Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Iloly!
Megkaptam és megy a válasz!

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!


TALI jól sikerült, gyerkőcöknek nagyon jó kis programmjuk volt (ének,torna, gyurma,játszótér) .Aynucik jót beszélgettek, csak keveset... :) Hárman voltunk, CuiKriszti+Marci, KisborAndi+Dana, MzilleIldi+Botond, legközelebb gyertek többen!
Andi is Kriszti is nagyon helyes, aranyos jó volt végre igaziba is találkozni :D !

Minyu, szia, én emlékszem rád, :) régebben sokat jártál erre, mikorra tervezitek a kistesót?
Kórház, hm... a fizetősség már tuti, reméljük a fentiek alapján a bezárás nem!

Ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Sziasztok!

A rossznál jobb hír, hogy nem bezár, csak fizetős lesz...van 9 hónapja az embernek, hogy naponta félretegye a kívánt összeget, de legalább jó kezekben maradhat.
Mi az a hír, hogy 100kórházból 48 súlyponti kórház lesz? Állítólag szerdán volt valami sajtóhír, de én ezt sehol nem találom!
A 48-as lista a nol honlapján rajta van, de abban alíg van kórház!
Nem baj, amíg nem fújnak vészjelet nem aggódok.

Noémi!

Én is alíg hiszem, hogy már 3 hónapos! :o
Néha úgy érzem, hogy már túl nagy, jöhet a következő, de aztán, amikor eszik, olyan picike lesz, és várhat még a tesó, hadd legyen jó sokáig tejcsi.

Jó lenne veletek találkozni, de olyan istenháta mögött messze vagyunk, hogy ilyen időben nem bumlizok be Pestre, de ha jön a tavasz, és még élünk én is benne leszek a taliban, csak jobban informáljatok, mert nekem az fmh nem sokat mond.

a

Kép
manó-v-29
 
 

 
 

Csajok!
Ha gondoljátok, akkor szavazzatok Ti is AZ ÉV KÓRHÁZA szavazáson!

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok Csajok!

Én is a Schöpfibe szültem júniusba. Most olvastam mik vannak. Bezárás-fizetés... ? Nagyon kiakadtam. Ezt nem tehetik, vagy mégis? Olyan kib..szás ez a csóró kismamikkal :evil:
Bezzeg arról nem szólnak, hogy a gyed-gyest fel kéne emelni, hogy az ember összespórolja a második-harmadik baba szülésére a pénzt.
Sajna én vidéken lakok és a dokim miatt szültem itt. Mivel nincs sok lóvém váltsak orvost? Akkor hol a szabad orvosválasztás?
Fúúúúúúúúú most iszonyat pipa vagyok. Ahogy ti is.
Kedden megyek az orvosomhoz és megkérdem hogy is van ez?
Majd írom mit mondott, hátha megtudok valami okosat.

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Szép estét!
Vagy inkább éjszakát? :)

Manó az FMH=Fővárosi Művelődési Ház
a 11kerben majdnem a Skálánál található, a Móricz Zsigmond körtértől nem messze, így bizti tudod?!

Hol lehet szavazni az év kórházára s azzal mi történik aki megnyeri?

Egy ember többször is szavazhat? :?

No jó éjt nektek s kicsi manóinknak!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

TALI
Jó volt!!! Kár h "csak" ennyien tudtunk összejjönni. Azt a 18, 5 percet pedig én is élveztem , amennyit beszélgetni tudtunk :lol: Hihetetlen h Csilla néni milyen jól lekötötte az összes gyereket és hogy a gyerekek h figyeltek rá...

Érdekes volt személyesen is találkozni, Krisztire barnábbra emlékeztem egy kóbor fotó alapján. Ildit jobban megismertem az iwiw fényképe alapján. ( anno gondolkodtam kitűzőkön ) de most szemeztünk

Kriszti Marcija volt a legügyesebb, de csak azért mert Ildi és Botondja későn érkeztek... ... Botond viszont szépen sógyurmázott amit Dani szájától vontunk el, ő inkább a szájával gyúrta volna...
Dani megmászta a bordásfalat(!) kétszer velem és egyszer Krisztivel,egy idegen nőcivel (!!!) , ha égig ért volna tovább is ment volna...

Fotókat stikába csináltam , de valamiért homályosak lettek, vajon miért ?... de csak később tudom feltenni, mert apuka gépére töltjük , amin hogy hogy nem nem működik az internet kapcsolat, az ittenivel pedig zsínórhegyek közt ülök (ma amikor már infraegerek repkednek) és már nem is tudom hová dugnék egy újabb programot ...

Ildiről az jut eszembe, hogy a Colgate-nél volt egy főnököm,akinek volt 3 lánya... és volt egy kollléganőm (brtnőm) akinek 3 fija Egyikük sem mert belevágni a 4. esetleg más nemű gyermekbe, és az esetleges cseréről beszélgettek,minden második értekezlet után

Többiek
Várunk Benneteket is ...legközelebb, és kérek szépen priviben, vagy iwiw-ven mobiltelefonszámokat...


MINYU!
Szia Minyu, én is emlékszem Rád :)

JóÉjt, A.

UI: asszem ennyit akartam mondani
kisbora
 
 


Sziasztok!

Banyanszki!

Megkaptam

Manó+ Andi!

Mondom én, hogy még semmi sincs veszve! Értem ezt a három fiús Ildi esetére is. Bár nálunk a családban van olyan házaspár, ahol a 4. is fiú lett.. azért mi belevágtunk és nyertünk. Bár van egy olyan érzésem, hogy szegény kislánynak nem lesz egyszerű a gyerekkora. :wink:

A legszörnyűbb az volt, hogy amikor már kiörültük magunkat annak, hogy lány lesz, rájöttünk, hogy egy lánnyal nem is tudunk mit kezdeni. Pl: Neki nem lehet leborotválni majd a haját minden 2, hétvégén. Vagy a mai napig is előfordul, hogy ha megmosom a kakis fenekét és nekem háttal tartom a vízbe, keresem a herezacskóját. :lol: :lol:

Szóval kicsit olyan, mintha első gyerek lenne... :roll:

Jó hétvégét!
i
iloly
 
 


Sziasztok!

Banyanszki!

Megkaptam

Manó+ Andi!

Mondom én, hogy még semmi sincs veszve! Értem ezt a három fiús Ildi esetére is. Bár nálunk a családban van olyan házaspár, ahol a 4. is fiú lett.. azért mi belevágtunk és nyertünk. Bár van egy olyan érzésem, hogy szegény kislánynak nem lesz egyszerű a gyerekkora. :wink:

A legszörnyűbb az volt, hogy amikor már kiörültük magunkat annak, hogy lány lesz, rájöttünk, hogy egy lánnyal nem is tudunk mit kezdeni. Pl: Neki nem lehet leborotválni majd a haját minden 2, hétvégén. Vagy a mai napig is előfordul, hogy ha megmosom a kakis fenekét és nekem háttal tartom a vízbe, keresem a herezacskóját. :lol: :lol:

Szóval kicsit olyan, mintha első gyerek lenne... :roll:

Jó hétvégét!
i
iloly
 
 


Sziasztok!

Elkészült a szüléstöri. Kicsit hosszú, bocsánat.

Veronika születése
26-án még takarítottam, már nagyon nagyon vártam, hogy szülessen, pedig 27-re volt kiírva. Este már nagyon nyűgös voltam, mondtam is a férjemnek, hogy már nagyon elegem van ebből a bálna állapotból. Erre ő: "lehet, hogy megvárja a szülinapodat" (ami nov 7-én van), na akkor mondtam, hogy jó, de áttesszük addig a te hasadba... Aztán viszonylag tűrhetően aludtam. Másnap, 27-én kellett menni CTG-re, meg a dokihoz. Reggel fölébredtünk, hogy 7-kor indulunk. A kórházi táska már jó ideje a kocsiban volt, amióta nyitva volt a méhszáj. Most volt nálam egy másik táska is, mert suliba akartam menni a doki után (a sulis táskámban volt váltónadrág, hátha ott folyna el a magzatvíz :) ). Ahogy fölkeltem, olyan furát éreztem a hasamban, olyan jaj, lehet, hogy hasmenésem lesz érzés volt. Kimentem a WC-re, de nem volt hasmenésem, az érzés is elmúlt, viszont véretem egy kicsit. Már véreztem máskor is, nem is nagyon törődtem vele.
Azt képzeltem, majd úgy indul meg az egész, hogy elfolyik a víz, mert az ugyebár egyértelmű, ha az emberből kiömlik egy liter meleg víz, míg a fájásokat meg a nyákdugót nem biztos, hogy fölismerem :oops: . De nem volt semmi víz. Na indultunk a dokihoz. A kocsiban megint lett az a fájdalmas érzés, majd elmúlt. Akkor már gyanus volt a dolog. Kb. 10 perce mentünk, amikor eszembe jutott, hogy a telefonom otthon maradt, hát visszamentünk érte. Ahogy mentünk a kocsival, néztem az órát, és pontosan öt percenként fájtam. Ezen nagyon meglepődtem, nem is gondoltam volna, hogy ez tényleg ennyire pontos. Fájáskor kicsit megfeszítettem a derekam, és azt mondogattam, hogy hagyd abba, hagyd abba... Két fájás közt meg semmi érzés nem volt. Fölhívtam a szülésznőt, Jolikát, hogy megyünk CTG-re,de maradunk is szerintem... Fél 9 re beértünk a kórházba, Jolika megvizsgált, bő 2 ujjnyi méhszáj. Majd CTG volt, azonis látszott, hogy ez már fájás. Mellettem egy másik kismamát CTG-ztek, én meg magyaráztam neki, hogy nem is vészes ez a fájás, nézze meg, milyen rövid ideig tart, aztán öt percig semmi.
Jolika hívta a dokibácsit, aki szintén megvizsgált, és mondta, hogy irány a szülőágy. A doki megkérdezte, hogy tényleg szülni jöttem e , mivel olyan vidáman nevetgélek... :lol: Jolika beöntést akart adni, de a doki szerint arra már nincs idő, úgyhogy ezt megúsztam :) Átöltöztem, fölvettem a férjem egy nagy pólóját, fölhívtam a szüleimet, hogy a doki szerint még délelőtt baba lesz, és elvonultunk szülni. A doki mondta, hogy burokrepesztés lesz, én meg, jaj jaj, neee!! Győzködtek, hogy nem fáj, mert csak egy tűvel kipukkasztják :shock: Hát erre nem nyugodtam meg. Nagyon féltem ettől, de tényleg nem fájt, csak azt éreztem, hogy meleg víz folyik, jó sok. Aztán fájásoztunk, nem sétáltam, feküdtem. Néha oldalt, néha hanyatt. Rájöttem, hogy a derekamon egy háromszög fáj nagyon, és ha Gyuri azt masszírozza, az nagyon jó. A CTG-n mindig előbb látszott, hogy mikor lesz fájás, mint ahogy én azt éreztem, és ez nagyon jó volt, Gyuri mondta,hogy most megy fölfelé a szám, akkor tudtam, hogy fájni fog, majd mondta, hogy már csökken, akkor tudtam, hogy mindjárt vége. Két fájás közt vidáman beszélgettem. Amikor Jolika megvizsgált, hogy hol tart a méhszáj, az kicsit jobban fájt. Szépen tágult minden, azt mondta, fél 12 re baba lesz. Azon aggódtam, nehogy Verusnak baja legyen, kérdeztem, hogy a köldökzsinór biztos jó helyen van e. Jolika azt mondta, ha nem, akkor a szívhang jelzi, és akkor úgyis császár. Persze normál úton akartam szülni, de a baba mindenek előtt. Folyton lestem a szívhangot, végig jó volt. Közben Gyuri elment a parkolóautomatához, meg reggelizni. Amikor visszajött, akkor elmondtam neki, hogy hány fájás volt addig. Próbáltam a jógán tanult légzést alkalmazni, de nem jött be nekem, mert minden ami a hasamhoz ért kellemetlen volt, tehát a levegőt sem volt jó érzés hasba szívni, úgyhogy nem jógáztam. Gyuri meg akarta simogatni a hasam, de nem engedtem, semmi ne érjen a hasamhoz!!! :twisted: Hát, elmúlt a fél 12, de Verus sehol. A méhszájból már csak pár mm volt. Közben a doki többször telefonált, hogy hol tartunk (ő közben a harmadikon rendelt, én meg az elsőn vajúdtam). Ekkor már azért gyakrabban és hosszabb ideig fájt. Végül is ezek a tágulási fájások a legrosszabbak, de ez is kibírható volt. Nem kiabáltam, csak csöndben szenvedtem, majd amikor elmúlt, akkor közöltem, hogy ez most nagyon fájt. Jolika mondta, hogy még öt fájás, és a célegyenesbe leszünk. Öt fájás után nem voltunk sehol, sőt. az egész méhszáj visszaödémásodott. Ekkor nagyon megijedtem, hogy most megint ugyanannyi idő? De nem, jolika kézzel eltűntette a méhszájat. Ez bazi rossz volt :cry: Valamiért lassan jött le a fejecséje, mint kellett volna. Aztán jött a dokibácsi, és kezdődött a nyomás. Azt mondta, feladat: bepisilni és bekakilni egyszerre. :lol: A térdek fölhúzva, közben lefele kellett feszíteni, és nyomni, talpaim a szülésznőnek és a dokinak támasztva, a fejemet a gyuri tartotta. Az jutott közben eszembe, hogy kéne még két ember, aki a térdemet fogja és lefelé nyomja helyette, mert nekem elég az, hogy nyomnom kell. Pár nyomás, már nem tudom mennyi, és látták a haját, aztán gátmretszés, amit nem is éreztem, majd kijött a feje. közben a dokibácsi elmesélte, hogy egyszer azt álmodta, hogy szült, és egy barátja vezette le a szülést, és hogy fájt neki. Ja, és a tolófájások közben is beszélgettem a dokival. A feje után közöltem, hogy mostmár nem fogom érezni, ha fájás lesz, mert már kint a feje, el vagyok vágva. Erre a doki: dehogynem! rátette a kezét a hasamra, de nem nyomta, egyszer csak mondta, hogy most lesz a fájás (mint a CTG, előre tudta :shock: ), és akkor egy nyomás és kint volt. Közben a doki föltámasztotta a hátamat, hogy: nézze, hogy születik a gyereke! és tényleg láttam, ahogy kicsúszott, olyan megdöbbentő érzés volt! Ekkor fölkiáltott a doki és Jolika is: a köldökzsinór a nyakán! Elkezdték lecsavarni róla, háromszor volt rajta! Ezért jött lassabban lefelé! Nagyon hosszú és vékony zsinór volt. A doki mondta, hogy ha ezt tudják, akkor császár lett volna. De végig jó volt a szívhang, így nem derült ki. Mondta, hogy nagyon dícsérjem majd meg Verust, mert megkímélt egy műtéttől. 13.28-kor született, gyuri elvágta a köldökzsinórt, én meg fényképeztem. Hogy volt erre erőm? Aztán rám tették, nem is sírt, csak nézett a szemecskéivel, annyira fura volt, ahogy ott szuszogott rajtam és olyan csodálkozva nézett, én meg bőgtem. Az én kislányom. Megmérték, Gyuri közben fényképezte, belőlem meg közben távozott a méhlepény. Nem kellett nyomni, a doki nyomott egyet a hasamon, és kint is volt. A méhlepény nem túl szép :wink: De ami egyenesen rettenetess látvány, az én voltam alulról. Elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem magam. Jaj. Szétvágva, meg minden, a teljes belső részeim kint :shock: :oops: Iszonyú, meg is ijedtem, hogy ez így marad? Láynok, ne nézzétek meg magatokat utána! Csak varrás után, akkor már tűrhető a helyzet... A varrás kellemetlen, de azt is ki lehet bírni. Utána fürdetés nélkül kihozták Verust egy pólyába, ott szeretgettük, annyira jó volt. Addig, amíg a hasamba volt, azt hittem, szeretem őt, de mostmár tudom, az semmi sem volt ahhoz képest, amit a születése után éreztem... Meg azóta is... Aztán két órát feküdtem a szülőágyon, sok vért vesztettem, majd áttoltak a szobába.

Első napjaink a kórházban:
Nem fizetős szobában voltunk, baba mamásban, öten. A többieknek mind többedik baba, és kisfiúk, nekem egyedül első és kislány. Első éjjel nem maradhatott velem, hogy pihenjek, de nem tudtam aludni, újra és újra csak a szülésen gondolkoztam. Nem igaz, hogy mindent elfelejtünk, az összes fájdalmat. Emlékszem mindenre, viszont megérte! Két napig még nem mentem volna vissza a szülőszobára, de aztán már persze, jöhet a következő!
Mivel pénteken szültem, mindenki rohant haza, nem nagyon figyeltek rám, pl. ebédet sem kaptam, sőt vacsit sem, jó éhes voltam, de a szobatársak adtak a maradék reggelijükből. Az ágyamat úgy összevéreztem, hogy egy vágóhídra hasonlított, de nem tudtak ágyat húzni, mert csak hétfőn an tiszta ágynemű. Hétfőn viszont áthúzták. Tudom, ez nem a nővérek hibája volt, hanem a kórház van rossz helyzetben. Második nap velem volt Verus, de nem aludtam, csak néztem, hogy milyen szép :oops: Szoptatni még nem tudtam, nem volt tej. De estére beindult, és akkor már evett rendesen. A csecsemősök szerint nem volt még elég a tejem, adtak neki pótlást. Aztán lett elég tej, minden rendben volt, mentünk volna haza. Láttam, hogy más gyerekek besárgultak, ezért mindenkit jól megkérdeztem, hogy sárga e Verus, de nem, nem sárga a doki szerint sem, a csecsemősök szerint sem. Aztán amikor már indultunk volna haza, vártuk a zárójelentést, akkor jött a gyerekorvos, hogy a véreredmény megjött, mégis csak sárga, bár színre nem. Maradunk még egyet. Én sírtam, de tudtam, hogy így a jobb, hát kibírjuk. Végig fény alatt volt, kihozták enni, aztán vissza. Éjjelre nem hozták ki, viszont megbeszéltem, hogy minden nappali evés után fejek, így éjjel az én tejemet kaphatja meg, nagyon rendesek voltak, hogy megengedték. Ekkor kezdett nagyon sok tejem lenni, Verus meg sokat evett. Másnap eljátszottunk ugyan azt: nem sárga, mehetünk, azán a vére alapján mégis sárga. Behívott a gyerekorvos, hogy tudja, hogy mennyire menni akarok, saját felelősségre haza mehetünk. Viszont mivel nem látszik rajta, nem fogjuk észrevenni, ha tovább sárgul, és akkor nagy baja lehet, és a kórházba csak őt veszik vissza akkor és akkor infúziót fog kapni. Na akkor maradtunk. Közben minden szobatársam elment, jöttek újak, nekik meg én segítettem, hogy mit hogy kell, hogy szoptassanak, hogy fejjenek.
Nagyon nagyon hálás vagyok Jolikának, a Arnold dokibácsinak, és a csecsemősöknek!

Bocsánat, nagyon hosszú lett, és Verus most sír, nem olvasom át, hibákért, szóismétlésekért bocsi!

Rozus

KépKép
rozus
 
 


Sziasztok!

Rozus
Mégegyszer nagy-nagy gratula Nektek!!!

SZAVAZÁSRÓL

Azt nem tudom, hogy lehet-e a szavazással nyerni, de én úgy gondoltam, hogy szavazok. Term. a Söfire. Mindenhová jelest adtam, kivétel az utolsó pontra. Oda csak kettest. Egy szavazatommal 4 helyet ugrott előrébb. Tegnap este a 167. helyen állt. Ha nyerni nem is fog, de lehet hogy valamit lendít az Állambácsik szemében, hogy mégis szereti valaki ezt a "lepukkant" kórházat. És hátha megkönyörülnek rajta. Veszíteni nem veszítünk semmit!!!

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


A szavazási cím:
www.hazipatika.com/simple/hosp2006?=9
Ezt ha beírjátok rögtön az első a kórház. Jelen pillanatban a 164.
Az nem tudom, hogy hányszor lehet szavazni.

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Na még egyszer! Az oldalra érve élőbb ki kell választani a térképről a lX. kert és ott az első.
Nagy nehezen igaz, de megszületett!

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Ugy fel vagyok háborodva azon az anyukán aki inkább szülne egy árokparton mint abban a lebujban. Ja a házipatikás oldalról jövök. Elolvastam amit írtak a schöpfihez és szavaztam is. Sajnos csak egyszer lehet, pedig anonim. De kérdem én hogyha más is szavazna nálunk a családba nem tud mert beazonosít a nem tudom mi...? De szenyaság. Ezért a másik gépről is fogok szavazni. :twisted: :twisted: :twisted:

Ja írtam én is. Mint nszoke (mindenhol így szerepel a nevem ahol regisztrálni kell.)

Pfuu de berágtam azokra akik csak rosszat tudtak írni. Nehogymár ne legyen semmi jó abban a kórházban. ???!!!!

Na jó!!!
kidurrogtam magam.
Ne haragudjatok, eddig olyan jól tűrtem, de én még szeretnék szülni és ott mármint a schöpf-mereibe.

Mert én szeretem. Volt hogy nekem is beszóltak és??? Itt vagyok, élek és feldolgoztam. Tényleg igaz amíg valaki nem él át nagyon rossz dolgokat, addig a kevésbé rosszért úgy tud pattogni.

Puffantsatok le!!!!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Mert nem kapott egy k.rva lepedőt. Hát basszus pont ez az a hely ahol mindenki kitárulkozik.
Pedig én aztán szégyenlős vagyok.

Én is pucéran feküdtem a szülőszobán a műtő felőli első ágyon, pont az ajtóval szemben és tárva is volt. 15perc alatt amit össesen ott töltöttem 30ember fordul meg.

Tényleg befejeztem.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Na akkor jöjjenek a szép dolgok.

Rozus.
Nagy gratula. Gyönyörű és úgy olvasom könnyed szülés volt.
Verus csodaszép. És imádok ilyen történeteket olvasni, mármint jókat, szépeket.

A szavazásról fentebb.

Kisbora küldöm a számom és remélem, hogy hamar hasznunkra is lesz és talizhatunk mindenkivel. :)

Utólag mégegyszer elnézést tőletek, de...

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok,

Én is szavaztam. Az összesítésben már a 160. a kórházunk.
Viszont a kategóriánkénti versenyben, az orvos-szakmai ellátás kategóriában az ELSŐ!!!!! Szerintem ez nagy dolog.

Sajnos csak egyszer lehet szavazni, legalábbis ugyanarról a gépről. Gondolom IP cím alapján azonosít be......
Majd szavazunk másik gépről is. Hátha...

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Sziasztok,

A szavazáshoz:
Most olvastam, hogy a kategóriánkénti győztesek is értékes díjakat kapnak a szakmai elismerésen felül, úgyhogy húzzunk bele, és szavazzatok!!!!
Hátha jelent valamit, és nem ezt a kórházat zárják be, hanem helyette másikat.

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök már a 159. a kórház. Ez jó dolog.

Kis butaság. Ez igaz hogy nem lehet szavazni többször ugyanarra, na de másikra igen :wink:
Ami csúnya dolog, de lehet másnak csupa 1est adni :oops:

De legalább a nagyon elsőket lehet visszahúzni.
No jó szavazást mindenkinek.

Megyek nemsokára (ha tesóm elmegy előle)szavazni a másik gépre is. :lol:

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Nocsak-nocsak, jó az idő arrafelé? :lol: :lol:

Vagy csak a tegnap esti "internal server error" vette el a társaság kedvét az írástól? :(

i
iloly
 
 


Sziasztok!

Szeretnék információt kérni Tőletek Dr. Halász Lászlóról. Második fiamat fogom itt szülni a Schöpfiben, és Dr. Szőnyi György a dokim, de sajnos nagyon úgy tűnik szabadságon lesz a kiírt időpontom idején két hétig :( , és ezt a dokit mondta, hogy Ő fogja helyettesíteni. Ismeritek, van Róla tapasztalatotok?

Válaszotok előre is köszönöm!

Kati
kátya2006
 
 


Szia Kátya!

Sajnos nem ismerem, pedig voltam már bent eleget. Semmi esélyed nincs, hogy megvárd a dokidat, vagy hogy előbb szülj?

Nekem 2 kiírt időpontom volt, 2 hét eltéréssel (bár minden jel arra mutatott, hogy az igazság félúton van) és az első terminus utáni napon a doki elutazott 6 napra. Képzeld pont sikerült kiböjtölni. Nem mondom elég nehéz volt, mert igyekeztem semmit sem csinálni, ami a két kisebb fiammal együtt nem volt könnyű júniusban Pesten a harmadikon, de sikerült. :wink:
Ígyhát dr.-bácsi is visszaért, meg én sem siettem el a dolgokat, pont a két terminus között félúton szültem. Én akkor azt gondoltam, (mivel a helyettese nekem nem volt szimpatikus), hogy ha van valami, előbb megnézem ki az ügyeletes, és ha minden kötél szakad, csak akkor kérem, hogy behívják. A mostani dokinál is ügyeletben szültem először mert az akkori orvosom nem ért be :oops: Sokkal jobban jártam mintha beért volna. :lol:

Fel a fejjel és próbálj nyugton mardani ha van esélyed rá, hogy kihúzd amíg visszajön.

Szia:
i
iloly
 
 


Sziasztok!

Mindenki eltűnt hétvégére?

Kátya a dokiról nem tudok semmit, de bizti nem lehet valami jó kis megoldást találni?

Szia Iloly ugy látszik a többiek találtak maguknak valami szupi kis programot.

Mi még tök betegek vagyunk így nemigen mehetünk sehova, meg takarítottam (karácsonyi előzetes). Most pedig a többiek alszanak, így kaptam az alkalmon.

Holnap pedig jönnek a rokonok a pótszülinapra, jaj de jó. Hétfőn. Pfuuu.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


szia Noémi!

Hát mi nem találtunk elég jó programot? Én is éppen "karácsonyi előzetesezek" a fiúk pedig elutaztak nagymamihoz, tehát nyugodtan dolgozhatok.

Mivel Nóra nem valami szószátyár és a gép is szabad így most többet nézegetem hátha írt valaki.

Holnap-holnapután úgysem tudok majd írni, csak esetleg olvasni.

Nem irígyellek a betegség miatt, a múltkor itt 2 hétig ápoltam a cspatot, aztán meg én lettem elég rosszul, úgyh. most egy időre elég!

Szia:i
iloly
 
 


Sziasztok!

Rozus
köszönjük hogy megosztottad velünk:)

Kátya
hát én nem cserélnék :wink: , próbáld megfogadni Iloly tanácsát, hátha kihúzhatod... valamint próbálj meg beszélni manócskáddal, meg a testeddel, méheddel hogy amennyiben egészségetek megengedi kihúzzátok...

Iloly
hát igen internal server error...
1. a gépről még mindig nem tudom felrakni a fotókat a talinkról. legközelebb szerdán próbálkozom
2. Dani mér 3.napja altatás után kijön vagy már be sem tehetem a hálóba, mert üvölt,kiküld,majd hálózsákban kijön és rendezkedik :roll: :roll: majd itt kint a nappaliban este 10kor az ölemben két perc alatt elalszik és utána cipelem be... tegnap óta adéli alvás is így megy, azaz ma már nem volt déli alvás... :roll: ilyenkor mi van mondjátok meg!!! a front ? ,a 20 fokos november?

Jobbulást mindenkinek! és jó takit :) én is rendezkedek illetve lomtalanítok, átszervezek :lol:

JóÉjt, A.
kisbora
 
 


Sziasztok!

Tök jó ötlet a másik kórházra szavazni, mikor én szavaztam még 169. volt, ez már nagy haladás! :twisted:
Olvasom másnál is remekel a nyári november. Mi is kb ennyit alszunk, és már a fáradtságtól hisztizünk...kicsit nehéz így bármibe fogni.Mikor jön egy kis hidegfront, akkor eszünk-alszunk, mint a bunda!


Rozus!

Csudajó a sztorid. Mikor olvasok ilyet, újra átélem a sajátomat. Én sem hiszem, hogy valaha el fogom felejteni! Akinek jó élmény volt, vagy jó lett a vége, az sohasem felejti el...erre való egy olyan jó kórházban szülni, mint a Schöpfi!!!
Én is azt érezetm, hogy rögtön jöhet a következő, sőt még most is így érzem, és alig várom, hogy így legyen...elkezdek gyűjtögetni, biztos, ami biztos!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!


Köszönöm a választ! Most vagyok a betöltött 37. héten, és jövő héten és azután lesz szabin, tehát a betöltött 38. 39.héten. És én könyvszerűen fejlődtünk az első fiammal is, és a másodikkal is. A kiírt időpont tuti :D. Ráadásul a betöltött 38. héten meg is szültem az elsőt.

Hát én is ebben reménykedem, hogy majd jól kihúzzuk ezt a két hetet. :?
A doki azt mondta látott már jó pár ilyen esetet.
Amúgy a jövő héten már a helyetteshez megyek Ctg-re és remélem azért, hogy egy orvos azért olyannak adja át az eseteit, aki szakmailag és emberileg is rendben van. Köszi a bíztatást!


És én is szavaztam a kórházra márha számít ez valamit, mert szakmaileg azt gondolom, nagyon nagy kár lenne, ha bezárnák.


Szép babázást, Nektek és minden jót!

Kati
kátya2006
 
 


Kátya,

akartam kérdezni h ha Szőnyi a dokid, fogadtál szülésznőt? mert ha igen és Szabó Tündi az, akkor is jó kezekben vagy a helyettes orvosnál... :D

Banyanszki
örülök hogy a gyermek már élvezi az ovit... vajon mi történhetett? hm... minden jó ha vége jó... lehet hogy sokan gondoltunk rá ezidőt és küldtünk + energiát... :)

Üdv,A.
kisbora
 
 


Szia!

Igen, Ő a szülésznőm természetesen, ezért nem izgulok annyira. :) Aztán meg tényleg próbálok pozitívan hozzállni.

Nagyon köszi a megnyugtatást! Remélem csak jó tapasztalatokkal számolhatok be Nektek. Eddig nem csalódtam :).
kátya2006
 
 


Szia Andi!

Ugye Andi? Bocsi, ha rosszul tudom. Nem tudom mi történt, talán most jött rá, hogy ott lehet barátkozni. Meg most kezdtek igazán bent lenni. Eddig mindig az udvaron voltak céltalanul. De két hét után ma megtört a varázs, mert ma már kezdett sírni. Nem tudom mit tegyek. Már tanácsolták azt is, hogy hazudjam azt Neki, hogy nekem dolgozni kell mennem. Viszont mikor ezt meghallja akkor teljesen kiakad. Remélem, azért haladunk tovább a jó úton.
Üdv. Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Banyanszki!
Nem sok sőt semmi tapasztalattal nem rendelkezem, de a gyereknek biztos nem "hazudnék" még kegyelemből sem.
Meg kell tanítani neki, meg kell értsen. Így lesz a gyermekből később sumákoló. Én tuti mindig őszinte leszek, inkább hisztizzen de be nem csapom. Előbb ért majd meg és megtanulja hogy őszinte legyen mindig ő is.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia Erika!

Én csak saját tapasztalatot tudok az ovival kapcsolatban, azaz, hogy én is gyűlöltem járni, és a szüleim nem tudták, hogy miért. Én meg sose mondtam nekik, illetve mondta, de már csak felnőtt koromban... Nagyon élénken emlékszem, hogy olyan bajaim voltak, hogy
1. meg kellett enni az ebédet, és ha nem ettem meg, akkor mérges volt az óvónő.
2. magasabb voltam, mint a többiek, és az óvónő a kis aranyos szöszi kislányokat az ölébe vette, én meg magas barna hajú, csöndes voltam, engem soha nem szeretgetett meg ott senki
3. féltem a nagyobb fiúktól, akik lökdösődtek, verekedtek
4. unatkoztam. pl. a foglalkozáson az volt a téma, hogy mi a különbség a fenyőfa és a karácsonyfa között, és ezzel órákig kellett foglalkozni, így sem mindenki értette, nekem meg ez már unalmas volt
5. nem mertem a hangoskodó, verekedő gyerekek közé menni, féltem tőlük, úgyhogy egyedül voltam mindig
6. az óvónő ismerte a képességeimet, pl. hogy jól rajzolok, és ezt természertesnek vette, tehát sosem dícsért meg. egyszer az egyik kislány, aki nem volt valami ügyes ellopta a rajzom, és bemutatta, hogy ő rajzolta, az óvónő össze vissza dícsérte, majd kitette a faliújságra. amíg az én rajzaim sohasem kerültek oda...
7. ha szerepelni kellett, akkor sosem kaptam szerepet, merthogy visszahúzódó vagyok, azaz nem mertem jelentkezni, hogy én szeretnék. aztán csak sírtam, mert tudtam, hogy én is tudnék verset mondani, és szeretnék is. de senkinek nem mondtam el, hogy mi a baj.

Hát nagyjából ezekre emlékszem. nem tudom, mért nem mondtam el, talán, ha megkérdezik, de a szüleimnek nem jutott ez eszébe, hiszen az óvónő "jó" volt, azaz voltak ötletei, stb.

Nem tudom, segítettem e. ...

Puszi
Rozus

KépKép
rozus
 
 


Sziasztok,

Ma voltam Kósa dokinál.
Nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha már nem a Váci utcában van a magánrendelése.
Lehet, hogy ezzel nem mondtam nagy újdonságot, de nekem "pofáraesés" volt, mikor felcsöngettem a Váci utcában. Az asszisztense ugyanis elfelejtette ezt az "apróságot" közölni velem.
Nagy nehezen találtam parkolót (Belváros szindróma), majd sehol senki. Kocsiba vissza, új címre átaraszolni a dugóban, ott megint parkolót keresni...

Csak azért írtam le, hogy más ne járjon így, ha mostanában készül hozzá.

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Szia Angel!

Ha lennél kedves megírnád nekem, mikor hol rendel és mennyiért?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!
Voltam dokinál. Kérdezgettem a jövőt illetően, de semmi biztosat nem tudott mondani, így én se írok semmit. Bocsika
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Noémi
Nem fogod elhinni, de ezt a hazudni módszert egy gyerekpszihológus tanácsolta. Igaz nem konkrétan nekem, hanem a szomszéd aszonyomnak. Mert náluk is ugyanez a probléma, csak a kislány ott már 6éves nagycsoportos. Mára már ott tartanak, hogy előző nap ordít, amiért nem akar menni és már csak fél napra jár.
Én személy szerint örülök, hogy megoldódott számunkra a probléma. Remélem így is marad.

Rozus

Azért neked is köszönöm!
Milyen baba Veruska? Nyugodt? Olyan kis édes!!!

Üdv. Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Szép napot!

Erika! Én imádok olvasni pszichológiát, orvosi dolgokat, meg minden érdekel, de ilyet még nem hallottam.
Így (egy kis füllentéssel) egy lavinát kezdünk útjára indítani. Amikor a gyermekünk pedig 15évesen viselkedik ahogy viselkedik(hazudik, füllent, hiszti, nem fogad szót, kiharcol mindent, stb..) akkor mi csodálkozunk miért? Nem így akartuk nevelni stb.

Én anyuékkal mindig vitába keveredek: pl. ha valamit nem adunk a gyereknek ami nem neki való (minden kéne neki) akkor jön a hiszti. Erre anyuék vagy megsajnálják s odaajdák(később ha felnő nem fogadja el hogy nem kaphat meg valamit) vagy elkezdik hazugsággal elterelni a figyelmét.(majd ő is így reagál ahelyett hogy igazat mondjon nehéz helyzetekben) A gyerek becsapott és csalódott. Pl. hol van apa? itt van apa. Holott még 5órahossza mire hazajön.
Ilyenkor én vagyok a gonosz anyuka ha a gyereket hagyom hisztizni s magától 5perc múlva talál elfoglaltságot.

Az én módszerem szerint pedig nincs becsapva, nem kaphat meg mindent egy hisztivel és megtanulja hogy saját maga old meg problémákat illetve hogy el kell fogadja nem mindig van az amit ő akar. Engedni tudni kell neki is.

Na most ez bizti gonosznak hangzik, de a valóságban nem ilyen durva mint leírva.

Meg gondolom nem mindenki ért velem egyet. De mindenki ugy neveki a gyerekét ahogy akarja. De az enyém már most el van kényeztetve. :(

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Jól belehúztatok... vagy én maradtam el?

Andi!

Először azt gondoltam félhet esetleg a fiad, de szerintem csak szórakozik. Ezt csak a rendezkedés miatt gondolom. Meg hogy Ő küld ki Téged...Nálunk most a félés a divat, a nyolc éves fiú a két évest viszi magával erősítésnek a villanyt felkapcsolni. :lol: :lol:
Mi sohasem ilyesztgettük őket és TV sincs itthon úgyhogy lehet, hogy a suliban hallot vmit.

Rozus!

Te így emlékszel?! Én próbáltam visszaemlékezni, de csak az jutott eszembe, hogy nem szerettem a Zalás kenyeret. Meg hogy sohasem aludtam hanem az óvónőket szórakoztattam. De ennyi az óvodai emlékem. :oops:

Banyanszki!

Fel a fejjel, lehet, hogy legközelebb már 4 hétig fogja kihúzni jókedvűen, aztán egyre tovább. Mit szólnál akkor, ha 4 napig nem látna, és amikor végre mennél érte (jó korán) akkor üvöltene, hogy korán jöttél?! :shock: A kicsik itt ezt játszották kedden. Pedig nem szoktam a vérüket venni...

Hogy vagy Kátya? Olvasol még minket?

Sziasztok:i
iloly
 
 


Sziasztok!

Noémi

Igazad van. A hisztivel én is így vagyok. Igaz akkor jön apa és mindent megenged. Én pedig azt kapom miért síratod azt a szegény gyereket. Én megmondtam, szívesen végighallgatom.
Az ovi pedig remélem így marad.

Képzeljétek lehet, hogy a barátnőm ma megszül. Most indultak a dokihoz, mert fájásai vannak és szivárog a magzatvíz.

További jó napot!

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Banyanszki a barátnődnek drukk!
Schöpfis?

Egyetértek a hisztis dologgal.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Igen, Schöpfis. Már ott vannak!!! De lehet, hogy megint császival kell szülnie, mert nagyon elvékonyodott Neki az előző varrat. Én rettenetesen félnék. Inkább 3 sima szülés egymás után. De ez az én véleményem. Lehet azért, mert mind a kettő szülésem szupi volt. Holnapra minden kiderül!!! Már nagyon nagy pocakja volt.
Üdv: Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Szia!

Akkor egyenlőre semmi még ahogy szavaidból kiveszem!

De a varratvékonyodáson kívűl minden rendben ugyi?

Második babója?

Én inkább császárpárti vagyok. Lehet azért mert így szültem.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Bocs,hogy nem írok, de az ovi dolog, amit nagyon jó olvasni, még nem érint ennyire közelről. A barátnőm viszont volt Kósánál hétfőn, neki azt mondta, hogy ő hisz abban, hogy nem fog bezárni, mert a kismamák eddig még mindig megmentették???!!!
Fő az optimizmus!
Mi itt egymás közt beszélgetünk, de tenni egyikünk sem tud igazán, szerintetek vannnak odabent, még gyermeket várók, akik tesznek is...olyan szarul érzem magam, jó lenne csatlakozni, de mihez is?....

Angel!
Sajnálom, hogy így jártál a Váciban, ha tudtam volna mondom neked. Azért leírom, ha valaki még nem tudná, hogy a Károly krt 11-be költözött a 6. emeletre. Egy irodaház, nagyon furcsa volt, már úgy megszoktam a Vácit, valahogy ez olyan szürke...nem olyan jó a légkör, bár a felszerelés valamivel modernebb lett.

üdv anett

Kép
manó-v-29
 
 


Megszületett a baba: Viktória Panna
3380g és 55 cm. Sürgősségi csaszival. Minden okes velük. Jó nagy baba és még lett volna Neki 3 és fél hete. Igen, második.

Jaj, nagyon örülök Nekik. Tiszta boldog vagyok. Remélem a hétvégén be tudunk hozzájuk menni.
Na mára ennyi. Jó éjt mindenkinek!!

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Nini itt egy manó! :lol:

Sziasztok Manó család!
Téged vártalak igazából. Lehet sokan lehurrognak azért amit írni fogok:

Ugy gondolom, hogy egy csomó ember nyavajog azért amilyen igénytelen a kórház.Koszos, nincs festve stb.
Van alapítvány (mostmár) de én már írtam nem szívesen fizetek ilyen módon senkiért és semmiért, mert mire odaér ahhoz akinek tényleg szüksége van rá addigra sokkal kevesebb lesz.
De: és itt jön a lényeg. Nem kevés munkával, mi lenne ha akik szeretnénk egy kicsit jobbá tenni a kórházat kitataroznánk? Mi magunk a családunkkal, aktivistákkal? Azokkal akik tenni akarnak ezért a kórházért.
Na?
Kifesteni, kicserélni egy egy wc-t ha éppen azzal van gond, kiburkolni meg ilyenekre gondolok. szintenként vagy mit tudom én. Meg kell beszélni az igazgatóval, megvalósítható lenne-e ez a dolog.

Most bizti azt hiszitek nem vagyok normális, de nem tudok jobbra gondolni.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Jóestét mindenkinek!

Különösen jót Viktóriának és a családjának!

Noémi! szerintem nem "nem vagy normális", hanem idealista vagy.
Persze, hogy ki lehet tatarozni egy épületet, akár a rajongóknak, akár a fenttartónak. Itt most sajnos nem ez a kérdés, hogy tiszta-e a kórház, vagy sem. Valaki vmilyen pénzhez hozzá akar jutni, és az a lobbi, amelyik ezt meg akarja akadályozni nem elég erős. "Fel kell áldozni" egy-két olyan intézményt, ami lepukkant már eléggé ahhoz, hogy megindokolják miért így hasznosítják őket. Ezt bárki csak komoly szakmai indokok alapján, megfelelő lobbihoz csatlakozva tudná megállítani. A kismamák abban lehetnek a szakmai lobbi segítségére, hogy ráirányítják a figyelmet a kórházra. Az még nem akadályozott meg senkit ebben az országban pl. ingatlanok eladásában, hogy néhány éve még komoly összeget nyomtak bele az adott intézmény fejlesztésébe. Sajnos én közelről végigélvezhettem egy ilyet tavaly, azért vagyok ilyen napra kész. :( :(

Azért szerintem se menjen még senki a Dunának, volt itt már "vészhelyzet" többször is. Elég sok múlik azon is, milyen erős egy vezető!

Szia Manó!

Hogy van Árpi? Ma este pont gondoltam Rátok, amikor Nóra huszadszor köpte vissza a gyógypépet és törölte a száját a pólómba. Tiszta röhej, egyáltalán nem eszik meg semmi mást ha én a látótávolságán belül vagyok. Pedig nem ártana már ha alhatnék egyet éjszaka. :)

Üdv:i
iloly
 
 


Sziasztok!

Noémi a párom legalább olyan idealista mint mi! Én is gondoltam már rá, mert én sem hiszek abban, hogy az alapítványba befizetett pénz oda kerül, ahová kell. Sajnos Ilolynak igaza van, itt nem ez a lényeg, hanem a Kósa azt mondta abarátnőmnek, hogy az öregek otthonának bővítése miatt kell bezárni. Na ebből az lenne, hogy bezárják, aztán bezárják az öregek otthonát is a másik szárnyon, és az egészből nyitnak egy exkluzív szállodát...az épület túl patinás, és jó helyen van ahhoz, hogy mi halandó egyszerű, csóró kismamák szüljünk olyan helyen, ahol még talán jól is éreznénk magunkat.
Azért érdemes elgondolkodni ezen a tatarozáson, ha megyek a dokimhoz, vagy beszélek a szülésznőmmel megkérdezem, ha a kórház megmarad akkor, hogyan lehetne ezt megvalósítani. Akkor már lenne értelme, hiszen egy adott felmosófejjel is tisztább lenne egy szoba.

Szia Iloly!

Árpi már nagyon sokat nőtt, tegnap fürcsi előtt 5600g volt! Alig bírom a kiságyból kivenni. Még tejcsit eszünk, és már elhagytuk a hasgörcsoldót, néha azért még tekeri szegénykémet.
Remélem 6 hónapig ilyen csodás lesz, hogy alszik eszik...bár kitudja...fogzás stb. Aztán kíváncsi leszek, hogy mi is hányfelé köpjük a kaját!
Ja tegnap megfordultunk! A frász jött rám, olyan hirtelen csinálta, csak kiestek a szemeim. Hátról, hasra!
Most már még éberebbnek kell lennem, mert sitty-sutty és megyünk, pakolunk!

Szép napot!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!

Bár én nem vagyok olyan közel a problémához de értem mi a gond ez csak mellékesen jutott eszembe (a házipatika oldalról, mert nagyon fikázzák a koszt és igénytelenséget a kórházban).

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Ehhez azt tenném hozzá, hogy aki fikázza, a te szavaiddal élve, nem járt még máshol!
Ja és nem történt vele olyan eset, hogy a szakértelem fontosabb lett volna egy kis kosznál!!!
Anyósom telefonált ma, ő nyírségi. A faluban azért halt meg egy 1,5 éves kislány a héten, mert az orvosok a műtéti előkészületeknél túladagolták az altatószert...nem tudták visszahozni!!!!
Na ezt a Schöpfiben Sorbán sosem követné el, de senki más sem!

Várjunk, milyen hírek lesznek.

Szép estét

Kép
manó-v-29
 
 


Atyavilág!

Miért kellett műteni ezt a kicsilányt?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?