Új privát üzeneted érkezett!

Van egy tájékoztatóm a szülésfelkészítőről és a terhestornáról, amin az szerepel, hogy a terhestornára a szülésfelkészítőn kell jelentkezni... akkor szept. közepe előtt nem is tudok terhestornára menni? Mit tudtok erről?

A tanfolyam helyszíne: V. Emeleti Kismama klub
Legközelebb szept. 5-én 15.00-16.30-ig tart.
A program elvileg:
Dr. Erdélyi Zsolt: Műtétes szülések, beavatkozások a szülőszobában
Reiter Tímea szülésznő: Anyák gondozása, segítése, különleges igények az osztályon
Vendég
 


Keresztes doktorral mi a nyaki redő vizsgálatkor találkoztunk (12dik héten). Nem tudom, más is végzi-e ezt a kórházból, vagy csak ő. Máskor - szerencsére - nem ő vizsgálta a feleségem. De egyébként utána már nem kerülsz hozzá, ha van választott dokid.

ÜDv:
kisapuka
ichtus
 
 


Sziasztok!
Én is így kerültem a Kereszeteshez ahogy a kisapuka felesége.

Kisapuka,
A 18. heti UH-t ki csinálta? Gondoltam, hogy majd ha beszélek a doktornővel rákérdezek, hogy melyik orvoshoz kellene menni, mert ehhez az állathoz nem megyek többet!
Ha jól emlékszem a jövő héten mentek a Kovács doktornőhöz. Majd írd meg légyszíves, hogy mit tapasztaltatok vele mert kíváncsi vagyok, hogy ő milyen. Remélem hasonlóan kedves mint Jurkó doktornő! :)

Üdv:
Márti
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Verna Én sem voltam még ilyen előkészítőn, de erre szívesen elmennék, mert a dokim tartja.
Ha gondolod talizhatunk és együtt bemehetünk.
Maimano köszi szépen a felvilágosítást a kórházról, nagyon nagy hasznát vettem. Később biztos lesz majd kérdésem hozzád! :)
És gratulálok a picibabához!

Pilla (27+5)
Vendég
 


sziasztok!
én a 13 hétben vagyok, de engem is érdekelne a szülésre felkészitő tanfolyam(kismamatorna). Nem is tudom igazán mikor kellene elkezdeni és hogyan is kell belefogni. :?: Meg igazán azt sem tudom kell e szüléshez szülésznőt fogadni. orvosom persze van Surányi. :)






jázminka
jázminka
 
 


Szia jázminka!

Nekem van a terhestornáról infom, de ez nem egyenlő a szülésre felkészítő tanfollyammal (a fent leírtak szerint, mert arról meg én nem tudtam). A tájékoztatón az áll, hogy ha az orvos nem talál semmi kizáró okot, akkor a 4. hónaptól el lehet kezdeni. Gurmai Margit tartja őt kell keresni a 06 28 506 600/195-ös melléken és egyben jelentkezni a tonára. Ne hagyd magad lerázni, mert ez a fizikoterápia telefonszáma, és nem mindenki tud róla. Elvileg minden hétfőn 17-18-ig van. Én nem voltam még, úgyhogy azért más infoját is várd meg vagy érdeklődj telefonon.

Az ultrahangos vizsgálattal kapcsolatban pedig azt hallottam, hogy Várkonyihoz is küldik a kismamákat vizsgálatra (C24-es kódja van, ami azt jelenti, azt hiszem, hogy magasan képzett ultrahangos képesítésű, vagy valami hasonló). Nekem ő a választott orvosom és szerintem nagyon rendes. Nem túl "bratyizós" ő sem, de mindent elmond és nagyon határozott, ami szerintem megnyugatató. Szóval, ha valaki véletlenül hozzá kerül egy vizsgálatra, akkor nem kell aggódnia.
mali
 
 


sziasztok!

engem is érdekel a felkészítő, csakhát valahogy rá kéne vennem a kispapát, hogy vigyen ki tarcsára. főleg úgy hogy a III.-ban dolgozom nem lesz könnyű:-(
a tornával is így vagyok, mert akkor hamarosan kezdhetném, ha a 4. hónaptól lehet járni, rám is férne :oops:

murphyke
murphyke
 
 


Szia Tusi!

Megnéztük a leleteken, nekünk Várkonyi doktor csinálta az Uh-ot. Előre mondjuk nem tudtuk, de feleségem megkönnyebült, hogy nem ő volt.

Üdv:
kisapuka
ichtus
 
 


Jaj de jó, akkor megyünk szülésfelkészítőre? Erdélyi dokira nagyon kíváncsi vagyok, unokatesómnak volt a dokija, de végül is nem nála szült. Nekem Surányi a dokim, de sajnos róla már lemaradtunk (előadás tekintetében), pont akkor voltunk nyaralni.

naccempilla: találkozhatunk előtte, meg másokkal is, akit érdekel! :)

A tornáról köszi az infót!!! Rá kell szánnom magam, hogy elmenjek, ha nem mozgok, akkor fáj a derekam (meg mindenem). :(

Amúgy ma du. megyek uh-ra. :) Remélem, bébikénk széttárja a lábát. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Ichtus:a te feleséged nem a Katica?
Ha igen,megmondanád neki,hogy küldtem e-mailt,csak nem tudom hogy mit kapott meg belőle.
Meg azt is,hogy hamarosan nem fogok tudni neki írni,mert úgy néz ki,nem tudunk várni a kiírt időpontig,bármikor meglehet a baba,de azért remélem találkozunk!

Jázminka:a szüléshez nem kötelező szülésznőt fogadni,de szerintem jó ha van!Én már heti két alkalommal járok a kórházba és előszőr mindig hozzá kell mennem, ő csinálja az NST-t,nem mindig valaki más és nem kell órákat várnom,tartják magukat a megbeszélt időponthoz.
Ráadásul mindenben segít,bármikor fölhívhatom.
mano83
 
 


mano83:Nem értem miért kell ,kéthetente szülésznöhöz járnod :?:
Én csak a nögyogyászomhoz és a védönöhöz járok. ugy tudom a szülésznö csak a szülésnél kell ott lennie amig az orvos meg nem érkezik(el ne kezdödik a szülés). Szivesen fogadom ha tudsz ajálani jó szülésznöt. Hanyadik hétben vagy :?:



jázminka
jázminka
 
 


Sziasztok!

jázminka:nem kéthetente járok szülésznőhöz,hanem heti két alkalommal járok a kórházba NST vizsgálatra amit a fogadott szülésznőm csinál.Már a 38.hétben járok és egy ujjnyira nyitva van a méhszáj,azért kell kétszer mennem,amúgy elég lenne hetente egyszer is.
Az én szülésznőmet Trabalkáné Dallos Katának hívják,de ő azt mondta hogy már nem nagyon vállal senkit,de azért megkérdezheted.
Most szabin volt 1 hétig,de gondoskodott arról hogy legyen kihez mennem és az a szülésznő is nagyon kedves volt, őt Metzger Ildikónak hívják.
Szerintem a többi szülésznő is kedves,legalább is úgy hallottam.


Kati
mano83
 
 


mano83
Nagyon sok jot kivánok neked, biztos már alig várod hogy kibuljon a pocakodbol a kis babád.Már én is türelmetlenül várom a folytatást.
jázminka
 
 


Igen, jázminka, már nagyon várom!
Köszönöm a jó kívánságot!
Én is a legjobbakat kívánom neked és a babádnak!

Az a legrosszabb hogy eddig napi 4×2 volt a magnézium adagom,mától meg már nem szedhetek egyet sem és nagyon kemény a hasam és kezd görcsölgetni.
De hát az orvosomnak ez volt a célja! :wink:
mano83
 
 


Szia Mano83!

Bocs, hogy ebben a topicban, de megkérdezhetem, hogy mióta szeded a magnéziumot? Gondolom ez egyidőbe kezdődött a keményedésekkel. Én még csak a 29 hét elején vagyok és ijesztőnek találom, hogy naponta többször is van és most új tünetként valami nyilalló érzésem is van a hüvely tájékon. Ez is hozzátartozik a dologhoz?

Egyébként én is azt halootam mindenkitől, hogy minden szülésznő nagyon rendes a kórházban. Bibi csak akkor van, ha nincs fogadott szülésznőd és többen szülnek egyszerre, akkor nem biztos, hogy tudnak rád annyi időt szánni, amennyit igényelnél/ vagy a szülés folyamata igényel.
mali
 
 


Én is szedek magnéziumot, igaz napi 2x2-t, keményedni csak néha szokott a pocakom, az a a nyilaló érzés pedig tényleg elég kellemetlen tud lenni, de hál'az égnek csak nagyon ritkán van.
Szept.12-re vagyok kiírva, szülésznőt nem fogadtam, úgyhogy ne szüljetek abban az időpontban amikor én fogok és a 2 ágyas szobát is lestoppolom! :lol:
klmaria
 
 


klmaria, jázminka:nagyon irigyellek benneteket, már közel van a nagy nap! Szurkolok nektek! Ki az orvosotok?

klmaria: lehet, hogy azért nem keményedik a hasad, mert szeded a Magnéziumot. Én kb két hete kezdtem el szedni a védőnő javaslatára, de csak napi 1-et vettem be. Kedden megkérdezem a dokitól, hogy mi legyen.
mali
 
 


Nekem azért kell magneB6-t szerdnem, mert kevés a magzatvizem.
Remélem kedden, amikor megyek dokihoz (Dr.Várkonyi Péter) majd megnyugtat, hogy már jó. Csak nem te is akkor jössz? :D
klmaria
 
 


Sziasztok!

mali:
26 hetes terhes voltam amikor az orvosom javaslatára elkezdtem szedi a MagneB6-ot napi 3×2!
Azért kellett ilyen sokat,mert még dolgoztam és nagyon sokat keményedett a hasam.Szerencsére a rendszeres szedésre elmúltak a keményedéseim és görcseim.
Végül a 31-32.hétre megnyílt a küső méhszájam és az orvosom fölemelte az adagot napi 4×2-re.Már megkezdtem a 38.hetet,amikor kinyílt egy ujjnyira a belső méhszáj is és azóta nem szedhetek magnéziumot.Azóta bizony elég rendesen keményedik a hasam és már vannak összehúzódásaim is.De hát szeptember 11-re vagyok kiírva, szóval az orvosom szerint nem baj ha már jelentkeznek a jósló fájások,vagy akár rendes fájások is!

klmaria:
Nekem azt mondták hogy a kétágyas szobából 4 dbvan összesen, de én is tartok attól hogy nem lesz helyem!
A 6 ágyassal az a bajom hogy alapjában véve eléggé zárkózott vagyok és nem szeretem ha sok idegen ember van körülöttem,ezért szeretnék kétágyasba menni.
mano83
 
 


huh én csak kapkodom a fejem ide-oda, hogy felgyorsultak az események!

klmaria, mano83 drukkolok nektek és kicsit irigykedem is, hogy már itt jártok! nekem még csak most kezdett mozgolódni kiskuli (apukája után kapta a becenevét:-), de azt nagyon aktívan csinálja :lol:
remélem a köv. UH-n azt is megmutatja fiú-e vagy lány, már alig birom kivárni azt a két és fél hetet, pedig teljesen mindegy mi lesz.

nacempilla: neked is van minden vizsgálatnál UH? mert nekem eddig mindig csinált Zsolt, igaz az elején kellett is mert véreztem, de mostmár nem tudom kell-e minden hónapban egyszer?

murphyke
murphyke
 
 


mano083 köszi az infot!

klmaria, igen kedden megyek a Várkonyihoz 16 órára. Te mikor mész?
mali
 
 


Sziasztok!

Manó remélem hamarosan "babázhatsz"! Hú, de irigyellek!!! Nekem még kicsit több, mint 2 hónap van...

Murphyke, nekem is csinál minden alkalommal UH-ot. Minden hónapban egyszer. Ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, hogy jól fejlődik -e a bébi.
Azt hiszem a 18. hétig csinál hüvelyi UH-ot és utána már "rendeset".

Én is félek tőle, hogy amikor szülök épp nem lesz hely a "családi" szobában. Számomra bensőségesebb, ha csak a családom van velünk szülés után, mintha egy vadidegen vagy egy egész kórteremnyi kismama...

Mindenkinek jó pocakosodást!

Pilla (28+2)
Vendég
 


Mali!
Én is 16 órára vagyok visszahívva a dokihoz, így biztos találkozunk! :D
Mano83!
Engem az asszisztensnő megnyugtatott, hogy ha nemis első nap, de második nap már biztos tudnak helyet adni a külön szobákban,mert gyorsan cserélődnek az emberek. Csak felhívta a figyelmemet, hogy ha befekszem rögtön szóljak a recepción, hogy különszobát szeretnék s úgy intézik a dolgot. Első nap pedig úgysem azzal leszek elfoglalva, hogy hányan vannak körülöttem, örülök, ha a szülőszobából kijövök végre. :oops:
murphyke!
Nálam nem mutatta sokáig milyen nemű lesz, aztán pedig már azt mondtam, már nem is akarom tudni, legyen inkább meglepetés. :twisted: A mozgolódás olyan furcsa volt először, néha alig tudok tőle elaludni. Nagyon virgonc a pocaklakóm, állítólag ilyen lesz, ha megszületik is. :wink:
klmaria
 
 


klmaria:
nekem is azt mondták amit neked,viszont arról nem tudtam hogyarecepción erről szólni kell!
Nekem a szülésznőm azt mondta hogy ő majd fogja tudni és elintézi,de ezek szerint jobb lesz ha szólok majd lent is.

Pilla, Murphyke:
tudjátok, ami késik az majd jön... :D

Szerdán este kell bemennem az orvosomhoz meg NST-re és remélem még haza jöhetek,nem tartanak ott.
Az az én nagy bajom hogy ahányszor belépek a kórházba rosszul leszek és csak azt várom hogy végre kiérjek.
Nem tudom mi lesz velem,hogy bírom majd azt a pár napot! :cry:
De majd csak eltelik..
mano83
 
 


Sziasztok!

Kati! Már tényleg nem sok neked, én is izgatottan várom az eseményeket. Csütörtöktől számítva még három hét...Én pénteken megyek orvoshoz, így nem tudunk találkozni:o(

Vettem málnalevél teát. Nektek, akik ittátok mennyire használt?

Mindenkinek jó pocakosodást!
üdv:Katica
ichtus
 
 


Sziasztok,
kis segítséget kérnék, mégpedig hogy kell-e AFP-re a kórházba beutaló ?? A dokim a kórházban dolgozik, de a védőnő heves megyei..

Köszi a válaszotokat!

üdv
Tüccs 13+0
tüccs
 
 


Tüccs!
Ha a fogadott dokid a kórházban dolgozik és magánrendelésre is hozzá jársz szerintem nem kell hozzá semmilyen beutaló, nálam amikor ideje volt visszarendelt és megcsinálta. Ő mondta mindig, hogy milyen vizsgálatok jönnek sorban. :)
klmaria
 
 


Lányok,

a szobaigényeteket nem lent a recepción, hanem a szülészeti "recepción" jelezzétek az aktuális szülésznőnek. én is így tettem, és nekem gondoskodtak a kért (egyágyas) szobáról, amikor kiürült.
Metzger Ildit ismerem, ő is aranyos, bár engem egyszer hagyott 20 percet várakoznom rá, míg befejezte a telefonbeszélgetését (fájdalomcsillapítót szerettem volna, nem viccből...) :(
ettől eltekintve tényleg jó fej, de mindenki az!
nekem a málnalevél tea semmit nem használt, igaz, hogy az oxitocin sem, akkor meg nincs min csodálkozni, nem vagyok mérvadó. :?
mindenkit irigylek, aki nemsokára szül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
klauszka
 
 


Tüccs!

nekem 16 hetesen csinálták az első vérvételeket, mindent egyszerre ami akkorra már aktuálissá vált, a dokim felírta egy cetlire miket kér, bementem a kórházba és és a nővérek kitöltögették a papírokat, levette vagy 5 kémcső vért és ennyi volt.
becsi
Iklad
 
 


Tüccs!
Bocsika! Tényleg nálam is úgy volt, hogy a doki megmondta , hogy milyen vérvétel eredmény kell, de nálam a védőnő adott beutalót mindenhová és elfogadta a hatvani eredményeket. Cukorvizsgálatnál pedig kikötötte, hogy nem lehet tesztreggeli, hanem csak a cukorszirupos. Ha nem tudtam volna helyben elintézni, akkor adott volna ő kórházibeutalót Kistarcsára. De nekem kényelmesebb volt helyben elintézni ezeket a dolgokat. :shock:
klmaria
 
 


Tüccs!
úgy tudom elvileg a tartózkodási hely szerinti kórházba kell menni vérvételre (nekem a 15. ker-i sztk-ba kellett volna), de mondtam a dokinak, h oda nagyon nem szeretnék, úgyhogy mehettem kistarcsára, nekem a terhes kiskönyvem hátuljába írta, h mi kell és mehettem. a recin csak mondani kell ki a dokid, beregisztrálnak és irány az 5. em. Amúgy szerintem a védőnőnek tök mindegy hol csinálják, csak legyenek meg az eredmények, nem?
murphyke
 
 


Sziasztok!

Katica:
Lehet hogy majd pénteken is kell mennem de az majd csak holnap fog kiderülni!Főleg ha holnap már haza sem engednek,akkor valószínű hogy találkozunk!
Majd délután írok e-mailt.

Tüccs:
én külön kaptam a védőnőktől AFP és Hepatitis vizsgálatra beutalót,de nekem a védőnő adta,mert itt monoron vették le a vért.

Szerintem is csak az eredmény számít,nem pedig az,hogy ki csinálja és hogy hol!
mano83
 
 


Sziasztok!

klmaria, örültem, hogy találkoztunk. Minden rendben van veletek?

Nekem sajnos megvan az első negatív élményem a választott orvosommal/kórházzal kapcsolatban. 3 hete voltam terheléses vércukor vizsgálaton, akkor mondta a doki, hogy másnap telefonáljak az eredményért. Ez meg is történt, azt mondták, hogy minden ok. Most voltam nála a haskeményedések miatt, mondta, hogy szedjek Magne B6-ot 2x2 –öt naponta. Amúgy hál’ Istennek a méhszáj nem nyílt ki. Ekkor mondtam neki, hogy adja oda a vérvétel eredményét, hogy a védőnőnek odaadhassam. Ekkor ránézett és mondta, ja magas a cukra. Olyan ideges lettem, hogy akkor nem tudtam beolvasni neki, hogy odatelefonáltam és azt mondták minden rendben. Teljesen kiborultam, most nem tudom, hogy mit csináljak a dokimmal, már nem is bízok benne. Arról meg ne is beszéljünk, hogy már 3 hete lehetett volna ez ellen tenni valamit, ha tudtam volna! Elolvastam a cikkeket a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban és elég szűrnyűségeket írtak az egész témáról. Totál el vagyok keseredve.
A kicsi az UH szerint jól van. A méretek alapján 28 hét 6 napos, az utolsó menstruáció alapján pedig 28 hét 5 napos, szóval csak 1 nap eltérés van. 1350 grammos.

Most megyek bőgni egy kicsit…

Mali
mali
 
 


Sziasztok!

A kórházban mindenféle beutaló nélkül lecsapolják az ember vérét a lényeg, hogy a doki ott dolgozzon.
A szobaigényemet én az orvosomnak (Várkonyi) mondtam meg kb. egy hónapja az egyik vizsgálat után és ők rögtön be is jegyezték a naptárba. Remélem ez is elég ahhoz, hogy kétágyas szobát kapjak :D
Fog valaki közületek októberben szülni?

Timi 31+3
[url]=http://babafalva.hu][img][http://babafalva.hu/tickers/151.png[/img][/url][/url]
czakoca30
 
 


Szia czakoca30!

Nem szeretnék bizalmatlan lenni, de az előző hozzászólásomban olvasható történet után, gondolom megértitek. Tényleg láttad, hogy beírták?
(nekem is Várkonyi a dokim, de lehet, hogy ezek után nemsokáig. Persze mindenki tévedhet, de ez most nagyon szíven ütött.)
És akkor mi van, ha később jön a baba? Megkérdezted?

Mali (28+6, elvileg november 16)
mali
 
 


Higgyétek el, sehova semmit nem írnak be, az a lényeg, amikor odakerültök, van-e szabad hely. Tehát OTT JELEZZÉTEK A NŐGYÓGYÁSZATI RECEPCIÓN, MIT SZERETNÉTEK. Az orvosoknak sok a dolguk, 100felé koncentrálnak, nem jegyez(het)nek mindent. Ti magatok sokkal gyorsabban és egyszerűbben elintézitek a magatok sorsát. Ráadásul így biztosan nem felejt el senki semmit.
Üdv mindenkinek, sok sikert!

K. (-3,5 hónap) :)

ui: az a lényeg, hogy meglegyenek a vizsgálatok, senkit nem érdekel, hol csinálták!!! pláne a hepatitist, mert kisebb helyekről azt például Pestre küldik, és onnan kapja vissza a védőnő az eredményt.
klauszka
 
 


Hello Lányok,
köszönöm az összes választ AFP-vel kapcsolatban.

szép estét!
tüccs
 
 


Sziasztok!

Szerintem 8 db 2 ágyas szoba van.Én nem idegesítettem magam a szoba miatt, szerintem Ti sem tegyétek tök fölösleges.Babettát fekteték be mikor mi haza felé jöttünk már , úgy nézett ki esélye sincs bekerülni 2 ágyasba, másnap már küldte az smst-hogy már ott van, szóval gyorsan cserélődnek.Azt pedig kitalálni mikor is fog születni a baba úgy sem lehet.........
Mali mennyi a cukrod?Mit mondott adoki mi a teendő?
becsi
Iklad
 
 


Szia becsi!

8,4 lett. Csütörtökön kell menni belgyógyászatra. Totál el vagyok keseredve.

Ti mit tennétek, ha a dokitik ezt eljátszotta volna veletek? Most keressek új orvost a 29. héten?
mali
 
 


Kedves mali!
Nagyon sajnálom, mai veled történt! :shock: Nem tudok rá mit mondani! :(
Nálunk szerencsére minden rendben, már nem annyira kevés a magzatvíz, vasárnapig szednem kell a MagneB6-t, aztán le kell vele állnom, hogy jöjjenek a fájások. Minden alegnagyobb rendben van velem és a babával is. :D
Én minden vérvizsgálati eredményemet a védőnőhöz vittem először,mert ő adott beutalót mindenhová és ő magyarázta el mi mit jelent. Lehet, hogy azért nem mondta, hogy magas a cukrod, mert nem akkora az eltérés? Ő szerintem már találkozott egy-két ilyen esettel, biztos meg tudja ítélni,hogy melyik a vészesen nagy különbség. Lehet, hogy így sem fognak semmit csinálni veled, csak max. diétára fognak, étrendi tanácsadást kapsz. ha nagyon izgulsz, akkor hívd fel a védőnődet, hogy ő mit tanácsol.
Sajnos ez sűrűn előfordul, egyik ismerősömet befektették 1 hétig a kórházba is emiatt, mert epilepsziás is és elég sokat hízott, de semmi különöset nem csináltak vele, kapott infúziót, folyamatosan mérték a súlyát egy étrendi tanácsadással kiengedték. Mondjuk ez a hatvani kórházban történt. Azóta sűrűbben kell járnia vérvételre és vizsgálatokra. :roll:
Remélem nálad sem lesz semmi komoly gond! Azért írd meg mi lett a vége és hogy döntöttél maradsz-e nála. :wink:
klmaria
 
 


Kedves klmaria!

Örülök, hogy minden ok veletek. És tényleg nagyon irigyellek, már nagyon tartanék ott, ahol te. Főleg ezután a mizéria után. Az nagyon idegesít, hogy 3 héttel ezelőtt, amikor betelefonáltam, akkor valószínűleg meg se nézte az eredményt, csak ráfogta, hogy jó. Igaz nem vele beszéltem, hanem valamelyik asszisztenssel, de szerintem ő nem merte volna a doki megkérdezése nélkül rávágni, hogy minden ok. Komolyan szétrobbanok a dühöben meg elkeseredésemben.
mali
 
 


Szia Mali!

Most olvasom, hogy mi történt veletek, nagyon sajnálom. Bár nem értek hozzá, hogy mi számít nahyon magas cukornak, és az orvost sem akarom mentegetni(mert jogosan haragszol rá, és vagy elkeseredve), csak a te megnyugtatásodra mondom, ha ez ilyen rossz eredmény lenne, akkor biztos nem ilyen flegmán mondta volna, hogy "ja, magas a cukra".
Nehéz lehet így neked újra bízni az orvosodban. Én nem igazán ismerem, nem tudom, mit tettem volna a helyedben. Ha eddig végig nagyon rendes volt, mindent megtett, lehet, hogy nem váltanék. Az orvosok is emberek. De mondom, tényleg nem védeni akarom, hiszen tényleg három hét alatt már lehetett volna tenni ellene.

Az a lényeg, mint írtad, hogy a babád jól van az uh szerint. Próbálj meg megnyugodni te is. Picurkád érdekében is.

Katica
37+0
ichtus
 
 


Szia mali!
Nézd meg az eredményen, hogy mennyi volt előtte és utána a vércukrod! Az itteni eredményeken közlik a tűréshatárt is, most néztem meg 3,1-és 6,1 között kell lennie. Az eltérés, hogy mikortól vészes, azt sajna nem tudom.
Az tény, hogy egyfolytában csörög a telefonja és az asszisztensnője beszélt rajta, és ha ott van a doki, akkor tőle is kérdez, ha olyan van. Viszont amikor én már öltöztem akkor a doki személyesen mondta a telefonba az eredményt valakinek és be is rendelte, mert valami eltérést talált.
Tényleg sokat hajtanak, lehet a nevet is elérthette akárki a telefonban. Amikor még nem voltam terhes és talált egy kis gubancot, akkor is visszarendelt. De én tudtam, hogy akkor hívjam, amikor a magánrendelése van, mert akkor biztosan ő veszi fel a telefont. Ne izgulj, biztosan nem mondta volna úgy, hogy magas a cukrod, ha annyira vészes lenne. Több körülményt is mérlegel ilyenkor. Én is utánaolvastam a kevés magzatvíznek a neten, aztán jól be is tojtam tőle. Csak most tudtam megnyugodni, hogy voltam nála vizsgálaton. :wink:
klmaria
 
 


Sziasztok!

Nem tud valaki egy jó bőrpuhító krémet,vaggy valami hasonlót ajánlani nekem?
Nagyon húzódik a hasamon a bőr, mintha szét akarna szakadni.
Előre is köszönöm!

Kati
mano83
 
 


Szia moano83!
Én dove bőrfeszesítő krémet vagy Creme21-t használok, nekem ez bevált. Vagy kérj a gyógyszertárban valamit rá. Nekem a melegvizes zuhanyozás is szokott segíteni, aztán jó alaposan bekrémezem magam. Ennél többet úgysem tehetsz.
Szerintem.
De hátha valaki tud valami okosat rá! :wink:
klmaria
 
 


Klmaria: Köszönöm,kipróbálom,remélem segít!
Neked a aköldököd nem fáj?
Mert nekem kezd kitüremkedni és nagyon fáj ha hozzá ér valami.
Vagy ennek nem kellene fájnia?
mano83
 
 


mano83!
szerencsére még nem fáj és nem türemkedik kifelé a köldököm.
de nekem kisebb is a hasam az átlagosnál, szerintem malinak már most nagyobb hasa van, mint nekem, pedig nekem már csak 2 hét van hátra. Állítólag ez alkati kérdés, és a hasizomnak köszönhető, meg annak is, hogy elég magas vagyok. Próbálj valamit odatenni, hogy ne zavarja a ruha se, ha mást nem ragaszd le. Tegyél rá vattát, meg gézlapot és ragaszd le. Azt nem tudom, hogy kell-e fájnia. De már sokmindenkitől hallottam. 8)
klmaria
 
 


Sziasztok!

Mali nagyon sajnálom ami veled történt. A vércukor értékkel eddig nekem is csak bajom volt. Nálam úgy tűnik, hogy simán elrontották a cukorszirupos levételt, és amiatt lett magas. De most emiatt járhatok be 2 hetente kontrollra a kórházba... Nem baj, legalább ellenőrzik.
Lányok lenne egy kérdésem:
A védőnő szerint be kell mennünk az önkormányzathoz és mivel nem vagyunk összeházasodva valami apasági nyilatkozatot kell tennie a páromnak, mert különben nem az ő nevére anyakönyvezik a gyereket. Tudtok erről valamit?

Üdv: Pilla (28+4)
Vendég
 


Pilla:
mi sem vagyunk házasok a párommal és nekünk is kellett apasági elismerő nyilatkozat.
Az biztos hogy az önkormányzatnál csinálják,de hogy melyik osztályán azt nem tudom.ugyanis a párom anyukája a gyámhatóságon dolgozik és ő elintézett mindent,nekünk csak alá kellett írni a papírokat
Viszont nekem kellett az orvosomtól kérnem hozzá egy igazolást,amire a szülés időpontja rá van írva.
Estére meg tudom neked kérdezni hogy melyik osztályra kell menni.

klmaria:
mégegyszer köszönök neked mindent.
Tudod az a furcsa,hogy az én hasam sem valami nagy,sokan azt hiszik hogy még van hátra pár hónapom,de a köldökömnek már még sincs elég hely! :wink:
mano83
 
 


Szia klmaria!
Büszke vagyok a pocakomra, tényleg nagy. De mondjuk, ha 2 hét múlva dícséri meg valaki, akkor lehet hogy sírva kérem, hogy ne tegye! :lol: Amúgy nincs kint a köldököm, de már nincs lyuk sem. Én kaptam ajándkba Vichy pocikrémet (terhességi csíkok megelőzésére), nagyon jó illata van, este szoktam kenegetni, de hogy fog-e használni késöbb, azt nem tudom. Egyelőre még épségben van a bőröm.

Szia pilla!
Köszi az együttérzést. Hova kell járnod kontrollra pontosan? Diétáznod kell? Hogyan rontották el?

Mi sem vagyunk összeházasodva és van apasági nyilatkozatunk. Én a x. kerületben csináltattam. Azt mondták, hogy anyuka lakhelye szerinti hivatalba kell menni. Ja és az is fontos, hogy a te személyidbe vagy a lakcímkártyán lévő címre lesz a baba bejelentve! Szóval, ha valaki ezt nem iratta át, akkor most tegye meg gyorsan. (én még az anyukámékhoz voltam bejelentve, de cirka 10 éve nem lakom ott) A népességnyilvántartó csoportnál kellett kérnem egy igazolást, hogy hajadon vagyok. Utána kellett mennem a párommal a gyámügyre, ott csinálták meg a nyilatkozatot. Tényleg kell egy igazolás a születés várható idejéről, és vinni kell a kiskönyvet. Nekem a kiskönyvbe volt beírva és ezt elfogadták. Ami furcsa volt, hogy van egy melléklete a nyilatkozatnak, amelybe lejegyzik, hogy a babának milyen vezetéknevet szeretnél. Mi mindkettőnkét szerettük volna, de NEM engedték meg, mert nem vagyunk összeházasodva. teljesen kifeszültem ezen, egyébként előtte mondta a nőci, hogy a nyilatkozat teljesen ugyanolyan jogokat biztosít, mint a házasság, és csak bíróságon lehet megtámadni. Ehhez képest...
Na mindegy, marad apuci neve, már túltettem magam rajta.

Ezt viszont csak hallomásból tudom, szóval ne vegyed kézpénznek, hogy születés előtt jobb megcsináltatni, mert ennek hiányában a baba apukáját ismeretlenként anyakönyvezik.

Remélem tudtam segíteni.

Pusz Mali
mali
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?