Új privát üzeneted érkezett!

Igen a pü_re, aztán elküldtem.Az elküldött fiókba nincs semmi.
sziszi22

Sziasztok Csajok!

Ma még jövök!

Kép
mot

Sziszi: megkaptam! :D

Kép
Kép
tinu

Sziszi: esetleg neked jó lenne a vasárnap talizni?

Kép
Kép
tinu

Tinu: Igen, jó a vasárnap.
sziszi22

Ante : igen tudom de az esetek legtöbb része az 2-6 hónap között van.Még snoopy írta egyszer hogy a férje találkozott már 11 hónapos babával is aki ebben halt meg de ez már nagyon ritka legalábbis mikor utánanéztem a 2-6 hónapot írta a legveszélyesebb időszaknak. De cáfoljatok meg nyugodtan ha nincs igazam :):):):):):):):):)

Nálunk napirend:

reggel: szopi
délelőtt valami babadesszert vagy szopi attól függ van e itthon :) :wink:
Délben : ebéd babakaja vagy én főzök vagy üveges az univeres nagyon bejött nekünk meg a kecskeméti sütötökkel bármi :):):):)
Délután szopi
este hat körül szopi lefekvés elött Tápi kb fél nyolckor és éjszaka szopi
Napközben néha uzsi vagy tízórai ra szoktam neki babapiskótát is adni hogy rágcsáljon hiszen már van foga :):):):)

Nekem már nincs annyi tejem mint régebben pedig sokat tettem cicire meg hát nagy fiú és sokat kíván enni de sosem eszi túl magát tudja a kis pimasz hogy mi a jó neki:):):):):):)

Kép

Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
Legfrissebb napirendünk:
fél 8-8: szopi:
9: gyümilé (esetleg még szopi ha nem alszik rögtön)
12-fél 1: krumpli valamivel
2-3 közt: szopi
fél 5-fél 6: szopi:
fél 7-7: gyümölcspüré
9: szopi+1 deci tápszer

Szia Ildikó! Édesek a gyerekek! Réka mennyit alszik napközben?

Kilók: 15 kg volt rajtam, mind lement. 1-szer tornáztam, biztos a szopi miatt, amúgy sokat eszem. 55kg vagyok, 178 cm.

Gyerök, ő-vel? Ti is ő-ve beszétök? Mer hogy én alapjáraton őve beszélök az égy dolog. de miúta szentösre költöztem azt itt kinézik, szóva nem löhet, meg amúgy a lányhoz e-vel beszélök, csak városi csaj lösz. de azt vöttem észre, hogy pestön ez pont hogy tetszik a népnek, ha valaki tájszólással beszél. de más vidéki városba égő, pedig a nagy szegedön is őve nyomja a többség. na, ez csak égy kitérő vót. :D

omr

Rena: ja, én is bírom a tájszólást. :D Biztos, mert pösti jány vagyok. :wink: Mondjuk az én kedvencem a palóc beszéd, de az ö-zés is teljesen oké. :)

Szilvi, Alexa: akkor legyen vasárnap. Megbeszélem apósékkal, hogy mikor lenne jó nekik és akkor telózok nektek. 8)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Köszi a válaszokat,úgy látom a többség még azért a szopit részesíti előnyben...

Ante,nagyon köszi!!!! :D

Snoopy,tudom miről beszélsz! :wink: itt nem lehet naprakész maradni :D (szerencsére)
Kenutúra :D
Szegény Hanga,jobbulást neki!

Őzi,Dávid kb. egy évesen mászott át hozzánk,de nem volt nehéz dolga,mivel a kiságy közvetlenül a franciaágyunk mellett volt.
Igen, szopizott még mikor terhes voltam,egészen 23 hónapos koráig(szeptemberben hagyta abba,Réka decemberben született) Már tandem szopira készültem,de végül is sikerült leszoktatnom.( Ő még bírta volna,de annyira érzékenyek lettek a bimbóim,és már az éjszakázásokat is nehezen viseltem:(,persze,ha nem ment volna ilyen könnyen,akkor tandem lett volna. Ő nagyon cici mániás volt,majdnem 1 éves koráig szinte csak szopin élt,és így is "hatalmas" volt,most meg kis pilinszka. Rékát is szerettem volna legalább egy évesig,de ő más. Cicizik ,de nem annyit,sőt egyre kevesebbet.Ő mindent szépen megeszik és normális adagokat. Pedig többször is megkínálom egy nap cicivel,nem kell neki...kisebb korában se kellett

Biztos volt róla szó,de ti mikor mentetek ki? És melyik részére?Mivel foglalkozol ott kint?(Vagy ez nem publikus?)

szia Tinu! Jaj tényleg már rémlik ez a 90 napos....hát ez kínzás... :D :D :D víznap?? és akkor kávét se lehet? :? és nem kell tornázni se :?: :oops: :D te mennyit fogytál ezzel a módszerrel? és mennyi idő alatt? gondolom ez nem most volt,ha még szopizik Tünci.

Sziszi,köszi.

Mot! Krisztina még mindig királynő!

Nika,édesen mosolyog Gege!Az babapiskóta a kezében? :shock:

Omr,szia és köszi,ja Rena,bocs. :)
és mindig krumplit adsz neki délben?
Réka általában kétszer alszik egy nap,egyet délelőtt egyet délután,de tegnap például három "kicsit "aludt.
Másfél órákat alszik,de van mikor kettőt is.
Miért kérdezted? Petra manó mennyit alszik?

Te már soványka is vagy a magasságodhoz képest,szívesen adok egy két kilót :D

Ildikó
ilgya1

Ildikó!
Tegnap kapott először krumplinyót, ezért írtam, hogy legfrissebb napirend. Párolt almával kapta és egy fél aszalt sárgabarival mixelve. Szeretném majd változtatni, de még nem sok mindenből lehet válogatni sajna. Te miket adtál ennyi idősen Rékának, Dávidnak?
Az alvást azért kérdeztem, mert tegnap fixáltuk a keresztelőt szept 1-re és akkor lesz 7 hó körül Petra. Kíváncsi vagyok, mire számíthatok alvás terén. Most fél 10-től fél 1-ig alszik kb (bár 2 napja ezt 2 felvonásban) aztán 2-3 közt alszik újra fél 5-fél 6-ig.
A vékonyság örökletes nálunk. Bár a combom és fenekem még elég vaskos, szerintem. Viszont a cicim 70A-ról 85B-re változott!!! :D

omr

Ilgya: mikor csináltam a diétát, én ittam kávét. Sőt, tejjel, pedig elvileg azt sem lehet. Ennek ellenére akkor 3 hó alatt 8 kilót fogytam. Ezzel nagyon elégedett voltam, mert akkor kisebb volt az indulósúlyom, mint most. :oops: Nem is kevéssel. Az esküvőmre akartam lefogyni és sikerült is.

Kép
Kép
tinu

Tinu, Alexaa: akkor vasárnap tali.

Pont egy hete gondoltam én is, fogyóznom kell. Nagyon sok a feles kiló rajtam. Már visza fogtam magam, hát hosszú lesz, -10 kilót szeretnék. Ja és még akkor sem leszek sovány, soha nem is voltam. Gratula nektek! Szopi mellett már lefogytatok, hát szégyelhetem magam.
sziszi22

Sziasztok!

Ti, még az ebéd mellé adtok gyümileveket? A saját készítésű gyümölcslére gondoltam.
Elvileg már ilyenkor az ebéd mellé kóstoltatni kell többször friss gyümölcslevet is. lyentájban már előbb a kaja funkcióját vesti el a szopi és inkább szomjoltásnak szopiznak, aztán meg pár hónap múlva a cumi miatt szopiznak a babák.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok,
megjöttünk a nagyiéktól:-) Képtelen vagyok visszaolvasni. :-((
Az elejét(végét? :-) ) megnéztem.
Bölcsőhalál: a barátnőm kolléganőjének most halt meg a napokban a 7 hónapos babája:-( Kétségbeesve hívott fel. :-( És többen is mondták a 7 hónapot is. Azóta nem felejtjük itthon a légzésfigyelőt és elméletben minden nagymamának elmondom, h mit kell csinálni, ha esetleg.....

Ádám mostanában nagyon nyűgös:-((( Többször felébred éjszaka és nagyon sír.-( Úgyhogy napirendról nem tudok most nyilatkozni:-(((
Még nem adtam neki mást, de lehet, h éhes? Mit gondoltok? Ma szopizott éjjel 1/2 2-kor és 4-kor is. Nappal eddig a szokásos, reggel, 9 körül, délben , délután, fürcsi előtt, elalvas előtt.

KépKépKép
kiscsiko

Sziasztok!
Alexa:
a du-i nasit azt hiszem ki fogom hagyni kis időre. :)
Tegnap beszéltem egy nyugdíjas védőnővel, és ő is azt mondta, ha nem akarja enni akkor valószínűleg tele van a déivel, és nem kívánja. Inkább hagyjam, ráér még.
Apropó majszolás: Többen írtátok, hogy piskótát, darabos gyümit kap nyammogni vele. Ilyenkor elszopogatja? Nem kell aggódni, hogy leszalad a torkán? Mikortól lehet ezt elkezdeni?
Tv:
Anna sajnos imádja. A képek váltakozása tetszik neki. Mi egy szobában vagyunk vele, a tv kivitel megoldhatatlan, mert egy szobánk van. Nem aggódom miatta, mert egész nap ki van kapcsolva a tévé. A híreket muszáj megnéznem, hogy képben legyek, aztán fürdik és alszik, így gyakorlatilag, ha tévézik, akkor fél, max 1 órát megy a tévée, ebből alig lát valamit.
Alvás:
Napközben alig. 3-4 alkalommal fél órát alszik, de mi átalvósak vagyunk éjjel. Legalábbis eddig azt gondoltam. Ma volt a csúcspont, végig sírt éjjell, a hülye anyjának meg fél négykor jutott csak eszébe, hogy lehet, hogy éhes.. :shock: Beszlopálta a tápit, aztán virágos jókedvében nekiállt dumálni: tetete, baba, stb... A fene sem gondolta, hogy éhes, nagyon régen evett éjjel...
Kernico:Apa, most, hogy itthon van szabin, sokat segít. Reggel kiviszi a lányt, hogy tudjak aludni, pelenkázik, etet, éjjel is ő ringatta.. Olyaan jó érzés, kár, hogy hétfőtől megint egyedül leszünk...
Étkezéseknél én úgy tudom, ebéd után a tízórai vagy uzsi jöhet. Legkésőbb a vacsit kell elhagyni.
Nálunk így néz ki:
8 körül reggeli: tápszer
10-11 fele tízórai: tápszer
1-2 között ebéd: főzelék husival, vagy májjal
4-5 fele uzsonna: itt jön a gyümi több kevesebb sikerrel, és ha nem kell, akkor tápszerrel kiegészítem
fürdés után 8-kor vacsi: tápszer

zsuzsu:
hát kilól ügyében én is bajlódom. A terhesség alatt 8 kiló ment rám, szülés után nem volt rajtam felesleg, sőt, egy kilóval kevesebb voltam, mint pocakosodás előtt. Na de aztán! Mivel diabéteszes voltam terhessgé alatt, most beleszabadultam a csokikba, sütikbe... Jövő héten kezdem a Norbit, azzal Panna előtt is sikerült 15 kilót leadnom. Most 63 körül lehetek, az 54 a cél.

omr:
Anyu makói, ő sokszor ö-zik, pláne akkor csinálta, ha mérges volt ránk. :) Nálunk ez már elmaradt, nincs ő-zés, de tudok, ha akarok :)
[/b]

Kép
Kép
Kép
mágnes

ilgya igen babapiskóta :):):):):):):):)

Tudom hogy később is előfordulhat de már ritkább a 6 hónap után nagyon sajnálom kolléganőd barátnőjét nagyon nagy veszteség :(:(:(:(:(

nika70
Salgótarján

mágnes ezeket a piskóta stb mindig felügyelet mellet szabad adni csak :)

Kg: én amit terhesség alatt híztam azt már le is adtam sőt 3-al többet de....... eleve nagy súllyal kezdtem és ha már nem szoptatok akkor tennem kell valamit mert már nem állapot :wink: :wink: :wink: :oops: kb 30 kg-tól kéne megszabadulnom :oops: :oops: alapból :9

nika70
Salgótarján

ja amúgy igen még Gergő csk szpogatja és lassan elolvad a szájában :)

nika70
Salgótarján

Kiscsikó: üdv újra köztünk. Már hiányoztál. :D
És a meghalt baba volt valamelyik rizikócsoportban? Vagy addig teljesen egészséges volt, rendes szülés, stb.? Olyan nehezen tudom elhinni, hogy egy normál szülés után egy egészséges, fejlett csecsemő egyszercsak 7 hónaposan meghal. :shock:

Kép
Kép
tinu

Nem írom ki a neveket külön, bocsi, sörös, túrórudis, pancsis képek stb., mind mind, imádom nézegetni őket, szupi képeket raktatok fel!!!

Micsoda témák voltak tegnap. Kicsi fiammal egy szobában alszunk egyenlőre, nem is tudom mikor kellenne külön altatni. Talán egy éves korában?!

Csernusn: már esztek joghurtot, milyen fajtát veszel? Tényleg mikortól lehet adni joghurtot , krémtúrót?

Kiscsiko: üdv itthon, még itthon is nehéz lépést tartani a lányokkal, visszaolvasni... nehéz dolog. 7 hónapos baba meghalt, szörnyűűű, nem volt semmi baja?
sziszi22

Kiscsikó: és este mennyiséget szopizik? Éhes? Vagy csak a megnyugváshoz, elalváshoz szopizik?
Egyébként én is arra gondolok, hogy lehet, már több tejcsi kéne Tündérnek este, hogy átaludja az éjszakát. De nem akarok adni neki mást egyelőre. Legfeljebb többször kelünk. Egyébként este nem is hajlandó túl sokat enni. Persze lehet, hogy enne, ha cumisüvegből kapná és nem kéne szopizni. Mert azért annyi nincs a mellemben, hogy ne kéne erőlködnie egy idő után. De miután abbahagyta, megnyomom a cicim és jön belőle, sőt spriccel egy-két sugár. Nem mondom, hogy rengeteg, de azért lehetne még abból enni. De nem.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Ilgya! Jó hogy újra itt!:) Édesek a gyerköcök és hát a honlapok! Ilyenre hogy van időd? Nagyon jól meg van szerkeztve! Én naponta írtam mi történik a kiscsajjal, de asszem nagyon elaproztam és már 4 hónapja nem írom, :oops: szégyellem, de sosincs annyi időm, hogy neki álljak és jó lenne a kimaradt részeket is pótolni! :?

Napirendünk:
9: szopi
12: szopi után Sinlac
15: szopi után barack vagy sütötök
18: szopi után Sinlac
21:30: szopi
éjjel kétszer szopi

Súly:
Hát Rena lécci ne panaszkodj! :lol: Én pár centivel magasabb vagyok mint te de kb. 25 kg-val nehezebb. Én eddig úgy gondoltam, hogy annyira nem vagyok elhízva, de lehet hogy melléd állva már nem így gondolnám :lol: :lol: :lol:
Amúgy a terhesség alatt kb. 13 kg ment fel, amiből kb. 5 maradt (nem szoktam méregetni magam mivel mérlegünk sincs :oops: ), de előtte is volt kb 5 felesleg, tehát -10 kg nekem se lenne rossz! :wink:

90 napos diéta: már jó pár munkatársam csinálta és mindenki csak jót mondott róla. nem tudom, hogy én hogy bírnám ki, pedig annyir a nem drasztikus. De akkor külön főzzek mindig a férjemnek is? :roll:
Bár én szívesen tornáznék is-imádom a mozgást, bár terhesség és szopi alatt ez nullára redukálodott :oops: Kivétel egy kis Rubint Rékát
Valaki egyébként írta még két három hónapja, hogy nekiáll csinálni a diétát. Nem tom már ki volt az :roll: Ha még irogat, akkor mesélje el, hogy halad-kivi vagyok! :D

Na nem tom még mit akartam, majd olvasok még

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Hú, amig írtam, már azalatt is mennyit írtatok! :shock:

Szia Andi! milyen volt a nyaralás? Ez a bölcsőhalál nagyon durva! :cry: :cry: :cry: Én nem is tudom, hogy lehet ilyet feldolgozni, de nem is szeretnék hasonlot megtapasztalni.
Most három napja nálunk is éjjel besipol a figyelő, lehet ezért :roll: Na nálam ez volt az amire nem sajnáltam a pénzt! Még nyaralásra is vittük.

Snoopy! Hát mindenképp számolj majd be a kenutúráról. Nem semmi lazák vagytok Hangával kapcsolatban!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Kiscsikó, és biztos, hogy bölcsőhalál volt?

Kép

Kép
antekirt

Hali!

Ilgya, jó hogy gyüttél csak hogy tájszólásban köszöntselek.
Én is pösti jány vagyok és csípem az ilyen dumát.

Tinu: palócos? Mondjuk, óma? :lol:
Vagy ahogy győzike mondja, hogy bánóón? :lol:
Amúgy nekünk vannak rokonok palócföldön . nem szekából írtam ezeket.
Igaz szegeden nincsen. :wink:

Mamakilók:
nekem az indulási súlyom alatta volt az átlagomnak, vagyis sikerült vékonykán nekiindulnom a 9 hónapnak. És ehez képest ha azt veszem alapul, akkor van rajtam 6 kiló. És pont a hason. Most megint ugy nézek ki, mint aki félidős terhes. hmmm

Tinu vagy akik Norbiznak.
Hol lehet meglelni a neten?
És azt a 90 naposat?
Valaki írja már le lécci, vagy küldje el mailbe, vagy dobja fel a yahoora.
Kösszii.
Szerintem sokunknak akkor jó lenne a recept vagy valami...

Tali:
Mikor lészen akkor?
Valaki kezdjen egy táblicskát alkotni.
Én most megint nem vagyok ebben képben.

Winnie:
nyaraltok? Talita ha sikerült, akkor viszek üres cserecédét HJ.ért.

Kiscsikó:Üdv újra itt.
Egy nap kihagyással is alig lehet manapság győzni a fórumot. :oops: :wink:

Kép
zsuzsu74

Sziasztok!

Tinu,Sziszi!Szóval vasárnap minitali!Ez tök jó!Várom!

A mi napirendünk:

Hajnalban szopi
Reggel 8-kor szopi
Délelőtt 1 üvegnyi gyümi +szopi,
Ebédre vmi husis kaja,és próbálkozás a főzivel+szopi
Uzsonna fél,1 üvegnyi gyümi+szopi
Vacsira szopi,fürdés után

Ez az "Ő"zés nagggyon jó!Jót nevettem!

A bölcsőhalálról azt olvastam,hogy Magyarországon évente kb.30 eset van,és ez nagyon kevésnek számít.Na,kösz,engem kirázott a hideg!

Ante
:én nem adok gyümilevet még ebéd után,de lehet,hogy kipróbálom,hadd tanulja a babóca a pohárból ivást!

Mot
:nagyon komoly a kiscsaj!
Nika:Gergő is édes,huncut a mosolya!
Snoopy:Hangának jobbulást!

Na megyek,mert felébredt a lurkókám!
Vendég

Mági:
Ja Te Norbiztál! Akkor tőled kérném el mailben ha meglenne. Köccceee.Vagy hogy hun találnám meg a neten ha van egyáltalán.

Ilgya: Én is megkukkantottam a balcsis fotókat ám. :wink: :D

Emlék:
Én naplót írok Fanninak.
Hasonló, mint a blog, de én saját gépre wordben. :lol:
Ezen kívül rengeteg fotó +
Kreatívkodás, hogy legyen neki minél több emléke.
Olyan jó dologl esz majd ha nagyobbacskán eklővesszük, nézegetjük.
Szerintem nem csak neki hanem nekem is!

Kép
zsuzsu74

Zsu: ja, a Győzike-féle duma is bejön, de inkább Győzike nélkül. :wink:
A 90 napos leírása és receptek is hozzá, meg fórumok:
www.mindmegette.hu

Tali: én akkor jövő héten nem tudok menni, de utána nekem bármikor jó, mert 2 hétig valszeg itthon leszünk minima.

1. Tinu.................aug. 6., 7., 8., 9., 10., 14., 16., 17.

Kép
Kép
tinu

Ante:Hippesből csak a gyümik vannak és azokkal annyira nincsen gond.
Univert is kapott Fanni, de ott nem jött be sem a borsó, sem a rép a a csirke husival.
lehet eredetit kéne neki adni.

Minap rakottkrumpli volt nekünk és abból kikövetelt magának.
Összetörtem a krumplit villával és kézzel adtam neki. Tátogot , mint a hal, meg is ette nem köpte ki.
És ha így adok, bármit megeszik.
Mint a kínaiak, akik mindent kézzel esznek.
:lol: :lol:

A kecskemétiből is megeszik néha ezt azt, de egyáltalán nincsen kedvenc kaja, amit szeretne.

Szopi:
Még én is azt érzem, hogy van tejcsi. lehet, hogy nem annyi, mint a fénykorunkban volt, mert már nem termelődik 2 óránként, de ezsek szerint Fannimnak elég.

Mondjuk kap ugy mást, meg estére tejpépet is, de szerencsére van.
3 hós koráig néztem mennyit eszik, azóta halovány lila gőzöm nincsen egy szopi alatt mennyi az annyi.
Amikor lecuppan annyi az adagja. :lol:

Na eldugulok....Majd belesek még ha jányka engedi.[/b]

Kép
zsuzsu74

Napló: én már terhesen elkezdtem, de hagyományosat kézzel. Most havonta írok egy összefoglalót, hogy mi minden történt a hónap alatt.

Kép
Kép
tinu

Ja még csak annyit.
Aki rá szeretne kerülni az elérhetőségi táblázatba, küldje el priviben az adatait és akkor ott meglesz egy helyen mindenkié és Winnie majd felteszi az uj verziót a yahoora.
Mert én ahoz asszem béna vagyok. :oops:

Snoopy, te rajta vagy a táblán, ami eredetileg talitábla akart lenni, de semmi adat nincsen tőled/rólad.
Ezeket kérném ha gondoljátok:
/mobil, mail, MSN, Skype persze ha van akkor csak azt.
baba szülinapja, anyukáé , anyuka eredeti neve(keresztnév), anya szülinapja(aki akarja, hogy esetleg fel tudjuk köszönteni), +lakhely./

Mert így van a táblázat megszerkesztve.

megnézhetitek a yahoon hogy mi az ami kéne, de ezek azok az adatok.

ha elkülditek újak, meg a régiek közül is, pl. Roni nagyi, Deszilvi, Nika,Noémi...... akkor meglesz egy táblázatban.

Várom a priviket!

Na tényleg eldugultam...

Kép
zsuzsu74

Tinu:
Martinka sem szopizik este sokat.Nekem sincs sok tejem addigra,de ha megnyomom,nekem is jön.Hajnalra aztán megint tök jó,jót eszik.

Tényleg, ez a joghurt dolog engem is érdekelne!Még nem próbáltuk,mikortól,és milyet lehet?
Vendég

Tinu:
Köcciike a linket!

Kép
zsuzsu74

Na hát ahogy összefoglaltam magamban a napirendeket: sokan esznek már többször egy nap hozzátápit. Mitől függ, hogy mikor kellene bevezetni még egy kaját? Már kérdeztem, de senki nem válaszolt rá. Vagy akik többször adtok egy nap, azért, mert a tápszert szeretnétek leváltani?
És azt is megfigyeltem, hogy Snoopy pl. nem is pépeset ad. :o Szóval nálunk Tünci a szilárdabb dolgokat nem eszi meg. Bár ma az almapüré sűrűbb volt, mint az eddigiek és rövid pofavágás után azért benyammogta. Vagyis lehet, hogy ez szoktatás kérdése...

Kép
Kép
tinu

Tinu:nekem a védőnő mondta 6 hós korban,hogy 1 üvegnyi gyümit egyen meg a gyerkőc / nap.Nekünk ez akkor úgy ment,hogy fél üveg délelőtt,és fél du. Kb. 2-3 hétre rá jött az ebéd. Így mostmár 3x kap hozzátápit,és időközben nőtt a gyümi mennyisége.Várom is,hogy jöjjön a joghurt vagy a tízórai,vagy az uzsi idejére.Egyébként csak anyatejet kapott,és kap most is.

Kaptam rizspépes receptet is,de még nem váltottam ki.Kíváncsi vagyok,milyen.
Vendég

Na Lidinek bejött a cukkini krumplival és csirkehússal. Úgyhogy, ezt újabb sikernek könyvelhetem el mert én csináltam. Féltem, hogy feleslegesen csináltam.

Kép

Kép
antekirt

Ante,mennyit evett belőle, így elsőre Lidi?

Napló:én is írok, terhesség 13.hetétől.Nem mertem az első 3 hónapban elkezdeni,merthogy az még rizikós.Akkor nyugodtam meg,amikor megláttam a kobakját,kezeit,lábait,aztán nekifogtam.
Most kb. hetente írok,én is hagyományosat.
Vendég

Ante: amit te csinálsz, abban benne van a szeretet is. :D Bizti vagyok benne, hogy a babók jobb szeretik a mi főztünket, mint az üvegeset.
Vagy van valakinek más tapasztalata?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Hú mennyit írtatok már megint!
Ez a bölcsőhalál nagyon durva. Kirázott a hideg. Így is kezdetektől rémálmaim vannak. Na de a légzésfigyelőt már nem kapcsoltuk be kb 1 hónapja. Mindig becsippant, mert Petra lemászott. Most mit csináljak? :(
Yahoosra még mindig nem tudom, hogy hogyan lehet felkerülni, pedig már írtam privát üzit is. :(
Megyek megint csavarogni. Dúrni! A legjobb babacuccok ott vannak!! inglis szeköndhend :lol:

omr

Alexaa 140-et evett belőle.

Kép

Kép
antekirt

Tinu, egyébként tényleg lehet benne valami mivel amit én csináltam eddig megette.

Kép

Kép
antekirt

Na erre még gyorsan írok:
Petra ma is benyomta az én főztömet, szóval csak végszükség miatt fogok itthon tartani üvegeset. Amúgy ismerősöm azért ad üvegeset, mert szerinte megbízhatóbb, mint mondjuk megvenni saját magunk az almát, mert hogy ez már mind vegykezelt. :?
De szerintem az üvegesben meg nem párolva van, hanem főzve a gyümi,meg a zöldség, vagy nem? És akkor kimegy a vitamin. Vagy nem? :?

omr

Valaki kérdezte a tejtermékeket. Én sok helyen olvastam,hogy már 8 hónapos kortól lehet adni a babáknak, de inkább először a natur joghurtot és a túrót lehet adni, majd 1 éves kor után a tejfölt, vaniliás pudingot és a sima tejet. Bár nálunk a dokinő inkább az 1 éves kor utáni bevezetés preferálja az allergiára való hajlam miatt és itt nem csak a tejallergiára gondolok. Ja és nagy kisértés a szülöknek a különböző, agyon reklámozott gyümis joghurtok vásárlása ill. tejszelet és társaik, amik direkt gyerekeknek készülnek, viszont nem bébiknek! Ja és ha nem adtok cukrozott bébikaját akkor Danonet se meg társait! Helyette a natur joghurtott kell összekeverni a friss turmixolt gyümikkel. Nekem ez a véleményem, bár tudom, hogy nem mindenki így gondolkodik.
AMúgy szerintem is az a jobb, amit az anya főz a gyereknek, főleg ha frissen lehet kapni dolgokat. Barátnőmnek most lesz 1 éves a gyereke és ő mindent megfőz, majd lefagyassza, így nem kell naponta mini adagokkal szenvedni. Sajnos nekem a fagyasztó kapacitásom nem engedi ezt meg, de amit lehet elteszek nyárról. Meghát később is a saját főztünket kell hogy egye. PErsze ha jön a tél, nem lesz ennyi friss zöldség, akkor énn is üvegeset fogok adni. De most a pénzt is sajnálom rá, hisz friss gyümiből kapok 1 kg-t egy bébikaja árából.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Köszi a joghurtos választ!

Majd ha a védőnéni mondja,akkor adok neki!

140-et evett Lidi?Az szép!Akkor biztos nagyon fincsi lett! + a szeretet!

Nemsokára ebédel Martinka,kíváncsi vagyok ma mennyi borsófőzi megy le! :D :shock:
Vendég

Rena: én se nagyon vagyok rázizzenve a légzésfigyelőre, mert folyton tévesen riaszt be - nálunk is lemászik róla a lányzó. Egyszer olyan is volt, hogy éjjel, mikor nekiállt csipogni, reflexből kinyúltam és lenyomtam, anélkül, hogy megnéztem volna a gyereket. Mintha ébresztőóra lenne. :oops: :lol: Meg akkor is riasztott, mikor a gyerek nem is mászott le róla, de hát láttam, hogy lélegzik. Szóval nem igazán értem, miért riasztott. Meg olyan gyakran kel éjjel, hogy feleslegesnek érzem bekapcsolni, mondván, hogy úgyis mindjárt felébred. Van, hogy elfelejtem kikapcsolni és mikor kiveszem az ágyból, berreg nekem.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Már a fél napos termést is alig tudom visszaolvasni. Ide félóránként be kéne nézni. :wink:

Nagyobb darabos kajcsihoz akartam mondani, hogy Kiara minden nap kap valami gyümit a kezébe, hogy szopogassa, de folyton ott ülök vele, mert az ínyével olyan darabokat leharap ..... Ma is már majdnem a torkából halásztam ki egy jó nagy darabot, akkorát, hogy az tuti megakadt volna. :shock: Pedig puha barackot kap, meg banánt, meg kétszer görögdinnyét is (bár tudom, hogy az allergizálhat :oops: ). De nagyon figyeljetek oda, mert fog nélkül is benyomja. Megeszik így egy fél barackot, csak figyelni kell, hogy kicsiket csócsizzon le.

Tájszólás: A fősulin a csoporttársam Balassagyarmati volt. Kicsit beszél csak tájszólással, de én nagyon csípem, ahogy mondja. Viszont volt egy Nyelvészeti előadásunk is, ahol az előadó lelkesen ecsetelte, hogy Pl. Balassagyarmaton palóc nyelven beszélnek. És ki volt a legjobban felháborodva? A barátnőm! Hogy Ő palóc nyelven beszélne??????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De én szeretem. Anya Kecskemét környékéről származik, így a tótasszonyok beszédét is értem. :lol: :lol: :lol: :lol:

Joghurt: Egyet értek Noémivel: Lehet hogy 8 hónapos kórtól már adható, de szerintem is az, amibe én belekeverem a gyümit a natur joghurt-ba, és nem a bolti ízesítettek. De akkor már sajt is adható. Az jó. Remélem szeretni fogja a csaj, mert mi imádjuk apával a sajtokat. Meg a borokat, de azzal még ráér a csajszi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

90napos: Én csinálom. Eddig 6 kg ment le, pedig semmi adagot nem tartok be. Olyan mennyiségeket eszek, hogy én is meglepődök. És mégis. Meg kicsi csalások vannak: pl. a spagettire, pizzára teszek parmezánt picit, meg ilyenek. Fagyiból 3 gombóc vacsira?????? Mi apával vacsizunk rendesen, aztán jöhet a 3 gombóc fagyi, és még este nasizunk egy kis sütit. :oops: Szóval nekünk bevállik így ez. Én is a www.mindmegette.hu-t akartam írni, az alján van oldalt a leírás, meg a receptek, meg van jó még a www.90naposdieta.uw.hu oldalon is.
A barátnőm viszont a Norbisat csinálja, és január óta 20 kg-ot fogyott tőle, pedig nem drasztikusan csinálja, hanem eszik minden "számot" (1-3ig.)
Nekem sajna van miből leadni, mert 53-54 kg-ról indultam, aztán még terhesség előtt a hormonok szórakoztak ugye, és felugrott 10 kg, aztán még a terhesség is +16 kg. Most sajna még minimum 10 kg lenne a cél, már azzal boldog lennék. Most 68 vagyok, de nagyon rosszul érzem magam így is. :roll:

Légzésfigyelő: Nekünk Angelcare van, ami a teljes matracot figyeli, nem csak, ha rajta van. Nekünk is volt már, hogy becsipogott, de inkább keljek feleslegesen, mint hogy valami legyen. Az ilyen történetektől a frász jön rám. Persze nem sok az évente 30 arányszámokban, de ha belegondolok, hogy az évente 30 kisbaba, aki meghal így, akkor összeszorúl a gyomrom. :(
Meg Kiara sajnos tényleg elfelejt néha levegőt venni. Ha pittyeg egyet, akkor néha odaülök figyelni, és tényleg van, hogy sokáig nem vesz levegőt, aztán pittyeg egyet a gép, és arra megijed picit, és megint vesz. Szóval nem mindig a gép a hibás. Mondtam már a dokinak is, amire ő azt mondta, hogy pedig szerinte a gép jelez rosszul. :shock: :shock: :roll:
Snoopy: Ilyenkor mi van???????????????????????????

Ja, a csajszi ma már másodjára alszik, és délelőtt 2-3 órát, most meg megint már kb. 2 órája! :shock: :shock: :shock: :shock: :D

Napirend:
reggeli kb. 6-7órakkor: szopi
tízórai kb. 10órakkor: szopi + mától gyümi utánna
ebéd kb. 1-2órakkor: főzelék gyümivel/husival/rízzsel/gabonával
uszonna kb. 5órakkor: szopi
vacsi kb. 7-8órakkor: szopi

Tali: Nekem mindegy. Írjatok be a választott időpontra, ott leszek. Aug. 1-aug. 31. :D

Kép
kernico

Lányok!

Akinek van mellszívója,milyen márkáju?Jól szív?Milyet használtok,kézit,vagy elektromosat?
Csak azért kérdezem,mert arra gondoltam,hogy hátha jobban menne nálunk a főzelékevés. ma ugyanis préseltem egy kis tejcit a cicimből a borsófőzihez,és úgy láttam,jobban ízlett Martinkának.
Mi nem vettünk annak idején,mert nem volt rá szükségem.Vagy mostmár ne foglalkozzak vele?
Szerintetek?
Vendég

Kép Kis duris cucc

Helló! Megjöttünk a duriból. Mondjuk ezt még múltkor dúrtuk.

Nekünk is volt amúgy, hogy beriasztott akkor is a l.figy, amikor még oldalra sem tudott fordulni Petra. Mindig jól meglöktem a kiságyat :oops: aztán megnéztem persze. Sőt, második este itthon, a kórház után 4-et csippant, mikor berohantunk, de olyan mélyen aludt, az volt csak.

Joghurt. Na én is így fogom adni, ahogy írtátok. Ha már mi nem nőttünk fel egészséges kaján.. Én az előbb ettem egy Danone pudlingot, hát minek abba xantán gumi meg dikálium-hidrogén-foszfát? :shock: :D Oszt az Egerszegi meg ezt reklámozza? :roll:
Amúgy én tejallergiás lettem terhesség alatt. Előtte se, meg azóta sincs baj, csak akkor voltam tiszta pötty akár csak egy kanál tejföl után. Szóval félek, lehet, hogy emiatt jobban kell vigyáznom, ezért szigorúan kivárjuk az 1 évet!!

omr

Tinu, nem ismerem a részleteket :-( Ante , mit értesz az alatt, h biztos bölcsőhalál volt-e?
Amit tudok leírhatom, de elég szörnyű:-( Szóval, elmentek a nagymamához, letette a gyereket és amikor negyedóra múlva bement már kék volt:-((( Nem sikerült újraéleszteni:-(

Tinu, mindig eszik, ha megkínálom. Mivel nincs mérleg nem tudom, h mennyiség-e, amit eszik. Ma beszaladtunk a védőnénihez és 6700 g, ami 230 g hízást jelent 2 hét alatt. Áll. ez jó, sőt. Tehát elvileg elég neki a tejci. Lehet, h a foga miatt szenved, nemtom. Még nem jött ki.
Napközben egyébként nincs vele gond, játszik, jól érzi magát.
Már mászik, úhogy nagyon kell figyelni:-)))

Noémi, jó volt a nyaralás. Nagyszülők és dédi is élvezte:-) Örültek, h ott voltunk. Sok mindent nem nagyon tudtunk csinálni, mert iszonyú meleg volt:-( Hiába a családi ház:-(
Viszont vettünk egy csónakot, abban fürdettük Ádámot, azt nagyon élvezte. Majd teszünk képeket:-)

Nekem Aventos kézi mellszívóm van, még nem használtam:-) De a kajacsináláshoz nekem is kell majd:-)

KépKépKép
kiscsiko

Nekem Madela van. Az nagyon jól bejött, de csak 2 és fél hós koráig fejtem. Aztán nem bírtam, nem jött.

omr

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?