Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

én tegnap voltam terhelésesen, még nem tudom az eredményt, de remélem nem lesz baj, mert nagyon édesszájú vagyok. nekem még a cukros lötyi is ízlett amit megitattak velem. az éhgyomri vércukrom 3,8 lett, sztek az jó? mert nekem fogalmam sincs.
nektek csináltak más vizsgálatot a terhelésesen kívül? mert kérdezte a nővér, h kell-e még valami, de nekem a doki nem mondott mást. vizeletvizsg. pl csak a legelső labornál volt. azóta nem. pedig mindenhol azt olvasom, h egy csomószor kell vizeletvizsg., meg minden féle vizsgálat. na mindegy végülis jövőhéten megyek a dokihoz akkor megkérdezem tőle, h elég-e ennyi.

mali: te sokat híztál? vagy hogy alakult ki neked ez a cukor? annyira be vagyok szarva miatta én is, mindig megfogadom, h visszafogom magam, de képtelen vagyok. vmelyik nap együltő helyben bevágtam egy tábla csokit és meg sem kottyant:-( eddig nem sokat híztam, de sztem most meg fog indulni:-( ráadásul a hétvégén lesz az esküvőnk, és én nem fogom kibírni, h ne egyem meg az összes marcipánt a tortáról.

Bogár: te mennyire vagy allergiás? csak szezonális? milyen gyógyszert szedsz? nekem egész éves allergiám van, plussz kezdődő asztmám. de ahogy terhes lettem abbahagytam minden gyógyszert. viszont annyira szenvedtem, h se éjszaka se nappal nem tudtam megmaradni. kipróbáltam minden homeos szert is, de persze nem segített semmit. így most elkezdtem a rhinocort aqua orrsprayt, ami annyit segít, h legalább éjszaka tudok aludni, meg vhogy túlélem napközben. viszont az orrom állandóan vérzik tőle:-( egy csomó helyen olvastam, h néha jobb ha az ember szedi a gyógyszereit, de én annyira ódzkodom tőle, azért csak szteroid tartalmúak (megjegyzem az orrsprayban is van).

hát a nevek, remélem marad nálunk Lili, mert a fiúnévben nagyon nem egyezünk. szóval ha a kövezkező uh-ig kukija nő, akkor gondban leszünk:-) a párom meg van áldva a saját nevével (Attila) de én nagyon nem szeretném. nekem olyan béna ha u.a-úgy hívják a gyereket. viszont egyelőre még egy fiúnév sem tetszik:-(

giga: gratula a dokihoz! remélem végig rendes lesz és meg leszel vele elégedve. én még nem is beszéltem ilyenekről a dokimmal, h apás szülés meg gátvédelem stb. de hamarosan sort kerítek rá (főleg ha nem kell császárral szülnöm a porckori sérvem miatt).

na szép napot mindenkinek, megyek dolgozni:-(
egy darabig bizti nem fogok tudni írni, de azért megpróbállak olvasni titeket!

murphyke

Kép
murphyke
 
 


bocs ez 2x ment :oops:

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Tami, Sára 22. hetesen BPD:56mm, FL:37 mm, AC:168mm. Az uh mindig egy héttel idősebbnek számította a méretei alapján. 39. hétre 3850g-mal és 56cm-rel született. De az orvos mondta, h az az egy hét nem számít, minden baba a saját üteme szrint fejlődik.

Murphyke, gratulálok az esküvőtökhöz :D

Giga, örülök, hogy végre lett orvosod! :lol: :lol:

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 

 
 

Sziasztok


Nekme a következő méreteket mérték tegnap:
21+4

BDP: 56 mm, HC: 198 mm, TTD: 57 mm, FL: 39 mm, AC: 185 mm

Egy héttel ezelőtt:
20+3

BPD: 53 mm, FL: 31 mm, AC: 152 mm

Kicsit félek, remélem normális méretű baba lesz, bár a lényeg az hogy egészséges legyen.

A névvel mi is bajban vagyunk, tegnap azt mondták 100% hogy kisfiú lesz, de nekem egyetlen fiú név sem tetszik.

Kép
tami2900
 
 


Sziazstok,

Mali : Nem sietem el, én is voltam dokinál hogy kivizsgáljon és mondtam neki hogy nem szedem fovább a foggátlót és hogy baba van tervbe, erre ö csináltatott hormontesztet ami jövő héten lesz meg, és felirt clostyt. hogy az eredménytől föggően eldönjük hogy kell e vagy nem.de én már eldöntöttem!!! pár ismivel való beszélgetésem rávezetett arra, hogy ezt a closty dolgot felejtsem el legalább 1-2 évre, ha akkor sem sikerülne teherbe esnem na akkor jöhet a hormon tabi :)

Murphyke: az allergiám csúcsponta szerintem akkor volt amikor kiderült :D azaz tavaly októberben, akkor majd meg haltam, náthás voltam , köhögtem, tüsszögtem vagy 2 hónapig. 5mg AERIUS-t szedek, meg valami szájba szippantósat(de azt csak akkor amikor nagyon köhögök) Állandó allergiám van a porra azaz poratkára, aztán meg ami jön , parlagfü, feketeürom.... de az egy év alatt eddig nem nagy gondom volt. nem haldokoltom mint tavaly ilyenkor, most szinte alig voltak tüneteim, néha ordugulás, orrfolyás meg köhögés szokott elkapni, de nem tart tovább 5 napnál.

Kép


Katica
bogár78
 
 


tami szerintem nem kirívó a baba mérete....ne idegeskedj :wink: és egyébként is inkább nagyobb legyen, mint pici.

a fiú névvel mi is bajban voltunk...Bence már 13 éves koromban el volt döntve :D , de azóta sem találtam igazán olyat ami nagyon bejön...
mivel szonjánál úgy volt esetleg ikrek lesznek , akkor zalán és lázár lett volna...ha most hirtelen fiam születne boldizsár lenne...ez egy hete tetszik :oops:
becsi
Iklad
 
 


Szia Murphyke!

Ez a cukros dolog, ha jól tudom, nem a terhesség alatt feljött kilóktól függ. Amúgy most a 35. héten tartok 8-10 kiló között (a víztől függ). Előtte 72 kiló voltam és 164 cm, szerintem ez a túlsúly hajlamosíthat rá. Amúgy nálunk senki nem volt cukros a családban, úgyhogy engem is meglepett. Amit én tanácsolhatok, az az hogy próbálj nem enni sok szénhidrátot (a kenyérfélék, a gyümölcsök is beletartoznak) a terhesség alatt. Ez jó a kilók megfogására is! Persze, ha nem lesz baj a cukorral (így legyen!!!!!), akkor azért mert néha-néha eszel édességet, csokit nem lehet baj! A terhesség alatt olyan hormonok termelődnek (placenta), amelyek az inzulintermelést gátolják. Valószínűleg, nekem előtte az átlagosnál egy kicsit rosszabbul működött ez a dolog, ezért jött ki a terhesség alatt (előtte nem voltam cukorbeteg!) Ha minden jól megy, akkor a szülés után ez elmúlik! Szorítsatok!!!!!
Az éhomi 3,8 az tökéletes! A cukorlötyis vizsgálat után 2 órával mért értéknek nem szabad 7,8 fölött lennie.

Remélem segítettem! Ne izgulj! Az idegeskedés is felnyomja a cukrot!

Üdv Mali
mali
 
 


Sziasztok!

Murphyke! E.Zs. nálam is ezt csinálta végig. Összesen a 34 hét alatt 2 vérvételem és vizeletvizsgálatom volt, abból a másodikat csak azért kérte, mert a védőnő kérdezte, hogy nem kéne -e... Szerintem, ha valami gond lenne, úgyis küldene vizsgálatokra, mert amikor nekem magas lett a terheléses azonnal beutalt a diabetológiára.

Pilla (34+3)
Vendég
 


Mali, én először a 37. héten voltam NST-n, pontosabban 37+2, utána egy hét múlva. Következőleg szintén egy hét múlva kellett volna menni, a 39. héten pénteken, de csütörtökön éjszaka bementünk a kórházba, és mire 7-re kellett volna menni, már megvolt a baba :D

Most viszont Sárán kijöttek piros pöttyök az anyatejtől, szegénynek az egész arca kiütéses, még a fejbőre is. A ti gyerkőceiteknek is volt? Mennyi idő után múlt el? A dokinéni azt mondta, szórjam be hintőporral, amivel a köldökét kezeltem. De akkor még nem volt ilyen sok :(

Meg szájpenész is megjelent a szájában :cry: Ahogy utánaolvastam a neten, elég hosszú időt vesz igénybe a kezelés, míg elmúlik...tapasztalataitok?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


köszönöm a nyugtatást.

Nekünk egyenlőre a Dominik és a Kristóf név a befutó, de igazából annyira nem szerettem bele egyik névbe se.

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok!

Giga,
gratula a dokihoz, örülök, hogy sikerült választanod és, hogy jó kezekben érzed magatokat, ez a legfontosabb :)

Tami,
szerintem sem kell aggódnod a baba méretei miatt a lényeg, hogy egészséges legyen. Nálunk a 18. heti méretek így alakultak BPD 43 mm, FL 28 mm, AC 129 mm. A fiaméhoz viszonyítva, mikor anno csak a BPD érték volt megadva szerintem valamivel kisebb lesz a hugi, de én ezt nem bánom, mert más különben minden rendben van vele odabenn, jól fejlődik :D

Mali,
én is ilyen testalkatú vagyok mint te, de hála az égnek nem volt ilyen cukros mizériám, pedig Benyussal 12,5 kg-t híztam. Most meg nem tudom minek köszönhető, de így szülés előtt másfél héttel csak 5 kg híztam ami a gyerkőc a placenta meg a víz.

Nem tudjátok hol lehet kapni málnalavélteát. Azt megtaláltam, hogy hogyan kell inni meg mikortól.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


murphyke: nekem már megvan a cukorterhelés eredmény, azt mondta Surányi, hogy jó lett. Értéket majd jövő héten tudok. És én már rég túl vagyok 12 kiló hízáson, 28 hetesen... :oops:

Bogár: a magas vérnyomással nem szabad viccelni, mert a terhességi magas vérnyomás nagyon veszélyes, még olyanoknak is kialakul, akiknek amúgy normális a vérnyomása. Nekem már 140/90-nél nagyon megijedt a védőnő, szerencsére egyedi eset volt. Szóval ennek minél előbb járj a végére, hogy szükséges-e jobban odafigyelned a terhesség alatt, nehogy menet közben legyen baj!
Vendég
 


21+3 méreteink:

BPD: 52,3
FL: 36,9
AC: 157,2
Vendég
 


Sziasztok!

Lehet, hogy félreértettétek amit írtam. Szóval én azt akartam írni, hogy a túlsúly (terhesség előtti) és a mozgáshiány rizikófaktor a cukorbetegség kialakulásában. Plussz aki terhességi cukorbeteg volt, annak majdnem 100%, hogy lesz időskori cukorbetegsége.
Ez az én esetemben azt jelenti, hogy nagyon-nagyon kell figyelnem a szülés után is a kajálásra és a mozgásra is.

Még egy kérdés: szülés előtt csinálnak kenetvételt? Amikor mondtam a Várkonyinak, hogy nem tudom eldönteni, hogy kóros-e a folyás, ami nekem van, felírt kúpot és kész. Más kórházakban automatikusan ellenőrzik(fórumokon olvastam).
Lehet, hogy túlizgulom az egészet?


Üd Mali
mali
 
 


Ez engem is érdekelne, hogy néznek-e szülés előtt kenetet, különös tekintettel a streptococcus-ra... Mit tudtok?!
Vendég
 


Erre a kenetvételre én is kíváncsi leszek, mert a gombás fertőzés pl. a baba szemére veszélyes. Pénteken megyek a dokimhoz és megkérdezem tőle.
Vendég
 


A streptococcust úgy tudom tarcsán nem nézik automatikusan, én kértem a dokit nézzük.
Nagyon durva dolgokat okoz ha van :cry:
becsi
Iklad
 
 


Becsi: ez nem jó hír! És ha szabad érdeklődnöm, mikor és hogy kérted? Csak a 36. hét után szokták nézni, ugye?
Vendég
 


verna

kb 36.héten szóltam a Surányinak, hogy én nyugodtabb lennék ha megcsinálnánk.A a baj, hogy mire szülésre kerül a sor még a negatív lelet is lehet pozitív, vagyis semmi sem biztos...
becsi
Iklad
 
 


Jó estét mindenkinek!

Még jó, hogy az ember nem túl okos, mert nagyon megijednék streptococcus és társaitól. Persze, nem árt óvatosnak lenni. Nem csináltak nekem kenetlevételt, sőt flowmetriám sem volt sosem. Mégis itt vagyunk makkul. :lol:
Mali, lehet, hogy valami baci felmászott, ennyi az egész. :D Tudod, ilyenkor szabadabbak az utak. :D
Verna, ne aggódj, én 22-t híztam.... (ezért cseszett le a Szabó doki. EZS válasza: nem ezt kérdeztük a főorvos úrtól... Jó fej, ugye?! :lol: ) Aztán most meg mintha olvadnának rólam, pedig egyáltalán nem csinálok semmit! Az előbb vágtam be 4 szelet töpörtyűkrémes kenyeret... :D Szóval a szülés után rögtön lement 12 kiló, a maradék - kb. 8 van még - olvadozik. Állítólag akik szoptatnak, hamarabb visszanyerik a régi formát. Hurrá!!!

Ja, és a legfontosabb: Elcsi nem sírt ma az úszáson! És még dícséretet is kaptunk, mert néha kalimpált a vízben, nemcsak feküdt és hagyta, hogy anya húzza maga után. :D
Rájöttem, hogy a múltkor a zuhany sokkolta le. Hát most eldugtam előle, és a kezemmel mosdattam.
Na szóval, apa és Elcsi bemelegít az úszáshoz: (külön figyelmet az úszónacinak!!!!!!! :lol: )
Kép

K.
Kép
klauszka
 
 


Gyönyörű lányod van, Klauszka! És az a naci...!nagyon csini :wink:

Ma este minket is meglepett a leánykánk, nem ordította végig a fürdést, sőt, meg sem nyikkant :) egy hangja sem volt, nézelődött végig, nagyon nyugodt volt. Ezt is megértük :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!
Annyi mindenről szó volt két nap alatt, hogy csak kapkodom a fejem :)

Tőlem automatikusan vettek kenetet, azt hittem az gyakorlat. Mondjuk én egész terhesség alatt küzdöttem mindenféle fertőzésekkel :? Mali, szerintem legyél határozottabb a Várkonyival ezzel kapcsolatban!

NST-re én először a 36. héten mentem, aztán hetente a 40.hétig, majd 2 naponta a 41. héten, mert Szonja ráhúzott egy hetet :lol:

Ichtus! a pöttyök miatt ne izgulj, elmúlnak maguktól, nem kell velük semmit csinálni, szerintem hintőporozni sem. Az szárít, és nem fognak tőle előbb elmúlni. A szájpenész már komolyabb szerencsére nekünk nem volt, de nem biztos, hogy meg kell vele küzdeni. Lehet, hogy gyorsan elmúlik. Gratula a fürdéshez, apró örömök az életben.

Szerintem ha nem vagytok tényleg cukrosak, nem kell ennyire idegeskedni a kilókon. Én úgy voltam vele, hogy terhesség alatt tuti, hogy nem fogok diétázni, híztam is 16 kiklót :oops: Aztán egy hónap alatt visszafogytam 13-at :D Hát így megy ez. Czakoca, hogy te milyen mázlista vagy!!! :shock: Hogy lehet ilyen keveset hízni?

A vizeletvizsgálattal kapcsolatban, nekem minden alkalommal nézte a védőnö, és minden labornál csináltak egy teljes vizelet vizsgálatot, aztán meg az NST-knél is néznek mindig.

thenus
 
 


Sziasztok,

a tanácsotokra lenne szükségem.

Mindenki azt mondja(ismik) hogy cseréljem le a dokimat, aki csak úgy felírt clostyt :(

Tudnátok ajánlani valamilyen dokit a Flórban? És hogy tudom csak ugy lecserélni a dokim? Mit tegyek csak menjek oda a recepcióra és mondjam meg hogy kihez szeretnék menni és kész? a másik dokinak ne mondjam meg, hogy öt kössz de már nem kérem? Segítsééég ebben én olyan hülye vagyok :lol: :lol: :lol:

KÖszi

Kép


Katica
bogár78
 
 


Szia Bogar!
En is hasonlo okbol valtottam!
Ugyan ugy a Floron belul valasztottam csak most magan rendelesre jarok!Nem szoltam a masiknak,es most majd egy ev utan osszetalakoztam vele!Egy vizsgalatra vartam es lattam rajta hogy leesett neki hogy mar nem hozza jarok!Eleg kellemetlen volt! :(
Remelem masodszorra sikerul jol valasztanod!
Bar igy hogy most kezdtetek a probalkozast nem biztos hogy szoba fognak allni veled :?

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Pakolom össze a kórházi cuccost és egy-két dolgban segítséget szeretnék kérni.

Babának ők adnak ruhát és csak a hazamenetelhez kell vinni?
Kell plusz pelus?

Mellszívót vittetek/visztek be? Ha igen, akkor ott, hogy sterilizáltátok?

Ha esetleg van valami, ami eszetekbe jut és nem volt természetes, hogy vinni kell légyszi írjátok meg!

Köszi előre is a segítséget!

Üdv Mali
mali
 
 


Thenus, ma volt kint a védőnő, és ő mondta, hogy Sára pöttyei már fertőződtek, mert van kis fehr közepük. mégsem lesz ez olyan egyszerű eset, mint gondoltam.

Úgy nő ez a gyerek, nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan nőnek a kicsik...már az 56-os ruhácskék nem jók rá. Tegnap mértük, 4690g volt. 3850-nel született.

Nekem kétszer volt teljes vizelet és vérkép a terhességem alatt, a harmadikkal elkéstek, mert a születése napján csinálták volna :lol: A védőnő minden alkalommal nézte a vizeletet, meg az NST-kor is, ahogy Thenusnak.

Nem tudom miért, de én is keveset híztam. Eleve 70 kg szerettem volna lenni teherbeesésem előtt, ehhez képest 78 voltam(176cm), az első 4 hónapban fogytam öt kilót, aztán meg 82 lettem a végére. Ha az indulást nézzük, 4 kg-ot híztam, és -4gyel fejeztem be :)

szép napot mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok,

ancsa81 : miért mondod hogy lehet szóba se fognak velem állni? :shock: [/quote]

Kép


Katica
bogár78
 
 


Becsi: mire Surányi?! Nekem is ő a dokim. ;) Tudom, hogy sajna lehet még pozitív is, de csak jobb lenne...
Klauszka: én is ebben bízom... most kicsit sajnálom, hogy nem mentem EZS-hoz. ;) Nekem Surányi azt mondta, hogy "ugye már egy dekát sem fog hízni?!" Mindezt a 25. héten, 12 kiló plusznál... Azóta rá se álltam a mérlegre! ;)

Jó az úszónaci! :) Mi is akarunk majd járni, közel van, szóval kár lenne kihagyni! :)
Vendég
 


Bogar!
A legtobb orvos csak akkor foglalkozik az emberrel hamár legalabb egy eve nem sikerul a teherbe eses!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


verna
természetesen levette, azt mondta, hogy ha ez engem megnyugtat... és hogy eddig minden gyerkőcnél szűrte, csak mostanában már nem gyakorlat....gondolom spórolnak :cry:
én 15-16 kg-at híztam, nekem egyszer sem mondta, hogy sok, bár most a 3.-nál már szerintem ott voltam a határon...mostanra tornáztam fel magam a legtöbbre , vizesedtem rendesen.biztos rosszul esik ha rám szól, de valahogy muszáj figyelmeztetni a kismamikat ha nem akarják a végére a gondokat...
becsi
Iklad
 
 


Becsi: jó, fogom kérni, de most azt az infót kaptam, hogy azokban a kórházakban, ahol nem szűrik, ott adnak az újszülöttnek antibiotikumot.
Súly: nyilván nálam sem gondolta komolyan, hogy a 25. hét után nem hízhatok semmit, csak figyelmeztetni akart. :) Csak az a baj, hogy anyukám velem volt, és ő halálosan komolyan vette, utána egy hétig ezen veszekedtünk, mire meggyőztem, hogy ha sem a vérnyomásom, sem a cukrom nem magas amúgy, akkor nagy baj nem lehet...

Bogár: azért ha nem úgy mész oda, hogy gyereket, de azonnal, akkor bármelyik doki szóbaáll veled, elmondod, hogy tervezitek, csináltathatsz rákszűrést, ha nem volt eddig...
Engem is megnézett a dokim, amikor próbálkozni kezdtünk, csinált egy ultrahangot, levett kenetet, és zöld utat adott a próbálkozásoknak. :)
Vendég
 


Hali Mindenki!

Lehet, hogy most hülyeséget kérdezek, de mi az a streptococcus, és az NST?

Kép
Kép
giga1
 
 


NST (non-stress test)
A terhes nyugalmi állapotában végzett kardiotokográfos (CTG) vizsgálat. Vagyis nyugalmi CTG = non-stres test (NST): akkor kerül sor a vizsgálatra, mikor a kismama nyugalomban van, pl. fekszik vagy ül.

CTG (kardiotokográfia)

A magzati szívműködés és a méhösszehúzódások erősségének, ritmusának egyidejű megfigyelése. A kismama hasán két érzékelőfejet helyeznek el: a fájástevékenység észlelése a mechanikus nyomásérzékelőfejjel történik, a szívműködést az ultrahangos fej továbbítja a CTG készülékbe. A magzatmozgásokat a kismama jelzi. Az adatokat a gép regisztrálja, és az idő függvényében két görbén ábrázolja. Ha a magzat átmeneti vagy tartós oxigénhiányt szenved a görbe rajzolata eltér a szokásostól.

A magzati szívműködésszám átlagértéke 120-160/perc. Jó állapotban lévő, egészséges magzat szívműködése a magzatmozgásokat és a méhösszehúzódásokat követően gyorsul (akceleráció). Ha a magzat méhen belüli állapota nem megfelelő, akkor a szívműködés ilyenkor nem fokozódik, sőt súlyosabb esetben még csökkenhet is (deceleráció).
Vendég
 


A streptococcus B hüvelyi előfordulása esetén megfertőzheti a babát, és pl. tüdőgyulladást, légzési nehézségeket okozhat az újszülöttnél (de antibiotikummal meg lehet előzni, illetve lehet kezelni).
Vendég
 


Vendég
 


Sziasztok!

Thenus,
nem tudom, hogy sikerül csak 5 kg magamra szednem. Lehet, hogy azért, mert itt van Benyus és lehet utána futkosni ezerrel. Ugyanúgy ettem mindent mint anno vele és mégsem, sőt hála az égnek nem is vizesedtem eddig még, nem is áll szándékomban :wink:

Mali,
én is összekészültem már pakkilag és elraktam a mellszívót is. Ott segítenek összerakni is ha nem valami mezei, egyszerű fajta és sterilizálják is. Pelus és ruci nem kell azt adnak, viszont popsitörlőt tegyél be te is. Három éve csak vatta volt vagy valami papírtölő ami nem igazán hozta le a kakit. Ruci majd csak hazamenethez kell.
Én tettem még be magamnak egy kispárnát is meg laktoherb teát.
Remélem tudtam segíteni.

Timi (37+4)

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Mali, ezt a kérdést már régebben feltettem itt én is és akkor a következő javaslatok jöttek:
Mellszívó, popsitörlő kendő, popsikrém (Bepanthen), Tena betét, kispárna, szoptatós melltartó, melltartóbetét, evőeszköz, pohár, telefon és a szokásos kórházi cuccok: pizsama, köntös, bugyi, zokni, stb... Ja és kaja!!!!
A kórházban elméletileg van lehetőség a mellszívó sterilizálására, de ha mégsem legfeljebb az apukák behozzák a sterilizálót és a mikróban megoldjuk.
Amúgy nagyon örülök, hogy múltkor tudtunk találkozni és megismerhettelek. Remélem lesz még rá máskor is alkalom, hogy összefussunk.

Üdv: Pillla (34+4)
Vendég
 


Lányok!!!
Textilpelust tegyetek be! Habár van bent, nincs elég, és állandóan spóroltak vele, ide-oda forgatták, nem cserélték le. Én hálából otthagytam a két általam bevittet. Ja, és WC papírt sokat! :oops:
Popsikrémet is adnak, sőt nekem Terike becsomagolta otthonra a maradékot (ahogy steril vattát, mull lapot és hintőport is). Az a kórházi boraxos kenőcs jó, nem kell a k. drága Bepanthen (amit mi most használunk). Ehhez kapcsolodóan: van egy kis pelenkakiütésünk, ami akkor kezdődött, amikor másik kenőcsöt (Sudocreme) kezdtünk használni. Rögtön áttértem a Bepanthenre, kíváncsi vagyok, hogy a krém is jó, vagy csak a marketingje. Egyébként sem a boraxos, sem az Unguentum Infantum nem okozott ilyet, csak ez a védőnők által agyondícsért rohadt drága Sudocreme. Van tapasztalatotok, hogy mikor múlik el, és mit csináljak a kis kiütésekkel? persze lehet, hogy nem a krém okozta, hanem keveset kentem, bár a másik kenőcsökből nem kentem keveset???? :?
Ichtus, arra figyeljetek, hogy a szájpenész ne kerüljön a szájüregnél tovább az emésztőcsatornába. Kaptatok rá ecsetelőt? nekünk nem volt, és tejpöttyök sem hála istennek.
Verna, neked van orvosi vénád? :roll: egyébként én a 20.-ig híztam 10 kilót, és EZS egyáltalán nem gyötört ezzel. nem jókedvemből híztam ennyit, sajna a hányingerem csak akkor csillapodott, ha valamit rágcsáltam (és ez nem gyümi, mert az rögtön kijött... :? ) különben is, szerintem ezek a plusz kilók és utána a regeneráció is hozzátartozik a terhességhez, én még ezt is élveztem. fura, mi? :P
a kórházban a Marika szülésznő azt mondta, hogy klasszikus terhes vagyok, jó rám nézni. hát igen, minden kijött rajtam, az ödémás lábtól a terhességi foltokig - kivéve a striákat, viszont mindig mosolygós voltam, ezért mondhatta.
nekem is volt minden labornál vizelet.
ja, jövő pénteken tervezem, hogy megyek EZS-hez az Örsre, valaki esetleg nem jön?

K.
Kép
klauszka
 
 


Azt hiszem, a kórházi pakkról mindent leírtak a többiek, a textil pelusra én is fel akartam híni a figyelmet, na meg a wc papírra. Én még vittem plusz pelenkát a babának, mert amit a kórházban adtak, napi 4 db, az nem volt elég.

Klauszka, glicerinum-boraxatum lötyivel kell kitörölni a száját evés után, ujjra csavart steril gézlappal. remélem, hamar elmúlik.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


híni helyett hívni :roll:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Ichtus, igen, tudom, nekem is van itthon, de nem kellett használnom.
Elcsi holnap szülinapos!!! Hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!
A kórházi pakkal kapcsolatban: Popsitörlőt tutira vinni kell, de nem vagyok benne biztos, hogy kenőcsöt és pelust is adnak, holnapra megkérdezem anyukámat, addig ne szüljetek :wink: mert náluk is mindig más a hiány és van amikor azt is vinni kell.

Ichtus: Sajnálom, hogy a kis Sára így megjárt a pötyikkel, kezelgessétek akkor szorgalmasan :(

Verna: Ne sajnáld, hogy maradtál a Suri dokinál valszeg a vizesedés, vagy a toxémia veszélye miatt figyelmeztettett a hízásra. A szülésfelkészítőn pont ő tart erről előadást. Természetesen szerintem sem úgy gondolta, hogy innentől nem hízhatsz egy dekát sem, hanem csak figyelj oda, mert lehet, hogy túl gyors volt a folyamat.

Egyébként vigasztalásul mondom nektek, hogy az én védőnőm egész terhesség alatt cseszegetett a kilók miatt. Általában 2 kilót híztam havonta, de volt hogy 20 dekát és arra is húzta az orrát. Úgy utáltam hozzá menni... :evil: Mert egyébként semmi kézzelfoghatót nem mondott soha, csak ezzel volt elfoglalva. Meg is állapítottam, hogy a védőnői szolgálat, mint olyan, csak fölösleges pénzkidobás az államnak. Az első alkalommal másfél órán át okított, hogy ne igyak kuti vizet, és figyelmeztessem a Gyuri szomszédot, hogy ne műtrágyázzon, mert az átjöhet a mi kertünkbe és fertőzött lesz a zöldségünk. :shock: Ja és mindezt aláiratta velem. :D Ezt miden védőnő így csinálja?
Na ez nem tudom miről jutott eszembe, de legalább ezt is közhírré tettem :lol:

thenus
 
 


henus!

anyud csecsemős tarcsán??
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok,

Verna: én nem is ugy akarok dokihoz menni hogy na gyorsan gyereket akarok. A mostanihoz sem ezért mentem :( csak már épp idöpontos volt az idei rákszűrés, és hogy vizsgáljon ki , csak emlitettem neki, hogy a vérzéselállító bogyók (mivel az diane 35 fog.gátlótol egy havi szedés után 2 hétig véreztem) után nem kezdtem szedni a másik fog.gátlót (marvelont irt fel) mert párommal ezt beszéltük meg az én érdekemben és persze hogy kitisztuljon a szervezetem mire október lesz, ugyanis azt terveztük hogy októbertól zöld utat kap a baba projekt.

arról meg nem tehetek , hogy ez a doki meg rögtön clostyt irt fel mintha nekem már holnap baba kéne :?

Igazán az lesz, hogy meglesz az eredményem, megnézetem még ezzel a dokimmal és ha mondja hogy na kezdjem szedni a clostyt, megmondom neki, hogy köszi nem és kész. Legközelebb meg majd ugy megyek dokihoz ha terhes lettem, vagy ha hosszú idő után még nem, és akkor valaki máshoz megyek, csak fogalmam sincs hogy kihez. :?

Ma tök szar hangulatom van :cry:

Kép


Katica
bogár78
 
 


Sziasztok

Bogár: Azén történetem a következő: elmentem a Surányi dokihoz, hogy szeretnénk egy kis trónörököst, megvizsgált, kenetet vett,és amikor mindent rendben talált zöld utat adott. Ezek után sajos 2 évig nem jött össze a baba, ezután elküldött minket sperma vizsgálatra (ahol hála istennek, mindent rendben találnak), utána elküldött hormon vizsgálatra, ahol kiderült,hogy kevés a sárgatest hormonom, ami a terhesség megtapadásához szükséges.
Felírt egy gyógyszert, ami nélkül nem tudok teherbe esni, amitől kapásból híztam 7 kilót, (de ez nem érdekelt) közben jött egy cisztám,ami terhességi tüneteket produkált, Nem jött meg, a vér leletem is azt mutatta, hogy terhes vagyok aztán jött a döbbenet, hogy mégsem. Utána úgy gondoltuk, hogy várunk augusztusig, elmegyünk nyaralni kipihenem magam és utána neki látunk újra a babapojekthez.
Nem szedtem a hormon gyógyszert és májusban mégis terhes lettem, hála a jó égnek.
Hát mondhatom nagy meglepetés volt.
De egy szónak is száz a vége,velem csak akkor foglalkoztak komolyabban amikor már 2 éve nem sikerült teherbe esnem.


Thenus: a mi védőnőnk szerintem nagyon aranyos, minden kérdésemre válaszol, elmond minden teendőt, de a súlyom miatt ő is cseszeget, én 22 hét alatt 7 kilót hízatam, és pont tegnap előtt közölte, hogy diéta.
De hát most is alig eszem, alapon hízásra hajlamos vagyok az egész életem eddig egy nagy fogyókúra volt, (mégse fogytam tartósan soha) most nem tudom hogy fogom bírni, hogy ne egyek kenyeret meg tésztát.


Tudtok nekem tanácsot adni, hogy mit csináljak: állandóan dagad a bokám, és annyira fáj hogy a nap végére majd bedilizek.

Kép
tami2900
 
 


ancsa 81 : Nem ezért akarok orvost, hogy most foglalkozzon velem, hanem akkor amikor eljön az ideje, de legyen valaki akihez menni tudok , és ne csak akkor ismerkedjek velük(vele)....

Kép


Katica
bogár78
 
 


Sziasztok!

Tami én is bokadagadással küzdök szinte az egész terhességem alatt. Nyáron úgy bedagadt estére, hogy feszült rajta a bőr és nagyon fájt. Szinte ráállni sem tudtam.
Rakd fel mindig a lábad, ha leülsz és ha tudsz úgy aludni akkor éjjszakára is támaszd alá egy párnával, esetleg kettővel.
Hideg vizes törülközővel tekertem néha körbe. Petrezselymet rágcsáltam. Sok folyadékot fogyasztottam.
Igazán ezek a dolgok enyhítették a dagadást, de soha nem tökéletesen. Estére általában a mai napig bedagad.
Remélem tudtam segíteni!

Pilla (34+5)
Vendég
 


Verna,
köszi a tájékoztatást. A ctg-t ismertem, de az nst-t nem.
Vettem a leckét. :)

Egy kérdésem lenne. Anyukák, akik nemrégiben szűltek, ill. 30-31.hetet betöltött kismamák! El tudnátok nekem mondani hogy ebben az időben mekkora volt a csöppségetek súlyra?
Lili a 31.heti uh. szerint 1950 gramm. Az én versenysúlyom 48 kiló, 160 centi. Apukája 70 kiló, kb. 175 centi. Szóval nem vagyunk túl nagy teremtések.
Szerintetek rendben van ez így?

Köszi előre is!
Szép napot!

Kép
Kép
giga1
 
 


Thenus, az én védőnőm is elmondta, hogy nem szabad fúrott kútvizet innom, meg hogy ne egyek kaliforniai paprikát, mert annak nagy a nitrát? tartalma. és velem is aláíratott egy papírt, hogy ezeket elmondta. Ő kedves, minden kérdésemre válaszolt, eddig nem is volt vele semmi gondom,mikor hazajöttünk a kórházból, másnap meglátogatott minket. De most kicsit megharagudtam rá, mert mondta, hogy most elmegy egy hét szabadságra, de utána jön. (az első hónapban hetenként kellene jönniük)én meg vártam, hogy mikor jelentkezik, most volt tegnap előtt. Majd' egy hónap után. Mondta, hogy egy hónapos kora után már csak havonta fog jönni, nem akartam mondani neki, hogy most is így történt...

Beszórtam Pöttyös Pannám fejbőrét hintőporral, nagyon nagy haja van, és most úgy néz ki, mintha őszülne :lol:

Kati(mano) mi van veletek? csak nem vagytok betegek, vagy nincs vmi baj, hogy ilyen régen nem írtál?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Klauszka: elég sokat vártunk Bébikére, így volt időm olvasgatni, tájékozódni a témában... ;)

Bogár: jaj, nem akartalak megbántani, én csak arra regáltam, hogy valaki írta, hogy 1 év előtt elhajt a doki. Erre reagáltam, hogy szerintem nem így van, mert nem baj, ha az ember lányának van egy állandó nőgyógyásza, akihez probléma esetén fordulhat... És nyilván a dokinak is tudnia kell, hogy babát terveztek. Szóval erre céloztam, hogy nem azért kell az orvos, hogy megsürgesse a terhességet, hanem hogy legyen!

Nekem a védőnő eleve havi 2 kiló hízást írt elő a 4. hónaptól... hát nem igazán sikerült tartani... Tudom, hogy milyen veszélyei vannak, de a vérnyomásom mérem rendszeresen, a cukrom jó, szóval nagy baj nem lehet. :)

Bébike tegnap óta hihetetlenül aktív! :) Biztos örül, hogy végre elkezdtem neki vásárolni! :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?