Új privát üzeneted érkezett!

Ilyen volt a frizura:
Kép
Ilyen lett a frizura:
Kép
Kép
Szülinapi motorozás:
Kép
Kép
Kép
Kép

Roberta!
Csongi is hamar felült (5 hósan kapaszkodással, 7 hósan kapaszkodó nélkül), mégse tudja ezeket a dolgokat. Kupakot lefele csavar, vissza nem. Nagyon ügyes Annácska! Milyen építőkockákat rak egymásra?

Csongi jelenleg 10-12 lépést megy egyedül, maholnap ő is elindul!

Üdv

Mariann
Kép
kmarian

Mariann! :D
Csuda jók a képek!!! :lol: :lol: A motort magától hajtja??

Torta receptek innen a babanetről (loptam :oops: :D ):

"Tejmentes almatorta

20dkg liszt, 10 dkg (tejmentes) margarin (persze vajbol az igazi, de ugye mindenki azzal foz, ami jar neki , 1 tojassargaja, es annyi viz, hogy szepen osszealljon nem tul kokemeny tesztava, fel ora pihentetes utan tobbszor nyujtani, es belesimitani sutobe (a gyumolcstorta alapba a legjobb), jol megszurkalni, es 10-15 percig elosutni, kicsit szint kapjon,
ekozben 4-5 szem almabol keves vizzel kompotot fozni (fel csomag vaniliascukor nem art bele, fahej es cukor csak ha mar szoktatva van hozza a gyerkoc, nalunk az nem volt), villaval osszetorni a suru kompotot, es rasimitani a tesztara, es 2 (vagy 3) almat egesz vekony szeletekre vagni, es azt szepen csinosan elhelyezni korkorosen, be a sutobe, kb. 30 percig meg sutni,

A baba fekete-erdő tortája
Előző nap készítendő!
Kimagozunk 30 dkg meggyet,levét felfogjuk.10-12 szemet félreteszünk, a többit egy tálba.
40 dkg margarint felolvasztunk folyékonyra,és a meggyhez öntjük.
Hozzáteszünk 50 dkgösszetört háztartási kekszet, és 20 dkg kókuszreszeléket.
Addig kevergetjük, míg masszát nem kapunk.Ha szükséges, adhatunk még hozzá folyadékot.
egy kb 20 cmes műanyag tálat, vagy csatos tortaformát kikenünk margarinnal, és a masszát szépen belesimítjuk.Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt, a formából kivesszük.
Tetejére 2 dl tejszínből( növényi), és 2 kávéskanál porcukorból habot verünk, ezzel, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.

Tejmentes palacsintatorta
Hozzávalók huszonnégy darab palacsintához:
40 dkg liszt, 2 tojás, 7 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz), két kávéskanál cukor, egy késhegynyi só, olaj a sütéshez és a töltelékfélék.
A tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi ásványvizet, hogy sűrű masszaként simára keverhessük. Fokozatosan, kevergetés közben adjuk hozzá a többi folyadékot. Palacsintasütőben kis olajon vagy teflonedényben olaj nélkül egyenként kisütjük a palacsintákat. Egyet alulra fektetünk egy kerek tálra, ezt megkenjük a töltelékkel, ráfektetjük a következő palacsintát és így tornyozzuk tovább, amíg el nem fogy. . Tölteléknek a túrón és pudingon kívül bármi alkalmas, például reszelt alma, fahéj, lekvár, kakaópor, gesztenyepüré.

ALMATORTA
15 dkg margarin
18 dkg cukor
16 dkg liszt
3 tojás
2 mk sütőpor
1 dl tej
2 nagy alma
3-6 dkg kókuszreszelék
2 ek zsemlemorzsa
maréknyi mandula-lapocska + 1 ek kristálycukor a tetejére

A puha vajat habosra keverem a cukorral, beleteszem a tojásokat, a lisztet, sütőport, tejet, kókuszt (elhagyható), a felkockázott almákat. A kerek sütőformát ( én üvegtálat)kivajazom, beleszórom a zsemlemorzsát, amit nem vesz fel a vaj, azt kiöntöm belőle. Belesimítom a tésztát, rászórom a mandulát, és a cukrot.
Előmelegített sütőben sütöm, tűpróbáig.
Hagyományos: 190 fok.
Légkeveréses: 175 fok "
szilbee

Szilbee!

Igen, már magától hajtja, de nem robog még, csak szép lassacskán.

Jók ezek a receptek, én is innen vettem a receptet, de a tieid jobbak, mert mint írtam, nem lett valami jó a tészta, persze mert azért tojássárgáját tényleg lehetett volna bele rakni, és sütőpor sem volt az én receptemben, persze amilyen gyakorlott szakács vagyok, nekem ez csak utólag tűnt fel :oops: ...

Na, teszek fel még két képet, de aztán megígérem fél évig nem lesz újabb...
Egy újabb motoros:
Kép
És még egy ajándék:
Kép

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok lányok!
Bocsi,hogy így eltüntem. Kicsit visszaolvasgattam és hol mosolyogtam a képeken,hol a hideg futkosott a hátamon a sztorik miatt.

Betsy! :cry:

Annának jobbulást, Csonginak boldog szülinapot.

Velünk minden rendben,csak mostanában sokat csavargunk azért nem jutok gép elé.
Andris kapaszkodva a bútorok mentén közlekedik,fog 2db és 2 épp áttörés elött, éjszakai ébredések kb 2-4 :( , Szopi még van,a család szerint túl sokszor is. :wink: Hiszti nálunk is előfordult,ilyenkor próbálom vmi érdekes dologgal elvonni a figyelmét.Eddig bevállt. Kop-kop,el ne kiabáljam.... :P
A nyaraláson túl vagyunk,isteni volt. Sajnos nekem ennyi volt. A gyerekek mennek a nagyikkal is,én maradok a panelban :(
Ha vki tud jó programot mindenre vevők vagyunk.

Igyekszem most már gyakrabban jönni,ne feledkezzetek meg rólunk :D
Szép napot mindenkinek!! Kép

Kép
flocika

Sziasztok!
Szülinaposoknak boldog szülinapot!
Sziszike :cry:
Pár hete enyimgyerek a gyerekszoba éjjeliszekrényét fejelte le,olyan szerencsétlenül,hogy esés közbe az állát verte a sarkába,és így sikerült ráharapnia a nyelvére.Ekkora sérülés nem lett belőle,a nyelve hegyén harapott ki egy kis darabot,az szépen meggyógyult.
Jobbulást a kis betegnek!

Akartammég írni vmit,de mennem kell :evil:

Szép napot!

Kép

Kép
tündérke26

Mariann,
Aranyos volt, aranyos lett :lol:
És tényleg ügyes, hogy hajtja magát!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Mariann,
Clemmy kockái vannak, azokból "építkezik".

Szilbee,
köszi a recepteket, remélem, nem fogom elbénázni.

Most szaladok, mert apának sajna délután kell mennie dolgozni.

Roberta

Kép
smici_robi

Mariann
Nekem nagyon guszta az almatorta, amit csináltál. :D Csak párom minden áron csokitortát akar...a hagyományok miatt. Valahogy össze kéne kombinálnom a csokitortát egy kis almatortával. Bár azt sem tudom, hogy ehetnek e már ilyen korban a csöpségek csokit :shock: :?: Allergizál e :?:
szilbee

Mariann
Nekünk Clemmy autónk van, de a figura nagyon nehezen passzintható az autóra. A kockáknál is így van ez? Csak mert szerintem a Clemmy anyaga iszonyat jó! Levente fogzás idején is azt rágcsálta és nem a hűtős rágcsát. Sz'al szeretnék majd én is venni neki kockákat...
szilbee

Sziasztok!
Sajna a nyaralás nem volt tökéletes,mert Regina belázasodott, de nem is akárhogy! 39,2fokos volt, és nem vitte le semmi! Rohantunk haza, vittük az ügyeletre, kapott szurit, de az is csak 2óra múlva hatott. Másnap kontrollra mentünk és antibiotikumot is írtak fel, mert tüszösödött a mandulája. A láz 38,5-nél nem ment lejjebb, pedig 2óránként adtam rá valamit. Ha valakinek lesz ilyen, ezt ajánlom: Germicid C, 2óra múlva Panadol szirup+vizes borogatás, hűtőfürdő, 2óra múlva Nurofen szirup. Nálunk ez volt a leghatásosabb.
Voltunk tüdőröntgenen is, hogy nincs-e gyulladás, de szerencsére nem volt. Viszont erősebb antibiotikumot kapott tegnaptól és (kopp-kopp-kopp) már jobb a helyzet.
De elég volt ez a pár nap! Alig aludtam valamit, mert éjszakára mindig felmegy a láz és persze nyűgösebb, csak a kezembe aludt el és sűrűn felébredt, alig evett, inkább ivott!

Annyi jó volt ebben, hogy kibújt közben 2foga és az egyik rágófog!
Szóval, ez a nagy helyzet!

Kép
rayo

Rayo!

Jobbulást Reginek! Kéár, hogy pont a nyaralás alatt. :(

Szilbee!

A kockákat nagyon könnyű egymásra illeszteni; ha kicsit megdöntöd az építményt, hullik is szét darabjaira azonnal, nem úgy,mint a Lego. Viszont nekünk is van hozzá Clemmy libikóka két emberkével, azokat alig lehet a libikókára ültetni, és ha egyszer ráültek mégis, le nem szeded őket :)

Egyébként mi egyéves paramétereink:

Hossz: 76 cm
Tömeg: 9900 gr
Mellkörfogat: 48 cm
Fej: 44 cm

üdv.

Mariann
Kép
kmarian

Csoki ügyben nem tudom, mi a helyzet, sztem nem az allergia, hanem vmi más az oka, h. nem ajánlják, mert vmi karobport szoktak helyette ajánlani, de erről nem tudok bővebbet.
Mindenesetre Csongi már megkóstolta a Twix csokit, kirágta a csomagolást, és azt vettük észre, hogy nyamm-nyamm... :lol: Azóta már a papírjától megőrül...mi nem ehetünk előtte... Tortában egy alkalommal biztos nem árt meg...

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian

Rayo
Jobbulást a picúrnak!! Számolj be a fejleményekről feltétlen!!
Akkor most mit eszik a kicsi??

Még néhány recept a babaszobáról!

SZÜLINAPI TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt

Töltelék:
1/2 kg túró
őszibarack konzerv
cukor
vaniliás cukor
2 cs zselatin

Elkészítés:
Piskótatésztát készítünk: 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk a cukorral , ( mixerrel ) Ezután folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojássárgáját, és végül óvatosan a lisztet. Kivajazott sütőformába tesszük ( csatos tortaforma ), és előmelegített sütőben megsütjük. Akkor van készen, ha a tészta elválik a forma szélétől. Ha megsült, lezárjuk a sütőt, de nem nyitjuk ki az ajtaját, mert a tészta összeeshet. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a túrót rúdmixerrel összeturmixoljuk a konzerv levével, és őszibarackkal úgy, hogy kenhető állagú legyen. Ízlés szerint cukrot, és vaniliás cukrot adunk hozzá. A zselatint feloldjuk vízben, ( melegítve ), és a túrókrémhez adjuk. Ráöntjük a kihűlt piskótára, és pár órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, díszíthetjük a tetejét barackszeletekkel, dekorcukorkával, mázzal.

Gesztenyetorta
Hozzávalók:
1 piskótatorta lap (gyümölcstortalap)(ha mi készítjük el az jobb)
1 csomag gesztenyepüré (natúr)
1 üveg magozott meggybefőtt (vagy annak megfelelő friss meggy)
5 dkg (liga) margarin.

Elkészítés:
A gesztenyepüré negyedét félretesszük, a többit áttörjük és habosra keverjük a margarinnal. A meggyből 16 szemet elrakunk, a maradékot összeturmixoljuk, és elkeverjük a pürével. Ha száraz lenne, akkor egy kis levet is adhatunk hozzá. Ezzel a krémmel megkenjük a tortalapot, a félretett gesztenyét burgonyanyomón rányomjuk és elosztjuk a tetején. A 16 szem meggyet szépen körberakjuk a torta szélén.
Felnőttek tejszínhabot is nyomhatnak rá.
szilbee

Rayo,jobbulást Reginek!

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok

Én szoktam Olinak túrórudit adni és már nem is szedem le róla a csokit. Sőt az Eszterházy tortából is evett egy kicsit. Adok neki már virslit. Sőt azt eszi amit mi.

Én is tettem fel ilyen volt, ilyen lett képeket, de sajnos azokat senki nem vette észre :cry: És tettem fel linkeket is a szülinapről, de azt sem vettétek észre. Biztos nem vagyok elég feltűnő :( Én már csak ilyen szürke veréb vagyok.
Olinak is új lett a frizurája.

Rayo
Reginek gyógyulást.

Többieknek pusz!

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Ana
Cseppet sem volt szándékos!!! :( Mondjuk egyet nem értek... Hogy lehet hogy Olinak így kiszőkült a barna hajacskája??? :D Nagyon barna volt! Ja és persze meglátszik a képen is a 4200gr-os súlya is. :lol:

Nehéz szülés volt? Úgy értem ekkora babát megszülni?

Csoki
Akkor most már én is merek majd adni neki csokit!! :D
szilbee

Ana :)
Én is megnéztem a képeket, és bocs, hogy nem reagáltam le :oops:

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Bocsánat, hogy nyafogtam :oops:
Nem volt szándékos, csak egy kicsit depi vagyok :(
Igazából nem is tudom mi a bajom, talán feltette az i-re a pontot, hogy kiderült anyósomnak van egy daganat a hasnyálmirigyén és ettól teljesen a káosz a családban. Mindenki aggódik.
Na, de nem akarok senkit ezzel fárasztani.

Köszi, hogy írtatok. Most is épp sírok, csak azt nem tudom miért :shock:

Szilbee
Szerintem könnyű szülés volt. Mindennek együtt 6 óra. Nem kaptam semmilyen gyógyszert, nem volt beöntés, nem volt oxitocin, és gátvédelemmel akartam, de sajna nem sikerült, mert túl nagy lett (utolsó uh- a gép 3500g-ra saccolta, ez közvetlenül a szülés előtt volt). Kicsit vágtak, de a régi sebbe vágtak bele így nem is éreztem és varrás sem volt vészes. Utána tudtam rendesen ülni, nem húzódott varrat. Asszem ennyi a szülésről. Hát a haján mi is csodálkozunk. MOndjuk nekem is szőke hajam volt. És ha hiszitek ha nem a terhességek alatt barnult be a hajam. Oli rám hasonlít, MIlán pedig az apjára.

Jé, ez a clemmy ilyne nagy cucc? Hol lehet ilyen autót és libikókát venni? Nekünk csak a kockák vannak, Oli legtöbbször csak dobálja, vagy lerombolja azt amit MIlán épít. Ilyenkor MIlu ordít, Oli pedig kacag :lol: Milcsi még szokott utat csinálni belőle :D

Megyek megnézem a pizzát. És ha megsült, sütök még egyet apának holnapra :lol:
Egyébként a Oli is szereti a pizzát, amit sütök :oops:
Legutóbb, mikor jött a védőnő épp azt ette :roll:

Ja, csokit még nem nagyon adtam neki, csak túrórudit :roll:

Ana

Kép
gyomberana

Megint itt vagyok!

Most már lenyugodtam :oops: és szégyellem magam, hogy ilyen nyafka voltam :oops:

Minyu
Gratula Nándinak a felálláshoz :lol: nagyon ügyes! Innen már nincs megállás :lol:

Rita
Hogy megy a séta a nagyvilágba? Oli egész nap rójja a köröket a lakásban! Meg sem áll :lol: Ide-oda pakolja a játékokat. Nálatok is ez megy már?

Sziszike
Hogy vagytok? Annácska nyelve gyógyulgat már?

Flocika
Irígy vagyok a nyaralás miatt :evil:
Szépek vagytok a képen.

Ana

Kép
gyomberana

Ana,
Akkor én még feltűnőtlenebb vagyok :cry: Nekem sem volt nagy reagálás :( Sőt én írtam is a képeidre, röviden, igaz, de annál tömörebben :lol:

Igen, sétálgat állandóan, bár azért ő szeret mászni is :)
Sajnálom anyósodat, biztos nehéz most a férjednek :(

Jobbulást Reginek!

Csokit én még nem adtam, viszont virslit igen :oops:

HAJRÁ ITALIA!!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita

Visszaolvastam! És hát szégyellem magam! :oops:
Köszi szépen! Sajna én a te képeidet nem láttam, valószínűleg mert már másik oldalt adott be és nem néztem meg az előzőt. De most bepótolom. Nagyon jók a képek! És mennyi csudaszép ajándék!
Milyen tortája volt Zalánnak?Nagyon fininek tűnik :lol:
Annyira el voltam foglalva a nyavajgással, hogy .....
Még egyszer Bocsánat :oops:

Ana

Kép
gyomberana

Ana,
Nem azért írtam, hogy mentegetőzz :) Csak az volt rossz, hogy nagyon készültem rá, mármint a fotók felrakására. Az újszülött képet a telefonomról csempésztem a gépre, hogy ide fel tudjam tenni :roll:
A torta feketeerdő, tojás, és csokimentes, és teljes kiőrlésű gabonából. Annak ellenére, hogy nem vagyunk reformék, nagyon ízlett. Leginkább a maciforma nyűgözött le.

És, Floci,
Nem feledkezünk meg rólatok :lol: Nagyon jó a kép, és már nem először tűnt fel, hog milyen szépek a gyerkőid :lol:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita
Nem akartam mentegetőzni, csak nekiálltam hisztizni (mert én is nagyon készültem), és közben mindenről megfeledkeztem. És mikor feltettem a képeket és valahogy nem is érdekelt senkit, a szülinaposoklat már nem is volt kedvem feltölteni, csak beírtam a linkeket és kész. Tudom, hogy hülye vagyok, és általában nem szoktam ilyen lenni, de most valahogy nagyon kitört rajtam a depresszió, és nagyon fáj a fogam is (bölcsességfogam próbál kibújni, de nem sok sikerrel, és szerintem oldalra nő).

Torta tényleg inycsiklandozóan néz ki :lol:
Nálunk OLi kilapította az Eszterházy-tortát mielőtt lefényképezhettem volna :lol:
Előtte meg anyósom hozott őszibarack tortát, azt is jól összenyomta :lol:

Ana

Kép
gyomberana

Szisztok lányok!
Húú de túlcsordulnak az érzelmek. Nagyon régen írtam.
De olvasni szoktalak Benneteket néha. Most, hogy nincs ovi még kevesebb a szabadidőm, esténként pedig hulla vagyok.
Nagyon sok szülinappal el vagyok maradva. Már nem is írom ki külön.
Minden egy éves babát isten éltessen!!!
Betegeknek jobbulást!
Betsy :cry:
Na add fel!

Mi 14 fognál tartunk és szerintem jönnek alsó hármasok is, mert éjszakánként felsír. Egész nap rohangálok utána. Mindent eszik, már amit kedvel. Meg volt a keresztelőnk is. Persze zuhogott.
kkry

A megkeresztelt Bettike. Kép
kkry

Csajok csajok :)
Egyikötök sem kevésbé feltünö (vagy hogyis????) mint a másik. Szerintem mind ugy vagyunk vele, hogy megnézegetjük a képeket, jót mosolygunk, elérzékenyülünk stb, aztán meg elfelejtjük megemliteni, hogy mennyire is tetszettek fél perccel ezelött. :oops: 8) :)

Hisztizni szabad, de csak kicsit :) Mindenkinek van rossz napja, még rosszabb pillanata.
Anyósodat nagyon sajnálom. Dokik mind mondanak. Lehet tudni, mekkora, milyen a daganat, Dukes skálán hanyas? Milyen kezelést fog kapni? Operábilis? Sajna, a hasnyálmirigy ritkán operábilis, reméljük, hogy ö szerencsés kivételek közé tartozik. Ez a primer daganata? Tartsd a férjedben a lelket! Nagy szüksége lesz rád! :roll:
Pizzát sütni kenyérsütövel szoktál?

Hrk :)
Neked is nagyon teteszetteka képeid, igaz, erre tényleg nem reagáltam, pedig néztem is a macitortát :)

KKry :)
Már 14 fog??? azannya, nekünk most jött kia 7. de nagyon nyüszizik mostanában és rág mindent, ugyhogy nagyon uton van a következö is.

Csoki: én nem adok még neki, a turorudeszröl is leszedem a csokit (és én eszem meg :twisted: :mrgreen: ) iszont ö kiszolgálta magát: egyszer otthagytuk az ujságok alatt a nagymamámtol kapott bon-bont, és ö megtalálta. Csak arra figyeltem fel, hogy a hátam mögött cuppog valamin. odanéztem, és tiszta csoki volt az arca, keze, ruhája, még egy kicsit az ülögarnitura is :P (még szerencse, hogy barna mintás, és igy nem nagyon látszik rajta) minnyá keresek képet.

Kép

Szóval Móki úgy volt vele, hogy ha ti nem adtok, akkor én megszerzem magamnak :twisted:

Na, teszek fel még táblit, aztán megyünk reggelizni
Kép

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Rayo :)
Nálunk is ugyanezek váltak be 2 hete, szintén tüszös mandulagyulladás volt. Csak mi minden gyogyszerbeadás elött hütöfürdöztük, igy "könnyebben" ment le a láza. (38 alá igy sem ment több napig, és iszonyat hirtelen felugrott 40 fokig is :( )
Gyors gyógyulást Reginek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Rayo
Remélem javul Regi állapota!! Szegényke! Pont a szülinapja előtt! :? :(

Lányok!
Van aki már próbált bugyipelenkát? Érdekelnének a tapasztalatok, ugyanis Levente notórius pelenkaleszedő... :? Kicsimagolja magát, mikor csak pelus és trikó van rajta a nagy melegben.

Másik kérdés! Ti hagyjátok négykézláb mászkálni az udvaron, a fűben a csemetét?
szilbee

Szilbee :)
Mi használunk bugyipelust, Libero legkisebbet (7-11, baby&go), mert Nándi meg notorikus elmászkáló és iszonyat nehéz pelusozni. Ezt meg csak állva fel lehet huzni.
És igen, hagyom mászkálni, de nem szereti, szerintem csikizi a térdét a fü, ezért ugy megy, mint egy ksi medve ((felemeli a popsiját) jobban szeret a teraszon kavicsozni, játszani.

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok anyukák!

Most fedeztem fel a társalgóban ezt a rovatot, és mivel a kislányom most lesz 11 hónapos, így gondoltam írok én is!Ezentúl ide is belátogatok majd!
Érdekel minden, ami a Ti kicsieitekkel történik: miket esznek, mennyit alszanak, mivel játszanak, stb. Látom pont a bugyipelenkáról van most szó. Én is gondolkoztam már, hogy kipróbáljuk, hiszen Vanessza a pelusát mindig kinyitja, már ha egyáltalán engedi, hogy ráadjam. Egyfolytában mozog.
Nálunk az elalvással vannak este gondok. Nem akar elfáradni! Van, hogy másfél óra mire elalszik. Néha már olyan fárasztó tud lenni.
Hát röviden most ennyi!

Sziasztok!!!

Kép
patrisa

Kkry,
Nagyon jó ez a kép!!!És hogy viselte a keresztelést? Anyósomék is meg akarják keresztelni Zalánt, még most nyáron, Szerintem nem lesz belőle semmi.

Bugyipelust régóta használunk mi is, én szeretem. Az én férjem csak ezt tudja ráadni a gyerekre :oops: (vagy csak azt mondja :shock: ), így általában van itthon :D

Patrisa,
Üdv :lol:
És mikor fekteted a kislányt? Nem lehet, hogy hagyni kéne játszani, és ha elfáradt, akkor úgyis elalszik?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

sziasztok

MInyu
Egyenlőre semmi pontosat nem tudunk a daganatról. Az érdekes az egészben az hogy a gyomor uh-n nem is látszott. Ezért elküldték tükrözésre és ott fedezte fel a doki. Péntekem megy pestre erre a pancreas rendelésre (asszem így kell írni). A háziorvos szerint lehet műteni. A legrosszabb hogy anyósom már el is földelte magát. Nagyon ki van, ha már megemlítjük neki hogy mi lesz jövő héten, sírógörcsöt kap, hogy Ő úgysem éri meg. Férjem aránylag jól van, igyekszik arra gondolni, hogy még időben elcsípték a rákot. Én meg nem is tudom hogy viselkedjek, néha lelkifurdancsom van ha elmegyek a barátnőmmel sétálni és nevetgélünk. Na nem rontom a hangulatot tovább.

Pizzát nem a kenyérsütőben sütöm, hanem csak a sima sütőben. Isteni finom szokott lenni és sütéssel együtt fél óra alatt kész is van(nem kell megvárni hogy megkeljen a tészta)

Szilbee
Mi is szoktunk bugyipelenkát hasznláni. A libero a legjobb, de a huggiesnak sokkal szebb a mintája és ha elhalványodik a minta akkor már tele van pisivel. Nekem Olit lehetetlen bepelnkázni, egyszerűen hasra fordul. Én még valahogy megoldom, de ha anyu, vagy apám vagy a férjem vigyáz rá akkor csak a bugyipelust tudják ráadni, a tesóm még azt sem :lol:

Kkry
Nagyon jó a keresztelős kép. Ilyen ügyes volt Bettike? Tetszett neki?

Rita
Ti milyen bugyipelust használtok?

Patrisa
Üdv a csapatunkban. Az elalvással nálunk is gondok vannak :?
Lassan kezdem megszokni. Egyik nap már 8-kor alszik Oli, máskor meg 11-kor még szaladgál :?

Ana

Kép
gyomberana

Patrisa
ÜDV!! :D Tennél fel képeket a csemetéről??

Pelus
Köszi a a tapasztalatokat... A pamperst próbálta már valaki?
szilbee

ANa,
Én eddig még csak a Libero-t használtam, mert ez bevált. A Pampers sima pelusából még amikor picike volt Zalán, kifolyt a pisi/kaki, azóta Liberózok. Viszont nekem meg a Pampers pelusa tetszik :) Pont ahogy írtatok a pelusleszedésről, Zalán azonnal le is szedte magáról :lol:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok lányok!

Patrisa!
Kérünk képet és meséket Vanesszáról!!!

Rayo!
Reginek jobbulást!Nehéz lehet ebben a melegben.

Kkry!
Nagyon kis angyali Bettike abban a fehér ruhában. Kellett elötte vmi felkészítésre járnotok?Nálunk nagyon eröltetik ( 6 éve így volt),de a párom állandóan be van havazva,nem tudna jönni.És én is találnék jobb programot. :oops:

Pelus:Épp tegnap kaptam a Felicitastól egy levelet,hogy júli 12-25-ig a Tescoban a Pampers Sleep & Play 1999,- lesz. Ez a maxi méretben 38,44,-/db -ra jön ki.Szerintem ez elég szimpatikusan hangzik.Van kirakva minta,meg lehet tapogatni..
Leszedni még nem próbálta. Nekünk van egy olyan bugyi forma kisgatyónk,ami kimondottan arra való,hogy a pelust ott tartsa.Főleg ha vki a hagyományos textilt használja.Nálunk a turiban 50-100,- mindig lehet kapni,ha kell vkinek szivesen nézek.

Csoki:Én még nem adtam Andrisnak.Túró rudit is ma kapott elöször,persze csoki nélkül :wink:
A pizza szélét viszont ő is nagyon szereti :lol:

Na,ennyit engedett a lelkem netezni. Este foci alatt talán még jövök.Akkor biztos szabad a gép :D :D

Kép
flocika

Sziasztok!
Köszi, hogy gondoltatok ránk! Túl vagyunk rajta!

Ana!
Mennyit változott Oli 1év alatt! Elnézve a képeket, ki nem hagyom a tüzijátékot Regi tortájáról! Hogy tudják csodálni! Aranyos képeket sikerült csinálnotok! Főleg a tortaszétnyomós!!!!!! :D

Sziszike!
Hogy mit át nem kell élned! Én már megbolondultam volna! Jó, hogy ilyen erős vagy! :!:

Hrk!
Zalánnak grat a menéshez! Én már alig várom, hogy Regi elinduljon! Egyébként a mosolya tiszta apja! :)
És én is olasz drukker vagyok! Totti...

Mariann!
Nagyon jól sikerült a hajvágás!! :D
Bal kezes lesz Csongi vagy véletlenül fogja ott a kanalat? És már ő is lépeget? De jó nektek!
Regi is hamar fordult és felállt, de ő sem tud egyedül rakni kockát :?

Szilbee!
Szinte csak tápszeren él, de néha hajlandó valamilyen párolt zöldséget is enni, esetleg babapiskótát, de látszik, hogy fogyott ezalatt a pár nap alatt! :(

Csoki: refluxa miatt nem ehet kakaósat még egy ideig!

Bugyipelus: kipróbáltuk, de akkor mi van, ha kakis? Hogy veszitek le? Vagy ez hülye kérdés??? :oops:
:D

Kép
rayo

Minyu!
Egyszer nálunk is volt valami hasonló szitu, csak akkor Levente pucéran mászott ki a pancsolóból a még le nem nyírt fűre... Nagyon csikizte a fütyköst a fű. :lol: :lol: Ő is úgy ment, mint ahogy te is mondtad...egy medve... :lol: :lol: Iparkodott is vissza a takaróra... :lol:

Rayo!
Örülök, hogy már jobban van Regi! Szegénykém remélem nem fogy most már tovább!!! :(

Flocika!
Köszi a tippet! Szerintem kipróbáljuk!

Ana!
Párod hogy viseli a dolgot? Tud róla beszélni?? mármint a félelmeiről és az érzéseoről vagy magábafolytja?
szilbee

Sziasztok!

Anna már 1 napja rendesen eszik, de szopi és itatócsőrős pohár még nem megy. Próbálkozunk azért.

Most fejegetek, szeretném, ha a porlasztás után itt menedéket lelne, biztonságot.:)

Jobban van Anna, nem fájlalja, s a duzzanat is lement.
Csak a szopi hiányzik és a fejegetés mellett is megcsappant..lehet a baba miatt, lehet az izgalmak hatására..
Napi 6-7dl volt eddig, ma csak 3dl jött le.:(
Tegnap 4dl, majdnem.:( Nem értem ezt, de, majd ezis alakul.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziszike
A varratok felszívódtak már?

Teszek már fel én is képet, noha még nincs szülinap, de olyan nehéz Leventéről normális képet csinálni... mert állandóan grimaszol. Szóval most happy vagyok, hogy sikerült néhányat csinálnom! :D :D

Kép

Kép
szilbee

Szilbee,
Épp most olvastam valahol, hogy a szabadban nem jó pucéran hagyni, mert a popsin keresztül sok baci (meg pl. féregpete) bejuthat a szervezetbe. Én alsógatyót adtam rá, 86-92-eset már kapni, és az kényelmes is :)
Levente nagyon édes kis fejeket vág :)

Sziszi,
Kitartás! Tök ügyes vagy 8)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Na, megint vagyok :) (szoljatok ha mar elegetek van hogy mindig en beszelek :) )

bugyipelust ketoldalt szet kell tepni, es a hatoldalan van ragasztocsik, amit le kell huzni es ossze tudod gongyolni. :)

Na, ezt mar kb 1 oraja kezdtem el irni... Kozben kimentunk meg a teraszra, meg locsoltunk is egy kicsit, csak nagyon jonnek mar a szunyik :(

Mostmeg megyunk pancsizni, majd befejezem meg, amit akartam kesobb...
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Amik az elöbb kimaradtak:

Nándi is fogyott a torokgyulák alkalmával. Majd szépen visszahizza! Ha elfogadja (és szabad, nem tudom, a reflux miatt lehet-e), akkor adj neki joghurtot sokat, hogy az antibiotikum miatt felborult bélflórája helyreálljon. Én adtam neki protexint is 5 napig.

Floci :)
Nekünk meg a Reál boltbol jött szórólap, ugyanez a pelus, csak a 27 db-os verzio (maxi méretböl) 37ft/db 999 a csomagára. Julius 5-18ig van akcio. Holnap meg is nézem, van-e, kipróbáljuk

Patrisa :)
Üdv itt. Van egy táblicskunk, amit én karbantartok :P Ha szeretnéd, titeket is beteszlek, csak ird ide az adatokat :)

Na, megyek Figo játszik :) (hehehe, a kutyánkat is róla neveztem el :lol: )

Kép
Kép
Kép
minyu

Rita
Erről már én is olvastam évekkel ezelőtt! Ez elsősorban a homozókra igaz, illetve ha a csemete leül a földre pucér fenékkel. Levente csak a pancsolóból mászott ki majd vissza. Közben igyekezett a popsiját minél magasabbra emelni, hogy ne érjen a fű a fütyköséhez. :lol: Nem hinném, hogy ezidő alatt probléma adódott volna.
szilbee

Szilbee
A férjem egyáltalám nem beszél az anyukája betegségéről. Ha szóba hozom is rögtön tereli a témát. Nem akarom eröltetni. Meg hát még tényleg nem tudunk semmit. Pénteken majd kiderül.
Nagyon aranyos Levente. Olyan aranyos mókás pofikat vág :lol:

Pampers bugyipelust még nem próbáltuk. Most vettem Moltex-et. Az is szép. JÓnak is tűnik. CSak azon nincs ragasztócsík, úgyhogy elég szorosan kell összeterni, hogy a kukában ne csomagolódjon ki. Azt a narancsságra csomagos pamperst még nem próbáltuk, de szerintem az ugyanaz, mint a régi fajta (amin még nem volt virágminta). Szerintem megmaradt a cégneke egy csomó, új csomagolást dobtak rá és mint új pelust eladják.
Persze az ára azért jól hangzik. Mi is megyünk szerintem és veszünk a tescoban.

Oli minidig a füben mászkál, de meztelenül még nem volt benne. Pelust le szoktam venni, de kis úszógatyát minidig adok rá. Én is úgy hallottam hogy vigyázni kell, és hogy a gatyó legyen elég szoros gumírozású, hogy a kórokozók ne jussanak be.
Rayo
Oli tényleg sokat változott. FEket hajból szőke lett, hatalmas súlyból nem maradt semmi. Mikor megszületett az orvosm annyit mondott, hogy olyan mint egy 2 hós babóca.
Regi hogy van? Szerintem a refluxra lehet joghurot enni nem? Én asszem ettem.

Ana

Kép
gyomberana

Szilbee
A férjem egyáltalám nem beszél az anyukája betegségéről. Ha szóba hozom is rögtön tereli a témát. Nem akarom eröltetni. Meg hát még tényleg nem tudunk semmit. Pénteken majd kiderül.

Pampers bugyipelust még nem próbáltuk. Most vettem Moltex-et. Az is szép. JÓnak is tűnik. CSak azon nincs ragasztócsík, úgyhogy elég szorosan kell összeterni, hogy a kukában ne csomagolódjon ki. Azt a narancsságra csomagos pamperst még nem próbáltuk, de szerintem az ugyanaz, mint a régi fajta (amin még nem volt virágminta). Szerintem megmaradt a cégneke egy csomó, új csomagolást dobtak rá és mint új pelust eladják.

Oli minidig a füben mászkál, de meztelenül még nem volt benne. Pelust le szoktam venni, de kis úszógatyát minidig adok rá. Én is úgy hallottam hogy vigyázni kell, és hogy a gatyó legyen elég szoros gumírozású, hogy a kórokozók ne jussanak be.
Rayo
Oli tényleg sokat változott. FEket hajból szőke lett, hatalmas súlyból nem maradt semmi. Mikor megszületett az orvosm annyit mondott, hogy olyan mint egy 2 hós babóca.

Ana

Kép
gyomberana

Szilbee

Rayo

Ana

Kép
gyomberana

Sziasztok!

Alvás: nálunk soha nem volt megszabva, hogy mikor kell lefeküdnie. Amikor elálmosodott, letettem az ágyra, hogy aludjon. Ezt abból látom, hogy dörzsöli a szemét és szopja az ujját. Ilyenkor mellé fekszek, szopizunk. Általában elalszik, de mostanába sokszor felpattan és már mászik is le az ágyról. Pedig álmos!!! :? Ha lerakom újra a játékaihoz, akkor nyügös, hogy fáradt, de ha próbálom altatni, az kb. egy órát vesz igénybe. Ma este is 10 után aludt el, pedig kellöképpen kifárasztottam. És persze csak velem alszik el. Néhány napja nagyon anyás lett. Fürdéskor is jön utánam. Ez biztos életkori sajátosság, majd elmúlik!

Kép: sajna, de olyan béna vagyok, hogy nekem nem sikerült képet feltennem. Pedig szívesen tennék fel, mert van miböl válogatni, hiszen több, mint ezer kép van róla. Már vagy 5-ször próbáltam, de azt írja ki, hogy túl nagy. Ha látni szeretnétek fotókat a kislányomról, akkor nézzétek meg a Babanet Fotóalbumában: Vanessza Patrícia néven. Itt van néhány régebbi kép róla.
Ilyen szalagot honnan lehet szerezni, amin az áll, hogy milyen idös? :roll:

Pelus: köszi, hogy szóltatok az akcióról. Majd mi is veszünk és kipróbáljuk. Sajnos az eredeti ára elég húzós.

Adataink[b]: nevem: Patrisa(22), kislányomat Vanessza Patríciának hívják. 2005/08/11-én született a szentesi kórházban, 3430 grammal és 50 centivel. Szentesen élünk, és ö az elsö babám.
Remélem minden adatot megadtam, ami kell. Egyébként nagyon jó ötletnek tartom ezt a táblázatot!

Csoki: hát én még nem adok Vanesszának ilyesmit. Vannak dolgok, amihez ragaszkodom, ilyen a cumi, cumisüveg és az édesség is. Meg nálunk tejérzékenység is van, sajna :oops:
Pici korában kiderült, hogy a reflux-baba azért nem múlik el, mert én tejterméket fogyasztok. Jó darabig megvontam magamtól ezeket, és helyrejött a Kicsim. De még egy darabig nem merek neki adni tejterméket. Nem szeretném, hogy elöjöjjön. Amíg van anyatej, addig szerencsém van, aztán nem tudom, hogy mi lesz. Szopin kívül csak zöldséget és gyümölcsöt eszik. Tiszta bio csaj. Nem szereti a húst. Egyenlöre vegetáriánus életet él. Aztán majd látjuk, mi lesz késöbb.

Hú, most megyek, mert már késö van, és túl sokat beszéltem!
Sziasztok!!! :lol:

Kép
patrisa

Sziasztok

Bocsi, hogy a tagnap esti üzim háromszor ment el. Pedig én csak egyszer küldtem :oops:

Patrisa
Mielőtt ide feltöltöd a képek kicsinyítsd le.

Ana

Kép
gyomberana

Tábli:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Patrisa :)
Ahogy Ana is irta, le kell kicsinyiteni. Ezt bármleyik képszerkesztövel meg tudod csinálni, akár Painttel is.
"Centit" ugy tudsz csinálni, hogy rákattintasz valamelyikünkére, vagy elmész a www.lilypie.com vagy www.baby-gaga.com ra (vagy vannak még ilyen oldalak, de most nem jut eszembe) és ott csinálsz magadnak, majd amit kiad kódot (asszem a 2. sorban lévöt kell nézni) azt beirod a profilodban az aláiráshoz.

Majd fog róla beszélni a párod is, csak még nem meri kimondani a dolgokat. Nagyon nehéz ezt feldolgozni! Anyosodnak szurkolok. "Megértem", hogy temeti magát, ma még csak ilyen hireket hallani. Pedig rengeteg a gyógyult beteg. Sajnos, a hasnyálmirigyrák nagyon agressziv, de ha operábilis és idöben elkapták, akkor minden esély megvan a gyógyulásra. Ha kellenek háttéranyagok (neked vagy párodnak, esetleg anyósodnak megmutatni), szivesen irok linkeket, annó mi is rengeteget összegyüjtöttünk.

Ja, ez a narancssárga pampers, ez nem bugyipelus, hanem sima mezei :) Itthonra jó lesz, bár ennek sincs hátsó gumirozása igy figyelnem kell majd...

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?