Új privát üzeneted érkezett!

Gyorsan pótolom a lemaradást:

Nagyon Sok Boldog Névnapot kívánunk a Marcelloknak!!!

Juc!
Tök jó, hogy ilyen jól sikerült a babamentes időszakotok.

Amúgy az nem a Tisza, soha nem mentem bele, nem túl guszta számomra. Egy strandként működtetett bányatóban lubickoltak az enyimek. hát jót röhögtem azon, hogy azt írtad, Lizi lesz a játszótér vagánya :D Meglepődnék. Azért alakul már a kiccsaj, csak szépen lassan.

Lizu is cicin alszik el, napközben meg simán melléfekszek, és neki van egy hülye szokása, az hogy 1000-rel csöcsörész. Rendesen benyúl a pólóm nyakán és leginkább a bimbómat szeretné nyenyergetni, de nekem ugye nem túl jó, így mindig arrébb rakom a kezét. De ezt csinálja, ha fáradt, akkor is, csak kicsit ciki, amikor pl az utcán adná elő ezt :oops:

Marci hátha hamarosan elhagyja ezt a nehezen elalvós korszakát, végülis olyan gyorsan változtatják a szokásaikat. Amúgy biztos, hgoy elég álmos ilyenkor?

Brigi!
Szuri :( Nem lehetett könnyű 2 kicsivel.
Óóó, de miért kell combba adni a 18 hósat? Így nálunk tutira nagy-nagy kiabálás lesz.

Na nem tudom mit akartam még írni, mert már 2 napja szeretnék, csak alig tudtam elővarázsolni ezt a hsz panelt.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Muki, Timka, Brigi, köszi az együttérzést meg a további tippeket altatásügyben! :)

Muki, engem is az szokott vigasztalni, hogy olyan hamar kinövik a szokásaikat, úgyhogy ha vmi rossz szokást vesz föl a betyár (pl. a nemalvást most vagy a sikítozást a múltkor), abbn bízom, hogy pár hét, és elfelejti... :lol: Lehet, hogy az álmossággal van a baj, valszeg jobban el kellene csípnem, mikor álmos, mert szerintem inkább már túlpörgeti magát. (Az nem lehet, hogy 6 óta fenn van, és még 2-kor sem az... :shock: ) Igaz, hallottam már olyat, hogy vki másfél éves kora óta nem aludt nappal semennyit, de ha Marci végre elalszik, akkor lenyom 3 órát, ebből gondolom, hogy szüksége van még az alvásra.
Csöcsörészés :lol: :oops: :lol: , jó lehet!!! És akkor mennyi idő alatt alszik be?

Timka, anyukám is ugyanúgy altatta Marcit, mint én, maga mellett a nagyágyban, csak ő biztos türelmesebb volt :lol:, meg se kottyant neki az az egy óra... Hiszen kényeztetni akarta a kisunokáját... :lol:
Amúgy Marci is lassul, ahogy mesélek meg énekelek neki, de nála egy órába telik, mire az alaptempójából annyira lelassul, hogy el tud aludni... :lol: :lol:

Miért nem mersz ottmaradni szüleidnél kocsi nélkül? Nekik (vagy valakinek a családban) nincs kocsija, ha hirtelen szükség lenne rá? Tényleg nagyon nehéz lehet, ha ilyen messze vannak a nagyszülők, nekem még Győr is iszonyú messzinek tűnik néha... :?

Járóka: nálunk tárolóként funkcionál már vagy egy éve... :? :lol: :? Sok hasznát nem vettük, mivel Marci egy rövid átmeneti időszakot leszámítva egy pillanatig sem maradt meg benne.

Brigri, említetted a bárányhimlő-oltást, már volt itt téma, de akkor újra felvetem, te beadatod a gyerkőcöknek?

Szép délutánt!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!


Mukika
Nem csak Lizikének van cici-nyenyergető hülyesége. Fanni is elég gyakran babrálja. Próbáltam már oda rakni mást (kispárna szélét _-anno nálam ezt vált be- vagy maci sapkájának a bojtját),de ellöki, csak a cici kell.
Amúgy neki a másik hülyesége,hogy nem lehet betakarni a lábát, amíg elalszik vagy félálomba nem kerül,l öki le magáról a takarót, és rugkapál ezerrel.

Juc
Családban természetesen van autó, de az a gond, hogy ha hirtelen pl.orvoshoz kellene vinni a leányt, akkor csak Debrecenbe ugranék át vele (ami kb. 40 perc) viszont a határnál kérik a nemzetközi zöldkártyát, az pedig Romániában nem jár automatikusan,külön sok pénzért meg kell igényelni. Meg aztán szegény öreg Dacia vezetésdétőlmár nagyon elszoktam.
Most azt tervezzük, hogy ha férjemuram lecseréli a Mazdáját, akkor azt a szülőknek adjuk,csak utána kellene nézni hogy lehet magyar rendszámú kocsit ott üzembetartani.

KÉpzeljétek,nálunk megint dugulás van. Júli 19-én lett kitakarítva 8 méter, mert a mosógatógépből a mosogatóba jött fel a víz és az istennek se folyt le a szenyyvízbe (csekély 20000 Ft-ba kerül) most megint ott áll az összes víz a mosogatóba.
Totál ki vagyok akadva,mi a szartól lehet a dugulás. Lehet hogy a konyhamalac lesz a hibás, de az le kellene úgydarálja a cumót,hogy ne dugítsa el a rendszert.
Ráadásul pénzem sincs itthon....

Megyek intézkedek valamit, szép napot nektek!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 

 
 

Sziasztok!!
Jelentem síkeresen hazaértünk,gyönyörű helyen voltunk!! :shock: :shock: :lol: :lol:
Na akkor elözör is a story,mert sztem az élménybeszámolora már nem lesz energiám!!
Szoval ugye miután bnőm mondta,hogy Orfün lesz az esküvője mi ezerrel elkezdtünk keresgélni!!Mivel pont ez a hétvége ott a csúcs (motorostali,vitorlásverseny stb..)ezért nehezen találtunk szállást!De aztán síkerült egy panzioba még egy kis szobát talánunk,ami ugyan két ágyas de potágyazhato volt Miron kiságyával,aztán kérdeztem az Ürgét hogy külgyünk e postán elöleget,vagy hogyan fixáljuk ezt az egészet?miután ő közölte,hogy elég egy emailben leirnom a megbeszélteket!Hát ez meg is történt!Aztán bnőm telefonált,hogy hozzunk valakit bébiszitternek mert ő nem szertné ha 8-kor lelépnénk a gyerekek miatt,ez volt mult hét vasárnap,hétfön letelefonáltam a Panzioba,hogy vinnénk anyut az esküvő éjszakájára,lakhat e nálunk vagy kell e neki külön szoba!Mire a pasi közölte,hogy nemcsak hogy anyumat nem látja szivesen de nekünk sincs semmiféle szállásunk!! :shock: :shock: Ja de azt elfelejtettem irni,hogy bnőm mivel síkerült olyan szállásra bukkani ami pont az esküvői helyszin szomszédságába volt,kétszer is volt ott a pasival beszélni sőt még fényképeket is csínált nekünk,hogy hogy néz ki az egész és mindvégig (még azon a héten is) mindig bologatott a pasi,hogy persze minden ok és már várnak minket!!Na ez a hétfői telefonos pofára esés után felhivtam a bnőmet,hogy nincs szállásunk és,hogy mit mondott a pasi,beültek egy páran az autoba és odakocsíkáztak!Hatalmas víta,veszekedés és dobálozás után a hapsi közölte,hogy tudnak nekünk még intézni egy Apartmannt de az drágább joval mint a panziojuk!Mire aztán megbillegtették a völegényék az asztalt akkor közölte,hogy jó ő fizeti a két ár közötti különbséget!! :lol: :lol: :P :P Gondolhatjáátok mit éreztem hétfön indulás elött 5 nappal!Azért nem akartam semmit írni,nehogy egy Orfűi kismama olvasga itt és összeáll neki a kép és elmegy oda fecsegni,hogy én miket irok itt!!Még szombaton is ideges voltam amikor lementünk,és ugyís índultunk,hogy időbe legyünk hátha kell uj szállás után nézni esetleg Pécsen!! :cry: :cry: De aztán beléptem és egyböl közöltem a pasival kik vagyunk és mit akarunk rám se nézett,küldte a feleségét,aki nem gyözött bocsánatot kérni a köcsög :oops: :oops: férje miatt!!
Ja a lényeget elfelejtettem!!ÁRKÁDOS-PANZIOBA lett volna eredetileg a szállásunk Orfün!!! :lol: :lol: :lol:
Tudjátok ez itt a reklám helye!! :wink: :wink: :wink:
De végül ezt az apro kellemetlenséget leszámitva jó volt szinte minden! :lol: :lol: A szintét holnap mesélem és persze képeket is mellékelek majd!!

Gyorsan én is kívánok BOLDOG NÉVNAPOT A MARCELLEKNEK!!

Kép
Vendég
 


Sziasztok,

Sajna megint csak egy bekukkra telik, de a hétvégén megkapjuk a saját monitorunkat, úgyhogy jövő héttől már többet fogok tudni írni. Most ismét pakolunk, megyünk a hegyekbe, de ezúttal csak hárman :D .

Tegnap voltam a dokinál, mindent rendben talált a picinél, de sajnos azt tanácsolta, hogy szoktassam le minél hamarabb Ákost a ciciről. Mivel a szopizás méhösszehúzódást idéz elő és nehogy emiatt baj legyen. Igen ám, de ez nehéz lesz, még akkor is, ha Ákos már csak 2x szopizik. Gőzőm nincs, hogy fogom majd anélkül elaltatni.

Andi,
nem semmi a sztori, de még jó hogy végül megoldódott.

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Nyuszko, örülök, hogy minden rendben a pocaklakóddal! :D Remélem, a szopi-kérdést is mihamarabb megoldjátok, bár itt nálunk szerintem nem tiltják a szoptatást a kismamáknak. A barátnőm, már írtam, kb. 4 hónapos terhes koráig szoptatott (és nem kétszer, hanem még napi 5-ször!), és aztán magától szokott le a kissrác (vagy legalábbis közös megegyezéssel, mindenesetre nem volt akkora trauma neki meg a mamának sem).

Andi, izgi lehetett a szállásotok!!! :lol: :lol: :shock: És nem féltél, hogy a pasi megjelenik majd egy baltával, hogy elkergessen benneteket? :lol: :shock: Remélem, azért az esküvőn elfelejtettétek a nagy stresszt! HOgy tetszett? Meddig buliztatok? Mi szeptemberben megyünk majd egy esküvőre Balatonkenesére, Marcistul, és épp tegnap gondolkoztunk el, hogy mit csinálunk vele, amíg mi bulizunk. :?: Vajon elég-e egy sima bébifigyelő? Bár azt mondta az ifjú pár, hogy lehet, hogy lesz a szállodában a folyosón egy bébiszitter, aki őrzi a gyerekek álmát, meg riasztja a szülőket, ha vmelyik sír... :lol: Jópofa... :lol:

Timka, remélem, kijöttek már a duguláselhárítók!!!
Marcit sem lehet betakarni, csak ha már elaludt. Mondjuk, éjszakára úgyis hálózsákban van, mert nagyon forgolódik, csak délután szokott takaróval aludni.

Szép délutánt mindnekinek!

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóestét!
Bocsánat, hogy elvesztünk, de ma lett végre netem és időm is leülni a géphez!
Marci már egész jól van, néha taknyos és khögö, de nem izgatja magát, rohan, játszik, egy foga kibújt, várjuk a többit! Én még jobban kivagyok, de remélem msot már meggyógyulok én is!
Ennek ellenére, sokat haladtunk a lakással, kész a Liliszoba is, megvarrtam a függönyét, a baldachint, ma felraktuk a tapéta csíkot is, és az egész emeltet végignyaltuk a fürdő kivételével, ablakpucolással, függönymossással, szóval ma sem kell ringatni.
Este voltunk az új szülésznővel ismerkedni, nagyon szimpi volt, hát majd emglátjuk mi lesz!

Juc,
sajnálom az altatási mizériát, nálunk Marci a tápot a kezébe veszi, megissza és befordul. Délután kicsit mesélek neki és úgy alszik, de max perc. TEgnap este a saját ágyában aludt el, én melléültem és beszélgettünk, míg egyszercsak kidőlt. Marci is hálózsákozik, mert a plédek nem maradnak emg rajta!
Ja, Marci nélkül voltunk Bécsben, ő addig anyósoméknál volt, így nyugiban tudtunk vásárolni.

Nyuszko,
örülök, hgoy jólvagytok, és a pocaklakó is szépen növöget, szopielhagyásban nem tudok mit tanácsolni, Marci karácsonykor egyik napról a másikra abbahagyta. Nekem sem javasolta a doki addig a teherbeesést, amíg szoptattam.

Timka,
remélem megoldódott a dugulásotok, egy jó kis csőgörény ilyenkro csodákra képes. A koliban rendszeresen volt, így egy idő után jobban megérte beszerezni egyet, mint a gyorsszolgálatot hívni!:D

Andi,
nem semmi kaland volt a szállásotokkal, de remélem az esküvő jó volt! Gyerekek élvezték? Pörögtek? Tényleg autó?

Muki,
ne izgulj, majd változik a kisasszony barátkozós kedve, csak ő biztosan nehezebben oldódik.

Ja voltak öcsémék is, kedden már nagy haverok voltunk a kislegénnyel, hatalmas, 5 hónapos és 7,5 kg körül van, rengeteget dumál, már üldögél, persze felülni nem tud, de megtartja magát.

Brigi,
boldog névnapot a Ti MArcitoknak is, kicsit megkésve! Oltás nem lehet egyszerű, nekünk szerencse, hogy kijár a dokinéni. Marci majd szeptember elején kapja a 18 hóst, mert kis csúszásbn vagyunk.

Na még olvasgatok, mert már net elvonási tüneteim vannak!:D
Szép estét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!!
Gyorsan mert nem érem utol magam annyí dolgom van!!Hétvégén vendégsereg lesz nálunk anyukám hugáék jönnek Debrecenböl + még voltak 7-en tesok!!Itt fognak aludni,ugyhogy pörgés van ezerrel!!
Na szoval a szállásstoryt leszámitva minden super volt az esküvő is kisebb kellemetlenségeket leszámitva!PL.:Miron nem viselkedett igyhát már 8-kor mentek vissza Kírával a szállásra anyuhoz ezután Apával mi elkezdtünk bulizni,és miután egy kis béna pincérfiu éjjel fél 2-kor leöntött egy korsó sörrel (ami az enyém volt) kénytelenek voltunk hazamenni ugyanis még a bugyímbol is csöpögött a sőr,mivel elég messze síkeredett a hirtelen intézett szállás ezért már nem volt kedvünk visszamenni!!
Vasárnap - HARKÁNY akkor még anyuval ő délután vonatozott haza!!
Hétfő-ABALIGET cseppkőbarlang ahova én nem jutottam be ugyanis Míront nem engedték be,de nem bántam mert gyönyörű körülötte a táj ott sétágattunk Mírcsível aki beájult a babakocsíba 2 orát nyugodtan csdálhattuk a tavakat.
-PÉCS tv torony,kilátó,barátnőméknél vacsí
Kedd-GUNARAS strandolás ahol betelt a pohár Mircsível mert egyszerüen olyan hisztit levágot,hogy majd elsüllyedtem szégyenembe!!Itt már biztos volt hogy hazamegyünk,ugyanis már hétfő este amikor bnőméknél voltunk akkor kezdödtek a problémák!Egyszerüen olyan a telkük hogy Miront kisérés nélkül sehova még a házba se mertük elengedni mert olyan merdek az egész telek,hogy ha megbotlott volna minimum 10 méter zuhanás!Egy hegyen laknak és még Kírának is veszélyes volt!!A lakásba is mindenhol lépcsővel szinteltolással van kialakitva minden!!
Na ugyhogy kedden éjjel hazaértünk!! :cry: :cry: :cry:
DE!!!!
Apával szeptember 15-16-17 visszamegyünk ugyanis még beszélni se tudtunk normálisan mert mindig Mircsizni kellett!És ugye akkor Mecsek-Rally lesz igyhát amugy ís mennénk!!Igy meg legalább kettesbe megyünk!!
Na akkor a képek!!Remélem nem leszek sok!!

Kép Ő volt a legszebb!!! :lol: :lol: :lol:
Kép Meg ő!!! :lol: :lol: Ez egyébként az étterem udvara ahol kemencék is voltak amibe a vacsí készült!!Este fáklyák világitottak!!Meg tűzijáték!! :lol:
Kép Itt a család a mennyaszonnyal és a völegénnyel!!
Kép Kíra volt egyedül koszoruslány!
Bocsánat de feladom mert iszonyu lassan tölti be a képeket majd holnap jönnek a nyaralosak!!Ennyí gondolom elég az esküvőröl!! :lol: :lol:
Holnap jővök a folytatással,mindenkinek szép estét!!
JUC!!
Ha megfogadsz egy jó tanácsot akkor ha az esküvőn enni vagy esetleg beszélgetni ne adj isten táncolni is szeretnél akkor Marcit ne vidd!! :lol: :lol: :cry: :cry: Ja és vigyél váltoruhát hátha ugy jársz mint én!!Na a kényelmes cípőröl ne is beszéljünk!! :lol: :lol:
Vendég
 


Milyen rossz lett a kép felbontása,teljesen torz fejünk van rajta!!Pedig itt még nem ittunk egy kicsít se!!De azért a lényeget kivehetiteK!!! :lol: :shock: :shock: :cry:
Vendég
 


Tamesz!
Jó, hogy gyógyultok. Nagyon ügyik vagytok, hogy ennyi mindent megcsináltatok a lakásban!

Juc!
Lizu mennyi idő alatt alszik el? Hát, ha tényleg fáradt, akkor sztem 5 perc is elég, de 10 perc tutira. Tényleg ezzel nyugtasd magad, hogy hamarosan változik ilyen téren is, tuti biztos, hogy így lesz!

Nyuszkó!
Örülök, hogy Pocakbabó rendben! Szopizásról leszoktatás? Hááát, nemtom, nem egyszerű.

Andi!
Nem gyönge a story!

Timka!
Óóó, én sem tudom elterelni Lizi kezét a cicitől, bármit teszek oda, úgy hajítja el onnan, mint a szél, a keze meg már bent is.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Andi!
Jók a képek, Kíra nagyon szép abban a ruciban! :)
Nemtom bnődéknél van-e már gyerkőc, de ha még nincs, frankón elátkozzák a napot, amikor ilyen telket, házat akartak maguknak. Nagyon gáz, amikor a gyermek fenekében kell lenni állandóan, nehogy baleset érje.
Én is megmondtam páromnak, hogy az új ház udvara, ha csak lehet totál szintben legyen, Lizu hagy mozogjon szabadabban. Bent nem lesz gond, mert még küszöbünk sem lesz :)

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Andi,
nagyon szépek vagytok a képeken, nem semmi ruhája volt a gyerkőcöknek! Kitartás, nálunk is elindult a hisztikorszak, apa nehezen viseli, én úgy vagyok vele, túl kell élni!

Muki,
mikor lesz kertépítés nálatok???:) Én csak a tótól féltem MArcit, bár beekrítettük, de furfangos kislegény!
Na lassan megyek szundizni, szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Csak most estére értem ide, délelőtti bekukkantásomnál még semmi élet nem volt, aztán a monitorunk feladta. Gőzön sincs mi lehet vele, most este már volt kép, de elmosódott betűkkel és 5 perc után elkezdett vibrálni az egész. Szerencsére itt van apa laptopija így el tudok köszönni tőletek a hétvégére, mert megyünk holnap Gyulára másik nagyszülőkhöz. Jó lesz megint egy kis pihi...

Ma voltunk barátosnőnél Dunaharasztin, akinek 6 hónappal idősebb a kislánya. Rettenetes volt a két gyerek együtt, szinte minden összekaptak, Fanninak mindig az kellett ami a Mentának és perzse fordítva. A kislány már annyira okos hogy magától is odaadja a dolgokat néha, de az én lányomnak egyik fülén be a másikon ki az "add oda szépen"..-el kezdődő mondatok.
Ennek ellenére jól eltelt a nap.
Estére megjött a duguláselhárító is, aki megoldotta becsületesen a problémát. Majdnem 1 órát járatta a gépet, nem úgy mint a múltkori kókler. Elmondta, hogy valószínűleg totál szarul van megcsinálva a vízzhálózatunk, 50-es cső helyett csak 40-est raktak be, kb. 4 db. 90 fokos fordulat van benne, amit máshogy is meg lehett volna oldani és emiatt nem lesz hosszúéletű a dolog. Javasolta, hogy minél hamarabb bontassuk ki és cseréltessük ki a csöveket egy kis szakaszon, úgyhogy lehet hogy hamarosan megint elfordulás lesz nálunk.

Este Fanni fürdés után, meseolvasás közben megint elmászott valahová, aztén egyszercsak szólt hogy "kaka"! bekakilt! Átmentünk a szobájába, kiganajoztam, aztán kb. 20 percen keresztül nézegette a Mosó Masa Mosodáját, ezután szóltan neki, hogy menjünk aludni, szépen átment a hálószobába, felmászott az ágyra, kb. 1 percet sem cicizett és már aludt is. Olyan jó lenne, ha ilyen könnyen menne mindig!
Na ennyit rólunk.

Nyuszkó
Micsoda nagy kirándulgatás-sorozatban vagytok ti, már nem is tudak követni benneteket.
Örülök hogy minden rendben a Pocakkal. Szopileszoktatáshoz hajrá! Sutyiban bizi lehet egy kicsit szoptatni azért.
Most mesélte a barátnőm, hogy egyik ismerőse végig szoptatott a terhesség alatt, és nem merte bevallani a dokinak! csak akkor szokotatta le a gyereket, amikor már a sűrű előtej kezdett el jönni! akkor pedig pont kapóra jött a pár napos kórház a szülés után, a gyerek pár nap alatt leszokott a ciciről.

Tamesz
MI az a csőgörény? hogy működik? 20+16 ezer után lehet hogy meggondolom! szinte rettegve nézek egy-egy gépi mosogatás után bele a mosogatóba.....
Marcinál mit jelent a hisztikorszak? miket csinál amit apátok nehezen visel?

Andi
Te is írj már Mircsi miket hisztizik, lássam legalább hogy az én gyerekem hol tart hiszti és dacoskodás területén, mert ő sem egy angyal.
Nem semmi a szállásos storyd! én is tutira féltem volna beállítani oda.
Mikor lesz kocsitok már? a legközelebbi kiruccanásra gondolom már az ÚJ autóval mentek.
Barátnő lakása: nem semmi, így jár az aki szép kilátást akar és domboldalba költözik. Kiváncsi vagyok én is az ő gyerekei hogy fogják ezt megszokni, már ha ott fogja őket nevelni...

Juc
Egyszer nem próbáljátok ki, hogy nem altatjátok Marcit, hanem megvárjátok míg magától összeesik a fáradságtól?
Én ma este egyáltalán nem izgattam magam rajta hogy 11.10-kor még meséskönyvet lapozgatunk a félhomályban. Úgy elálmosodott tőle, hogy öröm volt nézni.

Na megyek mert nekem is ragadnak le a szemeim.

Jó hétvégét mindenkinek!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!!
Ismételten rohanok és még ráadásul motogp edzés ís van ugyhogy Apa akarna íde ülni!! :cry: De a képeket gyorsan bedobom!!
Igen tényleg gáz az a telek és tényleg gyönyörű a kilátás és sztem most hogy látta Mircsí viselkedését ő is elgondolkodott,hogy mi lesz ha lesz náluk poronty!!
Az uj kocsit jővő hétre igérték és természetesen már azzal szeretnénk Apával menni!! :lol: :lol:
Na akkor a képek:
Kép Harkány-fedett medence.
Kép Harkány kinnt!!
Kép Abaligeti cseppkőbarlang elött!!
Kép Ez Orfű itt laktunk!
Kép Itt laktunk volna!!
Kép Az eskűvő helyszine!Kírának íszonyuan tetszett! :lol:
Kép PÉCS bnőmék telkének tetején!!
Most mennem kell ellettem zavarva!! :cry: :evil: :evil: Majd még jővők!!
Vendég
 


Sziasztok!

Na, jó kis forgalom lett itt estére! :)

Köszi a további alvós tapasztalatokat, ötleteket! Én már gondoltam, nem untatlak benneteket (meg magamat :lol: ) ezzel a témával, de azért még megírom, hogy tegnap délután sikerült 5 perc alatt az altatás :lol: :lol: , szóval ilyen is van! (Este meg pletyizni voltam egy barátnőmmel, gondoltam, most az apja gondja lesz az elalvás, de mikor hazaértem 10 körül, még vígan duhajkodtak ébren... :roll: :roll: :roll: )

Tamesz, gyógyuljatok gyorsan!!! Szép lehet a lányszoba, és továbbra is mennyi energiád van!!! :lol: És Lili nem is lakik majd veletek az elején sem, egyből a saját szobájába kerül? Vagy Marci is így volt?

A csőgörényt én sem tudom, hogy mi, vannak elképzeléseim, de azok elég ijesztőek... :shock: :shock: :shock: :lol:

Andi, nagyon szépek vagytok az esküvői képeken! Majd azért dobjál pár nyaralásosat is! Én is tartok egy kicsit tőle, hogy milyen lesz Marcival a lagzi, de nem tudjuk leadni, mert anyukámék pont nem lesznek itthon akkor, apósomhoz még nem merem, úgyhogy visszük magunkkal. Igaz, a férjemet ismerve amúgy sem számíthatok hajnalig tartó táncolásra. :(

Na, a többit majd legközelebb, most ennyire futotta.

Szép napot!

Juc

Kép
juc14
 
 


Na itt vagyok!Apa belátta,hogyha ő most motogp-t néz akkor nem lesz kitiszitva holnapra a medi,ugyhogy most lelépett gyerekestül!! :lol: :lol:
Na szoval folytatom,bár szivem szerint az összes (400)db képet beraknám mert olyan szép helyeken voltunk!! :roll: :roll: Na de azért nem akarom,hogy megunjatok ugyhogy csak párat rakok még!!

Kép Abaligeti strand!!
Kész játszótér van a medencébe ahova ugye felnöttek nem mehetnek be,viszont Miron mindent ki akart probálni és volt ugye,hogy ő fejjel lefelé akarta a csuzdát kiprobálni!Na itt volt a nagy hiszti amikor eldőlt,hogy indulunk haza!!Megprobáltuk kiszedni a vízböl! :x :x :oops: :oops: Elöször csak hangosan visított,utána toporzékolt,ezt kővette a fejemet a főlde verem story,és hab a tortán amikor is Anya felemelte és erre jol felpofoztam anyát ugy kb 500 ember szeme láttára!!Mindehez végig társult vísitás!! :twisted: :twisted: :twisted:
A hiszti után jó két orát szunyált a babakocsíba!! :lol: :lol:

Kép Kíra ís élvezte volna ha Mírcsí nem igy viselkedik!!Szegényt ugy sajnáltam! :cry: :cry:
Kép Ilyen játszótér volt ott a gyerekpancsoló körűl,innen könyű volt belogni a vízbe ha ne adj isten nem figyeltünk!!
Hát ennyí,de azt hiszem a lényeget beraktam!
Egyébként az Apartmann ahova elhelyeztek fele ennyíre volt szép mint az Árkádos,azt hiszem azt le se fényképeztük!!De azért jó volt főleg,hogy csak aludni mentünk oda!
Motoros tali volt szombaton ugyhogy az eskűvöi szertartás alatt is végig bőgették a motorokat,a vőlegény őrömére ugyanis ő is nagy motoros!!
Pécsen mindent bepotolunk Apával,ugyanis a Most már férj szülinapja ís lesz,na meg Mecsek rally és még mototozni is szertnénk!
Remélem nem voltam sok!Szép napokat,majd sztem vasárnap miután elmentek a vendégek lesz időm reagálni a hsz-ekre ugyanis még visszaolvasni se tudtam mindent!
Vendég
 


Ja azt elfelejtettem írni,hogy a Harkányí képen a fedetbe az ott az anyukám fekete fürdőruciba!! :roll: :roll: :wink:
És még valami Apa mondta feltétlenül írjam be hogy azért volt farmerba az eskűvön mert voltam olyan űgyes,hogy a szakközepes ballagási fekete nacíját raktam be a mostani helyett!! :oops: :oops: :lol: :lol: Azota meg mintha megnőt volna, kilogott a bokája és nem tudta begombolni!! :shock: :shock: :wink: :wink:
Egyébként tul voltunk őltözve,volt két olyan kislány aki zizegős szabadídőbe volt!A többit nem részletezem,nehogy olvassák illetéktelenek!! :lol: :lol:
Eldugultam!!
Vendég
 


Jó estét!

Na, jövök, reagálok a többiekre is. Illetve még előbb Andinak :lol: , szóval hiszti-téma: Marcinál, mint már írtam, az éktelen sikítozás a nyerő, igaz, mostanában mintha lanyhulna egy kicsit a kedv :lol: , szerencsére. De pl. a "fejem a falba verem", amit még a Kolpingban láttatok :lol: , az szinte teljesen megszűnt már. Néha, ha nagyon mérges, akkor ököllel ütögeti egy kicsit a fejét. Egyébként szerencsére nem hergeli be magát annyira, hogy aggódjak vagy ciki legyen. :oops: :shock: Amikor pl. el kell indulni haza a játsziról, akkor van egy kis ordítás, de hamar lecsillapodik, meg tök jól el lehet terelni a figyelmét. Többieknél mizujs e téren?

Ja, Andi, nagyon jól néz ki ez a strand!!! Én is hisztiznék, ha innen haza kéne jönnöm!!! :lol: :lol: :lol:

Timka, az a bajom ezzel az "összeesős" :lol: tippel, hogy Marci szerintem tök sokáig bírná (bírja így is), aztán alig maradna időnk egymásra a férjemmel, no meg nekem a konyha elpakolására, netezésre, olvasásra stb. Már kérdeztem, asszem, ti hogy oldjátok meg ezt? Olyan későn fekszetek le? Na, de Fanni hagy téged reggel aludni sokáig, Marci akkor is max. fél 7-kor kel, ha 11-kor fekszik... :shock:

Együtt játszás más gyerekekkel: én most lepődtem meg nagyon a hétvégén, mert itt voltak vendégségbe barátaink a 2 éves fiukkal (akikkel Krétán is voltunk), és a két gyerkőc tök jól eljátszott egymással!!! :D Párnák között bújócskáztak, a nagyobbik srác csikizte Marcit, ő visongott, meg ilyenek. Búcsúzkodáskor meg volt nagy ölelkezés, puszilkozás, teljesen meg voltunk hatódva... Mert azért a játszótéren Marci is elég agresszív, nem szívesen adja oda a saját játékait, másokét meg elvenné stb.

Na, asszem ennyi, megyek, mert reklamálnak a fiúk. :?

Jó éjt!

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóestét!
H ma nagyon hulla vagyok, csak gyorsan benéztem.

Andi,
nagyon szupi helyeken voltatok, remélem megjön az autó is és jól fog sikerülni apával az utatok! Hétvégére kitartást a vendégsereghez!!

Timka,
csőgörény, egy gép, egy hosszú fém rugókból álló csőszerűséget végignyom egy gép a lefolyókban és összeszedi a dugulást. Szerintem ilyen volt Nálatok, mert ezzel szokták megoldani! Venni nem érdemes háztartási használatra, mert ami jó az kb 250 ezer, de nekem anno a koliban létszükséglet volt, mert a jövő értelmiségei néha nem tudták, hogy hogyan kell használni a WC-t, a lefolyókat a mosogatásnál, hogy a lányok által beletömött eü. dolgokról ne is meséljek!:D

Marci is sokat olvas, nagyon szereti a könyveket, és már ügyesen lapozza, nem nagyon tépi meg őket. Hiszti, az nálunk ordítás, de nem foglalkozunk vele, így gyorsan abbamarad, csak hát pl az auchanban ciki. Ja és mostanában utál gyalogolni és állandóan mászna fel rám, de hát én nem cipelhetem, amit nagyon rossz néven vesz

Juc,
háztartás, én nem idegelem vele magam, minden megvár, más nem csinálja meg, akkor takarítok ha van erőm és annyit amennyire futja. mosogatni nálunk is gép mosogat, bevallom kényelmes! Ma befejezetük az emelti rész nagytakarítását, és lent is elkezdtük, de csak az ablakpucolásig és függönymosásig jutottunk, holnap folyt. köv.
Jó hír, hogy csőtörésünk van, a kocsibeállónál, ami tavasszal készült, így vasárnap délután a szomszéd megpróbálja feltörni a betont, hogy megkeressük honnan jön a víz, nagyon boldog vagyok, már csak ez hiányzik a terhesség utolsó heteire!:(
NA megyek pihizni, ma Marci megint az ágyában aludt el, én csak melléültem a földre és beszélgettünk, majd befordult!
kellemes hétévégét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó estét!

Remélem, jól telik a hétvégétek, látom, mindenkinek akad jobb dolga, mint a babanet! :lol:

Tamesz, remélem, hamar megoldódik a csőtörés, hipp--hopp, megszerelik, gyorsan mindent visszaraknak, nehogy már ezzel kelljen bajlódnod!

Háztartásra én most nem is panaszkodtam :D , csak arra gondoltam, hogy esténként szeretem összeszedni a széthányt cuccokat, főleg a konyhában, meg legalább bepakolni a mosogatógépbe. Persze megvár, de az olyan lehangoló, amikor reggel egy nagy kupac mosatlan edény, kajamaradék ébreszt... :x :?

Nem tudom, voltatok-e mostanában Ikeában, hát ma kiakadtam rendesen, a budaörsiben szinte semmi nem volt, ami nekünk kellett volna (gardróbszekrény, Marcinak játékospolc), minden ki volt fogyva... Úgyhogy mérgünkben elmentünk inkább kisvasutazni a Széchenyi-hegyre! Hát sokkal jobban jártunk!!! :lol: :lol: :lol: Marcinak nagyon tetszett, mondta, hogy "siha"! Csak akkorát tanyált szegény, hogy folyt a vére rendesen, jól felhorzsolta a lábát. :( :shock: Nálam meg nem volt ragtapasz, még nem vagyok elég gyakorlott anya... :D :oops: Ezentúl mindig viszek magammal.

Sziasztok, további szép hétvégét, holnap jó tűzijátékozást! Tényleg, nézitek?

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóreggelt!
Hát a tegnapi napunkat senkinek sem kívánom!
REggel futás bevásárolni, majd a gépkölcsönzőbe kétkaros betontörő gépért, röpke 60 rugó letéti díjjal.

Egész nap pakolásztunk, főztem, garázsban salgó polcot szereltünk, lomoltunk, közben Marcink lázas volt, akkor csillapítottuk, akkor délután meint lázas, megint, közben folyik a csőtörés ezerrel.
Na végre hazaértek a szembeszomszédék, akik ezermesterek és nekiálltík kibonatni a "kutat", néhny óra alatt meg is lett a cső, amiből már rendesen ömlött a víz, ugyanis a tavaszi építkezéskor a Bobcat elvágta és éjjel egy gyorsszolgálat csinálta meg , de szarul. Hát most szétment a toldás. Végül a fiúk ügyesen megcsinálták, de a zomszéd tőlünk kpaja a vizet és el kellett zárni, ahol pedig itthon vannak kanadából az unokák, szóval jó ciki volt. Miután visszakapták a vizet, meg reklamálatk, hogy nálunk csk éppen csöpög, így még oda is mentek szerelni a fiúk, hát kiderült volt egy marha nagy dugulásuk, persze nem miattunk, mert itt meg tökéletes volt minden. Közben MArci estére jó lázas lett, hűtőfürdő, orrszívás, ... majd táp, erre a frissen húzott ágyunkat sugárban összehányta, meg engem is, íygy újra fürdés, .... végül felhívtam az ügyeletet, hogy valamit csináljanak.
REndes volt nagoyn a nő, mert mikor elmondtam, hogy mellesleg nincs vizünk, éppen bontják a falat légkalapáccsal és még 8. hónapos pocakos vagyok megsajnált, hogy ne én vigyem be és sorakozzak, hanem kiküldi a dokit, aki 1 órán belül ki is ért.
Hát úgy néz ki mandulagyulladása van, kapott antibiotikumot, reméélem nem lesz rá allergiás, mert ő még most kap először. Viszont vsz. jót tesz, mert reggel 7-kor felkelt és reggelizett, majd visszaaludt, de eddig nem lázas, szerencsére.
SZóval kivagyok, bocsika de ezt, most le kellett írnom, szóval ez azért nekem is sok volt!

Juc,
nagyon jó lehetett a kisvonatozás, én a következő hetekben tervezek ilyen kis kirándulásokat MArcival, amíg szép idő lenne, ha nem is 30 fok, de esőmentesség. Marci is oda van a kisvonatokért, bár még nem utaztun vele, de meg kell nézni. Most névnapjára kapott kis vavonatot, olyasmit, mint az IKEA-s, lehet tologatni. Ikeara én is ki vagoyk akadva, májusban vettük emg neki az ágyat és egyszerűen képtelenség azóta a leesésgátlót megvenni hozzá, mindig hitegetnek, hogy már csak pár hét, most 8 hetet mondanak, kint bécsben is megkérdeztük, ott "csak" 4 hét lenne, de tudod ki megy vissza érte. Így végül apuval lekoppintottuk és csináltunk egy ideiglenest, de legalább nem esik le. Szóval ami kellett volna, az nekünk sem volt, de mondták, hogy most nagyon a forgalom és nem győzik tölteni! Hát majd sajnálom őket!:D

CSajok,
Tényleg valamikor nincs kedvetek még összeröffenni valahol? vagy akár nálunk is lehet, bár most azt hiszem ezt a hetet pihennéssel fogom tölteni, de utána?

NA kellemes vasárnapot, ide még nem jött lehülés!!!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz!

Hát nem gyönge történések vannak, voltak nálatok! Tiszta szerencse, hogy legalább Marcit nem kellett húznod-vonnod a dokihoz. Ez már Neked is sok???? Én már rég beadtam volna a felmondásom. De annak örülök, hogy végre egyenesben vagytok! Remélem, hogy Marci gyógyul és az antibigyótól nincs semmi gondotok!

Sok erőt! És tényleg pihend ki ezt a napot!

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Jó estét!

Hú, Tamesz, tényleg durva lehetett a tegnapi napotok... :( Sajnálom. :( Remélem, hatott az antibigyó, és már jobban van Marcitok! Igyekezzen gyógyulni, te meg lehetőleg ne kapd el tőle! Adjál neki NOrmaflore-t az antibiotikum mellé, akkor biztos nem lesz tőle hasmenése. REmélem, a víz is megjött, és minden rendben a házban is!

Kisvasutazni mehetünk akár együtt is, mi szívesen megyünk még, majd szólj, mikor mennétek! Többieknek nem lenne kedve?

Egyéb taliban is benne vagyunk! :lol:

És kinél hogy telt a az aug. 20-ai ünnepség? Mi voltunk este tűzijátékot nézni, de szerencsére csak a MOM Park mellé mentünk, így amikor kb. 2 perccel a kezdete után elkezdődött a felhőszakadás, be tudtunk menekülni a MOm Parkba. :shock: :lol: Jó nagy szélvihar kerekedett, fújta a homokot, ágakat tört le :shock: , félelmetes volt. Marci csak a futástól ijedt meg egy kicsit, de különben nagyon élvezte a bulit :lol: , most biztos azt hiszi, hogy ez a tűzijáték, hogy 2 perc csillogás, durranás, aztán futás... :lol:

Jó éjszakát, szép hetet!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk mi is a 7végi szülőlátogatásból. Fanni nagyon jól érezte magát megint a nagyszülőknél, én pedig sokat pihentem, ami nagyon jól esett.
A nagy melegben szinte ki se nagyon moccantunk, csak késő délután amikor már nem volt olyan nagy kánikula. Akkor aztán a szunnyok vartak be minket.
Estére apával ellógtunk hamburgerezni, de a kb. 1 órás kimenő sorbaállással telt, mert 1 nagyon jó hambis van Gyulán.
Ma pedig aug. 20.-ka tiszteletére szintén bent döglöttünk, mert hát hogy néz az ki,hogy átjönnek a dédszülők, meg ott vannak a hugáék és mi elmegyünk otthonról. Erre a hozzáállásra kicsit ki vagyok akadva, de már lassan beéetörődtem.
Fannit ma ebéd után nem altattam, úgyhogy fél 5 körül indultunk vissza, szerencsére így jó sokáig aludt az úton.
Itthon néztük az M2-n az István királyt, átkapcsoltunk a tüzijűtékra is, de abból egy idő után nem láttunk semmit, aztán az emeleti erkélyről a helyi kevésbé látványos tüzijátékot néztük végig.

Nagyon dúrva volt ez a vihar, most olvastam hogy 6-an meghaltak a viharban a tüzijáték alatt.
Remélem mindenki épségben hazaért vagy ki se moccant otthonról!

Juc
Nálunk már nincsenek ilyen késő estébe nyúló beszélgetések apával.Mi már öregek vagyunk ehhez. Perzse azért egy-két kettesben töltött órácskára van időnk Fanni elaltatása után is.
Én is úgy vagyok vele mint Tamesz,hogy megvár a mostalan meg a kupi másnap is. De gyakran van, hogy apa játszik egy kicsit a lánnyal, addig én meg berakom a gépbe a mosatlant meg elpakolászok. De ma este például baromira nincsmár erőm hozzá, és holnapreggel fogad majd a lehangoló látvány. Akkor aztén pikk-pakk elpakolok...

Tamesz
Remélem minden renben van már nálatok. Apátok nem unatkozik a szabadsága alatt.
Nagyon szépek lesztek már, csupa csilli-villi lesz a ház mire megérkezik a kisasszony.
Nekünk is elkellene kezdeni már takarítani... :lol:
Taliban mi is benne vagyunk, csak ez a hét egy kicsit zűrös nekünk.
Tök jó hogy Marci egyedül alszik el. Nagyon nagy legény már!
Gyors gyógyulást kívánunk neki! Antibigyót úgy tudom legalább 5 napig kell szednie,még akkor is ha javul az állapota. Szerintem is adjmellé Normafloret, nekem mindig ezt javasolja a doki néni.

Andi
Szuperek a képek.
Bevallom Apátok farmernacija nekem kicsit szemetszúrt, de így már érthető. Így jár az aki a feleségére bízza a bepakolást!
Apa nálunk rendszeresen pizsama nálkül marad, ha utazunk nagyszülőkhöz!

Na húzok aludni,mert hulla vagyok.
Jóéjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Most olvastam/láttam én is, hogy milyen durva volt a vihar. :shock: Remélem, mindenki épségben hazaért, aki esetleg kinn volt!!!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!
Jelentem vizünk már van rendesen és csak a szükséges helyeken fakad!:)
Apa reggel elhúzott, olyan furcsa most kettesben Marcival ő is nagyon emlegeti, de a következő 4 hónapban még tutti ez lesz! De pénteken jön haza, és ez azért vígasztal!

Marcinak megérkezett a hasmenése az antibigyó mellé, a dokinénink most azt mondta, hagyjuk abba, reggel beszéljünk, szerintem erre fog nézni holnap és majd megmondja mi legyen! Marci jobban van, de az orra még folyik rendesen! Normalfort adtam, most bundizik a drágám!
Én is javulgatok, de szerintem ez a hét még a gyógyulással és pihenéssel fog telni.

Vihar,
nagyon dúrva, azért kíváncsi vagyok lesz-e felelős, hogy ne riasztották a közönséget! Mi csak szimplán beáztunk az ajtótokoknál, mert a szél miatt szinte vízszintesen jött az eső, de gyorsan feltöröltük. Illetve az ELMŰ lepett meg minket megint egy kis fázishiánnyal, így a fagyasztó, a router és egy-két dolog nem ment. Próbáltam a hibabejelntőjüket felhívni, de nem sikerült, majd reggel kértem a vezetőt, és mindjárt sikerült, és 3 órán belül érdekes módon lett fázisunk, így végre netünk is!

Timka,
azért jó lehetett a hétvége, hát igen, a családlátogatás az már csak ilyen ha előre nem beszéljük meg, hogy mit szeretnénk, akkor csak jövés-menés, rokonyozás. NÁlunk is én csomagolok, de apa nem használ pizsit!:D

Juc,
Marcink nagyon megijedt a vihartól, főleg, amikor bizonyos lámpák is kialudtak hirtelen sötét lett és ordított szegénykém, de sikerült megnyugodnia, persze velünk aludt, mert annyira zaklatott lett!
Hogy megy az elalvás mostanában? Kisvasút ok, tetszik az ötlet.

Muki és a többiek,
köszi az együttérzést, jól esett!!!! Mai meglepi, hogy a monitorom nem megy, de gondolom ez csak azért, hogy ma se unatkozzak!
Reggel a légkalapács kölcsönzős faszi leb@szott, hogy miért nem 7-re vittem vissza azt a cuccot, és hogy most kifizettethetne velme mégegy napot, na hát volt hozzá két kedves szavam, és persze nem fizettem többet!:D
Na megyek, pihenek egy kicsit én is, amíg Szundi van, mert utána megint mama-mama-mama, most nem akar egyedül játszani mióta takony, csak velünk együtt, szóval nincs a toppon szegénykém!
Szép napot, itt fülledt meleg van, bár nem süt a nap!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz, örülök, hogy jobban vagytok, csak így tovább! Mit mondott a dokinéni? Remélem, a hasmenés javul a Normaflore-tól!

Timka, annak is örülök, hogy jól éreztétek magataokat a nagyszülőknél! :)

Akkor a jövő hétre tervezünk egy talit? Vagy szept. elejére? Tényleg, megy még vki nyaralni közületek szeptemberben? Mi lehet, hogy egy pár napot kirándulgatunk, ha szép idő lesz.

Tamesz, köszönjük az érdeklődést :) , megyeget az elalvás, mikor hogy sikerül, a múltkor nappal csak egy órát aludt kocsiban, olyankor könnyebb este elaltatni. Na, de emiatt nincs szívem ébresztgetni szegényt a délutáni alvásából. :( A ti gyerekeitek mennyit alszanak nappal? Ma meg én simán elszundikáltam mellette, úgyhogy nem is tudom, ő mikor aludt el, nekem elég hamar sikerült... :lol: :lol: Aaaaanyira lefárasztott...

Csomagolás: nálunk is én csomagolok mindenkinek, de állítom, a férjemnek a legegyszerűbb becsomagolni, azt imádom, minden napra egy póló, gatya, zokni... :lol: Nem kell a melltartó színének harmonizálnia a bugyiéval meg a pólóéval, nem kell órákig állni a szekrény előtt, hogy kell-e szoknya, melyik cipő legyen az stb. :lol: :lol: És nem kell azt sem számolgatni, hogy naponta hány bodyt pisil vagy izzad össze, eszik le, a vékony vagy a vastagabb hálózsákot vigyem-e stb. :lol:

Sziasztok, szép délutánt!

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc,
hát igen, ez a csomagolás téma nálunk is így megy, egy utazó táska kettőnknek, egy külön Marcinak, lassan majd beszerezhetünk mégegyet a kiscsajnak is???:D
Ha meggyógyulunk jövő hétig, akkor nekünk elvileg jó a tali, bár van egy-két elintéznivalónk, meg egy ajándék is készülőben van, de még nem merem elkiabálni, majd....!
Alvás,
marci korán kelős, fél 7-7 körül kel, délig pörög, majd 2-3 óra alvás, de van, hogy csak másfél óra.
Jaj, olyan rossz apa nélkül, mi lesz velem, annyira jó volt együtt az utóbbi 3 hónap!! Olyan üres a lakás! De tudom valamit valamiért!
Megyek elteszem magam, mert a kiscsaj nagyon tomboldázik!!!
szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


JA Juc,
mit tudsz Fankáékról? már el is költöztek, hogy nem jelentkezik????

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Megint csak éjszakára tudtam jönni.
Rémes egy napunk volt. 10.30-ra kellett vinnem Fannit a Sote II. Tűzoltó utcai klinikájára az endokrinológiára. Ittvizsgálják ki a túlsúlyos gyerekeket.
Kezdődött a dolog azzal, hogy sehol nem találtam a beutalót. Lebeszéltem a házidoki asszisztensével, hogy ad másikat, szaladjak be érte. Ekkor jutott eszembe, hogy gyereke TAJ kártyája is kell, amit szintén nem találtam sehol, demár marhára csúszásban voltunk. Hogy hol az égben lehetnek ezek azteltűnt tárgyak gőzöm nincs, de sejtem hogy a Fanni keze van a dologban. állandóan ki-be pakolássza a cuccaimat ha elérhető számára.
Már csak hab volt a tortán, hogy az M3-as bevezetőjén baromi dugó volt. 10.30-kor voltunk a háziorvosnál, 10.50-re csekély 20 perces késésselértünk be a megbeszélt időpontra. Szerencsére nem volt gáz,megértették!
A kisasszonynak 3 hónapig diétáznia kell, no krumpli, no rizs, no tészta!!! No banán! azt mondta fölösleges egy ilyen picurt mindenféle kivizsgálásnak alávetni, most lemázsálta, megmérte a magasságát, aztán meglátjuk mi lesz 3 hónap múlva.
bevallom egy kicsit betojtam, hogy akkor most mi lesz,mert tudom milyen szar dolog diétázni, ráadásul nekünk pont a krumli, rizs, tészta azok a kajáink, amiket előszeretettel fogyasztunk, nem vagyunk valami nagy zöldségzabálók. De megpróbáljuk!!!! ártani nekünk sem árt!
Kórház után elmentünk a Visegrádi utcába a Mária nagykerbe szétnézni, sikerült egy pizsit venni, és begyűjteni egy közterület-felügyeletes büntit mert állítólag rakodási területen parkoltam.
Ezután elmentünk az állatlertbe, tök jó volt az idő, így majnem minden állat aktív volt. 2 óra séta után hazajöttünk, a gyerekmajdnem fél 6-ig durmolt a kocsiban. Akkor jót játszottunk kint az udvaron, mostanában nála is nagy szenzáció a slaggal locsolás, este pedig becsavarták a szájsebészeten a beültetett fogimplantációmra a gyógycsavarokat. Mostmár csak pár hónap és lesz megint fogam!
Na ennyit rólunk és a mai napról.

Juc
Mi is lehet megyünk még valahová szeptemberben. Djerba nagyon nem akar összejönni nekünk idénre. Baromi hülye időben (hajnalban) indul vissza a charter., ez annyira nem szimpi. Persze lehet hogy ha jó idő lesz valahová elmegyünk itthon, aztán majd decemberben utazunk meleg helyre. Régi álmom, hogy a Szilvesztert egyszer egy tengerparton töltsük.

Tamesz
Megértem,hogy hiányzik apátok!
És hogy lesz majd ha megszületik Lilibaba? akkor is egyedül lesztek még egy darabig? mi lesz például a fürdetéssel, szoptatással,alvásokkal?
Bár Te nagyon ügyes vagy, bizti szuperül megoldod,meg Marci is olyan nagyfiú már!
HOgy van Marci? mit mondott a dokinéni?

Én is elteszem magam!
Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Jóreggelt!
Timka,
nem semmi napotok volt, hát nem lesz egyszerű betartani a diétát, ha belegondolok Marci tészta függő rendesen! De azért jobb, hogy nem kapásból kínozzák, remélem ezzel megoldódik a súlygondja!
Táska pakolás nálunk is megy, így nem győzöm egyre magasabbra pakolni!

Hogy mi lesz velünk? Hát mostanában kezdek én is félni egy kicsit, de valahogy majdcsak megoldjuk. Min. 1 hétre itthon lesz apa, ha hazajövünk a kórházból, de jó lenne ha két hétre is, végül is megint kap 5 apanapot, meg kettőt az új gyerkőcre. Utána majd jönnek néha a angyszülők, ha a kajával segítenek már az is nagy szó lesz. Marci pedig megy majd heti két délelőttre a szomszédba, aki tavaly is volt, amíg dolgoztam, mert nagy a szerelem. Hát ezek a tervek, majd meglátjuk. Az első hónapban szerintem velünk fog éjjel aludni a kiscsaj, mint anno MArci is, utána megy a szobájába, még egy bébiőrt kell beszereznünk, mert ami öcséméktől maradt, az nem megy át a födémen, tehát csak zúgást hallani.
Na megyünk reggelizni, mert mind a két gyerek éhes, csak az egyik ordít, a másik rugdal!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok,


Na mi is megérkeztünk :) , hát valóban ki is kirándultuk magunkat, de a helyzet az, hogy ahova mi menni szoktunk az a szüleim nyaralója a hegyekben, ahol rengeteget voltunk, úgyhogy már szinte olyan mintha második otthonunk lenne. Nagyon szép helyen van a fenyvesekben, és itt aztán tényleg lehet pihenni.

Jelentem megjött az új monitor, nagyon jól néz ki, remélem jóval hosszabb életű lesz, mint az előző :D .

Nagyon tanácstalan vagyok, egy csomó anyukával beszéltem és egyiknek a gyereke sem kapta be azt a bizonyos oltást, amire minket hívtak, sőt még csak nem is hallottak róla, úgyhogy mind húztam az időt, de már lassan ideje lenne bemenni az Ákos orvosához. Pedig annyira nem szeretném csak úgy soron kívűl megszúratni.

Sajnos ismét rohannom kell, fél óra múlva fodrásznál kell lennem. Mindenkinek kellemes délutánt.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok :D

Olvasni nagyon nem olvasgattam, azért azt láttam, hogy Tamesz Marcija beteg, jobbulást neki:)

"Kicsit" :D rólunk:
Hétvégén a Tiszánál voltunk, Sarudon, Kristóffal együtt, és anyósomékkal, ott van nekik nyaralójuk.
Kristóf fergetegesen jól érezte magát, viszont az alvással nem kis problémák akadtak.
Szombat reggel 7-től késő este fél 10-ig mindösszesen 25 percet aludt az autóban, ezt is délelőtt 10 körül. Semi többet, pedig délután másfél órán át próbáltuk bealtatni, én is, Apuci is, anyósom is, lehetetlen volt. Pedig már zombi volt, de akkor sem. Hisztizett egy kört, aztán átesett a holtponton és pörgött tovább, de aludni idegen helyen és idegen ágyban, soha. Pedig itthon szoktattuk az utazóágyhoz, játszani el is játszott benne, de aludni soha, azt szerinte kizárólag a kiságyában lehet, sehol máshol.
Na este fél 10-re aztán totál kész volt, egy mese és már horkolt is, egészen hajnali 1-ig, amikor is irdatlan üvöltés közepette tudomásul vette, hogy hol és miben alszik. Szinte kivetkőzött magából. Csak ordított és ordított. Mondtuk neki, hogy semmi baj, feküdjön ide anya és apa közé, hozzánk bújik és együtt alszunk. Nem, ordított tovább. Kapcsoltunk villanyt, hátha fél a sötétben. Nem, zavarta a nagy fény, ordított tovább. Sötétben megint ordított. Hoztunk neki inni. Nem, az se kellett. Sétáltam vele, nem, az se volt jó. mondtam neki, hogy mondok mesét vagy énekelek, de befogta a számat és üvöltött. állt az ágyunkon és csak üvöltött, üvöltött. Elképesztő volt.
Kb. fél óra után tudtam csak lenyugtatni, Apucinkat átküldük másik szobába aludni és reggel 5-ig feküdtünk Kristóffal kettesben, ébren az ágyon. Szerintem nem mert elaludni, mert kb. 2-3 percente felült, végigtapizott engem, hogy ott vagyok-e, volt, hogy mellém ült és simogatott engem. de már teljesen csendben, gondolom azt hitte, hogy alszom. Néha énekelt magában, de mindig szorosan hozzám bújt és még órák múlva is rendszeresen ellenőrizgetett engem.
Egyszer merészeltem hajnali fél 4-kor kiszökni mellőle a WC-re, tuti, hogy fél percen belül kiszúrta és ordítva állt fel és kifutópályának használva az ágyat, úgy megindult, hogy a falról pattant vissza, iszonyú koppanás közepette. Még szerencse, hogy nem a másik irányba indult, mert akkor az ágyról esett volna le.
Már világosodott mire elaludtunk, legalábbis én, Kristóf nem tudom meddig bírta, ennek ellenére már 7-kor keltünk és egész nap megint nem volt hajlandó aludni, pedig ismét teljesen zombi volt, délelőtt elvittük autóval egy körre, hogy el tudjon aludjon, meg hazafelé este aludt egy nagyot az autóban. De ott a házban semmi pénzért el nem aludt volna.
Mondanom se kell, mind rendesen leamortizálódtunk, az tutifix, hogy egy jó darabig elég volt a közös nyaralásból.
Ettől függetlenül azért jó volt, és ha épp nem nyűgizett meg zombizott Kristóf, akkor ugyanúgy bohóckodott meg huncutkodott, mint máskor és nagyon jól érezte magát :lol:
Készült sok jó kép is, majd teszek fel egy párat :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Húhhh Babus, nem semmi, hogy Kristóf ennyire nem aludt semmit. Miért nem vittétek el éjszaka is egy körre az autóval?-hátha ott bealudt volna és be lehetett volna csempészni. Bár,ha ilyen ébren alvó nem biztos hogy sokra mentetek volna vele.
És otthon milyen a helyzet a "nyaralás" után?
Képeket kérünk!

Nálunk is ma baromi nehezen ment az elaltatás.Fél 2-től negyed 3-ig tartott, ez márszinte rekord nálnk. Szerintem baromira nem voltt még álmos, és lehet hogy a hétvégén sikerült egy kicsitbekarnunk az alvásritmutásba is,mert nem engedtük akkor elaludni amikor szokott.

Nyuszkó
Milyen oltást akarnak beadni Ákosnak? lehet hogy írtad már, de nem emlékszem.
Hogy van a pocak? szopiztatással hogy álltok?

Na megyek,mert olvasok egy nagyon jó könyvet és kíváncsi vagyok a folytatásra!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Íme a képek: (Vigyázat!!! Rengeteg!!! :lol: )


A kedvenceim:
Kristóf a vízibiciklin a kötelező mentőmellényben :lol:
Kép Kép
Kép


Anyával a vízibiciklin:
Kép Kép


Így szeretem anyát és apát:
Kép Kép


Átjöttek hozzánk vendégségbe kutyás ismerősök.
Kristóf az első perctől kezdve odavolt Henky kutyáért :lol:

"Úgyis elkaplak kutyus!"
Kép

"Gyere, megsimizlek!
Kép

"Így szeretlek kutyus!"
Kép

"Na gyere, viszlek a kezemben!"
Kép


Apával a Tisza-tóban:
Kép Kép
Kép

Kis csónakomban:
Kép


A kerti kismedencében:
Kép


Udvarlás közben:
Kép


Apa magyarázza a homokvárépítés fortélyait:
Kép

Hintázás:
Kép

Babus

Kép
babus2005
 
 



Timka
A helyzet?
Kristóf még mindig nem tudta utolérni magát alvás-ügyileg :lol: , pedig itthon már 2 éjszaka is 12 órát aludt egyhuzamban, nappal is meglepő módon MÁSFÉL órát (ezért is volt időm netezni :D ), tegnap is, ma is, mégis bamba kicsit :lol: , bár erre gondolom a kezdődő náthája is rátesz, folyik a nózija, tüsszög, nem vészes, de azért bizti nem érzi magát valami fényesen. Adagolok neki Calcimusc-ot meg homeós bogyót és homeós orrcseppet, hátha sikerül még idejében elcsípni ezt a fránya náthát :D

Fanninak kitartást a diétához! :) És neked is! Bizti nem lehet könnyű megértetni egy ilyen kis gyerkőccel, hogy miért nem ehet azt, amit szeretne!


Majd még igyekszem visszaolvasni és írni :D


Babus

Kép
babus2005
 
 


Tamesz!
Örülök, hogy rendeződtek a vizes dolgaitok, és hogy javultok. Azért az fura, hogy a dokinénitek azt javasolta, hogy ne add végig Marcinak az antibigyót. Én nemtom, de mindig azt hallottam, hogy ezeket a gyógyikat végig kell szedni, különben csak edződnek a bacik.
Sajnálom, hogy Apátok sokat van és lesz távol, nem lehet könnyű, de Te olyan ügyes vagy!

Timka!
Hát sajnálom, hogy diétázni kell, nagyon nehéz lehet, gondolom így magatoknak sem igen csinálsz a tiltott ételből. Az jutott eszembe, hogy tkp a krumlifőzeléken kívül mindenféle főzeléket kaphat Fanni, legfeljebb csak picike rántással, és keményítővel befejezve. Na,de mondjuk 3 hónapon keresztül főzelék, meg párolt zöldség, hmmmmm... :?

Babus!
Nem semmi ez a Kristóf ezzel az alvás témával. Lizi hál Isten bárhol alszik(mondjuk olyan rengeteg helyen nem volt próbálva), csak én legyek mellette.
A képek szuperek!

Nyuszkó!
Tényleg milyen oltásról is van szó?
Mesélhetnél pocakról!

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Jó estét!

Hú, jó sok kép érkezett :lol: , nagyon helyesek, Babus! :lol:

Tamesz, hogy vagytok? Remélem, sokkal jobban! Dokinéni volt kinn? Most akkor mit kap Marci? Már semmi gyogyót?

Tényleg nehéz lehet egyedül, hogy apátok távol, pláne majd két gyerekkel... :? :? De biztos meg tudod majd oldani, jó a szervezőkéd :) , rengeteg az energiád! Csak majd biztos kevesebb időd lesz netezni... :( :(

Fankáék megvannak, múlt héten találkoztunk, nem költöztek el, majd szólok neki, hogy írjon, mert hiányoljuk!!! :lol:

Timka, hú, nem semmi lehet a Fanni-diéta! :shock: Elkezdtétek? Hát én is rettentően sajnálnám a tésztát, kruplit, mert Marci ezekt imádja, én mondjuk tömöm is bele rendesen, mert nem akar hízni mostanában... Fanni hogy viseli, hogy nem eheti azt, amit szeret? Hát te hogy bírod a zöldségeket?

Gekkóban voltatok mostanában?

Hajnali charter :lol: :lol: :lol: , az a tuti!!! Tudod, mi Krétára mentünk azzal.



Nyuszko, akkor kinyaraltátok magatokat? Biztos nagyon szép lehetett, nincsenek képeid?

Tényleg, milyen oltás ez, amit csak Ákos kap? :lol:

Babus, kár, hogy az alvás nem sikerült Kristófnak az idegen helyen. :( De azért remélem, élveztétek is a nyaralást! A képek alapján Kristóf bizots élvezte!!! :lol: :lol:

A mi Marcink szerencsére idegenben is ugyanúgy alszik vagy nem alszik, hehe :lol: , mint itthon, nem attól függ, hogy hol vagyunk. Az utóbbi napokban szerencsére egyre gyorsabb az altatás, ma már "csak" 25 perc volt, és visszaszoktattuk a saját ágyába. Mese, ének, ja, és a kislámpa egész éjjel ég (korábban zavarta, de most fölkapcsoltam neki, és úgy tűnik, tetszik). Nappal meg megpróbálom akkor altatni, amikor álmos, ma pl. bealudt a babakocsiban, és cipelhettem föl a harmadikra... Ja, mert 2 hete nincs liftünk :evil: :evil: , nem is írtam még, és még tuti, hogy min. 2 hétig nem lesz, mert teljesen elromlott a vezérlése... :? :? :? Úgyhogy szuper naponta legalább kétszer megjárni a három emeletet, Marcistul, mert ennyit nem bír lépcsőzni... Nem baj, legalább izmosodom... :lol: A babakocsi meg lenn parkol az egyik földszinti lakó ablaka alatt.

Na, megyek, hiányzom apánknak! :lol:

Jó éjt!

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóestét!
jelentem jobban vagyunk, kösöznjük mindenkinek az érdeklődés,t Marci már csak egy kicsit taknyol néha, de azt gyorsan kiszívjuk és már rohan hat is tovább, most már hagyja, nem úgy, mint a hétvégén, amikor apjával ketten lefogtuk, ma odaült az ölembe, szerintem rájött, hogy neki is jobb, mint folyós orral játszani.

Juc ,
remélem én is hiányzom apánknak!!!:( Nekem ő nagoyn, nincs aki kenegesse este a pocakomat!!!:D A nagykönyvek szerint a babák a nap 95%-át átalusszák a pocakban, hát a mi lányunk tutti nem, inkább 30%-ot alszik, a többit tomboldázik, szóval ha kint is ilyen aktív lesz, felköthetem a gatyámat.
Köszi a biztatást Neked és Mukinak is, de azért most már sokkal fáradékonyabb vagyok, ma itt voltak a szomszédék és ők is elszörnyűlködtek, hogy már mekkora a pocak és még 8 hét. Marci nagyon aranyos volt, mindent meg akart mutatni nekik, az apukát telerakta a játékokkal, hogy mozdulni se tudjon, és hiába sütöttem gofrit nem akart belőle enni, bezzeg a vendégeknek ízlett.
Jó kis móka lehet ez a lift mentesség, na azt én most már nem bírnám, mi a ház egy emeletét így is naponta ezerszer megmásszuk, Marci néha reklamál, hogy vegyem fel, de most mondom neki, hogy én a babácskát cipelem és már őt nem tudom egyszerre, kicsit zokon veszi, majd megfogja a kezem és jön. Úgy sajnálom néha érte, de ez van, már látom hogy fogok kétgyerekkel a kezemben le-fel rohangálni a télen, hogy ne bántsam meg egyik lelkét sem!:D Pedig Marci ha akar már tök egyedül is jön le és fel, csak hát persze kényelmesebb cipeltetni a seggét!

Nyuszko,
tényleg milyen oltásotok lesZ? Nekünk majd egy hónap múlva jön a 18 hós. Émelyegsz? vagy semmi tüneted nincs már? Tényleg hogy bírod a pocakosságot? és mit szólt hozzá a negylegény? Jó lehetett a nyaralásotok a hegyekben, én annyira szeretnék már a télen egy nagoyn síelni valami szép helyen, és Amrcit is ráizzítani teljes gőzzel, na meg az apját is, a kisasszony meg majd leseget a hóban!!!!

Muki,
Ti hogy vagytok? magatokról nem is írtál! építkezés? költözés? mikor várható? Ti még soha nem voltatok gyerkőc nélkül? akkor mással nem is alszik el a kisasszony?

Babus,
nagoyn jók a képek, csinik vagytok mindannyian, hatalmas már Kristóf is. Azért a kutya imádat megvan látom!:D Alvás nem lehetett egyszerű, szerencsére ha idegen helyre megyünk legrosszabb esetben kettőnk között elalszik Marci!

Timka,
hogy megy a diéta? nem reklamált Fanni? és te hogy bírod? na meg apátok? azért az állatkertet élvezte a hölgyemény?

Többi elveszett mama-baba?????
Na megyek, szép álmokat!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Babus,
nagyon szupereka képek!!!olyan kis mosolygós gyerek ez a Kristóf, nagyon édes pofa!
Tök jó, hogy ilyen sokat alszik napközben,maradjon is így!!!

Juc
Igen, pénteken voltunk Gekkóban kb. 1 hónap kihagyása után. Ezen a héten sem jön össze mert h-sze-p-en van a csaj és minden számunkra jó időpont le volt már foglalva. Van egy Fannival egy idős kis srác, Kristóf, azzal próbálják összehozni, de elég nehézkesen megy. Eddig 1 közös foglalkozás volt, aztán a másik anyuka elkezdett variálni, mi alkalmazkodtunk házzájuk, akkor lemondták mert a gyerek nem kelt fel, azután azért mert lebetegedett a kis srác, aztán mi nem voltunk itthon,aztán ők utaztak el.... nem egyszerű!
Utazással még nem tudjuk most se mi lesz....de mi márcsak ilyenek vagyunk. Lehet 2 hét múlva már Djerbáról jelentkezem be.

Diéta: úgy döntöttem hogy nem fogom ennyire szigorúan betartani, hogy semmi tészta, krumpli, rizs. Néha-néha fogok adni neki, mert szerintem szüksége van rá.
Ma tök sokat bajlódtam valami töltött cukkinis kajával, Fanni semmit nem evett belőle. Előtte borsóleves volt, abból kicsipegetett kb. 20 szem borsót, evett még egy kevéske főtt kukoricát és slussz. Ahogy sejtettem, egyre többet követelte a cicit, pedig már kezdett szépen leszokni róla és beállni a reggeli, délutáni alvásos és esti szopira.
1 nap után kezdek totál tanácstalan lenni. Pedig már nem is hízott olyanan nagyon. Igaz 17,8 kg a lelkem és 2 hónapja volt 17, és2 hónapja szépen rendszeresen kajál velünk kevesebb cicizéssel!
Tök sokat mozog, szaladgál, csúszdázik..... erre azt mondja nekem a gyerekem szokásait egyáltalán nem ismerő dokinő,hogy muszáj most megfogni mert a gyerek nem tud majd mozogni!!!!
Lehet elmegyek egy másik orvoshoz is,vagy egy dietetikussal konzultálok majd!
Szerintetek mit csináljak?????

Tamesz
Apánk mára legyatyásodott, szegény lázasan jött haza, egyből éefeküdt egy Coldrex Max-al, aztán 9 körülelőbújt csurom vizesen. Kajált egy kevesett aztán durmol megint. Ráadásul holnap valami oktatást kell tartson.
Megártott neki az esti fűlocsolás, ugyanis acsúsz szuper automata rendszerünk bedöglött. A hibaelhárítása pedig folyamatban van....
Fanni is ügyesen közlekedik már felfelé a lépcsőn, a múltkorában fel is szökött, úgy hogy nem vettem észre, lefelé próbálkozik, de nem seggel,ahogy kellene, hanem előrefele, ahogy mi! Így meg félek hogy egyszer előrebillen.
Amúgy mostanában nagyon önállósodni akar, kajálásban már nem segíthetek,csak Ő, egyedül, kanállal vagy kézzel. Lépcsőzésben is zokon szokta venni, ha meg akaron fogni a kezét!

Na lépek, olvasom tovább a könyvecskémet!

Jóéjt!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Timka, már többször írtad, most már áruld el, hogy mi az az izgi könyv, amit olvasol??? :lol: :lol: :lol:

Remélem, apátok hamar rendbejön, a mienknek is kapar a torka, állítólag bent a cégnél mindenki beteg, hát nagyon örülök... :?

Önállóság dolgában Marci is hasonló, csak ő hajlandó enni, így pl. a leves a ruháján köt ki állandóan, csak nagy ritkán engedi meg, hogy én adjam neki. A kezét szintén nem lehet fogni, max.a lépcsőn egy darabig, de az utcán, járdán tilos... :shock: :shock: Illetve másnak (anyukám, barátnőm) megengedi, csak anyjának, apjának nem... :lol: Ja, jópofa szokott lenni, amikor a barátnőmékkel sétálunk, olyankor már többször gyereket cseréltünk, mert mindkét gyerkőc jobb a másik anyukával, mint a sajátjával... :lol: :lol: :lol: Szoktuk mondani, hogy pár napra kicserélhetnénk őket... :lol: CSak ugye a barátnőmnél még van egy pici is, vele mi legyen??? :lol:

Diéta-ügyben sajnos nem sokat tudok segíteni :( , biztos nehéz lehet. És olyankor nem tudod elterelni a figyelmét, amikor nagyon éhes vagy rá akarna cuppanni a cicire? Marci a másik véglet, szerintem neki eszébe se jutna egész nap, hogy enni is kell, simán elrohangálna anélkül a játszótéren... Fanni akkor is megéhezik, ha vmi nagyon izgi program van (pl. múltkor az állatkert)? Az a baj, hogy még tisztán zöldséges recepteket sem tudok mondani, mert mi ugyan gyakran és sok zöldséget eszünk, de mindig tésztával vagy rizzsel... :?

Tamesz, remélem, már nyoma sincs a betegségnek!!!

Andi, merre jártok???

Szép napot, mennem kell, a porszívó legyőzte Marcit... :lol:

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc

Tony Parson: Családban marad
Ő írta az Apa és fia, Férj és feleség könyveket is, azok is nagyon jók voltak.

Fanninak ha van programmja kevésbé kéri a cicit, de itthon sokszor nem vagyok elég neki, vagy unalmas vagyok márvagy nemtom, és elég gyakran jön oda hozzám vágja hasra magát és kéri a cicit. (merthogy mi fekve szoktunk szopcsizni!)
Persze afigyelem elterelés megy ezerrel, de néha megadom magam.
Neten keresgélek majd zöldséges recepteket, aztán meglátjuk.

Na megyek tisztába teszem a kis bödöst!
Szép napot!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok,

A pocaklakó jól van, köszönjük az érdeklődést, picivel kisebb, mint ahogy számoltuk, most 8 hetes és 5 napos. Sokszor szinte hihetetlennek tűnik, hogy ott van a pocakban. Én valamivel rosszabbul érzem magam, mint anno Ákossal. Állandóan savtúltengésem van és emiatt állandóan émelygek, de gondolom ez pár hét múlva már kiesik. Ákosnak már többször is említettem, hogy jön a kistesó, de szerintem még nincs hogy felfogja mi is az tulajdonképpen. Tamesz, Marci hogy reagál a pocakra?

Szopi:
Hát nagyjából 2x még szopizik Ákos, de volt olyan nap is, hogy hol a déli, hol az esti szopi elmaradt. Lehet, hogy ez azt jelenti, hamarosan el is hagyja, ki tudja?!

Oltás:
Ez 3 betegség ellen van: mumpsz, skarlát és még egy, ezt sajna elfelejtettem. De érdekes módon ezt mi már Decemberben megkaptuk, nem értem minek kell még egyszer?

Babus,
Jók a képek, kár, hogy az alvás illetve álmatlanság rossz emlékeket okozott. Milyen ágya van Kristófnak, nem lehet szállítaní? Mi olzan kiságyat vettünk, amit ripsz ropsz össze lehet pakolni, és mindig magunkkal visszük, így nem volt gond az alvással. És áruld már el, milyen hiper szuper diétával sikerült leadni a pocit? Majd a pocakkorszak után nekem is jól fog jönni :) .

A betegeknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, jó gyógyulást!

Még felteszek két képet, az egyik még az első kirándulás alkalmával készült: Kép Kép

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!
betegeknak jobbulást, nálunk már csak én vagyok taknyos, Marci csak néha köhint egyet.

Nyuszko,
nagyon aranyos a kis "erdőkerülő", gyönyörű helyen voltatok!!!! Lehet, hogy nektek is lány lesz? mert ezzel a babával én is rengeteget émelyegtem, marcival alig. Marci tudja, hogy a pocakban a baba van, és mondja, hogy Pann-Pann, és LILI, szóval két nevet mond, lehet hogy így is lesz???? És most, hogy kész a babaszoba, tudja, hogy ott fog majd lakni, a kiságyban fog aludni, megmutatja mindenkinek aki jön, sőt a ruhákat is! És szokta simizni meg puszilgatni a pocakot, olyankor nagoyn éde, néha meg rugdossa!:( Majd meglátjuk milyen tesók lesznek!

Timka,
én is rákészültem, hogy a héten olvasok, de hamarabb elalszom az a baj, még a nők lapját sem olvastam el! Kitartás Nektek a diétához, szerintem fokozatosan hagyjatok el kajákat, hogy ne legyen olyan nagy törés, remélem találsz jó receoteket, van egy babaszakácskönyvem valahol, majd szétnézek Neked benne.

Juc,
önálló evés, hát a leves az nálunk is gáz, azt nem szoktam hagyni, mert utána teljes öltözés van, így küzdünk. A többit már ügyesen pakolgatja az arcába a villával.

Na elárulom, hogy ma délben voltunk csavarogni MArcival és aláírtuk az új kisautóm szerződését, elvileg ha minden papír rendben lesz és a hitelt is jóvá hagyják, akkor a jövő hét végére meg is kaphatom, mert már megérkezett a kereskedőhöz, csak még egy vonóhorgot szereltetek rá és emiatt újra le kell vizsgáztatniuk, de mivel kisebb lesz, mint a mostani, úgy gondoltam, hogy kell ami védi a seggünket, főleg ha már két pöttöm fog hátul trónolni. NA hát nem érdemes második gyereket szülni? új autó is ját hozzá!!!:D Szóval msot be vagoyk sózva, már nagoyn várom, holnap még kiszedetem a mostnaiból a CD tárat és visszrakatom az eredeti rádiót. És egy tündéri pasitól veszem a kereskedésben, akinek 1 hónappal idősebb lánya van, így nagoyn jól tolerálta, hgy MArci mindent összebélyegzőzőtt, rajzolt, rohangált, hülyitette a csajokat, majd egy idő után már a földön feküdt a szőnyegen!:)
Szóval most izgulok, hogy minden ok legyen és sikerüljön megkapni, így szülni már azzal mehetnék!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó estét!

Hú, Tamesz, új autó, ez csúcs!!! Én is, én is akarok még gyereket, rögtön ikreket, hátha ahhoz kettő jár!!! :lol: :lol: :lol: Nem mintha tudnám vezetni... Szóval milyen kocsi lesz ez az új? És hogyhogy kisebb lesz, ha egyszer többen lesztek??? Én nagyobb autóért rágom apánk fülét, egyelőre hiába... :(

Villával eszik Marci???!!! Nem semmi! És az a mondás, hogy "kés, villa, olló gyerek kezébe nem való" már nem érvényes? :lol: Fel tudja szúrni a villára a kaját? Bevallom, én nem mertem még villát adni Marcinak, mármint kipróbálta persze, de elég veszélyesen hadonászott vele, úgyhogy marad a kanál.

Timka, azt én is olvastam! :lol: Mármint ezt a "Családban marad"-ot. A másik kettőt nem. Én most Tóth Krisztina-novellákat olvastam legutóbb. (Nők lapjában is szokott írni.) Nők lapja is jár, de abban nem mindent szeretek, csak a Vekerdyt. :)

Nyuszko, nem lehet, hogy ez emlékeztető oltás, amit Ákos kap? Remélem, bírod azért az émelygéseket!

Na, hegyek, hullahopp-karikázom egy kicsit... Mostanában újra rákezdtem, mert kezdtek rám visszajönni a kilók, amiket leadtam szülés után... :shock: Úgyhogy most kék-zöld a csípőm... :lol: :lol:

Jó éjt!

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc,
óvatosan azzal a hullahopp karikával, az egy kínzószerszám a lekerekítetlen éleivel, nem csodálom, hogy kék-zöld vagy!:D Én is érzem, hogy most mintha jönnének a kilók a héten, mert most pihenek és ez nem tesz jót, mert eddig a 30 hét alatt összesen 2 kg szedtem fel, de ha most leállok a pörgéssel nem tudom mi lesz!!!

Autó az ford fiesta lesz (fekete, belül piros-fekete műszerfallal, huzattal, nagyon állat, bár még élőben nem láttam, de lehet, hogy holnap meglesem), a mostani meg a régi csepp alakú renault megane és hát a ford ennél kisebb lesz, de apának meg most a céges kocsija kombi és hosszú útra úgyis azzal megyünk, ez csak városi autó lesz kicsi motorral, az olcsóbb fenntartás érdekében, a törlesztése pedig ugyanannyi lesz, mint eddig a renaultnak, így bízunk benne, hogy bírni fogjuk a két gyerek mellett is. Ja és a lényeg, hogy a nagybabakocsi és a gyerekülés belefér, a múlt héten kipróbáltuk.:)

Villa,
az gyerekvilla, lekerekített, az én régi villám macikával, ügyesen felszúrja rá a répát krumplit husit, ubit, de egy idő után megunja és inkább kézzel eszik, ha elfárad a koncentrálásba. Ja a sláger a kovászosubi, a múlt héten csináltam, és teljesen ráizgult a gyerek, pedig jó savanyú, már a konyhaablakból az üvegből napokig követelte, amíg "érett", de hát türelem is van a világon!!!:)
Na szép álmokat, én megyek bundizni, mert ma fáj a fejem, biztosan valami fincsi frontocska jön!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz,
gratulálok az új autóhoz!!!!
apánk nem hiszem, hogy díjjazná az ötletet,hogy a következő manóhoz új autót kérek! Fanni 4 hónapos volt amikor ezt megkaptam!
A piros-fekete nagyon vadító sportos, én is sajnáltam, hogy annó a Seatba nem kaphattam piros-fekete kárpitú sportüléseket.Cserébe most beszereltettem egy-két króm extrát, ami egy kicsit feldobta.
Marcinak és Lilinek végleg külön szobája lesz, vagy egyidő után összebútorozzátok majd őket??
Lehet hogy két neve is lesz a leányzónak??? Marcinak is kettő van, igaz?

Juc
Neked hogy tetszett a könyv? érdemes végigolvasni?
Fanninak nyaralás alatt nagy kedvencévé vált a kés és a villa. Mikor megérkeztünk kajálni és énelmentem kajára vadászni, addig a gyerek mindig lecsapott rájuk. Ő is szereti a villára szurkálni a kajákat, aztán elunja és kézzel csipeget.

Nálunk is bejönnek a tök savanyú dolgok, simán megeszi a savanyúságokat, nagyon imádja őket.

Nyuszkó
Anno Fannival nekem az égvilágon semmi bajom nem volt, csak a pocim kezdett el nőni és kimaradt a menszeszem, és mégis lány lett! Szóval nem csak a kukacosok nem bántják az anyukájukat!

Képzeljétek, Fanni ma nagyon ügyesen elszundizott este. Annak ellenére hogy fél2-től majnem 5-ig aludt negyed 11-kor a fürdés,mese olvasás, villanyoltás után cicizés nélkül elaludt. Mondjuk mese alatt volt szopizás, de utána elfordult tőlem és szépen elaludt. Nekem ez nagy szenzáió, jó lenne ha megtartaná ezt a szokását.

Néztétek az új sorozatot, a Szökést? én felvettem videóra, holnap ha lesz időm megnézem.
Úgy néz ki, hogy apa holnap nem megy dolgozni, mert estére megint szarul volt,belázasodott. Ráadásul Györbe kellene mennie, de lefújta. Holnap majd jólkikúrálja magát!

Na megyek pihizni én is.

Jó éjszakakát a még fent lévőknek!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!
Jelentem megvagyunk csak valahogy most jol esik egy kis semmittevés a szaladgálos nyaralos vendéglátos hétvégék után,ugyhogy valamikor be se kapcsoljuk a gépet!
Semmi extra nincs velünk,már napok ota sehol nem voltunk csak a kertben meg az utcán egy "kis"motorozásra,ami ugy kb másfél orásra szokott síkeredni mert ujjabban Míronnak ez a mániája,le se lehet vakarni a motorrol,képes lenne vele aludni!
Evés:
Én lekopogom Miron elég szépen eszik, villával is,csak az a baj,hogy valamikor még forgatja a szájába az evőeszközt és nem talál egyből be! Viszont az ivás márcsak pohárbol történik,ha uton vagyunk szívoszálast kap,csak az esti-reggeli kakaohoz kell cumisüveg!Ez nekem uj mert Kíra nem volt hajlando két éves koráig poharazni!Remélem Míron elöbb is lesz szobatiszta mint Kíra!(ovi elött egy honappal)
Oltás!!!
Milyen oltás,miröl maradok le,én semmiféle ismétlésröl nem tudok,most kapja szerdán a 18 hóst,kicsít késve aztán én nem tudom,hogy ezt ismételni kéne!
Tamesz!!Gratula az új autohoz,másfél év után lehet,hogy elgondolkodom rajta,hogy én mit kérjek,mert ugyebár mégeggyett szülni nem fogok és ami jár az jár utolag is! :D :D :wink: :wink:
Juc!!
Rám is férne egy kis tastmozgás de valahogy nincs hozzá kedvem!
Timka!
Részvétem a diétához én ehez kevének bizonyulok,nem vagyok elég kitartó max 2 napig birom,megaztán nekem muszáj lenne külön Apának főznőm mert ő se zöldség se gyűmölcs,csak húst-hússal!Amire persze a gatyánk is rámegy,de sebaj!Én meg imádom a zöldségeket gyümiket,de ezzel Míronnal ketten vagyunk csak egyenlöre,ugyanis Kíra nagyon Apja fajta!! :cry: :cry: :cry:
Nyuszko!!
Szoritok,hogy csajszi legyen,neve van már??Lehet,hogy már irtad de nem olvastam mindent vissza!!Bocsí!!
A szomszédba pénteken született egy kis Barnabás Kíra őrömére,ugyanis igy hivják az ovis szerelmét!! :lol: :wink:
Holnap megy egyébként a búcsúbulira,este 6-ra kell vinni hálozsákkal kispárnával,és egy elöre készitett nyársal!4Ott fognak aludni,tábortűzeznek,énekelnek játszanak,esznek és este párnacsata lesz!!
Apa elöre kikötötte ki melett aludhat csak!! :lol: :lol: :wink: Már tiszta ídeg,hogy kimellé fog bujni holnap éjszaka! :lol: Ez már gáz,mi lesz késöbb ha tényleg hapsizni megy??? :lol: :lol: Esetleg Anyával?? :lol: :wink: :wink:
Jővő hét csütörtökön megy ballagni,és pénteken reggel évnyító és utána már lesz 3 orája!
Már mindent megvettünk,de még a szobafestés parkettázás várja Apát,ugyanis jelentem felvették az uj munkahelyére végre,és ezt jővő héten akarja bejelenteni a mostani helyén,ahol a felmondási idő ledolgozását fogják követelni,na de ő persze nem akarja ledolgozni,hanem otthon marad pár hetet betegácsíba!
Tényleg szerintetek a betegácsí beleszámit a felmondásí ídőbe??Már megkérdeztünk pár embert de megoszlanak a vélemények!!Mert ha nem akkor inkább minéll elöbb leakarja dolgozni,mert az uj helyen már nagyon várják!!

Dobok most be egy pár képet,hátha nem lassú!
Egyébként raktam be ujjakat a honlapjaikra ís,ami még mindig korszerüsítésre szorul,de valahogy nincs kedvem hozzá!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép






Kissé unalmas volt Apa pötyögése a gépen!!
Az elöbbiek meg vasárnap készültek itthon a kertben!Vszinű ez az utolsó medizés volt,de azért még hagyjuk pár hétig a vízet,hátha lesz még strand idő!!
Szép napot nektek!
Vendég
 


Sziasztok!

Na, Andi, jó, hogy előkerültél, már kezdtem aggódni miattatok! :) Nagyon aranyosak vagytok a képeken!

Az emlékeztetőoltást azt Nyuszkónak írtam, hátha náluk vmi ásképp van, de egyébként a mi 18 hósunk is egy emlékeztető, asszem DiPerTe. Bárányhimlő-oltással kapcsolatban senkinek semmi új infója?

Ma kicsit lehangolódtam, az Aranypókban ugyanis, ahova bementünk bugyit venni Marcival :) , az eladónő rám akart tukmálni egy jó nagy méretet, mondván, hogy "Széles a hölgy..." ??? :evil: :evil: :evil: B. meg :oops: , már éppen kezdtem beleélni magam, hogy már látszik a hullahoppkarika hatása, egyre csinosabb vagyok, erre meg... :?

Tamesz, hogy érted azt, hogy 2 kilót híztál??? Összesen a terhesség alatt??? :shock: :shock: :shock: Vagy a baba súlyán fölül??? vagy hogy??? Én az elmúlt 2 hónap alatt híztam 2 kilót, pedig nem vagyok terhes!!! :oops: :shock: Marcival meg, le se merem írni, 20 kilót híztam!!! :oops: :oops:

Na, bocsi, hogy itt a kilókon lovagolok...

Kaja: hát ma a drága gyermek üres tésztát tömött a fejébe, pedig nagyon fincsi padlizsános, gombás csirkeragut csináltam hozzá, de ő kiturkálta a tésztákat, és csak azt gyűrte... :shock: :lol: Neki is nehezére esne a diétázás...

Timka, én nem néztem a Szökést, viszont újra van Barátok közt!!! :lol: :lol: Juhúúú!!! :lol: TEgnap Marci csak a tévé előtt volt hajlandó meginni az esti tápit a Barátok közt alatt, lehet, hogy függő lett??? :shock: :lol:

Férjednek jobbulást!

Sziasztok!

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóestét!
Andi,
nagyon jók a képek, annyira édesek ahogy együtt pancsolnak, remélem jövő nyáron már én is csináélhatok ilyen képeket!!!! Na és apa ölében a cumizós nagyfiú?? :) Tényleg Te autód? Gratula apátoknak az új munkához, nem semmi felújításba kezdtetek Ti is! kitartás!!!!

Juc,
én beadattam a tavasszal a bárányhimlő elleni oltást, főleg, mert azzal riogattak mindenhol, hogy rengeteg szövődménye lehet, na meg mots ősszel nem hiányozna egy újszülőtt mellé, szóval ha csak 5 évig véd, akkor 5 évig véd, de akkor már talán nagobbak, és jobban viselik, meg felfogják, hogy nem szabad elvakarni.
Az egész terhesség alatt híztam eddig 2 kg-t, pedig most nem is diétázom, mint Marcival, vele 4.5 volt a végső hízás. De azért azt tudod, hogy rajtam van alapból egy csomó fölös kiló, így van honnan elenni a gyerkőcnek. De majd most fog még feljönni pár kg, mert a gyerkőc is most hízik, na meg érzem is hogy többet kell ennem, mert reklamál ha éhes! Jó kis zabagép lesz ő is!!!:D
Ma este Marci is barátok köztön tápozott és aludt el! mi nem is láttuk a nyári részeket, most próbálom utólérni a dolgokat, a Gézával mi lett meg az esküvőjével? valaki elárulhatná! köszi!:D

Na még bogarászok kicsit, holnap jön apa végre, hurrrrrrrááááááááá!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?