Új privát üzeneted érkezett!

Anett!

Én három hónapos kora óta etetem Málnát rendes kajával s vessen meg bárki de 6hónapos kora óta nem kap tápszert.
Ennek oka, hogy mikor hazajöttünk csak kevés szopizás volt s azonnal ki kellett egészíteni tápszerrel. Humana HA1-2. Két hónapig pedig szondán kapta a lefejt anyatejet, de a stressz, utazás, rendszertelen fejés elapasztotta. Szondázásból és koraszülöttségéből adodóan GOR-os lett. Egész nap-éjjel is sugárba hányt ki mindent. Voltunk vizsgálatokon, meg mindenfelé, kipróbáltunk gyógyszereket, de nem változott semmi. Azt mondták, ha nagyobb lesz s darabosat eszik elmúlik. Ezért Hathónapos kora óta nem adtam tápszert mert kihányta a híg kaját így hiába adtam a darabos, szilárd ételt.

Kezdtem a burgonyával, eleinte hígabban, aztán sűrűbben, saját levével törve, alma leve majd az alma reszelve, továbbá húsleves répája, sütőtököt próbáltuk, de nem szereti, padlizsán sem izlett, puliszka, tejbegriz vizzel főzve 20percet hígra aztán sűrűbb lehet ahogy nő a baba tejjel is vagy fele-fele. Kevesebb tej, több víz. Puliszkát adtam neki. Őszibarackot.

Nagyjából ennyi ezeket lehet varriálni is, ha nagyon éhes volt a Málna az almához adtam kekszet is darálva.

Szóval enni adni kellett neki s ha lehet akkor azt amit nem hány ki, mert a fejlődését is visszaszorítottam ugyanis hasra sem feküdhetett mert ahogy nyomta a hasát egyből hányt. Szóval nem volt könnyű.

Esetleg ajánlhatom a www.mindmegette.hu oldalt, ahonnan én is merítettem ötleteket.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Kedves Zita!

Amíg a pocakomban volt én is azt gondoltam, hogy ameddig csak lehet anyatej. Eszembe sem jutott, hogy a betegségnek nem csak az a következménye, hogy nem lehet gyerekem, hanem, hogy a tejem is elmehet. Nem szívesen kezdeném el etetni mással, mint anyatejjel, de látván a tápszeres babákat a védőnőnél, na azt sem szeretnék adni. Ha minden kötél szakad kipróbálom.
Köszi a tanácsot, óvatosan érdeklődök levélben. A válasz, amit az első levelemre írt nagyon kedves volt, bízom benne, hogy elolvasta a második levelet is, csak nyilván sok a dolga.

Kedves Noémi!

Köszi a tippeket...a védőnő is hasonlókat emlegetett, megnézem a honlapot, és én is összeszedegetem az ottaniakat.
Mi is hányósak vagyunk hason, de a kórházban minden pózban kijött belőlünk minden, csak óvatosan!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
manó-v-29
 
 


Zita!

Még elfelejtettem mondani, szerinted mit várhatnék egy 25 körüli védőnőtől, akinek nincs gyereke, bármit kérdezek a könyvszöveget fújja, és nevet, hogy könnyen beszél, mert nincs tapasztalata, nem tudja a megoldást. A gyerekorvos hetven és a halál között...jó kilátások!
A védőnő folyton azt hajtogatja majd összeszokunk a gyerekkel...na ja végül is csak 6 év orvosi küzedelem volt, most csak úgy tekintsem kísérleti nyúlnak?...Vicces.

Itt legalább vagytok sokan, akiknek van tapasztalata jó pár csemete után...bocsánat, ha hülye kérdésekkel zaklatok bárkit...első baba, talán az utolsó is, nagyon vártuk, nem akarom elszúrni.

Jó éjt Anett

Kép
manó-v-29
 
 

 
 

Azt hiszem Anett ez az egyik legjobb oldal csak tegnap nem tudtam hirtelen, hogy a mindmegette vagy ez.


http://marci.co-net.hu/babaszak.htm

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Igen a fenti oldal a legjobb. Viszont amire azt mondják 4 hótól én adtam 3tól, ami 6hótól, adom 5töl, egy hónappal mindig előrébb hoztam a kajákat.

A gyümölcsöknél, eper, málna, dinnye nem adható 1-2 éves korig, mindenki mást mond (védőnő, orvos, tapasztalatok) én a 2öt megvárom, ne allergizáljon, vagy súlyosabb baj ne legyen. A sárgadinnyét viszont 8hónaposan adtam. És az egzotikus gyümi pl.ananász szintén allergizálhat, de nem biztos. Viszont a bébiételekben illetve desszertekben szerintem nem valódi ananász meg, málna van csak íz, tehát azokat már én is adtam, kiprobáltuk.

Zöldségnél a gomba tiltott más nem jut eszembe.

Tej, tejföl, tejszín 1év után. Lisztes dolgok 6hó után, nekem a fogai voltak az irányadók, elbánik e egy kiflivel, ha igen lehet adni.

Húsi 6hó. Akkor is csak csirke-pulyka mell.

Fokozatosan kevéskéket adni először, megkostoltatni, ha kell neki lehet még adni, olyan hamar kialakul a saját szája íze hogy észre sem veszed. :)

Málna még csak 1éves lesz de már teljesen önálló döntéseket hoz, anélkül, hogy ugye tudna beszélni. Mit akar enni, mit akar játszani, mikor akar enni, aludni akar. Jó hogy megértjük a babáinkat szavak nélkül is.

A védőnődről pedig annit, hogy bár nem feltétlenül szerencsés a tapasztalatlan, de az igaz hogy csak te és a babád vagytok a fontosak, kettőtők közt legyen megértés, bizalom, s mindig Árpikára hallgass, ő mindig "megsúgja" mi jó neki. Ezt tapasztalatból mondom.


Ha valamit mégsem jól mondtam nyugotdtan ki lehet egészíteni még tapasztaltabb mamikáknak. :) Szívesen fogadjuk.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia Noémi!

Kösz a tippeket. Igazad van hallgatunk a tapasztaltabb mamikra, csak a biocsodák kíméljenek, mert attól a gyomrom forog. Az egyik ismerős biobigyó volt, a gyerek folyton beteg, nem beszélve róla...mert szép dolog a biocucc, csak néha mérlegelni kellene, hogy meddig érdemes kuruzsolni. Velem anyukám csinálta 11 évig és mi lett az eredménye, majdnem végleg meddő lettem, na ennyit erről!
A görögdinnyét miért sorolják az allergének közé? Az epret, gombát, málnát tudtam, a dinnyét csak hallottam, de meglepődtem...mi történne, ha ilyet enne a gyerek. Persze nem próbálnám ki, csak a kíváncsiság.
Eltűnt a vonalzódról a kép?
Még alig múltunk 2 hónaposak, de már most is tudom mit szeretne Árpi...hallani a sírásán. Nem is úgy értettem, hogy ebben nincs igaza, csak amikor éjt nappallá téve sír, és semmi nem használ, akkor ne mondja, hogy össze kell szokni. Jó tudom első gyerek, én meg kezdő anyuka...még messze a 18 év, addig csak mi vagyunk nekik.
Azt mondják, aki fiatalon szül, könnyebben kezeli a gondokat, mi akik se nem vagyunk mér tinédzserek, se nem jött olyan könnnyen, hogy ránéztem a férjem alsógatyájára...egy kicsit máshogy éljük meg mindezt, de majd belejövünk.

Köszi a tippeket mégegyszer.

És végül kinél maradtál orvosilag, vagy még nem jártad végig a repertoárt?

Üdv Anett

Kép
manó-v-29
 
 


Vicces a saját képemet sem látom, ez nem a mi hibánk!

Kép
manó-v-29
 
 


Szia!

Igen a képeket már két napja nem látom. Dinnyétől állítólag hastífuszt lehet kapni. Én is olvasgatok mindenfelé, embereket hallgatok meg s így döntök végül. Nekem is volt hogy sír csak a semmibe. Néha nekünk is van olyanunk hogy semmi se jó, na szerintem a babáinknak is. Ilyenkor inkább hagyom, ha tudom biztos mindent megpróbáltam hagyom egy kicsit sírni-a tüdejének is jót tesz, utána pedig mintha kicserélték volna.

Nem akarok tolakodni, de megkérdezhetem hány éves vagy, nem befolyásol semmit, csak jó tudni hogy ki hogy vélekedik és mi áll "mögötte". Mert ugye a névből nem derül ki semmi...

Ez az összeszokás szerintem hülyeség, amikor megfogan attól a perctől ismeritek egymást, és szokjátok, nem? Na de mindegy, én tényleg azt mondom csak az számít te mit érzel a babád mit akar.
Csak az anyai ösztönökre hallgass, sose csapnak be ez biztos. A védőnőt meg lehet hallgatni, de nem kötelező úgy is cselekedni amit ő mond az nem mindig szent. Én szívesen hallgatom a mai napig a védőnőm, sokmindenben egyet is értünk, de nem mindig űgy történnek a dolgok.
Egyszerű példa: mindkettem szoptatást tartjuk a legfontosabb tápláléknak s hat hótól táplálhatunk hozzá s akkor kell abbahagyni a szopit ha a baba nem kér.
Na ehhez képest, 2hónapig volt anyatej, ebből kb.2hetet szopott saját maga, a többi szondán ment és én vettem el tőle nem neki nem kellett tovább mert nem volt több tej.
És sok minden nem úgy történik ahogy a nagy könyvben megvan írva. Nekem minden másképp.

Amúgy nem csak a "fiataloknak" jó. Akik idősebbek sokkal több tapasztalattal rendelkeznek, biztosabbak, megfontoltak. A fiatalok néha túl gyakran csinálnak butaságot.

Mégiscsak Kósa dokibácsihoz megyek. Annyi jót írtok róla, hogy nincs más választásom. :)

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Több dolog is eszembe jutott az elmúlt napok hozzászólásait olvasva, nem is biztos, hogy mindre sort tudok most keríteni.

Manó!

Tapasztalat: eddig mind a három fiamnál kb. 4-5 hónaposan el kellett kezdenem AT-kívül mást is adni. Az elsőnél az orvos tápszert is írt fel, rendben volt minden. A második kettőnél a másik orvos csak a gyümölcsöt, főzeléket támogatta. A nagyobbiknál bejött, de Ő eleve jobban értékesítette a tejet is mint a testvérei. A kicsi nem fejlődött túl erőteljesen, így egy tüdőgyulladást követően (5 nap kórház, AB fejvénába stb) nagy nehezen hajlandó volt tápszert is felírni neki a doki és a gyereket mintha kicserélték volna. Most még megy az AT (3 hó 3hét) de már érzem, hogy nem elég. A mennyiség még hagyján, de beltartalom nem tudom milyen lehet. Szóval ahány gyerek annyi eset, pedig mindegyik az enyém. Most új a doki, meglátjuk mi lesz, de a tejpótló azért itt van készenlétben. Nem tartom okos dolognak, hogyha a szoptatás átmegy egy folyamatos harcba a gyerek az anyja a védőnő és az orvos között. Előfordul, hogy hamarabb eljön az az idő amikor váltani kell, és ha mást még nem adhatsz Neki akkor tápszerre. Gondoljatok bele mi lenne, ha almán és krumplin kellene élnetek hetekig. Egyébként sem tudom mennyi tejed van, de lehet, hogy annyira kevés, hogy nem lesz elég egy etetést mással kiváltani. Az teljes átállás gyümölcsre-főzelékre pedig egy étkezés esetén is több hétig eltart. (legalábbis nálam)

Most visszaolvastam amit Pzita írt és látom a tudomány is ezt támasztja alá. Pedig én nem vagyok túl tudományos.

Amit Noémi írt a mit- meddig ne etessünk témában, az hasonló nálam is, csak a dinnyét nem értettem. Rákerestem és a parlagfűvel adott keresztreakcióra tudok csak gondolni. Nézzétek meg Ti is. Amúgy nálunk mindenki evett dinnyét egy éves kora után és eddig nincs baj. Tífuszt és egyéb baktériumok okozta fertőzést meg mindenki kaphat a dinnyétől, ha nem mossa meg mielőtt felvágja, vagy meglékelteti és akkor nem tiszta a héja v. a kés.

Zöldség-gyümölcs ügyben az a lényeg, hogy mindent akkor kell etetni, amikor szezonja van (Én nem szoktam pl. paradicsomot enni januárban, sem dinnyét) Ha ügyes az ember és lefagyaszt ezt azt a nyáron akkor télen sem lesz baj. A nyári gyerekeimnél pedig télen bejöttek a bébiételek, mert nem hiszem, hogy bármelyik rosszabb lehetne egy tudjisten hol termesztett-mivel kezelt kényszerérett zöldségnél amit olyankor lehet venni. Minden hibalehetőséget úgysem tudunk kizárni.

Azt pedig szerintem felejtsd el Anett, hogy azért foglalkoztatnak a gyereked nevelésével kapcsolatos dolgok, vagy azért akarsz Neki minnél jobb életet mert "késői és sokat várt gyerek".

Ha lesz időm és sikerül elküldeni, majd írok még erről egy-két gondolatot, de most megyek és főzök egy nagy fazék bablevest, minden tudomány és mérlegelés nélkül, fagyasztott babból, igazi disznóból készült igazi sonkából, a kiskertemben termesztett zölségekből a szomszédnéni tyúkjának a tojásából. Ma nálunk 2-36 éves korig ez lesz a menü. A 3 hónaposak részére is biztos majd lesz hatása a babnak, de tutira túl fogja élni és én sem fogok besavanyodni azért mert szoptatok. (Ha védőnéni betoppanna Ő is kaphat egy tányérral!) :D
iloly
 
 


Sziasztok,

Bár én csak egy-gyermekes anyuka vagyok (nincs összehasonlítási alapom), de nekem is idejekorán elkezdett fogyni a tejem. 4 hónapos volt a kisfiam, mikor tápszerpótlást adtam neki. Ez nem azt jelenti, hogy innentől csak a tápszer, hanem annyi tej amennyi volt, plusz tápszer. Én csak a 4.-5. hónap között kezdtem el a hozzátáplálást, de azt is csak nagyon módjával (krumpli, répa, alma...). Én pártolom a tápszert, ha már nincs tej. Ezek a mai tápszerek már nem azok, mint a mi időnkben. Megvan bennük a szükséges vitamin (vannak hipoallrgén tápszerek is), stb..., amit a "rendes" kajával nem tudsz pótolni. A kisfiam 14 hónapos, és még most is kap 2x (reggel, este) tápszert, bár már a 3-ast. (Tejem 6 hónapos koráig volt.)

Anett,
Én nem hagynám ilyen kicsi babánál csak a normál kajás étkezést. De Te döntesz!!!

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Iloly,

Én jót mulattam a hozzászólásodon. Ide is jöhet néhány tányér abból a bablevesből :d

Egyébként teljesen egyetértek a hozzászólásod többi részével is.

Marci miattam azaz az én gyógyszerem miatt nem szophatott tovább így mi is hamar kezdtük a hozzátápit, tápszer mellett.
Vézna kölyök nem volt felfújt gombóc soha és beteg sem amíg a bölcsit el nem kezdtük. Ja és a dinnyét is imádja :)))

A zöldség, gyümölcs, hús esetében fontosnak tartom a házit. Ismerőstől vagy piacon (ismerős nénikéktől) veszem.
1 éves kora előtt pedig én megvettem a bio (nak hitt) méregdrága cuccokat és reménykedtem hogy jót teszek vele.
Viszont homeobogyók nálunk nem jöttek be soha.

Kriszti
cuiccolo
 
 


http://www.lll.hu/node/10

ez az oldal is jó szerintem.

Amúgy a dinnyét én is csak hallottam, csak szóbeszéd még senki nem támasztotta alá, de most utána is néztem a vélemények alapján, a szilva, barack kategóriába sorolják, csak a hastífusz ami gáz benne. De ha jól tudom ez csak akkor fordul elő ha nincs megmosva, akkor ez azt jelenti hogy minden gyümölcs veszélyes ha nincs megmosva. :)

De igaza van mindenkinek aki dinnyepárti, tényleg jó.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


A dinnyéről jut eszembe, néhány hónapja tanultam, hogy a magjában található festékanyag toxint tartalmaz tehát nagy mennyiségben nem ajánlatos fogyasztani.
Lehet, hogy erre is gondoltak..... Úgyhogy hajrá dinnye mag nélkül szezonban :)!

Kriszti
cuiccolo
 
 


Szia Cui!

Megkaptad a levest? Remélem nem lötyögött ki a hosszú úton! :)

Azt hittem írok majd vmi értelmeset is, de túl fáradt vagyok. Majd legközelebb.

Sziasztok: i
iloly
 
 


Sziasztok!
Bocsi,hogy közbeszólók.
Dinnye.Van aki kiütéses lesz tőle,és kisgyerek korban sűrűbben előfordúlhat.
Bár igaz,elég hamar adható a gyerekeknek de,én már láttam 2éves gyereket,kipattogni a dinnyétől.

mimi12
 
 


Szia Mindenki!

Bocsánat, hogy így eltűntem, oltódtunk...annak ellenére, hogy ettől az oltástól nem lehet belázasodni, és más baja sem lesz...mégis nyűglődtünk már három napja. Ma már jobb a helyzet.
A házi kertben termesztett dolgokról én is azt vallom, hogy annál nincs jobb. A nagymamámnál kihasználva a kertet meg is teszek mindent, hogy télire tele legyen saját természtéssel a mélyhűtő, pince, kamra...lekvár, szörp, befőtt és jégbedermedt formában. Szerintem sem jó a télen vett nyári gyümi...az íze sem lehet olyan, mint szezonban.
Túl sokat parázok azon, hogy mi lesz, ha elmegy a tej, vajon meddig tudom etetni, ...na ezt kellene sürgősen abbahagynom, mert nem tesz jót. Kösz a hasznos tippeket, tanácsokat, oldalakat.
Szükség esetén a vitrinben lesznek, egyelőre nem gondolok rájuk!
A babaleves a világ legjobb kajája, mi is szeretjük...még hanyagoltam, de már nem sokáig. Sajnos, vagy hál' Istennek mi is a hagyományos magyaros konyhát pártoljuk, nem is főzök íztelenül, nem hiszem, hogy az őseink kihagytak mindent, ami megadta az étel sava-borsát.
Ha nem írtok annyi szörnyűséget a tápszerekről, akkor megnyugtató, hogy már változott a helyzet, ha minden kötél szakad én sem éheztetném.
Kíváncsi lennék egy két márkára, ha szabad ilyet itt megjeleníteni, milyen ízük van, gondolom mindenki megkóstolja mit eszik a gyerek. Melyiktől hogy alakult a kaki, ha valaki többet is kipróbált...és már megint erről kérdezek...stopppp.
köszi Anett

Kép
manó-v-29
 
 


Szia Anett,

Ilyen pici babának, mint a tiéd, még orvos írja fel a tápszert (1-es).
Nekünk a Milupa Milumil HA jött be. Igaz ezt írta fel a doktornénink először, de a kisfiam azonnal elfogadta. Majd ennek jött a szintén receptköteles 2-es HA változata, és most már a szinte mindenhol és recept nélkül kapható 3-as változat. A környezetemben lévő babák (konkrétan 4 baba) ezt a tápszert általában elfogadták. A széklettel való problémákra nem tudok mit mondani, mert nálunk ilyen nem volt.
Egyébként gyakran írják fel a Nestlé BEBA-ját, és a Humana tápszerét is. Ezekről sem hallottam rosszat, bár 2 ismerős anyukának nem fogadta el a babája a Humana-t, viszont a BEBA-t igen. Állítólag más az ízük. Kinek mit pártol a gyerekorvosa...

Megkérdeztem, hogy ha áttérünk a 3-as tápszerre, melyiket javasolja. Azt mondta az orvosunk, hogy szerinte maradjunk a megszokott márkánál, mert abban ugyanaz a fehérje található meg. Más márka, picit más fehérje. Hogy ez tényleg így van e arról nem tudok, mit mondani, mert nem vagyok orvos.

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Szép napot lányok, anyukák, kismamák!

Igen nagy a csend itt a fórumon, hiába nézegetem nap mint nap, de semmi...

Voltam ma a schöpfibe kontrollon Zsebivel. Minden rendben van vele.

Megnéztem a képeket már amennyire tudtam mert siettünk haza ebédelni. A tablón szimpatikus mindenki, nem lehet pofira osztályozni a nőgyógyászokat. Nem barátot akarok, hanem egy orvost aki hozzáértő és megbizhatok benne. Azt hiszem a Ti (Kósások) tapasztalataitok alapján hozzá megyek legközelebb csak nem tudom mikor. Elég ha egy nő évente jár nőgyógyászhoz ha nincs panasza? Vagy hogy is van ez? Nem baj hogy csak úgy betoppanok hozzá? Mármint hogy nem ő adta meg a számát vagyis nem mondta hogy járhatok hozzá. Értitek nem? Nem tudom egyszerűbben elmondani. :)

Még egy kérdés: van-e valakinek tapasztalata hemangiómával avagy tűzfolttal kapcsolatban, vagy bármit tud e róla? Kezelése, hol látják el stb?

Ja és kajcsizás: voltam a védőnőnél is (ez egy ilyen egészségügyi hét) ehetünk mindent mostmár. Nincs tiltólista:)

További szép napot.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia ManóAnett :)

Marci HA receptköteles tápszerből BEBA-t evett ez kesernyés ízű egy idő után pedig áttértünk a Milumil -re ez édeskés!

Kriszti

p.s. a tápszeres kaki zöld :o
cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Noémi!

Kísérletet tettem egy pü-küldésére! Kíváncsi vagyok odaér-e.

Anett!

A fiúk Beba-t kaptak, most Humana-t írt fel a Dokinéni de még nem kellett. Visszaolvastam és az jött le nekem, hogy Te még csak tartasz tőle, hogy nem lesz elég a tej, a gyerkőc meg már lassan 3 hónapos lesz. Szerintem írass fel tápszert a biztonság kedvéért, ettől Te is nyugodtabb leszel. 3 hós kora körül általában van egy kis nyűglődés, (tej kevés) de ha nincs nagy gond, akkor magától rendbe jön. Ha meg nagy a gond, mint amire Te is számítasz nem árt ha van vésztartalék. Szerintem Te kb. a baba 6 hetes kora körül írtál először, amikor az első krízis szokott lenni a tejjel.

Nyugi! A gyerekek valahogy felnőttek régen is, sőt akik ma 90 évesek azok tuti nem ettek semmilyen hipoallergén tápszert és anyának is volt baja elég a világháború alatt. Mégis itt vannak. :D :D
Ne ezen őröld Magad, inkább menjetek sokat sétálni, amíg ilyen jó az idő. :)


Szia: i
iloly
 
 


Iloly.

Köszönöm megkaptam. Így legalább már tudom merre induljak.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Hahó Mindenki!

A mínuszok miatt lefagyott a társalgás? Nagyon elfoglaltak vagyunk mi anyukák!
Tegnap kihasználtuk a napsütést, kimentünk sétálni...a gyerek majd megfagyott, pedig jól beöltöztettem, de mégis olyan hideg volt a kis orra!
Kinek mennyire gyorsan nőtt a manó? Mi 51-el születtünk, mest 56 körül vagyunk, ismerek nálam 1 héttel korábban született kislányt, aki 54,5-el született, most 70 fölött van! :o
Csak kíváncs lennék, hogy mi lustálkodunk ennyire, vagy ők nőnek túl gyorsan. Mondjuk nem bánom, mert a ruhatárat cserélheti le az ember, annyira azért nem megy jól ilyen árak mellett.
Van valami jó babaszabásmintás oldal, vagy könyv? Aki már próbált összeütni ezt azt, tud tippet adni?
Köszi üdv Anett

Kép
manó-v-29
 
 


Szia Anett!

Látom megfogadtad a tanácsot és sétáltatok! Itt is fagyott reggel és nappal is hideg volt, pedig sütött a nap. Ezért aztán mostmár mindenkiből folyik vmi. takony, csak hogy elhiggyem tényleg itt az ősz. Máskor ilyenkor már túl szoktunk lenni néhány megfázáson de idén ez az első!

Persze az is változó, hogy melyik gyerek hogyan nő. A lányom, (pedig Ő akkorának született mint a középső bátyja volt egy hónaposan) pont akkora most, mint a legnagyobb bátyja volt ennyi idősen. A középső fiú pedig sokkal gyorsabban nőtt az elsőnél, pedig egyformának születtek. Viszont a legkisebb fiunk, aki a legkisebbnek született, pont annyit gyarapodott havonta, minta lányunk. :shock: Ez most olyan lett mint egy szöveges matekpélda! :D :D

A lényeg, hogy mindegyik szép nagy gyerek lett, és hellyel közzel tudják hordani egymás kinőtt ruháit! 8)
A szabásminták engem is érdekelnének, mert lányruhánk viszont nincsen és talán nem olyan bonyolult megvarrni egy szoknyát.
(Majd ha megpróbáltam közlöm a szintidőt.)

További szép napot: i
iloly
 
 


Szia iloly!

Mielőtt végére értem volna rögötn az jutott eszembe, hogy úristen matek! Már akkor is belegabalyodtam, most is többszöri olvasatra fogtam fel. És most titkoljam, hogy műszaki végzettségem van. :oops:

Ma borzasztó napunk volt, még a szépídőben való levegőzés sem segített. Itt kemény mínuszok voltak, szinte egész nap.
Mi még megúsztuk a mindenféle bacit, én már majdnem hazahoztam a boltból, de gyors citromolaj párologtatás, és egyéb népi gyógymód nem engedte, hogy kibújjon belőlem.
Mi az unokatesók kinőtt ruháiból élünk, csak téliek nincsenek, mert akkora méretben nekik nem kellett télre ruházkodni. Az egyik fiú februári, a másik júniusi, az ő ruhái még talán jók, de azokban is kétszer eltűnik a gyerek.
Szerinted ciki már ilynekor anorákot adni rá, én szívem szerint ráadnám, de a múltkori oltásnál is kaptam a gúnyos megjegyzést, hogy még harisnya is van a gyereken?! (Védőnő!) Ha nem lett volna az a baj...nyuszika esete!
Mi a jobb több réteg vagy egy vastag!

Szép estét A

Kép
manó-v-29
 
 


Helloka!


Lehet hogy vicces de én már 1hete overált adok rá s attól függően öltöztetem alá hogy hova megyünk. Ha melegbe és vetkőzni kell akkor nadrág hosszúujjú body ha nem kell vetkőzni a nadrág helyett harisnya.

Anett! Javaslatom szerint ne hagyatkozz annyit a védőnőre, vannak jó tanácsai, de ... nem akarom bántani egyiket sem.
Szóval ezek a drága babók tripla úgy fáznak mint egy felnőtt ember és ha nem kap elég meleget a bébihájat áldozza fel azért hogy ne fázzon, úgy mint ugye a felnőttek is, de ők aktívan bekapcsolnak és a zsírpárnácskákat használják fűtésre.

Öltöztesd ahogy te gondolod csak ne izzadjon, mert beteg lesz.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia Noémi!

Én is így gondolom! Nem is érdekelt mit mondd a védőnő, mosolyogva meghallgatja az ember, aztán úgyis saját belátása szerint cselekszik. A babó úgyis jelzi, ha bármi baja van. Ráadtam ma az overált, szegénykém úgy nézett ki benne, mint a játékbaba, alig tudott mozogni. Aztán kimentem időszemlére és úgy gondoltam ma nem szükséges a cserépkályha...levettem, szerintem ő is jobban érezte magát anya kötött pulcsijában! Durmoltunk egy nagyot a jó levegőn.
Nektek is izzadt szopi közben a gyerek? Tudom, iszonyú erőkifejtés nekik a szopi, csak furcsa, hogy izzad a kis homloka, nem tudom eldönteni, hogy túl meleg van-e a szobában, átlag 22-24 fok, vagy ez normális.
Honnan kapta a lánykád a nevét,mármint honnan jött az ötlet, nekem nagyon tetszik, szeretem a virág és gyümölcsneveket, csak a párom túl konzervatív, ha valaha lányunk is lesz nem fogom tudni semmi hasonlóra rábeszélni.
üdv anett

Kép
manó-v-29
 
 


Anyukám mondta mindig hogy Málna amikor még a hasamba volt. Az én férjemnek sem tetszett, de éltem a lehetőséggel hogy csak én voltam a szülőszobán amikor kérdezték, viszont mostmár szerinte sem lehetett volna jobb nevet adni neki. A következő Eperke lesz, az passzol a Málnához, ha fiú akkor Milán.

Nekem nagyon tetszik a Milán.

Elméletileg 20-21fok kellene a babának fürdéshez 25-27, de nálunk is változó, van hogy kicsit hűs van van hogy nagyon meleg.
Nem lázas véletlenül? Én még nem láttam szopi közben bárkit izzadni, de ettől elképzelhető. Vagy túl felöltöztetve?

Szép álmokat mmindenkinek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia Manó,

Árpád Manó izzadhat a nagy igyekezettől, ami a szopizással jár.... DE azért nézd meg legközelebb h egyformán izzad e mindkét oldala...

ha egyformán izzad:
- mindig minden alkalommal?
- időjárás?
- front?
- csak este
- csak reggel
- fűtési szezon előtt is már?
- azért megbeszélném a gy.orvossal (DE semmi esetre sem a védőnővel;o))))))

HA NEM egyformán izzad:
- neurológushoz mennék...


MÁS:
Danira én is adok harisnyanadrágot, ha szükséges, SŐT még én is magamra kapok egyet (fázós vagyok) ha kell. De szerintem ez egyéni, mármint a hőérzetünk, így én nem általánosítanék... Ti vagytok az Anyjuk :D Ti tudjátok mi jó nekik....!!!

Üdv, Andi
kisbora
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon jó, hogy pont ilyen témákról írtatok most, mert én is ezt szerettem volna kérdezni.

Nekem most lesz 1 hét múlva 6 hónapos a babám. Kicsilány szépen fejlődik és nagyon eleven.
Viszont azt vettem észre 1-2 hete hogy estére már nem elég a tejem. ( mármint éjjel kezdett újra felkelni és nem aludt annyit mint elötte, ezért gondolom, hogy kevés volt már neki a tejcsi)


Bár az is igaz hogy 1 fogacska már kint van a másikkal szenvedünk, így az is nyugtalaníthatja:-(

Én nagyon szoptatás híve vagyok és úgy gondoltam mivel lassan 6 hónapos, nem akarok már neki tápszert adni hanem inkább elkeztem a gyümölcsöt adni, almát, babánt, őszit egyenlőre nasiként és így elég volt a tejcsi. Nagyon jó étvággyal ette de képzeljétek 2 napja a sárgababrckot próbáltam a hányt tőle:-( nagyon megijedtem mert még soha nem hányt.
Lehet hogy én tuszkoltam bele, pedig nem evett max 20-30 grammot és nem kellett volna?:-(
Minden esetre most csak tejcsit adok pár napig hátha rendbejön a poci. Remélem elég lesz neki.

Szerintetek mi lehetett a baj?
Van olyan különben,hogy nehéz egy babát etetésre bírni és csak a tejcsit szereti, fogadja el?

Mennyi idő mire 1 teljes étkezésre csak gyümit vagy zöldséget lehet adni? 1-2 hét étkezésenként vagy mégtöbb?

Az a baj hogy doki és védőnő is mindenki más-mást mond:-(

Köszönöm előre is!
Kari

ui: elolvastam a lapokat amit ajánlottatok, nagyon jó receptek vannak ott:-)
kari
 
 


Kari!

Igen. Van olyan. De nem kell kétségbeesni. Nagyon sok baba csak 8-10 hónaposan fogad el anyatejen kívül bármit is. Többek között az én két lányom is ilyen volt. Míg Ádám szépen kóstolgatott hathónapos kora után, a lányok tíz hónapos korukig semmit. Annyiban különböztek, hogy Csilla ekkor elkezdte a pépeset elfogadni, Réka viszont ezt kihagyta és csak és kizárólag a darabos volt jó neki. Mindezek ellenére vagy mellett, kb 15 hónapos korukra mindhárman körülbelül ugyanolyan étlap szerint ettek.

Régebben 2-3 hetet írtak egy étkezés kiváltására. De ma már azt javasolják, (én is így tettem), hogy nem kell étkezéseket kiváltani. Hat hónapos kor után is marad az igény szerinti szoptatás, és szoptatás után, esetleg két szoptatás között kínáljuk a babákat az új ételekkel. Így tényleg szó szerint hozzátáplálunk. És ahogy rákap a baba a nagyobb adagokra, úgy ő maga fogja csökkenteni idővel a szopizások számát. De nem feltétlenül azonnal.Sőt általában nem azonnal. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a kiegészítő táplálék nem veszi el a helyet az anyatej elől a baba gyomrában, szemben azzal a módszerrel, ha szoptatás előtt adják a gyümölcsöt. Ugyanis az elsőként ajánlott ételek energiatartalma még messze elmarad az anyatejétől, az első időben nem is igazán szívódik fel, szóval a helyet elfoglalja, a legkönyebben emészthető és magas energiatartalmú anyatej elől. Ami viszont annak hatására, hogy így kevesebbet tud szopizni a baba, kevesebb is termelődik. Általában elég gyors elválasztódás szokott a vége lenni, ha előbb a kiegészítő táplálék és utána a szopi a sorrend.

Két jó írás a hozzátáplálásról: A szilárd táplálék bevezetése
Hozzátáplálás a szoptatás mellett

Zita
pzita
 
 


Manó,

az én receptem (amit a szülésznőmtől kaptam): napi 4 l folyadék és egy tejelválasztást serkentő tea (v. tejszaporító tea), van benne ánizs, édeskömény, majoránna, kecskerutafű, meg... hm...nemtom DE elérhetősége: Budapest, XIII.ker Pozsonyi út. 16. Keleti Izek boltja, Tel.: 339-0209, 100 gr kb 800 ft, ami cc 1 hónapra elegendő, érdemes odasólni előtte telefonon, hogy keverjenek egyet, vagy tegyenek félre a nevedre.

Mondjuk nem néztem meg, hogy budapesti vagy-e...

Üdv, Andi
kisbora
 
 


odaszólni :wink:
kisbora
 
 


Sziasztok!

Látom vagyis pont hogy nem látom az üzeneteket. :)

Amikor még csak olvasgattam a babanetet nem regisztráltam akkor alig győztem mostmeg leállt az élet. Hogy hogy?

Ezáltal egy ideje elpártoltam a császárosokhoz. Aranyosak és tök jókat dumcsizunk. Pörgösebb, mert ide van hogy napokig nem ír senki.
Iloly, Anett hogy vagytok? Titeket remélem elkerült a betegség, mi már túl vagyunk rajta. Téli vásárlással hogy álltok?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia Noémi!

Hasonló a véleményem. Amíg kibiceltem sokkal többen voltak itt, amióta én is itt vagyok mintha a kör 10 alatti emberekre szűkült volna. Nem értem! Nincs semmi szaftos témánk?
Lekopogom betegek még nem voltunk, bár ilyen szutykos időben könnyű összeszedni ezt azt.
A téli vásárlás egyelőre talonban van, mert azt sem tudom mit kellene venni. Vettem már anorákot, 74-est, kiderült, hogy a gyerek eltűnik benne?! Ma voltak itt barátnők, kaptam kölcsön egy 62-est, amíg nekik nem kell? :)
Aztán megállt a tudományom. Sapkánk van...bent meg ugyanabban lesz, mint eddig gondolom. Hóembert idén szerintem még nem építünk!
Hasznos tipp, hogy mi kell?
Málna már túlélt egy telet, mire figyeljek?
Gondolkozom valami jó témán, de úgy tűnik, most megy a szekér a jó kerékvágásban, ha nincs gond nincs kérdés!
Bekukkantok a csaszisokhoz én is...csak kibicelni.
üdv a

Kép
manó-v-29
 
 


Mivel Árpika még picuri baba én nem látok olyan fontos dolgot. Sapi, zsák, keze-lába-feje-arca védve legyen. Jó meleg pléd, lábzsák ha van. És én mindig eltakartam az arcát 4hós koráig mert kora lévén jobban védtem bár Árpinak sem lenne baj szerintem. Eleinte pelenkát tettem az arcára, de én szorongtam attól hogy a gyereket letakartam egy pelenkával, ezért úgy béleltem a babakocsit hogy nem érje közvetlen hideg. Felemeltem a plédet az arca előtt, mintha fal lett volna előtte. Szerintem nektek már ez is elég, nem kell pelenka.

Téma: a csaszisoknál van pl.ez a kórházrendszer változás.
Mit szólsz hozzá?

Én voltam a 2005 őszieknél is, nagyon pörögnek, szinte követhetetlen és egy tökre összeszokott csapat, csak akkor tudok igazából bekapcsolódni ha van valami köztéma. Amúgy...jól ismerik egymást.

Bár még messze vagy tőle, de mesélj munkahely jó volt? Visszamész vagy nem félsz a visszameneteltől?
Szóval hogy állsz a munka kérdéssel. Mostanában ez is felvetett téma.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Manó,

egyetértek Noémivel, a babasétáltatásban és védelemben. + úgy halottam, hogy úgy tudnak igazán megbetegedni a kicsik, ha a letakarva orruk, és a saját leheletüket lélegzik vissza. Én is úgy gondolom, hogy elég falat tudsz építeni a babakocsiban :)

Tényleg halódik a topic, de én a másikban lennék, ahol ugyancsak ez a helyzet... pláne hogy éppen talit akartunk összeszervezni... no erre mindenki eltűnt:(

Szép Hétfő reggelt!
Andi
kisbora
 
 


Sziasztok!
Ez a védőburok jó ötlet. Igaz mi mindig kocsival közlekedünk, a baba kocsit ilyen időbe csak bent használtam. De most remélem visszaköszön még egy kicsit a jó vagy jobb idő. Ma már 7,4 fokra ébredtem kora reggel. Remélem ez még így marad legalább 2 hétig.
Én is kérdeznék. Tippeket várok arra a problémára, hogy nagylányom másfél éve jár oviba és még minden áldott reggel sírva válunk el. Jó, igaz az esetek 95%-ban hisztiről van szó. De van amikor kemény a dolog. Ebbe az évben még beteg sem volt, talán 1 hetet. Múltkor már arra gondoltam másik ovit kellene neki keresnem. Mit szóltok?

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Jó reggelt!

Saját ovis tapasztalataim nincsenek, de aszomszéd most volt 3 akislánya (na ma nem tudok írni-bocsi) és tavaly adta volna bölcsibe, de a gyerek teljesen befordult, utált mindenkit, csak az anyja kell neki azóta is és egész nap hisztizett, na 1hónap s kivették, aztán kb.negyed év alatt épült fel, de igen befordulós maradt a gyerek, ha valaki odamegy hozzá akkor következőket mondja: csuja, haggyá békén, hazamedek, szóval ilyen negatív lett, azóta idén mentek volna de az teljesen elmaradt, hogy miért nem tudom.

Nem tudod megbeszélni a kislányoddal amikpor kettesbe vagytok hogy mi nem tetszik neki? Lehet nem az ovival van a gond, de ha igen akkor azonnal kivenném. Ja másfél éve jár már oda ugye? Akkor nem is új a számára. Szerintem műbalhé. De csak így a távlatokból mondom ezt.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Banyanszki!

Az ovi dolgot érdemes lenne alaposabban körüljárni. Nem kifejezetten szokványos, hogy másfél év után is minden reggel sírjon. Próbálj meg vele is beszélni, az óvónénikkel is, hogy van-e tippjük. Vagy esetleg egy gyerekpszichológushoz elmenni vele. Sokszor egy kívülálló, ráadásul még a gyermeki lélekhez értő szakember, sokkal hamarabb rábukkan a dolgok nyitjára, mint a szülő, vagy óvónő, aki belülről látja a dolgot, és esetleg közvetve, vagy közvetlenül maga is oka a problémának.

Kisbora!

A tali rendkívül jó ötlet. Csak én most minden nap Pestre járok suliba, így nekem hétközben nem jó, csak hétvégén. (Most is csak azért vagyok gépnél, mert elég rendesen lebetegedtem, viszont holnap kénytelen leszek menni ezek ellenére, mert vizsgázom.)

És végül, egy kicsit sem sok jóval kecsegtető hír a múlt csütörtökről: http://www.nol.hu/cikk/422843/

Zita
pzita
 
 


Sziasztok!

Nem azért mert szóvátettétek, hanem azért mert most kapok végre levegőt, itt vagyok én is.

Mindenki itthon volt (őszi szünet) és mindenki beteg volt és hideg volt odakint és én megpróbáltam elérni, hogy ne verjék szét a házat. Nem volt teljesen sikeres a próbálkozás...

Most majd biztos többet fogok írni, ha az utolsó beteg is elmegy holnap bölcsibe.

Amúgy csomó mindenről kellene írnom, mert olvasni azért tudtam.

Sziasztok: i
iloly
 
 


Tessék máris aktivizálódok!

Megnéztem a Zita féle cikket, sőt a Kossuthon is meghallgattam a témáról szóló riportot a múlt héten. Érzékenyen érint a dolog, ugyanis itt a 70 000 lakosú megyei jogú város tövében, ahol lakom, a következő a helyzet:

2 km-re az említett várostól 300 lelkes falu. Egy univerzális körzeti orvos van, aki felnőttet sem gyógyított még meg életében, de gyereket még elvinni sem merek hozzá. A gyerekorvosok a városban 8-11-ig rendelnek, utána 16:00-ig nincs ügyelet, csak a Megyei KH sürgősségi ambulanciája. Most találtam nagy nehezen egy olyan gyerekorvost, aki 11 és 16 között hajlandó akár a házhoz is kijönni. Egyenlőre nem kell azért külön fizetni, hogy minket is ellát. MIÉRT KELL ILYEN KIJÁRÓS DOKI?

Azért mert pl. amikor augusztusban 11:15 kor megfájdolt a gyerek hasa és 2,5 órán át nem múlt el és vakbélgyuszi gyanúja merült fel bennem, a 2 hónapos másik gyerekkel együtt el kellett vinnem a kh-ba, ahol 2 óráig tartott mire kitalálták, hogy van -e vakbélgyuszija, mert az egyetlen mobil UH-t éppen elvitték. Azért a biztonság kedvéért vérvételkor be is kanülálták a nyolc éves gyereket, aki azóta ha fáj vmilye inkább nem szól. :shock:

Meg azért szültem én a gyerekeket Pesten, mert amikor az első jött, még ott laktam és a Schöpfihez tartoztunk. A viszonyokat ismeritek. 6 éve költöztünk ide és és mivel a munkám egyik részében sérült gyerekekkel foglalkozom, feltünt, hogy itt valami nagy gáz van a szülészeten. És tényleg! Ha a szülést még viszonylag jól átvészelték, a jobbik eset, ha anyuka kicsit szétszakad a vákum használatától, vagy szülés után belázasodik egy húgyúti fertőzéstől. A rosszabb esetekben a kicsik az inkubátorban sorozatban kapnak tüdőgyulladást, illetve húgyúti fertőzést. Nem egy-egy gyerek, hanem 2004 tavaszán egy héten 11 babát kellett innen tüdőgyulladás miatt egy héten belül Zalaegerszegre vinni.

Persze amikor az akkori gyerekorvosunk megtudta hol fogom szülni a 2. fiam, elmentem hintőport és alkoholt felíratni a köldökéhez, meg is jegyezte, hogy ezt a helyi kh-ban automatikusan adják a gyerekkel. Hát én inkább az egészséges gyerekeket választottam.

Nyilván engem ez a dolog most 4 gyerekkel kevésbé nyomaszt, mintha egy lenne és még a többi most következne. De ha mégis szükséges lenne, megtalálnám a módját, hogy ne itt kelljen szülnöm. Persze ahogy azt már valahol leírtam az sem az igazi, ami most a Schöpfiben van a nem fizetősben, de szerintem ez is egyenesen következik a jelenlegi gazdasági helyzetből

Száz szónak is egy a vége, ez az ország szabályosan rákényszeríti az embereket az ügyeskedésre. A falunak 250 000 Ft kell fizetnie a városnak, bölcsis gyerekenként ha oda járnak. Hát amíg bölcsisek, bejelentjük őket egy városi barátunkhoz. Mert nekem dolgozni kell. Folytassam?! :twisted:

i
iloly
 
 


Sziasztok!
Az ovira visszatérve. Azt tudom, hogy hiszti, de vannak olyan napok amikor majd megszakad a szívem mert véresen komoly balhét csinál. A hisztis lepereg. De azért ez sem normális.
Beszéltem én már vele, az óvónénikkel, sőt még a védőnővel is. De egyik tanácstalanabb volt, mint a másik. Bocs a vezető óvónő megmondta, hogy azért nem eszik a gyerek az ovoba, mert én otthon megreggeliztetem. Na ez .... az. Mert akkor éppen azzal sztrájkolt a drágám, hogy egész nap nem evett semmit az oviba. Mikor hazaért befalta a fél hűtőt.
Amúgy napközbe "állítólag" elvan a többiekkel, játszik meg minden. Vagy csak nekem mondják ezt. Már nem tudom.
Mindig azt mondják, majd ha Ati is megy oviba, akkor nem sír. Ati viszont olyan anyás. Ebből következik: Jövő szeptemberbe mind a kettő sírni fog. De azért bízom benne, hogy nem így lesz.
Na pá megyek pizzát sütni.

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok!

Most olvastam el Zita cikkét, iszonyú :( a tartós ápolásra szorulók, azok kik :?: Van egy tippem , de remélem nem jó! (elfekvők??)
Akárhogy is lesz szörnyű, ami az egészségügyben (is) megy és most már ezek szerint tapasztalhatjuk is , ha a kórházban járunk...

Zita, hogy tudod a gyerekeket megoldani amíg suliba vagy, ill, hogy tudsz tanulni :?:
Én is gondolkodom, hogy beiratkozom vhova, de nincs bátorságom, pont azért, mert félek nem tudnék tanulni, bejárni a gyerekek miatt..

Valóban kicsit leült ez a topic, azért nem kell egyből másik után nézni, szerintem itt mindig szívesen látjuk az újakat is :) valóban vannak olyanok ahol nem igazán állnak szóba "idegenekkel"csak a jól bejáratottak társalognak...a fentebb említett is ilyen...mondjuk velem egyből szóba álltak, de ezt most nem részletezem miért :lol: :lol:

Írjatok régiek, újak,csak olvasók is :!:

Üdv: Mzille/Ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Halihó,

Itt egy régi :)

Nem volt időm sokat visszaolvasni így csak néhány reakció:

KisborANDIKÁÁÁM,

Nem, nem, nem szerveződik MAGÁCSKA szervezi a talit :) Mi még mindig mennénk meg a bacijaink is de sztem. ez már így marad Marci folyamatosan taknyos amióta bölcibe jár :(

Manó,

Overáll, sapka, sáll, kocsizsák és bebugyola :) Sztem. Bár a barátnőm két hónaposa amióta hideg van apa ölében sétál :o

Banyanszki,

Sztem. nem normális az ovi sírás ilyen hosszú idő után. Marci is sirdogál itthon bölcsibe indulás előtt de amint beülünk az autóba már az érdekli, hogy "Jázmin is ott lesz? Motorozunk? Festeni is fogok anya?" A csoportba már örömmel megy be.
Látok én is pityergő gyerekeket. Ez az elején jó anya-gyermek kapcsolatnál teljesen normális de több, mint egy év után engem aggasztana. Itt is volt egy kisfiú aki nem fogadta el az ételt de 1 hónapja már Ő is falja a salátafőzeléket :)

Zita,

Elég kétségbeejtő a nsz cikke :( Hogy megy a suli? Gyerkőcök? Rékának tetszik a bölcsi?

Iloly,

Elég borzasztó amit írtál :((((

Kriszti
cuiccolo
 
 


Sziasztok,

Én is itt vagyok. Csak olvasni egyszerűbb ugye... Szerintem mindenki így van ezzel, mert Noémi felhívására szinte mindenki megmutatta magát.
Tudjuk be az időjárásnak, pl.

Én már előre rettegek, mi januárban kezdjük a bölcsit. Akkor lesz a nagyfiú 17 hónapos. Bizakodom....
Muszáj visszamennem dolgozni.
Mennyi idő szokott lenni a beszoktatás ? Vagy nagyon gyerekfüggő? Kb. két hetet mondott a bölcsőde vezetője. Nem ismeri véletlenül valaki az újpesti Chinoin alapítványi (Vadgesztenye) bölcsit ?

Már a bölcsi választás sem volt egyszerű. Nem tudom másnak hogy működik, de én a munkahelyemhez közel keresgéltem (XIII.ker Duna Plaza környéke). Újpesten találtam (fizetős, de nem a legdrágább), ez volt a munkahelyemhez legközelebb, ami szimpatikus volt. A XIII.kerületi "állami" bölcsikben meg szóba sem álltak velünk, mondván nem vagyunk kerületi lakosok. REMEK!!!

Kórháztéma:
Bízzunk benne, hogy nem teszik teljesen "hajléktalanszálló"-vá a szeretett Schöpf-Méreinket. Bocs, ha ezzel a szóval megbántottam valaki érzéseit, ezért tettem idézőjelbe ezt a szót. Meg hogy abban a kórházban hová lehet még ágyat tenni????


Üdv,
Judit
angel068
 
 


Mindig lefagy ez a fránya. Annyit írtam pedig.... pfuuu, na majd pótolom.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Judit,

Sztem. dec elejétől kezdjétek pumpálni az immunrendszerét. Broncho vaxum vagy ha homeofunek vagytok akkor vmi. homeos immunerősítő vagy aloe vagy bármi mert tuti sokat lesz otthon :(((
Minden gyerek taknya nyála egybe folyik és mindegy hogy magán vagy állami bölcsibe jár :?
Beszoktatás kb. két hét attól függ, hogy reagál a babád. Először együtt vagytok majd néhány órára kimész majd egyedül ottmarad ebédre és hazaviszed utána pedig ott is alszik :)
A gyerekek nagyon élvezik ha sikerült jó bölcsit találnod csak pozitívumai lesznek. (azaz én a gondozónő választás híve vagyok :))

Kriszti
cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Elolvastam én is a cikket, hát kiakadtam. Mi a kistarcsai Flór Ferencbe tartoznánk lakhelyünk szerint, vagy nem is? ...az állandó lakcím szerint kellene mennem? Akkor Vác!!!!Anyám egyik sem kellemes, már volt szerencsém hozzájuk. A sztorik, amiket innen onnan hallottam sem éppen ezeknek a kórházaknak a választására ösztökélnek.
Ha szabad orvosválsztás van, és a választott orvosom tartozik egy kórházhoz, akkor nekem miért kellene máshol szülni, vagy egyéb?

Tuti férfiak találták ki ezt az egészet, akiknek még soha nem kellett bent feküdni sehol! Kívánnám, hogy töltsön el 5 napot egy általa kreállt kórház 10-fős termében.
A Schöfinél akkor lenne értelme bárminek, ha megvalósulna, amiért évek óta küzdenek, hogy az eredeti állapotot helyreállítsák. Aki volt kismama előkészítőn annak idején, tudja, hogy a most szoc otthon is a kórház része volt a 80-as évek végéig. A doki aki a tanfolyást tatrtotta mondta, hogy már évek óta próbálják visszaszerezni, és most tatláltak valami osztrák pénzes pasit, akinek gyereket csináltak, és hálából adna egy csomó lóvét. Nagyon remélem, hogy nem komoly ez a cikk, ne legyen belőle hajléktalanszálló, mert akkor inkább itthon szülöm a következőt. Mint kiderült a szülésznőm a szomszéd faluban birtokol egy nyaralót, vicces de nyáron mindketten innen indultunk szülni...legközelebb csak átcsörgök. :lol:
Bocs a sok hibáért, de úgy utálok javítgatni, a gépen meg olyan közel vannak a betűk!
Kösz a téli tippeket! Mi is inkább kocsival közlekedtünk eddig, de mióta iloly javaslatára kimerészkedtem alíg várom a napsütéses, téli,hideg napot, mert ebben a szuttyadt lucskos, csöpögős időben nem teszem ki a lábamat vele.

Mi lesz, ha nem szülhetünk ott? Ez mikor dől el? Ki tilthatja meg?
Vajon bent mi erről a vélemény? Nem beszélgetett valaki benfenntes dolgozókkal?

Lehet, hogy felcsörgetem a szülésznőmet, bár gondolom ilyenkor ott is áll a bál.

üdv a

Kép
manó-v-29
 
 


Kép


Most igyekszem pótolni ami tegnap elszállt.
Lehete hiányos lesz :(

Először is a másik topicban taliznánk. Mi Eddel közel lakunk egymáshoz, de szerintem jó lenne ha többen is összejönnénk, legalábbis én örülnék, ha megismerhetnélek titeket(többeket) személyesen.

A másik a bölcsi dolog volt: leírtam hogy a szomszéd nem bírta bölcsibe hagyni a gyereket, most 3éves kislány tavaly adta be, de befordult a gyerek, utált mindenkit, kbfél év múlva újra jó fej let, de nem a régi és most újra próbálkoztak, ismét nem bírták bent hagyni. Három szót ismer ilyenkor: haddá (hagyjál), csújja (csúnya), akkor hazamedek (akkor hazamegyek). Nem tudom hogy lesz így ovi, de szerintem ezt végignézve hiba volt 2évesen ezt abbahagyni, én már bent hagytam volna, na de mindegy.

Viszont ide kérdés: miért adja mindenki ilyen hamar (nekem hamar) 12hótól a gyereket bölcsibe?

Örülök hogy újra itt van mindenki.

Ja kórház téma: nálunk szerintem ugy ahogy van sz.r az egész eü, meg az országgal is igen nagy bajok vannak. Nem akarok politizálni, mert ez nem az a fórum, tudom, de ebben az országban nem lesz rend, amíg a két vezérpárt egymással és nem a néppel foglalkozik :( :( :( szerintem. már kezdem utálni az országom, mert semmi lehetőséget nem látok benne, pedig én igazo hazahíve vagyok.
Igyekszek jól élni a kevésbé jó hazámba. Mindent tönkre tesznek ami jó.

Schöpfi: kb4-5hós terhes voltam amikor kerestem azt a boltot ami ott van a sarkon, nem jut eszembe a neve. Baba-mama. Na akkor tudtam meg hogy az a monstrum a schöpfi, akkor én azt mondtam ezen a helyen, környéken, ebben a már bocsánat mindenkitől előre lebujban, azt is mondtam anyaszállóban nem fogok szülni, mert én csak a vadiúj szt.imrébe az ikeás ágyon fogok szülni, mert ott milyen jó nekem majd mint ezen az igénytelen helyen. Szóval s lám. Áldom az eget hogy van a schöpfi és a drága orvosait, neonatológusunkat és ha egyszer sok pénzem lesz vagy megnyerem a lottót felújítom az egészet, veszek új gépeket nekik, meg minden. Sőt visszavesszük az öregotthont is. :) :) :)
Nagy álmok, :) na mindegy. Nekik köszönhetem a kislányom és a saját életemet is. És a szaktudás hiányos szt.imre le van sz.rva. :))

Szóval az országunkat jellemeztem csak. Szerintem a születés szempontjából Budapesten az egyik legfontosabb létesítmény a scöpfi, baross utca. és még vidéken egy kettő kórház. Na én nem szabályoznám, hanem támogatnám az ilyen helyeket.

Bocsánat most kidurrogtam magam..kiment a gőz rendesen.

Ja hallottátok, kaptatok ti is levelet, valami alapítványt csináltak szülök a scöpfinek, lehet befizetni meg ilyesmi?

Ismét ellnézést ha esetleg innen valaki benne lenne vagy valami, de azért nem fizetek mert nem hallottam még jót az ilyenről. :( :( :(

Akkor előbb veszek a kórháznak egy légzésfigyelőt, vagy gyógyszereket, bármit, mint pénzt adjak. Értitek. Ahány kézen megy át a pénz mire eljut a babákig, annyival kevesebb lesz.
És tényleg bocs de én így gondolkodom.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Éljen a napsütés!

Itt mifelénk 15 fok van és süt a nap. Legalább ez vígasztal, mert a tegnapi tippem nem jött be, aranyos kicsi fiú csak hétfőn mehet vissza a bölcsibe. Ez csak azért baj, mert a múlt héten itt olyan kupi kerekedett, amit az Ő segítségével csak fokozni lehet, rendbetenni nem.

Mzillének igaza van, Mikola I. is azt mondta ma a krónikában, hogy a fenti khzakból elfekvőt akarnak csinálni fél éven belül. Ezt nem is kommentálom, nyilvánvalóan az ország egyetlen olyan speciális intézményét kell átalakítani erre, ahol csak szülészet, nőgyógyászat, PIC stb. van és nincs másféle ellátás. Persze, ha a stábot egy vadonat új jól felszerelt, korszerű csilli-villi helyre átköltöztetnék, akkor más lenne a helyzet. Tartok tőle, hogy nem erre készülnek... Amúgy van benne logika, mert a mosdósi kh az meg ugye tüdő kh és szanatórium. Minden tekintetben (lelakottság+jó szakemberek) hasonlít a Schöpfihez.

Bölcsi-ovi

Noémi!

Nekem csak az első gyerkőcnél volt rá lehetőségem, hogy otthon maradjak Vele 14 hónapos koráig mert még egyetemista voltam. Utána 3 hónapig vigyázott rá egy lány, de aztán találtam egy szuper bölcsit Pesten. (BM-bölcsi) Ne örüljetek, azóta megszüntették! :(
Itt könnyü a nehéz helyzetem, mert ugyan nagyi nincs a közelben a "pótnagyik" a közeli bölcsiben gondozónők, tehát nem volt bajunk a beszoktatással.

Sajnos nekem dolgozni kell, aminek 3 oka van:

Nem élünk meg egy fizetésből úgy ahogy szerintem megfelelő.
Nem sokat tudok én itthon pepecselni.
Nem olyan a munkám, amit sokáig hanyagolni lehet.

Banyanszky!

A legnagyobb fiamat egy hét után irattam át másik helyre, amikor ovis lett. Az amúgy teljesen barátságos gyerek, akinek két bölcsiben sem volt gondja a beszoktatással, (odamentünk és másnap már ott is aludt) nem bőgött, csak elmesélte, hogy nem aranyos az óvónéni, csúfolják a nagyok (ez egy vegyes korcsoportű ovi volt, itt elég sok ilyen van mostanában) és aszonta nem szeret oda járni. Kerestem egy másikat. Tetszett Neki. Végigjárta a 4 évet, az öccse is oda jár, őt sem kellett szoktatni. Az a félelmed szerintem jogos, hogy ha a nagy nem akar menni, a kicsi sem fog. Nem lehet, hogy a nagy azért nem szeret elmenni otthonról, mert Ti otthon vagytok a kicsivel? Nálunk az oviba járni imádó 4 éves gyerek újabban nyivákol reggel, hogy ha mi itthon vagyunk a hugival, akkor Neki miért kell elmenni.

Angel!

Szerintem az én gyerekeimnél azért sem volt gond a beszoktatás, mert megszokták, hogy már kicsi koruktól kezdve mások is vigyáztak rájuk nem csak én. Sőt ha a gyerek a 200-300 km-re lakó nagyinál tölt egy-egy hetet, akkor abba hibába sem eshetünk bele, hogy este elsírja magát a kicsike, mi pedig hazavisszük. Azért ezek a bajok rajtunk is múlnak, nemcsak a gyereken. Úgyhogy felejtsd el az aggódást, inkább készítsd elő jól a terepet akár azzal is, hogy nem Te vagy vele éjjel-nappal!

Kihagytam valamit az elahanyagolt témák közűl? Ja igen! Babakocsi.

Eddig csak olyan helyen laktam, ahol fizikailag képtelenség vele 300m-nél többet közlekedni, ígyhát csak a teraszon fekszenek benne a babák. Ez szélvédett, tehát időjárásnak megfelelően több réteg van rajtuk. Szerintem ez autózáshoz is jobb mint az egy anorák, mert így mindenféle időhöz lehet alkalmazkodni akár félóránként is.

Na mostmár kimerítettem az eheti karakter keretemet, sziasztok!

i
iloly
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?