Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi,
A bölcsi miatt úgy is kimozdulok. Ez a 100 méter plusz nem számít. Sőt ma mutatják meg először Lillának az ágyát, ha elalszik addig ott kell ülnöm, amíg fel nem ébred. Bár ez nála nem szokott túl hosszú lenni. :twisted:
myra
 
 


Myra
Köszi, de rátok aztán 10-szeresen is ráfér a jobbulást kívánás. Nem semmi ami veletek történik. Én is alig várom, hogy ez a beteges korszak lemenjen, mert eddig a múlt hét volt az első, amikor Kori végigjárta a bölcsit. :(
Homeos dolgokban egyáltalán nem vagyok jártas, szerintem telefonon hívd fel Lagát, vagy valamelyik homeos dokit, ahogy Szilvi ajánlotta.

Szilvi
Én még nem mondtam Korinak, hogy jön a bölcsibe a Mikulás, de még jó is, mert szóltak, hogy ma mégsem ér rá csak holnap megy. :shock:
nikcsi
 
 


Nikcsi, Myra
NEm gondoltam, hogy a bölcsi indulás ennyire betegséggel teli. Mondták ugyan, de hogy egy hét sincs meg anélkül. :?: Jobbulást mindannyiotoknak. :( :( :(

Nálunk a felújítás megkezdődött, hétvégén kirámoltuk a hátsó szobát, padlószőnyeget felszedtük, teli van zsúfolva a másik két szoba. A villanyszerelőt már le is tudtuk. :D (Csoda. :!: ) De a festők még mindig nem jelentkeztek, beigérték, de még felmérni se voltak. Sűrgősen más festő után kell néznünk, mert a lakásban ostrom állapotok vannak. :?:
boglarka
 
 

 
 

Boglárka
Én tudok egy festő, tapétázó, mázolót, aki nálunk is csinálta a lakást. Megbízható, egy ismerősünk uncsitesója. Korábban már favorizáltam itt Caséknak (majd' 2 m-es srác - nálunk tetőtérbe alig használt létrát). :?:
nikcsi
 
 


Ja és mi lehet Korival, ha ma már minden okés? Nem volt még hőemelkedése sem, kedéje jó, étvágya szokásos. Szerintetek vigyem bölcsibe, vagy maradjon?
nikcsi
 
 


Nikcsi,
Nálunk a gondozónők most engedik Lillát menni. Azt mondták ha nincs láza menjen, mert hozzá kell szoknia az ottani bacihalmazhoz.

Nálunk ahogy sejtettem az alvással lesznek gondok. Mondjuk semmi nem adott ahhoz, hogy Lilla el tudjon aludni. Sajnos pici kora óta kizárólag egyedül, csöndben, rácsos ágyon (úgy nem tud meglógni) tud aludni. Itt csatazaj volt. Az egyik gyerek ordított mint a sakál, a gondozónők hangosan beszélgettek, kimentek ebédelni stb. Tábori ágy. Sok gyerek...
Ma 10 perc után feladták a gondozónők. Azt mondták majd holnap hosszabb ideig gyötrik.
Igaz, hogy ez volt az első nap amikor reggel se akart elengedni, és állítólag végigsírta a délelöttöt. :cry: Nagyon nyűgi most itthon is.
myra
 
 


Myra
Köszi a tanácsot, ha egész nap és este is láztalan, akkor holnap irány a bölcsi.
nikcsi
 
 


Csajok
A sima Margitos topicot olvastátok? Nem semmi a történet! Elképesztő, hogy ilyet megtehetnek orvosok :?: :?: :o
nikcsi
 
 


Boglárka
Hajrá! Kitartás! Az eredmény minden bosszúságot és rumlit megér!!! :)

Tali
Akkor most dec 12-nél tartunk? (Karácsony előtti utsó héten már pörgök főzésileg-takarításilag, pláne Zs. se tud szabira jönni :(, úgyhogy oda már nem tudok talit vállalni.)

Nikcsi
Én olvastam, és megdöbbetnő!!!

Myra
Szegény Lilla... :( Sebi sem tud zajban elaludni. Ha egyszer már alszik akkor ágyút is lehet sütögetni a füle mellett, amíg ki nem aludta magát nem nagyon zavarja, de addig a légy se zümmögjön. Drukkolok, hogy sikerüljön megoldanotok az ottalvást!!!
cas
 
 


A Jóbarát:
Kép

Kinek-kinek érdeme szerint:
Kép
cas
 
 


Saci,
Szupi ez a kölesgolyó csomag. :P :P :P Lilla ma a bölcsiben egy csupa csoki-cukorka csomagot kapott. :( Háát szegénykém ebből semmit nem fog megkapni.
Lilla nemcsak elaludni nem tud zajban, hanem aludni se. És nem mi szoktattuk így, mert mi direkt próbálkoztunk a zajjal, de akkor egyáltalán nem aludt. Sőt ugye mi egy szobában laktunk 14 hónapos koráig, és a végén már én is zavartam az alvásban.
Különben alvás tekintetében Lilla-bölcsi 2:0. Ma 40 perc után adták fel. Még kint az öltözőben is hallottam, hogy folyamatosan mondja a magáét, csicsereg szünet nélkül, néha ordít. Sajnos nagyon durva hangzavar van ilyenkor. Folyamatosan csapkodják az ajtókat, amik hihetetlenül nyikorognak is. Hangosan beszélgetnek bent a gondozónők, átkiabálnak a szomszéd szobába. Edényekkel csörögnek, ki-be mászkálnak stb. És hiába mondtam nekik, hogy Lillát csak a rácsok tartják vissza itthon is, nem hajlandóak bevinni rácsos ágyat. Így meg szívnak, mert nem tudják fekve tartani. Mindig felkel, odamegy a többi gyerekhez, beszél hozzájuk zavarja őket stb. Nem a fáradsággal van a baj, mert hazahoztam és itthon szó nélkül húzza a lóbőrt.
Kíváncsi vagyok lesz-e ebből bölcsi. Lehet, hogy nála se fog menni.
Annak ellenére, hogy eddig napi 3 óránál többet nem kellett ott lennie, már most utálja. Reggel úgy kellett letépniük rólam, mert nem akart ott maradni. :cry:
myra
 
 


Tünde!
kérdezz meg másik bölcsit!!!!!!
szilvamag
 
 


Cas
Ugye elképesztő?
Nagyon édesek a képek, és szuper kedvező csomagot kapott Sebi! :lol:

Myra
Nem semmi ez az egész. Bár ismeretségi körömbe senki nem mesélte, hogy van rácsos ágy. Épp ma kaptam képeket volt oszt.társamtól, és irigykedtem is, hogy milyen tuti kis ágyon alszanak. Koriék pedig csak a földön, szivacson. :x

Hétfőn 38,8-cal fektettük le Korit, persze aranyeres popóba kuppal. :o :x Másnap reggel 36,6 egész nap egyszer se ment feljebb, ma is minden okés volt. Erre ma hívtak a bölcsiből, hogy holnap ebédbefizetés, meg a fényképész által készített képeket is be kellene fizetni. Erre mondtam, hogy holnap viszem Korit, válasz: de akkor vigyek orvosi igazolást is. Tessék? Hát mivel kedden már nem volt semmi baja, ezért én nem vitte le a beteg gyerekek közé, hogy tutira legyen valami baja! Ilyenkor mi van :?: Szilvi főleg Te vagy ebben jártas.
nikcsi
 
 


Nikcsi
Hívd fel telefonon a dokit és kérj orvosi igazolást. Nekem, ha kellett Dorinának, ilyen 1-2 napos betegség miatt, akkor szó nélkül megírta. Rendelés után pedig be tudsz menni érte, akkor már nincsenek ott a beteg gyerekek.
hmmc
 
 


Hmmc
Köszi a trükköt! :lol:
nikcsi
 
 


Nikcsi,
Itt van rácsos ágy, de kint tárolják az előtérben ahol a babakocsikat lehet ott hagyni. Gondolom elég macerás mindig 3 ajtón át becipelni ezért nem szeretik. Csak nagyon szükség esetén használják. Például az egyik csoportban van egy pici gyerek a Máltaiaktól, ő az udvaron is csak babakocsiban tud lenni.
Végül is nekem mindegy, ők szenvednek Lillával. :wink:
myra
 
 


Myra
Mi az hogy egy pici Máltais gyerek? Meg hogy-hogy csak babakocsiban tud lenni? Annyira fiatal/pici?

Voltunk bent a bölcsibe, mivel szét lett kürtölve, hogy Kori láz miatt nem ment, ezért kérnek igazolás. Ezért du. lemegyek a dokihoz - rendelés idő végére. :roll:

Cas
Nektek mi a penész van a nettel? Már okés? Vagy megint van x nap, amit ki kell várnotok? (Csak azért mert feltűnően keveset írsz. :( )
nikcsi
 
 


Nikcsi
Köszi, de már szereztünk egy festőt és már el is kezdte. De ha ő is feladja, akkor hozzád fordulok. Az társa már lebetegedett.
Először nem értettem, hogy mire kell az igazolás, de ha jól gondolom arról kell, hogy Kori már egészséges??

Myra
Nálunk is hasonló az alvás, de szerencsére Fanni nem megy bölcsibe.

Cas
Nekem jó a dec. 12-e. Jól megoldottátok a mikulás csomagot. :) Mi voltunk a máltai játszótéri Mikulásnál. Fannit is annyira izgatta, mint Sebit. Ott viszont jól összeállították a csomagot, volt benne mandarin és narancslé is a csoki mellett, és egy kis rénszarvas.

Ki adatta be közületek a bárányhimlő elleni oltást? Nem tudom, jó-e ha Fanni megkapja. :?:
boglarka
 
 


A lift hirdető táblánkon volt kiírva www.reformcukrasz.hu, ha érdekel valakit.
boglarka
 
 


Nikcsi!
én is Móni ötletét mondtam volna,
ha kérik az igazolást, nem fogják anélkül bevenni :?
nálunk volt rácsos ágy, Kingát se lehett volna anélkül altatni.
aztán ők is a földön aludtak, mert valami hülye baleset miatt, sok bölcsiben beszüntették a kiságyakat

Móni!
kérünk új képeket a csajokról!
Sacihoz már azért jöttök, ugye !?!?!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!


Nóra!
én Enikőnek a 15 hóssal együtt fogom beadatni
http://www.baranyhimlo.hu/
szilvamag
 
 


Kép vacsi
Kép esti mese
szilvamag
 
 


Szilvamag,
elköltözött a bioboltom. Talán a jövő héten elmegyek az új helyre. Nem felejtem el a szappant.

Myra,
Vilmos se alszik az oviban, meg itthon se. Persze ő már 5 éves és ez nem baj. Amikor megkérdeztem, hogy mérr nem alszik, akkor gyakran mondta ő is, hogy az ovinénik a folyosón kvaterkáznak és annyira hangosak, hogy nem tud aludni. Szóval ne reménykedj abban, hogy csöndben maradnak a gyerekek kedvéért. Magánbölcsi? Még ha egy vagyon is, csak hogy ne kattanjon meg Lilla.
laga
 
 


Nikcsi
Mikicsomag: Hát igen, lassan csak sikerül megnevelni anyámat... :)
Net: datanet pihen. Még a megígért időben vannak (Zs. elég későn rendelte meg), gondolom nagyüzem van, sokan köttetik be karácsonyi ajándék gyanánt. No meg dolgoztam is a héten...

Myra
Nálunk a "Mami-bölcsiben" :) is kemény meló az ágyon tartani és elaltatni, mert minden érdekli, esze ágában sincs aludni, pedig fáradt. Idegen helyen nem is tudom, hogy menne...
Talán tényleg érdemes volna másik bölcsit is megnézni, hátha vmi csoda folytán sikerül helyet találni.
Az a máltais baba engem is érdekelne?!

Boglárka
Nekünk most a pneumococcus ellenit javasolta a dokinénink, mivel Sebi ennyire hajlamos a légúti nyavalyákra, így 2 éves kora után megkapja. A bárányhimlőt én is megkérdem majd, állítólag mostmár vannak olyan kemény törzsek, amik nagyon elhúzódó betegséget okoznak, és nagy a szövődmények kockázata is - szóval sokan javasolják.
Milyen az a reformcuki? Nemtom megnézni...

Laga
Ha Myráék beadnák Lillát magánbölcsibe, akkor ugyanott tartanának anyagilag, mintha gyest kapna - akkor meg inkább otthon marad (de ezt sem engedhetik meg maguknak)...

Bababuli
Akkor jövő keddben megállapodtunk?

Mamabuli
Holnap 7-kor a Vörös Oroszlánban a Jókai térnél!
cas
 
 


Boglárka
Igen igazolás kell, hogy egészséges. Mert én marha betelefonáltam, hogy lázas, mivel szétkürtölték, ezért kell az igazolás. Mindenki a saját bőrén tanul! :?

Szilvi
Nagyon édik a képek! :lol:
Holnap hol és mikor talizunk? Mármint hol csatlakozhatok az autós brigádhoz? :wink:

Cas
Ezt anyádtól kapta? Na hallod, akkor tényleg megneveltétek! :D
Net: :cry:

Képzeljétek el Kori nem hajlandó pelust felvenni, és eddig nem is pisilt be. Viszont lefeküdni is csak így volt hajlandó. :shock: 1 óra alvás után még nem pisilt be. Hol lehet ilyen nagyon mini méretű bugyit kapni? Bár azért ez lehet, hogy még hiú álom...
nikcsi
 
 


Ja és bölcsivel kapcsolatban, a mi bölcsinkbe a leírtakhoz képest tök csönd van. Viszont én sehol nem láttam rácsos ágyat. Nem hallok dadus csacsogást, annyi van, hogy az edényeket szokták elvinni.
nikcsi
 
 


Voltunk Korival dokinál, aki azt mondta nagyon ki okos, ügyes Kori. Nem akar bölcsibe menni és ilyet produkál, persze semmi baja. Mivel folyik egy kicsit az orra, ezért inkább csak a hétfőt javasolta. Pedig jó lett volna nélküle takaríteni itthon.

Most este megint voltam fogászaton, hu nagyon meggyötört. :cry: Még most is fáj. :evil:

Vettünk Korinak jégkorcsolyát! Szóval szervezhetünk korizást is. :lol: De ilyen hőmérseklet mellett a tó befagyását várhatjuk... :x
nikcsi
 
 


Máltais gyerek: Máltai szeretetszolgálat családos szállójáról ide szokták hozni a gyerekeket. Babakocsi: igen, ennyire kicsi még.

Egyébként rendesek a gondozónők, nincs velük semmi bajom, de hiába mondom el nekik nap mint nap Lilla alvási szokásait mindenki csak legyint, hogy majd megszokja, mindenki megszokja.
És ha nem??????????????

Sajnos Lilluson kezd kijönni a bölcsi okozta "pszichés zavar". Levegőt venni nem akar nélkülem. Ha nem lát, vagy nincs rajtam, akkor üvölt. Ha elmegyek WC-re sokkosan sír, hogy "Anyucikám gyere vissza". Csak Én kellek neki, most már kedvenc Apja se felel meg, pedig eddig sok mindenben ő volt a favorit.
Odáig nincs baj, amíg eljutunk a bölcsi játszószoba ajtajáig, de amikor rájön, hogy Én nem maradok ott, elszabadul a pokol. Itthon meg ha csak kiejtjük a szánkon a bölcsi szót, már azonnal közli, hogy NEM! :cry: :cry:
myra
 
 


holnap ki kér szállítást?
ki jön kocsival?
össze kéne szervezni magunkat!
szilvamag
 
 


Tegnap felraktam a mikulásos képeket, de elszállt az összes az éterben.
Sára félt a télapótól, mert megmondta neki, hogy nem szabad felmászni az asztal tetejére.
Flóra még nem félt, ő ott is maradt mellette :)
Kép
Kép
hmmc
 
 


Itt már megvannak az ajándékok, de Sára még mindig elég bizalmatlan :) :)
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 355.37.jpg[/img]
hmmc
 
 


Kép
Nem tudom miért, de az előbb nem akarta csatolni.
hmmc
 
 


Sára amit kapott a télapótól, úgy eldugta, nehogy meggondolja magát, hogy nem találom. :) :)

Nikcsi
Össze is tudják magukat hányni, ha nem akarnak menni oviba vagy bölcsibe. Én már elég kemény kiképzést kaptam Dorinától ebben a témakörben. Szerintem ő a létező összes tünetet produkálta, amit egy gyerek előadhat, hogy ne kelljen elindulnia.
Képes még most is eljátszani a "nagy halált", ha nincs kedve a sulihoz.

Myra
Én ezek miatt nem hordtam Dorinát oviba. Egyszerűen nem tudtam nézni, ahogy szenved, hétvégén pedig nem bírtam vele.
Egyszerűen nem tudtam magamról levakarni. Ő azt üvöltötte folyamatosan, hogy "az anyukámat akarom!!".
hmmc
 
 


Móni!
köszi a képeket!!!! :lol:
olyan kicsinek tűnik a Mikulás mellett Flóra (nem vagyunk hozzászokva Sára után :wink: :lol: )
szilvamag
 
 


Itthoni mikulás (nagyanyótól) :)
Kép
hmmc
 
 


Szilvi,
Én kérnék szállítást ha lehet. :P
myra
 
 


Olyan jó lenne így csendben, reggelig!! Csak egyszer!!
Kép
hmmc
 
 


Jajó
Kép
hmmc
 
 


[quote="nikcsi"]S írta:nikcsizilvi
Holnap hol és mikor talizunk? Mármint hol csatlakozhatok az autós brigádhoz? :wink:


Hmmc
Nagyon édik a lányok, de hogy Sára mennyire megnyúlt? Már nem olyan, mint eddig!

Kori is elkezdte mondani a bölcsire, hogy nem. Csütörtökön mondtam, hogy csak picit lesz ott, teljesen okés volt minden - amíg befizettem az ebédet, és kicsit beszélgettünk a vezetővel.

Tegnapi foggyötrés után még mindig fáj a fogam, bár már kevésbé, emiatt nem is voltam itthon altatásnál, és ma se leszek... :o
nikcsi
 
 


Nikcsi
Ne ijesztgess, hogy mennyire meggyötört a fogdoki, mert végképp soha nem szánom rá magam, hogy elmenjek! :)
Pelusnélküliség: nagyon ügyes! És azóta mi a helyzet?
Kori korija :): szegény gyerek, alig tanult meg járni, máris nekihajtjátok a jégnek?! :lol:
Jóidő: én ANNYIRA élvezem, hogy nincs hideg, meg állandó eső!!! Mediterrán ősz... Reméljük a tél ha enyhe is, de időnként havas lesz!

Myra
Vagy megszokja, vagy nem. Mondjuk én még nem adnám fel, hátha 1-2 hét alatt tényleg megszokja. Ha nem... hát, akkor nemtom... Casino? :lol:

Szilvi
Én is kérek szépen autót a popóm alá! Csörögj rám, amikor indulsz, és akkor kiballagok a sorompóhoz.

Hmmc
De jó, hogy végre megint itt! Sára egyre inkább Dorinára kezd hasonlítani (és persze egyben rád). Nagyon komoly nőci már ő is, jó lenne végre élőben látni. Ugye jöttök kedden mézeskalácsozni?! Majd küldök útvonalat, bár csak 3 sarokkal költöztünk arrébb, viszont mindent egyirányúsítottak errefelé...
Flórát is épp időszerű volna már jól megdögönyözni! :)

Mézeskalács
Most akkor jó a jövő kedd??? Reagáljatok már vmit! Ki jön? Mennyi tésztával készüljek?!

Sebi
Sebi tegnap óta egyedül alszik el du is meg este is. Egy pár hete azt vettem észre, hogy inkább zavarjuk, hogy odabújunk hozzá (ő már nem rácsosban alszik), teljesen felvillanyozza a jelenlétünk, és megőszülünk kivárni, mire elalszik. Persze ettől egyre jobban csúszott el a napunk (mert persze reggel ugyanolyan korán kelt, viszont a délutáni alvásnál akarta behozni az esti lemaradást, szóval nem volt az igazi). Na szóval tegnap du kipróbáltam, hogy megpuszilgattam, betakargattam, megbeszéltük, hogy megy aludni, és kijöttem. 1-2-szer még szólt, hogy Anya, akkor benéztem, megerősítettem, hogy menjen aludni, ne a szőrjószágokkal játszon, és 10 perc múlva aludt. Este már egyszer sem hívta az apját ugyanilyen ceremónia után, ma du pedig 5 perc múlva már aludt egy szó nélkül.
cas
 
 


Saci!
a szállításodat már leegyeztettük, rólad "tudok"

Tündi!
jó, úgy ahogy a múltkor, a buszmegállóban?

Nikcsi!
előre tudnál, kérlek Te is jönni a busszal egy kicsit, hogy ne kelljen annyival korábban elinduljak?, Este aztán házhoz viszlek majd, ígérem :wink:
majd hívlak

Laga!
:?:

másvalaki :?:
szilvamag
 
 


Szilvi,
Tökéletes! Melyik buszmegálló (nálatok vagy a közösségi háznál) legyen? Hánykor?
myra
 
 


Kimaradt:
Saci,
Nekünk jó a jövő hét kedd. :P
myra
 
 


Ha még beférünk egy kocsiba, akkor én se mennék külön. Beférek?
laga
 
 


Laga!
persze, majd popsiméret szerint rendeződünk :wink:
kb félkor ott vagyok

Myra!
mindkettő jó, legyen a művházas, mert ott világosabb van
18:20-as busz lenne szerintem a jó

Laga!
Te útba esel, beugrunk érted!

Nikcsivel most beszéltem :roll:
szilvamag
 
 


18.30.kor előttünk? Ajaj, sietnem kell...
laga
 
 


Ja és a gyereküléseket vedd ki, úgy könnyebb lesz. :wink:
laga
 
 


Na a kocsiban úgy felpörgettetek, hogy aludni sem tudok miattatok. 2 záró gondolat, ha már kiebrudaltatok. :D

1. Továbbra sem értem, ha ti magatok nem vagytok vallásosak, a gyereket nem akarjátok vallásosan nevelni, egyáltalán még hittanra járatni sem, miért kell a gyereket megkeresztelni, pláne így "hasból" választva egy egyházat. Az nem érv szerintem, hogy azért, hogy lehessen majd templomi esküvője, mert:
- miért akarna egyáltalán olyat, ha nem kötődik semmilyen egyházhoz, nem kap vallásos nevelést (az szerintem nem válasz, hogy mert szép a templom, szép a ceremónia, de ide még visszatérek, teszek is egy *ot)
- ha vallásos társat választ, akkor az esküvő előtt még mindig megkeresztelkedhet a társa felekezete szerint
- katolikus esküvőt lehet úgy is kötni templomban, hogy az ember nincs megkeresztelve (ennek persze feltételei vannak), de szerintem ez más egyházaknál is elérhető.

2. Kicsit zavar, amikor bulvár-hírekből (és hasonló stílusú dolgokból, ld. Laga linkje) felcsipegetve szidjátok/szidjuk a dolgokat (jelen esetben katolikus egyházat). Halkan megkérdezném, jártatok valaha katolikus hittanra? Voltatok az elmúlt években egyáltalán misén? Vagy ennyivel beéritek, amit itt-ott szenzáció gyanánt lehet olvasni, hogy véleményt alkossatok vmiről? És azért egyet gondoljunk meg: Jézus a katolikus egyházat alapította. Az összes többi egyház csak később jött.

*: A történet ott kezdődik, hogy Zs. vallásos nevelést kapott, én meg nagyon nem. Szüleim "rutin"-katolikus családokból származtak, ők maguk hamar kiábrándultak az egyházból, engem ennek szellemében nem kereszteltek meg, mondván majd felnőtt fejjel eldöntöm én, akarok-e és melyik egyházhoz csatlakozni. (Azt nemtom, hogy amit nem ismer az ember, arról hogyan dönthet, de mindegy...) Nem is akartam persze. Sőt, én Zsombornak is megmondtam, hogy neki bármennyire is fontos, én nem fogok majmot csinálni magamból egy tetszetős ceremónia kedvéért, nem fogok égre-földre esküdözni (és gyakorlatilag hazudni) a templomban, színlelni vmit, ami nem én vagyok, ami nem az enyém! Bár tudtam, hogy neki nagyon fontos az egyházi esküvő, ezért mégis elkezdtünk jegyesoktatásra járni, de akkor még nem volt eldöntve semmi. (Nikcsi, te tulképp miért vágytál/vágynál templomi esküvőre? És melyik felekezet ceremóniája szerint? Miért pont aszerint? Szilvi ti miért pont az evangélikus templomot választottátok? Laga?)
(Aztán nálunk máshogy alakult, egy nagyon szerencsés véletlen folytán olyan házaspárhoz kerültünk jegyesoktatásra, akik maguk 6 fiút neveltek fel, hónapokig jártunk hozzájuk beszélgetni, és aztán úgy alakult, hogy úgy döntöttem, megkeresztelkedem, de ez egy másik történet.)
cas
 
 


Saci!
csak röviden, mert nagy a konkurrencia a billntyűzetre :wink: :
Máté kat., én ref., én nem akartam kat. esküvőt, Máténak viszont egyik ref templom sem tetszett, amit én kinéztem, viszont az evang. igen, és találtunk egy fantasztikus embert, az Esperes urat, innen nem volt kérdés, hogy a gyermekeinket is ő kereszteli majd
szilvamag
 
 


Hát csajok, iszonyatosan élveztem a tegnap estét, és a mai hajnalt! :lol: Szerencsére tudtam aludni 5 órát. Mikorra is beszéltük meg a következő ilyet? :P

Cas
Én református vagyok, általános iskolában jártam hittanra, de nagyon nem kedveltem meg, sőt óriási feszültség volt számomra. Laci nincs megkeresztelve. Katolikusról amit mondok, mondtam véleményt, hogy nem tetszik az kb. 3-4 esküvő+1 esküvővel egybekötött két gyerek keresztelése.
Kori evangélikusnak lett keresztelve. Jön a kérdésed miért? Uncsi tesómék esküvője nagyon tetszett, majd a két gyerek keresztelése is (egyiknek én vagyok a keresztanyja). De nem is vagyok 100% biztos, hogy itt a vallásról van szó, inkább aki ezt teszi, és ahogy teszi. Bővebben itt nem fejteném ki (majd szóban), mert úgy érzem, hogy a lavina már elindult benned, nem akarom még jobban ezt becsavarni.
Egyházi esküvőt (evangélikus) azért szerettem volna, mert számomra sokkal családiasabb, normális emberi dolgokról van szó. Polgári nagyon szögletes formai dolog.
1-1,5 hónap alatt nem fért bele az egyházi esküvő kivitelezése, mivel Laci pogány. Nekünk ilyen hipp-hopp volt az esküvőnk, amit nem is csinálnék másképp most sem! Valami alkalomkor lesz egyházi is. :)

Voltál börzézni. Én nem! Úgy döntöttem, hogy 1 kesztyűért nem mászok le és vissza. Helyette 1,5 órát hegyet sétáltunk, Kori kitűnően bírta (ami számomra még mindig felfoghatatlan, hogy ennyit tud gyalogolni?), én már nagyon elfáradtam. Azt mondtam én is aludni fogok, de a házimunkát nem tudom nem csinálni. Mostam, teregetek, stb. :roll:
nikcsi
 
 


Cas,
én nem szeretnék itt válszolni a kérdéseidre, mert egyrészről ez túlságosan benső ügy, márészről meg fáradt vagyok (nekem csak 4 órát sikerült aludnom) és kb 1 órát kellene írnom.
De röviden: azért volt evangélikus esküvőnk, mert a férjem kerti szertartás akart és a kápolna ahová betévedtük a szép gazebója miatt, pont az volt. Utólag derült ki, hogy evangélikus.
Miért katolikus keresztelő? Hát végülis én is az lennék.
Minek a keresztelő? Szerintem a keresztelővel nem vallást választunk, hanem Istent és Jézust.
És még valami: nem szidunk senkit, szerintem ez félreértetted. Ha visszaemlékszel, akkor a rossz tapasztalatok mellett jókat is mondtunk.
De ez egy akkora téma, hogy nem lehet a kocsiban 5 perccel kiszállás előtt kivesézni, vagy akár itt. Legközelebb beszéljük meg.

Ja bocs még egy gondolat: biztos hogy Jézus egyházat alapított?

Szilva,
kösz a fuvart, jó buli volt.

Myra,
a homeósok:
Mercurius Solubilis 9- 15 CH pangó váladék ellen (zöld taki)
Hydrastis Canadensis 9 - 15 CH bennragadt váladék folyósítására
Belladona gyuladásgátló
Coryzalia náthás tünetek ellen
Homeogene 9 torokfájás, rekedtség ellen
Volt még valami?
laga
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?