Új privát üzeneted érkezett!

Gabi! Nekem mindenki azt mondta, hogy fiam lesz, sőt még én is azt hittem, erre tessék :wink: :wink:
Edit! Minden doki mást mond, én olyat is hallottam, hogyne gyümölccsel, hanem zöldséggel kezdjék a hozzátápit, mert az tartalmasabb. :wink:
Eni! Miket tervezel.... :shock: :shock: Szegény pasik. Majd beültetjük őket valami kajáldába, szokásos módon. :wink: de a H and M jó ötlet 8) . [/url]

KépKép
pedina
 
 


Gabi, nem akarom belédbeszélni, de én is lányra tippelek nálatok :wink: A barátainknál is bejött a lány tippem :wink: Biztos, hogy nem akarjátok tudni??? :lol:

Bár én még egyedül vagyok (legjobb tudomásom szerint :oops: )ilyen hülye, szapora szívdobogásom nekem már nyár óta van. És sose stresszhelyzetben, hanem viszonylag nyugis időszakban, főleg ha lefekszek :roll:
mara80
 
 


Sziasztok!

Lemaradtam mint a borravaló :D
Ma voltam az AFP leletért-jó lett. A Parvo vírus miatt is vissza kellett mennem. Hiába mondtam én hogy ez még a nyári vízfertőzésből volt (pedig egy belgyógyász meg is erősítette), megint levették a vért, és még jól fel is idegesítettek :( Természetesen közölték, hogy ez régi fertőzés...
Meghallgattuk a szívhangot is, mert kérdezte a védőnő hogy mozog-e. Mondtam hogy már a 15.héttől zajlik az élet odabenn :D
Állítólag vékony a hasfalam :shock: Úgyhogy hallgatóztunk kb 10 mp-ig, mert el is kolbászolt...Eszméletlen egy sajtkukac-pont mint az apja. Az sem bír egy helyben ülni, az éjszakáról meg ne is beszéljünk...
Szóval tök jól vagyunk, csak vizesedem...4nap alatt 3 kiló. A folyadék csak befelé megy, pisilni nem kell. Csak az a megoldás ha pihenek, de ma be kellett jönnöm az egyetemre, mert van egy pár projekt amit még le kell adnom :( Sajnos ez családi örökség. A munkamánia meg a víz is. Azt hittem elájulok, vasárnap 55 kg voltam, ma meg 58!
Ez a kórház mizéria!!!! Tök jó, hogy volt Diósgyőrben egy korház, ahonnan 20 percnyire lakunk...
Hálistennek legalább a vizsgálatok maradnak a Vasgyáriban, de szülni már tuti nem ott fogok. Ez van :(

Kép
gnocci
 
 

 
 

Maja! Gratula, hogy minden rendben. Én nagyon paráztam az afp miatt, főleg, hogy akkor épp más gond is volt. De azóta sem semmi. :wink: Sajnálom viszont a vizet. Én is 55-56 kilóról indultam, és ilyen idős koromban már 61 voltam, ne izgulj! Ez nem jelenti azt, hogy most elkezdődött egy megállíthatatlan folyamat. Most 10 kilónál járok, szerintem nem lesz gáz. Dokiddal beszéltél, hogy "maradhatsz-e vele"? Mert akkor nincs gáz. Én a saját dokimmal az árokparton is szülnék, csak ő legyen ott...
vbea
 
 


Bea! Hát még nem sikerült vele beszélnem, majd csak ha megyek uh-ra. De nem bízom benne hogy átmegy a Semmelweis-be. Azt nyilatkozták, hogy az 1 napos műtétek és a járóbeteg ellátás+terhesgondozás marad. Csak a szülészet nem, de hogy elvileg ha szülök a másik kórházban, akkor beengedik a saját dokit :? No erre kíváncsi leszek...Végülis nem ragaszkodom egyik orvoshoz sem, mert alig találkozom vele. A védőnőmet 100x többet látom, mint a dokit. A 18 hét alatt vagy 2x 5 percet beszéltem vele...De hát nincs problémám, akkor meg minek nyaggassam feleslegesen...

Hát igen, én 53 kilóval kezdtem, és tudom hogy ez nem "olyan" hízás.De azért olyan rossz érzés, hogy iszok mint a kacsa, és eddig pisiltem most meg semmit nem bírok kifacsarni magamból. Érzem ahogy duzzadnak a szövetek áááhhhh !!!!Borzalmas...

Kép
gnocci
 
 


Na kicsit csillapodott a szívverésem. Gondoltam, hogy babóca ügyködik. Lesznek még itt meglepetések. :roll:

Ismeritek ezt a könyvet?
Penelope Leach: Picik és kicsik A leírásból elég szimpinek tünik. Gyermeknevelés kézikönyve,,,,,,, írják.

Mara, nem elhatároztuk, hogy nem akarjuk. A gyerekszoba barnás pasztelles színü lesz, semmi rózsaszin vagy kék. Szóval mindegy, csak egészséges legyen.

Kép
gabcsi76
 
 


Na, megint én vagyok. :lol:

Általában nem vagyok egy kérdöív töltögetö, és föleg nem szoktam ismeröseimet erre megkérni.
Ezt viszont fontosnak tartom. Valószínüleg hallottatok róla, hogy a kínából beérkezö ruhák, játékok, kulcstartok...stb. szörméinek 80% kutya vagy macska szöréböl készül. Ezzel nem csak az a baj, hogy európai ember számára undorító arra gondolni, hogy a kisgyermekünk egy agyonkinzott kutya szörét teszi a szájába, hanem a különbözö vegyi anyagok miatt mérgezö is lehet. Az európai unio most akarja megtiltani e szörmék europába való behozatalát. Ha rászánsz 5 percet és kitöltöd a lenit kérdöívet, már sokat segítettél.
http://www.noeallatotthon.hu/szorme/monddel.html

Az oldalon lévö film megtekintését csak erös idegrendszerüeknek ajánlom.

Kép
gabcsi76
 
 


Maja! Az az igazság, hogy szerintem a dokik sem tudják, mi történik, mi lesz velük. Állítólag a Semmelweiss átvesz mindent orvost-nővért, aki szeretne menni. Azért a dokid nagy valószínűséggel megy valahová... menj utána! :wink:

Gabcsi! Mondjak még szebbet ezzel a témával kapcsolatban?! Nem kutya-macska, az legalább cuki (volt életében), hanem többnyire patkány. Ez a téma mostanában minden híradóban és magazinműsorban. Tényleg nagyon borzasztó. :? Azt hiszem, meg fogom venni Beninek a hagyományos teddy beart, amit vagyonokért lehet kapni, de legalább Angliából hozzák (csak nem rossz)...
vbea
 
 


Gyerekjátékokban amúgy is utálom azt, aminek jön a szőre, azok a tipikus 15 éves lány veszi a 16 éves barátjának típusúak. :lol: A babák mindent megrágnak, jobb a frottír. Nálunk a nagy szerelem egy frottír bárányka, akinek csengő van a hasában. Folyton mosom, mert a füle vagy a lába állandóan Lili szájában van. :lol:
Nevezett ma annyira szeretett volna az apjával beszélni telefonon, hogy minden kapaszkodás nélkül felállt, és nyúlt a telefonomért, csak én meg úgy elkezdtem visítani örömömben, hogy ijedtében letottyant. :lol: Tegnap több új dolgot is produkált: megpróbálja az építőelemeket belegyömöszölni a csigába - igaz, az autós játék elemeit, és a forma se stimmel, de az elvet érti :lol: , ill. magára borította a cipőszekrényt. Ami vagy 20 kiló :shock: :shock: . Semmi baja nem lett, mert mint a filmeken a borulás közben kinyílt az ajtó, és felfogta a szekrényt. Soha nem gondoltam volna, hogy pont azt borítja magára. Mióta mindenbe belekapaszkodik és feláll, fárszt kapok, hogy a széket, vagy a cd-állványt, vagy a ruhaszárítót- azokat soha.
Csak a robajt hallottam, és rohantam mint állat, mert Lili nem is sírt. Én még egy óra múlva is remegtem, ő meg azonnal vigyorgott ki a szekrény alól. Mondtam Sanyinak, hogy szarok rá, hogy nem tudok majd mögötte meg alatta takarítani, de rögzítse a falba egy csavarral. Nehogy mégegyszer előforduljon. :cry: Helyén volt az őrangyala a kis piszkosnak. Mondtam, hogy 3 fiú meg 4 kisördög bújt el benne. Ma meg kb. 30-szor szedtem le az ágyról, már simán fel tud mászni, de úgy döntöttem, inkább megtanítom hátrafelé, seggel lejönni. Mert ugye fejjel lefelé próbálkozik, és kapaszkodva billeg az ágy szélén is kiabál, hogy "mamiiiii". :lol:
Mindenki más és más, de nekem ahhoz, hogy félelem nélkül szüljek a férjem, mint lelki támasz, és az orvosom, mint szakértő jelenlétére volt szükségem. A dokimban én feltétel nélkül megbíztam, ő is tudta, hogy mikor és mit kell mondania ahhoz, hogy mindkettőnknek könnyeb legyen. Szülésznőt sok helyen szokás már fogadni, velem nem tudtak volna mit kezdeni igazán. Szülés szempontjából orvosi eset voltam, azaz orvosi beavatkozás nélkül nem tudtam volna megszülni. Ez benne volt a pakliban kezdettől fogva. A védőnővel meg úgy vagyok hogy abszolúte nem helyettesíti a szülészt, bár a terhesgondozás alatt ott van, de ő nem velem kell, hogy foglalkozzon elsősorban, hanem a gyerekkel. Bár mondom, mindenki más és más, de én nem igényeltem a védőnő jelenlétét kezdetben sem. Lehet, hogy ha "normálisabb" lenne, akkor tőlem kérdeztem volna dolgokat, amiket így más anyukáktól meg netről szedtem össze, ki tudja. De a dokimban én 100%-ig megbíztam, nem akkaor kezdődött a "kapcsolatunk", amikor terhes lettem, és keresnem kellett egy szülészt, hanem évekkel ezelőtt. Hozzá hordtam az összes nyavalyámat, magától értetődő volt, hogy agyerekemet is hozzá viszem. Nekem biztonságérzetet adott az, hogy tökéletesen ismerte a az "előéletemet"', a félelmeimet, az igényeimet, a hozzáállásomat. Pl. ő szólt rá a szülésznőre, hogy ne cicukázzon meg gügyögjön itt nekem, mert azt nem bírom. :lol: :lol:
Na, szóval én arra szavazok, hogy kell egy orvos, vagy szülésznő, aki többet tud rólad, mint hogy "42 hetes gravida, első terhesség, 2 ujjnyira nyitva".
Na, szófosásnak ezennel vége.

KépKép
pedina
 
 


Hú,ez a Lili!!! Tényleg egy Szélvész kisasszony! :wink:
tegnap voltunk egy ismerős családnál,akiknek 17 hónapos a fiuk! Hát az sem semmi! Most a legújabb mániája, hogy mindent porszívózik! virágokat,számítógépet,stb. :P

Osztom Edina véleményét. Én sem tudtam volna úgy szülni, hogy nem ismerem az orvosomat,és ő sem engem.Biztos levezette volna a szülést az ügyeletes is,de nekem rosszabb lett volna.

Lilit mostanában gyötrelem pelenkázni. Lerugja magát róla,kitolja a feneke alól,stb. Van úgy, hogy 3x rakom alá,mire egyszer sikerül nagy nehezen , hogy rajta is marad! :roll: :shock: :D

KépKép
editmaci
 
 


Edit! Adj a kezébe valami érdekeset pelenkázás közben, amit csak akkor kap meg: fésű, másik pelenka, D-vitaminos üveg stb. Én ezeket váltogatom, és egy időre mindig leköti. Amúgy meg a pelenkázás egyéni csúcsát folyton meg kell dönteni, mert egyre rövidebb ideig tudom ilyentén módon elfoglalni. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Hát gondolom nem unatkoztok a Lilikkel! :lol: :lol:

Ti jártatok a terhesség alatt terhestornára? Már egy pár napja ezen filózom. Egy kicsit drágállom, de ha olyan nagy segítség a szülés alatt, akkor lehet, hogy neki vágok.

Kép
gabcsi76
 
 


Hát, igen a pelenkázással én is így voltam... de kipróbálutk a libero up@go pelust (olyan minte egy bugyi csak rá kell húzni) és most bevált, már én is frászt kaptam annyit ficergett Zsombor hogy alig bírtam rárakni.

Edina, nem semmi a csaj, már előre félek Zsombor milyen lesz... néha a szeme sem áll jól a huncutnak.
A csigát hol vettétek, mennyi volt? Láttam vhol már csak nemtom hol...??

Reggel olvastam az origon hogy 1 hónapos babát kórházba vittek mert a koponyájában vérgyülem keletkezett, külső sérülés miatt. Hogy a keze száradjon le az olyannak aki bántani meri a gyermekét, nem normális világ. Minek szül az ilyen. Az ilyeneket megbélyegezném, hogy mindenki lássa. Minimum.

KépKép
sz.szilvia
 
 


up&go-t akartam :D :D :D

KépKép
sz.szilvia
 
 


Nem is írok róla semmit,mert a moderátorok úgy is kitörölnék! :shock: :!:

Gabi,én a terhesség elején akartam,de nem jött össze. Utána meg örültem, hogy vagyok.Főleg amikor már meleg is volt.Szerintem a séta elég sport egy kismaminak :!: :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Gabcsi, én kismamák részére kialakított gyógytornára járok. Nekem sokat jelent a hátfájás kezelésében. Röviden aznap, amikor megyek, csak fél napig kínoz a hát-és derékfájás. :lol: Viccen kívül, nekem sokat segít, ha másért nem, a mozgás miatt. Itt speciális légzőgyakorlatokat is végzünk, meg "kitolási gyakorlatokat", ami elvileg jól jön majd szülésnél. Majd inkább nyilatkozom utána. Mindenesetre eszembe sem jutott volna valami trendi kismama tornát választani, mindenképpen nézz utána, hogy "tarthat-e" az oktató órákat kismamáknak. Ért-e hozzá stb. Főleg, ha annyit fizet(ned) kéne. :shock:
vbea
 
 


Na, elküldtem a jelentkezési papírt. Jobb lesz így, csak nem tudom miért kell napokat átgondolnom.
Attól nem félek, hogy nem jó tanfolyam lenne. Engem egy kicsit talán az tartott vissza, hogy lesz e rá idöm? Mert, ha nem, akkor csak kidobott pénz. De megoldom.
Úgy látszik csak egy kis lökésre volt szükségem. :lol: Kösz, Bea.

Kép
gabcsi76
 
 


Na, megint lemaradtam én is.

Én sem jártam tornázni, de nem is tudom segített volna-e? Nekem a 3. tolásnál kint volt Marci. A mai napig gondolkodom mikor is kellett volna nekem lihegni és izzadni, mint állat, mint ahogy a filmeken szokták. :lol:

Marci beteg. Éjjel be is lázasodott. Szertintem az apjától kaptuk el, mert én sem vagyok teljesen jól. Amúgy jó a kedve. Kicsit köhög, néha szívni kell az orrát, de a család szerint annyira nem beteg, hogy ügyeletre kelljen vinni. Ha nem lesz jobban, akkor tuti átviszem azért.

Ma akartunk menni Nyíregyre vásárolni karácsonyra. Nem tudom, lehet nem megyünk így, bár anyós mondta, hogy hagyjuk itthon Marcit, de azt nem szeretném. Inkább nem megyek. Kedden úgyis menni kell Miskolcra, de lehet nem lesz időnk vásárolni.

Edit, megint vannak a babaszobán bodyk, 74-esek és ezek rövid ujjúak. Olyan 900 ft. Lányosak. Szerintem szépek. Nem azt írtam, hogy rendelj, csak azt, hogy vannak! :lol: Mindezt pedig azért írom, hogy védjem magam Imitől! :lol: Lassan tényleg agyoncsap!

Most jott a helyi újsággal egy babaszépségversenyes kiadvány is. Tele nyíregyi bababoltos címekkel. Csak a Brendont ismertem ott. Robi közölte, hogy örül neki, hogy megtaláltam a címeket! Vajon miért? :oops:

Kép
tokajkincse
 
 


Orsi, na pont a lihegés az, amit nagyon-nagyon el kell felejteni! Amerikai filmekben hülyeség van. Ha valóban így kapkodná mindenki a levegőt, akkor be is ájulnának rövid idő alatt. A cél a levegő helyes irányítása, és az egyenletes légzés... Na, ez az elmélet, a többit majd elmesélem január végén. :wink:
vbea
 
 


Jaja, filmekben a nők mindig hi-hi-hi-hi módszerrel gyorsan veszik a levegőt, és rám is rámszólt a szülésznő, hogy szájon lassan beszív, orron lassan kifúj...Na, meg a többi is: a szülések kevés százaléka indul kiömlő magzatvízzel meg azonnali Q erős, 3 perces fájásokkal :lol: :lol: Bár nekem kevés sanszom van spontán szülni legközelebb, mert csaszi után nem lehet túlhordani, nem lehet megindítani, szóval vagy beindul idő előtt, és még akkor is 80% a császár esélye, vagy eleve műtő. És ott nem kellett tolnom. :?
Szilvi,a csigát a Corában vettük, 3000 párszáz forintért. De van a Szinvában a játékboltban is.

KépKép
pedina
 
 


Szerintem azért fog segíteni a légzés, mert arra fogsz figyelni, hogy hogyan csináld helyesen és így kicsit el is vonja a figyelmedet a fájásról. Kicsit, mert azért nagyon nem lehet. :roll: Nekem is a gáz ezért volt jó, na meg tágultam is tőle.

Most filózunk, hogy menjünk-e vagy sem.

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Ja, még annyit akartam kérdezni, hogy mit csináljak most, hogy Marci nem szopizik? Tejem néha folydogál, de nem sok. 2 napig nem szopizott és így tudtam fejni olyan 120 ml-t. Oda is adtam neki éjjel. Robi kérdezte is, hogy ez meg mi. Akkor gondolhatjátok mennyire hasonlít a tejre. Ja, az éjszaka legjobb beszólása apától. Kiszívtam Marci orrát, erre az apja: "Látod, nem is volt olyan rossz, már kapsz levegőt. Próbáld ki!" :lol: :lol: :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Tegnap este Lili is tápszert kapott,lefejtem én is tejcsit.Háááát! :!: :?:
Eléggé vizesnek tünt.Vagyis az is volt.Pedig még napi 2x-3x tudna szopzni, de ez már szerintem nem elég tápláló neki,mert elég hamar megéhezik utána. :cry: :cry: :cry: De azért amíg kiszipákolja addig adom neki,meg amíg még van. :shock:

Orsi,és hogy ment Marcinak a levegővétel??? :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
editmaci
 
 


Most ezt nem értem, "vizes" a tejetek? Nem azért, mert a végét nem fejitek le?
Amúgy nagy babák, meg kezdettől sokat ettek, lehet, hogy tényleg kevés már nekik az anyatej. Na, de ez nem tragédia, főleg ha már nem tápláló neki a tej, felesleges erőltetni azért, hogy elmondhassátok melldöngetve, hogy "én X hónapig szoptattam". Utálom, amikor anyuka "sikersztoriként" írja meg a Kismamának, hogy a gyerek 3 napig ordított az éhségtől, a gyerekorvos,a védőnő, meg a ház teljes lakossága könyörgött, hogy tápláljon hozzá, de ő ellenállt, inkább óránként szoptatott, és visszaállt a mennyiség. :twisted:
Az, hogy nem híznak már olyan ütemben, mint eddig, az természetes, de ha tényleg éhesek, akkor nincs mit szarozni rajta. :wink:

KépKép
pedina
 
 


Én teljesen kiszívtam az egyik cicimet,de tényleg elég átlátszó volt. :(
Nem akarom én sem erőltetni,mert nekem is jobb egy tartalmasabb leves, mint az üres erőleves. :roll: :? Az anyatej után tápszer a legjobb amit kaphat.Szerencsére elfogadta a tápot, elsőre megitta.
Meg aztán nekem a gyakori mellre helyezés nem nagyon jött be. :shock: :roll: Vagy két hete amikor éreztem, hogy kevesebb, próbálkoztam vele,de nem vettem észre, hogy jobb lenne. Lili is idgesebb volt,én is. Ez van, örülök, hogy több mint négy hónapig volt,meg amíg tudom még adom neki.

Edina,a Sinlacot lehet kapni recept nélkül,vagy fel kell íratni?

KépKép
editmaci
 
 


Elvileg hallottam olyat, hogy meg lehet venni simán is, de anno nekem sem azt, sem HA pépet nem adtak a yógyszertárban "vényköteles" jelszóval. Nekünk receptre szokták írni. Elvileg 6 hónapig jár rá támogatás, de ha van allergiás a családban, akkor 1 éves korig. Nem akarok hülyeséget mondani, talán így 600 Ft. Lili nagyon szereti, anyatejjel, gyümölcslével, de sima vízzel is. Meg én sokáig azzal sűrítettem főzeléket, most már rizsliszttel csinálom. Meg gyümibe is azt tettem abyáink háztartási keksze helyett. :wink:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

Edit, sajnálom, hogy nincs elég tejcsi Lilinek. De szerencsére eddig volt. Én nagyon sokmindenekitől azt hallom, hogy csak az nem tud szoptatni, aki nem akar. Háááát, lenne ezekhez az emberekhez néhány kérdésem. Én még mindig csak szoptatom Zsombit, de már nem bánnám,ha egy-két szopit ki tudnék váltani. Hosszabb távra lehetne tervezni a kimozdulásokat, és valamennyire tehermentesednék. Persze tudom, hogy a kaját el kellene készíteni. Hát, nehéz ügy. Asszem én el akarom majd válsztani Zsombit. Lehet, hogy ezért megköveztek. Valahogy nem érzem azt, amiről Edina is beszélt, hogy a lelke kicsit megviselte, amikor Lili nem akart szopizni. Én vagyok biztos csak ilyen furcsa, vagy ha úgy tetszik rossz anya, de én már várom, hogy ne szopizzon. Nem vagyok fanatikusan ellene, nem kínzom a gyereket, és magamat, mert jó szoptatni, mert az a legjobb Zsombinak egyenlőre. De néha már teher. Bocs, ha valakit ezzel megbántottam.

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Én azt hiszem mindent megpróbáltam.Volt olyan nap, hogy óránként szopizott: nem jött be. :? Iszom vagon számra a különböző szoptatós teátak: a gyomrom már kilyukad tőlük,de nem sok változást érzek.

Kriszti,szerintem nem vagy rossz anya. Hiszen Zsombi néhány nap múlva fél éves,és csak tejcsit kapott. Elég nagy és erős,hogy mást is kapjon. Szerintem ez sem idő függvénye,hanem a gyerek fejlettségétől függ.
Viszont tegnap otthon voltunk anyuéknál,és egy perc alatt kész volt a tápszer,mert vettem baba vizet,csak megmelegítettem a mikróba,bele a por,és már kész is volt.
Szerencsére tegnap háromszor is szopizott Lili,csak kétszer kellett tápszer. Ja,és az őszibarack püré csak úgy csúszott le!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


igen, szombaton féléves lesz ez a zsiványtódor! :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!
Kriszti! Én is valami hasonlkót éreztem, mármint, hogy "untam" a szopit, ezért volt furcsa nekem, hogy szar érzésem volt, amikor tényleg úgy tűnt, hogy Lili elválasztja magát. Én azért a tápra zat mondtam, hogy kezdettől fogva tápos babák szüleinek biztos nagyon megterhelő éjjelente 3-4-szer forralni, visszahűteni, kotyvasztani. Lili is régen már csak babavízzel kap mindent, de újszülöttként forraltam neki a babavizet is.
Tegnap nagyot buliztunk (meg elkőtöttünk egy csomó pézt :oops: ) Eniékkel. Cseppem odafelé végigvisongta az utat, hazafelé aludt, és közben is szemmel láthatóan jól érezte magát. Na, meg mi is. :wink: MOst vizsont bűzlik. :lol: Ja,. tegnap is az autópályán fosta össze magát természetesen. :oops:

KépKép
pedina
 
 


Edina,úgy látszik Liliteknél már hagyomány, hogy az autópályán kakil! :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Az biztos, hogy amíg nem vettünk vizet,elég fárasztó volt,hogy 5 percig forraljam,utána hűtsem,stb. Szerencsére a hajnali szopihoz még van tejcsi meg a reggelihez,a többihez meg már nem olyan fárasztó elkészíteni.Főleg így a babavízzel. :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

köszi a bíztató szavakat! :)
Van itt egy barátnőm, aki mindenképpen a naptár szerint betöltött 6 hó után szeretné elkezdeni az ízek kóstoltatását. Viszont már a gyereke 2 óránként :!: :!: :!: eszik. Egyidősek Zsombival. Szerintem ezt én nem tudnám csinálni, hogy mindenáron 6 hós koráig szopi, közben a gyerek nem érzi jól magát! Persze az ő fia sincs összeszakadva, de lényegesen kevesebbet hízott az elmúlt 2 hónap során, mint Zsombicike.

Pussz Liliknek!

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Én nagyon sajnáltam Lilit,amikor láttam rajta, hogy nem elég neki a tejcsi. Csak ő olyan, hogy nem sír,ha nem lakott jól,megelégszik annyival,amennyi van. Csak sokkal hamarabb jelezte, hogy éhes. Ha belegondolok én is nagyon utálom, ha üres a gyomrom, és jó az, ha az ember jóllakik!! :lol: :lol: :lol:
Tegnap délután úgy evett, hogy először kiszipákolta a ciciből ami volt benne,utána meg adtam neki egy fél adag tápszert,így vígan kibírta a 4 órát,és este elég volt neki amit szopizott! :D

Mellesleg Lili olyan élvezettel ette ma is az őszibarackot, hogy nem bánom, hogy már kapja. Így hat hónaposan már sokkal több mindent tud enni majd. :roll: :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Na, akkor látom nem vagyok egyedül... én is már vhogy -ahogy Edina írta- "untam" a szopit, főleg a végén amikor már kevés volt Zsombornak a tejcsi. Én is vártam a végét Kriszti, nyugi.
Persze reggel sokkal jobb volt megciciltetni, mint felkelni, vizet forralni, hűteni.... De viszont tény , hogy sokkal szabadabb az ember. Szerettem szoptatni, örültem, hogy tudtam, de már úgy éreztem elég volt.
Én még mindig forralom a babavizet.

Csak pofázok, Zsombornak meg a krumlija alatt elfőtt a víz........ :roll: :oops:
Ma sóskát eszünk csirkemellel. :P

KépKép
sz.szilvia
 
 


Na, meg ezek a szigorú határok. Nekem is van egy ismerősöm, aki ilyet írt egyszer "Léna 6 nap múlva betölti a hat hónapot, azt már guggolva is kibírjuk". Mármint, hogy csak szoptassa. :shock: :shock: Most meg nyomja bele a tésztés - magyarul gluténes konzervkajákat, mert "rá van írva, hogy 6 hónapos kortól". Gondolkodni nem kéne, b. ki?! - kérdezném tőle szívem szerint.
Lili ma rizses-répás pulykacicit evett. Nála most a darabos kaják jelentenek kihívást, de szerencsére ezt az akadályt is veszi.
Amúgy ő is szereti a táposzert, semmi kiköpés, meg fintorgás nem volt, pedig ahogy belenyaltam, valami hihetetlen szar. A szaga alapján meg van némi csirketáp feelingem vele. :shock:
Egész nap karácsonyi ajándékokat gyártok, a tökömig ragasztós vagyok, meg csillámos. Szerencsére Lili tök jól elszórakoztatja magát.

KépKép
pedina
 
 


Szerintem nincs azzal baj, ha nem szopik egy gyerek. Véleményem szerint egy tápszer sokkal táplálóbb lehet, mint egy egyoldalúan táplálkozó anya teje. Az vacak lehet, ha egyik napról a másikra nincs tej, de ha fokozatosan át lehet vele térni a főzelékre, abból szerintem semmi hátránya nem lesz.
És amúgy tényleg baromság ez a "ha szoptatni akarsz, bármeddig lesz tejed"-hozzáállás. Ezt nyomják mindenhonnan, mintha valaki csak akkor lenne jó anya, ha szoptat, meg ha fájdalomcsillapítás nélkül hang nélkül vajúdott 14 órát. :lol: Ha valaki a saját kényelméből szül 8 hónapra (meg ne nyúljon a bőre) császárra, meg nem szoptat, mert akkor már nem állna hetykén a cicije, azt én is elítélem; csak azzal a folytonos anyaság= szoptatás hozzáállással engem úgy fel tudnak húzni.

KépKép
pedina
 
 


Egyetértek. :oops: Nem érdekelnek a trendek, az a szülési tervem lényeg, hogy bemegyek a kórházba, és megszülök, ahogy a dokim is szokta mondani. Nem érdekel, ha bármiért megköveznek, ugyanakkor a lehetőségekhez mérten, magamhoz képest megteszek mindent, hogy sikerüljön. Aztán majd amit "dob a gép". Ugyanez a szopival is, semmi elvem. A gyerekem ne éhezzen, ez a lényeg. És hallgatok azokra, akiknek fontos a véleménye. Ennyit a melankolikus filozogálgatásról... :shock:

A vasárnapunk tényleg baromi jól telt, Lili megint levett minket a lábunkról. Csajok, dicsérnem kell, baromi okos, és beszarás, miket csinál egyedül. A legjobb, hogy áll egyedül... Csúcs! :wink:
vbea
 
 


Már túl vagyok én is az első megrázkódtatásokon. :? Lili a tápszer után jó kedvű,kiegyensúlyozott,simán kibírja 4-4,5 órát is két evés közöt. Nekem az a lényeg, hogy ő jól érezze magát! ( csak a kakija rettenet!!!!)

Edina,milyen ajándékokat készítesz? Én is szívesen csinálnék még valami aapróságot az ajándékok mellé,csak semmi ötletem. :oops:
Anyu tegnap kérte, hogy ne vegyünk nekik semmit, csak menjünk haza Lilivel! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Edit!
Lili ezen a képen cukorpofa!!!! Most úgy eszembe jutott: látom magam előtt ezet az apróságokat (2 Lili, 2 Zsombor, Marci) mikulás satyóban, 1 szál pelusban, mondjuk egy hófehér szörmén... - tuti kép lenne. :lol: :lol:
No jó, jövőre bevesszük a mostani pocaklakókat is!! :D

KépKép
sz.szilvia
 
 


Ma találkoztunk egy ismerőssel, akinek Lilivel egyidős fia van (együtt is szültünk, egy szobába is kerültünk :lol: ), a kissrác 11 kiló!!!! :shock: De nagyon szexin mosolygott a három fogával, de Lili figyelemre se méltatta. Most Beni-apuka a zsánere, tegnap vele flörtölt. :lol: Amúgy majd figyelnünk kell rá, mert soha nem a kispasik tetszenek neki, hanem az apukájukra mosolyog kacéran. :?
Eni, örülök, hogy az állás maradt meg bennetek Lili tegnapi napjából, nem a szórakoztató elektronikai berendezéseitek módszeres megtámadása. :wink: Ill. a diszkrét köpködés. Vagy a szekrénypakolás. Fogjátok fel úgy, mint amikor a cégek betörőket fogadnak fel, hogy teszteljék a biztonsági rendszereiket. Most ti is megláttátok, mik azok, amiket addigra feljebb kell pakolni, mire Beni is mászni fog.
Edit! Én (is) bőszen dekupálok karácsonyra. Nálunk ez maga az ajándék. A nagymamik képkeretet kapnak Lili karácsonyi fotójával, valamint fűszertartó és fürdőszobai (folyékony szappantartó, pohár stb.) szettet, valamint egy-egy gipszképet, a húgom meg ékszertartó dobozt és gyógyteás-készletet. Életemben nem dekupáltam még porcelánra, ezt ki is kell sütni, reméljük nem gyullad ki. :lol: Apukám meg DVD-t kap, nagy Jókai-rajongó lévén a Nábobot és a Kárpáthy Zoltánt, meg a Tanú és Megint tanú-t.
Edit! Édes Lili Mikulásos fotója! :wink:
Lili ma egész nap fosik. Tuti, hogy a foga miatt, az első kettővel is így volt. Már annyira közel vannak, hogy fehérlik az egész felső ínye... :shock:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Lili ma vegyi-gyümit kapott: őszibarackot almával. Egész sokat megevett belőle,kiváncsi vagyok,meddig bírja ki vele. Most épp aludni készül. :wink:

Tegnap vettünk neki az anyóstól kapott pénzből egy sport babakocsit, meg megvettünk neki néhány játékot is.Persze mindenki ideadta a pénzt "ti jobban tudjátok mi kell neki" címszóval. Na,ja! járkáljunk mi utána. Végül úgy döntöttünk Imivel, hogy veszünk neki vagy 2 nagyobb,jobb játékot,meg vagy 2-3 színes könyvet és kész. Ő még úgysem tudja ezeket értékelni,a kézségfejlesztő játékokat meg később biztos fogja szeretni,Most egyenlőre még majd csak a zenéjüket fogja érdekelni szerintem. :roll: A színes könyveket meg nagyon szereti
Egyébként vannak nagyon jó,ötletes játékok,de nagyon drágák!

Edina, a fűszertartó ötlete ellopva, igaz majd csak a szülinapjára anyunak (jan.6), mert már a karácsonyi ajándékot megvettük neki.
Remélem Liliteknek hamarosan kibújik a foga! :o

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Edit! Lilit igazán még most sem érdeklik a készségfejlesztő játékok. Kopácsol velük, meg zenél, de nem teszi a csillagot a csillag alakú lyukba és a többi. Ellenben a barátnőm 3 éves lánya irtó jól elszórakozott vele. Ő már élvezte, hogy hiba nélkül megoldja a kérdést. :lol: :lol: Igazán Lili a labdát tudja egész nap űzni meg a lufit. A többi max. 10 perc, amíg érdekli..
Egy barátunk küldött képeket, amin a Lilivel egyidős kisfia irtó jól eljátszik egy olyan játékkal, amikor egy kacskaringós dróton kell végigvezetni egy fagyolyót. Lehet, hogy a karácsonyfa alá valami ilyesmit teszünk neki.

KépKép
pedina
 
 


Lilit sem fogja még sokáig lekötni,gondolom, de hátha később majd fogja szeretni őket. Csak már nem akartunk neki csörgőt meg rágókát venni, mert lassan már minden szobában,minden polcon lesz egy. :mrgreen: Tényleg, egy labdát én is szerettem volna! De olyan igazi pöttyöset,nem valami mesefigurásat. Bár van egy csörgős,plüss labdája, és őrül meg, hogy nem tudja a szájába gyömöszölni! :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

totál betegek vagyunk mind a hárman. Én a legjobban, szerencsére Marci a legkevésbé. Azért kapott gyógyszereket. Majd ha kisit összeszedem magam, írok.

Edit, így ma nem mentünk Miskolcra, így Húgó még mindig itt figyel.

Tegnap bementem egy bababoltba Tokajban és mivel felszámolják, ezért minden le van árazva. Vettem neki két P.O bodyt, mert úgy gondoltam nincsen még elég! :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Orsi,gyógyuljatok meg!
P.O body: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
editmaci
 
 


Na, most hozták a mixeremet. Bár a lázam nem ment le tőle. :( De legalább van valami jó is ebben a napban.

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Edit, Lilusnak is van ilyen plüsslabdája, és ő is mindig be akarta kapni. De most is szereti, mert már meg tudja fogni, és rázza ezerrel. Néha egész ki bongózenekar egyedül: egyik kezében a csörgős labdát rázza, a másikban meg egy csörgőt. De van dobja is, sőt furulyát is örökölt a tesómtól, de szerencsére fújni még nem tud. És mit nézett ki magának? Egy olyan telefont, aminek MINDEN gombja zenél, a hátoldalán meg különböző állatfigurák vannak, és nyomásra azok is kiadják a megfelelő hangot. Csillogó szemmel nyomkodta tegnap a boltban. :?
Megyek, meg kell írnom a karácsonyi lapokat. :?

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

Orsi! Jobbulást!

Megvettük tegnap az etetőszéket, íme néhány fotó: Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Karácsonyi lapok?????? Mi még nem is vettünk!!!!!!!!!! Basszus, jól le vagyunk maradva! Asszem ma bevásárolok belőlük!!!!!!!! Köszi Edina, hogy figyelmeztettél!

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!

Lilinek ma Mildi-s alma-őszipürét adtam.Hááát!? Olyan savanyú volt. Én azt hittem nem fog neki ízleni,de azért megette az ő kis adagját belőle. Tegnap a Kecskemétisből adtam neki ugyanilyet,az sokkal finomabb volt.

Kriszti, jó az etetőszéketek nagyon, szerintem ami Lilinek van hasonló lehet.

Még én sem állok sehogy a lapokkal,pedig én fogom őket készíteni. :roll: Remélem ma sikerül megvenni hozzá a lapokat, és délután el is kezdem. :wink:

KépKép
editmaci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?