Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gyorsan írok pár sort, amíg alszik ez a kis kakamatyi. :)

Köszönjük az érdeklődést, már itthon vagyunk ugyan, de a helyzet továbbra sem rózsás, most is sokat kakil Marci, és elég csúnyát, még kis vért is találtam az egyikben. :shock: :? Itt volt a mi doknénink is, szerinte lehet, hogy szalmonella :shock: :shock: :shock: , de ettől még nem kell visszamennünk, ha megvan a napi 1 liter folyadékbevitel, és nem jön vissza a láza. A szalmonellát sem kezelik ugyanis sehogy, meg kell várni, míg magától kiürül a baci. Ugyanígy a vírusos hasmenés is. A vált. kedv. most már kicsit taknyos is Marci :? , remélem, nem valami kórházi nyavalyát kapott el, mert beperelem őket!!! :evil: Még jó, hogy beadattuk a bárányhimlő oltást, ott tolongtak ugyanis a szomszéd szobában a bhimlősök, a nővérek meg sz.rtak a higiéniára, sose mostak kezet, csak a hétfői nagyvizitnél, amikor a főorvos is ott volt... :evil: :evil: :evil: Eveka, te hogy bírtad ezt annakidején??? Sztem nagyon durva ez a kórház, és persze a szokásos lepukkantság is megvolt... :x

Marci különben hamar megszokta szegény, csak első éjjel, mikor bevittük, ordított egy jó félórát félelmében, nem tudtam sehogy sem megvigasztalni. :cry: :cry: :cry: De utána már csak olyankor nyöszörgött,ha fájt a hasa, és akkor sírt, ha doktornéni közelített feléje. Másnap délutánra már nagyon vígan volt, hétfőn meg egyszerűen alig bírtam vele, szétszedte a berendezést, verte a kiságy rácsát, nyomogatta a nővérhívót, kurjongatott, röhögcsélt, szóval visszatért az életkedve... :lol: :lol: :lol: Egyébként nem folyamatosan én voltam vele, napközben a férjem bejött pár órára, második éjjelre meg anyukám volt olyan rendes, hogy följött Győrből, és ő vigyázott Marcira, hogy tudjak egy picit aludni.

Asszem Timka, írta, hogy biztos ki voltam borulva, nagyon érdekes, hogy ott nem is annyira. Inkább elég higgadt és kemény voltam, magam is meglepődtem, aztán amikor hazajöttem, itthon kibőgtem magam. De nem volt annyira ijesztő a helyzet, még az infúzió látványa sem, főleg hogy láttam, hogy erősödik tőle Marci. Amikor bevittük az ügyeletre, akkor sem nézett ki olyan rettentő ijesztően Marci, csak a szokásosnál kicsit bágyadtabb volt szegény gyerek, de nem is volt aluszékony, csak valahogy bambább, meg magas láza is volt, de hát az máskor is, a férjem nem is egészen értette, miért kell bevinni, de szerencsére nem ellenkezett :lol: Az ügyeletes dokinéni persze ijesztgetett, mondta, hogy ha nem visszük be a kórházba, pár órán belül kómába eshet :shock: :shock: :shock: , na, akkor azért megállt a szívverésem, de nem pánikoltam.

Na, ezt elküldöm, aztán majd visszaolvasok és reagálok, mert arra még nem volt időm.

Remélem, ti mind jól vagytok!

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóestét!
Na megvolt a mai sétánk is, de piszok hideg lett, sajnos a dokinénik csak későn ért ide, és ezért nem tudtunk hamarabb kimenni!

Mi szerencsére jól vagyunk, a dokinéni is mondta, hogy vannak sajn mindenféle vírusok, van mandulagyuszis, meg fosós-hányós-magaslázas, hát most nem nagyon hiányozna. Engedélyt adott, hogy a jövő héten leutazzak az ördögökkel Egerbe a dédihez, hát remélem nem nyalunk be addig semmit és nem lesz nagyon csúnya útviszony, mert akkor nem merek velük elindulni!

Juc,
hát nem semmi azért ez a kórházasdi, jó, hogy már javul Marci, örülök neki, azért remélem nem szalmonella, mert az elég sokáig tart. Dúrva a kórházi helyzet tényleg, a nővérek viselkedése engem is felidegesített volna, főleg, hogy bemegy az ember egyfajta bajjal és még kitudja mit szedhet össze miattuk. Nevetséges az egészségügy! További gyógyulást nektek, holnap gondolom apa is otthon lesz veletek, egy kicsit talán könnyebb lesz Neked!
Tényleg a többi gyereknek mi baja volt? tőlük kaptátok? azért beteg gyerekkel társaságba menni nem felelőtlenség egy kicsit? bár tudom semmi közöm hozzá, de mi itt azért erre mindig figyelünk, hogy bacit ne vigyünk senkinek, persze van olyan, hogy csak ott tör ki a betegség!!!

Mi idén kihagyjuk a temetőjárást, mert vidékre kéne menni, de hát ez nem nekünk való most, így majd itthon gyújtunk gyertyát. Ti mentek és viszitek a gyerkőcöket?

Na megyek, remélem mindenki jól van, apa és Marci a játékokat szerelik, elemet cserélnek! Meg vonatot rakják össze. Ja és ma téliesíteni kellett a csúszdát is, most felvittük MArci szobájába, nagyon élvezi!
Szép estét! Betegenek jobbulást, aki ráér azért néha jelentkezzen!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Juc!
Nagyon sajnálom, amin keresztül mentetek, még olvasni is szörnyű, nincs annál rosszabb, mint amikor egy ilyen kis csöppség beteg! :( Azért nem gondolom, hogy szalmonella, akkor többen betegek lennétek, reméljük most már minden rendben lesz! Tényleg, sokat fogyott szegényke? Jobbulást nektek!

Tamesz!
Szépen hízik Lilike, ha már el is érte a születési súlyát! Mi holnap megyünk a temetőkbe, de csak a közelbe kell, 25 km-re van a legmesszebbi, ahová megyünk.

Mi továbbra is taknyosan vagyunk, meg köhögünk, de már jobbak az éjszakák szerencsére.
Szép estét mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 

 
 

Sziasztok!

Juc!
Hál'Isten, hogy már legalább otthon vagytok! Remélem én is, hogy nem szalmonella. Na, de pl nem csináltak széklet tenyésztést? Vagy még várni kell az eredményre? Mert hát ez a minimum, nem? Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen erős voltál, biztos ez is segített Marcinak, hogy hamarabb erőre kapjon. Innen már bízom benne, hogy gyors lesz a javulása a kislegénynek!

Timka!
Nagyon aranyosak a képek Fanniról, valóban kárcsúbb a lyány :) Ja, és boldog névnapot nekije, így utólag is! :)

Tamesz!
Tök jó, hogy minden okés Nálatok, kíváncsi vagyok, hogy hogy fog telni az egri pihenő. Hú, én tuti nem tudnék elindulni 2 gyerekkel, mert annyi motyót vagyok képes összepakolni ennek az egy lánykának is, hogy csak na. Hát ilyen vagyok, mit tegyek?! Azt akarom mindig, hogy bármi is történjék, tuti mindenből legyen elég.

Fanka!
Vizes panni tényleg aranyos lehetett, mi még ezt megúsztuk.

Jevi!
Aranyos Violka a képeken!

Lizu is úgy néz ki lassan javulgat, nyilván ő meg azt a mandulás dolgot szedte össze. Hétfőn kora reggel popsis hője volt 39,9, hát uzsgyi dokinéni, írt antibigyót, ma este már nem is adtam neki lázcsillapítót, remélem az éjszaka további részében sem fog kelleni... De szegénykém már úgy kivan, nem is csoda péntek estétől tegnap estéig szinte folyamatosan magas láza volt(kivéve amíg hatott a csillapító), annyira hisztis,mint még eddig soha. Ha pelusozni akarom totál kiakad, mert fél, hogy kúp, vagy lázmérés is lesz. Na, de most már csak javul ő is, legalábbis baromira remélem.

Eveka, Nyuszkó, Babus, jöhettek ám gyakrabban is! :)

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Bocsi, ha csak úgy hevenyészve olvastam vissza, és vmiről lemaradtam volna.

MIndenesetre mindenki nagyon aranyos a képeken!!! :D Azért én is teszek föl párat még a kirándulásról, ami azért a fosi előtt elég jó volt... :D

Ja, kérdeztétek többen, hogy miért jönnek beteg gyerekkel társaságba más anyukák, hát ezen én is dühöngtem egy ideig :evil: , igaz, ők taknyos-köhögősek voltak mind, tehát a hasmenést tuti nem tőlük kapta Marci, de pl. a mostani orrfolyást lehet. De azt hittem, ez csak az én parám, nálam egyszerűen mindenki lazább a családban is, a baráti társaságban is, egy kis takonykór nem betegség, ha meg elkapja, elkapja, attól edződik. A többi gyerekek különben már majdnem mind bölcsisek, lehet, hogy ezért is ilyen edzettek az anyukák, hogy nem izgatja őket egy ilyen kis betegség. Végül is már Marci sem csecsemő, nem kell annyira félteni, bár ha ilyen gyengécske szegény, akkor lehet, hogy mégis szkafanderben kellene járnunk... :( :lol:

Évi, neked nincs valami tipped, hogy mivel lehetne "fölhizlalni" ezt a Marci gyereket??? Te hogy csinálod Violával? MOndtad, hogy ő is elég keveset eszik, azóta mennyit változott a helyzet? Miket és hogyan egyen, hogy legyen már egy kis tartaléka, akkor talán nem döntené le egy kis hasmenés ennyire a lábáról. Köszi, ha van ötleted! :D Violának is további gyógyulást!!!

Na, meg a többi kis betegnek is!!! Muki, ez a hosszú ideig tartó magas láz is durva :shock: , remélem, az antibigyó most majd hat!!!

Tamesz, örülök, hogy ilyen jól van a nagycsalád!!! :lol: :lol: :lol: Tényleg nem semmi, hogy a szülés utáni hetekben már ilyen takaros háziasszony is vagy, "csak" 3-szor főzöl egy héten... :lol: :lol: :lol: Én egyébként sem főzök 3-4-nél gyakrabban... :shock: :lol:

Bátor vagy az egri úttal, de ha jó az idő, jók az útviszonyok, akkor persze menjetek, mert ott meg biztos lesz nagy öröm, na meg neked is segítség a társaság!

Timka, Fanninak boldog névnapot, így utólag!!! :D :D :D A nyakadnak meg gyógyulást! Bölcsi-ügyben döntöttél már? Nem jobb a bébiszitteres megoldás, ha így is úgy is fizetni kell? Vagy az közösség miatt vinnéd?
Én most úgy gondolom, hogy nem adom Marcit bölcsibe, itthon maradok vele 3 évig, ha jön kistesó, ha nem, aztán majd az ovit meglátjuk, mikor kezdi. De az pl. hogy van, ha februárban betölti a hármat, és lejár a gyed, akkor szeptemberig, amíg föl nem veszik oviba, vissza kell mennem dolgozni?

Na, mennem kell, ennyit engedélyeztek a fiúk...

További "szép" novemberi napot!

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, Fanka, nagyo nörülök, hogy végre kész lett az ablakotok, és hogy ilyen jó lett a lakásotok! :D Ezek szerint akkor mégis jöhet a kistestvér költözés előtt??? :lol:

Juc

Kép
juc14
 
 


"Szép" Napot!

Juc,
örülök, hogy már jobban vagytok, remélem Marci most már rendesen meggyógyul, mi szívesen adunk Marciról néhány kilót, most annyira hízik és nyúlik, hogy már félek! apja lemérte a bérelt mérlegen, ruhástúl 14.5 kg volt, elég dúrva! Nálunk a sláger a milli vaniliás túrókrém, a virsli és a sültcsirke minden mennyiségben, ja meg a pudding és a túrórudi!:D
Ma sem főztem, csak a fagyasztóból olvasztottunk, mert lusta voltam és Lili is frontos, mert egész délelőtt a cicin akart lógni, meg Marci is kerge bírka volt, olyan hisztiket levágott, csak lestünk apával! Most mind a kettő alszik, végre, bár Lili éjjel is "szórakoztatott", éjféltől 3-ig fél óránként szopott. :(
Délután jönnek keresztanyámék babanézőbe, mert a férje még nem látta, de ők hoznak pogit, pedig ma azt akartunk sütni Marcival, így inkább gyümisalit csináltunk Marcival kettesben, annyira édes volt ahogy segített belerakni a karikákat, kockákat, és ahogy összekeverte, "alig" törtek megy a gyümölcsök, de hát családban ez is elmegy, kicsit pépes lett!:D

Muki,
jaj ez a magas láz dolog elég riasztó lehet, remélem Ti is gyorsan meggyógyultok, gondolom ez hiányzott most legjobban a költözéshez!!!!:D :(

Juc, Fanka, Babus,
akkor most már lassan indul a kistesó projekt????:D Hajrá!!!

Na megyek, most még a sázmláinkat akarom lefűzni és bevarűzsolni a családi nyilvántartásunkba, ha a gyerkőcök engedik!:)
Szebb napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!!
Hu mik történtek itt miota nem voltam!
Juc!!!
Sajnálom,Marcit na meg téged ís a korház miatt!Tudom milyen franko egy kisgyerekkel egy korház!Én Kírával voltam egyszer igy de miután 5-szörre sikerült nekik beülteni a bronült a kezébe,addigra már annyíra ídeges voltam rájuk,hogy az első palack lefolyása után saját felelösségre hazajöttünk!Mondjuk én a János korházba voltam akkor a másfél éves Kírával,de egy fél nap is böven elég volt!
Idén volt Mircsínek is ilyen hasi-fosija gondolom emlékeztek még,hogy akkor meg el se indultam vele,mert nem maradhattam volna benn vele,és egyedül semmiféleképpen,nem hagytam volna ott!Akkor az egyík ismerős gyerekfőorvos a Klinikákrol,ajánlott egy infuzioport amitöl másnapra semmi baja nem volt!De egyébként a koma igaz,Mircsí ís márcsak feküdt és bámult ki a fejéböl,olyan ilyesztő volt,nem reagált semmire,de én ennek ellenére se vittem be őt ugy hogy hagyjam ott!
Na de más téma,őrülök,hogy már otthon vagytok!
Én most minkét gyereknek elkezdtem a homeopátiás immunrendszer erősitő bogyokat adni,és szinte "zabálnak" tőle!Föleg Kíra egésznap eszik!Már mondtam is neki,hogy ha nem hagyja abba olyan nagy segge lesz mint anyának! :lol: :lol: :lol:

Muki!
Nektek is jobbulást kívánunk!

Jevi!
Nektek is jobbulást!Taknyosak egyébként mi is folyamatosan vagyunk,2-3 nap szünetekkel!Már én is unom,de szerencsére más nncs!

Tamesz!!
Gratula Lilihez,és nem baj ha sokszor eszik,majd beáll,csak légy türelmes!Tudom szarok ezek az éjszakázások,én is szenvedtem Míronnal és folyamatosan paráztam hogy ilyen sokszor ébred és sokat eszik!Most már nem paráznék,olyan szépen beállt a 6.-dik hétre mindennel,evéssel,alvással!Én meg hülye fejjemmel idegbajos voltam ettöl!Irigy-irigy hogy babázhatsz! :lol: :lol: :roll: Vigyázzatok nagyon magatokra!!!

Velünk semmi extra,a napokba megint teltház volt nálunk mindennap,de mára szabadnapot kértem mindenkitöl,mert itthon van Apa és ez ritka pillanatok egyíke!Ugyhogy délelött bejártuk a temetöket,aztán Anyunál ebédeltünk és azota kikapcsoltam a telefonokat is és logás van!Apa meg Mircsí most itt horpaszt melettem,elfáradtak a bunyoba!
Miron már egyre többet beszél,de a szavak első betüi valahogy lemaradnak!! :lol: :lol: Sláger a hűtő,mert megtanulta kinyítni és az most tők jó buli,hogy fogja a kis sámliját és szinte bemászik a hűtöbe!! :twisted: :twisted: :twisted: Ha nagyon csöndbe van valahol akkor tudom hol kell kereni!A schrekket továbbra ís nyuzza,de már egyik nap Kírával 101 kiskutyát is nézet! :lol: :lol:
Holnap megint megyünk uszni a csajokkal!!Nagyon élvezem,itt Vörösváron szállunk fel egy különbuszra ami az uszoda elött tesz le!
Csajok látnotok kéne Kíra edzőjét!!Hát az valami csúcssuper hapsi!!!Természetesen vízilabdázó!! :lol: :lol: :lol: Anyukákkal ott bökdössűk egymást,hogy "hé,te most akkor kit is nézel mert a gyereked már a medence tulsó végébe uszik" :lol: :lol: Szóval remekül szorakozok!?ajd rakok be képet,csak az a baj,hogy mindegyik távoli,mert nem lehet a medencéhez közelebb menni a hülle korlát miatt!Ha meg zoomolok,akkor homályos lesz! :lol: :lol: De talán holnap síkerül a fiukárol egy közelit elkapnom! :P :P
Most megyek mert vár a vasalni valom!

Juc!Még azt akartam mondani,hogy a szalmonella nagyon durva nekünk volt Kírával 2,5 honapig tartott és 10 naponta kelett ÁNTSZ-hez vinni a kakit!Minden kaki elött (napi 20)jött egy görcs a hasába!Nagyon szenvedett!!
Remélem nem ezt nyaltátok be!Egyébként Kíra az ovibol hozta ahol mindenki ugyanazt ette mégis csak pár gyereken és ovonénin jőtt ki!!
Jevi!!Probéld meg a lábad közé fogni orrszivásnál Violkát,a kezeit tedd szét és tedd rá a combodat,akkor könnyebb!!Ugye JUC!!???
Remélem te irtad,hogy szenvedsz vele,de már nem vagyok benne biztos! :oops: :oops:
Tényleg megyek!!Mindenkinek jobbulást és jó pihenést!!
Vendég
 


Jujj, Andi, ne ijesztgess ezzel a szalmonellával, nagyon csúnyán hangzik... :? :? :shock: Két és fél hónapig napi 20 kaki görccsel???!!! Szegény Kíra!!! És ilyenkor adnak rá vmi gyogyót? Mert a kórházban semmit nem kapott semelyik beteg, ott visított mellettünk egy 5 éves kisfiú minden kaki előtt, és ő sem kapott még fájdalomcsillapítót sem... :( :( :( Na, remélem, nem ezt kapta el Marci.
Mi a homeós immunerősítő neve?

Tamesz, nem semmi ez a Marcigyerek, nemrég még az én Marcimmal volt egy súlyban, most meg mindjárt Fannival!!! :D :D :D A mi Marcink továbbra is 11,5 kiló körül toporog.

Hallottátok, hogy holnap 3 fok lesz nappal is??? :shock: :shock: :shock: Egy hete még 20 volt! Most meg itt a tél!

Na, megyek, mert Marcim erősíti az immunrendszerét, az előbb meghúzta a Cebionos üveget... :shock: :lol: :lol:

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóestét!
Adni,
nem semmi, hogy Te is miket csináltál már végig a két gyerekkel! A szalmonella elég dúrván hangzik!
Na kíváncsi vagyok erre az úszóoktatóra, akitől ennyire lázban ég a mamacsapat!:D
Ez a 6-ik hétre beállás ez tuttiiiiiii???? mert akkor már csak 4-et kell kibírnom!:) Olyan hihetetlen, hogy holnap reggel már két hetes a csajszink, olyan lassan telt az utolsó hónap a pocakban és mióta kibújt, rohan az idő, már apa is csak 4 napig lesz itt, bőghetnékem van, ha belegondolok, hogy elmegy!!! Félek!!!

Juc,
Tudja a Marcitok, hogy mire van szüksége!!:D CEbion szerencsére nem jön olyan gyorsan!:) tényleg ez a homeos immunerősítő engem is érdekel, hátha nem ártana az ördögnek!

Ma itt voltak keresztanyámék, és hoztak a Szamosból nekünk pogácsát, illetve Marcinak marcipán gyúrmát, hogy mennyire élvezi a gyerek, eldöntöttem karácsonyra kap gyúrmát, talán már nem fogja megenni, ma viszont mindenféle gyümölcsöt csináltunk, meg pogácsát szaggatott és nagoyn jól elvan vele egyedül is, ami nekem most azért bevallom jól jön!:)

Na dupla fürdésen túl vagyunk mára, Lili kezdi élvezni a vizet, már egyáltalán nem sír és nagyokat rugdos, a köldökcsonkja is szép, viszont az előkészület és öltözés közben annyira ordít, mintha az éltéért külzdene, nekem meg meghasad a szívem, de hát mit tudok tenni, le kell vetkőzni a fürdéhez, nem???:)
Na megyek, Marcinak készül a kakaó, mi meg esetleg filmet néznénk?:D
szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Juc! örülök hogy már jobban van Marci.
én Johannának étvágy és immunerősítés céljából a Vitacolant adtam. Bulcsúnak is adok ritkán, de áltban elfelejtem. Bulcsú is kb 11kg. Nem egy nagy evő ő sem. én már nem idegeskedem rajta. Johannával pont eleget idegesítettem magam. most meg annyit eszik a csajszi, hogy néha már úgy kell leállítanom.
Oviba 2007májusába kell beíratni Marcit ahhoz hogy 2008februárjába kezdhessen. Nálunk is így volt anno Johannával. bölcsibe tanácsolták, de közben terhes lettem Bulcsúval úgyhogy csak szeptemberbe kezdte az ovit.
én sem szeretem ha beteg gyerekeket hoznak hozzánk és én sem viszem Johannát olyankor vendégségbe közösségbe. Persze mióta ovi van azóta én is lazultam egy kicsit. Sima orrfolyástól már nem ijedek meg. de,ha a héten még láza is volt a gyereknek akkor inkább sztem maradjanak otthon. hasmenés-hányás betegség rémálom. Johannának is volt egy héttel az első karácsony előtt. én teljesen kikészültem. Onnantól minden betegségtől rettegtem. Előtte egy hónappal egy hetet töltöttünk benn a Heim Pálba kiütésekkel. na mindegy.
képeket kíváncsian várjuk!

Andi! nem semmi látom egy -k ét dolgon már te is túl vagy Kirával
Akkor nincs kibúvó Kirának kötelező az úszás!!!!! :D

Tamesz! nem csodálom hogy bele se mersz gondolni a jővőhétbe.
REmélem Lili hamar beáll. kitartás Neked!

jó éjt Edina
sidney
 
 


Szép napot és szeles reggelt!

Nekünk kissé kalandos éjszakánk volt már megint, most fél 1-re megszoptattam Lilit, vissza is aludt, majd Marci hányta tele a hálónkat és magát a hálózsákkal együtt, ugyanis marcipánt eddig még nem evett, és hát úgy tűnik nem nagoyn tudta megemészteni, mert ugyanúgy jött vissza! Így 1-kor domestos, zuhany, öltöztetés, de ő simán visszaaludt és azóta kutya baja!
Lili lányom fél 4-kor kelt és fél 6-ig nem volt hajlandó aludni, csak szórakozott, rágcsálta a cicket, miután már mindent kiszívott, kíválóan elszórakoztatta magát, majd fél 6.kor egyszercsak kidőlt, mondjuk azóta alszik is!

Fiúk elmentek apa cégéhez, papírokat intézni, én meg mosom az éjszakai termést, hát ez ám a szép reggel! Közbe olyan szél van, hogy leviszi a fejünket ha kinyitom az ablakot!

Na remélem Nektek jobban telt az éjszaka! Szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz, remélem, hamar kiheveri a nagylegény a marcipán hatását!!! Te meg az éjszaka fáradalmait!

Ja, akartam írni, hogy a gyurma nálunk marhára bevált, Marci imádja, naponta kétszer-háromszor le kell ülnünk gyurmázni, gurigatja, nyomogatja, nekem meg mondja, hogy mit gyúrjak belőle (pl. nagymamát meg nagyapát... :shock: :lol: :lol: ). Ja, és egyáltalán nem eszi meg.

Edina, köszi a Vitacolan-tippet, én POlivitaplexet adok neki, most már egy ideje Béres cseppet is meg Cebiont, de úgy látszik, ezek sem használnak. :(

Na, itt van akkor 3 kép:

Kép

Kép

És egy szívfacsaró kórházas, oda azért nem vittünk fényképezőt, de az apja a mobiljábal lefényképezte, mert szerinte nem csak a szép pillanatokat kell megörökíteni... :roll: :roll:

Kép

Szép napot, vigyázzatok magatokra ebben a nagy hidegben!!!

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc,
tényleg szívfacsaró a kórházas kép, azért remélem már jobb színben van Marci!!! a többi kép nagy jó!!!!
A vitacolan tényleg jó, a dédink is azt kap, hpgy legyen étvágya, meg hpgy kicsitpótolják a vitaminokat és ellenálló legyen a maga harminc valahány kilójával!! remélem beválik nektek is, ha jól tudom doki fel is írhatja úgy jóval olcsóbb!

Sajnos azt hiszem ma sem viszem ki Lilit, tegnap esett, ma fúj, holnap már hó jön???:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Hát, baromi hideg van, tényleg :( !

Tamesz
Boldog "hétfordulót a már 2 hetes Lilinek!!! Egyre jobban elfog a vágy egy ilyne kis apróság után, lehet meglelpjük eggyel magunkat jövőre :D!

Juc!
Hogy van Marci koma? Eszik már rendesen? Nátha?
A tejbegríz elég tápláló, és általában falják a gyerekek. Én szójatejjel és mézzel csinálom + valamilyen "nem hasfogós"gyümi (narancs, őszi, meggy). Uszira szoktuk enni. Nagyon jók a képek, az utolsón tényleg szegényke olyan bágyatag- de érthető... Azért elég durva, amit a kórházi helyzetről írtál!
Panni a minap ffelmászott a szgép székre, vadul püfölni kezdte a billentyűket, kérdem, mit csunálsz, erre ő: "internet". Kérdem, kivel netezel, azt mondja: "Maaaci" Szóval gyógyuljatok, a lány már nem bír magával :lol:. Amúgy 3 órája alszik, megyek is, megnézem, mi van :shock:.

KépKép
fanka
 
 


Jóestét!
Fanka,
köszi, igen, hihetetlen, hogy már két hete velünk van, még mindig nem tudom felfogni, de nagoyan jó érzés!!!!!!! Hajrá Nektek is kistesó ügyben, akkora boldogság egy gyerek, hát még kettő!:D És főleg ilyenkor, amikor mind a kettő alszik!!:D
Ja ma este mérekezés volt, Lili 4030 gramm, Marci 13.75kg, na azt nem írom meg én hány kiló vagoyk, de simán rámjöttek a pocak előtti farmerok, ami tiszta haszon, mert ma kiselejteztem MArci szekrényéből a kinőtt 86-os ruhákat, hát kissé üres lett, így még be kell egy-két dolgot szereznem őfelségének!:)
Nem semmi Panni, nagy a szerelem tényleg a két gyerek között, bár Marci is imádja a laptopot, ő is a gyerkőcöket szereti nézegetni benne, meg az állatoks képeket!
Mi Marcink nem eszi meg a tejbegrízt sajna!:( Pedig én nagyon szeretem!

Betegek hogy vagytok????

Ja, most beszéltünk anyósomékkal és hófúvás van náluk, nekem meg majd csak holnap lesz téligumum felrakva, végre, mert minden nap ezren voltak a gumisnál, de holnap én megyek le és kiharcolom!!!!
NA megyek, mert jelenésem lesz a leányzónál úgy hallom!:)
szép estét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Hát mi nem voltunk kinn ebben a farkasordító hidegben, illetve én reggel voltam egyet vezetni, aztán irány a szobafogság... :( Kicsit megbuggyantam így estére... :lol:

Köszi az érdeklődéseket, Marci már néha úgy tűnik, jól van, aztán hirtelen kakil egy csúnyát :? , úgyhogy semmi újdonság. :( A lelet holnap lesz meg, nagyon remélem, hogy nem szalmonella vagy más randaság, bár a dokinénink nagyon azt mondja... :( Taknyos továbbra is, de hát az már föl se tűnik a nagy fisifosi közepette. És szerencsére nagyon eleven. :lol:

Úgyhogy Panninak egyelőre csak így interneten küldünk puszit :lol: :lol: , Marci egyébként általában telefonon szeretne beszélni Pannóval vagy sms-t írni neki. :lol:

Másik Panninak :D is sok puszit küldünk a hétfordulójára! :D :D Tamesz, el mersz indulni Egerbe ilyen télben is? Vagy jövő héten már jobb lesz a helyzet?

Jó éjt!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Lizi már szerencsére nem lázas, úgyhogy most már kíméletlenül a kiságyban fog aludni, mert eddig inkább köztünk tartottam, hogy egyszerűbben ellenőrizzem a hőjét, de össze-vissza rugdalt minket, meg kb egy pózban aludtam 6 éjjel.

Jajj, annyi jó beszólás volt a fenti hsz-ek között, egy csomót vigyorogtam, pl. nagymamát gyurmázni, Maaacival internet, úszóbácsi, stb, most nem is tudnám mind felsorolni.

Tamesz!
Kitartás, egyszercsak azt veszed észre, hogy Lili átalussza az íccakákat. Ez a hányós buli gondolom kellett, mint egy falat kenyér. Nem szokott olyan érzésed lenni, hogy egész nap pelenkázol? Én Lizit annyiszor pelusozom(mert pl tuti, hogy a friss pelusba nyom bele),hogy arra szoktam gondolni, hogy ha kettő gyerkőc lenne fix, hogy hol egyiket, hol másikat csomagolnám :)
Hú, akartam kérdezni, hogy miféle babona az, amit írtál múltkor, hogy jól számoljam meg a sarkokat és kívánjak magunknak minden jót? Nem szeretnék ennek kihagyása miatt vmiről lemaradni :)

Juc!
A kórházas kép ilyen: "Eszem a drága húsát!"

Asszem most nem vagyok képben....Babusék is kistesó projecten vannak?! Én úgy emlékeszem, hgoy nem :roll:

Brigi is nagyon el van tűnve, nem?

Andi!
Na, hol van már az a kép?????????!!!!!!!!!!! :lol:
Ja, és tényleg írd már le a homeós immun bogyót.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Timka! nagyon jók a képek. milyen kis szőke fürtös Marci. /nekem ez új/
azért az már jó ha eleven. Nem lehet hogy Rota vírusa volt? az olyan hogy még akár egy hétig is megy a hasa. ritka szemét betegségek egyike. :(

Johannának 10 hónaposan a széklet viszgálatból az derült ki hogy szalmonellája van, de tünetei nem voltak. Nem is értettem a dolgot. Mondjuk akkor voltunk a Heim Pálba a kiütésekkel.
Marci kb olyan jó húsban van mint Bulcsú.
Ő nagyon rapszódikusan eszik van mikor tök jól van mikor meg alig. pl a kenyeret nem annyira szereti, a kenőmájast lenyalja róla, a felvágottat magába eszi, meg ilyenek.

Tamesz! hát nem semmi éjjeletek volt. szerencse hogy utána már em hányt Marci. Gondolom ti meg készenlétben aludtatok, az esetleges akció miatt.
én mindig bekészítem a lavort ha Johanna meg van fázva,mert ha köhög akkor hányni is szokott, ahogy felszakad Neki.
Persze mindig az első éjszaka után vagyok ilyen okos. :D

Olyan aranyosak ahogy beszélnek, és napról napra meglepnek egy-két új szóval.

jó éjt Edina
sidney
 
 


Sziasztok!
Itt vagyunk mi is. Elutaztunk 10 napra a nagyszülőkhöz. Szuper volt! Nehéz volt visszatérni. Marci nagyo szereti a szüleimet. Egész nap csak ennyit hallottam: Papa! Mama!. Megtelt vele a szívem.

Tamesz,
nagyon édes Lili! Olyan jó olvasni, amiket írsz. Én biztos hulla lennék, Te pedig főzöl, mosol, takarítasz, vasalsz... Ügyes Lili, hogy így küzd a tejcsiért. Nálam is 6 hetesen állt be nagyjából a tejmennyiség. Így most sok időt és energiát spórol meg Neked azzal, hogy nem kell tápszert készítened. Tegyél fel sok-sok képet!!!
Én is kaptam méhösszehúzó cseppeket, de miután elolvastam, hogy csökkenti a tejmennyiséget, én nem vettem be egyszer sem. Remélem nem okoztam magamnak nagy galibát.

Juc,
sajnálom, hogy részetek volt a László nyújtotta "örömökben". mi 5 napot voltunk bent. AZ első nap én még nagyon meg voltam szeppenve, de utána én is kemény voltam. Itthon bőgtem 2 napig. Mi a Lászlóból hoztuk haza a bárányhimlőt.
Nekünk is azt mondták bent, hogy mindegy, hogy milyen vírust kapott el Marci, úgysem kezelik semmivel, csak az a lényeg, hogy ne száradjon ki. Egyébként az esetk 80%-ban ki sem derül, hogy milyen vírus okozta a bajt. Remélem megnyugtató lesz a holnapi eredmény és Marcin nyoma sem lesz már a betegségnek. Te pedig nagyon ügyesen kezelted a helyzetet.

Fütyi-téma: 1 éves koráig én nem húzogattam Marcinak. Azóta esténként óvatosan, ameddig engedi. Nem erőltetem. Eddig rendben volt még mindig, amikor nézték. A gyereksebészek szerint 2 éves korig nem szabad húzogatni, de akit ismerek és nem húzta vissza, ott mindenhol műtéttel végződött a dolog. A gyerekorvosunk anno azt mondta, hogy jól tettem, hogy korábban nem húzogattam, mert akkor még könyen hajszálberepedések keletkezhettek volna, ami veszélyes.

Képzeljétek, most már Marci mindent mond. Egész nap szórakoztat :). Sőt, már vannak 2 szavas mondataink is (Ez jó. Itt van. Anya is. Én is.). Na jó, tudom, hogy túlzás mondatoknak nevezni, de olyan büszke vagyok Rá :lol: ! Ja, és ma először kakilt bilibe! Persze csak véletlen volt és életében most ült kb. harmadik alkalommal bilin, no de akkor is történelmi pillanatnak voltunk tanúi. Meg is örökítettem, de ezt az élményt inkább nem osztom meg Veletek :lol: !

Jó éjt!

Eveka

Kép
eveka
 
 


Liziről néhány kép. Lehet, hogy kicsit sok, de mentségemre szóljon, hogy már rég volt.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Jónapot!
Hát mi kicsit zizik vagyunk, "összes" gyerekünk meg van ma kergülve, mondjuk nem is csoda, reggel ború, utána hóesés, most süt a nap, az én fejem is fáj, hát még akkor a törpék milyen nehezen viselhetik ezeket a frontokat!

Muki,
nagyon jók a képek, már régen láttuk Lizit és hatalmasat nőtt!!! Látom a telefon és a nagy cipőben mászkálás nálatok is sláger!!:D Nagyon édes, hogy már ilyen hosszú haja van és lehet mindenfélét belerakosgatni, egy év múlva remélem Lilinek is lesz haja és én is kiélhetem ilyen vágyaimat!:)
Nem tudom a babona hogy van pontosan, nem vagyok jártas benne, de amikor mi költöztünk mndenki a lelkünkre kötötte, hogy első este számoljuk meg a sarkokat és kívánjunk, mert az teljesülni fog! Háááát!:)
Hogy megy Nálatok a hajmosás, Marci utálja, ordít közben és alig tudom rávenni hetente, hogy túl essünk rajta! A hajvágást meg nagyon jól tűri!
Pelusozással tényleg jó elvagyunk, sajnos mióta hazajöttünk nem akar Marci WC-re ülni és csak akkor szól ha már bent van a kaka! Így rendes a fogyasztásunk, szerintem a fél kukánk hetente a pelenkákkal van tele! A "széllovasok" biztosan megjegyezték már, hogy ez a nagy "szarospelus" termelő ház!:D

Timka,
mizu veletek? nagoyn elvesztél!!!! Hogy van Fanni? És Te? Na meg a pocaklakó???? Lehet már tudni, hogy kukasoc vagy sem???

Babus,
ne bújkálj, olvastam a másik fórumban a kistesóterveket!!!:D

Eveka,
hú nagyon jó lehetett a szülőknél, a jövé héten mi is megpróbálunk lemenni Egerbe apuhoz, meg a dédihez, remélem nekünk is jól fog sikerülni a kiruccanás!
Gratula a komoly mondatokhoz, és persze a bilizéshez is, nagyon ügyes Marci!
Cseppek elfogytak, viszont három napja össze-vissza szopik a csaj
egész nap a cicin lóg!!!

Sidney,
nálunk csak akkor van hányás, ha túlhergeli magát a sírás közben, de ez azért igen ritka, vagy ha beteg volt egyszer akkor volt. A lavór jó ötlet, de erre most nem számítottunk, sajna, de ma már vasalhatom a kimosott cuccokat!:)
Pont tegnap este beszéltük apával, hogy félelmetesen bővül Marci szókincse is, napról napra rengeteg őj szót tanul, mindent elismétel, el kell mindent magyaráznom az ő szókincsével, imádom ahogy dumál, fel is vettük videóra.

Juc,
na mi lett a kaka eredmény? Hogy van Marci? Javultok már???

Na befejezem, mert itt van a sógornőm, jött gyerekezni, meg anyósom küldött halázslevet, jaj de fincsi volt, én meg sütöttem egy kupac palacsintát. Most hogy végre süt a nap, jó lenne ma már végre kicsit sétálni, remélem mire Marci felkel, még ilyen marad az idő!!!
Szép napot Nektek és kellemes hétvégét!!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Való igazm hogy egy kicsit eltüntem, de nem volt időm, aztán meg erőm írni.
Szerdán itthon tettünk-vettünk, én vasalatam egy csomót míg apa játszott Fannival,aztán megérkeztek a barátaink és elég későn mentek haza. Nem volt erőmkimászni Fanni altatás után az ágyból.
Tegnap már 10-re mentünk a Gekkoba, aztán itthon játszás, kaja,mahd irány be a dokinénihez bárányhimlő elleni oltást beadatni. Délután amíg a gyerek a kocsiban aludt kicsit összekaptam a házat, aztán 6-ra mentünk Fannival megnézni a Magyart utazó Nagycirkuszt, akik pár napig itt vannak Veresen. 2 órás műsort adtak, csajszi nagyon élvezte, csak hát nemvolt valami meleg, mert nagysátorban volt a szabadban. Szerencsére jól fel voltunk öltözve, de a lábam picit fázott egyhelyben ülni.
Ma délelőtt voltam fogdokinál, Fanni addig játszóházban volt, ahol vállalnak gyerekmegőrzést is. Észre se vette hogy otthagytam, nagyon jól elvolt azt mondják. Mindent elmondottamit akart,megértette magát, csak azt nem hagyta hogy az időközben megtelt pellust kicseréljék. Olyan jóvolt egy kicsit egyedül lenni,mertfogdokiután még mentem venni valami kaját ésbűnöztem 3gombóc fagyival is. El is határoztam hogy máskor is leadom majd a leányt egy pár órára én meg végre eljutok kozmetikushoz, manikűröshöz, masszőrhöz....kényeztetni szeretném most magam egy kicsit, rám férne.

Bölcsi ügyben nyitott még a kérdés, vihetném, de egyre inkább hajlok a nem felé. Tegnap doki néni véleményét is megkérdeztem, azt mondta ez nekem plusz teher lesz, mert el kell vinni, érte kell menni, ráadásul jön az ősz-tél-a betegeskedő időszak, ha Fanni beteg akkor nagyon beteg tud lenni,hozza majd haza az influenzát, a kicsivel ha megyek majd érte be kell vinnem a sok bölcsis közé, míg Fannit összeszedem, szerinte nekem nincs láb alatt ez a gyerek. Inkább abba gondolkodjak, hogy keressek valakit aki hetente két-három alkalommal jön párórára besegíteni, vagy Fannival játszik,vagy a picit hagyom rá lefejt tejcsivel és én addig Fannival megyek valahová....
Viszont ma látva milyen jól elvolt a gyerek és nekem mennyire jó volt egy kicsit szusszanni megint tanácstalan lettem.
Mostegy ideig nem is rágom magam rajta, inkább a télapózásra meg a karácsonyoztásra gondolok,ami lassan itt van a nyakunkon.
Na ennyit rólunk.

Ja PocakMirr-Murr-rólmég nem tudjuk,hogy mi lesz. Majd kéthét múlva szándékozom elmenni 4D-re, akkor talán már tudnak valmit mondani. Kedden megyek AFP-hez vért levetetni, de már nem idegeskedek annyit miatta mint Fanninál.
Amúgy valamelyik éjszaka azt álmodtam,hogy meg van a gyerek, már otthon voltunk, de én még nem tudtam lány vagy fiú. Kérdeztem anyósom, aki közölte hogy fiú. Kérdeztem hogy, hogy hívják? erre ő mondta, hogy István. Na akkor elkeztem vele hisztérikusan ordibálni....ennyire emlékszem. Remélem a valóságban nem így lesz, lászik még a zsigereim is tiltakoznak ai István név ellen. amúgy nevünk továbbra sincs,majd hatudjuk mi lesz.

Tamesz
mikor kapjuk a következő Lili kép adagot? olyan jó nézegetni milyen édes. Kitartást az apa nélküli élethez, hamar el fog telni az a pár hónap amíg még kint dolgozik.

Mukika
Mi anno nem számoltuk össze a sarkokat,mert vannak ferde részek is és nem tudtuk, hogy az annak számít-e- De nekünk is mondták ezt a babonát. Jó számolgatást.
Nagyon édes LIzu a képeken, ő is milyen nagy lány már.

Juc
Én se viszem Fannit soha betegen közösségbe és kicsit morc vagyok amikor más szülők ilyen felelőtlenek. De nem vagyunk egyformák! Remélem gyorsan kilábaltok ebből a tkony-fisi-fosi korból.
MI most valami immunerősítő kapszulát kaptunk, amit 10 napig kell szedni,aztán 10 nap szünet és így tovább. A téli hónapokban javasolt, nevét most nem tudom, mert lustavagyok lemenni a konyhába, de ígérem megírom.

Most ennyire futotta, szép napot!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Bocsi véletlenül Timkának dícsértem Marcit!

Juc! nagyon édi Marci!!!! :D

Bulcsú is imádja felvenni a cipőinket. és egész nap be nem áll a szája. Olyan édi. Ja és persze imád telefonon beszélni. Vajon kitől látja? :D :? Állandóan a Dédit kell hívnunk.

Edina
sidney
 
 


Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, a lelet hálistennek negatív lett! :D :D Igaz, még meg kell ismételni, kaptunk a házidokinénitől egy csinos kis tartályt, abban kell hétfőn újabb kakiadagot vinni az ántsz-nek. De nagyon örülök neki, hogy legalább a mostani nem mutatott ki semmit bacit. Akkor lehet, hogy nekünk is vmi csúnya vírusunk volt/van. Marci egyébként még mindig kakil ijesztőeket (többször véres is :? :( ), de a kórházban is, a dokinéni is azt mondták, hogy emiatt nem kell visszamennünk, majd elmúlik. Szegénynek már kb. egy hete folyamatosan megy a hasa... :? :? :?

Timka, várom az immunerősítő kapszula nevét!!! Anyukám most el akarja vinni a homeopata orvosához Marcit, hogy ajánljon neki vmi hízó- és immunerősítő kúrát.

Remélem, a fogaddal most már minden rendben, és a bárányhimlő-oltásnak sem lesz mellékhatása Fanninál.

Edina, köszi a dicséreteket! :lol: Milyen kiütései voltak JOhannának? Miért kellett kórházba menni vele?

Tamesz, én is ismerem ezt a babonát, de én direkt nem szoktam megszámolni a sarkakat, hátha rosszat álmodok az első éjjel, és nehogy az váljon valóra... :? Ez ám a pesszimista hozzáállás... :lol: :lol:

Remélem, sikerült még kimennetek, és kicsit alábbhagyott a zizzenés! :lol: Ma mi is voltunk kinn egy kicsit, eredetileg havat nézni mentünk volna, de mire fölöltöztettem Marcit, a hóesés elállt... :( Tényleg, kezdődnek a jó kis téli öltözködések, te hogy bírod a két gyereket becsomagolni, nem kis munka!!!

Többiek, a gyerkőcökre jók még a tavalyi overállok, gatyók nálatok?

Mukik, Lizi nagyon cuki kiscsaj továbbra is!!! És milyen "csajos" a kis csatjával!!! :lol: :lol: :lol: A babakocsis kép irtó jó! :lol: Nektek nem is kellene testvérbabakocsi, ha jönne a kistesó, Lizi elücsörögne ott alul, a pici meg fölül! :lol: :lol:

Eveka, emlékeztem rátok, hogy ti is a Lászlóban voltatok, és hogy ott lettetek bhimlősek. :( Jó, hogy Marcim már megkapta a bhimlő-oltást előtte, mert tutira elkapta volna, amilyen kis immungyenge szegény. De a te Marcid még picike volt akkor, amikor bent voltatok, az nehezebb lehetett! :cry:

Gratula a mondatokhoz!!! Nálunk is van egy-egy 2 szavas mondat pl. Papa csüccs.

És a bilizéshez is gratula! Hát mi azt most hanyagoljuk, remélem, azért nem felejti el teljesen, mire meggyógyul.

Ja, fütyi: képzeljétek, az 3-4 nap alatt tényleg meggyógyult (vagy csak akkor jött a hasmenés, és az jobban fájt szegénynek :? ), mindenesetre már nem kenegetem neki, csak felhúzom minden fürdés után és simán hagyja!

Na, megyek, mert megkergülnek a srácok.

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Nem sok időm van írni, mert egyedül vagyok, és a kis manó már elég nyűgős, így csak átfutottam az írásokat, bocsi, ha nem reagálok mindenre!

Juc!
A kajaügy nekünk se igazán oldódott meg, mi még 11 kg-ok se vagyunk sajnos. Én is mindig nagyon félek, nehogapjunk, mert akkor tényleg nagyon ledöntene minket, és hát Violának sincs tartaléka. Én sajnos nem tudok semmi étvágyjavító "löttyöt" beletukmálni, mert semmit nem hajlandó bevenni, mindent megérez rögtön. Nem jött be sem a Vitacolan, se a Béres csepp, pontosabban egyszerűen nem itta meg, hiába tettem neki teába, üdítőbe, bármibe! :(
Egy dolog viszont bevált: egyszerűen nem adok neki mást ebédre, mint ami van, ha kezdi a szokásos "nem jó" szövegét, hagyom, és később megpróbálom. Nem hagyom, hogy válogasson. Szép lassan rájött, hogy nem kap mást, és most már megeszi a főzelékeket is, amit előtte nem evett. Meg hát játsszunk közben, hogy egy kanál a babának, egy kanál a Bubunak (játékbaba), stb. Tudom, hogy ez sem a legjobb, de legalább így eszik. Szóval küzdünk mi is, de azt mondhatom, hogy most egy fokkal jobban eszik. Persze semmi olyat nem eszik, amit ált.ban a gyerekek szeretnek, szóval nem egyszerű a dolog.

Mi egyébként jól vagyunk, csak főleg éjszaka sokat köhög még Viola, de a nátha gyakorlatilag megszűnt. Ma nálunk is bolond idő volt, hol sütött a nap, hol pedig zuhogott a hó!

Most sajna mennem kell, mert Viola bevadult, nem hagy írni! :(

A képek nagyon jók, Marci is, Lizi is nagyon helyes lurkók.

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Megint én: látom, Violának sikerült beletörölnie :D , szóval nehogapjunk=nehogy kapjunk valami hasmenéses-hányós vírust
Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Köszi a bókokat :)

Tamesz!
Hajmosással nálunk nincs gond, csak az öblítés a gázos, mert azt tussal csinálom, úgy hogy Lizi ül, és hát el kell érni, hogy hátra hajtsa a fejét. Ennek ált-ban az a vége, hogy hamarabb billenti előre a buksiját, mint kellene, így a víz ugyebár az arcába csorog, na az utálja. A hajvágás viszont iszonyatosan fáj neki :) úgy ordít, hogy egész teste reszket tőle.

Juc!
Jajj, de jó, hogy negatív, majdcsak elmúlik már.

Overálokat sajna mi kinőttük.

Eveka!
Tényleg nem is írtam hogy milyen ügyi Marci a dumálásával. Lizinél én annak is örülök, hogy egyre több szót próbál utánozni, de ált-ban az első szótag van még meg.

Évi!
Lányaink összebeszéltek. Enyém is olyan rosszevő, hogy csak na. És ráadásul válogat is. Teljesen igazad van, hgoy azt kap ami van és kész. Én is elhatároztam, hogy ha már külön lakunk(holnaptól), akkor csak abban az esetben csinálok Neki mást, ha a mi kajánk pl chillis bab. Mert eddig sajnos elkövettem azt a hibát, hogy pl tudom a rakott krumplit, gyümi levest és sok amúgy fini kaját meg sem hajlandó kóstolni, ekkor Neki eleve csinálok olyat amit nagyobb eséllyel fogad el. És ez akkora hülyeség, csak mindig attól félek, hogy éhen marad(amióta volt 1x súlyvisszaesése), pedig egyáltalán nem gebe, olyan arányos, igaz nem is tudom mitől gyarapszik(10 kg körül van). Na, mindegy, szóval próbálom a Te példádat követni. De azért arra kíváncsi lennék, hogy volt, hogy szinte alig evett Viola? Mert ugye az ebéd "nem jó", viszont nem kap mást, később már éhesebb volt, vagy még mindig "nem jó" volt? Tehát volt, hogy nem is evett összeségében ebédet? De uzsira gondolom már mást kapott, nem? Na jól összekavarodok...

Szóval Babusék babázni készülnek... Az jó, de nekünk nem is említette, brühühü :(

No, jól van, egy időre elköszönök, holnap cuccolunk át az új helyre,és amíg nem sikerül netet intéznem, addig sajnos nélkülöznötök kell :( :) De igyekszem! Addig is mindenki vigyázzon magára, és csemetéjére!

Ja, akkor a sarkokat nemtom még, hgoy számolom-e, lehet, hogy nem is lesz rá idő, energia :)

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!!
Nincs sok időm mert most jöttünk uszásbol,reggel ota és bevallom még be se ágyaztam,mert reggel mire ősszeszedtem magamat meg a 3 gyereket már indulnunk kellett!
Képzeljétek beteg az edzőbácsínk :( :( :cry: és helyette most kaptunk egy csunya nénit,aki még ráadásul kiabálos ís!Mondjuk nem árt mert Kíra miota elkezdett velünk járni a keresztlányom azota hajlamos a leteszem a lábam,Zsani is leteszi produkciora,holott ő már igencsak végig uszná a medencét ha akarná!Ugyhogy én szenya-anya ma szoltam az "uj" edzőnéninek,hogy legyen kedves ne egymás mellé állitani őket! :cry: :cry: Hát mit ne mondjak minden voltam csak szép meg jó nem,mert mint mondtam még ráadásul rájuk is kiabál ha kell!Szóval szigorú!

Gyorsan beirom az immunbogyó nevét aztán megyek dolgomra,majd még ma jővők és reagálok mindenkire!!Na meg megprobálom kinagyítani az edzőbácsít a képen és akkor berakom hadd csodáljátok ti is!!

Szoval: ECHINACEA ANGUSTIFOLIA a neve!!! :shock: :shock:
Nekünk bejött,Kíránál föleg!!Nagyseggű lesz mint én!! :lol: :lol:
NA tényleg lépek majd jővők,addig is szép napot mindenkinek!!
Vendég
 


Sziasztok,

Megvagyunk mi is, csak kissé elkukkantunk. Az igazság az, hogy elvállaltam egy kis otthoni munkát: egy angol TV-adó felíratozásása és fordítása két nyelvre. Persze csak bedolgozok, de így is sok időmet felvette. Egyébként jól vagyunk, Ákos nagyon élvezte az első havazást, viszont a hideg miatt csak kevés időt tudtuk kinnt töltení.
Kedden megyünk nőgyógyászhoz, már nagyon kíváncsi vagyok. A dokira is, végül is váltottunk, máris, ha tényleg jó hatással lesz ránk ez az új doki. Aztán részletesen beszámolok mindenről, remélhetőleg sikerül megpillantaní, hogy mi rejtőzik a lába között.

Tamesz,
Úgy tűnik a kis hölgy elég nyugodt természetű :D , ez nagyon jó. És ezek szerint nincsenek görcsei sem. Marci nem érzi magát hátrányban?

Juc,
Szörnyű lehetett a kórház, de jó, hogy már jobban vagytok. Remélem hamarosan megszűnik ez az undok fisi-fosi is. Jó gyógyulást!

Timka,
Úgy tűnik tényleg nagyon ellenszenves neked ez az István név :D . Egyébként milyen fiúnévre gondoltatok?

Fanka,
Aranyos lehetett Panni a szgép elött, hátha hamarosan találkozhat "szerelmével". Ákosnak is van egy kis barátnője, az utcán is kézenfogva mennek, nagyon aranyosak.

Minden kis betegnek gyógyulsát kívánunk!
Hamarosan teszek fel pocakos képeket!

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Jóestét!
Most csak gyorsan dobok képeket, mert menni kell aludni, Marci még nem alszik és Lili is mindjárt éhezni fog!:D
Ma délelőtt Ikeában voltunk Marcit fárasztani, angyon élvezte, most pedig esik a hó és meg is maradt eddig!

Na szóval néhány kép kiscsaládunkról:
tegnapelőtt kicsi a rakást játszottunk a mamával: Kép
tegnap pedig a papával: Kép
Lili közelről: Kép
pogácsát sütöttünk ma este Kunkával: Kép
Kép
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!
Gyorsan bekukkantok egy kicsit, aztán megyek aludni, mert Apa egész hétvégén dolgozik, így most az apja is én vagyok a Gyereknek.

Andi,
én még nem is gratuláltam az új autótokhoz, pedig nagyon szép! Kíra pedig igazi kis hölgy már, nem árt, ha Rajta tartjátok a szemeteket :D!

Mukika,
remélem mégis megszámolod ma éjjel a sarkokat és szépet fogsz álmodni. Lizike nagyon bájos a képeken!

Juc,
örülök, hogy negatív lett a tenyésztés. Remélem Marci gyorsan túl lesz rajta. A kedve egyébként jó?

Tamesz,
pogácsasütés, nem hiszem el :lol: ! Bár látom a munka nagy részét Marci végezte el :D ! Én egy gyerekkel sem sütök, bár most már egyre gyakrabban főzök és a lakás is mindig rendben van. Ennek is nagyon örülök :). De azért ehhez idő kellett. Nagyon jó Benneteket látni. Lili nagyon okosan néz. Olyan, mintha már 2 hónapos lenne. A Nagylányt is vittétek az IKEA-ba?
Emlékszem én Marcival nagyon béna voltam 6 hétig. Könnyebb most Neked Lilivel vagy Te Marcihoz is könnyen hozzászoktál annak idején?
A képek alapján szerintem Marci Rád, Lili pedig az Apukájára hasonlít.

Timka,
nagyon jó fej a gyerekorvosotok! Szerintem jó ötlet a bébiszitter. Ha Fanni szereti a Gekkót, oda is viheted hetente egyszer-kétszer, főleg, ha addig is jár. Így nem fogja kirekesztve érezni magát. Biztos sokat fog segíteni a Kicsinél, látod, Tamesz-Marci is milyen ügyes.

Babus nagyon hallgat :).

Jó éjt,

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok!
Gyorsan bekukkantok egy kicsit, aztán megyek aludni, mert Apa egész hétvégén dolgozik, így most az apja is én vagyok a Gyereknek.

Andi,
én még nem is gratuláltam az új autótokhoz, pedig nagyon szép! Kíra pedig igazi kis hölgy már, nem árt, ha Rajta tartjátok a szemeteket :D!

Mukika,
remélem mégis megszámolod ma éjjel a sarkokat és szépet fogsz álmodni. Lizike nagyon bájos a képeken!

Juc,
örülök, hogy negatív lett a tenyésztés. Remélem Marci gyorsan túl lesz rajta. A kedve egyébként jó?

Tamesz,
pogácsasütés, nem hiszem el :lol: ! Bár látom a munka nagy részét Marci végezte el :D ! Én egy gyerekkel sem sütök, bár most már egyre gyakrabban főzök és a lakás is mindig rendben van. Ennek is nagyon örülök :). De azért ehhez idő kellett. Nagyon jó Benneteket látni. Lili nagyon okosan néz. Olyan, mintha már 2 hónapos lenne. A Nagylányt is vittétek az IKEA-ba?
Emlékszem én Marcival nagyon béna voltam 6 hétig. Könnyebb most Neked Lilivel vagy Te Marcihoz is könnyen hozzászoktál annak idején?
A képek alapján szerintem Marci Rád, Lili pedig az Apukájára hasonlít.

Timka,
nagyon jó fej a gyerekorvosotok! Szerintem jó ötlet a bébiszitter. Ha Fanni szereti a Gekkót, oda is viheted hetente egyszer-kétszer, főleg, ha addig is jár. Így nem fogja kirekesztve érezni magát. Biztos sokat fog segíteni a Kicsinél, látod, Tamesz-Marci is milyen ügyes.

Babus nagyon hallgat :).

Jó éjt,

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok!
Gyorsan bekukkantok egy kicsit, aztán megyek aludni, mert Apa egész hétvégén dolgozik, így most az apja is én vagyok a Gyereknek.

Andi,
én még nem is gratuláltam az új autótokhoz, pedig nagyon szép! Kíra pedig igazi kis hölgy már, nem árt, ha Rajta tartjátok a szemeteket :D!

Mukika,
remélem mégis megszámolod ma éjjel a sarkokat és szépet fogsz álmodni. Lizike nagyon bájos a képeken!

Juc,
örülök, hogy negatív lett a tenyésztés. Remélem Marci gyorsan túl lesz rajta. A kedve egyébként jó?

Tamesz,
pogácsasütés, nem hiszem el :lol: ! Bár látom a munka nagy részét Marci végezte el :D ! Én egy gyerekkel sem sütök, bár most már egyre gyakrabban főzök és a lakás is mindig rendben van. Ennek is nagyon örülök :). De azért ehhez idő kellett. Nagyon jó Benneteket látni. Lili nagyon okosan néz. Olyan, mintha már 2 hónapos lenne. A Nagylányt is vittétek az IKEA-ba?
Emlékszem én Marcival nagyon béna voltam 6 hétig. Könnyebb most Neked Lilivel vagy Te Marcihoz is könnyen hozzászoktál annak idején?
A képek alapján szerintem Marci Rád, Lili pedig az Apukájára hasonlít.

Timka,
nagyon jó fej a gyerekorvosotok! Szerintem jó ötlet a bébiszitter. Ha Fanni szereti a Gekkót, oda is viheted hetente egyszer-kétszer, főleg, ha addig is jár. Így nem fogja kirekesztve érezni magát. Biztos sokat fog segíteni a Kicsinél, látod, Tamesz-Marci is milyen ügyes.

Babus nagyon hallgat :).

Jó éjt,

Eveka

Kép
eveka
 
 


Na, én aztán fellendítettem a forgalmat! Bocsánat, de nagyon lassú nálunk a babanet.

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok!
Nem síkerült már este jönnöm,mármint tudtam volna mert képzeljétek Miron már 7-kor aludt mint a duda!!Ezért aztán kapva kaptam az alkalmon,hogy ílyen "sok"időm van és kényeztettem magam egy orát illoolajba,na meg tollatfosztottam magamrol,már nagyon rámfért!! :lol: :lol: Szoval ápolgattam testemet-lelkemet! :? :? :roll: Utána meg megnéztem egy "csöpögös"filmet.Persze Apa nélkül mert ő utálja az ilyeneket,és tegnap este a szomszéddal volt sürgős telepithetnékje a gépen,természetesen pár söröcske társaságával eggyütt!! :evil:

Na szoval a bogyokrol még annyít,hogy napi 5 bogyocskát adok nekik,egy hétig utána egy hét szünet!Nem tudom azt tudjátok e ,hogy elötte és utána egy orával,nem szabad se enni se inni semmit!Hát ez néha elég nehéz volt,mig rá nem jöttem,hogy lefekvés elött is adhatom akár! :oops: :oops:

Juc!!!
Örülők,hogy megusztátok a szalmonellát,egyébként semmi gyogyszer nincs rá,magátol kell kiürülni,na meg persze a répa-rizs társaságát élvezte leginkább szegény Kíra!!
Marcinak ugye adod a napi egy normafloret???Meg sok-sok répát,répalevet és rizst!!Keksz,ropi!Nem irigyellek,tudom min mész keresztül,gondolom te ís fertötlenitesz ezzerel! :cry: :cry:
Jobbulást kívánunk nektek!

Eveka!!
Köszi a dicséreteket Kírára már tényleg oda kell figyelni,mert már többször megprobált bepalizni engem,de sajna én szenya anya vagyok és álltalába átlátok rajta!De olyan jól áll neki ez a cserfesség,Apával jokat kacagunk néha rajta,ha lebukik valamin! :lol: :lol:
Timka!!
Bölcsí témához azt fűzném hozzá,hogyha azon van a hangsuly,hogy mindent hazahoz a bölcsiböl majd Fanni,akkor én se szűltem volna Miront mert Kírának sajna a sulikezdés kőtelező volt,nem mondhattam,hogy nem viszem őt,hogy ne hozza a bacikat!Ha te ugy érzed,hogy Fanninak kell a társaság és jol érzi magát,hát vidd!!Én is vittem anno Kírát és nem bántam meg iszonyú jót tett neki és persze az ovival sose volt gond!
Nálunk sajna nincsen bölcsí de ha lenne bizony én is vinném Mimit!Megaztán,én még kiélvezem ezt az utolsó évemet,mert aztán márcsak nyugdijasan leszek otthon ilyen hosszu időt!Persze ha megélem!
Tamesz!!
Ugye milyen jó a nagy család??Föleg amikor már Lili is puszilgatni fogja Marcit!Miron is állandoan őlelgeti puszilgatja Kírát!!Ezt olyan jó látni,na meg persze látom Kírát mennyíre őrül neki!!Nagyon szépek vagytok!!Pogácsát sütni,jöhetnél hozzánk is,én nem csínálok ilyeneket inkább elszaladok a pékségbe! :oops: :oops: :lol: Örülők ha a fözéssel készen vagyok,gyorsan távozok a konyhábol!!! :lol: :lol: :wink:
Uszodás képet majd rakok,de még nem szerkesztettem át!!
Most mennem kell,mert nem akar senki főzni helyettem!!!
Szép napot mindenkinek!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk Győrből. Eljöttünk megint anyukámékhoz, hogy egy kicsit ápolgassanak minket. :D

Marci javulgat, a nagymamai prkatikák hatására, van minden: rizsnyák, frissen préselt alma- és répalé, keserűcsoki... :shock: :lol: Andi, persze adom a Normaflore-t, sőt napi kettőt is. És tegnap már egy kis Smectát is adtam neki. Akórházban különben azt mondták, hogy semmi hasfogót nem szabad (ételt sem tehát répát, almát, rizst sem! :shock: :shock: ), mert akkor nem ürül elég gorsan a baci vagy vírus. Hát de mivel már több, mint egy hete folyamatosan ürül :? , gondolom, azért előbb-utóbb jó lenne megállítani a kakilást... :?

Ja, köszi a homeo bogyó nevét, képzeld, anyukám már tőlem függetlenül beszerezte ugyanezt, és ma már azt is kapott Marci.

Tamesz, apátok ma indul vissza??? :( Hogy döntöttél, mentek Egerbe?
Szuperek a képek, nagyon szépek a gyerkőcök!!! Lili sztem is tiszta apja továbbra is! :lol:

Muki, remélem, hamarosan viszontláthatunk!!! :D Addig is jó csomagolást!!! :D


Na, mennem kell, szép novemberi napot!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Én is csak gyors bekukk, sajnos Viola mára még betegebb lett, már egy hete köhécsel, el van dugulva az orra, de azt hittem már meggyógyult, aztán ma reggel óta megint többet köhög, tele van váladékkal. Most adok neki megint köptetőt+orrcsepp, ennél többet mit tehetek? Reggel kicsit lázas is volt. :( Asszem holnap elviszem mégis a doki nénihez, bár nem szeretem, mert biztos rögtön antibigyót ír fel!

Mukika!
Ez úgy működik, hogy ha nem eszi meg az ebédet, akkor nem kap semmit, és később, pl. uzsira újra megkínálom vele, na akkor ált.ban megeszi, csak mint mondtam a "hogyannal" van gondunk, sokszor pl. csak kint az udvaron, úgy, hogy közben mesélek neki :!: :?:
Nekem fontos, hogy a főtt kaját megegye, így inkább az uzsi marad ki, de ált.ban azt is megeszi a főtt étel után, főleg ha az puding. Ebédkor nyüszög ugyan kicsit, hogy ő mást kér, pl. édességet, de egyszerűen nem kap mást, így alvás után tényleg nagyobb a siker!

Alvás: segítséget kérnék tőletek, nálatok ez hogy működik? Engem már nagyon kikészít, hogy szinte lehetetlen elaltatni. Mindig szinte már beájul fél 11-11 magasságábasn. Közben játszik, és mindent csinál, csak aludni nem akar. Nálunk az a baj, hogy ha drasztikusan fellépek, pl. lekapcsolom a villanyt, stb. behergeli magát, de úgy, hogy nem vesz levegőt, és ezzel sajnos mindent elér! :( A délutáni altatás ugyanilyen procedúra, van, hogy el is marad, de este akkor is csak kb. fél órával előbb alszik el, és hát mondanom se kell, milyen hisztis! Tudom, hogy azt kéne elérni, hogy egyedül aludjon el, de nem tudom, hogy érhetném ezt el! Nálatok hogy van ez?

Szép napot mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Főleg Juc-nak akarok most írni, remélem nem lesz hosszú.
Anno olvastam egy AnyákLapja Orvos válaszol rovatában a pnemococcus baciról, amiről a gyerekorvos a következőképpen vélekedett: (idézem, de nem mindent)
"a pneumococcus nevű baci okozta fertőzásek két nagycsoportra lehet osztani: az egyikbe a gyakoribb, közepesen súlyos gyulladások sorolhatók: középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás.A másikba a ritkábban megjelenő, denagyon veszélyes betegségek, az agyhártyagyulladás, vérmérgezés.
Jelenleg a gyermekkoriagyhártyagyuladás leggyakoribb kórokozója a pneumococcusz."
....számos országaban kötelező,ingyenes...oltási rend...
"a csecsemő az első 12hónapban a legfogékonyabb a betegségekre. Ezkülönösen azoknál a csecsemőknél fordulhat elő, ahol a családban bölcsis, ovodás tesó van, aki könnyen hazahozhatja a közösségből a pneumococcuszt-fertőzést."

Megkérdeztem a doki néninket, lehet oltani, 1 éveskor után 2 oltás, 1 hónap eltéréssel, 16.000 Ft az oltások darabonkénti ára, mivel egyáltalán nem támogatja a TB. Szerinte szedjük inkább a Broncho-Vaxom OM gyerekeknek való kapszulát, amit 10 napig kell szedni és 10 nap szünet után megint 10 napig stb... téli hónapokban.
Amúgy a novemberi Kismama mellékletében (védjük gyerekeinket a fertőzésektől) épp erről a pneumococcusról írnak részletesebben, csak azt még nem volt időm átolvasgatni.
Szóval passz....nekünk a homeos bogyózás nem vált be, még kisebb korában szedett valamire, de úgy emlékszen nem volt hatásos. A homeós kúp (Viburcol talán) se vált be nyugtalanságra.

Most is ezerrel zizi a gyerekem, minden miatt bőg. Szerintem ez a fránya szeles idő az okat+hogy jön 3 szemfoga is.

Tamesz
Kunka hogy áll a fogakkal?
Nagyon édesek a kicsirakásos képek, na és milyen házitündér nagyfiatok van?!!
Én is megtanítom majd az enyémet, ha fiú lesz a konyhai munkára, ne legyen olyan mint az apja.
Osztom Juc véleményét: Marci egyre inkább rád, Lili pedig az apjára hasonlít. Amúgy olvastam, hogy az újszülöttek kezdetben mindig jobban hasonlítanak az apjukra, hogy az el tudja fogadni a saját gyerekét!

Nyuszkó
Drukk a dokihoz,remélem szimpi lesz. Ti mit szeretnétek? gondolom egy kis puncist?
nálunk nekem van egy titokos fiú nevem, lánynév meg tetszik egy pár, de majd ha megtudjuk a nemét akkor agyalunk.

Na megyek, mert ebben a marha hidegben biztos kihült már az almássütihez a töltelék.

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Megint én....
Süti megsült, nagyon fincsi lett, Fanni is nyomatja magába, olyan édes, ahogy eszi. Húsleves is nagyon bejött neki, hatalmas kanalakkal nyakalta be a csigákat belőle. Ilyenkor érdemes főzni, amikor látom mennyire ízlik a családnak.

Évi
Olvastam hogy gáz nálatok az altatás. Nálunk sem egy leányálom, szintén későn alvó a leányzó. Mi fürdés után mesét olvasunk neki, de mostanában elkéri a könyvet és ő lapozgatja, nézegeti a képet. Ez lenyugtatja, főleg a meleg fürdés után. Ilyenkor már nem engedem semmivel játszani, mondjuk a hálószobánkban, ahol belünk alszik nincs is semmilyen játék, csak a meséskönyv.
Mostanában rászokattam, hogy ő kapcsolja le a villanyt, és ha elunja a könyvnézegetést ő maga megy a villanykapcsolóhoz és kéri hogy emeljük fel, hogy lekapcsolhassa. Aztán pici cicizés, amiben már szerintem semmi nincs, aztán ha nagyon éber még ugráltat egy kicsit, hol vizet, hol tejet kér felváltva az itatóspoharából, majd befordul kiskiflibe én éneklek neki és elalszik. Ez az egész kb. 10-30 perces móka, mikor milyen fáradt.
Nagyon fontos, hogy legyen egy esti rituálé, ami mindig ugyanúgy történik. Nálunk ez a fürdéstől villanyoltásig mindig ugyanúgy zajlik. Az én kedvencem a fürdés utáni közös családi fogmosás (apa, anya, gyerek együtt sikál), a közös fogselymezés, zabálnivaló ahogy ő is próbálkozik és nézi magát a tükörben, és a pusziosztás!
Én se tudom mikor fog Fanni egyedül elaludni. Olyan reménytelenül messzinek tűnik.... de egyszercsak sikerül majd neki.

Képzeljétek tegnap összeírtuk Fanni összes szavát amit tud és értelmesen használ. 120 szó körül van a készlete!
Van olyan "mondta", hogy "anya (apa) gyeje", "ad oda", "bontsd ki", 3 szótagos szava pedig a katica, tapéta!, holott sehol nincs a lakásban tapéta. Fél év múlva már nem vállalkoznék a szóösszeírásra, annyira fejlődik napról-napra.

Na megyek játszom jómadárral.
Jó estét mindenkinek!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


jóreggelt!
Sajnos apa már úton ebben a szép időben, itt este iszonyatosan erős szél volt. Sajna Lili pocakfájóssága is megérkezett, így tegnap este 2 órát üvöltött a mag film alatt, amit apja akart volna nézni!:) Kipróbáltuk az infacolt, semmi, végül a szélcső hozott valami enyhülést szegénykémnek, utána aludt el, bár addigra már hulla fáradt volt. Marci pedig simán alszik, ha 20 centire üvölt tőle a huga, félelmetes! NA persze őt átvittük az ágyába, de addig is hogy bírta???
Mondjuk éjjel Lili jól volt, mert 2-kor és 5-kor kelt, evett és visszaaludt, bezzeg megérezte hogy meg az apja és azóta itt dekkol az ölemben, hát egy élmény egy kézzel gépelni!!!:D

Köszönjük a kép dícséreteket, ma is kaptok kettőt, tegnap esti fürcsi előtt készült az egyik a két kölyökről, a másikat pedig Lizi ihlette, samponos kép, Marci követelte, hogy róla is legyen olyan kép, tegnap többször is meg kellett nézni a Lizi képeket!

Eveka,
köszi a dícséretet, igen családilag voltunk ikeában, mondjuk rengetegen voltak, de Marci nagyon jól kitombolta magát és lefáradt rendesen, el is aludt hazafelé! Lili pedig végig szundizott a babakocsiban.
Lazaság? HÁt mivel én elég sokat babáztam öcsémék lányával is és előtte a barátaimén is, így nem sokat görcsöltem, leginkább a tejtermelé okozott fejtörést, de most Lilinél már ezen sem parázok, most a hasfájása izgat, mert Marcinál nem volt ennyire dúrva!

Timka,
nálunk is megvan az esti rituálé, csak én fél 9-re idpzítm az elalvást Marcinál, mert nekem még utána kell egy kis idő, hogy összekapjam a lakást meg magamat.
Afp miatt szorítok, de tényleg nincs értelme idegeskedni rajta, nekem most is alsó határérték volt, de Lilinek semmi baja, ezért kár lett volna hasbaszáratnom magam, elég lesz a következő gyerkőcnél, mert akkor már 35 felett leszek mindenképpen, ha leszek!:)
És már nagyon izgat, hogy mi lesz, remélem nem István!!!:D Apa jót szórakozott a rémálmodon, szerencsére nálunk ebbe a név kérdésbe senki nem szólt bele, eddig!:)
Marci fogak, hát érdekesen alakul, fent megvan azt hiszem 9, lent meg 4, majd egerben megkérdezem az unokahugomat, hogy ez normális-e így, ő fogorvos. Na meg magamat is meg kéne neki mutatni, de nem hiszem, hogy lesz rá időm!
Akmássütit kérünk, a pogi már tegnap elfogyott!:D

Nyuszko,
remélem beválik az új doki, várjuk majd a beszámolót, hogy milyen volt és mit látott, van-e kukac vagy nincs???......:)
SZókincs az félelmetesen bővül nálunk is, most az újak a lécci, kérek, köszönöm, gyorsan, ezeket most már tudatosan használja!

Juc ,
kényeztetés...., Győr....., nagymama....., ja hát így könnyűűűűűűűű!!!!:D De mi is megyünk szerdán Egerbe, remélem engem is fog valaki kényeztetni!!!:)
Örülök, hogy javulgat MArci, remélem azért nem fogyott sokat és beválik a homeos immunerősítő, nekünk eddig beváltak a golyók, én a szülés után és alatt is ettem megint őket, szerintem segített a gátgyógyulásban megint, mert én másnap már simán ültem a seben, nem vinnyogtam!!
Jó kikapcsolódást Nektek, megnyílt az Árkád Győrben, van C&A is, mehetsz csavarogni!!!:D Tényleg Te vezettél le a kiskocsival?? Meddig tudtok maradni???

Jevi,
jobbulást Violának, remélem a dokinéni is megnyugtatót mond ma!!! Szerencsére nálunk nincs az evéssel gond, bár most akkor a pocakja marcinak, hogy el is határoztuk apával, hogy túrórudit nem hozunk, mert nem szeretnénk dagi kisgyereket csinálni belőle, peidg rengeteget rohan, de valahogy mégiscsak ugranak rá a kilók. Bár szombaton lemértük és valahol 88-89 centi között van, szóval nem kicsi a súlyához képest, de akkor is inkább idpban leállítom a nasikról!
Egyedül alvás nálunk sincs sajna, a mi nagyágyunkban alszik délután, úgy, hogy mellé kell feküdni és általában 10-15 perc után durmol. este dettó, csak akkor megissza közben a kakaóját!

Na most ennyi, mert felébredt Marci, majd még jövök, írok a Többieknek is!
Ja a képek: Kép
Kép

Szép napot, ma kezdődik a fekete leves, bár a szomszádasszonyt beszerveztem 10-12-ig Marci futtatásra a környéken, ha elviselhető idő lesz, mert tegnap orkán erejű szélben megint nem voltunk kint, addig én meg ebédet főzök és vasalok, ha lili is úgy gondolja!!:)

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok,

Most csak két képet szeretnek föltenni, aztán, majd, ha lefektettem a lurkót még bekukkantok.

Ime egy pocakos kép: Kép

és itt a gombszemű huncutom: Kép

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Na újból itt vagyok! :D

Tamesz,
Nagyon édik a gyerkőcök, Kunka meg jó segítségnek mutatkozik. Én is kíváncsi vagyok Ákos, hogy áll majd hozzá a dolgokhoz.

Mukika,
Jó nagyot nőtt a kisasszony, régen nem láttunk már képeket róla.

Jevi,
Altatás az nálunk is elég idetépő néha. Pedig megvan a rituálé és mindig betartjuk, mégis van úgy, hogy egy óránál többet is felvesz az altatás. Ami nálunk abból áll, hogy ott kell kuporogni a kiságy mellett, előbb mesemondás majd és simogatni kell a hátát. Vannak időszakok, mikor mindez nagyon rövid időt vesz fel, max 30perc, és ilyenkor nem bánom, de mikor hosszúra nyúlik, bizony elég fárasztó és kényelmetlen. Én is sokszor gondolok arra, hogy jó lenne ránevelni az egyedülalvás ördöngösségére, de nálunk is az a baj, hogy nem bírom sírni hagyni. Nappal símábban megy, mert beteszem a kiságyba és ott elvan egy ideig, majd mikor eléggé fáradt lesz szólít, hogy súroljam. Este viszont nem hajlandó egyedül maradni a szobában.

Már nagyon várom a holnapi napot, mert ugye régen nem volt lehetőségem bekukkantaní a pocak világába :) . Majd beszámolok a részletekról.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Alvásötleteket köszönöm, bár ahogy látom, nem vagyok egyedül a problémámmal, ez kicsit megnyugtat! :D
Tegnap nagyon durva volt, fél 12-kor aludt el, bár én voltam a hibás, mert délután 2-5-ig aludt! :shock: Fel kellett volna ébresztenem, de nem volt szívem hozzá, olyan édesen durmolt! Na mindegy, ez legyen a legnagyobb bajunk!
Szerencsére ma már kevesebbet köhögött, mégse vittem doki nénihez, láza sincs, majd csak elmúlik már!

Timka!
Fanni nagyon ügyes, ha ennyi szót használ már, bár mi sem panaszkodhatunk. Ráadásul Violka rengeteget halandzsázik. Ma is úgy aludt el, hogy végig magyarázott, ilyenkor belekeveri az ismert szavakat is, nagyon aranyos! Nekünk a legújabbak: hajó, semmi, gyors, persze, stb., már követni sem bírom!

Tamesz!
Nagyon jók a képek, nekem különösen a pogácsasütős tetszik, tényleg irigylem az energiádat, nekem meg örökké lelkiismeret-furdalásom van, mert már ki tudja mikor sütöttem utoljára! És csak egy gyerekem van! Valamit nagyon rosszul csinálok, mert pihenni nem nagyon van időm, mégis semmivel nem végzek! Ki érti ezt?

Nyuszkó!
Kíváncsian várjuk mi is a holnapot! Csinos kismama vagy! Ákos is nagyon aranyos!

Juc!
Győrben vagytok még? Mi újság veletek? Autóval mentetek? Remélem Marci már jobban van...

Na megyek, mert még főznőm kell holnapra, ugyanis délelőtt zenebölcsibe megyünk, így nem lesz rá időm!
Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Már itthohn vagyunk, csak hétvégére mentünk Győrbe, de jó hatással volt Marcira, mert már egész jól van, ma már bogyós kaki is volt!!! :lol: :lol: :lol:

Majd este jövök hosszabban is, de most nincs időm, a kislegény ugyanis egész egyszerűen nem aludt délután!!! :shock: :shock: Már megint!!! Nagyon be van sózva, pörög, remélem, hamar kifárad este, és le tudom tenni 8 körül (nálunk ez korai fekvésnek számít).

Addig is szép estét!

Juc

Kép
juc14
 
 


Jó estét!

Hát kicsit kivagyok a gyerektől :roll: , még mindig nem alszik, most a férjem próbálja kicsit lenyugtatni, mert én csak egyre idegesebb vagyok, és ezt biztos ő is érzi. :? Szóval az altatás témához kapcsolódva: nálunk most a betegség előtt volt két hét, amikor már tök jól ott lehetett hagyni egyesül mesék és éneklések után, de ébren, és szépen elaludt. :) De most ez a kórházasdi-betegesdi jól megzavarta szegényt, és nem bír aludni. :( Mondom, ma nappal egy szemhunyásnyit sem aludt. :shock: Andi, nincs ennek az echinacea bogyónak ilyesmi mellékhatása??? :shock:

Egyébként nálunk nagyon sokáig ringatás volt, régen sétálgatva, aztán ülve, aztán már csak ott ültünk az ágya mellett, illetve ülünk most is, és mesélünk, éneklünk jó fél-háromnegyed órákat. De ilyen nyugtalan napokon többet is. És a kezdetektől nagyon rossz alvó volt Marci, többen mondták (pl. doktornéni), hogy ne kényeztessük, hanem tegyük le az ágyba, aztán hadd sírjon, de ez nekem sosem ment. :? Meg- megpróbáltam én, hogy otthagyom, visszamegyek stb., de mindig annyira behergelte magát, hogy utána csavarni lehetett a könnyet a pizsamájából. :cry: És sosem sikerült megnyugodnia, csak úgy, ha kivettem, szóval mindig ő győzött... :lol: :lol: :lol: Szóval Évi, megértem a problémádat! De én azért remélem, hogy ez a fokozatosság is működik, nemcsak a drasztikus módszerek, szóval hogy ott ücsörgök mellette, egyre rövidebb ideig, végül már csak a mese erejéig, és aztán magára hagyhatom.

Violának további gyógyulást!!!

Timka, ez az oltásos sztori azért szólt nekem, mert én vagyok a legnagyobb paramami??? :lol: :lol: :lol: Mi vmi agyhártyagyuszi elleni oltást már beadattunk (nem a kötelezőt), az nem ez volt? Még 1 éves kora előtt kapta Marci, 2 részletben. Erről a Broncho Vaxomrólm is hallottam már, ti végül hogy döntöttetek? Majd lehet, hogy én is utánaolvasok, mit lehetne tenni így a téli időszakban, hogy ne legyen folyamatosan beteg Marci. Kíváncsi vagyok erre az Echinaceára, nekem elég sok kételyem van a homeós bogyókkal kapcsolatban :roll: , de hát egy próbát megér. Az Echinaceát én is szedem, csak csepp formájában, de az alkoholos, azért nem kaphat belőle Marci. Az én immunrendszeremre is ráfér egy kis erősítés, mondjuk engem főleg a hólyaghurut szokott letámadni... :?

Tamesz, remélem, apátok odaért! Hogy ment az első éles bevetés??? :lol: :lol: :lol:
Igen, voltunk a győri Árkádban, ki is fosztottuk a h&m-et :lol: , az is kétszintes meg a c&a is! Jó nagy tömeg volt egyébként, persze Marci nélkül voltunk.
Autó meg ma vizsgázott le műszakilag, eddig szervizben volt, mert úgy vette a férjem, olcsóbban, hogy inkább majd ő megcsináltatja a műszakit, úgyhogy most lett kész.
Hú, Marci ilyen magas??? A miénket 86 cm-nek mérték a kórházban, bár sztem ennél kicsit több, mert már a 92-es bodyk is rövidek rá... :shock: :shock:

Na, egyelőre ezt elküldöm, aztán majd írok a többieknek is.

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!
Marci ma megkapta a 18 hós oltást (így lassan 20 hónaposan :oops: ). Azt hittem meg sem kottyan neki, hiszen szinte mindannyian azt írtátok, hogy nem volt utána semmi gond. Ehhez képest Szegénykémnek fél órával az oltás után már bedurrant a lába és nem értette, hogy miért. Csak sírdogált és mutogatta a lábát :cry: . Kapott is egy adag Panadolt a fájdalom csillapítására. Kidőlt, majd bő másfél óra alvás után már vidámabban ébredt. Este nagyon jó kedve volt, de egy kicsit melegnek éreztem és a biztonság kedvéért megmértem a lázát, sajnos volt mit. Remélem nem oltottuk rá valami lappangó betegségre, mint a 15 hós oltásnál...
Marci egy kicsit azért elpityeredett oltás közben, de ahogy a tű kikerült belőle, megvígasztalódott és beszélgetett a doktornénivel :).

Évi,
az alvás nálunk is nagy probléma. Én akkor "keményítettem" be, amikor 15 hónaposan óránként kezdett éjjel szopni a gyerek. Most köztünk vagy csak velem alszik el a mi ágyunkban. Mesélek neki kitalált cicás-kutyás történeteket, énekelünk (Süsüt, Bóbitát, Ő mondja, hogy melyiket) és így 15-30 perc alatt elalszik, ha közben nem torkollik sokszor nevetésbe a herce-hurca. Ugyanis Marcipán mostanában megismétli a sor végi szavakat, a Süsünél pedig mondja Ő is, hogy "Jaj, jaj", de olyan hangsúllyal, hogy nem bírjuk ki nevetés nélkül. Ráadásul már készül rá és éppen időben mondja. Ma pedig többször Ő énekelt (de tényleg) nekünk. Néhányszor elénekelte a Hinta, palintát (idézem:"Pajinta, pajinta, hinta, zsuppsz), majd a boci-boci tarkát ("Boci, boci, taka, boci, boci, bocici). Annyira cuki ilyenkor, de ilyenkor háromnegyed óráig is szórakoztatjuk egymást. Én időnként megmondom Neki, hogyha elalszik, be fogom rakni a kiságyába, de ha felébred és ki akar jönni, csak szóljon. Így mostanában fél 9-től 4-ig alszik a saját ágyában, aztán jön Hozzánk, rizstejet iszik, egyszer szopik és így reggel 7-kor, fél 8-kor ér véget az éjszakánk. De az is többször előfordult, hogy ha délután cirkusz volt (ki akart menni a szobából, nem volt hajlandó lefeküdni vagy egyszerűen megmondta, hogy nem alszik), akkor mondtam, hogy de, alszunk, ebből nem engedek, mert Ő fáradt és szüksége van az alvásra, lefektettem magam mellé, duruzsoltam, meséltem vagy megnevetettem és ilyenkor mindig gyorsan megvígasztalódott és rövid időn belül elaludt. Ezt 2 nap után elfogadta. Sírni egyedül én sem hagytam soha.
Na, ez jó hosszú lett.

Timka,
a Broncho-Vavom-ot nekem ma javasolta a gyerekorvos, de azt mondta, hogy csak akkor adjam, ha közösségbe viszem (ha menne bölcsibe) és akkor is csak a kezdés előtt 1 hónappal. Most a Béres Cseppet javasolta nekünk (naponta 2x10 cseppet), mert sápadtnak látja Marcit.

Juc,
a Béres Csepp az étvágynövelő is :). Marci szép nagy fiú, az én Marcim még most növi ki a 80-as ruháit. Parázás: én 1 hónap múlva fogom Marcit beoltatni influenza ellen. Már tavaly is akartam, de Szegénykém annyiszor volt beteg, hogy mire olthattuk volna már kitavaszodott. Persze én még a kullancs okozta agyhártyagyulladás és Hepatitis A és B ellen is be akarom oltatni. Ezeket a dokinénink is javasolta. Mondjuk Ő nagyon oltáspárti. Egyébként egy tünemény. Marcit ma úgy oltotta, hogy közben Micimackóról mesélt, amiben szegény mackót méhek csípték meg, egy méhecske pedig ma Marcit, aki milyen szerencsés, hogy csak eggyel talákozott...

Tamesz,
Marci nagyon aranyos ilyen pocakos-hurkásan :). Az én Marcim is nagy Pocak-Manó, bár most egy kicsit megnyúlt már. Nagyon édes a két Gyerkőc a közös képen. Lili továbbra is sokkal nagyobbnak tűnik a koránál, ha lehet ezt már kornak nevezi :). Jó utat Nektek Egerbe!

Nyuszkó,
nagyon helyes pocid van már! Ákosnak nagyon okos nagy szemei vannak!

Most már megyek aludni. Jó éjt Nektek is!

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok!!
Juc!!
Flames ezt neked űzeni:vett egy automata váltos régi corsát!!!:):)
Átadtam!! :lol: :lol:
Egyébként jól vannak,Adrí nagyon szép kiscsaj lett!Egy közös ísmerös miatt vettük fel a kapcsolatot,aztán jól kikérdeztem,ő meg jól elmondott mindent!!
Majd jelenkezik!!Olvasni szokott minket,mindent tud!!
Most csak erre volt időm,mert mindjárt kellnem kell,megyek reggel dolgozni!! :cry: :cry:
Szép estét mindenkinek!!
Vendég
 


Na, jövök egy kis folytatással is: :lol:

Eveka, nagyon jópofa lehet Marci az énekléssel!!! :D A mi Marcink is pont tegnap próbálta az "Én elmentem a vásárba" dalocska állathangjait utánozni, majd kidőltem a röhögéstől én is... :lol:

Köszi, hoyg írtad a Béres cseppet, mi már egy ideje szedjük, de nálunk sajna nem növeli az étvágyat. :( Majd ez az Echinacea... :lol:

Influenza oltás mennyire hatékony? És a hepatitis miért kell? Az is terjed járványszerűen? Nem csak a nagyon rossz higiéniás viszonyok között?

Tamesz, nagyon cuki a tesós kép! :) A kis sörpocak meg eszméletlen!!! :lol: Én megelégednék egy kisebbel is (mármint Marcinak, nem nekem :oops: ), mert szegénynek a hasát szappanozom, a háta habzik...

Nyuszkó, a te pocakod is nagyon helyes!!! :D :D :D Majd mesélj, milyne volt az új orvos! meg persze, hogy mit láttak odabent! :oops:

Évi, a sütés-főzéssel én is így vagyok, úgy érzem, tök ciki, hogy alig jut rá időm. :oops: De egyszerűen nem tudok Marci mellett ennél többet sürögni a konyhában, még egy félórás főzőcske is kész harc, legtöbbször a tévé előtt köt ki szegény :( , mert akkor tudok nyugton dolgozni. Többiek, ti hova teszitek addig a gyerekeket, amíg ti főztök-süttök??? Marci mindig ott toporog a konyhában, pakol, bekapcsolja a főzőlapot, nyúlkál a kés után stb.

Fanka, hogy vagytok? Szabadtéri tali? Bár ebben a randa időben... :(

Na, most már tényleg megyek...

Jó éjt!

Juc

Kép
juc14
 
 


SZiasztok!

Délelőt már írtam, csak Fanni jöttés mindent tarolt...

Tamesz
MIzújs? milyen volt a napotok apa nélkül?
Marcinak jó kispocija van, lassan elhagyja Fannit, aki szerintem most nagyon megnyúlt így a pocija is lement.

Eveka
Miért csak közösség előtt 1 hónappal adhatnád neki a Broncho-Vaxom-ot? nekemazt mondta a doki néni a tél napokban szedheti 10 nap szünettel. Mi mondjuk gyakran járunk közöségbe (csiri-biri tornára, játszóházakba) így szerintem nem árt neki.
Ez az influenza elleni védőoltás engem is érdekel, elég egyszer oltani?
Mi a 18 hós oltást karba kaptuk és utána pár napig meg volt duzzadva, de semmi más tünete nem volt. Táényleg jó fej a dokinénitek!

Juc
Nem feltétlenül azért szólt neked az írás,mert paramami vagy, csak ígértem, hogy megírom az immunerősítő nevét, és minekünk úgy ajánlotta a doki néni amikor rákérdeztem erre a pneumococcus izére. Amúgy mi semmi extra oltást nem adattunk be Fanniak, csak a kötelzőket. Viszont az is érdekes amit a Kismama melléklete ír, hogy Ny-Európában kötelező,ingyenes, magyarországon meg fizesesse meg a jó nép, majd akkor lesz kötelező, ha sokan igénylik. Nemtudomhányan engedhetik meg maguknak hogy 32000 Ft-ot fizessenek két oltásért, 1 év alatt ráadásul 3 oltás kell, az már 48ezer. MOst nekünk van egy hónapunk hogy eldöntsük, mert most kapta a bárányhimlő elleni oltást,addig megszedjük a Broncho-Vaxomot.

Na megyek durmolni.
Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?