Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eléggé lemaradtam, de azért a hófordulós és névnapos Annácskát sok szeretettel köszöntöm és kívánok minden jót.
Kép

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Sziasztok!

Mági:
Boldog névnapot és hófordulót!

Tali:

Akkor legyen, ne legyen?
Nekünk jó aug 1.
meg utána is.

Balcsi lesz még, majd valamikor max hosszú hétvége.

Ilgya:
Jaja, magamra vállaltam ezt a talis dolgot, illetve a táblázatot.
Tali akkor van, ha megyünk, összejövünk. :lol:
nekem is most ugy van, hogy innen kintről mennék és így tudnom kell, mire készüljek. Talán ezért is forszírozom a kérdést, hogy legyen döntés vééégreee! :lol:
kb 20 km a távolság ótóval amúgy pöst.

Megértelek, hogy nem nagyon mersz belevágni, meg a két lurkó, de ha jössz szerintem mindenki örülni fog neki. :wink:

Aki küldött adatot, majd beírom és ha kell még más is, akkor sikítok még.

Többiek is nyugodtan küldjetek.
Roni nagyi, Szilvi......újak közül, Alexa, Sziszi22,Omr,Őzi és a többiek, bocsi ha nem emlékezem még sokatokra.

Kép
zsuzsu74

Tali: mi jövőhéten nem érünk rá, de utána bármikor.

Kép

Kép
antekirt

mellszívó: nekem kézi van, nagyon nem jött be, szerencse csakkölcsönbe van,n em invesztáltam bele. Annyira megfájdult a kezem mikor alkottam, hogy csak na. Szerencsére aztán Fanni rászokott a rendes szopira, és rábíztammagam. Ugy voltam vele, hogy ami kell neki kiszívja, ha meg nem, akkor vagy elapad vagy nem tudom. És hála az égnek a mai napig is van, sőt ahogy már többször írtam, kiszed a rucomból. Na jó nem szó szerint, de odahajol, keresi.

Bababeszéd:
Mi is elkezdtünk halandzsázni. Ami mostanában a sláger a mama és a nem keveréke. aztán a hemm, hümm, a papa, és az apa :shock: ,a baba és a hasonlók.

Kata: merre vagytok? még kis hazánkban vagy már odakinn?

Bunny: Ti jól vagytok? Minden okké? Köszi a maileket. :wink:

Kép
zsuzsu74

Ante: Lidinek megvan még a Gusztifrizuja? nekünk még igen.

Winnie: Hol tartasz HP ügyben?

Szilvi: Milyen babakocsit vettél az eladott helyett?

Etetőszék:
Akinek még nem volt.Ki az aki vett már?
Én már nagyon szeretnék, csak nem tudom milyen kéne.
Még mindig agyalok rajta.
A végén addig agyalok, mire rendes asztalhoz és székhez fog inkább ülni fanni. :lol:

nyugodalmas jó éjt mindenkinek.

Kép
zsuzsu74

Zsuzsu,hol is lesz ez a táblázat?ezt csak mi láthatjuk,igaz?
Vendég

Alexa:
jaja, csak mi
elküldöm mindenkinek majd egyenként, ahogy az előző szériát is, hogy meglegyen, mert akkorm ondjuk még nem volt a yahoo.
De most fenn lesz a yahoon. oda meg csak az mehet, akit Winnie meghív. vagyis illetéktelen nem látja, csak mi, akik itt vagyunk, beszélgetünk

Úgyhogy nyugodtan küldd, ha eddig ezért nemmerted! :wink:

Télleg menek....Jóccaka

Kép
zsuzsu74

Sziasztok Régiek és Újak!

Nem győzöm követni a fórumot... Látom ismét téma a kaja, légzésfigyelő, bölcsőhalál....

Bölcsőhalál: én mindenkinek javaslom, hogy a baba 1 éves koráig hagyja gyermeke alatt. A legelején Snoopy is mesélte, hogy volt eset, amikor a férje "nagy" babához mnt ki és későn... Javíts ki Snoopy ha rosszul emlékszem. Nekünk a közvetlen ismerettségi körünkben ketten vesztették el babájukat. Az egyik baba 2 hónapos volt és vasárnap délelőtt 11 kor a teraszon halt meg, miközben szülők az ebédet készítették.... A másik ismerősömnek a kisfia 10 hónapos korában halt meg éjszaka.... Nekünk kb 1 hete berasztott, igaz mire odaértem Máté már ébren volt, de el kell mondanom, hogy úgy megijedtem, hogy mikor beriasztott és kipattantam az ágyból összeakadt a lábam és nekivágódtam az ajtófélfának.... Szóval ha van, használjátok. Én spec nem vagyok a mama-baba egy ágyban alszik-nak a híve...

Kaja: Máté már harapja a barackot, banánt, körtét és úgy veszem észre, hogy a gyümis babakaját mellőzni kell... Kapott már túrórudit csoki nélkül, krémtúrót, joghurtot, imádja a kiflit, virslit, kenőmájast, kölesgolyót és bármit, aminak kaja illata van. Ha a szenzorjai kaját érzékelnek ott van seperc alatt :-)

elkészítés: turmix minden mennyiségben, anyatej nem szükséges higításhoz... Beledobhattok babakekszet...

Mozgás: megy, mint a villám. Magától feláll, persze még kapaszkodva. Csajok, nálunk egy hónap alatt mozgás terén annyi minden történt.... Kúszott, mászott, felült, feláll....

fog: 3 már kint, a negyedik útban....

utazás: szeptemberben 1 hét nagyszülőkkel Adria....

tali: Apa szabin van, lehet, hogy eljutok, nem biztos. Mikor is lesz???

bukás: Máté nagy bukásbajnok volt... Aggódtam is, hogy refluxos. A legutóbbi alkalommal, amikor kórházban voltunk, akkor meg is nézték, de nem találtk semmit. Doki néni mondta, hogy ha többet lesz ülő, álló pozicióban, megszűnik... Hát úgy is lett. Most már nagyon miniket bukik, ha bukik....

Na megyek tentézni, apropó erről jut eszembe: Máté végigaludta az éjszakát 6 hónaposan... Most ismét kel 2x, 3x egy éjszaka....

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok Régiek és Újak!

Nem győzöm követni a fórumot... Látom ismét téma a kaja, légzésfigyelő, bölcsőhalál....

Bölcsőhalál: én mindenkinek javaslom, hogy a baba 1 éves koráig hagyja gyermeke alatt. A legelején Snoopy is mesélte, hogy volt eset, amikor a férje "nagy" babához mnt ki és későn... Javíts ki Snoopy ha rosszul emlékszem. Nekünk a közvetlen ismerettségi körünkben ketten vesztették el babájukat. Az egyik baba 2 hónapos volt és vasárnap délelőtt 11 kor a teraszon halt meg, miközben szülők az ebédet készítették.... A másik ismerősömnek a kisfia 10 hónapos korában halt meg éjszaka.... Nekünk kb 1 hete berasztott, igaz mire odaértem Máté már ébren volt, de el kell mondanom, hogy úgy megijedtem, hogy mikor beriasztott és kipattantam az ágyból összeakadt a lábam és nekivágódtam az ajtófélfának.... Szóval ha van, használjátok. Én spec nem vagyok a mama-baba egy ágyban alszik-nak a híve...

Kaja: Máté már harapja a barackot, banánt, körtét és úgy veszem észre, hogy a gyümis babakaját mellőzni kell... Kapott már túrórudit csoki nélkül, krémtúrót, joghurtot, imádja a kiflit, virslit, kenőmájast, kölesgolyót és bármit, aminak kaja illata van. Ha a szenzorjai kaját érzékelnek ott van seperc alatt :-)

elkészítés: turmix minden mennyiségben, anyatej nem szükséges higításhoz... Beledobhattok babakekszet...

Mozgás: megy, mint a villám. Magától feláll, persze még kapaszkodva. Csajok, nálunk egy hónap alatt mozgás terén annyi minden történt.... Kúszott, mászott, felült, feláll....

fog: 3 már kint, a negyedik útban....

utazás: szeptemberben 1 hét nagyszülőkkel Adria....

tali: Apa szabin van, lehet, hogy eljutok, nem biztos. Mikor is lesz???

bukás: Máté nagy bukásbajnok volt... Aggódtam is, hogy refluxos. A legutóbbi alkalommal, amikor kórházban voltunk, akkor meg is nézték, de nem találtk semmit. Doki néni mondta, hogy ha többet lesz ülő, álló pozicióban, megszűnik... Hát úgy is lett. Most már nagyon miniket bukik, ha bukik....

Na megyek tentézni, apropó erről jut eszembe: Máté végigaludta az éjszakát 6 hónaposan... Most ismét kel 2x, 3x egy éjszaka....

KépKép
KépKép
bunny75

Bocsi, hogy kétszer ment, babanet hiba... :twisted: :evil: :roll:

KépKép
KépKép
bunny75

Zsuzsi, HP-t szerda estére kiolvastam :)

ja, és napló: én születés óta írok, minden nap néhány mondatot a mennyit evett, mennyit fejtem, kaki, stb táblicsku mellé :) csak elolvasni nem lehet.... :?

Tali:
akkor ki tudna jönni most a héten, elsején? ha jól emlékszem, múlt héte kb 5 főnél ragadtunk le....
Ha jól emlékszem, Zsuzsi, Szana, Kernico, én voltunk tuti, még vki esetleg? (ez elseje volt...)

Bunny, tök ügyiu Máté!

na jóéjt!

KépKép

KépKép
winnie27

ZSUZSU
küldtem privit!
Vendég

Sziasztok!
Hát ez a csípés naggyon durva! Tegnap még nem volt ilyen nagy, csak a pöttyöt láttam. Reggelre viszonmt körülötte tiszta piros! Megnéztem, nem meleg neki, nem is vakarja, de olyan csúnya...Most raktam rá Sudocremet, hátha erre is jó...
duma:
Nálunk a baba, böbe, tetete, ihaj megy :)

Bunny:
Hát mi is így vagyunk... Anna 4 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát, és úgy egy hete többször is fel kell kelni hozzá. Felsír, és teát kér. Próbáltam neki tápot is adni, hátha azért ébred, mert éhes, de a hami nem kell neki, csak a folyadék.
Ráadásul mostanában napközben is alig eszik, neki 200 ml-t simán be kéne szlopálni, most meg örülök, ha 120-at megeszik..
Nagyon gyorsan fejlődtök!!! Ezek szerint ilyen rohamtempóban beindulhatnak??

ante:
A vihar Mezőhegyesen volt, Anyuéknál voltunk éppen. Nagyon villámlott, dörgött, tök jó volt. :) Eltekintve a tévés balesettől..

roni nagyi:
köszönjük a köszöntést. Régen láttuk már Laurát :)

Zsuzsu:
Neked is köszönjük :) Etetőszéket én most rendeltem, csütörtökön érkezik meg. Akkor tudok nyilatkozni róla, hogy bevált -e. Minden esetre szempont volt a lábtartó, könnyű tisztíthatóság, dönthető ülés és emelhető magasság :)

Na megyek, sír a csajszi!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok,
nekünk jó az aug. 1 talira.

Tablicsku nemtom hol van:-)

Tali Időpont

Kiscsiko................aug.1............mindegy, alkalmazkodunk

KépKépKép
kiscsiko

Háááátttt.... Zsu-é jobb szokott lenni:-))))

KépKépKép
kiscsiko

Fnoe!
Én párolt almával adtam a főtt krumplit kb fele-fele arányban, de ezt már írtam is. A főzővizzel hígitottam és fél aszalt sárgabarit is dobtam bele. Petra már 3-szor ilyet evett, első kanálnál volt fintor, aztán meg mikor elfogyott, panaszkodott.
Lost. 3. évadból néztünk még részeket, szerintem mindenképp megéri nézni, bár inkább még mindig belefelé haladnak, mint kifelé.

Bölcsőhalál:ha lehetne, most már ne beszéljünk róla, tiszta gyomoridegem van. Csak a ti ismerősötök közül ez a 4.eset, akkor hogyhogy évi 30? Hogy kapcsoljam be a l.figyet, ha Petra folyamatosan forog? Mindig lemászik.

Winnie! Megkaptam a meghívót, köszi! Egyelőre ismerkedek a yahooval, sok minden nem tiszta még.. :roll:

Zsuzsu! Küldtem privit adatokról!

Közlöm a tegnapi babfőzitől nem lett semmi baja Petrának! :D

omr

Your membership is awaiting approval by the group owner

Ez mit jelent a yahoonál winnie? I can just a little bit speak english. :oops:

omr

Sziasztok!

Csak annyira ugrottam be, hogy szóljak nekem is jó asszem a tali. Apa pont aznap dolgozik, de azt mondta megoldjuk, csak hogy ne legyen bezártság érzetem. Menjek csavarogni! :D
De nekem így inkább minél korábban lenne jó, mert ő ugye délután dolgozik, és Csepel ugye azért elég messze van, hogy oda is meg vissza is a kis babakocsival menjünk, amiben nem tud aludni. De persze azért tudunk igazodni hozzátok.

Szóval:

Kiscsiko.................aug. 1...............mindegy, alkalmazkodunk
Kernico..................aug. 1-2?..........mindegy, de inkább délelött vagy max. 2 óra

Üdv.

Kép
kernico

Mármint 14 óra, hogy pontosítsak! :oops:

Kép
kernico

Szép napot!

Látom van forgalom most hétvégén is!

Bunny: Jó hogy írtál, hiányoltalak, bár ahogy meséled Máté most megy mint a villám, ott kell lenni ezerrel.

Winnie: HP már ki is fújt? Szuper.
Én nem vok nagy inglises, úgyhogy megvárom majd a magyar verziót és asszem azt is csak kölcsönbe,m ert nekem egyik senincsen meg uggyebár.

Mági:
Jó, megvárom mit fogsz mondani az etetőszékről és majd meglesem a kínálatot itt-ott.
De még mindig nem döntöttem, hogy műanyag, vagy fa és szétszedhető.
Az a Stock?(asszem ez a neve, vagy javííccsatok ki), az szimpi, de az ára...Hmm.
Mijé van az, hogy ami jó az drága?
Denaííívvv :D

Talitábla Minitalira :wink: :
Na akkor belevetem magam a dolgok sűrűjébe. :mrgreen:

Név------------------------------Időpont-------------------------Óra/perc
1. Winnie...................................aug 1.......................................
2. Kernico..................................aug 1.......................................14 óra
3. Kiscsikó..................................aug 1......................................14 óra
4. Zsu.........................................aug 1......................................14 óra

Helyszín: Szokott helyen
:D
Szana és Bunny nem mertelek beírni, majd jelzitek hogyan légyen...

Kép
zsuzsu74

Omr, azaz Rena, igen,megkaptam

Alexa: Tőled nem jött egyenlőre semmi.
Prósza meg újra és majd ha jött úgyis szólok

Kép
zsuzsu74

Sziasztok!

Hát köszi a hozzászolásokat!:) Rena sajna nem jó az alma+krumpli, mivel az almától is öklendezett az elején és azt azóta sem adtam, vártam hátha lesz pamutalma, de nem kapok. UGye az nem tipikus piacon árult darab!:( Amúgy Alex ÍRTA, hogy kb. 100 ml tej és egy krumpli-lehet ez a baj, mivel én kb. 20 ml tejet tettem bele, de nem tudtam többet fejni!:( Nekem is Aventos fejöm van és nagy hasznomra vált, mert 3 hónapig minden evés után fejtem, de aztán beálltak a cicik, elmúlt a csepegés is és azóta nem fejtem (kivétel amikor volt a hasmenésem és nem volt tejci), szóval most meg úgy tűnik hogy csak Veronika tudja a tejet kiszivni :shock: :shock: :shock: Na de azért majd probálkozom!

Dumálás: nálunk Veronika egy nagy dumagép! :lol: :lol: :lol: Egy folytában mondja: jájájájaja, apppu, mamamama, blábláb, pápá meg hasonlók. Ja és imád sikongatni, néha ha belejön úgy tudja cifrázni! :lol: Nálunk a tapsikolás is megy, süti a pogácsákat!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Fnoe!
Beugrottam szólni - bár látom közben már írtál -, hogy most párolt meggyel kapta Petra a krumplinyót, úgy is bevágta!

Ja a dumálásról én nem írtam az előbb. A repertoárja: hee, bübü, bebe, bábbbá, mmmma, apppppppppphhhha (Ez apa lenne, :D )

omr

Na végre rájöttem hogy mükszik a Yahoo! :wink: :idea: :idea: :idea: Hát amig Winnie nem vett fel a partner listába, addig nem tudtam megnézni a fájlokat :lol: :lol: :lol: Szóval Rena neked is arra kell még várnod, szerintem! AMúgy regisztráltasd magad!Vagy már megtetted?

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Rena!
A meggyet meg kell párolni???????? :shock: :shock: :shock:
Én eddig kétszer adtam veronikának de csak turmixoltam és átszűrtem a héjja miatt. Akkor úgy nem jó? AMúgy majd probálkozom a gyümi és a krumpli kombinációkon, hátha valamelyik bejön. Ha nem akkor majd én megeszem!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

Lidi 160-at evett még abból amit csináltam tegnap mára neki. Cukkini-krumplival és aszaltsárgabarival.

Zsu, megvan még de már olyan hosszú, hogy már szinte nem is látni, csak akkor vicces mikor fekszik az ágyon, illetve fürdetjük a kádban és hátradől akkor kiterül a séró :-).

Bölcsőhalál, mióta feljött témának én kész vagyok tőle. Parázom rendesen.

Bunny, le a kalappal Máté előtt, nagyon ügyes úgylátszik turbó üzemmódban van :-).

Duma nálunk is megy, dehát már vagy 4 hónapos kora óta sikongat, és visszabeszél :-D mem mem mem. :-) ápáá ápáá, babbbabbabba stb.

Yahoo nekem még kihívás.

Hétfőre, csinálok fehérrépát-krumplival és almával remélem ez is ízleni fog, illetve kipróbáljuk a brokkolit is.

Kép

Kép
antekirt

Fnoe!
Hát én megpároltam most, de csak mert jeges volt és mert az almát is pároltam.. De szerintem amúgy is jó.
Köszi, akkor várok winniere, hogy feltegyen vagy felvegyen vagy mi. :roll:
Regisztrálva már vagyok.
Antekirt!
Szerinted Petra is ehet cukkinit?
Jaj! Tegnap találtam egy jó receptes oldalt.
Majd később belinkelem, de férjem elindította a Lostot nélkülem, azt mondta babanet függő lettem és nem vár rám! :oops: :lol:

omr

Omr, fúú hát nem tudom. A hozzátáplálási táblázatban 7hó-tól írják. Szerintem kérdezd meg a védőnőt mert szerintem nem egy pocibántó zöldség. Mi meg amúgy is elvagyunk maradva zöldségügyileg.

Kép

Kép
antekirt

Fnoe!
Ma 70ml tejet tettem a krumplihoz,és egy kis csirkehusihoz.Szinte teljesen folyékony volt.Találkoztunk Tinuval, és Ő 50ml-t szokott hozzáadni.Azt mondta,nekik ez jött be.

Lányok!
Sziszi Csanádja,és Tinu Tüncije annyira édes!Tinu hozott fényképezőt (én elfelejtettem :oops: ) , remélem tesz majd fel a képekből.Csütörtökön estefelé jelentkezik.

Én még csak 1x pároltam az almát,de semmi ízét nem éreztem utána.Martinka sem ette meg.Lehet persze,hogy sokáig pároltam.Simán csak lereszelve szoktam hozzátenni a krumlihoz.

"Beszéd":mammmammmammma,dádádádádá,gyágyágyá.Szeret berregni,sikítozni.
Vendég

omr

Sziszi!
Úgy ég a képem,hogy nem vittem ajándékot!Na,majd legközelebb!!
:oops: :oops: :roll: :roll:
Ja,egyébként vmikor eljöhettek ám hozzánk!Majd még visszatérünk rá,ha Te is szeretnéd.
Tinuval bementünk a Plázába. Evett egy pizzát, én meg megetettem Martinkát.Közben Tündike az ölében űlt,és rendezte a papírtálcát.Aztán Ő is megéhezett,úgyhogy elbúcsúztunk.Hazajöttünk,majd Martinka beájult,ebéd,és egy kis szopi után.
Vendég

Időjárás előrejelzés:
http://eumet.hu/index.html

Webkamera:
http://www.citylive.hu/
Start Control
várakozás zöld mezőre ...
- select camera presets -
sky

KépKép
jeep

Sziasztok!

Zsuzsu: én már kaptam meghívót, mit kell még küldenem? Nekem nem műkszik a Yahoo.

Alexaa: ajándék, ne viccelj, csak egy apróság volt!!!Tali: benne vagyok. Kiváncsi vagyok, mit kezdenek egymással, a babakocsi nem engedi őket közel egymáshoz. Azért volt nyügi, mert éhes volt, jó, hogy hazajöttünk, nem vittem kajcsit neki, gondoltam mi közel vagyunk. Nem tudtam előbb jönni, mert apa pihizett, (éjszakás).
képek a taliról:
Alexaa MartinkájaKép Kép Tinu Tüncikéje
sziszi22

Tök jó hogy minitaliztatok!:) Irigykedek! Ha nem lett volna ilyen rossz idő, akkor rá tudtam volna beszélni a férjem, hogy menjünk mi is fel Fehérvárra. Se látom a gyerekek öltözetéből. hogy ott is jól lehűlt az idő!
Jeep! Nem is tudtam hogy ilyen is van-tiszta izgi!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Fnoe: De jó lett volna, ha Ti is Jöttök!Még lehet róla szó!Nem volt ám rossz idő,csak kicsit hűvös.Így, beöltözve találkoztunk, aztán hazafelé,Martinkán csak a nadrág volt,felül semmi.Persze ezt előre mi sem gondoltuk!

Zsuzsu:küldtem megint privit!Remélem ez már odaért!
Vendég

sziasztok!

Yahoo regisztráció: ha megkpajátok a meghívót, akkor kell arra válaszolni, és utána én "approve"-olom, jóváhagyom a tagságot. azt hiszem, ezügyben most nincsen elmaradásom, utána elvielg lehet garázdálkoni az oldalon.

Légzésfigyelő, jó hogy mondtam, hogy 3 hete nem csippant, hát most éjszaka megint, de mondjuk kicsilány az ágy aljában volt... :? kicsit igazítottam a lapokon.

Hülye kérdés következik, de én abszolut antitalentum vagyok főzésileg egyelőre, szóval Ti hogy meg mit pároltok? meg meddig? már vettem olyan pároló eszközt, de mit kell csinálni vele? lécci a 0-ról mondjátok...

Ma tök ügyi volt Rékababa, kb 3 métert mászott felém :) közben megállt pihenni, kicsücsült oldalra, majd jött tovább :) olyan kis édes. És változatlanul megy az ájjájájájáj, meg a brrr. főleg, ha valami van a szájában. szótagok még nincsenek.

Tényleg, Titeket utánoznak a babák? pl nyelvnyújtást, pofikat, stb? én egyelőre nem nagyon tudom rávenni.... vigyorogni vigyorog a hülye arcokon, me rácsodálkozik, de ennyi.

Alexa, tök jó, ki minitali :)

MÉg kaja: amikor azt mondjátok, hogy x kanállal megevett, az rendes, teljes kanál, vagy kanálvég? meg úgy adjátok a kajcit, hogy telekanál, vagy csak a végén egy pici?

Tali:

Név------------------------------Időpont-------------------------Óra/perc
1. Winnie...................................aug 1.......................................14 óra, de kések, akkor kajcizunk
2. Kernico..................................aug 1.......................................14 óra
3. Kiscsikó..................................aug 1......................................14 óra
4. Zsu.........................................aug 1......................................14 óra

KépKép

KépKép
winnie27

winnie:
ha pároló edényed van, az alsóba vizet töltesz, a felsőbe (lukacsos) pedig beleteszed a párolni valót. Amikor megpuhult, kész is. Az alatta lévő levet nem szoktam kiönteni, azzal hígítok, abba fő bele egy csomó vitamin.
Én Annának egész kanállal adok enni. Eleinte kanálvéggel kezdtük, de már olyan ügyes, hogy megeszi az egész babakanállal is. Mindig kicsit többet próbáltam adni, ha láttam, hogy visszafolyik, akkor csökkentettem.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Sziszi, remélem megkaptad a válaszomat!

Hú, most olvasgattam a 2007 tavasziakat, jó nagy vitázás volt a napokban,van olyan aki el is búcsúzott,nem ír többet!Szomorú , hogy idáig jutottak!

Winnie, általában fél kanálnyi kerül Martinka szájába, de ami nagyon hígra sikeredik,abból 1 egész kanálnyi bemegy.
Martinka nem utánoz minket,nálunk is csak a vigyorgás,rácsodálkozás van.
Ügyes a Rékababa,hogy mmászik.Mi is nagyon várjuk ezt,de még csak a "kutyázás" megy,és a kúszás.Még felülni sem tud,pedig 7 és fél hós.Megnyugtatott a védőnő,hogy semmi baj, nem vagyunk elkésve.
Egyébként én is elég későn érő voltam.
Vendég

Winnie:

Párolás:
A baba ételeit párolva készítsd. Ez azt jelenti, hogy a zöldségre, húsra stb. csak annyi vizet önts, amennyi épp ellepi és fedõ alatt, kis lángon így fõzd puhára. A fõzõvízzel együtt kell pépesíteni, különben a vitaminok nagy része elvész. Megteheted azt is, hogy a nyersanyagokat fóliába teszed, aztán be a sütõbe. Ilyenkor nem sül, hanem a saját levében párolódik. Ezt kimásoltam neked.

Nagyon ügyi Rékababa, mi is most tanulunk még csak mászni.

Kanál: én tele kanállal etetem a babót, de ha valamit még nem evett, akkor szoktam először fél kanállal a szájába tenni, hogy meg tudja kóstolni.

"Beszéd": a két kedvec szava a gű meg a hűgű, inkább sikongat meg berreg. Megtanult a nyelvével csettinteni, az nagyon tetszik neki.
sziszi22

Alexaa: köszi, megkaptam a választ!!!
Nem tudom milyen témán vesztek össze, de nem az a cél, hogy megbeszéljük egymással a gondunkat, megosszuk az örömünket?
Tényleg szomorú... én örülök nektek.
JÓ éjszakát mindenkinek!
sziszi22

KÖszi a válaszokat. :)
Mági, olyan párolóm van, amit külön kellett venni, egy ilyen kuglóf alakú valami, és a kuglóf oldalai kihajthatóak, ha érted. Szóval nem egy ilyen két szintes lábos.
És akkor ne is anyatejjel higítsak?
És krumplit, répát, husit, mindent így párolni kell?

Topic összeveszés, hát igen, szomorú :(

Alexa, anyu írt nálam is naplót, tök jó, mostanában mindig olvasgatom, én hol tartottam. Én tök hamar megfordultam, 3 hósan, viszont csak 8,5 hónaposan ültem fel. Úgyhogy nagyon változik tényleg.

KépKép

KépKép
winnie27

Jó éjt mindenkinek!
Én is örülök Nektek!
Sok új infót kapok itt!
Vendég

Jóóóó reggelt nálunk esik az eső és nagyon kellemes idő van :):):):):):):)

Gege még kanálvégen eszik mert mindig szopizná a kanalat de egyre jobb a technika:):):):)

nika70
Salgótarján

pár frisss kép gegéről :

Kép
A kis vagány :)

Kép

Igy aludt mikor felébredtem :) még sosem húzta maga alá a lábát :9 talán előbb utóbb mászni is fogunk :)

Kép

Párom új frizkóval és a szülinapi tortával :) a frizut én vágtam neki :) ennek csk az az érdekessége hogy soha senkinek nem engedte még a fordászon kívűl hogy levágja a haját és nekem úgy sikerüt hogy nem kellett a nullásgéppel befejezni :) mert azt mondta ha nem tettszik neki a kkor a géppel teljesen kopira vágjuk :):):):)

Kép

Barátnőm kisfia 11 hónapos :):):):) 5 hónap különbség és a másik kisfiú még csak a mászás tudományával tart előrébb és 1 kg a különbség a két gyerek között :):):):):):):):)

nika70
Salgótarján

Jó reggelt mindenkinek!

Winnie! Köszi! Működik már a yahoo!! Tetszik!
Én úgy szoktam főzni Petrának, hogy a krumplit pici darabokban felteszem vízbe, erre a fazékra rakom a párolóedényt (a lyukacsost) abba rakom az almát vagy a meggyet (eddig csak ezt a kettőt adtam krumplival) és lefedem. Én úgy hallottam le kell fedni, hogy maradjon meg a vitamin, meg gyorsabban is puhul. Szerintem a párolás nálam 2-3 percnél nem tart tovább.

Kanál: teljes kanállal adom, de nem eszi le mindet, kétszer dugom vissza, mire sikerül. A végén meg odaadom a kanalat és leszopogatja a maradékot.

Fnoe! Elgondolkodtam ezen a tegnapi meggypárolási dolgon. Igazából szerintem mindegy, hogy pároljuk, vagy csak hozzádobjuk. Csak azért vagyok a párolás mellett, mert ez déli meleg kaja, főtt étel ugyebár, és ezt nevezik főzeléknek, amit krumplival sűrítünk. Vagy nem? :roll: :)

Összeveszés: Furcsa, hogy idáig jutottak. Én örülök, hogy befogadtatok. Mindenkinek lehet saját véleménye, ez egyértelmű. Emlékszek, mikor terhes voltam kizavartak minket terheseket egy topicból,mikor teherbe estünk... :cry: Őzi,winnie ti emlékeztek rá?

Fejlődés: Na igen, már az elején megmondtam, nem fogok hasonlítgatni, hisz minden gyerek másként fejlődik. Szóval nem is vagyok kétségbe esve. Bár Petra 2,5 hósan megfordult, hangosan még nem kacag mindig. Teljesen egyéni.

Ti hogy álltok a pelenkázásnál a ficánkolással? Petra állandóan oldalra és hasra akar fordulni. Tegnap felszereltem oda a kiságyról a forgó-zenélő méhecskéit. Ez most úgy tűnik, beválik. :roll: :D

omr

Jaj! Már tegnap írni akartam, bár egy oldallal már arrébb vagyunk, hogy milyen gyönyörű Annababa!
Ez most Gegéről jutott eszembe, ahogy most elnézegettem, milyen édi kis vagány csávó! :)
Tök jó lehetett a találkozó! Martinka és Tündi is nagyon édes. Tinu Tüncijéhez ha nem írod oda, hogy ő az, akkor is rájövök. Olyan egyéni kis pofija van!

omr

Off - Van a férjemnek egy iwiw meghívója, kell valakinek? - off

omr

omr: Köszike

A pelenkázás érdekes mód nálunk elég nyugisan megy tudja ha pelenkázás van akkor nyugi van 80%-ban de azért nála is előfordul hogy baromira forogna másfelé :):):):):)

Én sem akarok senkit sem összehasonlítani csak csodálkoztam hogy a mi babáink 3-4-5-6-7-8 hónaposan többet tudnak majdnem mint a barátnőm 11 hónapos kisfia :D:D:D:D:

Összeveszés szerintem mi nagyon jó kis csapatot hoztunk össze:):):):)
Remélem nem is lesz összeveszés mégha valaki várandós is lesz közben attól még hozzánk tartozik és majd együtt örülünk neki hogy jön a kistesó :):):):):)

nika70
Salgótarján

omr: tied az elsőbbség de az én páromnak is vanegy felesleges meghívója még 10 napig él:):):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Emlékeztek még ránk :roll: nagyon lemaradtam :shock: nem győzök majd visszaolvasni 8)

Nagyon zűrös hetünk volt, rohangáltunk orvostól orvosig. Először is kellett a mamám miatt, kiderült hogy hasnyálmirigy daganata van. Aztán csütörtökre a Ricsi hasa tele lett apró piros pöttyökkel. Gondoltuk a melegtől. Péntek délutánra már a nyakától a talpáig mindenhol pöttyös volt, így délután rohantunk az sztk-ba az éppen rendelő gy.dokihoz. Na az jól ránkilyesztett: vírus fertőzése van a Ricsinek de mivel péntek du.-n nincs labor így nem ad semmit rá de ha vérzik az ínnye akkor azzonnal kórház. Kösz :shock: Inkább azonnal mentünk vele az ügyeletes kórházba nézzenek nála labort. Hát ami ott volt az röhejes. Úgy mentünk oda hogy vírusos nyavajája van a gyereknek erre beküldtek minket arra az osztályra ahol az újszülött pici babák vannak :shock: , mondjuk beteg babák de gondolom nem vírosos akármivel voltak ott. Na mindegy, cirka három óra alatt sikerült kitalálniuk hogy mégsem vírus hanem allergia. Ráfogták a tejre meg a paradicsomra amit ettem. Adtak Fenistil cseppet az allergiára. Bőszen adogattam a Ricsinek de csak nem múltak a pettyei, egyre több lett. Ráadásul szombatra 37,9, vasárnap estére 38,1 lett a hőmérséklete. Erre ma elvittük megint a Ricsit reggel a dokihoz, végre már a saját dokinkhoz. Ez meg közli hogy ez mégis csak vírus. :shock: Azt mondta hogy a három napos láz csak nálunk fordítva indult, először a pöttyökkel :shock: Viszont megállapította hogy piros a füle a Ricsinek így most délután megyünk a fülészetre. Holnap meg vissza a körzetihez mert ugye lejár ma az öt nap ami alatt ki kell hordani a három napos lázat. Hát lányok tele van a hócipőm ezekkel az orvosokkal. Délután meg majd kitalál egy negyedik betegséget majd a fülész? Hihetetlen hogy csak találgatnak.

Hát ennyit rólunk, bocsánat hogy kicsit lehúzósra sikerült, nem volt ám szándékomban.

Próbáltam visszaolvasgatni azért és nagyon jó témákat tudtok magatok mögött. Na de ez a topik összevesés :shock: Örülök hogy itt ennyi jó ember gyűlt össze, nekem nagyon sokat segítettetek már azzal hogy örömötöket bánatotkat leírtátok, hisz mi is naggyából ezeket éljük át. :wink:

Sajnos most csak ennyire sikerült bejelentkeznem, végre alszik a Ricsi mert mostanság ha ébren van csak sír-sír és sír szegénykém, végre tudok mosni meg takarítani egy kicsit.

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?