Köszi a kórház-infót. Eléggé fel vagyok háborodva, hogy még mindig vannak ilyen helyek.

Drága Titti!!!
NEM VAGY SZARANYA!!!
Mindenkinek vannak jobb-rosszabb időszakai, amikor nincs annyi türelme a kölökhöz, mint amennyi kéne. Pláne egy dacoló kétéveshez?!

Mi is jártunk már úgy mindkét gyerekkel, hogy kiverte a hisztit, hogy márpedig nem eszi meg az ebédet, és mindkettő járt már úgy, hogy korgó gyomorral ment a délutáni alvásra. (uzsonnára-vacsorára annál szebben evett

Azért azt is meg kell tanulniuk, hogy nem lehet minden mindig úgy, ahogy ők akarják. Családban élnek, meg kell tanulniuk alkalmazkodni. (Jójó, persze én is igyekszem a nagy balhét kiváltó kajákat elkerülni a továbbiakban, de egyre nehezebb olyat főzni, amit mindenki jó szívvel megeszik.

Nálunk Csillával egyébként szintén virsli lenne minden ebéd és párizsi magában minden vacsora.

Mostanában az válik be, hogy 1 kenyér-1 párizsi-1 ubi (katonázva, és mindig csak 1 falat kerül a tányérjára). ebédnél dettó: 1 kanál főzelék után kaphat 1 falat husit/virslit.
Csak pár napig kellett ilyen szigorúan adagolnom, aztán megtanulta. és mondja is hangosan, majd' megzabálom, ahogy magyaráz.

A másik, hogy nem csoda, ha a taposómalomba-monotonitásba belefáradtál.

Nem tudnál egy-egy este elszabadulni picit? Nincs vki ismerős csaj, akivel be tudnátok ülni vhova dumálni, vagy elugrani egy mozira? Engem ezek a csajos programok tartanak életben (szerencsére van 1-2 olyan barátnőm, akikkel szinte bármikor össze tudunk jönni, ha már nagyon belefásultam a hétköznapokba).
És Nyafi ötlete is jó, hogy írjatok pro-kontra listát, meg esetleg állásokat nézegetni, hátha adódik vmi jó!
Kitartás!!!!

ja, és Csilla legújabb sportja, hogy elkunyerál vmi enni/innivalót, és 2 falat/korty után közli, hogy mégse kéri. Pár napig bírtam cérnával és ráhagytam, hogy majdcsak abbahagyja, de nem. Úgyhogy bevezettem a szabályt, hogy amit elkért, azt tessék megenni/meginni (nem adok sokat, de 2 falatnál nyilván többet). Hú, először nagyon kiakadt, aztán mostmár kezdi megérteni, hogy ha igazán nem vágyik rá, akkor ne kérje el, de ha már elkérte, akkor nem lehet 2 falat után otthagyni.