Új privát üzeneted érkezett!

Kiváncsi lennék miért csak 1200 gyerek beoltása után jönnek rá, hogy valahol megfagyott?
Szomorú az egész.

Szilbee
Nekem az a gondom ezekkel a mentes dolgokkal, hogy akkor valamit bele kell raknia a dolgok helyett és nem vagyok meggyőződve az jobbat tesz babának.

Ana
Te is pihenj!

Rayo
"Csak" húzni kell, kint van valamennyi a fogadból?

KépKép
kkry

Jó olvasni, hogy fejlődnek babócák. Mindenkinek gratula.
Lépcső
Tegnap vendégsében voltunk, emeletre lépcső ment.
Bettit nem tudtam leszedni róla, csak kapaszkodott felfelé. Engem meg a frász kerülgetett.

KépKép
kkry

Kkry
Hát nem tudom... Én terveim szerint gyümölccsel keverném össze a cukormentes babkekszet. Nem hinném, hogy az különösebben ártalmas lenne.
szilbee

... de gondolom csak van cukorbeteg babáknak is valamiféle keksz .. nem??
szilbee

Létezik diétás keksz is, amiben nincs cukor, ilyen pl a Korpovit. Szerintem egész jó íze van, bár kétségtelen, h nem hasonlít a kekszre. Egy csomi ára 200 ft körül mozog. Attól függ, hol veszed. Illetve van más is, csak mi ezt szoktuk venni Péteremnek, aztán néha a gyerekek is kapnak belőle.

Minyu!
A tortát a Veres álné utcában rendeltem, van honlapjuk is. www.torta.hu szerintem finom volt, és nem is volt olyan drága. Egy 16 szeletes 3700 ft, ha jól emlékszem.
Cukor helyett fruktóz volt benne, tejszín helyett növényi "tejszínhab". Én csak Péter miatt rendeltem diétásat, mert ő enyhe cukros és laktóz intoleranciája is van. Gyümölcsös volt, mert semmiképp nem akartam csokisat és diósat sem. Az egyik narancsos, a másik gesztenyés-meggyes volt. Ez utóbbi nagyon-nagyon fincsi lett.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Bannamari
Köszi az infót!!! Kép Ha lehet errefelé kapni, akkor kipróbáljuk. Kép
szilbee

Sziasztok!
Sajna a fogam úgy gondolta, hogy mostmár megmutatja, ki az úr a háznál! Annyira fájt, hogy majdnem beleőrültem, férjem átvitt az ügyeletre, ahol megmetszették az ínyt. Így könnyebben nő, de kedden úgyis kihúzzák! Hát ez van! Megértem a gyerekeket, ez valami iszonyú fájdalom, és semmi sem használ. Utoljára még pálinkával is öblögettem! Kicsit jobb lett, de nem tartott sokáig!

Kkry!
Egy pici kilátszik, de engem már semmi nem érdekel, csak végre kinn legyen a számból! Kibirok bármilyen vésést, szurkálást, zsibbasztást...

Bennünket nem érint az oltóanyag! Szerencsére!
puszi

Kép
rayo

Szilbee
Jaj az persze, hogy nem. Főleg a korpovit, az igazán natúr dolog. Mi is esszük, ha hajlandók. De az messze van a keksztől. Én is szőlő cukrot vettem, ha esetleg édesítek Bettinek valamit, akkor azzal. Most már nem mondjuk. De nem is nagyon édesítek neki semmit. A gyümölcsös trutyijait teljes kiőrlésű gabonapehellyel dúsítom.
Olyasmire gondoltam mint a cukor mentes nyalóka stb. Persze ez már a nagyobbaknál gond. Túl sok körülöttünk a csábító édesség.

RayoKép
Nekem is négyet bányásztak ki. Majd mesélsz. Minden együttérzésem!

KépKép
kkry

Korpovitot lehet nekik adni? Nem is gondoltam rá, tökjóKép Én azzal húztam ki a pocakosság első hónapjaitKép Így nem jött rám a 16. hétig egy deka sem, és jót tett az émelygés ellen is. Viszont eléggé megútáltamKép

Felfelé mászás Zalánnak is tetszik, dobozra mászik, majd a fotelben, és nagyon elégedetten kurjongat, és áll a fotelbenKép Már egy ideje tanítgatjuk neki az ágyról való lemászást is, és pár napja egyedül is megy neki, persze még felügyelni kell, de olyan ügyiKép

Rayo,
Gondolok rádKép

Nekem a kekszekkel inkább a tojás, és liszttartalma a gond, még nem adtam egyiket sem neki.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rayo Kép
Jaj, te szegény. Nekem is ki kellett müteni az alsó 2-t, mert oldalra döltek és igy akartak kinöni. Ami persze nem sikerült. Kép Miután kiszedték, rögtön borogasd hideg vizzel! És öblögesd szájfertötlenitövel (pl corsodil, vagy szájviz)

Annamari Kép
köszi az ötletet, tök jó torták vannak a honlapon.

Képzeljétel, reggel zenés ébresztö volt itt Inárcson. Minden utcát végigjár egy tüzoltózenekar és tök jól muzsikáltak Kép

Na, mindenkinek jó felvonulást és sergözést meg virslievést és lufipukkasztást és különben is:
"Éljen május elseje; ének szó és tánc köszöntse Zengjen a dalunk pajtás, fákon újul a hajtás..."
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Egy kis humor az RPG.hu-ról: Kép

Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.
szilbee

SzilbeeKép

Minyu,
Jó ez a zenés ébresztés, csak nem mindegy, hogy hánykorKép

Vidám, és csuromvizes ez a május elsejeKép Apa egész hétvégén dolgozott, ma itthon van, erre ki sem lehet mozdulniKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok

Lépcsőmászás: kb 2 héttel ezelőtt pakoltam az emeleten, Milcsi feljött, de Olit lenthagytuk, a kaput (mikor Milcsi kicsi volt szereltünk egyet lentre és egyet föntre is) nem csuktam be. Egyszer csak hallom ahogy trappolt a keze a kövön, hátranéztem és már fent is volt az emeleten. Majdnem infarktust kaptam, mert hát nálunk nagyon gázos a lépcső (a lépcsőfokok között is rés van).

Korpovit: én is megutáltam, mert reflux miatt csak az bírtam megenni, de Milcsi szereti, Olinak még nem adtam.

SzilbeeKép

Minyu
Én szerettem a zenés ébresztőket. Itt Cegléden márcuis 15-én szokott lenni, de ide már nem hallatszik és nem is jönnek erre. Kép

Rayo
Szegényke! Majd meséld el milyen volt.

Na Oli fel is kelt.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Sziasztok!

Eltűntem pár napra, bocsánat, de most is csak egy SOS kérdésem van: volt valamelyik gyerkőcötök bárányhimlős?
Livi 2 napig lázas volt (39), tegnapra elmúlt, viszont ma reggel tele volt pöttyökkel. Ügyeletes doki szerint ha nem viszket neki és a fejbőrén nincs, akkor nem bárányhimlő. Utánanéztem a neten is, nem említik, hogy feltétel az, hogy a fejbőrén is legyenek pöttyök, viszont az stimmel, hogy magas láz előzi meg.
Ha valamelyikőtök már túl van a bhimlőn, lécccccci mesélje el, hogy kezdődött. Köszönöm! (Holnap persze rögtön megyünk a dokinkhoz.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska Kép
Bárányhimlöt még nem tapasztaltunk, viszont ez inkább 3 napos láz, nem? Az is pöttyökkel jár(hat). Virusos valami, Bkriszta többet tud(na) erröl mesélni, mert most esett át Ákos is ezen, viszont ha jól jeyeztem meg, akkor ez pont olyan, mint amit Kriszta elmesélt. Láz elmúltával jöttek a pöttyök. Valaki emlegette a megint megjött babásai topicban is, minnyá megnézem.
Jobbulás a picurnak.
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Ezt találtam:
"Háromnapos láz
Vírus okozta fertőző, kiütéssel járó betegség, mely három napos lázas szakot követően a láz megszűnésekor jelenik meg. A betegség cseppfertőzéssel terjed, a fogékonyság nem nagy. Hat hónapostól a 3 éves korig gyakori gyermekbetegség. 1-2 éves kor közt a leggyakoribb. A betegség lezajlását tartós immunitás követi.
Szövődmény: A magas láz alatt néha lázas görcs jelentkezik"

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
köszi szépen!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Lányok
Nem tudnátok nekem segíteni abban, hogy milyen fűszernövényeket lehet egy 9 hónapos babának adni?

Gabuska
Remélem jobban van már a picúr!!
szilbee

MInden babócának jobbulást kívánok! Az anyucikáknak meg sok türelmet és kitartást a betegek ápolásához!

Gratula az ügyi lépcsőmászóknak is!

Szilbee! Fűszernövények közül én petrezselyemzöldet használok csak. A bazsalikom szintén adható, bár én azt ritkán használok. Amúgy nagyon tetszett az a poén, amit felraktál!

Május van! A kedvenc hónapom! Ebben a hónapban nem fogunk uncsizni. 2 ballagás, 2 lakzi, 2 névnap, házassági évfordulónk, ANYÁK NAPJA!

Mindenkinek szép napot kívánok!

bockbrigi

Sziasztok

Képzeljétek tegnap megműtöték a szomszédunkat! Szintén vakbélgyulaKép
Szombaton átjött hogy van e valami görcsoldónk mert nagyon fáj a hasa. Erre tegnap reggel már be is vitték a kórházba. Úgylátszik ez fertőtő vakbélgyusziKép

Gabuska
Én nem tudok semmit erről a háromnapos lázról. Azt sem tudtam hogy van ilyen. Itt Cegléden az összes oviban barihimlő járvány van/volt mostanában. Bárányhimlőnek 3 hét a lappangási ideje. Ezt onnan tudom, hogy 2 éve a páromnak övsömöre volt és a doki mondta, hogy MIlcsi tuti bárányhimlős lesz, de nem lett. Erre azt mondták, hogy lehet hogy elkapta de nem jött ki rajta. Hát nem tudom.

Szilbee
Én is csak petrezselymet használok.

Brigi
Májusban lesz még gyereknap isKép

Lányok!
Hogy telt ez a vizes május elseje?

Ana

Kép
gyomberana

Ana! Teljesen igazad van! Hogy a fenében felejthettem el! Mentségemre legyen szólva, hogy a gyereknapi bulik eddig csak közvetve érintettek! Azért május vége felé biztosan eszembe jutott volna!

Május 1. Itthon, hármasban (+ az "állatkertünk", ugyanis tegnap születtek kismacsekok! Tavaly majdnem egyszerre szültünk! )
Mire a nap kisütött, már este 6 óra lett! Így nem mentünk majálisozni.

bockbrigi

Nem 'tom ki milyen pelust használ..., de mi most kipróbáltuk a Huggies-t, mivel le volt árazva és nem volt Libero. Hát nem javaslom senkinek sem. Már lassan nem is tudom tovább számolni, hogy hányszor ázott át a pelenka. Ja és nem ám a szélén szivárog,... hanem az elején. Mondjuk Levente sok pisit termel (szerencsére), de azért a Libero eddig még mindig kibírta.
szilbee

csak gyorsan:
füszernövények: petrezselyem, kapor, babér (persze kivesszük a föziböl) bazsalikom. Asszem ennyi.

pelus: mi használunk huggiest, ha le van árazva Kép nálunk csak a pampersnél csurog ki. Itthonra egyébként napközben óccsó pelust használunk (rossmann, tesco, auchan, de nem a legolcsóbb nejlonosat, hanem a "premiummárkát")

majális: reggeli zenés ébresztösen Kép, füvetsarlózósan, hasfájósan, lázasan, de legalább Nándi már nrm köhög, nrm lázas, nem folyik az orra. (ja és az utca végében hatalmas baleset volt, egy auto beszállt a kanyarban a villanyoszlopba Kép tüzoltük, mentök stb...)

Brigi Kép
egyszerre szülni Kép és nem fogtok unatkozni ebebn a hónapban Kép

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszönöm a fűszeres infókat! Kép
szilbee

Sziasztok Lányok!
Sajna még nem tudták kiszedni a fogamat, mert gyulladt és várni kell vele. Gondoskodnom kell segítségről a "műtét" utánra, mert elég rázós lesz! Ja és persze sok jégről!Így csak jövő pénteken kerülhet rá sor! Addig antibiotikum és fájdalomcsillapító! Bár már sokkal jobb a helyzet!

Köszi, hogy gondoltok rám! Puszi

Kép
rayo

Rayo,
Homeós bogyót próbáltad már? esetleg műtét utánra is vanKép Ha szeretnéd, akkor utánanézek, van egy kiskönyvem, csak szólj!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok lányok!

Huggies Én imádom,sokat kerestem én is az igazit mert az első 2-3 hónapunk azzal telt,hogy napi 3-4 váltás ruhát használtunk el.Most a börzén vettem három 78dbos csomagot mert 32,-re jött ki.Este 8-tól reggel 8-ig lazán bírja.

majálisA rossz idő itthon tartott minket,aztán jött egy telefon egy másik családtól,hogy menjünk velük moziba.Én persze maradtam Andrissal,de a nagyok megnézték a Vadkaland című rajzfilmet. A Madagaszkár silány változata.

bárányhimlő Gabi! Vannak azóta új pöttyök? Ha igen adjál neki fenistil cseppeket viszketés ellen.

Kép
flocika

Sziasztok

CSak teszek egy képetKép
Kép

Ana

Kép
gyomberana

Rayo
FogKép... műtét utáni jegelés... a legegyszerűbb fagyasztott borsóval, azt jól oda lehet idomítani az ember arcához. 1-2 napig tej, tejtermékmentes étkezés, és már a műtét utáni naptól alapos fogmosás. Beduzzadhat az arc, szájnyitási nehézség alakulhat ki... akkor fakanállal lehet segíteni...

Betegeknek jobbulást!
Vendég

Flocika, Minyu
Melyik súlycsoportot használjátok? 8-14 kg?
szilbee

Lányok
Vannak közöttetek olyanok akik éjjel még mindig 3-6 alkalommal kelnek? Akár 1 1/2 óránént is szoptatni, vagy nyugtatni a picúrt (nem fogzás miatt, hanem csak úgy)?
szilbee

Szilbee,
ÁÉn ilyen sűrűn kelek Zalánhoz. Vannak jobb éjjelek (3-4 kelés), meg rosszabbak. Én már beletörődtem, ha kap cicit, azonnal alszik tovább. A mi ágyunk és a fal közé tettük az ő ágyát (nem rácsos), így ha ébred, akkor csak odabújok mellé.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Visszatértem!
Annával voltam eddig kórházban. Kép

3napos láz volt nálunk is, ilyenkor vizeletet vesznek, s ebből megállapítják milyen baktérium okozza ezt.
A pisi levétel kínszenvedés volt. Kép
Hugyúti fertőzésünk volt. Ezt onnan is lehet sejteni, ha a kúpok nem viszik le a lázat, egyszerre legyen otthon legalább 2 féle kúp. papacetamoltartalmú és amizofen azt hiszem..mivel váltva kell adni nekik.
A gyulladást kell megszüntetni,s még utánna is utókezelés van.
Most 2 hétig antibiotikumot kapunk. Tegnap d.u. jöttünk haza. Ami jó, hogy Anna megint boldog, egészséges baba.
Bár találtak nála vesekövet is, a a fertőzés nem lenne elég. Kép
Majd 9én megyek konzultációra.

Ja és a hugyúti fertőzés nagyon gyakori és a pelenka miatt kapható leginkább el. Kép

Én még mindig igényszerint szoptatok, de ált. éjjelente 1* kell csak. Ha frontváltozás lesz, akkor többszőr. Kép

Pelenka: Libero-ból már elegem lett. Képzeljétek kívülről átázik egy este alatt, nem bírja magában tartani a sok pisit.
Zsoltinál is a pampers vált be, most is maradok ennél.

Pussz.

Kép
sziszike1000

Hrk
... és hogy, mikor tudod magad kipihenni? Én már mostanra nagyon kimerültem, ugyanis ezt már egy 1 1/2 hónapja csináljuk és egyre gyakoribbak a felébredések. Volt, hogy csak 20 perc telt el. Pedig nappal is nagyon sokat vagyunk együtt...
szilbee

Betsy!
Fakanál?????? Ütni vagy nyitni vele????Kép

Huggies: Nálunk sem volt nyerő, csak a Libero jön be.

Fűszer: petrezselyem és kapor, de lassan más is jó lenne...

Szilbee!
3-6 alkalom? Már rég megőrültem volna. Este 8-tól reggel 6-ig szunya van! Szerencsére!!!Kép

Majális: csak kikukk és haza. Vettem Reginek egy nagyon szép nyári kalapot, mert szombaton megyünk ballagásra, de azt hiszem nem kell majdKép

Ana!
Tök jó ez a naptár! Ki is nyomtattad???

Gabuska!
Nálunk is volt ilyen! Kisebb pöttyökkel, mint a himlő, de olyan volt!
Vagy valami allergia, esetleg a melegtől, láztól.

Kép

Kép
rayo

Szilbee
Oli is rengetegszer szokott kelni! Általában 3szor, de volt olyan is hogy 12szer. Nekünk az sem vált be ha velünk aludt. És sajna nálunk Milcsi is fel szokott kelni egyszer (pisilni). Én már 3éve nem aludtam át egy éjszakát sem. Mostanra már megszoktam. Persze ha nagyon sokszor kel Oli azért nyomi vagyok reggel, de már csak nevetek rajta. Szoval kitartás! Meg lehet szokni. Ja, Oli 3 hós koráig átaludta az éjszakát és csak azóta szoktt kelni. Milcsikém viszot születésétől kezdve rossz alvó. Mostanra Milcsi nappal már nagyon jókat alszik (2-3órát), és nem kel fel a zajokra (kutyaugatás, beszéd...stb), Oli viszont mindenre felriad, sír és utána nagyon nehéz megnyugtatni, még cici sem kell neki. Ha egy órát alszik nappal egyhuzamban akkor az már jónak számít.

Rayo
jajaj, szegényke. Jól megkínoz az a fog.
Naptárat kinyomtattam, de csak A4-esre, majd bemegyek a munkahelyemre és nagyítva lefénymásolom pószter méretűre (a nagy műszaki másolóval, az színes is). Remélem jó lesz.

Pelenak: én is szeretem a Huggiest. Bár szerintem a méretezése nem a legjobb. Mi egyébként olcsó pelust használunk. Olyat mint a pelenkafutáros, csak itt veszem egy hapsitól és olcsóbb, mint a futárnál. Szerintem ezek ugyanolyan jók mint a márkásak, nem szokott átázni és nem szokott kifolyni belőle semmi. Náha a kaka szokott mellémenni, de az a Liberóból is kifolyt.

Gabuska
Vesekövet? Ilyen pici gyerkócnek is lehet köve?

Ana

Kép
gyomberana

Szilbee Kép
Nálunk nincs ilyen sokszor ébredés, normál esetben 1x, és cumira, vagy vizre visszaalszik. (természetesen nem számit ide a fogzós és beteges idöszak) Én tuti már meghülyültem volna ilyen sokszori felkelésnél. Mikor nálunk elkezdte ezt "játszani" (mimár nem szopiztunk, de a tápit ugyanugy követelte, nem volt jó a viz) akkor én bevezettem a sirnihagyós módszert. Tudom, ezt sokan ellenzik, mert "sérül" a gyerek lelke, én ugyanakkor azt gondolom, hogy ezek a babók nagyon is okosak. Tudják, hogy 1-1 nyekergésre ugrasz és ezt "ki is használják" (naná, én is ezt tenném, illetve ezt tettem. Kép ) Néhány éjszaka után (kb 3-4 ilyen volt) megint egyre jobban aludt. És nekem is jobb a kedvem reggel.

Rayo Kép
Csatlakozom Betsyhez: jegelés, tej nuku, és alapos fogmosás. Nekem sajnos begyulladt az elsö, és borzalmas volt, föleg éjszaka. Félig ülve aludtam, mert ugy kevésbé lüktetett, és figyeltem az órát, hogy mikor telik le a 4-6 óra, hogy fájdalomcsillapitot vehessek be megint. Feldagadt a fél arcom,uyg néztem ki, mint egy hörcsög Kép Kép A következö mütétre csak 1 év mulva vállalkoztam, addigra visszanyertem a bátorságomat.
Szóval tartsd be amit a doki mond!!! Nagyon gondolok majd rád! Kép

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Egy másik dolog...
Hogy oldjátok meg, hogy szegény picúr ne szenvedje meg az orrszívást???

Ana
A naptár progi ingyenes?
szilbee

Sziasztok!

Hát, tényleg a 3 napos láz nevű kórság volt. Igazság szerint nem bántam volna a bárányhimlőt, mert legalább túl lettünk volna rajta.
Nem vettek vizeletet, meg semmi mást sem csinált a doki (fenistil cseppet azért ő is ajánlotta), azt mondja, ilyenkor nincs teendő, csak a lázcsillapítás és sok folyadék. Láza már szerencsére nincs 2 napja, a pöttyök is múlóban.

Mindenkinek köszi!

Ana,
vesekövet Sziszike írta.Kép

Szilbee,
A majorannát és a fokhagymát említette a védőnőnk, de még nem adok neki.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szilbee!

Éjszaka mi is pont úgy kelünk, ahogy ti Kép Sokmindent elolvastam már a témában, de kipróbálni nem vitt rá a lélek. Reményem, hogy még változik sokat az alvásuk spontán is...

Orrszívás: Kép én is tudni szeretném, ÚÚÚtálja nagyon mindenféle formáját, az egyszerű orrpiszkálóst is. De inkább kézivel, mint porszívóssal, attól rettenetesen fél, esetleg mindig újabb módszerrel, az újdonság először még nem probléma, de mára már mindent ismer. Mi orrszívókat gyűjtünk...

Huggies: nálunk nagyon kicsi rá, combját kisúrolja a tépőzárja, stb. De minden másból is súlyánál nagyobb méret kell. Amikor kifolyik éjjel a pelusból én azonnal váltok nagyobbra, most Maxi plus megy Liberóból, pedig az 10 kg-tól van, és Csongi még csak 9,5 de már 8,5-től ez kell.
Na, nem írok többet, mert holnap zárótanításom van!

Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok!

lehet ilyen kicsinek is..s nem is kicsi. Kép
mögötte üregeket képzett már, kicsit félek, de keddig várok a fantáziálgatással, inkább megvárom mit mond a doki.
Már 1 hete gondolkoznak, konzultálnak, hogy csinálják, majd..azt hiszem ezt komolyan kell venni.

sziszike

Kép
sziszike1000

Kmarian
Szorítok neked a zárótanításodra. Pár évvel ezelőtt nekem is volt angol mű.területből. Kegyetlen ideges voltam, pedig akkor még Levente sem volt meg. Nem is tudom te hogy bírtad gyerek mellett a gyak. tanításokat. De most már vége... mármint a tanításoknak. Most már "csak" a diplomavédés van, ugye?

Sziszike
Remélem a konzultáción kiderül, hogy tévedtek!! Nagyon szorítunk! Kép
szilbee

Kmarian
Szorítok neked a zárótanításodra. Pár évvel ezelőtt nekem is volt angol mű.területből. Kegyetlen ideges voltam, pedig akkor még Levente sem volt meg. Nem is tudom te hogy bírtad gyerek mellett a gyak. tanításokat. De most már vége... mármint a tanításoknak. Most már "csak" a diplomavédés van, ugye?

Sziszike
Remélem a konzultáción kiderül, hogy tévedtek!! Nagyon szorítunk! Kép
szilbee

Most már én is tudom, milyen az amikor sz*r*kodik a babanet. Bocsi a két üzenetért... én csak egyet küldtem...
szilbee

Szilbee
www.framingstation.com
Innen töltöttem le és a próbaverzója ingyenes. Több naptár is van benne.
Mondjuk nem annyir jó, mint a photo frame show, de azért nem rossz.

Gabuska
Bocsi, nem figyeltemKép

A párom most ment vissza a kórházba, mert a műtéti heg alatt nőtt egy csomó. Tegnapelőtt volt az ügyeleten, de a doki csak messziről megnézte és hazaküldte hogy majd elmúlik. Na én nem hagytam annyiban tegnap elment a házidokihoz. Váladék gyűlt össze a heg alatt, de amíg nem lázas nem csinálnak semmi. Mára már olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírt felállni. Most várja hogy leszívják a váladékot.

Ana

Kép
gyomberana

Szilbee
www.framingstation.com
Innen töltöttem le és a próbaverzója ingyenes. Több naptár is van benne.
Mondjuk nem annyir jó, mint a photo frame show, de azért nem rossz.

Gabuska
Bocsi, nem figyeltemKép

A párom most ment vissza a kórházba, mert a műtéti heg alatt nőtt egy csomó. Tegnapelőtt volt az ügyeleten, de a doki csak messziről megnézte és hazaküldte hogy majd elmúlik. Na én nem hagytam annyiban tegnap elment a házidokihoz. Váladék gyűlt össze a heg alatt, de amíg nem lázas nem csinálnak semmi. Mára már olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírt felállni. Most várja hogy leszívják a váladékot.

Ana

Kép
gyomberana

Halihó!
Jól eltűntem, nem is tudok visszaolvasni. Kép
Beteg babáknak, mamáknak és apukának jobbulást!
Minden új produkcióhoz gratula! Kép
Mi még mindig nem vittük túlzásba, ha 4kézlábra rakom, akkor kutyázik (ugye ezt így hívják, amikor 4kézláb hintáznak?).
Piros popó még nem tűnt el nyomtalanul, holnap jön a védőnő, neki is megmutatom. Péntek óta ecsetelem a piros löttyel, kenegetem a krémmel, de nagyon lassan javul. Kép
Nálunk is Danonino lesz a vége, mert ezek a házilag mixelt túrós-joghurtos gyümölcsök mindig az én pocakomban kötnek ki. Kép
Teszek pár képet, most mentettem át a gépre őket:

Így heverészek Szentendrén a teraszon, ha jó idő van (legtöbbször nem egyedül Kép):
Kép

Nézzetek meg közelebbről is!
Kép

Ha unokatesóimmal együtt vagyunk, mindig kitúrnaka szőnyegemről!
Kép

Na jó, nem is mindig... Kép
Kép

Hát hiába, a babakeksz az igazi!
Kép

KépKép
KépKép
jdora

Sziszike,
és mit csinálnak majd, ha tényleg vesekő? Bocs, lehet, hogy már leírtad.

Megint kérdezni szeretnélek Titeket: milyen játékkal szeretnek játszani a 9 hónaposok?Kép A csörgő-rágóka korszakot már kinőttük, a játékboltokban meg minden "3 éves kor alatti gyermekektől tartsuk távol"...

Elalváshoz a zenélő barika még mindig nélkülözhetetlenKép
Kép

Lázmérés hétvégén
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska
Csak azt tudom leírni, hogy Levente mivel szeret játszani. Minden olyan dologgal ami könnyen elgurul vagy megmozdul ha hozzáér (labda, kisautó, kellj fel Jancsi...stb.); imádja a könyveket lapozgatni. Szereti tobábbá a vödörbe ki- és bepakolást, ill. a rápakolást. Szereti a mozgó alkatrészeket (pl.: a képen látható kis kék repcsi propellerjét). Ezek a dolgok mozgásra, mászásra késztetik és fejlesztik koncentrációs, koordinációs és a kéz finommotoros képességét. Tutifix, hogy egy csomót kihagytam, de majd még írok...

Ja a képeket csak a játékok miatt raktam fel. Ezek mind ajándékok voltak... Levente egyébként legjobban a legolcsóbb és legegyszerűbb dolgokat szereti pl.: kartondoboz, műanyag flakon, újságpapír, ruháskosár, tologatni a hűtőmágnest ...stb.
Kép
Kép
Kép
szilbee

Szilbee
Annyira jó ez az utolsó képKép
Milánkám vagy 10 percig nézte és utána elmesélte az apjának milyen aranyos baba van a számigépenKép

Nálunk is a labda, autó, vödör, kosár a slágerjáték. Menő még az üdítős palack és a reklámszatyor, csipesz, lavor. Szereti még a nyomkodós játékokat amik csipognak, zenélnek, kattognak ha megnyomja a gombot (pl. pénztárgép, telefon és néhány kimondottan nekik való játék) Tescoban vannak ilyenek.

Apának leszívtáka a váladékot a heg alól. Pénteken kell menni megint és utána is hetente kétszer tisztíttatni kell. Hát ez van.

Ana

Kép
gyomberana

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?