Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi! Persze, megosztom!

Írt neki a dokinéni B6 vitamint ampullába, ebből napi 1 ampullát kétszerre kell valamibe téve megitatni vele. Ezt 2 napig. Utána Sodioral port kell neki adni, ez valami rehidratizáló, só és ásványianyagpótló, bélflóra helyreállító valami, vény nélkül lehet kapni gyógyszertában. Szigorú diéta amíg valamilyen tünete is van (hányás vagy/és hasmenés), teljesen tej és húsmentes étrend, zöldségek (nyilván, amik könnyen emészthetőek: répa, krumpli), alma, banán, és sok folyadék, ami szobahőmérsékletűre hűtött tea pici cukorral (állandóan kínálgatni).
Eleinte biztos nem fog semmit kívánni, de azért érdemes kínálgatni. Amint rendbe jön a gyomra, vagyis már nem émelyeg, akkor el fogja fogadni.

Ez be is bizonyosodott, tegnap este mire hazaértünk megnyugodott, lenyomott másfél banánt.
Úgyhogy, szerencsére javulófélben van, mióta látta a dokinéni se hányás, se hasmenés nem volt, alakul az étvágya is, és iszogat, ha noszogatjuk. Huhh, azért nagyon beparáztam tegnap.
aranyhold
 
 


Aranyhold,
Matyi kapott antibiotikumot? Azért kell a bélflóra helyreállító? Vagy ez egyébként is jó, ha hányós betegség van? Receptre kaptad a Sodioralt?
laga
 
 


köszi szépen
a B6 mire jó?
szilvamag
 
 

 
 

Laga!
én Kingának mindig adok bélflóra-port, ha van egy kis hasmenése
szilvamag
 
 


Laga, nem kapott Matyi antibiotikumot. Vírus okozta hasmenése-hányása volt. A Sodioral por a hányás-hasmenés miatt jó, nem kell recept hozzá.

Szilvi! A B6-ot azért kapta, mert hányt és ment a hasa egyszerre, és a házidoki hányásra kúpot írt fel, de mivel ment a hasa, nem láttam értelmét beadni neki. Viszont inkább hasmenése volt, mint hányása, de a hányást valahogy muszáj volt csillapítani, és ezt a célt szolgálná a B6.
aranyhold
 
 


köszi
ezt nem tudtam; máris tanultam valamit
szilvamag
 
 


Lívi
Jobbulást az egész familinek! Köszi az infókat!

Holnap megyünk bölcsizni? Vagy toljuk el inkább egy másik napra?
nikcsi
 
 


Livi
Jobbulást nektek. Ha az egész család hasmenéses, akkor a Kórházba sem egyszerű az elmenés. Rajtam ilyenkor a natúr pirítós kenyér szokott segíteni.

Nikcsi
Szerintem napoljuk el máskorra a bölcsit. Végül hol töltöttétek a hétfőtöket?

A bulis képeket mindjárt megnézem.
boglarka
 
 


Sajnos részemről is stornó a bölcsi. :( Kinga megfázott.
napközben is kétgyerekes anyuka vagyok a héten :wink:
szilvamag
 
 


Részemről is elnapolást javaslok - bölcsi! Fáj a torkom, és állandóan be van dugulva az orrom. :(
nikcsi
 
 


Ha kicsit csendesedik ez a hányós-hasmenős-orrfolyós időszak én is be tudok vállalni egy bababulit. Mostmár ismeritek is az utat. :)

Sárának is folyik az orra, de nem tudom eldönteni, hogy megfázott vagy a fogai miatt. A megfázás sem lehetetlen, mert takarófóbiája van a gyereknek. Nem lehet betakarni, ha betakarjuk akkor azonnal lerúgja magáról vagy folyik a víz a fejéről. Nekem be kellett a múlt héten fűteni, mert éjszaka nagyon fáztam, ahol Sára alszik ott el kellett zárni a radiátort, mert nem tudott aludni annyira melege volt. Pedig a lakásban éjszaka max. 22 fok van, nekem lehetne akár 28 is, talán akkor nem fáznék.

Amikor elkapták a lányok a hányos-hasmenős vírust akkor Normolyt-ot és Normaflort (remélem jól írtam le) kaptak. Az egyikben benne van minden pótlás ami ilyenkor kell, a másik pedig a bélflórát állítja helyre. Nekünk mindkettő bejött.
hmmc
 
 


Na csatlakozom a betegeskedők csapatához. :(
Lillával már Vasárnap óta benne vagyunk, Gergő meg az éjjel kezdte. Hát én rég voltam ennyire beteg. Nem bírok enni-aludni-megmozdulni. Lilla is nagyon ki van. 2 napig nem evett semmit... Vasárnap este az ügyeletre is be kellett vinnünk mert fél órás rohamokban ordított, és csak azt hajtogatta, hogy "fáj a szája". :(
Most Anyu itt van nálunk, mert én képtelen vagyok ellátni szegénykémet. :(

Szilvi,
Nem tudom holnap mész-e Tücsökzenére, de ha igen megkérdeznéd, hogy az utolsó pár alkalomra csatlakozhatunk-e még. Természetesen befizetném a másik felét is, csak ugye amikor kezdtük még nem tudtam, hogy mikor megy Lilla bölcsibe.

Jobbulást Mindenkinek!!!! :!:
myra
 
 


Jobbulást a betegeskedőknek
Kinga taknya csak reggel volt, azóta szinte semmi, az ovit meg már lemondtam - na ezt bevállaltam :wink: :lol:

Myra!
persze megkérdezem

nekem nagggyyyyon sürgős a pelus!
kell valakinek valami a DM-ből?
holnap mindenképpen megyek 15%-kal (köszi Saci)
szilvamag
 
 


Sziasztok!
Húha, milyen sok lett a beteg hirtelen! Jobbulást mindenkinek!
Myra! Nektek mi bajotok van? Megfázás?

Nekünk ma kellett visszamenni a dokinénihez. Sajnos a héten még nem mehet Matyi bölcsibe (még nem jött helyre a múltkori náthája), pedig szegénykém már annyira menne. Minden nap többször emlegeti, hozza a cipőjét, hogy menjünk, stb.
Szerencsére anyu ráér, így én holnaptól mehetek megint dolgozni, anyu meg bébisintérkedik. Ha Dávidot sikerül rábeszélnem, akkor le is viszi magukhoz Matyit péntekig.

Képzeljétek, mondtam a dokinéninek, hogy hétvégén mi történt, meg az ügyeletes dokinéni szerint azért hányt Matyi megint, mert nem diétáztattuk szigorúan. A mi dokinénink erre azt mondta, hogy szerinte nem is kell annyira diétáztatni, csak a fűszeres és nehezen emészthető kajákat kell kerülni, mert nem befolyásolja. Valamelyik kórházat hozta példának (asszem László kh), hogy ott sem diétáztatták a hasmenéses betegeket. Na bumm, egy másik nézőpont. Azért azt hiszem a diéta nem árt ilyen esetben, de legalább megnyugodtam, hogy nem a mi hülyeségünk miatt volt Matyi rosszabbul.

Mi egyébként már jól vagyunk, Dávid is ment dolgozni, de azért pár napig még kímélő étrenden tartom magunkat! :wink:
aranyhold
 
 


Hmmc
Ha mindenki jól van, akkor természetesen szívesen megyünk! Ja és persze, ha társulhatunk valakihez (Szilvi?).
Huú jó fázós vagy! Nappal én a 24 fokot kedvelem, ami mostanság van, éjszaka pedig a 20 fok bőven elég. Mi még nem fűtöttünk ilyenkor jó a tetőtér, és a sok ablak (persze a napsütésre is szükség van)! :P

Myra
Jobbulást! Miért a szája fáj Lillának? Orra folyik?

Szilvi
Leadhatnám a megrendelést?

Lívi
Jobbulást Matyinak! Tényleg maradtál végül gyeses?
nikcsi
 
 


Szilvi
Nekem csak 1 doboz milupa csecsemőtea KÉKSZŐLŐ-ÍZŰ (ha ilyen nincs más nem kell, ez széklet hajtó).

Laga
Köszi a teát, bár nálunk nincs napi 6 kaka tőle, csak egy, de már ez is sokkal jobb így! :) Mint a két naponta levő ágyúgolyó sírással!
nikcsi
 
 


Nikcsi!
csak ennyi? 1 db?
szilvamag
 
 


Szilvi
Te mindig dm-re hajtod a malmot :?: :!: Jó legyen kettő! :lol:
nikcsi
 
 


Nikcsi! Igen, végül igényeltünk Gyes-t, mégpedig az én nevemre. Miért?
aranyhold
 
 


[quote="nikcsi"]S írta:nikcsizilvi
Te mindig dm-re hajtod a malmot :?: :!: Jó legyen kettő! :lol:

csak visszakérdeztem, nehogy későn jusson eszedbe :wink:
szilvamag
 
 


Szilvi
Dm-ből most nekünk nem kell semmi, köszi.

Hmmc
Nálunk dettó ez a helyzet, éjjel Fannin egy kis, vékony nadrág van + bokazokni, betakarni egyszerűen lehetetlenség, mert ő is azonnal lerúgja magáról, és még így is izzad. Én meg fülig betakarózom. Győző, hogy érezze mennyire lehet hidege Fanninak, nem takarózik be, de egy idő után már ő sem bírja tovább és betakarózik.

Holnap is Anyukám viszi Tücsökzenére Fannit, mert okítom a bátyámat. A tesóm az én "kontómra" vállalja be, hogy a haladó csoportba megy sz.technikából, pedig egyáltalán nem ért hozzá. Én meg görcsölhetek rajta, hogy beléverjem.

A sok betegeknek mielőbbi gyógyulást.
boglarka
 
 


Nikcsi,
örülök hogy bejött ez a kékszőlős cucc! Iszonyú volt látni pénteken Korit kakilni!!! :( :( :(
laga
 
 


Szilvi
Vannak dolgok, amik későn szoktak az eszembe jutni :?: Nahát én ilyenre nem is emléxem! :lol:

Aranyhold
Csak úgy kérdeztem, mert sokat gondolkoztatok, hogy mi és hogy a legjobb megoldás... :roll:

Laga
Én már írtam nektek, hogy ez van, csak más látni!!!! :cry: Azóta minden nap van kaka! :lol: :) :D :P

Party szervezők: mikor lesz megint tali? Mostanában olyan ritkán van :!: :cry: Esetleg egy éved(ősz)záró apás buli?????
nikcsi
 
 


éved :arrow: évad
nikcsi
 
 


Aranyhold
Tudtatok venni csúszdát a bölcsibe? Hol és mennyiért végül?
nikcsi
 
 


Nikcsi! Igen tudtunk venni csúszdát! A babaszobán találtam egy hirdetést, nagyon jó állapotban lévő, szobában használt csúszdára, 6500-ért, ami kevesebb, mint az új fele ugyen ebből. A legolcsóbb újat is kb 8e körül tudtuk volna (szállítással).
Miért, lenne eladó valahol? Mert gondolkodunk rajta, hogy kellene Matyinak is anyuékhoz.

Kérdés: tudom, hogy sokan használtok mosogatógépet. Én most akarok venni, de nem sok tapasztalatom van, anyunak is csak 1 éve van kb. Mire érdemes figyelni, ki milyen márkát ajánl, hol érdemes venni, stb.
Köszi előre is.
aranyhold
 
 


Aranyhold,
azt nézzd meg, mennyi vizet fogyaszt: nem elég megvenni, fenn is kell tartani és állati drága a víz (is).
laga
 
 


Aranyhold
Az A energia osztályú energia takarékosann mint a többi azaz a B. C. Számít, hogy mennyi programot tud, hány terítékes stb.
Én az Aristonra esküszöm, de jókat hallottam a Bosch-ról is. Az ár mellé azt is be kell kalkulálni, hogy ha nincs olyan aki ért a családon belül a bekötéséhez akkor a vízvezetékszerelő munkadíja is plusszban hozzá jön.
Kika
kika
 
 


Szilvi
Most jut eszembe, hogy olyan pehely kellett volna a dm-ből, amit Cas ajánlott! :evil: Mennyivel jövök?

Aranyhold
Először is csak kíváncsiságból kérdeztem a csúszdát, másod sorba, ha láttam hírdetést mindig eszembe jutottál. Nézd meg pl.: a játékfutárt - legutóbb ezt néztem, de nem garantálom, hogy itt láttam kedvező áron.... :?
Mosogatógép: összefoglalva: nem mindegy mennyi vizet, mennyi energiát fogyaszt. Rádióba reklámba azt hallottam, hogy a Whirlpool most 5 év garanciát vállal a termékeire. Ez sem rossz dolog. :roll:
nikcsi
 
 


Nikcsi!
mire 5 év? mindenre vagy csak vevőcsalogatás? :?


nézd még meg, hogy mennyire praktikus a belső beosztása
minél átalakíthatóbb legyen
(Saci is Fagort vett most, ugyanakkorát csak újabb modelt, de sokmindent lehagytak, amit pedig én praktikusnak találtam az enyémben)
ha megmondod melyiket néztek ki, tedd közzé és jól megkritizáljuk :wink:
vagy megdícsérjük :)
szilvamag
 
 


Mi még mindig betegen, de már egy fokkal jobban.... Nagyon nem akarunk kikevereni ebből. Pontosan nem is tudom mi ez. Nem sima megfázás, mert gennyes orr és torokváladékkal jár. Izomfájdalmakkal, lázzal, gyengeséggel, és Lillánál 1 nap hasmenés is volt. Én most azért imádkozom, ne legyen belőle tüdőgyulladás is, mert nálam vannak ráutaló jelek. :( :(

Aranyhold,
Mielött mi megvettük én sok szakemberrel, szerelővel beszéltem, és ők ezt a sorrendet állították fel: AEG, Bosch, Siemens. Abban is kívétel nélkül egyetértettek, hogy csak Whirlpool-t NE!!! De még a futár aki kihozta a miénket, ő is a Whirlpool-t szidta (neki az volt, de már nagyon megbánta). Az Ariston-ra azt mondták tulajdonképpen Indesit, mert ugyan annak a cégnek a prémium (igényesebb kivitelű) márkája, de nem rosszak.
Ide a panelba szeretnétek? Mert gondolom akkor nektek is csak a kicsi fog elférni. Akkor viszont tényleg fontos a jól pakolhatóság is!!!
Ha érdekel a miénket tudom ajánlani, csöndes, víz-, és energiatakarékos (az edény mennyiséghez és a szennyezettségéhez állítja magától a vízszükségletet és a programidőt), jól pakolható, és itt a neten jóval olcsóbb mint a boltokban: http://www.markabolt.hu/index.php?mod=p ... ductID=765 Nálunk akár meg is nézheted.
Na ez volt a reklám helye. :roll:

Nikcsi,
Nem a szája, hanem a torka fájt, de ő egyenlőre ezt csak így tudta kifejezni. Nem tud még különbséget tenni, csak a szájában lévő fájdalmat érzi.
myra
 
 


Na egy gyors bekukk, mert épp anyuéknál dolgozom.
Jobbulást a sok betegnek!!!
Sebinek sajna a vírusos takonykór szövődményeként splasztikus (jól írom?) hörghurutja lett. Magas láza is volt 1 napig, kapott gyógyszert, lassan javul, bár éjszakánként óránként kel hol ezért - hol azért. Mostmár kezdjük kicsit rosszul tűrni a nem alvást. Ráadásul szerintem ebben a lötyiben lehet vmi élénkítő, mert alig lehet elaltatni, ha sikerül akkor is keveset, egyfolytában pörög, és megint 1/4 6-kor kel! :(
Szóval kicsit készen vagyunk... :)

Mosogatógép
Anyósnak Whirlpool van 1 éve, nincs rá panasza, jól variálható a belső elrendezése, nemtom mennyire energia- és víztakarékos.
Anyunak Siemens van 100 éve (na jó csak 5-6), soha semmi baja nem volt, viszont a belső elrendezése fix (az újabb modellekét nemtom).
Az én új Fagorom nekem bejött eddig, bár ennek is fix az elrendezése (de anyuénál megszoktam, így nem zavar...).
Ja, és a 12 terítékesekről beszélek.
A 6 terítékesbe befér mondjuk egy lábos?
És ha már: ki milyen cuccokat vesz hozzá? A Calgonit őrült drága... Somat? És a dm saját márkája?

Nikcsi
Ugorjatok fel vmikor, adok egy kisüvegnyit a kölespehelyből, és akkor meg tudjátok kóstolni. Ha nem ízlik Korinak kár venni, mert azért annyira nem olcsó... (ha mégis vesztek és nem fogy legfeljebb átveszem).

Csúszda
Tavasztájt engem is érdekelne, mert Sebi csúszdamán, és a kertbe szereznénk egyet...
cas
 
 


Szilvamag
Mitomén? Csak a reklámot hallottam! Amúgy tényleg szidják, de van, akinek bevált... :)

Myra
Mi ott vettük a neten a tűzhelyet, amit beírtál, és tényleg olcsóbb, mint a boltba. Sőt előbb a József krt.-on voltam és néztem ki a boltba. :D
Kaptunk tesztelésre elemes porszívót, de nem ér semmit :!: Nem szívott ki semmit, erre a nagy erejű porszívó IGEN. A gond ott van, hogy nagyon kicsi az átmérője a beszívókájának, amúgy jó lenne.
Okés értem már, csak azt hittem a szájával is van valami.

Cas
Jobbulást! Ha korábban írod, akkor fel tudtunk volna bölcsi után ugrani. Ja, de nem is otthon vagytok! Köszi, akkor valamikor felugrunk, bár mi még nem is tudjuk hol van az új hely, csak kb.
nikcsi
 
 


Sebi :( jobbulást neki
Saci Ti is :(
én Somatot használok, jó, tiszták lesznek a tányérok, poharak
szilvamag
 
 


Gyors kérdés:
Nem tudjátok véletlenűl a Nurofen mellé melyik köptető adható? Rhinatiolt szabad?
Már kezd elegem lenni, hogy a gyerekdokink telefonon soha nem érhető el.... :( :(
myra
 
 


Sinupret minden mellé mehet az én tudomásom szerint, ez gyógynövényes
hívd fel valamelyik patikát, ott is tudnak segíteni

Te már jobban vagy?
Eszter szeretettel lát titeket a jövő utáni héttől (jövő héten nincs)
szilvamag
 
 


Lányok! Köszi az infokat. Tényleg csak 45 cm-es, 9 terítékes fog beférni. Anyunak is ekkora van, és belefér a lábos is, meg tepsi, meg sokminden. Neki Bosch van, de még alig 1 éves, sok tapasztalata nincs. A cégnél bent Samsung, állítolag egykutya a kettő.
Anyu is Somatot használ, de nekem nagyon erős a szaga. A cégnél calgonitot használnak, annak kellemes enyha illata van.
Hát jól meg kell gondolni. Majd mutizom, ha találtam. Meg remélem lesznek jó kis akciók is így karácsony előtt! :)
aranyhold
 
 


Aranyhold
Én másfél hónapja kaptam a szülinapomra Fagort, nekünk csak a kicsi fért el.
http://www.fagor.hu/index.php?id=18&p=3&k=375
hmmc
 
 


Ki hogy van? Kinek egészséges az egész családja?

Kori reggel épp kicsit forgolódott, mocorgott, amikor apja indult a dolgozóba (6.30), autón sport kipufogó :arrow: jellegzetes hang. Kori egyből apa-apa, lefektettem csönd, mintha elaludt volna. Itt ültem a gépnél síri csend, kis nesz Kori szobája felöl, aztán a hátam mögött lett: anya. Én meg majd frászt kaptam KIMÁSZOTT AZ ÁGYÁBÓL. :shock: :twisted:
nikcsi
 
 


Nikcsi,
Teljesen leengedett rácsos ágyból???? :shock:

Aranyhold,
Az öcsém meg most vett Teka-t. Ha már üzemben lesz arról is be tudok majd számolni. :wink:

Szilvi,
Köszi.
Még tegnap du. vettem ilyen szirupot is biztos ami biztos, meg megkérdeztem a gyógyszertárost a Nurofen-Rhinatiol párosról. Lehet együtt szedni csak ne egyszerre adjam be. Legalább 1 óra legyen a kettő között.
Én stagnálok. :(

Cas,
Eddig csak a sima Calgonit-ot (vettem), és a Somat 5in1-t (kaptam) próbáltam. Nekem úgy tűnt jobb a tisztítóerő ha nem minden egy tablettában van. Ha nagy kiszerelést veszel (azt hiszem az enyém 125 db-os) akkor sokkal olcsóbbra jön ki 1 db tabletta ára.

Nálunk a helyzet változatlan. Nekem még mindig alig van erőm mozogni, taknyos-torokfájós vagyok. Gergőnek már hangja sincs. :twisted: Szegény alig él, egész hétvégén dolgozni fog, és ráadásul vidéken lesz... :( Lilla pedig az étvágyán (legalább már minimálisat eszik) kívűl ugyanúgy van. Illetve tegnap óta nagyon szörcsög a tüdeje, ezért ma délután viszem vissza az orvoshoz. Iszonyat nyűgős. Nappal szinte semmit nem akar aludni, max 1*20 percet. Éjszaka pedig mindig is elég éber alvó volt, de most hallom, hogy sokszor ébren van és akár 1-1 órát is beszélget meg nyűglődik. Tegnap este már Nurofen-Rhinatiol-Baby Loof-Orrspray négyessel ment aludni, de még ez se sokat segített rajta. :(
myra
 
 


A sok betegeskedés közepette ugye nem felejtettétek el a nov. 3-át?!

Mindenkinek jobbulást. Mi is dögrováson vagyunk... :(
laga
 
 


Laga
Nektek is jobbulást!

Szilvi
Hogy vagytok? Úszás?
nikcsi
 
 


ma voltunk orvosnál, mert mindketten csúnyán köhögnek
Enikőnek semmi, Kingának viszont kezdődő hurut
azt hiszem ezen a héten is hiányzunk :(


Laga!
jobbulást!
szilvamag
 
 


Móni, köszi!

Laga, mi lesz nov. 3-án?
aranyhold
 
 


Lívi,
Huhhh a nagy betegeskedésben el is felejtettük mondani: az elmaradt Crazy Cafe-s? mamabuli. :P :P
myra
 
 


Myra
Teljesen le van engedve a járóka, viszont mellette van egy kicsi ágy (heverő), ami az ővé lesz. De olyan okos, hogy lépcsőt csinált a plüss állatokból. :evil:
Gergő így is megy dolgozni? Hát akkor biztos sokára fog kigyógyulni. :cry:

Kori ma hőemelkedést és szörnyen nyűgi napot produkált. A korai kelés ellenére is csak 12-kor feküdt le, az orra folyik. Reggel leégett a motorja a porszívónknak, orrszíváskor. :cry: Hó végén ez nem semmi érvágás, porszívó pedig kell ebben az időszakban. Én a géphez képest kismiska vagyok, ja és erről az elemes csodáról nem is beszélek (semmit nem ér)!
nikcsi
 
 


Myra! Köszi az infot. Az már jövő péntek! Még megbeszéljük az emberrel kinek lesz aznap kimenője! :)
aranyhold
 
 


Fanni is elkapta a hányós vírust.
szombaton voltunk ügyeleten, mert az egy korty vizet is azonnal kihányta. Kapott Dedalonetta kúpot, mert hasmenése nem volt még akkor. Csak mostanra lett, de mára már nem igazán tud mi kijönni belőle, mert tegnap délután kezdett csak egyáltalán megmaradni benne valami. Azért talán ma már jobban van.

Aki még beteg:
jobbulást nektek is.
boglarka
 
 


Boglárka
Jobbulást nektek is!

Tudjátok mi a "jó" abban, hogy most beteg mindenki? Ha valakinél lesz hamarosan tali, addigra talán mindenki egészséges lesz! :D

Eszembe jutott az apás tali - amire persze senki nem reagált. :cry:
nikcsi
 
 


Sziasztok!
van valakinek felesleges kedvezményes belépője a szombati vásárra???? Odaadná nekem?
szilvamag
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?