Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Giga! Nekem pont tegnap mondta a védőnéni, hogy számolgassam, most vagyok 35+6. Nekem azt mondta, hogy egy nap egyszer mindig ugyanabban a félórában számoljam. Akkor van baj, ha a mozgások száma nagyon lecsökken vagy sokkal több lesz az átlaghoz képest, mármint mindenkinek a megszokottjához képest.

Üdv Mali
mali
 
 


Verna, igen csömöri vagyok. Én is mennék a csigaházba, de holnap van az első NST-m. Ha pénteken tényleg lesz itt Csömörön, arra elnézek. Bár millió dolgom van, mert szombaton tartjuk Sára szülinapját. Pénteken lesz 13 éves! :)
Vendég
 


Mali,
ezt nem igazán értem. És ha pont abban a félórában nem mozog, mint az előző nap? Vagy ugyanakkor kellene hogy mocorogjon mindig?
Egyébként szerencsére nálunk sincs gond ebből, mert Lili eléggé mozgékony. Szerintem az apukájától örökölte. :)
Én a 16. héten éreztem először a kaparászásokat.

Ezzel kapcsolatban van egy rövid sztorim. Engem már nagyon kezd idegesíteni néha a "tapasztaltabb" anyukák tanácsa. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem van egy-két ismerősöm, aki állandóan el akar látni "jobbnál-jobb" tanácsokkal, tippekkel.
Az egyik ilyen volt, amikor meséltem egyiküknek, hogy én már a 16.héten éreztem a mocorgást, erre ő kijelentette, hogy az lehetetlen. :evil: Merthogy az elöszőr szülőknél ez tutira nincs így.
Amint olvastam már más is érezte ezen a héten. Meg egyébként is!
Már bocsánat, de hagy tudjam már én, hogy mit érzek és mikor...
És még csak most fog jönni a java: a gyereknevelés. :twisted:
Nem azt mondom, hogy semmiben nem kell rájuk hallgatni (mert speckó ez az ismerősöm már 3 gyerek anyja), de szerintem nagyon sokat számít majd az anyai ösztönöm.
Nem :?:

Kép
Kép
giga1
 
 

 
 

Giga, szerintem is nagyon fontos az anyai ösztön, amit te érzel jónak, úgy csináld. Vannak ilyen jó tanácsokat osztogató anyukák, meg kell hallgatni őket, és esetleg egyik füleden be, a másikon ki :) , vagy ha olyat mond, akkor megszívleled. De szerintem mindenki úgy is azt teszi, ami belülről jön.

ha-hópihe, tényleg jók az orvosok(bár vannak kivételek), és a szülésznők is, de szerintem érdemes választani. Talán jobban odafigyel rád, ha választott orvosod van. Bár kötelességük ugyan úgy a többi nőt is llátniuk, aki nem fogadta őket. Szülésznőt pedig később az NST-k miatt, meg ha bármi nyűgöd van a szülésig is, felhívhatod, válaszolnak. így nem kell a dokit zaklatni apróságok miatt. Az NST-t a szülésznő csinálja, megbeszélt időpontban. Persze ha nincs választott szülésznőd, akkor is megcsinálja valaki, de minden szülésznő a saját kismamáinak szokta.

ja, jut eszembe, megy valaki jövőhét pénteken (27.)a kórházba? akkor megyek 6 hetes kontrollra, 11-re. csak gondoltam, ha valaki pont akkor megy, mikor én, összefuthatnánk...

pocakosok, élvezzétek a ficánkolásokat, rúgdosásokat, amíg bent vannak a csöppöcskék. utána nem tér vissza ez az idő...persze akkor meg másért lesz jó:o)

üdv mindenkinek:
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


naccempilla: sajna nem tudtam megnézni, mert épp jött a busz a művháznál, mikor arra jártam, nem akartam ott lábatlankodni... hazafelé meg nem arra jöttem. De én megyek Tarcsára is, úgy döntöttem... maximum nem viszek sok pénzt...

Giga: elvileg tényleg nem lehet(ne) érezni, de én pl. nem értettem, hogy mitől érezhetik korábban a többedik terhesek, mint az első terhesek, és tulajdonképpen csak abban van különbség, hogy a többedik terhesek már tudják, mire kell odafigyelni. Én mondtam a dokimnak 16. hetesen, hogy érzek valamit, azt mondta, már lehet is...
Viszont az IGAZI mozgás tényleg a 20. héten kezdődött, addig csak jelzésértékű valami volt...

Az én babám teljesen összevissza mocorog, hol többet, hol kevesebbet, számolással bajban lennék, de van 1 tuti időpont: de. 11 óra körül! :) Ha akkor nem mozog, akkor baj van, de ilyen még nem fordult elő! :) Leggyakrabban 10.59 és 11.01 között indul be, de van, hogy eltéveszti, és fél órát csúszik ide-oda. Többet nem. :)
Vendég
 


Úristen, minden este feljövök ide, és egy zsák olvasnivalóval láttok el! ami nem is baj, mert sajna a klasszikus irodalomra Elcsi miatt nem jut időm. :lol:
A 74-es méret egy picit tényleg nagy lesz, mert Elcsi most kezd majd 74-eseket hordani (5 hónaposan, és 54 centivel született, és eddig is inkább nyúlt, mint hízott...) na, mindegy Mali, majd meglátod.
Nekem Elcsi pont a 20. betöltött héten mozdult meg. Először azt sem tudtam, hogy ez az, de anyu pont velem volt, mikor azt a kis buborékot éreztem, és ő mondta, hogy ez az!!!! Fantasztikus volt.
én is eldobható bugyit vittem, tök jó volt. hasleszorítót is vettem, ahogy olvasom, egy picit drágán (majdnem 7e Ft...), és felhúztam a császáros hasamra a 3. nap, és majdnem megőrültem, úgy fájt... tehát nem hordtam, csak itthon 1 héttel később. valamit azért ért, bár a 6 hetes kontrollra még én is úgy érkeztem, mint aki félidős terhes.. :oops:
én kaptam homokzsákot a pocimra első éjjel, mert nagyon fájt a vágásom, és Ildikó szülésznő azt mondta, mivel nem adhat több fájdalomcsillapítót, próbáljuk ki ezt. hát, később inkább levetettem, és tűrtem tovább. :cry:
Lányok, miket nem mondtok, nekem senki sem mondta, hogy számolgassam a mozgásokat!!! csak annyit, hogy ha egy nap nem érzem Elcsit, akkor baj van. de így az órát sose figyeltem.
Nagyobb gyermekesek: Elcsi nagyon anyás... mindig követ a szemével, és állandóan velem akar lenni. én nem bánom, de azért mások azt mondják, hogy ez nem teljesen lesz jó, mert nem fogok tőle mozdulni sem. ez tényleg így van?
ja, jelentem a pelenkakiütésre nagyon jó a bepanthen, 3 nap alatt elmúlik tőle!!!!
Pilla, Boldog szülinapot Sárának! :P
megyek teregetni. :twisted:

K.
Kép
klauszka
 
 


Ja, Giga, én is így voltam a sok jó tanáccsal, de most a barátnőm terhes, és már annyiszor megfogadtam, hogy nem mondok neki semmit, de sajna nehéz megállnom. ugyanis ő nem olyan meghallgatós fajta, mint én vagyok, hanem határozott véleménye van mindenről, és azt mondta a múltkor is, hogy a 18. héten fog (ami most van) megmozdulni a babája. hát én erre azt mondtam, hogy az enyém a 20.-on mozdult meg. szóval nehéz ügy, de majd legközelebb befogom a szám. :D

K.
Kép
klauszka
 
 


klauszka: ugyan nincs nagyobb gyerekem, de tanultam fejlődéslélektant, és az alapján teljesen természetes a lányod viselkedése. Fokozatosan kell tőled "eltávolodnia", majd ha már jár, akkor is mindig vissza-vissza fog menni hozzád, vagy csak visszanéz, ezt úgy is hívják, hogy "tankolás", mert mindig kell anyából kapnia ahhoz, hogy biztonságban érezze magát. Aztán majd leválik, és te leszel kiborulva, hogy a pici lányodnak nincs rád szüksége! ;)
Vendég
 


Klauszka: Tényleg így van ahogy Verna mondja. a babákban 4-5 hónapos koruk körül alakul ki egyfajta sorongás, amire így reagálnak. Védik egyetlen biztos pontjukat, az anyát. Ez majd fokozatosan el fog múlni, de erőszakkal nem szabad leválasztani, rád van a legnagyobb szüksége. "Másokat" sose vedd figyelembe, mert abba bele lehet őszülni. Én is berágtam még az elején. A páromat mindig traktálták az ismerősök, hogy nem szabad felvenni a gyereket rögtön, hagyni kell kicsit sírni, majd nem bírjátok magatokról levakarni, stb, stb... ő pedig lelkesen tolmácsolta nekem a legújabb tanácsokat. De én nem hagytam magam. Nekem megvan a magam véleménye, és elvei, ösztönei. Pedagógusként egy picivel többet is tudok hozzátenni, úgyhogy megüzentem a "másoknak", hogy nem kérek a tanácsokból, ha igen majd szólok.
A hasleszorításokhoz nem tudok szólni. Nekem semmilyen zsákom meg ilyenem nem volt. Császárosként meg sem próbálkoztam ilyesmivel. Egy-két napig olyan volt a hasam, mint aki nem is szült meg, aztán marha gyorsan visszahúzodott. A hat hetesen már semmi nem látszott.
A mozgásokkal kapcsolatban azt szokták mondani, hogy az első terhesek később veszik csak észre, hogy mi is az, a többedszeriek, meg tudják miről van szó... de szerintem ezt embere válogatja. Tudhatja azt első terhes is. Én már a 16. héten éreztem.

thenus
 
 


a sorongás az = szorongás :oops:

thenus
 
 


sziasztok

én soha nem számoltam, vagy figyeltem különösebben a mozgást...most a 3.-nál is csak azért jobban, mert a doki többször rákérdezett a vége felé...de ezzel inkább csak paráztatott...nem tudom miért.

klauszka én is csak csatlakozni tudok a többiekhez ragaszkodás ügyben, főleg hog nem rég kezdte figyelni Elcsi, hogy mi történik körülötte......

Képzeljétek pár hónapja felháborodva olvastam hogy egy ikres anyuka az akkor 2 hónapos ikrei mellett azt tervezte, hogy 4 hónaposan pont ideálisak lesznek arra, hogy ő egy hétre lepattanjon a párocskájával Egyiptomba nyaralgatni...majd ellesznek a gyerekek nagyival, dédivel sőt még az ükök is élnek :twisted:
Mikor kapott erre szép kis hozzászólásokat, sokan csak azzal érveltek, hogy hát ők belehalnának, hoy nem tudják mi van a gyerekkel és hogy hiányozna , akkor azt mondta felnőtt ember majd a lelkioldalát elintézi magában....na erre megkapta, hogy ha felnőtt ember akkor kibír egy évet nyaralás nélkül...
Ez csak arról jutott eszembe, hogy azember alg várja hogy elkezdjék figyelni a körülöttük zajló dolgokat, jöjjönek a visszajelzések és ő pont most passzolná le őket... :twisted:

na kibosszankodtam magam :oops:

Lényeg ogy olyan hamar eljön amikor már az ember kezét sem akarják megfogni :lol:

Remélem nem voltam sok :?

Majd azért visszaolvasok :wink:

Most ébredés....

Szép napot!
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok, én 17. hetesen éreztem először hogy megmozdult a picikénk, 16 órakor. erre azért is emlékszem percre pontosan, mert akkor jött a védőnő, mikor mondtam neki, hogy mit érzek, gyorsan elővette a kis hallgatózó készülékét és mondta, hogy valóban mocorog és biztos, hogy jól érzem. (bár csak a 20. hét környékén szokták érezni) a barátnőm is 17. héten érezte először, úgyhogy én úgy látom kezd megdölni ez a 20. heti állítás.

Thenus: én azt mondanám nem kell felvenni a gyereket egyből, hogy ismerek olyanszülőket akik egyből kikapják a gyereket az ágyból ahogy sírni kezd és van egy olyan baráti párunk ahol hagyják sírni.
Szerintem ebben nem lehet tanácsot adni senkinek, mert mindenki úgy csinálja ahogy jónak érzi. Szerintem egy anyának nem lehet megmondani, hogy hagyja sírni a gyermekét mikor megszakad a szíve. Ezt mindenki maga dönti el.

Kép
tami2900
 
 


Jó reggelt!

Tegnap sikeresen megismerkedtem a két szülésznővel, Ignáthné Évával, és Sárközi Anikóval is. Mindkettő aranyos, készséges, abban a pillanatban nem is tudtam választani. De ahogy eljöttünk, percről percre egyre inkább Éva felé húzott a szívem, úgyhogy azt hiszem, őt fogjuk megkérni.

Nagyon próbált mindkettő lebeszélni az EDA-ról, de kemény fa vagyok a fejszéjüknek. :) Van olyan eset, amikor nem ragaszkodnék hozzá (otthon indul a szülés, beérve már nagyjából 2 ujjnyira nyíltam, semmi komplikáció nem látszik, rendes fájásaim vannak...), de ha mondjuk ezúttal is indítani kell, akkor inkább legyen fájdalomcsillapítás is, mert kétszer ugyanúgy nem akarom végigcsinálni, annyira nem volt jó. :-/ Hogy ezt hogy fogom lesakkozni a doktornővel, azt még nem tudom, főleg, hogy eddig felhívnom sem sikerült, mert mindig ki van kapcsolva...

Kati

Kép

Kép
sikati
 
 


Sziasztok!

Engem is meglep,hogy így figyelni kell a magzatmozgást!
Az első mozgásokat én a 16.hét környékén éreztem és onnantól kezdve napi rendszerességgel jelentkeztek.Nekem csak annyit mondott az orvosom,hogy az utolsó hetekben arra figyeljek,hogy naponta 10×megmoccanjon és ha nem így történik,azonnal jelezzem.Sőt,azt is mondta,hogy az utolsó pár napban lehet hogy nem fogik mozgást érezni,vagy csak jóval kevesebbet,de ez azért van,mert az utolsó napra aluszékonyabbak lesznek a picik és sokszor átalusszák az egész napot.

Hópihe,
köszönjük a gratulációt,az árakat meg hamarosan küldöm!
Anno én sem akartam orvost választani,hanem csak szülésznőt,de a szülésznő mondta hogy ha őt választom akkor orvost is kell.
Az ügyeletesnél akartam szülni,de a szülésznő lebeszélt róla,azt mondta,hogy meg lehet szülni 3 óra alatt is és két nap alatt is.Mert ha őont lejár a műszak az egyiknek,az átpasszol a másiknak,és ha sokáig tart a vajúdásod,akár 3 orvost is elfogyaszthatst és akkor jársz kézről kézre!
Így utólag nem bántam meg hogy választottam orvost,a Toldi doktornak meg különösen örülök!
Ha van orvosod akkor tudod azt,hogy van kihez fordulnod,ha bármi baj van.
A 26.hétig nekem sem volt orvosom,ide jártam monorra,de az itteni nőgyógyász elég felszínes volt a vizsgálatok alatt,ha kérdeztem,nem igazán válaszolt. :evil:

Katica,
mi a helyzet Sárával?
Pöttyök vannak még?

Becsi,
én is hallottam már hasonló dolgokról,mint amiket írtál és teljesen ledöbbent.
Nem tudom megérteni,hogy hogy képes valaki egy kis picurkát több napra másra hagyni!?
Ha valami dolgom van,akkor megyek el,amikor Levi alszik,maximum 1 órára szoktam anyuval hagyni,de már 10 perc után hiányzik és alig várom hogy haza érjek! :)
mano83
 
 


sikati,
Szia!
Én is EDA-val akartam szülni és az orvos azt mondta,hogy akkor a 30. hétig beszélnem kell az anesztes orvossal.
Ezt én persze szépen elfelejtettem,kb a 34. hét környékén jutott eszembe,de addigra már le is beszéltek róla.
Nekem is indított szülésem volt,jól jött volna valami kis fájdalom csillapítás,de a meleg fürdőn kívül nem kaptam semmit! :(

Lányok,
ha mentek szülni,érdemes kipróbálni a kádban vajúdást!
Igaz,hogy a fájdalom nem múlik el a vízben,de teljesen ellazít és sokat enyhít a fájásokon!
mano83
 
 


Bennünket többgyerekes barátaink simán meggyőztek, hogy fél évessel nyugodtan elmehetünk nyaralni jövő nyáron. :) Sőt, azt tervezzük, hogy visszük a nagyszülőket is (akár az összeset!), és akkor tutira fogunk tudni pihenni, mert mindig lesz, aki a gyerek körül sündörögjön! :)
Vendég
 


Az megint más,hogy magaddal viszed,mintha ráhagynád valakire!
Nyáron már mi is megyünk,ugyanis a szüleimnek abádszalókon van üzletük és minden nyáron ott vannak,szóval legalább két hetente meg kell őket látogatni,de végül is akkor már Levi 9 hónapos lesz!
mano83
 
 


Azért írtam pont, hogy nem kell kibírni nyaralás nélkül, meg lehet oldani a nyaralást babával is! :) Mi elég sokszor mentünk úgy nyaralni, hogy több család együtt, egészen pici gyerekekkel is... semmi gond nem volt. :)
Vendég
 


Hát igen,ez így van rendjén! :D
Képzeld,tegnap már nem éreztem azt az erős vágyat a cigi után,szóval azt hiszem menni fog hogy később se gyújtsak rá! :lol:
mano83
 
 


Jó neked! :( Én nem hiszem, hogy meg fogom tudni állni... aztán majd kiderül!
Na megyek Kistarcsára babaruhavásárra! :) Próbálok nem túl sokat költeni... :roll:
Vendég
 


Sziasztok! Köszi a válaszokat mindenkinek. Azért is bizonytalankodom az orvosválasztással, mert ugye a Vámosinál jártam a nyár elején szűrővizsgálaton, akkor szimpatikusnak tűnt. De senki sem ír róla semmit, olyan, mintha nem is igazán szültek volna nála, pedig nem fiatal már a lelkem.. Viszont egy 5 perces vizsgálat során sok minden azért nem derül ki egy orvosról, tehát még csak ezután jön a "közelebbi ismerettség kialakítása" rész. Viszont, ha nem mellette döntök, akkor kereshetek másik dokit, aki után szaladozni kell, mert ki tudja hol rendel, vizsgálatonként X ezer forintért, meg még a szülés is... szóval Mano, kíváncsian várom az árakat, előre is köszi. De talán kedd este már okosabb leszek, akkor megyek az első hivatalos vizsgálatomra... Izgulok rendesen! További szép napot nektek. Hópihe
ha-hópihe
 
 


Jó vásárlást!

Lányok,
ki jár a Toldi doktorhoz?
Mert lenne vele kapcsolatban egy fontos kérdésem,de csak privibe!

Tami:
állítólag a kéz zsibbadás a vízesedéstől van,legalább is a barátnőmnek ezt mondta az orvosa,ugyxan ezek a tünetei neki is.
Amúgy a név választással mi is megszenvedtünk.
Én Milánt szerettem volna,de a párom erről hallani sem akart,mondván nem megy a vezetéknévhez (Simon).
Így aztán 5 hónapnyi húza-vona után lett Levente. :D
mano83
 
 


Hópihe,
az előbb küldtem el a privit!
Amúgy nekem Toldi doktor az orvosom és neki nincs magán rendelője,hanem a kórházba kell bejárni hozzá!
mano83
 
 


Mano: Köszi, megjött a privi, nagyjából a hozzászólásommal egyidőben! Még egyszer köszönöm! Hópihe
ha-hópihe
 
 


mano83,
én most beszéltem vele, és azt mondta, hogy neki nem sürgős a találka (mondjuk épp szabin van), hívjam újra a jövő héten, aztán majd megbeszélünk egy időpontot... A jövő héten én már 34 (35.) hetes leszek, aztán ki tudja, mikor találkozunk.

Kép

Kép
sikati
 
 


Nekem ez a babamozgás a 16.héten úgy történt, hogy egyik este lefeküdtem az ágyra, kikapcsoltuk a tv-t. Csönd volt és nyugalom a lakásban. És akkor figyeltem. Ekkor éreztem a mocorgást. Természetes, hogy ezek még nem erőteljes rúgások. Nem is azt vártam. Aztán a 20.hét környékén már frankón lehetett érezni a nagyobb ütéseket, rúgásokat is.
Szóval csak az bosszantott fel, hogy meg akarták mondani nekem, hogy mit érezhetek és mit nem. :evil:

Azt meg már mondtam, hogy tisztán látom, hogy mik lesznek itt a gyerekneveléssel kapcsolatban... Vedd fel a gyereket, ne vedd fel; 3 óránként szoptasd, úgy szoptasd ahogy ő kívánja... Húúú!
Jó lesz! :twisted:
No de mindegy. Én tutira a saját belső érzéseimre fogok hallgatni. Természetesen megfogadom a jó tanácsokat is! Ahogy ti is írtok nem is egyet!!! :D

Mi szeretnénk menni jövő május végén Olaszországba. Szerintetek az nem korai még? A férjemnek lesz ott versenye, és hát nagyon szeretnénk kimenni rá! Akkor lesz Lili kb. 5 és fél hónapos. Mit gondoltok?

Szép napot nektek!
Giga.

Kép
Kép
giga1
 
 


Kati,
ha jól értelmezem,akkor te a Toldi doktorhoz jársz?

Giga,
nekem is kijut bőven a "jóakarókból" ,néha idegesít,de a legtöbbször elengedem a fülem mellett.
Az utazáshoz pedig nem tudok igazából hozzászólni,de szerintem egy ilyen picurkának még hosszú az az út!
Persze ez csak az én véleményem!
mano83
 
 


Kati: szabin van??? ajjaj... nekem tegnap kellett volna hívnom a jövő heti genetikai UH miatt de elfelejtettem... mára terveztem a telefont....

Hátha nem szedi le a fejem....

mano: privi nekem is jöhet, hátha tudok válaszolni (vagy nem...)
Vendég
 


Igazából, szerencsére nem vagyok idegeskedős típus, szóval ezeket a "jótanácsokat" én is el szoktam engedni a fülem mellett. Sőt, magamban némelyiken jót is nevetek... :twisted:
Hihihi. :wink:

Kép
Kép
giga1
 
 


naccempilla: megkérdeztem, lesz holnap Csömörön angolturis! Én most hagytam ott náluk egy kisebb vagyont... :oops:
Na jó, csupa "fontos" holmit vettem, tényleg visszafogtam magam. ;)

Azt mondták amúgy, hogy ami a börzefigyelőn van, az a pontos infó, szóval figyelgessétek! :)
Vendég
 


pilla, verna

én is laktam 3 évig- még az ókorban -Csömörön , Ti csömöriek is vagytok, vagy csak oda költözteteK?
becsi
Iklad
 
 


Lányok!
Tündét holnap könnycsatorna tisztításra viszem a szemészetre :( !
A nővérke azt mondta a szülők nem lehetnek bent és hogy készüljünk fel lelkileg! :cry:
Picúrkánk eddig minden orvosi viszgálatot traumaként kezelt, kiv. az ultrahangot!
Van vkinek szemészettel kapcsolatos tapasztalata?
Előre is köszi!

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


becsi: részemről is-is. :) Ide születtem, majd 2 éves koromban elköltöztünk Kistarcsára, és 3 évvel ezelőtt vissza Csömörre. Anyukámék maradtak Tarcsán, szóval oda is kötődöm félig-meddig, de szeretek Csömörön lakni, szóval esélyes, hogy maradunk. :)
Vendég
 


Kati most nézem, hogy neked is Tündéd van :lol:

már napok óta akarom kérdezni nincs valakinek felesleges pampers ajándék igénylőlapja? kettőt küldenek és mivel eleinte a nagy ajándékra hajtottam egyiket kidobtam..de most már lejjebb adtam beérem két kisebbel is :oops:

a pampers pontot már meg sem merem említeni :oops: ...de ha összegyűlt még 3-4 pontom akkor utána szívesen gyűjtöm aki kéri...
becsi
Iklad
 
 


verna akkor lehet hogy van 1-2 közös ismerősünk...
becsi
Iklad
 
 


cincérke nekünk szerencsére nem volt ilyen...de azt hallottam, hogy nem engedik be a szülőt :cry:
becsi
Iklad
 
 


becsi: nem kizárt. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Megvolt az első NST-m. Laura nagyon ügyesen viselkedett, lapított a drágám. Biztos meg volt illetődve! Pedig azt hittem végig fogja ugrabugrálni az egészet és ülhetek ott egy csomó időt.
Mali Andi nagyon kedves volt, mindenben segített, sokat beszélgettünk. Kedden megyek legközelebb, akkor is ő fogja csinálni nekem az NST-t.
Verna köszi, hogy megkérdezted, akkor holnap reggel a művelődési házban kezdek.
Becsi én öt éve lakok Csömörön, előtte 26 évig a II. kerületben laktam. Én nem szeretek itt lakni, de a párom ragaszkodik Csömörhöz, annak ellenére, hogy ő sem csömöri, csak tizenakárhány éve lakik itt. Sajnos itt nem sikerült barátokat találnom, még mindig a régi barátnőimmel járok össze, csak ugye ők messze laknak és az én kedvemért nem utazgatnak ki Csömörre. Így aztán marad az internet és a fórumozás! :)

Pilla (35+5)
Vendég
 


naccempilla: sajnálom, hogy nem sikerült barátokra lelned, nekünk szerencsénk volt, mert mikor ideköltöztünk, már a férjem is elég kiterjedt baráti körrel rendelkezett itt, főleg kisgyerekes családok...
Ha gondolod, holnap összefuthatunk, nekem is mennem kell a művházba, bár vásárolni nem szeretnék... 9 és 10 között megyek valószínűleg. :) Ha gondolod, írj privit! :)

Az NST-hez gratula! :) Na megyek, mert jelenésünk van Surányi doktor bácsinál, és szeretném, ha Bébike szép, tiszta anyukában jelenne meg.

Ja, amúgy reggel Tamesznak megszületett a babája, 3950 (!) gr, 56 cm, Lili Panna. Ő is jár ide, azt hiszem, én másik fórumról értesültem. :) Mindenesetre gratula nekik az óriásbébihez, és köszi, hogy tekintettel voltak ránk, és így nem marad el a ma du-i rendelés! :)
Vendég
 


Mano, csakegy,
nem, az én dokim a Surányi, az anesztesre mondtam, hogy szabin van! Bocs, így visszanézve tényleg félreérthető volt.

Kép

Kép
sikati
 
 


Tamesz gratula és sok boldogságot!!!
becsi
Iklad
 
 


Tamesznak gratulálok és sok boldogságot a picihez!
Verna én is 9 - 10 közöttre tervezem, hogy megyek. Lehet, hogy tényleg összefutunk. Utána meg mennem kell Aszalóshoz a táppénzes papíromért.
Vendég
 


Cincérke, miért kell könnycsatorna tisztításra menni? Nem is hallottam még ilyenről. És mért nem lehet ott a szülő? ezt nem is értem. Annak a gyereknek nem az anyára van szüksége ilyen helyzetben? na mindegy nem mérgelem magam.

Hópihe, küldök neked privit doki ügyben, ha még érdekel.

Sikati, okos voltál, hogy nem hagytad magad lebeszélni az Eda-ról. Az én szülésznőm nem akart róla lebeszélni, bár megkérdeztem a véleményét. Mostanában azt mondják egyébként, Surányinak van a legtöbb Eda-s szülése. Nem lesz akkora zsibbadás, hogy ne érezz semmit. Nekem pl. két órán keresztül nem is hatott, mire meg hatott volna, már eldöntötték, hogy császár. :(

thenus
 
 


Thenus!
A gyerekorvosunk úgy látta és valóban látszik, hogy Tünde bal szeme kicsit duzzadtabb. Amikor sír, akkor a könny megáll benne, ezért javasolta, hogy vigyük be a szemészetre! :(
Gondolom azért nem lehetnek bent a szülők mert biztosan kitépnék a doki kezéből a bömbölő dedet. :evil: A lefogást sem biznák ránk mert egy rossz mozdulat szemvizsgálatkor ... belegondolni is rossz! Remélem hamar túlleszünk rajta!

Sikati!
Örülök, hogy inkább Éva felé húz a szíved!
A priviben nem írtam, de én azt hiszem másodjára nem biztos, hogy lesz fogadott szülésznőm! Nekem nem jelentett annyi +-t, hogy megérje! Bőven elég lett volna, sőt a legfontosabb az volt, hogy a férjem mellettem van! :D

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Na megjöttem uh-ról, kikaptam a kilók miatt... én nem tudok, csak ránézek a kajára, és hízok... mondjuk a fele víz... de a vérnyomásom, vizeletem, cukrom, mind jó, csak hízok...

Bébike jól van, még mindig lány (most szépen szét is rakta a lábát), csak sajna faros. :( Éreztem én, hogy megfordult...

naccempilla: honnan ismerlek meg? A pocakon kívül?! :) Én is Aszalóshoz tartozom, de én hétfőn jártam nála... ugyanezért. :)
Vendég
 


Verna én több, mint 20 kilót híztam, úgyhogy el is vagyok keseredve rendesen. Mondjuk engem senki sem szídott le! :oops: Laura is a popsiján csücsült a 30. hét környékén, azután gondolt egyet és egy hét múlva visszafordult.
Nem nehéz megismerni, mert nagy a pocim, veszélyesen kövér vagyok és pont úgy nézek ki, mint egy OGRE! :D Valószínűleg egy vajszínű kantáros kismamanadrág elsz rajtam, meg egy vajszínű felső. A hajam pedig barna és melírozott. :)
Vendég
 


Ok, akkor keresd a másik Ogre-t, és akkor biztos, hogy összefutunk! :) Én szerintem kantáros farmerben leszek. Hosszú barna hajam van, és szemüvegem. :)
Viszont nagyon vigyázz ezekkel az angolturisokkal, vészesen sokat lehet náluk költeni! :) Jó olcsó minden, aztán pakolod, pakolod, és észre sem veszed, hogy mennyi a vége... :oops:
Vendég
 


Ok, majd figyelek mennyit pakolok, bár a múltkorin is csak 2000 Ft-ot költöttem. Igazából nem is kell semmi, csak nem tudom kihagyni az ilyen lehetőségeket. :)
Vendég
 


Sziasztok lányok , nálam még semmi, várom hogy megjöjjön vagy arra hogy ne jöjjön meg a mensim :lol:

naccempilla én lassan 3éve lakom Kerepesen és nem ismerek itt senkit, és ez elég szar, mivel sz összes barátnöm szlovákián van. Itt nincs kivel összejönnöm és kidumcsizni magam :? de hát ez van.....

Kép


Katica
bogár78
 
 


Lányok, mi lehet Czakocával? Már csak 8 napja van hátra elméletileg, gyakorlatilag lehet, hogy azért nem jelentkezik, mert megszült...
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?