Új privát üzeneted érkezett!

Borcsa,
tündériek vagytok... Hatalmas gratula!!!!!!!
OFF leszek, de nagyon érdekel:
hogy vagy háromgyermekes anyaként?
Ahogy képen láttalak, te mindig is nagyon vékony voltál...

Ráhel,
én szimplán féltem a tandemszopitól, de amikor a kismanóm megszületett, már nem bántam volna - csak akkor meg már Cicó nem akart.
Hunfejű kamikaze harcos: és ha látnád, hogy illik rá Kép Csak ne lennék olyan béna - itt vannak a képek a gépen, és nincs időm azzal pepecselni, hogy kicsinyítek... na azért megpróbálom.

Mi megvagyunk, eltekintve attól, hogy tegnap felcepeltem Zezét gyerekülésestül és egy hátizsákkal karöltve a másodikra, és éjjelre "kigyulladt a cicim", ahogy Cicó mondja. Mindig megfogadom, hogy nem cipelek többet, aztán amikor ott van a helyzet, persze elfelejtem. Most nyelhetem a bogyókat, meg jegelhetek Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Rahel!

A várandósan szoptatást (Már ha aktuális nagyobb gyermek nem választja el magát a megváltozott íz miatt.) csak akkor javasolják folytatni, ha az előző várandóság(ok) problémamentesek voltak, nem volt vetélés, koraszülés, egyéb hasonló nem kifejezetten jó események, és a jelenlegi várandósság is teljesen rendben van. De ekkor is figyelni kell, esetleges görcsökre, vérzésre. Ha ilyen van, akkor minimum csökkenteni kell a szopizások számát, de rosszabb esetben el kell választani a szopizó csemetét. Nálunk minden rendben volt, így még mielőtt elkezdhettem volna aggódni, hogy szabad-e szoptatnom a pocaklakóval, addigra a nőgyógyászom már mindezeket elmondta és ő maga ajánlotta, hogy nyugodtan szopizzunk tovább, mert az akkor egyéves fiamnak még szüksége van a szopizásra. (Na, ilyet nem fogsz sok magyar férfi! nőgyógyász szájából hallani. Meg úgy egyáltalán bármilyen orvos szájából. Tisztelet a kivételnek.)

Kriszi! Ez a hunfejű kamikáze.....Kép Mitől sikerült Zezének erre a névre rászolgálnia? Most már igazán kíváncsi vagyok azokra a képekre. Nem lehetne mégiscsak pepecselni? Oltsd azt a kigyulladt cicit! Kép

Borsts! Jó a kép!

Legyen szép napotok!

Zita
pzita
 
 


Sziasztok,
koszi Zita, szerintem nem fog menni a varandos szopi, ugyhogy a kistestver meg terv marad.....hm.
nekem is volt gyulladas, nagyon durva....nem mertek hozzanyulni, csak egy vedono, aki mondta: o meg ilyet nem latott.mindegy.
elofordult mostanaban is csomo, kicsi fajdalom, de akkor sokszor tettem mellre, hogy az allkapcsa a manonak a csomo fele legyen. altalaban estere elmult.
Kriszi, szep neve van a fiadnak.
JO hetveget.
R.
rahel
 
 

 
 

SziasztokKép


Köszönöm mindenkinek a linkeket.

BorcsaKép Köszi a két oldalt, a spanyolt majd az olasztudásom segítségével megpróbálom érteni, de tényleg szép, hasznos.. az angol nagyon rendben van, már meg is van a hétvégi programomKép neked mik a kötelező olvasmányaid a szopitanácsadósághoz?

ErikaKép Urtica Urens? Nagyon meglepődtem, mert ennél a potenciált még a többi homeos bogyónál is fontosabb figyelni - ellenkező esetben elapasztja a tejet... tényleg csak óvatosan vele!

KrisziKép most már én is megnézném a harcos legénykétKép

indianyo
 
 


Sziasztok!

Amikor azt írtam, hogy " a tej állítólag már nem lenne jó az újszülöttnek ". azt nem én találtam ki, hanem a védőnő és a nőgyógyász is ezt mondta.
Én nem akartam egyikkel sem vitatkozni, mert már párszor kioktattak, hogy laikusok ne olvasgassanak össze-vissza mindent...
Mondjuk nem emiatt hagytam volna abba a szopit, hanem az előzőekben említettek miatt. 2 napja már pecsételő vérzésem volt és azóta is folyamatosan görcsölgetek. Az előző terhességem 6. hetében volt egy fenyegető vetélésem is, és ami most a legnagyobb gond az az, hogy nemsokára vesznek mintát a magzatboholyból, aminek azért van vetélési kockázata. Ráadásul, amikor a cici olyan volt, mint a kő, akkor felajánlottam a gyereknek, hogy jöjjön, aztán oldja meg a problémát, de már messziről elkerülte a cicit. Most v. az íze miatt, v. a 4 rágófog növekedése okozta az elutasítást, de már 2 hete nem tudom neki megmutatni a melleimet. Törölgeti közben a száját a könyökével és fintorog, nem hinném, hogy hiányozna neki és azóta sem igényli a szopit. 9 hetes terhes voltam, amikor még lefejtem neki, de akkor sem volt hajlandó meginni a tejet, ilyenkor belecsempésztem neki valamilyen kajába és mindig rimánkodtam, hogy mind egy szálig megegye, nehogy kárbavesszen az a kis tejci is. Kicsit azért sajnálom a dolgot, mert ha nehéz is volt nálunk a szopiügy, mégis csak egy olyan élmény, ami soha vissza nem fog térni a gyereknek, hacsak ihletet nem kap majd a picitől.
Mikor már tervben volt a 2. baba, akkor is az volt a tervem, hogy az egész terhesség alatt szeretnék szoptatni, sőt a tandemszopi volt az álmom. Sajnos, úgy látszik, hogy ezek már tényleg csak álmok maradnak. Szerintem már nem lesz szükség semmilyen bogyóra sem, mert a helyzet napról-napra javul. Még feszül a mellem, de már érezhetően apad benne a tej. Valószínű, hogy hamarosan végleg elapad.

Erika
erika2004
 
 


Erika!

Örülök, hogy a mellfeszüléses dolog megoldódni látszik. Így legalább nem kell egy esetleges gyulladás miatt is izgulni.

OFFTOPIC Csak a korod miatt csinálják a chorionboholy biopsziát? ON

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Szia,
Erika, ezt en is akartam kerdezni, amit Zita....
Olvasgattam a Schneiderne Eszter nlc-s tanacsadasat, ott kerdezgettek tobben az apasztasrol, gyogyszerek, stb. Ha gondolod nezd meg, van ott par gyogynovenyes otlet is talan.
R.
rahel
 
 


Sziasztok,
Erika,
szerintem Zita nem akart téged ezzel lerohanni... Én is gondoltam, hogy "szakemberi" hozzászólás van a dologban. Úgy ki tudják néha nyírni az ember önbizalmát az egészségügyben, nem? Laikusok ne olvasgassanak...röhej. Viszont sokszor ők olvasgathatnának többet, ahelyett, hogy ledorongolják a kismamát...akkor a tandemszoptatók mind egy szálig veszélyeztetik újszülöttjeik életét??? Na jó, abbahagyom, mielőtt nagyon bepörgök, úgyis tudod, hogy ez nem neked szól, ők meg úgyse olvassák Kép
Mindenesetre örülök, hogy javul a helyzet. De még mindig azt mondom, egyáltalán nem biztos, hogy teljesen elapad (na persze, feszülni nem fog a vágtelenségig). Az meg majdnem biztos, hogy gyorsabban be fog indulni, mint a múltkor.

Rahel,
a gyulladásokkal nálam anno szintén nem nagyon tudott senki mit kezdeni (a leginkább megőrzésre méltó tanács, amit kaptam, a nőgyógy. ügyeleten, hogy most már el kellene választani a félévest Kép ...azóta sem tudom, ez hogyan mulasztotta volna el a túltelítődés okozta gyulladást Kép ). Úgyhogy muszájból kiképeztem magam. Olajos masszázs, forró vizes kádban fejés, forró zuhany, mirelit borsó, káposztalevél, UU15, Phytolacca, mert a gyakori kínálgatással nem sokat értem el, Cicóra nem lehetett számítani ez ügyben, most az öccsére sem lehet.

Zita,
igenis, tisztelettel! A helyzet alakulóban van, a cici már nem lángol, csak parázslik Kép Komolyra fordítva, most két nagy előny van a korábbiakhoz képest: tudom fejni, és nincs túltelítődve. így azért már sokkal kezelhetőbb.

OFF
Most már azért is várok a fotóval, mert még csalódni fogtok Kép
Rahel, a nevét Apa találta ki, valami nagy ráérzéssel megálmodva Kép Azóta kiszámoltak neki mindenféle horoszkópos izét, és állítólag nagy az őstudás és a gyógyító erő aránya a lelkében. Táltos lesz a gyerekből??? Kép
Hunfejű, ez egyszerű, majd igyekszem olyan fotót, amin feltűnő. Kamikaze Kende: na ehhez látni kell, ahogy menni tanul Kép Cicó ehhez képest egy bombaszakértő óvatosságával próbálkozott Kép

Na megyek, keresek egy képszerkesztő progit, ha már így belejöttem...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


ím a nagy harcos Kép<!--attachment: Babanetre1_copy-385583.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*78.8**Babanetre1_copy --><center><pre>
Kép
Babanetre1_copy (78.8 k)</pre></center><!--/attachment-->
kriszi
 
 


Kriszi!

Õrült jó a kép! Kezdem érteni a nevet. Kép

Erika!

Tényleg nem akartalak letámadni, vagy kérdőre vonni bármiért. A mondatod elején ott volt az állítólag, így tudtam, hogy nem Te találtad ki, ezt a nem jó az a tej dolgot. Elnézést kérek, ha bármilyen rossz érzést keltettem volna benned. Annak azért örülök, hogy Kriszi értette, hogy nem szántam neked semmilyen negatív érzést.

Szép vasárnapot mindenkinek!

ITT TAVASZ VAN!

Zita
pzita
 
 


Pzita!

Nincs semmi gond. :-) Azért annyira nem érintett rosszul a dolog, csak szerettem volna pontosítani a dolgokat.
A choriont azért csinálják majd, mert 35 leszek mire megszülök, az előző terhességemnél emelkedett AFP-m vol(2.0) és a férjem nyitott gerinccel született. Nála, szerencsére nem volt semmi gond, mert kb. 5 éves korában vették észre egy ortopédiai vizsgálaton, hogy az egyik csigolyája nem záródott rendesen, panasz sosem volt miatta, még katona is volt.

Egyébként, köszi Mindenkinek a tanácsot és az ötleteket a tej apasztásra. :-) Ma reggel már nem is kellett masszíroznom, alig érezhetően fáj még egy kicsit, de nem hinném, hogy 1-2 napnál tovább fog tartani. Már felkészültem arra, hogy esetleg 40 napig is eltarthat a dolog, de durván 2,5 max. 3 hét alatt elmúlik. Gondolom ez függ attól is, hogy kinek mennyi teje volt.

Erika
erika2004
 
 


Sziasztok!

2,5 éve nem írtam ide, de a tandemszopihoz muszáj hozzászólnom Kép Nekem mákom volt a szakemberekkel, mert mikor a másodikkal terhes lettem, a nagy még javában szopizott, és a dokim erre csak annyit mondott, hogy amíg nem görcsölök, addig egészségére. A védőnő meg csak azt hajtogatta, hogy válasszam el, mert úgy egyszerűbb lesz. Aztán mikor látta őket együtt szopizni, belátta, hogy nem volt igaza. A nagy 2. szülinapján hoztuk haza a kisebbiket. Aznap 12 kg volt, 2 hét múlva 13. A kicsi meg hozta a havi 1kg-s hízásokat, és minden oké volt vele. A harmadik terhességnek is úgy vágtam neki, hogy a kisebbik fiam még szopizott, de ő a 16. hét körül abbahagyta. Úgyhogy most egy egyedül szopizó kislányom van Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory!

Nálunk szintén ez volt. A nőgyógyászom abszolút támogatott (Ezt már a múltkor is írtam.), a védőnőnknek meg az volt az első reakciója, hogy válasszam el a fiam. A következő ilyen helyzetünkben a következő csemeténél már nem mondta ezt. Kép Sőt a két csemetém születése között volt egy hasonló helyzetben lévő anyuka, akinek nem azt mondta, hogy válassza el, hanem hogy azt szoktuk mondani, hogy el kell választani, de volt már itt olyan anyuka, a végig szoptatott várandósan is. Az anyukát jól ismertem, ő ismerte a mi sztorinkat, így nevetve hívott fel, hogy képzeljem, változnak az idők. Kép

Gratulálok egyébként a kislányod születéséhez!

Jól összejöttetek Borcsával a tavasziaknál! Kép

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Zita: köszi Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok,

remélem tud valaki tanácsot adni...majdnem 2 hetes a babám és szulés óta iszonyúan viszket a combom, lábam, karom, pici kis hólyagok jelennek meg rajta és ki is pirosodik ha vakarom. Az egyik babás könyvben találtam egy olyat, hogy ez a szoptatás hatására történo oxitocin termeléstol van, de nem írja h mikor múlik ez el, mit lehet vele csinálni?? Az elso terhességem után semmi ilyen nem volt. Szép lenne ha mostantól 1 évig vakaróznék Kép
Valami ötlet?

Soraya
soraya
 
 


Soraya,
nem akarok hüleséget írni, de mintha az oxitocin-termelődés csak a szülés utáni viszonylag rövid időszakban lenne kiugróan magas, később csökken. De józan paraszti ésszel nem is biztos, hogy az oxitocintól van, elvégre az első babánál is tutira volt oxitocin... bocs, nem tudom, találgatni meg nem akarok... remélem, más jobban tud segíteni. Mindenesetre jobbulást kívánok Kép

Cory,
én is gratulálok a csajszihoz Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Most veszem csak észre, hogy beindult megint ez a topik! Kép Csak győzzem visszaolvasni!

Kriszi, a kisfiad gyönyörű, azt már látom! Cicóról is feltehetnél egy képet, már annyit olvastam róla is!

Eszter

KépKép
KépKép
safrany
 
 


OFF
Eszter,
köszi Kép
Dolgozom rajta, egyelőre a Babanet-profilnak nem tetszik a formátum, amiben van a kép (érdekes, mellékletben semmi baja nem volt vele).
Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Kislányom, Alexandra 1 éves, nappal 3-5, éjszaka 2 alkalommal szopik. Egy ideje teljesen olyan tüneteket vélek magamon felfedezni, amik terhességre utalhatnak (pl: émelygés, szagoktól való undorodás, fogínyvérzés). A ciklusom a szülés óta még nem jött vissza. Tudom, elég egyértelműen eldönthető a kérdés egy teszttel, csak éppen az a problémám, hogy mivel nincs ciklusom, nincs támpontom, hogy mikor teszteljek. Szerintetek?
Másik kérdésem az, hogy minden esetben megváltozik a tej íze terhesség alatt?

Tudom, hogy van erre külön topik, de ott egyáltalán nincs forgalom, azért tettem fel a kérdésem itt.
Előre is köszönöm a válasz(oka)t.
Sziasztok!

Zsu

Kép
tothzsuzsi
 
 


Kedves Zsu!

Kétszer lettem úgy várandós, hogy nem tért vissza a ciklusom és még szoptattam. Nyugodtan vegyél egy tesztet akár holnap. Ha negatív lenne, de maradnak a tünetek, akkor egy-két hét múlva ismételj!

A tej íze elvileg mindenkinél változik, csak a szoptatott babák viszonyulnak különböző képpen ehhez. Nálam sem Ádámot, sem Csillát nem érdekelte a megváltozott íz az éppen aktuális pocaklakó miatt. Ugyanúgy szopiztak tovább. De van olyan ismerősöm, akinek szinte azonnal elválasztota magát a szoptatott baba, mikor az anyukája várandós lett.

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Zsu: én kétszer lettem terhes szopi alatt, bár nekem már mindkétszer volt ciklusom. Hogy változott-e a tej íze az passz, én nem kostoltam, a fiúk meg még nem beszéltek. Az egyikük kitartott a terhesség alatt, a másik nem, de ő is csak a 16. héten hagyta abba, mikor drasztikusan csappant a mennyiség.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Kedves Anyukák ,Apukák,Kismamák,Kispapák!

Mostantól a pelenka házhoz jön!
Szeretnél időt és pénzt megtakarítani?
Szeretném figyelmedbe ajánlani új pelenkafutár szolgáltatásunkat.
Kedvező áron vásárolhatók Libero és Pampers minőségű légáteresztő pelenkák.
Mini: 2 kg-6 kg = 33 .-Ft /db
Midi: 4 kg-9 kg = 35.-Ft/db
Maxi: 8 kg-16 kg = 37.-Ft/db
Junior: 12 kg-25 kg-ig =38.-Ft/db

Minimum rendelés 100 db. Az első,úgynevezett próba csomag amit a cég összeállít 10 , a kért méretnek megfelelő, de különböző mintájú pelenkából áll. Így több féléből tudsz válogatni a következő rendelés esetén. Szállítás 2-3 hetente. Fizetés a pelenka átvételekor a futárnak. Készpénzkezelési költség: 200 .-Ft/ szállítás
Ha felkeltettem az érdeklődésedet kérj bővebb információt Holló Krisztinától írj a hollokrisztina@invitel.hu ra, esetleg a hollokrisztina@hotmail.com MSN címre.
Vagy látogass el honlapunkra a www.pelenkacsomagkuldo.tar.hu ra.
Az ország bármely részéről veszek fel rendelést.

Köszönöm,hogy megtiszteltél figyelmeddel:
Holló Krisztina

Kellemes Ünnepeket Kívánok:

Kép

málna2162
 
 


Soraya!

Bocs, hogy így ismeretlenül...
Nekem ugyanez a problémám, a szülés után néhány nappal, amikor a tej belövellt, tele lett hólyaggal a testem, és iszonyúan viszkettem. Az orvosok csodálkoztak bazira...aztán 4 nap alatt elmúlt.
Most 3 és fél hónapos a kicsim, és kezdenek újra hólyagjaim jönni...most megyek egy góckutatásra, lehet, hogy a bölcsességfogam, adja az ég, de valóban nem kizárt, hogy az oxitocin túltermelődés okozza!!!Nekem ezt orvos is megerősítette, úgyhogy nem hülyeség.
Nem akarom untatni a többi topicost, de ha akarod, írj privátban:
botati@citromail.hu

Sziasztok,

Bótika

Bótika és Marci (2006. 01. 15.)

Kép
bótika
 
 


sziasztok.
szopigond. szerintem csökken a tejem, bár a 6 hetes kislányomnak még elég, de be vok gazolva... az egyikből alig akar szívni, mintha nem szeretné. abbol nehezebbn is jön. asse tom, fejjem vagy ne. most a nemfejésnél viok, inkább gyakran teszem cicire. azt mondják, ez jobb tejszaporító, mint a tej. ti mit gondoltok? köszi előre is.
üdv barbi
kisbojtár
 
 


...mint a fejés. boccs:)
kisbojtár
 
 


Szia Kisbojtár!
Tökéletesen csinálod! A gyakori mellretétel a legisleghatékonyabb tekjszaporító!
Van egy nagyon tipikus jelenség: a 6 hetes fejlődési ugrás. Ilyenkor a baba étvágya hirtelen megugrik, többször kéreckedik cicire, és ezzel pár nap alatt eléri, hogy az igényei szerint több tejecske termelődjön.
A másik: talán nincs is a világon olyan nő, akinek egyforma a két melle - más a formája, más a tejelő kapacitása (nekem pl. a bal gyengébb :) ) Néha ez a különbség akkora, hogy a babó látványosan elutasítja az egyik mellet. Ennek csak annyi kínos következménye van, hogy a méretkülönbség a szopi alatt esetleg látványos lesz a két oldal közt, de egy mell is tökéletesen el tud látni egy babát tejjel :) Az ismeretségi körömben van egy kisfiú, aki 27 hónapos koráig szopizott így.

Ha a gyengébb mellet stimulálnád, kipróbálhatod, hogy mindig azzal kezded a szopit, és amikor kiköpi, megkapja a párját is.
De ismétlem: ha végképp elutasítja a fél melled, az se baj - a másikból simán szopizhat amíg csak kedvetek tartja :)

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Kedves Anyukák! én apuka vagyok, az anyuka otthon, én írok mert nincs otthon net. A babánk 3780g mal született és most 7 hetes, az agondunk hogy kezdetektől lustán szopott és a fejéssel csak 10-20 ml jött le az etetések után, a bébi szépen fejlődik már 5500 g, de pár napj azt vettük észre éhes és nemelég neki a tej. Tápszerről hallani sem akarunk, DE a fejéssel nemhogy nőne de csökken a tej mennyiségünk és a többszöri mellretétel eredmény hogy estére 30-50 g -ot tud csak enni a 2 ciciből. A feleségem kész van mert amúgy is nagyon aggódos, stresses. pl a tegnapi nap:
90-180-150-120-90-80-80. Amint látható reggel több teje van, ebből fej mindíg 40 ml-t és azt kanalazzuk hozzá az estihez. Szed UU és iszik eszik nagyon. Az idegesség lehet-e gond.
ja a bébi 3 hetes koráig alkalmanként max 30g ot evett 5 hetes koráig 50-70got utána indilt meg a 90 átlag néha 120-130 is.

Ne aggódjunk oké, de mit adjunk neki este???????
klebsiella
 
 


Sziasztok!

Látom, lassan 1 hónapos az utolsó beírás is, de hátha kapok választ holnapig ;)
1 éves a kislányom, még mindig főleg anyatejen él. Holnap esküvőre megyünk, ő a nagyinál fog aludni. Mivel minimális alkoholizálást tervezünk :oops: (a menyasszony az egyik régi jó barátnőm), kicsit gondban vagyok, hogy hogy is legyen másnap. Utánaolvastam, az anyatej alkoholtartalma megyezik a vér alkoholtartalmával, ami szerintem nem lesz jelentős, de kicsit sem szeretném leitatni a lányomat :D A kérdés az, hogy mit csináljak? Fejjek reggel és öntsem ki a tejet? Gondolom, annak lesz alkoholtartalma, de utána már szopizhat rendesen?

Klebsiella: estére mindenkinek kevesebb a teje, az a kevés viszont táplálóbb, laktatóbb, mint a napközbeni. Az, hogy a feleséged még stresszel is rajta, nem segít. Az, hogy mennyit tud lefejni, nem mérvadó, én sosem tudtam 70-80 ml-nél többet, pedig 1 éve szopizik rendületlenül a kislányom és nem hiszem, hogy egyszerre ennyivel jóllakna ;) Mi lenne, ha kicsit eltennétek a mérleget, a baba meg annyiszor kerülne cicire, ahányszor igényli? Nálunk ez bevált, bár kétségkívül eleinte sokszor előfordult, hogy este órákat lógott rajtam Zsófi :)

KépKép
*zsebi
 
 


Zsebi,
vagyogatunk azért, de ha nincs kérdés, nincs válasz sem :)
Én viszont ehhez a kérdéshez kevés vagyok. Valami rémlik azért, hogy Iboly (Rózsa Ibolya ICBLC, azaz szakember) anno nagyon-nagyon régen írt ide egy olyat, hogy ha este iszol, és csak reggel van szopi, akkor ez már nem gáz... persze attól függ, mennyire éjjel műveled az alkoholizálást ;)
Esetleg próbálj meg Borstsnak írni privit, vagy ha nagyon sürgős, hívd fel Schneiderné Diószegi Esztert (az nlc.hu-n ő a szoptatási szakértő).
Bár szerény véleményem szerint azért akkora bajt nem tudsz csinálni, nem újszülött már a leányzó, te pedig nem négykézláb akarsz hazamenni :lol:
Érezd jól magad, és ne görcsölj a szopi miatt :)
(Amúgy az én fiam is hasonló jellegű darab, 14 hónapos, és napi kb. 600 alkalommal szopizik - és volt már rá példa, hogy egy-egy pohár borocskával "leitattam"
:oops: )

Klebsiella (szép név :) ),
amit Zsebi írt, azzal maradéktalanul egyetértek. Ha a kölök szépen gyarapodik, akkor nagy baj nem lehet. Mérleg azonnal kidob, csak stresszforrásnak jó, súlyt mérni meg elég a tanácsadáson, hetente. Ami meg a lusta szopizást illeti, annyira rossz nem lehet az, ha a bébi hét hét alatt kis híján két kilát hízott...
Amúgy, és ez nagyon fontos, hat hetes kor körül van egy fejlődési ugrás (simán csúszhat egy hetet, lehet az hét hetesen is), ami igényugrással is jár, azaz nem a tej kevesebb, hanem a gyerek akar hirtelen többet enni. Sok-sok cicire tevéssel pár nap alatt rendeződni szokott a dolog, a tejtermelés utoléri az igényeket, ehhez azonban az kell, ahogy Zsebi is írta, hogy mindig, de tényleg mindig, minden nyikkre cicire kerülhessen az a baba. Ha esetleg este nem elégszik meg két cicivel, hát kapjon hármat, négyet, akár ötöt is. Vagyis elkezdi az egyiken, aztán folytatja a másikon, aztán megint visszakerülhet az elsőre, mert a szopás alatt is folyamatosan termelődik a tej, azaz mindig fog benne találni valamit.
A fejés nem számít, mármint hogy mennyit sikerül, az viszont nagyon-nagyon fontos, hogy az anya ne idegeskedjen! Semmi mennyiségeken agyalás! Ugyanis az idegességtől nem apad ugyan el a tej, de a tejleadó reflex gátlódhat, vagyis ott van az a tej, csak nem jön ki :( Szóval szoptatni csak szépen, nyugisan, ahogy a csillag megy az égen... van, akinél mindenféle nyugtató trükkök beválnak, mint zene, aromaterápia, én spec. mindig vittem a szoptatáshoz a könyvemet - valami könnyűt, de izgalmasat, ami leköt és kikapcsol, és olvastam. De a tévézés is jó lehet, pláne amíg a baba ilyen apró, és még nem forog le a ciciről, hogy ő is nézze :) Egyszer olyat is olvastam, hogy a fejés is akkor ment jól valakinek, ha a tévé előtt ülve művelte, mert az elterelte a figyelmét és nem azt figyelte állandóan, hogy telik-e az edény...
No csak kitartás, a leírtakból ítélve nagyon jól indultatok, biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi baj.
(Mondom én ezt úgy, hogy most írás közben a másodikat szoptatom. Az első 22 hónaposan hagyta abba. A második most 14 hós...)

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


A három-négy-öt cicit nem fejtettem ki végig: ez az újra meg újra átteszem a másikra, oda-vissza-figura addig mehet, amíg csak mama és baba bírja, ill. amíg jól nem lakik a kölök. Mivel a tej folyamatosan termelődik, sosem fog üres cicit találni.
kriszi
 
 


Kedves Zsebi és Kriszi!

Először is nagyon köszönöm a meglepően gyors válaszotokat és leírom a fejleményeket. Miközben én gürizek és még mindíg és holnap reggelig egyfolytában addig bébi és anya jól vannak ma.
pl ma 120-akat szopizott végig és ez az ami kiakasztó, egyik nap tök simán megy minden és akkor jön egy nap amikor meg tényleg üres lesz a cici, mert amíg kiszopik akár 60-70 g ot oké, de tegnap besz****tunk amikor vad szívások után kiírta a fránya mérleg 0,01. A mérleget én is kidobnám és folyamatosan mondom, de ha anyának kell, mert ha jól eszik megnyugtatja, na ha rosszul akkor...

Amúgy ma volt a gyerekorvos aki már a 2. és azt mondta bébi túl jól fejlődik, és valószínűleg nemhogy keveset, de többet eszik a kelleténél és ez megterheli a gyomrát és a beleit. Ezért este ha nincs elég tej adjunk neki vizet vagy felírt vmi teát, hogy ezzel töltsük ki a pocit.

Nektek mi a véleményetek. Sajnos a lelkiállapotot nem tudom kizárni anyánál, mert ő ilyen és az a baj, mivel tudja hogy ilyen azért van kibukva hogy ilyen és nem tud lazítani, szóval elég gázosak vagyunk, de szoptatni akarunk és fogunk ha a fene fenét eszik is bőgve és nevetve mert nincs ennél jobb.

Amúgy a klebsiella név egy baktérium neve (állatorvos vagyok) és azért használom mert általában nem foglalt. Amúgy én mint férfi elég rosszul érzem magam hogy kimaradok a szoptatás bűvös köréből, no meg hogy bébi előbb vigyorgott a csillárra, a levelekre, a libero bébifejre meg a forgójára mint rám.

Szóval köszi mégegyszer mindent és jó gyerekezést.

Apropó Ti tudtok vmit hogy van-e csecsemőfejlesztésl, vagy még várjak ezzel mert a bébi legújabb kívánsága : vegyetek karba arccal a világ felé és mutassatok meg mindent mert fekve akár ágyban, karban babakocsiban nem jó.
klebsiella
 
 


Kriszi, köszönöm, ez nekem épp elég megnyugtató :D Négykézláb semmiképp, kocsival megyünk, majd apa hazavisz :lol: :lol: :lol: Arról nem is beszélve, hogy szerintem max. 1 pohár innivaló is ki fog ütni, úgy elszoktam már tőle.
Esztert szoktam olvasni, de most augusztus végéig szabadságon van és mivel tényleg nem matt részegre akarom leinni magam, ilyen apróság miatt nem zavarnám :)

Klebsiella: én igény szerinti szopi - párti vagyok, szerintem tök fölösleges teáztatni egy újszülöttet, főleg növekedési ugráskor. Nem tudom, nálatok mi az elképzelés, de egy tanácsot adnék: ne fogadjatok meg olyat, ami ellenkezik az elveitekkel. Megpróbáljátok betartani és közben csak feszültek lesztek, mert minden porcikátok tiltakozik ellene. Zsófi borzasztó hasfájós volt, a gyerekorvos kivételével a védőnők mind azt mondták, hogy minimum 2 óra szünet legyen 2 szopizás között. 1 napig bírtam, közben őrlődtem, a lányom üvöltött, hogy cicit akar, maga volt a pokol :( Úgyhogy kapott megint (és azóta is) cicit, amikor csak kér(t), hasfájást kinőttük, azóta élünk boldogan :)

Üres cici nincs :) a tej legnagyobb része szopi közben termelődik. Ha a mérleg úgyis ennyire megbízhatatlanul mér, akkor nem lehetne arra rábeszélni anyát, hogy legalább egy fél napig ne mérjen? Rá fog jönni, hogy nem fog éhen halni a bébi. (Egyébként fiú vagy lány? :) ) Egyébként arról nem írtál, hogy a bébi sírósabb lett? Vagy nyűgösebb? Vagy egyszerűen csak a lefejt és lemért mennyiségből gondoljátok, hogy kevés a tej?

Csecsemőfejlesztés szvsz tök fölösleges. Úgyis kifejezik a csöppek, hogy mit akarnak, ti is cipelitek szorgalmasan, hogy nézelődjön, ez most bőven elég :) Nálunk délutánonként lámpát kellett kapcsolni, hogy jól lásson a leányzó, ha félhomály volt, üvöltött, világítás mellett vigyorgott. Szerintem, ha téged is annyit tudna nézni, mint a csillárt/leveleket/forgót, akkor te kaptál volna hamarabb mosolyt, főleg ha még zenélnél is ;)

Na elteszem magam holnapra, leányzó már elaludt az apjával, én meg készülök az esküvőre.

Köszönöm még egyszer a segítséget és remélem, én is tudtam valamennyit segíteni.[/b]

KépKép
*zsebi
 
 


sdjhdj
kriszi
 
 


Bocs, behalt a netünk, az előző próba volt, nem számítottam rá, hogy el is küldi...

Klebsiella,
hát ezért volt olyan ismerős a név :)
Ez a nem tudok lazítani dolog ismerős, én is ilyen vagyok alapból, de a két gyerkőc sokat javított rajtam :lol:
A másodiknál már egyszer sem mértem, mennyit eszik (az elsőnél totál mérlegfüggő lettem, csak akkor hagytam abba a mérlegelést, amikor apa a gyerek féléves korában nem bírta tovább, és elkobozta a mérleget :oops: ), mérleg volt ugyan itthon olyan három hónapig, de csak súlymérésre használtuk. Ehhez képest a második gyarapodott jobban, talán mert anya is nyugodtabb volt.

Nem tudom, egyebekben milyen a gyerekorvos, de ma már egyáltalán nem naprakész álláspont a teáztatás, vizeztetés egy szoptatott babánál (az anyatej "eleje" az ún. elsőtej szomjoltó jellegű, a hátsó tej pedig, ami a szoptatási idő vége felé jön, a zsírosabb, laktatóbb; este ennek nagyobb az aránya, ezért lehet elég a grammra kevesebb is). Ráadásul ugyan át lehet verni a kölköt, de csak átmenetileg, a víz/tea nem csillapítja az éhséget, úgyhogy nem oldja meg az esti nyűglődést, már ha van. Ha éhes lesz, nem teát fog igényelni, csak kicsi, de nem hülye (már bocs). Anyatejjel nem lehet túletetni, az igény szerint, kizárólag anyatejjel táplált babák pedig másképpen gyarapodnak, mint a "nagykönyv", mert a statisztikákba a tápszeres és a vegyesen táplált babákat is belekalkulálják, azok pedig egyenletesebben híznak. Az anyatejes kölök az első két-három-négy hónapban sokszor iszonyúan hízik, aztán drámaian leáll. (Az én fiam, aki olyan igazi igény szerint szoptatott baba volt, az első hónapban 1.39 kg-t hízott, a másodikban 1.10-et, a harmadikban 63 dkg-t, és ezzel meg is duplázta a súlyát. Aztán már csak 30-40 dkg-t havonta.) Az, hogy most ilyen nagyon gyarapodik, annak a jele, hogy minden rendben van, van elég tej, a bébi jó technikával szopik és makkegészséges. Majd ha elkezd mozogni, többet fent lenni, akkor lelassul majd a dolog, és egyéves korra kb. ugyanakkora lesz, mint a "nagykönyv" szerint hízó más babák.
És vannak gyengébb és erősebb napok mindenkinél, ezért nem érdemes mérlegelni, mert ha a babát figyeljük, neki is vannak erősebb és gyengébb étvágyú napjai, és a kettő lassan szinkronba kerül egymással, ha nem avatkozunk bele.

Anyuka mit szólna hozzá, ha ezeket a tippeket kinyomtatnád, és odaadnád neki is olvasni? Azalatt mondjuk te fognád a babát (tényleg, mi a neve?), és "fejlesztenéd", azaz körbe mászkálnál vele, mondókáznátok, énekelnétek, ringatnád, finoman táncolnátok egy kicsit valami klassz zenére, megmutatnád neki a polcokat, virágokat, lámpákat (ezt nagyon szokta már egy ilyen pici is élvezni)? Hátha ettől ő is megnyugszik egy kicsit, ti meg gyakoroljátok a babával az egymásra vigyorgást :). A nyugi nagyon fontos, de én aztán igazán tudom, hogy könnyű az ilyet mondani...
Kitartás, hétről hétre egyre könnyebb lesz - aztán napról napra...

Zsebi,
ez a beszéd :) Mulass egy jót helyettem is, a 14 hónaposom éjjel is folyton rángat még :)


Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Köszi köszi köszi mindent, amit írtál Kriszi azzal egyetértünk, azért kipróbáltuk a teát de már tegnap abba is hagytuk. Amúgy úgy néz ki minden oké, helyreállt a nyugalom, bébi aki a Kende névre fog majd hallgatni, most már 120-140 eket eszik, tehát valószíűleg most volt a hol van már több tej nyűglőssége, de Yvettnek úgy látszik jött a többlet tej. Szóval miért teáztattuk, azért mert amúgy bébi szinte minden kaja után bukott, amikor 1-2 óránként raktuk mellre, akkor meg szívott egyet és visított. Amióta kpta a teát (2 napig) tényleg jobb volt , mondjuk összesen ivott kb. 60 ml-t szóval nem mennyiség.

de most már csak cicit kap és hogy ennyi tej jön visszaállt az eszem alszomra.

Az egész napunk úgy néz ki, hogy járkálunk, éneklünk, beszélünk, egyre többet gőgicsél és persze azért rám is, bár a libero bébi a nagy kedvenc....

köszi mindent az infokat persze azonnal tövábbítottam...
klebsiella
 
 


Akkor ezek szerint kisfiú ;)

Nem biztos, hogy azért bukott, mert sokat evett, szimplán csak beszorulhatott a buborék 2 korty tejcsi közé. De tök jó, hogy most már minden okés :D

Mivel mi nem mértük Zsófit, sosem tudtam, hogy az anyatejnél a g=ml mint a víznél? :oops:

Mi is túléltük a lagzit, bár a bokámat sikerült eltáncolni, úgyhogy kicsit hamarabb vége lett számomra a bulinak, de jó volt :) Zsófi jól viselte a nagyinál/val alvást, reggelre növesztett egy új fogat is és nagyon örült nekem, mikor reggel felkeltem hozzá :)

Az elképzelhető, hogy mivel jól éreztem magam, ettől beindult a tejleadó reflexem? Zsófi már lassan 3 hete nem szopizik éjjel és nem áztatom el az ágyat, ebben bízva olyan fölsőt vettem, ami alá nem tudtam melltartót, persze éjfélkor sugárban ömlött a tejem, azt hittem, megbolondulok, megrándult bokával fejtem a wc-ben... Az egyetlen mázlim az volt, hogy batikolt volt a fölső, úgyhogy nem látszott a folt :lol:

KépKép
*zsebi
 
 


Hahó,

Zsebi,
uhh, viccesen nézhettél ki... pech. De, könnyen lehet, hogy lazítasz, meg mozogsz, és a mozgástól felpörög a keringés, és akkor beindul a tej is...
Nekem anno egyszer azt mondták, hogy a masszázstól is azért indul be, mert ellazít, meg stimulálja a keringést. Aztán volt valaki, akinek sportolás után kifejezetten dőlt a tej, persze ez egy kicsit más dolog, mert a mozgás közben sok folyadékot is ivott persze. Az illető azt tippelte talán azért, mert ugye mozgott, szomjas volt, a szervezete jelezte, hogy sok folyadék kell, és talán azt is hitte (mármint a szervezet), hogy akkor a babának is biztosan több folyadékra van szüksége, mert olyanok a körülmények.
Már nem bánnám, ha Zeze se szopizna éjjel, de ő még óraműszerűen felkel egyszer az éjszaka közepén, aztán kora-kora reggel. Ez tök kibírható, nem azt mondom, csak jó lenne, ha nem lenne már ennyi tejem. Sosem tudom, mit csináljak vele, a kölöknek már nem kaja, csak pia vagy bújás, isten tudja - én meg folyton feszülök.

Klebsiella, remélem, nem olvasod most ezt a fenti, rém szakmai szókinccsel elővezetett eszmefuttatást :oops:
Besz...s, az enyém is Kende :lol: Csak ő már hallgat is rá :)
Örülök, hogy szépen alakulnak a dolgok, lehet még ilyen hirtelen több tejet akarok minimenkó kétszer, három-négy és hat hónapos kor körül, készüljetek :)
Ha esetleg még nincs meg, érdemes beszerezni a Szoptatás c. könyvet, az egyik szerzőjét Guóth-Gumbergernek hívják, a másikra nem emlékszem. Nekem az első hónapokban nagyon sokat segített, sok mindenben megnyugtatott, igazi kézikönyv, naprakész ismeretekkel (hm, néhány egészségügyi szakembernek is tudnám ajánlani). Keress rá az Alexandránál, náluk nemrég még volt, de ha ott nem, akkor a Libriben, és talán még a Kismamábaól is meg lehet rendelni, bár ebben nem vagyok biztos.
Csak így tovább,

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Hali! :)

Zsófi is kelt 3 hete, rendszerint hajnali fél 2kor és fél 5kor, kicsit szopizott aztán aludt vissza. Akkor durrant el az agyam és mondtam, hogy ebből elég, mikor éjszaka másfél-két óránként keltünk szopizni, nappal meg nem evett senkit. Apa ment be hozzá éjszaka vízzel, első éjjel volt sírás, 45 perc alatt aludt vissza, második nap 20 perc alatt, a harmadik éjszakát már átaludta. Pesze utána is kelt, de maximum egyszer és most a második éjszakát aludta át. Remélem, rendszer lesz belőle :)

Most elköszönök, tegnap megszületett az unokatesóm (3670g, 57 centi), megyünk látogatóba :)

Üdv,

zsebi

KépKép
*zsebi
 
 


Sziasztok ismét netközelben vagyok. Tényleg meglepő Zsebi hogy Nektek is Kende a Kende, szerintünk nagyon szép név, meg én szabó vagyok és borzasztó nehéz volt normális nevet találni bébinek.

A szopival azóta sincs gond, növünk rendületlenül már 5,74-ek vagyunk oszt még 3 nap és 2 hónaposak leszünk. Amúgy bébi nálunk 21 kor eszik utoljára utána altatás és általában 22 körül alszunk, éjjel 3 és 5 között kel, utána 6 kor, Hál Istennek nappal is alszik elég sokat bár ez változó, főleg időjárásfüggő, a frontokat eléggé megérzi, és ilyenkor többet van fenn, és persze gyakrabban szopizik is.

Jó babázást, gyerekezést és hétvégét Nektek :D
klebsiella
 
 


Bocs elrontottam :idea: vmit Kriszi Nektek van Kende babátok

bocsi Zsebi :shock:
klebsiella
 
 


Szia Klebsiella!

Tulajdonképpen nekem ebben a topikban még nem sok keresnivalóm van, hiszen első babánkkal a 17. hetet léptük át, de egyszerűen muszáj volt reagálnom erre a név választásra. :D
Klebsiella... állati...
Hát igen, kinek-kinek a szakmai ártalma adja az ötleteket. :D
Pillanatra elgondolkodtam, hogy mondjuk az én villanyszerelő párom mivel regisztrálna... :?

Minden jót a babához!
Andrea
andykamama
 
 


Andrea,
az enyém meg infós, hehe...ehhez képest mindig mindenhová kentaurral regisztrál, gőzöm sincs, miért :)))))
Amúgy sok örömet a pocakhoz meg majd a babához! Majd jössz, nem? :)

Klebsiella,
mi Fodorok :) vagyunk, gondolhatod... Igen, a Szabó Kende is jól hangzik.
Klassz, hogy rendben vagytok. Nálunk már mind a kettő nagy, Zeze (bocs, újszülöttkorból hozott becenév, ez a kölök első nickje) is lassan tizenöt hónapos, azt momentán nem tudom, hány kila, de most már elő kellett szednem neki azokat a ruhákat, amiket tavaly ilyenkor még a nővére hordott. Ja és most van abban az újraközeledési pánikban, amikor folyton anyán akarnak lógni, ergo most kb. milliószor vágyna szopizni egy nap, komolyan újszülöttkorában se kérte ennyiszer.

Zsebi,
gratula az unokatesóhoz :) Nálunk Cicó volt ez a fazon, 16 hós koráig tiszta zombi voltam, akkor hasonló módszerrel megvontuk tőle az éjjeli cicit, ehhez képest teljes éjjeli nyugi csak kétéves kora óta van - egyik napról a másikra, minden külön cécó nélkül, úgy látszik, akkorra érett meg rá.
Zezével ehhez képest tök háváj van, nem is tudom, mióta csak egyetlenegyszer kel éjjel, aztán csak korán reggel. Ha ezen nem változtat, isten neki, maradjon, ebbe azért nem pusztulok bele... egyúttal legalább megigazítom Cicót is olyankor, nem tudom, hogy csinálja, de mindig lelóg a két lába az ágyról :lol:

Na léptem, altatnom kell,
üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Nálunk úgy tűnik, 14 hónap után lassan vége a szopinak, megint babát várunk és rendesen megcsappant a tejem :(

Most tehéntejet vagy babatejet adjak Zsófinak? Védőnőtől kapott tápszert nem itta meg, a tehéntejet szereti, de tartok tőle, hogy attól nem alszik éjszaka, másfél-két órát is fent van, sír, fáj a hasa és jó nagyokat durrog :(

KépKép
*zsebi
 
 


Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórumon. A tanácsotokat szeretném kérni. Két hét múlva szülök, és szeretnék beszerezni egy mellszívót. Van valakinek jó-rossz tapasztalata? Nagyon reklámozzák az Aventet, de elég borsos az ára. A Medelát ismeri valaki? Előre is köszönöm a segítséget!

Kinga
*kinga*
 
 


Szia Kinga,

nem nagyon akarok beleszólni, csak leírom a véleményem. Én Kanadában élek és mikor szoptatós tanfolyamon vettem részt még szülés elôtt, ott azt mondták, hogy felesleges mellszívót elôre beszerezni. Egyrészt nem is biztos, hogy fog kelleni, másrészt ha meg mégis kell, akkor már jobban el tudod dönteni, hogy milyet vegyél. Nem is vettem és azóta sincs rá szükségem. 4 és fél hónapos kislányom csak szopik én pedig egy jó másfél hónap alatt megtanultam kézzel fejni. (valakinek biztos gyorsabban megy, de nekem senki nem segített) Igazság szerint nem is tudnék ajánlani semmiféle márkát, mert nem ismerem ôket. Persze vannak olyan helyzetek, amikor szükséges mellszívót beszerezni.

Jó babavárást és nagyon könny? szülést kívánok!
zsuzsi 81
 
 


Szia Zsuzsa!

Köszi a választ. Sajna már vannak tapasztalataim, én már a harmadikat várom, az elsőt 2,5, a másodikat 4 hónapig tudtam szoptatni. A kézzel fejés nem jött be, órákig tart. Most nagy az elhatározás, nagyon szeretném tovább és kizárólagosan szoptatni a harmadik gyerekemet.

Van valaki másnak tapasztalata mellszívó ügyben?

Köszi

Kinga
*kinga*
 
 


Sziasztok,
mellszivo.
Nekem is kezzel sikerult a legjobban. Az elektromos nem jott be. Amikor begyulladt, akkor is csak a kezzel lehetett lefejni.
En is a kezi fejesre voksolok, persze kozben kiderulhet, ha kell nagyobb teljesitmenyu, ami egyszerre sziv.
Szerintem akkor kellene, ha pl. tejado anyuka lenne valaki, vagy vmi miatt csak fejni tudna.
En mindig a kezzel fejesnel kotottem ki...
Vettem egy hasznalt jo allapotu medalat, ami elektromos, de ugy ereztem, nem sziv eleg erosen. A korhazban is kezzel sikerult meg anno...
Ez is emberfuggo....kinek mi jon be.
Zsebi, a babod mar nem szopik?
Mi testvertz szeeretnenk, reggel -este szopik, 20 honapos.
En nem sok tehentejet adok, parszor egy heten kakaoval, vagy etelben.
Nem tulzom el.DE van joghurt, meg ilyenek.
Szerintem az anyatej csak par korty mar a kicsinek, en legalabb is ugy erzem.
rahel
rahel
 
 


*Kinga*!

Nekem Medela kézim van, néhány alkalmat kivéve nem igazán használtam egyik gyereknél sem. De annál a néhány alkalomnál működött.

Mi volt az oka annak, hogy ennyi ideig tudtál szoptatni? Lehet, hogy érdemes lenne ezen is gondolkodni, mert lehet, hogy ha megtalálod az okot, akkor már siker lesz a végeredmény mellszívó nélkül is.

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Szia Zita!

Köszi a választ. Uncsitesómtól kapok kölcsön egy Avent kézit. Biztos ami biztos, szeretném, hogy legyen egy kéznél.

Az előző gyerekeknél a probléma: elsőnél: anyukám a baba folytonos sírására azt mondta, nincs elég tejem, pótolni kell, meg teáztatni. Valószínű rossz tanácsot fogadtam meg. A másodiknál nagy volt az elhatározás, vettem egy pumpás mellszívót, ami annyira kényelmetlen volt, hogy inkább kézzel próbálkoztam, azt meg sokáig tartott. Hamar feladtam. Igény szerint mellre tettem, szinte folyamatosan mellen volt. Úgy tűnt, nincs elég tejem. Most sokat olvastam a szoptatásról jó cikkeket interneten, Anyák lapjában stb, és az ottani tanácsokat szeretném megfogadni, és kitartani! Úgy gondolom, hogy az első időkben azért mindenképpen szoptatás után lefejem a maradék tejet, hogy minél több termelődjön. A lefagyasztás nem célom, csak hogy elegendő legyen a babinak, és hogy tudjam 6 hónapos koráig kizárólag szoptatni.

Hát szóval ennyi. Majd beszámolok a fejleményekről, ha már ott tartunk.

Kinga

Ui: most látom, Gombán laksz, húgom is!
*kinga*
 
 


Sziasztok,

Kinga,
én fejős anyuka vagyok, mindig több volt, mint amennyi kisétkű kölkeimnek kellett, és ha sok maradt parlagon, akkor e is gyulladt mindig, így önvédelemből fejtem. Nekem kézzel nem sikerült, sőt géppel is csak elektromossal. Itt egy vadiúj Avent Isis a szekrényben, használni egyszer próbáltam, nulla eredménnyel. A régi, rém hangos Medelámat (Mini Electric) nyekergettem már a kórházban is, egyedül azzal tudtam fejni, sőt néha azzal is csak úgy, hogy a gyerek kiváltotta a tejleadó reflexet, lecsatlakozott, mert tejet azt már nemakart, én meg azon melegiben rányomtam az ugrásra készen várakozó mellszívót, hogy ne feszüljön annyira... régi szép idők...

Zsebi,
mi újság veletek?
Ha esetleg jársz még itt, van pár tippem arra, mit ihat a lányka, amíg megérik a tehéntej fullos emésztésére a pocakja (mind drága, de nem kell belőlük túl nagy mennyiség, igaz?):
1. Rizstej
2. Szójatej (bár ez natúrban kicsit fura ízű, ízesítettben finom igazán)
3. Zabtej (ennek az ízéről viszont nincs tapasztalatom)
4. Laktózmentes tej (hátha csak a laktóz sok neki, bár nem tudom, ez bejön-e). Ennek az íze mondjuk (szinte) teljesen a tehéntejé.
5. ami evidens, joghurtital, ivójoghurt.
Nálunk ez tök fura, Cicó odavolt és odavan mindenért, ami tej, Zeze meg a cicin kívül kizárólag vizet hajlandó inni (na jó, a joghurtot azért megeszi, meg a tejes kajákat is, de inni, azt nem).

Üdv
Kriszi
2.
kriszi
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?