Új privát üzeneted érkezett!

BetsyKép
Láttam a wiw-en az oskoláidat. Mit tanultál az egészségügyben?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Lányok! Nem tudom nálatok hogy van, de minket elözönlenek a szúnyogok nyáron, de már gyakran tavasszal is. Nem tudtok valami tuti babáknak való szúnyogrisztót??
szilbee

Betegeknek jobbulást!

Hrk
Dietetikusként és diplomás ápolóként végeztem...

Strandolás
Mi már tavaly nyáron is jártunk... tengerparton nyaraltunk... idén is megyünk... Sasán max úszópelus lesz...

Szilbee
Passz... nálunk szerencsére nem sok szunyog van...

betsy
Vendég

Sziasztok!
Remélem, már mindenki jobban van!
Nálunk van örömhír, mert kontrollon voltunk Regivel, és dokinéni szerint sokat javult, hízott 40dkg-ot, már 8460 gramm!!!!! Szóval, ha így halad, 1hónap múlva el lehet hagyni a gyógyszert!!!!

Strand: Nagyon szeretném vinni, én imádok úszni, Regi rák horoszkópú, így elvileg szeretnie kellene a vizet neki isKép
Csak Pampers-es úszópelus van? Én Liberót vettem a rendesből mindig!!! Folyton cserélni kell, ha vízbe megyünk?????

Én azt hiszem, láttam már babás szunyiriasztót, majd utánanézek, hogy mi a neve!
Puszi

Kép
rayo

Rayo
Köszi! Kép
szilbee

Szilbee

Galaktív Bio pumpás szúnyogriasztó (árát sajna nem tudom, Brendonban tuti van, de biztos létezik máshol is): kizárólag természetes anyag felhasználásával készül, víz- és izzadtságálló, ideális minden szabadidős elfoglaltsághoz, kisgyermekek bőrén is alkalmazható, használható terhesség és szoptatás időszakában is, biztonságos védelem 4-5 órán keresztül, hatékony és bőrbarát. 100 ml-s kiszerelésben létezik. Van kullancsriasztós változatban is, én most tervezem megvenni, mert csak 1 éves kora után oltatom be Annát.
Aki tud másfélét, azért írja meg, mert ha nagyon drága, akkor én sem ezt venném meg.
Rayo,
Úszópelus több márkában is létezik és vannak olyanok is, amelyek moshatóak. Hosszú távon ez olcsóbb, de ha csak néha jártok pancsolni, akkor érdemesebb az eldobhatót megvenni. Én uszodafüggő vagyok (terhesen is a 38. hétig jártam vízszintet emelni), így most már a kislányt is cipelem magammal hetente legalább egyszer, de még így is az eldobhatót veszem neki.
Hrk,
úgy emlékszem, Te írtad, hogy mehetünk étterembe a kiscsajjal. Hát...az új szokása, hogy kb 3 falat után röpül a kanál, két kézzel belemarkol a főzibe, majd a keze tartalmát megpróbálja a fülébe tölteni. Szerinted? Tuti siker egy étteremben!
Hétvégén a játszótéren kipróbáltuk a libikókát, fergeteges sikert aratva az arra járók körében. A libikóka egyik végén apa nyomta a súlyt, a másikon ketten Annával próbáltuk túlszárnyalni (apa nyert). Sajna ilyenkor nincs nálunk fényképező...

Most megyek, indulunk lassan apa elé a munkahelyére.

Roberta

Kép
smici_robi

Roberta,
Ez aztán az igazi látványosságKép Azért reméljük egyszer majd megtanulnak enniKép
A libikókát Zalán is élvezte, egyszer ráakadtunk egyreKép Nem is látok sehol, pedig jó játék szerintem.

Rayo,
Gratula Reginek! azért annyira ne kenődj el a súlya miatt, Zalán is csak 8710 gramm volt pár napja.

Szúnyogra sajna nem tudok semmit, de majd én is nézelődök. Van Aloe Vera gélem, ha megcsípi, az jó rá, meg van vmi antivakarin, vagy mi a feneKép

Betsy,
Szép szakmaKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Roberta,
Ez aztán az igazi látványosságKép Azért reméljük egyszer majd megtanulnak enniKép
A libikókát Zalán is élvezte, egyszer ráakadtunk egyreKép Nem is látok sehol, pedig jó játék szerintem.

Rayo,
Gratula Reginek! azért annyira ne kenődj el a súlya miatt, Zalán is csak 8710 gramm volt pár napja.

Szúnyogra sajna nem tudok semmit, de majd én is nézelődök. Van Aloe Vera gélem, ha megcsípi, az jó rá, meg van vmi antivakarin, vagy mi a feneKép

Betsy,
Szép szakmaKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hahó csajok!

Egy pár napig nem voltam és annyit termeltetek, hogy a visszaolvasással elment a fél alvásidő. Az elejére már nem is emlékszem! Kép Nagyon belehúztatok! Kép Minyu, le a kalappal, nem semmi csaj vagy! Kép

Nagyon jöttünk-mentünk itt a gyönyörű időben, nem sokat voltunk itthon, pláne nem gép előtt!

Tegnap amikor a KIKÁban voltunk pont akkor hoztak szobahintát, ami 15 kg-ig jó. Egyből összerakattam egyet, hogy Nóri kipróbálja. Tetszett is nagyon, csak egy idő után oldalra döntötte a fejecskéjét, ami így a háttámla és a felfüggesztőrúd közé szorult. Nagyon megijedt, eltörött a mécses, elkezdtem kivenni, erre a rohadt ülőke felnyílt és a kapaszkodórúd alá szorult a lábacskája. Ekkor már úgy üvöltött szegénykém, hogy mindenki minket bámult. Kép Remélem nem kell írnom, hogy az a k.rva ócska hinta ottmaradt az áruházban! Kép Ma viszont a játszón nagyon élvezte a hintázást, szerencsére nem ment el a kedve tőle. Kép

Ma beugrottunk a dokinénihez is, mert még mindig picit fura a bőr a popiján, nem igazán piros, de valami nem oké vele. Szerencsére nem gomba, csak valami gyulladásos maradvány. Meg is lepődött, hogy ilyennel bementem, de f.stam, nehogy gomba legyen, aztán terjedjen mindenfelé... Felírt valami piros ecsetelőt, még nem váltottam ki. Megint elkezdte, hogy miért nem adtam még joghurtot meg főtt tojás sárgáját, meg ilyeneket, de mondtam, hogy Nórinak már csak ilyen bátortalan anyja van. Kép Ma lesz először túró uzsira. Kép

Rita,
Boldog szülinapot! Kép (A 8 napba még simán bennevagyok!)

Strand jó kérdés. Az úszópelus beszívja a medence összes vizét? Kép Minden mártózáshoz újat adunk? Egy 70akárhánydarabossal kell elindulni? Kép

Ana,
Húzós lehet, kitartás! Kép

Rayo,
Gratula! Kép

Szúnyog téma: Brendon katalógusban kinéztem egy ultrahangos szúnyogriasztót, amit konnektorba kell dugni és 5m a hatótávja. Nehogy azt higgyétek, hogy van nekik készleten! Ugyanúgy nincs, mint az autóablakra a lehúzható árnyékoló. Hát tényleg, minek az nyáron, nem igaz? Ja meg a pelenkásvödörbe az utántöltőzacskó. Az se fontos, ááá, dehogy! Majdnem felrobbantam, hetek óta vadászom ezeket a sz.rokat! Kép
Szúnyogtémára visszatérve: védőnő hallotta az egyik anyukától, hogy olyan ultrahangos riasztójuk van, amit a babakocsira raknak és úgy jönnek-mennek. Tehát elemes lehet, vagy ilyesmi. Ja és kullancs ellen is jó. Szomszéd anyukával kiadtuk neki, hogy mihamarabb érdeklődje meg, hogy hol lehet ilyet kapni. De imádnám, ha nem zabálnának halálra ezen a nyáron és kenegetni sem kellene magunkat! Kép

Smici,
Akkor nem erőltetem még a kanállal evést, ha utána ilyen mutatványok jönnek! Kép Libikóka jó lehetett! Kép

Kkry,
Holnap Ringató? Láttad, milyen idő lesz pénteken?

Egy hétre elegendőt írtam, lőjetek le! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Na már megint én vagyok!
Hát ez a túró nem jött be. Ti hogyan készítitek? Én simán belemorzsoltam az almába, de nem csúsztak a falatok. Utána 1-es erősséggel rámixereztem. Hát nem sok maradt a tányérban! Kép De így sem csúszott. Látszott Nórikán, hogy a textúrával nem tud megbarátkozni, a végén már ki sem nyitotta a száját. Úgy meg elég nehéz etetni. Kép Túró téma elnapolva, hacsak nincs valakinek valami tuti fortély a tarsolyában! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Dóri
Állítólag másodjára már meg fogja enni, mert akkor már ismerős lesz neki. Elsőre, ami új azt elutasítják a babák. Levente is így volt a tejpéppel. Első alkalommal fintorgott és köpködött, másnap viszont már falta, pedig nagyon féltem tőle, hogy nem eszi meg. Szerintem próbáld meg.
szilbee

Sziasztok!
Nem volt gépünk,eltüntem pár napra.

Sos segitségre volna szükségem!
Nem tudja valaki,hogy lehet az iwiwen elrontott meghívást visszacsinálni?Vagy nincs véletlenül valakinek még egy fölösleges meghivója?Meg kellett hivnom valakit,de nem küldte el elsőre,és másodszorra úgy tünik hibás emilcímet adtam meg.Tiszta hülye vagyok.
Valaki segitsen légyszi!
ha van meghívó,ide kellene: allnight001@freemail.hu

Köszi,ha valaki válaszol!

Kép

Kép
tündérke26

Jdora
babakocsira akasztható szúnyogriasztó szintén a Brendonban kapható. Nekem szerencsére sikerült beszereznem a lehúzható rolót is. Érdekessége, hogy az olcsóbb a jobb (elég ritka variáció). Brevi (2000Ft), oldalirányban is lehet mozgatni, így tényleg árnyékot lehet vele csinálni a gyereknek. Ha gondolod, szívesen megveszem Neked itt, aztán postázom.
Túró: nézzetek hülyének, de én a túró rudi belét adtam neki, mert a túró önmagában nagyon száraz, tojással kikeverve lenne finom, de azt meg még nem kaphat (csak a sárgáját). Mellesleg nekünk a védőnőnk mondta, hogy nyugodtan adjak már neki krémtúrót is, így én a sima vaníliást már szoktam adni neki.

Roberta

Kép
smici_robi

Joghurt + rudi jó állagú. Levente baba szereti párolt almával. Kép

... és köszönöm az ötleteket a szunyogriaztóval kapcsolatban. Kép

Jóccakát mindenkinek!
Kép
szilbee

Most látom, hogy eltűnt, amit írtamKép vagyis meg sem jelentKép

Smici,
Hogy kell elképzelni ezt a szúnyogriasztót? Engem ma a játszón megcsípett egy szúnyogKép

Upsssz, most látom, hogy mégis megjelent az üzim, ráadásul a nyomaték kedvéért kétszer isKép

Tündérke,
Sajna nem tudom, és meghívóm sincs ezer éveKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok! Jó sok mindent írtatok!

Már vettünk Milánnak babamedencét, itthon pucérkodhat benne az udvaron. A Balcsiban meg úszópelusban fog lubickolni.
Ma a gyógyszertárban rákérdeztem a fényvédőre. Receptre csak a 10%-ot kell fizetni. A neve: "Crem antierythem solaris". Jövő héten fel fogom íratni.

Ma voltunk először fodrásznál! Konkrétan én mentem vágatni és vittem a babát. A bébihaja már teljesen lenőtt a fülére, és egy picit megigazították neki. Semmi sírás, csak a végén unta már!

Valaki tudja-e, hogy a baba kaphat-e Calcimusc-ot, ha megcsípi egy méhecske. Nálunk most csomó van, félek, hogy a gyerek is allergiás a csípésre, úgy, mint az apja. Vagy mi a teendő ilyen esetben?

bockbrigi

Sziasztok lányok!

Hogy pörög a topik,alig tudom követni.
A jó idő miatt sokat vagyunk lent a téren.Ez meg is látszik a vasalnivalón.Kép
No nézzük sorjában:
Rita!
Szülinap? Na gondolkozz csak hova írtad be a dátumot.Kép

Szilbee!
Andris most 71cm és 8kg. Tényleg nagynak született,de szerintem nem ennyire. A MÁVban kanyarban mérik a gyerekeket a fejtetőtől a sarokig. Az biztos,hogy 1hónaposan volt 59cm.A védőnénik egy teknőben mérik és leolvassa a mércét a sarkánál. Amúgy apa is magas 185cm, én 175cm.
Az almát miért párolod? Én csak simán lereszelem,maradjon benne az a kis vitamin.

Strand
A hétvégén volt a nagybörze,ott vettem olyan fürdőgatyót amit fel lehet venni pelus nélkül,mert van kis betétkéje. Beco a márkája. Ezt találtam a neten. http://www.yatego.com/q,beco,baby,aqua,windel?sid=6Y1146079287Y0ae66e91b68e7285aeb Sajna kidobtam a csomagolást,hogy ki forgalmazza itt Mo.-on,de a nagyobb sport és bababoltokban biztos lesz.
Lehet venni még úszodába való gatyókat a Pólus hotelban a bébiúszásnál.Szerintem jobban megéri egyszer egy ilyet venni, mint egész nyáron az eldobható úszópelusokat..

Játszótér
Nálunk is a hinta a nyerő.Az Auchanban vettem 1490,-ért műanyag hintát,azt szoktam egy karabinerrel feltenni a téren a régi hinta helyére. Nagyon élvezi!!
Kép

Jaj a lényeget nem is mondtam!! Tegnap Andris magától felült!!! Az ágyat gyorsan leraktuk,ki ne essen.
Kép
És a másik: ma áttört az első fogacska!!
Kép

Én is megyek hunyni,jó éjt!

Kép
flocika

Brigi
Kaphat...általában 1 ml-t szoktak babáknak adni...
Vendég

Brigi
Levente születése után kapott Calcimusc-ot kézremegésre, nem is tudtam, hogy másra is jó. A csípés engem is érdekel, majd igyexem utánajárni 1-2 újságban,meg a neten a nap folyamán.

Flocika
Gratula a foghoz és a csücsüléshez. Kép

Azért párolom, mert az utóbbi időben csak így eszi meg. Eleinte én is csak reszeltem, de aztán a Hipp-es őszibarack után rájött, hogy jobban preferálja a pépesebb kajcsit. Nekem is egyszerűbb lenne az életem, ha nem kéne állandóan párolnom. Kép Egyébként egy ültő helyében megeszik akár 2 almát is.
szilbee

Hrk

ez egy kis műanyag tégely, amit a babkocsira fel lehet tűzni, de még én is csak a katalógusban láttam, most készülök hétvégén a Brendonba, majd utána megírom hogy működik (persze, ha lesz a boltban).

Flocika
mi is voltunk a börzén, kár, hogy nem találkoztunk. Szintén ilyen fürdőnacit használunk, ha a bébiusziba megyünk (ott csak ebben lehet a gyerek nálunk).

Roberta

Kép
smici_robi

Flocika! Nagyon ügyi ez a babóca. No meg gratula a fogacskához. Nekünk is még csak 1 van!

Köszi az infokat Calcimusc ügyben!

bockbrigi

Roberta
Ez az ultrahangos amit írsz?

Flocikáék
Gratula!

Jdora Kép
Én túrót nat. joghurttal, almával, banánnal pépesítem. Így jó az állaga.
Bocsi tegnap nem voltam neten.
Ma apát kísértük jövőbeni lakóhelyetekre, Szentendrére.
Hátha holnap de. még nem lesz olyan rossz idő.

AnaKép
Kitartás! Én is néha néggyel küzdök.

KépKép
kkry

Szilbee,
Hát megpróbáljuk ma is az almástúrót, azon ne múljon, remélem igazad lesz! Kép Igazából az alma akkor csúszik a legjobban, amikor babakekszet reszelek bele. Kép

Tündérke,
Én eddig sajna csak egy meghívót kaptam. De hol van az már...

Roberta,
Na ennek a szúnyogriasztónak alaposan utána kell járni. Ma felhívtam a Váci úti Brendont, mert ott szerintem sokkal készségesebb eladók vannak, mint Budaörsön. Fogggalmuk nem volt, hogy miről beszélek, csak az a Brevi konnektoros, az szokott lenni nekik, szerinte. Jó lenne pontosan tudni a gyártót, meg ilyeneket. Aranyos vagy, hogy elküldenéd az árnyékolót, jövő hétig várok, ha akkor sem lesz, lehet, hogy élnék az ajánlattal. Kép

Akik joghurtot esznek, mármint a babuk: melyiket veszitek? Danoninot v. vmi natúr joghurtot?

Floci,
Gratula Andrisnak, nagyon belehúzott. Holnap vajon mi lesz a produkció? Kép

Aki használt már ilyen úszópelust: térjen ki arra legyen szíves, hogy hány darab fogy egy nap! Minden pancsi után tele a medence vizével? Kép Milyen készlettel érdemes majd elindulni a Balatonra. Egy raklapnyi? Kettő? Kép Mert akkor én is inkább Floci félét keresnék. De abból is nem árt azért kettő, nem?

Roberta,
Most nézem, hogy vmi katalógusban láttad. De nem a Brendonéban, ugye, mert azt most nyálaztam át és nem szúrta ki a szemem. Kép

Kkry,
Akkor holnapra betervezzük a Kamaraerdőt? Merész húzás lenne, nálunk most is dörög az ég! Kép

Jaj, majdnem elfelejtettem: még mindig szúnyogügyben, ha nem megyek az agyatokra még vele! Kép
Egyik környékbeli babának állatboltban kapható bolha és kullancsriasztója van. (Nehogy bolhanyakörvre gondoljatok! Kép A babakocsira rögzítik állítólag.) Esküsznek rá, hogy szúnyog ellen is kiváló, nekik nagyon bejött. Csak azt nem tudom, hogy ultrahangos-e, vagy valami büdi-cucc. Bár gondolom, ha büdi-cucc lenne, csak nem raknák a babakocsira. Kép

Ja és Ringató ismét szuper volt! KépKépKép

KépKép
KépKép
jdora

Dóri
Mi natúr Danont eszünk, de csak annyit rakok bele, hogy ne vegye el a gyümölcs édes ízét. Ha savanyú, azt nagyon nem szereti.Kép
A cukrozott joghurtokat kihagyjuk még egy jó ideig. Nincs szüksége plussz cukorra, meg legalább hozzászokik a természetes ízekhez. Ha szerencsém lesz, akkor nem lesz édességfüggő, mint én.
szilbee

Túrósalma ma sem kellett. Kép Elég sokat szopizott előtte, de azért a száját ki szokta még nyitni. Kép Úgy látszik kell egy kis natúr joghurt hozzá, ahogy Kkry is írta az állaga miatt.
Viszont pár szem mirelit meggyet elszopogattunk azért. Kép

KépKép
KépKép
jdora

Dóri
Sajnálom, hogy nálatok nem jött be. Kép

Rovarcsípés okozta anafilaxiás sokk (Ezt találtam a neten...)
Az anafilaxiás sokk első jele, hogy a gyermek hasfájásra, hányingerre panaszkodik, mivel teljesen átrendeződik a keringése, és míg a hasi erek kitágulnak, az életfontosságú szervekhez, a szívhez és az agyhoz nem jut elegendő vér, a vérnyomás pillanatok alatt leesik. A száj körül a bőr a rossz oxigén-ellátottság miatt lilás színű lesz. Az arcon duzzanat jelenhet meg, az esetleg kialakuló gégeödéma miatt a hang rekedtessé válhat. A gégeödéma, a hangszalagok duzzadása miatt fulladás is bekövetkezhet. Az anafilaxiás sokk végül eszméletvesztéses állapothoz vezet, leállhat a légzés és a szívverés.

Az első teendő, hogy a sokkos gyermeket le kell fektetni, és a lábát fel kell emelni, hogy a lehető legtöbb vér jusson az agyhoz. Azonnal értesíteni kell a mentőket, és elmondani, hogy nagy valószínűséggel anafilaxiás sokkról van szó. Légzés leállása esetén szájon át kell lélegeztetni. Ha a gyermeknek nincs pulzusa, a mellkason keresztül szívmasszázst kell végezni.
Minél előbb be kell adni az életmentő, ill. az életveszélyes állapot megelőzésére alkalmas injekciót. Azok számára, akik már átestek anafilaxiás sokkos állapoton, mindenképpen be kell szerezni a készítményt, amelyet az Egészségügyi Minisztérium engedélyével gyógyszertárakban lehet kapni. Egészen pici gyerekeknek is meg lehet tanítani, hogy beadják maguknak az injekciót, mert nem látszik rajta a tű. Az injekciót tartalmazó tartót a combhoz kell nyomni, és egy kis automatikus szerkezet belenyomja a tűt a bőrbe.

A kezdeti tünetek jelentkezésekor még van remény arra, hogy nem alakul ki sokkos állapot, de akkor is minél előbb értesíteni kell a mentőket.

Azoknál a kisgyermekeknél, akiknél már előfordult rovarcsípés okozta anafilaxiás reakció, három éves kor után gyakorlatilag kötelező a megfelelő hiposzenzibilizációs kezelés elvégzése, amellyel a továbbiakban megelőzhető az életveszélyes állapot kialakulása. A hiposzenzibilizációs kezelés egyébként pont a méh- és darázscsípésekre a leghatékonyabb.
szilbee

De hogy egyébként, ha nincs allergiás reakció, akkor milyen kencéket lehet használni ??? Sajna nem sikerült találnom róla semmit. Gondolom Frenistil gélt meg ilyeneket.

A párom úgy tudja, hogy az ionegyensúly visszaállítására szokták használni a Calcimusc-ot.

Remélem azért valamit tudtam segíteni.
szilbee

Brigi Kép
Calcimusc-ot Nándi is kapott, ö a kruppos köhögésnél.

Dóra Kép
Szerintem minden úszásnál külön pelust érdemes ráadni. Nem sziv fel sok vizet, viszont szerintem lassan szárad (nem tudom, még sosem próbáltam, csak 1-1 uszi alkalmával) Igy attól függöen, hányszor terveztek vizbe menni 1 nap, annyit kell pakolni. (bár nem tudom, hogy a nem-eldobhatós fajta mennyi idö alatt szárad meg) Ha eldobhatósat vennél, hirdesd meg a babaszobán, hogy usopelust keresel, biztos irnak páran, akiknek maradt és nem használjk fel, igy talán olcsóbban meguszod.

Floci Kép
grat a srácnak a foghoz és a felüléshez.

Mi megint dokihoz megyünk, mert Nándi még mindig csúnyán köhög. Vagy már megint.
Én meg felfáztam, iszonyatosan fáj a hólyagom Kép megyek, csinálok kamillás gözfürdöt Kép
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Szilbee!
Én is a bioszunyiriasztóra gondoltam! És ha jól tudom, az kullancs ellen is jó!

Tényleg! Mindenki beadatta az agyhártyagyull. elleni védőoltást??? Már annyit riogatnak a fertőzött kullancsokkal, hogy kezdek félni!

Flocika!
Ugye hogy megváltozik az egész arc, ha van fog? Mikor nevet és megvillan a foga, hát az annyira cuki!
És a felüléshez is gratula! Nemsokára még lejjebb kell rakni az ágyat, mert jön az állás!!!

Minyu!
Ha azt írja valaki, hogy köhög a gyereke, nekem mindig a saját példám jut eszembe. Dokinéni antibiotikum, meg homeobogyókat írt fel, közben a reflux miatt volt! Nem akarlak ijesztgetni, csak kérdem, hogy nem evés után vagy vízszintes helyzetben köhög-e?

Köszi az infót pelus ügyben, majd válogatokKép

Milyen verseket szoktatok mondogatni a gyeremeknek????

Kép
rayo

Rayo
Van egy topik, ahova egy csomót raktam már fel. Nem csak versikéket, hanem meséket is. Ezeket Levente nagyon szereti. De van egy másik is azt is megadom:

[color=#0000ff]Gyereknevelés topik
szilbee

Rayo Kép
Nem csak evés után és nem csak vizszintesben Kép Most 1 hete köhög, elötte pedig januárban.
mondokák: http://minyu.uw.hu sajnos, Nándi születése óta nem csináltam újabbakat.
Ezen kivül van még jópár, majd megnézem magamnak ezt a mese, mese mátka topicot és irogatok oda, ha ott még nincs meg.

Most jöttünk a dokinénitöl, valszeg ráhúzódott a fülére a cucc, ugyhogy amint Csabi hazaér (elkérte magát) megyünk Dabasra, a fülészetre Kép

Na, megyek, összekészülök
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
Drukkolok nektek!!! reméljük, hogy nem komoly! Majd írj, hogy mi lett!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Lányok
Tudtok olyan babakekszet, ami cukormentes és mégis finom?
szilbee

Kkry, Jdora

Ultrahangos szúnyogriasztó a Brendonban volt, de már nem forgalmazzák, viszont az ott dolgozó ismerősöm ajánlotta, hogy a Gabriell-nél van. Tényleg találtam, 3500Ft (nem olcsó). www.gabriell.hu vagy van üzletük Pesten XV., Rákos út 65.
Azért ha találtok olcsóbban, írjatok.
Joghurtként én Danoninot ill. natúr joghurtot is adok Annának, de a natúrba teszek mindig gyümölcsöt.
Úszópelusok: eldobhatóból annyi kell, ahányszor vízbe megy a gyerkőc. Létezik betétes verzió, ott annyi betét ahányszor vízbe megy (nem sokkal olcsóbb). Van a mosható, elég nehezen szárad, de a parton ücsörögni úgysem kell rá, így sztem elég egy darab (2000-5000Ft között van átlag).

Roberta

Kép
smici_robi

Gyors bekukk!
Megnéztük Kkryvel a gabriell honlapját, ott sajna nem találtunk. Talán a tudakozó tudja a telefonszámot, majd megpróbáljuk.

KépKép
kkry

Jaj de hülyék vagyunk, az én felhasználónevemmel kellett volna küldeni! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Haho!
Megjöttünk a fülészetröl. Szerencsére, nem látott gondot a fülében Kép , mondta, hogy a torka még mindig gyulladt, szedjük be az ujabb adag antibiot Kép Szegény, remélem, nem teszek nagyobb kárt, mint hasznot Kép Mindenesetre adom neki a joghurtot és tápiból is bifiduszos van itthon, nem tudom, mennyit számit.
Kis hös volt, az egyik fülénél meg sem szolalt, a másiknál már nehezményezte, hogy 2-en fogjuk le, de nagyon bátor volt és 2 mp alatt megvigasztaódott, mikor meglátta az órát. (nálunk most az óra a favorit. Mindenhol!)

Este valszeg megyünk nagyikhoz igy csak kb vasárnap leszek legközelebb. Szép hétvégét mindenkinek!
Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Hasmenése van Nándinak? Azért adod többek között a joghurtot?
szilbee

Minyu,
örülökKép, de azért még jobbulást a kis betegnek!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Minyu
Mi is Dömével több mint két hétig húztuk a torok gyulladást. Egy hét múlva azt hittem vége, de újra visszaesett. Velünk hál. nem szedettek antibiotikumot, de ő nem is volt lázas. Jobbulást Nektek!
Szilbee
Miért kell cukormentes keksz?

KépKép
kkry

Sziasztok

Mire végigolvastalak benneteket az elejét el is felejtettem!

Nálunk most már kezd rendeződni a helyzet. Apának tegnal kivették a varratait. Mág mindig vannak fájdalmai, de azért már kicsit jobb neki. 6 hétre írta ki a doki (illetve most még csak 2 hétre, de hat hétig kell itthon lennie, bár már azon gondokozik, hogy visszamegy hamarabb). Lehet ennyi idő alatt meg is unjuk egymást.

Calcimusc: Oli 8 hetesen megfázott és akkor kapott, mert láza nem volt, de a doki azt mondta, hogy ez is lehúzza a gyulladást, így nem írt antibigyót.

Oli új tudománya: kukucsjátékot játszik és mondja hogy kuku.

Na már mennem is kell. (Nézzétek el ha értelmetlen mondatokat írok, kicsit zizi vagyok)

Betegeknek jobbulást!

Pusz

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Kkry:
Mert nem akarok Leventének még jó sokáig gyümölcs- , tej- és egyéb természetes cukrokon kívül másfélét adni, viszont szeretni a keksz meg a kétszersült ízét.
szilbee

Lányok!
Köszi a verseket!

Én ismét a bölcsességfogammal küszködök, de kedden végre kihúzzák! Már alig várom!!!

Puszi mindenkinek!
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Minyu!

Gyógyulást Nándinak! Remlem, jól érzitek majd magatokat. Most nálunk egész szép idő van, remélem így is marad a hétvégére.
És persze minden más kisbetegnek is jobbulást.

Olvastáok? Romlott infarix HIB oltás került forgalomba, a gyerekek egy részét újra kell oltani. A gyerekorvos meg tudja mondani a szám alapján, hogy kell-e. Szerintem minden gyerekdoki tudja, h milyen oltóanyaggal oltott. Így utólag.
Még szerencse, hogy csak hatástalan és nem káros oltásokról van szó. Azért ez durva, hogy nem figyelnek oda, mit adnak ki a kezükből, pláne, hogy gyerekekről van szó.

Ádámom nagyon ügyesen lépeget. Úgy élveziKép És persze mi is, ahogy jön szembe és dumál. Viszont úgy látom, komoly motiváció, mert Gergő is kezd egyedül, kapaszkodás nélkül megállni a lábán. De ő olyan nyuszi.
Tegnap voltunk egy ismerősünknél, Gergő majdnem végigbömbölte a másfél órát. Ahová letettük érkezéskor, onnan vettem fel, ott ült egy helyben végig, el nem mozdult. Olyan kis anyámasszony katonája, nem is gondoltam, hogy ilyen nyuszi fiam van. De azért jól is esik, hogy ennyire ragaszkodik hozzámKép

Babakekszet sajna nem tudok cukormenteset, én már nem annyira figyelek a cukormentességre sem. Azért tömény édes dolgokat nem szoktam nekik adni, pl gyümölcslevet sem.
viszont mindkét tortájuk tej és cukormentes volt (és nagyon finom).

Ana!
Férjed gyógyulgasson csak, nem kell elkapkodni a munkát sem, mert nem mindegy, milyen következményei lesznek, ha nem épül fel rendesen.

Rayo!
Hogy van Regi refluxa? Javulgat? Szeditek a gyógyszert? Mit mondtak? Hány százalékos a visszaáramlás? Ha 6 % felett van, lehet kérni igazolást, h tartósan beteg, és arra jár az emelt összegű családi pótlék meg a közgyógy is. Nem sok dolgot lehet vele ingyen beszerezni, de pl a popsikenőcs ingyen van, iletve a sinlacot is felírják 90%-os térítéssel.

Most megyek, mert még csak most fogok ebédet főzni.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Levente tegnap a kiságya mellett ülésből felállt. Nagyon édes volt. Kép Igaz, hogy még magától nem tud felülni, de már feláll... a bátyám is állás után tanult meg ülni. Azt hittük egyébként, hogy csak egyszeri próbálkozás és majd sokára jön az újabb próba, de ma megint megmutatta nagyközönség előtt az új tudományát. Kép Tök jó érzés. Nagyon jó látni, ahogy önállósodik. Kép
szilbee

Annamari,
Hol olvastad? Most keddig nem tudom felhívni a dokit, és kicsit aggódokKép. Remélem, hogy nem kell újraoltani Zalánt.

Szilbee,
Gratula LeventénekKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hrk!

Először a családineten, aztán a férjem olvasta valamelyik hírportálon.

Én is megtaláltam:
http://hirtv.hu/?tPath=/belfold/&article_hid=96119

Pusssz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Köszi Annamari!

Én is ráakadtam ma reggel az RtL online-on, és ha igazat írnak, akkor nekünk nem kell aggódni, mert dec. 12-én oltották Zalánt vele utoljára.
Bemásolom:

"Néhány héten belül a háziorvosok valamennyi szülőt értesítik, akik gyerekét újra kell oltani. Legalább 1200 gyerek kapott olyan oltást, amely hatástalan volt, mert korábban valahol megfagyott. Ez azokat a szülőket érinti, akik még nem ingyen kapták, hanem december 20-a és március 31-e között a patikában vették meg a kötelező védőoltást."

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Haho!
Nekem a növérem anyósjelöltje mondta ezt az oltástémát, azóta az rtlklub oldalán is olvastam. Ami engem bosszant, hogy a kiskönvünkbe csak az egyik oltás sorozatszáma van beirva . Kép Remélem, a törzslapunkra felirták a másiknak is a számát...

Szilbee Kép
Grat a felálláshoz Kép

Nándi meg megtanult felmászni 2 lépcsofokot Kép A Nappalit és az étkezöt 2 lépcsö választja el (a nappali mélyebben van) és pénteken addig csuszott-mászott, mig felküzdötte magát. Ma is próbálkozott, de nem ment neki Kép

Annamari Kép
Hol vettétek a tortát? Vagy te csináltad? Én is gondolkodtam ezen a cukormentes tortán, de inkább rendeltem a helyi cukiban simát, majd legfeljebb csak a tésztából csíp egypicit.

Teszek fel 2 képet:
próbálkoztunk az önálló kanalas evészettel:
Kép

És ilyen hisztit csapok, ha anya elveszi a távirányitót (Kriszta, na látod, hogy tud hisztizni is Kép) :
Kép

És most olyan édesen alszik ugy tartja a fejét és a kezét, mint amikora kórházban lefotóztuk. Csináltam is róla képet, majd másfél hét mulva (az 1 éves szülcsin) felteszem Kép

pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Hrk Kép
Most látom, hogy megvan a dátum, akkor igy megnyugodtam, mert mi még nyár végén kaptunk Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?