Új privát üzeneted érkezett!

Örülök, hogy jól sikerült a bulitok, nekem esélyem se lett volna mennem, mert 9-re fejeztem be a takarítást a festők után, és hulla fáradt voltam.
Viszont az jó hír, hogy tegnap voltam fogorvosnál (Nikcsit magam elé engedve :D ), és megdicsért, hogy nincs semmi baja a fogaimnak. :D
Mondta, hogy ugye a terhességtől nem lesz rossz. Hátha még tudná, hogy átlag napi fél tábla csokit megeszem. Igaz cukrot alig eszünk, 1 kg fél évig is elég.

Cas
"A reformcukiban semmi mesterséges színezőt stb nem használnak, teljes őrlésű tönkölybúzából, rozslisztből. Finomítatlan nádcukorral édesítik, ami gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, de kérésre növényi édesítőket is használnak. Krémekbe nem hidrogénezett növényi margarint tesznek, melyet finom növényi tejjel főznek fel. (Ezt nem értem :?: ) A kakaót a szentjánoskenyérfa terméséből készült koffein- és theobromin-mentes karobporral helyettesítik. Fordított ozmózisos eljárással készült szűrt vizet használnak."
A fotók alapján elég guszták, bár a Photoshop-pal mindent ki lehet szépíteni. :D
boglarka
 
 


Hehe, én nyertem, mert én csak 3 órát aludtam, azt is több részletben. Mondjuk mostmár túl vagyok egy kávén, úgyhogy megmaradok. :)
A tegnapi bulit én is nagyon élveztem, akár reggelig maradtam volna még! Akkor a köv. mikor esedékes? Január... ?
Ja, és a fenti kis eszmefuttatásom még bennem ragadt, csak nem akartam tegnap a kocsiban még fejtegetni, mert már hangos volt az ásítozás hátulról... :lol: Aztán nem hagyott aludni, hát leírtam ide.
Azért vettem az adást, eztán nem firtatom a témát itt tovább (noha még mindig nem értek 1-2 dolgot, de valszeg én látom túl fekete-fehéren ezt az egészet épp a múltamból adódólag), ha akarunk beszélünk még majd róla, ha nem hát nem.

Nikcsi
Voltam börzén, kevesen voltak, nagggyon cuki picurka rózsaszín plüss-rugikat vettem 600 Ft/db, meg egy jó meleg kezes-lábast! Annyira jó volt válogatni!!! :)

Laga
Mijaza gazebó?
Keresztelő: az evangélikusoknál nem szentség a házasság, a katolikusoknál az. Ezért támaszthatta feltételként a szülők katolikus házasságát a pap a gyermek katolikus keresztelése előtt. De pl. az öcsémet simán megkeresztelték anno, pedig anyuéknak is csak polgárija volt.
Gyors válasz a "Ja bocs még egy gondolat: biztos hogy Jézus egyházat alapított?" c. kérdésedre, mert veled tuti soká találkozunk :(
Utánanéztem a szakirodalomban! :)
Szent István Társulat: Hitünk és életünk (kb. katolikus hittankönyv) azt írja:
"Hitünk fő igazságai:
...
7. Jézus Krisztus Egyházat alapított, és ennek legfőbb pásztora a római pápa."
Aztán...
Teológia szakos barátnő válasza (és Zs. is súgott kicsit :)): Jézus nem akart új egyházat alapítani, "csak" megreformálni a zsidó hitet. De a zsidók elutasították, és ezért alapította az Újszövetségre alapuló egyházát.
És végül:
Mt 16, 17-18: "S én azt mondom neked: te Péter vagy, és én erre a sziklára építem egyházamat..."
Elég körültekintő a válasz? :lol:

Szilvi
Köszönöm én is a fuvart!!!

Boglárka
Hú, az a reformcuki érdekesen hangzik, hátha Sebinek tudok vmit venni ott?!
Hogy áll a kégli?
cas
 
 


Gazebó = kerti pavilon

Én csak azt írtam, hogy nem ez a fórum a legalkalmasabb ezen téma megvitatására, személyesen sokkal szívesebben.
Senki sem fogja felrúgni a házasságát csak azért, mert az egybeadó egyház szerint nem szentség a házasság, illetve hány házasságot robbantottak fel, pedig egy szent köteléknek indult az egyház állásfoglalása szerint (is). Ez nem ezen múlik.

Röpke kérdés: ha A pap azért nem akarta megkeresztelni Vilmost mert "csak" evangélikus szertartás alapján adtak össze minket, akkor B pap miért tette ezt meg? (Mindkettő katolikus.) Más Biblia alapján dolgoznak? (Az "engedjétek hozzám a gyermekeket" szerintetek hogyan értelmezhető? Engedjétek hozzám azokat a gyermekeket, akiknek a szülei katolikus szertartás szerint lett összeadva? :roll: )
Végülis akkor öcsi is meg lett keresztelve?

A Biblia az egyik legrejtettebb és legjobban kódolt szöveg. Az egyházak is évszázadok óta csak fejtegetik és minden egyes mondatának többféle értelmezése adott. Már csak ez alapján is, de Jézus tanításai alapján is az egyértelműen állítható, hogy Jézus nem tett különbséget az emberek közt és nem hinném, hogy jó szemmel nézi, hogy egy 5 hónapos bébit nem engednek hozzá közelebb egy szertartás által...
laga
 
 

 
 

Kőszilka a Mennyek Országa, az meg bennünk van. Még gondolkodom a többin... :)
laga
 
 


Laga
A papok is csak emberek, legyenek bármely egyház tagjai, nem tökéletesek. Ezt bocsásd meg nekik! :lol:
Öcsém meg lett keresztelve - jó volt a dolog marketingje! Egyszer elmesélem ha érdekel. :)
De tényleg hagyjuk, elbeszélünk egymás MELLETT, sort kerítünk majd rá egyszer élőben!
cas
 
 


Hűűűű! Milyen témáknál jártok.
Csak lesek itthonról, mint 3 gyerekes anyuka. Ha visszaolvassátok a kb. 1 évvel ezelőtti hozzászólásokat, én most ott tartok. Mennyit evett, pisilt, kakilt, stb. a gyerek.
Messze vagyok a vallásosság kérdésétől.

Cas
Kedden mikor kezdődik a buli? Ugye kedden lesz egyáltalán?
hmmc
 
 


Hmmc,
néha jó kitörni a kaki - pisi - büfi témakör háromszögéből. :D
laga
 
 


[quote="laga"]H írta:lagammc,
néha jó kitörni a kaki - pisi - büfi témakör háromszögéből. :D

Persze, aztán az embert egyből lehurrogják, hogy ne itt... :twisted: :lol: :lol: :lol:

Hmmc
Sebi 1-től alszik, onnantól bármikor jöhettek, mert ha már elaludt, nem zavarja a ricsaj. A többiek olyan 4 felé szoktak befutni, és (remélem) sokáig marad mindenki!
cas
 
 


Tényleg belemélyedtünk egy kicsit!

Ma du. Szilvamag familyval:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Szilvi tudtam olyan képet készíteni, amilyet Te szoktál rólam, de én nem teszem közhírré! :wink:
nikcsi
 
 


Cas
Bölcsibe 3-kor megyek Koriér, és vele max. negyed óra míg odaérünk, szóval ránk számíthatsz korábban... :roll:
nikcsi
 
 


Légyszi ne fikázzátok a legkisebbet! :)
1 évvel ezelőtt még szó sem volt mama-taliról, csak büfiről és társairól :P
hmmc
 
 


Lányok, én tuti terhes vagyok, mert olyan vágyódás tört rám a víz után a medencés képek láttán, mint utoljára két éve Sebivel odabent! (Meg ezek a hajnali kelések?! Ma se tudtam aludni! :evil: )
Na jó, csak viccelek, majd szólok időben, ha tényleg... :)
Nagyon jól néz ki, hogy csak ennyien vagytok a vízben! Egyre inkább foglalkoztat a gondolat, hogy szívesen csatlakoznánk (ha nem zavarunk). Sebi imádja a vizet, biztos nagyon élvezné. Egy bajom van csak: nem lesz-e tőle könnyebben megfázós?! így, hogy így is minden takonykórból hörghurut lesz, nem kockáztatnék...

Nikcsi
Gyertek minél előbb!
cas
 
 


Sziasztok! Egy év, mire visszaolvasom ezt a sokmindent. :roll:

Kedd! Szeretnénk menni, remélem nem jön közbe semmi - sok a meló, és hulla vagyok, de igyekszünk! ;)

Volt börze??? Békáson??? Én kimentem, de az ajtó be volt csukva, kukucskáltam befelé, sehol senki, így hazamentem. Jó kevesen lehettek, ha ez kívülről nem látszott! :?

Nikcsi! Szilvi! Újabban a gézengúzhoz jártok úszni? Vagy ez csak valami egyszeri buli volt?

Jó kis témába kavarodtatok bele a buli után. Nálunk nem volt templomi esküvő, keresztelő sem, és nem is lesz. Nem vagyok hitetlen, meg van a saját hitem, de az olyan, amilyennek én gondolom, itt él bennem, nem kell nekem ehhez sem egyház, sem pap, megtartom magamnak.
aranyhold
 
 


Livi!
még nem járunk, de nagyon tetszett, úgyhogy fogunk

Saci!
vigyek mézet ma este Neked?
szilvamag
 
 


Aranyhold
Itt az ÓMKban volt börze, bár itt se voltak sokan... Kedden várunk!

Szilvi
Hű, megköszönném, mert persze szombaton nem volt erőm kimenni Sebivel kettesben a tömött piacra (Zs. elment költöztetni)...
Szóval mézetlen mézeskalácsot mégse süthetünk... :) Örök hála!
cas
 
 


Bocs, hogy hallgatózom :) , de ez milyen méz? És honnan? Mi nagy mézfogyasztók vagyunk és állati híg mézet lehet mostanában kapni.
laga
 
 


Saci,
Az úszáson már én is régóta gondolkodom, de hát Lilla is folyamatosan taknyos.

Aranyhold,
Börze Csillaghegyen a Katica?? közösségi házban (annak idején Banán klub) volt. A hirdetés szerint Mikulással, bébiszitteres játszóházzal.
myra
 
 


Laga
Mi a mézet a "vándorméhész"-től szoktuk venni. Minden szerdán árulja a fóti út mellett. Nagyon finom és sokféle van nála. Mondjuk valamivel drágább, mint a bóti, de nagyon fini.
Ha gondolod veszek neked és valahogy eljutattom hozzád.
Van olyan méze is, amiben van dió, aszalt gyümi, stb.
hmmc
 
 


hmmc
 
 


Cas
Mi konkrétan azért mentünk ebbe az úsziba, hogy ne megfázni menjünk. Vagyis itt kellemes a víz és a levegő hőmérséklete is.
Szóval Aranyhold neked is itt a válasz, tanusziba hideg a víz rendszerint, és lebetegedni járunk szinte oda. :cry: Még szerencse, hogy nem mentem Békásra börzézni. Pedig már kezdtem azt hinni, hogy én is elnéztem, de NEM! Óbuda újságban 26. oldalon Csobánka térre van kiírva! Igen pipa lettem volna, ha elmegyünk és nincs semmi és a békás buszra is várhatunk akár 1 órát. :?

Hmmc
Írtó fincsi mézeket vehettek a vándorméhésznél! :P
nikcsi
 
 


Hmmc,
köszi az ajánlatot. Mégis úgy hozzávetőlegesen mennyibe kerül pl egy 900 gr-os akácméz? Ha egy kicsivel drágább mint a bóti, akkor az nem baj, mert kevesebb is kell belőle, mert tartalmaz is mézet. :roll:
Nemtom mi van ezekben a hiperekben vásárolt mézzel, de úgy folynak, mint a víz. Lehet, hogy mézmentesek? :roll:

Esetleg egy tali alkalmával szívesen átvennék tőled, ha hozol. Már csak ezért is el kell mostmár jönnöd egy talira. :D
laga
 
 


Laga
Bagyol mondja verébnek? Te se jársz - sajnos - túl sűrűn talikra. Pedig feldobod a témát. :)
nikcsi
 
 


bagyol :arrow: bagoly
nikcsi
 
 


Laga!
én a békási piacon szoktam venni, nem folyós (igaz és a hűtőben tartom) és többféle is van, 1200 egy nagy üveg (900-1000 g) akác

Nikcsi!
hogy van Kori, mentek holnap bölcsibe?

Livi!
tegnap iit volt börze a csillaghegyi művházban, nem mentem, de láttam, hogy sokan vannak
szilvamag
 
 


Laga
Nem tudom, de azt hiszem, hogy 900,- . Az akác az nagyon fini!!!
Többfélét szoktunk venni, a diósat nagyon szereti az ember. Főleg, ha egy-egy lagzi után reggel nem tud megszólalni :) :)

Nikcsi
A bagyol tud beszélni? :lol:
hmmc
 
 


Hmmc,
egy 900 gr-os jó minőségű akácért 900,-Ft nem sok egyáltalán. Összeszervezünk egy "nagyobb tételt"?

Nikcsi,
a hétköznapos talik nem túl jók nekem, de ez az esti mamabuli nagyon bejött!!! Havonta minden második péntek, jó? :D
laga
 
 


Hmmc,
Ennyiért még én is rendelnék mézet, ha lehet! :P
myra
 
 


[quote="hmmc"]N írta:hmmcikcsi
A bagyol tud beszélni? :lol:
Nem tom? :twisted:

Szilvi
Kori már a múlt héten is jól volt, tehát ment bölcsibe ma. :D De ha a videózás miatt kérdezted, akkor mint láthatod a mai nap részemről sztornó. Fogorvosnál voltam és gyökér kezelték a fogam negyed 1-kor értem haza. :cry: Holnap neked nem jó, akkor szerda de.? :shock:

Laga
Tudom én, csak úgy mondtad Hmmc-nek... :)
Milyen messze van még a legközelebbi mamabulis péntek
:?: :roll:
nikcsi
 
 


Nem tudtok olyan krémet ami hámképző, de nem probléma ha a gyerek "megeszi"? Lilla szopis ujja borzalmasan néz ki. Szinte húsig hámlik több rétegben, és össze-vissza van repedezve. Most Bepanthent kentem rá, de Lilla nem bírja ki is így is bekapja. Remélem nem lesz tőle baja.
myra
 
 


Azt hiszem a mézes pasi szerdánként van az út mellett, de láttam a website-on, hogy Csomádon is árulnak.
Ha kell valakinek most szóljatok és a holnapi talira megpróbálom elvinni. A www.vandormehesz.hu-n meg tudjátok nézni, hogy milyenek vannak. Csak az akácméz árát tudom nagyjából. Két hete 1 üveg akácmézért + 1 közepes üveg mézes dióért fizettem 1800,- vagy 1900,-et.

Holnap reggel 10-ig lehet leadni a megrendeléseket, mert utána indulunk el itthonról bevásárolni, csípőkontroll, bababuli, stb.

A karácsonykor csak a bevásárlást utálom a legjobban, de azt is csak azért, mert ilyenkor az 1 m2-re eső bunkó emberek száma a legnagyobb egész évben. Így készülnek az emberek a "szeretet" ünnepére. Már csak az a legmegdöbbentőbb, hogy képesek egy parkolóhely miatt üvöltözni. Sőt! az utakat mindenki versenypályának nézi, mert mindenki rohan. Ez a katasztrófa határa!!!!!
hmmc
 
 


Móni!
ha találkozol vele, egy kis üveg gesztenyemézet vegyél kérlek nekem
(csak kisüvegnyit, mert Máté csak az akácot eszi :roll: )
köszi
szilvamag
 
 


Myra
Csukamájolajos popsikenőcs!!! Sebi ekcémás kezét is azzal kenem, és csodákat tesz. MINDEN ESTE lenyal egy adagot célirányosan a kézfejéről, és aztán leszopogat még egy adagot a hüvelykujjáról is alvás közben. Nem látom, hogy baja lenne tőle... de d-vitamin hiánya tuti nincs! :) (Vagy nem arra adták régen kanalasként a csukamájolajat?)
Ha kell veszek nektek is holnap de. (épp megyünk), itt két patikában is keverik a közelben.

Babatali
Kész a tészta!!!! Nagggyon finom nyersen is! Van rá mazsola, kókuszreszelék, szemes mák, dió. Ha vmi egyébbel szeretnétek díszíteni, azt hozzatok!
cas
 
 


Saci,
Ez másnéven az OTKI popsikenőcs? Mert ahhoz még receptem is van itthon valahol...
myra
 
 


Hmmc
Nagyon szomorú, de nekünk nincs ilyen karácsonyi bevásárlásos mizériánk, mert nincs rá keret. :roll: :cry:
nikcsi
 
 


Nikcsi
Nekünk sincs ajándékokra, de azért enni kell valamit.
Nálunk fog karácsonyozni a család, főzni fogok valami fincsit.
Most fizettem ki az autóra 384000 forintot. Ez gondolom elég szép karácsonyi ajándék. Nem is maradt pénzünk még levegőre sem.
Sőt! Peti most váltott munkahelyet, ezért kb. félhavi (2/3) fizetése kiesett, de a csekkek közül semmi sem esett ki :(
hmmc
 
 


Laga: 1 üveg akác
Myra: 1 üveg akác
Szilvi: 1 kisüveg gesztenye
Valakinek még?
hmmc
 
 


Hmmc,
Megnéztem a honlapot és én még kérnék egy Tavaszi virágmézet is.
Köszönöm!! :P
myra
 
 


Myra
Foggggalmam sincs. (Abban mintha nem lenne csukamájolaj...?) :roll:

Hmmc
Évek óta ez a törtetés megy az ünnepek előtt, és minden évben el is határozom, hogy előre megveszek minden ajándékot, hogy elkerüljük a tömeget. Persze sosem sikerül. :( De most annyiból jobb, hogy van hétköznap is időm kicsit soppingolni, így Sebivel 1-2 ajándékot már letudtunk kulturált körülmények között szerencsére... Persze mi is csak apró hülyeségeket veszünk, annyi mindenkinek "kell" venni vmit. :) Zs. pl gumipókot kért! Vettem is neki 3 félét, legyen meg az öröme! :D
cas
 
 


Cas
Az idén nálunk lesz a karácsonyi vacsi, ahhoz kellenek a hozzávalók. Hétvégén én el sem indulnék decemberben vásárolni. Ilyenkor beveszik az emberek a nemnormális tablettát és mindenki rohanva készül a karácsonyra. Ezért utálja olyan sok ember a karácsonyt. Elveszett a varázsa. :(

Dorinának már vettem könyveket, Sárának is, Flórának még fogalmam sincs. Ő még kicsi, tehát nem igazán fog foglalkozni vele, hogy mit fog kapni. Én olyan ajándékot szeretek venni, amit "hétköznap" nem vennél meg magadnak, de azért hasznos dolog legyen. Nem írom le, hogy Petinek mit szeretnék, mert néha-néha azért beleolvas a pletyinkbe és akkor ugrott a meglepi. De folyamatosan idegesítem azzal, hogy nem fog beférni a mondeo orra a karácsonyfa alá. Pedig örülök, hogy ennyivel megúsztuk, még ő is összetörhette volna magát, ahogy kinézett az autó mikor megláttam. Dühömben még a csomagtérajtóba is belerúgtam, de annak nem maradt meg a nyoma.
hmmc
 
 


Hmmc
Nálunk a családi sütikből jut inkább rám, a karácsonyi kaja a nagyik dolga. Én beérem egy töltött kápival, meg 1-2 salival egy hideg sülthöz. Halászlét-egyebet főzzön aki akar. :) Meg úgyis csak ránk romlana, alig leszünk itthon az ünnepek alatt.
Én is szeretek (szeretnék) különleges ajándékokat venni, de a költségvetés csak a hétköznapi dolgokat engedi! Sebaj, majd jövőre! :)

Myra
Megnéztem, tényleg az van ráírva, hogy OTKI!

Bababuli
Gyerekeknek benti cipő, mert hideg a kő!!!
cas
 
 


Sziasztok!
Sajnos mi ma nem tudunk menni, jó mulatást nektek!
aranyhold
 
 


Aranyhold
:(:(:(:(:(:(
cas
 
 


Cas
Köszönjük a vendéglátást. Nagyon jó volt újra találkozni mindenkivel.
Bocs, hogy nagyon fáradt voltam, de reggel óta úton voltunk.
A következő buli lehetne nálunk is, ha van kedvetek kijönni hozzánk.

Laga
A mézet elvittem Saciékhoz.
hmmc
 
 


köszönöm én is a vendéglátást, és a késői eltűrést is
Kinga a kocsiban levágott egy hisztit bariért, pedig addig rá sem nézett :? , de aztán nagy sikere volt a kutyának, most is azt szorongatja Eni
szilvamag
 
 


Hmmc
Nagggyon jó volt, hogy el tudtatok jönni!!! A fáradtságod persze érthető, már miért is haragudnánk érte?! A köv. buliban benne vagyok nálatok (huh, mekkora kánikula volt, mikor utoljára mentünk...)

Laga
Viszem ma tücsökzenére a mézet!

Szilvi
Sebi viszont alig nézett rá barira azóta, és a kutyáját se hiányolja. Murphy... :)
cas
 
 


Sziasztok,

Hmmc, köszi a mézet. Mennyivel jövök? Ha elküldöd privi a banszámlaszámod van sms-ben, akkor befizetem az összeget. Jól sejtem, hogy OTP? :)

Köszönöm a mézessütit is.

Szilvamag,
te adtad anyunak a mézet? Elfelejtettem szólni neki és csak nagy szemekkel mesélte, hogy mi történt.

Karácsony? Mér idén lesz karácsony? Mikor? :roll: (Én még sehogy se állok.)
laga
 
 


Cas
Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást! Nagyon jó volt, főleg az eredmény! :lol: :twisted:
Te Zs. nem szokott olvasni minket? Vagy ez a dolog már úgy sem meglepi? :roll:
Aha most már értem valami állati csere-bere volt a gyerekek között.
Majdnem felmentem hozzátok, mert elég sokáig voltam a fogorvosnál és csak 30 percért + egy nyugi ebédért jöttem haza. :twisted:

Aranyhold
Miért nem jöttetek?

Boglárka
Mit láttál ma de.?

Myra
Mi a helyzet Lillával?
nikcsi
 
 


Nikcsi
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Zs. ritkán olvas minket, gumipókot meg célirányosan kért (tényleg nagyon ócskák már, amik a kocsiban vannak). Idén mindenki csak ilyen praktikus ajándékokat kap! :)
Ja, és megint nem vagyunk otthon, egyrészt dolgozom, másrészt bedöglött a cirkónk, tegnap este óta nem fűt, így már nincs egészen 20 fok se odahaza.
Mi volt a fogdokinál?
cas
 
 


Na, végre a számítógéphez is odajutottam.

Saci,
Köszönöm a vendéglátást!!! Lilla pedig a sütit! :P :P
Persze Gergő az utca másik végén parkolt... :roll:

Nikcsi,
Minden változatlan + ma csak 10 percet aludt. :? Jelenleg is ordít...
myra
 
 


Cas
A fogászatot számodra inkább nem részletezem!
Fűtés: nektek evvel a fűtési dolgokkal nem igazán van szerencsétek. :evil:

Myra
Nálatok még kilátás sincs a javulásra? :roll:
Korinak egyre jobb!!!! Végre! Nem sír semmikor, és alszik nagyokat, pisil bilibe. :P
Ja és képzeld voltam ma gyógyszertárba, megkérdeztem "gyógyszerészem" a béres cseppel kapcsolatba. Mondtam, hogy 22 hónapos a gyerekem, mondta, hogy súly szerint kell adni a cseppeket. Erre én 9 kiló, akkor 3*3-at adjak? Kérdeztem, nem inkább csak kétszerre + cebion. Aztán hazafelé a buszon olvastam, hogy 10 kg alatt nem ajánlott :shock: és 20 kilós gyereknél is kérdezzem meg a gyerekorvost. :roll: Te hány csepp bérest, és hány csepp cebiont adsz? Ja és kaja közben fél deci valamivel adod :?:
nikcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?