Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Zsu!
Köszi neked is !
Amúgy tökre igazad van a bocsánat kéréssel kapcsolatban!Én Bogival szoktam msn-ni és mindig írom neki hogy ne fogglalkozzon a másik topicban lévőkkel mármint aki piszkálja őt!De nem hallgatott rám,most igy már ketten mondjuk neki lehet "észhez" tér!!!! :lol:
Bogi!
Látod én megmondtam ne fogglalkozz mással ugy sem tudsz kijönni győztessen ebből az ügyből!Az ő szemükben már csak ilyen maradsz! :?
Ez csak tanács!
Puszi nektek!
És jó hétvégét!
Vea/Andi/

Kép
vea
 
 


Bea:
igen, volt idő, hogy nem írtam, de mikor újra bejelentkeztem, írtam is, hogy nem mindig jutottam géphez, és hát Marci is elég problémás volt, szval ezer bocsánat, hogy nem volt időm minden nap kisregényt írni! De attól még sztem nem kukkoltam, hisz amikor tudtam, akkor írtam. És előtte, még terhesen és szülés után nem keveset..

De pl. Te sem írsz mindig, vagy itt van Márti az ikrekkel, ő is néha ír, néha nem tud. ettől még senki nem mondja azt, h kukkol, nemde??

De érts a szavamba amit akarsz...Te dolgod, engem nem érdekel. Mindent ki lehet forgatni...

Csak azt nem értem, hogy Nektek akik különváltak mert nem voltatok kiváncsisak a kismamikra miért fáj, h nem ide írunk??

Na részemről téme lezár.

Jó társalgást Nektek!
Vendég
 


Sziasztok!

Lányok!
Szerintem hagyjuk az egészet, és ne veszekedjünk.

Zsu!
Pont azért kértem bocsánatot (azt persze nem tudom miért :) ), hogy ne legyen belőle félreértés és vita, mert azt hittem, hogy Tünde elültette a fületekbe a bogarat (Hajni és a Te füledbe), hogy keverni akarok valamit.
Mázlim van, hogy Te legalább nem magyarázod félre a szavaimat.

Hajni!
Szerintem azon ne agyalj, hogy ki mikor írt.
Vetted a fáradságot, és visszaolvastál, és szembesítettél azzal, hogy korábban mit mondtam egy ügy kapcsán.
Ezzel szerintem semmi gond nincs, Nekem fel sem tűnt, hogy azon az oldalom nem volt tőled bejegyzés, gondoltam akkor nem értél rá, stb.

Egyébként az szerintem nem kukkolás, ha egy olyan ember, aki szokott írni, de ritkán van ideje, elolvassa, hogy mit írtak a többiek, hogy képben legyen. Meg a társaság miatt is, hogy kivel mi van.
Hiszen azért akármi akárhogy is van, egy jó összeszokott csapat van itt a babaneten.

És az is érdekes, hogy én egyáltalán nem érzem magam kiváltnak, mert hiszen akik ide írnak, (én rendszeresen), oda is szoktak írni, csak ritkábban.
Hiszen ott is vannak olyan anyucik, akik a második babát várják, tehát már egy gyerkőcük van. Így nekik a kismama gondok mellett a gyerekes gondok is aktuálisak.

Andi!
Igazad van.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Na,itt vagyok végre!Próbáltalak olvasgatni titeket,de csak az elmúlt napokban tudtam pár percre ideülni,mert sajnos Lollika benyelt egy fránya vírust és olyan beteg volt,mint megszületése óta még soha.Lázas volt,szószerint takija-nyála összefolyt,a szeme meg folyton összeragadt a váladéktól és persze köhögött is(meg éppen most is).A legszívesebben vele sírtam volna,amikor éjjelente 4x-5x porszívoztam a nóziját és még mindig nem kapott rendesen levegőt.nem sokat aludtunk az elmúlt héten.De ma végre jobban van,rosszalkodik,játszik és nem lóg egész nap a cicin!!!!!:-))))

Bogi!
Egy régebbi hozzászólásodban amikor Katicáról írtál,mintha Lolliról írtad volna!Ha rászólok,hogy nem szabad,előbb vagy utóbb bemérged és csakazértis minden "nemszabad" dolgot végig csinál.És a legjobban a szemetesban szeret turkálni.Ha megkérjük,hogy dobjon ki valamit,akkor szépen kidobja,aztán még egy kicsit turkál benne,hátha talál valami érdekeset még.Nagyon sokat dumál,már mondatokat is mond,persze ragozás nélkül még.A kedvencem"Papi vícín van"Úgy látszik ez az elevenség a július 5-ei babókban benne van. :wink:

Vea,Zsu!
Boldog szülinapot!
És persze Kriszi férjének is!

Most már megpróbálok kicsit rendszeresebben jönni!
Puszi nektek!
A taliban jövőre benne lennénk!

Kép
Jucus és Lollika
lollibaba
 
 


Sziasztok!

Gondoltam egy kicsit benézek hozzátok,de lehet,hogy rosszkor jöttem!??Nem gondoltam,hogy itt néha viták is vannak!
Én nem tudom igazából miről van szó és nem is akarok beleszólni!
Nekem erről csak annyi a véleményem,hogy aki ide ír,annak vállalnia kell,hogy bárki elolvashatja!Nem így van?
Szóval szerintem ne veszekedjetek,nem éri meg!
Ide kikapcsolódni jövünk,megbeszélni a napi eseményeket,jól érezni magunkat,stb...,ne bántsuk egymást!! :wink:

Babinti és Beatab!
Tegnap írtam nektek privit,vagyishogy csak akartam,sajna valamilyen okból nem ért célba (azt hiszem). :(
Majd megpróbálom újból...

Mindenkinek jó éjszakát és kellemes hétvégét kívánok!!
Klári
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Bocs csajok, Klárinak igaza van,tényleg nem kéne felfújni magunkat aztán dühünkben mindenfélét írni. Csak én ma tiszta idegbaj voltam,és nem tudtam megállni!! Többet nem reagálok hülyeségekre!

Juci!
Aggódtam már miattatok! Jó hogy előkerültél. Jobbulást a kicsi Lollinak! krisz a szeméttel ugyanezt csinálja. Kidobja pl. a pisis pelust,de aztán választani akar helyette valamit!

Tali nagyon jó ötlet! Én is benne vagyok!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Jucus!
:) Ez nagyon tetszett, bár el tudom képzelni mennyire kellemetlen lehet. Hiszen a szemét azért nem egy higiénikus valami :)

Viszont nyugodjatok meg, ez semmi ahhoz képest, amit az egyik ismerősöm (és szomszédom) kisfia csinált ennyi idős korában.

Nem elég, hogy kiszedte a szemétből a kiflit, berohant a WC-re, belemártogatta, és meg is ette. És ez volt a hobbija, nem ám csak egyszer csinálta meg!

Zsu!
Nem is mondtad, hogy Krisz is csinál ilyeneket :)

Nálunk szerencsére a szemét nincs szem előtt. A spejzban van a helye, és nem nyúlnak bele. Anyósomnál szem előtt van, Katica emelgeti is a tetejét. De szerencsére könnyű eltéríteni a szándékától.

Lolli agyon ügyes Jucus! Katica még nem mond ilyen 3 szavas mondatokat. Vícín? Ez olyan, mint Lilinek a Fífi (férfi) volt. :P

Klári!
Nagyon igazad van!
Sajnos én elég meggondolatlan tudok lenni, a mostani is ebből fakadt, és ráadásul rövid időn belül a második ilyen helyzetbe kevertem magam.
Pedig én is ismerem ám a mondást: Ha hallgattam volna, bölcs maradtam volna :wink:

Persze a fórum erre is jó. Beszélgetni, örömünket, bánatunkat megosztani, és a feszültséget levezetni. Nem másokon, de nekem így sikerült. Az utóbbi viszont csak a meggondolatlanságomnak volt köszönhető, bár amit kaptam, azt nem érdemeltem meg. :)

Írj, hogy mi van veletek!

Sok puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Hajni!

Teszt?
Elfelejtettem kérdezni, pedig annyira akartam.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!!!

Na, látom itt is izgalmas az élet. :D
A sok nő nem bír magával!! :D

De néha nem árt sztem a vita sem, legalább kiderül, ki milyen vitapartner.

Bogi!

Én is azt mondom, hogy ne törődj a téged piszkálókkal. ha valakinek nem szimpi a másik, ne olvassa el a hozzászólásait. Szerintem már a múltkor is bántó volt, ahogy szóltak a munkád miatt.

Én sajnálom, hogy nem írnak már a másik topicba. Mindig benéztem oda is, mert remélem nemsokára újra kismama lehetek. És érdekelt a vélemény a dokikról, vizsgálatokról.
Persze ők tényleg nagyon zárt kis csoport lettek, sokat taliztak már személyesen is. Mi pedig nehezebbne mozgunk a gyerekek miatt. de ezt majd ők is megtapasztalják :)

Egyébként én úgy vagyok, hogy fórumokban, chates oldalakon nem szabad nagyon kiadnia magát az embernek. Erre van a telefon, msn, személyes tali. Mert valóban sose lehet tudni, ki milyen céllal olvas bele.

Na, eldugulok.
Még sose írtam ennyit.
De valahogy úgy érzem, már összeszokott csapat van itt is. :-)

Köszi a jókívánságokat! Hannának minden pöttye száraz már :D Egy sincs elvakarva!!!

Andi!

Örülök, hogy örültél! :)

Puszi:

Judit
juditta2
 
 


Sziasztok!

Apukáméknál vagyunk Anival, így most tudok írni :)
Győrszemerére ki vagyok akadva net-ügyben, ugyanis hiába van e-Magyarország pont ingyenes neteléréssel, a megadott időpontokban viszont zárva vannak, betegség-szabadság vagy akármi miatt :roll: :(
Húha, mennem kell ebédelni, tiszta jó anyuéknál, főznek rám, takarítani sem kell, mi kell ennél jobb? Majd még jövök, puszi mindenkinek!!!!!!

Kép
Kép
esther1000
 
 


Sziasztok!

A kismamik indokai közül azt, hogy jó kis csapat lettek, akik közelebbi kapcsolatba szeretnének lépni egymással egy zárt fórum keretében teljesen megértem és elfogadom.
A "pánikot" viszont, hogy más is olvasta őket, kukkolt és turkált a magánéletükben enyhe túlzásnak tartom.
Ilyen a net. Nyilvános, szabad. AKi ír, azt olvassák is. De könyörgöm ez csak egy babás honlap és egy babás topik.
Kétlem hogy fél Győr azon csámcsogna, kinek mikor lesz szobatiszta a babája, vagy mi volt az uh-n. Mégsem a "hogyan tartsunk szeretőt" oldalra írogatunk! Maximum néhány anyuka futhatta át néha, aki szintén babát tervez, vagy babázik, de esetleg nem annyira exibícionalista, hogy írjon is. Vagy nincs kedve, ideje, nem olyan szószátyár, stb... Tök mindegy.
Emiatt üldözési mánia? Oké magánügy. Nem is mondok mást.

Klári!
Igazad van! Hajaj, megért már pár vitát ez a babanet szerintem, mint az életben általában.
Én azon szoktam kiakadni, hogy egy munkahelyen 4-5 ember között is milyen fúrás, aknamunka, háttérduma megy.

Jucus!
Olyan aranyos lehet Lollika, amikor ilyen mondatokat mond! Imádom ezt a korszakot. A szemetes nálunk is sláger. Persze nem engedem, de néha kerül belőle 1-1 szárazkenyér csócsálásra.
Amúgy a wc ajtót muszály zárva tartani, mert a vécékefe nagy kedvenc lenne, ha hagynánk. Mintha ösztönösen tudnák mit nem szabad.

Juditta!
Szuper, hogy Hanna nagy vakarózás nélkül megúszta a bárányhimlőt. Ügyes kislány!

Eszti!
Tényleg régen írtál, jó, hogy jöttél. Biztos nagyot nőtt már kicsi Anna. Miket csinál már?
Jó étvágyat! Mi is gyakran használjuk ki a mama főztjét!

Bogi!
Csatlakozom a többiekhez! Semmi gáz :D

Zsu!
Miért szerinted Krisznek nem jár jutalom, ha kiviszi a pelust? 8)
Azt nem tudhatja hogy rossz helyről választ!

Az ikreim kikészítenek. Pár napja nem akarnak ebéd után elaludni. Volt nálatok is ebben a korszakban ilyen változás?
Eddig sem altattam őket, mentek az ágyba és kis idő (5 perc max fél óra) múlva aludtak. Most képesek másfél órát is dumálni, fel-le ugrálni, kiabálni, csak aludni ne kelljen. A végén persze hulla fáradtak, bőgnek és meg felváltva rohangálok simogatni őket, hogy elaludjanak. Ez így nem ok. Hasonló tapasztalat? Nálatok hogy alszanak el ebéd után?

Puszi! Szép délutánt!
Enikő
ikrek 15 hó + Zsófi 6 év
roen
 
 


Sziasztok!

Na lassan vége a hétvégének és vissza tudok olvasni. Mára már csak egy Diótörő előadás van Annával kettesben, hogy legyen nagylány programja. Nagyon jól sikerült az előadásuk (ríttam persze, mint a záporeső :) ), és a két napos szülinapi rendezvénysorozaton is túlestünk. Ha sikerül, majd bűvészkedek fel képeket is (természetesen csak ruhásakat :wink: )

Egyszóval belőlem még folyt. köv.

Piros
piros
 
 


Sziasztok!

Látom felborzolódtak a kedélyek. Ennyi izgalom még nem árt, és remélem életümk legnagyobb gondja a zárt és nyitott topik kérdése lesz a következő évtizedben. :)

Eszti
Jó végre hallani rólatok!! Milyen Szemerén lakni, Anna, hogy van, és Te?

Judit
Hanna ügyes volt, hogy nem kaparta el a pöttyöket.

Jucus
Lollika igazán aranyos. Zselyke szókincse vagy 10 szó. A mutogatásban viszont napról napra jobb. Lolli sokat beszél?

Zsu
Nekem kicsit veszélyesnek tünt az emeleteságy. Tériszonyos vagyok, igy ha székre kell állni már attól is elfehéredek. :) Én két éve csináltam lazacot. Kicsit megfűszereztem vajban megsütöttem, finom volt. A spárban vettem.

Bea
Marcell olyan sokat változott! A virusos betegségen már teljesen túl vagytok?

Piros
Várjuk a képeket! Néha sietettén az időt, hogy megtudjam, vajon Zselyke mi iránt fog érdeklődni, és fog-e szerepelgetni? :)

Roen
Sikerült segítséget találnod? Zselykének volt egy olyan időszaka, amikor csak 15-20 perceket aludt. Szerencsére ismét visszatért az 1, másfél órára. Én délben is olvasok neki néha, de általában beülök vele a hintaszékbe és 5 perc alatt elalszik. Néha pedig a hintába teszem és mondom neki, hogy pihenjen, ő pedig jó kislány és pihen csukott szemmel, aminek alvás a vége. :D De két gyerekkel ezek már lehet, hogy nem kivitelezhetők.

Bogi
Gratula kocsihoz. A jövő héten várunk benneteket!!

Maminti
Örülök, hogy kezd minden jó lenni köztetek! :) Karácsonykor romantikázatok kicsit, hátha esik majd a hó! Kedvesednek boldog szülinapot!!

Bea, Vea, Zsu
Boldog szülinapot nektek!!!! Nekem 28-án lesz (34). A 26. szülinapom utánn már nem izgatott, hogy hány éves vagyok. De az a szülinap szörnyű volt. :cry:

Na jól van, hagyok teret másnak is.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Eszti!
De jó,hogy jöttél!
Mesélj Annáról. Jól vagytok? Mikor lesz végre otthon netetek?
Januárban már egy kicsit jobban ráérek,át tudunk ugrani Hozzátok!

Klári!
Nem kaptam privit sajna. Ez a privi nekem sem szokott működni.
A profilomban ott van az email címem,oda tudsz írni.
Egyébként viták valóban mindig vannak,de én ezt a mostanit nem vitának gondoltam,de sajna mégis az lett belőle. Szerintem félreértéseken alapult az egész,de valóban nem érdemes ezen rágódni.

Zsu!
Én is úgy döntöttem,hogy tovább nem reagálom le a dolgokat. Meg az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy nem is érdekel túlságosan.

Enikő!
Haláliak a fiaid. Néha szoktam Rátok gondolni amikor nagyon ki vagyok akadva Marcell csibészségein,hogy ez Nálatok duplán jelentkezik. :D
Az alvással nekünk is akadnak gondok. Nálunk újabban éjszaka vannak problémák. Ha felébred Marcell nem alszik vissza magától,ki kell vennem őt a kiságyból. Van,hogy kicsit ringatom és vissza tudom tenni,de sajna az a gyakoribb,hogy nem hagyhatom ott. Vagy átviszem magunkhoz,vagy Kyrát viszem az apja mellé,és mi megyünk az ő ágyába Marcellel,de olyan is volt már,hogy a kiságy és a heverő között aludtam a földön. Marcell kis kezét kidugta a rácson és fogta a kezemet. Amikor megpróbáltam visszamenni a hálóba,egyből felpattant és kiabált:anya,anya. Mostanában nagyon anyás lett. Néha egész nap rajtam lógna. Nem tudok tőle semmit csinálni.

Jucus, Judit!
Látom Benneteket is elkapott a betegség. Jobbulást Nektek!
Hanna nagyon ügyes,hogy nem laparta el a hegeket.
Édes lehet Lolli ahogy dumálgat.

Én is benne lennék egy taliban januárban.

Bea
beátab
 
 


Szia Orsi!
Most látom,hogy előttem írtál.
Marcell valóban megváltozott,nagyfiús lett,már nem olyan babás.
Még mindig kavarog bennünk ez a vírus. Most hasmenése van mindkét gyereknek.
Neked is boldog szülinapot előre is. Láttam az iwiwen,hogy Te is decemberi vagy. És bak :lol: A bakok nagyon jók :wink:
Na jó a nyilasok is,úgye Zsu,Vea :?: :!: Mennyi decemberi.
Miért pont a 26-ot élted meg negatívan? Nekem a 30 volt szörnyű.
Meg a mostani lesz az :(
Én imádom a decembert. A legszebb hónap az évben. Nekem nagyon fontos a december az életemben. Decemberben ismerkedtünk meg a Csabival,az esküvönk pont rá 1 évére volt,aztán a Marcell szülinapja,majd karácsonykor az enyém. És persze az ünnepek.
beátab
 
 


Szia Bea!

A bakok nagyon jókra a kedves csak annyit mondana, hogy ja csak élni nem lehet velük. :lol: De ez persze nem minden bakra igaz!!!

A 26. szülinapom azért volt szörnyű, mert fiatalon (18 ) úgy gondoltam, hogy 26 évesen lesz családom, kerékvágásom, folyamat lesz az életem, nem pedig mozaikdarabok sokassága. Ehhez képest ott álltam a 26. szülinapomon egy csarnokban, valami koncerten, a szomszéd kisfiúval egy sapkán vitázva, rengetteg mozaikkal a hátam mögött, egy baráttal, aki 200 km-re volt és nem is akart közelebb jönni, egy félig berendezett lakással, és nulla kerékvágással. Csalódtam magamban, az életben, az emberekben. :( Szerencsére utánna rájöttem, hogy innen már csak felfelé vissz az út. :) És azóta is a mozaikdarabkákkal nosztalgiázom. :lol: :lol:
Neked miért lesz a mostani szörnyű? A 30-cal mi volt a baj?

Jó éjt!

Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, tegnap annyira eltűntem. Szóval remélem jól vagytok és túl vagytok a karácsonyi ajándékvásárlási őrületen!

Mi nagyon jól vagyunk, Anna egy tündér, bár első nap iszonyú volt az éjszakánk itt Érden, idegen ágy, új szagok, nagy sírás, aludni nem akart a törpe. Most már szerencsére semmi gond, szerdán megyünk haza, mert ma kozmetikushoz megyek, holnap fodrászhoz. Jó dolgom van, mi? Na nem mintha gyakran jutnék el ilyen helyekre, úgy félévente :))))

Bea, hallottam a doktornőtől hogy átsöpört rajtatok a hasfájós hasmenős vírus. Remélem már jobban vagytok!!! Januárban vagy bármikor nagyon szívesen látunk benneteket!!!!

Tegyetek fel lécci képeket, már bizti akkorákat nőttek ezek a manók!!!! Sajna én változatlanul nem tudok újakat feltenni, októberi képek vannak Anna honlapján, azt esetleg megnézheti akit érdekel. (anna.bogdany.hu www-nélkül)

Fogalmam sincsen sajnos hogy mikor lesz nálunk net... Talán ha elég sokat nyavajgok a Tominak :lol: De nem vagyok egy nyavalygós fajta :) Asszem... :oops: :lol:

Lenne egy kérdésem, szerintetek az mennyire normális az, hogy össze-vissza jön meg a menstruációm? Sokszor görcsölök, olyan mintha meg akarna jönni, aztán semmi. Terhes nem vagyok, csak olyan furi ez az egész... Gondolom a szopi miatt van, de azért mindig megfordul a fejemben hogy nem vagyok-e terhes, és már unom venni ezeket a hülye teszteket... Szerdán megyek a Krekóhoz, akkor megkérdezem őt is!

Na sok-sok puszi Nektek, mennem kell, pedig még annyi írni valóm lenne!!!

Kép
Kép
esther1000
 
 


Sziasztok!

Megjöttem hozzátok,talán enged egy kicsit gépezni Beni...
Már Ő is internetezni akar,de nem korai ez még egy kicsi?? :wink: :wink:
Már odaadtuk neki a régi billentyűzetet,a régi egeret is megkapta,persze neki az nem jó! :lol:

Úgy bírom,néha olyan jókat mond,azt sem tudom honnan veszi,nagyokat derülünk rajta...
Valamelyik este mikor fürdött (már ott merem hagyni egyedül a kádban,természetesen kintről figyelem,mit rosszalkodik :? )
egyszercsak kiabál nekem:"anya gyere!"
Mire én:-miért,mi történt?
"Vizes lettem!"...hát,szóval nagy csoda történt!Az én pici fiam fürdés közben vizes lett... :lol:

Bea!
Ok,akkor majd írok az e-mail címedre...

Roen!
Hát az alvással nekünk is vannak gondok sajnos.
Beni júliusban elmúlt 2 éves,de már egy jó ideje nem alszik el délután egyedül.Lehet,hogy valamit én rontottam el! :roll:
Oda kell,hogy feküdjek mellé /"a te kezeden csicsikázok"/,
aztán mikor elaludt alig tudok kimászni alóla,előfordul,hogy fel is ébred.Persze ez ikreknél tényleg nehezen lenne megvalósítható!
Nekem sem jó,mert amíg alszik,egy csomó mindent meg tudnék csinálni...
Próbáltam már,hogy nem teszem le délután,de akkor meg vagy nagyon nyűgös volt estére,vagy pedig 5 órakor kidőlt (hangos TV,villany és mindeféle zaj mellett csak úgy elborult az ágyon és aludt).
Na itt jött a következő probléma,hogy este 11-kor még nem tudtuk elaltatni!Szóval nehéz dolgok ezek,sokszor én sem tudom,mikor csinálok jól!!

Beni már nagyon várja a Jézuskát,tegnap az apjával azon vitatkoztak,hogy melyikőjük kap szerszámkészlelet!
"De apa neked nem hoz olyat a zézuska,hanem nekem hoz olyan szerszámozót!", :)

Egy kérdésem lenne,bár nem tudom tudtok-e segíteni,mert nem nagyon értek a számítógéphez.
-Hogy tudjátok olyan kicsire átalakítani a képet,hogy ide fel tudjátok tenni??

Babinti!
Nem tudom jártál-e itt időközben,lehet,hogy már csak én nem tudlak követni Titeket!!!
Beni azt mondta a fiadra,hogy ott a nevetős Benike.
Egyébkén egy kicsit tényleg hasonlít rá!

Lassan elköszönök,pancsi,vacsi...

Sziasztok!
anyacuka
 
 


Sziasztok!

Írok mindenképp, csak most rohanásban vagyok.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


sziasztok
jó hallani Rólatok is EszterAnna!!

Anyacuka, nálunk dettó ez volt a helyzet alvástéren a nagyfiammal, Marcival..én is nehezzen kezeltem a problémát, mert ha nem aludt akkor télleg soxor csak eldölt mint egy zsák és nem lehetett már felébreszteni és akkor kelt fel mikor esti fekvés lett volna..én soxor ezt úgy védtem ki, h a délutáni alvás mindenképp meglegyen , h cipeltem,ringattam és úgy elaludt..az én derekam meg tropára ment..2-3éves gyerek már nem túl könnyű..tudom h nem okés a cipelés dolog, de más ötletem nem volt..Dettivel most úgy vagyunk h az oviban simán alszik, de ha itthon van akkor szendved, szenved, de inkább nem alszik...de szerencsére akkor 8kor már ágyban van..Barnimmal is nehéz az éjszakázás, mert soxor felkel, de nem is csodállom, felül a két felső foga holnapra már talán kinnt is lesz..alul is kettő jött egyszerre , meg most a fenti is kettővel tör elő..nem aprózza el..23-án lesz fél éves és már 4foga lesz :D
Képzeljétek, itt az oviban most ért ide a hányás, hasmenés járvány, Dettit nem is vittem a héten/ úgye mi pár hete átestünk rajta családostul...nem kell mégegyszer../ és ma hallottam h az egyik ovistársunk kórházba is került :(

Bea, remélem Ti már ok vagytok!!

Orsi, nem csak a 20éveseké a világ!! :D

na hallom felkelt a manócskám
puszi
Erzsi
erzsi100
 
 


Képzeljétek tegnap nem engedett be a rendzser! Közölte, hogy hibás vagy inaktív a felhasználó nevem. Még ilyet! na de most itt vagyok:wink:

Sajnos képekkel még nem szolgálhatok, mert a család férfitagjai voltak felelősek a technikáért és még nem bírták megszülni a képeket. Kész vicc a digitális technika világban... De higgyetek nekem nagyon édesek voltak a lányaim. Anna szombaton volt angyalka, Sára meg tegnap délután. Egész komoly betlehemest adtak elő az ovisok is, pedig ott sokan 3-4 évesek csak.

Összességében is lenyűgöz a csanaki ovi, illetve az óvónénieink! Szuper programokat csinálnak: istállólátogatás, vásárcsarnok-túra, lovaskocsikázás, kéthetente bábszínház. Na és ha nem mennek sehova, akkor sem tétlenkednek: ötletesebbnél ötletesebb kézműves dolgokat csinálnak. Legutóbb pl. egy betlehemi istállót: papírból a vázát, tojáshabbal és háztartási keksszel díszítették az oldalát és ropival csináltak tetőfedést. Anna két oviba is járt, de a 3 év alatt összesen nem csináltak annyifélét, mint Sára az elmúlt 3 hónap alatt.

Ma Anna koncertje lesz. Furlulyán adja elő a kiskarácsonyt. Hát, nem hiszem, hogy zenész lesz belőle...

Erzsi! Látom Barninak fogacskákat hoz a Jézuska karácsonyra. Te is örülsz neki? Nem harap meg szopi közben?

Orsi! Arra is gondolj, hogy mennyi mindennel nem kell már foglalkozni, ami korábban annyi energiát vitt el és anyni stressz forrása volt. Pl. már nincsenek pattanások és a szexet sem tiltja senki :-)

Roen, Anyacuka! Alvásból talán csak annyi biztatásul, hoyg a négyévesünk már egész jól és megbízhatóan végigalussza az éjszakát! Addig meg már alig pár hónapocska :-).
Dávidunk kétévesen még elég sok fejtörést okoz. Igyekszünk tartani a napirendet, de egyre többször inkább csak játszik magában délutáni alvás helyett és nehéz lefektetni este. Úgyhogy csak kitartást tudok kívánni. Ha van rá lehetőség, akkor próbáld rávenni, hogy tartsátok be a csendes pihenőt, ha nem is alszik alatta. Mondjuk én kegyetlen voltam, mert magára hagytam és hagytam sipákolni is.

Roen, szükséged van még segítségre? A mi ex-nénink most éppen elérhető lenne. Ő volt már ikrek mellett is. Révfaluban lakik és a közelben keresne, de elfelejtettem Ti merre laktok :oops:

Eszti! Olyan érdekes volt olvasni, hogy van érdi kötődésetek, mert mi is laktunk ott 6 évet. A két lány még oda született. Rám is tört a nosztalgia, ahoyg kell.

Most lépek, mert dolgozni is kéne. Azután este meg szaloncukor kötözés mega maradék ajándékok becsomagolása.
Már alig várom, hogy lássam mt szólnak a skacok a fához!

Piros
piros
 
 


Sziasztok!
Erzsi!
Meg kérdezhetem melyik oviba jártok?Persze csak ha elárulod!Írhatod privibe is ha gondolod!Köszi!
Na sziasztok megyek tovább készülődni,majd irok ám!
Puszi mindenkinek!

Vea/Andi/

Kép
vea
 
 


Szia vea/Andi
mi itt abdán járunk oviba és suliba is.
és én is nagyon szeretem az itteni ovit, itt is nagyon sok érdekes programot csinálnak :)
puszi
Erzsi
erzsi100
 
 


Sziasztok!


Nem búsulok, csak vénülök. :)

Nálatok a fát is a Jézuska hozza? A nagyszülőknél karácsonyozunk, és még nem tudom, hogy együtt díszitsük Zselykével a fát, vagy már csak feldíszitve lássa.

Ma sütöttem bejglit. Természetesen kirepedt. :( De finom. :) nincs valami tuti tippetek, hogy ne repedjen ki?

Szép estét!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok,
Orsi, de gyors vagy!! :) a tetejét megszurkáltad villával sütés előtt? mákos beiglit én is akarok csin, imádjuk a mákos dolgokat, de ma még a mézeskalács tésztáját is összekéne gyurmáznom...csak már fáradt vagyok..
na puszi
Erzsi
erzsi100
 
 


Sziasztok!

Erzsi
Nem szurkáltam. :( Muszáj volt gyorsnak lennem. Csütörtökön utazunk, holnap jönnek Bogiék, utánna meg pakolás. Anyukámnál már nem akarok sütögetni.
Pihenj inkább!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Nagyon tökre tetszik a házatok!
Én ugye a talikor nem voltam ott, így meglepi volt most.

Ja, és csajok!
Orsi beiglije isteni finom!!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok,
Bogi, vártunk kedden mert mondtad h jössz siettünk is haza karatéról, mi történt?..
Dettikém ma lázas volt..39ig felment...ezek a hülye virusok...
na mentem is
puszi
Erzsi
erzsi100
 
 


Sziasztok!

Bogi
Köszi a dicséretet. Jó volt, hogy itt voltatok.

Lányok!

Boldog békés karácsonyt kivánunk nektek és családotoknak!! Remélem Jézuska mindenki kivánságát teljesíti. :)



Csók: Orsi, Zselyke, Gyuri

Kép
sorsoly
 
 


Nálunk is dobozban már egy adag mézes, amit még kb. két hete csináltunk és van még félkiló tészta a mélyhűtőben . Plusz a sógortól kaptam valami tíznapos tésztát, amit szombaton kell megcsinálni. A mézes persze kőkemény lett, de a csajok nagyon jól szórakoztak a készítés során. Megúsztam egy lapátnyi liszttel a konyhapadlón. :D

Voltunk Dáviddal kétéves kori koraszülött utógondozáson. Szerencsére mindent rendben találtak. Igaz, sivított a sztetoszkóp láttán. Valahogy nem bírja a fehérköpenyesek vizsgálódásait. Pedig az oltásokon kívül nem volt semmi extra kellemetlensége. A lányok sokkal jobban tűrik. A sérve szerencsére visszafejlődött, a kukival meg ráérünk még egy évig. Talán az is rendbe jön magától.

Van esetleg már tapasztalatotok fiú ékesség kezelésben? Kicsit tartok a dologtól. Most kaptunk egy kis haladékot.

Dettinek jobbulást!
piros
 
 


Sziasztok!

Piros!
Bennem most tudatosodtak dolgok, mikor így leírva láttam:
Koraszülöttség, kukigondok (na azt tudtam, hogy Dávid uraság férfi, de valahogy soha nem tudatosodott, hogy a szerszámmal gondok is lehetnek).

Mindenesetre szerencse, hogy ilyen szuperül alakulnak a dolgok. Vagy nem szerencse, hanem szuper anyai gondoskodás?

Én már Orsinak is mondtam, hogy sajnos én soha nem sütök ünnepek környékén.
Sőt, csodálom, aki két kicsi gyerekkel, főleg hárommal nekiáll sütkérezni.
Beiglit és mézeskalácsot még életemben nem sütöttem!!
Nálunk minden részről a nagyik és dédnagyik ászok a sütésben, és mire mindenhol végigjártuk a rokonságot, addigra összegyűlik annyi süti, hogy el sem fogy.
Majd ha nagyok lesznek a lányok, és végre mindenki tiszteletben tartja, hogy szenteste nem megyünk sehova, akkor mi is sütünk.

Lányok!
Bevallom férfiasan én ma nagyon kiakadtam a családra.
Megmondtuk már tavaly is, mikor Katica már megvolt, hogy szenteste nekünk szent, és nem megyünk sehova. Ha annyira fontos, akkor jöjjenek hozzánk, de mi nem megyünk a két gyerekkel.
Tavaly így is lett, nálam volt vendégsereg (az sem volt sokkal jobb).
Idén is mindenkinek megmondtuk, hogy lehetőleg itthon szeretnénk lenni.
Mikor vettük az autót Pápán, hazafelé betértünk a mamámékhoz Tétre, és akkor mondtuk a mamának, hogy majd megbeszéljük a karácsonyt, de nem várjuk el persze, hogy bebumlizzanak a frissen műtött papámmal Győrbe, majd jelentkezünk, hogy lesz.
Úgy tűnt tudomásul is vette a mama.
Nyugodt voltam, mindenkivel próbáltunk egyezkedni, hogy hova mikor, és ki mikor jön stb.
Erre ma anyukám, mikor kanyarodtam már ki az autóval a házuk előtt, letekertem az ablakot, és mondtam, hogy a karácsonyt megbeszéljük. Ő meg kiabál vissza, hogy 24-én pontban 12-kor a mamáéknál kell lennünk.
Mondtam, hogy mi nem megyünk, mert otthon szeretnénk lenni.
Erre ő, hogy miattunk szervezte így a mama, mert állítólag Ati úgy köszönt el a mamától akkor, hogy karácsonykor itt találkozunk!
Na hát ez egyenesen nem igaz.

A mamával beszéltem, és ő azzal érvelt, hogy mit vagyok úgy oda, eddig is így volt. Mondtam, hogy tavaly már nem.
Erre ő, hogy persze, mert akkor ők jöttek, de most a papa miatt nem tudnak jönni, menjünk mi.
Mondtam, hogy szívesen kimegyünk persze, de nem szenteste.
De hogy ő nem készülődik tízszer, az egész család 24-én megy stb.

Csak éppen azt nem veszik figyelembe, hogy csak nálam van két pici gyerek, akiknek napirendjük van, amit azért karácsonykor is jó betartani az alvás miatt, én ismerem őket, és tudom, hogy nem jól viselik a hurimálást, éppen eleget lettek szegények rángatva mostanában.

Meg hát gondolom más sem szereti, ha megszervezik az ünnepeket a háta mögött.
Ha nem kérdezek rá, lehet, hogy csak 24-én délbe telefonáltak volna, hogy hol vagyunk.

Ráadásul Ati is mondott egy nyomós érvet.
Azt mondta, ha ő kimozdulni kényszerül 24-én, akkor leginkább a saját szüleihez menne, mivel nagyon könnyen lehet, hogy apukájának ez az utolsó karácsonya.
Így aztán felhívtuk anyósomat, hogy Tét után odamegyünk hozzájuk.
Erre ő meg jól lecseszett, hogy miért nem mondtam meg a rokonaimnak, hogy nem megyünk sehova 24-én, stb.
Mondtam azért mert nem akartam őket megbántani.
Ezért is lecseszett.

Úgyhogy estére olyan szuper jól éreztem magam, hogy az eddigi karácsonyi hangulatom odalett.

Persze tudom, hogy nekünk mindenki jót akar, de a két kicsi gyerekkel had döntsem el én, hogy mikor hova szeretnék menni.

Na jól kipanaszkodtam magam.

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Piros!
Nem tudom annak idején olvastad e a mi történetünket?!Eriknek is elég nagy fokú fitymaszükülete volt,elvittük gyereksebészetre ahol kaptunk rá krémet hogy az majd megszünteti a dolgokat mondanom sem kell,hogy olyan krémet kaptunk ami semmit sem ért!Ekkor a doki azt mondta körülmetélés/hát én abba nem mentem bele/,ezért orvostól orvosig jártunk hátha van más megoldás is!Anyósom Siófokon él ott van neki egy urologus ismije ő hozzá mentünk nyáron aki félig felszabaditotta neki mondván folytatni kell keressünk Győrben egy urológust aki mecsinálja neki teljessen.Ekkor kerestünk Győrben egy dokit aki nagyon aranyos már kicsit időssebb dokibácsi volt!2perc alatt teljessen elválasztotta a bőrt,kaptunk rá krémet meg kamillával kellett mosni neki egy nap 3-szor ,kin szenvedés volt az egész de 1hét alatt teljessen rendben lett!Azóta is minden oké szépen lehet a bőrt huzni a kukiján!Mindez 2perc alatt megvolt és nem kellett műtét hozzá!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Lányok ha esetleg nem jutnék karácsonyig a géphez:

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG SZERETETBEN TELJES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK CSALÁDOMMAL EGYÜTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nAGYON SOK AJÁNDÉKKAL A FA ALATT!!!!!!!!

Kép
vea
 
 


Vea!

Valamiért kimaradt ez a story nekem, de visszakeresek majd rá. Megadnád esetleg az urológus elérhetőségét priviben? Erik mennyi idős volt? Előre is kösz. A lányok erre nem készítettek fel :)

Bogi!

Aranyos vagy, de ez inkább csak szerencse volt, nem sok múlt rajtam. Nem nagyon tudtam semmit csinálni a sérvével, max. hasizmoztunk, hogy erősödjön a hasfala.

A karácsony nálunk sem ment egyszerűen. Mi azóta hírdettük meg a külön szentestét, mióta összeházasodtunk. Elvégre onnan már új családot alkotunk. Megbeszéltük, hogy minden páratlan évben anyóséknál kezdünk első ünnepen és utána megyünk anyámékhoz, páros évben meg fordítva.

Na azután idén (11 év elteltével) kiderült, hogy anyós szerint sosem voltunk náluk első ünnepen. De persze ez neki nem számít, csak úgy mondja. Úgy félórán át. Nem esett jól, mert mindkét decemberi gyerekem esetében a nagyobb(akk)al a párom lement Zircre. Sáránál a 8 napossal voltam otthon egyedül az ünnepen, csakhogy a nagylány lássa a mamáék fáját. Na mindegy. Nem kell mindenre emlékezni. Végülis ki tudja, pedig tudunk még velük karácsonyozni. Mondjuk azt elértük, hogy a gyertyagyújtás igazodik a délutáni alváshoz. Miután a fa a nappaliban van, ezért érkezéskor, még délelőtt van ajándékozás, így legalább ebéd után mehetnek aludni, mi meg tudunk felnőtt-beszélgetni.

Ha van kedvetek sütni, szombat délelőtt csináljuk a mézes másik felét. Gyertek át!

Húsvétra meg összehozunk Orsi irányítsával egy beigli sütő partyt!

P.
piros
 
 


Szia Mindenkinek!

Lányok!Olvasom,ugyanaz a problémátok a "közös2 karácsonyozással,mint nekünk.Alig tettük helyre kapcsolatunkat párommal,s már újra viharfelhők tornyosulnak felettünk.Még szerencse,hogy ezúttal egy ernyő alá kuporodtunk...
Gáborom anyja balhét csapott amiatt,hogy nem vele akarjuk tölteni a szentestét.Telefonon,miközben minden szavát hallotta egy számunkra is ismerős emberekből álló társaság... :?
Az történt,hogy Gáborom kapott egy hívást a testvérétől:"24-én délután ötkor anyunál találkozunk".Szinte parancsba lett adva,hogy átmenjünk.Erre Párom felmérgesedett,mert az együtt töltött csaknem nyolc év alatt mindig kettőnkké volt a szenteste,helyesebben-mivel anyukámnál laktunk az első időkben- az anyukámékkal vacsiztunk (anyusom Éva,így az ő névnapját is megünnepeltük),aztán összebújtunk egymásba feledkezve.Később,amikor külön éltünk sem változott semmi,25-én mentünk át anyósékhoz.Tavaly pedig,Marcus miatt még inkább visszafogtuk az ünnepek alatti vendégeskedéseket,és maradt a 25-ei anyóslátogatás...Ehhez képest,mintha az anyósom emlékezete (is) megromlott volna,állítja,hogy tévedünk,és meg van sértődve,mert mindenki más fontosabb nála.Amikor Gáborom igyekezett felfrissíteni az emlékezetét,elkezdett kiabálni a telefonba,és aljas vádakkal illette Páromat.Kizsigereljük,utáljuk,a halálát akarjuk;tud cirkuszolni,az biztos.Csak most a hisztije miatt azt gondolhatják rólunk,hogy kegyetlenek vagyunk vele.Én az is lennék,mert amikor Marcus megfoganását be akartuk jelenteni tavalyelőtt karácsonykor,kijelentette,hogy én csak torz gyereket szülhetek,és Gábor rosszul választott.Amikor Marcus megszületett,babalátogatás helyett elment a Balatonra nyaralni,és Marci első szülinapján is úgy tett,mintha egy átlagos nap lenne. Mindezek után,mert nem szeretném ha túl sokat találkozna a kisfiammal,úton-útfélen előadja a "szomorú nagymama vagyok" műsorszámot.Kerülöm,és néhányszor elveszítettem vele zemben a türelmemet,de mostanáig Gáborom egyensúlyban tudta tartani a viszályt.Ezúttal ő is kiakadt.Nem tudom,mi lesz...pillanatnyilag látni sem akarkja az anyját.Szép kilátások az ünnepre,igaz?!
Egy cipőben járunk,Lányok.Együttérzésem küldöm mindazoknak,akik emésztik magukat az időzítési problémák miatt:fel a fejjel,nincs joga senkinek megszentségteleníteni a családi ünneplést.Aki ilyenkor követelőzik,az nem szeret minket igazán.
:)

Képzeljétek,tegnap én is meggyúrtam az első hivatalos mézeskalácsom,már alig várom,hogy kiszaggathassam.Holnap pedig elkészítem az első,mazsolás fonottkalácsom,és még muffinmegrendeléseim is vannak. :wink: :D
Kimondhatatlanul élvezem a karácsonyi készülődést!
Már kinyomtattam egy füzetnyi karácsonyi dalt;álló nap énekelünk és táncolunk.Marcus is érzi,hogy remek dolgok várnak még rá:folyamatosan csacsog,hangicsál,nevetgél.

Az elmúlt napokban sokszor rakoncátlankodott a netünk,alig léptünk be,már meg is szakadt a kapcsolat,ezért most kívánok minden jót:
Meghitt,csendes,szeretetteljes karácsonyt kívánnk Nektek sok finom falatot és még több vágyteljesítő ajándékot! :D

Kép

KépKép
KépKép
babinti
 
 


Sziasztok!

Piros!
Nagyon szépen köszönjük a felajánlást. Én szívesen élnék vele, de családi viszály lenne a dologból, mert Ati szerint a szombat nem állhat másból, mint takarításból és rakodásból.
MErt én hiába csinálnám meg ma, a gyerekektől 5 perc múlva elkezdődik minden elölről. Kb. 1 óra elég nekik, hogy úgy nézzen ki a lakás, mintha soha nem lett volna felporszívózva, és felmosva, mintha soha nem takarítanám le a tökrös szekrényt, stb.
A függöny és ablakmosás már megvolt, tegnap a gyerekek elősegítették a konyhában az egyik legrumlisabb fiók, a tésztafiók kitakarítását, felsikáltam múltkor a konyhában a szekrények lábánál a követ kefével stb.
(Tegap az összes tésztát egy kis kókuszreszelékkel fűszerezve kiöntözték a konyhában ketten. Bár gyanítom, hogy Katica öntözte ki, Lili meg próbálta visszatenni a fiókba.)
És nem is üvöltöztem velük. :) Fejlődök!

Úgyhogy egyenlőre nem tudom, de valószínű, hogy itthon fogunk feszültségezni és takarítani :)

Hát azért nem szép, hogy anyósodnak szelektív a memóriája.
Viszont az jó, hogy szenteste otthon tudtok lenni.
Jövőre erélyesebb leszek, és megmondom, hogy nem fogunk alkalmazkodni senkihez.
Azt is szeretném végre bevezetni, hogy a felnőttek nem vesznek egymásnak ajándékot.
Eddig két családdal sikerült egyeztetni ezt, a többivel majd jövőre.

Nekem az a legnagyobb öröm, ha a gyerekek örülnek, nekem nincs szükségem az 50. felesleges gyertyatartóra.

Andi!
Mázli, hogy a végén így sikerült megoldani.
Nektek is Boldog Karácsonyt.

Piros, Andi, Többiek, Mindenki!
Ti hol töltitek a szilvesztert?


Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Piros!
Hát Erik 3 éves volt !A doki neve Dr. Czirják Károly egy idősebb dokibácsi de annyira aranyos volt ,olyan szépen beszélt Erikhez nyugtatta stb..........!Teljessen meg voltam vele elégedve!Amúgy nekem ezt apu felesége rendezte ugy hogy sajna nem tudom megmondani a tel.számot,de a korház "D" épületében az urólógián megtalálod!Remélem azért tudtam valamennyit segíteni!A történetet meg azért írtam le hogy tudd nem kell egyből a műtétbe bele menni!De mondjuk ez csak egy jó tanács akart lenni! :D
Bogi!
Igen szerencsére mázlink volt!Én nem sütöttem semmit bejglit is ugy vettem egy pékségben (házi)!Nagyon fini!Ugyanis életemben nem sütöttem még bejglit!
Szilveszter?!
Természetessen itthon leszünk :( ,nem megyünk sehova!Nem baj azért itthon is jól fogjuk érezni magunkat :)
Na megyek takarítok tovább!
Sziasztok mindenkinek szépnapot,és jó sütés főzést kívánok!

Kép
vea
 
 


Sziasztok!

Jaj lányok, miért nehezítik meg egyes rokonok ezeket a szép ünnepeket? Persze gondolom mindenki jót akar, csak nem biztos, hogy nekünk is az a legjobb.
Nálunk sose volt kérdéses a szenteste, minden család a maga vackában, aztán másnaptól lehet népvándorolni.
Most szomorú karácsony lesz párom családjában, mert az öccse nemrég vált el, van két pici gyerek és rossz lesz mindenkinek.

Olvastam ám az alvásos hozzászólásokat, hát látom sokan hasonló "nehéz" cipőben jártok. Azért bízom benne, hogy fiacskáim csak a betegeskedés miatt zavarodtak meg, hisz 15 hónapig csicsikáltak szépen egyedül.
Annyira rossz már november óta egyik betegségből esnek a másikba. Mindig egymást fertőzik felül. Zsófi sose volt ennyit beteg. Ezért nyűgösek, rosszul esznek, rosszul alszanak. Nekem meg kiszívják az összes energiámat. Nem is igazán készülök a Karácsonyra, csak gyógyuljanak már meg.

Maminti, köszönjük ezt a szép képet, mint egy képeslap!!!

Piros, Orsi, találtam a faluban egy kedves lányt, ő néha besegít, bármikor átugrik egy-egy órára.


Bogi, szilveszter? Eleinte még étterembe sem akartam menni, hiszen évek óta itthon vagyunk, aztán annyira besokalltam az elmúlt hetekben, hogy befizettem Villányba egy 4 napos bulira. Persze gyerekek nélkül. Ezt kértük a nagyszülőktől karácsonyra, hogy vigyázzanak rájuk. Lehet, hogy sokan nem tartjátok jó ötletnek itthagyni őket, de azt hiszem szükségünk van egy pár napra. A nagyszülőket meg imádják, a saját helyükön lehetnek, Zsófi is itt lesz velük. Remélem nem lesz gond. Szerintetek?

Én is kívánok Békés, Áldott Karácsonyt minden családnak!!!

Puszi-puszi!
Enikő
roen
 
 


Enikő én csak támogatni tudom az ötletet. Igenis fontos, hogy ne csak "apa" és "anya" legyünk egymásnak, hanem megmaradjon a házastársi/szeretői viszony is. Plusz megfelelő távolságból könnyebb megbeszélni a gyerekkel kapcsolatban felmerült frusztrációkat is. De erről már értekeztem Kriszinek korábban.

Mi "hagyományosan" január végén megyünk el 5-7 napra kettesben. 2007-ben fapadossal Barcelonába. Alig várom már. Nekem az lesz az ajándék.

Bevallom őszintén én Sárával/Dáviddal a szopizást is azért hagytam már abba, mert hiányzott a kettesben tölthető néhány nap. Igaz, mindketten 13 hónaposak voltak már. Ráadásul Sára abszolút megkönnyítette a döntést, amikor az utazást megelőző karácsonykor egyik kezében egy rántott husival, a másikban meg egy fasírozottal masírozott be a szobába. Valahoyg ezek után nem éreztem létfeltételnek a szoptatás folytatását...



Bogi!
Idén még nem merem bevállalni, mert nem maradnának meg nélküled nálunk, de jövőre majd csak átküldöd a csajokat sütni és Te nyugodtan takaríthatsz!

Nálunk állandó gond a szilveszter. Valahogy nem megy nekünk a "ma azután nagyon jól érzem magam" bulizás. Eleinte mi szerveztünk házibulit, de azután megelégeltük, hogy nem hívnak vissza (bár lehet, hogy talán nem is vagyunk olyan szórakoztatóak, mint hittük :?: ). Azután étterembe mentünk, de az meg kényelmetlen volt. Így maradunk itthon. Du. van a gyerekekkel egy kis "buli": kivételesen ehetnek csipszet meg ihatnak kólát :lol: , azután békés tévézés. Úgyhogy az utazás nagyon bejönne.

Nagyon köszi a nevet, Vea! Nagyon nem bánnám, ha kihagyhatnánk a műtétet.

Kívánunk mi is minden jót és szépet az ünnepekre! Sok türelmet és jó egészséget.
Piros
piros
 
 


Piros drága, jót mosolyogtam a rántott husi/fasírozott sztorin, ahogy elképzeltem...
Mi is töltöttünk tegnap 10 kg kolbászt, hogy legyen a srácoknak muníció...majd ha újra hajlandóak lesznek enni!
Ez a Barcelona is nagyon-nagyon jól hangzik!
Nekünk Villányban lesz egy csomó borkóstolás, lovaskocsizás (vagy szánozás), disznóvágás, fánksütés, kis wellnes és iszonyú sok és fincsi (libamáj, lazatekercs...) kaja!!! Nem is maga a szilveszter éjjel a lényeg, bár lehet, hogy jó bulit csapnak a hotelben.

Orsi, miattad néztem vissza! Kérdezted a fa együtt díszítését.
Mi úgy csináltuk, hogy tavalyig külön, Zsófi előtt titokban díszítettük fel, aztán nagy volt a meglepetés. Persze néha meglátta a fenyőt a garázsban. Aztán tavaly (5 évesen)mondtuk, hogy már elég nagy, hogy segítsen a jézuskának, erre tök büszke volt, és együtt díszítettük a fát, majd az ajándékok kerültek alá meglepibe.

Szerintem amíg kicsik nem élvezik a fadíszítést, talán nem is értik mit csinálunk, de annál nagyobb a rácsodálkozás, ha meglátják váratlanul a kész csillogó fát. De ahány ház, annyi szokás, ezt csak én gondoltam.
Na pusza!
Enikő
roen
 
 


Sziasztok!

Kriszi!
Hát ezért nem semmi.
Pont együtt írtunk, azonnal akartam is válaszolni, de mennem kellett, mert ma Katica a változatosság kedvéért egy olyan fűszertartót tört el, ami 8 mm vastag üvegből van, gyakorlatilag törhetetlennek hittem.
Jelentem nem az!

Szóval érdekes családjaink vannak.
Sokszor gondolkozom rajta, hogy vajon miért alakul így egy-egy ember jelleme.
Én is kötekedős vagyok, vagyis inkább visszamondogatós, de a békességet mindennél jobban szeretem.
Ilyenkor annyira kíváncsi lennék rá, hogy nekem milyen lesz a viszonyom a lányaimmal.
Sajnos előttem nincs túl sok jó példa. MEg hát tanultuk is pszichológiából, hogy ez természetes folyamat, hogy az anya és a lány nem fér meg egy háztartásban túl sokáig veszekedés, zsörtölődés aztán duzzogás nélkül.
Nálunk anyukám mindig éreztette velem, hogy ő az úr a háznál, én csak egy kisgyerek vagyok. Azon túl, hogy elhalmozott a szeretetével, mivel csak én voltam neki, amikor nagyobb lettem, többször összezördültünk.
Aztán amikor elkerültem otthonról, mintha elfújta volna a szél, azóta minden szép és jó volt, amíg édesapám be nem került újra a képbe.

Jó lenne tudni, hogy mennyire leszek anyjuk és mennyire barátnőjük. Azt is remélem, hogy ez a kiabálós korszakom is lezárul majd, ha kicsit több eszük lesz, és megértik, hogyha épp körbe nyaltam a lakást, akkor ne keressenek az Isten háta mögött valahol egy kekszet, amit szétmorzsolhatnak a nappaliban.

Piros!
A lányaim tök jól elvannak nélkülem.
Szerencsére ők kis koruk óta szocializálva vannak, és pláne ha együtt lehetnek, olyan helyen ahol más gyerekek is vannak, akkor semmi gond.

Sőt, lehet, hogyha nagyon megelégelem őket délelőtt, akkor átviszem őket hozzátok :)

Enikő!
Szerintem a szilveszter nagyon jó ötlet!
Én sem vagyok egy olyan anyuka, aki állandóan csüng a gyerekein, és ha Neked ez feltöltődés, hogy tovább tudd csinálni a jövő évet is bedilizés nélkül a 3 gyerek mellett, akkor menjetek Isten hírével!!!

Andi!
Mi egyenlőre nem tudjuk a szilveszter egyébként.
Ádáz módon meghivattam magunkat (persze nem direkt) a legjobb barátnőmhöz, aki itt lakik pár száz méterre, de még nem beszéltünk meg semmi.
Bailey"s lesz, mert elkérte a receptjét tőlem.
Én is csinálok :)
Vettem a tescoban karamellás sürített tejet, szerintem az tök jó lesz bele.

Én is vettem beiglit. És tescosat. :)

Bár én még tuti jövök, de azért mindenkinek sok boldogásot kívánok az ünnepekre.

Enikő!
Ha gondolod, nézd meg a honlapon a decemberi akciót: www.bugyortudor.hu Akciók és Iker-akció.
És most leszögezem, hogy természetesen tiszteletben tartom, hogy hol szerzed be a pelenkát, mindössze erre az egy alkalomra gondoltam még dec 31-ig! Számlát is tudok adni, hiszen normális vállalkozásról van szó.
Bocs, hogy itt írtam lányok, de a privát üzeneteim nem mennek el!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Várjuk a csajokat! Kb. 9-11 óra közöttre prognosztizálom a cselekményt, de legfeljebb csörgess meg, ha korábban kezdenél takarítani.

Természetesen jöhet más is, ha van kedvetek! Legfeljebb összedobunk még egy kis tésztát. :D

Orsi!
Nálunk mindig a párom ajándéka a fedíszített fa még számomra is. A gyerekek persze úgy tudják, hogy Jézuska hozza a fát. Mindenféle praktikával maradunk távol a háztól, hogy apa tudjon dolgozni. Azután felöltözés gálába és csönget a Jézuska. Tavalyig gyökeres fenyőnk volt, de az új házba már elfér végre egy rendes nagy fa. Idén olyan 4 méteres lesz. A gyerekekre fogjuk a dolgot, de már alig várom! Ajándék nálunk is inkább csak a gyerekeknek van. Mondjuk éppen idén gondolkodtam azon, hoyge setleg Annát már bevonhatnánk a készülődésbe. Pl. a szaloncukorkötözést szívesen megosztanám valakivel.
piros
 
 


Sziasztok!

Piros!
Nem tudom megkaptad-e az sms-t, de talán ezt még olvasod ma.
Úgy néz ki apának is tetszik az ötlet, és családi buli lesz a dologból, vagyis minden jönnénk, ha nem gond.

Kb. 1 órát zavarnánk, mert nekünk is van még dolgunk!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Mindenkinek!

Hurrá,hurrá,kaptam egy kis netező időt. :D

Lányok!Elgondolkodtatott bennünket a Jézuska hozza-e a karácssonyfát kérdés.Mióta az eszemet tudom,a mi családunkban mindig együtt díszítettük a fát apukámmal (halálától a testvéreimmel).Ez afféle hagyománynak tekinthető nálunk.De talán nagyobb meglepetést okozna Picúrkánknak,ha a kész fát pillanthatná meg.Persze jól meg kell terveznünk a délelőtti programot,hogy ne lássa a tüsténtkedést...Á,azt hiszem,marad a hagyomány,és együtt díszítünk.Az Audis mikuláson már amúgy is gyakorlatot szereztünk gömb le-,és felhelyezésből... :wink: :D
Nem is tudom,hova mehetnének apjával délelőtt.Erről jut eszembe,Gáborom átment az anyjához tisztázni a nézeteltérést.Behúzta fülét-farkát anyóspajtás,igaz,dühömben azt találtam mondani neki legutóbb,hogy nem láthatja többet az unokáját,mert nem akarom,hogy egy ennyire kicsinyes,rosszindulatú,pénzéhes és igazságtalan emberrel kapcsolata legyen. :oops: :? De már nagyon szégyellem szavaimat.
Soha,semmilyen körülmények között nem akarom eszközként felhasználni picúrkám.Attól én is éppoly szörnyű lennék,mint ő...
Megdöbbenek néha magamon: ellenségeskedő indulatok kavarognak bennem,s nem tudok egykönnyen megbocsájtani.Főleg ilyenkor elkeserítő,a szeretet ünnepe előtt egy nappal...

Sikerült a mézeskalács! :D Mennyei lett.Tegnap óta amúgy befutott egy újabb sütirendelés is:túrótortát kell készítenem,meggyel.Mindjárt megyek is,elkezdem az ebédkészítést és a tortagyártást.Ilyenkor nagyon jólesik tenni-venni a konyhában.Rátesz egy lapáttal az amúgy is napok óta tartó ünnepi hangulatomra.

Roen!Az alvásra visszatérve kicsit;Marcinkkal is hasonló nehézségeink vannak.Egy ideje nem akar lefeküdni aludni.Se délután,se este.A napközbeni alváselkerülést úgy ki tudjuk cselezni,hogy a megszokott alvásidőben elmegyünk babakocsis sétára és a friss levegő megteszi a hatását.Bár azt hozzá kell tennem,hogy az útvonalat szemfülesen kell megválasztanunk,máskülönben nézeget végkimerülésig.
Este pedig kezdődik a "lóverseny".Eddig az esti pancsolás lecsendesítette zsibongó idegeit,majd a félhomályban cicire cuppanva elszenderedett.Belerakva kiságyába reggelig békésen aludt.No,ez a rend megtört-valamikor írtam is Zsunak,hogy kíváncsi vagyok,meddig tart az aranykor-,s már a szopi se elég altató.Minden este másfél órás küzdelem árán sikerül csak elaltatni ezt a kis örökmozgót.Egy testhelyzet se elég kényelmes számára az ölemben,a sok ficánkolás után végül lemászik.Kerül egyet a szobájában (be van csukva a babaszobaajtó),megtapogat néhány játékot,aztán vissza az ölembe,de nem akar ott maradni mégsem.No,ekkor teszem be az ágyába,mire sikítva sírni kezd.Leülök mellé,közvetlen az ágy rácsához.Egy kicsit simogatom,énekelek,verselek neki,néha csendben maradok,hogy a hangom se zavarja,de lecsitíthatatlan.Kétségbeesve nyújtogatja felém husi karjait.Miután 20-40 perc után összenyomorodott szívvel felveszem,már szinte elájul a fáradtságtól.Ám ekkor meg el akar lökni magától.Na,ha párom otthon van,ilyenkor kérem,hogy váltson fel.Gáborom erősen megöleli és hullámzó-ringó mozdulatokkal elaltatja,néha 5 perc,máskor fél óra alatt.De ezzel még nincs vége. :shock: Amikor be akarja fektetni az ágyikójába,felriad.Következhet,egy újabb altatási periódus.Szerencsére Marci hamarabb feladja,mint mi...Ha mégsem tud elaludni,átvisszük magunk mellé,s akkor végre elcsendesedik,De ott is hozzá kell ám érnie mindkettőnkhöz... :) Ha van erőnk,visszavisszük a szobájába,de sokszor számunkra is megnyugtató,ha együtt maradunk.Kétségtelenül elért abba a korba,amikor éjjel-nappal velem/velünk lenne.Talán egy nagy fejlődési ugrás előtt áll,azért ilyen nyughatatlan.Először megijedtem,hogy rosszul csinálok valamit,de felesleges görcsölni az alvási szokásokon.Ez olyan dolog,amit csak kevéssé befolyásolhatunk,s idővel úgyis rendeződni fog.
Nektek is kitartást! :wink: :D

No,megyek,mert nemsokára éhes lesz a család... :)

Cuppantunk benneteket!

KépKép
KépKép
babinti
 
 


...............................................*
............................................ /...\
..........................................******
........................................../........ \
........................................*********
........................................./_______\
..............................................|_|

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK !

puszi Erzsi
erzsi100
 
 


Harang csendül,ének zendül,
Messze zsong a hálaének.
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.

A templomba hosszú sorban
Indulnak el ifjak,vének
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság istenének.

Mintha itt lenn a nagy Isten
Szent kegyelme súgna,szállna,
Az én kedves kis falumban
Minden szívben
Csak szerertet lakik máma.


Bántja lelkem
a nagyváros
durva zaja,
De jó volna
ünnepelni
odahaza.

De jó volna
Tiszta szívből
-úgy mint régen-
fohászkodni,
De jó volna
megnyugodni.

De jó volna
mindent,mindent
elfeledni,
De jó volna
játszadozó
gyermek lenni.

Igaz hittel,
gyermekszívvel
a világgal
kibékülni,
Szeretetben
üdvözülni.

Ha ez a szép rege
Igaz hitté válna,
Oh,de nagy boldogság
Szállna a világra!
És a gyarló ember
Ember lenne újra,
Talizmánja lenne
A szomorú útra.
Golgota nem volna
Ez a földi élet,
Egy erő hatná át
A nagy mindenséget.
Nem volna más vallás,
Nem volna,csak ennyi:
Imádni az Istent,
És egymást szeretni.
Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra.



Ezzel a kis versikével kívánok mindenkinek
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS ÖRÖMTELI, BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!!
A gyerkőcöknek pedig sok-sok szép ajándékot a fa alá!!!

Szeretettel: Klári
anyacuka
 
 


Jövő karácsonyra talán a piros betűk is összejönnek! :wink:

Most sajnos nem sikerült,de mivel kezdő vagyok kérlek Titeket,
nézzétek el nekem! :oops: :P [/img]
anyacuka
 
 


Mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyt
és Szeretetben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánok!!!

(magam és kis családom nevében)

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Kedves Társalgók!!

Nagyon örülük hogy megsmertelek benneteket !! Most nem szólnék hozzá a feldobott témákhoz, pedig tudnék, persze, de mára kidőltem!!

Szóval, mindannyiótoknak, Szeretetben Teljes Békés Boldog Karácsonyt Kívánok!!!!!!!!

Áldás szálljon rátok:

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Engedjétek meg, hogy megosszam veletek mitől jött meg az én karácsonyi hagulatom:

Kép karácsonyi készülődés

Kép süssünk süssünk valamit

Kép
elmerülve

Azt hiszem, én már megkaptam az ajándékaimat.

Minden jót!

Piros
piros
 
 


Kép
beátab
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?