Új privát üzeneted érkezett!

Pilla,
a kilól miatt ne aggódj, én 48-ról híztam meg 75-re,bár igaz,akkor engem is idegesített a súlyom!
Most így szülés után 62 kiló vagyok,de amíg szoptatok nem állok le fogyókúrázni!

Tamesz,
GRATULÁLOK NEKTEK!!! :D
mano83
 
 


Sziasztok

Tamesz gratula a picihez bár jó nagy babó. Lenne egy kérdésem hozzátok Nórikának megy a hasa de már egy jó ideje szerintetek e normális mert a védőnő azt mondta hogy ha nem nyulos akkor nincs gond van amelyik babának ilyen de én aggodom ráadásul annyit erőlködik nehezen is jön ki neki ha meg beindul akkor sugárba.




[url][url=http://babafalva.hu]Kép[/url][/url]
picurk
 
 


Sziasztok.

Giga: Én nem tudom, hogy a babának hosszú-e az út Olaszországig, de tavaly amikor mi kint voltunk volt több magyar pár is pici babákkal, az egyik 5 hónapos volt a másik 7 hónapos, azt mondták, hogy nagyon jól bírták, de gondolom ezt babája válogatja.
Kérdeztem tőlük, hogy mit csinálnak, ha valamibaj van a babával? Azt mondták, hogy végül is itt is van orvos, és mivel beszélnek angolul, nem izgulnak, azért én biztos izgulnék, bár én nem beszélek nyeleveket (sajnos).

Manó: Köszönöm az infót a zsibbadásról, bár nem mondhatnám. hogy megnyugtattál, sajnos napok óta a bokám is dagad, de nem érzem vizesnek, szerintem attól dagad, hogy a melóhelyemen ülő munkát végzek és egész nap lógatom, estére megőrülökúgy fáj.
A védőnő azt mondta a zsibbadásról, hogyha nem múlik pár napon belül (nem múlt) :cry: akkor szóljak az orvosnak, de lehet hogy csak olyan idegszálon fekszik a baba ami miatt zsibbad.
Most egy kicsit izgulok, jövőhétenmegyek a Surányihoz, kíváncsi vagyok mit mond.

Naccempilla: mi 5 éve költöztünk Cinkotára, előtte Mátyásföldön aktunk, én nem tudom megszokni ezt a helyet, mindenki bezárkózva él, nem beszél senki senkivel annyira borzalmas, van hogy ráköszönök az utcánkba lakókra és mégcsak vissza se köszönnek. Ugyan van egy baráti pár akikkel összejárunk, de ők is a párom révén (pedig nem vagyok egy zárkózott típus, de itt nem tudok barátkozni), mert ő születése óta cinkotai.
Úgyhogymegértem a gondjaidat.

Kép
tami2900
 
 

 
 

Sziasztok!

Picurk,
szerintem ne a védőnőt kérdezd,menj el orvoshoz a picivel!
Állítólag a sokáig tartó hasmenés kiszáradáshoz vezet még akkoris,ha iszik/eszik!
mano83
 
 


Sziasztok! Tamesz, gratulálok a babához! Thenus: minden infó érdekel, várom a privit :)
Szép napot mindenkinek: Hópihe
ha-hópihe
 
 


Tamesz!

Mi is gratulálunk hatalmas babához! :D

Picurk!
Manónak igaza van, mindenképpen konzultálj orvossal, főleg ha egy hétnél hosszabb ideig tart a hasmenés!

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Képzeljétek,a kis Levi újabban hajnali 3-kor ébred és reggel 6-7-ig ott kukorékol mellettem,persze nekem meg leragadnak a szemeim.
Viszont utána egész délelőtt alszik,csak akkor meg már én nem tudok vissza aludni. :cry: :twisted:
Mikortól fog beállni nála az,hogy este aludjon?
mano83
 
 


picurk: Nekünk ugyanez volt. Szonja az elején szinte víz állagút kakilt. Ez nem hasmenés. Én is meg voltam ilyedve. De egy nap csak egyszer kakilt, és az ilyen volt, és azzal is erőlködött. Ez teljesen normális. Én konzultáltam több gyerekorvossal is, kórháziakkal is. Ők mondták, hogy van ilyen. A babáknál a bélbaktériumok nehezen indulnak be és ez azért van. Már írtam valakinek, hogy mi adtuk Szonjának a Lactobact nevű készítményt, ami ampullába van, por, és fel kell oldani anyatejben, vagy teában. Ez elősegíti a bélbaktériumok működésének elindulását. Még mindig nem tudom, hogy lehet e kapni recept nélkül gyógyszertárban, mert mi a kórházból kaptuk. Egyébként a babócád csak szopik? Mert akkor meg különösen nincs baj, valóban addig még nem nyúlós, nyálkás, és zöldes. Meg ha nem fáj a hasa.

mano. Te próbáld beállítani Levi napi ritmusát, azzal, hogy nagy különbségeket teszel a napszakok között. Nappal legyél hangosabb, délelőtt játszál vele, húzd ki a lefekvés idejét, és éjjel ne várd meg míg teljesen felébred, én is félálomban etetem Szonját és ki sem szoktam bontani. Próbálkozzál. :D

thenus
 
 


sziasztok!


már megint nem tudom követni az eseményeket :( tökre lemaradtam két nap után:-(
kicsit le is vagyok hangolva, mert 7,5 lett a vércukrom és most vissza kell fognom magam, pedig sztem nem is eszem annyi édességet mint korábban.
ráadásul tökre megfáztam, alig élek. a doki be is szaratott egy kicsit h vigyázzak a köhögéssel nehogy megrepedjen a magzatburok. én paragép persze amikor csak tudom visszatartom a köhögést aminek az az eredménye, h majd megfulladok:-(
én eddig kb 6-7 kilót híztam a 25 hét alatt, sztetek az sok? de csak a hasamra sehova máshova egy dekát se, úgy nézek ki mint egy etióp :shock:
hát én nem tudom, pontosan mikor éreztem először mozogni, mert az elején nem tudtam eldönteni, h az-e vagy sem, de olyan 17-18. héten kezdtem azt érezni, h ez az lehet.

jaj a legfontosabb: képzeljétek most úgy néz ki, h Lilikénknek kukija nőtt, de persze nem bizti mert nagyon nem akarja megmutatni magát. szóval kétségek között hagy a kis rafinált, biztos tudja, h bajban vagyunk a fiúnevekkel és direkt csinálja :)
ráadásul ennek örömére teljesen beindult mióta a dokinál voltunk. én nem tudom miket csinál odabent, de reggel meg este nagyon elemében van :lol: én mondjuk még mindig szinte csak alul érzem, és néha kellemetlen mikor teljesen lent belémboxol és nem is akarja abbahagyni. szóval nagyon izgága. természetesen mikor az apja közeledik hozzá azonnal abbahagy minden mocorgást.

hát lányok, gyönyörűek a babáitok, be kell vallanom tiszta irígy vagyok! Gratula nektek, büszkék lehettek a csöpségekre!

murphyke (Kata, csak annyian vagyunk Katák, Katik, h inkább ezt nem is írom :D

Kép
murphyke
 
 


murphyke: én közöltem az orvossal, hogy most már kicseréljük a gyereket, ha kukija nő. :) Egyrészt mert így is még mindig a névvel bajlódunk, másrészt már annyi kis rózsaszín cucca van, hogy csak lány lehet. :) De tegnap széttárt lábbal mutogatta Babcikám, hogy még mindig kiscsaj! :)

Pilla: mennyit költöttél, valld be! ;) Megvettem az overallt, bár hiányzik a kapucnija, de annyi baj legyen, nagyon olcsó volt, és van annyi sapkánk, hogy lesz mit adni rá! :) Örülök, hogy találkoztunk, remélem, még összefutunk majd! :) A szopis melltartót meg majd megkérezem Neked, ha megyek, és úgy tudom, van webáruházuk is, szóval lehet rendelni később is! :)

Tami: folyamatosan zsibbadsz amúgy? Én csak éjszaka, ha a bal oldalamon fekszem... pedig elvileg ugye az ajánlott, de fél óránál többet nem bírok bal oldalon feküdni... igaz, jobb oldalon se nagyon, attól meg a lábam fájdul meg. :( Szóval egész éjjel forgolódok, helyezkedek, aztán reggel hanyatt fexem, és nagy düb-dübre ébredek... Bébike dörömböl. :)

Nektek mikor fordult be a babátok irányba???? Enyimbébi mindig is fejvégű volt, aztán kb. egy-másfél hete fogta magát, és megfordult. :( Surányi szerint még van ideje visszafordulni, de azért jó lenne minél előbb...
Vendég
 


Thenus,köszönöm a tanácsot,mindenképp úgy fofk tenni ahogy mondtad,mert már úgy jönnek ki a szemeim mint a csigának! :?

Murphyke,
szerintem az se jó ha vissza tartod a köhögést,bár én nem vagyok orvos.
Csak nekem is volt ilyen problémám és egy idő után megfájdilt a hasam mikor visszatartottam a köhögést!
mano83
 
 


Nem egész nap zsibbadok, csak ha írok vagy fogok a kezemmel, meg ha kb 5 percig egyhelyben tartom, mondjuk fekvés közben, de van mikor jobban érzem, van amikor kevésbé és van amikor nem is érzem.

Murphyke: A mi babánk is ezt csinálja a mocorgással, reggel meg este, és van amikor nap közben is folyamatosan mocorog, de ha apuci közeledik és a kezét a hasamra teszi, azonnal abbahagyja, pedig szegény férjem úgy vágyik már rá hogy érezze végre, de erre mégvárnia kell.

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok!

Verna én is örülök, hogy összefutottunk! Ahoz képest, hogy nem akartam semmit venni elköltöttem 9700 Ft-ot. :oops: Nyugi a bébi miatt, nekem is végig fejvégű volt amikor a 30. héten úgy döntött, hogy fenékre ül. Mondjuk rá egy hétre vissza is fordult...
Ha nem taliznánk már, mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!

Pilla(35+6)
Vendég
 


Murphyke!
Lili is azt csinálja amit a ti babátok. Ha apa hangját hallja abbahagyja a mocorgást, vagy ha ráteszi a kezét a pocakomra, akkor is. Bár azért sokszor van olyan is, hogy várni kell egy kicsit, és újrakezdi... :lol:

Figyu lányok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy én olyan 90%ban a jobb oldalamon érzem a kiscsaj mocorgását. Általában vagy lenn középen, vagy jobb oldalt ütöget, vagy fenn a bordáimnál rúg (szintén jobb oldalt). Ez szerintetek jelent valamit, vagy csak annyi, hogy ezen az oldalán szeret feküdni? Vagy mindenfelé kéne ütnie-vágnia az anyukáját? :?: :?: :?:

Még valami: a baba napi ritmusát már pocaklakóként is lehet valahogy állítgatni, vagy majd csak ha megszületett?
A védőnénink azt mondta, hogy pl. este legyen sötét, nappal meg világos a lakásban, ha csak lehet.
Szóval ilyenekre gondolok én. Van valami ilyesmi praktika, vagy hagyjam még ezt egyenlőre?

Köszi!
Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


Pilla: írok majd privit a melltartóról! ;)

Giga: az alapján, amit hallottam, semmi köze a baba jelenlegi ritmusának a későbbiekhez... talán csak a lefekvés idejét szokja meg, mert enyimbébi pl. akkor mocorog, meg a felkelés idejét is "ismeri" már nagyjából... de az pl. teljesen változó, hogy ha éjszaka kimegyek pisilni, vagy forgolódok, felébred-e... Van, amikor igen, van, amikor nem... többnyire végigalussza az éjszakát, pedig én nagyon sokat forgolódom! :)
Vendég
 


a rohadt életbe, elszállt a féloldalas hozzászólásom!!!! :x
na, mindegy, dióhéjban: köszi lányok a hozzászólást, én is így gondolom, Elcsit felveszem és kész. bár hallanátok anyósomat... "ez a gyerek el van rontva..." na és? én rontom el magamnak. annyira édes Elcsi, mikor nyújtogatja felém a kis karjait, hogy vegyem át!!!! :P
Cincérke, rutindologról van szó, bennünket is fenyegetett ez a dolog, de végülis nem kellett sort keríteni rá. szóval nagy adag bátorság Tündikének! :D
Mano, Elcsi 2 hetes kora óta átalussza az éjszakát. :twisted:
Giga, Elcsi pont most 5 és 1/2 hónapos, de nem vállalnám be vele Olaszországot... de ez csak az én véleményem.
Tamesznak sok boldogságot Lilikéhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
megérkezett apa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok lányok!

Alig bírok olvasni, megpróbálok emlékezetből mindenre válaszolni.
Szóval köszi mindenkinek a véleményt, én is úgy gondolom, hogy a legjobb, ahogy érzem Elcsivel kapcsolatban. ha fel akarom venni, felveszem, és nem érdekelnek a nevelési elvek, pláne egy letűnt kor nevelési elvei. hallanátok anyósomékat, hogy: ez a gyerek hogy el van rontva!!!! nem érdekel. az én gyerekem, én rontom el, hadd ragaszkodjon. imádom, amikor nyújtogatja a kezecskéit felém és sikongat, hogy vegyem el.
Pilla, tényleg ne aggódj a kilókkal, én 22-t híztam, amiből már "csak" 6 van, de talán azok is lemennek.
Giga, Elcsi most épp 5,5 hónapos, de én nem vinném most el Olaszországba. Mondjuk Elcsi nem is nagyon szereti a gyerekülést, és most olyan jól beálltak a napjaink!!! magától leteszi a kis buksiját a meghatározott időpontokban, és elalszik egy szó nélkül!!!! olyan jó kislány...
nem a 20. héten mozdul meg, hanem a 20.-ig, és ez a lényeg.
Cincérke, minket is fenyegetett az átszúrás, mert Elcsinek sehogy nem múlt a kötőhártya. ha elmúlt, 2 nap múlva visszatért. 3 szemcseppet fogyasztottunk el, aztán rendbejött. az utolsó pillanatban. viszont van egy ismerősöm, akinek felszúrták a gyermekének, sőt a keresztlányomét is, de ott bent lehetett egy szülő. az apa ment be, és azt mondta, nagyon erősen kellett tartani, nem volt jó érzés, sikított a baba. viszont rutindolog, nem kell miatta izgulnod!!!!! fel a fejjel, Tündikének küldünk sok-sok bátorságot! :D
Tamesz, nagyon sok boldogságot Lilikéhez!!!! Kérünk képet!
Picurk, nekem egyszer volt nyúlós, le kellett állnom az amúgy is sovány tejfogyasztásommal. Elcsinek már hetek óta vizesebb a kakija, és 5x van egy nap, de amúgy semmi baja. ha szépen eszik, jó a kedélyállapota, akkor nem lehet gond, az orvos sem tud vele mit kezdeni, ez most ilyen Nórikánál. ne aggódj! :wink:
megyek, mert vár egy csirke a mosogatóban... :twisted:

K.
Kép
klauszka
 
 


Köszi szépen lányok a válaszokat megprobálok nem aggodni :? csak annyira rossz nézni ahogy kinlódik és nem birok semmit csinálni.
thenus: Nóra csak szopizik most probáltam adni neki teát is igy legalább egy kis puki jön :) A védőnő a sárgarépa levet mondta hogy probáljuk meg mert az lehet hogy megfogná egy picit a hasát de olyan répa kell ami nincs permetezve igy most épp azt keresek de majd akkor megnézem ezt amit irtál hátha jó lesz.
klauszka: hát neki is volt már olyan hogy ilyen kis zöld foltok voltak benne de most aranysárga a kakija szerencsére nem zöld, nektek teljesen zöld volt?ráadásul tegnap csak 2 kaki volt bár azt hallottam hogy van olyan hogy 2-3 napig nincs kaki.Enni esik ugy nincs vele semmi gond csak ez az egy.
Kép
picurk
 
 


Végre van időm! :lol:
Alexa elég sokat van ébren, most éjszakánként 3x-4x is fent van, régebben csak 2x-3x keltett fel. Délután olyan 4 óra után már nem alszik, este pedig legkésőbb fél 10-kor alszik el. Délelőtt amikor ébren van, akkor pedig mindig vele kell lenni. Nem lehet magára hagyni egy kis időre sem. Még szerencse, hogy a nagyi kéznél van. :shock: Ha nagyobb lesz ez meg fog változni? El lesz a játékaival is? Most még meg tudom oldani, de nem sok mindent tudok mellette csinálni. :roll:
klmaria
 
 


Drága Klauszka!
Köszi a bátorító szavakat, tegnap délben átestünk a könnycsatorna átmosáson! :) Tüncsinek is többször volt már kötőhártya gyulladása, de állítólag mostantól nem lesz!
Az osztályon mindenki nagyon kedves volt, a nővérek majd szétszedték Picúrkánkat!
A beavatkozás nem volt drasztikus, mert a könnycsatorna nem volt elzáródva! Ezt abból is gondoltuk, hogy drága pici lányom nem is üvöltött csak kb. 1 percig! Az anyukája a folyosón szerintem többet pityeregett! :shock:
Tökéletesen megelégedve tértünk haza a szemészetről amikor észrevettem, hogy Tünde bal szemében a pupilla kb. 10x akkora mint a másikban. Felhívtam a szemészetet és egyből tudták mit rontottak el! Érzéstelenítő helyett pupillatágítót adtak, állítólag a két doboz kísértetiesen hasonlít egymásra és nem először fordult elő baki! :twisted: :twisted: :twisted: A doki nő elnézést kért és bizonygatta, hogy a tévedésük ártalmatlan (nem egészen, mert egy ideig nem lát rendesen), de kérdem én, mi lett volna ha a könnycsatorna be van gyulladva, nehezen átjárható és érzéstelenítés nélkül kellett volna a 3 hónapos gyerekemnek szenvednie!? Teljesen meg vagyok rökönyödve!

Más: Ti hová hordjátok Elcsit babaúszásra, és mikor kezdtétek?
Jól értettem, hogy amiatt volt nyúlós kaka, hogy tejet ittál?

Klmaria!
Alexa születésével egy Anyuka is született! :D Neked is még szokatlan az élet vele, mint ahogyan Neki is a mi világunkban! Hidd el, idővel megtanulod beosztani mindkettőtök idejét. Nem erőltetni, de törekedni kell egy napirend kialakítására, amihez nem mondom, hogy szigorúan ragaszkodni kell, de már mindjárt nagy könnyebbséget okoz! Nálunk bevált!
A babák általában 6 hetes, majd 12 hetes korban változnak, Tündénél evési és alvási szokások változásában is megmutatkozott!
Ami szerintem fontos az „önálló játékra” szoktatás. Igaz mi már idősebbek vagyunk, de Tüncsi főleg délelőtti órákban simán elvan a kiságyban és gügyög a képekhez és a játéknak amit felakasztottunk Neki.
Nem tudom ismered e a Suttogó titkai című könyvet, nekem sokat segített! :?:

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Sziasztok!

Pilla! Az nlc-olvastam, hogy azt írtad, hogy a babák kapnak antibiotikumot minden esetben és nem vesznek kenetet. Ez tényleg igaz? Én elfelejtettem megkérdezni ma a dokitól. Ezt Ezs mondta, vagy Andi? Ez nagyon furcsa.

Cincérke! Amit írtál, az tényleg megdöbbentő. OK, egyszer előfordult, hogy összekeverték, az orvosok is emberek, de, hogy többször?! Én biztos, hogy olyan botrányt csaptam volna, hogy többször biztosan nem keverik össze! Esetleg, ha megjelölnék az egyiket, nem túl bonyolult megoldás.

Klmaria! Én még nem tudom, hogy milyen lesz, ha meglesz Dani, de együttérzek veled így is. Okosat nem tudok mondani, de biztos összeszoktok idővel.


Szóval a babás dolgokhoz sajnos nem tudok hozzászólni (még), viszont jó olvasni, mert jó sokat lehet tőletek tanulni.

Én ma voltam dokinál és megnyugtatott, hogy a babával minden OK, kb 2800 gramm, ami teljesen megfelel a korának. Nekem a cukor miatt ez nagyon fontos információ, mert a kezeletlen vagy rosszul kezelt cukrosoknak nagy a babájuk. Megnézte a szívét is, és részletesen elmagyarázta, hogy nagyon szép és minden jól működik ott is (ez is károsodhat, ha valaki cukorbeteg). És leszálltak a heréi a herezacskóba, ez is állítólag nagyon jó (én is örülök neki, mert most már biztos, hogy fiú lesz és nem kell a kék ruhákat rózsaszínre cserélni :) ). Viszont ami rossz hír, hogy szerdán kell hívnom, hogy mikor feküdjek be a kórházba. Csütörtökön töltöm be a 37. hetet, tehát még az is előfordulhat, hogy 3 hétig kórházban leszek. Na ebbe viszont be fogok dilizni. Azt mondta, hogy semmi különös nem fog történni,csak nekik JOGILAG kötelességük ezt meglépni. Szóval hülyén hangzik, hogy tulajdonképpen csak bent leszek a kórházban és gondolom ugyanúgy saját magam mérem a cukrom és adom az inzulint és max 1 héten 1x valaki megvizsgál. Egy kicsit ki vagyok ettől, sőt nemkicsit, hanem nagyon. Mindent szerettem volna rendben tartani, hogy amikor hazajövünk, akkor ezzel ne keljen foglalkozni. Lehet, hogy ez hülyén hangzik, de nekem ez fontos lett volna. Na mindegy megpróbálok túljutni ezen a krízisen (is).
mali
 
 


Sziasztok!

Mali nekem ezt egy csömöri anyuka mondta, aki a Flórban szült. De mi a furcsa ebben? Tényleg nem vesznek kenetet és akkor előírásszerűen kapniuk kell valamit a babáknak. Ha jól tudom... De megkérdezem kedden a dokimat is vagy Andit.

Pilla (36)
Vendég
 


Pilla!

Ez azért furcsa, mert tök fölöslegesen antibiotikumozni a babákat azért nem kéne. Vagy ez olcsóbb, mint a laborvizsgálat? Komolyan mondom, nem tudom, hogy mit gondoljak az eü-ről.

Üdv Mali
mali
 
 


Ebben teljesen egyetértek veled. A Magyar EÜ-t inkább hagyjuk... Nem véletlenül nem jártam orvosnál 15 évig. Csak nőgyogyi és semmi más. Dolgoztam kórházban elég is volt egy életre az EÜ-ből! :D Csak nézd meg a vércukor mizériámat. Azért kell minden második héten agyonszuratnom magam, mert egy ostoba aszisztens elrontott egy vérvételt...
Vendég
 


Mielõtt Anya lettem

Mielõtt Anya lettem
Fõzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.


Mielõtt Anya lettem,
Addig aludtam amíg akartam
És nem izgultam milyen késõn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielõtt Anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játekokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielõtt Anya lettem
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezõek e.
Nem gondoltam védõoltásokra.

Mielõtt Anya lettem
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csípkedtek meg pici ujjak sem.

Mielõtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.

Mielõtt Anya lettem
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam
Sosem váltam boldoggá egy egyszerû mosolyon.
Nem maradtam fenn késõ éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielõtt Anya lettem
Nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szivem apró darabokra törik
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielõtt Anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kivül van.
Nem tudtam milyen nagyszerû érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.

Mielõtt Anya lettem
Sosem keltem fel az éjszaka kellõs közepén
Minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van e.
Sosem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat
A csodát
Vagy az Anyaság elvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielõtt Anya lettem.

Küld ezt el azoknak akik jó ANYUKÁK vagy jó ANYUKÁK lesznek egy nap!
klmaria
 
 


Cincérke!
Hát ez nem semmi! És mi van akkor, ha nem egy ilyen tévedésről van szó, hanem veszélyesebb cseréről ne adj isten, amiből még komolyabb baja is lehetett volna? :shock: Ez a mai magyar EÜ. Mi a francnak fizetek TB-tm ha vizitdíjat kell? :evil: Szerencsére vannak üdítő kivételek, mint a szülészet a Flórban. Ha hasonlít a 2 üveg ennyire, akkor jelöljék meg melyik-melyik. Ennyire egyszerű! Ha valamit többször is eltévesztek, akkor megpróbálok jobban odafigyelni és lépéseket tenni, hogy legközelebb ne tegyem megint.
Vagy ezt csak mi gondoljuk így? :shock:
klmaria
 
 


Marcsi, nagyon szép ez a vers. majdnem elbőgtem magam rajta. köszönöm, hogy megosztottad velünk :lol:

Cincérk, tényleg felháborító, hogy még azzal "vígasztalnak", hogy máskor is előfordult ilyen. De annak örüljünk, hogy Tündének nem lett ebből nagyobb baja.
Mit értesz azon, hogy megváltoznak a babák 6 ill 12 hetesen?

Mali, együttérzek veled, senki sem tölt szívesen a kórházban 3 hetet úgy, hogy különösebben nagy ok nincs rá. De gondolj arra, hogy nemsokára te is a kezedben tarthatod a kisfiadat(nagyon szép név a Dániel :lol: ), és igaz lesz rád is a vers :wink:

Kati(mano)már javul Sára bőre, a fejéről elmúltak a kiütések, de az arcán, nyakán, mellkasán még mindig vannak :evil: nem tudom, mikor múlik már el. mindent úgy csinálunk, ahogy a doktornő mondta...de attól is félek, hogy teljesen kiszárítom szegény gyerek bőrét, ha sokat hintőporozom...

szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Lányok van egy meghívóm az iwiw-re. Ha kell valakinek írjon egy privit és elküldöm neki.

Pilla (36+1)
Vendég
 


nem tudok képet fölrakni :( lehet nem jól csinálok vmit?

Kép
murphyke
 
 


nem nagy a kép?
pedig én nagyon várom :wink:
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok csajok!

Örömmel tudatom veletek, hogy pici lánykánk okt.17-én reggel 6:40-kor megszületett 3200 g-mal és 52 cm-el igazán kalandos úton. Ha lesz egy kis időm visszaolvasok, mert csak átfutottam, de nagyon sok minden történt itt míg nem voltunk itthon. Bocsi, de képet is csak akkor tudok feltenni Bernusról.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Cincérke!
Ez valami eszméletlen ami veletek történt! Nem is akarom elhinni... Én tutira olyan balhét rendeztem volna. :evil: Tényleg nem lenne nagy meló megjelölni a két üveget valahogy úgy, hogy meg lehessen különböztetni őket. Ki vagyok akadva!
Az a lényeg, hogy Tünde jól van, és nem lett nagy gond ebből.

A suttogó titkait én már nem is tudom mióta szeretném megszerezni, de egyszerűen nem lehet kapni. Így elkapkodtátok lányok??? :wink:
Csupa jót hallottam én is arról a könyvről. De akkor is meg fogom szerezni!!!

Mali!
Ez tényleg elég gáz lesz, ha 3 hétre be kell feküdnöd csak úgy. Ez már megint a magyar eü-et dícséri. Mert hát itt olyan jól meg van szervezve minden! Főleg az lesz a jó, ha még tényleg magadnak kell majd csinálni mindent. :x De azért kitartást neked!

Klmaria!
Köszi ezt a szép verset! Egyből el is küldtem anyukámnak! Biztosan nagyon fog neki tetszeni! :P

További szép napot Nektek!
Giga.

Kép
Kép
giga1
 
 


Czakoca!

HATALMAS GRATULA NEKTEK!!!
Nagyon várjuk majd a képet!
Sok örömöt és egészséget kívánok a családnak!


Üdv!
Giga.

Kép
Kép
giga1
 
 


Czakoca! Gratulálok a kis Bernadetthez!
Sejtettem én, hogy ezen okok miatt nem jelentkezel mostanában! :)

Pilla (36+2)
Vendég
 


giga: én egyszerűen megrendeltem a neten a könyvet... (a bookline-on)... ott még kedvezmény is van így házhozszállítással ugyanannyi mintha elmentél volna megvenni... (én mondjuk bementem érte így sokkal olcsóbb volt de nekem útba esett az üzlet...)
Vendég
 


Czakoca én is Gratulálok és sok-sok boldogságot!!!
becsi
Iklad
 
 


egyébként én is gratulálok:)

(skacok... akiknek ez az első babája és még nem született meg... Ti nem vagytok betojva, hogy mit fogtok vele kezdeni, ha már kibújt???? Én be vagyok...)
Vendég
 


Czakocza!

Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Nem szeretnék tolakodni, de ha van egy kis időd, akkor szívesen olvasnánk a történetet!

Üdv Mali
mali
 
 


csakegy ez érdekes mert mikor mi az első babát vártuk soha bele nem gondoltunk mi lesz utána mikor megszületik...aztán haza vittük, letettük az ágyra és akkor estünk kétségbe, hogy most mit fogunk csinálni....de belejöttünk :D
becsi
Iklad
 
 


Két kép Szonjáról.

Kép

Kép
becsi
Iklad
 
 


sziasztok,

gratula az uj kismamáknak :)

Kép


Katica
bogár78
 
 


czakoca!
Hatalmas gratula!
Képeket kérünk, ha lesz egy kis időd!
És a történetedet is! :lol:
klmaria
 
 


becsi!
elolvadok Szonja mosolyától! :wink:
klmaria
 
 


Tegnap egész este nem tudtam elérni a fórumot, hiába próbálkoztam, volt már nektek is ilyen? :roll:
klmaria
 
 


klmaria aha én sem tudtam feljönni :(
Szonja mosolyától hajnali 3-tól 4-ig olvadozhattam én is 8) ...utána hasmenése volt Bencének, majd 5-től Dorka is úgy döntött kipihente magát...szuperul érezzük magunkat :?
becsi
Iklad
 
 


Timi, gratulálok Bernadetthez, sok örömöt, egészséget és boldogságot kívánok a kibővült kis családodnak! :lol:

Marcsi, én sem tudtam tegnap belépni. úgy látszik, a rendszer nem működött.

Becsi, tündéri kislányod van!!! :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Lányok, volt valakinek a babája nagyon(de nagyon) kiütéses az anyatejtől? mert a fertőzéses már elmúlt, ez szerintem már "csak" sima anyatejes kiütés, de tele van a kis arca. Holnap elviszem a dokihoz, hogy nézze meg(lehet, hogy hazazavar, hogy mit parázok, de jobban szeretnék megnyugodni)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Czakoca: Nagyon-nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk, nektek!!!

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok!

Aki fent van az iwiwen: megkereshetnénk egymást.

Az én nevem: Székely Tamara 29 éves vagyok.
Ilyen névvel túl sokan nincsenek fent, úgyhogy aki akar jelöljön meg. Csak küldjetek egy üzit, hogy milyen becenévvel vagytok fent.

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok!

Meg uj vagyok, bar mar jo ideje olvasgatom a tarsalgot. En is gratulalok az uj kismamaknak!
Nekem is van egy 3 es fel eves lanyom, valamint most varjuk a masodik babat, a 15. heten tartunk.
Kedves Ichtus!
Az en lanyom is szornyen kiuteses volt olyan egy honapos kora korul, az orvos vmi szteroidos kencet irt fel, amit nem mertem megsem az arcara kenni. Vegul egy doki telefonon azt a tanacsot adta, hogy ha szerepel az etrendenben tej es tejtermek, azt iktassam ki egy hetre, mert lehet, hogy a baba arra erzekeny. Telitalalat volt, egy het mulva egy potty sem volt a lanyom arcan. Probald ki, talan nalatok is bejon.
Sziasztok,
Bors
bors
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?