Új privát üzeneted érkezett!

Mégiscsak van itt élet....

Tamesz
Anno engem halálra piszkált a férjecském,hogy a 36.héten még nem volt semmi összepakolva. Nagyjából megvoltak a dolgok, de nem a bőröndben.
Aztán az emlékezetes 30. szülinapján bevonultam a kórházba mert paréztam hogy nem mozog a gyerek. Addigra bepakoltam. Utána hazamentem és megint jó ideig mosás alatt voltak a felavatott cuccok.
Meg aztán nem akart jönni kifele a kisasszony, volt időm!

Tényleg veled mi lesz majd,ha például éjszaka elfolyik a magzatvíz és be kell menned a kórházba.
Lesz veled valaki az utolsó hetekben? vagy felébreszted Marcit és mentek szülni?

Juc
Nekünk fölnőtteknek is rekedt szokott lenni a hangunk az éjszaka közepén álomból felkelve. Lehet ki volt száradvaa torka,ne parázz!
Biztos megnyógyul mostmár Marci.

Körkérés: a Ti gyerekeitek tudnak már fogat mosni? az enyém szépen megsikálja az alsó fogsorát, de a felsőt az istennek se tudjuk megmosni neki, pedig ott vannak a csúnyácska fogai...
hogy tudnám elérni,hogy azt is mossa? -makacs mint a föld!

na jóéjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Timka,
fogmosás úgy néz ki, hogy először kétszer leeszi a fogkrémet, majd utána hagjya, hogy megmossuk, elul felül, de még együtt, mert egyedül csak szórakozik, semit sem ér. De most még jönnek a fogai és érzékeny szegénykémnek, így hagyom, hgoy rája a kefét!:) Egyébként azt élvezi ha én meg vele szemben mosom a fogam és ő meg utánoz, esetleg ez a módszer????

Tényleg emlékszem a kórházba be-ki időszakotokra. SZerencsére akkor mi már túl voltunk a dolgon, mert Marci a 38. hét után kikívánkozott.
Hogy mi lesz ha beindul a kisasszony? Nem lesz itt senki az utolsó hetekben, mert ki tudja, hogy mikor óhajt kibújni a kisasszony és hát minden nagyszülő dolgozik még, és nem hiszem, hogy jó ötlet lenne.
A szomszédasszony telefonja be van kapcsolva éjjel-nappal, ő hozzá fogom beadni MArcit ha valami történik, mert imádják egymást, ő vigyázott rá tavaly is, és majd valaki érkezik a rokonságból aki elhozza tőlük és a kórházi napjaim alatt felváltva majd ellátják. Neki van kulcsa, ismeri a házat, szóval maximális a bizalom. A többi szomszéd is sasol, nagyon jó fej mindenki, ismerik a helyzetünket és mindenki felajánlotta, hogy bátran szóljak, így ha nem érzem magam elég erősnek elvezetni a kórházig, akkor van kinek szólni, hogy repítsen el, szerencsére csak 15-20 perc. Ha mennem kell, akkor apa stratol Zágrábból, ami normál esetben 4-4.5 óra, közben pedig keresztanyám fog bejönni a kórházba szülni, ha éppen nincs előadásuk, de neki kell legalább 1 óra, mire Budáról kistarcsára ér. Ezért is van szülésznőnk, hogy legyen egy tutti biztos pont!
De apával "megbeszéltük", hogy akkor fogunk szülni, amikor hétvége van és ő is itthon lesz, hát remélem a lánya is így gondolja, minden esetre, így lenne a legegyszerűbb és legmegnyugtatóbb mindenkinek, majd bevetünk egy-két praktikát a kicsalogatáshoz!!!:D
Na megyek, mert reggel még beszaladunk az Árkádba egy kicsit, mert rendeltem a cumisüvegbe új cumit és megjött, mert hiánycikk volt. És estére befut apa is, hihetetlen!!!!
TÉnyleg szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz

Tök jó, hogy ennyi mindenkire számíthatsz. Nálunk is jó fejek a szomszédok, de ennyire még nem jó a kapcsolat. Az egyiknek 1gyereke van,nem is nagyon kedveli a kicsiket, a másiknak van két nagyobbja. Ez utóbbi viselte gondját Bonifácnak is amikor Horvátországban voltunk. Aharmadik szomszégnak meg van két kicsi gyereke, de velük is haverkodni kell még.

Fomosás: nálunk is megy az utánzás! mutatja is, hogy anya, anya, mossam én is a fogam, ha netalán még nem kezdtem hozzá vele. A köpés tetszik neki a legjobban. MOstanában odaül a mosdó szélére, belógatja a lábát, megengedi rá a vizet és közben alá alá tartja a víznek a fogkefét és utána sikálja afogati. Decsak az alsókat!!! Ha megpróbálom neki megfordítani a kefét nyavajog, hogy nem, nem,nem.
Amúgy mi nem használunk fogkrémet,nekünk a zománchiba miatt egy másik tutti-frutti ízűkrémünk van.

Iszonyatosan ronda szeles idő van itt nálunk, brrrr.
MI Vácra megyünk ma, mert Fanni TAJ kártyáját elnyelete föld és soha nem lehet tudni mikor kell. Úgyhogy csekély 2200 Ft-ért pótolják.

na megyek intézkedni, szép napot mindenkinek!
és kitartást, állítólag hétvégére jön vissza a jó idő!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 

 
 

Fú csajok, megint ocsmány idő van, lehet, hogy ma mégsem mozdulunk ki??? Itt az éjjel is hatalmas szél volt, Marci fel is ébredt és bújt hozzám, majd letúrt, szóval nem jól aludtunk!

Timka,
jó ügyintézést, nekem az ilyenekhez nincs sok türelmem már! most kérdeztem meg a kóráhzat, kell-e nekik friss házassági anyakönyvi, mert sok helyen 3 hónapnál nem régebbi kell, de kistarcsán elfogadják az eredetit, főleg, hogy már AMrcit is ott anyakönyvezték. Így ezt is megúsztam. Viszont amint a kiscsajt ki lehet majd vinni, megyek neki útlevelet csináltatni, hogy ha nagyon nem bírnám itthon a két gyerekkel, akkor mielőbb kimehessünk apával! Biztos ami biztos!!!!

Na megyek, megint mosni kéne, de nem száradnak a ruhák, utálom az ilyen időt, sőt a pocaklakó is lusta én emg aggódok miatta, jó kis körforgás!!!:)
Apa azt mondta az előbb, hogy Zágrábban rödiújjú ingben rohangált reggel, süt a nap szép az idő, remélem estére meghozza!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Timka, jó intézkedést mára! Remélem, sikerrel jártok!

Tamesz, nem semmi ez a jószomszédi viszony! :D Tényleg nagy segítség lehet, főleg ha nincs a közelben családtag. Azért drukkolok, hogy hétvégén menjél szülni, amikor apátok is itthon van, mert azért így is elég húzósan hangzik... :shock: Mondjuk a barátnőm júniusban BKV-val ment szülni, mert a reggeli csúcsforgalomban nem mertek autóba ülni. Át sem adták neki a helyet a villamoson... :shock: :shock: :shock: Nagy kaland lehetett...

Itt a házban rajtunk kívül egy baba van, most, hogy lassan egy éve lakunk itt, összeis ismerkedtem az anyukájával... :oops: :oops: De tényleg olyan ritkán láttam őket, meg mindig a nagyival, azt hittem, csak ő lakik itt. Pedig a kiscsaj tavaly márciusi, szóval tuti topikbaba... :lol: Az anyuka meg aerobikedző, úgyhogy lehet, hoyg majd hozá fogok járni...

De egyébként nagyobb gyerekek sem nagyon vannak, egyről tudok még, aztán annyi. Viszont rengeteg öreg néni, bácsi, szegények, most, hogy rossz a lift, nem is tudom, hogy bírnak fölgyalogolni mondjuk az ötödikre... :? Hát igen, ez a régi bérházak hátránya...

Fogmosás: mi úgy csináljuk, hogy teszek egy kis fogkrémet a fogkefére, azzal megmosom Marci fogait, amennyire engedi (persze előbb gyorsan leszopogatja a fogkrémet), aztán egy kicsit a kezébe adom, hadd próbálkozzon ő is. És közben persze én is mosom a fogamat, hadd lássa. De vizet én nem adok hozzá. Timka, hogy tudod rávenni Fannit a köpésre???

Csajok, Marci már egy félórája megbűvölten bámulja a Futrinka utcát dvd-n... :shock: Na, most kezd elege lenni, de ez is nagy szám...

Megyek is, szép napot!

Ja, majd elfelejtettem, Nyuszkónak nagyon boldog névnapot kívánunk!!!! :lol: :lol: :lol:

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Na meg is érkeztünk Vác-City-ből. Kalndos volt,mert Fanni szokás szerint kiguberálta a táskámat, így a berakott térképnek lába kélt. Perszeezt csak az úton vettem észre, de sikerült megtalálnunk aTB-t.
Itt jött a következő pofáraesdés, míg kitöltöttem egy igénylőlapo tFanni nyavajgott a tollért, erre odatoltam neki a táskát: nezze vazze', túrkálj! Persze hogy a pénztárcámra kattant rá. Egy csomó mindent kiszórt....aztán mikor fizetni kellett volna nem volt elég pénz! pedig direkt odakészítettem a 2200 FT-ot. Nagy nehezen összeszedtem mindenféle apróból, aztán mikor kiléptünk akkor látom hogy ott figyelt a 2000 a szék alatt.
Jöttünk is hazafele,ebben a mocsok szeles időben nem volt kedvünk városnézni. Majdnem hazaértünk amikor elaludt a kocsiban, felhooztam a szobába, azóta durmol.
Én meg vasalok egy kicsit, mert apa ingei ezer éve várnak a sorukra.

Juc
A köpés baromira tetszik neki, úgy csináltam mint a TV maci, gargalizáltam aztán köptem egy nagyot. Fanni még igazából nem tud köpni, de úgy csinál ő is mintha köpne. Olyan édes!

Tegnap kimostam az alvósmaciját + kipárnáját, hát mekkora sírást csapott amikor meglátta őket bezárva a mosógépben. Ki is kellett szedni, aztán suttyomba visszacsempésztem.

Főzni is kellene valamit, de semmi alapanyag nincsszinte itthon. Megkívántam nagyon a bablevest csülökkel, holnap az lesz.
De ma?

Tamesz, lécci mondd meg apának,hogy hozzom zsákban meleget nekünk!!!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Na, hahó!

Timka, akkor én is kipróbálom ezt a köpős ötletet! :)

Fanni mekkora bodykat hord? Hol lehet nagyokat kapni? Most Bécsben szereztem ugyan 1-2 hosszúujjút a H&M-ben, nagyon helyes csíkosat meg egy Snoopy-sat, de ott csak 86-osig van a babaméret, nagyobb body nem is volt. :( Mondjuk megvettem őket, mert elég nagynak tűntek, de jobban szeretem a 92-eset. A Brendonban van választék nagyobb méretekből?

Tegnap kipróbáltam a poharas toronyépítést (tudjátok, melyikre gondolok, amikor pohárszerűségeket kell egymásra rakni), hát nagyon bejött a srácnak!!! Csak mondani kellett neki, hogy most melyik állatos jön, és már rakta is. Ma meg már néha magától is tudta.

Viszont beleolvastam az "Anya, taníts engem" c. könyvbe (DEákné B. Katalin írta, fejlesztő gyakorlatok, játékok vannak benne), elég durva mondjuk, hogy már pár hónaposan az iskolára kellene készíteni, tanítani a kölyköket :shock: , mindegy, belekukkantottam, hogy ötleteket merítsek. A könyv szerint Marcinak már külön kéne tudni válogatni színek szerint a gombokat, játékzsetonokat!!!??? (Kipróbáltam, nem megy, viszont a zsetonok marhára bejöttek neki, pakolta őket ki-be :)) A ti gyerekeitek ismerik a színeket??? Viszont a formabedobós játékban már nagyon ügyes Marci, a nagyon vadakat is megtalálja és bedobja egyedül egy ideje. (Legalább ez az előnye megvan, hogy benn csücsülünk, és kénytelenek vagyunk iyleneket játszani... :lol: )

Sziasztok!

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc

Én 92-es bodykat vettem tegnap a Brendonba, mostani Baba Magazinban van is kupon rá 450 FT-al olcsóbb szeptemberben! Mi meg most vásoltunk be!
Meg itt Veresen is vannak bababoltok,ott is találtam 92-es bodíkat.

Van ennél dúrvább is:nézd meg a www.okosbaba.hu-t. Nemcsak az iskolára lehet őket készíteni, de olvasni tanítani is!!!
Amúgy Fanni sem ismerimég a színeketszerintem, aformákatz ő is ügyenesen pakolgatja.
HOl lehet színes játékzsetonokat kapni?-mi még nem láttunk ilyet. Névnapjára majd lehet megajándékozom valami gyöngyfűzős csodával, tegnap láttam ilyen kicsiknek valót, de a zseton sem rossz.

megyek mert sír...

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok,

Fogmosás:
Nálunk eddig úgy működött, hogy néztük a Micimackót és közben én sikáltam a fogait. Viszont kb. egy hónapja már nem jön be ez a praktika, tolja el a kezem, sehogy sem tudok odaférkőzni. Úgyhogy legtöbbször odaadom neki a fogkefét és biztatom, hogy sikálja. Tudom, nem a legjobb, mert biztos nem mossa meg őket becsületesen, de egyelőre ez az egyedüli, ami még megy. Egyébként bilire sem igen akar ülni mostanság, pedig már hamarosan ideje lenne szobatistának lenni. Vagy nem? Ti hogy boldogultok a bilizéssel?

Tamsz,
DE jó, hogy ennyi megbízható ember van körülöttetek. DE azért szorítunk, hogy a kisasszony közreműködjön és hétvégén bújjon elő!

Na mennem kell, felébredt a manó.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Öööö, Timka, a zsetonok a férjem pókerezős zsetonjai... :lol: :lol: :lol: Asszem, az öcsém küldte Amerikából. De ilyen kis műanyag zsetonokat, játékpénzt sztem nagyobb játékboltokban is lehet kapni.

Köszi a linket, majd jól kiokosítom Marcit, aztán majd nézhettek, ha a legközelebbi talin angolul fog cseverészni!!! :lol: :lol: :lol:

Juc

Kép
juc14
 
 


Halli,

Hát vissza is aludt Ákos, úgy látszik az időjárás ilyen hatással van rá.

Színek:
Egyedül a piros színt tudja helyesen, a többit keveri. A formák nálunk is egész jól mennek.

Juc,
Az eko az valóban ultrahang. Bocsi, néha használok olyan szavakat, amelyek sajnos a román nyelv hatására vándoroltak be az erdélyiek szótárába.

Tegnap a családorvosnál minden jól alakult, most már hivatalosan is bekerültem a terhesek körébe. Sajnos rengeteg vizsgálatot kell majd elvégeznem, a héten nem is hiszem, hogy összejönne, mert nincs kire hagyni Ákost, és nem szívesen cipelném magammal.

Na lépek, ebédet készítení.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Jónapot,
apa hozza a meleget, már süt a nap, csak a szél erős még!!!:D

Nyuszko,
milyen vizsgálatokat csinálnak nálatok?

SZíneket mi is tanuljuk, de még nem igazán emgy, csak ismétli, hogy kék, zöld, piros, sárga, de nem különbözteti meg. A formaberakás az úgy látom már általános tudomány!:) Nekem is megvan az Anya taníts engem, de csak néha hergelem vele magam!:)

Timka,
nem semmi a csaj, látom ő is sokat segít az ügyintézéseknél!! Marci a szépen átpakolt szekrényeinket pakolja ki minden nap másikat, és ez számomra nagoyn elkeserítő, mert nem két pers volt renberakni mindent!:(

Nyuszko,
mit főztél, nekem ma úgy ég a gyomrom, én ma lusta voltam és tortellini tészát csináltam sajtszósszal, MArci imádja, de nekem nem tett jót, most megettünk rá némi barackot, alig ragad a fél lakás, mert hát egyedül akarja enni a lelkem!!!:)

Na szaladok, valami rendet varázsolni, nehogya apa elmenküljön a kupitól és visszaforduljon az ajtóból!:D
Szép estét!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó estét!

Tamesz, remélem, megérkezett apátok! :) Na, és a meleg is vele együtt! Most hallottam, hogy jövő keddig lesz csak jó idő, aztán jön vissza az ősz. Akkor ez azt jelenti, hogy a tali vmikor hét elején lesz?

Azért látom, van, aki már halad a színekkel, bevallom, nekem eszembe sem jutott, hogy már azokat kéne tanítani. Én nagyon boldog vagyok azzal a 15-18 szóval, amit Marci tud :lol: :lol: :lol: (pláne, hogy a mama, papa is közte van már!). Persze érteni szinte mindent ért.

Nyuszkó, te nem ma tartod a névnapodat? Nálunk ma van Erika-nap, azért írtam reggel, hogy boldog névnapot! :lol:

Hétvégén mit csináltok? Remélem, holnaptól már kicsit szebb idő lesz, és kimerészkedhetünk, pláne, hogy ma egész nap tök jól volt Marci.

Sziasztok!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Egy kis éjszakai traccsparty?....

Tamesz
Itt még mindig fúj a mocsok szél és a nap se sütött ki, nem akartok errefele jönni hétvégén?
Remélem apátok hazaért,úgyhogy Te most fel vagy mentve az éjszakai írás alól.

Juc
Én se gondoltam volna, tudnai kellene már a színeket... nekem nincsis meg ez a könyv, szerencsére, nincs mivel hergelljem magam.
De ma elkezdtük oktatni .Eddig is mondogattam neki,hogy hozd ide a sárga csibét, vagy barna mackót, de különösebben nem mentünk rá a színek tanítására.
Én is főzni tanítom a gyereket! a múltkor sikerült felvennem videóra hogyan klopfolja a húst, baromi ügyes volt, meg is forgatta közben ahogy kell...

Nálunk ma ment a pörtgés ezerrel, fél 3-kor felket és most sikerült ágyba dugni. Este volt 1 óra kimenőm, fogdokinál voltam, apa jóleljátszott a lányával. Jövő héten másfélórára fogok befeküdni a doki bácsikezei alá....soha nem lesz már kész a fogam....
Holnap délben jön apukám,úgyhogy mi hétvégén valószínűleg itthon teszünk-veszünk-nagytakarítunk-kerítés zártszelvényeket festünk-gazolunk- stb....
Mondjuk jólenne lelépni apával valami moziba, de azt se tudommit játszanak a mozik...
Meg nagyon fáj már a fogam egy kis visegrádi bobozásra is,de apa szerint Fanni még kicsi hozzá. Szerintem előttem simán ülhetne....

Nyuszkó
Én egyáltalán nem erőltetem a bilizést, nem úgy mint a szüleink velünk. Én ilyen korban már szobatiszta voltam,csak azt nem tudom hogyan. Mert időre van szükség amíg kialakul az az idegpálya ami jelezni tudja előre,hogy pisi vagy kaki inger jön.
Mi még ott tartunk, hogy ha kakilt szól hogy kaka,általában pisinél is kakátmond. Úgy olvastam a Bilizés nagykönyvében, hogy előbb kaki ügyileg lesz szobatiszta, azt hamarabb megérzik,meg aztán pisilni sokkal gyakrabban kell nekik, az valahogy később alakul ki.
Szintén ebben a könyven olvastam: hogy ha a gyereket 2 évesen kezdjük el szobatisztává "nevelni" 3 éves korára lesz szobatiszta,míg ha 3 évesen kezdjülk el, akkor 3 évesen lesz az.
Bőven ráértek még vele!
Persze azért én is mondogatom már neki, hogy mire való a bili és néha rá is ül, pisil is bele, de ritkaság számba megy a dolog.

Na megyek olvasni, már nincs 100 oldal hátra.
Szép álmokat!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Hahó, Timka, én benne vagyok az éjszakai traccspartiban! :lol: Apánk már kidőlt, de előtte még scrabble-öztünk egyet, hát nálunk ilyesmi az esti program... :oops: :lol: :lol: MI már öregecskék vagyunk... :lol:

Jó, hogy írod ezt a szabadidőt, épp ma akadtam ki egy kicsit, hogy amikor szabadidőt kapok, az azt jelenti, hogy elloholhatok a gyógyszertárba, orvoshoz, dm-be, abc-be stb. Hát jópofa. :? Ma is akkora szatyorral jöttem haza a boltból, hogy leszakadt a kezem. Ez az én kimenőm... :? De látom, nálad is hasonlóan van...

Na, ezt elküldöm, hátha ott vagy még. :)

Juc

Kép
juc14
 
 


Nnna, itt a folytatás:

Nyuszkó, nálunk most azt mondják, hogy 3 éves kor körülre kell szobatisztának lenni, és nem is kell sokkal előbb elkezdeni a nevelést (mint Timka írta). Szóval hogy ebben a korban (amiben a mi gyerekeink járnak) még korán van. MIndenesetre nálunk is van bilizés már régóta, de csak reggel, abba belekakil Marci, de ezenkívül is van kakilás a pelenkába napközben, és ott meg sosem szól előre. Meg volt már olyan időszak (kb. 2 hét), hogy nem volt hajlandó ráülni a bilire, akkor békénhagytuk, aztán egy idő után újra megpróbáltuk, és most megint ráül.

Timka, milyen filmre mennétek? Romantikus, krimi, horror??? Mi a múltkor a "Ház a tónál"-t láttuk (Sandra Bullock, Keanu Reeves), az jópofa volt, kicsit nyálas, de volt benne csavar, szóval még a férjem is el bírta viselni... :lol:

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,

Jaj Juc, szőrnyen sajnálom :oops: :oops: :oops: :oops: . Tegnap meg akartam köszönni a névnapi köszöntőt, és kiment a fejemből :oops: :oops: :oops: . Remélem meg tudsz bocsájtaní. Persze, hogy az augusztusit tartjuk, tudtommal nincs más, vagy igen? Még egyszer bocsi.


Tamesz,
Nálunk kötelező az AIDS, RDW, vizelet, toxoplazmózis, doppler teszt és vérképvizsga. Nálatok milyen vizsgálatok vannak? Főzés, hát van úgy, hogy nekem is lusta napom van :D . Tegnap paradicsomos paszuly leves volt, másodiknak meg szalmakrumpli sültkolbásszal. Ma köménymagleves, másodiknak pedig: sült csirke rizskörettel és póréhagyma, sárgarépa ragúval.

Timka,
Hát az én szüleim is ezt mondják.., mármint, hogy ebben a korban a gyerekek anno már szobatiszták voltak. De vlsz nagy szerepe volt ebben a rongypelenkának. Nem lehetett túl kellemes abban a lucsogó pelusban ücsörögni :D .

Kellemes délutánt mindenkinek.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Nyuszkó, persze, hogy megbocsátok... :lol: Kismamaként elég lyukas az ember feje... :lol: :lol: :lol: Csak azt hittem, esetleg van másik Erika-nap is.

Hú, nálatok AIDS-et is szűrnek terheseknél??? :shock: Az tök drága vizsgálat, nem? Nálunk az nincsen. És sztem toxoplazmózis-szűrés sincs. És mi az az RDW?

Jók a kaják, amiket írtál! Te mindig főzöl levest is? Hát a többiek? Én csak marha ritkán... :oops: :oops: :oops: Nálunk általában csak egy fogás van, vagy max. saláta vagy desszert, de leves nem nagyon. Én nem szeretem különösebben a leveseket, nyilván ezért. Szegény férjem szokott is siránkozni... :? Na, jó, azért a jó kis húslevest én sem vetem meg, azt szívesen csinálok, de akkor meg második fogás nincs, csak a leveshusi vmilyen mártással, krumplival. De én gyakran hozom a kaját vmi kifőzdéből vagy pizzát rendelek, olyankor sem jut eszembe, hogy levest is vegyek... :oops: És Ákos mindkét fogást megeszi???

Textilpelenka: hát igen, anyukám is azt modta, hogy a korai szobatisztaságban nagy szerepe volt a pelusnak, és hogy ezeknek a mai gyerekeknek (meg anyukáknak :lol: ) olyan jó dolguk van, hogy persze, hogy nem hajlandók rászokni a bilire... :lol:

Szép délutánt!

Juc

Kép
juc14
 
 


Na sziaszok!

Ma reggel már írtam egy hozzászólást, aztán Fanni addig babráltitt a gépkörülmíg lekapcsolta a netet,aztán meg elszállt az irományom.

Nyuszkó
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk mi is! Már tegnap akartam írni, de nekem is lyukas a fejem....
Milyen az a paradicsomos paszuly leves? én ma száraz babbólfőztemlevest,irtó fincsi lett, apukám pedig most hozott otthonróljó kis zsenge zöldbabot, valamelyik nap azt is meg kellfőznöm.
Itt nem lehet olyan fincsi zöldbabot venni a piacon, mint otthon nálunk, nem tudom, nem ismerik erre felé ezeket. Mindenhol csak fonnyadt, nyamvadt ki babok vannak,még a paraszt néniknél is...

Juc
Az elsőhozzászólásom főleg Neked szólt. Szóval, Te csak ne panaszkodkj a kimenőkkel, mert néha azért csapsz egy-két görbe estét (borozgatás, sörözgetés a haverokkal,mozi egyedül) de én mióta Fanni megszületet a U2 és RW koncerten kívül, na és a fogászaton kívül nem voltam egyedül vagy kettesben apával sehol.MIndenhol ott van a kis utánfutó, nincs kire hagyjuk.
És ha apa vigyázna is néha a leányra, nekem macera lenne bemenni Pestre egyedül szórakozni. Meg nincs is kivel...de ez már egy másik kérdés.
Én is szeretek társasozni, elő is kellene már keressem a doboz mélyérőlazokat a játékokat amiket lehet kettesben is játszani és nem túl hosszúak.
Végre kiolvastam a könyvet, aranyos volt!

Szüleimnél mindig volt leves meg második is ebédre, ez olyan természetes dolog, én 50-50%-ban szoktam levest is csinálni. Nálunk a gyümölcsleves a nagyon menő, imádjuk mindannyian, így jókora adagot szoktam belőle mindig készíteni.

Megérkezett apukám, én meg egész délelőtt takarítottam, hogy elfogadható állapotba hozzam a házat. Ki is purrcantam rendesen.
Fannit csak 4 körül sikerült elltatnom, addig pörgött meg mutogatta a dolgait nagyapjának.
Pihenekén is egy kicsit amíg a leányzó engedi.

További szép napot mindenkinek!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Jóestét!
Bocsánat, de este megjött apa és azüta gyorsabban telik az idő!:)

Nyuszko,
nem semmi izsgálatok vannak nálatok, tényleg mi az a RDW? toxoplazmát csak indokolt esetben néznek, nekem meg az RH negatívság miatt kell az ellenanyagot vadászni! én sem vagyok nagy levesfőző, hétvköznap szinte nem is szoktam, cska hétvégén.
Boldog névnapot utólag is!

Timka,
remélem apukád kicsit segít Fanni lekötésében és tudsz pihenni egy kicsit!
Szabad idővel én is úgy vagyok, mint Te, hogy alig van, de a biztató az, hogy mostantól még ennyi sem lesz!:D

Juc,
tényleg lehet valami a textilpelusról való leszokásban, erre eddig nem is gondoltam, én sem erőltetem, majd ha ő akarja, akkor ráül, msot már van szűkítő, nekem mindig ida akarja rakni, cska hát az én méreteimnek kicsit kicsi!:)

Na és a angy hír, ma lecseréltük az autót, megkaptam az újat, egy gyönyörű csokor kíséretében, amit az kereskedő sráctól kaptam, hát nem semmi, nagoyn állat a kicsike, aranyos, pici, de minden van benne ami a városban nekem kell.
most megyek, fürcsi jön, meg etetés, mert holnap reggel megyünk EGerbe, osztálytalálkozóm lesz.
Kellemes hétévégét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Remélem, jól telik a szép napos hétvégétek!

Timka, a szabadidős panaszkodásom nem neked szólt, vagyis tudom, hogy más anyukákhoz képest még jó dolgom van, hanem inkább a férjemnek, aki ha elmegyek gyógyszertárba, boltba stb., azt is ugyanolyan kikapcsolódásnak veszi, mintha moziba mennék. :? Bezzeg ha neki kell ugyanezt csinálnia, az meg munka... :? :lol:

Tamesz, gratula az autóhoz!!! :) Az kire vonatkozott, hogy "nagyon állat a kicsike"? A kereskedősrácra??? :lol: :lol: :lol: Remélem, jól telik majd az osztálytalálkozó!

Na, sziasztok, megyek levest főzni... :oops:

Juc

Kép
juc14
 
 


Jajj, segítség, kiirtottam a topikot??? :shock: :shock: :shock:

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc!
Ááá, dehogy, csak biztosan mindenki sziesztázik.


Nyuszkó!
Én is had kívánjak gyorsan Boldog Névnapot így utólag!

Leves: ránk most ez a része nem érvényes a beszélgetésnek, mert ugye Anyuméknál vagyunk és főleg ő főz. Amúgy, amikor saját helyen lakunk, akkor én is úgy fele-fele arányban szoktam csinálni, de leginkább egyszerűeket, pl tojásleves, krumpli leves, zöldség leves, zacskós leves :lol: , na meg a gyümi leves, az aztán klassz, azt lehet több napig is enni. Viszont Lizunál csak mostanság kezdem bevezetni, hogy egyen egy kis levest és utána a másodikat is. Vigyáznom kell, mert az ő "nagy" étvágyával, ha picikét több levest adok neki, akkor nem akar másodikat enni.

Szinek: Huhh, én is gyorsan elszégyelltem magam, hogy Úratya már erre is tanítani kéne a gyereket, de aztán azzal vigasztalódtam(miközben persze elkezdtem neki mondogatni, mutogatni, hogy piros, kék), hogy sztem annak idején kizárt, hogy minket szisztematikusan tanítottak, oszt mégis ismerjük a szineket.

Bigyó: nálunk nem sok szerepe van, azon kívül, hogy az egész játékbaba társadalom belepisil Lizi segítségével.

Tamesz!
Pocakos kép????????????? Remélem jól sikerált az osztálytali! Jajj, és gratula az új kocsikához!

Kimenő: hát ezt én nem is kommentálom. Nagy nulla! :(

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy eltüntem, de nagyon hulla vagyok.
Tegnap egész nap főztem meg kint gazoltunk, délután Fanni ébredésétől estig szenvedtem mert majd leragadtak a szemeim, alig vártam hogy ágyba dugjam.
Ma is főztem és közben kitakarítottuk apukámmal a garázst, egy csomó dobozt felszámoltunk, de a végén már nem volt kedvem a sok kis apróságot pakolgatni.
Apa rozsdátlanította a zártszelvényeket és festette le. MOst mértük fel, hogy mennyi léc kell: rémes, saroktelek vagyunk és erkélyekkel együtt majdnem 700 db. Na most ezeket még le kell festen, felfúrni....nem semmi meló lesz! Tamesz, Ti jól tudjátok milyen is ez!
De legalább Fanni nem csak velem van, kivéve most mert baromira érdekli mit írok róla.

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje!
Bocs most ennyire futotta, elküldöm mielőtt elszállna.

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Jóestét!
Gondolom mindenki Shreket néz!!! Mi is, én imádom, Maric elaludt rajta, mivel ma délután egyátalán nem aludt, csak délelőtt útban hazafelé egy órát.

Timka,
hát nem semmi 700 db fababa? apukád hány hétre jött???:D

Juc,
minket nem lehet csak úgy kiírtani!:) A kocsira értettem!:)

Muki,
én sem tanítom szisztematikusan a színeket, inkább cska ha rajzolunk vagy a kertbben vaguynk,hogy zöld, mint a fű, a fának megnézzük a törzsét, a napocska az sárga, de még nem tudja őket, csak azért néha megbesézljük, hogy legyen mihez kötnie.
Használd ki az időt, amíg nem kell főznöd minden nap!:)

Na csajok, a héten akkor ki jön hozzánk és mikor? Holnap reggel apa elhúz, és csak pénteken jön. SZóval ráérünk, valamikor fogorvoshoz kéne elmennem, de nem tudom hová, mert az enyém most fog szülni és ő már nem dolgozik, nincs valami jó tippetek???

Osztálytalálkozó:
szóval ez ált. iskolai volt, egyszer volt egy 5 éves, és msot a 20 éves, kicsit féltem tőle, de jó volt nagyon, mindenkit megismertem, és engem is. Ketten is voltunk nagy pocakosok, az egyik Timka papa kolléganője, ő kb egy héttel elém van kiírva és nekik is lányuk lesz!:) A 36 emberkéből 23-an futottunk be, nagyon jó arány, és a társaság java azért ott volt. Voltak régi képek is, érdekes volt megnézni őket, sőt a sulit is bejártuk, hát túl sokat nem változott a húsz év alatt. Összessgében jól éreztem magam, 11-kor mentem csak haza a három fiúhoz, akik akkor már durmoltak, kdolgozták magukat.
Hú fotó nem készült, mert nem vittem gépet, és most már pihizik apa, mert hajnalban kel, majd élőben megnézitek!:)
Na megyek szundizni, mert reggel korán kelünk!
szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó estét!

Jelentem, én nem néztem shreket :( , mert Marciztam, altattam, gondolom, most már vége is. Az a baj ezzel a késői fekvéssel, hogy nem lehet a 8 órás filmet rendesen megnézni. :( Na, kibírom azért...

Jó, hoyg előbukkantatok! :D

Tamesz, az általános osztálytalink nekünk is olyan érdekes volt, valahogy azokkkal az emberekkel annyira mások vagyunk, olyan ritkán látjuk egymást, hogy marha nagy élmény volt a 15 éves tali.

Gimis gyakrabban van, azokat általában én szervezem, biztos azért... :lol:

Timka, remélem, ki tudod egy kicsit pihenni magad, nem ér, hogy itt van apukád, aztán még többet dolgozol, mint egyedül!!!

Akkor a tali melyik nap legyen? Egy ötlet: szerda? Nekünk a kedd nem annyira jó, de megoldom azt is, ha muszáj. A holnap meg gondolom, túl korai.

Muki, sajnálom, hogy nem nagyon van kimenőd. :( Nem tudod anyukádra hagyni Lizit, ha ott laktok vele? Szerintem azért mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra. Jó, most nem feltétlenül kocsmázásra gondolok :lol: , de egy kicsit kettesben lenni a férjeddel, vagy régi barátaiddal, barátnőiddel beszélgetni egy jót, az fontos! Én biztos rég megkattantam volna, ha néha nem szököm el itthonról... :lol: Vagy a barátnőm, aki már kétgyerekes, a kicsi még nincs 3 hónapos, de az ő megszületése óta már kétszer voltunk este beszélgetni (az esti és az éjszakai szopi között :lol: ) , és tényleg annyira jó volt kitárgyalni a gyerekeket, férjeket, családot stb. :lol:

Tényleg, ti mennyire tartjátok a régebbi barátnőitekkel a kapcsolatot?

Na, megyek, mert most meg a férjem reklamál... :lol:

Andi tesó, Fanka, Babus, Brigi, mi van veletek?

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,

Többen kérdeztétek, hogy mi is az az RDW. Ez a szifilisz teszt és együtt végzik az AIDS vizsgálattal. Toxoplazma eddig nálunk is csak indokolt esetben volt kötelező, de újabban minden terhes nőnek el kell végezni, és ezt saját költségeden.

Ákos leszokott az esti szopiról, és már a délinek sem volt túl nagy értelme, mert így, hogy csak napi egy alkalommal szopizott, már nem is igen volt tejcsi. Viszont a hátránya, hogy nem sikerült lefektetnem délben. Remélem ez csak addig lesz így míg meg nem szokja, hogy cici nélkül kell elaludni, különben begolyózok :lol: .

Utólag is köszönöm a névnapi köszöntőket. :D

Leves: Nálunk mindig van, ez így maradt meg még édesanyámtól. Ákos lefekvés előtt bevág egy tányér levest kenyérrel és a másodikot csak felkelés után kapja. Így mindkettőt megeszi.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Halihó!

Nyuszkó, remélem Ákos hamar megszokja, hogy hogy lehet cici nélkül elaludni! :) Kap helyette rendes tejet? Vagy mit iszik este? Tényleg, többiek, a ti gyerekeitek lefekvés előtt még isznak tápit/tejet? Vagy az a vacsihoz jár, és az alvás előtt már nincs ivás? Marci még reggel/este az ágyában/ágyunkban issza a tápit, este ezért pl. elég nehézkes a fogmosás utána. Jól lenyugszik a cumizástól, aztán meg jól felhergelem a fogmosással... :? Ha meg előtte mosunk fogat, azt nem sokat ér... :? Mi a jó megoldás?

Juc

Kép
juc14
 
 


Nyuszko
nem semmi vizsgálatokat csinálnak nálatok, én képtelen lennék minden nap levest főzni!
én ma csak egy kis sóskát csináltam, de MArcinak nem angyon ízlett, pedig édes volt!:(

Juc,
nálunk is táp van reggel este, és fogmosás meg előtte, nem tudok mit tenni, mert általában azon alszik el! Sőt mostanában éjjel is követeli, így van amikor este benyom 250-et, majd hajnalban is 200-at és még reggel lazán 200-at. Na most sokalltam be, hogy ennyi tápot nem győzök venni, így szerintem ha most elfogy átállok a tejre, picike kanál kakóval, mert azt imádja.

Találkozó,
nekünk jó a szerda deélelőtt, mi reggel 7 körül kelünk, szóval lehet jönni korán, ebéd meg 12-1 között szokott lenni utána alvás. Többiek, Nektek mikor lenne jó??? Úgy tűnik szép idő lesz a héten, bár ma baromi nagy szél van, viszont nekem pont jól jön, mert a Liliruhákat és göngyölegeket mosok, és két óra latt kifújja a szél, már csak ki kellene "valakinek" vaslani!:D

Szép délutánt, megyek pihizek!
csao

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziaszok!

Tamesz
Korrigálok: csak 500 körül van a fababák száma, apa rosszul saccolt, aztán remélem már a lemért adatok alapján pontosan számolt.
Apukám szerdán megy haza, de fababáink még nincsenek, úgyhogy az majd egy következő kör lesz a másik nagypapával.
Ki az az Apa kolléganő? én alig ismerek közülük párat,inkább a pasikat mutataja be nekem apa.
Jobb is, mert az egyik díszpéldánynak (kolléganőnek) már keményen leordibáltam a fejét, kicsit féltékenyke voltam anno pocakos koromban (apa szerint alaptanul), de így jár az aki nem mond el nekem egyszerű dolgokat és a végén lebukik. Persze hogy összekombilok mindent....

Juc
Ja,főzni kell,mert apu hozzá van szokva a "rendes"kajához. Leves+második! Ma maradék a kaja, de estére csinálok majd pizzát!
Nekem a szerda elvileg jó, attól függ apu megy-e tényleg haza és mikor indul a vonata, holnap kiderül.

Most hogy Nyuszkó Ákosa is leszokott a ciciről, van még valaki aki szoptat rajtam kívül????
Rémes eza lány, éjszaka is megérbred és szinte félálomban könyörög,hogy cici-cici, akkor rákap,szív egyet-kettőt és alszik is tovább. Lehet nekem is be kellene keményítenem és nemadni neki.

Na megyek romokat letakaríani amíg alszik a jómadár!
Szépnapot!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Timka,
nevet megírtam Priviben! ki tudja ki mit olvas, ki kit ismer!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz!
Te nagyon vicces csaj vagy :D Szerinted én hogy nézzem meg élőben a pocakodat :?: brühühü

Juc!
Hát igen ez van szabadidő téren. Sajna Anyukám nem az a bevállalós fajta, pedig 3 gyereket felnevelt. Tiszta ideg már a gondolatától is annak, hogy Lizu esetleg sír ha nem vagyok ott. A másik mama bátrabb, de ő nincs annyira kéznél, majd ha már az új helyen lakunk, akkor ő lesz közelebb, talán akkor. Igen, nekem is nagyon hiányozna Apánkkal egy kis kettesbenlét, rá is férne a kapcsolatunkra. Bár ne panaszkodjak, vasárnap elszaladtunk a Lidl-be lányka nélkül, így kemény 20 percet voltunk kettesben :lol:

Timka!
Mi még szopunk.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Muki, és mikor költöztök? :)

De furcsa, hogy anyukád a "félősebb" nagymama, inkább az szokott lenni, hogy az anyuka anyukája a közelebbi nagymama, nem? Legalábbis én ezt látom a környezetünkben. Mondjuk nálunk sajnos nincs "vetélytársa" anyukámnak, így kénytelen ő lenni a "nagymama number 1". De máshonnan, rokonoktól, barátoktól mindig azt hallom, hogy az apa szülei nincsenek olyan jóban a gyerekkel, mint az anyáéi. Van, aki azt mondja, hogy ezért is rosszabb fiús anyának lenni, mert majd annak idején mi leszünk a kevésbé szeretett nagymamák... :? Ez nyilván nincs feltétlenül így, csak akkor nagyon jóban kell majd lennünk a menyünkkel... :lol:

Timka, hú, nem kezdtem volna apátokkal pocakos korodban, ha ilyen anyatigris voltál... :lol: :lol: :lol:

Hagyományos kaja: hát igen, az én férjem is hagyományos hasú, de nálunk inkább ő alakult kaja terén, és hajlandó megenni a salátáimat, olasz tésztáimat, még a főzeléket is. Na jó, cserébe én is csinálok rántott húst meg húslevest, amit azelőtt nem sűrűn csináltam...

Mennem is kell, mert éheznek a fiúk...

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,
nagyon regota nem irtam, internetunk sem volt sokaig. De talan meg valaki emlekszik rank. Probaltam visszaolvasni, amennyire tudtam.
A kismamak jol vannak, gratulalok. Mar en is ott tartok, jo lenne.

Evés....leves nalunk sincs mindennap. Hetvegen van, neha hetkozben is. Altalaban ket napra fozok, mostanaban sokat lefagyasztok.
Nagyon raalltam a kuktara, ripsz-ropsz megvan minden.
Petike meg szopizik reggel-este, de mar egy napja kulon szobaban van. Amiota kijott a 16 . fog is, azota jol alszik.
Vacsora utan mar nincs nagyon kakao. Neha a vacsorahoz. VAn olyan kakaopor, nem is tudom, minek nevezzem, hiszen nem kakaos, hanem bananos, vagy epres. En neha olyat is adok, ne legyen teljesen kakaofuggo. :-)))
Tejet nehany honapja fogyaszt, inkabb etelben, inni kakaokent nehanyszor egy heten.

Szep estet.
Rahel
rahel
 
 


Jóestét!
Ráhel,
üdv újra itt!

Juc,
nálunk minden evés van, hol egészésges kaja, hol hagyományos nehéz kaja, bár én mostanában alig bírok már enni, mert nyomja a gyerek a gyomromat, így is sokat kínlódok esténként a gyomorsavval.

Akkor találkozó szerdán legyen? kiket érdekel? azért holnap jó lenne tudnom ha lesz vlaami, mert egy kicsit akkor jobban rendet raknék, meg esetleg bevásárolni, ..... szóval?????

Na megyek, pihizni, szép álmokat!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Juc!

Igen, teljesen igazad van, sztem is az a gyakoribb, hogy az anyai nagyi a kedvesebb(nálam ez így is van).
Lizu esetében az van,hogy anyós már annyira vágyott unokára( ő idősebb mint anyukám), hogy majdnem kiosztott, amikor (még csak együtt jártunk párommal, ekkor 27 éves volt) mondtam neki, hogy a fia még nagyon ráér, a mai világban nem az a jellemző, hogy ennyi idősen családapa a férfi, hanem még buli, haverok stb, na megkaptam, hogy egyáltalán nem ér rá!!! Persze sztem inkább saját szemszögéből nézte a dolgot, hogy a hasonló korú barátnőjének már 10 éves unokája van. Na, azt akarom kihozni, hogy annyira imádja Lizit, hogy képes akár naphosszat mászni vele a földön, olvasni neki, olyan intenzíven foglalkozni vele, ahogy még én sem tudok, valljuk be nagyon fárasztó is lenne minden nap így. És emiatt olyan havernő szerű is Lizinek. Ha rosszalkodik is a kisasszony, annyival rendezi, hogy: Neked még ez is jól áll! (Míg anyukám próbálja azért nevelgetni is.) Tehát összességében véve bármit megtenne, hgoy minél többet legyen Lizivel, még azt is bevállalná, hogy esetleg sír, ha otthagyom vele.

Bocsi lehet, hogy hosszú lett, és zavaros.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Nagymama téma,
nálunk is csak egy van sajna, anyósom, ő szívesen elvállalja Marcit, de hát győr odébb van, de apukám is simán felér egy nagymamával, de hát ő meg Egerben van. Apósomra nem merném azért rábízni, mert ő csak hurcolászni szereti, meg jókat beszélgetnek, de ezen kívül semmi. De már mind a két oldalon nagyon készülnek, hogy amíg kórházban leszek, bedobják magukat nagyszülői szerepkörben.
Marci apumat nagyon imdája, szinte minden nap fel kell hívni, hozza a telefont, a másik kedvenc pedig a dédi. A hétvégén mind a ketten sütöttek nekünk sütiket és azok most nagy becsben vannak Marcinál, édes ahogy mondja, hogy szüti-dédi, vagy Ban-ban (ez apu), pincsi.
Szóval a lényeg, nagoyn jó volt szombaton egy pár órára kimozdulni, és a három fiú pedig szépen eljátszott!:D
na tényleg lépek!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!
én is megvagyok ám, csak sajnos nincs sok időm a netezésre!
úgy néz ki, hogy kimásztunk a betegségből, bár most máténak folyik az orra. már nagyon unom!
Timka! még mi is szopizunk. sőt nagyon is. most, hogy beteg volt szinte semmi mást nem volt hajlandó elfogadni, most meg alig bírom levakarni magamról :oops:
az alvás is elromlott. eddig lefeküdtünk, 5-10 perc szopi és aludt is. mostmeg 30-40perc utánn ha elveszem tőle sír és kéri. hiába mondom, hogy a cici alszik mondja, hogy de anyu ad nekem. hát lehet ennek ellenállni? :lol:
Szobatistaság! még marci sem az, pedig már elmúlt 3éves :oops: sőt, nem is érdekli a dolog :cry: remélem atért nem huzza el nagyon a dolgot.
Szinek! engem anyu paráztatott be, hogy miért nem ismeri fel marci a szineket? ekkor utánnanéztem, és csak 6éves koruk körül tudják rendesen beazonosítani a szineket :lol: mostmár azért az alapszineket felismeri. a máté meg megy utánna, ő is sokat felismer :lol:
Szabadidő! hát nekem abból semmi nincs. már 3éve nem voltam egyedül sehol. de kettesben apával sem :cry: anyuék külföldön, anyósra meg nem szivesen hagyom őket. de mostmár lehet, hogy mégis igénybe fogom venni, mert kezdek megzakkanni :oops: :cry:
A ti gyerekeitek mennyire beszélnek? tudom, hogy még nem kell nekik, de engem annyira meglep, hogy máté már szinte rendesen beszél. marci ennyi idősen, sőt sokkal idősebben sem beszélt egyáltalán semmit. mátét meg le sem lehet lőni. egész nap dumál meg kérdez. olyan hihetetlen. na meg fárasztó is néha kétfele figyelni, ki mit mond meg válaszoni :oops: na jó ez nem panasz volt :lol:
Látom lesz tali. én is úgy mennék, de mivel máté orra folyik nem merem társaságba vinni :cry: meg azt a pocakot is de megnézném :lol: majd gondoljatok ránk!
Nyuszkó! utólag is nagyon boldog névnapot. kicsit lemaradtam, bocs!
Főzés! nálunk nagyon ritkán van leves. ha meg van akkor utánna nincs semmi. nem is bírnánk két fogást enni :oops:
na megyek elteszem magam holnapra, hátha hagy egy kicsit aludni a fiam és nem kapcsolódik rögtön rám ahogy lefekszek. esélyem sincs, hogy a saját ágyában aludjon. ha átrakom rögtön felébred és jön vissza. valaki alszik még a gyerekével, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés? :lol:
jó éjszakát!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Sziasztok!

Még ébren vagyok,kész csoda!

Brigi
ÉN is a gyerkkel együtt alvós anyák táborát népeítem, de nálunk nicsis külön ágya a lényzónak.Mi így szeretünk aludni, édes hármasban,legalább van valaki mellettem elalvásnál, mert apa gyakran fekszik későn le az itthoni munka miatt.
Perzse már tervbe van váve a kül9n ágyikómegvétele, de terv egyenlőre!
A déli elaltatásnálunk is macera mostanában, nem mindig akar lefeküdni, de muszály, nincs kegyelem.

Tamesz
MI mennénk, de még mindig kérdéses,hogy apumikor megy. Ha megy szerdán akkor 9 körül indul a vonata, úgyhogy nekünk kb. 10 körültől lenne jó.
De majd írd meg lécci, hogy jutok el hozzátok a falvak alatt. Legalább derengjen valami,ha Fanni megint lenyúlja a térképet!

Nagymamák,nagytaták: Fanni imádja őket, de érdekes mód én anyósra hagyom szívesebben a gyereket. Anyukám olyan aggódós fajta, hamar bepánikol (lásd: 4hónapsan ő jött velünk pesztrának U2koncertre és folyamatosan írta az smsekete,hogy Fanni bömböl...) meg tőlük sokszormást se hall a gyereek, hogy ilyen meg olyan édes, aranyos,tündi-bündi.... ami már kicsit sok nekem.
Anyóséknál meg azért féltem mert minden szar rágcsával tömnék, kint van állandóan a ropi, ami annyira nem hiányzik a gyerekenek, na meg ott állandóan megy a tévé, mert após tévébuzi. Szóval itt is kell szólnom Fanni érdekében néha.
De elég ritkán megyünk szülőlátogatóba és már kezdem elfogadni, hogy mindannyian a saját maguk módján szeretik,kényeztetik az unokájukat, kivételesen pár napig nem minden úgy kell történjen mint nálunk, legalább megtapasztalja a gyerek is a különbségeket köztük.

Juc
Apát érdeklik a különleges kaják. Legutóbb azzal állt elő, hogy én a pörköltet miért mindig olyan hagyományos módon készítem, miért nem dobom fel valami fűszerrel, például kakukkfűvel??? :shock:
Szóval ő nem tud főzni, de a kajakísérleteimet értékeli. De erre nem mindig van kedvem, időm meg főleg!
Én mindig ilyen anyatigris vagyok, nem csak pocakosan!!!úgyhogy apámra senki ne vesse ki a hálóját!!!

Na húzok durmolni!
Jó éjszakát!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok,

Hát ma sem sikerült lefektetni délben a kis trógert. A végén a régi jó öreg módszerre kell visszatérnem, mármint a babakocsis alvásra. Legalábbis tegnap délután miküzben bevásároltunk esett le abuksija szegénynek, lehet ha nagyon ráállnék el tudna úgy aludni, csakhogy az elég macerás lenne. Meg is látszik azonban, hogy hiányolja az alvást mert este 9től reggel 10-ig aludt. Hát nálunk ilyen rég nem volt.


Tamesz,
Mikor érezted először a pociban a mozgást, mert mintha tegnap éjjel valamit éreztem volna, de aztán letácsoltam magam, mert még elég korai. Vagy mégsem? :shock:

Kép
Kép
nyuszko
 
 


SZép napot!

Hát úgy látom nincs túl nagy lelkesedées a csapatnak összeröffenni?????:(
Fanka? Andi?

Timka,
útvonal: Mogyoród-Kistarcsa-nagytarcsa-Bp. Ahogy beértek Kistarcsára a Suzuki szalonnál van egy balra leágazás Pécel, Ecser, Vecsés felé arra kell menni és akkor átértek Nagytarcsára. Ott az elágazásnál balra kell fordulni, majd egy 600 méter múlva a templomnál jobbra, szintén az előbb felsorolt falvak felé. Na ez az út vezet be Pestre, át a vasúton, ahol ismét elágazás, ott jobbra kell jönni BP felé, majd az első lámpánál, a parknál ami szintén vagy 700m, balra, ez lesz a Zrínyi út. itt is ki lesz írva, Ecser, Maglód. Na az utcánk eleje a Zrínyi útról nyílik és azon kell sokáig jönni, amíg elfogy az aszfaltos rész, és jön a kavics, meg az új házak. Vigyázat, végig jobbkezes utcák vannak!!!! Házszámot megírom priviben. Telefont meg tudod.

Ha nem akarsz így jönni, akkor viszont M3, Nagylajos kir. újta, onnan Örs, majd Keresztúri út vagy Jászberényi út, amiből előbb utóbb Pesti út lesz. Na azon kell Jászberény felé indulni, majdnem a Bp. vége tábláig jönni, a Home centeren és egy jelzőlámpán túl, egy gumisnál az olcsva utcána balra fel és onnan a 4. utca a miénk, azon balra és onnan a 6. ház jobbra.

Nyuszko,
amikor először éreztem az kb a 14. héten volt, de akkor még csak vagy háromszor egy héten, de a 16-tól napi rendszerességgel, és azóta, hát tombolda lett bennem!:D
Sajnállak az alvási mizériával, bár ma marci is egy órát kínlódott mellettem az ágyban, mire beájult, most gyorsan még fel akarok mosni, amíg alszik, így szaladok is!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Nincs valami nagy élet....gyűjti mindenkiaz energiát esetleg ehyesti traccspartyra?

Tamesz,
köszi, jóafalvak alatti útvonal, ismerősek ezek a falunevek, mikor Gyulára megyünk szintén errefelé megyünk csak Gödöllőn keresztül.
Bizti megtalállak titeket.

Juc,
akkor ti is jöttök??? remélem igen!

Úgy néz ki hogy apu a 10 órási vonattal indul, úgyhogy az állomásról máregyenest mennénk Tameszékhoz, nemtom mennyi idő az út.

Tamesz, neketek az még belefér adéli kaja és alvás előtt? vagy inkább délután legyen?

Megyek meglesem az alvó gyerekem és lehet ledőlök mellé!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért! Tamesz, nekünk is jó a holnap, mennénk mi is. :) Meglátom, hogy tudunk indulni, de sztem 9-fél 10 körül sikerül, Örsig metrózunk, onnan taxizunk, az csak nem olyan húzós már, mint itthonról, nem? De ha autókázni szeretnél, vagy vásárolnod kell vmit az Árkádban, szólj előtte! :lol: De most a kedvünkért nem kell kocsiba vágnotok magatokat! A házszámotok megvan a régi taliról, ha vmi gáz van, majd telefonálok! (Pl. nem talál oda a taxis, mint a múltkor... :lol: )

Ma este megyek Fankával sörözni :lol: :lol: :lol: , csak ketten, gyerekek nélkül, kíváncsi vagyok! Mondtam neki is telefonba a holnapi találkozót, még este megbeszéljük, hogy jönnek-e ők is.

Azért még este vagy holnap reggel bekukkantok, addig is szép estét mindenkinek!

Juc

Kép
juc14
 
 


jÓESTÉT!
Most jöttünk be, gyereket bevágtam a kdába, pancsol, én meg gyorsan reagálok.

Timka,
remélem idetaláltok!

Juc,
beszéld rá Fankát is, ha szólsz amikor a metróra felszálltok akkor én is elindulok értetek ha akarod akár az Örsre, vagy lehet azt is, hogy keresztúrig kijöttök a 61E-es gyors busszal, az sehol nem áll meg, csak az örsön és keresztúron a városközpontban és ott veszlek fel Titeket.
Itt a menetrendje, és csak 20 perc az út, viszont sokat lehet spórolni a taxin vele. http://www.bkv.hu/busz/61e.html

Na megyek horgászok!
szép estét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Juc,
játszóruhát hozzatok a kertbe, mert marci nyakig homokos meg koszos szokott lenni!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó estét!

Tamesz, köszi az infót, viszünk plusz ruhát. :)

Fankáék vszeg nem jönnek, várják a kőművest. Jó volt a sörözés, ismét züllött fiatal lányok voltunk egy időre... :lol: :lol: :lol:

Akkor holnap délelőtt szólunk, ha indulunk, majd megbeszéljük, kérünk-e fuvart. :D

Juc

Kép
juc14
 
 


jóreggelt!
Jelentem mi már ébren vagyunk, megyünk le reggelizni, meg az újrakiborított játékokat összepakolni.

Fanka,
nem kell neked a kőműves ma, gyertek inkább Ti is hozzánk!!!:D Nagyon szép idő van, ezerrel süt a nap!!! ideális kerti idő van!!!!

Juc,
szólj ha indultok, hogy akkor kb mikorra és hová menjünk értetek!!!!

Marci már be van sózva, várja a gyerekeket!!!:D
Na meg én is!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Szépjóreggelt!
Jó talizást! Képeket azért csináljatok :wink:
mi megyünk le egy kicsit a játszótérre. Nekünk most csak ez jut, de legközelebb biztos mi is tudunk menni :oops: :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73
 
 


Sziasztok!
Nagyon jó volt a tali, csak kicsit rövid, de remélem jól érezte magát mindenki, mi igen, Marci ki is dőlt utána hamar, azóta így alszik: Kép
És íme néhány kép a három gyerkőcről, én nem sokat fotóztam majd a többiek talán változatosabbak lesznek, de annyira édesek voltak ahogy együtt ettek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
köszi, hogy jöttetek, egyszer azért jó lenne, ha sokkal többen is lennénk és megismerhatnénk mindenkit személyesen!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hahó!

Na, az én Marcim csak most dőlt ki nemrég, szegényke nem bírt elaludni hazafelé. Csak az örsig mentünk taxival (sajna még így is elég sok volt), onnan metróztunk, de most is ordított a metrótól szegény Marci, minden megállóban ki akart szállni... :( A ti gyerekeitek metróztak már? nem félnek?

Tamesz, köszi a talit mégegyszer! Sajna nekem sem túl változatosak a képeim, mindjárt megnézem, tudok-e vmit föltenni.

További szép délutánt!

Juc

Kép
juc14
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?