Új privát üzeneted érkezett!

Szia Alena!
Szívből gratulálok a babához. Szép nagy súllyal született. Sok örömet, kitartást és egészséget kívánok Nektek. Az első időkbe próbáljál meg sokat pihenni.
Üdv.: banyanszki
banyanszki
 
 


sziasztok
Alena először is GRATULAAAAAA a kisfiadhoz. Mikor Ági mondta, hogy jól vagytok és minden rendben annyira örültem.
És nagyon szuper, hogy már haza is jöhettél, péntekre terveztem ugyan hogy meglátogatlak, de azért ez benne volt a pakliban, hogy egy hetet csak nem maradsz bent

Nekem a szülinapi szülés sajnos tegnap elmaradt, pedig igyekeztem a fiam lelkére hatni, hogy milyen jó is lenne, de semmi :lol:
sebaj van még időnk, csak már olyaaaaan jóóóó lenne ha foghatnám a kezemben
irigyelem is Alenát most nagyon- ő már ezerrel babázhat
és tök jó, hogy gátvédelemmel sikerült szülnie

a kisfiam éppen csuklik a pocakomban-biztos tudja hogy emlegetem :)

a cukorról meg annyit lányok, hogy nekem 6,9 lett és emellett szólt a dokim, hogy semmi édesség hanem szigorú diéta- szóval valószínűleg ezt orvosa válogatja, mert a barátnőm értéke 7,3 lett és be kellett feküdnie- igaz ő az esti utolsó vérvétel után saját felelősségre hazament, de azóta sincs semmi baja, sőt már meg is szült vagy két hete, szóval szerintem faggassátok ki a dokitokat, hogy mit is jelent számára az értéketek
zsebecske
 
 


Sziasztok!

Alena nagyon nagyon gratulálok,és nagyon örülök,hogy minden rendben volt! A gátvédelemmel kapcsolatban : Engem is nagyon érdekel, hogy hogy volt. A doki mit szólt hozzá? Segített benne? Ki volt a szülésznőd, ő segített? Ha igen lehet, hogy majd én is őt választom. (Jó mi,még terhes se vagyok.) :D
Minden minden érdekel, ha tudsz mindenképp írjál. Milyen a baba?
Sokat sír?

Zsebecske: Kitartás!!!! Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen, és sikerüljön a gátvédelem is!

Rozus: Nagyon sajnálom, hogy befektetnek, nekem a 31. héten kellett befeküdnöm egy pár napra,(nagyon fájt a hasam alsó része) de utáltam az egészet. Bár arra jó volt,hogy tapasztalatokat cseréljek más kismamákkal, és rájöjjek, hogy nekem nem is olyan rossz. (Ikerterhes anyukával voltam egy szobában, aki kb a 10. hét óta feküdt.....És 25 hetes volt akkor)
Az én terheléses cukrom 7 egész valamennyi volt(nem emlékszem pontosan 7,3-7,5között) és az Arnold nagyon szigorúan rám szólt, egész összetojtam magam. Tényleg orvosa válogatja, de szerintem nem lesz semmi baj!
famo
 
 

 
 

Sziasztok,

ALENA,
Gratulálok a kisfiadhoz.
Ha jól emlékszem arra, amit olvasgattam rólatok, már a második babád, ugye?
Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elsőnél volt gátmetszésed?
Azt mondják a tapasztaltabbak, hogy a másodiknál működhet csak a gátvédelem.
(Egy szülésen már én is túl vagyok-gátmetszéssel, bár nekem nincs róla rossz tapasztalatom)

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Sziasztok Lányok!!

Köszönöm a hozzászólást a cukorhoz!!Ezt tényleg doki válogatja!!Az én dokim nincs, szabin van, ő már kapásból befektetett volna!!!Még nem biztos, hogy nem fog, ha visszajön szeptemberben!!De addig is odafigyelek a diétára!!!

Rózus, ellátogatok majd arra az oldalra is, tényleg sok a közös bennünk, főleg ha te is lombikos babát vársz!!De ha gondolod "ímélezhetünk" is!!


Puszi!!! :D
melódia78
 
 


Sziasztok!
Nemrég olvastam Frédérick Leboyer féle gyöngéd szülésről. Van erre lehetőség a Schöf Merei-ben?
Igaz még van jónéhány hónap, mire akutális lesz... csak gondoltam hátha van valakinek ilyen irányú tapasztalata!
üdv, Andi
elmo
 
 


hello
hát képzeljétek még mindig egyben vagyunk:-)
elvileg holnapra van megnevezve a nagy nap, de a mai vizsgálatok alkalmával max. egy hét haladékot kaptunk, feltéve ha jövőhét elejére nem történik semmi..
Andi
én is ezt a könyvet olvasom, pont ma reggel kaptam meg a szülésznőmtől - segítségül, hogy átvészeljem egyrészt a babám megszületéséig hátralévő időt, másrészt, hogy segítsen a félelmeim eloszlatásában
feltételezem nem kaptam volna tőle pont ezt a könyvet meg, hacsak nem ért egyet és nem gyakorolja a benne lévőket- szóval szerintem igenis van rá mód.
zsebecske
 
 


sziasztok!
Zsebecske!
Kiváncsian várom a beszámolódat! Ha jól látom, nem is kell rá olyan sokat várnom! :D
Egy ismerősöm szült ilyen módszerrel (az Istvánban) és nagyon dícsérte!
elmo
 
 


Kedves Banyanszki,

én is az emlitett orvosodnál szültem és én is meg voltam vele teljes mértékben elégedve csak az volt furi, hogy hüvelyi szülés után ugy engedett haza a kórházból, hogy egyaltalan nem nezte meg a varrataimat. (igaz szülésnél megemlitette, hogy nem lesz varratszedés, mert felszivodo varratokat használt). Téged "megvizsgált" szülés után még a hazajövetel elött?
Rémálmaimban még arra is gondolok talán nem lett volna "megelégedve" azért nem tette ezt, mert végülis annyit adtunk amennyit gondoltunk (meg persze tudtunk) nem kérdeztem meg mennyit kér. Bár olyan nehezen képzelem róla,hogy emiatt ne vizsgált volna meg.
Bejött szinte mindennap és megkérdezte, hogy hogy vagyunk szóval tényleg rendes volt. Lehet, hogyez a vizsgálet nem is szokás????
köszi elöre is válaszod!
üdv
manyika
 
 


Zsebecske,

Kitartás, a barátnőm is tegnap szült és olyan teltház van, hogy az első dekkolt :o
Remélem ma már felkerült a harmadikra :d

Kriszti
cuiccolo
 
 


Manyika!
Én teganp jöttem kia kórházból, és a Te dokidnál szült a szobatársam. A felszívódó varratokat senknek nem nézik meg, úgyhogy ne aggódj! Amúgy tök rendes az a doki, szerintem nem foglalkozik annyira a pénzzel!
Most szültél Te is?

Rozus

KépKép
rozus
 
 


Szia Manyika!
A második szülésnél nekem sem nézte meg a varratokat, az elsőnél viszont igen, mert nagyobbat kellett vágni és félt hogy begyullad. A másodiknál nem nézte, de mikor kérdezte, hogy hogy vagyunk akkor én mondtam Neki, hogy minden a legnagyobb rendben. Szerintem a pénz nem érdekli. Biztos vagyok benne, hogy értünk csinálja azt, amit csinál és nem a pénzért. Én nagyon szeretem, mindent meg lehet vele beszélni, nem akar lerázni. Ha van egy kis ideje beszalad, megnéz és a legfontosabb megnyugtat, ha valami van.
Nekem sajna sok tapasztalatom van az orvosok terén (nem csak szülész- nőgyógyászokról van szó), de rajta kívül még két dokival találkoztam, akire azt tudom mondani, hogy ez valóban értünk van. Szerintem nem kell aggódnod. De ha valami kérdésed van 6 hetesen majd kikérdezed. De ha felhívod azért sem fog haragudni.
Amúgy gratulálok. Jó babázást.
Üdv.:banyanszki
banyanszki
 
 


Szia Rozus!
Hogy vagytok? Mi lett a vizsgálatok eredménye. Remélem minden rendben van!!
Vigyázzatok magatokra!
Üdv.: banyanszki
banyanszki
 
 


Hello Banyanszki,

köszi a megnyugtato szavakat, nagyon jot tett a kis lelkemnek!!!!!!!!!!!!!

szép napot és Neked is jo babazast!
üdv manyika
manyika
 
 


Szia Rozus,

köszi Neked is a hozzászólást! Most már tényleg tutira megnyugodtam :) és a varrataim is rendben vannak!
igen, nemrégen szültem és nagyon valoszinű, hogy a következő gyerköcöt is ennél a dokinál fogom szülni. persze egy kicsit később...
remélem Ti is jól vagytok és a kis babád élvezi az otthon melegét :)
üdv
manyika
manyika
 
 


Sziasztok!! :D
Szia Rozus!! megjöttél a kórházból? Minden rendben van?Nem kínoztak nagyon meg? :cry: Írnál nekem róla, hogy mit mondtak a diétáról? Mert ugye én egyedül csinálom, magamra hagyatkozva!!Fogytam már majdnem 2 kg-ot, sokat számít a tészta, rízs, csoki, cukor stb hiánya!! :D Puszi mindenjinek!! :D
melódia78
 
 


sziasztok
mi még mindig egyben vagyunk:-(
ha a napokban nem történik változás, kedden be kell feküdnöm, úgyhogy léééccii szorítsatok, hogy ne igy legyen
zsebecske
 
 


Szia Zsebecske!
Nem tudom mennyire szeretnél már "túlleni" rajta, de ajálhatok Neked két módszert.
1. Sok lépcső
2. Cseresznye (fagyasztott vagy még talán a befőtt is megteszi)
Utóbbi barátnőmnél bejött. Igaz Ő nyáron szült és a fáról szedett friss gyümölcsöt ette.
De nem veszítesz vele semmit, esetleg pár száz forintot.
Sok sikert! Egy kalappal a szüléshez. Legyen olyan mint az enyéim voltak. Gyors és könnyű.
Üdv.: banyanszki
banyanszki
 
 


Banyanszki!
Köszi, hogy érdeklődtél! Diétásan etettek, aztánmeg rengeteg vért vettek. Az volt a vicces, hogy több kaját kaptam ebédre, mint általában szoktam enni. Amúgy rendszeres vérvétel kell majd havonta, de végül is kibírom. Kicsit görcsöl a hasam, de eszem a magneb6-ot, és akkor jobb.

Zsebecske!
Drukk drukk drukk!

Melódia!
Akkor most jól elemsélem Neked a diétát! :lol: Egyik szopbában egy 10-es cukrú lány volt, akinek csak annyit mondott a dokija, hogy ne egyen csokit. Minden mást evett. :?
Nekem Nagy Ferenc belgyógyász a következőt írta elő:
reggeli:1zsömle, bármennyi felvágott, 3 deci tej, bármennyi zöldség és 1 alma, vagy alma helyett lehet fél barack vagy 1/3 banán vagy 3 eper.
tízórai: kettő medvesajt
ebéd: hús, és a köret, de mérsékeljem 20%kal, semmi kenyér, vagy tészta. Az alma vagy helyette amit írtam, mehet.
uzsi: kettő medvesajt
vacsi: ugyan az, mint a reggeli, vagy mint az ebéd.
Sajnos utálom a tejet, erre megkérdeztem, hogy kakaó esetleg? Erre jól rámförmedt, hogy "kakaót nem mondtam!!!! csak azt ehet, amit mondtam!" ekkor már nem kérdeztem, hogy a tejföllel mi van, meg a diabetikus cuccokkal,vagy a müzlivel...
Egy másik lány is ennél a dokinál volt, és ő a paradicsomot kérdezte, és neki is a "mondtam én paradicsomot? csak azt ehet, amit mondtam!" volt a válasz. De nekem azt mondta, hogy bármennyi zöldség, úgyhogy a paradicsom szerintem zöldség, és én eszem.
Találkoztunk a kórházban egy 10-es cukrú lánnyal, aki másik belgyógyásznál volt, aki azt mondta neki, hogy bármennyi gyümölcsöt ehet mert abban másféle a cukor, mint a csokiban. De ne egyen kenyeret. Ő rengeteg szőlőt evett, ott irígyeltük, nekünk meg szőlőtilalom van.
Na ebből igazodj ki!!! Ráadásul a plusz vicces az egészben, hogy a vérvétel napján sak azt ehettem, amit ők adtak. az pedig a következő volt:
reggeli: 2 zsömle, vaj, diabetikus lekvár
ebéd: 2 szelet hús, egy vagon krumpli (meg sem bírtam enni, annyi volt, több, mint amit farkasétvágyamban be bírok nyomni) és valami kompót.
vacsi: 1 zsömle, párizsi, kefír, alma
tízórai, uzsi nem volt. Ezzel a kórházas kajával tök jó volt a cukrom.
Na most mit is egyek, és mikor? És mennyit? Szerintem ez a cukordolog azért fura, mert ki az, aki megiszik 3deci tömény cukrot normál állapotban? Mert nekem csak az után lett magas. Na mindegy, tartom a diétát valahogy, biztos ami biztos, a baba miatt.
Remélem, segítettem :lol: :lol: :lol:
Pusz
Rozus

KépKép
rozus
 
 


Szia Rózus!! :D
Ez valami szörnyű!! :cry: Jól összezavartak csak!!Ezek összekeverik a szénhidrátdiétát az éheztetéssel :cry: Én kalóriatáblázat szerint számolom a szénhidrátot, 180g-ot tartok be!!Viszont semmi rízs, tészta, kenyér, krumpli, cuki, csoki!!De husit, sajtot, felvágottat, zöldséget bőven lehet!!A gyümihez meg szintén a kalóriatáblát kell nézni, mert van amiben nagyon sok a szénhidrát, és akkor azt úgy kell kalkulálni!!A szőlő viszont tele van!! :? Paradicsomban 4g/10dkg, úgyhogy ehetsz!!Töltsél le kalóriatáblázatot, ha gondolod!!www.diabetes.freeweb.hu

Ha gondolod, írj az e-mail címemre!!Puszi!! :D
melódia78
 
 


Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam benneteket, de most úgy érzem, egy másik verziót én is leírok a diétáról. Az én terheléses értékem az előző gyerkőccel 9,1 volt, és olyan dr-nőhöz jártam, aki nemrég kitüntetést kapott a jó munkájáért. 150 grammos diétát kellett tartanom, ami azt jelenti, hogy reggelire 25 g lassú szénhidrát (ez 1 db kifli bármilyen felvágottal, hússal, vajjal), tízóraira 25 g vegyes, de a nagyobb része gyors legyen, lehetőleg tej vagy joghurt. Ebédre lehet enni 50 g vegyeset, tésztát, krumplit, rizst is, de ezekből egy héten max. háromszor. Az uzsonna 20 g gyors, ekkor ajánlott a gyümölcsevés, szőlő és banán kivételével bármilyen fajta. A vacsora 30 g lassú ( egy zsömle a reggelinél felsoroltakkal). Most a következő babánál nekem is 8,2 lett, tegnapelőtt csináltam végig a cukorprofilt. Az én meglátásom szerint ( és volt egy sorstársam, aki szintén így látta) egyáltalán nem diabetikus kaját kaptunk, csak ráraktak egy cetlit, hogy az. Jók lettek az eredmények, ezért az ottani belgyógyász is azt mondta, hogy a 150 g-os diétával elleszek. 4 hét múlva meg akarta velem ismételtetni ezt a tortúrát, de én arra nem vagyok hajlandó, inkább veszek egy gépet és hetente ellenőrzöm az értékeket. ( az előzőnél inzulinra is szükségem volt, így ezt már jól begyakoroltam). Remélem, segít nektek, amit írtam.
fortika
 
 


Köszi fortika!!
Hát már végképp nem tudom, hogy jól csinálom-e amit csinálok, de reménykedem, hogy igen!!Dokim csak szept:7-én lesz újra, akkor bizti irány a kórház!! :cry: De egy vc profilra én is kivi lennék, de sajna nincs mérőm!!Sok egészséget nektek!!Puszi!!
melódia78
 
 


Sziasztok!
Én most találtam erre az oldalra. 39. hétben járok. Szóval még épp időben:-) Ha addig nem érkezik a kisfiam,akkor jövő pénteken lesz a nagy nap .-)

A dokim Ferenczi,akivel én eddig nagyon meg vagyok elégedve. Szülésznőnek pedig Fülöp Ilit ajánlotta,aki nagyon kedves,segítőkész,szimpatikus csaj. Aneszteziógussal épp tegnap bezséltem,ő is nagyon profinak tűnik :ő Sorbán doktor.

Tudtok-e nekem segíteni tarifa,és pénzátadás ügyben. Nekem szerencsére nincs tapasztalatom korábbról,h hogyan megy ez az eü-ben. ti mennyit,és hogyan adtok/adtatok át? Mert az oké,ha épp magándrendelés van,ott egyértelmű és korrekt. De ezt nem tudom,h hogyan működik.
Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok: Gabi
cupella
 
 


Sziasztok,

Én is hasonló "vércukorterhelésen" estem keresztül pont 1 éve, mint Rozus, úgyhogy ezek szerint ebben a témában a helyzet változatlan a Schöpf-Mérei-ben. Nekem az első eredményem 7,8 lett, a megismételt pedig 8,1. Be kellett feküdnöm. Az ebéd aznap "diétás" felirattal grízes tészta sárgabaracklekvárral. Jó kis diétás... Hát erről ennyit. Nagy Ferenc nekem is szinte szóról szóra azt mondta, amit Rozus leírt. Én megkérdeztem ugyan a diabetikus ételeket, de csak húzogatta a vállát, és annyit mondott, hogy: ha rosszat akar a gyerekének....


MELÓDIA,
Én minden héten kétszer a háziorvosomhoz jártam, mert van "gyors vércukoszint mérő"-jük, és olyan aranyosak voltak, hogy mindig megmérték soron kívül. Kérdezz rá a háziorvosodra, hogy esetleg neki van e ilyen. Megszúrják az ujjadat, és egy perc múlva megvan az eredmény. Ezt mindig evés után 1 órával csinálták.

Sőt, vannak patikák (nagy narancssárga felkiáltójellel jelzik), ahol ingyen elvégzik a vércukorszint mérést. Hogy a terhességi diabéteszre is vonatkozik e ez, azt nem tudom. De egy próbát esetleg megér.
Az "Egy csepp figyelem" alapítvány honlapján, www.egycseppfigyelem.hu oldalon van részletes patikalista is, hogy mely gyógyszertárakban van erre lehetőség.

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Szia Angel!!
Köszönöm szépen,hogy válaszoltál!!Ismerem a vércukormérőket, ápolónő vagyok, akár magamnak is megtudnám mérni!! :D De úgy érzem, hogy elég jól tartom a diétát!!De azért lehet, hogy a háziorvossal méretek egyet!!Nemsokára jön vissza a dokim is a szabijáról, úgyhogy bizti megyek be az általatok leírt nagyszerű vércukorbeállításra, diétás tanácsokkal megtűzdelve!! :lol: Tényleg nem normálisak a grízes tésztájukkal, én pl,.egyáltalán nem eszek tésztát!!Dehát lehet, hogy én nem értek hozzá!! :twisted: Na majd meglátjuk!! :D
üdv: Melódia
melódia78
 
 


Szia Angel!!
Köszönöm szépen,hogy válaszoltál!!Ismerem a vércukormérőket, ápolónő vagyok, akár magamnak is megtudnám mérni!! :D De úgy érzem, hogy elég jól tartom a diétát!!De azért lehet, hogy a háziorvossal méretek egyet!!Nemsokára jön vissza a dokim is a szabijáról, úgyhogy bizti megyek be az általatok leírt nagyszerű vércukorbeállításra, diétás tanácsokkal megtűzdelve!! :lol: Tényleg nem normálisak a grízes tésztájukkal, én pl,.egyáltalán nem eszek tésztát!!Dehát lehet, hogy én nem értek hozzá!! :twisted: Na majd meglátjuk!! :D
üdv: Melódia
melódia78
 
 


Sziasztok,

új vagyok itt, jelenleg a 34 hetemet taposom, kósa zsoltnál fogom szülni első gyermekemet, kislánykámat. Van valakinek tapasztalata vele, illetve az általa ajánlott Horváthné marika szülésznőről és sorbán dr.-ról eda-val kapcsolatosan? Árfolyamról esetleg?

Minden segítséget, infót köszönök
kistrx
 
 


Szia Kistrx,

Többen is vagyunk itt, akik az általad említett dr.Kósa-Horváthné Marika párosnál szültünk.
Küldök pár info-t privát üzenetben.
Egyébként ha van kedved és türelmed visszaolvasgatni a hozzászólásokat, rengeteg infot találsz róluk ebben a topic-ban. Nem is kell túl sokat visszamenned.
Sorbán dr-ról nem tudok mit mondani, mert én nem kértem a beavatkozást, de itt többeknek az volt a véleménye róla (legalábbis ezt olvastam), hogy nagyon jó.
Ha esetleg nem kapos meg a privit, jelezz!!!

Üdv,
Judit
angel068
 
 


sziasztok!

Még mindig keresgélek. Javaslatokra bejelentkeztem egy szent imrés orvoshoz, dr. bardóczy doktorúrhoz, de majd csak 2 hét múlva volt leghamarabb időpont. (most kb 7 hetes lehetek) A kerületi nőgyógyászaton semmit nem adtak, se leletet a terhességről, se semmit. Ma voltam háziorvosnál, aki a Schöpf-kórházat és dr. Oláh Kinga doktornőt javasolta, mivel az van a legközelebb, és szerinte jó szakember.

Kérdésem: volt már valaki nála? Vállal szüléseket? Aki esetleg hozzá jár, szivesen várnám a vélemyéneket róla, a tapasztalatokat vele.

üdv
ardien
ardien
 
 


Szia Kistrx!

Most szültem a keresett párosodnál augusztus 12-én. A világ minden kincséért ne engedd, hogy bárki lebeszéljen róluk. Én is tanácstalan voltam, de angel068 meggyőzött, hogy szuper a csapat, ez így igaz!!!
Aki engem el tudott viselni egyetlen haragos szó nélkül, mert nagy legény akartam lenni, és nem kértem érzéstelenítést, hát azt ne hagyd ki, mert baromira fáj, az sem igaz, hogy utána rögtön elfelejted, mert ha a wc-re kell menned mindig eszedbe fog jutni, de eltörpül, ha ránézel a gyermekedre. Ők ketten tényleg összeszokottak, látszik a munkájukon, az együttdolgozás, és az egymásban való 100%-os bizalom. Kevés olyan orvos, és szülésznő van, aki élvezi a szakmáját, és becsülettel látja el, nem a pénz a lényeg, hanem a hivatás.
Ha valaki mást gondol, szíve joga, én így éltem meg, és bátran ajánlom őket bárkinek.
manó-v-29
 
 


Köszi Manó, sokat segítettél. Küldtem privit, megnézed?

Köszke

kistrx
 
 


Bkrisztina,

valamiért visszadobja az emilt a hép, biztos jó az emilcímed, így nem tudok válaszolni!

kistrx

kistrx
 
 


Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, november 21.-re vagyok kiírva és Arnold doktornál fogok szűlni...Szuper ez a sok hozzászólás, így legalább vmennyi infót összegyűjtünk más élményeiből, illetve jó és rossz tapasztalataiból, hogy mire érdemes figyelni a pici manó jövetelének várva várt pillanatában :D . Álítólag mostanában újítják fel a 3.-on a régebbi részt, tud erről vki vmit? Uhhh bizti sok kérdés fog még összejönni, nagy-nagy gratula a pici babásoknak és szép heteket-hónapokat az aprótalpúakat hordozó pocakosoknak :wink:
Üdv:Adri, aki 28.hetét tapossa :lol:
adri01
 
 


sziasztooook
Bocsi, nem tűntem el, csakhát időközben megszületett PATRIK fiam, és mióta hazajöttünk nem volt sok időm netezni, illetve amikor lett volna akkor meg nem volt net:-(
most mennem kell, de igérem holnap jövök és mindent elmesélek
:wink:
zsebecske
 
 


Szia Zsebecske!
Gratu a kis Pati babához! Ha fiunk lenne mégis, mi is ezt a nevet választjuk :wink: .Kíváncsian várom a részleteket... :shock:
adri01
 
 


Zsebecske!
Nagy gratula Patrikhoz! Kíváncsi vagyok a szülésre! Remélem, minden simán ment!

Adri!
Én is Arnold dokinál szülök, kicsit előbb, mint Te. Nemrég feküdtem a harmadikon kétágyas fizetős szobában, de az nem volt kicsit se felújítva. :( Te mikor mész legközelebb vizsgálatra? Én 18-án korán reggel, mert vérvétel is lesz.

7-én megyek szülésfelkészítőre, jön valaki?

Rozus

KépKép
rozus
 
 


Szia Zsebecske!

Gratulálok a kisfiadhoz!!

Végül is magától indult el a dolog, vagy segíteni kellett? Gátvédelem?

És egyáltalán hogy vagytok? Baby blues ....!?(Nekem volt)

Szép napot mindenkinek!!

Mónika

Bence: 2005.12.01
Csenge: 2007.05.24
famo
 
 


Szia Rozus!
Nekem a csecsemős csajszi mondta a felújítást...Akkor nem lett belőle semmi???Én nagyon csípem Arnoldot, hihetetlen korrekt és EMBER a szó legjobb értelmében!Nov. 21-22-re vagyok kiírva, de vszínű, hogy programozott csaszi lesz, mint a pici fiamnál - aki most 18 hónapos - ő sem tudott befordulni, csücsült jófiú módjára annó...Nem vagyok elájulva a csaszitól, mert az elsőt nagyon megszenvedtem, de remélem most minden oksi lesz majd:-)Az tuti, hogy altatást kérek...a Jánosban annó az anesztes kb. 6. szúrásra találta el az epidurált, brrrrr, rágondolni is rossz:-(.
adri01
 
 


Jaaaa, a szülés dátumát már írtam:-))), felcseréltem a "mikor mész legközelebb" kérdéseddel...12.-én megyek vizsgálat+uh-ra.A szülésfelkészítőre, ha elmész örömmel venném, ha leírnád az infókat...pici manómtól nem könnyű elszabadulni:-)
adri01
 
 


sziasztok
az előbb leírtam az egész történetet- erre nem tudtam elküldeni :oops:
na mindegy a lényeg, hogy Manócska császárral született-bár minden rendesen indult
20-án este pont a vihar alatt kezdett szivárogni a magzatvíz, aztán éjjel 3-ra már jónak láttam én is és a szülésznőm is hogy bemenjünk a kórházba
végülis hiába voltak már egypercesek a fájásaim délelőttre, a méhszájam nem akart nyílni ezért aztán Arnold úgy döntött inkább császár, mint további három nap vajúdás- amúgy is harántfekvésű volt Patrik, a magzatvíz meg már szineződött el
igy hát 6órás spinál mellett segítették Manócskát a világra

úgyhogy adri01 szerintem semmiképpen ne kérd az altatást- szerintem a Tamara iszonyú jó anesztes- ő szúrt nekem - ráadásul két fájás között - ja és én irtózom a tűktől és mindig elrántom magam- ennek ellenére profin adta be

mindenesetre én a végén nagyon örültem ennek hogy igy alakult, nagyon féltem hogy elfogy az erőm ha tovább hagynak vajúdni és a végén nem tudom megszülni a babámat
kben meg minden nagyon szuper volt, mindenki rendes és segítőkész- a babám meg hamar velem volt és ahogy mozogni tudtam már nem is adtam vissza többet :)
zsebecske
 
 


Szia Zsebecske!
Örülök, hogy végül is minden rendben ment Veletek kapcsolatban:-)
Arnold bement hozzád már éjszaka, vagy nem hívták be reggelig?
Hol voltál elhelyezve? Várom ám a képet Patiról:-) Csecsemősökkel minden oksi volt? Van amire szted érdemes figyelni, ha olyan van, amit nem szertnél ide leírni, priviben nagyon szívesen venném a választ...A 6 órás tűért előre szoltál és tényleg 6 órát jelentett? Nekem vmit annó elcseszhettek, mert kb. 6x szúrt a csaj, folyton mondta, hogy görnyedjek na de a hasam ugye engedett egy darabig, aztán már majdnem lefejeltem az ágyról, de neki még mindig nem volt elég....Aztán mikor szúrt megnyomhatott egy idegszálat, amitól spontán megrándultam, erre ő mondja, hogy NE mozogjak...mégha kontrollálni tudtam volna magam, akkor oksi :roll: . Ez hétfőn reggel volt és kedd du. állhattam fel, amikor is egyszerűen nem tudott megtartani a lábam a bazi fájdalom már nem is jelentett volna akkora gondot. Apum és párom végül is nem adta fel, így csoszogtam egy pár lépést, de emelni nem tudtam a lábam...No ennyi a rémtőrténet, amiért az altatáson gondolkodok...Álmomba ne jöjjön elő az a 2 nap!Szerintem be is sokkolhattam picit a műtét alatt, mert egyszerűen miután megláttam, hogy pici manómmal minden oksi, másfél napig a szememet sem tudtam nyitva tartani. Nemtom mi zajlott le bennem, számomra érthetetlen volt az egész!Bocsi , ha nagyon negatív és off volt...
adri01
 
 


Olvastam, hogy itt a 2 anesztes nagyon profi!Ezt jó hallani...., de nemtom lesz-e bátorságom még 1x bevállalni a rossz élmény miatt az epidurált. :oops:
adri01
 
 


Sziasztok!

Zsebecske: nagyon sajnálom,hogy nem sikerült "simán" a szülés, de az a lényeg, hogy jól vagytok!!!!
remélem már eléggé belerázódtál a dolgokba... Bár szerintem az első két hónap igen rázós, de azután hidd el minden sokkal könnyebb lesz!

adri01: Nekem egy ismerősömnek már volt altatásos, és epidurális császára is, és ő mérföldekkel jobban van az epidurális után, mint amikor altatták. Persze ez nem általános tendencia, csak gondoltam hátha segíti a döntésedet.
famo
 
 


Szia Adri,

Én is csatlakozom a NO ALTATÁS-t képviselők táborához. Marci is altatásos császárral született! Soha többet! (muszály volt, nálam szóba sem jöhetett az EDA és a normális szülés sem :(()
Sztem. -ha megteheted- fogadd fel Sorbán dr-t anesztesnek és lesz egy jó kedélyű szuper szülésed :)

Kriszti
cuiccolo
 
 


Sziasztok lányok!
De aranyosak vagytok, hogy így felkaroltok:-)))háááát szükségem is van rá, azok után amin a másik kórházban átmentem...Ott síri hangulat uralkodott a műtőben, ez volt megkövetelve...Kegyetlen volt így azt a CSODÁNAK nevezett vmit megélni:-(. De remélem, most én is átélhetem úgy, ahogy anno is készültem rá, hisz ebből szinte egy kézzel számolható mennyiség van az életünkben, nem igaz?!Köszönöm a hozzámállásotokat, pedig egy karakán csajszi vagyok, de abban a helyzetben vmi nem működött...
adri01
 
 


Cui, Neked miért volt az altatás és konkrétan mi érintett nagyon negatívan benne?Gondolom elsősorban, hogy nem láthattad rögtön a manódat...Na eddig ez tartja bennem a lelket, mert tényleg szinte hihetetlen és felejthetetlen pillanat volt!:-)
adri01
 
 


Húú Adri,

Nekem volt egy agyműtétem 26 hetes terhesen és emiatt kizárólag altatásos császárral születhetett Marci. EDA szóba sem jöhetett mivel pont olyan agyi idegpályákat érint amit jobb lett volna elkreülni :o
Nekem borzasztó volt az ébredés, sokáig nem tudtam magamról, feltápászkodni is csak egy nap múlva sikerült és persze a "szülés élmény" teljesen kimaradt :( Az embert élete során nem lehet túl sokszor kockázatmentesen altatni így ha igaziból nincs rá szükség sztem. hagy ki :) Ne izgulj a schöpfiben a gárda igen profi és a műtőben sem volt síri hangulat :d (már addig amíg ugye ébren voltam)

KRISZTI
cuiccolo
 
 


szia Cui!

Most már emléxem, amikor visszaolvastam anno a topicot, hogy min mentél keresztül....hát le a kalappal, nagyon stramm csajszi vagy!!!Azóta minden rendben veletek?Valószínű igazad van és én is úgy érzem az lenne a helyes út, még van 2 hónapom, hogy nekiduráljam magam a baba érdekében is!
adri01
 
 


hello
hát először is köszi jól vagyunk, Manó nagyon rendes kisbaba és nem nehezíti meg a dolgomat
remélem fel tudok tölteni képet róla
másodszor pedig a spinál amit kaptam az tényleg 6 órás volt, délben szúrták és délután hatig a fejem nem emelhettem fel, de utána már felülhettem-igaz még nem nagyonéreztem a lábaimat, tehát azért előszörre nem ment, de este 10-kor már felkeltem, bár akkor már sajna nem kaphattam meg Patrikot, pedig először kértem, aztán nem aztán mégis, utána persze reggel már minden oké volt, de azért azt nem mondom, hogy a vágás nem fájt
viszont két éve már egyszer műtöttek és akkor ugye altattak-igaz nem tudtam az ébredésem előtti viselkedésemről, de ma se szívesen gondolok rá, mert szanaszét kiabáltam az egész emeletet
meg azért sokkal de sokkal bágyadtabb voltam még két nap múlva is, ugy meg nehezebb lehet babázni
kben mivel igen gyorsan történt, hogy a dokim ugy döntött csaszi lesz -nem egyeztettem előre a tű miatt, egyszerűen mondtam Tamarának én is a férjem is na meg a szülésznőm is, hogy hatórás tűt kérünk.
ja a doki természetesen nem jött be azonnal, minek is jött volna, hiszen mi is felmentünk még aludni néhány órát- vagy inkább pihenni mert a fájásaim azért jöttek jövögettek-
na most mennem kell hív a Manó
zsebecske
 
 


Szia Adri,

Igen, Velünk minden rendben :)
Hajrá, bátorság és irány a szülőszoba :d! (persze csak két hónap múlva)

Kriszti
cuiccolo
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?