Új privát üzeneted érkezett!

Réka, Ágostonnak küldjük a gyógypuszikat!
Jó nagy átalakítást csináltok. Ti ketten, vagy mesteremberekkel?
Vendég
 


Réka, nem semmi!! De majd biztosan szép lesz.
Ágostonnak mielőbbi gyógyulást kívánunk Finccsel együtt.

Manka, ezt nektek küldjük, a lányom is imád rendezkedni a mosogatógépnél:) :

Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi, Ariston a mosogatógépetek? Vagy belülről mindegyik egyforma??? :?: :roll: :shock:
Zita csatlakozik Fincshez, 2 db lila folt van a homlokán, mindkettőt ma szerezte, kb 20 perc leforgása alatt.
Jajj, nekem a Fincsről mindig az Amerikai pite jut eszembe... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

[color=violet]Tünde[/color], Indesit-csak kivettem alulról az evőeszköztartót, nehogymá rástartoljon a késekre a nagy lendületben.
Szerintem belülről nagyjából hasonló mindegyik gép, csak máshova teszik az evőeszköz tartót.De az tuti, h az egyik legjobb találmány :D

Zita foltjai: hát igen,ezek csak gyarapodni fognak, remélem semmi komoly sérülése nem lett. Egy kisgyerek foltokkal szép igazán :!:

Fincsről nekünk is a pite jut az eszünkbe, ne aggódj :lol: :lol: :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


na a Tündét így akartam írni:

Tünde

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Ágoston nevében a gyógypuszikat, és a gyógyulást kívánást! Sajnos nincs jobban. A kúp nem nagyon akarja levinni a lázát. Párszor hűtőfürdőztük is. Szegénynek nagyon nem tetszik.

A lakást mesteremberek is csinálják, meg amit tudunk magunk is. Tényleg nagy munka. Az elején nem is akartunk ennyi mindent csinálni,csak közben jött az ötlet, hogyha a konyhát szobává alakítjuk, akkor nyerünk egy szobát. És igaz, hogy több munka, de megéri.

Timi!
Ha nem is egyforma a mosogatógépetek Tündéékkel, a mi tányérjaink azért ugyanolyanok!

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Timi, de nekem mindjárt beugrik hozzá a Stiffler (nemtom hogyan kell írni) mamája, és az iskolában sz.rás is.... :lol: :lol:
Vendég
 


Szegény Ágoston, remélem hamar meggyógyul mostmár.
Küldünk gyógypuszikat!
Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap nem volt erőm jönni, fájt a fejem egész nap, hánytam is egy jóízűt estefele, és csak a meccs alatt múlt el. Utána meg dőltem az ágyba.

Réka!
Mi is gyógypuszikat küldünk Ágostonnak, szegényke a hűtőfürdőt én is úgy utáltam gyerekkoromban, pedig volt benne részem, meg vizes törölközőbe csavarásban is. :( Remélem hamar meggyógyul.
Tényleg nagy átalakítás, de olyan klassz lesz utána. És ha most nem csinálnátok meg, előbb utóbb úgyis nekifognátok, akkor meg kényelmesebb így, hogy nem kell a kupiban lakni.

Mindenkinek van mosogatógépe, csak nekünk nincs??? :cry: :roll: Mondjuk nálunk általában nincs is sok mosogatnivaló, mivel én alig főzök, csak Bendegúznak gyakorlatilag. Ami edényt én használok, azt rögtön elmosom, Laci meg csak este van itthon. Persze ha lenne, biztos jól kihasználnám. :lol:

Hát tegnap voltunk méretzkedni, 7380 grammal lecsúsztunk a 3 percentilis görbére, pedig eddig a 25-ösön lavíroztunk. :( Mondjuk amúgy meg voltak elégedve Bendegúzzal, olyan élénk volt, győztem lefogni, le ne másszon a vizsgálóasztalról.
És jól leszúrtak, hogy miért turmixolom még a kajáját, miért nem adok darabost. Hát majd kipróbáljuk, a babapiskótát jól elnyammogja mindenesetre, és imádja, csak úgy néz ki minden körülötte, mint ahol egy egész egérhadsereg rágott. Úgyhogy csócsálás nálunk is szigorúan csak az etetőszékben van. :lol:
És hogy miért adok már neki kiflicsücsköt, meg piskótát, mert hogy azt inkább csak a 10. hótól ajánlják. Hát ha még ezt se enne, nem hízna semmit. Erre ma Anyu megkérdezte az otthoni védőnőtől, aki meg azt mondta, hogy már nyugodtan adhatok neki a mi főzelékünkből, akár lisztes rántással is :shock: :?: , csak ha habarni kell, azt csináljam joghurttal tejföl helyett. És hogy heti egyszer adhatok neki feles tejből tejbegrízt. :?: Amit ugye eddig úgy tudtam 1 éves kor alatt nem ajánlott.
Na, mindenesetre ma csináltam neki tízóraira friss barackból meg activia natúr joghurtból kis porcukival olyan fincsi gyümijoghortot, ette is jóízűen. Remélem nem lesz fosi tőle. A maradékot megettem, isteni volt. :)
És mostantól megpróbálom valahogy kalóriadúsítani az étkezéseket, még nem tudom hogyan de muszáj lesz.

Tünde!
Még az is felmerült bennem, pont tegnap kérdeztél rá a lisztérzékenységre, hogy én ugye már egy hónapja adok neki kiflicsücsit, meg kb. két hete rendes babapisit, és Bendegúz annyit kakil, és lazábbakat is, mint szokott (volt egy időszak hogy kifejezetten hasmenéseseket, most már kenőcsöst), és keveseket is hízik, hogy csak nehogy valami ilyen legyen a háttérben. Mondjuk azt mondta a doktornő, hogy attól is lehet hogy jön a foga, meg hogy sokat iszik, pláne hogy citromos-cukros limonádét. Na de cukor nélkül nem inná meg.
Remélem csak fölöslegesen parázok, de az emberbe már annyira beültetik az óvatoskodással a bogarat, hogy mindig csak ilyenre tud gondolni, hogy allergia, meg kajaérzékenység.
Egyébként csodálkoznék ha jobban hízna, mert nincs egy perc nyugta se, csak amikor alszik, amúgy állandóan mászik, feláll, leül, fárasztó még nézni is, nemhogy követni.

Ja, erről jut eszembe úgy láttam reggel, kint van a 4. fogacska.

Na, megyek virágot öntözni, mielőtt idetűz a nap.
Most aztán kitettem magamért, jó hosszú lett.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Jelentem, Zita felállt az előbb, aztán vigasztalhatatlanul bömbölt. Most alszik. :wink:

Márti, és ezt a kaki dolgot mondtad a dokinak?
Én valahogy úgy képzelem, hogy rossz közérzet is társul a lisztérzékenységhez az akut időszakban.
Vagy esetleg bányászd ki a sajtkukacot Bendegúz popójából. :wink: :lol: :lol:
Vendég
 


Tünde! :)
Nagy gratula Zitának a felálláshoz!!
Vigyázz rá, mert most mindenhol ezt fogja gyakorolni.

Igen, mondtam a dokinéninek, de azt is mondtam, hogy amúgy nem levert a gyerek, kedvetlenségről, étvágytalanságról meg szó sincs, és nem is puffad. Úgyhogy megbeszéltük, hogy biztos csak parázok, de ha később pár hónap múlva is fennállna ilyen gyanú, és nem gyarapszik rendesen, elég akkor gasztroenterológuson gondolkozni.
Úgyhogy inkább nem parázok előre, hanem etetem ahogy bírom. :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, akkor ne parázz!

Annyi kaját hozattam Zitának, hogy nem tudom elpakolni. Ha a mi kajánkat is eszi, akkor pár hónapra bespájzoltam. :D
Vendég
 


Tünde!
De jó, hogy Neked házhoz hozzák a babakaját. Rohadt nehezek tudnak lenni, ha az ember bevásárol belőlük. Ez a Hipp-es forrásod?

Olyan jó kis napirendünk alakult ki Bendegúzzal. Újabban majdnem mindig fél7-háromnegyed 7 körül ébred, akkor reggelizik. Aztán játszik apájával kicsit az ágyban, aztán egyedül a medencében. Fél 10kor vagy kicsit előbb tízórai, és utána megy aludni másfél- 2 órát. Aztán ebédig játszik/játszunk, 1 körül ebéd, és fél 3-kor megint alszik kb. ugyanannyit. Utána fél 5kor uzsi, aztán játék, séta, hintázás, 7 után főzelékvacsi, 8kor fürdés, utána tápi és ebbe már majdnem bele is alszik, és fél 9-9 között megy szunyálni. Sajnos ma éjjel is egyszer felébredt sírva, vagy a fogára, vagy szomjas volt, mert miután megitattam, és bekentem Dentinoxszal egyből elaludt.
Olyannyira beállt ez neki, hogy tegnap amikor jöttünk hazafelé a dokinénitől, a Kerepesi úton, a trolimegállóban a legnagyobb zaj és tülkölés közepette elaludt a babakocsiban, ilyen már ezer éve nem volt egyébként. Utána az udvarban lent aludt egyet, én meg sziesztáztam az árnyas padon. De kint azért hamarabb felébred, mint a szobájában az ágyikóban.
Ma megyünk be Laci munkahelyére meg a Tesómhoz, úgyhogy ha felébred útra kelünk.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Igen, a Hippes forrás. Apa cipelte fel a szomszéd háztól, 2x fordult, de így is azt mondta, leszálltak a heréi megint... :lol: :lol: :lol:

Zita is tud killerkedni.
úúúgyis megiszom anya vizét!

Kép

ööö... izéé.... vagy mégsem?

Kép
Vendég
 


Manka, nemár, még mindig nem jó a gépetek? :?: :roll: :evil: :shock: :? :cry:

válaszd kia szimpatikusabb megoldást: :lol: :lol:
Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

NNNA végre, én is tudok írni. Azaz csak tudnék, ha gézengúzJack nem próbálna állandóan kiszökni az erkélyre/teraszra. Este jövök.

Addig is telefonálok a gyógyító manóknak, hogy látogassák meg Ágostont.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka, hát nnna végre! Megijedt a géped a fenti képektől? :lol:

Zita reggeli előtt és után, de mindenképp gyakorlás közben:
A fehér bodyt apa adta rá kifordítva. :lol:

Kép Kép
Vendég
 


Tünde!
Gratula Zitának az álláshoz!! :D
Annyira huncut feje van, nagyon édes! :lol:

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Andi, köszi. Én meg azt nézem, hogy lassan olyanok a fülei, mintha radarállomás lenne a fején. :cry: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Manka!
De jó, hogy megjavultatok gépileg. :)

Tünde!
Igen jól áll Zitának a killerkedés, de az ilyen kis szende arckifejezés is, mint az első ácsorgós képen. Meg persze a vigyorgás, naggggyon huncut! :lol:

Képzeljétek ma reggelre iszonyúan elkezdett fájni a torkom, és tiszta tüszősek a manduláim, és bazi nagyok, meg nem is érzem magam valami acélosan. Nagy öröm. Remélem Bendegúzra sikerül nem ráragasztanom. :roll: :(

Na, megyek gyorsan főzök neki ebédet, aztán én is leheverek amíg alszik.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Réka!
Hogy van a kis beteg? További gyógypuszik neki!

Manka!
Hogy álltok fogakkal, és alvással?
Bendegúz is követhetetlen ha szabadon mászkál a lakásban, de ha már kivagyok megy a medencébe, mint most is, és ha szól a kedvenc zenéje, olyan jól eljátszik ott bent.

Tünde!
Nagyon peckesen áll Zita! És lecsüccsen a végén, vagy segíteni kell rajta ha elfárad?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a gyógypuszikat! Mankának külön köszönet, hogy felhívta a manókat! És természetesen köszönet a manóknak is, hogy tették rendesen a dolgukat!

Ágostonnak tegnap este még 39 fokos láza volt, ma reggel már csak 37,5 fokos hőemelkedése. És azóta még ment lejebb 2 tized fokot. Viszont éjszaka elkezdett váladékozni a füle, amit már csak reggel vettem észre, teljesen rászáradva. Orvossal beszéltem már, délután viszem le megnézetni.

Tünde!
Nagy- nagy gratula Zitának a felálláshoz! Nagyon édes a képeken!
Ja, és megmutattam Ágostonnak, amiket küldtél neki. Csak csodálkozva nézett rá. Amikor elmagyaráztam neki, hogy mi micsoda, és hogy Micimackó neki integet, visszaintegetett.

Márti!
Gyógyulj meg hamar! Reméljük Bendegúz nem kapja el!

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Szegény Ágoston :( -ezek szerint ráhúzodott a fülére a vírosos dolog.......
Visszaolvastam, hogy milyen volt Ágoston, mivel Fanni is bekapott valamit, tegnap délután már 38 volt a láza, de a kúp levitte.A játszótéren pörgött ezerrel, lehet, h fent kellett volna hagynom, de nem bírt magával.Meg én sem vele.
Éjjel 1-3-ig óriási sírások, legalább 10* cicike és 39 fokos láz.
Ma délben is 38 felett volt, úgyhogy levittem a dokinénihez és azt mondta valami vírusos dolog. A torka piros, de nem köhög, kicsit horkol a levegővételnél.Gyógyszert nem adott.
Olyan nagy baja nem lehet, mert dumál, mászik stb...
Plusz még az ínye is be van dagadva, most már remélem lesz valami.Jelenleg alszik-csináltam egy jó kis hűtő-pancsoló fürdőt neki és kidőlt utána.

Mártinak is gyógypuszik!!!!

Manka:), gyere majd ha hagy a gézengúz Jack!


Zita tök édi a fehér bodys képen.Zöld cumikával és mögötte huncut mosollyal. [img]


Most ez a kedvenc képem-úgy néz ki rajta Fancs mintha fiú lenne(Ferkó-néha így hívom, illetve Kistomi-mivel az apjára hasonlít)
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 990.99.jpg[/img]

KépKép
tibicsoki75
 
 


na mégegyszer: Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Köszi!
De aranyos Fincsi-Ferike!! :lol: Tényleg kicsit kisfiús ezen a képen, de nagyon cuki, és milyen méretes kis tappancsa van. :)
Jobbulást neki is!
Valószínűleg nekem is valami vírusos bajság ez, mert fájnak a porcikáim meg a bőröm is, és a torkom irtó randa. Remélem Bendegúz megússza.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Hú, a fenébe ezekkel a betegségekkel!!!
Ma Jacknek is volt egy ronda zöldes-folyós pelenkája délután, pedig délelőtt normális sárgásbarna krémes volt. Remélem csak ennyi volt, nem szeretném, ha megbetegedne, így is alig eszik szilárdat.
Hétfőn elmentem tanácsadásra, de helyettes dokinéni volt csak helyettes védőnővel, nem mondtak semmit a nem evésre, mert "nem akarnak beleszólni", inkább nézzünk be jövő héten, amikor már lesz a saját dokinéni. Amúgy Jacknek nincs semmi látható baja, nem vérszegény, 9.45kg.

Az alvástanítás nem nagyon megy, továbbra is felébred éjfélkor, 2kor, 10-12 perc álló hiszti után szépen lefekszik, beteszi a cumiját a szájába és elalszik. Majd 4.20-4.35 között újra kel, akkor kap cicit (a melleim eddig bírják, nagyon feszülnek), ezután meg teljesen változó, hogy hányszor ébred, és meddig alszik.

Nappal vidám kis rosszcsont, rengeteget beszél, olyan, mintha mindent és mindenkit leteremtene, már nem dedede meg dádádá, hanem agggy, egggy, glgyglgy. Nappal az alvással sincs gond, délelőtt 2 órahossza, délután meg 40perc-1óra.

Tünde, gratulálok álldogáló Zitához, látom ő is nagyon büszke magára :D .

Márti,örülök, hogy jól sikerült a pihenés a nagyiknál, a kedvencem a hintás kép, olyan aranyooooos.

Timi, Fincsi tényleg inkább Ferkó ezen a képen, imádom, ahogy égnek áll a haja.

Réka, szegény Ágostonfül :( . Mit mondott az orvos? Remélem nincs nagy baj, megy a drukk továbbra is.

Andi, ti már holnap költöztök is le a Balatonra? Ha igen jó pihenést, remélem Nati még jobban fog aludni a jó levegőn.

Barbi, jobbulást nektek is!!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ja, és tudjátok, hogy mi volt a számítógépemmel? A CTRL beragadt, ezért nem tudtam írni Kép.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Fél 6-tól megyünk moziba, a hugicám vigyáz Jackre, jaj de jó lesz. Jack ma főztem almás-barackos-krumplis csirkemellet, és meg is ette mindet, bár nem csináltam sokat, ez is nagy haladás. Persze úgy evett csak, hogy John bohóckodott neki, és amikor vigyorgott, akkor én belekanalaztam a szájába egy jó nagy adagot. Hosszú távon ez nem megoldás, de már kicsit aggódom, lassan egy hónapja nem eszik.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Manka!
Jól hangzik ez a gyümis kaja, nem csodálom hogy ízlett Jacknek.
Ne aggódj néha én is hülyéskedek Bendegúznak, és úgy kanalazom be neki a kaját. De bekanalazom, mert enni kell, neki pláne! Tegnap óta kap ebéd után desszertnek egy Danoninot, az is kalória!
Újabban Bendegúz is ébred éjjel, egyszer vagy kétszer általában, de még mindig nincs teljesen kint a jobb fölső metszője, én ennek tudom be a felsírásokat egyenlőre, mert Dentinox után mindig elalszik tök hamar, és látszik rajta hogy álmos, csak felriadt a fájdalomra. :(

Jó mozizást Nektek!

Mi leugrunk hétvégére a Balcsira, távolság ide távolság oda, de csak jobb lesz ott mint itt a dögmelegben.
Már összedobáltam nagyjából a cuccot, az a röhej, hogy Bendegúznak majdnem ugyanannyi kell két napra mint egy hétre. Na, jó azért kevesebb kicsit.
:lol:

Jó hétvégét Mindenkinek!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Aki kitalálta a fogzást monygggyon le!!!!

Márti most már én is irígyellek a sok "Balcsizás" miatt, remélem jól összecsípkednek a szúnyogok :lol: :lol: !
Komolyra fordítva a szót, érezzétek jól magatokat, és úszkáljatok helyettünk is!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
OK! Majd nem kenem be magam szúnyogriasztóval és jól összecsípetem magam. :lol: :wink:
Amúgy köszi, majd fürdünk kétszer annyit helyettetek is.

Szerintem is monnnnyggggyon le!!!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Tegnap ót nagyon szar kedvem van, bőgtem is jó sokat.
Olyan elegem van, hogy mindent nekem kell csinálni. Apa hazajön a melóból, lefekszik aludni, felkel a híradóra, azt persze muszáj megnézni, aztán vége is a napnak, Zita megy alukálni. Tegnap is megkértem, hogy menjük el bevásárolni, ne nekem kelljen egyedül cipelnem mindent Zitával. Hát persze nem mentünk, mert lefeküdt aludni, mire felébredt, már nem értünk volna haza időben. Persze akkor meg elkezdett humorheroldot játszani, hogy hát alszik Zita, mi már mehetünk is. Hát halálra röhögtem magam.
Ma meg elment 3 napra a munkatársaival raftingolni Ausztriába, biztos túl sokat volt itthon mostanában. Jövő hét után meg 4 napra megy németekhez. Hiába mondom, hogy fáradt vagyok, Ő nem hiszi el, mert itthon vagyok egész nap, nem csinálok semmit... Hát nem is fogok! Persze tegnap megette az összes kenyeret, nekem nem maradt semmi reggelire, reggel mehettem Zitával boltba, ami elég mesze van, pláne terhesen, tök éhesen, és ezt se hiszi el, hogy szarul vagyok, ha nem eszek. Én nem is tudom, mit gondol, hogy miből nő az a gyerek a hasamban? az Ő két szép szemétől??? És akkor ma reggel a kocsit is elvitte, pedig tudja, hogy péntek délután utálok bevásárolni.
ÁÁáááááááááááááááááhhhhhhhhhh, elegem van!

Nemsokára ideér Anyukám, hogy vmi jó is történjen ma.

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok semmire, majd holnap vagy hétfőn.

Jó hétvégét mindenkinek!

Ui: azért jól megvagyunk ám Apával, csak most biztos a terhesség miatt vagyok érzékenyebb.
Vendég
 


Tünde, persze, tudom én, hogy jól megvagytok, csak most a terhesség miatt minden sokkal jobban megvisel. Örülök, hogy megy anyukád, majd ő felvidít.

Mi is sokat vitázunk mostanában apával, olyan oda-vissza szurkálósakat minden hülyeségen, pedig én nem is vagyok terhes, meg persze ő sem :lol: . Ma a moziban megnéztük a "Szakíts ha bírsz"-t, és annyit nevettünk, mert pont ugyanúgy vitatkoztak mint mi.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ezek a képek még a vidéki kiruccanásunkon készültek, Jack és a targonca :D
Kép Kép Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy én ide néha belekotty!!!

Szenzációs Jack-sorozat!

Tünde!
Minden együttérzésem a Tiéd!
Az én drága párom azzal örvendeztetett meg az idei tanévben, vagyis amióta Andris megszületett, hogy a tanárok alakítottak egy rockbandát és ő a basszusgitáros. Nulla hallással. Jó, ahhoz főleg ritmusérzék kell, az meg van neki. Ezzel együtt iszonyatos dühöt tudok érezni, amikor itthon gályázom a két tökmaggal, ő meg zenekarosdit játszik. Brrrrrrrrrrrrr

ayse
 
 


Ayse, gyere bármikor, örülünk neked.
Ezek az apák :? :!: :!: Az enyém is zenekarozik, bár ő kap érte pénzt, de nem valami jó, hogy pl. ma este is 10-kor fellépnek, 8-tól ugye már be kell állni, meg soundcheck, 1 körül végez, mire beszélgetnek egy kicsit a "rajongókkal", elpakolnak fél 3-3 óra, és még haza is kell jönni, szóval holnap nem fog kipattanni az ágyból egyhamar családi programozni :( .
Ja, és vett egy biciklit, hogy szabadidejében majd biciklizget. Mondtam neki, hogy vegyen rá gyerekülést is, de azzal nem fogja "elcsúfítani" az ő csodaszép járgányát.
De a pasik már csak ilyenek, így is szeretjük őket :P .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, az igaz, hogy "kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond", vagy most már könnyebb Lilivel, mint picikorában? Én egyre többet gondolkodom azon, hogy várunk 3-4 évet a kistesó projecttel.
Lili olyan aranyos kislánynak tűnik, szokott rosszalkodni is? Éppen ezen a héten meséltem az egyik Liliszájat a barátnőmnek, azt amikor az erkélyajtót és az ablakot meg kellene cserélni :lol: , ez a kedvencem, ebből látszik, hogy a gyerekeknek mennyire más gondolataik vannak.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Lilikém egy tündérbogár.
Rosszalkodni olyan értelemben nem szokott, hogy mindig a teljes jószándék vezérli. Csak nagyon elragadja a hév (mert rendkívül szenvedélyes), és akkor a céljai teljesüléséhez figyelmen kívül hagyja azt, amit mi mondunk neki. És az biza elég fárasztó tud lenni, hogy semmibe veszik a szavaimat. Amúgy nagyon szófogadó és figyelmes és kedves.
Ez különben nagy fejtörést okoz nekem, hogy mi a helyes arány a fegyelmezést tekintve. Nem szeretném túlfegyelmezni se, de azt se szeretném, ha nem lenne önfegyelme, mert szerintem az nagyon fontos az életben. Manapság meg általában mindent megengednek a gyerekeknek. Kis idő, és a játszótéren bizti hajmeresztő esetekkel fogsz találkozni.
Szóval kemény dió ez.
Bocsi, nem vagyok valami összeszedett.
Azért nem tudok egyértelmű választ adni, mert Lilivel nagyon nehéz volt kisbaba korában és a dackorszak se volt piskóta és ezért úgy érzem, hogy egyre könnyebb vele sok szempontól. Meg nagyon jól le tudja magát foglalni már egyedül is. De teljesen más gondok vannak mostmár, (lsd fenn), meg az ovi, jövőre már az iskolaérettség is. Szerintem nem nehezebb, hanem más. Lehet, hogy ebben a mondásban benne van az is, hogy akinek nagy gyereke van, az már a z idő megszépítő fátyolán át látja, hogy milyen volt, amikor a gyereke baba volt. Az igaz, hogy a mit és mennyit eszik, elektromos vagy kézi orrszívó és társai nem olyan kardinális dolgok a jövő szempotjából, mint az iskolaválasztás, viszont az előbbi napi 24 órás figyelmet igényel és az nagyon fárasztó.
Bár nem így terveztük, mostmár örülök ennek a korkülönbségnek (4 és fél év). Lili imádja a testvérét, sokat segít, de azért tudnak együtt játszani. Szerintem nem véletlen, hogy így alakult. Akkor sikerült a tesó, amikor Lili már nem kötötte le az összes létező energiámat.

Bocsi a kis litániámért! :oops:

ayse
 
 


És még azt is akartam írni, hogy Jack nagyon hasonlít Rád. És olyan nagynak tűnik nekem, főleg Andrishoz képest!

ayse
 
 


És nagyon helyes kispasi!

ayse
 
 


Sziasztok!

Ma már jobb a kedvem.
Amit tegnap írtatok, Ayse, Manka, attól csak egy kicsit lett jobb. :lol: :lol:
De azért jó tudni, hogy másnak sincs mindig kéznél a férje.
Manka, a bicajozást én már nem is írtam, mert apa is elmegy hetente min 1x, mert neki az kell. :cry: Én is mondtam, hogy tegyen fel gyerekülést, de hát azt nem lehet, ez drága bicaj, és ő nem városnézésre megy olyankor, hanem teker mint állat...

Manka, jövő hét után apa 4 napig lesz, gyertek el!
Vendég
 


Hahó!

Úgy látom, mindenki strandol... :lol: , rajtunk kívül.
Basszus, megint cefet éjszakánk volt, Zita vmikor 1 után aludt el, 11-től üvöltött, ha kimentem a szobából. Nem tudom, mi baja lehet, de anyu szerint úgy sírt, mint akinek van vmi baja... hát nem tudom, mert ha átvittem magam mellé, akkor vidám volt, jött-ment rajtam és az ágyon, de aludni nem akart. A végére persze már hulla fáradt volt, aztán anyu valahogy elaltatta.
Sztetek megmutassam a gyerekorvosunknak? Vagy várjak, hogy lesz-e még ilyen? Nagyon remélem, hogy nem most romlik el az alvókája!

Réka, Ágostonfüllel mi a helyzet? Mit mondtak?
Vendég
 


Tünde!
Ma nekünk is kegyetlen éjszakánk volt, alig akart Andris elaludni és háromóránként keltett, tisztára, mint amikor hazajöttünk a kórházból. Most a szüleimnél vagyunk és it is egy jó órát bömbizett, mire hajlandó volt elaludni végre (nem hagytuk magára, vagy Anyuká,m, vagy a férjem símogatta ringatta, végre Apucikája járt sikerrel). :( :(

ayse
 
 


De jóóóó, nem a franciák nyertek!!!!!!

Kép
Vendég
 


Tünde!
Hát én azért sajnálom, nekik szurkoltam. :( Laci meg örül, mert ő meg az olaszoknak. :lol:
Visszaértünk a Balatonróla második félidőre. Most megyünk felpakolunk a kocsiból.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Kép
Jaj de jó, vége a VB-nek!!!Kép
Jack fél 9-től fél 5-ig aludt ébredés nélkül Kép , aztán bulizott másfél órán keresztül, mielőtt visszaaludt Kép.

Nemsokára jönnek beszerelni a klímát Kép , délután meg megyek masszázsra :D :D :D .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka, igazán semmi okod panaszra, ennyi luxust egy nap alatt nem mindenki visel el...
Vendég
 


Szasztok!


Tegnap mi is leugrottunk Zamárdiba a barátainkkal 1 napra pancsolni.Olyan jó volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fincsnek persze először hideg volt a víz, de a közeli közértben vettem neki egy csónakot, amibe ugye anyuka is prímán belefér és onnantól kezdve nem volt nyekergés.
A kis úszógumis csónakja persze nem kellett.
Jót aludt az árnyékban.Én meg végre 20percet a vízben tölthettem nyugiban:).Jó hogy többen voltunk, mert mindig akadt jelentkező aki pesztrálta, így tudtunk pizzázni is.
Nem vittünk sajnos fényképezőgépet.
Természetesen hazafelé baleset volt, úgyhogy a Siófok-Budapest távolság 3 órát vett igénybe.Igaz, egyszer megálltunk pelenkázni, de az max 10 perc volt.Utána 5 perc sem telt bele és bekakilt, de akkor már az autóban tettük tisztába.Mivel még a biciklisek is megelőztek mindenkit, így nem volt veszélyes.

Márti, ti is így jártatok?


Tünde, nálunk is ugyanígy mennek a dolgok férj ügyben: most polgárőrködni kell, most kocsit nézni, stb...ha hazajön szeretne egy kicsit pihenni(mert én nem......).
Egyébként ha mondom, h menjünk valahova akkor nem húzza a száját és segít mindenben, csak mindig mondani kell és ez is rohadt fárasztó.

Ja és a Fanni 1 hete éjszakánként felébred.Addig amíg lázas volt(2 nap) kb két órát is fenn voltunk , egyébként eszik és alszik vissza, de akkor már én nem tudok könnyen visszaaludni.

Enni alig eszik napközben, a lefekvés elötti szoptatás 3 perc és nem kell neki, és kb 40 perc mire elalszik, de úgy, h folyamatosan ott kell vele lenni és simogatni.
Éjszaka bezzeg normálisan tud enni.

Ágostonnal mi újság?

KépKép
tibicsoki75
 
 


Manka!
De jó lesz Nektek, hűsölhettek nagyokat, miközben mindenki kókadozik. Kicsit irigykedem a klíma miatt (meg persze a masszázs miatt is). :oops: :roll: Csak tegnap este jöttünk vissza, de már nehezen viselem a lakásban a meleget. Már alig várom, hogy lemenjünk a Balatonra rendesen hosszabb időre is.

Tünde!
Én elviselném simán.. :lol:

Visszaolvastam amiket a hétvégén írtatok. Tünde! Remélem már jobb a kedved. Sajnos ez már csak így van, teljesen asszimetrikus a teherelosztás gyerkőcileg, gyakorlatilag majdnem teljesen az anya viseli ezeket. Persze ez a természet rendje, de azért jólesne az embernek néha egy kis spontán segítség is. És néha az ember lánya kiakad ezen akkor is ha nem terhes, csak éppen elege lesz.
Kicsit megnyugtató volt olvasni, hogy másnak a férje is kitalál hülyeségeket. Az enyémnek az a legújabb, hogy feleleveníti a kungfu tudását, úgyhogy most heti egyszer kungfuzni jár. Igaz így csak egyszer megy squasholni. A többi napokon meg sokáig dolgozik. Viszont én meg egyszer sem megyek sehova, ahhoz képest, hogy amíg dolgoztam jártam kosarazni, meg néha pingpongozni, és uszodába. Kicsit uncsi néha. :cry:

Na, megyek almolni, ahelyett hogy itt panaszkodok.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Timi!
De jó, hogy Ti is strandoltatok egy jót!
Nekünk mázlink volt, mert mi nyolc előtt indultunk kicsivel, és másfél óra alatt felértünk, mert mindenki meccset nézett. :lol: Pedig mi Balatonmáriáról jöttünk, ami még sokkal messzebb van. És még mi is láttuk így a második félidő végét, meg a hosszabbítást. Úgyhogy jól jártunk, de mi már állandóan taktikázunk, mert annyiszor megszívtuk már a visszautat hétvégén.
Bendegúz egész úton viribölt a kocsiban, úgyhogy tegnap csak tízkor aludt el, viszont úgy elfáradt, hogy húzta a lóbőrt reggel hatig.

Bendegúznak bezzeg nem volt hideg a víz. Az úszógumiban megint nem maradt meg, csak úszkálni szeret velünk.

Réka!
Tényleg, mi van Ágostonnal?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?