részét a gyerkőcös feladatokból. :lol:

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Lányok a bíztatást :)

Ja azt még nem is mondtam, hogy a kartonzóba meg jól leugatták a fejemet....amiért a lakcím kártyáján Zamárdi szerepel. h. mit képzelek én Zamárdiból ide hozni a gyereket?? Majd februártól fizethetek keményen.. ilyen hülyének nézett h. Zamiból felhozom csípőszűrésre a bébit??... Hát már ott majd nem bőgtem. Ezek után jött még a dr.nő....De tényleg, mi a fenéből fogok én mindenért fizetni majd, ha ez tényleg így lesz. Ma próbálunk beszélni a tulajjal h. legalább ideglenes lakcímünk legyen /4éve itt lakunk/ Bár már próbáltuk és nem ment bele.. :cry:

Pelle, de igen Ő :? volt ott!! Hol és hogy lehet elérni a Dévényis gyógytornászokat? Mi ennek a menete? Én tiszta hülye vagyok ehhez a témához.... :oops:ha lehet én is elkerülném ezt a dr.nőt :oops:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


u.i.
jó lenne ha találnék valakit aki megmutatná ,hogy is kéne tornáztatni. Megmondaná mi a baja tulajdonképpen :roll: Ellenőrizné h.jól csinálom-e és rá nézne h. javul-e!!

Méri: nem semmi "hajtós"évvége volt :lol: :lol: de hát Te nagyon ügyes vagy :wink:

Adri: Szép új évi fogadalom...gratulálok :wink: és mikor?

Emese:köszi a videó felvételt h. megosztottad velünk, szuper :lol:

Néztem a babákról a fotókat, hát megkell mondanom Itt vannak a legszebbek mindenki büszke lehet :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Hahó Lányok!

Mi most jöttünk haza az ortopédustól. Nálunk szerencsére mindent rendben találtak. Itt a XVI. kerületben nagyon szimpatikus fiatal doki rendel, aki egyébként az Uzsoki ortopédián/baleseti sebészeten dolgozik. 16 órára volt megbeszélve a vizsgálat, nem kellett egyáltalán várni, 16.05-kor már kifelé jöttünk.
Tündi: teljesen átérzem a helyzetedet. Ma olvastam, hogy Nálatok nem találtak mindent rendben, ezután én is kicsit parázni kezdtem a mai naptól. Nekem az itteni doki nagyon szimpi volt, ha gondolod szerintem nyugodtan felhívhatnád, ha érdekel a neve, akkor priviben szívesen elküldöm.

Kistesóról: Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy Eriknek kistesója legyen, vele is elég nehéz. Minket sürget azonban, hogy szocpolt vettünk fel a házra és kb. 3 év múlva mindenképpen esedékes a következő babóca.

Egy kérdés: Magyarországon kapható-e kis kiszerelésű (max. 2 dl-es) kész tápszer, amit nem kell kotyvasztani és jól jön ha bárhová megyünk. Nekünk elég macera a kimozdulás, mindig félek, hogy nem jön-e közbe etetés, mivel bimbóvédőzés-mérlegelés-anyatejes/tápszeres pótlás nálunk az otthoni menetrend. A sógornőm Finnországban él, itthon van az 5 hónapos kisbabájával és nekik van ilyen tápszerük, ami szerintem nagyon praktikus. Mi is kerestünk valami ilyesmit itthon, de nem találtunk. A sógornőm ad egy pár dobozzal és postázni is fog nekem ha itthon nem kapunk.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziasztok!:-)))

DÉVÉNY ALAPÍTVÁNY

Én először emilt írtam nekik, amibe beleírtam az ortopédorvos által adott leletet, hogy ez van velünk, foglalkoznak-e ezzel, illetve ha nem, tudna-e esetleg segíteni, hova forduljak (nagyon tanácstalan voltam:((( Nagyon rendesek voltak, azóta is, mindig, hamar válaszoltak, utána telefonon kaptam meg a gyógytornászok elérhetőségét, két zuglóit, egy kőbányait, hogy nézzem meg, beférek-e még.

Weboldal:
http://www.deveny.hu

Sokat hallottam már róluk korábban is, hogy csodákat művelnek a Panni néni féle módszerrel pici koraszülötteken is, ezért próbáltam meg őket először.

Sajnos már nincs meg a papír, ahova leírtam a telszámokat, de a mi Kati néninket szívesen megadom, egy három gyerekes, csupa szív, halk szavú, kedves hölgy, kineziológus-gyógytornász, főleg picikkel foglalkozik, nagyon aranyos babókkal szoktunk találkozni:-)) Burján Katalin (30/227-1644), a rendelő: Zugló, Birtok u. 24.
Egy nagy matracon ülünk hárman Somival, egy óra egy kezelés, heti egyszer, most már lassan vége is lesz a kezeléseknek. (Ha esetleg felhívod tanácsért - inkább délután-koraeste-, nyugodtan hivatkozz Somira meg "Somi anyukájára", így tudni fogja:-))))

[/url]

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Tündi, még annyi, hogy péntek reggel megyünk hozzá, és ha küldesz nekem emilben egy rövid leletet/leírást, esetleg megkérdezhetem Neked, hogy milyen kezelést javasol, mi a legjobb erre? Nagyon rendes. (lehet, hogy tényleg csak egy kis otthoni maszír szükséges:-))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


na ellevelezgetek magammal itt:-)))

Nikikém, bár kistesóznánk! Már lehet, hogy írtam, hogy Somika is hosszú fülrágások és lasszóvetések utáni gyenge pillanatának azonnali következménye:-DDDD Most már ezen mosolygok, de elég el voltam kettyenve, röhögjetek ki, de tisztára kivert a víz a templomi esküvőn, hogy csak nehogy azt mondja a pap kérdésére "És elfogadod a gyermekeket, akikkel Isten megajándékozza a házasságotokat?", hogy nem...:((( /Na nekem vki azt mondja akkor, hogy egy év múlva babázok, sírva kiszaladtam volna a világból, hogy mit kínoooz:-)))))/

Én csak irigykedem a férjeitekre, akik tényleg bármikor, hamar nagy örömmel üdvözönék az újabb csimotát! Na de mit csinálják, ezt a férfiembert halásztam ki magamnak a millióból, ez van:-))))))))))) Van olyan nagyapám, aki le se tojta a gyerekeit, csak megcsinálta őket, mondhatni még örülhetek, hogy a férjem legalább szereti a kisfiát, egyre többet van vele, és nagyon büszke rá...:-)

Na megyek, mert koncertezik a kis tökös:-))))
Pusszantááás!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

PELLE. HHHÚÚÚÚÚ de aranyos vagy :lol: :lol: :lol: előre is köszi, de nem találom a mail címedet. Igy most leírom az enyémet karpule.tundekukactvnetwork.hu.

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


És most nézem h. milyen közel van hozzánk a Birtok utca!!! Még sétálval is elérhető...
ccuncogó67
 
 


Ejha, két napig nem kukkantok be és ennyit írtok...nem is győztem elolvasni, de örülök, h ilyen kommunikatív volt mindenki.

Mi is háromszor mentünk az ortopédiára, mire kimondták, h nincs is itt semmi baj. Azt hittem, már soha sem dönti el a dokinő, h most akkor szorul-e vmi kezelésre, erre harmadszori vizitünkön megkérdezte, h minek jöttünk, teljesen rendben van :shock: lehet, h nálatok is csak torna kell majd, semmi több :)

Én szívesen buliztam volna szilveszterkor, de jó volt így is, nem akartuk lepasszolni Kamillát, majd jövőre :lol: már buliztunk nélküle, és akkor sem kapcsoltam ki teljesen, mert én józanul nem tudom teljesen elengedni magam. Nem mintha alkoholista lennék, de ez az egy év absztinencia sok volt, szilveszterkor is ittam egy pohár pezsgőt, mondván, h már megérdemlem :lol: Kamilla frankón aludt tőle éjjel :lol: :lol: Csak bort kortyolgattam eddig, de hiányzik egy kis töményebb ahhoz, h órákig táncikáljak, vihogjak, mint 18 évesen...én csak ezért érzem egy kicsit nyüginek a szoptatást, mert figyelni kell, mit eszek, mit iszok, hónapok óta nem ettem babot, lencsét is csak most :( Lehet hogy ezzel az önzésemmel - mármint hogy alkohol ízre és más kajákra is vágyom - kivívom néhány szoptató anyuka nemtetszését, de ez van. De senki nem tehet szemrehányást - tudom, nem is tennétek - mert ezidáig anyatejen éltünk csak.

Amúgy nekem nem tetszik ez a nagyon modern gyereknevelési szemlélet, nekem ez túlzásnak tűnik, h 6 hónapos korig csak anyatej, mert az bőven elég neki, se tea, se cumi, álometetés, meg kedves anyuka, igenis etesse annyiszor a kicsit éjjel is, ahányszor az enni kér...meg 2 évesen is szopik a baba, milyen jó...ha Frusi gyári hibás azért, mert vissza akar menni két gyerek között dolgozni, én meg ezért vagyok gyári hibás. :(

Na és elérkeztem a tesótémához: ha Kamilla két év körüli lesz, visszamennék dolgozni egy évre, onnan pedig előrehaladott állapotú pocakosan távoznék, csak találjak ilyen munkahelyet :? á, nálunk nem lesz gond a férjet rávenni a tesóra, ő is hasonlóan vélekedik a témáról, és valószínűleg 3.-at is akarunk, tehát nem vesztegethetjük nagyon az időt :lol:

Na befejezem, mert meguntok.
És nekem is le kell szoknom az éjszakázásról :(

Méri, csuda klassz, h már ilyeneket tudtok. Mi még nem fordultunk át, bár már nagyon próbálkozik. Viszont a pelenkázón hátra ugrálásban profik lettünk, két ugrással a végére ér: rájött, h ha a meztelen lábicskával sarokkal elrugaszkodik, és emeli hozzá a fenekét, halad hátra. Irtó vicces. :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Tündém, küldtem mélt! :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Pellem Draga, akkor felre ertettelek! Sajnalom. Egyebkent nem olyan rozsas a helyzet, mint gondolod. Az egy dolog, hogy az en ferjem barmikor hajlando a kovetekzo csemete fogadasara, de
1. nem o fogja kihordani,
2. nem o fogja megszulni,
3. nem o fog vele foglalkozni, ejszakazni, stb...
Mintahogy Zsomborral sem. ES meg azert el kell telnie 2-3 evnek, vagy meg tobbnek, hogy egyedul tudjon lenni a gyerekkel es meg elvezzek is egymas tarsasgat!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello Lányok!

Ma elég vacak napom volt. :?

Megjöttünk a dokibácsitól. Hááát nem volt egy álom. 1 órát kellett várni a tömeg miatt mire bejutottunk. És hab a tortán Ms. Etnikum behozta a tanácsadós, egészséges gyerkőcös váróba a nagymamát, a 3 testvérét és a beteg gyerekét, mert korán érkeztek és a beteg váró még nem volt nyitva. :x (A kicsiket lehet, hogy otthon hagyta?!) Kicsit kiakadtam, de miután 5X elmondta, hogy lerugja a fejét annak aki elé tolakszik, mert nem jó helyen áll sorba, de azért ő volt az első, inkább nem szóltam!! Mondtam is apának, hogy még egyszer próbálkozok és ha akkor is ilyen állapotok leszek + még a vizit díjat is bevezetik akkor inkább kihívom a dokit és fizetek egy picivel többet neki.

Kiharcoltam az UH beutalót, mondván, hogy körülöttem minden babót rutin megvizsgálnak. Mivel nem írhatta rá a beutalóra, hogy "parás anyuka megnyugtatására", így azt írta, hogy kicsit kötöttek a gyerkőc izmai. :) Sajnos a nagylábujjain bénán nő a köröm és emiatt picit be van gyulladva, kezelgetem betadinnal, most kaptunk antibiotikumos kenőcsöt, de igazi jó módszer nincs rá. A szuritól 37,2 volt estére a hőemcsi, és alig bírtam ágyba gyötörni este 10-kor, pedig egész nap alig aludt.

És a nap legrosszabb híre, hogy nem volt elég neki az esti szopi, :( Kb. 160-at evett (érzésre), de nem nyugodott el tőle, így végül kiolvasztottuk az egyik adagot és még abból is beburkolt 160-at. Nem tudom, hogy a nyügi nap miatt volt, vagy már nem elég neki a tejem???? Eléggé elszomorodtam.... És a tegnap este is hasonló volt, de akkor végül elaludt.

Kíváncsi vagyok - és kicsit parázok is - hogy holnap este mi lesz. Mindenesetre beturbózom újra a csodateát és fejni is fogok. :(

Nekem sem fog hiányozni majd a kizárólagos szoptatás. Jó lesz már ha majd adhatok neki marhapörköltet galuskával. :)

Második gyerkőc kérdéshez most úgy állok, hogy majd alakul valahogy, ha eljön az ideje érezni fogom.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Meri, mar akartam kerdezni, mi van Veletek? Ugy eltuntel!
Jud: hogy a fenebe erzitek, hogy mennyit szopizik a gyerek? `ugy erzesre 160-at`, basszus en nem tudom????? ERzem, hogy urul, de hogy mennyit???

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Szia!

Úgy, hogy néha lemérem, hogy mennyit eszik, és ahhoz viszonyítva a szopi idejéből, intenzitásából nagyjából kikövetkeztetem. Persze lehet, hogy tök rosszul.

Judit

Kép
jud77
 
 


Gyagya éjjeli baglyok vagyunk. :)

Ne kövezzetek meg ha a baglyot rosszul írtam, ebben mindíg béna voltam. :)

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok lányok!

A kukorékoló brigád jelentkezik - fél 7 óta fent vagyunk a Lénával, de egyébként is ultraszar éjszakánk volt, még a Márk is felébredt kétszer, pedig ez mostanában nem fordul elő szinte soha, a kiscsaj meg úgy szopizik éjjel, mintha közben az életéért kűzdene, kiabál, mint akit nyúznak, ki kellett hoznom a hálóból, mielőtt mindenki felébred rá...:-)

Előszöris: nagyon köszönöm mindenkinek, aki nyugtatgatni próbált, meghallgatott, véleményt mondott, stb... Tudom én is, hogy nyügisebb vagyok az átlagosnál, hiányzik az alvás, nappal pörgök, holott néha inkább pihenni kéne, de valamelyik gyerkőc mindig jelzi, hogy a világon van, szóval nehéz. A jó hír, hogy apával persze semmi gáz, tegnapelőtt éjjel hajnali fél 2-ig beszélgettünk, megbeszéltünk mindent (most két hétig megint nyugi lesz :D ) Én őt is tök megértem, sok volt ez a 6 hét itthon, a dolgos mindennapokból való kizökkenés, a monotonitás, amit a férfiak egyébként sem túl jól bírnak, a szülés, előtte a végeláthatatlan várakozás, utána 6 nap egyedül a Márkkal - rosszkor voltunk rossz helyen, jól belém lehetett kötni, csak most nagyon a lelkemre vettem a dolgot, hiába, még nem vagyok az a harcos amazon, aki szoktam, nem tudok kiállni magamért, egyenlőre örülök, hogy élek, és életem nagy kihívása, hogy mikor tölthetnék 5 percet nyugiban a zuhany alatt...:-)

Tegnap voltunk csecsemőgondozáson, és a doktornéninek meg a védőnőnek leesett az álla, az én mellem meg dagadt a büszkeségtől: a csajszi 10 nap alatt laza 60 dekát bírt magára cuppantani a cicim tartalmából, hipphipphurráááá!!! Mondjuk látszik is rajta, lett olyan kerek feje, hogy csak na!!!:-))) Valamelyik nap üvegből adtam neki a tejet, mellbimbókímélésképp, és azt figyeltem, hogy rendszeresen benyom 110-140 ml között egy kajálásra - két és fél hetesen! Mi lesz itt később???

Na egy kicsit rólatok:

Adri: én ugyan majdnem 6 hónapig kizárólag szoptattam a Márkot, de nem azért, mert a Kismama magazin azt mondta, hanem mert nekem is, neki is jó volt. Ahogy láttam rajta, hogy kigúvad a szeme egy szelet kenér láttán, elkezdtem a hozzátápot, és 4 hónap alatt teljesen le is jött az anyatejről - szép fokozatosan, de viszonylag mégis gyorsan. És meg kell mondjam (egoista dög vagyok, tudom), aznap, amikor először nem szopott, én ennek örömére megittam egy nagy pohár bort (csak azért nem pálinkát, mert nyár volt, hőség, féltem, hogy agyonvág majd két év absztinencia után) és elszívtam hozzá gyors egymásutánban 2-3 cigit. Nem hiszem, hogy egoista vagy, amiért nem akarsz csak szoptatni, pont itt írtam asszem, hogy számomra az a jó felfogás, hogy szopi, amíg a babának ÉS A MAMÁNAK IS jó...

Frusi: hát igen, a családok többségében ez a két felfogás található meg, vagy kis sorkülönbség vagy 4-5 év. Én azért szültem gyorsan a Márk után újra, mert szerettem volna, ha 3 évesen a fiam már tud játszani a tesójával, meg azért, mert azt mondtam, hogy ha a Márkkal lejár a gyes és visszamegyek dolgozni, egyáltalán nem biztos, hogy ezt az itthoni monoton taposómalmot, az éjszakázásokat, a szoptatást, stb. elölről kezdem újra, inkább legyünk túl rajta egyben, és ha már ovis mindegyik (ugyan még nem tudom, lesz e harmadik), akkor még mindig elég fiatal leszek ahhoz, hogy a saját életemmel is foglalkozzak, de többet nem kell terhességgel, szüléssel, szopival, önmegtartóztatással foglalkoznom. A másik, hogy van egy ismerősöm - nem merem azt mondani, hogy barátnőm, mert a néni 76 éves, de istenieket szoktam vele néha beszélgetni, kár hogy ritkán, mert Angliában él, és a telefonra ingünket-gatyánkat kifizetnénk, ha gyakran beszélnénk és hosszan -, szóval neki 3 gyereke van, 5-5 év különbséggel és váltig állítja, hogy ha újra kezdené, hamarabb szülné a tesókat, mert így 15 évig mindig volt kisgyereke és a végén már nagyon tele volt a púpja az egésszel. Persze ez mástól is függ, sokan a pénz miatt mennek vissza két gyerek között dolgozni, én is szívesen csinálnék sokszor mást, mint hogy itthon vagyok, háztartást vezetek és gyereket nevelek, de úgy fogom fel, hogy most jópár évre ez a munkám, aztán majd meglátjuk. Egyik gondolkodás sem rosszabb a másiknál szerintem.

Pellém, nem is baj, hogy nem hívtál, itthon maradt tegnap a párom, ma viszont késő estéig hármasban leszünk a gyerekekkel, ma hívhatsz, szerintem az az 5-6 óra megint jó lesz. Délután terveim szerint én is lefekszem a törpékkel, ha hajlandóak lesznek egyszerre aludni, mert már most hulla vagyok!

Tündi, drukkolok, hogy Biankának ne legyen semmi nagy baja!!!

Judit, én, ha érzem, hogy nem elég a tejem, rá szoktam erősíteni a a fejésre, nem baj az sem, ha üvegből pótolsz (ha van miből), egyébként meg estére mindig kevesebb a tej, de állítólag más az összetétele, sűrűbb. Léna egyébként leszokott a 2 óránkénti evésről nappal, de este óránként szopizik vagy háromszor, úgy megy aludni. Babája válogatja, én mindig úgy érzem, hogy semmi nincs már a cicimben, ő mégis kéri, aztán szétszopizza a mellem, és elégedetten bealszik. A tegnapi nap egyébként horror volt, egyszerre hidegfront és telihold - ezeket a dolgokat is érdemes figyelni, a gyerekek nagyon megérzik.

Na befejezem az okoskodást, iszom egy KV-t, aztán felébresztem a nagyobbik gyerekemet, mert különben még du. 3-kor is pörögni fog alvás helyett.

Tettem fel tegnap fotókat a képtárba.

Puszi mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


A helyesírási hibáimat, elütéseimet kéretik figyelmen kívül hagyni, nem vagyok formában!!! :-)))))))))))))))))))

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Ó, örülök, h nem csak én írok kisregényt, valahogy egy mondatokban nem tudok kibontakozni :)

Judit, oltást után 1-2 napig állítólag nyűgösebbek, hőemelkedésesek a babák, azért mondom, h állítólag, mert nekünk azt javasolta a doki, h éjjelre fél lázkúpot adjak be a babának. Lehet, h nem is jó módszer, mert ki tudja, lett-e volna láza, és kis mennyiségű nyugtató vmit is tartalmaz ez a Germicid C, amit nekünk felírt :? mondjuk aludt rendesen és nem jött ki rajta semmi szokatlan hangulatváltozás.

A szopihoz még, hogy nekem nem is a szopival vannak kétes érzelmeim, hanem azzal, h mindent ennek kell alárendelni, pl. h mit eszem. Amúgy teszteltem már, karfiol, kelkáposzta jöhet, zöldbab is kis mennyiségben, de tartok tőle, h a borsó már rossz választás volt. Meg én nem vagyok az a nyílt, félrevonulok és nem zavar semmi típus, így körülményes a mászkálás, mert játszani kell az idővel.
Mondjuk azt én sem értem, honnan érezni, h mennyit nyakalt be szopival, mert volt már, h kb jól éreztem, hol meg merőben más mennyiséget mutatott a mérleg, mint amennyit én tippeltem. És nálunk a 160 már a csúcs, amit egyszerre megeszik, nem is sokszor fordult elő, nem hogy még utána benyamizzon újabb ennyit :lol: le a kalappal, Barnabással :)
Nekem is kevesebb a tej estére, az tuti, de szerintem is más lehet az összetétele, mert elvan vele.

Most mennem kell, még vmit le akartam írni, de Kamilla felébredt és hiányol :lol:

Addig is puszi mindenkinek, és akkor legyen jobb napotok, mint a tegnapi :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztok, jo, vagy jobb reggelt!

Persela, annyira emlekszem hogy pont en is ilyen porgos voltam pedig inkabb aludnom kellett volna, masodszorra maskepp csinalnam, pedig nekem meg csak egy gyerkocom van, szoval meg az alvas is megoldhato lett volna.

Judit ugyes vagy, ezzel a szopi tippel, meg Barni se semmi, hogy 320at benyakalt!?

Adri: Nekem sem konnyu hogy mindig a gyerekhez alkalmazkodjak. Igazabol mar en is orulok, hogy ritkabban szopizik egyelore halkan modnom!

Szoval tegnap telihold volt? Akkor zsombor azert golyozott be, ugy sirt mint meg soha, nagy krokodilkonnyekkel. Mondjuk rarepult egyszerre mindket nagyanyja, annyira nem csodalkoztam!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Na, ha már az egyik gyerekem szunyál, a másik Kisvakondot néz, még 1 kisregény.

Azért mert nem írok, még olvaslak titeket, és feltűnt valami, amit asszem Pelle és Nikike írt: hogy mennyire várjátok, hogy a gyereketek nagyobb, "használhatóbb" legyen. Leírom a saját példámat, hátha segít rendet rakni a fejekben kicsit...:-)

A Márk mikor megszületett, az első 2 hónap felhőtlen volt, eltekintve az ilyan pici babákkal járó, elsőgyerekes szülői maceráktól. Aztán történt valami, ami alapjában rengette meg az életünket, és onnan kezdve a Márk csak nőtt, csak nőtt, és én most kicsit azt érzem, kimaradt nálunk az első 2 év. 13 hónapos koráig iszonyú káosz volt az életünk, utána én terhes lettem, elvetéltem, aztán 2 hónapra rá megint teherbe estem a Lénával, a terhességemet végigolvastátok, és most ott tartok, hogy van egy 2 éves gyerekem, és azt érzem, egy csomó minden, amit csinálni szerettem volna vele, kimaradt az életünkből: játszóház, barátok, más kismamákkal való találkozások, más kisgyerekekkel szociálizálás, stb... Most, hogy a Léna is van, nekem azt kell rendbe rakni magamban, hogy ne azon gondolkodjak, lesz-e harmadik (ezért is fogok a 6 hetes kontrollon tablettát feliratni a doktor bácsival, hogy még véletlenül se eshessek teherbe megint), hanem végre ki kéne élveznem, hogy van most már 2 gyerekem, és velük kéne egy teljesebb életet élnem + a párommal kéne néha közösen olyan dolgokat csinálnom, ami feltölt mindkettőnket, nem csak menjünk el nagybevásárolni, ide, oda, mert kell... Szóval élvezzétek a jelent, mert anyukámnak igaza volt, amikor azt mondta, hogy a gyereknél minden kornak megvan a magam szépsége, és én szomorúan mondhatom el, hogy ezekből a szépségekből egy csomó elment úgy mellettem, hogy nem élveztem ki igazán. És ezt már sosem csinálhatom vissza...:-(

Adri, én pontosan erről beszéltem, én sem a szoptatást nem szerettem, csak a körülötte szükséges macerát... Aznap, amikor tudtam, hogy a Márk most szopizik életében utoljára, elvonultam vele a hálószobába, és megpróbáltam nagyon alaposan az agyamba vésni azokat a pillanatokat, másnap, amikor már csak üvegből kapta a tápszert, kicsit azt éreztem, a szívem szakad meg, de már nem volt tejem semennyi, és hetek óta ordításba fulladt minden szoptatás, muszáj volt áttérnünk a tápszerre (10 hónapos volt akkor), de egy ideig nagyon fájt. Aztán megszoktam... Viszont jól esett, hogy azt ehettem, azt ihattam onnan kezdve, amit akartam...

Én csak akkor tudtam, mennyit evett a gyerek, ha üvegből kapta a tejet, sose mértem, most már mérlegünk sincs (a Márknál a ruháit tároltam rajta egy évig, aztán visszavittük a kölcsönzőbe), ha a gyerek nyugodt volt, eleget evett, ha nyüglődött, pláne ordított, megpróbáltam még etetni, ha nem kellett neki a tej, akkor más baja volt.

Nikike, nekem ez a pörgés, amit most csinálok, azért furcsa, mert a Márkkal az első hetekben folyton feküdtem-aludtam, mivel csak a mellkasomon volt hajlandó aludni, sose aludtam, olvastam, tévéztem annyit, mint akkor. Most meg tényleg átöltözni, zuhanyozni nincs időm, gépezni is csak azért, mert a Léna itt alszik mellettem, és így hallom, ha felébred, a zuhany alatt meg nem.

Na beizzítom a mosógépet, aztán felöltözöm, mert szép ugyan a pizsamám, de már eléggé unom :lol:

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Persela, akkor stipistopi, 5-kor megy az első csörgetés, aztán majd meglátod!:-) Hú, és gratulálok Lénocska gömbölyödéséhez, az aztán a teljesítmény! Mindjárt megyek nézelődni a képtárba! Képzeljétek, én is akartom ott nyitni egy tárhelyet az osztálytalis képeinknek a bandával, erre azt írja, hogy nem belföldi internetcímem van, mi a kőzet ez???!!! (közbem pedig meglincselnek, hogy a tuti paparazzi képek a nagy bulájozásról itt penészednek nálam, de hát óriási méretű mind, nem akarom lekicsinyíteni a minőség miatt)

Biztos a telihold kavart be, Somi 2-3 napig extranyűgös volt hajnaltól reggelig, én meg mint a kelj fel jancsi, cumi be, simisimi, puszi, nyugtatás!

Szerettünk volna küldeni egy ünnepi üdvözlő kártyát a dokinőnknek Somi fotójával az Uzsokiba, de annyian voltak a postán az ünnepek előtt, hogy visszafordultunk, most kicsit sajnálom a dolgot...:-) Nagyon gáz, ha ma feladom....? Felejtsem el inkább? :roll:

Nikikém, ugyan már, ne aggódj! Sok humorral, szeretettel megolvasztom az én drága szerelmetes páromat két év múlva is:-)))) Mindig csak ez első pillanatban érzem katasztrófának a dolgot, aztán legyintek, kacsintok egyet, és kitalálok valamit:-)))) Abban pedig sajnos igaza van, hogy rettentő türelmetlen tudok lenni, he-he, ide nekem a napot is iziben, pedig minden megadatik, szép sorjában! :-))))

Hú, én is pipa tudok lenni, ha vki a beteg gyerkőcét behozza az egészséges rendelésre. Ez önzőség és felelőtlenség! :evil:
Megkérdeztem a gyerekdokit, hogy elvileg kijönne-e az oltásokat is beadni Sominak, azt mondta, hogy persze, ahogy nekünk jobb, de ma is inkább arra sétálunk a babakocsival, az a jó, hogy időpontra megyünk és be is tartják, így nem kell a váróban időzni.
Kettőre megyünk oltásra...! (Én jobban cidrizek, hogy fájni fog neki a szuri:-))))

Pusszantás, csajszik, kel a kis drágám! :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Folytatom akkor: pont mint Nikike is írta, mi most megpróbálunk átállni már a 4 órás kajálásokra, ez a harmadik nap, és simán veszi az akadályt. Azért döntöttem így, mert sokszor azt vettem észre, h tovább is bírja, mint 3 óra, főleg, ha épp foglalkozom is vele vagy sétálgatunk. Mondjuk egyelőre nem látom, h így egy evésre több tejecske csúszna le, csak minimálisan eszik többet, de tényleg elvan ennyivel. És persze nem szent az a 4 óra, ha előbb éhezik meg egy kicsit, persze nem koplaltatom, de 3,5 órát simán kibír.

A másik, ami feltűnt, h nincs ellenére a tea. Nem iszik gyakran, de ha megkínálom - nem kajaidőben, hanem félidőben - vagy totál elutasítja, vagy megiszik 70 ml körül. És nem eszik ettől kevesebbet. A rokonságban és ismerőseink között sokan meglepődtek - és nem csak anyáék korosztályából-, h most az a szokás, h nem teáztatjuk a babát, holott szerintük igényli az anyatejen kívül a folyadékot. Meg azt is sokan mondták, h 3 hónaposan mi már pépeket is ettünk és semmi bajunk nem volt tőle, sőt...
Persze tudom, h megváltoztak a szokások, és lehet, h a mai irányvonal egészségesebb a babákra nézve, de azért mindez elgondolkodtató. Tudom, napjainkban gyakoribb az allergia, másabbak az élelmiszerek, blablabla, de én szakadékot látok a 2 nézet között: 6 hóig csak anyatej kontra 3 hósan már püré :?

Na filozófiai fejtegetésem végére értem, mert nem tudom a saját kérdéseimre a választ.
és mindig beismerem, h nekem még igazán könnyű is Kamillával, nem volt hasfájós vagy beteg, az ortopédiát is megúsztuk, bár azt hiszem, szemészetre besétálok vele, mert néha még mindig csipáska, igaz, nem nagyon, de könnyezik is a szeme olykor :?

Ó, még vmi: mától hozatok magamnak ebédet, mert a főzéssel mindig csak du. készültem el, és addigra már gúvadt a szemem. Nem is drágább, mintha én főznék, mert mire megveszem az alapanyagokat...ja és a vége mindig a kukában landol, mert nem tudok csak két adagnyit főzni. :(

Kátya, hová tűntél?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Perselám, nálam jobban senki nem örül, hogy gépezel (és a Te tanácsaidat mindig megszívlelem), de drága aranyszívem, banyusom, miért nem dőlsz le egy picit pihenni Te is? Tényleg nagy szolgálat az, egy kicsi és egy pici és még a nagyobb is otthon van egész nap!
Unitesómat is csodáltam, hasonló felállás, mint a Tiéd, csak ő elvitte félnapos bölcsibe a kicsit, mert már elszakadt a cérnája egy idő után:-))

Belegondolok, hogy hiába van már napirendünk Somival, alszik este, még mindig egy csomó mindenre nem jut az embernek ideje...:-) Szerintem a kistesó dolog is ugyanolyan, mint amikor még az elsőt várja az ember, szóval én emlékszem, hogy csupa-csupa gyönyörűséges álmom volt róla, elképzelésem, és azt, hogy valójában ez egy 24 órás odaadó, sokszor fárasztó dolog, hogy két hónapig nem alszom max két órát egyben, ezt ha mondták is, elröppen az ember füle mellett, szóval valahogy át van programozva a női agy, most se mondhatnám, hogy reális képem van arról, mit kezdenék egy kicsivel és egy picivel egyszerre együtt:-))))) csak vágyódom egy kisbabára megint, meg képeket látok a gyerekekről, ahogy legóznak a nagyszőnyegen, vagy ahogy hátrafordulok az autóban és ott ülnek hátul és énekelnek, kutyatár, kutyatár, kutyafülü aladár... Na nem tudom, értelmesen írok-e, de a lényeg, hogy megint egy csomó tapasztalatot hall az ember, szavahihető emberekből, mégsem érzi át az igazi súlyát csak annak töredékét, vázlatát:-)))))) ááááááááááá
*Pelle, az okostojás most lelép...:DDDDDDDD*

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Én még egyszer sem vártam a dokira, mindig tartotta az időpontot, és babakocsis sétának sem rossz az útvonal.

Somi, ügyes legyél, csak semmi sírás! legutóbbi szurinál azt mondta a doki közvetlen a szuri után, h na akkor most anyuka vegye fel h megnyugodjon és ne sírjon..venném én fel, de nem is sír a gyerek :lol:
Pelle, nyugodtan adjátok fel a képet a gyerekdokinak, így is örülni fog neki biztosan.

Adri és

Kép
adri29
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?