Új privát üzeneted érkezett!

Sziszike, Hiúzka, nagyon drukkolok Nektek!!!:-)))
Sziszikém, Persela is kérdezte, mi újság van Veled, vár Téged és Hiúzkát a kórterembe, még mindig csak itt van szabad ágy:-)
És tényleg ne izgulj a jelek hiánya miatt! Nekem semmi jel nem volt, hogy irigyeltem a jóslófájásos momcikat, nekem meg a nagy csend és nyugalom! Somi 39+4 napra született, délelőtt még semmi, délután se, este kilenckor érezgettem valamit, reggelre megszületett! :-)))

Adri, kedd okézsoké, nem tudtam visszaírni, épp 1 barátnőm várom, és kicsit rendbedobtam a lakást:-)))

Egy kis hír Perseláról: a kiscsajszi szuperügyesen eszik, Persela pedig épp palacsintázik, ezt kívánta tegnap szülés után:-)))

Pusszantááás!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Persela !!! GRATULÁLUNK A KIS LÉNÁHOZ AZ EGÉSZ CSALÁDNAK , igazán gyönyörű neve lett !!!! :lol: :lol: :lol:

Úgy látom mostanában szép nagyok ezek a csajszik Léna is 57 cm. ! (Bianka és Diána is !!) :lol:

Én is a 3-ban voltam az 1-es ágyon !! :lol: Jól éreztem magam ott aranyosak voltak a szobatársaim is.
Remélem neked is szerencsét hoz !!!!

Várjuk majd a beszámolót !

Nikike ! Köszi, rájöttünk!! Képzeld azt a pöcököt ha átnyomom akkor walki-talki !!!

sziszike ! Hogy sikerült Annával bemenni ??? Most már csak itt lesz az időtök, kitartást !!! :lol:

Tündi ! Nem kaptunk beszámolót !!! :D

Nálunk apa fog bevásárolni karácsonyra ajándékokat ma és holnap , hát .....! ??

Ti ,hogy oldottátok meg ?? Nem tudom el merjek indulni Diával ebbe a tömegbe ???

Volt valaki mostanában bevásárló központokban babával ???Túlélhető ???

Adri !! A kávéhoz !!! Engem sajna nem ébreszt fel ! :?


Puszi mindenkinek !!!

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Kati, sajnos én muszáj voltam beszaladni az Árkádba Somival múlt héten, nem egy leányálom, de túléltük:-)) Somit egyébként nem izgatta a zsibongás, békésen gyűrögette a zsiráfja lábait! Inkább attól féltettem, nehogy elkapjon valami bacit a sok embertől!:/

Én most azon agyalok, hogy postára kéne mennem, brrr, talán holnap nyitásra odamegyek!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 

 
 

Pelle !

Babakocsival közlekedel ilyenkor ??? Betudsz vele menni mindenhova ???

Kedves babakocsival közlekedő anyukák!! Tőletek is kérdezem , mik a tapasztalatok ???

Pusz

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Perselának és Lénának (tényleg gyönyörű név!!!) szerintem csodás karácsonyuk lesz együtt :) !

Sziszike: megy a drukk, hátha mégis úgy dönt Zsebid, megszán, hogy hazaérjetek Karácsonyra :)

Hiuzka: Neked is megy a drukk ám!

Frusi: ezúton is köszi a hozzáférést a képtárhoz!
Lányok: annyira aranyosak ezek a babócák, ti meg csinosak vagytok, úgyhogy elkezdtem irigykedni :) Remélem nem is olyan sokára mi is csatlakozhatunk hozzátok Livivel.

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztok!

Isten éltesse ezen a világon a kis Lénát! Gratulálunk.

Emese, Sziszike HAJRÁ!!!

Én kicsit ki vagyok bukva. Erik popsija tegnap óta megint iszonyatos állapotban van. Én alapból Bepanthent és Neogranormont használok, de ezek szerint semmit sem ér. Szegénykének biztosan nagyon fáj, mert tegnap délután 4 óta kis megszakításokkal nyüszög, sír, alig alszik. Ma itt járt anyukám és együtt kúrálgattuk. Folyamatosan pelenka nélkül volt, gyakran kamilláztuk, hintőporoztuk, hajszárítóztuk, ez utóbbi szerintem nagyon tetszett neki. Én egy sikerorientált embernek tartom magam, amit eltervezek rendszerint meg is valósítom, de ezek olyan dolgok, amiket sajnos befolyásolni nem tudok... szörnyű ez a tehetetlenség.

Kicsit csalódtam, azt hittem könnyebb lesz a kezdet. Először a szopival, majd a mellemmel bajlódtunk (ezen a téren sem minden ok) és amikor azt hinnéd, hogy kezdesz egyenesbe jönni rögvest valami újabb probléma lép fel.

Szegény első babát várók, remélem nem keserítettelek el Titeket, valószínű, hogy most csak kicsit összejöttek nálunk a dolgok. Biztosan mindenki hasonló problémákkal küzd, csak én most ezt túlságosan mellre szívtam.

Bocsi a kifakadásért.
Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Sziszike! Persela kérdezi, mikor mész holnap ctg-re?

Kati, nekem nagyon rosszak a tapasztalataim babakocsis közlekedéssel, egyrészt az útpadkák, hogy miért nem érzékeny arra a városvezetőség, hogy minden járdánál, legalább már a felújításoknál megcsinálják, miért nincs lift a metróaluljárókban, amikor milliárdos felújításokat végeznek, és tele van tirpákkal a város, akik úgy elmennek a lépcsőn balanszírozó babakocsis anyukák mellett, mint a sicc:((

Most már oda is mondogatok néha, megelégeltem. A minap elromlott a Sugárban a dugilift, megkértem szépen a biztiőrt, aki a korlátot támasztotta, hogy legyen kedves segítsen a mozgólépcsőn lefelé kitartani a babakocsit, erre unott hanggal megjegyezte, hogy ez nem az ő kötelessége!!!!!!!! Peeersze, és ha baleset történik, ki a felelős segítségnyújtás elmulasztásáért, pláne, hogy direkt ezért van ő ott a kollégáival, vagyon- és személyvédelem, de úgy látszi, utóbbi kissé feledésbe merült!

Nekem a legtöbbször kedves öregnénik és fiatal anyukák szeretnének segíteni...

Pusszantás, megyek mézeskalácsozok épp!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziszike, most jött sms Perselától: ha éjjel szülsz, keltsd fel mindenképp, amikor beköltözöl a szobába!:-))) A 3/4-es ágyon vár!:-))) Drukk!!!!!!!

HIÚZKA, jelentkezz, nagy a csend, csak nem elindult....?

Gabi, az én tapasztalatom szerint a legtutibb pirosságmulasztó a Sudocream, Sominál ez vált be. Én is elsőgyerekes mami vagyok, átérzem, miről írsz, nem vagy egyedül ezekkel aproblémákkal, én is hittem azt párszor, hogy csak én vagyok béna, holott dehogyis, és meglátod, minden szépen megoldódik és el is fogod felejteni ezeket a dolgokat:-))))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Babakocsis témához: (én elég sokat közlekedtem már babakocsival, mert mindig "elcsórom" az unokaöcsémet... )
Nekem is az a tapasztalatom, hogy akinek eszébe jut, hogy segítsen, az 1.) másik fiatal nő, 2.) idős néni vagy bácsi (bőven hatvan fölött). Én egyébként mindig megkérek valakit hogy segítsen, és akkor onnantól általában nagyon segítőkészek az emberek - csak maguktól nem jut eszükbe. Mondjuk ez Nekem elsőre nagyon megdöbbentő volt, – hogy nem maguktól jut eszükbe, – mert pl. az én párom mindig figyel ilyenekre...Bár nyilván Nekem van szerencsém :wink: Valahogy a férfiak 99%-a teljesen érzéketlen erre a témára (ugyanaz, mint hogy amióta babát várok, összesen 1x történt meg, hogy egy fiatalabb srác adta át a helyét a tömött metrón, egyébként mindig nők... biztos ők érzik át, milyen egy ekkora dinnyét cipelni :) )

Más: jövő héten mi is kezdjük az NST-re járást...

KépKép
Kép
elsijud
 
 


Sziasztok!

Ááá, még semmi nálam! Minden nyugis. Kiváncsi leszek, mikor tör rám és hogyan... Ha elfolyik a magzatviz éjjel, akkor szerintetek a matracunkat dobhatjuk ki?:-))) Most komolyan... Gondoltam, hogy kéne tenni a lepedö alá vmi gumilepedöt, de még nem csináltam semmit.
Lányok, nektek nem ropogott a hátatok, gerincetek igy a vége felé a sulytol? Nekem ha sokáig egyhelyben fekszem mondjuk, és utána fel akarok kelni, akkor mindig olyanokat roppan, nagyon rossz érzés!
Pénteken megyek legközelebb CTG-re, meg UH-n is megvizsgál akkor a doki.
Pelle, megnéztem a receptes forumot amit irtál, jok nagyon!
Jo hallani, hogy Persela ilyen jol van és hogy vár minket Sziszikével. A 3-as szoba hány ágyas? Durva, hogy ilyen teltház van.
Sziszike, még nem is hallottam olyat, hogy nem lehetne meginditani a szülést, mert az ember nem áll készen rá. Föleg hogy már +5 napnál tartasz...
Végre megnéztem a Nikinél készült képeket, aranyosak a csoportképek! 8 anyuka+8 bébi, 4 lány és 4 fiu:-))) Mindenki tök jol néz ki! Elfogytak a kaják?
Gabi, kitartás, biztos már csak könnyebb lesz!!! Biztos a hideg és száraz levegö is rosszat tesz szegény Erik popsijának!
Párologtassatok, talán segit vmit!
Puszi, Emese

Kép
hiuzka
 
 


sziasztok!

Gabi! Csak nyugi, meg ennel cifrabbak is jonni fognak!:) En nem sikerorientalt vagyok/voltam, csak egyszeruen biztam magamban, de meg igy is volt pirossegg, trutyisorru nempiskota megfazas 2x, csakugy legbolkapottan jovo majdnemlaz-majdnemugyelet-aztansemmi, stb....


Emese: nana hogy elfogytak a kajak. Kati a hugom innen csokoltat, mert o ette meg a tesztasali maradekat!:) Jud: apa a muffint!:) Frusi, en meg az almasretest, bar nekem nem kellett volna!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


sziasztok!

Gabi! Csak nyugi, meg ennel cifrabbak is jonni fognak!:) En nem sikerorientalt vagyok/voltam, csak egyszeruen biztam magamban, de meg igy is volt pirossegg, trutyisorru nempiskota megfazas 2x, csakugy legbolkapottan jovo majdnemlaz-majdnemugyelet-aztansemmi, stb....


Emese: nana hogy elfogytak a kajak. Kati a hugom innen csokoltat, mert o ette meg a tesztasali maradekat!:) Jud: apa a muffint!:) Frusi, en meg az almasretest, bar nekem nem kellett volna!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hiúzka!:-) Én is ezen agyaltam 3 hónapja:-) Végül tök elfelejtettem gumilepedőt tenni, de nem is volt gond, mert úgy történt, hogy hajnal egykor hányingerre ébredtem, kimentem vécére, szöszmötöltem, megyek a konyhába, és csak nézem, basszus, hogy még mindig pisilek vagy mi van:-))) Nekem lassan csurgott a lábam szárán lefelé, aszondják, akkor van ez a típus, ha felül reped meg a magzatburok, ha alul, akkor van a huss víz:-))) A kocsiba már vittünk magam alá egy törülközőt:-) Én 39+4 napon szültem!

A 3-as kórterem négyágyas, elég tágas, babamama szoba. Sajnos, fürdőszobája nincs, ezért ki kell járni. Ha idekerülsz, találsz majd egy kulcsot az asztalon, ez a csapóajtó-szobanövény előtti fürdőszoba kulcsa, inkább idejárj, ez kultúrált legalább, mint a közös nagy fürdőhelyiség, ami elég lepattant:-)))

Sziszikém, remélem, akció van:-)))))))))))))))))))

puszi

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Sziasztok!

Pelle:ma 9:45re megyek.
Az 5ös szobában nem volt hely, hogy a 3ast választotta???
Én nagyon az 5ösre pályázom, mivel ott bent van a fürdő, wc is.

Ami közös fürdő a folyosón, vmi iszonyat büdi és gusztustalan, tegnap takarították, de nem hiszem, hogy ezen segített vmit.

A fizetősök meg állandóan telítettek, legalábbis a 7es.:)

Még mindig semmi, ami miatt szomorú voltam, hogy azt mondta a doki a méhsz. hátul van még..aztán filóztam-mikor már megindult Annával a szülés, akkor is még ilyeneket mondott-szóval nem sokat jelent, majd lejebb megy! Ha jönnek a fájások, akkor bizti!

Már sokszor van rövidebb ideig fájáskám, de nem komoly...csak szokatlan..biztos ezt nevezik jóslónak, de nekem ne jósolgasson jöjjön az a baba!

Kiszámolta szerdáig meg kelene születnie ahhoz, hogy karit otthon tölthessem már.

Ha megyek CTG-re megint meglesem az édi kis babákat, hátha kedvet kap a fiam és kibújik.

Perselanak: nagy gratuláció, szívessen lennék már mellette.:)

Írok doki után: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Hiúzka, szerintem az is elég, ha egy nagyobb törülközőt teszel magad alá, ha mindenképp biztosra szeretnél menni! :lol: Aztán ha elfolyik a magzatvíz, akkor már úgyis kipattansz az ágyból. :lol: :lol:

Gabi, ne kudarcként éld meg ezeket a kezdeti nehézségeket, tényleg hidd el, mindenkinél vannak ilyen vagy hasonló bénázások, vagy ahogy Nikike írta, tán még cifrábbak is!! :lol: :lol: Hidd el, nagyon ügyes anyukája vagy Eriknek. :wink: :lol: :lol:

Nálunk pl. a családban nem volt kisbaba, Lillus előtt én is gyakorlatilag csak filmen láttam gyereket, azt se tudtam, mi hol merre hány méter... :lol: Szóval nem szégyen ez. :lol: :lol:

Kép
frusi
 
 


Gabi: bár még várni akartam a sztorival, de akkor most megírom az eddigi eseményeket, amik nálunk manapság folynak, h lásd, a baba piros popsija még nem hab a tortán :?
Próbáltad a neogranormon canesten keveréket is? Meg van vmi spray ilyen durvább esetekre, gyógyszertárban ajánlotta a nő, csak nem emlékszem a nevére.

Kb. 2,5 hete kezdődött, Kamilla kezdett kevesebbet enni napközben, éjjel többször kelt, erre panaszkodtam is. Néha nagyon keveset evett, néha többet, hát gondoltam átmenet. Néha egy mellből csak (pedig ált. nálunk még a 2.mellből is fogyott kevés), néha behisztizett, mindegy, hát átmenet. Méregettem én néha, de úgy véltem, most ennyire van szüksége. És néhány napja esett le, h mivel akkor keveset evett, én meg nem fejtem a maradékot, mostanra jól lecsökkent a tejem mennyisége, olyannyira, h kiszívja mindkettőt, és szemmel láthatóan enne még. Na a nagy megdöbbenés, szegény Kami enne végre normálisan, csak nincs mit :shock:

Próbáltam 2 óránkénti etetéssel, de akkor meg egyszerre még kevesebbet evett és nem éreztem, h több tej lenne. Össze- vissza ébredt éjjel, éhes is volt, hisz nappal nyilván keveset evett. Aztán most az a menetrend, h ha kiszopizik mindent, a lefagyasztottból pótolgatom, vagy amit napközben fejek. Mer hogy nagy okosan most jutottam el oda, hogy igenis fejjek, mert lassan gáz van. :(

És nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, áldásos tevékenységem eredménye, h növekszik a tej mennyiség, Kami kiegyensúlyozottabb, nem olyan kis nyüszögős, mint az elmúlt napokban, és a csoda, 2,5 kóma után nem kelt fel éjjel többször, hanem csak egyszer, a cumi betételre visszaaludt, és csak 5 után éhezett meg :) Én meg kialudtam végre magam (ehhez kellett a férjem, ő aludt Kami szobájában hajnalig, és próbálkozozz - sikeresen- a cumibetétellel) :lol:

Persze az is lehet, h most volt egy szerencsés napunk, de a tanulság, h nem vettem észre, h a kevés evéssel a mellem is beállt a kevesebb termelésre, nem vettem észre, h Kami azért ébred annyit és nyűgösebb, mert keveset eszik és szintén későn eszméltem, h már enne, hisz kiüríti mindkét forrást, de most meg már kevés a tej. Ennyit arról, h ösztönösen megérzem, mi van :shock: De most bizakodó vagyok :)

A babakocsihoz: már elég sok boltba be lehet férni vele, csak odáig el is kell jutni :) Én mindig megkérek férfiakat, h segítsenek. És segítenek is. Csak nőkkel találkoztam, akik maguktól megkérdezték, segítsenek-e. A másik véglet, h simán be tudnék menni az ajtón, de vki lelkesen elkezdi rángatni a babakocsit, h majd ő segít, és ezzel csak nehezíti a bejutásom :lol:

És egy kérdés: ti párologtattok, párásítotok? Mert nálunk még mindig csak fűtéshez kell fűteni (kicsit jó a szigetelés?! :lol: ), de ettől függetlenül lehet h jobban aludna tőle Kami?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Na, lehet, h a sok alvástól, de félregépelek:

2.5 hét kóma
csak a fürdetéshez kell fűteni

:lol: :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Sziszike: óóó,de kíváncsi vagyok már :oops: ...mindjárt 3gyerekes anyuka leszel :wink: :lol:

Nagyon-nagyon mérges vagyok :twisted: szenteste el kell viselnem az unokahúgom /nagyon nem tartozik a kedvencem közé/ jelenlétét. Most hívott fel, hogy átjönne, hát erre mit lehet mondaniiiii. Ja és még itt is alukálna, mert nincs BKV. közlekedés....az nem igen zavarja hogy nincs szabad ágy...aszonta majd alszik a Dorinával... :cry:különben 20perc sétára lakik... a szüleim is itt lesznek nálunk /apu sem egyszerű eset / pont ezen a szép estén miért kell elviselnem valakit, akit utálok.. :?: Bocsánat a kitörésért.. csak a tehetetlenség kikívánkozott :cry: :?

Írok + később, de most nem megy...

Ma +dr Lukihoz is hivatalos vagyok :lol: 6hetes , kontroll :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

Voltam CTG-n, dokim nem volt bent, mert egész tegnap ő ügyelt, így csak holnap talizok vele.

Viszont találkoztam Perselaval, aki elmesélte 2kor kezdődtek a fájásai, amik rendszeresek voltak, így bementek..aztán sok idő telt végül kapott zselét, s onnantól 3,5óra alatt meg lett a babó. Kicsit vágták, de ahoz képest jól ül.:)

Nem írok le mindent, mert hamarosan jön és ő mesél-már alig várom!

Pénteken reggel mehetnek haza a kicsi lánnyal, aki nagyon helyes!!


Képzeljétek a kórházban hányásos-hasmenés van, így senki nem látogathatja a babákat, persela, úgy döntött senki akkor be se menjen hozzá, de azért ez mégis csak gonoszság!
Lehet ezt érezte meg a manóm! Megjön, de nem üdvözölhetik, s a szobák dugig vannak, 1hely van a 3asban még..amúgy pénteken mennek többen haza. Este viszont front.:)

Drukkoljatok, mert már készen vagyok a fogadására!
Most megyek altatni a lányomat, mert nagyon elfáradt a mai napban, aztán fél3fele megyek Zsolti ovijában lesz karácsonyozás!

Zsolti naponta vágja a szaloncukrait és számolja a napokat kariig, de jó lenne nem csalódást okozni neki, ilyet még sosem tettem!

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Először is nagy gratula a kis Lénához! :D :D :D

Sziszike: fel a fejjel, már most csodállak, mert én már hisztiznék, hogy lehet hogy ugrik a karácsony! De az is lehet hogy ha a picivel jól vagytok, elengednek haza, lévén, hogy tapasztalt anyuka vagy! :shock:

Igérem majd küldöm a képeket, de most hazaköltöztem, és a képek a szüleim gépén vannak.
A lakás elkészült szép lett, csak én kaptam sirógörcsöt, mert semmit nem takartak le, a kanapét tisztithatom ki, amúgy félcentis gipszpor állt mindenütt.(nyitott tér van, nappalin pedig nincs ajtó) Csak 3 órámba telett, hogy a konyhában elmosogassam az edényeket a portól. :?
Férjuram külfödön, igy egyedül én kell hogy csináljak mindent, nyakamon a keresztelő, a karácsony, ajándék sehol, de még a hűtő is annyira üres, hogy tegnap kaját kellett rendelnem. :oops: :oops: Na ha a kisúr felébred irány az Auchan. Kipanaszkodtam magam. :lol:

Az az idegesítő, hogy a karácsony a szeretetről, békéről szólna, de erre esélyem sincs gondolni, a bevásárlás-porszivózás-gyerek között. :? És ez nagyon zavar, mert lelkileg ha nem töltödöm fel, akkor csak nyüg az ünnep. :roll: :roll: :roll: Szegény kismanóra is alig jutott idő, tegnap már sirtam, hogy szinte csak anyuval van amig én állandóan rohangászom, igy úgy döntöttem hazajövök inkább, és leszünk kettesben + a macska. És hihetetlen, de annyi örömöt adott a fiam, hogy sokkal jobban vagyok.!!!! :P Klassz dolog ez az anyaság, igazi endorfinbombaként tud hatni. :P :P :P

Amúgy mi Bazsival sokat megyünk vásárolni, ő szivesen nézegeti a diszeket, égőket, szineket, és legnagyobb meglepetésemere az árkádban nemcsak pelenkázó volt, hanem etető helyiség is! :shock:

Amúgy az emberek általában segítőkészek, hanem, én szólok, hogy segítsenek. Bár most beszóltak páran a hétvégén, hogy minek hozok gyereket magammal, így is nagy a tömeg, én meg visszaszóltam, hogy fizeti a bébiszittert?!Azért a legtöbben mégiscsak azt nézik milyen aranyos, milyen jól elvan, de a negatívra valahogy jobban odaáll az ember füle.
:evil:

na megyek vissza takaritani amig alszik őkeleme. :wink:

Méri

KépKép
lmarie
 
 


Adri, miben nyilvánul meg Kaminál, hogy "láthatóan enne még?"

Én is gondolkodtam, hogy hátha az én tejem kevés, és azért nem hízik Lillácska, de én továbbra is úgy gondolom, hogy ehetne ő, ha akarna... :?

Kép
frusi
 
 


Sziasztok Lányok!

Adri, sajnalom, ami tortent, de akkor az osztonod vegulis megiscsak segitett, mert csak kitalatad, mi lehet a baj!

Sziszike! Nagyon izgulok mar Ertetek is!

Tundi, en total aterzem a szenteste mizeriadat. Bovebben majd szemelyesen!
Egyebkent ennyire ki-beba-........t, elkef......lt otvar napom mar reg volt. Total depi, minden osszejott. De hala a ferjemnek, most is kicsit feldobott. Annyira szeretem, hogy neha olyan realis, es beszelgetessel minden gatat fel tud bennem oldani, aztan mar csak magamban kell helyretennem a dolgokat!
Gyerekkel minden ok, egy tunder!:)

Jud: egyebkent lesz repteri szilveszteri buli! Mi tuti megyunk Zsombesszal, ha csak rovid idore is!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a bíztató, lelkesítő szavakat. Erik popója sokkal szebb, egy kis tündér, akit imádok.

Adri: annyira sajnálom ami veletek történt, nehéz időszak lehet mögötted. Méregeted Kamit? Mennyit eszik most egy nap?

Sziszike: ez a kis babóca jól megvárakoztat


Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Jaj lányok, ne legyetek lehangoltak, hát jönnek az ünnepek, és a férjek egész nap otthon lehetnek :lol:

Pelle, még egyszer köszi.

Frusi, inkább megírom priviben, h ne kelljen a többieknek azt olvasgatniuk, h így a mellem, úgy a mellem.. :shock: :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Gabi: szerintem sok konzekvenciát nem fogsz tudni levonni, h mennyit eszik most és azelőtt Kami, mert tudod, ahány gyerek, annyi szokás, stb., de tegyünk egy próbát, ha a többiek is benne vannak. Én leírom a paramétereket, és ha a többiek is beszállnak, látható lesz, mekkora különbségek vannak:

Kami 3 hónapos, csak anyatejen él, 5400 g körül lehet. Napi 6-szor kajál mostanság, ebből egy éjjel, amikor biztos kevesebbet eszik. Átlag 110-120 ml most a nappali kajaadagja, reggel 140 is, de du. csak 110. Néha 80-90-nel is elvan 3 órát :?

És nekem hiába mondja bárki, h minek méregetni, én tudni akarom, h mennyit evett, mert úgy vettem észre, h ha 100 fölött, akkor kiegyensúlyozottabb, mosolygósabb. A könyvek szerint azt hiszem, többet kellene ennie, de már rég nem ezt veszem alapul, mert 3 héttel ezelőttig meghízta a nagykönyv szerinti heti limiteket, pedig soha nem evett annyit, amit egy adag vagy napi adagra írtak.

Többiek?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Megnéztem a képeket,hát minden baba nagyon tündér,és az anyukák is nagyon csinosak!

Olvasom,hogy mindenki depis,hát nálunk sem tombol a jókedv,ugyanis a párom totál beteg lett,így imádkozhatok,hogy a gyereke ne kapják el,szép kis karácsony lenne.

Én egyáltalán nem mértem soha,hogy menyit eszik Vencó,szerintem meg lehet azt érezni,hogy ha nem elég neki,nekem mindig is egy ciciből jól lakott,néha evett kettőből,a mai napig van olyan,hogy két óránként eszik,és nincs rossz súlyban,kb 8 kiló lehet,mostanában nem mértük.
Lassan el kéne kezdeni a hozzátáplálást is,de nem nagyon van kedvem,a cicizés kényelmesebb.

Sziszike:nagyon eltűntél,csak nem?

Na jó éjt !

Niki
Vendég
 


[quote="adri29"]
írta:
adri29
Frusi, inkább megírom priviben, h ne kelljen a többieknek azt olvasgatniuk, h így a mellem, úgy a mellem.. :shock: :lol:


Adri: De, igen is szeretnénk olvasgatni :wink: :wink: bárcsak lenne valami okos ötletem is.. :roll: nálunk Bia most 6x eszik olyan 9-10között este és reggel 5-6körül ébred reggel. Én méricskélem őt, és most eszik 90-130, de a legtöbbször stabil 100-ak csúsznak le.4300g született :arrow: 4100g jöttünk haza és most 6 hetesen volt 5020g. Eleinte csak a kötelező min.10dkg-ot hízott, most 20dkg fölött van a heti hízás. A védőnő szerint jó. Nekem a nagyok, nagyobb ütembe gyarapodtak tiszta frászba voltam h most akkor Ő miért nem? :x Meg a múlt héten volt h néha 20perc helyett 45percet is csócsált akkor már kínomba két ciciből kapott. Most rendbe vagyunk, lekopogom…. :roll:nem tudom mi a tanulság csak leírtam :oops:

Sziszike: dddrrrruuukkk :wink:
Emese: neked is :lol:
Niki: Köszi :wink:

Megvolt a "luk" :lol: vizit, minden oké, ugyan icipicit véreztem utánna Rákszűrést is csinált és felírta a fogigátlót /Cerazette/ valaki szedi? milyen?

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


még az időt mindig nem jól mutatja :cry: még nincs 0.12 "csak" 23.12.... :wink:
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

Hú de sokat írtatok...

Méry át tudom érezni. Én is megkértem anyukámat, hogy segítsen be, így tegnap egész nap rohangáltam, hogy a karácsonyi vendéglátáshoz minden meglegyen. + még térköveztek, bútort építettek be. De szerintem még így is egyszerűbb volt, mint neked...
Nálunk együtt karácsonyozik a család, az én szülei és a férjem szülei, meg a nagymamám. Szerencsére mindenki mindenkivel jól kijön, ami nagy könnyebség és öröm.

Nikike, mi még nem beszéltük meg, hogy kimegyünk-e, de ha igen megírom és próbáljuk úgy igazítani, hogy összefussunk.

Gabi, örülök hogy Erik popója rendbejött, és túl vagy a megpróbáltatásokon.

Mi a kezdetektől fogva párologtatunk egész éjjel, mert az ismerőseint tapasztalata szerint sokkal jobban alszik tőle a gyerkőc. Hozzátaszem, hogy nálunk elég száraz a levegő, ezt párologtatás nélkül reggelre én is megérzem.

Adri, örülök, hogy úgy néz ki túl vagy a nehezén.

Na megyek alszom egyet mielőtt újra felébred.

Puszi.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Párologtatás: nagyon jó dolognak tartom, mi főleg télen szoktuk használni, náthára,kruppra..vagy csak , mart száraz a levegő-tökéletes.

Jobban is alszanak a kicsik és az orrukra sem panaszkodnak, hogy beleszáradt valami.
Mi UH-os hidegpárrásítót vettünk, Hauser-macisat. Mediaban 10 000 körül van, de nagyon nagy segítség-megéri!

Amúgy nagyon jól vagyunk, már arra is gondoltam, hogy babóca csak karácsony után jelentkezik! Persze ez se gond, csak jó lenne néha tudni..mert mindennap készülök rá!

Ma megyek CTG, majd dokihoz, utánna még írok vmikor.

puszi: Sziszie.

Kép
sziszike1000
 
 


Hellobello, hátha hoz a mai nap bébit a fórumra:-)))

Adri, nagyon szívesen:-)))

Kicsit el vagyok kenődve, mert voltunk Somival 6 hetes korában szemészeten, hogy nem könnyezik egyáltalán, akárhogy sír, dokinéni azt mondta, hogy minden oké, csak be kell járatódni, olyanok a kicsik, mint az új autók, ne aggódjak, nem kell felszúrni semmit. Mondta, hogy csak abban az egy esetben jöjjek vissza, ha azt látom, hogy a külső szemzugból (tehát fül felöli) folyik könny lefelé, fülfelé egy csíkban. Na tegnap főzés után ránézek Somómra, ott fekszik a kis drága, és a jobb szeméből pont egy ilyen folyik, hát én rögtön elkezdtem bőgni. Ha mégis fel kell szúrni a könnycsatornát, muszáj vagyok a férjemet megkérni, hogy jöjjön el velünk, mert én már most annyira sajnálom, látjátok, egy msp alatt elsírom magam, ne ezt lássa a kicsi, még megijed:(

Nikikém, Neked van ezzel tapasztalatod? Többiek?

...du. felhívom a gyerekorvost beutalóért, tegnap szabin volt:(

Persela jól van, a kicsi egy szopibubus hála Istennek, eszik rendesen, tejci is van, már mennének haza:-))) /


Pusszantás!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


Pelle, nálunk is mindíg ott folyik ki a könny, amellett, hogy ha sír az összes szempillája olyan édesen összetapad. :)

És szerintem hat hetesen még Barnabás sem sírt könnyekkel, csak "szárazon". Aztán egyszercsak - már nem emlékszem mikortól - megjelentek a könnyek is.

Ez nem attól van, mert ha fekszik ott tud kifolyni? Vagy ez tök hülyeség?

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!
Huu, de sokat irtatok megint! Naa, most en jovok! :lol:

Persela! Oriasi gratula a kis Lenahoz! :D Majd varjuk a beszamolot!

Sziszike! Emese! Drukkolok! :D

Az ejszakai alvasrol.
Nalunk az utobbi idoben ez kb. igy alakul: 21:30-22:00 az utolso esti szoptatas, majd 3:00-3:50 ujabb szoptatas, aztan 6:15-6:50-kor, es 9:15-9:35 kor.
Naponta 7 szoptatas jon ki. Ez mar 4 napja igy van, pedig az elozo 1,5 hetben naponta 6, sot neha 5 szoptatas volt, es nappal siman kibirtunk 4 orat szoptatasok kozott.

Parologtatot minden nap hasznalom, mert az okos konyvek ezt tanacsolnak. :?

Kép
katya
 
 


Kati!
En meg soha nem probaltam babakocsival kozlekedni. Ebben az esetben sajnos nem vagyok optimista, nem hiszem hogy mindenki szivesen fog segiteni nekem, kerni pedig nem akarom. :cry: Ugy hogy nekunk csak a Recsei marad, ahova be tudjuk menni gyalog is. Csak ott sajnos nem sok jo uzlet van, inkabb csak CBA-ba es DM-be jarok.

Adri!
Fel a fejjel! Nagyon jo anyuka vagy! Es jok az osztonoid is! En is szomorkodtam nem olyan reg a tej mennyisege miatt, emlekszel? Minden rendben lesz, majd meglatod! :wink:

Kép
katya
 
 


Naa, most meg probalok egy kicsit felviditani titeket :D Nem tetszik nekem a mostani hangulat :?

Szoval ez var rank ha sokaig hagyjuk az apukat egyedul otthon :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
katya
 
 


Végre kátya, már hiányoltalak, gondoltam is, h felhívlak, minden rendben-e, de látom igen.

Én nem tudom hogy folyik Kami könnye, ha sír :? a szempillája kis szálakba tapad, azt tudom, mert ilyenkor olyan hosszúnak tűnnek :lol:

V.Niki, egyetértek, h látszik, mikor evett eleget. Én sem ezért mérem, mert ha kevesebbet is eszik, akkor sem tudok rátukmálni többet. Ezért gondolom, olyankor annyi is elég. Csak látni akarom, h mennyi neki az az elég, mert nagyon furi, de hol 10 percig eszik, hol fél óráig, és ez nincs egyenes arányban az elfogyasztott mennyiséggel. Pl 10 perc alatt megeszik 110-et, máskor meg fél óráig eszeget meg 80-at. Ez attól függ, h milyen lassan jön a tej, vagy?

Ja, és mivel tegnap olyan sokat tudtam aludni egyhuzamban, most Kamilla ébredt 2-kor és 5-kor is és evett is. és már fél 8-kor is evett, és megint visszaaludt 2.5 órát.
Ha éjszaka teát itatok vele, nappal többet fog enni? Vagy ez elavult nézet, és hagyjam, h éjjel annyit keljen fel enni, amennyit ő akar?
Amúgy nekem nincs depis hangulatom, ma megyek céges karácsonyi ebédre :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok Csajszik! :lol:

Adri, köszönöm a privit, válaszolok majd, csak ahhoz nyugodtan le kell ülnöm! :lol: :lol:

Pelle, nézz rá az iwiw-re! :lol:

Sziszikének drukkhegyek!! :wink:

Tündi, nekem is írt fel a dokim Cerazette-et, de végül nem kezdtem el szedni.... :? :roll: most már lehet, ki is húzom nélküle a szopi végéig... annyit hallottam a mellékhatásairól. Mármint semmi extra, csak állítólag állandóan vérezget tőle az ember... ahhoz meg nincs kedvem, így védekezünk inkább máshogy... (na meg amúgy sincs olyan sok energiám, khhmmm... :wink: :wink: )

Kép
frusi
 
 


Sziasztoook!

Én is arra várok, - most ez tök hülyén hanzgik - hogy Somika megint könnyet sírjon és megnézzem, jól folyik-e:-) A változatosság kedvéért ma alig evett valamit, épp írtam Perselának, hogy csinálhatnának egy anonim zöld számot kezdő amatőr mamik paráinak, én tuti gyakori vendég lennék.

Holnap viszünk egy kis mézeskalácsot a gyerekdokinak:-)))


Puszinyuszi

U.i: iwiw: jöttem, láttam, jelöltem:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle
 
 


hello Csajok!


Adri: szopirol velemenyem uagyan az, mint venckonee, szoval sajna nem tudok szamokat produkalni!
parologtatas! nalunk a gyerek seggmoso vize parolog a pelenkazon, egyebkent nem csinalok meleget a szobajaban ejszaka!

Pelle: Zsombesz sem konnyezett sokaig, utana meg a konny egyenlo volt a trutyival, szoval szerintem nem ugyanaz a helyzet. Szabalyosan osszeragadt a kis szemheja. Neha ugy nezett ki, mintha keszulne megvakulni, szoval eleg zora volt. Szerintem Somie meg egyaltalan nem ilyen! Meg azert lassa gyerekszemesz!

Jud: mindenkepp egyeztessunk!

MAr lassan minden kesz van a karacsonnyal kapcsolatban! Anyukam ma itt volt, sokat segitett, mert tudtam takaritani, meg elszaladtam meg vasarolni! Apa kozoseletunkben eloszor megvette a fat, ennek is nagyon orultem! Szoval mostmar kezd kerek lenni a vilag! Ja meg a hajamat is befestettuk, szolizni is voltam, szoval kezdek visszanoulni!:))

csok Mindenkinek!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok Lányok!

Depinek nálunk sincs nyoma (most már). Nagyon jó napom volt, délelőtt beugrott a finnországi rokonságunk, ebéd után pedig felállítottuk és feldíszítettük a fenyőfát. Azért volt nálunk ez a nagy sietség, mert este szolid kis karácsonyi partit rendeztünk a barátainknak. Ez már évek óta hagyomány és mi sem akartunk kimaradni Erik miatt, azért vállaltuk a lebonyolítást inkább. Anyukám szerzett süteményeket, meleg kajára most nem futotta az energiámból, azt inkább porszívózásra, hajfestésre és szőrtelenítésre szántam (ne borotvával, hanem profi módon, alaposan :wink: ).

Erik 5-ször, max. 6-szor eszik egy nap. Ciciből 30-120 közt eszik és cumisüvegből történik utána anyatejes pótlás, összességében egy nap 650-750 közt eszik. 3550 g-mal született, 3500-zal jöttünk haza. Hétfőn volt 4 hetes, akkor éhgyomorra 4100 gramm volt. A pótlással mindig bajban vagyok, mert cumisüvegből bármennyit képes beszipkázni, ezért mostanában 130-ra pótlok ki.

Tündi: a pontos időt Neked kell beállítani a profilodban, GMT+1 órát kell álasztanod

Nikike: a hajfestés terén mintha összebeszéltünk volna

Katya: a kép nagyon találó, teljesen magunkra ismertem.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Kicsit korán fent vagyok, mindjárt hazaér a férjem! :D
Viszont szörnyű éjszakánk volt, Balázs rengetegszer felsirt. Sajnos mindaketten megfáztunk, és szegény most szembesült elöször azzal h milyen ha nem kap levegőt. Hajnali 3kor elővehettem a porszivót, mert a kézi már nem használt. Szegénykém nem sirt, hanem folyamatosan panaszkodott előtte is, utánna is. Akinek már volt nátha, hogyan viselete? Főként a picur?

Mi is párásítunk, szintén a macival, de most nem sima vizet tettem bele, hanem lefőztem kamillateát, és miután kihült leszürtem, és azt tettem bele. De max 1 órát megy a gép ha a pici is ott van, hanem akkor többet is szokott. Szerintem is kell és jó a párásitó. (magunkról tudom)

Viszont mivel nem aludtam volt időm elolvasni azt a könyvet amit ajándéknak vettem. :twisted: :twisted:

Üdv

Méri

KépKép
lmarie
 
 


Pelle azt nem mondta a doki, hogy miért gond, ha oldalt folyik?

Adri, szerintem hogy mennyit eszik és milyen intenzitással az attól függ, hogy mennyire éhes. Legalábbi én ezt tapasztalom. Nálunk is volt, hogy nyammogott fél órát, meg elkapkodta a fejét, alig evett. (70 g) Megelégeltem és betettem a babakocsiba, simán elaludt, vagyis nem volt igazán éhes, pedig előtte úgy tűnt. Lehet, hogy csak szomjas volt. :?

Mérés ügyben szerintem mindenki azt csinálja amitől úgy érzi, hogy nyugodt lesz. Én is méregettem, mert az nyugtatott meg ha tudtam, mennyit evett. Már ritkábban mérem, mert látom, hogy hurkácskákba stabil tartalékot gyűjtött. :)

Mindjárt karácsony! :)
Szeretem az év végét, az összefoglaló műsorokat, a fenyőfát, a szegfűszeges narancs illatát, a fényeket, pedig ilyenkor mindíg egy évvel idősebb leszek.
Régen annyira vártuk a szuperbolát! :) Ti is?
De jó lenne kimenni a Demjén koncertre....
Na megyek nem érzelgősködök tovább.

Még azt elmesélem, hogy a barátnőmnek is megszületett a kislánya. Végig Marcit vártak, így jól meglepődtek, hogy végül Anna bújt ki. :D

Puszi mindenkinek.

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!

Jud: en mar megcsinaltam a fahejas-narancs kombot!:) Ma sutok meg tokot, almat! A sutemenyek meg egyelore nagyanyam feladatai koze tartoznak! Remelem meg sokaig!
A szuperbola a parabola extrakiadasa volt? Jol emlekszem?
En a szilveszteri adasokat szerettem, de most hogy mondom, alig emlekszem rajuk! Basszus olyan reg volt?
MERi nem irigyellek!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Tegnapi CTg-m nem lett jó, mert enm voltak mozgások, már 3.napja, hogy kevesebbet mozog.
Este ezért visszamentem, amikor jóslókat vettek észre, így megvizsgált a drnő..2ujjnyira vagyok nyitva a magzatvízem pedig teljesen tiszta!

A mai CTg-m is szupi lett.
Perselához beszoktam nézni, jól vannak, holnap reggel már mehetnek is haza.:) Azt mesélte Léna nagyon kis falánk. :wink:
Pele ma megy be hozzá vmikor este, majd mesél.

Már beletörődtem, karit bent töltöm, bár, ha rendes a babó megvárja most már a karit..nemis tudom mi lenne a jobb. Igazából inkább bent tölteném, de szeretnék rajta túl lenni, mert alvások se esnek már jól...hiányzik már, hogy megérinthessem..egyre jobban vágyom rá!

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Hello!

Igen, Szuperbola csak szilveszterkor volt, és csak akkor mutattak ciciket. :)

Én Tiramisut tervezek karácsonyra. Már régen csináltam, fel kell elevenítenem, hogy hogyan is kell. A beiglit nálunk is a nagymamám csinálja. Húúúú karácsony, díszzabálás. És ráadásul éhesen mentem bevásárolni, így 2X annyi kaját vettem, mint terveztem. :)

Sajnos nekem a szolárium kimaradt, mert anyagért kellett rohangálnom a mesternek... :( Pedig úgy vágytam már egy kis fény és színpótlásra.

Most már tényleg kíváncsi vagyok mikor jönnek már a babók..

Méry jobbulást!

Judit

Kép
jud77
 
 


Sziasztok!
Én változatlanul nem érzek semmit. Bár ma (mondjuk ezt egyáltalán nem veszem komolyan:-)) jött ez a harmoniakártya a neten, mindennapra irja, hogy mi hatja át az aznapomat, azt irta, hogy "születés"... Kiváncsi vagyok.
Sziszike, totál azt érzem, mint Te, már örülnék, ha jönne a baba, de a Karit még itthon tölteném szivesen. Mindegy, ugysem mi döntjük el!
Még mindig annyian vannak a szülészeten? Azért jobban örülnék, ha nyugi lenne...
Jud77, ha kell, van egy tök jo tiramisu receptem, én is pont azt készülök csinálni vasárnapra, hacsak "valaki" közbe nem szol.
Holnap megyek CTG-re, UH-ra, majd irom, mi volt. Puszi, Emese

Kép
hiuzka
 
 


Szió Emese!

Holnap utánad jövök CTG-n.:)
Majd talizunk végre....

Én már fájásokat érzek..de amíg nem komoly nem megyek sehova.

Holnap bevásárolok CTG után vasárnapra...remélem meg is csinálhatom még.

Holnap írok.

Jó éjt.

Kép
sziszike1000
 
 


Emese, jöhet a recept. Köszönöm szépen!

Judit

Kép
jud77
 
 


Na jo kis szaladgalos napom volt. Delelott doki, aztan a beoltott kisse nathas gyereket otthagytuk a nagymamanak mi meg be a tomegbe vasarolni. Azert meg elaltattam a picurt, meg jo ez az orrcsepp amit a patikaban kevernek, ez hasznal.

A kaja bevasarlas holnap reggelre marad. Annyira elfaradtam esetere, hogy annak urugyen hogy ellenorizni kell 3 napon belul hogy jo e a muszaki cucc, gyorsan kinyitottam a szulok ajandekat, es megmassziroztam vele a talpam. Hmmm isteni
volt! :twisted: :twisted: :twisted:
De orulok mert a keresztelore is megrendeltuk a szendvicseket , az is letudva.ugyhogy latom az alagut veget!!!

Holnap jon a bejgli sutes, ez az en reszortom. (a cukrasz vegzettseg hatranyai, de elonye is van, mert nem reped ki :twisted: ) es almas fahejas tortat is sutok szombaton, az vasarnapra tuti lesz.
Szentestere besegit a csalad, anyu kesziti a halaszlet, anyosom segit a halsutesben, en meg keszitem a hidegtalat meg a desszeretet. :wink:

En is imadom a fahejasnarancs illatot, de most a puncsert vagyok megveszve, estenket egy poharral, hmmmmmmmmmmmmmmm. :P :P :P Mindenki rakattant amiota csinaltam valamelyik nap, szoval esti program a puncs keszites is

na vegre kezd karacsonyi hangulatom lenni.

Sziszike: fajasok???????????????????????????!!!! Huha :shock: :shock:

KépKép
lmarie
 
 


Bszk;;;;;;;i Meri!


Ez nem semmi, en mar osszeomlottam volna!
Nem semmi vagy! En a fat is feldiszitettem tegnap ejjel, mert ha mara meg holnapra maradna minden, ossze/vissza sza....nam magam! Meg szombaton foznom is kell.
de mar nekem is jon a hangulat mar ajandekok is csomagolva, nalam ez nem semmi.

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?