Új privát üzeneted érkezett!

ja, igazi modern frizkója lett, mert egy helyen belenyírtam, de rendesen...

mi is 24-én állítjuk a fát, bár még nem vettük meg. remélem még kapunk szépet, egészségeset.

k

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Nekünk sincs még fánk, ma nem is lesz, mert apa csak éccaka jön haza, partiznak.
Kittina, én ezért nem mertem megnyírni Lilit. Amúgy azon röhögtem, hogy amikor csak engem nyír meg fest a fodrász többet fizetek, mint most, hogy Lilit is. :lol:
Tegnap megvettük Lili ajándékát. Őrület, hogy mi van a boltokban, persze bödön megint nem volt sehol, úgyhogy kapott egy zenélős plüsscsigát (ugyanazt zenéli mint anno a forgója, meg is ismerte, és nevetett nagyokat), meg egy bébi puzzle-t. Mondtam az uramnak, hogy nem akarok több készségfejleszető játékot! Játsszon, mondókázzon, énekeljen, és ezeket majd én tanítom meg neki, nem egy telefon, szék, vagy elefánt. :? :? :? Pláne a kedvencem: a F.P. kutyust ajánlgatták nagyban, és szlovákul mondta a testrészek neveit. :shock: Mondtam a nőnek, hogy először magyarul szeretném, ha lehet... 8)
Jaj, már megint zenél a csiga. Rettentően unom már, pedig ez még diszkrét is. :lol:
Megint eszik rendesen szerencsére. Felkelt 8-kor, szopizott, aztán bevert egy adag tejpépet, most meg lehúzta a 2 deci baracklevet. Pont azt számoltam tegnap, hogy rengeteget iszik, simán valahol fél liter és liter között. Egyesek szerint sok, de a dokinéni azt mondta: örüljek, hogy iszik, és nem kell rá kapacitálni, csak arra figyeljek, hogy ne kaja előtt igya tele magát.
Ma mégsem megyek vásárolni az anyósommal, az uram sikerrel elvitte a babakocsit a csomagtartóban :? :? Mondjuk nem bánom. :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Fánk ma lesz. :roll: Idén is, csakúgy, mint tavaly, az egyik kolléganőm juttat hozzá, nem tudom, honnan szerzik. Ezúttal is ezüstfenyő, most 2 pénzért. Tavaly is kb feleannyi volt, mint az utcán... :wink: Annak ellenére ragaszkodom az általunk kezdett hagyományokhoz, hogy az sem érdekel, hol leszek egy hét múlva, fa kell. :oops: Sokat rágódtam, hogy Beninek vegyünk-e valamit. De végül csináltam neki hajós-világítótornyos képeket, és kapott egy ikeás plüsszsiráfot, meg macis függönyt nagyszüleitől. Szerintem több egy pocakbabának felesleges. Azt meg megbeszéltem vele, hogy nem kell hamarabb jönnie csak azért, hogy lássa a fát. :lol: :lol: :lol:

Edi, Lili jobban van? Te, én nem eszem ennyit... :roll:
vbea
 
 

 
 

Basszus!!!!!!!!!!!!!!!!! Látjátok a vonalzómat??? Megyek bőröndöt pakolni. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
vbea
 
 


Ja, igen. Már tegnap délután se volt taknyos. Most borul rám aludni...Ennyi kajától... :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Még 2 hetet féllábon is ki kell bírni, Eni. Utána zöld fény. :lol:

KépKép
pedina
 
 


István ugrál már minden nyögésedre éjjel, hogy "menjünk?!" :lol: :lol: Sanyi ezzel vitt a sírba. Meg fordultam kettőt éjjel: "menni kell?!". De amikor 2 órát járkáltam éjjel a lakásban, mert keményedett a hasam, akkor vígan horkolt. :mrgreen:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Még egy utam nekem is lesz a váosba,mert most jutott eszembe, hogy a dédiknek nem vettünk semmit. :( Igaz ők nem szoktak kapni csak gyümölcs, kávé,stb; de ezeket is be kell szerezni valahol! :shock:
Ja, meg közöző nincs még a csomagokhoz. :roll: Ma még azt is össze kell szednem, hogy a sütikhez meg a kajákhoz meg van-e minden. Csak szánjam rá magam, hogy kimerészkedjek a városba! :wink: :lol:

A barátnőm 24-re van kiírva szűlni,most tiszta idegbeteg, hogy nehogy akkor szűljön, mert fél, hogy a dokija nem fog bemenni. :wink: Ahogy ránézek, látom, hogy télen sem sokkal jobbak az utolsó napok mint nyáron! :roll:

Eni, nemsoká kezdődik az "egyben vagy még?" e-mail és sms áradat!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lili ma megint bevágott tízóraira majdnem egy egész üveg bébi kaját, meg előtte néhány kiskanál banánt. :lol: Most ő is magára tekerte az alvós pelusát, és alszik.

KépKép
editmaci
 
 


Na az én uram olyan nyugodtan aludt minden éjjel. :roll: Igaz mindig mondta, hogy bármi van, költsem, de soha nem ébredt fel, én akárhogy forgolódtam is. Igaz én csak azért szenvedtem, mert nem tudtam aludni, soha nem voltam álmos. :shock: Inkább délben aludtam mindig olyan jókat.
ti nem horkoltatok a terhesség vége felé? Én nagyon. Nem is tudom Imi, hogy tudott aludni tőlem. Még szerencse, hogy ez is csak addig tartott,amíg meg nem született Lili.

Eni, te tudsz aludni? Én úgy utáltam, hogy mindenki mondta, hogy pihenjek.Mintha lehetne az alvással előre spórolni. :!: :roll:

KépKép
editmaci
 
 


De, Edit, én horkoltam. :oops: :oops: Sőt: néha most is horkolok. :oops:
Eni!Befér már a melled alá a kezed? Mer' akkor szülni fogsz. Nagyobb az orrod? A szád ki van már fordulva? :lol: :lol: :lol: Úgy szerettem ezeket a népi bölcsességeket. :lol: :lol: :lol: Edit, ugye milyen idegesítő az "egyben vagy még?" Pláne ha túlhordod....ááááááááá Meg a legújabb divat szerinti gratuláció, ha megszületik a baba: sok tejcit! :shock: :shock: :shock: Nem is fejtem ki, miért megyek tőle a falnak. :twisted: :twisted:
Lili ma zabpelyhet eszik gyümölccsel. A barátnőmet a hideg kirázta, amikor meglátta, hogy mik vannak a Lili polcán a konyhában. Az ő gyerekei ennyi idősen már azt ették, amit ők. Szendvicset. :shock:

KépKép
pedina
 
 


Engem az anyósom minden reggel felhívott: "na,semmi??" Félt, hogy lemarad valamiről. Aztán amilyem mákja volt pont ott volt,amikor elkezdődtek a fájások, és kint várt, míg meg nem született Lili. :wink: :wink: :wink:

Eni, a legfontosabb: Ha már lent van a hasad, kb. 24 órán belül meg fogsz szűlni! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na meg a frontokra is figyelni kell. :lol: :lol: :lol:

Egyébként ezzel a száj megvastagodással az anyós egyszer nagyon rám ijesztett! Jött hozzánk egy délelőtt, meglátott: Neked már olyan vastag a szád. lehet, hogy még ma megszülsz!!! Ekkor voltam kb.36 hetes terhes. :shock: úgy megijedtem, nem is aludtam két éjszaka. :?
Ehhez képest szépen túlhotdtam Lilit. Csoda, hogy még ráfért a szám a fejemre :!: :roll: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Edit! Jaja. Én sem alszom. Nem fekszem le éjfél előtt, férjjel együtt virrasztunk, van most azért más is, amin aggódunk... Mindegy. :? Óránként felkelek, hol pisilni, hol inni, aztán nem alszom vissza. Hatkor kipattan a szemem, onnan nincs megállás. És én is azon stresszelem magam, hogy PIHENNI KELLENE, mert mindenki ezt mondja. Még egy filmet sem tudok nyugodtan végignézni, hetek óta...

Inkább csak amolyan jóslótüneteim vannak. A szám kifordulva??? Tudjátok, a legdurvábban a 11-12. hét környékén néztem ki. Szerintem akkor voltam a legvizesebb is. Persze előre nem kopogom le, mert most is dagad a lábam rendesen, ehhez képest itt lógatom a net előtt. :roll: :oops: Erre mondaná anyósom... mindegy, hogy milyen ártalmas a net, meg ilyenek. Neki a net egyet jelent a pedofilokkal meg a pornóképekkel. Hülye. :wink:
vbea
 
 


Eszembe jutott valami, mert megint azt csinálta István... Ha hívom, általában kinyom, és legfeljebb visszahív később (vagy nem). :? Mindegy, az utóbbi napokban nem mer kinyomni, én meg nekiesek, hogy a tökömért veszi fel a telefont, akkor nekem ketyeg a számla, meg ilyenek... egyem meg, azt hiszi, megyünk szülni, pedig csak azt kérdezem, kimossam-e a farmerját. :mrgreen: Tegnap ismét kinyomott. Jön tőle az sms: ha fontos, akkor csörgess megint! :lol: :lol: :lol: Pár perce jött az email, hogy ha gáz van, írjak. Be van sózva, azt hiszem. :roll:
vbea
 
 


Én már az utolsó hetekben nem nagyon tudtam mit kezdeni a lábdagadásommal.Teljesen mindegy volt, hogy lógattam, vagy polcoltam, ugyanúgy dagadt. Ráadásul mivel éjszaka is állandóan mentem akkor sem változott semmi.
Na,de ezek túlélhető dolgok, ettől nagyobb baja ne legyen senkinek a terhessége alatt, mint a cipóláb! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Eni, az viszont nagyon jó lesz,amikor szülés után ismét rájössz, hogy van bokád!!!! :lol: :lol: :lol:

Edina,Eni! Nem fűz benneteket valami nagy szeretet az anyósotokhoz!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Remélem nem haragszotok érte, de én olyan jóket derülök rajta, ahogy írtok róluk. Az én anyósom nagyon jó fej, sokat segit, nem tolakodó, csak mostanság a nagymamiságot viszi túlzásba! Vasárnap pl. a tejjel, vajjal készült krumplipürével akarta megetetni Lilit!!! :roll: :wink: Szerencsére az első kanálnám megértette, hogy NEM!!!
A múltkor a sógornőm is azt mondta, hogy szerinte a férjét örökbe fogadták, mert az anyósa is meg az egész család hülye. ( Az én megjegyzésem: szerintem nem fogadták örökbe! :mrgreen: )
Szóval én az anyósékkal nagyon jól megvagyok, nekem a sógornőmékkel nem olyan jó a viszonyom. Mondjuk nem is igyekszem jobbá tenni. :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Olyan aranyosak ilyenkor a pasik,nem???
Én magamban olyan sokat nevettem Imin már ilyenkor. Ő felírta nekem az összes normális munkatársának a telefonszámát, hogyha véletlenül nem érem el őt, akkor üzenjek.
Ők úgy járnak dolgozni, hogy mindig más megy autóval, és összeszedi a környéken lakó munkatársakat. Imi az utolsó két hétben már egyedül járt, mert mi van ha véletlenül el kell jönnie délelőtt!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
editmaci
 
 


Jaja, engem is ki tudtak készíteni azzal, hogy meg van vastagodva a szám... meg az egyéb bölcsességekkel.
Én terhesség alatt mindig elaludtam az esti filmeken, aztén hajnali 1től 3ig a konyhában olvasgattam, mert nem tudtam aludni. Apuka meg vígan szunyizott...
Napközben meg sose tudtam aludni, a mai napig, pedig néha majd leesik a fejem.

Nekünk már megvan a fa.
Na, tegnap le lett tisztázva a karácsonyi jövök-megyek ki-mikor.

Nálunk is megy a nagy kádban való pancsi:
Kép

KépKép
sz.szilvia
 
 


Boldog szülinapot Zsombinak! Kép
Mostanság délutánonként én is olyan fáradt vagyok, hogy állva el tudnék aludni, de ha lefekszem ,akkor semmi ,nem tudok aludni. :roll: :shock:

KépKép
editmaci
 
 


Nekem András focizni jár, és anno egyszer (már a terhesség vége felé) ott hívtam, azt hittem már végeztek, de még nagyban fociztak. Nagy lihegve szólt a telefonba: menni kell? Én meg mondstam neki, nem, csak ha jön haza hozzon már pilótakekszet (akkoriban nagyon rá voltam kattanva erre)....... Ő meg itthon mesélte, hogy mikor meglátta hogy én hívom, már azt hitte szülünk, ezerrel ment a szíve (na, nem a foci miatt, akkor tán pont kapus volt), meg teljesen rosszul lett, hogy úristen, most mi lesz.... meg ilyenek (akkoriban Sajóvámoson laktunk, Ő meg Miskolcra járt focizni).

Na, igen, meg egyszer lement a boltba én meg tejbegrízt akartam csinálni, de nem volt itthon gríz, mondtam, hogy hozzon már azt is. Hívott a boltból, hogy ott bizony nincsen gríz, mondtam neki, hogy de van, csak az van ráírva hogy búzadara..... :lol: :lol: :lol:
Ezen még ma is jót derülök.

KépKép
sz.szilvia
 
 


:lol: :lol: Gríz. :lol: :lol: :lol: Az én uram azon röhögött pár éve percekig, hogy az van kiírva a boltban, hogy foKhagyma. 30 évig azt hitte, hoyg az foGhagyma. de még etimológiát is adott neki, hogy mert olyan, mint egy fog?! :shock: :lol:
Amúgy nálunk a ariasztási terv az volt, hogy ha csak megcsörgetem és leteszem, akkor somlói kell meg ilyenek, ha nem teszem le, akkor szülünk. Ahhozt képest volt olyan, hogy elbambultam, és csak csörgettem, mire szegény felvette, én meg leordítottam, hogy minek vette fel?! Szintén céges telefon szindróma ez a visszahívósdi. :lol: :lol:
Zsombinak boldog szülinapoT4
Ugya, hogy igaza van az anyósnak, Eni? : pucér fotók... :lol:
Edit! Az én anyósom egy .... az Enié szintén. Nehéz lenne őket szeretni. Tolerálni is nehéz. Én az enyémről könyvet tudnék írni, és sajna mindenki egyetért abban velem, hogy nem normális, kivéve a kisfiát. De persze ez érthető. Mindenestre ha nem a férjem anyja lenne, már agyonütöttem volna. :wink:

KépKép
pedina
 
 


Szilvi, a búzadarával én is voltam már gondban, és nem 5 évesen... hát igen, nem születtem Stahl Juditnak... :lol:

Edit, tényleg nem akarok olyan érzést kelteni (Edi főleg nem szerintem), hogy sajnáltassuk magunkat, vagy együttérzést váltsunk ki másokból... Itt a kulcsszó a tolerancia. Nem az anyósommal van bajom, hanem a férjem anyjával. Ja, azóta próbálja eljátszani anyucit, mióta én létezem. Amikor kellett volna, akkor sehol sem volt, a fiát elküldte otthonról... stb. Lehetne akárki. De ha a saját anyám nem szól bele a dolgaimba, akkor engedtessék meg, hogy egy számomra tökidegennek nem engedem, hogy engem irányítani próbáljon. A szüleim ott segítenek, ahol tudnak, szerintem erejükön felül, anyós, amit megtehetne, sem teszi meg. Legújabb ez a "ha ti nem jöttök, mi sem megyünk karácsonykor". A... :twisted: :twisted: :twisted: Nem mondok semmit, itt hallgatok.
vbea
 
 


Nem ,nekem nem tünt úgy sajnáltatjátok magatokat.Sőt! jól meg vagytok ti az anyósotok nélkül is, nem igaz!? Csak fura, hogy felnőtt emberek milyenek tudnak lenni, még saját gyerekükkel is.
Mert szerintem ez is butaság, hogy akkor ők sem mennek hozzátok. Nem egyszerűbb neki menni, mint neked nagy pocakkal :!: :?: :roll:

Nekem az apai nagymamám ilyen ő keseríti az anyám életét ilyenekkel! :? Miutánunk sem érdeklődik soha, csak akkor megy anyámékhoz, ha segítség kell neki. A múltkor elment hozzá a hugom, és még azt sem kérdezte meg pl., hogy Lili hogy van! :? :(
Bezzeg a macskáit imádja, megvesz nekik mindent. Én meg kaptam tőle a szülinapomra 30 tojást. No komment. Nem vagyok már gyerek, nem kell köszönteni, de ha már megteszi, tegye normálisan.
Szerencsére mi keveset találkozunk vele, de tudom, hogy anyut már sokszor megbántotta, és sok bosszúságot okoztott neki. és az ilyen jellemek soha nem lesznek jobbak!!! :cry:

KépKép
editmaci
 
 


Nagyon jó a 30 tojás. :lol: :lol:
Ó, én nagyon jól megvagyok, meglennék nélküle. Sajnos kénytelen vagyok egyenletes intenzitással beszólogatni neki és stb., mertha egyszer kedves vagyok, akkor azonnal visszaél vele. Pl. tavalyelőtt karácsonykor itt volt nálunk, itt is aludt. Előtte halt meg az após 2 hónappal, beleegyeztem. Januárban küldött egy párnát meg egy paplant Sanyival, hogy ha legközelebb jön, legyen. Egy hét múlva jött is aludni. Na, ott jelentettem ki, hogy soha többet a büdös életben nem aludhat itt. Ahhoz képest az esküvőnkről elkésett, mert nem volt hajlandó a rokonokkal jönni, hanem a barátnőjéékkel jött, majd a menyasszonytánc után odaküldte hozzánk a barátnőjét, aki kifejtette nekünk, hogy KÖTELESSÉGÜNK anyóst magunkkal vinni éjszakára, mert ők nem mennek haza, hanem foglaltak szállást.
Ha előtte 2 nappal szól, hogy nincs aki hazavigye, megoldom; ha este 8-kor, megoldom, de hogy ilyen ovis küldöttséges módszerrel...Gyakorlatilag a nászéjszakánkon közénk akart feküdni, ha sarkítok. Egy másfél szobás lakásunk van, akkoriban nappali-háló beosztásban és ajtó csak a fürdőszobán és a spájzon van. És ilyet tudnék 3000-et mesélni.....

KépKép
pedina
 
 


Szia mindenki!!!!

Eni jól elöre haladt a vonalzód.
Nekem is jó nagy lett a pocim, úgy megindult. Állandóan szoknyázok, nem tetszek magamnak nadrágban.
Ja, meg takaritok mint az örült!!! :?

Anyós pajtás furcsa szerzemény. Én most jól megvagyok vele, ha nem kell sokáig egy helységben vele tartózkodni. :lol:

Most nagyon gonosz voltam. :oops: Lényegében jót akar ö, bármikor számíthatok rá. Csak ne beszélne annyit, komolyan mondom, mintha duracell lenne benne.

Puszi mindenkinek

Kép
gabcsi76
 
 


Eni, ez tetszett: nem az anyósoddal, hanem a férjed anyjával van bajod :lol: Dettó. Asszem annál többet nem kell mondanom, hogy az esküvőm óta nem beszéltem vele. :shock: Nem is nagyon tervezem. :roll: Bár abba inkább bele se gondolok, majd mi lesz, ha jön a bébi. Na nem mintha azon aggódnék, hogy majd mindenbe bele akar szólni :roll: a saját fia se érdekli, majd miért pont az unokája??

Szóval tudom irigyelni az olyanokat, akiknek normális anyósuk van. Kettőn áll a vásár, de ne várják el, hogy a kettő "munkáját" csak az egyik (persze a meny) csinálja! :evil:

Szilvi, Zsombinak kezd göndörödni a haja, vagy csak a víztől ilyen? :D Nagyon helyes. Jó nagy kádatok van :wink:
mara80
 
 


Edina, mire mi odaértünk a fotózásról a vendégvárásra, anyósék még sehol, úgy kellett rájuk telefonálni, hogy hol vannak, ugyanis mi is fél órát késtünk :shock:
Na de hagyjuk, sztorizgathatnánk hajnalig, ahogy látom :wink:

Gabi, pocakos kép?? Küldj már légyszi!
mara80
 
 


Unoka-kérdés sarkallatos pont szokott lenni az anyós-meny viszonyban. Vagy normalizálódik kissé, vagy még jobban elmérgesedik. Én bármennyire is utálom az anyóst, azért a gyerektől nem akarok elvenni egy nagymamát, neki csak jó, ha minél többen szeretik, mert bármennyire is egy ....anyósom, az vitathatatlan, hogy szereti Lilit. Az másik tészta, hogy a seggében vagyok minden percen, mert tud olyanokat mondani... A férjemből is 4 éve terápiázom ki az anyja 27 évnyi érzelmi terrorját.
LILI FELÁLLT!!!!! MOST, EGYEDÜL!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Eddig is engedte már el, amibe kapaszkodik, és állt, de most ülésből egyedülállt fel!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Édes kicsi bogaram! :lol: :lol: Anyósra visszatérve: szerintem abból lesz jó nagymama, aki belátja, hogy az unokáM az nem egy birtokvizsony, a nagyszülőnek nincs felelőssége,kötelessége a gyerekkel szemben, mindemellett soha nem bírálhatja felül, kérdőjelezheti meg a szülők döntéseit.
Én annyira háklis vagyok erre, hogy pl. anyám: "Miért nem...?" kezdetű kérdéseit végig sem hagyom már mondani. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Gratula Edina!! Lili nagyon ügyi!!! :lol: :lol:

Hát, én se tiltanám a gyerektől a nagyanyját, de pont attól tartok, hogy rohadtul nem fogja érdekelni :shock: Pl. biztos vagyok benne, hogy anyám, aki 10 km-re lakik tőlünk, többet fogja az unokáját látni (önszántából), mint anyósom, aki két sarokra lakik.
Anyukámmal nekem nagy szerencsém van, áldott jó természete van és nekem ő lesz a legnagyobb támaszom a férjem mellett, az tuti.
mara80
 
 


Ja, ezt a terápiát én is végzem, több-kevesebb sikerrel. Nálunk az "öcsike a sztár" szindrómával párosul, pedig a sógoromnál linkebb alak nincs. A férjem meg szöges ellentéte.

A karácsonyotok mindenestre izgi lesz. Lilinek biztos kézre fog esni a karácsonyfa az álláshoz :wink:
mara80
 
 


Kicsi karácsonyfánk lesz, és az asztalra kerül. :wink:
Bár van egy ismerős család, ahol tavalyelőtt azért nem volt karácsonyfa, mert a gyerek úgyis felborítja. Eljöttek hozzánk a két ünnep között, a gyerek 1 óráig ült tátott szájjal a miénk előtt, eszébe se jutott felborítani. Erre tavaly vettek egy kb. 50 centis műfenyőt, mert a gyerek most már tudja értékelni... :?
Nekem meg Sanyi nem hagyott békén, hogy vegyünk még díszeket, mert Lilinek nem fog tetszeni a csak ezüst fa. :lol: :lol: Úgyhogy most piros-arany-ezüst fánk lesz. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Jesszusom, mennyit írtatok! Na, majd holnap megpróbálom behozni a lemaradást. Marci 7,62 kg és 70 cm!! Mondtam én, hogy sokat nyúlt. Hát igen, kinőtte 2 hét alatt a ruháit most alszik overállban és sapkában a gyerekülésben. :?: Már 1 órája fürdeni kellett volna, mindig pontos, most nagyon beájult. Nem tudom éjjel mit fogunk csinálni?

O.

Kép
tokajkincse
 
 


Lassan lesz egy eladó üvegreszelőnk, ahogy elnézem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kép

KépKép
pedina
 
 


Edi, nagyon szupi hír!!! Lili feláll... Hihetetlen, nemrég még azon izgultunk, hogy mikor bújik elő. :lol: Szerintem nemcsak babák, de a szülők számára is óriási élmény az első karácsony. Izgatottan várom a beszámolókat.

Nem akartam anyósellenes hangulatot generálni, távol áll tőlem. Csak szánalmas, hogy egyesek tényleg mennyire meg tudják keseríteni az ember életét.

Ja, hogy jöjjek valami jó hírrel is, találtam végre olyan éttermet, ami nyitva van 26-án, család jöhet. Azt ki is próbáltuk már, és akkor nagyon jót ettünk... Hú de izgi!
vbea
 
 


Na, ilyen se volt mostanában, hogy én fél 10-kor a net előtt üljek. Apa karácsonyi partin van - elvileg egy órával korábbra ígérkezett haza, de már tényleg ciki, hogy mindenhonnan ő jön el leghamarabb. A nagyvezírmár félig viccesen szóvá is tette neki. Gondolom ezért marad egy kicsit tovább. Lili már úgyis alszik. Egész jól megoldottam a fürdés-vacsora-lefekvés projektet egyedül.
Lili este csinál egy kb. 10 perces felállok-seggreülök-röhögök show-t az ágyon, lefotózni nem nagyon tudtam, mert mire a tetű gép elkattant, addigra lehuppant. De felvettem!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Amúgy az állásnál jobban élvezte a seggreülést. :lol: :lol:
Ez az egy jó, de itt meg a takaró pont a képben van, és nem látszik, hogy áll. :lol: :lol:
Kép

KépKép
pedina
 
 


Edina,nagyon ügyes Lilitek! És milyen harcias az arca közben! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tegnap megint voltam tornázni.ez most nehezebb volt mint a múltkori, de azért túléltem. . :D :D :D Ha lesz hozzá erőm elmegyek ma is. :roll:

Lili tök jól elvolt itthon Imivel, megcsináltak egy csomó mindent,amihez nekem napközben nem volt kedvem, pl: ágyneműt cseréltek, megsütötték a sütőtököt, stb.

KépKép
editmaci
 
 


Úgy tünik ma meglesz a második unokaöcsénk. Sógornőm bent van a kórházban. Nem tudunk semmit, mert sógor nem lehet bent. Császáros volt BEncével, szerintem megint az lesz. Nem nagyon akart szülni karácsony miatt, de Bence is Húsvéti baba. :lol: Én mondtam, hogy megszül a héten! Jan. 4. lett volna amúgy. :P

Kép
tokajkincse
 
 


Ha én Sanyinak a kezébe adom Lilit, akkor képes még egy pohár vizet is velem hozatni :lol: :lol: És megpróbálja nekem elmagyarázni, hogy Lilit egy fél pillanatra sem lehet magára hagyni. :lol: Ilyenkor csak annyit szoktam neki mondani: Isten hozott a világomban. Azért én sok mindent megoldok a gyerekkel a kezemben, lábamon (belekapaszkodik a nadrágomba, és ott bugizik), hátamon, nyakamban.
Amúgy addig értem rá nagyon, amíg már nem szopizott egyvégtében, vizsont még helyváltoztatásara sem volt képes egyedül. De semmi pénzért nem adnám, ahogy kotor. :lol: :lol: :lol:
Egy kis "erre számítsatok" mix karácsonyi ajándékként. A pakolós képen az kis fehér csomag az apja karácsonyi ajándéka. :lol: :lol: Persze Sanyi itthon volt, amikor azt is kipakolta.
Kép Kép Kép

KépKép
pedina
 
 


Sőt: már szókirakót is játszik...
Kép

KépKép
pedina
 
 


Orsi, ha igyekszik sógornőd, azért karácsony első v. második napjára otthon lehet. Vagy császárral nem? :?

Edina, úgy látom lassan rendezhetitek át a lakást :wink:
Különös tekintettel arra a sor dvd-re :wink: Ismerősömék direkt olyan tv-állványt vettek, aminek olyan üvegajtaja van, amit először be kell nyomni és csak úgy nyílik ki. Szerintetek a kúszó-mászó csemetének meddig tartott rájönni a hatalmas trükkre? :wink:

Jut eszembe, mennyi mindenre nem gondol a még gyermektelen. Barátnőm kisfia lassan egy éves, most van olyan "stádiumban", mint Lili, díszeket vásároltunk az anyjával és mindent leszavazott, amit mutattam: túl kicsi, a csillámpor lejön róla, stb. Mennyi mindenre kell majd figyelni :shock: :lol: Persze felvilágosítottam, hogy az én agyamon nem lehetett túljárni. Bármennyire vigyáztak rám az első vagy második karácsonyomon, azért csak sikerült egy díszt megkóstolni és az ügyeletre vezényelni a családot :lol: Szegény nagyapámra hoztam mindig szívbajt, akkor is nála voltam (őrizgette is hosszú évekig az általam megcsócsált díszt a drága :lol: ) A másik ilyen eset az volt, mikor mumpszom lett 3-4 évesen, ő vigyázott rám (szokás szerint) és teljesen kétségbeesett, hogy mi bajom lett, rohant anyukám munkahelyére, ő meg vigyorogva mondta, hogy semmi baj :lol:

Bocs a szájmenésért :wink: :lol:

Kriszti, veletek mi újság? Zsombinak tetszik a nagy fürdőkád? :lol:
mara80
 
 


Hú,Edina! Nem semmi! Nálatok már semmi sincs biztonságban! :lol: :lol: :lol: Én már úgy várom, hogy Lili is itt kotorjon. :!: Leget, hogy akkor meg majd visszasírom a "régi" szép időket :?: :roll: :lol:

Nem tudom milyen indítatásból de Lili ma 7-kor ébredt. Persze most már alszik a kiságyban, mert már kidőlt a játszószőnyegen néhány perce. De reggel sehogy nem tudtam visszaaltatni! :wink:
Megkóstoltuk a Sinlacot. Ette egész rendesen, egy kis almát raktam neki bele. Lehet azt valameddig tárolni a hűtőben? Mert megcsináltam egy egész adagot, és az még sok volt neki. Ja,és lehet üveges gyümölcspürével ízesíteni, vagy csak friss gyümölcsöt szabad beletenni?

KépKép
editmaci
 
 


Edit! Azt teszel bele, mi jól esik. Én friss gyümibe meg Fruttapurába is kevertem Lilinek már szárazon. Úgy olyan, mintha kekszet reszelnél bele, és imádja. Hűtőbe nem érdemes tenni szerintem, mert ez is megfolyósodik, mint a tejpép. Én ez utóbbival kísérleteztem, de az istennek se lett megint pépállagú, ha már egyszer kihűlt.
Mara, a DVD-k egyelőre biztonságban vannak, még kell vagy 5-10 centi, hog yelérje; a CD-szekrényt meg csodálatos módon békén hagyja. Egy ismerős anyuka vett gyerekzárat a tévészekrényre, a gyerek első dolga volt, hogy azt leszerelte. :lol: Nálunk egyelőre csak vakdugó van a konnektorban, a többit mejd meglátjuk.
Karácsonyfadísz? Műanyagot, nem csillámosat, és aminek nem jön le az a bigyója felül, amibe az akasztót kell tenni :wink: Boát csak olyat, ami nem vedlik, és nem lehet letépni belőle darabokat, szaloncukor nem kell, csillagszóró, gyertya életveszély, izzósor:kültéri, duplán földelt. :lol: :lol:
Császárral betöltött 6 nap után engednek haza...Én szerdán este szültem, és következő kedden nagy könyörgésre engedtek csak haza, meg hála a helyhiánynak, mert a szerdát nem számolták, hogy úgyis fél 10-kor szültem. :shock:

KépKép
pedina
 
 


Edit, irigyellek a tornáért. Nekem még nem sikerült bicajozonom, mert mindig vagy jön vki délután, vagy a férj nincs itthon, vagy én szaladozok el vhova.... de elmondanám, hogy Zsombor imádja pörgetni a kerekét. :D :D Elvan vele hosszú percekig...
Nekem mióta Zsombor mászik, szed szét mindent, imádja a fiókokat, csapkodja az ajtókat, mindenhova bemászik (szekrény mellé, a sarokba, ágy alá, fotel mögé...) katasztrófa.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Jajjjjjjj, elfelejtettem.....
köszönjük a köszöntéseket!

KépKép
sz.szilvia
 
 


Császárral tuti nem jön haza addig. Amúgy a dokija szabin van a héten. No comment. Illetve csak annyi, hogy Nyíregyen az a szokás, hogy havonta kell menni uh-ra és vizsgálatra magánrendelésre. 8. hét után ciki orvost választani és olyan 50 alatt ciki adni szülésért. Szóval már vagy 80-90 ezer a doki zsebében van... Amúgy sógornőm nem akart karácsonyfát, de így lesz, mert megyek és csinálok a gyereknek. Azért már 20 hónapos Bence, szerintem fel tudja fogni mi is az.
Egyébként nem is tudtuk, hogy bent vannak, mert sógornőm anyja telózott, hogy nem tudja a mobil számukat, kérdezzünk már rájuk mi van. De nem értem, mert még éjfél előtt ment el a magzatvíz és még 9 körül nincs bent a férje? Nekem is így volt és 6-kor indították a szülést. Nem tudom sikerül-e neki megszülnie spontán, de nagy szívás, ha a tágulási szakasz után császározzák meg megint. Most valahogy nem irígylem! Amúgy engem baszogatott, hogy mi lesz velem, ha elmegy a magzatvíz, hát az, ami most vele! :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Szilvi,az a baj, hogy az itthoni tornával én is úgy voltam, hogy:majd....... :roll: Aztán meg soha nem lett belőle semmi. Így meg ha már ott vagyok,akkor meg is csinálom. Indulástól hazaérkezésig kb.2 óra az egész. Mondjuk a középső 1 óra elég durva! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Orsi, biztos fog örülni a karácsonyfának Bence! 20 hónaposan már szerintem simán tudja, hogy mi az, vagy legalábbis fog neki tetszeni. Valamelyik délután Lili is csak úgy bámulta a karácsonyi fényeket. csak úgy mondta, hogy :ÓÓÓÓ :D :D :D

Meghozták a karácsonyfánkat. :D Az egyik barátunk hozta, nem fért be vele a liftbe, úgyhogy cipelte szegény a nyolcadikra. :oops: :oops: :oops:

KépKép
editmaci
 
 


Még jó, hogy nem Nyíregyen szültem, mert nem tetszenek az ottani szokások! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Na, megvan a legkisebb Berei! :lol: 2950 gramm és nem tudjuk hány centi... persze sógornak nem jutott eszébe, hogy esetleg haza kellene szólni, hogy megvan a gyerek. Anyós hívta, hogy mi van már. Hát már sógornőmet fel is vitték a szobába, így már jó 2 órája meglehet a gyerek. Azért nem angedték be,m ert nem vettek részt szülés előkészítőn. Ez olyan baromság. Egyrészt már második gyerek, ha az elsőnél bent lehetett, akkor a másodiknál sem hiszem, hogy gáz lett volna. Másrészt ahhoz, hogy a kezét fogja, szerintem nem kell tanfolyam. Harmadrészt akkor pofázzanak, ha kijönnek majd faluba felkészítőt tartani, mert nem mindenki tud bemenni adott időben, ha mondjuk van egy kis gyereke és a férje műszakol. De sógor sem olyan, hogy kiverje a balhét, hogy ő akkor is bent akar lenni. Aműgy simán szült, így lehet itthon lesznek viliára.

Érdekesek a Nyíregyi orvosok, én tuti Miskolcon szülöm a másodikat is.

Kép
tokajkincse
 
 


Gratulálok!
Bár nekem kicsit furcsa, hogy nem szóltak legalább a szülőknek.Szerintem Imi meg is őrült volna, ha nem kürtölheti azonnal szét a nagy hírt. Mondjuk nekem ahhoz is alíg volt erőm, hogy a telefont tartsam, de szerintem azért jó, ha tud róla a család. Hadd örüljön mindenki! :D :D :D

KépKép
editmaci
 
 


Érdekesek ők nagyon. Mara tudna nektek mesélni. Mindig neki fakadok ki mailben. Szegény, ő az én lelki szemetesládám!

Amúgy fél csomag karamellás rizs, az mennyi? Ha tudnám, hogy mennyi egy csomag,akkor tudnám mennyi a fele. 250 gramm elnne egy egész? Csak most néztam a chokito receptet és nem tudom....

Kép
tokajkincse
 
 


Gratulálok a legkisebb Bereihez! Sógornőd nagyon ügyes, és tényleg öröm, hogy császár után, ami nem is rég volt, szóval most sikerült spontán szülnie. :wink: Egyetérteni nem tudok én sem a dologgal, de meg lehet érteni, ha adott esetben nem engedik be a kispapákat, csak ha elvégezték a tanfolyamot. :? Pl nem mindenki rugalmas, és tettrekész, van egy csomó tehetetlen, tesze-tosza, hasznavehetetlen ember. Valószínűnek tartom, hogy a szülésznő/orvos férfiemberekkel kapcsolatos elvárásait a tanfolyamon közlik. Vagy ilyesmi. Nálunk sem elvárás, de azért jó volt, hogy előre megnéztünk mindent, tájékozódtunk, kérdezősködtünk, és elsősorban férj tanult.
De mondom, ez változó, mármint az emberek igényei.

Edit, nyomd azt a tornát! Sokat számít. Ügyi vagy! :wink:
vbea
 
 


Sziasztok,

Orsi, gratula! Ebböl is látszik mennyit kell meg okosodnom: én azt hittem, aki már egyszer császárral szült, az nem tud természetes uton többé.

Tegnap befulladtam. :oops: Egy születésnapra mentünk, és olyan sok ember volt kis helyen. Már akkor éreztem, hogy gáz van, de csak itthon mondta fel a tüdöm egy idöre a szolgálatot. Ügyeletet kellett hívni hozzám. Szegény férjem úgy megijedt. Ráadásul a köhögési rohamtól elkezdtem hányni, ugyhogy az ágytól a hajamig minden olyan lett. Vödör volt az ágy mellett, de már nem volt eröm odahajolni.
Ma reggelt a kórházban töltöttük. A doki megkérdezte tölem, hogy miért nem használtam a spayt? Mondtam neki, hogy talán azért, mert 5 hónapos terhes vagyok. :evil:
Kaptam egy gyógyszert, amit a terhesség alatt lehet szedni. Remélem használ. Bár eddig semmi nem használ.

Valószínü, hogy megpróbálkozunk az acupuncturával. Hátha az segít. Most az keresem az interneten.

Ja, és természetesen igy most már fontolgatjuk, hogy érdemes e neki vágni pénteken az útnak. Bár én annyira szeretnééééééém.......

Kép
gabcsi76
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?