Új privát üzeneted érkezett!

Tünde!

ment a gyógyszer postán. Szólj, ha megjött, hogy megnyugodjak.

ayse
 
 


Sziasztok!

Fanni hogy van?
És Márti, Te?
Ágoston meggyógyult. Voltunk a fülészeten is. Szerencsére semmi gond, csak jól megkapirgálta Ágoston a füleit, és attól vérezgetett egy picit. Egy magánorvoshoz küldött el a doki, mert pénteken nincs rendelés Szentendrén a fülészeten. Hát ez a doktornő egy tündér volt. Annyira kedvesen beszélgetett Ágostonnal, hogy simán hagyta megvizsgálni magát, csak amikor fájt neki akkor sírt. Ég és föld a különbség a múltkori és ez az orvos között.

Fanni- Ferike képe nagyon aranyos. Tényleg fiús rajta, pedig élőben nagyon kislányos.

Jack olyan nagyfiú a targoncás képeken!

Nekünk jó éjszakánk volt. Ágoston 4- kor ébredt először. Persze azért alvás közben párszor felállt. Én csak visszafektettem és aludtunk is tovább mindketten. 4- kor megszoptattam, és aludtunk tovább fél 8- ig. Ezzel ki is lennék békülve, ha mindig így menne. Azért az éjszakai felállásokat hanyagolhatná. Remélem mire költözünk addigra elhagyja, mert akkor már külön szobában lesz. Ez így most nem annyira zavar, mert csak kiugrok az ágyból, visszateszem, és én is egyből alszom tovább. De ha át kell hozzá menni, akkor lehet, hogy ő is felébred annyira, hogy nem tud visszaaludni, no és persze baromi fárasztó lenne éjszakánként átjárkálni hozzá.
Már akartam kérdezni, hogy mindenkinek le tud magától feküdni a babája? Azt olvastam, hogy Jack igen, de a többiek?
Már többször előfordult, hogy Ágoston ülve aludt el. És szerintem még soha nem feküdt le magától.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Na, látszik mlyen rég kezdtem írni!
Azóta már Timi is és Márti is írt.
Örülök, hogy Fanni jól van!
Gondolom, Márti Te is.

Márti!
Ha minden igaz, aug. 20-tól lent leszünk Gyenesen 1 hétig. Ha esetleg Keszthelyen lennétek ez idő alatt találkozhatnánk!

KépKép
KépKép
oréka
 
 

 
 

Húúú, de beindultatok!

Ayse, köszi, és persze írok, ha ideért!

Úgy látom, ebben a topicban egyformák az apukák. :lol: :lol: / :cry: :cry:
Most már jobb a kedvem, tegnap du megjött apa, és tepert nálam rendesen, mert látta, hogy nem vagyok a top-on. Anyukám is elszörnyülködött, hogy milyen sápadt vagyok. Szerdán megyek vérvételre, hát kíváncsi leszek a vérképemre. (ha írtam már, lőjetek le, nem emlékszem :oops: :roll: )
Szerencsére nálunk apa kitalálja, hogy hova menjünk, és szeret is menni, csavargó, mint én (voltam). És mondja, hogy nyugodtan menjek el én is 3 napra... de persze az nem úgy van, de legalább egy napra tuti dobbantok vmikor.

De jó, hogy mindenki meggyógyult!

Réka, hogy tud Ágoston ülve elaludni??? Nem dőlt el?
Zita nagyon ügyes, mert állásból leül, és le is fekszik, és csak fekve tud elaludni.
Vendég
 


Tünde!
Így: Kép

Nem túl jó a kép, de a lényeg talán látszik.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!

Fincsit általában simogatni kell az esti alvásnál, ellenben napközben ez nem jellemző, leteszem és pár percen belül csicsikál.
Az tény, h reggel 7 körül ébred utána mindneki foglalkozik vele, ennek köszönhetően tízre már hulla fáradt.
Miután kialudta magát kb 3 órát bír fent lenni aztán megint aludnia kell.Ez a második alvásmostanában nehezebben megy, szóval ha fél óra múlva is küzd akkor inkább hagyjuk a fenébe.

Amíg nem tudott egyedül felállni addig mindig magától aludt el.Felhúztuk neki a zenélő rákot, kapott jóéjt puszikat stb....

KépKép
tibicsoki75
 
 


Réka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon mulatságos. Nem ébred fel, ha lefekteted?

Képzeljétek, lezsíroztam apával, hogy szerdán uh után irány a BALATON!!!!
De jóóó lesz, és most a fotóapparátot se hagyjuk itthon!

Kép Kép
Vendég
 


Van egy új játékom, de hol kell kiszedni belőle a bigyókat????

Kép Kép Kép

A mi Kiscicánk mostanában sokat nyávog, és rákattant az egérre:

Kép
Vendég
 


Réka!
Köszi, én is jól vagyok már. Örülök, hogy Ágoston is meggyógyult!

Nem tudom még, hogy lent leszünk-e azon a héten, mert mi július utolsó hetétől megyünk előreláthatólag, és apa aug első két hetében lesz lent velünk. Aztán, hogy utána Bendegúzzal maradunk-e még, az az időjárástól is függ. De majd cseréljünk tel.számot, hogy tudjunk beszélni.

Nagyon aranyos ülve alvó Ágoston, de tény, hogy nem a legkényelmesebb póz.
Bendegúz sajna nem alszik el egyedül, de ha alvásideje van, és beviszem a szobájába, annyira aranyos, tudja hogy aludni kell, csak hozzámbújik, beveszi az ujját a szájába, és három perc ringatás után alszik is.

Timi!
Bendegúz is kb. 3 órát bír ki ébren, aztán kifárad nagyon. Érdekes, hogy délután, este jobban bírja a gyűrődést, délelőtt hamarabb elfárad.

Tünde!
Nagyon aranyos Zita ahogy egérre vadászik. :lol:
De jót fogtok fürdeni szerdán, addig még csak melegszik a víz, biztos élvezni fogja Zita is!

Manka!
Akartam már kérdezni, hogy nem jöttök-e el Jackkel egyszer hozzánk, de ezek után, hogy Nálatok jó hűvös lesz, nem hiszem hogy napközben kiteszed a lábad, amíg tart a kánikula. De ha kicsit enyhül a meleg, eljöhetnétek, és elmehetnénk együtt hintázni is. Vagy az Árkádba is akár körülnézni.
Nagy rumlival járt a klímaszerelés?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ja, és elfelejtettem írni, Jack annyira helyes a targoncás képeken, hihetetlen milyen kis vasgyúró, és így rövid hajjal egész nagyfiús már. :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka, a klímától lefagyott a sz.gépetek? :lol: :lol:
Vendég
 


Hú, lányok, micsoda termés!!!

Zűrös egy nap volt, a a klíma csak estére lett készen, úgyhogy nem igazán érezzük még a hatását. Fáj a fejem, bújok is az ágyikóba a könyvemmel. Holnap tényleg írok rendesen a hűs lakásból.

Jó éjt!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Visszaolvastam az őszit, bár ne tettem volna. Mindig úgy felhúzom magam, pedig olyan hülyeség. Már régen megfogadtam, hogy nem írok oda, de ma majdnem írtam, főleg, hogy nekem lehetne (a Róki féle kritériumok szerint - mínusz a szmog valamilyen szinten, mert ugye nagyvárosban élünk) :wink: .

Erről a "de a mi (szüleink) is ezt ettünk/ették"-ről mindig eszembe jut, hogy a középkorban az ír várakban ólomtányérokból ettek évtizedeken keresztül, aztán nagy részük szépen meghalt 30-40 évesen ólommérgezésben. Aki összefüggésbe hozta az ólomtányérokat a betegségekkel, kiröhögték, hiszen "már évtizedek óta ebből eszünk".

Na jó, abba is hagyom, jó itt családias keretek között kifortyogni magam :D .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Márti, ha jön egy kis enyhülés a kánikulában, akkor szívesen elmegyünk hozzátok (még tartozom neked egy tiramisustállal és egy partedlivel). Vagy ha van kedvetek, ti is eljöhettek.

Tünde, meglátjuk, hogy hogy haladunk az alvással, mert most megfogadtuk apával, hogy ha törik, ha szakad megtanulunk aludni. Megtanulunk=Jack és én, mivel már én sem tudok aludni, általában 2 és fél 4 között csak nézek ki a fejemből.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, szépséges Lili királylánynak:

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk!
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Réka, nem semmi Ágó ülve alvós mutatványa :lol: . Honnan szereztél hátul zippzáras pizsit??

Tünde, tud játszani Zita az új játékával? Jack már rá se néz az uncsi babajátékaira, csak a kis egymásba rakhatós edénykéivel játszik, venni akarok neki még valami ki-be pakolós bigyót.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ja, még a tegnapi "masszázsról" :lol: :lol: :lol: :
Apukám szerezte nekem az időpontot még márciusban, és fogalmam sem volt, hogy mi is az. Hát nem masszázs volt, hanem egy kis vietnámi bácsika jól megrángatott, össze-vissza hajtogatott, mindezt úgy, hogy én egy kis sámliszerű izén ültem, ő meg mögöttem ült/állt/térdelt. Közben adta az instrukciókat ("Hátta kell menniiiiiii, mos előre mint csicsa, gerin nem dógoz, gyerek, mos gerin dógoz, háttakellmenniiiiiiiháttakellmenniiiiiiiiiiiiiii...."). Azt hittem, hogy megszakadok a nevetéstől, szerencsére a hátam mögött volt, nem látta, hogy fülig ér a szám.
Mindenestere, már nem fáj a derekam.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
De jó!! :) :D :D Szerintem a hétvégén megenyhül a nagy meleg, úgyhogy jövő hét elejére betervezhetjük! A tiramisustálat csak akkor cipeld ha befér a babakocsi aljába, ha nem majd elugrunk érte kocsival. Egyébként majd mi is szívesen elkirándulunk Bendegúzzal Hozzátok.

Én gondoltam is, hogy megkérdezem, amikor írtad hogy Jack aludt reggel fél 5ig egyik nap, hogy és Te mit csináltál, vártad mikor ébred hajnalban? Sajna az ember hozzá tud szokni az éjszakai ébredésekhez, és akkor is felébred ha nem muszáj, aztán persze nehéz visszaaludni.

Hogy műxik a klíma? Meg ne fázzatok!

Én is bőszen olvastam az őszit, csak kapkodtam a fejem. Én annyira igyekszem hogy Bendegúzt úgy etessem, ahogy ajánlják, próbálok nem partizánkodni mindenféle extrasággal, de azért ha lehet kapjon fincsiket is. Úgyhogy mivel mi már eszünk piskótát, kiflicsücsköt, és úgy tűnik sikeresen bevezettük a savanyított tejtermékeket, mint sajt , joghurt, én ma reggel adtam neki kakaót. Tudom az is allergizál, de a dokinéni azt mondta a múltkor, hogy megpróbálhatom, csak szigorúan tartsam a három napig semmi más újat nem adunk elvet, hogy biztos lássam nincs-e baja tőle. Úgy benyakalt 2 és fél deci kakaós tápit reggel, öröm volt nézni. Este nem kap, mert élénkít. Szerintem most is élénkítette kicsit, alig akart elaludni.
Amúgy is le kell redukálnunk nekünk is a délutáni alvásokat, mert tegnap du aludt két órát, és este fürdés után elkezdett bulizni, nevetgélt, ugrált a kanapén, sikongatott, azt hitte apa megjött, még most jön a játék java. Győztem rávenni hogy tápiscumival a szájában elaludjon valahogy. :lol:
Úgyhogy ma nem biztosítok neki olyan csöndet és nyugalmat délután, mint szoktam, így talán hamarabb ébred.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka!
Jó lehetett ez a "masszázs" :lol: :lol: . De akkor csak tudott valamit a kis vietnámi, ha jót tett. Valamikor én is elmegyek már egy hát-nyak masszírra, néha annyira tud fájni, pedig én már nem is szoptatok.

Lányok ma elnéztem Bendegúzt, annyira kisfiús már ahogy játszik az új dömperével, hihetetlen hogy elrepült ez a majdnem egy év. Ő még azért elnézegeti a régi játékait is, de hamar megunja, és kihajigálja őket a medencéjéből. De ha valami újat kap a kezébe, azzal annyira jól elvan. Nekünk van olyan rúdrafelhúzható karikasorozat, persze még csak lebontani tudja, de nagyon érdekli.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Manka!
"Masszázs" :lol: :lol: :lol: Potyogtak a könnyeim a nevetéstől!
Pizsi: a tesómtól van. Ágoston szinte az összes ruháját az unokatesóitól örökölte. Nekik a nagymamájuk veszi. De nem csak egy- kettőt, hanem rengeteget. Így Ágostonnak folyamatosan kb. 30 nadrágja van... és mindenből ilyen mennyiségek.

Ágoston mostanában nem akarta enni a gyümölcsöket. Gondoltam egyet, és nem turmixoltam össze, hanem a kezemből harapta a sárgabarackot és a szilvát. Úgy ette, mint egy kisangyal. Ezzel megoldotta nekem, hogy ne kelljen pepecselnem a turmixolással.
:)

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Márti!
Bizony, olyan nagyok már! És milyen jó őket nézni, ahogy egy- egy dolgot megvizsgálnak, vagy valamit századszorra is megismételnek egymás után. És nem únják meg.
Ágostonnál továbbra is a pakolás a legkedveltebb időtöltés. A nappaliban (ahol a nap nagy részét tölti) több helyen is van valami, direkt neki, amiből kipakolhat.
A pingvines játéktárolójába úgy belemászik, hogy észre sem veszi ha rácsukódik. Ő csak pakol tovább. Teljesen bele bír feledkezni a játékba.
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka, ez nagyon jó!!!!!
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Őszi topicos téma: oda leírtam a véleményem. Titeket pedig arra kérlek, ha vmi állatságot írok, akkor szóljatok bátran, nem sértődöm meg! Elvégre ebből tanul az ember lánya. Persze ha van hozzá kellő számú agysejtje... :lol: :lol: :lol:

Manka, jó lehetett a masszázs! :lol: :lol: :lol:
Zita játszik az új játékaival, de még nem rendeltetésszerűen. Azon a bepakolóson van az egyik oldalon fogaskerék, ha megtekeri, zenél, ezt már tudja. De ha az alakokat mutatom, hogy a helyére kell bedobni, akkor az nem tetszik neki, mert miért dugom el előle??? :lol: Szóval ehez még kicsi. A nagy kedvence a 2 legóbaba, az egyiket mindig hurcolja magával mászás közben, és így olyan, mintha sántán mászna, mert ugye az egyik kezében a babát teszi a földre, és így nem egyforma a kézhosszúság...
Ha régi játékot adok neki, örül, de már nem játszik velük sokáig, az már uncsi.

Réka, nagyon jó ez a pingvin, ahogy bekebelezi Ágostont! :wink:
Én is nézem Zitát, hogy már milyen nagy, és már milyen jól lehet vele kommunikálni.
Milyen furcsa lesz a Kistesó, ahogy nyeklik a feje jobbra-balra.

Voltunk állatkertezni, hát Zitát totál hidegen hagyta... :cry:
Kiszabadult a kiscsimpánz, volt nagy sikongatás, futkosás, nekem tetszett a buli. :wink: :lol: :lol:
És vannak kisoroszlánok is.
Kép Kép
Vendég
 


Réka!
Turkáló Ágoston zseniális, ahogy kikukucskál az akció után annyira aranyos. :)

Tünde!
Zita változatlanul nagyon kúúúl ebben a napszemcsiben. :D És jó fej a kistigris.
Mi is gondolkoztunk már állatkertes programon, de attól tartok Bendegúzt se érdekelné még annyira, mert ugye az állatokat ott nem gyömöszölheti meg, ráadásul meg se rágcsálhatja, szóval nem poén. :lol: Ettől függetlenül lehet hogy elmegyünk egyszer, ha nem lesz ilyen gatyarohasztó meleg.

Nem írsz baromságokat az ősziben, de szerintem ne idegeld magad ezeken a dolgokon ennyit.

Képzeljétek Bendegúznak az a legújabb szórakozása, hogy szándékosan göcögve nevet, és ha mi hangosan nevetünk neki: hö-hö-hö, akkor utánoz minket. Meg kell zabálni.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti

Én úgy szoktam csinálni, mint magunknak a padlizsánkrémet, csak nem teszek bele majonézt. Azaz:
A padlizsánt megszurkálom a villával és jó meleg sütőbe egészben beteszem. Amikor már jól megfonnyadt akkor kiveszem és beteszem egy múanyag dobozba és 10 percre légmentesen lezárom (könnyebb a héját lehúzni és jól kiengedi a levét is. Utána A héjáról egy FA kanállal lekapargatom a húsát, a magot is. Utána berakom az aprítóba ízlés szerint vöröshagymával és 1 gerezd fokhagymával együtt. Teszek hozzá még sima sós vízben főtt csirkemellet, pici sót, és mivel nekik borsot még nem lehet, ezért borsikafüvet. Ha még mindig hízlalod Bendegúzt, akkor lehet még krumpli is bel, én nem szoktam.

Kép
Kép Kép
sildike
 
 


Bocsi az még kimaradt, hogy a levét amit ersztett a műanyag dobozban azt is beleöntöm az aprítóba, mert úgy könyebb elturmixolni.

Kép
Kép Kép
sildike
 
 


Márti, :lol: :lol: :lol: nem kistigris :lol: :lol: :lol: :lol: , hanem kisoroszlán!
Ráfogom a melegre, ok?

Ja, nem idegelem ám magam mások ostobaságain, csak egyszerűen nem tudom befogni a szám (illetve lefogni a kezem, hogy ne tudjak írni :lol: ), és muszáj írnom. A dedós hazudozást viszont utálom.

Olyan jó, hogy van nekünk ez a topic, nem?
Vendég
 


Sildike!
Köszi a receptet! Tudtam hogy számíthatok Rád! :)
Ezek szerint a fokhagyma és vöröshagyma nyersen megy bele, vagy előtte kicsit megpárolod?
Tényleg akkor már megkérdezem azt is, hogy ha cukkinit csinálsz neki, annak a kis aprócska magjait se szeded ki gondolom, én eddig azt kikapirgáltam mint a töknél, de lehet hogy ezután belefőzöm azt is.
Valószínűleg csak holnapután fogom megcsinálni neki, mert részben Lacika kakaózásán is felbuzdulva mától kap Bendegúz is reggel a tápiba kakaót (meg a dokinéni is azt mondta ha akarom kipróbálhatom, csak ne adjak más újat három napig, hogy lássam bírja-e). Olvastam hogy Te már nem adsz kakaót Lacikának, tudom én is hogy allergizálhat, de mindjárt 10 hónaposak már, és Bendegúznak nagyon ízlett, mind egy szemig megitta a tápit, pedig nem szokása.
Egyébként még mindig hízlalom Bendegúzt, és szerintem ez már így is marad amíg én etetem. :lol: Most már 7520 g, hurrá!

Tünde!
Jó írjuk a meleg számlájára. :lol: Nálunk a lakásban 29 fok van, tikkasztó. Most megyünk a kádba strandolni. :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Csajok!
Én is átjöhetnék ide? Ide lenne kedvem írni :D
Tudom, hogy születés szerint mi nem tartozunk ide, de az őszi tele van hülyékkel.
Titeket meg mindig olvaslak és olyan jó a hangulata ennek a topicnak. :D

Tünde!
Zita édes a napszemcsiben, olyan laza! :D

Réka!
Ágoston nagyon kis huncut a pingvinben! :D

Manka!
neked is akartam írni, hogy a multkori targoncás képek fenomenálisak voltak!
Jack-nek levágtátok a haját, ugye?! :D

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Sziasztok!

Manka!

Köszönjük a jókívánságokat Lili nevében!

Óntányéros sztori nagyon jóóóóóóó!

ayse
 
 


Márti

Én a hagymát nyersen teszem bele, mert így megmarad a sok hasznos illóanyag és vitamin. De a Bendegúz hajlamos a puffadásra, akkor a vöröshagymát dinszteld inkább meg egy kicsit.
Én a cukkínit nem szoktam kimagozni. Igyekszem nagyon zsengét venni.
Kakaót tényleg nem adok Lacinak. Várok vele még egy kiscsit. Nálunk Laci épphogy ma 9 hónapos. Ha gondolod próbáld ki a Maci kávét is, nálunk Bazsi azt is nagyon szerette. Azt még hamarabb ajánlották nekünk mint a kakaót. Sajna Lacikát egy picit meghajtotta, de lehet, hogy csak pont rosszkor adtam neki.

Ayse, Hari

Lilinek nagyon boldog névnapot kívánunk mi is.

Kép
Kép Kép
sildike
 
 


Ayse, Hari!
Liliknek itt kívánok BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!! :D

Márti!
Cukkinit akkor kell csak kimagozni, ha már nagy. A pici zsengéket nem kell. :)

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Ildi, Barbi!
Köszi! Akkor én eddig megfosztottam Bendegúzt a fincsi cukkinimagoktól. De ezek után csak meghámozom majd. :lol:

Voltunk ma du játékboltban, kapott Bendegúz egy-két új darabot, majd egyenként adagolom neki, hogy sokáig tartson az újdonság. :D

Liliknek Boldog Névnapot!!!


Most húzok aludni, ki vagyok purcanva ettől a melegtől.
Jóéjszakát!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!

Ha a férjed vette a padlizsánt, mert megtetszett neki, akkor neki is csinálhatnál valamit belőle: egy jó kis padlizsánkrémet.

Az én receptem a következő:
Meg kell sütni a padlizsánt, 175-200 fokon kb. félóra, ha barnula alila, akkor jó. A sütőből kivéve leborítod egy tányérral, mert a párától elválik a héja. Ha kihűlt, meghámozod és összeturmixolod, meglocsolod fél citrom levével, hogy ne barnuljon. Hozzáadsz egy csokor petrezselymet, (jó sok) fokhagymát, borsot, sót, olivaolajat és még egyet keversz a turmixszal.
Pár órát érleleled, ez a fokhagymás kajáknak mindig előnyére válik.
Piritóskenyéren, paradicsommal, füstölt sajttal mennyei.

Nekem a Tour de France hangulatát jelenti, mert ilyenkor gyakran ez a menü nálunk.

Sildike, Barbi, Márti!
Köszönjük Lili nevében!

ayse
 
 


Sziasztok!
Ayse!
Tulajdonképpen igazad van, bár ő Bendegúzra gondolt amikor vette a padlizsánt. De lehet hogy először inkább próbaképpen megcsinálom magunknak a padlizsánkrémet (egyébként majdnem tökugyanaz a recept mint Sildikéé). És a füstisajtos, padlizsánkrémes piritóshoz gondoljak hozzá egy kis behűtött rosét is, ugye :lol: :wink:

Tünde!
Jó strandolást Nektek! Remélem minden OK volt az UHon meg hogy a vérvétel eredménye se lesz olyan rossz mint gondolod. :)

Manka!
Most már tényleg gyanús hogy lefagyott a gépetek. :lol:

Timi!
Hogy van Fincsi-Fanni? Meggyógyult?

Mi ma délután, ha Laci időben hazaér elmegyünk horgászni, talán 5 körül már ki lehet bírni kint is a meleget. És ha fogunk, megmutatjuk Bendegúznak élőben a halacskát.
Remélem addig elmúlik a fejfájásom, mert most hasogat a fejem rendesen. Jön a hidegfront. :(

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Márti, nem fagyott le a gép :lol: , viszont a klíma kellemes hőmérsékletet varázsolt a lakásban. Az egység a Jack szobájában van, így ott 24C van, a lakás többi részében pedig 26C.

Barbi, köszi, pár hete levágtuk Jack haját, demár nagyon sokat nőtt azóta. Te Nolcsit fodrászhoz szoktad vinni, vagy otthon megoldjátok?
Remélem ma már jobban vagy,ha nem, küldöm a gyógypuszikat.
A nagymamákért irígykedem egy kicsit, nekünk a "közelebbi" is 320km-re laknak, Írország meg még messzebb van.

Ayse, írtad, hogy Jack olyan nagynak néz ki, főleg Andris mellett. Hosszú gyerek, de csak ruhában nagyfiús, ha csak bodyban van még olyan kisbaba.

Tegnap voltunk doktornéninél, Jack fogyott 5 dekát múlt héthez képest. Doknéni szerint 4 foga jön egyszerre, azért nem eszik, de azért leveszünk egy pisimintát a biztonság kedvéért.

Olvasom, hogy milyen ügyesek itt a babák, tapsolnak, meg integetnek... Jack nem hajlandó egyiket sem csinálni, inkább felmászik mindenre, már a kanapére is, félelmetes, újra a sarkában kell lennem egész nap.

Márti, milyen játékokat vettél? Én is akarok dömpert Jacknek, nekem is volt kicsikoromban.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Most látom mennyi elgépelés van, úgy látszik, hogy én fagytam le, nem a gépünk :oops: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Márti, köszönjük, Fincs meggyógyult.Két napig volt láza és ennyi.Érdekes egy vírus........ vagy stramm a gyerek:)

Tünde! Ti honnan tudjátok, h Zitának tejallergiája van? Bocs ha már irtad, de nem emlékszem.
Tegnap elött adtam Univeres spenótos pulykamellet Fanninak, 5 percen belül tiszta csalánkiütés volt az arca: olyan mérges voltam magamra, mert nem vettem észre, h sajt is van benne.Iszonyú kis betűvel írják rá, mellesleg az Univeres cuccokat nem is nagyon csípi, de épp rohanásban voltunk.

Mostanában csak az én főztjeimet eszi, ami nem baj, mert csoda, h ebben a melegben egyáltalán bele lehet imádkozni valamit.
Anyósoméknál szoktunk lenni ilyenkor mivel ők kertes házban laknak, van medence, Fincsi jól alszik a levegőn, és százszor jobban eszik mint itthon.
Este 8 mire hazaérünk, és vasárnap óta kevesebb nyekergés van elalvás előtt.
Viszont már több mint egy hete felébred éjszaka, szopi után simán visszaalszik.

Kérdés: szoktassam le teával, vagy vízzel avagy hagyjam mert lehet, h a fogai miatt sír???????????????
Vagy csak simán éhes?
Ezt nekem kellene tudni, de érdekel a véleményetek:)

Én is tervezem, h veszünk valami dömperféleséget Fanninak(nekem is volt, sőt Moszkvicsom -és imádtam).Vagy bébitaxit.
Ha kézben tartjuk már lépked néha.

Úgyhogy ha felébred és megkajáltunk megyunk is az Europarkba a bababoltba szétnézni plusz a DM-be mert mosószert kell neki venni.

Ja és tegnapelött az Árkádba is bementünk, akartam egy nadrágot venni, de olyan hisztis volt, dobálta ki magát a babakocsiból-mindenki minket nézett.Pedig isten bizony nem volt éhes, szomjas, tiszta volt a pelenkája stb...

Azért vettem egy gatyát, ami kényelmes, vékony, pont ebbe a melegbe való.

De, hogy még egyszer nem megyek el egyedül Fannival ruhát venni az tuti. ha van ott valaki legalább tudom kézben hozni és akkor lapít.

Tünde, a nyilas ascendens hozza magával a hisztisséget???????????????????????????????????

itt talán nem annyira kisfiús:
Kép

Coop-közértes ásóvizes palackkal szeretünk küzdeni:
Kép


Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Márti!

A rozé nagyon jó választás! Szerintem :D
(Értettem, hogy Bendegúznak szánta a férjed a padlizsánt, csak arra gondoltam, talán guszusosnak ítélte, különben nekem mindig nagyon tetszik az a szép fényes héja)


Manka!

Biztos, hogy a meleg is közrejátszik abban, ha fogynak. Szerintem semmi baj!

ayse
 
 


Márti!

Van mégegy receptem a padlizsánhoz:

Miután megsütötted, nem összeturmixolod, hanem kis szeletekre vágod, fa- vagy rozsdamentes késsel, elrendezed egymás mellé egy tálon. Megönözöd a krém hozzávalóból készített öntettel (olivaolaj, citrom, só, bors, fokhagyma). Megszóros petrezslyemmel és apróra vágott (nem darált) dióval. Magában is jó, de köretnek szoktam főleg.

ayse
 
 


Ayse!
Köszi ezt a másodikat elraktározom magamnak későbbre, mert már ráizgultam a padlizsánkrémre. Ha lesz lelkierőm sütőt begyújtani délután az amúgy is dögmeleg konyhában, lehet hogy meg is csinálom még ma. :)

Horgászás ugyanis sajna ugrott, mégsem tud apa olyan korán hazajönni. De nem baj, majd elmegyünk egyik hétvégén.
Megyünk inkább estefele hintázni.

Manka!

Lehet hogy Jack úgy döntött átad pár dekát Bendegúznak, mert ő meg egy hét alatt hízott 14 dekát, annyit majdnem mint a 8. hónapban egy hónap alatt. :lol: Remélem ezt a tendenciát folytatja szépen.
Kapott egymásbarakhatós kis színes különböző méretű bödönöket, de ezt Jack már tuti unja. Meg kapott egy kockát, az egyik oldalán egy pörgethető macival, a másikon meg egy órával, és ebbe is bele lehet(ne) dobni egy A betűt meg egy nagy 1es számot, ha bele tudná illeszteni a megfelelő lyukba. De ez még azért nem megy, viszont pörgeti a macit ezerrel. Egyébkéént van neki egy nagy kockája, amibe különböző formákat lehet a megfelelő nyílásokon beledobni, de ez is később lesz majd jó, egyenblőre csak az tetszik neki, hogy zörög. :) Meg vettünk egy lendketrekes kisautót ha lenyomja a sofőrbácsit, gurul, és egy kukacot, ami gurul és zenél. De ez utóbbiakat ma nem kapja meg, beosztom szépen, hogy legyen holnapra is újdonság. :lol: Egyébként eszméletlen milyen mocsok drágák a játékok, mi próbáltunk szelektálni, és nem marhaságokat venni vagyonokért.

Egyébként ne aggódj, Bendegúz se pápázik még és nem hajlandó tapsolni se, de pacsit azt ad. Majd megtanulják. Meg megmutat egy pár dolgot a lakásban amiket felsimer.

Timi!
Bendegúz is ébred újabban éjjel, egyszer vagy kétszer, általában éfjél után / hajnali fél 4 körül, és akkor ha megkínálom limonádéval, annyit iszik, biztos szomjas szegénykém. Meg annyira nem ideálisak az alváshoz a körülmények 28 fokos szobában, én megértem hogy felébred, mert izzad. És persze közben mocognak a fogaik is. Szóval én itatni mindenképpen megitatnám Fannit, ha ébred, én is szomjazom éjszaka ilyen melegben. Szegény kis pocokok biztos még jobban.

Egyébként én is jártam már így Bendegúzzal mint Te vásásláskor, csak én séta közben. Úgy néztek ránk sajnálkozva a járókelők (főleg az ordító gyerekemre), hogy kivettem a kocsiból, és a nyakamban hoztam, fél kézzel tartva, miközben a másik kezemmel a kocsit lavíroztam. Ez otthon volt Keszthelyen a Balatonpartról hazafelé (gondoltam lesz egy idilli sétánk kettesben :lol: ), ráadásul onnan a Szüleim felé minden utca emelkedik, szóval patakzott rólam az izzadtság, aztán mikor nem bírtam már, visszatettem, és mindig szedtem neki útközben leveleket meg virágokat, azokkal elvolt egy ideig, de Anyu a szomszéd utcából hallotta így is hogy jövünk. :lol: :roll:

Ma megint csináltam Bendegúznak gyümjoghurtot barackból, meg activiából, isteni lett.

Sildike!

Lacit nem élénkítette a kakaó? Nem tudom vagy pont most változnak az alvási szokásai, vagy Bendegúzt nagyon élénkíti, de ma délelőtt is majdnem 12 volt mire elaludt, pedig 10 után mindig ki szokott dőlni. Igaz kicsit tovább is alszik reggel, de annyira élénk volt délelőtt, pörgött mint a motolla. Én meg nem voltam nagyon vevő erre, úgy fájt a fejem. Szerencsére mintha múlna, de nem merem elkiabálni.

Húú ez jó kis litánia lett. És úgy érzem megérkezett az ebéd utáni kaki is, terjeng a szag. :lol: Megyek is.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, Jacknek is borult a nappali alvásrutinja , tegnap is és ma is 9.30-10 helyett csak jóval 11 után aludt el, aztán a délutáni alvás is 5 utánra csúszott, és csak félórásra sikeredett.

Timi, Fanninak milyen szép hosszú, formás lábai vannak! Jól áll majd neki a mini :D .

Ayse, Andris hogy van?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Akkor lehet, hogy nálunk se a kakaó a ludas. :?: :roll:

Ja igen még ezt akartam írni, hogy Fannika tökcsini kiscsaj, nekem is feltűntek a szép hosszú lábikók, és megállapítottam a képeken, hogy olyan Bendegúz súlycsoport lehet ő is.

Manka,
mi a dömpert egyébként még az Intersparban vettük Keszthelyen, van hozzá homokozókészlet is, és tökugyanazt árulják az Árkádos játékboltban, csak jóval drágábban, tegnap láttuk.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ayse, köszi a Tardyferont, megkaptam!
A vérképem szerencsére határértéken belül van, éppenhogy, biztos ezt érzem.
Hát, az uh szívás volt... nem volt az én dokim, és egy olyan volt, aki még nekem se mutatta a monitort. Pedig apát is elcsaltam, Zitát sose látta bent. Hát, nem mutatott semmit, de azért látta, hogy "rohadtul mocorgott ott valami" :lol: :lol: :lol: Amúgy minden okés, már 5,5 cm!

Balcsi nagyon jó volt, Zita élvezte újfent, de nem aludt, így 1/2 5-kor indultunk haza.

Timi,
Fannilány nagyon helyes és kislányos! A hisztit a mérleg merkúr hozza mind az 5 törzstopictagnak.
Zita is ébred éjszakánként, én a mait a melegnek tudtam be.
Vendég
 


Tünde!
Örülök, hogy rendben volt minden az UHon, kár hogy ilyen dokit fogtatok ki. Miért nem kérted meg hogy mutassa meg a férjednek egy kicsit a dolgokat, lehet hogy megtette volna, ha kéritek.

Ayse, Sildike!
Megcsináltam a padlizsánkrémet magunknak, (petrezselyem nélkül, de sok fokhagymával és hagymával),isteni lett, és Lacinak is borzasztóan ízlett! De valószínűleg egész este inni fogunk rá, a rosénak már a fenekére vertünk, úgyhogy most jön a jeges málnaszörp. :lol:

Manka!
Ma Bendegúz olyan szintre vitte a pörgést, hogy a délutáni alvás kimaradt egy az egyben. Remélem ez majd jótékonyan hat az éjszakai nyugalmunkra is. :) Mindenesetre holnap kakaót kihagyjuk, meglátjuk mennyire lesz élénk anélkül.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Timi!
tejallergia: Zitának nagyon piros volt az arca, mintha kicsípte volna a hideg, csak nem múlt el, mindig olyan volt. Emellett atópiás vol ta bőre, sokat bukott, és kb 6-7 hós koráig colt hasfájós.
Amikor próbáltuk a sima 1-es tápit, akkor szép pöttyös lett az arca neki is.
Lehet Fanninak is a tejportól, de sztem nem tejallergiás, még mindig szoptatod, és nincs baja. Legalábbis nem emlékszem, hogy tejmentes diétán lennél.
Vendég
 


Zita tudja, ha nem akarja elveszíteni Jack-et, nem árt szert tenni egy kis angoltudásra.


Először megnézi, nehogy a német-magyar legyen..... és már falja is a betűket! :lol: :lol:

Kép Kép
Vendég
 


Manka, nem tudom, nem ismerem annyira Jucc Balázsát, de sztem az indigó gyerekekkel több "probléma" van, legalábbis a tesóm kisebbike ilyen.
Vendég
 


Sziasztok!

Manka!
Lehet hogy nálunk mégis a kakaó is ludas volt a tegnapi nem alvásban, meg mondjuk iszonyú hülye idő is volt, lehet hogy azt is érezte Bendegúz. Mindenesetre ma nem volt kakajó, sima tápit kapott, és ahogy régebben is szokott 10 után szépen elaludt. Ki gondolta volna, hogy a kakaó ennyire élénkíti? (azért majd még próbálkozom vele később, olyan fincsi)

Hát ez a padlizsánkrém tudott valamit, kiittam volna a Balatont is éjjel. :lol: De máskor is csinálok, mert isteni volt, és tényleg tökegyszerű.

Tünde!
Azért figyelj oda Zita angol kiejtésére!! :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Tünde, majd Jack megtanítja a jó kiejtést Zitának :D .

Nálunk a nappali alvásrend nem állt vissza, Jack éppen a nyuszit hívja telefonon, pedig ilyenkor már rég az álommanókkal szokott diskurálni.

Hú de megkívántantam én is a padlizsánkrémet!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?