Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mano! Nagyon édes a kisfiad :D Az orrszívóval kapcsolatban, mi a Pesztonkát használjuk, de az csak arra jó, hogy a külső orrjáratból kiszedje a fölösleget. Ha komoly lerakódásokat szeretnél szippantgatni arra csak a porszívós jó igazán. Egyébként nekünk csak egyszer volt rá szükségünk, Szonja egy napot szrötyögött valamiért. Mellesleg tökre élvezi, ha szipuzom az orrát, ami persze ritkán van. Legtöbbször a babák úgyis kitüsszögik ami zavarja őket.

Becsi, a mi Szonjánknak is előfordul, hogy az orrán jön vissza a tej, nekem először tök furcsa volt, azztán meg inkább vicces. majd küldök privit

tami, a terhelésest nekem a 26. héten csinálták.

Mali, én nem készítettem külön csomagot, mindent vittem a szülőszobára. Ott kapsz egy szekrényt, ahová bepakolhatsz. Ez a szekrény zárható. Mi reggel 7-kor beköltöztünk és este 11-kor költöztetett ki a párom meg a szülésznőnk. Akkor vittek be mindent a szobámba, ami szintén zárható volt és a császáros őrzőbe csak azt a cuccomat hagyták amire felkelés után rögtön szükségem volt.
Én mindent közvetlenül használat előtt fertőtlenítettem. :) :) :)

thenus
 
 


Sziasztok!

Kati, Sára egy hetesen meg volt fázva, szörcsögött, és kézi orrszívót használtam. (először nehezen vettem rá magam, nem mertem. mint ahogy körmöt vágni sem...)nekünk porszívós nincs is, az olyan drasztikusnak tűnik nekem. bár lehet, hogy nem az, és hatékony, soha nem próbáltam. de a kézivel tüsszentés után, ha kijött egy kicsi, ki tudtam szedni a többi trutyit.
Thenus, hihetetlen számomra, hogy Szonja élvezi az orrszívást, Sára üvöltött mindig :roll:

Mali, egy hátizsákba raktam azokat a cuccokat, amikre tudtam, hogy szükség lesz a szülőszobán(ásványvíz, férjem papucsa, betét-de az nem kellett, mert ott adtak gézbe csavart vattát, zsepi) hálóing csak szülés után kell saját. A többi pakk megy a szekrénybe, mint már leírták a lányok.

cincérke, Sára is nagyon szereti az alkaron hason fekvést, ringatást :wink: Kép apa karjaiban egy hónaposan

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Annyira gyönyörű Sára! Nem bírom szó nélkül hagyni. És ez a sok haj!!! Tökédi...
Remélem Laurám is hasonló tündérke lesz.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Kb. 1 napja nem olvastam a fórumot, és máris rengeteg mindenről maradtam le.
Üdv az újaknak (nem mintha én nem számítanék még annak...). :lol:

Ichtus!
Gyönyörű a kiscsaj ezzel a piros sminkkel. Tényleg eszméletlen, hogy mennyi haja van! Sok volt emiatt a savad, vagy ez is csak egy népi mondás? Nekem azt mondták 28 hetesen, hogy már van egy kis haja, de én nem érzem, hogy túl sok lenne a savam.

Húúú!
Tök jó, hogy írtátok ezeket a kórházi cuccos dolgokat. Én mondjuk még nem pakoltam be, de lassan itt lesz az ideje. Már csak 2 hónap durván... El sem hiszem.

Egy gyors kérdés:
Járt valaki közületek kismama jógára esetleg?
És ha igen mennyire segített neki az ott tanultak?

Bogár!
Tényleg igazuk van a többieknek!
Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de ha görcsösen akarjátok a picurt, akkor annál nehezebben fog összejönni. Tapasztalatból mondom. Nekünk is akkor lett pozitív a teszt amikor már nem is érdekelt, hogy mikor lesz bébi.
Ez tényleg ördögi kör!!!
Azért én nagyon-nagyon szorítok nektek!

Még lenne egy kérdésem:
Ha nincs választott szülésznőtök, akkor is szokás az éppen jelenlévőnek pénzt adni?
Köszi!

Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


Szorri!
Szóval a jógás kérdés még egyszer:
Ha jártatok kismama jógára mennyire segített nektek az ott használt és alkalmazott dolgok?

Hát ez nem lett sokkal jobb. :) No sebaj. Ráfogom arra, hogy már kicsit késő van és most voltam fogorvosnál is. Nem tudom, hogy mennyi köze van hozzá, de mindegy. :oops:

Köszi!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!
Íme a kislányom, Tünde:
Kép

Kép

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Becsi!
Gyerekek meggyógyultak?

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Csajok, valljátok be, hol veszitek a bébiparókákat! ;) Annyira édesek ezek a kis hajasbabák!
Én is akarok már babázni!!!!!!!!!!!!!!!! Na jó, van még 11 hetem, azt már kivárom... :D
Vendég
 


bogár! küldtem neked privit doki ügyben.

cincérke, nagyon édi a kislányod, cuki a frizuja :lol:

Egyébként mostanában nagyon ritka ha kisbaba kopaszon születik, úgyhogy, Verna, te is hajasbabára számíts! :wink: Az viszont szerintem vitathatatlan, hogy a legdúsabb babaparókával itt Sára büszkélkedik. Igaz Katica? A gyomorégéshez és savtermelődéshez ennek semmi köze sincsen, erre én jó példa vagyok. Soha semmi bajom nem volt, efféle meg különösen, egész terhesség alatt, Szonja mégis "hajzuhataggal" jött a világra. Ez csak babona, és van akinek bejön van akinek nem. Én kifejezetten kopasz babára számítottam, mert mi a párommal mindketten szőkék vagyunk és én is kopaszon születtem, de nem így lett. Azt hallottam, vagy olvastam, hogy a méhen belüli hajnövekedést nagyban befolyásolják a mostani terhességi vitaminok.

Giga a szülésznő kérdésben nem tudok nyilatkozni, szerintem ahogy érzed. Ha gondolod adsz, de ha nem akkor sem történik semmi.

thenus
 
 


Pilla, Giga,köszi a dicsérgetést, jól esik ez az anyai szívemnek :lol:
Mi is csodálkoztunk, hogy ekkora a haja. Mikor még pocaklakó volt, én is kíváncsi voltam, hogy vajon lesz haja, vagy kis kopasz lesz? Hát, úgy látszik, ez is népi hiedelem, hogy ég az ember gyomra, ha nagy hajú a baba, mert az egész terhességem alatt nem volt sok a gyomorsavam, az utolsó két hétben éreztem egy kicsit. De nem volt vészes.

Timi, egyben vagytok még??

A jógát nem tudom, én nem jártam. Giga, neked is első baba Lili?

Szép estét mindenkinek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Most láttam csak thenus, cincérke, és verna hozzászólását. Nem tudom, mi van, de egy ideje a válaszom elé még megjelenik egy csomó hozzászólás, amit még nem is olvastam. Az írás előtt meg még nem volt ott. Így történt, hogy még csak most látom Tündét, cincérke, gyönyörű a kislányod!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Jól bele lendültetek!
Na szóval: Cincérke, Tünde igazi kislány, nagyon édes!!!! Ichtus, Sáráról meg már tudtuk ezt. :lol: Ja, és persze Levi sem marad le mögöttük!!!!
Orrszívás? én még nem próbáltam. Elcsi egyszer meg volt fázva, de én nem szívtam az ormányát, hanem Salvus vizet fújtam be neki. valahogy idegenkedtem az orrszívótól, pedig tudom, hogy jó dolog. de azt olvastam D. Tóth Krisztától, hogy külföldön nem szívják a kisbabák orrát. akkor ez vajon hogy alakult itt ki nálunk? na mindegy, nekünk olyan micimackós van, de még kibontatlan. mellesleg Elcsi megfázása mindenestől 2 napig tartott. bezzeg mi többiek egy hétig benne voltunk. hát nemhiába, nem ugyanazt esszük. :D
Giga, nekem a barátnőm járt jógázni, és teljesen odavolt érte. hozott is nekem egy dvd-t, ami még most is itt pihen... :oops:
Cincérke, a mi szüléstörténetünk hasonlít. Természetes úton csak úgy szülhetsz már, ha megindul magától a szülés. Indított oxitocinos szülésed már nem lehet. habár neked nem is volt ilyen, az enyém viszont ilyen volt.
Hópihe, nem akarlak elriasztani. nekem egészen addig volt hányingerem, és hányásom, amíg Elcsi meg nem mozdult (20. hét). Rohadt szar volt. :x A töltött káposztát azóta nem szeretem. :oops:
Elcsi nem hajkoronával, hanem befésült frizurával jött a világra. :lol: azóta is forgósan nő a haja. megnéztem az én kiskori képeimet, kicsit hasonlít rám a lányom!!! leginkább a haja. :lol:
Cincérke, csinálj vonalzót Tündikének!
Dejóannakakimostszül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K.
Kép
klauszka
 
 


Szép hajnalt!

Nem tudok aludni...
Cincérke édes pici Tündéd van! És ez a haj! Göndör lesz neki?

Lányok vettem egy overált télire, de nem mertem megvenni a 62-est. Amikor hazajöttem akkor viszont már azon filóztam, hogy a 68-as bazinagy lesz. Igaz legtöbbször a babakocsiban fogjuk használni és lehet, hogy hosszú lesz a tél és akkor belenől Laura, de szerintem akkor is nagyot vettem... Szerintetek?

Hehe, még pont 1 hónap!!!

Pilla (35+4)
Vendég
 


Sziasztok!

Verna,
én dinnyés orbit dropsot ettem állandóan (kb.2 hétig),hogy pótolja a cigi utáni vágyamat,de aztán már a füsttől is rosszúl lettem,ha valaki rágyújtott.
Remélem nem fogok visszaszokni,ha már nem szopizik a kis Levi!
Amúgy meg 600 Ft-ba kerül az a cigi amit én szívtam,szóval az egy héten jó esetben is 4200 Ft lenne,azt meg inkább Levire költöm (még most).

Mali,
én a kórházba vittem 2 csomag neccbigyit (2×4 db),2db nagy-és 1db kis törölközőt,2 db hálóinget,2db papucsot, kézi mellszívót és persze melltartót,melltartó betétet,plussz ami a tisztálkodáshoz kellett.
A többit úgy oldottam meg,hogy az anyukámék jöttek minden nap,elvitték a szennyest és hoztak helyette tisztát.
A poharakat,evőeszközöket is ők hozták be,igy nekem nem volt vészes a kórházi pakkom.
A szülőszobára csak a kis törcsit,ásványvízet és nedvesitett wc papírt vittem magammal.
Amúgy szerintem a nedves wc papír nagyon hasznos tud lenni egy gátmetszés után,hiszen nem dörzsöli a felületet és sokkal kellemesebb.

Én úgy oldom meg a sterilizálást,hogy mindíg azelőtt sterilizálok,mielőtt használnám a cumikat,üvegeket.
(Ugyanis szoktam adni Levinek édeskömény teát,nagyon jót tesz a hasgörcseinek! :D )

Lányok,
köszönöm a gratulációkat Levihez!
Pont azon gondolkodtam hogy mostanában mindenki kislányt szült és kislányt is vár itt köztünk.

Cincérke,
a te Tündéd is igazi hajasbaba,nagyon szép, gratulálok hozzá!

Az orrszívóról csak annyit,hogy kipróbáltam a kézit és jól bevált,de a porszívósat nem fogom kipróbálni (nem is veszek),mert állítólag brutális az ereje,kiszivja szegénykém agyát is! :shock:

Giga,
az,hogy adsz-e pénzt a szülésznőnek,ha nem fogadott,azt te döntöd el!Semmi sem kötelező, ha akarsz adsz neki és hogy mennyit? - amennyit enged a pénztárcád,de privibe leírom az árakat!

Klauszka,
én is irígy vagyok arra aki most fog szülni!
Igaz hogy csak 6 hete szültem,de már alig várom a következőt! :D

Képzeljétek,Levi elkezdett kopaszodni,de nem hátulról,hanem a feje tetejéről és előlről kopaszodik,úgy mint a férfiak többsége.
Szegénykém úgy néz ki,mint egy öreg ember! :)
Akik már szültek:
-rátok raktak homokzsákot szülés után?
Mert rám nem és a hasam forműja olyan,mintha terhes
lennék! :cry:
Toldi doki szerint mejd visszahúzódik,csak nekem úgy látszik több idő kell hozzá!
mano83
 
 


jó reggelt

pilla szerintem is nagy, mi most használunk 68-74-es holmikat. :)

hát nem tudom ahol nem szívnak orrot hogy csinálják, mögöttem 9 év betegségekkel teli gyerekezés van és hát elképzelni nem tudom másként, mert sajnos kis megfázáson túl jóval durvább nyavaják is voltak már itt :cry: :x :evil: :twisted:

cincérke köszi, úgy néz ki jelenleg nincs beteg gyerekem :lol: de nálunk ilyet nem szabad elkiabálni :twisted:

nagyon aranyos a kis druszám Tünde...mert hogy én is, lassan már meg is szeretem ezt a nevet, mert most annyi Tünde baba van, már így 30-35 év után ideje, hogy megint felfedezik ezt a nevet is.

Tusi megvagytok???

Megyek dolgomra mert jelenésem van a kozmetikusnál :D

szép napot!

ja...anno én is csak kopasz babákat tudtam elképzelni, aztán jött egy nagy sötét hajú baba, hát fura volt :lol:
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm az információkat.

Mano! Csak, hogy ne érezd magad egyedül, nálunk is fiú érkezik!
A nedvesített WC papír az egyenlő a popsitörlővel, mert őszintén szólva én mindig azt használok! Légy szíves nekem is írd meg az árakat! A fogadott szülésznő és a nem fogadott is érdekel, plusz a doki, esetleg a nővérkék is (csecsemősök). Én egy másik fórumon olvastam a haskötőről és nagyon ajánlják. Úgyhogy egyet beszerzek.

Pilla! Mi ez a kukorékolás? Miért nem tudsz aludni? Ja persze hülye kérdés, de azért én az ágyikóban szoktam maradni, ha éppen nem zsibbad mindenem.

Becsi! Jól megijesztettél az overál mérettel. Én 74-est vettem, mindenki azt mondta, hogy jó lesz egész télre. Ez amolyan zsákká alakítható!


Mindenkinek szép napot!
mali
 
 


Mali,
majd írok privit!
Nekem hasleszorítós bugyim volt,de állitólag későn kezdtem el használni.(amikor haza kerültünk a kórházból).
A kórházba az eldobhatós bugyikat használtam,mert szerintem sokkal szellősebb mint egy pamutbugyi.
A betétekről meg csak annyit,hogy bent végig azt használtam,amit ők adnak,itthonra pedig tena lady-t vettem.
A szárnyas betét nekem kényelmetlen volt,zavarta a gátsebemet.

A 74-es szerintem borzasztóan nagy lessz,mi még csak most kezdjük kinőni az 56-os rucikat,pedig már több mint 4 kiló Levi.
mano83
 
 


Mostanában ilyen kukorékolós vagyok! :D Este hamar bealszok, reggel meg 5-6 körül pisijáratra megyek és utána már nem megy a visszaalvás.
Sejtettem, hogy nagy lesz a 68-as. Majd megpróbálom a párom anyukájával átvarratni.
Mano az árak engem is érdekelnének, ha nem nagy kérés légyszi küldd el nekem is! Köszi!
Vendég
 


Szia Pilla,
neked is hamarosan küldök egy privit,de most ébredezik Levi, előbb megetetem.
Szerintem még ne varrasd át,mert ki tudja milyen súllyal és hány centivel születik meg Laura!?
Lehet hogy már januárban jó lessz rá a 68as!
Én a helyedben várnék,míg megszületik!
mano83
 
 


EZS szerint kb. akkora lesz, mint Sárám. Ő 3250 grammal született és 49 centivel. De hátha tényleg hosszabb lesz... Meg a babakocsiban amúgy sem baj, ha cseppet lóg rajta a téli cucc! :D
Vendég
 


Akkor nekem is hajasbabám lesz, mert ég a gyomrom elég gyakran!

Én most elég sokat "börzéztem", nagyon sok jó cuccot túrtam össze, főleg télieket, mert azokat nem biztos, hogy öröklünk. Így aztán lett 56-os kiskabátunk is, de 62-es együttes is... ez nem overall, hanem poláros kantáros naci és hozzávaló poláros kabát, nagyon édes! Olyantól vettem, akinek január 2-án született kislánya (én jan. 5-re vagyok kiírva) szóval remélem, minden cuccunk jó lesz egy darabig. :)
Én amúgy akarok venni báránybőr béléses bundazsákot, ha már a tél közepén szülünk... az mérettől független, úgyhogy tavaszig biztosan jó lesz! :)
Vendég
 


Sziasztok,

NÁlam még a piroska nem jelentkezett..... pedig ha nem vagyok babás akkor már jó lenne az uj ciklust megkezdeni :D

Kép


Katica
bogár78
 
 


Verna hol börzésztél? hol van egy jó kis baba bolt, vagy baba kocsi bolt ami nem egetrengető árakkal kínálja a cuccait? :?:

Kép


Katica
bogár78
 
 


Pilla,
Levi meggondolta magát,vissza aludt,így küldtem privit!

Bogár,
én a Mária nagykereskedésben vettem elég sok mindent,többek közt a babakocsit is és szerintem elég barátságos árai vannak,de a lehel téri bolt is jó.
Itt tudod megnézni a neten:
www.bebibolt.hu
www.babadiszkont.hu
mano83
 
 


Ja,az első cím az a Mária nagykereskedés webáruháza,de ha a kapcsolat menüpontra kattintasz,megtalálod a bolt címét is.
mano83
 
 


Mano,
köszike, lementem az oldalakat.

Kép


Katica
bogár78
 
 


Hali!
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Manó!
Köszi a privit!

Cincérke!
Tényleg tündéri ez a Tünde! :)

Ichtus!
Igen, első baba lesz a kiscsaj. Már nagyon várjuk! Mondtam már hogy pont a szülinapomra vagyok kiírva vele? :D
Ami nem biztos, hogy a legjobb lenne, mert úgy szeretném, ha a szülinapja csak az övé lenne. Az apukája meg dec.25-ei. Persze addig úgysem fogunk elhúzódni. :wink:
Szóval valami aranyközépút lenne a legjobb!

Húúú! Csajok, ez lehet, hogy megint az én tájékozatlanságom, de én nem hallottam még ilyen hasleszorítós praktikákról. El tudná mesélni nekem valaki, hogy mi is ez? Mire jó, honnan kell beszerezni, mikor és hogyan kell használni... stb.

Hát én mindjárt felrobbanok a dühtől!
Én nagy marha, gondoltam tájékoztatlak titeket, hogy szülésfelkészítő lesz a kh-ban ma. Erre szedem elő a papírt és látom, hogy tegnap volt. Már másodszorra járok így ezzel. Először a védőnőm tájékoztatott félre, most meg én voltam ekkora állat.
No de sebaj! Még lesz 2. Nov.7-én, és nov.21-én.
Tudtok róla, vagy írjam le a programját?

Bogár!
Kistarcsán lesz babaruha-börze a Csigaházban (tudod hogy hol van?). Elvileg holnap lesz 9-12ig. Legalábbis a legutóbbi alkalommal nekem ilyen dátumu szórólapot adtak. Itt angol használt ruhákat, játékokat adnak. Felénk ez eléggé népszerű szokott lenni. Ha gondolja valaki látogassa meg.

Na üdv Mindenkinek!
Szép napot!

Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


Csak egy jótanács a Mária nagykerrel kapcsolatban.
Mi is ott vettük meg a babakocsit, meg egy plédet is. Szóval mi elmentünk oda személyesen, szétnéztünk, és utána neten rendeltük meg a cuccokat, mert úgy jóval olcsóbb. Úgy nagyker áron tudod megvenni. Pl.: babakocsi boltban 51000, neten 41000.
Egyébként tényleg jó hely, és nagyon sokminden van!

Pá!
Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


Mano köszönöm szépen az infokat! :)
Vendég
 


Giga,
én a sosroksári úton a volt mega toys helyén vettem Anita hasleszorítós bugyukat,darabját 3300 Ft-ért.
Nekem azt mondták hogy a szülés után egyből kellett volna használni,de én csak egy héttel később tettem ezt.
Amúgy azóta is ezeket használom és szerintem sok vissza ment a hasamból,de azért még van! :(Amúgy itt vettem a neccbugyikat,de a dm-be 500 ft-tal olcsóbb egy csomag,és 1 db-bal több is van benne!
mano83
 
 


Giga: nem akarlak elkeseríteni, de Kistarcsán a börze most vasárnap VOLT. Én voltam, ott vettem nagyon sok holmit!
Nem hiszem, hogy ilyen rövid időn belül lenne még egy....
De érdemes figyelgetni iskolákban, művházakban... szokott lenni, ilyenkor ősszel...
Vendég
 


Bocs, igazad van, tényleg lesz vásár... csak ez más! :)

http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php
Vendég
 


A fenti linket mindenkinek ajánlom, ez a börzefigyelő! Én múlt vasárnap kb. 15 ezerért két hatalmas szatyor gyönyörűséges ruhával és egy mellszívóval lettem gazdagabb. :) De minden van: babakocsitól a légzésfigyelőig. :)
Már csak egy baj van: ha véletlenül mégis kukija nőne a gyereknek, nagy bajban leszünk! :) Akkor elkezdem árulni a sok kis rózsaszín holmit. :)
Vendég
 


Verna,
már a szívbajt hoztad rám... :)
De igazán nem lepődtem volna meg. Amennyire mostanában nem vagyok toppon ezekkel az előadásokkal, börzékkel kapcsolatban.
Ez a vasárnapi is az a használt angol cuccosok börzéje volt?
Vagy valami hasonló?

Ez nálunk is egy kis parára ad okot, hogy mi van ha mégis fiú lesz... ? :D
Nálunk is van már rengeteg kislányos cucc. Rózsaszín is köztük... :wink:

Hát majd kiderül.
Ti nevet még nem választottatok?

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok,

Mano: úgy tűnik, hogy nekünk is kisfiunk lesz!
Bár a névvel nagyon nagy bajban vagyunk.

Tudnátok segíteni nekem: folyamatosan zsibbad a jobb kézfejem, mitől lehet????

Nincs véletlenül valamelyikőtöknek egy eladó csinosabb kismamafelsője (nagy méret) (nagyon nagy), mert mennék esküvőre november 4-én de egy alkalom miatt nem akarok 5-10 ezer ft-ért venni valamit.

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a sok dicsérő szót! :D
A hosszú hajról csak annyit, hogy 30 évvel ezelőtt ugyanilyen hajjal születtem én is, és amikor megtudtam, hogy kislányt várok, végig ilyennek képzeltem el! 8)

Pilla!
Fürdés után göndör Tünde hajacskája, szeretném ha ilyen maradna, mert sajna az Apja nagy és elálló füleit örökölte! :roll:
Ha most 62-es a méretetek, akkor nem lesz nagy a 68! Januárra is gondolni kell, a picúrok pedig úgy nőnek mint a gomba!

Klauszka!
Nem tértem ki a szülés minden részletére de kaptam oxitocint mivel a magzatvíz távozása után néhány óráig sem fájásom nem volt, sem tágulás!
Én úgy hallottam, hogy a méhen ejtett vágás „minősége” is befolyásolja lehet e a következő természetes!

Lányok!
A porszívós orrszívótól nem kell félni, nekem is bizarrnak tűnt eleinte, de Tünde nagyon jól tűri, kiszívni pedig muszáj, mert a füle is begyulladhat miatta.
A szívás erejét tudjátok szabályozni, az orrba helyezedő csőnek pedig olyan pici az átmérője, hogy nem okoz nagy vákumot! Tengeri sót tartalmazó orrspray, nagyon jól fellazítja az orr -tartalmat szívás előtt!

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Egy kérdésem volna megint. (én állandóan csak kérdezni tudok, biztos idegesítő már... :x )
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy hányadik héttől kellene számolni a baba mozgásait? És mennyinek is kellene lennie, és hogy ti számoltátok vagy számoljátok?
Lili szerencsére sokat mocorog. Van hogy folyamatosa, de van olyan is amikor csak rúg egyet.
Ezért gondoltam, hogy nem számolgatom. Meg próbálkoztam én már ezzel, de néhány után nem tudtam már, hogy hanyadiknál is tartok aznap.
Szóval hogyan kellene ezt csinálni?

Köszi!

Kép
Kép
giga1
 
 


Tami!
Nekem van kismamafölsőm amit szívesen kölcsön adok, ha gondolod. Beszéljük meg priviben ok?
Henus

thenus
 
 


Cincérke még nincs méretünk, mivel Laura még a pocimban van! :D
Ez a bababörze lap nem pontos ám. Csömörön a ruhavásár már volt 12-én, ezen a lapon meg az szerepel, hogy 20-án lesz. Ott vettem tökédi farmer cuccokat bébi méretben és kocsicipőket.
Vendég
 


Giga nekem nem kell számolnom. Nem is hozta fel a dokim ezt a témát. Mondjuk én nem is nagyon tudnám számolni, mert Laura a nap 80%-át átmocorogja! :D
Vendég
 


Én erről még nem is halottam hogy számolni kell, bár én "mégcsak" a 22. hétben vagyok.

Nekem van hogy egész nap nem érzem, de gondolom ez normális ennyi idős terhesen?! nem???

Kép
tami2900
 
 


naccempilla: én is voltam a csömörin is, de az börze volt. Látod, Tarcsán is többféle van. :) Ezekszerint még lehet, hogy lesz? Nem is figyeltem... :shock:

Giga: a vasárnapi kifejezetten börze jellegű volt, kereskedőket be sem engedtek. Csak anyukák árultak, de nagyon sok szép, jó holmi volt. Azt is mondta egy anyuka, hogy előző nap volt a Centin, és az még olcsóbb volt... figyelni kell! ;)
Vendég
 


Én sem számoltam soha a mozgásokat. A kiskönyvben van, hogy reggeli előtt, után, ebéd előtt, után stb mozog e a gyerek. De én nem számolgattam, sokat mocorgott, egészen a végéig.
Tami, szerintem teljesen normális, ha nem érzed mindig. Ne aggódj, később beindul a kis picúrkád :lol:

Ti mikor éreztétek először a mozgásokat? Én a 20. héten.

Ja, én is jó nagy hajjal születtem, de édesanyám szerint nem volt ekkora, mint Sárának :)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Akkor majd felhívom a védőnőt és megkérdezem tőle, mert ők szoktak ilyesmit szervezni. Bár akkor feltették volna a csömöri oldalra, de ott nincs róla egy mukk sem...
Vendég
 


Pilla!
Ne haragudj! Nem voltam túl figyelmes a visszaolvasáskor :oops: !

Giga!!
Én nem számoltam igaz nekem is nagyon sokat mocorgott, pocakon kívül is egy sajtkukac, állandóan jár keze-lába :lol: !

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


naccempilla, te csömöri vagy? Én is. :)
Az előzőt tuti, a védőnénik szervezik. Majd a művház felé kanyarodok és megnézem, van-e valami kiírva... Este meg tudom mondani. :)

Holnap viszont átugrom a Csigaházba. :)

Mozgás: nekem a 16. héttől volt nagyon pici kaparászás, 18.-tól egy-egy rúgás, aztán két nappal a betöltött 20. hét után megindult és azóta megállíthatatlan Bébike. :) Azóta naponta érzem, de nem azonos intenzitással. Van, amikor pihisebb napot tart, van, amikor meg le sem áll egész nap.
Most már érezhetően szűk neki bent a hely, mert egyre jobban kifelő nyomakszik, feszegeti a pocakomat, dugdossa ki a lábacskáját. :) Viszont amit nem értek, hogy hol lent rugdos, hol fent... ilyen sokszor megfordulna? Pedig már nem kéne forgolódnia. :( Holnap megyünk UH-ra, kíváncsi leszek, mit mutat, hogy fexik éppen...
Vendég
 


Szia Verna: Nekm is olyan érzésem van mintha egyszer fent egyszer pedig lent rugdosna.
Voltunk a 4 D Uh-n és ott azt mondta a doktornő sőt láttuk is, hogy nem forog, hanem boxol a drágám. Egyszer rugdos, egyszer boxol és ha éppen úgy van kedve akkor egyszerre mind a kettőt.

Kép
tami2900
 
 


Tami: köszi, akkor megnyugodtam. :) Tekintve, hogy a 20. héttől kezdve fejvégű volt, nem örültem volna, ha most fordulna meg, mikor már irányba kell állnia...
Na majd holnap kiderül! :) Addig meg csak üssön-rúgjon, ahol ér! :)

Ja, rosszzul írtam az előbb, két nappal a 20. hét ELŐTT indult be napi szinten a mocorgás... állítólag első terhességnél ha ehhez hozzáadunk 20 hetet, akkor megkapjuk a szülés időpontját... hát, ha ez igaz, akkor nekünk ÁB-bébi lesz. ;)
Vendég
 


Ja, orrszívó: nekem mindenki a MŰANYAG, porszívós orrszívót javasolja, pont most láttam egy ismerősnél használat közben és nem drasztikus. Akik használják, kipróbálták magukon, és állítólag tényleg nem vészes... Én szívem szerint elemeset vennék, hogy bárhol használható legyen, csak az nagyon drága... úgyhogy marad a porszívós...
Vendég
 


Sziasztok! Olyan ééééédes képeket raktok fel, hogy egyre inkább szeretném, ha már június vége lenne (ez esetben már a szülésen is túl lennék és otthon babázhatnék Apával :) ) Ezek szerint most divat a bébiknél a nagy haj, hiszen Tündi is ilyen, meg Sára is! Jó lehet, hogy már otthon szuszognak! :) Képzeljétek, én már 2 napja teljesen fitt vagyok, még csak nem is nagyon émelygek, pedig a hétfő kicsit rázós volt. Remélem így marad. Manó, azon túlmenőleg, hogy gratulálok a pici Levihez, nagyon helyes baba, megtennéd, hogy nekem is elküldöd azokat a bizonyos árakat? És még azt is szeretném tőletek megkérdezni, hogy mi van akkor, ha az ember nem választ orvost és szülésznőt? Van egy másik topik, valami "ügyeletesnél szülni" vagy mi a címe, és ott elégé megolszlanak a vélemények, bár egyik hozzászóló sem írt a kistarcsai kórházról. Viszont itt jók az orvosok, szülésznők, nem? Lelkiismeretesek meg minden. Nagyon rizikós a véletlenre bízni? Köszi a válaszokat: Hópihe
ha-hópihe
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?