Új privát üzeneted érkezett!

Mano annyira formás a kisfiad! :) Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást Andiról. Mondjuk nem nagyon érdekel, hogy mit mond a hátam mögött, csak szemtől - szembe normális legyen. Azért jó tudni, hogy... Nem szép dolog másokat a hátuk mögött kibeszélni. Főleg egy ilyen kényes helyzetben, mint a szülés.
Ichtus Sára csudaszép! Úgy tűnik a Sárák mind gyönyörűek! Az én lányomat is Sárának hívják (az elfogulatlan anyuka)! :D
Avocado Nektek is gratulálok Flórához. Nagyon sok boldogságot, erőt és kitartást az egész családnak!
Vendég
 


Sziasztok!

Avocado, Ichtus GRATULA!!!Sok-sok boldogságot az új családtagokhoz!!!! :D
Nagyon szépek a babák!Orsi lánykádról is várunk képet!!
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok lányok!

Húúúúúúúú, ezt a babazáport!!! De jó!!!! Front van? :D
Szóval szépen sorban:

Mano, szívesen!!!! Végre láthattuk a babót, és nagyon szép!!!!!!
Mali, köszönöm, a szemeit nem tőlem örökölte. :P
Orsi, gratula, várjuk a képet Flóráról (szép neve van)

Sára meg egyszerűen gyönyörű!!!!

Jajaj, lányok meséljetek a szülésről, olyan jó ilyeneket olvasni!! ja, és Terike ugye ott van még a csecsemősöknél? és ugye 3 év múlva is ott lesz??????

Ja, nem vettem se járókát, se etetőszéket. Nagyon drágák, és nem volt szívem Elót negyed négyzetméterre bezárni, annyira mozgékony! Helyette kapott egy hatalmas színes játszószőnyeget, és egy csíkos harisnyát... nagyon menő! :lol:
ja, meg két csuklóra szerelhető csörgőt! Kisrepülő, meg vonat. Állat!!!!! olyan, mint egy csuklószorító, nagyon trendi. :lol:

K.
Kép
klauszka
 
 

 
 

Avocado: gratula neked is Flórához! :)

Ichtus: Sára gyönyörű, és mennyi haja van! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük a visszajelzést :D Annyira jó érzés apának lenni. Azóta csak 12 órát aludtam, egyszerűen nem tudok...

Avocado, lehet, hogy láttad. Szülés után, amíg Katicának nem volt szobában helye, elvitték a csecsemősökhöz. Reggel kilenc fele amikor a szülőszoba felöli folyosóról bementem, pont szemben, a jobb sarokban volt. Azt mondták a nővérek, hogy operaénekes lesz belőle. De egyébként csendes baba, de nem bírja még a fürdetést, pelenkázást, na ekkor ordít :D Ja, meg amikor ébred.

Nem tudjátok, hogy ki dönti el, mikor jöhet haza? Mi Kovács Rékánál szültünk, de ő csak kedden lesz. Azt mondta, ha hétfőn hazaengedik, akkor bejön kivenni a varratokat. De hétfőn lesz még az anyakönyvezés is. Szóval, nem tudjátok, kinél derül ki, hogy mikor jöhetnek haza? Jó lenne már együtt, itthon.

Üdv:
Kisapuka
ichtus
 
 


Kisapuka!

Nagyon izgi ez az első babaság, össze sem lehet hasonlítani a többivel.....az már majd rutinból megy :D , de az is nagy csoda.
A haza küldés a babától függ /ha az anyával minden ok/, általában 4 bent töltött éjszakát számolnak, első babánál szerintem tuti...ha nagyon telt ház van esetleg előfordulhat, hogy 3. éjszaka után haza lehet menni.Mivel reggel született SÁra, szerintem lehet, hogy holnap délután viheted őket haza.....
Megy a szopi?Vettetek végül fejőgépet?Sárgul a baba?
Szerintem lassan aludj egy nagyot...utána évekig nem fogsz :wink:
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok :D

Mindenkinek köszönjük a gartulációkat! Képet már tennék fel, csak egyelőre nem tudom kicsinyíteni, de ahogy sikerül, már hozom is! :D

Kisapuka
Egész biztos vagyok, hogy láttam a lánykádat, főleg mivel egész délelőtt ki-be mászkáltunk a csecsemősöknél. Előző este rosszul mért a mérleg, és az összes anyuka kész volt, hogy fogyott a gyerek, közben meg csak az elem merült le. :roll: Így reggel mindenki rohant méretni és megnyugodni. 8)
A hazaengedést én most első kézből tudom neked mondani. Mivel Sára reggel született, ezért mindig a reggelt veszik betöltött napnak, nálunk is így volt. Így nektek a kedd reggel lesz a betöltött 4.nap, annál előbb nem engedik a PKU szűrés miatt. Én is egyezkedtem volna és jöttem volna már haza a 2 évesemhez, de azt mondták, akkor nem lesz pontos az adat. :? Azért nem értem a dolgot, mert 2 éve már 3,5 nap után hazaengedtek a kisfiammal. Szóval szerintem kedd délelőttre számíts. Ha a gyerekdoki időben megnézi a babát és nem sárgul be, akkor 10-11 között már mehettek is. :D
Nemalvás: nem is csodálom, hogy nem tudsz aludni és a helyedet sem találod! Hát még, ha majd hazamentek és ott fog szuszogni ez a kis csomag! A világ legcsodálatosabb érzése lesz! :D

Becsi
Annyira igazad van! Olyan más minden a másodikkal, mint az elsővel volt! És valahol kár, mert nincs meg az a különleges érzés, ami akkor volt, viszont jobb is, mert annyival magabiztosabbnak érzem magam! Meg hát dupla boldogság, úgyhogy mindenképpen jobb! Csak nézem őket és a világ legszerencsésebb emberének érzem magam, hogy Ők az én gyerekeim!!! :oops:
Ti jól vagytok? Hozhatnál Te is fotót a gyönyörű gyerekeidről! :)
Sok-sok puszi nektek!

Orsi

avocado
 
 


Ichtus!

Szopizzatok sokat, akkor nem fog Sára besárgulni! Nálunk ez bevált, mert Elizát sárgavizsgálatra ítélte egyik reggel a gyerekorvos (fiatal csajszi), majd rájöttünk a szopi technikájára, és sokat gyakoroltunk. Aztán másnap elvitték a sárgaszúrásra, majd 5 perc múlva visszahozták, hogy nem értik, miért küldték oda???? :shock:
Katicára tényleg vigyázz, főleg a lelkére... :wink:
Mi az 5. napon jöhettünk haza, igaz, Eliza este született császárral. Viszont a BCG-t a kórházban a 4. napon adják, így szerintem ti is az 5. napon jöhettek haza. Tudom, hogy már legszívesebben hazarepülnél velük! :lol:
A PKU-t mi az utolsó napon kaptuk.
Ja, felteszem ide Elizát, hogy lássátok születés után!
Hát ilyen volt:
Kép
És ilyen lett (ébredés után):
Kép

K.
Kép
klauszka
 
 


Avocado!

Gratulákok és és kívánom, hogy legyen sok-sok örömben és boldogságban részetek!
mali
 
 


Sziasztok!

klmaria-ról tudtok valamit? Ő pénteken ment be reggel és egyelőre nem tudjuk, hogy mivan. Én úgy emlékszem, hogy 12-re volt kiírva, pénteken 15-én kellett bemennie. Valószínűleg ott is megvan már baby!
mali
 
 


Sziasztok!

Avocado:
Gratulálok a kis Flórához!!!

A hazaengedéssel kapcsolatban csak annyit hogy én kedd este fél 8-kor szültem meg a kisfiamat és szombaton délelőtt már jöhettünk is haza.
Még pénteken reggel a gyerekorvos mondta hogy másnap már mehetünk haza,mert akkor tölti be a negyedik napot,de nem kell megvárnunk az estét.
Szombaton még levették tőle a vért BCG-re és utána megkapta az oltást és jöhettünk is haza.
Ichtus:Nagyon szép a kislányotok,egy igazi hajas baba!!!

Nekem is lenne egy kérdésem:
Kaptam egy üres csekket amin a külön szoba árát kell befizetnem,csak nem tudom hogy mennyit fizessek!?
Mert azt mondta az a hölgy akitől kaptam a csekket,hogy nem éjszakát,hanem napot kell fizetni,de mivel engem kedden késő este vittek be a szobába én azt már ne fizessem.
De nem lessz ebből baj?Aki már volt ott tud nekem segíteni hogy hogyan számoljak?
Előre is köszönöm!

Kati
Kép
mano83
 
 


Sziasztok Anyukák :D!

Első kézből tudom, hogy klmari ma hajnali egy órakor megszülte első babáját, Alexa Barbarát. A szülésnél és apukája is bent volt. Bővebb adatokkal majd ő tud szolgálni, Katicával ennyit kérdeztünk csak tőle (egy szobában van).

Katica azt mondta, hogy a BCG oltást holnap megkapja a baba, és a sarkából (?) is leveszik a vért. Én már nagyon itthon látnám őket. Nehéz ez az ingázás, főleg, hogy a rokonságot előre engedem, én meg már félek bemenni, nem akarok terhére lenni Katicának.

Ma öt órát aludtam. Eddig 11-et a szülés óta, viszont Katica pihen sokat. Jó alvó Sára :D Igaz, ma történt egy kis "baleset", de a fürdés és ruha, lepedő cserével minden megoldódott :D Viszont utána nagyot evett :D

Üdv nektek:
kisapuka
ichtus
 
 


Bogár78:Írtam neked privit!
mano83
 
 


Mano, ismerős ez a takaró... :lol:
igen, a megkezdett napokat kell számolni. viszont ha te késő este kerültél oda, akkor azt tényleg ne vedd bele. ez önkéntes alapon megy, mindenki lelkiismerete szerint. én például egy napot a császárosban voltam, azt nem fizettem. viszont elvileg tökmindegy, mertúgyis visszaigényeled jövőre... :lol:
bocsi, de eliza itt tornászik az ölemben, most készül lelökni a laptopot :o

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Először is Gratulálok Klmari, Avocado, Katica, Mano! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek. Irigykedek ám... :lol:

Mano: Az a takaró nekem is ismerős, 10 hónapja mi is használtuk :wink: A csekk pontosan azért üres, mert rád bízzák hogy mennyit fizetsz. Ez alapítványi pénz, nem néznek utána hogy te mennyit "adományoztál". Én hétfőn feküdtem be, kedd hajnalban szültem és péntek délelőtt már jöhettem is haza. Mi három napot fizettünk be.

Ichtus!
Végül kinél szültetek??? Van még Jurkó doktornő? Én nála szerettem volna a következő babát is, de hát nem tudom mit csinálok ha nem jön vissza addigra, kb még 2 év. :?

Becsi! Hogy vagytok? Miket csinál már a kiscsajszi? Anyukád mindig dicsekszik vele, hogy milyen édi. :D


Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok!

Klauszka,Wikyanya:
köszönöm a segítséget! Így legalább nem kell zaklatnom az orvosomat.

Ichtus: mikor hozhetod haza Katicáékat?
Amúgy engem is meglepett hogy a picinek a sárkából vették le a vért a BCG-hez!De amikor elvitték a sárgasága miatt vérvételre és visszahozták,nagyon megijedtem,mert a feje volt leragasztva és én azt hittem hogy baja lett.
Pedig csak onnan vették a vért. :o
mano83
 
 


Mano, végülis besárgultatok?

K.
Kép
klauszka
 
 


Nem sárgultunk be,mert beindult a tej és utána evett rendesen!
A vérvétel utáni érték álliítólag nagyon minimális,100 körüli volt.
Egyébként én is elkezdtem akkor sárgulni egy picit,az anyukám meg is ijesztett hogy mehetünk a fertőzőbe,de szerencsére nem lett semmi baj.
Szerintem én az ANTI D miatt kezdtem sárgulni.

Még mindíg vannak kisebb-nagyobb méhösszehúzódásaim,az orvosom szerint ez teljesen normális,de engem akkor is idegesít!

Nálatok a kis Eliza sokat van ébren?
Ezt azért kérdezem,hogy legyen valami fogalmam arról.hogy mire számítsak a későbbiekben.
Nálunk Levi nagyon jó baba nem csinál mást csak eszik-alszik,és szerencsére nem hasfájós!El sem hiszem,hogy holnap már két hetes lessz! :lol:
mano83
 
 


Sziasztok!

Mali ma hívtam a kórházat az eredmény miatt. Az éhgyomri vénás 3,3 lett, a kaja utáni vénás pedig 4,8. Úgy tűnik, hogy nem kell diétáznom de marad a cukormentes kaja...
Eliza baba nagyon cuki! Gratulálok hozzá, igazán jól sikerült gyermek. A receptet elkérhetem? :D

Pilla (31+2)
Vendég
 


NaccempillaKöszi az infot! Nekem nem vették fel a telefont, úgyhogy holnap újra próbálkozom. Legalább van mihez hasonlítanom az értékeimat.


Amúgy holnap megyek be a kórházba, találkozom a szülésznővel, Makarészné Andival. Szült valaki nála?
mali
 
 


Mano!
Rohan az idő... szerencséd van a hasnemfájással. :D
Eliza 3 napig volt hasfájós, majd az infacoltól elmúlt. Levi szemecskéje rendben van :?:
Igen, Eliza sokat van ébren. Délelőtt alszik kb.1,5 órát, délután 1-t.
viszont az éjszakákat 2 hetes kora óta átalussza!!!!!!!!!!! :lol:
este 8-tól reggel 6-ig csönd van. :P
és tök jó fej,nem úgy kel, hogy felsír, hanem nekiáll beszélgetni az állatkáival.
egyébként most is itt van a kezemben...

K.
Kép
klauszka
 
 


Pilla, a férjem szerint ő a recept... :lol:
felteszek egy képet kettőnkről,meglátod, mennyire "hasonlít" rám.
szóval Elcsi 2 hónaposan, anya hosszú hajjal:
Kép


Ja, Pilla, Mali, nektek az orvosotok EZS?
Mano, írd már meg: Terike ott van még? milyen tapasztalataid voltak a csecsemősökről? Ichtus, Avocado ez rátok is vonatkozik!!!

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Nekem Várkonyi a dokim. És még azt tudom, hogy klmaria is hozzá jár/t. Valaki szült nála?
mali
 
 


Tényleg a lányok inkább az apjukra hasonlítanak. Sára is tiszta apja...
Nekem EZS a dokim. Miért?
Vendég
 


Klauszka:
igen,Terike ott van még hozzám őt hívták be amikor született Levi,ő fürdette és rakta rendbe.
Utána is nagyon sokat segített,ő volt az,aki megmutatta hogy kell mellre tenni,szóval nagyon rendes volt.
Egyébként az összes csecsemősről jó véleménnyel vagyok,mindenki segített bármikor is mentem oda.Van egy csecsemős nővér aki ránézésre elég mogorva,én nem sok kedvességet néztem ki belőle,de a Terike után ő volt az aki még sokat segített nekem ( Zsuzsának hívják ).

Most hogy így kérdezed Levi szemét,a jobb szeme fehérjében van egy véraláfutás ami az orvosok szerint a szüléstől van és el fog múlni, de 2 napja nagyon csipásodik neki az a szeme.
Ma délután jön a gyerekorvos,majd ő megmondja mitől van.
Nagyon jó ez a kép,aranyosak vagytok!!!

Szerencséd van,amiért Eliza ilyen jó alvó,remélem Levi is ilyen marad és akkor tudunk mi is pihenni egy kicsit a továbbiakban is!
Egy átlagos gátseb mennyi idő alatt gyógyul?Ülni már tudok pár napja de még mindí érzékeny,azt hittem hamarabb elmúlik... :cry:
mano83
 
 


Sziasztok!

Végül Kovács Réka doktornőnél szültünk, rendes volt, bejött szabadságáról már éjjel egykor.

Katicáék holnap 10kor, illetve varratszedés után jöhetnek haza. Addig még le kell festenem az emeleti ajtókereteket :D

Üdv:
kisapuka
ichtus
 
 


Sziasztok!
Hú, pár napig nem olvasom a fórumot és máris mennyi baba! :D
Gratula mindenkinek!

Kisapuka, Katica!
Végül Kovács doktornőnél szültetek? Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatokra! Remélem meg voltatok vele elégedve!
Majd ha lesz időtök osszátok meg velem/velünk.

Mindenkinek jó babázást!
Sziasztok
Tusi
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsit lemaradok a fórumról és micsoda babazápor volt itt? Gratulálok minden kismamának és babának, Avocado, ichtus, Mano, nagyon szépek a gyerkőcök a képeken!

Lenne egy kérdésem, akik most szültek, tényleg mindenki felíratkozott előre az alapítványi szobára? Olvastam itt a múltkoriban, hogy ez az új rendszer, de hát nekem fogalmam sincs, hogy a következő pár hétben mikor óhajt kibújni a kislányunk, de én úgy érzem, hogy nem várja meg az okt. 20-at, ahogy anno Marcink sem. Ti hogy csináltátok?
A szülésznő és a soki is tudja hogy oda szeretnénk menni, anno, rajtuk múlt a dolog, hogy időben intézkedtek.

Kisapuka,
jó kedvet a festéhez, remélem meg is szárad, mire hazaér a "kiscsaládod"!:)

Mano,
biztató amit a csecsemősökről írtál, a gátsebem elég nagy volt, de kb 10-12 nap alatt teljesen rendbejött, de én szedtem homeos golyót sebgyógyításra, és én a szülés másnapján már ültem, remélem most is segíteni fog! (Arnica Montana C30)

klauszka,
nem semmi alvókája van a lányotoknak! Írigylésre méltó, mióta Amrcink rágófogai jönnek, azóta meignt ébred hajnalban, hát nem élvezzük annyira!:D

Becsi, Avocado,
nálunk is már a második gyerkőc lesz, és én nagyon félek, hogy hogyan fogja marci fogadni, metr mostanában nagyon anyás lett ésmost, hogy meglátta az utazótáskámat a kórházi csomaggal, rohan ha csak a szemetet viszem ki akkor is, hogy mama-mama! Ti hogy oldottátok meg a kórházi tartózkodást? Bevitte apuka hozzátok a nagyobbikat? Hogyan fogadták a kicsit? Bevallom a szüléstől kevésbé félek, mint hogy nagoyn megsínyli Marcink a változást, bár sokat beszélgetünk, mesélek neki, nézünk könyvet a miben vannak pocakosok és babák, megbeszéljük, hogy majd egy kicsit elmegyek de akkor is!
Köszi előre is!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Olyan jó látni, hogy ilyen szép babák születnek Kistarcsán! :)

Nekünk csütörtökön lesz jelenésünk Surányi doktor bácsinál. Nincs valami tippetek, hogy lehetne rávenni bébikét, hogy tegye szét a lábát?! :)

Bár most már a "milyen nemű lesz?" mellé bejött az "ikrek?" kérdéskör is, akkorára nőtt a pocakom az elmúlt 2-3 hétben...
Vendég
 


Sziasztok!

Végeztem a festéssel, mindjárt viszem fel az ajtókat :D

Nos a szülés. Én úgy írom le, ahogy láttam, aztán Katica leírja, hogy hogyan érezte. Hozzáteszem, nekem több a negatív észrevételem, mint neki :D

Éjjel 11-kor mentünk be. Makarész Andi volt ügyeletben, ő volt a választottunk, szal nem kellett értesíteni. Ő mondta, hogy még csak egy ujjnyira tágult, jöhettünk volna később is, de most már maradunk. Az orvos mondta, hogy reggelre baba lesz, Andi hívta Kovács doktornőt. Doktornő fél 1-1 fele érkezett meg, addig szívhangot néztek. Ő rögtön megrepesztette a burkot, majd elment aludni :D Háromkor jött vissza, addig Katica kádban volt, adott egy méhlazító (?) szurit, vissza aludni. Fájdalmak továbbra is, Andi amikor tudott (mellettünk még 4 szülés volt az éjszaka), bejött, és beszélgetett velem, meg ha Katica kérdezett valamit, válaszolt.

Na mindegy, ennyire nem kell részleteznem, de már nem törlöm ki :D Szóval alapjában nagyon jó kezekben voltunk. De ami nem tetszett, az a türelmetlenség. Ugye 7kor műszakváltás, és 6 után indult meg a szülés. Nagyon akartak menni. Katica azt mondta, a baba érdeke volt, hogy hamar megszülessen, de mindig csak azt mondták, nyomjon, tartsa bent a levegőt. Meg: ha nem nyom, nem jön a baba... Meg az is elhangzott, ha hétig nincs baba, akkor Kovács doktornő szól Jurkó Zsuzsának, aki jön be, hogy vegye át... Szóval ezeket hallani egy átszenvedett éjszaka után. Én már ott voltam, hogy szólok, hogy hagyják akkor, jöjjön a műszakváltás, jöjjön az ügyeletes doki... Szóval ez számomra nagyon kellemetlen volt. Hogy feleségem ott "szenved", ők meg az órájukat nézik. És a baba tényleg nagy volt. tudom, a baba érdeke is, hogy minél hamarabb kibújjon, de itt szerintem nem erről van szó.

No mindegy. Utána csak megmutatták a babát, mert a magzatvíz piszkos volt, és ment megfigyelésre. Katicát összevarták, kicsit fájt neki, ahogy láttam (nem tom, mindenkinek ilyen-e, nekünk ez volt az első szülésünk :D), Andi még kilencig bent maradt, beengedte anyukámat stb, szal jó fej volt. Kovács doktornő meg mondta, ha hétfőn hazamehetnénk, szóljanak neki telefonon, és bejön kivenni a varratokat, mert ő keddig van szabadságon, de miatta ne várjunk. Szóval jó fej volt, de nem nagyon közvetlen. Meg nagyon álmos volt :D Andi jóval kedvesebb volt, de ezt mondták is, hogy a szülésznők azok, akik a szülésnél a mamákkal vannak.

Egyébként azóta se Kovács doktornő, se Andi nem nézett Katicára. Andi ma írt egy smst, hogy reggelig ügyelt, sok szülés volt, így nem volt ideje benézni. Doktornő meg gondolom holnap kiveszi a varratokat. Ez sem tudom hogy van máshol, de gondolom azért a "választott doki" meg szokta nézni a nála szült anyukákat. Várkonyi például megteszi, szinte minden nap...

Na szóval ez egy kisapuka véleménye, tessék úgy is olvasni :D
Ugyanakkor a következő babát szeretnénk Jurkó doktornőnél szülni. Ő bejött reggel, megkérdezte (!), hogy van Katica és délelőtt még betolta a szülőszobába a megfigyelésről a gyereket, mert nagyon sírt. Az ügyeletes szülésznő meg mondta, hogy ide nem jöhet vissza a baba, ő mégis behozta, hogy Katica meg tudja etetni. Szóval nagyon kedves volt, ma is megkérdezte, hogy "hogy vagyunk".

De egyébként szerintem az ügyeletesnél se lett volna rossz szülni, Katica mondta, hogy nagyon rendesen vizsgálta, és a többi mama sem panaszkodott :D Az viszont tényleg kicsit gáz, ha a választott dokid meg a szülésznőd az ügyeletes. Andinak kevés ideje volt ránk, mert a többi mamának nem volt választottja (asszem), így mindig rohangálni kellett. De nem hiszem, hogy tudott volna bármit is csinálni, én se tudtam :$

No ennyi, majdnem regényt írtam :D

Várom a holnapot, lehet, korán lefekszem, hogy hamarabb eljöjjön :D

Sziasztok!
kisapuka
ichtus
 
 


Jaj de jó!!!!!!!!! Még szülési élményt kérek!!!!
Az enyém olyan csendes volt... :cry: (császár...). De azért nagyon szép emlék, és megrázó. :wink: Anno az én szülésznőm is ügyeletes volt, de rajtam kívül csak két császár volt aznap, tehát észre sem vettem, hogy nem volt ott 2xfél óráig. Addig olvasgattam a szülőszobán, jó, mi? :D
Kisapuka, ugye nem a babószobát festetted?
Verna, mit szeretnétek? Kisfiút, kislányt??? nevek megvannak már?
Én azon gondolkodtam, hogy a másodiknak talán nem nézetem meg a nemét. Tök izgi lehet, nem???? :lol:
Tamesz, mit csinálsz Marcival hajnalban? :roll:
Pilla, azért kérdeztem, mert nekem is ő a dokim... Haláli jó fej, amolyan igazi orvos. Nem túl közvetlenkedik, és nem annyira humor herold, de egy megbízható, kedves, nyugodt ember. A férjem az első találkozás óta azt mondja, hogy erre az emberre rá mer engem bízni, pedig csak körülnézett a magánrendelőjében. Szóval a szülésnél is tök jó fej volt, állandóan hívogatta Zitát a szülésznőmet (sajnos már nem dolgozik ott), hogy mi van velem - mert pénteken szültem, és tudod, péntek délelőtt ő rendel magánban. Aztán megérkezett, és rám várt... sajna, hiába. Utána jött a császár... szép sebet ejtett, már alig látszik!!!! :P
ja, erről jut eszembe, én a császársebre az aloés zöld krémet és a first-öt használtam, baromi jók, EZS is ezeket ajánlja!!!!!! Gátsebre is nyugodtan lehet!
Mano, Levi éjszaka hányszor kel? Azért kérdeztem a szemét, mert Elónak hetekig volt az a fránya csipásodás (kötőhártya gyuszival jöttünk haza a kórházból). Az orvos írt rá 3 fajta szemcseppet, meg kamillázni kellett, és csak nagy nehezen jött rendbe. ezután már a szemészetre kellett volna mennünk felszúrni. de hála istennek az utolsó pillanatban rendbe jött. :P
megyek, mert sírás van. pedig már fél 9! :?:

K.
Kép
klauszka
 
 


Klauszka,
éhezik és kakaót iszik!:D majd visszaalszik, de már egy éve eszébe sem jutott hajnalban kelni és enni, hagyott minket reggelig aludni, de valami elromlott benne!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


[quote="klauszka"]
írta:
klauszkaVerna, mit szeretnétek? Kisfiút, kislányt??? nevek megvannak már?
Én azon gondolkodtam, hogy a másodiknak talán nem nézetem meg a nemét. Tök izgi lehet, nem???? :lol:


Mindegy a neme, csak egyrészt mindenki kérdezgeti, másrészt komoly viták folynak a családban, mert mindenki fiúnak jósolja, de én lánynak érzem. :)
Talán egy picit lánynak örülnénk jobban, de tényleg mindegy! :)

Meg különben is, szeretnénk már vásárolni, és csupa kék meg rózsaszín holmit látok mindenhol, alig vannak semleges színű cuccok... meg azt hiszem, hogy az öröklés is akkor fog beindulni, ha már fogjuk tudni a nemét... ;)
Vendég
 


Verna,
az enyémet mindenki lánynak jósolta, és az lett. És én azt is akartam!!!! :lol:
A férjem nem, de most már ő sem bánja, mert szerelmes lett. :D
Tamesz, ti sem tudjátok a nemét?

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Ichtus:
Én is jártam ebben a cipőben, mint Katica,neki már leírtam,de megosztom a többiekkel is!
Az én szülésznőm ( Kati ) műszakban lett volna a babás-mamás osztályon reggel 7-től este 6-ig amikor én szültem.Végül sikerült cserélnie,bejött a szülőszobára és egészen 9 óráig nagyon rendes volt,de mivel hajnali 3-kor elfolyt a magzatvíz és nem voltak még fájásaim,egyre türelmetlenebb lett.Egész végig azt hangoztatta hogy jó lenne este 6-ig megszülni,mert addig tart neki a műszak és akkor nem kellene pluszba maradnia.
Közban az orvosom ( Toldi doktor ) is műszakban volt és el kellett mannie a műtőbe,de előtte bekötötte az oxitocint 15-ös cseppszámmal,hogy azért táguljak is,de ő is vissza érjen a műtétről.Sajnos nekem ez sem használt,mert még délbe nem voltak fájásaim,amira a Kati ideges lett és felemelte 30-ra a cseppszámot és közben az orvost szídta.
Amikor vissza ért az orvosom jól leszúrta a Katit,hogy mit emelgeti csak úgy az adagot!?
Végül 45-re emelték a cseppszámot és 3 óra körül kezdtem kis fájdalmakat érezni,egy órára rá meg azt hittem hogy meghalok,de ekkor még csak 3 ujjnyira tágultam.Ahogy kiment az orvosom,a Kati azt mondta hogy meg szeretne vizsgálni FÁJÁS KÖZBEN (utána tudtam meg hogy ezt nem igazán szabad) amit persze a párom nem nézett jó szemmel!Metörtént a vizsgálat hát ezt nem kívánom senkinek!!!A tolófájások alatt nem éreztem akkora fájdalmat .Ezt elmeséltem az orvosnak és kiderült hogy a Kati kézzel tágított rajtam egy kicsit,mivel nagyon sietett.
Aztán még egyszer megvizsgált,amit nem akartunk engedni,de atzt mondta MUSZÁLY a baba érdekében,de itt legalább megmondta hogy csak a méhszájat akarja elsimogatni,mert már lent van a baba feje. Utána már minden rendben volt mert vissza jött az orvos és nem kellett rettegnem több borzasztó vizsgálattól!

Szóval a türelmetlenekből nekünk is kijutott,sajnos!
Nálunk is apás szülés lett végül.Úgy volt hogy csak a vajúdásre jön be a párom,de mivel annyira szorítottam,nem volt szíve otthagyni.Szegénykém állítólag 3 nap múlva is remegett az öcsém szerint,őt jobban megviselte e szülés mint engem! :)

A gátmetszést én nem éreztem,viszont amikor varrt.néha éreztea a tűt,de akkor rögtön kaptam lidokaint.
Toldi doktor nagyszerű ember és orvos,de legközelebb ha szülök más szülésznőt választok!!!

Klauszka:azt mondta a gyerekorvos,hogy nem kötőhártya gyulladása van,hanem csak szívódik föl az a véraláfutás amit szülés közban szerzett!
Levi este is 3-4 óránként kel föl és jelzi hogy éhes,kis falánk,este is 80-100 között eszik! :)
mano83
 
 


Sziasztok!

Klauszka remélem én is csupa jót tudok mondani majd a dokiról szülés után. Köszönöm, hogy leírtad ezeket, kicsit megnyugodtam.
Viszont a szüléstörténetek cseppet megint beparáztattak. Az első szülésem olyan rettenetesre sikerült, hogy 13 év kellett hozzá, hogy újra be merjek vállalni egy gyereket. Halálosan félek a szüléstől!!! Ezért is lenne jó egy "normális" szülésznőt találni. Ő és a doki sokat segíthetnének, ha olyan a hozzáállásuk. Csak reménykedni tudok, hogy most más lesz...
Jajj!!!! Bocsánat a nyafogásért...

Pilla
Vendég
 


Klauszka,
mi tudjuk, hogy kislány lesz, azt is szerettünk volna Marci után, hát remélem tényleg az is lesz, mert elég furcsán fog kinézni rózsaszín cuccokban!:D

Mano, Ichtus,
elég elszomorító amit írtatok a szülésekről, nekünk 13 óra volt, de sem a doki(Surányi) sem a szülésznőnk(Zita) nem siettetett semmit, igaz ők már előző éjjel is bent voltak, mert szüléseik voltak, mi a nappalos műszakjukban reggel érkeztünk 9 körül és lejárt nekik este 6 körül, de mind a ketten ott voltak velünk este 9-ig, amíg a szobába nem kísértek minket. És utána is minden nap benéztek hozzánk, hogy hogy vagyunk, beindult-e a tej. Remélem most is ilyen élményekkel fogunk gazdagodni, igaz most Évike lesz a szülésznőnk, de nekem nagyon szimpi volt amikor találkoztunk és telefonon beszéltünk, remélem ő nem egy rohanós típus.

Kisapuka,
na hazaért a kiscsalád? Gondolom nagy a boldogság! Majd kérünk képeket!!!!
További szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz:
Az orvosom hozzánk is benézett minden nap,volt mikor napjában többször is,vagy ha a folyosón sétálva találkoztam vele,mindíg megállt beszélgetni.
De a szülésznőt csak a pénz érdekelte.Amikor megismertem azt mondta hogy szülés után a 2 órás megfigyelésen is mellettem lessz,de nem így történt.
Mivel sokan szültek aznap,át kellett adnunk a szülőszobát és a megfigyelést már a szobában töltöttem.Azt mondta a szülézsnőnk hogy kivárja azt a 2 órát és többször ránk néz,de ahogy betoltak a szobába onnantól kezdve két napig nem is láttam!
Szóval számomra nagy csalódás volt ,rájöttem hogy csak hülyített a szövegével,de ez van!!!
Az a lényeg hogy egészséges a kisfiam és más nem érdekel!
mano83
 
 


Sziasztok!

naccempilla megkérdeztem a cukreredményt, érdekes dolgok történtek. A vénás 4,3 és 6,9 lett (az ujjból vetthez képest 0,7 eltérés!!!), viszont a vizeletemben találtak ketont, ami azt jelenti, hogy kevés a bevitt tápanyag. Azt mondta a nővérke, hogy egyek többet, de mi van ha ettől meg felmegy a cukrom jobban. Péntekig ki sem derül.

Ma voltam a szülőszobán és görcsbe állt a gyomrom. Nem láttam semmi olyasmit, de azt hiszem most kezdek félni egy kicsit.


Üdv Mali
(31+5)
mali
 
 


Mali nekem is olyan nagy lett az eltérés a vénás és az ujjbegyes között.
Nem irigyellek! Tudod egyáltalán, hogy ezek után mit csinálj? Egyél, ne egyél? Pénteken menned kell újra?
Vendég
 


naccempilla inkább nem eszem többet. Szerintem az kevésbé baj péntekig, mintha felmenne a cukrom. Amúgy hetente járok, a pénteket választottam, mert az a doki állítólag jobb.
Te rendeltél köldökzsinór vér tárolást? A dokival megbeszélted előtte?

Akik a többedik gyermeket várják nem izgulnak nagyon????
mali
 
 


Igen, lesz köldökzsinór-vérvétel. Már megbeszéltem a dokimmal, azt mondta szívesen megcsinálja.
Nekem 2 hetente kell menni, de én is a pénteki napokat választottam, mert akkor van a Kovács doki. Ha már ő kezdett el velem foglalkozni maradok is nála. Úgyhogy szerintem találkozunk amikor legközelebb megyek.
Vendég
 


Mano,
szuper, hogy megúsztátok a kötőhártyát, én úgy utáltam!!! hát még szegény kislányom az állandó törölgetést... :cry:
Levivel nem lesz akkor probléma a védőnő-látogatásokkor. Elcsi nehezen hízik, pedig eszik rendesen, igaz, éjjel nem. Viszont sokszor bukik, és rengeteget tornázik... :?
Ki volt a szülésznőd? Csakhogy elkerüljem legközelebb... :wink:
Pilla, szerintem a Zsolttal jó lesz a szülés... abszolút nem sietős fajta, hiszen ismered... :)
nálam például ott ücsörgött órákig, és várt. Zita is, a szülésznőm, aki sajna már nem dolgozik ott... :cry:
ők magánéletben is jóban vannak, így egyáltalán nem volt gond nekik, hogy rám "kell" várni, elvoltak.. :lol:
Zitának már lejárt a műszakja (egy napig voltam a szülőszobán... :oops: ), de semmit nem siettetett, szóval nagyon jó fejek voltak! Én M. Andiról is jókat hallottam... Neked EZS őt ajánlotta?
Tamesz, ketteskétek nevét eldöntöttétek már? Mi fiúnév nélkül mentünk a kórházba, Zitával poénkodtunk, hogy ha mégis fiú lesz, Zsoltnak fogják - a doki után szabadon - hívni. :lol:
Pilla, Mali csináljatok vonalzót, látni kell a centit!!!! :lol:
És tök jó lesz nektek csajok, majd meglátjátok! Minden percre szívesen emlékeztek majd vissza.... :wink:

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok :D

Köszönjük a gratulációkat és jókívánságokat!
Hoztam 1-2 képet a picurkámról és a "nagyfiamról" is. :D

Kép
Kép
Kép

Elolvastam Kisapuka és Mano élménybeszámolóját és elég elkeserítő, hogy vannak ilyen orvosok és szülésznők!
Nekünk Surányi és Ignáthné Évike voltak a választottjaink mind a két szülésünkkor és egyik alkalommal sem csalódtunk bennük! Végig azt éreztük, hogy odafigyelnek ránk és jó kezekben, biztonságban vagyunk! Ráadásul a doki is és Évike is bejöttek hozzánk még jó párszor, mikor már az osztályon voltunk. Őket bátran merem bárkinek ajánlani! :D
Gondolkoztam feltegyem-e a szüléstörténetünket, de mivel volt itt 1-2 negatív élmény, ezért legyen itt egy pozitív is. Remélem nem gond, kicsit hosszú. :roll:

Flóra születése

2006.szeptember 10.vasárnap

Egész nap teljesen jól voltam, még semmit nem éreztem, semmi előjele nem volt, hogy bármi is indulna. Este Gergő elég nyugtalanul aludt, így fél 12-kor átvittük a mi ágyunkba és akkor én is lefeküdtem. Ugyanúgy, mint máskor a jobb oldalamon feküdtem, de most furcsán kényelmetlen volt és egyszer csak éreztem, hogy folyik a magzatvíz! Felugrottam, tök ideges lettem, magamban azt gondoltam, hogy ilyen nincs! Kimentem Karcsihoz, mert Ő még a számítógép előtt ült és mondtam neki, hogy úgy néz ki ma szülünk. „Nem mondod!!!”- mondta, Őt is nagyon meglepte a dolog, főleg mivel a doki még csütörtökön azt mondta, semmi jele, hogy hamarabb kibújna Flóra, szerinte bent lesz a kiírt időpontig.
A legjobb az volt, hogy még a csomagom sem volt összerakva, Anyukámra vártam vele, hogy majd nyugisan ketten összepakolunk. Hát nem igazán így lett! Karcsi elkezdett készülődni, hogy átmenjen Anyuért én meg felhívtam, hogy szülünk, hát ő sem akarta elhinni. Én meg remegtem, fáztam, aztán sírógörcsöt kaptam, mert annyira nem voltam felkészülve még a Gergőtől való elválásra. Közben 2x ment a hasam is, de ennek kifejezetten örültem, így nem kellett beöntés! Anyu megjött, én közben próbáltam pakolni, de ideges voltam, hisz ha elfolyik a magzatvíz, akkor nem túl jó az ide-oda járkálás, mozgás. De muszáj volt, így is egy csomó mindent itthon felejtettem, másnap hozták be utánam.
3/4 1-re értünk be a kórházba, de fájásaim még csak nagyon haloványan voltak, kicsit izgultam is, hogy na akkor ez még jó darabig el fog tartani! Ez sem jött be.
Fent már várt minket a szülésznőm, kiderült egy másik kismamája is most jött be, csak ő császáros lesz. Az ügyeletes doki megvizsgált, na az eszméletlen rossz volt, a mi dokink vizsgálata soha nem fájt, ez meg….gondoltam is, milyen jó, hogy nem ez a dokim! Ment az idő, közben felfeküdtem a vajúdóban és Évike csinált egy ctg-t, na akkor már jöttek erősebb fájások is. Karcsi nézte, volt jó pár 100 fölött. Közben a szülőszobákban telt ház volt, ráadásul az egyikben egy komplikált, már 1 napja vajúdott és hát azok a hangok…még jó, hogy nem először szültem, biztos beijedtem volna! Jött mégegy kismama, akkor át kellett adnunk a vajúdót is, neki is kellett a ctg. Én közben bementem zuhanyozni, ott fájogattam. Mikor kijöttem, még mindig a folyosón voltunk, de nekem már baromi erős fájásaim voltak és annyira vágytam a kis szülősámlira, amin annó Gergővel is vajúdtam! Jött Évike, mondtam neki, hogy már jó lenne egy szülőszoba. Ő hipp-hopp intézkedett és megkaptuk ugyanazt, amit Gergővel 2 éve, így mind a két gyermekem ugyanott született, ez is olyan jó érzés volt! Meg az ismerős környezet! Egy kicsit beültem a kádba, de most annyira nem esett jól, pedig minden volt, mint Gergőnél, gyertya, félhomály, halk zene. De nekem most csak a sámli jött be, oda leültünk, Karcsi a hátam mögött és vajúdtam, de rendesen! Ez is olyan más volt! Sokkal hamarabb lettek hihetetlen erős fájásaim, 35-40 mp-ig is eltartottak. A légzés megint nagyon sokat segített, de nagyon kellett koncentrálnom, hogy jól csináljam. Ami rossz volt, hogy éjjel indult a dolog és eszméletlen fáradt voltam, hisz nem aludtunk semmit. 2 fájás között félálomban kómáztam, amikor meg jöttek a fájások, akkor egyfolytában azt mondtam magamban: „lazíts, engedd át magadon, tágulj”. Ez így hülyén hangzik, de egyfajta meditáció lett a dologból és ez is nagyon sokat segített. Közben persze jött néha Évike, megnézte a szívhangot, ami szerencsére tökéletes volt, így mondta, hogy nyugodtan megpróbálhatjuk az ülve szülést, akkor még én is úgy gondoltam. A ctg alatt viszont elképesztően szenvedtem, nem bírtam az ágyon lenni, így a többit már ülve csinálta. Jött néha a doki, megvizsgált, nagyon aranyos volt végig, el is poénkodtunk. De alapvetően kettesben voltunk Karcsival, én magamba fordulva, Ő meg szunyókálva mögöttem. Aztán úgy 7 előtt elkezdtem érezni, hogy halvány tolófájásaim vannak. Aztán egyszer csak már nem halványak voltak! Persze az a komplikált szülés pont akkor ment a műtőbe császárra, így senki nem volt sehol! Karcsi meg nem mert otthagyni, így szegénykém csak állt a szülőszoba ajtajában és nézett a folyosón, én meg kiabáltam neki, hogy tényleg hívjon valakit, mert mindjárt kinyomom a gyereket!!! Aztán hirtelen előkerültek Évike is és a doki is, én meg már akkor alig bírtam felmászni az ágyra, de mindenképpen fel akartam, mert éreztem, hogy a fáradtságtól nem bírom ülve végigcsinálni. Az ágyon pedig már olyan viharosan jöttek a tolófájások, hogy az hihetetlen. Egészen más volt, mint Gergőnél, sokkal jobban éreztem, ahogy a kicsikém jön lefelé. Próbáltam ugyanúgy fogni a lábam, mint az első szülésemkor, de nem volt úgy jó, támasztékot kerestem, egyik láb a szülésznőn, másik a dokin és így nyomtam. Gergővel visszatartott levegővel csináltam, most ez is más volt, ösztönösen törtek elő belőlem a nyögések! De annyira jól esett! A gátvédelmet megpróbálták, de sajna az előző gátseb annyira heges volt, hogy nem lehetett megcsinálni. Nekem mondjuk akkor ott már tök mindegy volt, mondtam is a dokinak, hogy vágjon gyorsan, hadd nyomjam kis a babát! Aztán mondták, hogy most már mehet és 2 nyomásra kint volt Flóra, ráadásul az elsőnél nem jött ki, csak félig a buksija, így az utolsónál, zsupsz és már kint is volt! És elmúlt minden, csak az a fantasztikus érzés maradt, amit már Ti is jó páran ismertek!És az is érdekes volt, hogy most éreztem, ahogy eltűnik a hasamból, ez is olyan más volt! Sokkal kevésbé fáradtam el fizikailag, így végignéztem, ahogy letörlik a kicsi arcáról a magzatmázat és rögtön a mellkasomra tették! Rögtön megnyugodott, csak nyöszörgött a drágám és pislogott rám és az Apukájára. ÉS gyönyörű volt! Kérdezték Karcsit, hogy elvágja-e a köldökzsinórt, de nem merte a drágám. Gergőnél ez is teljesen más volt, Neki rögtön elvágták, mert 1x a nyakára volt tekeredve. Aztán megmosdatták Flórácskánkat és amíg engem elláttak, addig végig Karcsi karjaiban volt, ha sírdogált, akkor Ő énekelt neki és erre rögtön megnyugodott! Annyira békés volt minden! A varrás után, ami szerencsére sokkal gyorsabban ment, mint annó, rögtön a mellemre tettük és olyan ügyesen kezdett szopizni, hogy csak néztünk. Fél órát szopizott az egyik mellemből és mikor átraktuk a másikra, akkor úgy szívta, mintha akkor kezdte volna és nem cicizett volna már egy jó nagyot. Szerencsére azóta is ugyanolyan ügyesen csinálja a drágám!

Remélem ezek után már nem tartotok annyira a dologtól! :wink:

Puszi :D

Orsi

avocado
 
 


AVocado,
nagyon jó, hogy leírtad a születéstörténeted, úgy látom, azért szép emlékként fog megmaradni, a nehézségei ellenére. Én is a Te párosodhoz készülök, remélem nálunk is minden ilyen jól fog sikerülni, de minden esetre engem nagyon megnyugtattál.
köszi, és gyönyörűek a gyerekek, gratula!!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Orsi!

Szuper, hogy leírtad, annyira jó ilyeneket olvasni! Flóra szépség és Gergő baba kapcsolata hogy alakul?
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem a beöntés kifejezetten jól esett... olyan tisztának éreztem magam utána még napokig is!!!! :oops:
Én is leírom a szülésemet, bár ez császáros, de azért nagyon szép emlék, és egy császáros szülés is lehet megható... :idea:
Szóval nem szültünk időre, egy héttel az időpont után bevonultam a kórházba. még aznap este megkaptam a tágító zselét, amitől menstruációs görcsös fájdalmaim lettek (kicsit erősebbek). Másnap reggel 1/2 7-kor kerültem a szülőszobára, ahol beöntés és társai. 1/4 8-kor Zita bekötötte az oxitocint 15 cseppel. EZS telefonált, és adta az instrukciókat. 11-kor 30-ra emeltette az adagomat, mert semmi sem történt. Zita szerint hosszú nap állt még előttünk. Bejött a Várkonyi ( :!: ), dumálgattunk, jó fej volt, pedig nem is ő az orvosom. Hála istennek, egyedül voltam aznap spontán szülő, választhattam a helyek közül!!! persze az egyesbe mentünk :)
Ezután beindultak a fájások, 5 percenként. Olvasgattam, Zitával dumáltam, a férjem meg egyfolytában hívogatott, és nem bírt magával. Én halál nyugi voltam, őt nyugtatgattam. EZS megérkezett 1 órakor, megvizsgált, és közölte, még mindig egy ujjnyi. Közben nekem már 100-as fájásaim voltak 4 percenként. A férjemmel együtt futottak be, aki halálsápadtan közölte, még semmit nem evett. Elküldtük a büfébe, nehogy elájuljon. :lol: 1/2 2-kor EZS burkot repesztett... :o HÁt az kegyetlen volt, mert fájásaim voltak közben, és ő is sokat szenvedett, nehezen fért a burokhoz. a férjem addig kiment a szülőszobáról, de egyszer visszakukucskált, és amit ott látott, soha nem felejti el. Újra rosszul lett. :lol:
Végre megrepedt a burok, kis langyosságot éreztem.
Aztán 4-kor EZS kiadta, várunk 5-ig, és meglátjuk, mi lesz. Én akkor már a kádban ültem, és nem volt olyan jó kedvem, már fél napja bent ültem a szülőszobán. Zita nagyon nagyon jó fej volt, olyan kár, hogy elment!!!! Pont nekünk mondta, hogy készül elmenni onnan... Pedig imádja a munkáját, de ez egy másik történet.
5-kor EZS megvizsgált, annyira reménykedtem, hogy legalább már 3 ujjnyi!!! Aztán: 1 ujjnyi.... Kikészültem. EZS nagyon kedvesen, tapintatosan mondta: ha akarom, várunk. Kérdeztem: mire? Akkor azt tanácsolta, menjünk a műtőbe. Zita és a kedvesem fogta a kezem, én meg bőgtem. A leghosszabb időszak az volt, amíg a műtétre vártam (1/2 óra). Ugyanis a fájások jöttek 4 percenként, de már nem volt értelmük... EZS intézkedett, gyorsan kerültem a műtőbe. iszonyatosan aranyos aneszteziológus hölgyhöz kerültem, annyira hálás vagyok neki!!!! a műtét alatt végig bőgtem, ő meg törölgette az arcom, és beszélt hozzám, mondta, mi történik. A műtét lázálom volt, nem értettem, miről beszélnek felettem az orvosok, pedig magyarul beszéltek. Kaptam valami kábítót az infúzióba, mert túl voltam feszülve érzelmileg. Nagyon érdekes volt így utólag a műtét, én még sosem jártam műtőben. Egyszer majdnem elhánytam magam, szóltam is, de ők jobban tudták, hogy nem fogok. :wink: Ja, előtte itattak velem valami sós löttyöt hányás ellen. Az anesztes szólt: tessék kicsiket lélegezni, most veszik a babát. Olyan volt, mintha a gyomromat rázogatták volna, akartam is szólni, hogy szerintem kicsit lejjebb kéne.... Aztán egyszercsak 18:02-kor megszólalt ő, és megkérdezte, hogy hol van. :lol:
Zita odahozta, narancssárga volt a Betadine-tól, én meg megpuszilhattam, addig mindenki várt. Na, utána még jobban bőgtem (még most is, pedig már 4 hónapja...). Aztán kivitték, és Terike meg a másik idős nagyon kedves csecsemős rendberakták, ezt már a férjem tudósította. Én még 1 órát voltam bent, varrtak.
Aztán betoltak a császárosba, és 12 óra fekvés volt. Végigbőgtem az éjszakát, mert a gyerekem nem volt ott. A másik két lányt a szobában reggel műtötték, ők megkapták a gyereküket, én nem... Szörnyű volt, ráadásul remegtem, mint a kocsonya, ez az EDA egyik mellékhatása volt. A kedvesem meg ki-be rohangált hozzám és a babához, aki inkubátorban volt, és nem sírt egyáltalán. Aztán másnap reggel 6-kor Terike behozta Elizát, és megtanította szopizni, mert először csak játszogatott a drága. :lol:
Ja, azt nem mondtátok a szoptatás először olyan, mintha a véredet szívnák!!!!!! de mégis annyira jó. És azóta is.
Hát dióhéjban ennyi, érdekes, hogy mindig új élmények, érzések jutnak az eszembe, és tök jó gondolatban újra átélni ezeket!!!!!
Mindenki írja le a szülését lécci lécci, mert olyan szépek!!!!!

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Klauszka:
Képzeld,még sem úsztuk meg a kötőhártyát,tegnap estére nagyon csúnya lett szegénykém szeme és ma ki kellett hívni az orvost.
Szóval most nekünk is marad a kamilla és a szemcsepp. :(
Szerencsére Levi nyugodt baba és jól tűri a macerálást!
nektek mennyi idő alatt múlt el a gyulladás?
Te elkaptad Elizától vagy megúsztad?

Avocado:
Nagyon szépek a gyerekeid!
A kislányod mosolya emélekeztet arra ahogy az én kisfiam mosolyog. Nagy a hasonlóság!

Ja,majdnem elfelejtettem:
Klauszka, a szülésznőm Trabalkáné Dallos Kati volt.
Azért ha jobban belegondolok megérte az a sok fájdalom a vizsgálatai közben,mert így aző sietsége mentett meg a császártól,de ez még nem menség arra amit csinált!
(Azt mondták hogy a magzatvíz elfolyásától számítva 24 órán belül nem születik meg a baba,akkor császározni,kell,mert fertőzés veszélye áll fent.Én 17 órát voltam a szülőszobán és előtte 2órát otthon és úton a kórházba.)
mano83
 
 


Sziasztok Mindenkinek!

Gratulálok minden új babaának, mamájuknak és apukájuknak. Az ember egy kicsit nem néz be az oldalra és rögtön mennyi minden történik :D
Nagyon tetszettek a szülésélmények is, potyogtak a könnyeim közben :cry: Kicsi fiam meg is kérdezte miért sírsz anya?
Nekünk sincsen sok hátra, már alig várom :D


Timi (34+2)

Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma 4D-n és újra fejvégű Laura fekvése, aminek nagyon örülök!

Az én szüléstörténetem 13 évvel ezelőtti és elég érdekes. 19 éves buta kis fruska voltam. Nem bántam meg, hogy megszültem a lányomat, mert ő a szemem fénye.
10.16-ára voltam kiírva Sárával. 10.20-án elindultam a Margit kórházba CTG-re. Kicsit fájogatott a derekam, gondoltam majd kérek rá valamit a dokitól. 16.00-ra meg is érkeztem, be is hívott a doki. Mondtam, hogy picit fáj a derekam, adjon rá légyszi valamit. Erre ő azt válaszolta, hogy 3 ujjnyi tág méhszájra sajna nem tud adni semmit! :D Menjek fel azonnal a szülőszobára, ha vége a rendelésnek jön ő is.
Felmentem, csináltak CTG-t, beöntés, stb. 2 óra múlva megjött a dokim, de nekem ezeddig semmi fájdalmam nem volt, sőt a magzatvizem sem folyt el.
18.00-kor megrepesztette a dokim a burkot és onnantól kezdődött a rémálom. Olyan fájásaim voltak, hogy öntudatlan állapotba kerültem.Gerincvelői érzéstelenítésre idő sem volt. A volt férjem végig ott volt velem, de még a dokiért sem mert kimenni, annyira rosszul néztem ki. A doki is és a szülésznő is otthagtak minket kettesben (pedig az orvos választott orvos volt). Rettegtem!!! A fájások meg brutálisak voltak. Nem volt ott senki, nem mondott senki egy szót sem.
Fél órán keresztül így voltunk kettesben, mondjuk én a nagy részére nem emlékszem, mert magamnál sem voltam...
1/2 7-kor megérkezett a doki és elkezdtünk szülni. 19.00-kor megszületett Sára! Megláttam és csak sírtam és sírtam! Olyan gyönyörű volt és én annyira boldog voltam!
Sokak szerint nagyon szerencsés vagyok, mert vajúdással, szüléssel együtt megvolt Sára 1 óra alatt, de senkinek sem kívánom azt a fél órát, amíg ott hagytak magamra azokkal az iszonyú fájásokkal. Sajnos bennem ez nagyon megmaradt!
Biztos közrejátszott az is, hogy csak 19 éves voltam.
Sára 10.20-án lesz 13 éves. Hatalmas kék szemei vannak és gyönyörű hosszú barna haja. Igazi kiskamasz! Tennék fel róla képet, de túl nagyok a képméreteink. Az édesapjával elváltunk 2001-ben.
Sára nagyon várja a kistestvérét, kijelentette, hogy 18 éves koráig nem megy sehova és csak a tesójára fog vigyázni.
Remélem, hogy a mostani szülésem teljesen más lesz, bár az 1 órás szülésben most is benne vagyok! :)
Bocsássatok meg, hogy kisregényt írtam, de jól esett kiírni ezt most magamból!
Köszi a türelmeteket!

Üdv: Pilla
Vendég
 


Viszont Lauráról itt van egy ma készült fotó, amint épp kinyújtja a kis nyelvét: [img]31+4
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.09.13 18:11-kor.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?