Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Becsi, kicsit megnyugodtam. Sára annyira nyugodt volt a pocimban, hogy szinte észre sem vettem, hogy ott van. Laurám viszont reggeltől estig szinte meg sem áll, sőt éjjszaka is bulizik. Kb. 2-3 hete kezdett fájdalmasan mocorogni, de eddig kibírható volt. Viszont tegnap este komolyan azt hittem a kórházban kötök ki...
Vendég
 


Becsi, Thenus,
köszi a tapasztalataitokat és a hozzászólásokat. Én is úgy tervezem, hogy legalább két napot szeretném ha behoznák. Tudja, hogy lesz tesó és várja is nagyon, már most tologatni akarja a babakocsiban. Múltkor is mikor UH-on voltunk kicsit csalódottan kérdezte, hogy a doktorbácsi nem vette ki a hugit a hasadból? Tehát várni várja :) Máskor is volt, hogy a nagyszüléknél volt egy hete is és nem hiányolta egyikünket sem, sőt haza se akart jönni. Valószínű, hogy most sem lesz gond csak más lesz a helyzet. Remélem hamar beletanulunk :D

Pilla,
tegnap nekem sem volt kellemes érzés mikor kereszte fordult és pár percig úgy is maradt, még nyújtozkodott is. Szerintem azzal a lendülettel meg is fordult. Régóta rugdos ilyen nagyokat belém is úgyhogy ne aggódj e miatt, de ha az megnyugtat szólj a dokidnak. Anno én is szóltam, hogy ez a gyerkőc olyan rodeókat rendez odabent, hogy előbb-utóbb kirúgja az oldalamat, de a Várkonyi megnyugtatott, hogy ez a természetes ne aggódjak e miatt.

Mindenkinek jó babavárást itt a finisben és jó babázást akkikel már ott van a prücsök.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


sziasztok!

meg tudjátok nekem mondani, h a terhelésesnek mikor van meg az eredménye?

Pilla: neked E.Zs. elhozta a kórházból mire mentél hozzá? csak mert hétfőn megyek terhelésesre és szerdán meg a dokihoz, viszont ha még nincs eredmény tök fölöslegesnek tartom h menjek hozzá.

hát ahogy látom, mindenki vagy babázik vagy a vége felé van már. én is annyira várom már a január végét, h el sem hiszitek!

nekem már most elég kellemetlen mikor rugdos, azt sem tudom, h az normális-e, h teljesen lent érzem mindig a hasam alján. néha szokott fájni is, de akkor készüljek mert ütni-vágni fog:-)

mennem kell megjött a főnököm:-(
pussz mindenkinek

murphyke

Kép
murphyke
 
 

 
 

Czakoca köszi neked is! Látom nem vagyok egyedi eset! :)
Murphyke nekem nem a kórházban vették le a terhelésest, hanem a helyi rendelőben, úgyhogy a leletek is ide érkeztek meg.
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem sajna még mindig nem sikerült orvost választani. Pedig már nagyon itt lenne az ideje. Most dr. Szabó Lászlóról szeretnék infókat kapni. Legutóbb őt ajánlották. Ha bárkinek bármi tapasztalata vagy infója van vele kapcsolatban azt megköszönném, ha elküldené a kalmanchey@fibermail.hu-ra. Érdekelnének az árak is!
Előre is köszi mindenkinek, nagyon nagy segítség lenne!

Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Mali,
nekem anno a kórházben csinálták a terhelést és másnap mire mentem vissza az orvoshoz,már megvolt az eredménye.

Pilla,
az én kisfiamnak az volt a mániája amíg a hasamba volt,hogy valamelyik testrészét ( valószínüleg a lábát ) bedugta a bordám alá és felfelé feszítette.
Nagyon tudott ám fájni!De szerencsére csak az utolsó hetekben tette ezt velem! :D

Giga,
Én a Toldi doktornál szültem idén szeptemberben és nagyon meg voltam vele elégedve.Igaz még nem szakorvos,de csak annyi a különbség hogy a szülés alatt referálnia kell az ügyeletben levő főorvosnak.
Amikor én szültem,akkor délelőtt a Szabó doktor volt az ügyeletes és egyszer megvizsgált és nagyon kedves volt,még viccelődött is a tetoválásommal kapcsolatban.Szerintem egy jó megjelenésű,szimpatikus ember,de hogy "hosszabb távon"orvosnak milyen azt sajnos nem tudom megmondani abból az 5 percből. :(

Klauszka,
úgy néz ki,hogy elmúlt a kis Levi kötőhártya gyulladása,de sajnos az Infacol nem nagyon használ! :(
Valahol olvastam hogy a DM-be lehet kapni egy GRAPE WATER nevű készítményt,állítólag jobb mint az Infacol.
Tudtok erről valamit,vagy esetleg valami más csodaszert?
Kép
mano83
 
 


Szia Mano83!

Köszi szépen a válaszod! Sokat segített ez is.
Nagyon kis tündér a picur! :D Mennyi idős?
Nekem kislányom lesz december közepén és ő már most szereti feldugdosni a lábacskáját a bordáim közé. Nagyon jól esik... :wink:
Egyik reggel nem volt túl éber és megijedtem, hogy miért nem mocorog úgy mint szokott. Na azóta megfogadtam, hogy sose fogok rászólni, hogy ne rúgdosson olyan nagyon. Inkább nekem fájjon, minthogy valami gond legyen. Nem?

Üdv.
Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


Tud valaki segíteni nekem, hogy miért nem tudom beállítani a vonalzót? Bemásolom a html-s kódot, de csak így kiírva mutatja, nem pedig a képet. Ti hogyan csináltátok?

Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


tudja valaki, h lehet-e jázmin zöldteát inni ilyenkor? mert én nagyon teás vagyok, mivel a fekete tea kilőve, a gyümiteákat már unom úgy megkívántam a jázminateát, csak tudom, h a zöld teákkal vigyázni kell és nem tudom melyiket lehet melyiket nem.

képzeljétek ma rosszul lettem a villamoson, tökre megijedtem. gondolom leesett a vérnyomásom, mert kb 1 másodpercen múlt hogy nem vágódtam el, gyorsan leszálltam és leültem egy padra. biztos szokott ilyen lenni, csak engem nagyon meglepett, mert eddig még egyszer se volt semmi bajom.
remélem nem lesz sűrűn ilyen.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Giga,
a kis Levi holnap lessz 1 hónapos.Pont itt szunyókál az ölemben,nem hajlandó most az ágyában maradni. :D
És tudod már hogy fogják hívni a kislányodat?
mano83
 
 


Murphyke,
én nem is tudtam, hogy nem lehet ilyenkor zöld teát inni. Miért nem lehet? Egyébként pont tegnap ittam én is jázminos teát. Igaz csak egy fél bögrécskével. Remélem ez nem annyira nagy gond!

Mano83,
gondolom nem nagyon bánod, hogy az öledben van. Mi már alig várjuk, hogy megszülessen a picur! Tudom, hogy mindig az adott helyzetet kellene kiélvezni, de én már akkor is várom a szülést. Csak tudnám, hogy hol és kinél fogok szülni... :cry:
Lili lesz a csöppség.

Kép
Kép
giga1
 
 


Jeee!
Sikerült megcsinálni a vonalzót.
Apró örömök az életben... :lol:

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok,

amikor terhesek lettetek voltak valamilyen előjeleitek, mielőtt a teszt megmutatta a 2 csikot? egyáltalán vannak a rosszulléten kivül valami más előjelek? :) mégha aprók is

Köszi

Kép


Katica
bogár78
 
 


Helló Katica!

Amikor nálunk kiderült, hogy én babát várok aznap a férjem egész nap azt hajtogatta, hogy milyen furcsa vagyok. Piszkáltam, maceráltam, állandóan a közelében voltam (úgy értve, ha átment egy másik szobába akkor mentem utána...). Ebből én nem éreztem semmit természetesen. Még mosolyogtam is rajta, hogy már megint képzelődik. :) Hullámzó volt a kedvem. Volt amikor azt éreztem, hogy tele vagyok energiával, a következő pillanatban meg azt, hogy de tudnék aludni egyet.
Aztán megcsináltuk a tesztet, és bár nem számítottunk rá hogy két csík lesz mert pecsételő vérzésem már volt, de mégis összejött.
Egyébként én már hallottam olyat is aki simán megérezte, hogy babát vár. Nem tudom ebből mennyi igaz, de miért ne...

Giga.

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga,
a Lili szép név!
Végre le tudtam tenni Levikét,már leszakadt a kezem,pedig csak 3550 gramm volt tegnap. :D

Tényleg,szerintetek normális hogy egy hónap alatt csak 670 grammot hízott?
Mert állítólag havi 1 kg a normális.Pedig eszik rendesen,átlagba 100-120-at szokott enni.
Az lehetséges hogy nincs elég tápértéke a tejemnek?

Bogár,
én a 13.hétig észre sem vettem hogy babát várik,ugyanis még vérzésem is volt.Nem is gyanakodtam,de a fülemre kapott gyulladásgátló elvette a fogamzásgátló hatását és erre nem figyelmeztetett senki.
De ettől függetlenül nagyon örülünk a picinek! :D
Amúgy az egész terhességem alatt egyszer volt hányingerem,szóval jól megúsztam!

Giga,
végül is hogy sikerült a vonalzód,mert nekem nem sikerül még most se,pedig már a lányok leírták! :cry:
Nekem is csak a kódokat rakja ki,mint neked,igaz én a próba területen próbálkoztam,azért nem látható itt.
mano83
 
 


szia Giga,

:)

elvileg nekem 11 nap mulva kéne tesztelni, de 6-án dokihoz megyek és szerintem elötte tesztelek, mert valahol azt olvastam hogy ha a doki tul korán vizsgál meg akkor spontán vetélést is eredményez ez.

Pár napja ugy érzem mintha fel lennék fújódva, mintha halálra zabáltam volna magamat, feszülök, holott nem is ettem annyit :D meg fáj a oldal csontom a csipőnél néha, de ez lehet azért van mert a hétvégén sokat hajlogtam :D

Bár lehet hogy csak képzelödöm, mert már nagyon szerném a babát :roll:

Kép


Katica
bogár78
 
 


manó :) egyszerre irtunk be :D

én juniusban hagytam abba a gyógyszer szedését mert abban a hónapban késett a mensim 5napot és amikor megjött akkor 2hétig véreztem :( doki adott vérzés elállitót és azt mondta ha ujra megjön a normál mensim kezdjem szedni az uj gyogyszert(mert ujat irt ki a régi helyett) de párommal megbeszéltük hogy abbahagyom a gyógyszert és hogy októbertől próbálkozunk.
És hát próbálkozunk is :D de nem bizti hogy elsöre bejön, pedig nagyon szeretném(szeretnénk) :)

Kép


Katica
bogár78
 
 


Giga

amugy a szomszédomban laksz :wink: Én Kerepesen lakom :)

Kép


Katica
bogár78
 
 


Mano83,
nekem is tetszik a Lili név, csak már most mindenki azzal idegel, hogy Lilikének fogják becézni. Én meg ettől a falra mászom. :wink:
Tényleg jó sokáig szundizott a karodba, ha csak mostanság tudtad letenni. Én sajna még nem tudom, hogy mennyit kell hízniuk a csöppségeknek egy hónap alatt. De mindenki azt mondja, hogy inkább csak azt figyeld hogy rendesen eszik-e. A sógornőm pl.pont ezért nem vett csecsemőmérleget, mert nem akarta ezen idegesíteni magát. Szerencsére ép és makkegészséges a keresztlányom! :)
Jó neked, hogy így megúsztad a hányingeres időszakot. Én 2 hónapig hánytam. 48 kilóról le is fogytam 45,5re. Most már viszont 55 vagyok. :lol:
A vonalzót úgy csináltam meg, hogy nem a html-es kódot másoltam be, hanem a másikat, és a profilodnál ha lejjebb görgetsz a pöttyöknél be kell állítani, hogy engedélyezze ezeket a kódokat.
Próbálkozz vele!

Bogár78,
nálunk tervezve volt a baba. Amikor tudatosan dolgoztunk az ügyön, akkor nem jött össze. Amikor viszont már úgy voltam vele, hogy most már mindegy mikor, összejött. Szóval szerintem ne akard görcsösen, mert annál rosszabb. A "tüneteidről" nem tudok mit mondani, mert szerintem ahány nő, annyi jele van a terhességnek. Szerintem mindenképen szólj a dokinak a vizsgálat előtt, hogy lehet hogy babát vársz, és akkor ő tudni fogja, hogy mit szabad és mit nem!!!
Bocsi, ha már kérdeztem, vagy írtad volna már. Hol és kinél fogsz, vagy akarsz szülni?
Feltételezem, ha kerepesi vagy akkor talán a Flór Ferencben... :)

Kép
Kép
giga1
 
 


Persze a Flórban fogok majd szülni, az van a legközelebb :lol:

Hát az hogy kinél azt még nem tudom , a dokim amugy dr. Szappan, sajna nem sokan akadnak itt szinte senki :D akiknek Ő a dokija.

Szerintem Ő amolyan bejáró doki mert csak hétfő , pénteken rendel a kórházban az ambulancián, de ha lehet eljön az idö akkor váltok, de még nem tudom :) eddig csak 3x voltam nála :lol:

mivel 2éve jöttem magyarországra, nem kellet nagyon dokihoz mennem, illetve ha kellett akkor azt szlovákián tettem,mert ott volt TB-m 1 évig amig itt elintéztem minden papiromat :)

Kép


Katica
bogár78
 
 


Már nem tudom, ki kérdezte, de én MA voltam terhelésen, és azt mondták, du. már megvan az eredmény. Szóval másnapra tuti. :)

De majd csak hétfőn akarok érdeklődni, addigra tuti elviszi Surányi az eredményt, és talán már időpontot is fogok tudni kérni (jövő hét utáni héten kell majd mennem).

Ma az én Bébikém is fájdalmasakat rúgott, gondolom, az éhgyomor meg a cukros lötyi nem tetszett neki. Amúgy korábban rugdosott nagyon sokat lent, a méhszájnál meg a hólyagomnál, most már feljebb költözött, ez így kevésbé kellemetlen. :)
Vendég
 


bogár78, amúgy ajánlom neked a Babafalván a Babát tervezünk topikot, én is ott készülődtem, nagyon jó társaság van. :)
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... topic&t=20

Amúgy én a próbálkozás alatt mindenféle tünetet produkáltam. :) Az első terhességem egyértelmű volt: 3 nap alatt nőtt a mellem egy kosárméretet, de nem maradt meg a baba. Rá egy évre estem újra teherbe, akkor semmi tünet nem volt, 2 nappal a pozitív teszt előtt még bőgtem, hogy tutira nincs baba. Pedig akkor már ott volt, és ő meg is maradt. :)
Vendég
 


Bogár78,
én azt ajánlom neked, hogy ne tologasd az orvosválasztást, mert most én ebbe a hibába estem. Én eddig a Péterfy-be jártam a Keletihez. Az ottani dokimmal az utóbbi időben nem voltam kibékülve, részben azért mert fiatal és nem érzem túl tapasztaltnak, de főleg azért mert sosem tudtam elérni amikor nekem szükségem lett volna rá. Innentől kezdve szerintem nincs rá garancia, hogy a szülésnél el fogom tudni érni (pedig fizettem neki minden uh-nál, és én nem csak a kötelezőkre jártam...).
Szóval most meg szeretnék átjönni ide a Flórba, és egyenlőre fogalmam sincs, hogy kihez menjek. Meg hogy ki az aki elvállal, mert már a 30.hétben vagyok. A 28.után meg már nem nagyon szeretik a dokik átvenni más páciensét.
Szóval én csak azt mondom, hogy minél előbb választasz ki valakit, akiben feltétel nélkül megbízol, vagy te is az utolsó pillanatokban fogsz kapkodni. Ez nagyon nem jó helyzet, hidd el. Tapasztalatból mondom!

Üdv.
Giga.

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Giga, ha még nem találtál orvost az enyémet csak ajánlani tudom. Dr. Erdélyi Zsolt, keddenként rendel a kórházban és az Örs vezér téren van magánrendelése. http://www.egeszseghalozat.hu/drerdelyi/
Itt a babaneten is nyílt róla topic, ha beleolvasol a kismamák csupa jót írnak róla.
Azt nem tudom, hogy ilyen "idősen" is elvállal -e, de szerintem egy próbát megér.

Üdv: Pilla (33+4)
Vendég
 


Szia Neccempilla!

Tudnál nekem árakat is mondani? Ha nem akarod ide írni, akkor küld a kalmanchey@fibermail.hu-ra.
És még az is érdekelne, hogy mennyire van benne olyan dolgokban mint pl. a gátvédelem, alternatív szülés...

Köszi szépen a segítséget!!!

Giga.

Kép
Kép
giga1
 
 


Most látom, hogy ugyanolyan a vonalzónk.
Laura? Nagyon szép név. És már nincs is hátra sok időd... :D
Szorítok nektek!

Giga.

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Giga: Nekünk is Lilink lesz! (mármint ha végig lány marad:-)
Nekem is E.Zs. a dokim, sztem jó fej, eddig meg vagyok vele elégedve akárcsak Pilla:-)
szóval akkor gyorsan megvan a terheléses, akkor nem rakom át a dokit rákövetkező hétre.

Bogár: hát én egyből gondoltam, h terhes vagyok, pedig első próbálkozás volt és meg sem fordult a fejemben h teherbe eshetek ilyen hamar. viszont a mensesem előtt egy héttel úgy keltem föl, h azt hittem leszakadnak a melleim. na ekkor valahogy beugrott h ez tuti az:-) de több jele nem volt, szerencsére rosszullét meg étvágytalanság sem (egyedül a vérzés, ami meg is ijesztettt,de szerencsére elmúlt).

ja egy csomó helyen olvastam, h vigyázni kell a zöld teával csak azért gondoltam, h lehet jázminosat se lehet. nem baj majd utánanézek vhol.

Mano: már 1 hónapos lesz Levi? az nem lehet, még csak most született meg! ennyire gyorsan telne az idő? Annyira édes! már én is nagyon várom, h leszakadjon a karom a kis picúrtól :)
még annyit, h sztem azért nem sikerül a vonalzód, mert a html kódot másolod be és nem az a bbcode-t. én is egy csomót szenvedtem vele mire sikerült:-) ja és mindenképpen a profilodnál az aláíráshoz másold.

szóval akkor megnyugodthatok ha még lent rugdos, majd följebb megy. már kezdtem aggódni, h olyan lent van :shock:

na sziasztok, megyek én is miután elment a főnököm:-)

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Szisztok!

Murphyke, a fájdalmas rúgdosásokhoz nem tudok hozzászólni, mert Sára babám nem rúgott úgy meg, hogy fájt volna, de az első időszakban nekem is lent rúgdosott, előszeretettel a húgyhólyagomat, jártam is pisilni öt percenként :roll:

Katica, én nem vettem különösebben észre semmit, késett, meg étvágytalan voltam. Aztán megcsináltuk a tesztet, ami pozitív lett, és csak utána kezdődött a hányós korszakom. A 4. hónapig aktívan látogattam a mosdót, fogytam is öt kilót. De az után teljesen elmúlt, és végig nagyon jól éreztem magam a terhességem alatt. Szorítok én is nektek, hogy összejöjjön a picúr!

Kati, akartam is kérdezni, hogy meggyógyult-e Levi kötőhártyája, de örömmel olvastam, hogy igen :P
Nagyon édesen alszik a képen!! Hihetetlen, hogy már egy hónapos lesz. Sára is három hetes lesz pénteken. Pont tíz nap van köztük, mint a kiírás szerint is annyi volt :D Nem tudom pontosan, mennyit szoktak hízni a babák, de ha eszik szépen, és jó kedélyű, akkor biztos nincs gond.

Ma volt nálunk a doktornéni, mondta, hogy most már teljesen tiszta a tüdeje, elmúlt a megfázása :lol: Mennyi időnte szoktad Levit mérni? és az evését milyen sűrűn méred? én legtöbbször elfelejtem, vagy nem akarom macerálni, néha eszembe jut. De Sára is olyan 10-120 g közöttieket eszik. Bevallom, tiszta súlyt még nem is mértem, le is tolt a dokinéni kedvesen, hogy mérjük mire legközelebb jön :oops:

Szép pocakos,és babázós napokat mindenkinek! :D

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


az a 10,az 100gramm akart lenni

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Giga küldtem Neked emilt!
Köszi, hogy szorítasz nekem! Remélem Te is nemsokára találsz egy dokit és könnyű, gyors szülésed lesz nála! :)
Vendég
 


Halihó mindenkinek!

Giga, EZS tényleg jó fej, nála szültem májusban, szuper volt. Biztos benne van mindenben. :lol:

Mano, miért nem próbálod ki a szélcsövet? Garantáltan a legtermészetesebb módja a hasfájás enyhítésének. Tudom, hogy ezek a csodaszerek sem szívódnak fel, de a szélcső meg aztán végképp nem. :lol:
A minimum hízás 500 gramm/hó. A 670 sima ügy. Elcsi is csak 500-akat hízott, és abszolút egészséges - tiszta mozgékony, amit megeszik rögtön le is tornázza! Igazi kislány, vigyáz az alakjára! Épp ma volt egy műsor, ahol azt feszegették, hogy a magyar ember úgy gondolkodik, minél dagibb egy gyerek, annál egészségesebb. Holott egyáltalán nem így van, és én ennek nagyon örülök! Utálom, amikor a csupaháj gyerekeket teszik elém példaként, hogy az Elcsinek is így kéne kinéznie, mert az a jó... Hát nem.
Attól én is féltem, hogy a tejem nem elég tápanyagdús, de a szopis klubban erre külön rákérdeztem, és azt mondták, hogy ilyen egész egyszerűen nem létezik. Az anyatej összetétele a lehető legjobb a babának, nem hiányzik belőle semmi. (kivéve persze a D és K vitamin elégséges mennyiségét, amit pótolunk ugyebár). Remélem megnyugodtál. Ja, és dobd ki a mérleget egy hónap múlva, én is azóta vagyok nyugis, hogy nem mérem Elcsi kajálásait. Előtte pánikoltam, ha 100 alatt evett. Nem kell, tiszta felesleges. Nálatok is a lehető legnagyobb rendben van minden!!!!
Gratula a kötőhártya gyuszi távozásához!

Bogár, én öt percenként pisilni jártam... a 4. hónapig pedig vagy pisilni, vagy hányni. :D

Jaj, írtam már, hogy hajhullásra szedjétek az Elevitet tovább? (már akik most szültek!!!!)

Akiknek már nagyobb a picur egy kérdés: mitől zöldes a kaki? Lehet a karfioltól, amit tegnap este ettem?????

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Mano!
Nem ismerem a DM-es csodaszert, én az infacolt és az espumizánt használtam, de nagyon odafigyeltem, hogy én mit eszek, mert az mind benne lesz az anyatejben. Barackot egyáltalán nem ettem, erre különösen érzékenyek a babák. Gyümölcslevet is csak narancs és grapefruit lét ittam és csak szénsavmentes ásványvizet iszok a mai napig. Szélcsövet pedig rendszeresen használtunk. Egyébként igazán csak két-három este szenvedett Szonja a hasfájással. Amúgy azt hiszem, hogy lehet kapni a gyógyszertárban Laktobakt nevű port amit felkell hígítani anyatejben, vagy teában. Ezt mi is használtuk és nagyon jó volt. Azért nem vagyok benne biztos, hogy lehet e kapni recept nélkül, mert nekem anyukám hozta a kórházból.
Az pedig hogy mennyit hízik, szerintem nem törvény. én soha nem mértem és nem is mérem. Lehet, hogy szégyen, de nem tudom szám szerint megmondani, hogy mennyit eszik. A védőnőnél is csak kétszer voltam méretni. Azt úgyis érzed a ciciden, hogy kiszívta e rendesen. Ha pedig vissza is büfizik tuti, hogy eleget evett, sőt túlette magát, fölösleges méricskélni. Ha pedig hízik (mindegy, hogy mennyit) és nem fogy akkor nincs gáz. egyébként meg igyál nagyon sokat, minden szopi után és nem lesz baj az anyatejjel.
Klauszka!
Eszik már mást is a baba? pl. gyüm.levet? Ha csak anyatejet akkor tuti, hogy attól amit te ettél. Egyébként meg ha nem fájt a hasa és normális állaga volt szerintem nem baj, hogy olyan, azt mondják néha előfordul. Ha huzamosabb ideig ilyen, szerintem kérdezd meg a dokitokat.
Üdv mindenkinek: Henus
thenus
 
 


kipróbálom a vonalzóm :D

thenus
 
 


Sziasztok,

Giga , amugy a mostani dokimról nem tudok semmit mondani, nem foglalkoztatott különösebben hogy milyen dokihoz megyek. De annyit tudok abbol mondani hogy amikor ott voltam kedves volt és figyelmes és szimpi :)
Amúgy nekem ez itt még uj hogy dokit kell választani, nálunk ahol laktam csak egy nögyógyász volt abban a kisebb városban és slussz, mindenki hozzá járt :D szülni meg a szomszéd városba a kórházba ment szinte mindenki :D

szóval e téren nagyon tapasztalatlan vagyok, söt elsö látogatásom nögyógyásznál akkor volt amikor fogamzásgátlót írattam ki :D annak csak 3 éve :D semmi különös bajom nem volt igy nem láttam szükségét dokihoz menni.

Ha kiderül hogy terhes vagyok akkor már törni fogom a fejem hogy kinél vigyem végig az egészet :) Holnap ugyis csinálok egy tesztet mielött megyek a dokihoz....hátha ;)

Klauszka, nekem az 5 percenkénti pisilés az azóta megvan hogy elkezdtem fogyózni :D azaz 2 hónapja :D szóval ha ez lenne a jele akkor sem tünne fel, mert eddig is ezen morgolódtam :twisted:

Kép


Katica
bogár78
 
 


sziasztok

a szobatársam /Éva ha olvasod remélem jól vagytok!! :wink: / dokija volt E.Zs., nekem is szimpi volt, többször is bent volt, telefonon is elérhető volt.Viszont itt ahogy olvasgatom nekem az tünt fel, hogy sok szülése császárral végződik......ez vajon véletlen vagy tudatos?

Henus írtam privit
becsi
Iklad
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

[quote]V írta:iszont itt ahogy olvasgatom nekem az tünt fel, hogy sok szülése császárral végződik......ez vajon véletlen vagy tudatos?

Nekem ez nem tűnt fel, de biztos én vagyok figyelmetlen. Szerintem, ha így is van az csak véletlen. Erre abból is következtetek amit a szülésznő elmondott E.Zs-ról!

Pilla (33+5)
Vendég
 


hű hát ez nekem se tűnt fel, de én sem nagyon figyeltem. igaz nekem már pedzegette, de azért mert porckorongsérvem van, és azt mondta lehet amiatt császározni kell majd, de elküld kivizsgálásra és majd utána meglátja. pedig én nem szeretnék császárral szülni :(

murphyke

Kép
murphyke
 
 


pilla nem készítettem statisztikát :D csak olyan érzésem van...de nem azt mondom, hogy minden szülése azzal végződik...csak elég "sok "császárt olvasgatok itt, nem tudom...

murphyke ha kivizsgálnak ott úgy is megmondják mi legyen...a barátnőmnek csavarozva van a gerince több helyen, arra azt mondták nyugodtan szüljön, nem is volt semmi baj
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dokikkal kapcsolatos segítséget!
Nagyon remélem hogy hamarosan pont kerül az ügy végére!

Üdv.
Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


Henus, most nézem a vonalzót :) a Te Szonjád nem semmi husika ennyi idősen :) óriási babának látom, mennyivel született?
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!
tényleg hihetetlen ,hogy ilyen gyorsan telik az idő,a kis Levi ma 1 hónapos.
Lehet hogy megviseli ez az időjárás,mert reggel fél7 óta még csak most tudtam elaltatni.

Thenus,
én is csak szénsavmentes dolgokat szoktam inni,főleg teát vagy ásványvízet,de néha megkívánom az üdítőt,akkor pedig ice tea-t.
Lehet hogy az a baj,mert az barackos ízesítésű?
A Laktobakt porra majd rákérdezek a gyógyszertárban,hátha lehet recept nélkül.Ha mégsem,akkor felíratom,de mindenképp kipróbálom,de csak akkor ha a szélcső nem használ.

Klauszka,
most már megnyugodtam hogy nem lehet baj a tejemmel,már nem is aggódók amiatt hogy nem hízott 1 kilót az egy hónap alatt!

Katica (Ichtus),
Örülök hogy Sára rendbe jött!
Most hogy így mondod,tényleg a kiírásunk között 10 nap volt,és mind a ketten 6 nappal előbb,10 nap különbséggel szültünk.
Én 2 hetes koráig minden evés előtt mértem,de most már csak naponta 1× nézem.
A tiszta súlyát pedig szombatonként,fürdés előtt szoktuk mérni.

A kötőhártyával kapcsolatban csak annyit,hogy azért még naponta 2× csöppentek a szemébe,nehogy vissza térjen a gyulladás.
Gondolom ez nem baj!?

Giga,
döntöttél már az orvosról?

Bogár,
tényleg nem lakunk messze egymástól,de szerintem kerepes nincs a szomszédunkban,hiszen 30-40 prec autóval.
mano83
 
 


Ja,majdnem elfelejtettem,
Murphyke,köszönöm a segítséget a vonalzóval kapcsolatban,mindjárt ki is próbálom,mindent úgy csináltam ahogy írtad!

Kép
mano83
 
 


Manó ,

azt giga1-nek irtam , kistarcsán lakik, Ő a szomszéd :lol:

Kép


Katica
bogár78
 
 


Thenus,
nem eszik még semmit, csak az anyatejet. Bár anyósom állandóan akar vele kóstoltatni dolgokat, mindig résen kell lennem. :twisted: Tegnap pl. kefírt akart a szájába dugni (egy cseppet), na azt már nem hagytam!!!! :o Ráadásul egy védőnő barátnője telebeszélte a fejét, hogy jól teszi, ha kóstoltat a babával, mert majd az etetésnél jobban elfogadja. HÁT ILYEN HÜLYESÉGET, RÁÉRÜNK MÉG, NEM????????? :x Na, mindegy. Elcsi mondjuk kedveli az új ízeket, de én ki akarom várni azt 6 hónapot, sőt.... Mondjuk, csak icipiciket kap, körömnyi nagyságú főtt sárgarépát, de azért akkor is.
Ja, elmúlt a zöldség. :lol: De azért nagyon sokat kakilunk, sógornőm szerint az aktív mozgása a bélmozgást is serkenti.
Becsi, igaz, én is császárral szültem EZS-nél, de ha rajta múlik, akkor még várunk, mert azt mondta, rám bízza a döntést. Én döntöttem a császár mellett (holott elkötelezett spontános voltam...), mert nem volt értelme tovább szenvednem. Utólag is igazunk lett, mert nagyon komplikált lett volna a szülés, akkor inkább a műtét. Szóval Murphyke nem kell tőle tartani, hogy ő a hasfelmetsző Jack! :lol:
Mano, azért sokáig ne csepegtess abból a szemcseppből, nem tudom, neked milyet írtak fel, de Elcsié antibiotikum volt, ami nem túl jó az egészséges szervezetnek. Tényleg nincs megszabva, mennyi az egészséges hízás a babáknál, a lényeg, hogy ne fogyjon, én csak a WHO-s táblázat alapján mondtam a minimum 500 gr-ot. Az alatt az orvos valószínűleg javasolja a tápszert, a normálisabbja meg kimegy és megnéz egy szoptatást. Szóval no para.
Bogár, MI VAN???????????????????????????????????????????????
Képzeljétek, tegnap voltunk babaúszáson. Hát nem estem tőle hasra, ráadásul Eló az egészet végigüvöltötte. :? Na, mindegy, majd legközelebb nem alvásidőben viszem. Viszont az úszónadrágja zseniális. Rikító pink színű, villogott a kis segge az egész társaságban!!!!!! :lol:

K.
Kép
klauszka
 
 


Mano83,
az a helyzet, hogy hétfőn megyek be a kórházba Dr. Szabó Lászlóhoz. Megpróbálok vele beszélni, mert amikor a kórházat felhívtam időpontért azt mondták, hogy csak 26-ra tudnak adni, én meg akkor már 33.hétben leszek. Ha nem sikerül vele beszélnem, vagy nem vállal, vagy nem lesz szimpi, akkor az utolsó lehetőségem Dr. Erdélyi Zsolt. Egyébként megnéztem a honlapját, és az alapján nagyon szimpatikus volt.
Köszi mégegyszer mindenkinek! Hétfőn mindenképen leírom, hogy mi a helyzet.

Murphyke,
ugye milyen szép név a Lili. Amikor még csak terveztük a babát, nekem már akkor is tetszett ez a név. Aztán pont a lánynevekkel nem tudtunk zöldágra vergődni. Rengeteg név felmerült már. Volt Szonja, Lilla, Regehű, Csenge, meg még nem tudom mennyi...
De most már tutira ez marad!!!
Még nem biztos, hogy kislányotok lesz? Nálunk elég kicsi a valószínüsége, hogy fiú legyen, mert a 4d-s uh-on úgy széttette a lábait, hogy nem lehetett összekeverni a dolgokat. :)

Hihetetlen, hogy hogyan mennek a napok. A vonalzómon lévő kis tündérke szélsebesen száguld a 40-es szám felé... :D
Az tuti, hogy már nagyon várjuk!!!

Szép napot nektek!
Giga

Kép
Kép
giga1
 
 


sziasztok,

Klauszka, semmi , nem vagyok terhes, bár a doki azt mondta hogy nem lát érésben levő tüszőt :(
de azt mondta hogy ma és holnap szexeljünk, ja és hogy párom emelje meg a lábaim ill a medensém, hogy ne fojjon ki az anyag :D mert azért megvan még az esély hogy teherbe eshetek ebben a hónapban :lol: valami sárga sejtről beszélt :roll: csak akkor azt nem értem hogy azt irta, ill. monda hogy "érésben lévő tüsző nem látható"

adott kúpot , mert hogy van kis folyásom ja és azt tanácsolta hogy ma ill. holnap csak szex után 2 órával rakjam fel :D

elküldött vérvételre és hormontükröt kért, és mondta hogy amikor megvan az eredmény akkor beszélünk a továbbiakról.

aztán felírt Clostilbegyt is hogy ha mégis megjönne a mensim, akkor a ciklusom 5.napjátol szedjem, de ezt még megdumcsi vele amikor kész a lelet.

Szóval ennyi.

Irtam is páromnak hogy a Doki szexet irt fel nekünk.

Jaaa meg megkérdezte hogy vannak e ikrek a családban, mondtam igen de messzi ágon, erre azt mondta na jó elég lesz egyenlőre az egy is, és hogy most akkor erre az egyre gyúrjunk :D

Kép


Katica
bogár78
 
 


miért adnak mindenkinek automatice clostylt? (bocsi ha kimaradtam valamiből de én leragadtam annál, hogy még csak most indult a projekt...) Tudtommal még a legegészségesebb nőnél sincs minden hónapban peteérés... a clostylos terhesség után meg szedheti szegény kismama a 12. hétig a progeszteront....
Vendég
 


Szia csakegy,

igen csak most indul a projekt, julisban hagytam abba a gyógyszert és most az utolso mensim óta nem védekezünk(azaz szept.óta)

nem tudom, szerinted ne szedjem? azt mondta hogy váltsam ki mert hogy hiány van ebből a gyógyszerből és hogy ha megvan az eredmény akkor megbeszéljük a továbbiakat, ugyhogy a köv.mensim elött még bizti dumálok a dokival....

Kép


Katica
bogár78
 
 


Sziasztok!

Katica,
szurkolok, hogy hamar összehozzátok a prüntyőt :) Mikor én terhes maradtam Benyussal semmi jele nem volt azon kívül, hogy nem jött meg. Viszont most Bernussal majd szét szakadtak a cicieim, úgy feszültek, még a melltartót sem tudtam elviselni magamon :oops: igaz pár nap alatt elmúlt.

Giga,
remélem sikerül megbízható és megfelelő orvost találnod, én csak ajánlani tudom az enyémet Várkonyi Pétert, maximálisan megvagyok vele elégedve :D

Magunkról csak annyit, hogy most már tényleg a finisben vagyunk. Hétfőn látthattam a saját szememmel is, hogy tuti kislány és remélem nem is kukacosodik meg most már ez alatt a két-két és fél hét alatt :lol: Szerintem nem húzzuk ki okt.27-ig, de ez csak egy megérzés.

Szép napot mindenkinek és használjátok ki még ezt a szép időt.

Timi (36+6)

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


tényleg hiány van belőle csak sajna a clostyl gyakran elvékonyítja a méhnyálkahártyát így hiába termékenyül meg a petesejt, még az is előfordulhat, hogy nem tud majd beágyazódni...

arról nem is beszélve, hogy a clostyl mellett folyamatosan UH-ra kell majd járnod ami egy nyögvenyelős és kellemetlen folyamattá teszi majd a babagyártást...

Aztán ha babás leszel akkor valszeg progeszteronpótlás is kell majd...

Na most ha nem magánrendelésre jársz akkor legalább az UH-knak nem lesz külön költsége, de ha magánrendelés akkor alkalmanként sokezer forint,... mindez a semmiért.

Én a helyedben a következőket tenném:

1. Hőmérőzés (ld. hőmérős topik), esetleg LH tesztelés (ha pozitív a teszt, 2 napon belül peteérés és akkor kell belehúzni) - MINIMUM 3 hónapon át!!! (+ figyeld a nyákod... ha olyan minta tojásfehérje akkor néhány napon belül PÉ várható...)

2. Ha a hőmérőzés és LH tesztelés azt mutatja, hogy több hónapon át nincs peteérésed akkro azonnal vérvétel, komplett hormonális kivizsgálás (ez nem fáj, nem kellemetlen)

3. Ha van peteérés és nincs baba akkor az apajelöltet is el lehet küldeni egy kiskatonavizsgálatra... az se fáj... (max kellemetlen, hogy egy rideg szobában újságok között kell mintát adnia).. a Szabolcs utcában ez ingyenes.

4. Ha minden OK akkor szex kétnaponta a sanszos időszakban.. ha 1 év után sincs baba akkor egy szakorvos aki megnézi, hogy átjárható vagy-e... (bár miért ne jönne össze... nekem komoly gondjaim voltak nuku peteéréssel és most mégis a 16. hétben járok... kb. fél év után)

5. Ha Nincs peteérésed és a hormonjaid nem mutatnak eltérést... na akkor esetleg Clostyl de én akkor inkább egy meddőségibe mennék a szakorvoshoz... ő is felírhatja a Clostylt ha kell...

Szóval én úgy vagyok ezzel, hogy amíg azt se tudod, hogy mi a helyzet nálad nem kéne ilyen bogyókat bevenned... hidd el, hogy a feltételezett peteérés környéki kötelező UH-k és a kötelező szex akár még a kapcsolatotokra is rámehet... főleg ha ennek semmi orvosi indoka nincsen...

Szóval szerintem felejtsetek el mindent és szexeljetek akkor AMIKOR NEKED VAN KEDVED HOZZÁ!!!!!! Hidd el, ki van találva ez a dolog :) Ha egy nőnek peteérése van akkor általában sokkal lelkesebb ha szexről van szó :) (nem véletlen a sok, egyéjszakás kalandból összejött kisbaba :) ) Igazából ehhez semmiféle méricskélés nem szükséges :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?