Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Olyan édesek mikor belecsimpiznek valami ruhába és úgy kell lefejteni róla a pici kezüket. Ddi már nagyon nagy fiú, mindjárt 2 hónapos!!! Hogy mosolyog anyára

A tesókocsit már majdnem eladtam, de végülis jól jön még. Mi néha messzire is megyünk gyalog (szülőkhöz pl), voltunk már sátálni 2 babakocsival 3 gyerekkel is!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Én babakocsi mániás lettem. Jelenleg 2 van. Egy nagy kerekű mélykocsi, ez is alakítható sporttá és egy Pierre cardin hordozós.
Egyikkel sem vagyok megelégedve. A hordozós kényelmes egyáltalán a babáknak???
A mélykocsi fix kerekekkel meg nekem nem kényelmes.
El kéne adni őket és venni egy normális 3.-t :oops:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Nem tudom emlekeztek-e ram mert nagyon regen irtam :roll: latom sorra megszulettek a szebbnel-szebb babak. Az enyemek is majd egy honaposak mar (hogy megy az ido!! :shock: :D ).
Szoktalak Benneteket olvasni es latom ugyanazok a dolgok foglalkoztatnak es ugyanolyan problemaink vannak a babakkal.
Szoval nem baj ha megprobalnak csatlakozni? :oops: :wink:

A Ti babaitok is sokat sirnak? Mert Anna szinte allandoan, ha nem alszik vagy eszik akkor sir. :cry: Nem ertem mi lehet a baj es nem tudok Vele mit csinalni, egyszeruen nem segit semmi, ma mar alig van hangja szegenynek annyit kiabalt.

Van valaki aki tapit ad? Mert a babak 3 orankent esznek olyan 60-140 kozott es megis allandoan mintha ehesek lennenek, mar 2 oraval az etetes utan orditanak. :? Sokszor nem varjuk ki a 3 orat de ugy tudom ez nem jo mert ettol fajhat a pocikajuk.

Ciripke: gyonyoru gyerekeid vannak!!! Nem feltekenyek a tesora? Az en nagyfiam teljesen meg van orulve, iszonyatos hisztiket levag, eldobja a babak cumijat es allandoan piszkalja Oket. :(

Gabci: milyen nagy fiu Adi, nagyon edes ahogy mosolyog!!!

Andi: hogy megy? Egyedul vagy a babakkal vagy van segitseged? Alszanak az ejszaka?

Babak:
Kép
Csalad:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Timurr: latom Maja milyen beteg, szegenykem, nagyon sajnalom!!! Minnel elobb gyogyuljon meg!!! Tudom milyen ez, Rate is allandoan fulladt, most penteken is be kellett vinni az ugyeletre es oxigenmaszkot tettek ra mert ayira rosszul volt de szerencsere a korhazba nem kerult be. Nagyon oda kell figyelni mert minket is szurtak mar le hogy nem lattuk hogy mar kekul a gyerek!? :shock: :cry: (kronikus bronchitiszes)

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!

Üdv újra köztünk!

Én emlékszem rád.
Gratulálok az ikrekhez! Írhatnál születéstörténetet te is.
Nem lehet egyszerű dolgod. Gondolom nyugodt perceitek nem nagyon vannak. Segítséged akad azért?
A sírásra nem tudok neked tuti receptet adni, mert Ádikám is nagyon sírós. Ölben van legtöbbször, ha nem,akkor is a közelében vagyok. Tudom ez nem jó, nálad meg aztán végképp nem megoldható. Most a pihenőszékben van minden reményem.
Gyönyörűségesek a gyerekeid. Szépek vagytok együtt!

Kép
Kép
gabcii

Gabci: koszi a szives fogadtatast! :D Igen, van segitsegem, itt van a nagymamam mar 3 hete es nappal Vele etetunk ejjel meg Apaval (O is nagyon nagy segitseg!!!!). Azert igy is nehez de igazabol a nagyfiuval vannak gondok, neha elviselhetetlen; a babak meg csak sirnak. :wink: Nekem minden remenyem a hintaban van, jovo heten veszek egy elektromosat, bar abban csak egy baba fer el addig a masikat cipelhetem. (bar szerencsere altalaban nem egyszerre sirnak)
Sajnos nekem muszaly lesz sirni hagyni neha egyiket masikat mert csak ket kezem van :roll: es a naggyal is foglalkozni kell.

Szulestortenet (bemasolom):

Aznap este beszeltem Anyummal telefonon es panaszkodtam hogy sehol semmi en meg mar baromira rosszul birom a nagy pocakkal erre letettem a telefont, lefekudtem az agyra, fordultam egyet es egy nagy PUKK ( meg az uram is hallotta) ereztem egy hatalmas lorugast a hasamban es elkezdett omleni a magzatviz de irto nagy mennyiseg. Aztan mint a filmekben oltozni (nehez volt torulkozovel a labam kozott) hivni a bebiszittert Ratehoz es uzsgyi a korhazba, nagyon be voltam tojva hogy valami baja lesz a babaknak amire odaerunk. A korhazba mondtak hogy mar 3-4 ujjnyi vagyok megyunk szulni, monitorra tettek es jottek a fajasok de nagyon hamar es nagyon erosek szoval kaptam valami kabito akarmit amitol majdnem elaludtam hogy ne legyenek meg olyan hamar a babak hisz elo kellett keszulni egy esetleges csaszarra is. Szoval en kaba voltam de igy is allva kellett vajudnom az uramba kapaszkodva mert fekve nagyon fajt (na, igy is de nem annyira mint fekve) szoval mondtak 5 ujjnyi, 7 ujjnyi es aztan 4 ora mulva nyomjak egyet csak ugy probabol. En nyomtam a vedono meg kiabalt Apukanak hogy nezze itt a feje, nagy, fekete haja van. Engem elontott a boldogsag hogy akkor most mindjart vege. Atmentunk a szuloagyra (ket doki, egy szuleszno es egy csomo apolono volt ott) aztan olyan 3-4 nyomasra megszuletett Alex (4.32-kor, 2390 g. es 47 cm. 9-es Apgar), odatettek a pocimra majd elvittek tisztalkodni aztan oxitocin mert nem voltak fajasaim majd a doki belemnyult megfogta Anna labait es mondta nyomjak egyet amikor jon egy fajas, en nyomtam fajas nelkul mert annyira aggodtam a kiscsajert es egy nyomasra kicsusszant Anna (4.38-kor, 2080 g. 9-es Apgar, nem tudom hany cm.) Ot is elvittek (inkuba) aztan kijottek a lepenyek is es a soki mutatta hogy Anna magzatzsinorjan volt egy csomo, egy igazi csomo, DURVA!!! Nagy szerencsenk volt, azt is mutatta hogy Alex zsinorja sokkal vastagabb volt mint Annae. Varras, de csak 4 oltes es ennyi.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Tontica, üdv újra itt!! persze hogy emlékszünk! Szép a családod!

Timi, mi van Majcival???

Jaj csajok, ez a lány.... evett délben 80 ml és éhes maradt, adtam neki másik cicit bezabált 50 ml... kihányt egy csomót... :cry: :cry:

Azóta össze-vissza eszik és sosincs ideje a mellemnek megtelnie, de a másik cicit nem merem odaadni, nehogy túlegye magát....

Az normális, hogy 2 hetesen 60-90 ml-et eszünk és ma bőven 500 ml felett leszünk?? :shock: :shock:
Súlyt ma fogunk mérni ruha nélkül de kb 3.3 lehet és hát amúgy is csaj holnap lesz 2 hetes...

Ciripke, nekem is az a csipkés tetszik, leginkább 75 B-s méret kellhet... neked is az van nem? Ha igen, akkor szólok, hogy mikor tudok menni, szerintem még vagy 1-2 hét és ha nem gond megpróbálnám a Tiéd, ha nincs bent ilyen pici méret... utána merek csak rendelni...
Fekete és fehér is jó lenne mert ahhoz a fazonhoz - ha ugyanarra gondolunk - akkor vmi nem nyakig zárt felsőt is fel tudok venni, majd ha egyszer kimozdulok...

Hajni, mikor leszünk mi 1 hónaposak? olyan távlatinak tűnik...
Ádi meg kész nagylegény!
Ciripke, neked meg egyszerűen gyönyörűek a gyereked!

Jajaj, mindig elfelejtem írni: tegnap beszéltem Zsuval, jól vannak csak nincs még gépe! Majd jön!!

Jutta

KépKép
jutta

Tontica, neked időre jöttek az ikrek, vagy neked is hamarabb, mint Andinak?

Képek holnap, ma fotóztunk, de a régi gépünk állandóan lemerül - már egy jó ideje, utálom :twisted: - de most a páromm is rá lehetett beszélni, hogy vegyen egy újat, mondjuk rögtön olyat amivel videót is lehet csinálni!

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok

Majcikám itthon van tegnap óta,jól van szerencsére,csak hörgőtágítót meg köptetőt kap.Hát remélem ennyi volt.Ma kellett még menni kontrollra,szegény az istenért nem akart menni végül meggyőztem,hogy a tescoba azt választ amit akar.Köhög még és olyan csúnya kezén a branül helye :-( plusz teli van szunyogcsíppéssel amit szétvakart.

Ma voltak babátnézni nem nagyon volt időm.
Bibi ma nagyon kis nyügike,éjjel se sokat aludtam,velem volt mindkét lány hol egyik hol másik kelt,4szer fosta szét a mindent Bibi :?fáj a hasa vagy nem tom

sajnos kevesebb a tejem,bár ez várható volt ügyebár,tegnap este szegénykém csak szívta a cicit és hát jött de kevés,apa ma vett tápit,ott figyel a polcon,de most úgy érzem van te megint.

Gabci
jaj de szépek vagytok :-) édes a fürcsis kép :-)
Mostanába Bibi se sír csak ha ahjmosás van,Majcikám bezezg 3 hónapig üvöltött minden este.
Képzeld összraktam a pihiszéket és azóta Maja ki se száll belőle,babát nem tehetem bele .Úgy hívja hugibaba.Még a végén kell vennem mégegyet :-)

Tontica
gyönyörűek a babáid :-)
Anna csak időszakosan ilyen síros nem ?vagy mindig?ma Bibus is ilyen volt.
Nagytesó nem féltékeny?belegondolok te jó ég!!hogy bírsz a naggyal és két kicsivel??én előre félek szerdán apa megy dolgozni én meg megint maradok itthon este 8ig velük

Ciripke
jja de édesek :-) ahogy együtt alszanak az is olyan cuki :-)
Barnus már lenyugodott?

mennem kell dobok pár képet

MAREK
SOKAT GONDOLOK RÁD

kis betegem
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Szia Tontika!

HOgyne emlékeznénk! Ikres fotókat nem küldeni, mert elfog a sárga irigység! Na jó, vicceltem! Gyönyörűek. Tök jó, hogy rendesen szülhetted meg az ikreket!
Barnunál lecsengett a féltékenység.
Timi! Nagyon örülök, hogy Majci jól van! Gondolom elég volt az idegeskedésből! Nagyon édesek a képek!
Jutta! az egy hónap hamarabb eljön mint gondolnád! nekem 80b-s van, egy gondolatnyit lehetne kisebb. Szólj, ha jönnél próbálni, addig vigyázok a babácskádra.

Csajok, azon nem kell parázni, hogy megtelik-e, közben is termelődik! Mindenkit megkimélek attól, hogy küldjek magamról félmesztelen fotót, de ha az enyém elég akkor a Tiétek is! És nem szabad elveszni a számok bűvöletében!!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hajni
boldog első hófordulót a csajodnak

olvastalak a szeptemberieknél,jó dolgokat írtál nekik :-)
citromlén én is nagyot néztem amikor olvastam :shock:

Lillus nap közbe alszik jól éjjel meg rövideket?
Vendég

kukkkkk. :)

Tontica:
naná, h emlékezünk. :)
Gyönyörűek az ikrek. :)

Timi:
örülök, h jobban van Maja. Szegény milyen bágyadt a képeken. :(
Kis kukkolós. :))
Bevallom nem akartam megírni, ezért inkább nem is írtam egy ideje oda, de hiányoltak, így írtam pár sort...
Remélem senki nem sértődik meg. :)
ÉS igen, eddig ez volt:
reggel 8 körül kelt Lilla, akkor kb. 12-2ig fent volt, akkor elaludt, és kb 6-7ig aludt, persze közben egyszer evett, majd fürcsi és fent volt úgy 9-fél10ig, majd alvás reggelig csak kaja 3 óránként.
Most 2 napja ugyan ez, csak éjjel nem alszik csak fél órát max. És közben meg 2-t fent van.
Ma is aludt 12-7ig, most fent van még, remélem éjjel alszik. :lol:
De lehet, h a teától volt nyügi.. a védőnő addig piszkált míg adtam neki csipkebogyót. Na ettől sokat kakilt, pisilt... Lehet ez zavarta. Ma nem kapott. :roll: Meglásssuk. :)

Na már lépek, pihizek kicsit . :)Jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Hajni
vannak sokkal durvább kórházas képek is,de az már szívszorító :-(
de jól van :-)

ejh ez a Lilla lány,cserélgeti a napszakokat,de jó sokat alszik egybe ,nálunk a rekord még mindig 3,5 óra
Vendég

Ez már nem a terhességi szenilitás, ha nem tévedek!

Lillának boldog hófordulót!
Timi: jajj de jó,hogy jól van Maja :) . Betegen is tündérke a képeken. És még mindig szép szeme(tek) van.
És hugibaba :) mekkora már.

Hát, én nem tudom kinek mennyire termelődik újra szopik között a tejci, de nekem általában a 3 órás evésekre elég kis mennyiség jön össze. Éjjel vagy ha kihagyok egy etetést ciciből, akkor tudok elfogadható mennyiséget adni.De annyi sosincs, hogy ne kelljen rá pótolnom.
Jutta: nyugiii, nem sok amennyit Dorka eszik. A fölösleg úgyis kijön.
Ez a 150ml/ Tskg meg megdőlt már rég, legalábbis a mi topicunkban :wink:
Újabban Ádi, meg nem eszi meg a 150/ tskg-ját. Jó, gondolom azért, mert még nem gyógyult meg a náthájából teljesen és hamar elfárad kaja közben, de most akkor nekem is eret kéne vágnom miatta, csak mert ezt a mennyiséget "írják elő" ?
Dorkát Dorottyának v, Dórának hívják és Dorka csak a beceneve? Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem :oops:

Kép
Kép
gabcii

Jó reggelt csajok!

Nekem fogalmam sincs, hogy mi mennyit eszünk! Viszont ma reggel először csöpögök, pedig nemrég ettünk. Lehet, hogy fejek gyorsan egy kicsit.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jó reggelt!!!

Szuper éjszakánk volt. :wink:
Fekvés/evés fél11, alvás. Kelés fél3, kaja, alvás.
Kelés fél7, kaja, alvás. ÉSSSS.... fél 10ig alvás. :lol: :lol: :lol:
Na, máá biztos, h a tea miatt volt az a két éjjel. :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Sehol senki?? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Elköszönök csajszikák. :)
Apa elutazott így mi is lelépünk a mamáékhoz.
Ott meg nincs net. :evil: :evil:

Holnap este vagy szerdán jövök.

Jó pihit Nektek. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Bár nem hiányoltatok, azért elmesélem mi történt az elmúlt napokban! Csak azért, h okuljanak kicsik és nagyok!
Szal mellgyulladás!
Pénteken ugye 38,8-as lázam volt, asszittem megdöglök! De Jankát szoptattam rendületlenül. Vettem be lázcsillapítót, éjszaka minden folyadékot amit megittam ki is izzadtam. Sejthetitek mennyi tej maradt a mininőnek! De kapott tápit, így eltelt a péntek! Szombaton itt tipródtam, h menjek-e kórházba ügyeletre (a Szabolcsba) vagy sem (nem nagyon volt/van kedvem egy újabb antibiotikum kúrához, mert ugye szülés előtt is volt egy nekem a coccus miatt!)?! Délutánra elhívtam egy szoptatási tanácsadó lányt (itt lakink nálunk a faluban). Itt ült másfél órát velem, amikor szoptattam, és végignézte. Kiderült, h nagyon nagy hibákat nem csinálunk. Sem Janka, sem én... Beszélgettünk (mondott néhány jó dolgot is!), hozott könyvet, h olvasgassam, kicsit megnyugatatott és javasolta, h menjek el szoptatási ambulanciára, ha nem múlik a gyulladás. A lázam lement (estére már csak hőemelkedésem volt, napközben még az sem!), sokkal jobb lett a közérzetem, a pirosság is enyhült a cicimen! Szoptatás előtt melegvízzel borogattam, szopi után 5-10 percig hideggel.
Tegnap gondoltam mégiscsak elmegyek a szakambulanciára... Mert egy kemény csomó alakult ki ott!
Hát...A meghírdetett telefonszámon úgy beszéltek velem, mint egy hülyével! Sehol senki, legközelebb csütörtökön! F*sz* mi? Szal ezek a szoptatási tanácsadók biztos jók, csak ha sürgős, akkor sehol senki, magadra maradsz és helló!
Mondták, mutassam meg a nődokimnak! Csajok! Egy férfi nődokinak fogalma sincs miről beszélsz, ha a szoptatás alatt van bajod a melleddel! Nekem azt tanácsolták: fejjek, masszírozzam! (A fejés nekem nem megy, kisebesíti a cicim és nem is jön semmi! A masszírozás, ha épp gyulladt... hát magadnak úgy is kíméletesen csinálod... és nem lehet mindent kimasszírozni!) Mondjuk ezek után erős kérdőjel maradt bennem, h tulképpen hogyan mernek ők a mellről nyilatkozni, ha olyankor egymásra, védőnőre, csecsemősre mutagatnak, ha a ciciddel akkor van bajod, amiért rád aggatta a természet, szoptatáskor! Amúgy szívesen nyiszálják, azt tudom! :x
Szal jöhet nekem bárki itt az ilyen-olyan ligákkal, egyesületekkel! Nekem most szükségem lett volna rá, és sehol senki! És nekem nincs időm napok keresgélni és várni a nagy csodára!
Szerencsére jöttek a házipraktikák! A barátok, a rokonok...
Én most forró(!)vízzel zuhanyoztatom a mellem, masszírozgatom és próbálom pumpálgatni kézzel. Minden szoptatás előtt forró pakolást rakok rá (amit csak bírok!) és próbálom szoptatás közben is masszírozni! És most fejjel ellentétes irányban szopizik Janka fekve én meg felé helyezkedem, hátha a gravitáció is segít! Talán kissebb és nem olyan kemény a csomó! Még reménykedem, h nem tokozódott be és nem fertőződik felül! És nem kell vágni...
Ezek után csak azt tudom tanácsolni, h ha valakinek ilyen problémája van, próbáljon olyanoktól tanácsot kérni, akinek már volt ilyen baja! Az tud a legtöbbet segíteni, de a leges legtöbbet Te tudsz magadon! Ki kell találnod, h Neked mi a legjobb! És tanulni kell másoktól!
Ne haragudjatok, h megint nem reagálok senkire, de nagyon az idegeimre ment/megy ez az egész mellgyuszi!
Timi! Ne haragudj, még nem volt időnk a lóvét sem utalni, de nem felejtettem el! De csak a férjem számláján van netbankár, az enyémre nem kértem! Jó hülye vagyok, na mindegy!
Megyek, mert ébredezik a gyerek! Amúgy ő nagyon élvezi ezt az állandó cicizést!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Tontica!
Szia, még jó, hogy emlékszünk rád. Akkor visszarakhatlak a táblába? Anno önkényesen kivetelek, mert nem jelentkeztél.., pedig érdeklődtünk.:( Na, de én már meglestelek az ikreseknél, kiváncsi voltam mi van veletek. :) Gratulálok a gyerekekhez. Nagyon szép családod van. Szülésed pedig csodás volt.

A babás és Tesós képek továbbra is szuperek. Ciripke, a nagyfiad tényleg nagoyn hasonlít Apára, De a nagylányod is. :wink:

Köszi, Jutta, hogy adtál életjelet Zsu-ról. MÁr kérdezni akartam, hogy nem hallottál róla? Tényleg Ti szoktatok talizni? Mikor lesz a közös séta?

Timi!
Örülök, hogy Majci hazakerült, és, hogy jobb van.

Csajok, Ti mindig nézitek az időt, hogy mikor eszik és alszik a gyerkőc? Na meg a kaja menniységét.

Nálunk egyelőre a gyerkőc diktál. Nem is baj, mer tnincs panasz rá. Eszik alszik, néha kiköveteli a pesztrálást, de enniy jár is neki.
GAbcii! Ne félj kényesztetni Ádit, nem lehet elkapatni, legfeljebb azt érzi, hogy szereted. NÁlam két gyerek mellett is emgy a háztartás vezetése. Lényeg, hogy egy rendszert alakíts ki. Séta mindig ugyan akkor, a gyerkőc hamar megszokja. Nagyon jó a belső vekerük, pontos. :D De, ha egyszer megszegjuk a napirendet, borul az egész...

Hamarosan mindenkinek beáll egy napi rutin. Nálunk anno 7-kor reggeli (szopi) pakolás, pesztrálás, délelőtt 9-10-kor tízórai (szopi) séta, ilyenkor volt a d.e szunya, majd haza ebéd előtt, kaja, szunya, majd délután uzsona séta, szunya, haza fürdés, kaja szunya.
Ehez az kell, hogy a nap 24 órája a gyerkőcé, legalább féléves koráig. Most már lehet, hogy Ákosnál nem lesz ennyire preciz, de vele csak ennyi dolgom volt. Nem volt munka, nem hiányzott a csavargás. Ha Mutiék, vagy anyósék mentünk, akkor is tartottuk a napi menetet.

Citromlé? Mi a bajotok vele? Ugyan nem tudom mit írhatak a szeptemberiek. De én ezt adtam csuklásra. Ok, nem 1 hónaposan, majd 2-3 hós korától, féltem még a pocakját. Akkor is csak pár cseppet, hogy összehúza a kis száját, de Manó imádta, mai napig imádja a savanyú dolgokat. Inkább citromlé, minthogy félóráig rázza a pocakját a csuklás, és bukjon.

További szép napot!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Móni!

Nehogy azt hid, hogy nem gondolunk rád. Nem mintha engem hiányolna bárki is....:D Képeket is felesleges feltennem :?
Gondoltam , jobb dolgod is van, mint netezni, na meg jelentkezzel, ha rendeződik a helyzet.
Ügyi vagy, ezt tényleg neked kell kitapasztalni, hogy mi jó nektek. Anno még én sem kaptam netes, semmiféle segítséget, legfeljebb Mutimtól, azóta is... :)
Ha fekve szoptatok, én is a gyerek fölé fekszek.:) Az időt pedig tényleg felesleges nézni a szopik között, az a lényeg, hogy a kiscsajnak jó legyen.
De szerintem a melegvízes/forróvízes zuhit többen írták neked, ez a legjobb, egyből beindul a tejcsi tőle. Örülök, hogy jobban vagy.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Gyorsan reagálok 2 dologra:

ÉLJEN MAJA, HOGY OTTHON VAN!!!

Móni, tudom hogy a homeopátiáról megoszlanak a vélemények... de nekem sok mindenben bejött... nézz utána a mellgyuszinak: http://www.homeopathya.hu/gyermek.php
(majd leírom, hogy szülésnél milyen élményem volt egy homeos cuccal)
Ja és nekem is anno a forró vizet javasolták és masszírozza a párod vagy vki (tesó?)! Mond meg, hogy igenis fájnia kell... ne sajnáljon... - magának nem tudja úgy az ember (nekem a kórházban egy csecsemősnővér a belövelléskor 3x átmasszírozta a cicim, hát majdnem potyogtak a könnyeim)

Segítség!!

nagyon hasfájósak lettünk!!!

Eddig szinte egyfolytában - éjszaka is - nyugtatgattuk Dorkát... :cry:

Tehát:
- infacol nem vált be
- Mecsek Bébi tea nem vált be lehet, hogy ront is a helyzeten...

Espumisan még nem volt, de állítólag az Infacol a hatásossabb...

Mi van még???

Ja tünetek: nem alszik, ha véletlen mégis, akkor nyugtalanul és nyöszörög közben, amikor nem alszik akkor majd leesik a feje, de vissza-visszatérően tekerődzik és olyankor keservesene, szinte dühösen sír (lila a feje közben) és hátraveti magát....

(Bocsi, nem olvasok vissza - most Apuka pesztrál, megyek vissza segíteni)

Ja és az egyik cicimben kevesebb a tejci :shock: :shock:
És Dorka óránként eszik 70-100 mlket, azaz ma 600 ml felé keveredünk 2 hetesen és 3.3 kg-osan... normális ez???
Lassan kevés lesz a tejem!! :shock: :shock:

Most el, Apának segíteni! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Jolka! Nem feleslegesek a képek, dehogy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jutta! Mi sab simplexet használunk
a kistarcsai csecsemősöket mindenki dicséri mell ügyben!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jutta, lehet nem kellene ilyen sűrűn ennyit ennie, mert az csak ront a helyzeten, nem tud kiürülni a kis gyomra, még jobban nyomja a pociját. Soknak tűnik ez a kaja. Igaz, a szopitól megnyugszik arra a kis időre, de nem biztos, hogy segítesz vele rajta. Játszó cumit nem próbálsz? Vagy ha óránként szopna, akkor próbáld meg az üres cicit adni neki, esetleg fejjél is belőle előtte, hogy ne nagyon legyen benne. De lehet, hogy ez hülyeség, mert pont ez az igény szerinti szoptatás lényege, hogy ha óránként, akkor óránként, csak hát mégse logikus. Azt is olvastam valahol, hogy igazából az elején még Te döntöd el, hogy mennyit egyen a baba, mert ő állandóan cicizne, ha tehetné.
kertikiri

Ermoni, hiányoltunk, mindenki írt valami biztatót.
Jolka, Nektek Manónál mikor állt be az a nagyon ideális napi rutin, amiről írtál?
kertikiri

Móni
ugyanmár ráérsz,de akkor te más meg is kaptad???írtam,hogy csak akkor utaljatok ha okés vele minden.

Cicid :? sajnálom,nekem az jött be a kórházba ill. már itthon hogy kifordítva szoptattam Bibust és úgy eltűnt a csomó,pedig már az is pirosodott

bibi a pihi székbe van harcimajci még nem látta :-)

jah ez a hiányolás én már megszoktam fórumozásaim során,hogy hogy megy ez,jól esik azmeberenek amikor hiányolják,de pici baba mellett úgyis jön az ember ha tud nem ? :wink:
szóval én mindig mindekit hiányolok ezt most itt kijelentem hivatalosan :-)

na harcimajci megláta Bibust a székbe ,ki kellett venni :-(

Jolka
na ne mán,te is rutinos vagy,tudod jól,hogy hiányzol :-)
és igenis képeket,én mindig mindenkiről kérek képeket,mert imádom nézegetni :-)
csak lehet hogy magamba reagálom le,mert elfelejtem leírni,azt hiszem neked sem írtam,hogy Ákos inkább rád hasonlít nem???

citromlé,nagyon erős allergén,én biztos nem adnák 2-3 hetes babának még csuklás ellen se,akkor inkább szopi kicsi rá aztán kész.

nem vagyok egy nagyon hónap betartós különben pl. Maja kapott tejpépet 4hós korától,de azért citromot nem ,na

Jutta
én is ezen gondolokodtam,mármint hogy most igény szerint vagy nem,mert ügye ha óránként másfél óránként eszik,mint Bibi akkor attól lehet hogy fáj a hasa,de viszont akkor nem jó az igény szerinti szopi?de mi van ha az anyatej gyorsan átmegy rajtuk és azért kérik ilyen sűrűn ,nem tudom.

ha nyomkodod a kis lábait a hasához pukizik?

szopis teából mennyit iszol?

én ma nem iszok,kipróbálom milyen lesz így,mert tegnap fájt vaamitól Bibi hasa is.

és amikor így sír akkor ha ringatod,ölbe van akkor abba hagyja??

Mi ma azt próbájuk,hogy kimarad Maja alvása délután,így nekem lesz húzósabb a nap,de egyrészt kissé fárasztó a 11es elalvás,másrészt az istenért nem akar elaludni soha,se délután se este,délután majd fél -egy óra mire elalszik,addigra ált. kel hugibaba és hurcibálom összevissza nehogy felsikítsa maját,mert ha felkeltik idő elött dilis,ha meg nincs aki egyből átöleli akkor is dilis.majd meglátjuk
Vendég

Sziasztok!

Móni, dehogy nem hiányoltunk! Írtam privit!
Jolka: nekem spec, tetszenek a képek, rakhatnál többet is és a te hszeidet is szívesen olvasom. Meg mindenkiét.
Jutta: az Infacol és Espumisan ugyan az. Sztem sem sokat érnek.
Nekünk a Gripe Water jött be.
Hívd fel a gyerekorvost, hátha felírja a Papaverines oldatot.
( ezt már írtam egyszer )
A jó evő gyerekek hasfájósak, mert ugye mindig túlságosan tele a pocakjuk, meg még éretlenek a beleik.
És ha lehet, próbáld tartani a 2-3 óránkénti etetést. Nem jó, ha keveredik az emésztett kaja az emésztetlennel.
A babáknak mindenre gyógyír a cici. Ahányszor adod neki, ő mindig elfogadja.

Lányok! Ádi mostanában eléggé nyáladzik. Sztetek mért van ez?
Ma nagyon éber volt. Beszélgetett, nézelődött, kapálózott. Olyan drága, egyre jobban figyel dolgokra. A szókincse a ne-ből, ái-ból és az ee-ből áll. És akkorákat mosolyog. Meg kell zabálni.

Kép
Kép
gabcii

csajok,erre légyszi válaszoljatok!!!!!!

a párom megkukkolta a sebem és azt mondja ott vannak bent a cérnák,azoknak nem kellett volna már kipotyognia?????
Majával kiszedte azt tudom,most nem mondta a doki,de mintha fél füllel azt hallottam volna,hogy majd kipotyognak

help!!!
Vendég

Timi! Tényleg ki fog esni! Én egyszer "találkoztam" egy darabbal mikor kijött! Ma már szerintem kipotyogóst raknak a legtöbben!

Ez a ráétetés dolog elgondolkodtatott. Bár az enyémek sosem voltak nagyon hasfájósak, de túletetve se voltak, nem volt mivel túletetni őket.
Tök jó, szerintem mindenki próbál elméleteket gyártani az igazságot meg csak a babák tudják!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Timi!
Ha a doki minden cérnát elvágott, akkor kiesik egy idő után magától. Szerintem gondot nem okozhat, legfeljebb a 6. hetes talin kiszedi. :?

Jutta!
Én is ezeket a kérdéseket teném fel amit Timi!
Na és azt tudom tanácsolni amit Gabcii. Ha óránként adsz cicit, akkor mindig ugyanazt ad, még akkor is, ha úgy érzed, hogy már nincs benne. Pedig tuti van még. Nyomd össze a cicid és ha még egy csepp is kijön, akkor még nem üres. Ne félj nem kevés a tejed, csak lassan beáll, nem lesz most már állandóan kemény.
Szopi után büfi kötelező, apa tegye a vállára a kiscsajt, úgy, hogy közben picit nyomja a pocakot. Nálunk a lábfeltolásos módszer jött be. Persze nem teli pocakkal.

Kertikiri!
kb. 1 hónapos korunk után állt be, de így is igény szerint szopizottManó, a holt időkben. :)

Na mentem, mert még pogit sütünk. Ákos már lefürdetve alszik, Manó meg várja, hogy végre gyurmázhason a tésztával. :D
Szép estét nektek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Drága Marek!
Csak most értesültem a tragédiátokról, azóta nem térek magamhoz. Szeretném azt hinni, hogy csak egy rossz álom! Nem értem, hogy hogyan történhet ilyen!
Csak azt tudom mondani, hogy sirj, amennyi jólesik, az enyhiti a fájdalmad és adjál ki magadból minden szomorúságot!!!
Öszintén együttérzek veletek!

Azt hiszem, csak az idő fog hozni valamely enyhülést a fájdalmatokra...

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok Anyucik!
Nem szabadultok ám meg tőlem olyan könnyen :lol: :lol: :lol:
Rossz a gépem agya, most próbálják újra éleszteni, remélem sikerül, bár időm se nagyon van irni. Hogy anyukámat idézzem, "ez az anyák sorsa". Köszi Anyuci! :lol:

Nagyjából visszaolvastam, és jó látni, hogy mindenki hasonló problémákkal küzd, mint én :lol:
Gabci, főleg a te irásaidból ismertem magunkra legtöbbször :lol:

Szegény kis Pankám is nagyon hasfájós, mi kórházban is voltunk 1 napot megfigyelésen, mert már a gyerekorvos is nagyon aggódott, annyit sirt. Volt olyan nap, hogy reggeltől estig sirt, még ölben is, nagyon keservesen, szegényke úgy belelovallta magát a végén, hogy már levegős se kapott.
Szerencsére minden eredménye negativ lett.
Mi is Infacolt adunk neki, azóta kicsit jobb. Egész nap pukizgat, igy most megkönnyebbül. Előtte egy-egy hatalmasat pukizott csak nagy-nagy erőlködés árán, ezen segit az Infacol. Persze nem tökéletes, vannak még keserves óráink, de azért jobb a helyzet.
És a védőnő megmutatta a hasmasszázst, ami hasfájós babáknak jó, néha az is nagy segitség. Jutta, kérd meg te is a védőnőt, hogy mutassa meg nektek is!

És napirend??? Mi az? :lol: :lol:
Panka eszik, amikor kér, a hasfájása miatt állandóan ölben van, hurcolom egész nap, igy a világon semmit nem tudok csinálni, néha még enni se. Nappal nem alszik semmit, talán 5-10 percet néha. Volt, hogy reggel 8-tól este 10-ig sirt szinte megállás nélkül. Annyira sajnáltam, de ugyanakkor nagyon ki is borultam, elfogyott az erőm teljesen.
Hét közepére úgy kiakadtam, hogy a családomnak kellett a segitségemre sietni. Most az anyósom ideköltözött, olyan nagy segitség, el se tudom mondani!!! Most helyrerázódtam egy kicsit.
Csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ne szégyeljetek segitséget kérni a családotoktól, ha kell, ne várjátok meg a kiborulást!

Timi, sajnálom Majcit, remélem mostmár minden ok!

Kat, gratulálok a bébihez és sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a szülés, de hamar el fogod felejteni! Nekem se úgy alakult, ahogy elképzeltem, de mostanra már minden rózsaszin :lol:

Kertikiri, üdv itt nálunk!

Móni, mizujs a szoptatással? Elmúlt a gyulladás? Szerintem MINDIG szoptass mindkét ciciből, én azt csinálom. A következő szopira úgyis újratermelődik!

Andi, hogy neked hogy van időd ennyit ide irni ikrek mellett!

Ciripke, van nálatok az üzletben járóka? Vagy tudsz Gödöllőn olyan üzletet, ahol van? És hordozó kendőt is szeretnék, hogy legalább a legszükségesebb dolgokat meg tudjam csinálni itthon, addig Pankát betenném a kendőbe. Azt árultok? Köszi előre is!

Jolka, de jó neked, hogy már most beálltatok a napirendre! Minden tiszteletem a többgyerekes anyuciké...nem tudom én hogy birnám, még egyszem Pankám mellett se tudok semmit csinálni. Persze valszeg ti már rutinosabbak vagytok!

ÉS MINDENKINEK TÜNDÉRI ÉDES A BABÁJA ÉS A TESÓK IS!!!!!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

És végül egy aktuális esti ásitós Panka:

Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Szia Zsu!

De jó, hogy jelentkeztél! Sajnálom, hogy Panka ilyen hasfájós, de angyali kislány!

Járókánk nincsen, de hordozókendő van, és meg is tudom mutatni a használatát. Én tudom ajánlani az utazóágyat is, Marcika nappal abban alszik a lenti kiszobában és azt késöbb is lehet használni, ha nagyszülőkhöz vagy nyaralani mentek, nekünk legalábbis bejött. A rendes ágyat viszont tök fölösleges volt hazahozni, egyszer nem aludt még benne.
Marcika nappal jó gyerek, csak éjjel "rosszalkodik", ami annyit tesz, hogy csak velünk alszik.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Köszi Ciripke! Holnap bent vagy az üzletben? Mert akkor beszaladnék a kendőért. Utazóágy nem kell, mert azt anyukámék vesznek, azt el tudjuk vinni, ha megyünk valahova.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Egyébként Panka se alszik a kiságyában, kizárólag 1 alvást hajlandó benne tölteni, az esti fürdetés utánit, bár az a leghosszabb.
Képzeljétek, tegnap este negyed 8-kor szopizott, utána fél 1-kor és fél 6-kor kelt csak fel. Szóval 2x5 óra...olyan kis ügyi bogyi :lol:
Persze fél 1 után már ő is a mi ágyunkban aludt. :oops: :oops:

És tanácsot kérnék: amikor ilyen sokat alszik Panka, akkor nekem úgy megtellik a cicim tejjel, hogy majd szétdurran, kemény és csomós. Ti ilyenkor mit csináltok? Keljek fel éjjel fejni???

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hali

Jolka,Ciripke

szóval kikell esnie s még nem késő.nyamvadt cérnák,még eggyel se találkoztam.

Zsu
jajj szegény Panka
dokitok nem írná fel a már említett papaverint,hátha megkönnyíti a napjaitokat

Ciripke
hogy kell kendőberakni ilyen picit?

elkészültek az első macimércés képek
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Szia Timi!
Bibci már most igazi kiscsaj! És ez a séró, nem semmi :lol: :lol: Pankámnak alig van haja :lol:
És Majcinak is milyen gyönyörű kis göndi-böndi haja van!

A kórházban irtak fel egy Papaverin kúpot, de se a dokinő, se a gyógyszertárosok nem ajánlották, mert nyugtató is van benne. Mikor meghallottam, majdnem lefordultam a székről...4 hetes babát nyugtatóval tömni??? Na ne!!! Akkor inkább mászkálok vele napi 24 órát. Előbb utóbb meg majd elmúlik a pocakfájás.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi, ez a fehér ruci Bibin nem Next márkájú? Szerintem nekünk is van ilyen, van hozzá egy kis gatyó és egy kapucnis ki kabát is...olyan édi :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta,
most olvastam csak el az előző hozzászólásod, mi is detto ugyanezeken átestünk.

Először is, mennyi ideig adtad az Infacolt, hogy azt mondod nem hat? Kell egy pár nap, mire beáll rá Dorka szervezete. Először én is abbahagytam 2 nap után, mondván, hogy nem segit, de most már 1 hete adom, és igenis segit.
Mecsek tea nekünk se vált be, csak többet kakilt tőle.

És én is azt hittem, hogy állandóan éhes, és 70-80 ml-re ráetettem még. Ne tedd! Nem éhes, csak ösztönösen nyitja a pofiját. Próbáld kihúzni legalább 2 órát etetés nélkül, mert nem nyugszik meg a pocija, és ördögi kör. Adj neki vizet vagy cumit. Add az Infacolt legalább minden második etetés előtt, és szerintem ne egyen többet egyszerre 70 ml-nél. És naponta se legyen sokkal több 500-nál.
És a masszázs is tényleg segit...nem mindig, de azt úgyis látod.
És fektesd néha hasra és simogasd a bal oldalát.
Remélem nem tűntem túl okoskának, de tényleg ugyanezt éltük át, és nekünk ezekkel a módszerekkel jobb a helyzet. Még igy is vannak fél órák, órák, hogy keservesen sir, de ez igy már kezelhetőbb.
És lehet, hogy most hülyének néztek, de ha már nagyon-nagyon sir és semmi nem segit, akkor bedugjuk a lázmérőt a popójába kb 2-3 cm-re. Végső esetben attól nagyon megkönnyebbül. Tegnap is kellett, és akkorát lőtt szegény, hogy lekakilta az oldalsó falat is :oops:
Ezt viszont ne csináld gyakran, mert rászokik és nem fog magától kakilni.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
na szép :-) nálunk automatice hozta a drnő a szirupot,hogyha nyöszis adjam neki bátran,minden szopi elött,egy szóval sem mondta hogy nyugtató van benne.Mondjuk a lázkúpba is van ám :-)
De szerintem ezt most ne úgy képzeld el,hogy konkrétan nyugtató,nekem azt mondták erre is hogy görcsoldó.Bibi kap este meg amikor nyüszikés.

a lázmérőt kitudod váltani szélcsővel

igen cicás Next :-) ehhez van az a nagyon cukor sapika,nekünk más nincs hozzá,a kis modell elég jól bírta az öltözködést.
Vendég

Sziasztok!

Gabcii és mindenki: minimum 2,5 órát várok két etetés közt, de inkább 3-at...

Móni, mi a szitu??? javult a melled????

Zsu, mivel ugyanaz az orvosunk, a Papaverin kilőve nálam is, ezt a Gripe Watert kellene még kipróbálni, ha betöltjük az 1 hónapot... te esetleg elkezdheted, de mondjuk én is megkérdezem a dokicsajt mindenről (tök szimpi, nem?)

Ja és a dokik nekünk is a citromlevet mondta, mivel szerinte a csuklás marhára nem jó a pocinak... no akkor mostmi van? Mi 1-2x adtunk neki - alergiás nem lett rá - de olyan pofákat vágot... :?
Apa leginkább :lol: rajta, utána kap egy kicsi cicit - az "üresből" és akkor jobb...

Jolka, tényleg? Napirendet mikorra lehet kb belőni???
Gondolom amíg hasfájós nem...

Timi, Maja már teljesen jól van?

Na megyek, mert ébredezünk... most hami jön, mert 4 órája nem evett...

(9-kor ettünk, akkor mosolygás és nézelődés volt 11-ig, 1/2 12-től nyöszi, 12-kor kaja, hosszas alatatás, 20 perc alvás 13-14-ig pocakfájás...)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Ismét megkísérlem a bejelentkezést. Az elöbb Ádi bogár kikakilt a pelenkából, összefosta a ruháját, muszály volt megfürdetnem :)
Tegnap este dettó ugyan ez kipisiléssel megspékelve. Csak 5 (!) garnitúra ruhát használtunk el. Én ezt nem értem különben. Van, hogy napokig nincs kipisilés és társai, van hogy egy nap meg többször is.
Ma reggel, én mint kemény és szívtelen anya, megpróbáltam sírni hagyni, mert nem jó ez így,hogy csak ölben marad el. Azt értem el vele, hogy torka szakadtából ordított, köhögött és kapkodta a levegőt. Mindehez elég volt 10 perc. Felvettem, vígasztaltam, puszilgattam, de még utánna is vagy 10 percig hüppögött és hülyén vette a levegőt. Annyira megsajnáltam. Nálunk nem vált be a sírni hagyás... Lehet,hogy gyenge vagyok, és nem szabadna feladni, de Ádi betegre ordítja magát inkább, minthogy abbahagyná.
Fogalmam sincs mi lenne a megoldás, hogy egyedül is elmaradjon kicsit. Szerintetek??? (erre válaszoljatok légyszi)
Timi: mielött kiengedtek a kórházból a dokid nem mondta, hogy magától kiesik-e a varratod, vagy felszívódik, vagy mi lesz vele?
Gondolom, ha kellett volna, kiszedték volna mielött haza engednek.
Sztem ha nem okoz panaszt, nincs vele teendő, kipotyog majd magától. Ha meg nem, hát ott a 6 hetes kontroll ha elöbb nem is, ahogy Jolka mondta.
Nagyon édesek a lánykáid! Nagyon tetszik Bibi farmer szoknyája.
Zsu: jó, hogy jelentkeztél. Gyógyuljon a géped, minnél többször tudjál jönni. (nekem spec, mindenki hiányzik, aki nem jelentkezik)
Sajnálom Panka hasfájósságát. A Papaverines oldatot, mi használjuk, de nem vettem észre, hogy nagyon benyugtatná Ádit.
Én inkább adom, mint egész nap nyüglődjön a pocakjával. Hidd el, a kúptól sem lesz baja Pankának.
Tetszik az ásítós Panka kép :lol:
Ha nálatok sem hajlandó elmaradni Panka a kiságyban, hogy oldod meg? Érdekelne, hátha vmi használható 5lettel szolgálsz.
Ciripke: szerencséd van Marcival, hogy ennyire nyugodt baba.

Kép
Kép
gabcii

Gabci,
én is próbáltam a sirni hagyni verziót, hasonló eredménnyel. Én kb 20 percig birtam, Panka csak üvöltött torka szakadtából, hát soha többet, az tuti!!!! Akkor inkább még 2 éves korában is lógjon rajtam, nem érdekel!
Hogy hogy oldom meg, hogy nem alszik a kiságyban? Egész nap ölben van, éjjel meg velünk alszik. Tudom, hogy ez pont az a megoldás, amit nem szabadna, de nem érdekel. Ha neki igy jó, akkor megadom neki. Most készülök Ciripkéhez hordozó kendőért, hogy legalább enni tudjak.
Most anyósom babusgatja egész nap, igy könnyű, de csütörtökön már megy haza...hááát, majd meglátjuk.
Remélem jó tanáccsal szolgáltam :lol: :lol: :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, és a kipisilést is detto igy produkáljuk mi is. Soha nem folyt ki eddig, kivéve 2 napot, akkor viszont én is 3 garnitura ruhát cseréltem neki. Szerintem azokon a napokon nagyon nyugtalan volt, sokat rugkapált, egyik alkalommal teljesen lerugta a pelust, és a háta közepéig kakis volt :lol: :shock: :o

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu!

Holnap du vagyok benn. Jó lenne összefutni!
Ha van lelkierőd érdemes felkelni fejni, mert kellemetlen érzés (meg jól jöhet, ha le akarsz lépni egy kis időre)

A papaverin ugye a mák alkaloidja ami simaizongörcs oldó. Szerintem ha néha kap belőle, nem árt mert legalább tud pihenni.

Timi! a többi cérna nekem is sunyiba esett ki, nem kell feltétlenül találkozni vele!

Anno én is citromlevet kaptam csuklásra. Bár allergiás vagyok nem hinném, hogy attól! én viszont nem adok semmit.

Timi! majd csinálok kendős fotót és felrakom. Nagyon édesek vagytok abban a csajos szerkóban.

Gabcii, egyszer nekem is lehet szerencsém. Lehet hogy meg is hülyülnék, ha Marci rossz alvó lenne, mert csak itt van még másik 2, de anno kijutott nekem is a jóból. Nagyon profin tudok fél kézzel házimunkát végezni, főleg főzni. Sokat vasaltam hordozókendőben és nem véletlenül alszunk mi együtt. Sajnos nekem sem ment soha a hagyjuk sirni verzió!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Gabci
semmit se mondott csak éreztem nem szedte ki a varratokat hanem csak elvágta őket.Hú én nem akarom,hogy 6 hetes vizsgálaton szadizzon,hagyjon engem mindenki békén aza alfelemmel.

hát igen,ha vigasztalhatatlanul sír én se bírnám hagyni,hogy mit lehet tenni?nem tudom,talán zene,séta (kint),majd megjön a pihiszéketek ,remélem bejön Ádinak

Jutta
köszi elég jól van Maja,mármint még mindig iszonyat taknyos,meg köhög,de ha minden igaz ez már csak utózönge.Bibikém is icipicit taknyos felváltva szívom az orrukat.Ill. az övét annyira nem,mert nem jön belőle semmi,ami van váladéka a 3-4 napi tüszivel kijön neki,de azért elmúlhatna már.Hajnalba meg tortyog mire utána olvastam,hogy valszeg tej marad az orra körül és az okozza ezt,így most fellazítom neki anyatejjel és elis múlik.

Viszont pöttyös a has meg a lába,mi a fittyfenétől lehet?így 3 hetesen?az elejétől johnson cucal fürdik,lehet mostanra üti ki???

Minden doki más,én nem hiszem,hogy olyan erős nyugtató akármi lenne ebbe a szirupba,a dokinőnk antibiót is akkor ír csak fel ha nagyon muszály.
Citromlé és társai lehet nem azonnal lesz tőle a baba allergiás és lehet nem islesz,hisz nem mindenki allergiás minden szirszarra viszont ha van egy kis hajlam akkor később allergiás lehet rá.
Én megmodnom őszintén ,ha csuklik akkor civire tezsem,nyel 3-4 et és elmúlik a csuklás,szerintem kíméletesebb.

ajánlották itt a mézet is már,azt sem "szabad",mert az is ilyen.
Vendég

Olyan édesek vagytok!
A nyári talin mindenkiben olyan erős volt az elhatározás, hogy milyen "jólnevelt" babáitok lesznek akik a nagy gonddal kiválasztott ágyikókban alszanak. Szülő tervez...
Szerintem nagyon is jó az együttalvás, x év múlva ugyis tojnak majd a fejünkre, most legalább még szükségük van ránk!
Anno elolvastam az egymásnak ellentmondó szakirodalmakat az együttalvás-különalvás meg a hagyjuk sirni témákban, szerintem fogalmuk sincs, mindenki azt irja le ami neki bejött, az a lényeg, hogy mindenki azt csinálja ami neki(k) jó!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!
De jó, h hiányoltatok... Jolka! Nem gondoltam ám komolyan, csak nem elfelejtettem vigyorgós szmájlit rakni a mondat végére! És én szoktalak hiányolni! :wink: :lol:
Na, velem röviden! Jobban vagyok, de a csomó nem múlik! Talán, ha fejenállva szoptatnék... asszem csak úgy nem próbáltuk még! Tejcsi mennyiség: ma pl. még nem kapott tápit, mert 90-100-at ki tudott szopizni belőlem! Mit szóltok?! (És Jolka, én most tényleg mérem állandóan, de muszáj, holnap be kell számolni a doktornéninek... :roll: ) Ez biztos másoknak meg sem kottyan, de nekünk nagy eredmény! Hát nem vagyok egy jóhozamú fejős fajta! :oops: Ez van!
Zsu! Helló! Hasfájás... iszol szopiteát? Mert az pl. hasfájást okoz nekik! Én egy pár napja nem iszom, kevesebb a sikítós sírás.... (Nálunk volt, h 2 napig nem volt kaki, de akkor bőszen elkezdtem szilvás joghurtot, meg szilva befőttet!)
Jutta! Nekünk is bejött az infacol... én adom neki rendszeresen és mintha kevesebbet tekeregne!
Gabcii! Köszi a privit, aranyos vagy! És csinálom is.... De lehet, h hiába... :cry: Na mindegy! Jaj és boldog hófordulót a kéthónapos nagyfiúnak!
Timi! Olyan édik a kiscsajok! Én is szívesen nézegetek fotókat, úgy h nyomjad csak!
Andi! Milyen volt a vidéki kiruccanás?
Hajni! Én mint macskás még nem is mondtam, h szegény cicvarek! Átérzem, nálunk is volt egyszer egy befogadott cirmi... Na hagyjuk!
Kat! Mi van veletek?
És Adri, milyenek az első napok?
Ciripke! Már akartam kérdezni, h Te vega vagy? Mert zöldséges kaja receptet kértél a múltkor... csak azért! Vagy mellélőttem? :oops:
Ja és gyerekfelkapkodás! Én azt vettem észre, h nem szeret egyedül lenni! Én sem szeretnék a helyében... Sztem tök félelmetes lehet nekik! Ezért én mindig oda rakom le, ahol én vagyok! Most a nappaliban vagyunk pl. Fekszik, néha emésztget, alszik picikéket, nézelődik, sirdogál (akkor vígasztalgatom, bár van h hagyom, és volt már, h abbamaradt a sírás). Nálunk ez a helyzet...
És még valami! Az éjféli etetés után az én gyerekem 7 óra után kelt! Ez normális? 6-7 órát aludt, mint a tej! Olyan érzésem van, h túl sokat alszik, vagy ez hülyeség és inkább örüljek neki? :roll:

Kép
ermoni

Zsu
cicidre vigyázz nehogy begyulladjon a csomó az már nemtréfa,masszírozd és szopiztass abból.

Ciripke
köszi a képet,várom,aztán kísérletezek vele :-) a kendővel

nálunk nincs senki allergiás kajára,de ezt a pár dolgot betartottam (citrus félék,aprómagvasok,mogyoró,méz asszem ennyi) nem veszt semmit a babó,ha ezeket nem kapja egy éves kora elött.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?