Új privát üzeneted érkezett!

Nikcsi,
Én 2x5-öt adok, és több orvos is rábólintott, hogy adjam nyugodtan, jót tesz. Simán kaja elött pici folyadékban. Utána úgyis iszik még rá. Cebion: 2x10 csepp.
És tudok olyan gyerekről aki nincs 10 kg és kapja, orvos nagyszülőkkel. Tehát odafigyelnek!
myra
 
 


Myra
Örülök, hogy jöttél! Lillának meg egészségére! A pasik meg reménytelenek... :)

Nikcsi
El is neveztem a cirkónkat Ribinek, mert csak egy kis vetkőztetésre vágyott, hiányzott neki a gázszerelő-srác, úgy látszik (2 hónap alatt ez a második)! A múltkor se sikerült kideríteni, mi volt a probléma, de 1 hónapig tünetmentesen működött. Most is csak annyi történt, hogy lekapta a srác a külső borítást, és egyből beindult. Egy fél órán át nézegette, mi a franc baja lehet, de nem sikerült rájönni. Most megy, és áldott meleg van itthon. Ha megint bedöglik, akkor hív egy speckó fég-es cimbit, és szétkapják. (Valszeg a piezónál lehet vmi kontakthibás - vadiúj cirkónál! Elegáns... ) :evil:
cas
 
 


Saci!
nem lehet, hogy nem kap elég levegőt? bár turbó nem a szobából szívja magának a levegőt, de az, hogy "vetkőztetve" működik, ruhástól meg nem, nekem nagy kombiszakértőnek :wink: :lol: gyanús :o

Laga!
láttam anyukád arcán, hogy nem egészen tudja miért kapja, de mivel kezdődött az órájuk, csak annyit mondtam, hogy Te tudod miről van szó :oops:
szilvamag
 
 

 
 

Nikcsi
Amikor mentem a bölcsi előtt, épp akkor kezdtek kijönni a gyerekek, de inkább még csak az ajtóban álltak, így nem láttam Korit.

Végeztek a festők, neki is láttam sikálni, amit maguk után hagytak, egy heti suvickolás lesz. :evil: És a munkájuk sem a legjobb, így mi is le tudtuk festeni.
boglarka
 
 


Szilvi
Elvileg nagyon nem illene a fürdőből szívnia a levegőt, hisz épp azért turbós, hogy ne innen szívja (és az égéstermék se jöhessen vissza még véletlenül se). De ki tudja, tényleg a srác is csak vakarta a fejét, mitől javult meg egyszerre. Meglátjuk. (Remélem nem!) :)

Boglárka
Hát amit más csinál, az sajna tényleg soha nem lesz olyan szép, mint amilyenre szeretted volna, de azért csak szebb lett, mint amilyen volt, még ha nagy rumlival jár is! És legalább végre rászántátok magatokat! :lol: A lényeg, hogy karácsonyra szépek vagytok, és az olyan jóóóóóóó! :)

Megyünk ma csavarogni a városba, és teljesen rágerjedtem a karácsonyi hangulatra! Majd' kicsattanok! :D (Ha pénzköltésről van szó rám mindig lehet számítani... :lol:)
cas
 
 


Hmmc,
mennyivel lógok?

Cas,
Sebi hogy bírja a vásárlási őrületed? Azért nem lehet könnyű egy ilyen picivel vásárolni menni ebbe a tömegbe! Elszánt lehetsz... :D
laga
 
 


Hmmc,
köszi, megkaptam! Délután megyek befizetni.
laga
 
 


Myra
Köszi a megerősítést! :P

Cas
Rendes a szerelő srác, vagy azért jól legombolt titeket? Ez a Ribi tényleg nem semmi, ilyen fiatalon! :?
Irigyellek a pénzköltés miatt. Legalább egyszer úgy mehetnék el (nagybe)vásárolni, hogy amit szeretnék, mi szigorúan csak is azt vehetünk, ami a listán van. Na, de nem rinyázok, mert vannak, akik még ennél is rosszabbul állnak. :roll:

Boglárka
KÁR. Pedig már Laci is nagyon várta a beszámolót! De már olyan szépen el van. :lol: Ma épp úgy érkeztünk, hogy mentek bent a wc-re, bilire a gyerekek, majd öltözködés és jöttek ki. Mi ezt kettesben kint megvártuk Korival, majd jött Kori kedvenc dadusa, és elköszöntünk egymástól. Semmi sírás, rohanás a dadussal motorért! (Nagyon rövid ideig leselkedtem – észre vette a dadus – sorra hozta ki a motorokat (cross), de Kori nem ült fel egyikre sem, aztán végre jött a kedvenc sima motor is, és aztán felült rá, én pedig rohantam, mert randiztam Szilvivel.)
A más munkáját tényleg könnyebb kritizálni. Az idő pénz, de amit lehetett mi csináltunk – pont ezért!

Szilviéknek nem működik a szerverük, szóval most nem tud virtuálisan köztünk lenni. Jaj indulnom kell Koriért!
nikcsi
 
 


Laga
Remélem fini. De annyira ne rohanj befizetni.

Nikcsi
Én elindulok vásárolni a két kicsivel is, csak sajnos nem tudok sok mindent megvenni, mert Sára ül elől a bevásárlókocsiban, benne pedig Flóra a hurciban.
Nem mindig kell sok pénz, hogy egy karácsonyi vásárban jól érezd magad.

Saci
A kürtöskalácsot ki ne hagyd. Én már ettem két karácsonyi vásárban az idén, de még fogok egy párszor.
A turbós cirkók akkor is kikapcsolnak, ha egy pici szénmoxod visszajön a kéményből. A kéménnyel minden ok? Erre nem gondoltatok??
Mi vettünk a gyerekek miatt szénmonoxid jelzőt, pedig a mi kazánunk csak 1 évvel idősebb a tiétektől.
hmmc
 
 


Laga
Szigorúan de. 10-12 között mentünk shoppingolni ma, így még nem volt tömeg. Sebit érdekli a sok színes dísz, a fények, de leginkább azok a beülös-autók-motorok-helikopterek-vonatok-elefántok, amiket itt-ott elszórnak. Sose indítjuk be, de így is boldogan nyomkodja a gombokat. (Ja, és itthon az apja ma meg holnap, úgy már könnyű!!!)
A nagy lelkesedés sajna le is lohadt, mert ugyanazt a bóvlit árulják mindenhol, amit az elmúlt években mindig... :( Azért 1-2 ajándékon túlestünk, de bőven van még mit beszerezni! :) Holnap de. is futunk egy kört, még nemtom merre...

Nikcsi
Már másodszor jött "garanciában", a múltkor semmit nem fogadott el, tegnap Zs. nagy nehezen rábeszélte egy tábla csokira. Rendes gyerek, és nagyon restelli, hogy ilyen bajok vannak, pláne hogy nem tud rájönni, mitől.
Pénzköltés: voltál velem vásárolni, láthattad, hogy csak a legszükségesebbeket vesszük, és abból is mindig a legolcsóbbat. Az a "baj", hogy amikor másoknak veszek ajándékot, nem nézem az árát, csak hogy vajon örül-e majd az illető neki. És akkor a végén Zs. tud morcosan nézni, hogy mennyi lóvét szórtunk el...
:roll:

Hmmc
Hát tudod azért nekem az agárdi kürtős az igazi, ezek a vásáros-műkalácsok a nyomába sem érnek... (fúj, micsoda sznob vagyok! :lol:) Azért az illatukat szeretem, ahogy sülnek! :)
A kéményre már én is gyanakodtam, de 2 hónapja bélelték ki, nemtom hogy jöhetne vissza abban a szénmonoxid, amikor a motor is nyomja kifelé az égésterméket?! (szellőztet - gázt ad - szikráztat... ez a sorrend)
cas
 
 


Cas
Azt mondta nekünk a gázos pasi, aki csinálta (éves garanciális átvizsgálás) a miénket, hogy elég ha úgy fúj a szél és vissza tud szivárogni. Én nem értek hozzá.
Elolvastam a miénknek a használati útmutatóját. Abban azt írták az okosok, hogyha valami műszaki hiba miatt kapcsol ki, (nagy nyomás, szivárgás, stb.) akkor 5-10 másodperc után megpróbálja magát újraindítani, ha szénmonoxidot érzékel, akkor nem.
hmmc
 
 


Hmmc,
zs befizetve, csak hogy enyhítsem a Mondeo okozta problémát. :D

Lécci lécci adjatok öteleteket, hogy mit vegyek az emberemnek. Megbeszéltük, hogy semmit se adunk, de tudom, hogy ő se fogja betartani ezt és én is szeretnék valami meglepit. Van valami jó ötletetek?

Kinek van már fája?
laga
 
 


Hmmc
Ahá! Hát akkor lehet, hogy az volt a baj, de nem úgy kellene a kéményt megépíteni, hogy a szél ilyen problémákat ne okozhasson?! Vagy akkor a szeles napokon se fűtés, se melegvíz?!

Laga
Mi majd 23-án veszünk fát a Bosnyák téren, ott sok árus van, és eddig mindig sikerült friss fát venni (volt amelyik ki is hajtott picit...).
Ajándék: szeret a kocsiban cd-ket hallgatni? Én apunak csináltam 2 éve, hogy válogattam a kedvenc zenészeitől több cd-re valót vegyesen, meg 1-2 én kedvencemet is, hogy szokja :), és kapott hozzá egy napellenző-cdtartót. Azóta is azokat nyűvi, mert a rádiót már nagyon unta (sokat vezet eléggé vidékre).
cas
 
 


Hmmc
Sajnos nagyon nem vagyunk egy anyagi szinten, ezért teljesen más a Te és az én nézetem. Minek menjek karácsonyi vásárba, ha csak fájdítom a szívem? Nem sok pénz? Ez is mindenkinél más. Ha hó végén alig jövünk ki a sok hitel miatt, akkor már szinte mindent elmondtam. :cry: De utálok erről beszélni, még a legközelebbi családtagok sem tudják, inkább szégyeljük. :oops:

[quote="cas"]
írta:
casNikcsi
Az a "baj", hogy amikor másoknak veszek ajándékot, nem nézem az árát, csak hogy vajon örül-e majd az illető neki. És akkor a végén Zs. tud morcosan nézni, hogy mennyi lóvét szórtunk el...
:roll:

Cas
Mindenki annyit költ, amíg a takaró ér. Szerintem az tök normális dolog, hogy nem bóvlit, hanem drágább dolgokat veszel a rokonoknak. :)
Ez jó, mert ilyenkor szeretik a hozzá nem értő embereket lehúzni.

Laga
Szilviéknek már van fájuk!

Szilvi
Még mindig nem jó a szerveretek?
nikcsi
 
 


Laga
Köszi, megkaptam. Enyhült a problémám :)
Azért, hogy teljes legyen, még az én autómban ki kellett cserélni a fékbetéteket kedden. De azért a mondeo elég nagy probléma volt.
Remélem nem fogja elolvasni az ember, de én egy mp3 lejátszót szeretnék neki venni. Mivel metrózik a munkahelyére, már próbálta a Dorináét elkérni, de ő nem adta oda neki, mert ő is használja. Úgyhogy biztos örülne egy ilyen szerkentyűnek.


Nikcsi
Nem azért jár Peti a heti munkán kívül még hétvégén éjszakázni, mert nem tud aludni. De hagyjuk!
Még szülni is úgy mentünk, hogy éjfél magasságában ért haza tv felvételről, aludt 2 órát és ébresztettem. Ráadásul a tv felvételért egy fillért sem fizetnek, azt tudják be reklámnak.
Már lassan egy éve nem volt egy közös hétvégénk, mert vagy pénteken vagy szombaton dolgozik, olyankor pedig másnap 10-ig alszik és elmegy már délután 2-3 körül. Sajnos lemondani egy bulit nem szerencsés, mert nem biztos, hogy újra őket fogják hívni.
De ez itt a reklám helye, ha valakinek (céges buli, esküvő, szülinap, stb.) kétszemélyes vagy egyszemélyes zenekarra van szüksége . . .


Cas
A vaterán megvettem a Thomas 26 részét DVD-n, szerintem holnap vagy hétfőn megkapom. Ha gondolod és át tudod másolni, arra két percre kölcsönadom, hogy meglegyen Sebinek is. Mostanában nagyon vacakol a gépem, megpróbálom átmásolni neked, de 99%, hogy nem fog menni. Sajnos több időre nem tudom odaadni, mert nálunk Thomas lázban ég Sára. Ezért kell csináltatnom egy biztonsági másolatot is, mert a Rollie-t is megharapta és egy kicsit akadozik a dvd. Olyankor pedig . . .
Vasárnaptól szerdáig Agárdon leszünk utána oda tudom adni.
A kéményt pedig nem tudom, de ha gondolod beiratkozom egy gyorstalpaló OKJ-s kéményseprő tanfolyamra. A műkövesen már gondolkodtam, mikor a kerítésre akartunk csináltatni fedlapot. Mivel olyan árakon dolgoznak és olyan határidőre, hogy nekem is megérné.
hmmc
 
 


Hahó!
"csak" a merevlemez mondta fel a szolgálatot, de újra van kapcsolatom a világgal :)

ajándék
én amit lehet saját magam csinálok, bár ez gyerek mellett éjszakai munka
már "túlvagyok" 10 egéralátéten, egy filc fenyő-karácsonyfán a gyerekenek (a díszek még hiányoznak), jópár üvegfestésen, és tegnap 5-től 9-ig festettem egy selyemkendőt az egyik barátnőmnek
majd felteszem, ha érdekel valakit
és csak úgy magunknak festettem két kéztőrlőt karácsonyosra

ha van kedvetek legközelebb összehangolhatjuk magunkat kézimunka szakkörré is :wink:
szilvamag
 
 


Szilvi
Irigylem azt, aki ilyen ügyes. De ha én pl. egy gombot akarok felvarrni azt is kiveszi Peti a kezemből, mert bírja nézni, hogy mennyire zavar varrás közben a tű meg a cérna. A többi kézműves dologról nem is beszélve. :)
hmmc
 
 


Mi az ajándékkérdést rokoni körben pár éve (mióta "elkezdtek" születni az utódok) megoldottuk. Együtt eszünk-iszunk jól érezzük magunkat, de ajándékot csak a kisgyerekek kapnak! Ez így mindenkinek megfelel.
Nekem se tettszik, hogy az ünnepből ki tud drágábbat venni kérdés lett...

Hmmc,
Én is jelentkeznék Thomasra!!! :P Az is jó ha Saci (Saci: ugye nem gond? :roll: ) nekem is átírja, és majd én lerendezem vele. (Egyébként láttam én is ezt a hirdetést, csak nem mertem megvenni, mert a pasi is a TV-ből vette fel.)
myra
 
 


Hmmc
Nem akarok versengésbe szállni: kinek a férje van otthon kevesebbet. De talán annyi elég, hogy a két kezem elég ahhoz, hogy kiszámoljam hány órát tud együtt játszani Laci, imádott lányával. :cry: :evil: Természetesen ő sem azért van távol tőlünk ennyit, mert utál itthon lenni! :x

Szilvi
Jaj de jó, hogy "csak" ennyi!
Figyu, hogy csinálsz egéralátétet? Pont ma de. csináltattam anyósnak névnapjára.

Myra
Ebben mi is megegyeztünk a családdal, csak részükről nem szokott így lenni és az olyan kellemetlen! :oops:
Bölcsis dolog nem javul? Alvás 10 percnél több?
nikcsi
 
 


[quote="nikcsi"]F írta:nikcsiigyu, hogy csinálsz egéralátétet?

az Ikeában lehett 100 Ft-ért kapni egyszínűt, annak estem neki textilfestékkel
nem nagy műveket képzelj el, de hóembert, Mikulást azért sikerült rajzolni :wink:
szilvamag
 
 


Szilvamag,
Ibolyát sikerült felhívni?
Irigyellek, hogy ennyire kreatív vagy. :)

Egyébként meg csatlakoznék Myra véleményéhez: csak a gyerekek kapnak, nálunk nem az ajándékokról meg az azt megelőző őrületről szól a karácsony. Mindig a háziasszonyok szívják meg a készülődést. Vásárlás, sütés-főzés, vendéglátás. Ahol nagy a család, ott iszonyú nagy munka mindez.

Más: mi lesz a menü karácsonykor? Ezt ismeritek: www.mindmegette.hu - van néhány aktuális karácsonyi recept, lehet, hogy innen fogok választani. Ki tud beiglit sütni?
laga
 
 


Laga
Nálunk a karácsonyi menü:
Halászlé
Rántott hal, ecetes krumplisaláta lilahagymával
Töltött káposzta
Tejszínes-gombás pulykamell, rizs
Most számoltam, ki 12-en leszünk karácsonykor felnőttek, nálunk.
hmmc
 
 


Szilvi
Most jut eszembe szalvéta-képet tudok csinálni, azt már csináltunk Dorinával :) De azt hiszem itt bezárul a kör az én kreatív tevékenységem körül.
hmmc
 
 


"Kedves" ismeretlen!!!!

Én névvel, fényképpel vállalom itt magam VELED ellentétben!!!
Ha bármi problémád van legyél annyira gerinces, hogy kiállsz és a szemembe mondod a véleményedet, vagy Te is névvel fényképpel írjál ide!! Nem szeretem ha sunyin, a hátam mögött, névtelenül próbálnak áskálódni!!!! Ráadásul kiragadott írásokkal a megfelelő szövegkörnyezet nélkül.
Egyébként semmi olyat nem írok ide amit nem vállalok fel! És a "problémáimat" eddig is nyíltan elmondtam a gondozónőknek. Nem írtam semmi olyat amit nekik ne mondtam volna el nap mint nap!!
Azt hiszem amit, és ahogy csinálsz az jellemez Téged!!!!
myra
 
 


Nikcsi
Lehúzás: na ja!

Hmmc
Látod, én meg ezt nem bírnám, hogy Zs. hétvégén se legyen otthon! Bele is halnék! :)
Thomas: bizniszelhetünk, cserébe lemásolhatom neked a Charliet, bár az bolti, nemtom megy-e majd. (MEg Noddynk is van, de azt még meg se néztük, mert karira lesz.)
Kéményseprő: az elmúlt 2 évben a másik lakásban volt hozzájuk szerencsém. Az egyik annyival ellenőrizte, hogy minden oké-e az átfolyós vízmelegítővel, hogy odatartott a nyílása elé egy tükröt, bekapcsolta, és megnézte, kormoz-e! :( Azért bezzeg nem szólt, hogy teljesen szabálytalanul van bekötve 1 kéménybe két kütyü! :x

Szilvi
Én is irigylem a kreativitásod. Nekem az össz házigyártású ajándék egy kulcstartószekrényke lesz szalvétával bevonva... :)
A selyemkendőt muti!!!! Azok olyan gyönyörűek!

Laga
Nagyon szeretem a mindmegettét, csak beírom a keresőbe, mi van itthon, és ontja az ötleteket, mit főzzek! :)
Tuti beiglireceptem is van, a kenyérsütő kidagasztja-megkeleszti, lesz belőle 1 mákos, 1 diós meg 1 gesztenyés. :)
cas
 
 


Myra
Te jó ég! Mi ez?!?!?!

Hmmc
Flóra mellett ennyi mindent fogtok főzni?! Remélem van segítséged!!!! (Egy hős vagy!!!)
cas
 
 


Bocsi a nagy fekete szövegért, de így talán észreveszi akinek szántam.
Hogy Ti is értsétek. Valaki aki olvassa a fórumunkat, miután én névvel fényképpel vállalom magunkat, "beazonosított". Két negatívabb hangvételű hozzászólásomat a bölcsivel kapcsolatos problémáimról kinyomtatott, és névtelenül eljuttatott a gondozónőknek.

Nikcsi,
Talán javul a helyzet. Két napja már csak reggel itthon sírdogál. Az utcán és a bölcsiben reggel átadáskor már nem. Az alvása nem lett jobb (10perc-1 óra), de legalább képesek fekve tartani 3-ig. :)
Karácsony: szerencsére nálunk mindenki be is tartja. :P
myra
 
 


Myra,
ez most vicc? Ki lehet ez a szarkeverő? :shock:

Ez a Thomasos cucc engem is érdekelne. Bevesztek a buliba? Vilmos éppen Thomas-őrületben van.

Hmmc,
elismerésem, hogy ezt a menüt 3 gyerek mellett produkálod.
laga
 
 


Laga,
Nem vicc, de szerintem ott dolgozó. Más még nem ismer bennünket, és a bölcsi vagy ott dolgozók nevét soha nem említettem itt. Szerintem nem igaz, hogy nem tudják ki küldte, csak nem akarják kiadni nekem a nevét. Sunyi alak!!!
myra
 
 


Myra
Ez elég szánalmas valóban... :(
cas
 
 


Myra,
és mi volt? Eléd tették a gondozók a kinyomtatott cuccot?
Szerintem a gondozóknak is lejön, hogy Lilla nem érzi magát jól. Az meg, hogy te aggódsz érte, teljesen természetes. Az lenne baj, ha fel se vennéd a problémát.
Nyilván a gondozók intelligenciáján is múlik, hogy mennyire hajlandóak enyhíteni Lilla "szenvedéseit". Végülis ők vannak vele egész nap...
laga
 
 


Szilvi
Én is csak irigykedem a kreativitásod. Tudok én is az lenni, lsd mamabulis talihoz poszter. :twisted:
Ilyen lett a anyósom névnapi ajándéka:
Kép
Eztán egy rossz hír:
Kép Korinak be van gyulladva a füle, úszás lefújva. Mi legyen? Odaadjuk a pénzt, vagy vegyük meg a bérletet és adjuk kölcsön?

Myra
Ez az egész tényleg nagyon szánalmas! Vajon az a bizonyos személy mit akart evvel elérni :?:

[quote="laga"]M írta:lagayra,
és mi volt? Eléd tették a gondozók a kinyomtatott cuccot?

Ez engem is érdekelne, de persze simán mehet pü-be, ha van ilyen magát nem vállaló személy.... :o

Mostanság ezt kéri Kori reggelire:
Kép
nikcsi
 
 


Myra
Az a baj, hogy a világ tele van ilyen gerinctelen, sunyi alakokkal!! :(

A karácsonyi kaját egyedül csinálom meg, nem vészes. Annyi lesz, hogy a fát 23-án fogjuk feldíszíteni, mert ebédre hívtam a vendégeket, hogy legyen időnk még babázni és az ajándékokkal játszani.
Most éppen Dorina szobáját rendeztem át, hogy elférjen valahol a fa. Ja! és nem vagyok még elég fáradt, vacsira kalácsot sütöttem.
Már több, mint másfél éve nem aludtam egyhuzamban 5 óránál többet!!!! Én a Jézuskától egy 8 órás alvást kértem. (ezt hogy fogja berakni a fa alá?)

Nikcsi
Mit eszik Kori reggelire?

Mindenkit beveszünk a Thomasos buliba, szerdán jövünk haza addigra remélem itt lesz.

Cas
Már nekem is kezd tele lenni a hócipőm ezekkel a hétvégekkel és van amikor hétközben is megy. Ilyenkor itthon vagyok egyedül a két kicsivel és Dorinával, de van olyan hétvége, amikor Dorina sincs itthon. Olyankor aztán a fürdetés, vacsizás, szopizás egy vígjátékba illik bele, mert szaladgálok, mint pók a falon.
Amikor Flóra fürdik, Sára áll a felfordított lavór tetején és onnan irányít, amikor Sára fürdik Flóra a hurciban nézelődik, amíg el nem fogy a türelme.
Jó lenne már együtt elmenni valamelyikünk szüleihez Agárdra vagy Miskolcra. Most is úgy lesz, hogy egyedül megyek a lányokkal mindkét helyre, mert az idén még 4 buli lesz + szilveszter.
Nyaralni is úgy megyünk, hogy hétvégére hazaérjünk. Legutóbb Horvátországba úgy mentünk, hogy Peti a gyerekekkel aludt, mert ahogy hazajött hajnalban már indultunk is. Én egyedül összepakoltam, hogy csak be kelljen dobálni mindent a kocsiba.
Az öcsém szokta mondani, hogy Mézgáék már megint elindulnak, mert valami tuti, hogy itthon marad.
hmmc
 
 


Laga!
sajnos nem, végig nem érhető el a szám
és Te kinéztél már valamilyen állatot?
(a többiek szerintem csak lesnek miről is van szó :oops: )

Móni!
minden elismerésem, nem vagyok hajlandó szakácsot játszani, max 2 féle kaja, pedig még szeretek is főzni-sütni
az egéralátétek egy része is szalvétázva van, tehát az sem lehetelen számodra :wink:

Tünde!
tényleg, hogy jutott el hozzád a besúgás híre?

Nikcsi!
mindig ugyanazt a szalámivéget adjátok oda?

Nóra!
mikor láthatjuk a végeredményt? :wink: :)

tényleg áll a kézműves-kör ajánlatom, meglátjátok, milyen egyszerű!
holnap lefényképezem a dolgokat és felrakom

Livi!
mi van veletek, rég írtál
szilvamag
 
 


Szilvamag,
asszem meghagyom ezt az ötletet Vilmosnak a szülinapjára, de azért kösz. :wink:

Ti hogyan oldjátok meg a karácsonyfa díszítést? Teus megy aludni délután, de Vilmos nem. De ettől ő még hisz a "Jézuska hozza a fát és az ajándékokat" mesében. Szóval asszem el kell távolítanunk itthonról 24-én délután...
laga
 
 


Laga!
játszótér apával? (engem mindig elvitt sétálni Apu)
esetleg nagyinak átvinni valamit?
szilvamag
 
 


Nikcsi és Myra,

Már akartam írni de nagyon kiakadtam a dolgon és most is csak indulatokkal tudok erről szólni. A kerület jó bölcsijének kikiálltott bölcsijében :? történt, hogy a lányom a múlt héten úgy jött haza a bölcsiből, hogy a gondozónéni nem tudta kiszedni teljesen a szivacsot az orrából. Ennek csak az a szépség hibája, hogy a gondozónő egy szóval sem említette, hogy ez történt, ha a gyerek nem tud beszélni akkor talán még most is bent csücsül a nózijában a babszem nagyságú szivacs.:(:(
Volt egy futásunk a füll-orr gégére...
Két kérdésem volt csak másnap: hogy került a gyerekhez szivacs és a történtekről a szülőt miért nem tájékoztatják????
Azon már nem akadok ki, hogy harapás nyomok és karmolások vannak a gyereken -nyilván ő is ad és kap is - de ez azért már sok. Mi lett volna ha mást tesz az orrába vagy nem szól...?
így legyen nyugodt az ember ha a gyereket közösségbe viszi, azt elhiszem, hogy ilyen előfordul, de még mielőtt betuszkolj a gyerek a cuccot az orrába miért nem szólnak rá, ..és hát hol van ilyenkor a gondozónő????miért nem szól rá és a történtekről miért nem tájékoztatja a bölcsöde a szülőt??? legközelebb ha véletlenül beveri a fejét és itthon este rosszul lesz akkor hogy tudom meg, hogy mi történt a gyerekkel napközben? Nem akarok jogszabály helyeket ide citálni mert ebben a történetben szülő voltam és nem jogász, de felelős a gondozó a rá bízott gyerekre sőőőőőt, ilyen kicsi gyerekek esetében azt gondolom fokozottabban oda kéne figyelni a gyerekekre.

Remélem mint ahogy Myra sorait, most az enyémet is olvassa a bölcsöde némely gondozó nénije és magára ismerve elgondolkozik az olvasottakon és azon túl, hogy szóltam a történtekért annak akit érint nem mentem tovább, de legközelebb nem maradnak a történtek a bölcsöde falai között, és ezt most nem fenyegetésnek szántam...

Kika
kika
 
 


Szilvamag,
asszem nagyi lesz az ügyeletes 24-én délután.

Kika,
:(
laga
 
 


Sziasztok!
Bocsi az eltűnésért! Nagyon nagy hajtás van bent nálunk a munkahelyen. Vagy sokáig bent voltam, vagy hazahoztam a munkát, pedig nem szeretek ilyet csinálni, de ugye a kölökért muszáj mennie valakinek a bölcsibe, de a munkának is van egy határideje. De péntek este elmentünk a munkatársakkal kiereszteni a fáradt gőzt, végigtomboltunk egy jó kis Tankcsapdakoncertet a PeCsában. Úúúú, nagyon jól esett. Igaz ettől ma már nem csak agyilag vagyok zsibbadt, fizikailag is.

A karácsonyt szerencsére egész jól intézzük, ajándékok már megvannak, már csak a karácsonyi menüt kellene kitalálnom itthonra hármunknak. Idén én nem kreatívkodtam, mert az év során sokminenki kapott tőlünk sk ajándékokat, és karácsonyra mást akartam.

Döbbenet ez a bölcsis sztori, szóhoz sem jutok...
aranyhold
 
 


Kika!
:cry:

Nikcsi!
hiányoztatok!
szilvamag
 
 


Hmmc
OKé, de hogy jut el hozzám a Thomas? Köv. nálunk-taliig kibírjuk? :)
Az életvezetésedhez meg honnan a fenéből veszel ennyi energiát?! Irigyellek nagyon! Engem estére Sebi teljesen le tud amortizálni, csak nézek ki a fejemből bután... :lol: Nemhogy kalácsot süssek?! Még egy gyerekbe már belegondolni se merek! :lol:
Nyaralás?! Hol van az még?! Anyósék szervezik, hogy lemegyünk Horvátországba egy házba, több család, Sebinek lennének játszópajtásai, szóval lehet, hogy benevezünk mi is. Csak az utat nemtom hogy bírja majd...

Nikcsi
Korinak gyors gyógyulást!

Kika
Ez tényleg megdöbbentő!!! És az a legrosszabb az egészben, hogy mi a fenét tudsz csinálni ilyenkor?! Rohansz az orvoshoz, és ezen kívül tehetetlen vagy... Senki nem garantálja, hogy nem fordul elő vmi hasonló mégegyszer?!

Aranyhold
Akkor jól kitombolhattátok magatokat! Irigyellek! Én nagy reményekkel indultam Zs-ék céges karácsonyi partijára az Articsókába, de elég lapira sikeredett. Összesen 1 számot táncoltunk... :(
cas
 
 


Hmmc
Szalámit.

Szilvi
Igen, mivel nincs kínálat itthon. :( Látod így is milyen lassan fogy. :wink:
Ezek szerint voltatok? Mennyien voltak? Múlt héten másik usziba ott volt a fotós. :o

Karácsonyfa: mi mindig a bátyussal kettesben elmentünk sétálni, egyszer egészen a bécsi-vörösvári út sarkáig mentünk, ez volt a rekord (7-8 km oda-vissza). Idén szerintem Korival mi elmegyünk és apa addig megkeresi Jézuskát.... Viszont mi anno mindig lefelé mentünk, vagyis hazafelé többször kellett cipelni. Szerencsére már jobbak itt fent a hegyen is az utak, ezért én inkább felfelé indulok, könnyebb lefelé fáradtan. :wink:

Kika
Ez hihetetlen! :cry: De ilyenkor azt mondom, milyen jó, hogy már tud beszélni :!: Másik csoportba mindig mindent elmond a szülőknek a gondozónő, én evvel sokkal inkább egyet értek, jobb tudni, mint valahonnan megtudni!
Férjem mesélte, hogy a kollégájának a lánya leesett az oviban valamiről, amiről nem szóltak. Otthon észrevették, majd irány az ügyelet és majdnem a szülök ellen indult eljárás... :o
nikcsi
 
 


Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég
 


Myra,
privi ment.
laga
 
 


Lassan biztos vagyok benne, hogy Sebinél minden hétköznapi kis megfázás pár nap alatt mindig hörghurutba fordul. Pénteken megfázott a Corában, így most haladunk a következő felé!
Elegem van!!!!!!!!!!! :(:(:(
Annyira sajnálom szegényt... :cry:
cas
 
 


Sebi!
:cry:

ha van valakinek kedve és ideje, gyertek át kedd délelőtt(!) egy minibababulira
bocs mindenkitől akinek csak a délután lenne jó, de később már nem tudok bulit bevállalni
nos, kire számíthatok?
szilvamag
 
 


:(
senki? akkor én is lemondom :(
szilvamag
 
 


Sziasztok!
Én már megint az ágyat nyomom. :( :( Van valami jó kis légúti gócom ami 1 hét javulás után mindig újra bedurran. :( Na mindegy most már kibírom, két ünnep között megyek arc-koponya ct-re. Remélem ott fény derül az okra.
Igyekszem majd válaszolni a kérdésekre....
myra
 
 


Szilvi
Mi mentünk volna szívesen, de most eléggé ki vagyok borulva, így nem biztos, hogy jó társaság lettem volna... :(
Holnap du. megyünk a dokinénihez, remélem megvigasztal!
cas
 
 


Myra
Jobbulást!!!
cas
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?