Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem 1 éves kislányom van, és bár meg vagyok elégedve a dokimmal(nem sok dolga akadt), azért elgondolkoztam, hogy a következő gyerkőcöt talán gátvédelemmel próbálnám szülni, tekintve hogy az első babát 2 óra alatt sikerült világra hozni!
Tudtok valamit a kórház szemléletéről??
Van e olyan doki aki ezt a kívánságot akceptálja?
Van e szülésznő aki vállal gátvédelmet???

Ja és epidurállal szültem(rettenetesen féltem), és annyira jó élmény volt..pont jó időben, jókor adták be..minden klappolt szinte nevetve szültem...(az előtt lévő pár órában azért nem nevettem ám :lol: :lol: )

Szóval érdekelne, hogy kinek milyen a dokija, ajánlaná-e nekem a fenti kívánságokkal..

Köszi!

(Ja és irigykedek baromira, hogy ti még pocakosak vagytok, és még csak most jön a babó.
Alig tudom visszafogni magam hogy ne akarjak máris pocakos lenni megint..és ez most komoly)

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Szia megann!
Ez egy jó kérdés, sajnos az én dokim álláspontját nem ismerem gátvédelemmel kapcsolatban.
Kinél szültél 1 éve? :wink:
klmaria
 
 


Tényleg a luxushoz már csak az internethozzáférés kellene, hogy a bent fekvőkkel is tudjunk beszélgetni. :lol:
mano83! mi van veled??
klmaria
 
 

 
 

Klmaria!

Nem Kistarcsán szültem, viszont azóta elköltöztünk és a Flór közel van nagyon....
Ki tudja hogy lesz legközelebb..lehet nem lesz 1 órám beutókázni a belvárosba.

Továbbra is várom az infókat...annál is inkább, mert én mondjuk szülnék inkább 5 ször mint egyszer gátseb(pedig azzal se volt semmi gond..de az első 2-3 nap brutál)

Talán Dániában a nők 80-90%- a gátvágás nélkül szül!
Talán nekünk is lehetne/van rá jogunk/ vagy akármi!????

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Hát igen, de a hozzáállást tényleg nem ismerem, még egyenlőre.
Kíváncsian várom a válaszokat! :)
klmaria
 
 


Szia megann!

Üdv köztünk. Én sem tudom a hozzáállását, de majd rákérdezek a szülésznőnél és írok.

[url]=http://babafalva.hu]Kép[/url]

[/url]=http://babafalva.hu]Kép[/url]

[/url]
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Én azt hallottam, hogy Várkonyi doktor nem híve ezeknek a dolgoknak. Én őszintén szólva nem merném bevállalni sem a gátvédelmet, sem ezt az alternatív szülési módokat. Úgy érzem, hogy még nincsenek kellőképpen felkészülve ezekre a szülésznők és az orvosok. Mondjuk az is igaz, hogy még gátmetszésem sem volt. :D
mali
 
 


Sziasztok :D

Ichtus
Klassz lenne! Elvileg Te túlhordhatod én meg szülhetek hamarabb, így akár egy szobába is kerülhetnénk. :wink:
Mi csütörtökön megyünk Ctg-re, de ma vagyok 37 hetes, így mához 3 hét??? :D

Megann
Most én is gátvédelemre készülök! A mi szülésznőnk Ignáthné Évike volt és most is Vele szeretnénk szülni és nálunk Ő hozta szóba a gátvédelmet (pont én is erről akartam Vele beszélni :D ), adott is papírt róla és mondta, hogy milyen olajat vegyek, amivel már kezelget is a párom :oops: :D . Elvileg 2. gyereknél van rá esély, a dokimmal is beszéltem, Ő azt mondta, hogy felőle semmi akadálya, de ha a helyzet úgy kívánja majd meg, és vágni kell, akkor inkább a vágás, mint a repedés. Nálunk Gergő óriásbébi volt a 4270 grammjával, és most úgy néz ki, hogy a picurkánk kicsit kisebb lesz, eleve kislány. Szóval én nagyon reménykedem, mert nekem is ez az egy negatívum maradt a szülésből, a gátseb. :roll: Ha ki lehet hagyni, hát én nagyon boldog leszek!
Végül is már nincs sok hátra a szülésig, majd beszámolok a tapasztalataimról, ha neked addig ráér és akkor könnyebben tudsz dönteni. Amúgy a dokim Surányi Tibor.

Mali
Kívánom, hogy ha lesz is gátmetszésed, az csak pár öltés legyen, mert akkor tényleg nem gáz, a Hugicám vígan ült, ment, csinált mindent. Én kicsit jobban megszenvedtem vele, hisz kellett vágni, hogy kiférjen a kis óriásom. :D

Sziasztok :D

Orsi
MA 37! 8)

avocado
 
 


Szia Orsi!

Azért én nem terveztem, hogy túlhordom :shock: Bár ez nem rajtam múlik :D Az szimpatikusabb megoldás, hogy én pont a kiírt időpont körül szülök, te egy héttel hamarabb, vagy én is egy héttel hamarabb, te kettővel? :)

Már tényleg nem sok...ma vagyok 38. hetes...

Katica
ichtus
 
 


Szia Katica! :D

Annó én sem gondoltam, hogy Gergő tovább lesz bent, aztán mégis 4 napot ráhúzott. :) Így most meg sem próbálom kitalálni Flórácskámat, de nagyon kíváncsi vagyok már! :D
Teljesen megértelek, hogy inkább hamarabb túllennél a dolgon, már én is elég nehezen bírom magam, most is éppen aludni esne jól, de ugye egy 2 éves mellett ez nem így megy. Ő azt hiszem ma nem fog aludni, így én sem pihenhetek. :?

Különben gratula a 38.héthez! Hát már tényleg nem sok! :D

Orsi

avocado
 
 


Én még tudok pihenni, amikor szeretnék,de megértelek,hogy egy kétéves örökmozgó mellett nem olyan egyszerű. Nekünk ő lesz az első babánk :D

Már mindent elvégeztem, amit terveztem a baba érkezése előtt, nem tudom, mit fogok csinálni még két hétig. Szerintem ez lesz a leghosszabb 2 hét :roll:
ichtus
 
 


Meli!

Hát nem egy leányálom az a gátseb dolog... :?
Alternatívat én sem szívelem, mármint kád, meg labda meg stb...
De ez az epidurál tényleg csúcs volt..
És az altatóorvos meg igazi macho volt..majd leestem az ágyról amikor beballagott nekem oda este 9 kor ,hogy ő fogja bekötni... 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Jujjjj ezt férj nehogy meglássa.. :roll: :lol: :lol:

Avokado!

De jó.....szuper...mármint hogy pont egy cipőben járunk...mármint Te ténylegesen..én meg még csak gondolatban..
Nálunk még csak tervben van a kistesó...majd kb 1 év múlva elkezdünk próbálkozni...csak nem akarok megint kapkodni..mint a kislányomnál, hogy 15 hetes terhesen állapodtam meg egy dokinál.

Úgyhogy én ráérek kivárni az élménybeszámolódat, amit nagyon de nagyon várok.

Ja az én kislányom 3050 grammal 52 cm-el született úgyhogy ezért is játszottam el a gátvédelem gondolatával..
Én úgy éreztem, hogy simán meglett volna vágás nélkül is...
Alig kellett nyomnom..jött magától a pici lány...

Úgyhogy ilyen gyors és problémamentes szülést kívánok Neked!

Czakoca!

Neked is köszönöm ha legalább a kórház szemléletéről többet megtudsz nekem!

És mindenkinek köszönöm aki bármilyen infóval tud szolgálni.

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok!

remélem nem bántottam meg senkit a gátvédelmes véleményemmel! Mivel nekem most lesz az első, ígyhát nem tudom, hogy mi fog velem ott történni. Engem egy kicsit rémiszt, hogy nagyon sokáig fog tartani, állítólag a gátvédelem ezt meghosszabítja. Meg azt is hallottam, hogyha reped, az mégrosszabb. Valahogy én nem tudom elképzelni, hogy ott masszírozgatják, vagy mi. :o Szóval igazából nem tudom, csak elképzeltem valamit magam előtt, amiről még nem volt tapasztalatom.
mali
 
 


naccempilla!

Sajnos csak 15-én tudok menni a diabetológiára, mert akkor rendel Dr. Kovács Árpád. A másikat, akinél én voltam most kihagynám. Megpróbálok 7-re odaérni, úgyhogy végül is találkozhatunk. Láttam a képedet az nlc-n, én megismerlek!

Üdv Mali
mali
 
 


Mali!

Szerintem semmi sértő nem volt a véleményedben! :wink:
Nekem se volt fogalmam sem elképzelésem a szülésről, és teljesen érthető hogy nem is tud az ember erre a felvetésre mit mondani..
Kb olyan, mintha a maghasadásról kérdeznének..

De az első szülés után minden világos lesz.....
Én meg tényleg csak informálódom, infót gyűjök, hogy kinek az ovosa, szülésznője támogatja ezt a dolgot???

Vágás vagy repedés:
Én pont az ellenkezőjét hallottam, hogy a repedés könnyebben gyógyul..(bár ezt nehéz elképzelnem)

Viszont ott a példa amit írtam Dánia..
Nincs az olyan messze tőlünk hogy annyira más legyen a nők alkata stb..

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok!

Mali én biztos nem megyek 15-én, mert 9-re a dokimhoz kell mennem az Örs vezér térre.

Ezzel a gátvédelemmel én úgy vagyok, hogy engem az elsővel vágtak és semmi problémám nem volt vele. Viszont több kismamától hallottam, hogy a gátvédelemmel szülés elég fájdalmas. Ellenben olyan kismamákat is hallottam, akik azt mondták, hogy a gátmetszés fáj, úgyhogy nagyon eltérőek a vélemények.
Engem nem zavar, ha most is vágnak, sőt!
Jövőhét szerdán megyünk 4D UH-ra. Azt mondta a szonográfus csaj, hogy a 28-32 hét között már pont olyan a bébi pofikája, mint amilyen lesz majd megszületésekor. Már nagyon kíváncsi vagyok kire hasonlít.
Csajok akik nemsokára szülnek, nagyon irigyellek ám titeket. Nekem ki kell bírnom még több, mint 2 hónapot!!! Bár egész gyorsan megy az idő...

Üdv: Pilla
Vendég
 


Sziasztok!

Naccempilla azt hittem, hogy a kórházba mész a dokidhoz! Merre felé laksz? Én majdnem az Örsön!

Mi tegnap voltunk 4D-s ultrahangon másodszorra. Én nem akartam menni annyira, de a párom nem bírt magával. Látjátok az anyai ösztön, én tudtam, hogy már nem kell zaklatni babánkat ilyenekkel. Aludt végig úgyhogy nem sokat láttunk belőle, hol a lába, hol a keze volt az arca előtt. Habár a kukiját az első pillanatban megmutatta. Nem lehetett őt felkelteni (ebben anyukára és apukára is hasonlít ). Egyébként az ébreszgetést én nagyon megszenvedtem, annyira nyomkodta a hasam a dokinő, hogy komolyan fájt. Utána már mondtam, hogy az egész nem érdekes annyira. Eszembe jutott, hogy a hülye szülők ilyen dolgokkal foglalkoznak... Az utolsó percben sikerült az arcát meglesni. Nagyon vicces! Tiszta apukája! Nem viccelek! Annyira lehet látni az orrán, a száján! Szóval azért mégis jó volt! És fejjel lefelé van! 1600 gramm (egy kicsit nagyobb bab az átlagnál, ez is érdekes olyan a képen, mintha kis dundi lenne).

Én is igazán nagyon, nagyon irigyelem azokat, akiknek már eljött az idő!
Mindenféleképpen tudósítsatok az eseményekről addig is, és persze utána is, amikor lesz egy kis időtök ilyenekkel foglalkozni!
mali
 
 


sziasztok!

hát nem vagyok két napig és zajlanak az események :)

én még nagyon messze vagyok tőle, de se az epidurálisról se a gátvédelemről nem tudom hányadán állok :? mind a kettőnél erre is arra is húz a szívem (gondolom főleg azért mert első baba és nincs tapasztalatom)

de jó nektek, h már ilyeneket láttok, h milyen a pofija! én elvileg jövőhéten tudom meg h kisfiú-e vagy kislány (ha ő is akarja :) )

Pilla: akkor jövőhéten találkozunk, előttem vagy pont a dokinál!
milyen volt a szülésfelkészítő?

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!
Én most vagyok 17 hetes kismama és még orvosválsztás előtt állok. Szentágotai vagy Szabó László doktorokat ismeritek? Van valakinek tapasztalata velük? Az érdekelne, hogy mennyire támogatják az alternatív szülésmódokat, mennyire baba és mamabarát a hozzáállásuk. Esetleg ha valaki a tarifákat is tudja, az is érdeklene.
Köszönöm!

Móni
monianya
 
 


Sziasztok!

Murphyke nem voltam a szülésfelkészítőn, mert leendő anyósomat mentünk felköszönteni.
Találkozunk bizony! Ha gondolod megvárlak és, ha ráérsz utána dumálhatunk egy picit. Persze, ha nekem sem jön közbe semmi.

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!

Puszi: Pilla
Vendég
 


szia monianya!

Én is a 17 hétben vagyok, az én orvosom Surányi Tibor őt tudom javasolni nagyon jó orvos, . :D
jázminka
 
 


Sziasztok Lányok!
Én is megyek 15-én a kórházba, igaz én már befeküdni, ha a helyzet nem változik addig! :shock:
klmaria
 
 


Ja igen, amit elfelejtettem a dokitól megkérdezni!
Ha be kell feküdnöm pénteken, az azt jelenti, hogy el is indítja akkor a szülést? :oops:
klmaria
 
 


Sziasztok :D

Hú, most sok mindennel kapcsolatban lehet ám írni! :D Jó, hogy így felélénkült a topik!

Katica
Pihenj akkor sokat, használd ki! :wink:
Én annyira gyorsnak érzem, ahogy megy az idő! Még nem sikerült összeraknom a csomagomat, de már készítgetem a cuccokat a szekrényben, csak valahogy soha nem sikerül, mikor akarnám. :roll: De a babaruhák már a szekrényben a helyükön, szóval már itt is minden kész a picurka fogadására. :D

Megann
Epidurállal kapcsolatban azt olvastam még annó itt, hogy nem lehet állandóan kérni itt kistarcsán, azt hiszem az altatóorvos miatt? De ez ügyben mindenképp érdeklődj, ha a másodikat is így szeretnéd megszülni.
A kívánságodat pedig tudod nem köszönöm meg, de remélem úgy lesz! :D Az első is óriási élmény volt, szerencsére csak a gátseb volt rossz emlék, amúgy minden olyan volt, ahogy szerettem volna! :D

Mali
Első szülésnél azt mondják kicsi az esélye, hogy ne kelljen vágni. :? De ez is nagyban függ a baba méreteitől és az anyuka alkatától. Szerintem érdemes erről is a dokit megkérdezni. Viszon a repedés tényleg nem jó, és nálunk is úgy van megbeszélve, hogy ha a helyzet úgy hozza és muszáj vágni, akkor inkább vágjon a doki!
A fájdalmasságát majd meglátom és beszámolok, annyiban biztos más, mint a "vágott kijáratnál", hogy gátvédelemnél nem lehet olyan erővel nyomni, lassabban kell kibújnia a babának. De a fájdalom szerintem nem ettől van. Én hallottam olyat, hogy a kitolás hihetetlen fájdalmas volt, pedig nem gátvédelemmel szült az illető. Tehát semmire nem lehet készülni, mert ez is Tőled és a babától függ! Még én sem tervezek, hisz minden szülés más, biztos nem lesz ugyanolyan, mint az első volt. :) A legeslegfontosabb, hogy lelkileg legyél rá nagyon nyitott, add át magad teljesen az élménynek és akkor hidd el nem fogsz csalódni! Nálam bejött! :wink:

Naccempilla
Hidd el, az a 2 hónap olyan gyorsan el fog repülni, hogy csak kapkodod a fejed! :D

Murphyke
Szerintem könnyen fogsz tudni dönteni, ha saját magadban átgondolod, hogy mit is szeretnél. Ezt főleg az epidurálisra értem, mert ugye a gátmetszés-gátvédelem akárhogy alakulhat, azt nem lehet biztosra tervezni. De az epidurálisnál mindenképpen tudnod kell, hogy mennyire bírod a fájdalmat. Én semmi pénzért nem hagytam volna ki azt az eufórikus élményt, amit akkor éreztem, amikor jó pár óra fájdalom után megszületett a kisfiam és az egészet, mintha elvágták volna! Olvastam róla persze sokat előtte, de ezt elképzelni nem lehet, ezt át kell élni! És így megyek neki a második szülésemnek is, alig várom, hogy újra átéljem ezt a csodálatos érzést! Persze fáj, azt sem tudja elképzelni az ember előre, mert nagyon fáj, de tényleg nagyon jó, amit már sokan írtak, hogy fordulj befelé, figyelj nagyon magadra és akkor sokkal könnyebb. Ha az ember nem ellenkezik, hanem átadja magát és a testét ennek a folyamatnak, akkor az egész, minden szenvedésével olyan csodálatos élmény lesz, hogy ahogy írok róla, megint elsírom magam! Mert a világon nincs fantasztikusabb érzés, mint életet adni és anyává válni! És ha tehetném, biztos 10 gyereket szülnék, hogy még többször átéljem!

Na, bocsi, elég volt már belőlem! :roll:

Puszi mindenkinek :)

Orsi
37+4

avocado
 
 


Szia monianya!
Az én orvosom Szabó doktor. Fenntebb írtam már róla, ha még van kérdésed szívesen válaszolok.
Sziasztok

Szil
szil74
 
 


Szia Jázminka!
A Surányi doktornak hol van a magánrednelése? Én azért kérdeztem a Szabó dokit és Szentágotait mert nekik úgy tudom, hogy Gödöllőn van, és nekem az lenne az ideális. Két éves kisgyerkőc mellett nem tudok Pestre menni a vizsgálatokra.
Köszi
Móni

Móni
monianya
 
 


Sziasztok!

klmaria: Izgulsz? El sem tudom képzelni, hogy milyen érzéseid lehetnek most! Sikerült mindent megvenni, összerakni, kimosni, stb? Dokink normális? Valami konkrétumot beszéltetek a szüléssel kapcsolatban?

avocado: köszönjük a kedves szavakat. Remélem én is úgy fogom átélni, ahogy írtad. De mivel még ez az első tényleg fogalmam sincs, hogy mire számítsak.
mali
 
 


Mali!
Hát izgulni most már nagyon izgulok! :roll:
Minden össze van készítve, indulásra kész! :shock:
A doki most is nagyon kedves volt, de konkrét dolgot a szülésről csak azt beszéltük, hogy csörrentsem meg ha indulunk. Ha nem ő lesz éppen ügyeletben, akkor szól a kollégájának, aki időben szólni fog neki. 2 perc alatt bent van a kórházban bármi lenne.
Ja és ne izguljak, nem fog kiesni út közben a baba, ne siessünk, nehogy balesetezzünk. :wink:
klmaria
 
 


Klamaria!

Nagyon szorítok neked! Remélem,ahogy avocado is írta nagyon szép (és NEM mellesleg fájdalommentes) élményben lesz részed. Apa bent lesz?
mali
 
 


Móni
Igaz nem tőlem kérdezted, de én is Surányihoz járok, azért írok. Neki Mátyásföldön van a magánrendelője, tehát nem vészes oda eljutni (nekünk Szilasról 15 perc), de ha Gödöllő a kényelmesebb, akkor talán jobb ottani dokit választani. Én a Szentágotairól is jókat hallottam.

Mali
Érthető, hogy elképzelni sem tudod, de jobb is. :D Szerintem úgy sokkal jobb, mert nincsenek igazán elvárásaid, át tudod magad adni a dolognak. :)

Orsi

avocado
 
 


Surányi MÁTYÁSFÖLDÖN A HÉV MELLET VAN A MAGÁN RENDELÖJE
de akkor gondolom nem aktuális a dolog mert mesze lenne neked. De ha még is érdekel szivesen meg adom a számát! :) :)
jázminka
 
 


Apa annyira fél a dokiktól és a kórháztól, hogy még a sima UH-ra sem mert bekísérni! :lol: Pedig nem kis ember, láthattad... :wink:
klmaria
 
 


klamaria

de azért lesz ott veled valaki, ugye?
mali
 
 


mali!
Őszinte leszek, én nem szeretném, hogy valaki így lásson a hozzátartozóim vagy a barátaim közül. Voltak akik felajánlották, hogy bejönnek velem, de én teljes mértékben megbízom a dokikban és a szülésznőkben. A párom végig ott lesz, csak a folyosón, ha bármit szeretnék segíteni fog. Aztán meg ezt úgyis az élet hozza, lehet még a szülésnél is bent ragad. :wink:
klmaria
 
 


Orsi, olyan szépen írtad le az élményedet. Sokat olvastam már a szülésről, ahogy Mali, én sem tudom elképzelni, hogy milyen lesz. De már mennék, várom. Szeretnék már találkozni a picúrkánkkal. Már minden startra készen áll :) Csak a csöppség nem jelentkezik még...

Az érzéstelenítésektől idegenkedem egy kicsit. Úgy tervezem, hogy nem fogok kérni semit, persze a helyzet adja majd, de ha egy mód van rá, a nélkül szeretnék szülni.

A gátmetszés pedig szinte 100%-ig eldöntött, hiszen a múltkori alkalommal mondta a doki, hogy elég nagy a buksija a kislányunknak :roll: Pénteken volt 3200g az uh szerint, a doki szerint nagyobb, bár ilyenkor még semmi sem biztos.

Klamira, türelmet, és jó várakozást még így az utolsó napokra!

Katica
38+4
ichtus
 
 


Köszönöm!
A türelem az megvan, csak a szülésgyorsítóktól rettegek. :shock:
Anyum is túlhordott engem és testvéremet is.
Nem szeretnék órákon át szenvedni tőle stb. inkább akkor legyen császár. De mondjuk ezt úgyis megbeszélem a dokival.
Egyik ismerősöm is túlhordta a babáját és kapott infúzót, zselét stb. és nagyon megszenvedett vele. A vége nála is császár lett. :oops:
klmaria
 
 


Csak nem lesz semmi baj! meg még van két napod. Vagy a doki szerint is túlhordod?

Reméljük, nem lesz szükség a gyorsítókra!
ichtus
 
 


Hát keddre vagyok kiírva és pénteken kell befeküdnöm, ha addig nem bújna elő.
A befekvéshez nem fűlik nagyon a fogam. Utánakérdeztem, állítólag napi 3 NST és UH-on áramlásvizsgálat a menet.
De nem baj, így legalább biztosan lesz hely nekem a 2 személyes szobák valamelyikében! :lol:
klmaria
 
 


Sziasztok!

Szeptember 5-én megszületett a kisfiam, 3130 grammal és 54 centivel.
Éjjel 2-kor elfolyt a magzatvízem és csak este fél 8-ra lett belőle baba,mert nem voltak fájásaim.
Mindenki nagyon rendes volt,a csecsemősök is tündériek!
klmaria:
sok szerencsét és kitartást,már nincs sok!a szülésgyorsítóktól meg ne rettegj,én csak azoknak köszönhetem hogy nem lett császár a vége.
Ha szükség van rá,el kell fogadni!Nekem reggel negyed 10-kor kotötték be az oxitocint és még 3-kor nem voltak fájásaim,de aztán beindult és 2 óra alatt 2 ujjnyiról eltünt a méhszáj.
Sajnos a gátmetszést nem kerültem el azért,mert fél órán keresztül küzdöttem a fejkitolással,így segítettek.

Katica:majd írok e-mailt
mano83
 
 


mano83!
Akkor jól sejtettük! 8) Gratulálunk a kisfiadhoz!
Köszönöm a bátorító szavakat!
Jó babázást! :wink:
Sikerült a 2 ágyas szobába bekerülnöd? :D
klmaria
 
 


mano83!

nagyon-nagyon gratulálok! kicsit el is érzékenyültem így kora délelőtt :oops:
szóval akkor már otthon vagytok és minden rendben van!
jó babázást!

Pilla: akkor pénteken beszélünk :wink:

Orsi: nagyon köszönöm a felvilágosítást, tudom nekem kell döntenem és remélem jól fogok dönteni amikor odakerülök :D

nem tudom van-e aki még dolgozik közületek, én igen, viszont az a baj, h mióta terhes vagyok olyan nehezemre esik odafigyelni és jóval kevésbé vagyok használható mint előtte. legszívesebben már egész nap csak a babázással törődnék. szerintetek normális ez? kicsit lelkiismeretfurdalásom van, h nem figyelek annyira a munkámra :shock:

murphyke

Kép
murphyke
 
 


mano!

Gratulálok mindhármatokank!!!!!!! :D
Kívánom, hogy nagyon sok örömben legyen részetek!

Üdv: mali
(30+4)
mali
 
 


murphyke!
Én 7,5 hónapos terhes voltam, amikor abbahagytam a munkát.
Kivételezett helyzetben voltam, mert akkor jöttem és mentem amikor csak akartam. Felvettek 2 embert is mellém, akikre a betanítás után már csak felügyelni kellett. Irodai munkán voltam, abszolút nem volt megterhelő. Az első 3 hónap volt rossz amikor émelyegtem, de utána már könnyen ment minden. :wink:
Igaz, néha már tényleg szétszórt voltam. :lol: De ez a vége felé történt. Pont ennyi volt elég a munkából! 8)
klmaria
 
 


Mano!

Gratulálok a "kis trónörököshöz"!

Üdv: Pilla
Vendég
 


Manó!

Mi a neve a babádnak????????? Nagyon sok örömet kívánok!!!!! Olyan jó, ha végre itt a kismanó!!!!!!!!!!!!!!!!!! szopi megy?
Klmaria, én 8 nappal túlhordtam, és kaptam zselét és oxitocint, volt burokrepesztés, és a vége csaszi lett. nem én vagyok az ismerősöd? :lol:
azért lélekben készülj a csaszira is, mert engem ez nagyon megviselt lelkileg, de minden oké így visszatekintve. szóval ne éld meg tragédiának, ha mégis az lesz a vége...
ha pénteken bemész, szombaton megindítják, legalábbis nálam így volt, sőt a zselét már az első nap estéjén megkaptam. napi 3 NST-ről nem tudok, egy volt nekem, aztán jött a zselé. nem húzzák a dolgokat, szóval készülj a szombatra!!!! :lol:
Hatalmas szorítás, ügyes leszel!
Jaj lányok, de jó nektek, hogy pocakosok vagytok! Én is én is akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K.
Kép
klauszka
 
 


Manó!
Hát neki is kislánya született, igaz még februárban. :lol:
Ezeket ő mondta nekem, mert nála így csinálták Esztergomban, azt hittem ez az általános.
De talán jobb is így. Nem kell húzni-halasztani a dolgot, előbb otthon leszek! :wink:
De ennek most tényleg örülök! Jó lenne, ha tényleg elindítanák szombaton a szülést! :lol:
A császártól pedig nem félek! 8)
klmaria
 
 


Klmaria,

tutira elindítják, miért csinálnák másképp, mint nálam?
tehát már csak maximum 5 nap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
izgulsz? :)
nagyon jó lesz neked!!!!!!!

K.
Kép
klauszka
 
 


klauszka!
Egyenlőre még be vagyok tojva, szívesen átadom a helyemet ha kéred, aztán csak a picurkámat kérem vissza! :lol:
Elizának boldog 4. hónapos születésnapot!
klmaria
 
 


Klmaria,

én inkább kíváncsi voltam a szülésre előtte, mert nem tudtam még, mi vár rám. Utólag visszagondolva tök jó volt, sokat segít egy jó szülésznő (hemzseg tőlük a Flór!). Ki az orvosod? Kisfiú vagy kislány lesz a pinduri??????
Kérjél segítséget a csecsemősöktől, ők is nagyon jó fejek, fognak segíteni! Bátran a melleddel kapcsolatban is, mert nekem pl. ödémás lett a jobb, és Terike szétmasszírozta. Zseniális csecsemőápoló, keresd őt!!!!!
Ezer szurok neked! és tényleg nagyon jó lesz :P
Megyek, mert őfelsége követel magának. Elvégre ma (is) ő az ünnepelt. :lol:

K.
Kép
klauszka
 
 


Szia Katica!
Köszi az infot Kovács doktornőről! Majd meglátom én is, hogy milyen lesz. Úgyis mindeninek magának kell érezni, hogy mennyire szimpi az orvos.
Most vagyok 15 hetes és mivel Jurkó doktornő azt javasolta, hogy 16. hét körül keressem meg Kovács doktornőt az előbb felhívtam a kórházat. Azt mondták, hogy a doktornő szabadságon van és legközelebb Okt. 13-án rendel. Hát az nagyon messze van! :( Te esetleg tudsz róla valamit?
Most azt nem tudom, hogy akkor a genetikai UH-t a 18. héten ki fogja csinálni? Vagy majd ha meglesz az AFP akkor jelenkezzek be a recepción genetikai UH-ra (úgy mint a 12. hetesre) és majd meglátom, hogy ki csinálja? Hát eléggé elbizonytalanodtam. Azt hittem, hogy addig tudok beszélni a doktornővel is, de így most nem tudom mit csináljak.
Jurkó doktornő meddig van? Azt nem tudjátok esetleg?
Előre is köszi a segítséget.
Sziasztok
Tusi
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?