Új privát üzeneted érkezett!

Berni!
Sajnálom a Mikulásos sztorit, talán jövőre amikor már nagyobb lesz nem fog félni tőle. Te is féltél???? :shock:
Mi tegnap találkoztunk vele, a városban van egy Télapó ház egész nap bent ül és várja a gyerekeket. Tegnap délelőtt elmentem Áminnal a DM-be és visszafelé megálltunk megnézni először csak kívülről, de amikor megkérdeztem tőle, hogy bemenjünk-e bólogatott. Kicsit féltem, hogy talán megijed a nagy szakálltól, de csak lesett nagy szemekkel. Kapott egy szaloncukrot és puszit is dobott cserébe és integetett neki. Örültem, hogy nem félt. Nem tudom, hogy esetleg közrejátszott-e, hogy Ámin már az elmúlt napokban ha láttunk valahol a kirakatban Télapót mutogattuk neki és a Télapó házba is bekukucskált már csak személyesen nem találkozott vele.
A kapott szaloncukor nagy becsben volt, nem adott belőle nekem sem és hazáig szorongatta a kezében kibontott állapotban és nem nyomorgatta össze, mint általában a csokikat.
Egyébként Ámin szereti a csokit, de egyenlőre tudja hol a határ és van úgy , hogy nem is kér.

Réka!
Azt hiszem korábban már írtam, hogy én a z orrszívót nem porszívóval használom hanem a saját tüdőmmel,mivel hosszú a cső esélyem sincs beszippantani a taknyot.Mivel Ámin sem igazán szereti az orrszívást anno nem akartam még a zúgással is megijeszteni. Amúgy néha valóban beválik, hogy a kicsi tegye az orrához a szippancsot bár nekem rá kell segíteni, mert Ámin hamar elrántja. Ja és volt olyan is, hogy játszottunk, hogy a macinak és a kutyusnak is kiszívjuk az orrát, így tetszett neki. De van úgy hogy rájön a hoppáré és ketten is alig bírjuk lefogni. Na meg Áminnak régebben a kedvenc játéka az orrszívó volt, egyet szét is tört nekem. azzal rohangált a szobában, egyszer még a városba is felvittük sétálni. szerencsére már elmúlt.

Kép
havacska

Szly!
Nagyon cukik a gyerekek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patr!
Egyéni vélemény és ne haragudj meg: Anyukám nekem is rákos volt hatalmas fájdalmakkal és szörnyen lefogyott. A mai napig előttem van milyen szörnyen nézett ki. Rokonok, barátok akik látták mind azt mondták, hogy rettenetes, szinte felismerhetetlen. egy csontváz bőrrel. Szerintem nem kisgyermeknek való látvány bármennyire is szeretné látni a dédit, de talán jobb ha az emlékeiben szépen fog élni.A tesómék sem vitték be a gyerekeket anno pedig kicsit nagyobbacskák voltak már.
Nálunk ahol anya feküdt, elvileg be sem engedték a gyerekeket.
Talán ha meglátod a dédit te is így fogsz dönteni.
Biztosan örülne a dédi a kicsiknek, de talán ha nem a kórházba lenne hanem otthon másabb lenne szerintem. Nem tudom milyen osztályra fekszik be, de gondolom nem csak ő lesz ilyen beteg ott.
Sajnálom a dédit, rettenetesen szenvedhet szegényke, sajnos ilyenkor már megváltás a halál. Anyukámnak is az volt. :cry:

Kép
havacska

Gabus!

Gondolatban hiányoltalak is , de reméltem, hogy nem betegség miatt vagy távol.
Sajnálom :cry: Mielőbbi jobbulást mindenkinek!!!!!!!!!!!

Kép
havacska

úúúúúúúúúúúúúúúúristen mennyit írtatok :roll: :lol:

pat!
én sem vinném be a gyerekeket. :? voltatok guliverben?mi igen :lol: és vettünk is táblát :wink: viszont kinéztem 1 magyarul beszélő laptopot uncsitesónak és az auchanban 800-zal kevesebb volt,így ott vettem meg.

gabi!
szívemből szóltál a "betegeskedésről"csak én még tartom magam.Dorkónak mióta bejött a hidegebb idő kisebb-nagyobb kihagyásokkal folyton szívjuk az orrát :twisted: :twisted: épp 2 napja megint. s ismét annyira folyik neki,h napközben folyton keni körbe a fején :twisted: :twisted: szal megértelek.a mézeskalács asszem nálunk is úgy készült zacsiról és az is fini lett :)

Kép
berni1

réka!
friss tapasztalatból mondom,h nálunk sem jön le minden szívással,sőőt néha ugyanúgy szörcsög tovább :cry:

picit szeretnék dicsekedni:Dorkót már nem kell lefogni 1 napja az orrszívásnál.még sírogat,de abszolut elterelhető a figyelme,pl.nézd csak milyen mese megy a tvben? :wink: úgyh már a sírás sem állandó :) és ma délelőtt segített teregetni.és tényleg segített,nem hordta szét,hanem adogatta nekem :D

csilla!
a színes könyvet mi még nem a színek miatt nézegetjük.Dorkó imádja a benne levő fotókat nézegetni,mutogatni. :lol: színeket mi a fűzős korongokkal nézegetjük,h most bedobod a kék korongot stb.meg az építőkockákkal.majd nézek még játékokat és írok.

Kép
berni1

joli!
miből gondolod,h sok játéka van?szerintem nem sok,sőt most szedtem össze a babyjátékokat végre a nappaliban,már csak fenn kéne likvidálni őket.

pat!
nálunk sem vált be a "fogd te,csináld te"orrszívás.levágta,h mi a vége és az neki túl hosszú idő,míg én szívom :D

tegnap voltunk apa céges mikijénél.volt műsor,f 6kor kezdték és a miki majd hnegyed óra múlva jött.addíg Dorkó szépen ült,picit mászkált és csinálta a saját műsorát.az ő neve volt az uccsó,akit kihívott(hosszú story,h miért),így volt elég ideje,majdnem fél óra,mire megszokta a mikit és a végén az ölemből ő vette el az ajit a télapótól. :) azért így megkönnyebbültem.édes volt,mikor kibontotta a csomit,azonnal nevetve,sikítva adta oda a mandarint,amit AZONNAL meg kellett pucolni :lol: :lol: benyomta a z egészet :lol: csoki,szaloncukor nem érdekelte :)
azért ma megtalálta az asztalon a kisazkadt mikit(nem jut eszembe a neve,aminek a fele tej)és abból azért bepakolt rendesen.bár csodálkoztam,hamikor megette kb a negyedét,a többi már nem kellett.hát nem rám hasonlít az tuti :lol: :lol:

Kép
berni1

holnap hozok képeket,ma már lustulok,húúúúúúúúzok aludni!szép álmokat!

Kép
berni1

Joli peugeot :D Állásinterjú hajrá!!!

Pat hát igazábol én nem tudok ezzel kapcs.tanácsot adni!
Mi elvittükm Fruzsit a párom anyukájához ő kérte,ragasztkodott hozzá.Bár neki csak egy napot voltak fájdalmai,akkor is elmentünk,de gyorsan el is jöttünk,hogy ne lássa a kislány az egészet!(és ne hallgassa ahogy szenved)Bár tudom,hogy ő nem sokat értett belőle,de lehet már a betegnek sem jó a mások jelenléte,amikor szenved.Nem tudom..... :roll:

Berni az jó,ha nem kell fogni Dorkót az orrszívásoknál.
Fruzsit bizony körömvágás és orrszívás közben is fogni kell.
Ordít tiszta tüdőböl.... :( :?
Sajnálom a mikis sztoryt,bár látom a céges mikulást már elfogadta!

Csoki---hát a kicsi lányom imádja!Már kifigyelte,hogy hova tettem és odaáll és kéri a csokit! :roll: Persze,hogy nem mindég kap :!:

Fruzsi is néha a kiságyában alszik,néha velem!Ugyanis tudniillik én heti 6 napot egyedül alszom! :? :(

Mariann képek szépek!Mi sem értünk ám mindenben egyet a párommal,sőőőőt!Én elég fukar vagyok,ő nem....

Réka Máténak jobbulást!!!!

Fruzsi is mindent maga eszik!Nem fogad el segítséget! 8)

Képzeljétek elmentem maszekul megnézetni a crp-met!
És jóóóóó!!!!Abszolút jóóóó!Bakker,hogy hány álmatlan éjszaka volt ezvégett,mennyit szaladgáltam,hányszor szurtak az államiban miatta!Amikor elkaptam az eredményt,akkor sirhatnékom volt,hogy hogy megszívattak!Azért elkellene mennem az állami laborba és jó az orruk alá dörzsölni az eredményt!Miért így dolgoznak?Vagy nem jók a műszerek?Nem tudom..... :( :(

Jó éjt mindenkinek!Pusszantás!

Kép
Kép
szintus

[quote="gabuska"]S írta:gabuskazombat délután, Livi és Zoli punnyadnak az ülőgarnitúrán, egyik jobban szétfolyik, mint a másik. L gondolkozik, mit kéne csinálniuk.
L: nem veszekszünk, hogy kié legyen a tehén? (Épp az volt a kezében)
Z: de, veszekedhetünk.

:shock: :oops: :evil: :lol:

Ez jóóóó Kép

Kép
Kép
szintus

Két kép a kisasszonyról és a miki ajándékokról!
Elnézést a minőségért telóval lett készítve reggel 6kor 8) :wink: Kép Kép

Kép
Kép
szintus

Joli "Ez a nap más,mint a többi ezt te is jól tudod....."

Nagyon boldog szülinapot kívánok neked!!!! Kép

Kép
Kép
szintus

Boldog Szülinapot Joliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Gabi!
Örülök, hogy jelentkeztél, sajnálom a sok betegeskedést! Én is nagyon be tudok depizni tőle, a tavalyi évben Vince végigbetegeskedte a szezont, nem tudom, mit csináltam volna, ha Viola is ilyen beteges lett volna, pláne ha én is! :? Abszolút meg tudlak tehát érteni, anyukád azért tud egy kicsit besegíteni ilyenkor? Ha nincs ovi, nálunk detto ez van, ezért utálom többek közt ezt az időt, mert ilyenkor bezárva a lakásba még egy gyerekkel is sok! :x

Nagyon jó Livi-száj is!!!!!! :D :D :D

Pat!
Én sem vinném be a gyerekeket, szerintem is szép emlékként maradjon meg bennük a dédi, ne ilyen állapotban! :( Remélem szegény nem szenved sokáig! :(

Joli!
Innen is nagyon boldog szülinapot! :)

Szintus!
Végre Fruzsiról is láthatunk képeket! :wink:

Rohanok az oviba megint!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok! :-)

Joli
Boldog születésnapot!!!

Nagyon jó képeket láttam! :-)

Ancsa
Köszi a receptet!

Az a baj nálunk, hogy pl. tésztát, nudlit nem fogja meg kézzel. Csak a "nyeles" húst (rántot husi, fasírt) fogja meg, meg persze a sütiket, kenyeret, kiflit. Tésztákhoz, rizshez, krumplihoz hozzá nem nyúlna, és a levesbe se nyúl bele. Egyedül sem akar enni a kanálról, nem tudom, hogy miért lett ennyire rosszban a kanállal, még csak az sincs, hogy sok gyógyszert kapott volna. Krémtúrós dobozba a tejberizs nem jött be. Tegnap rántott husit evett, ma meg fasírtot fog kapni, úgy hogy belesütöttünk egy kis zöldséget is. Nehéz így neki kitalálni valami ebédet.

Szly
Máté este 7, legkésőbb fél 8-kor kidől. Ez nekünk mondjuk jó, mert mi is korán kidőlősök vagyunk.

Csilla
Jobbulást neked!

Gabus
Örülök, hogy család jobban van, neked is jobbulást!

Berni
Na látod, Dorkó már el is felejtette a rossz élményét a Mikuval.

Csoki
Nálunk el van dugva, és szerencsére még nem jött rá, hogy hová tettem.

Tegnap beoltattam Mátét új inlu ellen, a szezonálist én nem adatom be neki. Nem volt egyszerű, egyrészt nagyon sírt, másrészt, amikor bementünk az orvoshoz, azzal kezdte, hogy biztos vagyok benne, hogy be akarom oltatni a gyereket, mert ő még ilyen kicsit nem oltott, és nem tudni milyen mellékhatásai lesznek, meg, hogy hogy fog rá reagálni. Tizenéveseket oltott, akiknél szinte mindnél láz jelentkezett mellékhatásként. Szerencsére Máté eddig nem lázasodott be, és semmi baja. Egy kis jóság szérum lehet, hogy volt a szuriban, mert tegnap délután nagyon jó gyerek volt, olyan jókedve volt, hogy rá se lehetett ismerni, és reggel fél 6-ig aludt. :-)
kittina30

Nagyon Boldog születésnapot Joli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kriszti!
Evés terén én is hasonló cipőben járok csak nálunk a rizs rizzsel és ahhoz kell valamit találnom, de képes magában is jóízűen megenni.
Sajna Ámin még mindig kis béna egyedül evés terén. Annyira nem is érdekli csak alkalmanként. Néha kézzel is próbálkozik, de az étel 90 %-a az ölében végzi és a hajam égnek áll. Na nem csak a rizs felszedegetése miatt hanem, mert így alig jut valami a pocakba.
Örülnék neki ha Ámin is enne néha egy kis fasírtot vagy rántott húst vagy valami mást, de már annyiszor megszívtam, sürögtem a konyhába aztán én ettem meg.

Megyek, mert el kellene mennünk a 18 hó oltásra és fél 3-ig vannak Ámin meg alszik, de muszáj szegényt felébresztenem. Nálunk is lesz visítás

Kép
havacska

Mariann
Szegény Ámin, remélem nem fog nagyon sírni!
Össze kellene ültetnünk a fiúkat enni, és akkor lehet, hogy Ámin megenné a husit, Máté meg a rizst. :-)

Máté is alszik még, később aludt el, mint szokott, így most este is biztos tovább fogja bírni.
kittina30

Most ment el a gyerekorvos... nem a mienk, az szabin van. Ez meg nem egy szimpi fazon, de egye fene, most megnyugtatott, hogy idejött és meghallgatta a tüdejét. Szerinte nincs semmi komoly, csak az a rossz, hogy egybeesik az oltási reakcióval.Máté szörcsög rendületlenül, orrát szívom és nem eszik. Mai reggeli: egy szelet parizer. Az valamiért mindig bejön (állatira nem tartom jónak, de a khban kapott, és azt ette, a normális husikat meg nem... )és most egy szója és gluténmentes csodapárizsival meg pick (ez is szójamentes) etetgetem. MIndegy. Lényeg, hogy eszi...

Pat, én kilógok a sorból: én bevinném a gyerekeket. Anno amikor meghalt nagyim nővére, nem engedtek be a kh-ba (nem volt 14 éven alul látogatás) és hónapokig tartott, mire anyámék helyretették a dolgot, hogy nem felejtette ott senki a nénit, beteg volt és meghalt. (nagyon szerettem, anno a nagyival lakott itt ahol most mi... az ő ágya helyén van a mi ágyunk is...)

elküldöm, mielőtt elszáll

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Joli, neked nem tortát vadásztam :)

Kép

Nagyon boldog szülinapot!

KépKép KépKép
kindertojas

Ámin és a rizs :) apja fia? :lol: :lol: :lol:
Máté is szórja a rizst, és csak akkor eszi meg ha jó fűszeres... ő is apja fia... kis ragadozó. Drukkolunk az oltáshoz!

KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok!

Élünk ám mi is, de elég sűrűk a napok. No meg ha fiam meglátja, hogy bekapcsolom a gépet, jön, és ő gépezik. Így írni nincs esélyem, mert övé a klaviatúra, esetleg az egeret foghatom... Alvás időben meg én is vagy kidőlök, vagy teszek-veszek, főzőcskézek.

Rólunk először: a legfontosabb, hogy fiam végre JÁR! Pár hete fogta magát, és mint a világ legtermészetesebb dolga, elindult valamiért. :shock: Én meg csak néztem. Azóta sűrűn csinálja, de csak ha van kedve. Ha valahova gyorsan el akar jutni, akkor marad a négykézláb egyelőre. Szerintem Karira futni fog.

Foga az van rengeteg, olyan 12-14 db, pontos adat nem ismert, mert nem engedi nézegetni. Cserébe jól megharap, aztán számolgathatom a kezemen a helyét.

Járunk Ringatóra egy ideje, bejön neki nagyon, bár az uccsó két alkalommal inkább kitiplizett a körből, és ment felfedezni.

Evés: kedvence a krumplipüré rántott csirkemájjal. Abból rengeteget tud. De többnyire mindent megeszik, csak idő kérdése. Néha engedem, hogy egyedül egyen, de aztán takaríthatok rendesen.

No, én is elküldöm.

Kép
bébé01

Kép mostanság

Kép

Kép
bébé01

Joli,
boldog szülinapot!!!!

Kittina,
Máté jó korán kelő!
Enyém gyerek húzza fél nyolcig kb., de ha az apja itthon van, direkt felkel hat után! :twisted:
Mondjuk ma ötkor kelt, de kakaózás után majdnem kilencig nyomta!
Bár ő késői fekvő, fél tíz-tízig tuti fent van...

Pat,
én nem vinném be a gyerekeket. Egyrészt az élmény miatt, másrészt meg a kórházban annyi mindent össze lehet szedni betegségből, pláne mostanában.

Kép
bébé01

Réka,
sajnálom a kis Mátét, gyógypussz neki! Párizsit én fiam is csípi, no meg a virslit. Ha meglátja, nyel nagyokat, nem lehet nem adni neki!

Kép
bébé01

Gabi,
sajnálom a sok betegeskedést! De te nagyon ügyes csajszinak látszol, és meggyógyítod a családot!
Múltkor dumcsiztam a játszón egy nőcivel, ő mondta, hogy az unokája a bölcsiidő felét otthon tölti, mert folyamatosan viszi haza a gyerek a másikaktól elkapott betegségeket... :(

Kép
bébé01

[quote="jevi26"]a írta:jevi26nyukád azért tud egy kicsit besegíteni ilyenkor?

Neki most arc- és homloküreg gyulladása, hörghurutja és nyirokmirigy duzzanatai vannak...
De amúgy igen, szokott segíteni ilyenkor. 8)

Szintus,
Fruzsi sokat változott, komoly nagylány lett! :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bébé,
gratula a járáshoz!!! Vegyél egy jó kis futócipőt magadnak... :lol:

Mariann,
na, beértetek a szurira?

Réka,
Máténak jobbulást! Bizti nincs semmi komoly! :wink:

Tegnap lefekvés után ülök a lányok szobájában, csend, sötét. Livi alig hallhatóan: Anya! - Tessék? - Azt hiszem, én átbukfencezem az egész életem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, Livi egy tündér! Valamikor össze kell hozni egy olyan talit ahol a) senki sem beteg b) Livi is ott van!

Ja téves adat a 11 fogacska a mai naptól :) Kint a 12-es számú is! Szóval most mindkét oldalon van egy-egy pár rágója! Jó fej nagyon, meg is mutatja, hogy hol a foga :)

Tegnap elolvasztott: cipőjét kötöttem be, amikor hátulról átölelt, simizte a hátamat, és összepuszilgatott... Olyan gyengéd tud lenni az én kicsi csemetém! Reggel puszival és simivel ébresztget (én dög meg csak tettetem az alvást, mert annyira édes, ahogy bújik) és a túrórudi meg ludiludiludi, a bili meg billili lett :)

KépKép KépKép
kindertojas

Hali Lanyok!

Vegigolvastam a hsz-ket, de idom nincs reagalni, pedig szeretnem.
De mar pakolunk, es meg egy csomo dolgot el kell inteznem.

Magyarorszagon nincs netunk, igy elkoszonunk:

Mindenkinek kellemes unnepeket es nagyon boldog 2010-et kivanunk!
Anita es Rebus

Az uj evben ujra jelentkezunk.

Kép
atina12

Sziasztok!

Joli!!!!
Isten éltessen sokáig,füled érjen bokáig!!!!!!!!

Azé' ez nem igazság,hanem gazság,hogy amikor egész nap a gép előtt lébecolok nem is írtok,most hogy nem jövök 1 napig,teleírtok egy oldalt!!! :shock: Még nem sikerült visszaolvasnom,de most nekiugrok!

KépKép
Kép
patricia83

Mindenkinek nagyon köszönöm a dédis véleményeket.A dolog annyiban változott,hogy nincs kórházban a dédi,mert végül mégsem ment be,hanem otthon van...de még nem voltunk kint nála...még én is félek a találkozástól! :cry: Mariann 100%-ig igazad van,a legszörnyűbb,hogy iszonyú fájdalmaid vannak,nagyon szenved,tehát lehet megváltás lenne neki a halál,de ezt olyan nehéz kimondani!

Gabus!
Örülök,hogy itt vagy,hogy jobban vagytok,és remélhetőleg egész télre megússzátok a kórságot!!!Ámen!!!!
Livi csúcsdumás, a képek szokás szerint szuperek. Márk detto Livi,meg van őrülve ha nem mehet ki! :x
Én ezek szerint nagyon rossz vagyok,Mira minden nap eszik Túró rudit,vagy Pinguit,Tejszeletet,de most így Miku idején még csoki is csurran-cseppen neki. Szerencsére azért olyan nagy mennyiséget nem eszik,mert amúgy nagyon zabás.De szereti a gyümiket is nagyon,ez megnyugtat! :)

Csilla!
Nekem van egy mézeskali receptem, amikor a sütőből kiveszed a kalácsot tök puha,de másnapra kicsit keményedett.Viszont fémdobozban sokáig eltartható,és nálunk nem is nagyon maradt másnapra. Ezt múlt hétvégén próbáltuk ki Márkkal,ha érdekel leírom!Ehhez a tejdologhoz nem tudok hozzászólni,de szerintem semmi kórós nincs benne!

Berni!
Mi nem tudtunk bemenni a Gulliverbe,mert amikor odaértünk olyan szinten ömlött az eső,vagyis szinte egész végig,hogy egyszerűen nem volt lelkierőm kiszállni!! :evil: Lehet hülyeség az egész,de égi jelnek vettem,hogy útközben aludtam egy órát,és annyira zuhogott,hogy arra ébredtem. Amikor kinyitottam a szemem egy gulliver játékboltos óriás hirdetőtáblára néztem egyből,pedig még legalább 15 km-re voltunk Pesttől! :shock: szóval ez egy égi jel volt,hogy be kéne nezni,mert szerencsével járok,dehát a természet nem volt kegyes...
És ti mennyiért vettétek és milyen és mekkora az a tábla??? ÖÖÖ,az Aréna pláza parkolójában nem esett,így Mirának lett csini ruhája Karira! :oops: :oops:

KépKép
Kép
patricia83

Kriszti!
Nekem még most is nehéz megemésztenem,hogy Máté jókedvében egészen fél 6-ig aludt! :lol: Remélem azóta sem lett semmi baja a legénynek az oltástól!

Szintus!
Fruzsi nagyon cuki,és jó sok mindent hozott neki a miku. Örülök,hogy jó az eredményed,és mostmár végre megnyugodhatsz.Meg az is ari volt,hogy írtad: én elég fukar vagyok! :D

Bea!
Nagy gratula a fiadnak a járáshoz,innen már csak 1 lépés a futás!!!Jajj nektek karácsonyfa-díszek!! :lol: Jajj,a kispasidnak olyan szemei vannak!!!!!

Most lépek,Márkot épp anyu fodrászolja,Mirát meg fürdetem míg nyugi van!!!
Este még benézek,de addig írjatok,ha már végre én is itt vagyok!!!!!!!!!!!!! :twisted:

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a megemlékezéseket! Olyan jó, hogy ti legalább köszöntötök, semmi ünnepi nem volt a mai napban. persze köszöntöttek mások is, de Elemér csókja valahogy nem volt életszerű.
Réka, olyan drága vagy!
Pat, hiába kérted, hogy most írjunk, muszáj menni szülifelit nézni!!!

KépKép
Kép
el..né

Pat,
ne izélj már, semmi közöm, hogy kinek a gyermeke mit és mennyit eszik, meg különben is biztos van olyan, amit meg Te nem adnál én viszont tömöm vele a nőimet. :wink:

Én nem szeretem ezt a csajt, de ez aranyos :D
http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_-Wc

Kép

Kép
gabuska
Budapest

sziasztok!
írom,ahogy jön:

Joli!
nagyon-nagyon sok vitorlásos szülinapot kívánok! :wink: :lol:

pat!
2ezervalahányszáz Ft. volt.színes fa kerete van és a tábla megfordítható benne,így vagy mágneses vagy krétás.és van hozzá kréta+400ért mágneses betüket vettem hozzá.szóval szerintem kár,h nem mentetek be :cry:

réka!
akkor megnyugtatlak,Dorkó 1általán nem reggelizik,csak minden "szökőévben".(mondjuk mi 9re érünk a reggelihez,ő 8 körül kel),de iszik 2dl kakaót általában.úgy látszik ez neki elég.10óraira gyümi,oszt délben ebéd.és nyugi,pat ő is majdnem minden nap kapna túró rudit,csak nem igazán szereti,egy féllel megelégszik.ő full gyümis,abból kilószám eszik naponta :D

ebéd:csajok!csak egy ötlet:Dorkót sem igazán érdekelte a kanalazás.vettem gyerekvillát készletben(az ikeában 400.-volt sok kanál,villa,kés).én rászúrom a kaját,ő teszi a szájába.na ezt iszonyatosan élvezi!!!!!a leves meg úgy néz ki nálunk,h a zöldséget és egyéb tölteléket ő eszi villával,néha kanállal a levet én szervírozom hozzá.(útálok takarítani).amúgy Dorkó úgy szerette meg az evést,h amikor véletlen beletalált a szálába a kanállal,én tapsolta,hangosan visítottam az örömtől és mondtam,h "ide nézzen mindnenki:mama,papa,noel,judit...(ők a szomszédok),milyen ügyes ez a fiú,1edül eszik!" :lol: :lol: na jól van,ne röhögjetek hangosan :oops: próbáljátok ki,baromi büszkék lesznek magukra! :)

Kép
berni1

Réka
Örülök, hogy semmi komoly baja nincs Máténál. Gyógyuljon meg gyorsan!
Irigy vagyok erre a puszival, öleléssel ébresztős dologra.
Máté nem szokott reggelizni, megiszik 2 deci tejet, vagy nagy ritkán kakaót és azzal elvan van úgy, hogy délig sem eszik semmit, vagy 9-10 körül eszik pár falatot. Ma 9 körül megevett fél diós kiflit.

Bea
Örülök, hogy jöttél! Gratula Pupunak a járáshoz!!! Nagyon édes, kis huncut!

Parízer, virsli
Az én gyerekemt hozzájuk sem nyúl. Sőt a kenyérhez se, ha van rajta vaj. Egy darabig ette a vajas kenyeret, de most az sem kell. Próbáltam már vele etetni sonkát, virslit, de nem jött be.

Gabus
Ez a bukfencezős nagyon cuki volt Lívitől. :-)

Ancsa
Jó utat, és nagyon boldog karácsont kívánok!!!

Patr
Máté is eszik majdnem minden nap tejszeletet, Pingvint, vagy krémtúrót, túrórudit. De valami édesség minden nap van.

Máténak semmi baja az oltástól, az viszont biztos attól volt, hogy tegnap fél 12-től délután 3-ig aludt, 3 és fél órát egyhuzamban. Este alig lehetett elaltatni fél 9-kor, tovább nem hagytam, hogy fent legyen. Az biztos nem az oltástól volt, hogy tegnap egész nap csuklott.

Berni
Én is hasonlókat szoktam mondani, ha Máténak sikerül valami egyedül. Ezt a gyerekvillás dolgot kipróbáljuk.

Újabban a fogmosásnak örülünk ennyire. Megengedi, hogy az apja megmossa a fogát Gabi fogrémmel. És kérdezem, hogy mivel mosta meg apa a fogadat, és azt mondja, hogy "gaba".
Meg, ha kérdezzük, hogy mit hozott a Mikulás bácsi a gyerekeknek (a könyvben), akkor azt mondja, hogy "doba" (dobot). Most már nem csak a Gábort és a Bélát mondja. :-) A mamát is mondja már. Az anya még mindig nem megy.
kittina30

Ó, micsoda megtiszteltetés, hogy Máté már majdnem kimondja a nevem. :lol:

Hát a saját lányom még nagyon messze van ettől. :oops:

A nővére meg kamuzik, mint a vízfolyás. :oops:
Kedden hiteles, drámai előadást tartott arról, hogy alvásnál sokszor fázik, mert a nyitott ablak előtt van az ágya, és nincs rajta takaró, és néha csak bugyiban alszik. A józan eszem tudta, hogy hanta, mert kizárt, hogy az ablak alatt alvó gyerekre ne figyeljenek, hogy be legyen takarva, ráadásul többször láttam, hogy az ő ágya a túlsó falnál van, de azért kicsit beijedtem, mi van, ha tényleg igaz.
Mondom neki, Livikém, ez nem vicc, csak akkor mondjál ilyet, ha igaz. Persze, hogy igaz. Na, délután a dadusnénit elcsíptem. Jól megbúbolta, hogy miért vetít. :lol: Kiderült, hogy az ablaknál a két asztmás kisfiú alszik mindig, az ő ágya meg fixen a másik oldalon van, a legszélén, ugyanis ha a nacsasszony mellett van másik ágy is, akkor sem ő, sem a szomszédja garantáltan nem alszanak. :twisted:
Ennyit erről...

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Berni, mi is hagyjuk Mátét érvényesülni kajálás közben.... és van egy szép fém étkészlete, azzal ügyködik... van műanyag is, de az annyira nem jött be.

Bea, gratulálunk a totyinak! Nálad meg most indul a fogyókúra és az intenzív edzés :lol: :lol: :lol:

Hantás Livi :shock: :lol: :lol: :lol: Nem semmi a leányzó... úgy el tudtam képzelni a dadus fejét, amikor érdeklődtél :lol:

Ma végül úgy döntöttem, hogy beadom a gyereknek az antibigyót... bezöldült a termény az orrszívóban. Ami édes volt, hogy mikor elkezdtem köhögni és fújni az orrom, odahozta nekem és mutatta a porszívót is :) Ezek után engedtem neki hogy kiszivornyázza az ormányomat, hátha ő is kedvet kap ééééééééééés az egyik orrlyukába már ő tolta bele a cuccot! 8) Szóval alakul ez nálunk is.

Kriszti, fogmosós Máté nagyon aranyos :) Én Mátém is szeret fogat mosni, de csak akkor ha mi is akkor mossuk. Akkor viszont buli van :)

Berni, nem gondoltam volna, hogy Dorkó nem reggelizik szilárdat! Olyan kis haspóknak tűnt eddig :) Ezek szerint nem Máténál a hiba hanem ilyenek ezek a törpék :)

Na megyek az antibigyóért...

KépKép KépKép
kindertojas

Réka, jobbulást!!!

Jövő héten egy tali? Joli, és aki még ráér és nem az ország másik végében lakik. :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Ancsa, jó utat! Várunk haza!

Bea, gratulálunk fiacskádnak a járáshoz! Most már nincs semmihez akadály. Ma is Bogi kis bútortologatás után fel a kis székre, onnan a kisasztalra és máris elérte az ablakban a miku csomagokat. Persze nagy volt a csend, őkelme már a földimogyorót ropogtatta :) .

Réka, jobbulást Máténak, Bogival is antibigyózunk már 8. napja, már enyhült a köhögés, de még elő-előjön. Még én is köhögök, lehet csak el kéne menni a dokihoz :oops: . Bogi nem barátkozik az orrszívóval, bár szerencsére nagyon ritkán találkoznak. Mondjuk hurcolni nagyon szereti. De ha bekapcsolom, akkor szalad.

Bogi reggel egy üveg tápit iszik, délelőtt meg gyümölcsöt eszik. Esetleg kis kiflit, ha a városban császkálunk.

Gabi, enyim lány se beszél :? .

Ja azt mondtam, hogy találkoztam a lányomat lepisilős kisfiú anyukájával. Mondom neki, enyhe mosollyal az arcomon, hogy majd beszéljen a kisfiával, hogy legközelebb ne pisilje le Toncsit. Mire anyu értetlenkedve: Szerinted mennyit fogna fel a fiam belőle? :shock: így néztem, hogy még neki állt feljebb, hogy szóba hoztam. Talán egy több mint 3 éves gyerekkel meg lehet beszélni az ilyet, nem?????????? Most még jobban kiakadtam, mit várok a gyerektől, ha ilyen az anyja? Most vagy hülyének nézi a gyerekét vagy babának? Na nem hergelem magam tovább :evil:

Pat, ti mindennap adtok a gyereknek édességet? Júúúúúúúúúúúj 8) .
Nálunk a Túró rudi a nyerő.

Joli, sok boldogságot!!!

Bogi a trambulinon:
Kép Kép

Toncsi várja a mikut:
Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala

Jövő heti taliban benne lennénk, ha meggyógyulunk addig, de csak egy kültériben mernék... Manónak annyira nincs most immunrendszere (és nekem sincs) és apja annyira vágyik pihizni a két ünnep közt...
Mondjuk egy tekergés a Vörösmarty téren?

KépKép KépKép
kindertojas

Mielőtt itt félreértés lenne, én is adok mindennap édességet Nórinak, csak ha lehet, nem csokit. De minden mást eszik. Keksz, süti, puding, nápolyi estébé. Nehogymá' sajnáljátok. Nnnnnnnnnnnnnna. :lol:

Réka, nekem sajna a tekergés nem megy, pontosabban Nórinak nem. Ti hogy sétáltok, kendővel? Vagy jön gyalog Máté?
N sétálása hamar botrányba fullad, mert mindig szökik... :( Meg nem is nagyon szeret beöltözve mászkálni.
De tök igazad van, hogy nem jó most a zárt hely, én nem gondoltam erre, bocsi. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok

Hogy az én gyerekem mennyire más! Például nem eszik édességet :) Sajnáljátok csak nyugodtan, én nem adok neki. Nagy ritkán, ha mi eszünk, akkor kap belőle. De a nagyfiúknak is gyümölcs a desszert általában. Igaz nem kell azért adjak neki édességet, hogy legalább valami legyen benne:) Reggel 6 körül már megissza a 250 ml tejet, aztán alszik még egyet. Amikor felkel játszik fél-egy órát, majd reggelizik. A parizer, virsli nála is sláger, de ugyanannyira a natúr joghurt is. Ezért azokat veszem elő utoljára, miután már evett egy kis vajas kenyeret, sajtot, vagy hétvégén a mi reggelinket. Gyümölcsjoghurtot is akartam adni neki, de kiköpte. A bölcsiben gyümölcslevet kapnak tízóraira, itthon gyümölcsöt eszik. Dél körül jön az ebéd. nem tudom, a bölcsiben mennyit eszik, itthon végigeszi leves-második-desszert. Az uzsonna itthon is kijár és hiába van 5 körül, a 8 órás lefekvés előtt még kell neki vacsora is. Legtöbbször ebédről maradt valamit kap, vagy a reggeli ismétlését. és rögtön utána lefekvéskor 250ml tejet. Csoda, ha kevés a pénzünk? :lol:

Örültem a képeknek, tegnap is, ma is. Gyógyulást kívánok a betegeskedőknek.
Már csak egyet kell aludni :P

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

Berni!
Így még jobban sajnálom,hogy kimaradt a Gulliver! :( Talán még Kari előtt sikerül feljutni.

Csilla!
Ezek szerint anyukának is van valami gond a fejében,ha egy 3évessel ilyet nem tud megbeszélni!!! :evil: Remélem azóta nem volt semmijen összetűzése Toncsival!Bogi annyira cuki a trambulinon!És olyan csini!Ez hol van?
Tali? Hol és mikor? És ki csatlakozik még hozzánk? Sly???

Réka!
Én is antibogyó ellenes vagyok,de ha a doki már felírja,akkor annak oka van. Remélem attól végre Máté jobban lesz!!!És hová tervezitek a 2 ünnep közötti kiruccanást? Ti voltatok tavaly is ugye?

Mi csavarogtunk ma este a városban (inkább délután,csak ez a sötétség),nézelődtünk a karácsonyi forgatagba,a törpék is felültek a Miku szánjára,mire Toncsi! 8) ettünk langallót,ittunk forró teát,olyan hangulatos volt!

KépKép
Kép
patricia83

Megint eltüntem, de most vissza is olvastam, mert nem volt olyan sok...3 napja a nőgyógyászhoz készültünk, de mindig közbejött neki valami...és ezért állandó "programváltozás" volt. szegény Nikit a szopi miatt ugye hurcolni is kell magunkkal, szóval nem volt egyszerű, de ma délután végre felkerült a spirál...szóval most 5 évig nyugi van!

Ártemisznek 8 foga van (úgy látom mi vagyunk a leg"fogatlanabbak" :) ), Nikinek 0 :wink: :)

Orrszivál nálunk is pont úgy megy mint Csillánál. Apja még a szobából is kimegy, annyira sajnálja...És van, hogy még utána is szörcsög. De előtte cseppentsetek be fiziologiás sót, és akkor jobban kijön a sűrű is!

Itt nincs MIkulás, mert itt a MIkulás szilveszter éjszaka jön, és akkor hozza a karácsonyi ajándékokat a gyerekeknek. Szóval én ezt úgy oldom meg, hogy mi tartunk Szent Estét, és akkor kapják az ajándékot (ami itt amúgy nem szokás), de a Mikulást áttettük Szilveszterre, és akkor kapnak apróságot a nagy piros zokniba.
A fát meg már ilyenkor fel szokták disziteni, szóval már nálunk is fel van diszitve (éghajalti viszonyok miatt műfa), de ezt már megbántam, mert Ártemisz folyamatosan pakolja le a diszeket...

Ártemisz se nagyon reggelizik, csak tejet iszik egy jó nagy pohárral, és max pár falat kenyeret, vagy sajtot, vagy kroissant. De délelőtt gyümölcs, és amikor hozzák a friss kenyeret (házhoz jön), akkor abból mindig kér és kap pár falatot. Aztán ebédre azt eszi amit mi, én nem főzök neki külön (lusta dög anya), elsősorban kézzel, szinte mindent megeszik. Uzsonnára megint gyümölcs, néha joghurt. És vacsora megint tej, meg kenyér pulykasonkával, sajttal. Ebből változó mennyiséget eszik attól függ mennyit evett délután. Édességet maximum kekszet szokott kapni. Csokit nem igazán szereti, ha nagyritkán kapott a mienkből, nem nagyon érdekelte. A szülinapokon ahányszor tortából akartam neki adni nem kérte egyáltalán. (én persze örülök).
fogat reggel-este mosunk, én mosom neki, de néha ő is "játszik".

Joli! Drukkolok az állásinterjúhoz!

Gabus! Nem nyugtattál meg a hisztivel...Ártemisznél néha már nagyon ki vagyok akadva a visitozásán. Most azon is kivagyok, hogy tegnap egész nap a nagyszülőkkel volt (mi a városban nőgyógy stb.), és délután alig örült, hogy hazajöttem, majd fél óra múlva odament az ajtóhoz, és lekéredzkedett a nagypapájához megint, (aki persze halálra kényezteti..). Ennyire hiányoztam neki...szóval most elkezdtem magam "önmarcangolni", hogy nem vagyok elég jó anya stb....Mert a szigoruságommal azt értem el, hogy "nem szeret" a lányom, és amit a legjobban el akartam kerülni, hogy "hisztigép" legyen, az meg simán bekövetkezett....

Szintus! Örülök, hogy lement a CRP, és végre megnyugodhatsz. Amúgy hogy vagy?

Pat! Szerintem mindenképpen először egyedül találkozz a dédivel, és utána jobban meg tudod itélni a helyzetet. A kórházba mindenképpen azt mondanám, hogy ne. Mert Ártemisz amikor bejött hozzám a kórházba, akkor is a helytől, meg a környezettől annyira össze volt szegény zavarodva..

Csilla! Elég furcsa ennek a lepisilős kisfiunak az anyukája...

most megyek pihizni, jó éjt!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Hali!

Szintus, akkor végre felhőtlenül tudsz örülni a pocaknak, bár már nem sokáig. És még a pocakos képet mindig epekedve várjuk. Tényleg milyen nagy lány lett Fruzsi. Te nem oltattál azóta sem, ugye?

Pat, holnap mindenképp be kell mennünk 5-re az Ifi házba, 4-re megyünk Toncsiért, esetleg összefuthatnánk a Dobó téren is 4 és 5 között?
Köszi, na Bogi tényleg jó csaj 8) , csak ne lenne ennyire hisztis liba :roll: . Különben angolon készült a kép.

Pat, azóta nem volt semmi a kisfiúval. Végül az óvónők mondták, hogy mivel ő még nem éri föl a piszoárt, így ő a wc-be pisil,és hát mind foglalt volt. Rendben, nem volt direkt, de azért egy bocsánatot megért volna. Na mindegy :( .

Tali, ötlet?

Ja, nálunk délelőtt az alma+sajt összeállítás nagyon bejön.

Réka, ha kap antibigyót Máté, adjál Normaflore-t is (meg kefírt) és talán nem megy a hasa. Boginak azóta nem megy, mióta kap.

Adri, szerintem már nem is igen kéne külön főzni a manóknak. Kitartás a lányokhoz, majd lesz jobb is 10 év múlva :lol: .

Jó éjt mindenkinek!

Csilla

Kép

Kép
csillala

sziasztok!
a fogakat elfelejtettem,Dorkónak mind kinn van és a legnagyobb örömhír számunkra,h mióta 1ütt vettünk egy elefántos elektromos fogkefét,az első ijedtégen túllépve,h zizzzzzzeg,minden este gyönyörűen hagyja megmosni a fogát.remélem végleg vége a kűzdelemnek. :) és reggel nem adhatom neki az elefántost,csak a sima fogkeféjét.úgy látszik,az a reggeli fogkefe :lol:

az orrszívási "okosodás" is kezd állandósulni,van egy kis műsírás,de mind az orrcseppet,mind a sterimart hagyja becsepegtetni/fújni az orrába.a közben is "sír",de mondom neki,h egyik-másik és hagyja hátonfekve "sírva" :lol: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára berni1 2009.12.10 22:22-kor.

Kép
berni1

antibogyóhoz nekünk ajánlottak egy jobbat,mint a normaflore,pro-kid a neve és vmiben többet tud,mint a másik,de mivel nekünk nem kellett,nem figyeltem csak a névre meg,h jobb :oops: bocsi,figyelmetlen vok.

adri!
jó,h vagy végre!!!!mi leszívjuk az orrát,aztán sterimar,5-10 perc után szívás és ha még gáz,akkor orrcsepp-szívás :cry: tiszta tortúra. :roll: de engem nagyon idegesít,ha szörcsög.

Kép
berni1

jaj,van egy mai ferrrrgeteges storym Dodóról.aki únja,tekerjen le :oops:
ma anyós vigyázott rá,míg tornáztam és hazaérve ezt mesélte:Dorkó leült mellé a kanapéra és fogdosta a fütyjét,közben magyarázott.kérdezte tőle,pisilni kell?ő csak magyarás,majd mászkál,mutogat a lépcsőnél az emeletre.anyós fel vel.szépen fogja a kezét,fellépcsőznek.fenn bemegy a fürdőbe,magyaráz,majd beviszi anyóst a szobájába a sarokágyhoz,ahol mutatja a törlőt és a krémet,majd hanyattfexik és szétteszi a lábát. :lol: :lol: szal tisztába lett rakva ill.tisztába rakatta magát,bár kakai nem volt,csak pisi.háááát én kifeküdtem ettől a storytól.mondtam Dorkónak,h legközelebb a bilit vigye anyósnak,akkor fogja tudni,h pisi van/lesz.na erre kibányászta a játékok alól és letette a nappali közepére,de persze azt már nem mutatta meg,h mit kéne vele csinálni :D :D
aztán rájöttem később,h mit akart.azt mutatta,h kakilnia kell(methogy mikor felmentünk fürdeni már tele volt a pelus,még mondta is anyós,h tisztába tétel után büdi lett :) )csak ő még nem érti az ok-okozatot,csak h ha kakil tisztába tesszük.azt meg érezte,h kell kakilni,hát megmutatta a pelust. :lol:

Kép
berni1

csilla!
tényleg szép kis csaj Bogi,majd felköthetitek a gatyátok 2 lánnyal :lol:

nem tudom,mit akartam még...ja,adri!
akkor ti nagyon jól kajáltok,meg joli is,mert Dorkó ugye nem reggelizik,csak 7végén velünk,meg nagyritkán,utána gyümi,ebéd.majd mikor felkel megeszi,amit ebédnél meghagyott,később gyümi és a vacsi max joghurt.nem szokott vacsizni sme,már kentem neki 100x ilyen-olyan kenyeret,de le sem fütyülte.ma is gyümi után elpogácsázott estig vacsigyanánt :) mondjuk,ezt direkt tettem ki,h egyen anyóssal.szal pat!elcsodálkoznál mennyire keveset eszik ez a "haspók"legalábbis felnőttszemmel,de úgy látszik neki ennyi kell.és megint Döbrögi ám,hiába ennyit ezsik,csak röhögök rajta,mikor megáll előttem a fürdőben reggel csípőre tette kézzel,haskitolva,miközben pipilek :lol: :lol:

na lépek,mert lassan kitiltotok :)

Kép
berni1

Éjszakai műszak.
Hou elment nagyon messzire tolmácsolni, talán csak reggelre jön haza.
Ahogy olvasgattam a gyerekek reggelizési szokásikat megnyugodtam, hogy nem csak Ámin eszik olyan keveset. Bár mostanában már csipeget a miénkből, de sokszor a reggeli kakaó/tej később joghurttal kihúzza ebédig.

Tegnap az oltás szörnyű volt. Már a váróban alig tudtam leöltöztetni, mérés lehetetlen volt, így bemondtam az itthon mért adatokat.. A rendelőben pedig ordítás ezerrel pedig még hozzá sem nyúltak. A nyakamból lehetetlen volt lehámozni az szurit is úgy kapta. Velem együtt 3-an fogtuk, hogy ne mozogjon a doki a 4. és még így is olyan erővel mozgatta a fenekét, hogy majdnem beletört a tű. Az egyik védőnő meg is ijedt. Hát honnan van bennük ekkora erő, hihetetlen.
Ja és amikor a pocakját megtapogatta a doki a pelust félig kibontva szegénykém bepisilt félelmében. Szerencsére csak a bodyja lett pisis, így azt levéve szárazon tudtunk hazajönni. Annyira sajnáltam, januárba pedig megint menni kell a Prevenar emlékeztetőre.
Ja még estére leesett egy kisszékről majd tanyált egy nagyot a csempén, így a napi stressztől ahogy megitta a tejcsit befordult és szó nélkül elaludt reggel 6-ig. Hát ilyenre sem emlékszem, hogy lett volna.
Ma szintén esett egy nagyot a szobában és a feje is koppant, mert állandóan szaladgálni próbál, de a lába nem olyan stabil még.

Délután fogorvosnál voltam. Annyira féltem, hogy hihetetlen, a műtéteimtől kevésbé féltem, de tényleg nem fájt a szurit is alig éreztem. Hétfőn folyt.köv.
Muszáj volt rászánni magam és a pénzem, mert nyáron letört egy fogam és mostanában egyre jobban hullik a hajam és az arcomon is szinte állandóan előjön a kiütés, viszketés. Kiderült, hogy a törött fogam belül gennyes volt és a mellette lévő látszólag ép fogam is lyukas.

Jó éjt! Megyek aludni.

Kép
havacska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?