Új privát üzeneted érkezett!

Edit!

Én is vettem Mildit anno a rosszmannban. Ezek szerint sanyanyú... Én tegnap a barack+alma pürét sima kecskeméti barackosból csináltam édes almával, amit én reszeltem bele. Ha tennénk a Mildibe is édes almát? Szerinted jobb lenne?

Kérdés: A krumpleszt egészben, héjastól kell megfőzni?

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Holnap lehet, hogy egy kicsit reszelek bele.Már én is csináltam úgy, hogy a kecskemétis barackhoz raktam almát, szerintem úgy a legfinomabb. :lol: :lol: :lol:

Megnéztem az egyik kajcsis könyvben, azt írja, hogy a krumplit hámozva kell megfőzni, a főzőlével turmixolni. Lehet héjában is főzni, de akkor forralt vízzel kell turmixolni. :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok4

Alakulunk, de nagyon nem az igazi még.

A következő beruházás nekünk is az etetőszék lesz. Anyukám vett Marcinak egy 3 kerekü sport kocsit. Vagyis közös ajándéki, mert félig ez Marci névnapi ajándéka félig meg a mi karácsonyi ajándékunk. Tegnap jött a felismerés: Jövő héten karácsony! Sehol sem tartunk ajándékokkal és még úgy semmivel. De ilyen betegen nem megyek sehová sem.
Tegnap Manóka megkóstolta a lábát. Fogta és bekapta lezán. De nagyon örült neki! Kicsit nyűgös, de én is. Elég nehéz lázasan egy gyerekkel. Semmivel nincsen el sokáig, csak 5 perceket. Ma reggel például a ruhás lavorban ült perceket. :?
Ja, én most a Szentkirályi ásványvizet forralom neki és abból csinálom a tápszert. Már egy hete nem szopik és a tejcsi sem folyik már csak olyan 2 naponta. Azt kifejem és ki is öntöm, mert nem kell neki. Még tejpépnek sem ette meg és főzelékbe sem.
Én nem héjastól főzőm neki a krumplit, hanem simán.
Marci szereti a mildis kajákat, de van amiben jobb a kecskeméti. Utána meg kóstoljátok meg a hippet... Mindent visz! Árban is, az igaz, de tegnap mi hippes répát ettünk barackkal és isteni volt. Ha még az ízeket is érezném jobban tuti jobb lett volna! :roll:

Én gipszet akarok venni és Manóka kezéről és lábáról akarok csinálni lenyomatot, de még nem gondoltam ki, hogy hogyan is, csak az ötlet van meg.

Amúgy már mindkét nagyszülő is beteg. Mindenkin végigmegy.

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 

 
 

Edina,ma délután megyek letesztelem az M1 fitness termet. Az uram a hétvégén mondta, hogy a 8 alkalmas bérletet 1 hónap alatt le kell tornázni. Ez legalább heti két alkalom!!! :shock: :shock: :shock: Hogy fogom ezt bírni??? Mondjuk rám fér a mozgás,de szerintem a mai délután nehezebb lesz mint a szülés! :oops: :roll: :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Na, megkajcsiztunk. Hát nem arattam nagy sikert a mai menüvel. S.tököt kapott barackkal. A kecskemétis tök sokkal jobb kinézetre, mint a Mildis. Krémesebb, folyósabb. Ízre nem tudom, mert nem szeretem. Nem vagyok híve a cumisüvegből való etetésnek, de most kivételt tettem. A barack saját volt, így jó folyós lett a kaja és mivel több jött ki, mint csúszott le, beletettem neki üvegbe. Simán lehúzta. Nem akartam szenvedtetni, mivel beteg és én sem vagyok a legtürelmesebb formámban, meg kell is a vitamin neki, így engedtem a kísértésnek. Reméltem, hogy lassan adhatok neki új kajákat, de a doki szerint nem kaphat még húst és májat sem. Szilvát viszont igen, ha nem megy a hasa tőle. Meg még a körtét akarom kipróbálni, hátha így 1 hónap elteltével már nem fájna a pocakja. Csak megvárom, míg kigyógyul ebből a beteségből.

Szoptatás: Ha Marci szopizott volna még, akkor jobb lett volna, de így alakult. Kb. 10-12 hósan választottam volna el, mert annál nagyobb gyerek szopizása nekem már természetellenes, de ezt írtam már. Marci a tápszert nagyon szereti, emésztése is jobb és napi 3 kaki is van, ami nekünk jó. Az elkészítést nagyon nem bírja kivárni, addig ordít, szóval a cici jóval gyosabb. Egyetlen dolog, ami még a szopi mellett van: a tápszer ára. Ha csak azt eszik nagyon sok. Szóval Kriszti szoptasd még Zsombit, ha lehet! Ha másnem éjszaka és este. Nem tudom van-e összefüggés a dolog között, de én terhesség és szoptatás alatt sosem voltam beteg. Most viszont pótolom. Engem kicsit megviselt lelkileg, hogy abbahagyta, két éjjel nem aludtam rendesen, de jó neki a tápi. Szereti, fejlődik és ez a fontos!

Amúgy lassan akkor meg kellene jönnie a mensimnek,nem? Jó volt nélküle azért! :lol:

Na, megyek enni! :P

Kép
tokajkincse
 
 


Orsi, jobbulást nektek!!!

Nekem sem jött még meg a mensim, eddig a Cerazette-t szedtem szoptatás alatt, most fog elfogyni, így visszaállok a régi gyógyszeremre, ami után már tuti megjön, de megvoltam nélküle én is. :lol:

Edit!
Hajrá! Én már jó ideje szemezek itthon a szobabiciklivel......... de lehet hogy ma én is nekikezdek. :) Nekem az egyik barátnőm jár oda az M1be, és azt mondta jó. Én tavasszal teniszezni szeretnék megint, nem tud vki???? Mert "ellenfelem" nincs, csak edzőm...

Nekem Zsombor az almát nem eszi meg reszelve, így meg szoktam párolni.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Lili 4,5 hónapos volt, amikor nekem megjött. Első alkalommal q. sok volt és sokáig tartott, de akkor és azóta se volt mégcsak egy fél görcsöm se. :idea: Nekem nem lett rendszeres, gondolom még valamennyire bezavar a szoptatás, meg igazán sose volt napra pontos.
Én már úgy főzök általában Lilinek, hogy a miénket variálom meg egy kicsit. Ma magunknak muszakát csináltam, neki meg padlizsános, krumplis husit. Szerette :wink:
Lili nem ette a Mildis kajákat, úgyhogy nem is kísérletezek vele, bár most már csak akkor kap üvegeset, ha elmegyünk valahová. Általában Hipp-et veszek, gyümölcsléből szerintem a Kecskemétiből van a legnagyobb választék. Na, meg a Rossmannban veszem, mert ott van a legtöbbféle.
Lili eltökítette a telefonomat. Fél délelőtt arra vártam, hogy hívjon már fel valaki, hogy hang alapján megtaláljam. Ilyenkor bezzeg senki, de amikor alszik a gyerekem és elfelejtem lenémítani...
Edit! Hajra, hajrá! :lol: Én már kivárom 2007-et a projekttel, de majd mesélj, hogy milyen volt.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

Tegnap kész "gyötrelem" volt megetetni a fiatalurat. Annyira lekötötte az etetőszék mintája, meg a magasság, hogy csak forgatta a fejét! Kb. minden harmadik próbálkozásra sikerült egy kanállal a szájába tenni.
Ma kezdjük a krumplit. Kíváncsi leszek. Asszem meg sem próbálom anyatejjel hígítani, mert eddig minden gyerek utálta a fagyasztott anyatejes kaját, fejni meg nem akarok. De azért még megbeszélem a gyerekdokival is, mi legyen. Ma megyünk 6 hós státuszra, kíváncsi vagyok a popókirály tonnáira. Már elig bírom el, a kenguruban pedig fáj a vállam a súlyától. :)

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok! :P

Tök jó volt tegnap a torna! :lol: Én is meglepődtem magamon, hogy csak néhányszor kellett megállnom, de nagyjából végig csináltam az egy órát. :wink: Nem voltunk sokan, csak vagy 15-en a teremben, a csajszi aki tarotta az is tök jó fej volt. Olyan gyorsan eltelt az egy óra, hogy észre sem vettem :roll: .

Szilvi,az a baj, hogy a szobabiciklivel én is csak a szemezésig jutottam. :shock: De így, hogy többen voltunk,volt motiváció, hogy csinálni kell. Nekünk még egy futópadunk is volt,azt már el is adtuk,mert csak a helyett foglalta. Régebben használtam,de már jó ideje nem. :? :(

Most nagy dilemmában vagyok, hogy belevágjak-e megint a fogyókúrába az ünnepek előtt,vagy várjam meg az új évet. :roll: :?: Anno sikerült leadnom 30 kg-ot, remélem megint menni fog. Most biztos nehezebb lesz, de valamit kezdeni kell magammal. :? :wink:

Lili új elalvási rekordokat döntöget: tegnap kb. 1 perc alatt aludt, most az előbb szerintem még annyi sem kellett neki. :lol: :lol: Ezt most oldalra fordulva produkálja. Mostanság így alszik el.

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Edit! addig örülj, amíg így van. Bár lehet,. hogy nem minden gyereknél jön el a százszorébredős-napközbenhisztizős korszak, de sanszos. Aztán kinövik. :lol: Akkor kollektív tornán voltál, ha jól értem, nem a gépesen. Arra be kell jelentkezni, vagy mehetsz, amikor óra van, és nincs létszámlimit? Lehet, hogy nekem is azzal kéne először lealapozni..Na, de az tutkó, hogy én januárig várok. :lol: 30 kiló?! Az nem semmi. Nekem most vagy 10 kéne. Amúgy mérlegem sincs, nem kilóra fogyok, hanem feelingre. Ha beleférek egy bizonyos gatyámba, és a tükörbe nézve nincs azonnal ingerem felvenni egy bő inget, akkor jó. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma fodrásznál voltunk. Ez nem az anyukás többes, Lilinek is új sérója van :lol:

KépKép
pedina
 
 


Na, megjöttem én is. Már egy órája fürdeni kellett volna, de Marci alszik. Most, hogy beteg többet pihizik. Már én jól vagyok, ő nem igazán. Annyira nem vészes, de sokat köhög még.
Nekem is vagy 20 kilót le kellene adnom. Persze most kiélem a szoptatás alatti tíltott dolgokat és a karácsonyi édesség dömpinget és utána erőt veszek magamon. Most is képoszta lesz a vacsi.

Liliről új hajjal kérünk képet! :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Csajok!
micsoda dolgok történtek veletek! Jó lenne már nekem is valami tornára elmászni... De sajna lusta vagyok... :( Ez van.
Edina, csatlakozom Orsihoz, kérünk képet Lili új frizujáról.
Orsi! Kap valami köptetőt Marci? Mi rinatiolt kaptunk anno, bevált Zsombinál.
Krumpli: no komment. :| :o :x Zsombi többet hányt ki belőle, mint amennyit megevett. Pedig baracklévek csináltam neki, mert azt szereti. Viszont a dokinéni el volt ájulva Zsomborkától. Olyan nagy, hogy kérdezte, mit csinálunk vele, satuba fogjuk? :oops: Mondtam, hogy igen, és minden este csavarunk rajta egyet. :lol: 8900g, 72cm, szóval ne csodálkozzak rajta, hogy a 74-es badik ujja rövid... 8)

Jó éjt!
K+Zs

KépKép
KépKép
anittik
 
 


http://www.babanet.hu/fisher-price/kupon.pdf

HA ESETLEG VALAKINEK SZÜKSÉGE VAN RÁ.

Kép
tokajkincse
 
 


Sziasztok!

Edina, a csoportos aerobikon voltam.Nem kellett bejelentkezni, szerintem amennyi ember van annyinak tartják meg. Kb.15-20-an voltunk,de ahogy láttam,az utánunk következő csoportban is kb. ennyien voltak. Egyébként mikor bementünk a gépeknél kb. 8-10 kigyúrt pasi volt,meg vagy két 40 kiklós szőkeség vigyorgott közöttük. :roll: :shock: Szerintem ott nem is éreztem volna jól magam. :?

Most úgy néz ki, hogy Lili kezd leszokni a hajnali evésről.Már egy pár napja 6 körül eszik először. Szerintetek ez után 10 körül mehet neki a gyümölcs,vagy adjak neki előtte valamit? Már úgy értem, hogy a hasa nem fájhat így tőle? Mert tegnap is a reggeli után visszaaludt még, 9 után ébredt fel,kb.10-kor evett, de előtte még szopizott egy kicsit. Igaz nem sok volt már neki. :( Csak szerintem már ha nem kapna előtte semmit jóllakna a pürékkal is, csak még nem mertem neki úgy adni.
Mert akkor már így étkezést ki tudnék neki váltani a pürével, nem kellene a tápszert adni.Vagy lehet, hogy nem is lakna jól csak a gyümölcspürévell :roll: :?:

KépKép
editmaci
 
 


Még annyit a tornáról, hogy rengeteg féle óra van,elég nehezen döntöttem el én is, hogy melyikre szeretnék menni. :) Főleg, hogy naponta reggel 8-tól este 8-ig folyamatosan vannak 1-1,5 óra váltással. Én most a "has-hát-far" elnevezésűn voltam, de van alakformáló, zsírégető, problámás zóna,kick-box, jóga, pilates,stb.

Köszi Orsi a kupont! Marci, hogy van ?

KépKép
editmaci
 
 


Orsi!

A kupont csak így, kinyomtatva fel lehet használni? :) Az jó lenne. Pont tegnap voltunk ebben a játékboltban, és akkor láttam, mennyi f-p. játék van ott is. :)

Edit, norbizni fogsz megint?

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Igen.Egyszer már bevált, megpróbálom újra. :roll: Remélem megint lesz annyi akaraterőm, mint két éve volt. :oops:

KépKép
editmaci
 
 


Igen,a kkor nagyon csodáltalak az erődért! Én is csináltam egy darabig, de asztán elszállt a lelkesedésem. :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Futnom kell, de a kép:
Kép

KépKép
pedina
 
 


De nagylányos!!! :lol: És ez a komolyság! Hogy tűrte a hajvágást :?:

KépKép
editmaci
 
 


Edit! azért vagyok ám ilyen elvarázsolt, mert egyetemista koromban tartottam edzéseket egy olyan helyen, ahová csak nők jártak. Ill egy pasi, a Lajoska, de ő nem tett kárt a lányokban. :oops: Eszembe se jutott, hogy ott pasik is lehetnek :lol: :lol: De utálom a tükörben pózolós majmokat 8) .
Ja, és ott illett bejelentkezni, mert véges volt a terem kapacitása.
Kittina! Zsombi jó nagy. Nagyobb, mint Lili, pedig ő is a "nagy" kategóriába tartozik, és idősebb is. Lili sincs oda a krumpliért, esetleg próbáld meg neki párolt almával, vagy anyatejjel (kajában nekem Lili megeszi a fagyasztottat).
Edit! Elvileg "kisétkezésekre" - tízórai, uzsonna - elég a gyümölcs, és reggeli, ebéd, vacsora legyen nekik tartalmasabb, leginkább a vacsora. Mondjuk Lili este ha megfeszülök se iszik meg 2 deci tápnál többet, de többnyire csak 1,5 decit.
Lilus nagyon jól tűrte a hajvágást, amúgy is elég nyugodt és türelmes, meg volt nézegetnivaló, és a fodrászomnak is van rutinja a bébihajvágásban. Az ölemben ült a székben, aztán ő is forgott, én a székkel, meg a fodrász is körülöttünk, úgyhogy megoldottuk. De szerintem etetőszékben egyszerűbb lenne. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Edina, igen Zsombi turbó-gyerek!
Ma ügyesen evett a krumpliból is. Mondjuk ma almalevet tettem bele. Egy fél almának van vagy 10ml leve! Tudtam, hogy nem túl lédús gyümölcs, de hogy ennyire!!! Kicsit sűrű lett a kajcsi, de jól össze tudtam turmixolni. Holnap teszek még bele almalevet. Szerintetek a ma főtt kaját holnap is odaadhatom neki? Mert nekem a barackos krumpli ízlett, de az almás nem... Azt nincs kedvem megenni.
Lili nagyon aranyos az új külsőjével. Nagyon komoly, nagylányos! Igazi "nsgymenő" pasifaló csajszi! :wink:

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok,

két napig nem volt internetünk, mert elromlott a modemunk. Megállt az élet. :!: :!:

Edit, gratulálok a lendülethez! De szerintem ne kezdj fogyókúrába az ünnepek elött. Túl nagy lenne a kísértés. Nekem a pilates, joga nem jött be, túl lassú. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem használna. Én viszont a lendületes sportokat szeretem.

Tegnap elég gáz volt: folyt tej ki a cicimböl. :oops: Még olyan korai, nem számítottam rá. Bár a méretét tekintve......
Tudom, hogy a méretnek nincs köze a tej mennyiségéhez, de akkor is, olyan NAGY!!!!!

Gyönyörüek a babák.

Kép
gabcsi76
 
 


Még egyenlőre csak tízóraira adtam neki, de ma egész sokat megevett belőle. :lol:
Edina,te a tejpépeket mikortól adtad Lilinek? Most épp a Nestléset láttam valahol, hogy a rizsed adható 4 hótól. Ezek nem alkalmasak arra, hogy mondjuk a gyümölcsöt egy kicsit "tartalmasabbá" tegyük vele?
Még jó hogy Lilinek a sok forgástól nem lett olyan frizurája mint a szerzeteseknek! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kriszti, szerintem lefedve,a hűtőben biztos eltartható a ma főtt főzelék. Ezt már délben adtad Zsombinak?

Gabi,nekem is elég hamar elkezdett szivárogni a tej, utána meg elég sokáig semmi nem volt, inkábbb a 7. hónap után volt jellemző.

KépKép
editmaci
 
 


Lilinek olyan 5-6 hónapos kora között kezdtem tejpépet adni, de ha HA tápot kap, akkor ne adj neki nem HA tejpépet. Azt is doki tudja felírni.

KépKép
pedina
 
 


Gyümölcs tartalmasabbá tételére amúgy Sinlacot ajánlanék :mrgreen: :mrgreen: , én azzal csináltam, szintén dokis műsor, receptköteles...

KépKép
pedina
 
 


Még nem váltottuk ki az ebédet a kotyvalékommal, de azon vagyok. Még csak 3-4 kiskanállal csúszott le neki, utána fél óra múlva szopizott. De elég sokáig kibírta. 4-kor kellett volna ennie, de csak 3/4 5kor kért cicit.
Sinlacot én is terveztem felíratni. Azt csak "indokolt" esetben írja ki a doki, vagy ha megkérem, akkor ír?
Szerintem holnap még adom ezt a krumpli+almát, amit ma csináltam, de vasárnap újat készítek neki. Én is jobban szeretem a friss kaját, mint a másnaposat. :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Egy napot lehet a hűtőben a kaja. Sinlac: orvosa válogatja. Elvileg a te allergiáid miatt Zsombi fokozottan hajlamos rá, tehát fel kellene írnia...De kérd tőle, az a tuti. :wink: A mi dokink 10 hónapos korig mindenkinek HA táplálást javasol, úgyhogy ő rutinból írja.

KépKép
pedina
 
 


Na ja az allergia. Ki is ment a fejemből. Pedig most következik a téli felvonás, vagyis a penészgombás forduló. Remélem nem tart soká ez a ködös idő, mert akkor megőrülök.
A mi dokink is sokáig "teszi kötelezővé" a HA tápszert/tejpépet. Tegnap eszembe sem jutott megkérdezni erről, hogy kell-e, adjak-e, vagy mi legyen. Mert a tejcsi szerintem fogyóban, bár még mindig egy cicből eszik ZSombi. Szegénykémnek (a dokinőnek) annyi dolga volt, sok beteg + tanácsadáson is millióan voltak, tiszta bolondokháza volt. Nem is nagyon volt ideje. Majd valamikor megkeresem telefonon, úgy talán nyugisabb. Vagy kihívom a védőnénit. Bár ő meg beteg, és nem tudom, ki helyettesíti. Veseköve van, és nemrég be is görcsölt. Robbantani nem tudták neki... :( Sajnálom. Remélem hamar túl lesz a dolgon.

Na puszi, jó éjt. Köszi a tanácsokat!

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!

Hát nem voltatok valami aktívak a hétvégén... :wink:
Zsomborka meggondolta magát, és mégsem eszik... ma pl. sem a krumpli+alma, sem a barack+alma nem kellett neki. Holnap kipróbálom a sütőtököt. Ha az sem, akkor felhívom a védőnénit, hogy mi legyen.
Ma ünnepeltünk, kapott Zsombi egy fürdető flippert, és holnaptól a nagykádban fürdik. Ma ugyanis ismét úszott a szobája, mert pancsizott a lelkem. :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!

Féléves lett Zsombi??? Isten éltesse! :D :D :D
Lili meg pont az ellenkezője! Tegnap majdnem bevágott egy egész üveg alma-őszibarack-os pürét.Ma megpróbálkozom a banánnal is.Kiváncsi vagyok, hogy fog neki ízleni. :roll:
Délután megyünk a dokinénihez, mert elfogyott a tápszer, úgyhogy megbeszélem vele a Sinlacot, meg a tejpépeket, hogy neki mi a véleménye róluk, adhatok- e már Lilinek. Egyébként még azt sem tudom, hova kell menni, mert ugye eddig mindig hozzánk jött a doktornő, de már most szóltunk neki, hogy nem kell.

Hogy álltok a karácsonyi készülődéssel? Mi a hétvégén megvettünk,megcsináltunk minden ajándékot, ma még a képeslapokat is feladom, mert végre azokat is befejeztem. Ja,a fánk még nincs meg. :shock:

KépKép
editmaci
 
 


A legfontosabbat kihagytam: Lilinek már nem kell többet hordani a terpeszbetétes rugit. Ez lesz az első napja,amikor szabadon kapálózhat,kinyújthatja a lábát,stb! :lol: :lol: :lol:
A legújabb tudománya: olyan nyálbubérokat fúj, hogy öröm nézni! Eddig is csinálta néha, de mostmár szerintem direkt csinálja,mert most is ahogy meglátott rögtön elkezdte fújni. Nagyon nőies! :D :oops: :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Köszi Edit, Zsombi nevében is. A nagyfiú itt ül mellettem a pihiszékében és nagyokat kurjongat, és brűgőzik, fújja a nyálát. Az egész feje csupa nyál. :? Lili is úszik gondolom a saját nyálacskájában. :) :) :) :wink: És gratula neki a "pucérsághoz"! biztos megkönnyebbül ő is, hogy végre szabadon mozoghat!
A szája tiszta kék, ugyanis nem a rágókákat rágja, hanem az alsó ajkát. Nem tudom, mikorra akar már kibújni az a fog, de igyekezhetne. Mondjuk az alvással nincs gond, ma is és tegnap is rekordott döntött,. Tegnap 1/2 8-ig, ma 8-ig aludt! És csak egyszer kelt fel kajálni.

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Ja, van mikor Lilinek is tiszta nyál az egész feje. :lol: Most a tízóraival még egy kis pürét is kent magára, hogy teljes legyen a kép! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A banán nagyon ízlett neki. :P Igaz még csak néhány kanálkával adtam neki, de csak úgy nyelte! :D

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Nálunk felütötte fejét a takonykór. Nem tudom, hogy benyalt-e Lili valamit, vagy a foga miatt folyik az orra. Sőt, ő nem nyálból fúj bubikat. :oops: Leszívni nem nagyon hagyja az orrát.
Lili kivételével mindenki karácsonyi ajándéka megvan.
Mit főztök Karácsonykor? Egyáltalán:otthon lesztek? Nálunk kis értetlenkedést véltott ki, hogy 24-én miért nem megyünk sehová. Mármint egyik nagyszülőhöz sem. A klavitúrám időként megbolondul, most megint eljött a pillanat :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
pedina
 
 


hát igen, a szenteste esete... apósom ragaszkodott hozzá, hogy náluk legyünk, én meg mondtam, hogy nem. miért? mert a család az első, és mostmár mi hárman vagyunk a család.
a menü barackos pulykamell lesz, zoli csinálja, állítólag, de majd kiderül... :wink:

jobbulást nektek!

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Nálunk évek óta fehérborban sült sajtos pulykamell van, de gondoltam rá, hogy újítani kéne, valami gyümölcsös verzióra - bár mazsolás rizzsel szoktam. Aztán halászlé (uram vállalta - fagyasztott alapléből nem nagy ördöngősség) rántott hal, krumplisaláta. Sütinek meg szerintem csinálok egy narancsos túróst, anyáméknál úgyis van mindig egy rakat, a bejglit meg egyikünk se szereti. Töltött káposztát meg csomagol anyám, ha eljövünk. :lol: :lol:
Csillagvirágom most ébredt fel, vigyorog, és nem szörtyög. És még pizsiben van :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Nálunk is volt belőle sértődés, hogy 24-én itthon leszünk. Mi már egy külön család vagyunk, ünnepeljen mindenki otthon. :wink: Egyébként is csak sértődés lenne belőle, hogyha az egyik nagyszülőhöz elmennénk 24-én, a másikhoz pedig nem. Így a szentestét itthon töltjük, első nap anyuékhoz, másnap anyósékhoz megyünk. :roll: Az anyós már mondjuk célzott rá, hogy "megfőzök én, gyertek át 24-én este" :!: :!: :!: De nem, mi is itthon maradunk!

Nálunk az ebéd mézes-sörös pulykamell lesz, vacsira pedig rántott sajt és hal lesz. Lehet, hogy előző nap még főzök egy nagy adag kocsonyát, mert Imi meg van őrülve érte!

KépKép
editmaci
 
 


Lilibogárka! Nekem is a tököm tele lenne mindennel a helyedben. Engedd meg leszívni az orrocskádat, és ne hányd tele anyát... Remélem, hamarosan jobban leszel! :shock:

Zsombinak boldog féléves szülinapot, vagy mit... :wink:

Szenteste. Tavaly is ragaszkodtam ahhoz, hogy kettesben legyünk. Idén is így lesz, főleg, hogy én nem is mehetek sehova a 36. héten... Aki akar, az jön. Szüleim és tesómékok jönnek, anyósék nem. Utóbbinak örülnöm kéne, de forrongok a dühtől, hogy bezzeg azt elvárná basszus, hogy mi menjünk, de ő fel nem emelné a... mindegy! Amúgy családdal étterembe megyünk, most hajkurászom azokat a helyeket, amik nyitva lesznek 26-án. :lol:
vbea
 
 


Szerencsére a bejglit mi sem szeretjük, úgyhogy azzal nem kell küzdeni, a töltött káposzta hasonló Edináékhoz: mindkét nagyi fog csinálni, és egyiket sem lehet megsérteni azzal, hogyha nem hozunk belőle. :lol: még jó, hogy lehet fagyasztani! :!: :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Vissza kellene küldenem a gyed igénylést, de sehol nem találom Lili születési anyak.kivonatát! :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
editmaci
 
 


Hali!
Nálunk is ez a szitu. Tegnap éjfélig hánykolódtam , és döntöttem, 24-én hármasban leszünk, nálunk úgy volt, hogy délután feljönnek a nagyszülők, de most már nem. Majd jönnek másnap, és kész. Ezt még ma adom be nekik....
Ugyanis csinálom a kajcsit itthonra, de nem 10 személyre... azt meg ne várja már el senki, hogy gyerek mellett egész nap a konyhában álljak még... így is sütök majd egy csomó mindent. Ha meg ugye főzőcskézek itt ezerrel az meg már hogy néz ki, hogy nem kínálok meg senkit.... így meg szép nyugiban meglesz minden. Na.

Edina, a fehérboros pulyahusi receptét átküldenéd nekem? Köszike.

Zsombornak Boldod féléves szülinapot!!!!

KépKép
sz.szilvia
 
 


akarom mondani boldog szülinapot.......
sz.szilvia
 
 


Szerintem minden nagyi szeretné egy kicsit kisajátítani magának az unokát. :D Csak én is úgy vagyok vele, hogyha 24-én az anyóséknál lennénk, biztos, hogy anyunak nem esne valami jól, így meg legalább nem lesz belőle sértődés.

Nem tudom, ti tapasztaltatok már ilyet, de Lilinek a karján,meg néhány helyen a hátán,kis száraz foltok vannak. Éjszakára bekenem neki Sudocremmel,reggelre szépen eltűnik, de estére mindig olyan piros. Nem hiszem, hogy ételtől lenne,mert már akkor is láttam rajta,amikor még csak anyatejcsit kapott. :? :(

KépKép
editmaci
 
 


Ekcéma, Edit. Lilinek is van, nekünk a dokinéni az Eucerin termékeket ajánlotta rá. Olajfürdőjét használjuk, de látványos változás nincs, vizsont a Sudocremtől neki is elmúlik. :lol: Másnap a Linola Fett jön be. 8)
Szilvi, Eni: küldtem a receptet.
Én megkaptam a karácsonyi ajándékomat: Lili gyönyörűen mondja, hogy "mama". :cry: :cry: :lol: :lol: :lol:
A karácsonnyal is úgy vagyok, hogy nem vagyunk már "gyerekek" hogy "haza"menjük az ünnepekre, mi vagyunk a szülők, és meg kell teremtenünk a SAJÁT karácsonyunkat, saját menüvel, szokásokkal. :wink: Mi 4 éve együtt vagyunk szenteste, soha nem karácsonyoztunk külön Sanyival, de mindig a mi szüleimhez mentünk, ők vannak közelebb, de idén nem akarok. Mondjuk meg is mondtam, igazán nem lett belőle sértődés, csak másra számítottak.

KépKép
pedina
 
 


De jó érzés lehet,Edina! :D :D :D

Az az igazság, hogy mi is még csak tavaly karácsoztunk ketten, előtte úgy volt, hogy egyik évben nálunk, másik évben anyóséknál. :roll: Próbáljuk mostmár mi is kialakítani a saját karácsonyi napirendünket! Persze ez az év teljesen más lesz mint a tavalyi,de biztos csodálatos lesz háromtagú családként ünnepelni! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Napirend :lol: :lol: Úgy megjelent lelki szemeim előtt, hogy reggel 8-kor anya kivonul a konyhába, este 6-ig ki se jön, közben apa az összes szentet felsorkoztatja, miközben a fenyőfát megpróbálja beállítani a talpba, mindamellett, hogy a gyereket is megpróbálja távoltartani. :lol: :lol:
Tavaly nálunk volt egy kis szerepcsere: anyum nekiállt főzni, közben kiment a teraszra és leesett a lépcsőn, úgyhogy mi 3-ig vele ültünk a traumán, közben apu fenyőfát díszített, főzött stb. Gyertyagyújtás után úgy kidőlt, hogy másnap reggel 8-ig aludt. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mondtuk neki, hogy szar ám nőnek lenni, mi, pláne karácsonykor!? :lol: :lol: :lol:
Nekem amúgy nagyon ott kell lennem a szeren, mert az uram képes lenne pl. melegítőben, a szőnyegen kempingezve karácsonyozni. :? :? Meg persze a tévé előtt. Ki mit hoz otthonról, ugye....

KépKép
pedina
 
 


Hip - Hip - Hurrá!!!!! Éljen a féléves Zsombi!!! Kép

Annyira nincs idöm mostanában irni. Ajándék vevéssel ment el az idö, meg pakolok. Pénteken hajnalban neki vágunk az utnak, most kivételesen kocsival. Remélem jók lesznek az út viszonyok.
:shock:
'
Nálunk ha anyukámékhoz megyünk karácsonyokor,akkor természetesen ott vagyunk egész idö alatt.
Ha meg itthon vagyunk, akkor elsö vagy második este anyósomékhoz vacsora. De azon kívül kettesben, ki is találtam már a saját karácsonyi menünket. Persze, ha lesz baba kellesz változtatni. :lol:
Kicsit jobban kell megeröltetni magunkat.

Egyébként nekünk anyáéknál is mindig 24-én van karácsonyfa diszités. Mi ezt nem vettük át. Már sokkal hamarabb áll a fa, igy egy gonddal kevesebb 24-én. Azt nem tudom, hogy mi lesz akkor, ha itt lesz a baba.

Kép
gabcsi76
 
 


Én szeretem, hogy 24-én van fa díszítés, nekem azzal kezdődik a karácsony. Remélem Lilinek is lesznek olyan szép emlékei a gyerekkori karácsonyokról, mint nekem.
Én igyekszem minél kevesebb időt a konyhában tölteni. Olyan sütiket csinálok,amiket meg lehet csinálni előző nap, és kaját is megpróbálom előkészíteni.

Voltunk a dokinőnél.Egyszer jelenünk meg, akkor is helyettesítés van. :evil: Így a kezét nem is mutattam, mert ma már nem is volt olyan csúnya, és a dokinő sem volt szimpatikus. Felírta a tápszert, meg a Sinlacot. Tápszert a harmadik gyógyszertárban találtunk. :x :twisted: Van egészségbiztosítási számlánk, eddig mindig írtak a nevemre a gyógyszertárakban számlát, még ha Lilinek váltottam ki valamit akkor is. Ma az egyikben sem akartak adni, mindenhol csak a Lili nevére! :? :shock:

KépKép
editmaci
 
 


sziasztok!

zsombi tegnap a nagykádban fürdött!!! és a haját is levágtuk. igaz, nem lett olyan szép, mint lili, de csak azért, mert én nyírtam... :wink:

k

KépKép
KépKép
anittik
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?