Új privát üzeneted érkezett!

Giga rendben van a súlya. Laura 31 hét 4 naposan volt 1925 gramm. Ezek amúgy is csak megközelítő értékek, egyáltalán nem biztos, hogy ekkora is a babák súlya. Hallottam már olyat is, hogy az UH-on egy bébi 3 és 1/2 kiló volt és 2900 grammal született! :)
Vendég
 


Sziasztok,


Verna: Egyáltalán nem bántottál meg. A kitörésem viszont szerintem annak tudható be, hogy "szar" a hangulatom, fáradtnak érzem magam , és mot meg álmosnak is, majd elalszok amonitor előtt, legszivesebben mennék haza már most, de 5-ig kell itt húznom , és igy is este 7 lesz mire hazérek :(

Kép


Katica
bogár78
 
 


Akkor jó, megnyugodtam! :) Sok sikert a dokikereséshez! :)
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

szorítsatok nekem, mert már csak két napom van és asszony leszek, vége az aranyéletnek :lol:
lassan indulok haza szegedre, és már nem lesz visszaút, igaz a páromnak ma lesz egy második legénybúcsúja, úgyhogy még történhet bármi :roll:

Puszi mindenkinek és jó hétvégét, babázást, babaprogramot nektek!
Bogár föl a fejjel, munka helyett olvasgasd a fórumot én is azt szoktam ha már nagyon kivagyok. mindig jobb kedvem lesz tőle!

murphyke

Kép
murphyke
 
 


murphyke! Sok boldogságot! És hidd el, nem fáj a házasság! :)
Vendég
 


Murphyke nagyon sok boldogságot nektek!
Vendég
 


Murphyke csatlakozom és is és gratula és sok boldogságot!

Kép


Katica
bogár78
 
 


Murphyke!

Sok boldogságot kívánok nektek!

Üdv Mali
mali
 
 


Murphyke

Sok örömöt, boldogságot, nemsokára apróságot :D

Gratulálok nektek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Én is nagyon sok boldogságot kívánok!!!

Kép
becsi
Iklad
 
 


Murphyke, legyetek boldogok, és tök jó lesz nektek!!!!!
Giga, Pilla, nekem is dagadt a bokám, ugyanis a finisig dolgoztam (8. hó végéig..), és mindig lógó lábbal ültem. Aztán kivettem 5 nap szabit, és egész végig a jó kis hungarocell ágyikómban ültem felpócolt lábakkal. És láss csodát: ELMÚLT A DAGADTSÁG!!!! Aztán újra dolgoztam, és előjött. :x
A tanács azon kívül, amit Pilla írt: ha ülsz is - és esetleg nincs mód felpócolásra -, akkor is legalább ne tedd keresztbe a lábaidat. :?
Védőnő? Miket írtok!!!! Az én védőnőm mindig Ádám-Évánál kezdte (kezdi) az előadást, vagyis: Tudod, a szoptatás azért fontos....stb.
Nekem még túl sűrűnek is tűnt, hogy jött hetente, pedig csak kétszer volt! Aztán 6 hetesen már nekünk kellett a tanácsadóba menni, és ez a mai napig így van havonta. Fúrt kútról és nitrátról nem beszélt, ellenben tejpépről igen, ami nem érdekelt. :evil:
Szóval nekem szinte semmi újdonságot nem tudott mondani, mert eléggé művelődős típus vagyok.
Bogár, küldök egy kis jókedvet!!!!!!!!!!!!!! :lol:

K.
Kép
klauszka
 
 


Murphyke, most jut eszembe: nekünk vasárnap van az egyéves házassági évfordulónk!!!!!!
Bogár, már 3x elküldtem a privit, de valami hibát jelez, szólj, ha nem kaptad meg!!!!!!!!!

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!
Először is, Murphyke, gratulálok, és sok boldogságot! :)

Giga: Én a 32. héten egy 2150g-os bébit cipeltem, úgyhogy a méreteitek alapján, szerintem teljesen rendben van a baba súlya. Egyébként nekem mindenki azt mondta, hogy az ultrahang általában túlméri a babákat. Na az enyémet alulméretezte :D Úgyhogy ezek az értékek, inkább csak hozzávetőlegesek.

Ichtus, Klauszka: MIket mondtok? A védőnőnek hetente kellett volna jönnie??? :lol: Nos, elmondanám néktek, hogy a miénk eljött a gyerekorvossal másnap mikor hazajöttünk, és azóta nem volt egyszer sem, azaz 3 hónapja. Amit mellesleg cseppet sem bánok :twisted: Mérésre is akkor mentünk, ha én kíváncsi voltam. Ja és a BCG-t is állítólag ellenőrizniük kell, mert ha nem volt jó a reakció meg kell ismételni. Na erről sem kérdezett egyszer sem. Persze én nem mulasztottam el mondani neki, hogy köszönjük a BCG jól sikerült jól be is gyulladt. :evil: Egyébként nem sérelmezem, hogy nem járt a nyakamra, mert igazán sok újdonságot nem tudott volna mondani, csak dühít, hogy ez a dolga, nem pedig izélgetni a kilók miatt :x

Megkérdeztem a pakkot: popsitörlőt vinni kell és jól jártok, ha visztek pelust is, mert abból sincsenek eleresztve. Ja és olyan popsikenőcsöt adnak (Johnson's), ami olyan mint a vakolat, alig lehet levakarni szegény gyerekről. Tehát inkább vigyetek magatokkal (én Gabit használok, szeritem az tök jó).

Becsi: küldök privit

thenus
 
 


Henus!

Próbáltam válaszolni a privire de nem küldi el... :twisted: majd próbálkozom.
becsi
Iklad
 
 


van egy ilyenem hátha valakit érdekel:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=148374
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Láttam páran küszködtök a vizesedéssel :( Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy vitamin és étrendkiegészítő családod. Nem tudom ismeritek-e, ez a NUTRILITE. Én ezeket a vitaminokat szedtem és szedem most is terhesség előttés közben. A vizesedésre szeretném ajánlani nektek a zöldség-gyümölcs koncentrátumot és a fokhagymát. Igaz nekem erre a kettőre nem volt szükségem, de pár ismerősömnél a várandósság végén nagyon is beváltak. Az Elevitet pl. abba is hagytam és a multivitamint plussz Ca-Mg-ot szedtem, székrekedésre a multi-rostot és most a végén rágható vasat, aminek kellemes gyümi íze van.
Gyerekeknek is sokféle vitamin létezik rágható formában, de az összes vízben oldódik, tehát kicsiknek is könnyen beadható.

Ha valakit érdekel bátran írjon :)

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Szia.

Engem érdekelne, tudnál róla írni bővebben???

Köszönöm.

Kép
tami2900
 
 


Naccempilla, Thenus!
Köszi szépen a válaszokat. Megnyugtattatok. :D

Murphyke!
Nagyon-nagyon sok boldogságot és örömöt kívánok nektek.
Lehet, hogy ezt már asszonyként fogod olvasni? :lol:

A védőnővel kapcsolatban az enyém nagyon is tündéri. Tegnap volt nálam kinn és kb.2 órát itt volt, és nagyon hasznos dolgokat mondott. Mivel első baba lesz nálunk elég sokmindent nem tudok, viszont ő nagyon segítőkész.
Azt is mondta, hogy a szülés után jönni fog hetente.
Remélem így is lesz. Én megbízom benne. Szerencsés vagyok vele, ahogy olvasom a ti írásaitokat.

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!


Nekünk is nagyon rendes a védőnőnk, most egyenlőre havonta jön és mindig nagyonsegítőkész, minden elmond mire vigyázzak, nagyon jól ellehet beszélgetni vele.
Ha bármit lérdezek lehet az hülyeség is, nagyon aranyosan kedvesen válaszol.

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok, komoly kérdés...

Viszketek mint az állat... kibírható, csak zavar, hogy bolhás vagyok...

Ha bekenem magam az segít 5 percig de... szóval Ti mivel trükköztetek?

Köszi!
Vendég
 


Sziasztok!

Cs1!
A tesomnak a babaolaj jott be ha jol emlekszem!
Hogy vagytok?

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Második babánkat várjuk, 33 hetes vagyok. Az orvosom dr Surányi Tibor, szeretem is nagyon - a lányunkat is vele szültük. A kórházban azóta viszont változott egy pár dolog, aminek nem örülök, de istenem. :)
Többek közt elment a szülésznőnk, úgyhogy másikat keresünk. A doki kettőt ajánlott jó szívvel, de egyelőre egyiket sem ismerjük. Az egyikük Ignáthné Éva, a másik pedig Sárközi Anikó. Ti ismeritek őket? Minden infónak, tapasztalatnak nagyon örülnék!

És lenne még egy kérdésem. Van valamelyikteknek tapasztalata fájdalomcsillapítás-ügyben? Szeretnék EDA-val szülni. Tudom, kit kell keresni ezügyben, de arról fogalmam sincs, hogy mégis mibe kerülne ez nekünk. Gondolom, hivatalos ára nincs (két éve nem volt), tehát a hálapénz adási szokások érdekelnének.

minden választ előre köszönök!
Kati
sikati
 
 


Csakegy,
nekem is a babaolaj jött be. Jó szívvel ajánlom!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Giga, szerintem is teljesen rendben van a babád súlya, Sára 32. hetesen volt 2100,g, de az uh, tényleg nem teljesen pontos. Nekem azt mondták, 300-500g-ot is tévedhet mindkét irányba.

Viszketésre én nem tudok tanácsot adni, nekem csak néha egy kicsit viszketett a pocakom, de nem annyira, hogy bármit is csináltam volna.

Kati, Sanjos nem tudom a kórházban milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak, nekem nem fordult meg a fejemben, hogy kérnék, meg az orvos sem hozta szóba. Én Makarész Attiláné, Andreánál szültem, ő rendes volt, bár nem tudott túl sok időt velem lenni, mert akkor ő volt az ügyeletes éjszaka, és öten szültünk. A többieket nem igazán ismerem, de akik náluk szültek, biztos tudnak neked segíteni.

Sára babám pöttyeivel kapcsolatban pedig kiderült, hogy nem egyszerű anyatejes kiütés, mert továbbterjedt a fejbőrére, a mellkasára, és a hátára is. Szinte órák alat. Úgy hogy elvittük az orvoshoz, mondta, hogy ez már fertőzés, de gőzöm sincs, hogy szedhette össze, hiszenmindent úgy csináltam, ahogy kell. Dokinéni szerint vagy a mosóportól van. vagy a kórházból hozhattuk haza. Most nem szabad mosószerrel mosni a ruháit, sak 60 fok, ill kifőzés. Kapott élénk pirps fertőtlenitő folyadékot, azzal kell bekenni fürdés eőtt, és után, majd hintőpor. Ja, és nem jön le a bőrről :shock: most szegénykém egész arca vövös,a haja szintén olyan, mintha vörösre lenne festve. Hát, igen , nem lehet elég korán kezdeni a szépítkezést. Más tini korban festi először a haját, Sára haja 4 hetesen már vörös :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sikati!
Mindkét ügyben tudok neked segíteni. A szülésznők közül Ignáthnéról tudok ezt-azt, Anikóról csak tudom kicsoda. Az Éva olyan 50 év körüli, vagy közel ahhoz, kedves, és tapasztalt. Szerintem ő nem lehet rossz választás, de még informálódj :)
A másik: Én júliusban EDA-val indultam a szülésnek, de császár lett a vége. Gondolom, akkor tudod, hogy a kórházban Krémer Ildikó főorvosasszony vállal csak EDA-t. Én nagyon megkedveltem őt, mert onnantól, hogy megkerestem, megvizsgált, és mindenről alaposan kioktatott, minden héten, fel kellett hívnom, és tájékoztatni a fejleményekről. A szülés napján pedig ő is ott volt velünk egész nap, és másnap is meglátogatott, szóval én nagyon hálás vagyok neki. Szakmailag szerintem nagyon ott van, bár a kollégái nem szeretik, mert nagyon kapitányos, és első megjelenésre is olyan "félelmetes", pedig csak határozott fellépésű. Egy szó mint száz én csak ajánlani tudom. Az összeg pedig, ő azt fogja mondani, hogy mivel nem ad számlát, így nincs is szabott ár. Egyébként, 10-15e ahogy érzed, szerintem. Én még mellékeltem egy kis ajándékot is neki, meg fotókat és nagyon- nagyon örült :D

thenus
 
 


Tami igyekszem délután egy privit dobni :wink:

Kati!

Én most Évánál szültem, igaz nem sok gond volt velem, de meg voltam elégedve, aranyos volt.
Anikót is ismerem, ő volt az ügyeletes amikor a második terhességnél 30 héten be kellett szaladnunk fájásokkal, nagyon kedves volt /és észre sem vettem a szurit :wink: /, végig azon gondolkoztam, hogy vajon honnan ismer, hogy ilyen kedves.....de nem ismert :D
Szóval én mindkettőt ajánlom :wink:
becsi
Iklad
 
 


Tami!

Nem tudom melyikek érdekelnek ezért leírom mindet.

Napont multivit. - ezt szedtem az elevit helyett a második harmadtól. Minden benne van ami az elevitben csak magasabb arányban. Pl. folsav elevitben 0,08 mg, napontában 150 mikrog, a vitaminok és ásványi anyagk ugyancsak. Nem beszélve arról, hogy ez nem mesterségesen előállított dolog, hanem 100 %-ban természetes.

Ca+Mg - létezik rágható formában es lenyelősben is. Ezzel tudod pótolni amit a baba elszív tőled Ca-ot és nem megy a fogaid rovására sem. Nekem olyannyira bejött, hogy pl. MagneB-6-ot egyáltalán nem kellett szednem eddig, mert nem volt pocakkeményedésem és semmiféle görcsöm sem.

Rágható vas - vasat ált a harmadik harmadban szoktak ajánlani a kismamáknak, ha jól emlékszem Ferrofol-gamma, ez az ami ált székrekedést is szokott okozni. Ez a rágható tabbletta teljes egészében felszívódik és ilyen mellékhatása nincsen, ezt tapasztalatból mondom.

Rágható multirost - oldodó és nem oldodó rostokat tartalmaz. Minden tabletta 565 mg rostot tartalmaz, ennek jó ha naponta töredékét megesszük. Én sajna hajlamos vagyok a székrekedésre. Az első terhességem alatt nem ismertem ezeket a termékeket, ezért igen megkínlódtam minde egyes wc-re menetelt :oops: viszont most, már bocs, hogy ezt írom, de jól is esik naponta kétszer- háromszor, hogy kiürül :oops:

Gyüm. és zöldség konc., és fokhagyma - mindkettő jó a bevizesedett lábakra és a keringés javítására. A fokhagyma bélben oldódik, ezáltal elkerülhető a nem kívánatos szájszag :)

Az összes termék természetes alapanyagokat tartalmaz, nincsen bennük adalék, szinezék és tartósítószer sem. Nálunk az egész család használja, sőt már a környezetemet is rávettem, hogy fogyasszák ezeket, ha másért nem a saját és a gyerekeik egészsége érdekében.
Boltban nem kaphatóak, rajtam keresztül lehet ezeket megvenni ha érdekel priviben elküldöm az árkat postával együtt.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


lányok, köszönöm az infókat!
Szerintem megismerkedünk Évával, aztán meglátjuk. Vagy... nincs valami olyan nap, amikor mindketten bent vannak?:) Ha csak látnám őket, már könnyebb lenne dönteni, de az hülyén veszi ki magát szerintem, ha felhívjuk mindkettőt, időpontot egyeztetünk, aztán meg csak az egyiküket választjuk...

Thenus, ismerem őt, mármint az anesztest, nekem is szimpi volt... de már nem bízom benne. Az történt ugyanis, hogy a lányomnál is EDA-t akartunk, meg is beszéltük vele, megvizsgált, meg hetente, meg minden nőgyógy vizsgálat után beszéltünk... aztán túlhordtam, be kellett feküdnöm, és két nappal szülés előtt közölte a dokim, hogy az Ildikó elutazott valahova vidékre, és nem fog bejönni. Vagy 8 héten keresztül elvárta, hogy hívogassam, tudta, hogy bent vagyok a kórházban, de arra sem volt képes, hogy bejöjjön szólni, vagy felhívjon, hogy mégsem lesz bent. Nem mondom meg, hogy hova kívántam őt szülés közben! :-/ Nagyon mérges voltam rá, és hülye érzés, hogy megint vele kell egyeztetnem.

na, vissza a szülésznőkhöz, és a hálapénzhez. Azt is elárulnátok, hogy nekik mennyit szokás adni?

ja, meg még valami eszembe jutott. Szüléskor mennyire lehet régi a házassági anyakönyvi kivonat? Az jó, ha már most kikérem, vagy csak pár hetes lehet?

nagyon jó látni, hogy él ez a fórum. Azt hiszem, gyakori vendég leszek erre. :)

K.
sikati
 
 


Kati

én mind három gyerkőcnél az eredetit vittem...

maniról priviben...
becsi
Iklad
 
 


Kati!

Amúgy 3 hónapnál nem régebbi házasságianyakönyvi kell.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sikati!
Küldtem neked privit

thenus
 
 


Klauszka, Henus, újra cumi téma:o( Mit csináltatok olyankor, amikor a cicit igényli, de nem éhes, csak pl elalváshoz szeretne egy kicsit cicizni, vagy nyűgösebb? és nem akarod odaadni neki, mert akkor többet eszik, sok levegőt nyel, és megfájdul a hasa? meg a bimbó is kisebesedne? Teljesen tanácstalan vagyok, mert idegenkedek a cumitól, de ilyen esetekre tényleg nem látok más megoldást, néha adtam már neki.de nem szeretném, ha rászokna. vagy mégsem olyan drasztikus, ha cumizik a gyerek? :?

Kati,én is eredeti házassági anyakönyvi kivonatot vittem, és nem volt vele gond.

Szép estét, és dagadásmentes bokát mindenkinek :wink:

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Kép piros baba vörös hajjal

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Ichtus!
Először is nagyon cuki szegénykém ezzel a vörös fejjel :)
Én elalvás előtt is rátettem cicire cumizni. Az üresebbikre tedd, és nem szív olyan sokat, hiszen csak cumizik. A kisebesedésnél meg figyelj, hogy jól kapja be és nem fog. Persze ne lógjon rajta órákat, de szerintem egy kicsit tedd rá. Az én Szonjám is erre volt rászokva kb. két hétig, de mostanra már elalszik magától, mondjuk ő bekapkodja a hüvelykujját. Az se sokkal jobb, de azt nem tudom sajnos megakadályozni. :D
Megnyugtatáshoz még most is cicire teszem, az a legjobb.

thenus
 
 


Sikati, Anikót ismerem, soha nem láttam még olyan jó kezet, mint neki volt. Nekem csak a szurikat adta, nem ő volt a szülésznőm, de meg is mondtam neki, hogy ilyet én még nem láttam! Iszonyú ügyes, biztosan szülésnél is. Sajna, csak ennyit tudok róla, meg azt, hogy velem mindig nagyon rendes és normális volt, csíptük egymást. A nyafogós mamikat nem szereti, rendre utasítja, de szerintem ez is jó. Szóval nem tudsz rosszul választani! :wink:
Katica, én szoktam Elcsinek hagyni mind a mai napig, hogy komfortszopizzon. ugyanis az is hozzátartozik a szoptatáshoz. Elcsinél több levegőt nem hiszem, hogy nyel baba, ő még órákkal a kajálás után is akkorákat büfizik... :oops:
szóval cumit ne, ha lehetőség van rá, bár ismerősöm szerint nem lett cumizavaros a gyereket, pedig ő adott neki. én nem adtam, és nem is adnék neki most sem. Sára valószínűleg anyukázni akar, ez teljesen normális, szánj rá időt, meghálálja! :wink:
Elcsi - ha kianyázta magát - mosolygósan és fáradtan elalszik egyedül ( :!: ) a kiságyában, és másnap reggelig csend van. ha viszont nem kap meg engem úgy, ahogy szeretné, toporzékolás van. ez nálunk már kialakult, esténként negyed óra- 20 percet rászánunk a komfortszopira, és így ő is és én is boldogan megyünk aludni. :wink:
ajjaj, mosópor? A keresztlányomnál is volt, minden ruhát át kellett mosnia újra a sógornőmnek, és a szekrényeket is átmosni! mi ezért csak aloe verás környezetbarát mosóporral mosunk, és nuku öblítő. aztán még mindent jól át is vasalok.

ja, a jó hír: ma este olyat, de olyat ficánkoltunk a fürdőkádban!!!! végre.... :lol:
Timi, én másik cég termékeit szedtem és szedem, de támogatom ezeket az étrendkiegészítőket, nekem sem kellett nagyon mást szednem és használnom, sőt a császársebemre EZS azt mondta, mikor mentem varratszedésre, és vittem a kis szereimet, amivel befújattam és bekenettem vele, hogy ezek a legjobbak, ő is ezeket ajánlotta volna. Húúúú de hosszú mondat!!!! :D
Szóval jók ezek a cuccok!
Még egy jó hír a végére: úgy néz ki, elmúlik a peluskiütés!!! Hála a Bepanthennek.
ja, és bármit akartok a babának - beleértve a popsikenőcsöt is- írassátok fel a dokival, úgy a tizedébe kerül. Én ma teljes áron vettem popsikenőcsöt, nem tudtam, hogy az is tb támogatott. :shock:
Az unguentum infantum, a boraxos, és a bepanthen vált be. Az unguentumot nagyon nehéz lemosni a kezedről és a babapopsiról, de épp ezért nem fordult elő az, hogy könnyen ledörzsölte a pelus, és kipirosodott Elcsi feneke. viszont a finom könnyen kenhető krémeknél - pl. Sudocreme - ez előfordulhat. pedig olyan jó illata van!!!!

K.
Kép
klauszka
 
 


Becsi, Ichtus
És az eredeti 3 hónapnál régebi volt?:) A miénk két és fél éves... jó lenne, ha elfogadnák. Szerintetek?

Látom, mindkét szülésznőről csak jókat tudtok írni. Ez nagyon jó, csak nem könnyíti meg a döntést. :))) Majd egyeztetek újra az urammal, aztán legfeljebb feldobunk egy érmét. ;)

Bocs, hogy újként belepofázok, de látom, téma a cumi. Enyém lányka kapott cumit, így az amúgy is hasfájós gyereknek nem okoztunk több problémát a komfortszopival (vannak szerencsések, akiknél semmi gondot nem csinál!), és cumizavaros sem lett. Másfél éves koráig szopott, gyönyörűen, sokat. A cumiról mostanság próbáljuk leszoktatni, elsőre csak nappalra. Meglátjuk, hogy boldogulunk majd, egyelőre csak abban vagyunk biztosak, hogy könnyebb elvenni tőle a cumit, mint a saját ujját...

K.
sikati
 
 


Én az anyakönyvvezetőt kérdeztem meg, mert mostanában jártunk nála, és ő is azt mondta, hogy 3 hónapnál nem régebbi kivonat kell (azt hiszem, akkor van kivétel, ha ugyanott házasodik valaki, ahol szült...)
De nem tart semeddig sem kérni egyet, én lassan el is megyek a hivatalba, mert most már tutira 3 hónapon belül szülünk. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm lányok a tapasztalatokat a cumival kapcsolatban, Kati, egyáltalán nem baj, hogy te is leírtad a véleményed, azért kérdeztem :)


akkor, ha az anyakönyv vezető mondta, biztos új kell, de a miénk fél éves volt, és elfogadták.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Jaj, várjatok, lehet ám, hogy nem 3 hónap, hanem 300 nap... és akkor viszont tényleg jó a fél éves is. :)
Vendég
 


Sziasztok!
Szerintem gyereke válogatja, mit könnyebb tőle elvenni. Már írtam nektek régebben, hogy nekem a cumival kapcsolatban nagyon rossz tapasztalataim voltak az oviban. A csoportom fele cumizott legfőképp alváshoz, és volt aki még középsőben is azzal jött. Mellesleg a szülő a legnagyobb hibás, mert volt akinek rendszeresen vettek újat. Szóval én megfogadtam, hogy cumit tutira nem adok a gyerekem szájába. Lehet, hogy nem lenne nehéz leszoktatni, de azt előre nem lehet tudni. Próbáltam megelőzni, hogy ne legyen komfortszopás hiánya -mindig cicire tettem- de nem tudtam, mert ahogy fejlődött, úgy megtanulta szopni a nagyujját. Szóval azok a szerencsések akiknek a babája nem igényli annyira "cumit".

thenus
 
 


sziasztok!

Vidéken voltunk rokonozni...
jól megijesztett a csajom, én hülye 3 gyerekes anyuka tele pocakkal indultunk el haza felé....útközben elkezdett sírni a cumiért :oops: , de a nagyok nem találták, így hányás lett a vége... :x , na onnantól nem volt hajlandó az ülésbe ülni, így 40 km-t szabálytalanul közlekedtünk és tök ideg voltam :evil: :twisted:
De itthon vagyunk ez a lényeg!

mi 3 ,7 és 12 éves házasok voltunk mikor szültünk az eredeti házasságival....egyébként Nagytarcsán esküdtünk.

Nekem eddig minden gyerek cumizott, a nagyok 3 évesen teljesen maguktól egyik napról a másikra eldobták.

Henus majd írok :wink:

Sára nagyon édes és mekkora!!!

Anikó vért is nagyon jól vesz :wink:
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Már rég nem irtam de jól vagyunk néha beugortam egy kis olvasásra hogy nehogy lemaradjak de nagyon elvagyunk havazva épp garázs épités folyik :) .
Picurink nagyon jó baba éjszaka 1x kell utána reggel 8-ig általában alszik.
Látom a VÉDŐNŐKRŐL mindenkinek megvan a véleménye hát én nekem is elegem volt belöle minden egyes alkalommal elsorolta hogy mit ehetek már tudtam kivülről :shock: ,na meg nem szabad sokat hizni bár nálam nem volt gond pont 12 kg hiztam. Most meg hozzánk is hetente jár most a héten kivételesen mi voltunk mert itt volt a doki. Mindent rendben talált a picink 1 kg hizott is 4 hét alatt azt mondták hogy ez nagyon jó nektek mennyit hiztak a picik az elején?
Nekünk is lett a korházba kiütés a popsin de én ezt a Johnson pelenkakiütés elleni krémmel kentem és elmult neki. Most meg Sudokrémet használunk eddig még nincs vele gond a hajlatokra meg neogranormont mondta a védőnő.
Murphyke sok boldogságot.
Legyetek jók ügyeljetek magatokra meg a picikre majd jelentkezem még ahogy tudok.
Puszi
Egy mosoly a Nóikától Kép Kép :lol:
picurk
 
 


Klauszka, boldog házassági évfordulót nektek!! :lol:

Picurk, Nórika nagyon édesen mosolyog :D

Sára babám is pont 1 kg-ot hízott születése óta. Ma mértem, az egy hónapos szülinapja van ma :D Annyira gyorsan telik az idő, hiszen csak most született.

Szép vasárnapot mindenkinek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Tegnap találkoztam EZS-vel a kórházban, mert sajnos be kellett mennünk az ügyeletre és ő vizsgált meg. Én nem tudom mi történt velem...
Du. lefeküdtünk egy picit hunyi. Szokásos módon a bal oldalamra fordulva aludtam, aztán fél óra múlva át akartam fordulni a másikra. Addigra úgy megnyomhattam valahogy azt az oldalam, hogy nem tudtam szinte lélegezni. A bal oldalam eszméletlenül fájt, főleg a pocakomnál. Nagyon megijedtem! Felkeltem nagynehezen, de még akkor is csak iszonyat nagy fájdalmak mellett tudtam levegőt venni, meg kifújni is. Végül kb. 10-15 perc alatt ez elmúlt. Aztán jött a nagy várakozás, hogy mocorogjon a picur. Nem nagyon akaródzott neki. Mondanom sem kell, hogy mekkora frászban voltam. Aztán szerencsére húsz perc-fél óra múlva már egészen jól érezte magát. Szerintem csak aludt addig. No, gondoltam én vége a parának visszadőlök az ágyra, de már nem is akartam aludni. Most már a jobb oldalamra fordultam. Megint felkeltem 10 perc múlva, és megint iszonyatos fájdalmak. Na ekkor mondtam, hogy akkor uzsgyi a kórház. Be is mentünk, de addigra nagyjából elmúlt. Aztán EZS vizsgált meg. Hála az égnek nem talált semmi eltérést, a baba szívhangjával is minden rendben volt. :D
Lehet, hogy fáradt volt már a doki, de nekem kicsit mufurcnak tűnt. Alig értettem, hogy mit mond annyira halkan beszélt. Bár ez betudható annak (mármint a fáradtsága), hogy pont egy szülésből jött. Aztán ki tudja... :?
Ja, az volt a véleménye az egészről, hogy valószínüleg megnyomhattam a vesém körüli dolgokat, mert fájt amikor a hátam megütögette. Mondanom sem kell, hogy jó kis éjszakám volt. Alig mertem aludni. Nem tudtam, hogy vajon fog-e fájni megint, vagy nem. Szerencsére nem, de azért elég sokszor felébredtem. :cry:

Volt már valakinek hasonló esete?
Remélem nektek nem lesz ilyen, ha eddig már nem volt. Nagyon ijesztő!

Egyébként most már minden rendben!
Szép vasárnapot kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
giga1
 
 


Csak egy plussz kérdés:
A rokonoktól kapott használt babaruhákat kimostam még egyszer. Ki is kellene vasalni, ugyi?
Mindent?

Köszi!
Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga

Ilyesmi fájásom nem volt, ebben nem tudok segíteni, de lényeg, hogy mindent okésnak találtak :D , reméljük nem lesz többször!!!
én kivasalnám a babacuccokat, főleg a bodyk fontosak, mert azok érintkeznek a bcg oltással.

ja, éjjel Dorka is hányt.....határtalanul boldog vagyok :cry:
becsi
Iklad
 
 


Szia Giga!

Tényleg ijesztő volt olvasni, hogy mi történt veled, de örülök, hogy nincs semmi baj a babával, és hogy már elmúlt. Vasald ki a ruhácskákat, a fő ok a fertőtlenítés, na meg szebbek is úgy. :lol: Az orvos a persilt, meg az omo mosóport ajánlotta, hogy abba kevesebb az olyan anyag, ami árt a baba bőrének. De mi egyenlőre még semmilyen mosóport nem használunk, míg teljesen el nem múlnak a kiütések. Marad a kifőzés ill.a hatvan fok. Meg vasalás. De már szépen gyógyul a pofija :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Giga,
még olvasni is rossz volt, hogy mi történt veletek, de jól tetted, hogy a dokihoz bementetek. Nekem csak hasonló fájdalmaim lehetnek, mikor a hátamra fekszem véletlen, mert utána mozdulni sem tudok annyira fáj a derekam, nyilal minden fele.
Szerintem is vasald ki a cuccokat, én is azt tenném. Nálunk is minden készen várja már a kisasszonyt, vasalt ruci hegyek a szekrényben :D

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Giga: Velem ugyanez történt. Az utolsó hónapban többször is arra keltem éjszaka, hogy az oldalam, illetve a hátam egyik fele iszonyatosan fáj. Alig kaptam levegőt :( Járkáltam fel-alá éjnek idején és megpróbáltam beállítani a légzésemet. Én nem mentem vele orvoshoz, betudtam annak, hogy akkora már a pocakom, hogy a belső szerveim sincsenek teljesen a helyükön és a működésük sem a régi. Aztán mondtam ezt a dokinak és kiderült igazam volt :D Mindenesetre tudom mit éreztél.

Az én pufi Szonjám több mint 1 kilót hízott az első hónap végére, :oops: de később visszavett az iramból szerencsére, mert azt hittük kidurranak a hurkái... :lol:

Becsi: Szabálytalanul közlekedni mi is szoktunk :oops: sajnos.

thenus
 
 


Sziasztok!

A 22 hétben vagyok és még nem igazán érzem hogy meg mozdult volna, most már egy kicsit ideges vagyok mert ugy olvastam meg kellet volna mozdulnia. :cry: :?:

Az a kérdésem lenne még hogy hanyadik héten kell cukorvizsgálatra menni :?:
[/img]
jázminka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?