Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Timi, nyugi én is néha levegőért kapkodok olyat rúg, bök vagy nyújtózkodik Dorka!

Ha pl. vezetek azt szinte fekve, nem mert akkora a hasam, hanem mert ha előre hajolok akkor tiltakozik a gyerek! Az meg vezetés közben nem annyira jó, ha csillagokat látok... De így meg parkolni nem tudok, mert nem úgy látok ki a kocsiból ahogy megszoktam, és nem érzem annyira, tehát olyankor felülök, meg előréb húzom magam, no van is akkora hiszti erre odabent, rendesen kifeszíti magát!! :shock: :shock:

Na jó, éjszaka nem sűrűn csinál ilyet, fekvő helyzetben kényelmes lehet neki is, de napközben, ha mozognék - hajolnék - pakolnék...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta
helyes akkor Dorka is terrorizál :-)

Móni
bizony chikis bab és nem véletlen :-) holnap meg káposztaslit csinálok :-) szopi alatt ezeket úgysem lehet enni :?
Gyomrom különben érdekes,mindenből két-3 falat,Majával mindketten az alábbiakat ebédeltük:ő már evett krumplit-dínóshússal így ő tortázni jött evett belőle 3 falatot,addig én kb 10 falat babot.Aztán kért kenyeret,üresen persze,mondom hozzak virslit?igen,evett belőle 3 falatot ,én szintén,aztán neki vaj kell,akkor már nekem is aztán megettem a maradék sütit ő meg két danoninót.és sörrel öblítettem :-)

hát nem tom,Janka már elég nagy baba,szerintem már nem fog befordulni és akkor felesleges a tea,masszázsolj,aztán lehet nincs igazam.Én nem olajozok.
Nem láttam dmes bugyót,de mondjuk nekem nem is kell,van vagy 30 nyanyabugyim ami mehet a kukába ha úgy adódik,de nekem Majcival szinte egy sem került olyan állapotba,hogy kikelljen dobni.
szóval csüt-péntek ne szüljünk ? :-) oké vettem :-)
Vendég

Móni:
Tied sem lesz akkor 6.-7.-én?
Na akkor mindenki zárja össze a lábát. :)
Sztem ha tuti császár akkor felesleges innod azt a sz@rt, meg hát ugye az olaj is az.

No, én kicsit lefekszem aludni. 8) :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Na f@sza. :shock:
http://www.prof-congress.hu/2007/msznut/

Eszerint 6-7-8. :? :shock:

Kép
Kép
h@jni

Na, hát igen, ezért kell akkor nekem csüt. délelőtt mennem ctg-re! :? (Amúgy délután rendel a dokim!)
És hát újabb rokon! :oops: A férjem unokatesójának a volt férje az egyik üléselnök és tart egy pár előadást is! :oops:
Hát csajok, reménykedjünk! :roll:

Kép
ermoni

Asszongyátok hagyjam a pbe a masszázsolajat és a teát! Hajlok rá! Meg asszontátok az íze is borzalmas a teának! :? Akkor kész főnyeremény! :wink: :roll:
Kevesebb függönyt vettem! Tök lüke vagyok!
Jutta! Köszi a tippet! Itt is van egy-két bababolt (meg gyártó is), lehet beugrom hozzájuk!

Kép
ermoni

Sziasztok Csajok!

Itt vagyok végre, család alszik, enyém a laptop! Én azért nem alszom, mert bár éjjel angyon sz@rul aludtam, de hátha igy jó álmos leszek éjszakára. Meg nem is tudtam elaludni, mert pörög az agyam, hogy anyukámmal varratok rácsvédőt!

Jutta! Rajtad baromira nem látszik a 14 kg!!!

Zsuzsának én is nagyon drukkolok!

Na képzeljétek, a héten elkezdtem bepakolni a "szülőcuccot". Apával hozattam szőlőcukrot, extra puha budipapirt, izesitett Jana ásványvizet (aktuális kedvenc).

szülőszobára (kistáskába készítve):
személyi igazolvány
házassági anyakönyvi kivonat
vagy apasági nyilatkozat
tajkártya
várandós kiskönyv, leletek
1 db szoptatós hálóing
1 csomag extra méretű inkontinencia betét
gumipapucs (zuhanyzáshoz is)
papucs kispapának
szénsavmentes ásványvíz
szőlőcukor, citrom
(antibakteriális) tusfürdő
telefon
fényképezőkép, kamera (feltöltve!), film, kazetta, elem
kedvenc CD, gyertya, illóolaj
Apukának ennivaló, innivaló
hajgumi, hajpánt
törölköző
gátmasszízozó olaj
kórházi tartózkodáshoz (kisbőröndbe készítve):
min. 3 db szoptatós hálóing
4-5 db hálós bugyi
még egy csomag betét
1 csomag intim törlőkendő
4 db textilpelus
3 db szoptatós melltartó
1 csomag melltartóbetét
mellszívó
tejtermelést serkentő tea
tányér, pohár, evőeszköz
konyharuha, szalvéta
mosogatószer + szivacs
konzervnyitó
fertőtlenítő tabl. v. folyadék
2 db törölköző
köntös
papucs
3-4 zokni
sampon
fésű, hajgumi
fogkefe, fogkrém
úszógumi (gátmetszés után)
gátsebre krém
textilkesztyű
kissapka
telefontöltő
sok folyadék (szénsavmentes ásványvíz, tea…)

kórháztól függően, ha nem adnak:
popsikenőcs
popsitörlő
pelenka
70%-os alkohol, steril vatta
szükség szerint:
bimbóvédő
tejgyűjtő kagyló
bimbókiemelő
anyatejgyűjtő zacskó
mosható melltartóbetét
bimbóvédő krém
játszócumi
haskötő
otthon összekészítve:
56-os rugi
56-os body
pamutsapka
autóshordozó
kardigán
kocsikabát v. télizsák

Már egyszer lehet hogy felraktam, de ez az én listám. Persze én sem viszem ezt mindet
Én gátsebre aloe first öt viszek, még egy csomó mindent nem hoztam haza amit a boltból kéne csak lenyúlnom, de valahogy mindig elfelejtem!

Tegnap bevittük a boltba az összes gyerekünket (5db) és fotóztuk őket az őszi téli cuccokban. Eleinte nagyon élvezték aztán már fogyott a lalkesedés igy be kellett igérni egy kis jégkrémet. De szerintem elég jól birták, nagyon édesek voltak.

Hétfőn meg kezdődik az ovi. Betti eleinte nem volt lelkes, aztán mondtam neki, hogy ő már milyen nagy mert középsős lesz azóta nagyon várja. Arra gondolok, hogy velem annyi minden történik, hogy talán ezért nem agyalok annyit mint Ti. Ettől persze lelkifurdalásom van, hogy szegény Marcellkával én nem is törődöm eleget!

Ezt a málnalevél dolgot én is kipróbálom! Jutta köszi a tippet! Egyébként kedden nem jössz a szülásfelkészitőre, gondolom Te már vévigjártad! Én megpróbálok elmenni, ha anyu bevállalja a nagyokat.
Az én dokim is megy valami konferenciára!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ja kiváltottam az anyakönyvi kivonatot!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Konferencia? tök jó! azért marad vki ügyelni legalább? :shock:

De Hajni, ha Győr, akkor a Te dokid akár két előadás közt levezet egy szülést, nem?

Jelentem, nekem még van étvágyam, sőőőt, de ha jól telerakom a bendőm - mondjuk közben még lazán éhes vagyok, tehát csak jóllakásig - akkor egy fél óra múlva szétpukkadok...

Ez a gátmasszázs olaj nekem nem szimpi, most nem nyúlkálnék ott, de lehet, hogy a szülőszobára viszek, a szülésznők egyrésze használ ilyet gátvédelemnél... jövő héten talizok a szülésznőmmel, majd megkérdem mit vegyek... úgyis azt mondta hogy megbeszéljük, milyen szülést szeretnék! :shock:
Gyorsat, nuku fájdalommal és persze gátmetszés nélkül! :D
Ha ezt csak egyeztetni kellene... 8)

Jutta

KépKép
jutta

Ciripke, no az első előadáson pont voltam... az felejtős...
A két fődoki (szülészet, gyerekosztály) mond valamit, de annyira van felkészülve, hogy kb 2 perccel előtte szólnak neki, hogy menni kell... utána vmi védőnő beszél hosszasan arról, hogy kik segítik a szülő nőt és az otthon lévő anyukákat, nomeg összeszednek 10 szinonímát a terhes szóra, mer' hogy a magyar nyelv milyen változatos... max annyi az értelme, hogy a végén fel lehet menni a szülészetre HA nincs éppen teltház, de vannak vagy 30-an, tehát úgy se látsz semmit belőle...
Maga a védőnéni nagyon aranyos, de mondjuk az ottlévők már nem ált. iskolások és a stílus kb. olyan...
Utána értelmesebb a dolog, gondolom kellett vmi bevezető és ezt találták ki, de az első 3-4 alkalom a terhesség alatti vizsgálatokról, meg diétáról szól, nálunk meg ez már nem olyan aktuális, a szülésről - csecsemőápolásról már akkor van szó, amire mi megszülünk!

Jutta

KépKép
jutta

Hétfőn meg felhívom a kórházat anyakönyv ügyben, mert nekem 2 éves van (esküvői, eredeti) eddig abban a hitben éltem, hogy az jó...

Jutta

KépKép
jutta

Hello Ciripke! Én már hiányoltalak! Muti már a fotókból! :roll: Szal volt jégkrémezés-fagyizás?
Jutta! Hogy szeretnél szülni!? Ez jó, nem is tudtam, h ez kívánságműsor! :lol:

Kép
ermoni

Ezen én is röhögni szoktam... teee ezek szerint van olyan lüke aki erre aszonyga hogy hosszan, szenvedve... vagy azoknak a szülésznője nem kérdezte meg? vagy mi a fene? :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, Kistarcsán volt az esküvőtök? Mer' ha nem tuti kell másik! Kórháztól függ hány naposat fogadnak el! Ez is érdekes, erre nincs valami rendelet!?

Kép
ermoni

Sziasztok!!

Még egyben... :?
De már annyira nyom mindenhol,de fájás sehol!! :(

Jelentem az én dokim is megy a konferenciára 6-7-én,de azt mondta,hogyha a kórházból azt telefonálják neki,hogy hazaér hozzám,akkor rögtön indul!!! :D
De azért jó lenne pont nem akkor szülni!!
Én már előtte szeretnék!!

Mindenki vigyázzon magára!!

ancsi26

Ancsi!
Én szorítok Nektek, h úgy legyen, ahogy Te szeretnéd! :wink: Dobsz priviben egy teloszámot (én is dobok, ha gondolod! :wink: ), hogy tudjunk Rólatok!
Bakker, ez az uh konferencia jól bekavar itt! De állítólag csak 2 évente van és nagyon jó, még az asszisztensnő is megy! :shock: (Gondolom, h jó buli! :lol: ) Na meg Győr sem rossz hely! (Igaz, Hajni?)
Néha-néha néhány napot szoktam ott leledzeni! A belváros kimondottan szép!
Na, most el, mert takarítanom kell! Olyan izé vagyok, még mindig nem kerestem takinénit! Már csakugyan rá kéne mozognom a témára!
Este!

Kép
ermoni

Kistarcsán? Áááá, 2 éve azt se tutam, hol van! :oops:
Debrecenben! Tehát anyut kell ugrasztani, ha kell az a cucc!!
De a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy 5 évig jó... ha nem akkor le veszem a fejét annak a védőnőnek! :twisted: :twisted:
Még van 4 hét, elvileg... de mondjuk tuti nem most kapkodnék, főleg, hogy eddig csak 2x volt itt a család nyáron és már nem jönnek, tehát postán vagy vmi más úton tudják csak eljuttatni!

Jutta

KépKép
jutta

Na, felébredtem. Most iszonyat szarul aludtam,ennek örüljek vajon? :shock: :?

Bakker, mindenki megy erre a konferenciára???

Jutta:
hát, azt nem tudom, h a doki bejön e akkor, ő annyit mondott, h 6-án NST, de ő megy erre a konferenciára, így nem lesz bent, majd az ügyeletes értékeli. Meg, h nyugi csak Győrben lesz.
A szülésznő mondta azt, h hoppá, ő is megy. Így ő sem jön az NST-re, és ne szüljek akkor. Meg, h B tervnek szóljon e valamelyik kolleganőjének ha mégis akkor jönne rám a szülhetnék. De abban maradtunk, h nem szülök akkor, ha meg mégis telózok és majd meglátom, h az ügyeletes milyen vagy ugrassza e a kolleganőt, vagy betud e jönni ő. Pl. éjjel.
Én ebből azt vettem ki, h a konferenciáról nem jöhetnek ki szülés miatt, de lehet, h nem így van. :shock: :? :roll:
Bár sztem vicces lenne, ha egyesével felállnának és mennének szülni. Estére kb. senki nem maradna. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Ja azt elfelejtettem írni, hogy szépen lassan szeptember lett!!
Csajok ősz van, nézzetek a topik címére! :wink:

Éjszaka volt egy vicces élményem: éppen szokás szerint fordulok egyik oldalról a másikra, mire párom "Mi van? Mi van?" :lol:
(amúgy tök jó alvó ilyenekre sose kelt fel)
Mondtam, hogy csak megfordultam... aludt tovább, nem is emlékszik rá... de ha azt mondom, hogy szülünk, akkor szerintem fénysebességgel pattan ki az ágyból! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Móni:
milyen az a tárkonyos tejszínes gombaleves?
Én tárkonyos ragulevest szoktam ( borjú vagy csirke). De kipróbálnám ezt is. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Gyors bekukk, mert nemsoára fürdetés, etetés.

Születés történet:

Augusztus 23.-án, 18 óra körül, elfolyt a magzatvíz. Apuka 17.30 fele érhetett haza, fél óránk jutott csak beszélgetni ( a pesti útját keresztülhúztam :lol: )
Gyors zuhi, aztán 18.40 körül beértünk a kórházba, ekkor még fájások seholsem voltak.
Betegfelvétel, beöntés, zuhi, folyosón várakozás után, kb 20 óra körül rám tette a szülésznő at NST-t, ezután 5perces fájásokkal indítottunk, aztán 3 és megint 5 perces.
Felültem a szülőszékbe, bekötötték az oxitocint, aztán az 5 és kb 3 perces fájások erősödtk, hosszabbak lettek.
A méhszáj bejövetelkor bő 1 ujjnyi volt, óránként tágultam.
Időben, nem tudom mikor szólt aszülésznő, hogyltünt a méhszáj, én meg szóltam, hogy nyomnom kell :lol:
KB 4 nyomásból megszületett Ádám 1.23 perckor ( az sms-ben 1.27-t írtam, a kiskönyvében 1.23 van, bocsi a pontatlanságért)
Elvágták a köldökzsinórt, orr, szájüreg takarítás és mosdatás után megkaptam. Gyönyörű volt már akkor is.
A doki meg ellátta a gátmetszést, kaptam sok szép belső varratot, mert Ádámkám végig repesztette a hüvelyemet. (régebben szó volt róla, kinek hogy tetszett a méh "takarítás". Na, nekem nagyon nem :evil: .Az baromi rossz volt. Már ott tartottam, ha vki csak rám néz ezek után, megrugom)
Szerencsénk volt, mert a szülőszobán akkor, csak én szültem, így Apukán kívül, a barátnőm is bent volt velem :lol:
N em volt fogadott szülésznőm, de keresve sem találhattam volna jobbat. Nagyon :lol: meg voltam vele elégedve.
És, a dokim is épp ügyeletes volt, tehát, a szülésemmel kapcsolatban, többszörös szerencse szegődött mellénk.

Nem úgy a gyerekágyas időszak, mert nem lehet minden fenékig tejfel.
Ádi nem szopizik eleget, nem tudok neki elég tejet lefejni.
Ma adtam neki először tápszert pótlásnak. Meg lehet dobálni, de nem fogom elnézni, hogy a gyerekem mindig éhes és nem hízott egy grammot sem.
Most legalább jól van lakva, alszik a drágám.
Nameg az esti műsor, mire le tudom tenni aludni... fáj a pocikája, és ordít. Napközben elvan, csak este, van gond.
Egyébként, jó baba, csak akkor sír, ha baja van, meg ha pelusozás van.Azt utálja :lol:

Kép
Kép
gabcii

Most el, ,együnk fürödni

Kép
Kép
gabcii

Gabcii!

Köszi, hogy megírtad a történeted! Milyen megérzéseid vannak... de lagalább nem félútról kellett apukának visszafordulnia!

Tápszer, ezen aztán ne agyalj, erőltesd a szopit, amennyire lehet, de ne hagyd éhezni azt a csöppdéget! Lehet, hogy idővel több tejed lesz, addig is tud fejlődni Ádám és remélhetőleg este többet alszik, így te is jobban tudsz pihenni. (ha kipihentebb vagy az a tejcsinek is jót tesz)

Unokatesómnál is lassan indult a tejcsi, most 7-8 hetesek, neki már nem kell pótlás, de ő is adott egy kis tápszert, amíg úgy látta a tejcsi nem elég!

Jutta

KépKép
jutta

Jó az új vonalzód! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok
Én is itt, csak kicsit zsúfolt napom volt.... a náthám a régi, én meg már nem vagyok az...a vendégek 9-kor rámnéztek, és úgy döntöttek, hogy menni kell, mert kismami álmos... Persze csak a betegség miatt...
Egyébként délelőtt a férjem tesójáék voltak itt.....főztem nekik fini gombalevest, meg kaptak szilváslepényt, amit viszont nagymamám csinált....
Ötkor váltás volt, ők mentek a buszhoz, jöttek a barátok. Ők cukkinis tésztát kaptak, mer az legalább gyors, meg egyszerű :lol:
Most viszont olyan vagyok mint a mosott ***, megyek is lefeküdni, de az én éjszakáim nem túl jók, tegnap kb 10szer ébredtem, ezt meg egy kicsit sokallom... :cry:
Na jóccaka!!!
Holnap jövök... Nem lesz nálunk vendgék, csak egy kis romeltakarítás...

marek

Sziasztok!
Nagyon elfáradtam itt a robotban!
Megyek is aludni!
Hajni! Holnap dobom a receptet! :wink:
Jóccaka! :arrow:

Kép
ermoni

Sziasztok!

Jó reggelt, ingerült kismamák! :lol:
SEhol senki még???
Mi már túl vagyunk az evésen, pelusozáson. Most pihen Ádi baba.
Nézelődik, feltérképezi a szobáját.
A szopi, megint nem volt egy világbajnok :cry: . A tápszerből meg megevett mellé 50-t.
Jutta: erőltetem én, hogy cicizzen, de elalszik rajta, vagy csak egyszerüen cumizik. Aktív szopizás, kb 3 szívás fél óra alatt.
tehát, úgy döntötem, nem fogok eret vágni, fejem amennyit tudok (nem a mennyiségel van gond, baromira nehezen ürül), cicit is kap,meg mellé a tápszert.
Ezt dobta a gép. Más gyerek is felnőtt tápszeren. (többek között én is, aztán 93 dekáról indultam... )
AZ volt a gond, hogy rosszul indult minden szegénykémmel.
Mindjárt besárgult, aluszékony volt és nálam nem evett ciciből. tehát, cumiból kapott pótlást... és megszokta. Mostmeg persze, hogy nem kell, csak a cumi...

Kórházi csomag: szülőszobára: törölköző, tusfürdő, zuhanyzós papucs, apukának zöld ruci, lábzsák, ásványvíz

Nálunk, nem engednek vajúdás közben inni, csak utánna

Kórházban töltött napokra: hálóingek, szoptatós meltartó, melegítő, vagy rövidgatya(vmi rohangálós cucc), póló, bugyik, amit nem sajnálsz eldobni, ha szennyeződik, nagy méretű betét, kisebb méretű betét, melltartó betét, garmastan mellápoló kenőcs, bimbóvédő sze., mellszívó, wc papír dögivel, nedves törlőkendő, tisztálkodási szerek, kaja, mert a kórházi ehetetlen, innivaló dögivel, gyereknek pelus, törlőkendő (nálunk nem lehet saját ruhában a gyerek :x , aztán úgy néznek ki a kórháziban, mint a lelencek. Pl, mi szinte mindig rózsaszín szegélyes rugit kaptunk :evil: ), popsikenőcs

Azt tudja vki, miért nem tölti be a képet a vonalzóm, amit felraktam???

Kép
Kép
gabcii

nagyon naggyából vissza olvastam az előző oldalt.
Bocsi lányok, de nincs túl sok időm, így nem reagálpk mindenre...
Marek: nem szép dolog anyóséktól, hogy nem hívtak fel, és ha netán ez kibukik belőled, nem tehetnek érte szemrehányást.
Ha a férjed sem volt itthon mikor kórházban voltál, anyudékon kívül azért volt látogatód ugye?
A kórházi látogatósdival szülés után én úgy voltam, hogy egy csomó embernek szóltam, hogy ne jöjjön :?
Még a nagyszülőket is letiltottam, csak egyszer-kétszer jöhettek egy hét alatt, és azt is nehezen viseltem, csak muszályból engedtem. Tudom, szemét vagyok, de a gyereket úgysem nagyon láthaták, mert örökké kék fény alatt volt, én meg mellett fejtem egész nap, vagy aludtam volna.. volna, mert nem nagyon tudtam.
Senki nem mondta, de biztos volt sértődés.
Jelenleg is úgy áll a helyzet itthon, hogy Hármasban vagyunk. Apuka szabin van velünk. Mos, főz, takarít, kézre ad bármit kérek. Olyan rendes, és nagyon igyekszik és nagyon ügyes.
Szegényem, fáradtabb mint én, még mindig alszik :lol:
nagyszülők tegnap, tegnapelött voltak, de kértük, hogy ne sokáig, mert nehézkes még a szopi, sokáig van mellen a gyerek, élni nincs időnk...
Erre após jól megsértődött, hogy másfél óra után el kellett menniük, meg hogy milyen sokáig szopik ez a gyerek...
Anyósomnak meg nagyon rosszul esik, hogy nem hívtuk segíteni.
Apósnak volt egy elszólása, hogy anyósnak az a baja, hogy nem láthatja az unokáját... Most ezt így kell felfogni, hogy tiltom a gyereket???????
Nameg, elért a sikítófrász, mikor épphogy leraktam aludni Ádámot, nagyszülők megérkeznek, erre simike, fogd meg a kezemet miegymás... persze, hogy felébred és kezdődik a cirkusz :evil:
Lányok, őszinte véleményt várok: én vagyok nagyon házsártos, és engednem kéne a látogatást, vagy jól érzem, hogy amíg nem áll be a napirendünk, nem lesz kicsit könnyebb Ádival, hagyjon békén minket mindenki?!

Zsu: mennek a drukkok +++++ és hidd el, nem lesz gond Pankával.
Móni: küldöm a telszámom, bár én már nem küldök sms-t, hogy szülni mentem :wink:
Gátseb: na, ez még egy nagyon f@sza dolog. Még most is fáj és nehezen ülök a seggemre. mert ugyanis, még a kórházban szétnyílt. Hozzáteszem, 3 nap után kiszedték a varratokat.
Octaniseptet használok, langyos vízzel higítva, azzal locsolgatom. (nálunk a kórházban, ezzel végzik a gát kezelést)

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Gabcii: egyrészt :cry: tejcsi és gátseb ügyben, másrészt akkor tápszer-fejés és kész, cici meg amennyi jól esik neked, neki! Tényleg felnő így is és nehogy kikészítsd magad emiatt sem lelkileg, sem fizikailag - pl. mondjuk aludj is!!!

Apuka nagyon ügyes! :-)

Nagyszülők és mások, majd látják később, TI vagytok a fontosak és kész!
Én kitaláltam előre, hogy az lesz, hogy látogatók csak a földszinten és ha mi felmegyünk, akkor nyugodtan egyenek - igyanak - beszélgessenek Apukával, de a gyereket csak én hozhatom le! Ha alszik, akkor megvárhatják míg felkel, ha szopcsizik, akkor meg azt amikor végzünk, ha én fáradt vagyok én is felmegyek... Ezt már mondtam nagyszülőknek előre! Ehhez azonban 2 emelet kell, a régi lakásunkban én is egyszerűen elküldtem volna mindenkit, ha nem aktuális... Szerintem még elmondom vagy 2x, míg meg nem szülök!
(bár emlékeim szerint, tesóm is a lakásban hasonlóan oldotta meg a dologot.. a babaszoba tabu volt, és a szopi is, csak akkor lehetett bemenni, ha ő beengedett vkit, mások a nappaliban várhattak ill. mi pl a konyhában segítettünk, de az anyósa is!)

Marek, romeltakarítás helyett pihenj, ha fáradt vagy!!!

Mostanság jobban alszom :shock: :shock: és több energiám van :shock: :shock: . Főzök, pakolászok és tök jól érzem magam! Még tornáztam is, popsira félfekvős helyzetben - no mondjuk ezt alig bírtam a lassan 10 hét fekvés és pihi, nuku torna megtette hatását, szerintem más nincsenek izmaim... izgalmas lesz szülés után újra formába lendülni :cry:

Ciripke, te hova is jársz/jártál aerobikra? És mikortól lehet szülés után újra nekifogni vmi tornának? (akár csak itton is...)

Jutta

KépKép
jutta

Gabci
Teljesen igazad van...te érzed, hogy mi a jó nektek, és ezt el kell, hogy fogadják...és mint tudjuk a látogatás nem segítség, az még egy plussz nyűg neked, szóval szólj nyugodtan, hogy elég, mindenki mehet amerre lát...
Nekem ez azért lesz gond, mert ha anyósomék véletlen eljönnek, akkor ők sokáig akarnak majd maradni, mer ugye vidékről jönnek....őket hogy lehet elküldeni :? Majd mondom, hogy az elején nem kell jönni...
Na megyek romeltakarítani....
Majd jövök

marek

Sziasztok.

Gabcii:
köszönjük a szüléstörténeted. :)
Egy ilyenre én is beneveznék. :lol: :lol: :lol:
Gátseb miatt sajnállak, remélem hamar rendbe jön.
Nekem kamillavirág krémet mondtak, bár nem használtam, mert igaz, h hatalmas lett a vágásom, de nekem nem fájt utána.
Látogatók:
hát már előre parázok én is, főleg a H-i látogatóktól. Agyalok is, h h mondjam meg, h ne jöjjenek, de egyelőre nem volt bátorságom. :oops: Tuti sértődés. :? Sajna nálunk hiába van kint, h nem lehet bejönni a szobába. Bejönnek, mivel mindenkihez bemennek, így hozzám is befognak. Nem is értem, h ha kiírják akkor miért nem tartják be??? :evil: :evil:
Itthon meg, hát én már most mondogatom, h 6 hét... De, h mi lesz belőle... :roll:
Cumisüveg:
nekem úgy sikerült "leszoktatni", h csak szopi majd utána pótlás pohárból. Nálunk pl. a H-ban is pohárból adják nem cumival.
Esetleg próbáld meg, hihetetlen milyen ügyesen isznak. :wink:
Bár, ha nem zavar a sok fejés, akkor sztem ebből ne csinálj ügyet.
Engem nagyon kifárasztott ezért is próbálkoztam, de van egy barinőm aki az ikreinek 22 hónapig fejt. :lol: :lol: :lol:

Én ma extra szarul vagyok, nem tom az idő, vagy mi, de széthasad a fejem, hányingerem van és a vérnyomásom is szórakozik velem. :evil:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok Csajok!

Jutta, kistarcsán 300 napon belülit fogadnak el, (valahol 30 naposat, az durva), de az öt év az sok, azóta sokszor el lehet válni, de anyukád bemegy secperc kiadják aztán postázza ajánlva. Legalábbis nekem 10 percembe tellett.
Én elnézek azért kedden, mert már anyu bevállalta, kicsit ráhangolodom a témára! Kell elötte regisztálni a recepción?

Látogató téma, totál jogos. Engem a császár után rohamoztak és kivoltam mint a kutya, de a család az rendben volt, nem vitték túlzásba csak a barátok nem voltak valami figyelmesek! Másodjára előre megmondtam, hogy legyenek szivesek 6 hétig hanyagolni és nem volt sértődés, nagyon jól vették.

A tápszertől meg végképp senkinek ne legyen lelkifurdalása én is igy kezdtem Bettivel azt mi lett belőlem?

Képzeljétek el tegnap voltunk anyu barátjáéknál szalonnát sütni, nagyon jó volt (Vácszentlászlón laknak a tó mellett, elötte nagyon kirándultunk a gyerekekkel meg a kutyákkal). Aztán hazajöttünk lefekvés minden. 11kor arra ébredtem, hogy baromira ég a gyomrom, azt hittem kipurcanok. Lejöttem, teázgattam, meg ültem, hogy a gravitáció lefele vigye a cuccot, fenn voltam 2,5 órát. Aztán lefeküdtem erre a hasam csikart, hasmenés minden. Szóval nem sokat aludtam, és persze már kombináltam, hogy biztos ez a szülés előszele! Délelött diétáztam egy kicsit gyümölcs meg teakúra, kezdek helyre jönni. De azért baromi finom volt az a szalonna, meg zsiros kenyér hagymával!!!

Móni, holnap küldök fotókat, csak a benti gépen vannak!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!
Ki vagyok nyúvadva!
De lassan alakul a körletrend! Lassan kiköltözik az önálló épületbe a kft. és akkor lehet itt benn megcsinálni a gyerekrészleget!

Tejszínes-tárkonyos gombaleves
Olívaolajon apróra vágott hagymát párolunk, majd belerakjuk a felszeletelt gombát (legjobb, ha többféle!), megsózzunk és egy kicsit együtt is pároljuk. Fúszerezzük fehérborssal, és tárkonnyal majd meghintjük liszttel és felöntjük tejszínnel. (Annyival, hogy épp hogy ellepje!) Ha megfőtt a gomba, akkor felöntjük zöldséglevessel. (Én ezt kockából nyomom! :roll: )
Ha nagyon tartalmasan szeretitek a leveseket, akkor csipetkét lehet még bele tenni! De az a nagy igazság, h én rengeteg gombából csinálom inkább!

Gabcii! Sztem amiatt ne aggódj, h hogyan és mit eszik Ádi! Ez sztem nem az a topik, ahol leköpködjük egymást, ha valaki nem szoptat, vagy nem ragaszkodik ahhoz minden áron, h csak anyatejet kaphat a gyerek!
Ja, anyós-téma! Én a saját szüleimtől fogok sikítófrászt kapni! Az sem jobb!
Jutta! 10 hete vagy fekvésre ítélve? Jesszum! Bírod, rendesen!
MArek! Rend van már?
Ciripke! Kösz a listát, de télizsák bizti kell? Komolyan?
Hajni! Jobban vagy?
Timi! Káposztasali megvolt? (jól emlékszem? :roll: )
Jolka! Merre csavarogsz?

Kép
ermoni

Ja és várom (gondolom más is!) a fotókat Ciripke! :wink:
Biztos nagyon jó lesz és legalább azt is látom, h milyen a kollekció nálatok! :lol:

Kép
ermoni

Halihó!
Rend van...meg aludtam is egy kicsit, meg ettem sokat, csupa szénhidrátmentes cuccot... :lol:
Most meg megyek olvasni...vagy teregetni :? Na lehet, hogy azt még bevállalom...meg egy kis vasalást, hogy reggel ne kelljen azon aggódnom, hogy miben ment el dolgozni az uram.... :lol:
Holnap hidegfront....jajajaj...
Ja, és holnap megyek busszal dokihoz...nőgyógyász, neurológus, minden ami szem-szájnak.... Elméletileg holnap megtudom, hogy hol szülök... éppen itt az ideje.... :roll: Gondolom jó lesz buszozni, elkezdődik az iskola...a középiskolások meg nem arról híresek, hogy átadják a helyet... :roll:

marek

Móni:
köszi a receptet. :)

Marek:
hidegfront? Itt már kedd óta az van. Legalábbis én fázom, főleg esténként. :roll:

Fejem még fáj, de jobban vagyok. Csak este van és kezdek nyűglődni. Asszem ez már így marad szülésig. :?

Zsuval mi lehet?? Beszélt valaki Vele??

Kép
Kép
h@jni

Hajni!
Nincs mit! :wink: Jó étvágyat hozzá! Nálunk már alig van belőle! :wink: Meg a lasagne-ból is!
Holnap spenótot főzök! Tudom, h sokan nem szeretitek! De én igen!
És megnéztem már a hidegfrontot is! Holnap délelőtt meleg- estétől hidegfront lesz! El is határoztam, h nem csinálok semmit- vagyis folytatom a függöny projektet az irodába! :lol: Csak semmi nagy strapa! Ti is pihenjetek!
Sajna Zsu engem válaszra sem méltat :( , de remélem, h legalább Juttának elárulja, h mi van vele!
Ismeritek Ti a Picik és kicsik című könyvet? Most hozta a tesóm! Elég jó, csak qrva drága volt!
Marek! Remélem holnap minden okés lesz és ott szülsz majd ahol Neked a legideálisabb! És tényleg! Császár lesz vagy sem? Ezt még nem tudjuk?
Lányok olyan hüvös lett így esténként! Itt van az ősz! Lehet, h mégiscsak kell Ciripke télizsákja a hazahozatalhoz?

Kép
ermoni

Móni:
én ilyen polár együttest raktam, na jó, még nem raktam, mivel még semmim nincs összepakolva :oops: , szval gondoltam ki. Alá body, rugi. De a télizsák is a szekrényben, szval ha hideg lenne.
De sztem ha marad ilyen 22-25 fok akkor az még talán nem kell. :roll:
Spenót: hányós smájli. De Marcinak küldhetnél, ő imádja. Csak én gonosz anya, nem főzök neki. Meghagyom a mamának ezt az örömet. :lol: :lol:
Hidegfront: ennél hidegebb? Itt ma nappal 23 fok volt, most 18 fok van. Hova még hidegfront?? :evil: :evil:
Nekünk anno szept. 18-án volt az esküvőnk, 30 fok. Megbolondult az időjárás??

Na, én mára léptem, kezd fájni megint a fejem, de iszonyat.

Remélem Zsuval minden oké, és csak nem nézi a telóját, azért nem válaszol. :oops:

Jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Móni
A neurológus szerint császár az izomgyengeség miatt...én eddig azt mondtam, hogy meg tudom szülni, mert húde erős vagyok, meg is beszéltük a dokival, hogy nem zárjuk ki a természetes szülés lehetőségét....de félő, hogy nem fog összejönni... Szóval még bármi lehet elméletileg.... Ja, és nálam még összejöhet egy túságosan nagy baba a cukor miatt.... Akkor megint császár....
Nálam semmi sem biztos, de így szép az élet.... :lol:

Nekem se tetszik ez az ősz....nincs semmi őszi cuccom... :roll: Meg már én is bajban vagyok a cipőkkel... A papucs meg már néha kevés... :roll:

marek

Tudom Marek, h Neked javasolták a császárt! Ezért kérdeztem, h ez már végleges-e! Azért igyekszem figyelni! :wink:
Mér' lenne már óriási Bálint a cukortól? Hát Te szépen diétázol! Pont jó méretű lesz!
Na őszi cucc! Én vettem egy idétlen (kiscsajok hordják!) tornacípő szerű lábbelit (a vászon tornacipő és a balerina keveréke!)! Jó széles a lábfeje! Vagyis fel tudom venni, nem fázik benne a lábam, viszonylag kényelmes és eshet akár az eső is! Nem annyira az én stílusom, de gondolom egy hónapot kihúzok benne! Leárazva vettem a deichman-ban (így kell írni? :roll: ).
És ugye semmit nem tudok összegombolni magamon! Vagyis itt a poncsó ideje!
Tornacipő, kismamafarmer, poncsó... ez van!

Kép
ermoni

Sziasztok!

köszi csajok,hogy megerősítettetek a látogatás, szopi-tápszer témában.
nyugodt azóta vagyok,mióta mellé tápi is van, és sztem a gyerek is nyugisabb.
a mai fürdetés is megvolt. kb háromszor lettem csak lepisilve és akkora adag kakit is kaptam... :lol:
anyukák! milyen a pelenka kiütés?
olyan Ádi bőre itt ott, mintha ki lenne száradva.
ősz:a gyereknek is kell még meleg ruhát venni, meghát én is kihíztam a ruhatáram :oops:
Marek: ha a buszon senki nem adja át a helyet, nyisd ki a szádat.
pofátlanok az emberek, hát akkor nekünk sem kell tolerálni.
Hajni: sem a meleg, sem a hideg nem jó? Ejnye :P
pihenj, hogy mielöbb múljon a fejfájásod.
Móni, én szretem a spenótot, jöhet errefelé.
bocsi a kisbetűkért, de egy kézzel gépelek, a másikban csöpp fiam kiájulva az egyenhálózsákban.

Kép
Kép
gabcii

Hát így leírva elég izén hangzik, h miket húzok magamra...
De mi lenne télen? Milyen cipőt, csizmát húznánk? Az elegáns hosszúszárú csizmámat biztos nem!
Már amúgy alig várom, h szoknyát hordhassak! (Volt korszakom, amikor nem is volt egyáltalán nadrágom!) De hiába vannak szoknyáim, ruháim nem tudom felvenni, mert mindenhová kocsival megyek és az övlehúzóval nem lehet hordani! Na arról nem is beszélve, h nem túl harisnya-barát megoldás a lehúzó! De én addig el sem indulok, amíg be nem csatoltam magam!

Kép
ermoni

Na, akkor jó sok spenótot fogok főzni,h jusson mindenkinek! :wink:
Gabcii! Csinálj már egy egyenhálózsákos fotót pisivitéz Ádiról! Jaj, biztos nagyon cuki!
Én reménykedem, h majd újra jók lesznek rám a régi cuccaim! Persze idővel!

Kép
ermoni

Nekem se kismamafarmerem, se poncsóm :cry: Én még mimdig a gombolatlan farmer és kismamövben nyomom...csak egy gond van...a farmer mindig lecsúszik és kivan a fenekem meg a bugyim :lol:
De az eddigi pólók...háááát izé...biztos magasabb lettem, mert mindből kivan a hasam :oops:
Gondolom előkeresek egy jó kis zakót, amit amúgy sem szoktam begombolni....mondjuk vicces lesz nagy hassal... :lol:
Gabci
Engem is érdekel a hálózsákos fotó... :lol: És minket most már mindig le fognak pisilni? :shock: Bezzeg a lányos anyák ezt is megússzák...de ők majd félhetnek, hogy mikor veszíti el a hölgy a szüzességét... :lol:De ez még néhány év...Addigra, viszont minket már nem fog lepisilni a fiunk... :lol: De a lekakilás öröme mindenkinek kijár... :wink:

marek

Sziasztok!

VAgyok, csak családi hétvége volt. Lustiztunk. Moziban voltunk, mi is megnéztük a Lecsót, Manó nagyon élvezte.
A fiúk összerakták a Tesó ágyát. Manó ki is próbálta, inkább most mint amikor már itthon leszünk. :)
A rucikat is kiválogattuk, a felét az ágy alá dugta, hogy ez neki még kell, a másik felét pedig a mosógépbe tette mosni. :D

Holnap megyünk beszerezni a hiányzó cuccokat. Meg gondolom egész héten. :)

Konferencia....Meg is kérdezem a dokim holnap, megye-e. Met, ha igen, akkor hétvégén szülünk...:D
Manóval is anno pont oda volt a doki, erre nem bírtam ki, hamarabb jött. :)

TEsó neve is el van döntve. Ákost választotta Manó. :)

Hajni!
Ma én is fejfájással indultam. De a vérnyomi jó volt. Jobbulást neked!

Marek!
Jobban vagy már?

Móni!
Köszi a tel. számot.
Többiek, tőletek is szívesen fogadnám. Tuti, mikor mi szülünk kihalt lesz a toppik, hisz mindenki a babával lesz elfoglalva.

Gabcii!
Csatlakozom a többiekhez, a lényeg, hogy Ádámka ne éhezen.
Látogatás, akárcsak magamról olvastam volna. Nem kell mindent meghallani amit anyósék mondanak. Mindig ez lesz a kifogás, hogy "eltiltod" tőle az unokáját. Hid el, le fog ez cseggeni. Ha nem mennek, akkor meg az a baj....Ugyan...:D
Én anno megbeszéltem mindent Apával. Inkább Ő adagoljon mindent be a szüleinek. De úgy kell az Apukának is előadni, hogy azt higye, hogy ez az ő ötlete volt. :wink: Én megengedtem ,hogy megnézzék az alvó Manót, de többet nem. Ha szopi vagy alvás volt, mi mindig félre vonultunk. Volt, hogy anyósék órákat vártak ,hogy Manó felkeljen. :D De sokszor nem győzték kivárni.:)
Pl. nekem ezért vált be a pólya, ha jöttek a látogatók, ebbe raktam Manót, hogy ne is tudják meggincsolni, na meg nem adtam oda. :oops: Puszilgatás is tabu volt. De majd lassan belejöttök. :wink:

Kened a pici bőrét olajjal? Én fürdés után kentem át, mások fürdés előtt szokták. Nekem, az utáni jött be, nem is volt száraz a bőre. Ja és sima vénusz oljat használtam. U.a mint a gyógyszertári, na és tuti nem avas.
Pelenka kiütés? Gondolom, ha piros popsija.
Nem a tejkiütést akartad kérdezni? Apró piros pöttyök. Nem vészes, előfordul. Fehér pöttyök a pofin, pedig fagyúmirigyek, elmúlnak idővel.

Na mára enniy.

Sziasztok

Jó éjt mindnekinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek!
Ne félj a pisitől. Majd meglátod, hogy milyne jó a reflexed. :) Azt tuti, nagyot tudnak pisilni, jó messzire, jókat mulatunk mi is rajta anno. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek! Gondolom Timi megerősítene, csak, h tudd! A lányok is le tudják pisilni a drága szülőt! :lol:
Most dumáltam az Andival! Jókedvű, és minden okés! Olyan jó! Nem?
Hát ugye, aki kapott kölcsön farit és horgolt magának poncsót még tavaly (vagy mikor!?)! :lol:
És Marek! Ne hergeld fel magad előre a holnapi utazáson, meg mindenen! (Miért nem mész kocsival? :roll: )
Ez meg a fiús anyukák izéje: szüzesség! A fiúknak is el kell veszíteniük, nem? És amúgy is a nem megfelelő fiút én majd elüldözöm, a férjem meg lelövi, vagy ilyesmi! És egyszer meg meg kell történjen a dolog! Mintha velem is megtörtént volna valamikor! Vagy nem?! :lol: :lol: :lol:

Kép
ermoni

Joka: köszi neked is a véleményt. Jó fej itt mindenki, ugyan azon az állásponton van, mint én :lol:
Nehéz dolog ez a látogatósdi, mert engem kifejezetten zavarnak, az meg pláne, ha simizik az alvó gyereket, aki szintén nem veszi jó néven a bactatást.
és még nekem kelemetlen, hogy szólok, hogy ne nyúljanak hozzá...

Marek: bizony, fiús anyukáknak ez a sorsuk, hogy le lesznek pisilve :lol:
Majd kiváncsi leszek, ki lesz ügyesebb, hogy ki tudja védeni, mert ki lehet, csakhát nekünk még nem megy.

Jolka: olajjal, a hajlatokat kenem, de van neki gyógyszertári testápolója, azzal kenem. tegnap a gyógyszertári fürdető helyett, Nívea baba fürdetővel fürdettem, lehet az volt a baj.

Kép Kép

Két kép Ádiról. Az egyiken az említett hálózsák picit látszik.

Kép
Kép
gabcii

Joka: jó fej a fiad, de ezt már mondtam :lol:
és az izlése is jó, tetszik az Ákos név nekem is, csk apa vezeték nevéhez nem ment
Móni: a lányos anyák agresszívebbek, ez köztudott :wink:
Ha arra kerül a sor, én is pilogni fogok csak, és valszeg baromi kínos lesz, mikor hozza fel a csajokat ittaludni... :oops:

Úgy látom, frontos a gyerek... megint sír
Na jóccaka

Kép
Kép
gabcii

GAbcii!

Nagyon édes Ádámka a képeken. :)
Kis figyelmes baba. Második képen olyan, mintha beszélne. :)
Ismerős az érzés, ne is enged, hogy piszkálják.
Én mindenüt bekentem.
Manó még fent van, erre most itt kiabál, hogy TEsó. Azt hiszi, hogy a saját tesóját látja. :D Tetszik neki is.

Na megyünk is aludni.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?