Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

Újvagyok ezen a fórumon,és a segítségetek szertném kérni orvos választás szempontjából.
4.lombik programon vagyun túl,ami remélhetőleg továbbiakban is sikeres lesz.
Most töltöttem a 8.hetet iker babáimmal.
Lenne választott orvosom, a kerületben,de ha babák estleg hamarabb érkeznek,akkor abban a kórházban nem tudják ellátni,mert az újszülött osztály,35.hét után tudná ellátni a babákat rendesen.
Ajánlották a Schöfp-Mérei,mert ott van P.I.C.,de orvost nem tudok,aki 100% megbízható,és lelkiismeretes.

Tudnátok esetleg valakit ajánlani?

Előre is köszönöm,Andi. :)
napszemcsi
 
 


Sziasztok!

próbálkoztam visszaolvasni, mert bécsben barátnőztünk Danival az elmúlt napokbna...ne nekem sem megy az helyesírás... tekintsetek el:)
szóval
TALI:
Javaslat november 16. délelőtt FMH Zsebibaba játszóház

Jelezzetek, hogy kinek jó.... lehetőleg többen mint a múltkor....na jó azt a másik topicban írtam... :)
Zita tanul és sulizik 1000-el, neki hétvége... kinek még?

Zita
Jobbulást! Nagyon nagyon suli? Egy délelőtt lógás sem megy? :lol: jó csak vicc volt...

Schöpfi
hát... olvastam a cikket, no meg apuka eü-velkapcsolatos cégnél van, teljesen képben... nehéz ügy...
barátnőm október 24-én szült a "söfi"-ben és mondta szinte mármindenért fizetni kell, neki nem mert a 11. ker. oda(ide) tartozik...

Noémi
elolvasnám Málna történenét, hol találom

Bölcs, Ovi
Manó: vagy várjunk... már teljesen meg vagyok kavarodva...szóval szerintem is mélyen utána kellene járnod, egyetértek Zitával,... barátnőmék gyermekpszichológushoz fordultak és segített, nem olyan hosszú vagy sok alkalom. És aztán a későbbiekre mindenképpen hasznos, mármint hogy lelkileg egészséges felnőtt lehessen... soha nem tudhatjuk, hogy odabenn mi történik, ovónéni, gyerekek,stb amit nekünk nem mondana el, de talán egy kivülállónak igen...

Iloly
mit is akartm, nemtom... mindjárt utánanézek

Üdv, Andi
kisbora
 
 


Elnézést,

1. szóval OVI hozzászólás Banyaszkinak szól...

2. Manó, Árpád gyermeked leörgítettem:)


Üdv,A.
kisbora
 
 

 
 

Napszemcsi,

én a magam részéről Dr. Szőnyi Györgyöt ajánlom (ifj.), 3 gyermek apukája, második iker.

üdv,Andi
kisbora
 
 


... és utcsó javítás: Banyaszky 1000 bocs!

:)
kisbora
 
 


Sziasztok!

Kisbora: a császárral szültem topicban 1-2 oldal, nem tudom pontosan, de csak 4oldal van, nem nehéz megtalálni, az időpont:Elküldve: 2006 Október 29 Vasárnap - 23:05. Pár sorban a lényeg le van írva, csak azt a két hónapot, de az első 2hetet a legiszonyatosabb igazából átélni :(

Nem írok róla sokmindent, mert belül ez egy örök fájó pont.
Mit mesélhetnék egy 27hetes terhességről, egy altatásos császárról és két hónapról, ami alatt a kislányom életéért drukkoltunk, közben probáltunk úgy élni mintha minden úgy lett volna ahogy a nagykönyvben van, de semmi sem volt ugy.
Semmi :( :( :(

Mesélni rémtörténetet lehetne, de örülök ha nem kell újra(gondolatban) sem átélnem. Az érzések: elveszik a babádat 3hónappal előbb, és nem védheted többet a pocidba, a világ mocskába engeded holott még fel sem készítetted rá, ezek a szőrnyű dolgok, mert a császárt már rég elfogadtam. Sok-sok boldog anyai érzés hiányzik a 27héttől a születésen túl az életben maradásig.

Azóta nincs gond, rendben vagyunk, de soha nem felejtem el mint semelyik anyuka a gyermeke kezdetét, ahonnan indult minden :)
Mert maga a gyermek születése boldogság, de nekem nagy fájdalmat jelent, ami soha el nem múlik, egy titkolt kudarc.

Na ennyit az én nyavajgásomról. Szeretnénk másik babát, de már írtam másik topicba is hogy félek. Ugyanettől. Attól hogy akár a babám vagy én is meghalhatunk, de azt sem tudnám melyik a nagyobb veszteség, hiszen Málnát sem hagyhatom itt. Nem tudom megéri e kockáztatni.
Kerestem olyan anyukát aki toxémiával vállalt másik babát és hogy milyen volt a toxémiája, mikor, hogy történt, hasonlításképp keresem. De nem találtam csak olyat aki pl.elsőt 34hétre szülte a másodikat ben tartották 36hétig, na a két történet ég és föld.
Sajna nem sokat tudnak a toxémiáról.

Na de olvasgattam te is írtad hogy 2hónaposak voltatok s kevesebbet kell kontrollra járni. Miért? Babagondok, vagy mi?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Már-már kezdtem azt hinni, hogy a legutolsó 2km-es hozzászólás mindenkit elűzött! :(Remélem csak a jó idő hívott el Benneteket a géptől.

Napszemcsi!

Akkor Neked most a "körzeti" kórházadban javasolták az orvosok, hogy menj oda, ahol tuti ellátják a babákat, ha baj van. Persze csak ha az a kórház akkor még létezik majd egyáltalán. Akkor most Neked kell fizetni extra díjat a Söfinek? És van még értelme egy adott orvost keresned? Mindezt azok után, hogy sokadik nekifutásra jöttek össze a babák! :( :( Nem elkeseríteni akarlak, csak elemzem a helyzetet. Hát ezt érdemes lenne tán olyanoknak is végig gondolni akik ezeket a remek törvényeket hozzák!!

Manó!

Hogy álltok az evéssel?
Remélem csak az írás nem megy mostanában és olvasol, mert van itt Neked valami. Két hete kipróbáltuk a tápot, hát nem kellett. Most "gyógypépet" írt fel dokinéni, az sem kell. Anyatej cumisüvegből az lecsúszik, tehát nem a cumi a baj. Szerintem nem tökölök tovább, úgyis 5hós lesz már a csajszi, jöhet lassan az alma. :)

Mindemkinek jó hétvégét, mi elutazunk. Remélem lesz mit visszaolvasni hétfőn :!: :D

Sziasztok:
i
iloly
 
 


Sziasztok!
Kisbora
Azt véletlenül nem tudod megérdeklődni nekem a párodtól, hogy azt mikor akarják bevezetni, hogy nem lehet csak annak a söfibe szülni , aki oda tartozik?! Én még nagyon szeretnék ott szülni. Igaz már arra is gondoltam, hogy keresek valaki ismerőst akihez bejelentkezhetnék a szülés előtti 2 hónapban. Ideiglenes lakcímmel is oda tartoznék elvileg. Vagy nem? Én nem akarok a környező kórházakba szülni. Az első kettőt is a dokimmal szültem. Másnem kihívom házhoz. (Csak vicc!!!)
Teljesen tanácstalan vagyok. Agyamra megy ez a sok reform. Mindig a középréteggel asznak ki , de nagyon.
Bocsika, de ez kikívánkozott.
Az ovival kapcsolatban beszéltem a gyerekorvosunkkal és azt mondta, hogy szerinte teljesen normális, mivel Gréti anyás nagyon. Az oviba jól elvan csak a reggeli elváláskor hisztizik. Igaz a héten nem tudom mi volt vele, mert elég jól viselte. Alig nyekergett. De más gyerekek vidáman szaladnak be. A keresztlányom azért problémázik, mert hétvégén nincs ovi. Ja és hogy az anyja akkor megy érte mikor még rajta kívül két gyerek van az egész oviba. Igaz Ő másik oviba jár.
Na mindegy. További szép napot. Köszi a véleményt.

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Noémi,

Nem csupa móka kacagás a Ti történetetek sem de KisborAndi és én is tudunk mesélni :)

Szóval nem VAgy egyedül.

A szomszédom toxémiával szülte mindkét gyerekét. Az első után nem jöttek rá, hogy az Ő és a férje géntérképe olyan mintha testvérek lennének és ezért termel ellenanyagot a magzat ellen a szervezete.
Mindkét gyerek szinte feketén (sötét lila) született azaz császározták. Szintén volt rettegés hónapokig és a kicsi nem is lett teljesen egészséges. A nagy 8 a kicsi 6 éves.
Nagyon szerettek volna harmadik babát de egyik genetikus sem javasolta. Mondjuk az Ő esetük speciális....

Andi,

Tali ok :)

Kriszti
cuiccolo
 
 


Szívesen olvasnám a történeteteket, meg lehet találni, de ha nagyban írjátok is örülnék neki.

Hogy derült ki ez a gén dolog végül?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Olvastam cuiccolo a történeted a márciusi műtétről és a szülésről, hát igen nem irigyellek, de látod ebbe a szemét életbe mindenkinek adatik valami nagyon rossz. :(

Viszont azóta minden rendben ugye? Egy fiad van? Azóta nincs másik baba, s lesz?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok :)

A körzeti kórházam orvosa egyértelműen megmondta,hogy ha a babák a 35.hét előtt jönnek,szeretik átvitetni egy olyan kórházba az anyukát,ahol az ellátás tutira megvan oldva és nem kell a babákat húzni -vonni kórházról,kórházra. :!:
Mostatnótl nem tudom,hogy mi lesz,ha ez a törvényjavaslat életbe lép,lesz-e valamilyen kiskapu amivel kivédhető az extra pínz a kórháznak :oops:
napszemcsi
 
 


Sziasztok!

Köszi iloly, hogy érdeklődsz. Csak az írással van a gond, mert apa most itthon van, így hol őt etetem, hol a kisebbet. Valami miatt úgy folyik belőlem a tej, mint a Duna...nem értem nem eszek semmi hókuszpókot, egyszerre megindult. A gyerek annyit eszik, hogy alíg bírja, és úgy válik le a cicről, hogy, ha visszakínálom, szinte fintorog.

Híreim vannak, sajnos nem jók!

Beszéltem a szülésznőmmel telefonon, azt mondta 2007. június 30-án bezárják a kórházat, ha nem történik valami isteni csoda. Javasolta, hogy gyűjtsünk aláírást, mert 14 évvel ezelőtt ez segített. Igaz akkor volt itt egy amerikai cirkusz,ahol az egyik igazgató felesége nagyon koraszült, és a schöfisek megmentették a babát...rengeteg pénzt adományozott+segélykoncertet is adatott...szóval nem hiszem, hogy az aláírások döntöttek.
Kérdeztem mi lesz velük, de nem tudnalk hová menni, mert máshol sem kellenek...marad az utca.
Van valakinek jó ötlete? Mit tehetnénk..babával csak nem állhatunk ki tüntetni, annyi pénzünk sincs, hogy megmentsük.
Padlón vagyok!!!! :(
Úgy szeretném, ha a következő gyermekem is itt születhetne, ha egyáltalán lesz hol megcsinálnia a dokinak!

Hogy örülök, hogy legalább egy már sikerült.

Bocs a zavarodott gondolatokért...tanácstalan vagyok!

Kisbora!

Bár már az ovinál tartanánk, vagy legalább ott, hogy el tudja mondani mi a baja, de úgy látom, még az ovi is tartogathat meglepetéseket. Én sem voltam könnyen bent maradó!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!

Banyanszki (immáron helyesen)
a kórházakat, eü-t apuka "beszállítói" oldalról ismeri, így sajnos nem tudunk segíteni...

Nóra
történet... hm... most már illene összeszednem magam, elég idő is eltelt, no meg már higgadtabban nézem a doglokat .. és leírnom a történetet a "orvosk és szülésznők akiknek hálával tartozunk " c. topikba... most inkább csak röviden: neuroblastoma, azaz idegpályát nyomó daganat, műtét, kemoterápia 5-7. hónapban, azóta ha orvost lát, megfordul és ellenkező irányba fut... most már lassan 19 hónapos

el kéne menned kineziológushoz v. pszichológushoz... én ezen gondolkodom

Manó
ovi:) bocs aztán rájöttem ti még nem tartotok ott...
DE Gratula mert mostantól tejjel folyó Kánaán lettél :lol: ... mondják h az első 4-6 hét a meghatározó akereslet-kínálat helyes beállítására...

Iloly
tudom már.. a múltkori matek feladványod ragadott meg, már csak azért is mert hadilábon álltam vele mindig... most is onnan jutott eszembe, ahogy napszemcsinek válaszoltál... jó h van köztünk valaki reálisabb is :D mert én néha túl emocionális vagyok...és az nem mindig jó a döntéseknél...

TALI
Akkor most csak Krisztiék jönnek? :roll: Mert vele nem kell külön helyszín keresnünk :lol:

JóÉjt, A.
kisbora
 
 


Ja... és ez a kórházbezárás!!! Borzasztó, hívom Tündit a szülésznőmet...
kisbora
 
 


Szia Andi!

Itt vagy még??
Mi is jövünk a másikba már megírtam , de akkor itt is jelzem JÖVÜNK!!

Kórház bezárás...már itt tartunk :?: :?: Délelőtt még csak a fizetésről volt szó, ezt nem lehet követni!
Ha meg is orroltok rám, azért most nem bírom ki, hogy ne nyilvánítsak véleményt: ezt én már a négy évvel ezelőtti választásokkor is borítékoltam, hogy ezek ide fogják juttatni az országot...de ennyire nem volt élénk a fantáziám :!: :!: gyökértelen kisztitkár bankárok..elnézést ha vkit sértek a véleményemmel!

Jóéjt! I

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Banyanszki,nem jössz talira??

Többiek, Noémi, iloly,manó :?:

Na jó most már tényleg lefekszem..

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Sziasztok!

16-án főv.műv.ház? Időben mikor is?
Végülis mehetünk szerintem. :)

Kisbora a Nóra én vagyok ugye? Mert amúgy Noémi, de mindegy. :)

Kineziológiával ismerkedem, de hiszem hogy egyedül is megoldom a gondjaimat, nem adom fel könnyen. Kibeszélem magam s az egyre erősít, így idővel feldolgozom, ti hogy lettetek túl mindenen?

A kórházak iszonyat változásait hallom, de a schöpfit akarják bezárni jövő nyáron?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Azóta sms-en olyan hírt is kaptam, hogy Kósa mondta valakinek, aki most kezdte volna a lombikot, hogy még megcsinálja neki idén, mert a Nyírőt is valószínű bezárják!!!

Mi lesz így?

Kép
manó-v-29
 
 


Ez a nagy szemétségek országa.

Szemlélete: hogyan ba...unk ki a néppel.

UUUUUUUUUtálom.

Pedig akartam még egy babát, a biztos kezekben (schöpfi értelemszerűen) de ha nincs hol szülni inkább nem kell. :(

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Noémi, szerintem nagyszerű emberek hazája a miénk,persze vannak kivételek, most sajnos ők irányítanak, de bízzunk benne ,hogy eljön az ébredés, sztem már elkezdődött...

Bízz a dokidban biztos talál másik munkahelyet, majd követed...gondold meg!

Jó éjt! Ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Noémi! :)
hát persze hogy Noémi, ne haragudj!!!!!
Annyira Nóra van fejemben :) , barátaink kislánya Nóra, Dani Fanni-Nóra lett volna ha kislány lett volna :D ... ja és mikor először megláttalak itten: "nszoke" valahogy Nórára asszociáltam... eddig sikerült mindezt titkolnom... na de most kibújt a szög a zsákból...

A.
kisbora
 
 


MINDENKI - TALI
Leellenőriztem:

FMH - Zsebibaba délelőtti játszóháza
kedden, és csütörtökön 9.00 - 12.00 - ig.
A részvétel előzetes telefonos jelentkezés után lehetséges.
Részvételi díj: 1 200 Ft / fő / alkalom
testvér belépődíja: 800 Ft / fő / alkalom

Hétfőn hívom őket, kb. hány főt mondjak vagy bejelentkeztek?

bejelntkezni Siklósi Nóra 115 m (Tel.: 203-3868)

Jóéjt
A.
kisbora
 
 


Jó reggelt!

Nem baj világéletemben Nórának és Móninak hívtak, de Noéminek sosem, uugyhogy nem ért meglepetésként. :)

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

TALI friss info:
ma voltunk az FMH-ban és találkoztam a Zsebibaba csoportvezetővel,
- kb. 5-6 gyereket jeleztem neki csütörtökre részünkről
- valamint enni-, innivalót és váltócipőt kell vinni.


Noémi
... azt még nem is említettem, hogy ha csak rajtam múlott volna és Dani lány lett volna: Lili Málna lett volna. Apuka elzárkózott... :lol: így lett a kompromisszum FanniNóra :)

A.
kisbora
 
 


Sziasztok!

Kisbora, ez jó. Apuka nálunk sem díjazta az ilyen neveket, de a szülőszobán engem kérdeztek :)

A következő Eperke lesz. :) ha lány. Ha fiú Milán. Régen a Bendegúz szerelmese voltam, de apa kiábrándított belőle. A Milánba kénytelen beletörődni. :)

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szép napot mindenkinek!

Látom igen aktívak voltatok! most kicsit itt is könnyebb a helyzet, mindenki távozott a megfelelő oktatási-nevelési intézménybe, lehet takarítani!!! :lol: :lol:

Manó!

Örülök, hogy így alakulnak a dolgok, szerintem az is hozzájárulhat, hogy kicsit megnyugodtál. Nem? A maradékot meg fejd le és fagyaszd le, akkor lesz belőle vésztartalék.

Kisbora!

A matek példa biztos csak a másodikos matekkönyv minden esti aláírásának következménye. Ha valami távol áll tölem, az a matek-fizika...és a filozfia. Szóval a "végletek". A helyzetelemzés pedig annak köszönhető, hogy évek óta mások fejével kell előbb gondolkodnom, mielőtt döntök valamit. Annyi ellenféllel állok szembe, hogy kész stratégiai játékká vállt az életem. :D

Mzille!

Nem hiszem, hogy csütörtökön pont Pesten leszek. Gyakran járok arra, de akkor annyi mindent intézek, hogy anyukámat sem mindig tudom meglátogatni. Sajnos nem tudok találkozni Veletek. :(

Névadás

A mi lányunk Nóra. Az első két fiú még Anna lett volna, de gondoltuk elősegíti a lány születését, ha a potenciális lánynevet megváltoztatjuk. :wink: Nem segített a lány név változtatás. :!:
Biztos az segített, hogy a harmadik fiú végre megkapta azt a fiú nevet amit az első kettőnél nem mertünk ellőni. :D :D
Persze kezdetben még tiltakoztam ellene, hogy megmondják a gyerek nemét. Most utóljára már nem voltam ilyen türelmes.

No hív a kötelesség, sziasztok:
i
iloly
 
 


Sziasztok!

Én sem voltam, már jó rég óta, de remek "alibim" van :lol: Megszületett Vernika! Okt 27-én, pont a kiírt napra, 3150g és 52 cm. Nem fizetős szobában voltunk az elsőn, a 34-esben a baba-mama szobában, és semmi gond nem volt, mindenki aranyos volt. Na persze a fürdő és a WC olyan, amilyen, de kibírtuk. Nekünk már fizetni kellett, mert XVII. kerületi vagyok, úgyhogy a nemfizetős is 10000Ft volt :(

Nagyon remélem, hogy a kóházban kiatalálnak valamit, hogy ne legyen már ennél durvább a helyzet, mert ott szerenék szülni megint. Annyira gáz, ami itt folyik... Szülésfelkészítőn is mondták, hogy limitálni fogják a szülések számát, ha megvolt egy évben egy adott szülés, akkor a többit nem fizeti nekik a TB. Akkor akik november-decemberben szülnek, azokat elküldik, mert előtte már megvolt a létszám???? :shock:
Nagyon ragszkodom a dokimhoz is (Arnold), meg a szülésznőhöz is (Jolika) úgyhogy nem szívesen mennék máshová. Ja, és ajánlom is őket, ha valaki még nem talált dokit vagy szülésznőt!

A csecsemősök is nagyon jó fejek voltak, nagyon hálás vagyok nekik. Veronika besárgult, és két napot plusz bent kellett maradni. Nem tápszerezték tele, hanem kihozták szopizni, éjjel meg a lefejt tejemet adták neki, kis üvegekbe gyűjtöttük, ha már van tejem, akkor ne a központi tejgyűjtőből kapjon.

Na jó, eldugulok, majd elmesélem a szülést is, most megyek vissza Verázni!

Egy kép róla:
Kép

Sziasztok
Rozus
rozus
 
 


Sziasztok,

Nagyon elkeserítő ez a kórházi helyzet...
Én is kezdek megijedni. Még nem tervezzük a második gyereket, de én is ott szerettem volna szülni a következőt is. Azért még bizakodjunk...
Bár Rozus azt írta, hogy a szülések számát limitálják, és nem a kórházat zárják be.
Ezen nagyon fel vagyok háborodva. Milyen dolog az, szülésszámot limitálni? Hát nem azon sírnak egyfolytában, hogy fogy a jó magyar népünk??? Itt van nektek születésszabályozás.
Meg ugye a Schöpf-Mérei elég speciális intézmény. Szerintem az ágykihasználtság is megvan. A PIC-ről nem is beszélve. Ha jól tudom BP-en csak 3 helyen van PIC, sok más kórházból hoznak át ide babákat, akiknek szüksége van rá. De ez rajtunk kívül mást nem érdekel, addig amíg az "Ő" gyerekükkel, unokájukkal stb... nem történik valami baj. Én a Schöpf-Méreinek köszönhetem, hogy él a kisfiam. Tehát elfogult vagyok, de nem én vagyok ezzel így egyedül.

Bocsánat a kifakadásért. Lassan átalakulhatunk dühöngővé.


Rozus,
Nagyon gratulálok Veronikához, nagyon édes kislány. Könnyű szülés volt ?

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Ez a babanet!!!!

Írtam egy csomót 2órája lefagyott és látom hogy nem látom, eltűnt. :evil:

Kezdhetem újra.

Azóta most engedett vissza.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Rozus, nagy.nagy gratulációm a gyönyörű kislányhoz,sok boldogságot!! :D

angel,valóban elkeserítő, de bizakodjunk, ill ha van mód rá tegyünk vamit(aláírásgyűjtés, ilyesmi)!
Röhej ez a szülésszám korlátozás..mi jöhet még?

Ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Rozus!

Sok-sok boldogságot, egészséget és még több tejcsit nektek.
Nem engedi a képet felrakni, de pótolom.
GYönyörűek vagytok!

Ja de mivel frissek az emlékeid szeretném megkérdezni miért, mikor kell fizetni? Ez a 10000 egy nap? Ellátásért kell fizetni?

Kép

közben megengedte hogy feltöltsek. :)

No jó éjt.

Remélem a schöpfinek pedig beköszön a szerencsecsillaga.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Van valakinek tippje, hogyan lehet aláírást gyűjteni, ha otthon vagyunk a picivel?

Mindenképpen jó lenne valamit kitalálni. Van egy olyan hülye ötletem, hogy meg kellene keresni azt a két médiaembert,akik a közelmúlt(jövő)ban szült(n)ek a Schöfiben, G.B. és G.Z. hátha tudnának egy kis port verni, csak kérdés akarnak-e.

Az igaz, hogy követjük az orvosunkat, hátha talál helyet, de vajon megy-e a szülésznőnk is vele? Azt mondják, hogy be lehet majd vinni a válsztott dokit, szülésznőt a kórházba, vajon szívesen fogják őket látni?

Azt hiszem, amíg kuszák a hírek, és a sajtó sem ír róla nem érezzük a veszélyt, csak mi tudjuk, akik valamilyen oknál fogva átéltük a kórház jelentőségét abban, hogy gyermekünk életben maradjon, vagy egyáltalán élhessen. Aki nem volt ilyen szituban nem nagyon értheti, nem akarok rosszmájú lenni, de kívánom, hogy legyen olyan helyzete, hogy szüksége lenne a szakképzett ellátásra, csak már nem fogja sehol megtalálni.

Mérhetetlen dühömet csak az fokozza, hogy nem tudom hogyan kellene segíteni itthonról!!!!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!

A fizetés most úgy van, hogy ha bármiért be kell feküdni, és nem tartozol hivatalosan oda, azaz nem IX. kerületi vagy (már a VIII. ker-ben lakó sem jöhet ingyen), akkor fizetni kell. Van még egy pár pest megyei város, amit ide soroltak, meg talán még egy kerület, ahol nincs kórház, és ide tartozik, de a XVII. ahol én lakom, pont nem. Mi a Bajcsyhoz tartozunk... Szóval, ha nem oda tartozol, és befekszel, akkor 4000Ft "beugró", amit rögtön aznap kiszámláznak, és erősködnek, hogy fizesd is be. Aztán minden egyes benntöltött éjszaka 1000Ft. Ez a nemfizetős szobában van. A fizetős úgy alakul, hogy a 4000 az mindenképp van, de ha fizetősben vagy, akkor nincs a napi 1000, helyette csak a szoba ára van (5000-10000/nap.) Ezért semmi extra szolgáltatás nem jár, csak mint eddig. Mi 6 napot voltunk, mert Veruska besárgult, így 6x1000 + a 4000, azaz 10000.
Beszélgettem a számlakiállító hölggyel, aki azt mondta, januártól viszont az odatartozóknak is fizetni kell, csak kevesebbet. Ez már biztos. Ezt a pénzt az ellátásért fizetjük, meg az ágyért (jó, mi? a reggelire egy keménytojás két szelet kenyérre???)
A nem oda tartozók januártól a szülésért is fizetnének majd, de ezt még el kell fogadnia az országgyűlésnek, szóval a második babámmal majd, ha lesz akkor fizethetek az ellátásért, meg az ágyért, mint most, plusz még lehet, hogy a szülésért is akár 100000 Ft-ot a kórháznak számlára... És akkor az ember még szeretne adni a dokinak, szülésznőnek... Persze, csak ha beleférek a kórházi limitbe... Hát szuper.

Ha alá kell írni, akkor szóljatok, írom!!! Bár még kicsit nehezen mozdulok ki...

Lányok, meddig szokás vérezni szülés után? Nekem már nagyon elegem van belőle! Ráadásul szédülök is, pedig szedek vasat, iszom folyadékot, de mindjárt leszakad a fejem...

Na megyek, mindjárt ébredés...

sziasztok

Rozus
rozus
 
 


Szia Rozus!

Gratulálok a babához! Gyönyörű, olyan kis formás. Tök jó, tisztára irigykedem. Én is szívesen babáznék megint.
Na sok szép napot és jó egészséget mindkettőtöknek.

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Szia Rozus!

A dokim azt mondta ugyanerre a kérdsére, hogy 2-3 hét alatt elmegy a gyermekágyas vérzés, de van akinek már havija is jön egyszerre. Nekem 3 hét alatt elment, aztán 6 hetesen visszajött, el sem akart menni. 2 hét szédelgés után meguntam és kuruzslásba kezdtem...gyógytea...azóta nem vérzek.
GYönyörű a kislányod, többen várjuk a szüléssztoridat!

üdv manó

Kép
manó-v-29
 
 


Nszoke!

Boldog szülinapot a nagylánynak! Milyen tortát sütsz, most már ő is eheti!

Kép
manó-v-29
 
 


Manó!
Milyen gyógyteát ittál? Már fekve is szédülök, olyan lassan kelek föl, mint egy csiga, és addig leteszem Verust, mert félek, hogy elejtem... Kávét nem ittam sosem, azt nem kezdeném el, teát viszont innék, csak nem tudom, mi az, amit lehet szoptatáskor is? A szoptatósteán kívül ugye...

Banyanszki!
Babaprojectre fel!!! Jöhet a harmadik? :wink:

Noémi!
Boldog szülinapot a picurnak! Majd tegyél fel tortás képet! Olyan aranyosak ilyenkor, amikor rácsodálkoznak a tortára!

Rozus
rozus
 
 


Szia Rozus írtam priviben!
üdv Anett

Kép
manó-v-29
 
 


Anett!

Megkaptam, köszönöm! Ki is próbálom hamar!

Rozus

KépKép
rozus
 
 


Rozus!

Jó egészséget és sok örömet kívánunk Nektek!

kisborA(ndi)

ui: ja és sok-sok anyatejet :)
kisbora
 
 


Sziasztok!

Kicsit megkésve, de gratulálok az újonnan és az egy éve született babáknak!

Rozus!

Én komolyan reménykedtem, hogy a + pénzt "étkeztetési reformra" is költik. :( Számomra két kajaspecialitás is ehhez a helyhez kötődik: keménytojás+ szárazkenyér; tejföl + szárazkenyér. :lol:

Manó!

Ha szervezkedsz, tudok még közéleti személyiséget, akinek a felesége itt szült két éve tuti, de van egy kisebb gyerek is, arról nincs infóm. (Sajnos ellenzéki az illető)

Van valaki, akinek a gyerkőcét szinte "rutin szerűen" megröntgenezték csípőszűrés címszó alatt? Vagy ez is csak a mi kis városunkban van így?

Ha addig nem jelentkeznék, jó mulatást holnap mindenkinek!

i
iloly
 
 


Hello!

Manó,Iloly, Jó ötlet az ismert embereket segítségül hívni...legalább is meg kell bróbálni! G.B. már szült, G.Z.még nem ugye?? Biztos van honlapjuk, vagy az iwiw-en lehetne nekik üzenni!
Próba csresznye.. :) Esetleg írd meg priviben, hogy egyre gondolunk-e?

Nálunk a 6 hetes csípőkontrolon ultrahangot csinált a doki bácsi, tornáztatni kellet aztán minden ok volt utána.

Köszönjük, biztos jól fogjunk magunkat érezni :) ,még lehet csatlakozni!

Ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Sziasztok!

Kik ezek a nevezetes emberkék akik ott szültek? És ti honnan tudjátok, vagy ez közhír csak én nem figyelek eléggé?

Furdal a kíváncsiság. :roll:

Az oltás szerencsére elmaradt, de mindketten betegek vagyunk sajnos. Voltunk dokinéninél, kaptunk sok-sok gyógyszert. :(


De így holnap tuti nem tudunk menni :(

Talán majd ha lesz szánkózás :wink:

Szép napot!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem irtam. 2005. májusában én is a Söfiben szültem, és most teljesen le vagyko merevedve ettöl a fizetös-bezárós sztoritól. Sajnos "hires" embert nem ismerek, de talánmeg lehetne próbál (öszintén szólva a monogrammokból sem jöttem rá)
Én is elfogult vagyok, de azért nagyon felháboritó, hogy egy ilyen nagymultú intézményt, ahol ilyen szakembergárda és PIC is müködik be akarnak zárni :evil: :evil: :shock: :cry:
Mi még csak tervezzük a ksitesót, de ezek szerint nagyon kicsi az esélye, hogy ott fog születni :cry:

Üdv mindenkinek:
szomorú minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Megpróbáltam, GB nincs az iwiwen, vagy olyan sokáig kereste, hogy nem bírtam kivárni. GZ-ből három is van, talán a középső az igazi a születési dátum alapján, de sajnos az üzenet, amit küldtem neki visszapattant, ez miért lehet, van valakinek tippje?

Üdv Anett

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!

Manó köszi az infot! Nem akarok vészjosló lenni, de szerintem nem sokat várhatunk tőlük... :(

Amúgy állítólag be se zárják a kórházat, az egyik szülésznő mondta tegnap. Erről még nem hallott senki, de fizetős és még inkább fizetős lesz az igaz.

Atyaég Árpika hogy nő. Még most született és már 3hónapos múlt.. :lol:

Tudtok nekem ötletet hol lehet fényképalbumokat csinálni, ahova sok képet lehet felrakni?

Ja jut eszembe most játszóházaztok!!!!!!!! De jó nektek én meg itthon kurálom magunkat a náthából. Szívesebben játszottunk volna.

Na jó szórakozást, majd írjatok milyen volt!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Már keresgélem a kapcsolatot az én emberemhez, de bevallom én sem sok reményt fűzök a küzdelemhez.

Amúgy amíg a törvény nem készült el, és senki sem tud igazán biztosat addig ugye mi ellen is, vagy miért is menne a harc?

A kapcsolatokat mindenesetre nem árt keresni, illetve melegen tartani, úgyhogy azért még nem adom fel a keresést.


Jó játszást a talizóknak, eredményes gyógyulást a gyógyulóknak.

i
iloly
 
 


Sziasztok!

Én is beszéltem a dokimmal és azt mondta, hogy nem kell megijedni, mert már vagy 4-szer be akarták zárni a kórházat. Nem fogják szerinte. Fizetni, pedig biztos hogy kell. Én is ettől félek mert én sem tartozok oda.

Jó hír ezen a héten a lánykám igen nagy lelkesedéssel ment az oviba. Tisztára meglepődtem rajta. De nagyon örülök neki. Remélem így is marad.
Valaki elküldené nekem azoknak a bizonyos monogrammoknak a teljességét privibe. Köszi!
Igen, furdal a kíváncsiság!!!

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Szia Banyanszki!


Éljen-éljen! Ezek szerint megtört a varázs! Azért majd jó lenne megtudni a lányzótól, hogy mi volt a baj. Bár én sem tudtam meg soha Marci miért nem rajzolt semmit 4-5 évesen. De még a ceruzát sem vette a kezébe. Előtte-utána nem volt baja vele.

Próbálok privit küldeni.

i
iloly
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?